Το Μοτορι Θέλει Δρόμο Ασιατικό Και Μόνο (2019-MGL-RUS-KAZ-KGZ-TJK-UZB-TKM-AZE-ARM-(Artsakh)-GEO-TUR)

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
833
Ηλικία
49
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Φτάσαμε και ώρα για μαγείρεμα.



Τελικά μαγειρέψαμε μακαρόνια για όλους. Φάγαμε όλοι μαζί και μια χαρά. Βγαίνουμε λίγο έξω πριν νυχτώσει. Το σπίτι μας..



Η τουαλέτα μας.



Ο νιπτήρας μας..



Και το απόλυτο τίποτα γύρω μας..





Καιρός να μπούμε μέσα όμως γιατί νυχτώνει και κάνει κρύο. Η σόμπα ανάβει και ζεστό τσάι σερβίρεται.



Το κρέας πάνω στο τραπέζι που θα μαγείρευαν..





Η γιαγιά μορφή λέμε..



Τα κρεβάτια μας. Οι άντρες της οικογενείας θα κοιμηθούν δίπλα στο κτιστό σπιτάκι που έχω παρκάρει την μηχανή.



Τσαταρουμε με την μικρή!!!



Και κλείνουμε με οικογενειακές φωτώ.





Καλό βράδυ..
 

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
833
Ηλικία
49
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
1-7-19 ΔΕΥΤΕΡΑ (RUS- Kamlak-Καμλακ 492χιλ Nina-20e)



Ενώ ξυπνήσαμε νωρίς για να φύγουμε μιας και έχουμε πέρασμα συνόρων, κάνει τόσο κρύο που περιμένουμε να βγει ο ήλιος να ζεστάνει.







Πρέπει να φύγουμε όμως κάποια στιγμή και τελευταία φωτώ με Gosay και τον φίλο του. Χαρούμενος που η Μόνικα τον βοήθησε με το να μπει σωστή τοποθεσία στους χάρτες Google και μάλιστα με μια φωτώ δικια μας και μια με τους Ρώσους από Olgii. Μας περιμένει ξανά, και αποφάσισε να κάνει δωμάτια και αυτό το τσιμεντενιο σπιτι!! Μια χαρά μου φαίνεται η ιδέα. Για σου Gosay στο επαναδεί..





Βγήκε και η γιαγιά να μας χαιρετήσει..



Φύγαμε για τα τελευταία 30χιλ και την συνοριακή πόλη Ulaan Baishint..



Έχει αρχίσει να μαυρίζει ο καιρός με αέρα και αρκετό κρύο!!



Και χώμα ξανά, μακάρι να μην βρέξει.



Φτάνοντας στο χωριό που πραγματικά δεν έχει τίποτα 20 σπίτια το πολύ, και τα μισά εστιατόρια λόγο συνόρων σταματάμε να βάλουμε αδιάβροχα λόγο κρύου περισσότερο και όχι βροχής. Αν και έχει έναν μανιασμένο αέρα που με δυσκολεύει να αφήσω την μηχανή στο πλαϊνό σταντ. Στο διπλό το ξεχνώ μιλάμε για 300 κιλά. Ο πολύς αέρας φαίνεται στην φωτώ από το μαντίλι που έχω δέσει στην δεξιά χούφτα, είναι εντελώς οριζόντια!!



Βγαίνει αμέσως από ένα κιόσκι ένας τύπος και μας λέει για συνάλλαγμα. Το σκεπτόμαστε και επειδή έχουμε ντόπια λεφτά καλό να αλλάξουμε σε ρούβλια για να έχουμε όταν μπούμε. Πάει η Μόνικα μέσα και εγώ περιμένω βγάζοντας τις τελευταίες φωτώ εντος Μογγολίας.













Όλα καλά αλλάξαμε λεφτά και πάμε σύνορα. Έχει αρχίσει να φέρνει ο αέρας σπρέι βροχής. Ευτυχώς δεν ταλαιπωρηθήκαμε πολύ, αλλά έχουμε άγχος και για τον τελικό προορισμό έχοντας ακόμα 450χιλ τουλάχιστον. Περνάμε στο κομμάτι no man’s land όπου θέλουμε κάτι λιγότερο από μια ώρα για να φτάσουμε στο φυλάκιο των Ρώσων!!! Και αυτό γιατί μιλάμε η απόσταση είναι 25χιλ σε ορεινό δρόμο χώμα και άσφαλτο, με βροχή πλέον, αέρα , και ομίχλη..





