Τα εργαλεία του ταξιδιάρη .......... (κλειδιά-βίδες-μουτζούρες, κλπ)

rantanplan

member
Δημοσιεύσεις
864
Ηλικία
55
Περιοχή
φραπεδούπολη, χαλλλλαρά,
Μοτοσυκλέτα
ένα από αυτά που φτιάχνουν αυτοί με τα πιάνα...
Όνομα
Γιώργος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Ενώ υπάρχει η σκέψη έχω την κάρτα και καλή οδική για την περίπτωση κάποιας στραβής, καλό είναι να έχουμε κάποια εργαλεία μαζί μας για ν’ αντιμετωπίσουμε όσο μπορούμε οι ίδιοι κάποια έκτακτα περιστατικά, ίσως και πιό γρήγορα από την οδική, και να συνεχίσουμε το ταξίδι μας.

Ιδιαίτερα εάν κινούμαστε μόνοι μας, ή μας αρέσουν οι επαρχιακοί ορεινοί δρόμοι (με ελάχιστη έως καθόλου κίνηση) ή χωμάτινες διαδρομές. Όπου όσο είμαστε στην άσφαλτο μπορεί και να μην έχουμε σήμα, ή να σκεφτούμε (τουλάχιστον για μένα σιγουράκι), και πού είμαι τώρα να τους πω να έρθουν??? Joy abcdefghgk , ή σε χωματόδρομους όπου καμία οδική δεν έρχεται, ή σε ξένες περίεργες χώρες

Τα κατά είναι ότι κουβαλάμε επιπλέον βάρος, και θέλει κόπο, χρόνο, και κάποια ευρώπουλα η οργάνωση και τακτοποίηση.

Κανόνας είναι, ότι κουβαλάμε ότι ξέρουμε να χρησιμοποιήσουμε, αλλιώς τζάμπα βάρος, εκτός της περίπτωσης κάποιος που είναι μαζί μας να ξέρει. Επίσης καλό είναι να βρούμε τα μέρη και τον τρόπο όσα περισσότερα μπορούμε, να είναι πάντα πάνω στο μηχανάκι μας.
 
Τελευταία επεξεργασία:

rantanplan

member
Δημοσιεύσεις
864
Ηλικία
55
Περιοχή
φραπεδούπολη, χαλλλλαρά,
Μοτοσυκλέτα
ένα από αυτά που φτιάχνουν αυτοί με τα πιάνα...
Όνομα
Γιώργος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Άς ξεκινήσουμε,

1) Εργαλεία, Εδώ και καιρό τα εργαλεία που δίνουν με τα μηχανάκια μας και χαμηλής ποιότητας είναι, και έχουν σοβαρές ελλείψεις, άς αφιερώσουμε χρόνο να αραδιάσουμε αυτά που έχουμε δίπλα στην μοτό μας, και να εξετάσουμε τι μας λείπει κάνοντας βολτίτσες γύρω από το μηχανάκι μας, ελέγχοντας και συμπληρώνοντας ότι μας λείπει, εξετάζοντας όλες τις βίδες-παξιμάδια που δυνητικά ίσως χρειαστεί να πιάσουμε στα χέρια μας.

TIPS

Ø Όταν θέλουμε να κάνουμε μια δουλειά σπίτι στο μηχανάκι μας, βγάζουμε κατά κύριο λόγο αυτά τα εργαλεία, ώστε να ελέγχουμε και να συμπληρώνουμε τα εργαλεία μας, αλλά και να σιγουρευόμαστε ότι εάν τύχει κάτι στο δρόμο τα εργαλεία θα κάνουν την δουλειά τους.

Ø Σημαδεύουμε όλα τα εργαλεία μας για να ξέρουμε ότι αυτά είναι από το μηχανάκι μας, και να μην μπερδευτούν με άλλα εργαλεία μας, αλλά και αν δανείσουμε κάτι, να μην μπερδευτεί με ξένα.

Ø Ότι εργαλείο είναι χαμηλής ποιότητας(το πιο πιθανό είναι να μας χαλάσει το κεφάλι της βίδας ή να κάνει άλλη ζημιά) το αντικαθιστούμε με καλύτερο, καλό είναι όταν αγοράζουμε εργαλεία ν’ αποφεύγουμε τις κασετίνες που έχουν ένα σκασμό εργαλεία μέσα (και τα πιο πολλά θα μας είναι άχρηστα και χάλια ποιότητας είναι), τα εργαλεία επειδή είναι για μια ζωή καλό είναι να τα παίρνουμε ένα ένα και καλής ποιότητας.