 

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
833
Ηλικία
49
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Φτάνουμε επιτέλους Ρωσικό φυλάκιο με μια μικρή ουρά από οχήματα, αλλά περνάμε μπροστά και περιμένοντας να ανοίξουν την μεταλλική πόρτα. Η βροχή ευτυχώς έχει κόψει και ανοίγουν την πόρτα να μπούμε. Και δεν ξεκινάμε καλά!!! Μια ουρά στο κιόσκι με κλειστό τζάμι μας προϊδεάζει ότι έχουν διάλειμμα για φαγητό. Ωραία την κάτσαμε την βάρκα μου φαίνεται αφού έχουμε ακόμα 460χιλ μέχρι τον τελικό προορισμό!!! 13:00 και είμαστε σύνορα περιμένοντας να τελειώσουν από το διάλειμμα.

Εύλογο ερώτημα γιατί να κάνουμε 460χιλ και δεν κάνουμε τα μισά διανυκτερεύοντας κάπου.. Γιατί η σημερινή διανυκτέρευση μας την έχουν κλείσει το φιλικό ζευγάρι από πέρσι που τους είχαμε συναντήσει στην Βαϊκάλη!! Τότε που έγινα κουρουπελο με την Ζενια το baby!!! Η Natasa με τον Slava κάνουν διακοπές στα Ρωσικά Αλτάι και θα βρίσκονται για σήμερα εκεί. Τους πιθυμήσαμε και θα θέλαμε να βρεθούμε.

Από την μια βολεύει γιατί έχουμε βίζα μόνο για πέντε μέρες και θα πρέπει να καλύψουμε χιλιόμετρα. Από την άλλη κρίμα να μην έχεις χρόνο εδώ μιας και μιλάμε από τα ωραιότερα μέρη από φυσικής ομορφιάς. Τι να κάνουμε δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Εδώ όμως έχει αρχίσει ο γολγοθας με απίστευτη αναμονή και ταλαιπωρία. Το μόνο καλό είναι ότι περιμένοντας κάνεις γνωριμίες.

Πρώτη και αφήνοντας μας με το στόμα ανοιχτό, ήταν η συνάντηση με το γηραιότερο ζευγάρι που γυρνά τον κόσμο με μηχανή. Ξεκινώντας από Νέα Ζηλανδία 72 χρονών αυτός και 70 η γυναίκα του πάνω σε BMW 1200GS γυρίζουν τον κόσμο και δεν είναι η πρώτη φορά. Το άλλο που μου έκανε εντύπωση με την υπομονή του να περιμένει όρθιος ατελείωτες ώρες για την γραφειοκρατία, χωρίς να κουράζεται και να διαμαρτύρεται!!!

Άλλοι τώρα που γνωρίσαμε εδώ ήταν δυο φίλοι από την Βιρμανία!!! Ξεκίνησαν και μέσω Κίνας, Μογγολίας να φτάσουν Λονδίνο!!! Και με τι μηχανές; BMW R1200 Nine T…!!!!



Με αυτά και με τα άλλα, ταλαιπωρημένοι, νηστικοί, είχαμε φάει ότι σε μπισκότο πάνω μας, χωρίς τουαλέτα και τσιγάρο η Μόνικα, φτάνει η στιγμή να ανοίξουν οι πύλες να βγούμε σε Ρωσικό έδαφος. Αμέσως στάση μετά από 200μ για κατούρημα είχα σκάσει. Αφήνοντας τα Ρωσικά σύνορα πίσω μας..





Απόγευμα πλέων και συνειδητοποιώντας ότι έχουμε φάει συνολικά 6 ώρες για να περάσουμε σύνορα!!! Εννοείτε το σενάριο να φτάσουμε μέρα στον προορισμό μας καταρρίπτεται.. Φύγαμε και μόνο απαραίτητες στάσεις. Από εδώ και για 500+ χιλιόμετρα μέχρι την πρωτεύουσα των Αλτάι το Gorno-Altaysk έχω μάθει ότι είναι η ομορφότερη οδηγηκα διαδρομή παγκοσμίως και ιδιαίτερα με μηχανή. Πάμε να το διαπιστώσουμε..

Στο βάθος διακρίνεται η χιονισμένη οροσειρά Αλτάι!!!







Πλησιάζουμε τους πρώτους οικισμούς κοντά στα σύνορα. Σκεπτόμαστε να σταματήσουμε κάπου για να αγοράσουμε κάρτα sim..





Εδώ αποφύγαμε στουκα τελευταία στιγμή, μιας και μια αποφάσισε να βγει από στοπ χωρίς να ελέγξει. Το στρίγκλισμα των ελαστικών από το φρενάρισμα ήταν έντονο. 400 κιλά σταμάτησαν και μας έσωσε ότι πηγαίναμε σιγά..









 

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
833
Ηλικία
49
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Εδώ σε αυτό το υπέροχο σημείο μια στάση για τσιγάρο η Μόνικα. Έχουμε κάνει περίπου 100χιλ.







Συνεχίζουμε και λίγο ποιο κάτω βρίσκουμε οικισμό και λέμε να προσπαθήσουμε να βρούμε κάρτα sim.. Ρωτώντας πάμε στο κέντρο σε ένα κατάστημα που είχε διάφορα.









Δεν βγάλαμε άκρη και χάσαμε χρόνο, αποφασίζοντας να το ψάξουμε την επόμενη μέρα. Συνεχίζουμε..



Επιβεβαιώνεται αυτό που είχα διαβάσει. Ο δρόμος P-256 τα σπάει!!!





 
Τελευταία επεξεργασία:

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
833
Ηλικία
49
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Άλλη μια στάση..



Πέφτει ο ήλιος και διαφορετικές όμορφες εικόνες!!

















Χτυπούσαν τα τηλέφωνα και τελευταία στάση πριν πέσει το σκοτάδι για το οποίο δεν θέλαμε να συμβεί και να είμαστε στο πουθενά..



Οδηγώντας γρήγορα για να φτάσουμε, μέσα στα σκοτάδια, να πετάγονται ζώα, σημεία με υγρασία και ομίχλη, η Μόνικα συνέχεια μου έλεγε κόψε, θα φτάσουμε οκ. Και ευτυχώς όλα καλά περίπου στις 23:00 φτάνουμε στην νεκρή πόλη από κόσμο τέτοια ώρα ψάχνοντας το ξενοδοχείο. Τελικά ευτυχώς ήταν πάνω στον δρόμο και μας πήραν χαμπάρι τα παιδιά που μας περίμεναν.

Ωραία όλα καλά αλλά που παρκάρω; Βγαίνει η Νατάσα και μου δείχνει ένα χωμάτινο δρομάκι δίπλα που καταλήγει στο ποτάμι και εκεί είναι η είσοδος για το παρκινγκ. Βολεύει και για τα πράγματα λόγου ότι το μπανγκαλόου που μας έχουν κλείσει είναι εκεί κάτω. Άντε off-road νυχτιάτικα. Όλα καλά παρκάρω αφήνουμε πράγματα και πάμε να φάμε παρέα σε έναν χώρο κουζίνα με τραπέζι.

Είχαν ψήσει αφού αργήσαμε αρκετά από αυτό που υπολογίσαμε, και τρώμε. Εγώ ήμουν σαν ζόμπι, από κούραση αλλά και από κακής ψυχολογίας λόγο προσωπικών θεμάτων, και κατά τις 2:00 αποχωρώ και ούτε κατάλαβαν πότε την έκανα. Έκανε αρκετό κρύο και την έπεσα ξερός.
 

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
833
Ηλικία
49
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
2-7-19 ΤΡΙΤΗ (RUS-Altai-Kamlak 20χιλ Luga Altaya 18e)



Ξύπνησα λίγο αργά είμαι κομμάτια, αλλά η ομορφιά του μέρους που διανυκτερεύσαμε φαίνεται την μέρα!!



Τα παιδιά έχουν φύγει από πολύ πρωί, και η Μόνικα έχει καβατζωσει SIM κάρτα από τον Slava μιας και δεν του χρειαζότανε. Έχουμε και ιντερνέτ τώρα μιας και εδώ δεν έχει. Για να κάνουμε μια ξενάγηση του χώρου που μένουμε..

Η κεντρική είσοδος και παρκινγκ μπροστά στον δρόμο. Εδώ βολεύει να παρκάρεις αν έχεις δωμάτιο η σπιτάκι στην πάνω πλευρά..



Κουζίνα και καθιστικό..



Εξωτερικές τουαλέτες και νιπτήρες, για χρήση από αυτούς που έχουν μόνο δωμάτιο.



Δεξιά μεγάλο κτήριο κεντρικό η reception όπου μένουν οι ιδιοκτήτες, αλλά και δωμάτια που νοικιάζουν, και αριστερά στο βάθος το μεγάλο κτήριο είναι μόνο δωμάτια χωρίς μπάνια. Εκεί έμεναν τα παιδιά.



Και θερμοκήπιο για τις προσωπική κατανάλωση..



Και πάμε από την κάτω πλευρά που μέναμε εμείς με ξεχωριστή είσοδο και παρκινγκ.



Η μηχανουλα..



Και δίπλα το όμορφο σπιτάκι μας!!!



Αλλά το καλύτερο είναι ότι βγαίνοντας από την πόρτα έχεις αυτή την θέα..







Θέλουμε να κάτσουμε άλλη μια μέρα μόνο για ξεκούραση, αλλά σε αυτό που μένουμε δεν μπορούμε γιατί το έχει νοικιασμένο σε άλλους για απόψε. Αυτό που είναι άδειο, το δωμάτιο των παιδιών, που έφυγαν αλλά χωρίς τουαλέτα μέσα δεν το βλέπουμε. Οπότε αράζουμε στο παγκάκι εδώ δίπλα στο ποτάμι, φτιάχνουμε καφεδάκι και μπαίνουμε λίγο ιντερνέτ να δούμε τι παίζει εδώ δίπλα.

Λόγο τουριστικής περιόδου πολλά ήταν κλεισμένα και μιλάμε για τον τοπ τουριστικό προορισμό για τον Ρώσο, και όχι μόνο!! Αλλά τι εννοούμε Αλτάι;

INFO:
Τα όρη Αλτάι είναι μια οροσειρά της Ανατολικής-Κεντρικής Ασίας και βρίσκονται εκεί όπου ενώνονται η Ρωσία, η Μογγολία και το Καζακστάν και όπου πηγάζουν οι ποταμοί Ιρτίς και Ομπ. Το όνομα Αλτάι, σημαίνει «Χρυσό Βουνό» στην τουρκική και μογγολική γλώσσα.

Η απέραντη περιοχή των 16.178 τετρ. χλμ. αποτελεί ένα φυσικό Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ και την πιο ολοκληρωμένη σειρά υψομετρικών ζωνών βλάστησης στην κεντρική Σιβηρία καθώς περιλαμβάνει στέπες, δάση στέπας, υποαλπική και αλπική βλάστηση.


Τα όρη Αλτάι είναι τα υψηλότερα βουνά στη Σιβηρία με την υψηλότερη κορυφή να φθάνει τα 4.506 μέτρα. Είναι γνωστά και ως οι «πνεύμονες» της γης, καθώς είναι μία από τις καθαρότερες περιοχές της Ρωσίας.

Η απόφαση πάρθηκε και θα πάμε στην επόμενη πόλη Ust’-Sema μόλις 9χιλ, κάνοντας ψακτικη εκεί, βλέποντας google maps και ρωτώντας, μιας και πολλά δεν είναι στο booking. Ετοιμαζόμαστε και να σου ένας Αλταινος γατουλης!!!

 

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
833
Ηλικία
49
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Γειτονικό παραδοσιακό σπίτι, σήμα κατατεθέν της αρχιτεκτονικής εδώ της περιοχής!!!



Μας ανοίγει την πόρτα ο ιδιοκτήτης και πατάμε μίζα.



Ξανά το χωμάτινο δρομάκι για να βγω στον κεντρικό..



Φύγαμε.. Εδώ στα πενήντα μέτρα δεξιά βλέπουμε ένα ξενοδοχείο και μόλις είχαν μπει ένα ζευγάρι με μηχανή!! Να ρωτήσουμε; άστο πάμε στην επόμενη και βλέπουμε.







Εντάξει τι να πεις διαδρομαρα!!!







Περνώντας τον ποταμό Kutun για να μπούμε στην πόλη.



Αποφασίσαμε να πάμε σε κάτι απομακρυσμένα λίγο από την πόλη δίπλα στο ποτάμι. Ξεκινάμε με έναν όχι και καλό χωματόδρομο, με λάσπες για να φτάσουμε σε ένα στο τέλος του. Λίγο ταλεπα χωρίς λόγο θα έλεγα. Ρωτάμε και απογοήτευση. Ένα μικρό δωμάτιο σχεδόν τριάντα ευρώ και ότι κάνεις πρέπει να γίνει εδώ, φαγητό κλπ. Αλλιώς θέλει όχημα για να πας στην πόλη.

Επιστροφή κέντρο να ρωτήσουμε εκεί. Απογοήτευση και εδώ.. Πολλά γεμάτα, και πάλι χωρίς τουαλέτα μέσα. Αν είναι έτσι γιατί δεν μέναμε σε αυτό που είμασταν. Φτάνοντας καρακεντρο πλέον και χωρίς να έχουμε βρει κάτι, σταματάμε σε ένα εστιατόριο και τρώμε. Είναι απόγευμα, δεν έχει νόημα να φύγουμε για την επόμενη πόλη και αν θα βρούμε και πάλι ταλαιπωρία, οπότε πάμε πίσω να ρωτήσουμε δίπλα σε αυτό που είμασταν, που είδαμε και τους μηχανόβιους..

Και φτάνουμε ρωτάμε και έχουν δωμάτιο με μπάνιο μέσα και πρωινό. Εδώ με τα γατάκια στο μπαλκόνι νιαουρίζω. Δεν είναι τυχαίο που έχω τέτοια θήκη στο κινητό μου!!! Ούτε ότι το σεντόνι στο κρεβάτι είχε φωτώ με γάτες.



Πριν πέσει ο ήλιος πάμε μια βόλτα με τα πόδια εδώ κοντά παράλληλα με ποτάμι βλέποντας ένα δασικό δρόμο.



Σπίτι φάρος!!!





Απλά πανέμορφα!!



Αρκετά όμως πόσο να προχωρήσουμε δεν έχει νόημα τέτοια ώρα.



Επιστροφή ξενοδοχείο και συναντάμε το ζευγάρι μηχανόβιων. Και ποιοι είναι ρε παιδιά; οι Νεοζηλανδοί (το γυραιότερο ζευγάρι) που συναντήσαμε στα σύνορα. Κάτσαμε μαζί και κουβέντες ταξιδιωτικές πέσαν στο τραπέζι. Τους χάρηκα πραγματικά και τους ευχήθηκα να καβαλάνε μηχανή για πολλά χρόνια ακόμη.. Σχετικά νωρίς αποσύρθηκαν γιατί νωρίς ξεκινούν αύριο και όλοι αποσυρθήκαμε στα δωμάτια μας..
 

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
833
Ηλικία
49
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
3-7-19 ΤΕΤΑΡΤΗ (RUS-Barnaul-Μπαρναουλ 20χιλ)



Πρωινό καφεδάκι στο μπαλκονάκι με υπέροχη μέρα και θέα!!!



Και τσουπ να σου η επισκέψεις!!!







Και αναχώρηση των Νεοζηλανδών η Diana και ο Dickie!! Καλό ταξίδι να έχετε φίλοι μας!!!



Μα πόσο τους χαίρομαι πραγματικά.



Εδώ κοιτάχτε τον βοηθάει να κάνει πίσω σπρώχνοντας την μηχανή!!! Μιλάμε για 70 χρονών!!!



Αντίο φίλοι μας..



Καιρός όμως να ξεκινάμε και εμείς..





Σήμερα μας περιμένει η φίλη μας Νατάσα στο σπίτι της στο Barnaul. Έχουμε 330χιλ με μια στάση πριν στην πρωτεύουσα των Αλτάι Gorno Altaysk. Εκεί θα επισκεφτούμε έναν βουδιστή μοναχό, να μας αγιάσει που λένε!!!

Από πέρσι η Μόνικα έψαχνε Σαμανο στην Μογγολία και δεν έκατσε τελικά. Μιλώντας με τον Σλαβα που είναι Βουδιστής της πρότεινε τον συγκεκριμένο μοναχό. 70χιλ θέλουμε μέχρι εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε γιατί ανεβαίνει και η θερμοκρασία. Τελευταίες σημειώσεις.



Μια τουρίστρια φωτώ με Μόνικα.





Το συμπαθέστατο ξενοδοχείο που μείναμε!! Η Μόνικα τους βοήθησε να το βάλουν στο Airbnb..



Ξεκινάμε με τον μοναδικό δρόμο P-256..



Μπόλικη η ξυλεία εδώ, και ανέγερση σπιτιού με κορμούς δέντρων.







Ποιο πολύ η κίνηση οχημάτων από εδώ και πέρα μιας και βρισκόμαστε κοντά στην πρωτεύουσα των Αλτάι..

 

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
833
Ηλικία
49
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Βλέποντας μια περίεργη είσοδο από κορμούς και μια ξύλινη κρεμαστή γέφυρα πάνω από ποτάμι σταματάμε να δούμε.



Κάπου πάει ο κόσμος έχει και ένα μικρό εισιτήριο για να περάσεις και απλά το σκεπτόμαστε. Έχουμε πράγματα που δεν μπορούμε να αφήσουμε και να πάμε, και με τα ρούχα της μηχανής με τέτοια ζέστη δεν λέει το περπάτημα.



Απλά παίρνουμε μια ανάσα και φεύγουμε..



Φτάνουμε στον βουδιστικό ναό στο Gorno Altaysk και παρκάρω. Η Μόνικα πάει μέσα και εγώ περιμένω βγάζοντας φωτώ να περάσει η ώρα.









Ο ήλιος καίει και μπαίνω μέσα στον προαύλιο χώρο αναζητώντας σκιά.





Βγαίνει η Μόνικα και μου λέει να έρθω μέσα!!!







Αρχίζει να διαβάζει προσευχές για να έχουμε καλό ταξίδι.







Βγαίνουμε στον εξωτερικό χώρο παρέα όλοι..



Η Μόνικα κάνει προσπάθειες για να είμαστε καλά, οι δικοί μας άνθρωποι, αλλά να έχουμε καλό ταξίδι χωρίς απρόοπτα





Έχουμε φάει κάνα δίωρο για πλακά, είναι καιρός να την κάνουμε.



 

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
833
Ηλικία
49
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Αρκετή κίνηση!!!



Για σας υπέροχα Αλτάι!!!



Μετα από λίγα χιλιόμετρα και θέλοντας μια στάση για κάτι δροσιστικό, βλέπω αυτό το καφέ με την περίεργη θεματολογία!!





Η μάγισσα πήγε να αποφύγει το μπλόκο και τράκαρε με τον ξύλινο στύλο!!!





Μας είχε κόψει η λόρδα και τσιμπάμε κάτι στα γρήγορα..



Η πίσω πλευρά του καφέ με διάφορα ξύλινα εκθέματα..



!!!!!!!!



Φυγαμεεεεε….









 

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
833
Ηλικία
49
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
100χιλ ακόμα και φτάσαμε.. Το καλό είναι ότι σίγουρα δεν θα μας βρει η νύχτα..





Μπαίνουμε στην βιομηχανική πόλη Barnaul διασχίζοντας γέφυρα και από κάτω ο ποταμός Ομπ..





Με την διεύθυνση στο GPS κατευθυνόμαστε στο σπίτι της Νατάσας..











Καλή ώρα φτάσαμε από ότι φαίνεται, και η εμφάνιση των άσχημων τσιμεντένιων μπλοκ σφραγίζουν την είσοδο μας..



Φτάσαμε σε ένα συγκρότημα τέτοιων άσχημων κτηρίων, όπου και μένει η Νατάσα.



Μας περίμενε και μέσα στην τρελή χαρά μας υποδέχεται. Ελάτε να φάτε που έχω ετοιμάσει και μετα πάμε την μηχανή σε ένα παρκινγκ εδώ κοντά. Και μας σκλάβωσε αυτή η γυναίκα, για να μας ευχαριστήσει έφτιαξε τρία διαφορετικά φαγητά. Ελληνικό όπως γεμιστά!!! Πολωνικό και Ρωσικό!!! Έχουμε να τρώμε για μέρες..
Και αγχώθηκε βέβαια που μέχρι τώρα δεν είχε κρεβατοκάμαρα, αφού κοιμόταν σε καναπέ, τώρα έφτιαξε ένα δωμάτιο για τον σκοπό αυτό, αλλά δεν έχει κρεβάτι. Και γι΄αυτό στενοχωριέσαι; έχω στρώμα φουσκωτό για την σκηνή 1,20-2,00μ. Ανετηλα!!! Αφού φάγαμε καλά πάμε την μηχανή σε παρκινγκ.



Όλα καλά και επιστρέφουμε σπίτι για γλυκό καφέ και κουβεντούλα. Η Νατάσα μας δείχνει το ξεχωριστό ομολογώ κατοικίδιο της. Το βγάζει από την γυάλα με χώμα και το πάει στον νιπτήρα να κάνει την βόλτα του!!!



Μιλάει με τον Σλαβα που δυστυχώς δεν θα τον δούμε μιας και δουλεύει εκτός πόλης. Χαιρετισμούς και στο επανιδειν!!!
 

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
833
Ηλικία
49
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
4-7-19 ΠΕΜΠΤΗ (RUS-Barnaul-Μπαρναουλ 20χιλ)

Χαλαρά σήμερα σηκωθήκαμε ποιο αργά, και λεμέ να ελαφρύνουμε λίγο από πράγματα. Ευκαιρία με την Νατάσα που μπορεί να βοηθήσει με αυτό. Ξεκινάμε απογευματάκι με ένα σάκο και 15 κιλά περίπου για το κεντρικό ταχυδρομείο της πόλης. Φτάνουμε και όντως η Νατάσα χρειάστηκε μιας και συμπληρώναμε διάφορα χαρτιά.



Το κέντρο της πόλης, και γενικά δεν έχει και τίποτα ενδιαφέρον.



Επιστροφή για μάσα και κουβέντα..


5-7-19 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΚΖ-Semonaixa-Σεμοναιχα 403χιλ Goscienica 17e)



Τέλος για σήμερα και η Ρωσία, εξάλλου μόνο πέντε μέρες ήταν!! Ευχαριστούμε την Νατάσα για όλα και αποχαιρετιζόμαστε.. Μια καινούρια χώρα το Καζακστάν θα μας υποδεχτεί..







Σε αυτά τα τερατώδες τσιμεντένια κουτιά στοιβάζονται οικογένειες..





Με τον Α322 κανονικά φτάνεις στα κεντρικά σύνορα με Καζακστάν στην μεγάλη πρώτη πόλη Semei. Βλέποντας στον χάρτη σχετικά κοντά αλλά ποιο μη κεντρικά σύνορα, λέμε να προσπαθήσουμε εκεί για ποιο γρήγορα. Και γλυτώνουμε και περεταίρω χιλιόμετρα βάση δρομολογίου που θέλουμε να ακολουθήσουμε.



Αδιάφορη η διαδρομή με μονότονο τοπίο. Μικρές στάσεις για ξεμούδιασμα..





Μετα από τα μισά χιλιόμετρα στρίβουμε για Pospelikha στον επαρχιακό Κ9.





Άλλη μια σταση..







Φτάσαμε σύνορα και όντως δεν είχαν κίνηση όπως φανταζόμασταν. Δεν καθυστερήσαμε και γνωρίσαμε και έναν Ρώσο μηχανόβιο που έμπαινε Ρωσία..



Βγαίνοντας έχει για λίγο χωματόδρομο.



20χιλ είναι μόνο από τα σύνορα η πόλη..



Φτάνουμε γρήγορα. Τώρα πρέπει να κάνουμε ψακτικη για ξενοδοχείο. Μικρή πόλη δεν υπάρχουν και πολλά, και βρίσκουμε ένα σε μια διασταύρωση. Οκ βγαίνουμε έξω για αγορά κάρτα SIM και φαγητό. Όλα καλά και επιστροφή ξενοδοχείο να ασχοληθώ λίγο με την μηχανή..


Chapter Kazakhstan..

Όλη η διαδρομή εντός Καζακστάν…

 

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
833
Ηλικία
49
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
6-7-19 ΣΑΒΒΑΤΟ (ΚΖ-Qalbatau-Κιουαλμπαταου 315χιλ Gostinitsa Rakhat 10e)



Σήμερα έχουμε λίγο άγχος για το δρομολόγιο, άγνωστο και σε τι κατάσταση βρίσκεται το οδικό δίκτυο. Γενικά δεν έχουμε και την καλύτερη εμπειρία από τους δρόμους σε Καζακστάν, έχοντας πάρει γεύση το 2014 την πρώτη φορά στην χώρα. Αλλά και από άλλους ταξιδευτές που συναντάμε οι περισσότεροι το διαβεβαιώνουν.

Και εκεί που είμαστε στην ρεσεψιόν με ανοιγμένους χάρτες για να ρωτήσουμε, ήταν εκεί ο σωστός άνθρωπος την κατάλληλη στιγμή, και μας αλλάζει τα σχέδια. Ταρίφας που κάνει συχνά δρομολόγια μας αποτρέπει να πάμε προς την πόλη Οσκεμεν και μετα για τον τελικό προορισμό μας. Ο δρόμος είναι χάλια και σε πολλά σημεία υπό κατασκευή!!

Η λύση είναι να πάμε πίσω στην πόλη Σεμει, την πόλη δηλαδή από τα πρώτα σύνορα που αποφύγαμε για τον σκοπό να έχουμε λιγότερα χιλιόμετρα. Έλα όμως που τελικά δεν θα τα αποφύγουμε. 100χιλ πάρα πάνω προσθέτουμε, αλλά σαν ώρα βάση google είναι μόνο μια παραπάνω!!! Ευτυχώς που βρέθηκε ο άνθρωπος και μας έσωσε.

Ξεκινάμε με τον R147 επαρχιακό για 100χιλ περίπου μέχρι την πόλη Dimitrievka. Στάση για βενζίνη στο πουθενά.



Αλλά δεν γεμίζω γιατί ήταν τόσο χύμα βενζινάδικο που αμφέβαλα για την ποιότητα και δεν ήθελα να την πατήσω. Μπήκανε λίτρα όσο για να φτάσω σε μια μεγάλη πόλη και να γεμίσω. Συνεχίζουμε στον αδιάφορο στενό επαρχιακό δρόμο..



Μόνο λιγόλεπτες στάσεις για ένα ξεμούδιασμα..







Οδηγούμε πάνω στον Α322 η Α11 πλησιάζοντας την πόλη Σεμει..



Διασχίζοντας την ομώνυμη γέφυρα και τον ποταμό Ιρτις..









Το νεκροταφείο της πόλης..



Η ζέστη έχει κάνει την εμφάνιση της και στάση σε σκιά για αναπλήρωση υγρών.



Η πίσω μεριά στο μαγαζί που σταματήσαμε πάνω στον δρόμο.



Φωτογραφίζοντας το απόλυτο τίποτα!!!

Η υπάλληλος πήρε το παιδάκι έξω που έκλεγε και δεν σταματούσε. Στο βάθος φαίνεται και η τσιμεντένια ράμπα όπου μπορείς να αφήσεις το όχημα για να κάνεις κάποιες εργασίες όπως να αλλάξεις ακόμα και λάδια..



 

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
833
Ηλικία
49
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Πλησιάζουμε στον τελικό προορισμό μας την πόλη Qalbatau..



Δρομαρες!!! Καλυτέρα να οδηγας στο χώμα όπως κάνει και ο οδηγός του αυτοκινήτου μπροστά!!!





Γέμισμα σε νορμάλ βενζινάδικο..



Μια τελευταία στάση σε σκιά να έρθουμε στα ίσια μας..



Τριγύρω μας απλά τίποτα!!!



Θα μας φάνε τα κοράκια μου φαίνεται εδώ!!!







Άντε φύγαμε να φτάσουμε γιατί έχουμε και ψάξιμο ξενοδοχείου.





Μπαίνοντας στην πόλη τα μάτια μας δεκατέσσερα για ξενοδοχείο. Ένας κεντρικός δρόμος μέσα στην σκόνη από χάλια δρόμο, αλλά και από έργα που έκαναν. Στο πρώτο που σταματήσαμε δεν μας γέμιζε το μάτι με πολύ φασαρία γενικώς. Και ρωτώντας μας λένε για ένα ποιο κάτω στο τέλος του δρόμου. Τελικά έπρεπε να κάνουμε και off road για να το βρούμε.

Εντάξει ήταν σε ποιο ήσυχο σημείο και καθόμαστε εδώ. Έχουμε και θέα από το παράθυρο τον καινούριο δρόμο υπό κατασκευή, και μάλιστα είναι αυτός που θέλαμε να έρθουμε. Ευτυχώς που συναντήσαμε τον άνθρωπο και μας είπε να μην πάμε. Θα τρώγαμε μεγάλη ταλαιπωρία. Αρε Lada αθάνατο. Το πρώτο αυτοκίνητο μου και στο ίδιο χρώμα!!! Και αλογάκια τα πάντα όλα!!



Μασαμπουκα..



Και έξω στην κεντρική είσοδο με το φραπεδακι στο χέρι, χαζεύοντας τον κόσμο που είχε κατακλίσει το ξενοδοχείο, πηγαίνοντας σε έναν γάμο στην πόλη..





Άντε και καλό μας βράδυ..
 

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
833
Ηλικία
49
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
7-7-19 ΚΥΡΙΑΚΗ (ΚΖ-Ayagoz-Αγιαγκοζ 192χιλ Gostinitsa Nur 20e)



Έτοιμοι και φορτωμένοι να πατήσουμε μίζα.



Ο καιρός συννεφιασμένος και ελπίζω να μην βρέξει, γιατί εδώ στους δρόμους δεν υπάρχει ούτε δέντρο να προφυλαχτείς. Βγαίνοντας από την πόλη..



Και οδήγηση στον μοναδικό δρόμο Α350 με στάσεις πάνω σε αυτόν αφού δεν υπάρχει τίποτα πάρα μόνο στέπα.





Για τον δρόμο τι να πούμε, τα μαύρα του τα χάλια!!



Άλλη μια στάση στον δρόμο, σε στάση!!!



Και γύρω μας η απλότητα του τίποτα..





Και ο κεντρικός δρόμος..



Φτάσαμε νωρίς μιας και δεν ήταν πολλά τα χιλιόμετρα, βρίσκουμε ξενοδοχείο και αράζουμε να φάμε..





Πριν πέσει ο ήλιος αποφασίζουμε για μια ποδαράτη βόλτα μέχρι το κέντρο της πόλης που βρίσκετε κoντα από εδώ.







Φτάσαμε σε μια πράσινη νησίδα, με σιντριβάνια και αγάλματα..





Καταλήγοντας στην τεράστια κεντρική πλατεία.



Το σούπερ ουαο εκείνη την στιγμή ήταν η μαυρίλα από το σύννεφο και τον ήλιο που δύει, δημιουργώντας χρώματα ενεργού ηφαιστείου όταν εκκρίνεται.





Χαζέψαμε λίγο εδώ και πριν πέσει το σκοτάδι επιστρέψαμε ξενοδοχείο..
 
Top Bottom