TIPS

> Μπορούμε ν’ αντικαταστήσουμε κάποιες βίδες, και να τις αλλάξουμε να έχουν κεφάλι όπως οι άλλες οι πιο πολλές, για να έχουμε λιγότερα εργαλεία, πχ έχει λίγες τορξ αλλά οι πιο πολλές είναι άλλεν τις κάνουμε όλες κεφάλι άλλεν.

>Εάν επιλέξουμε υφασμάτινη εργαλειοθήκη από αυτές που διπλώνουν και γίνονται ρολό, ή φτιάχνουμε μόνοι μας ή παίρνουμε έτοιμη, καλό είναι να έχει καλό *****ό πανί αντοχής, αλλά και μέγεθος τέτοιο(εμένα μ’έχει βολέψει το 0,50χ0.50 ανοιχτή σε πλήρη έκταση) ώστε αν χρειαστεί να ξαπλώσουμε τον τροχό με το δισκόφρενο στο έδαφος, να έχουμε επιφάνεια που δεν θα τραυματιστεί ο δίσκος ( την αδειάζουμε και έχουμε χαλάκι, για να ξαπλώσουμε πχ πάνω τον τροχό να μην τραυματίσουμε το δισκό, με όλα όμορφα και συμμαζεμένα βίδες κλπ να μήν χάσουμε κάτι!!!)

>είναι καλό να έχουμε επιπλέον, ένα μικρό Γαλλικό, μία μικρή σκύλα(αυτή η πένσα που έχει βίδα και κλείνοντάς την ασφαλίζει), ένα σφυράκι, ένα φαλτσετάκι με extra λάμες κοπής, μία μεζούρα 2m (αυτές τις πλαστικοποιημένες που γίνονται ρολάκι), λίγα μέτρα ατσαλόσυρμα λεπτό, διάφορες ασφάλειες ανάλογα τι φοράει το μωρό, λίγα μέτρα καλώδιο, μονωτική ταινία, duct tape αυτή την μαύρη ισχυρή ταινία(για εξοικονόμηση χώρου μπορούμε να την τυλίξουμε σε κάποια εργαλεία που βολεύει), μικρό κοφτάκι, μικρό μυτοτσίμπιδο, καλή μικρή πένσα δύο θέσεων, επεκτάσεις για τα κλειδιά εξαγωγής των τροχών που ίσως μας κάνουν τα πράματα πιο εύκολα, από ένα παλιό μεταλλικό μέτρο χαλασμένο μπορούμε να κόψουμε ένα κομμάτι 10cm, το οποίο θα μας βοηθήσει να ρυθμίζουμε την αλυσίδα, ασφαλιστικό για βίδες το μπλέ,

>σ’ ένα μικρό μπουκαλάκι έχουμε λίγο απορρυπαντικό πιάτων και τα χέρια μας θα καθαρίσουμε, και δουλεύει ως στιγμιαίο λιπαντικό (‘’γλυστρικό’’ πχ για τα λάστιχα πού είσαι Μπαμπινιώτη Middle finger dancing banana)
 
Τελευταία επεξεργασία:

rantanplan

member
Δημοσιεύσεις
864
Ηλικία
55
Περιοχή
φραπεδούπολη, χαλλλλαρά,
Μοτοσυκλέτα
ένα από αυτά που φτιάχνουν αυτοί με τα πιάνα...
Όνομα
Γιώργος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Περί ελαστικών Όσοι έχουν tubeless, ένα πλήρες κιτάκι επισκευής είναι απαραίτητο, σε αυτά τα κιτάκια καλό είναι να έχουμε υπ’ όψιν μας ότι κάθε αμπούλα μας δίνει περίπου 10psi οπότε το πόσες αμπούλες κουβαλάμε επαφίεται στον καθένα. Επιπλέον καλό είναι να ξέρουμε ότι εάν το ελαστικό μας χάσει εντελώς τον αέρα του και ξεζαντάρει από το στεφάνι, τότε ίσως οι αμπούλες δεν καταφέρουν να το ζαντάρουν(το χαρακτηριστικό μπάμ που ακούμε στον λαστιχά), ένα κομπρεσεράκι θα είναι πάντα χρήσιμο, στα κομπρεσεράκια αυτό που κοιτάμε είναι να έχει την δύναμη να μπορεί να ανεβάσει πολλά bar να μπορεί να φτάσει το λάστιχό μας σε περίπου 80psi ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θα μας ζαντάρει το λάστιχο.

Όσοι έχουμε σαμπρελίτσα καλό είναι να κουβαλάμε σαμπρέλες μαζί μας στην χειρότερη περίπτωση μπροστινή, η οποία μπορεί να μπει και στον πίσω τροχό, λεβιέδες(έχει κάποιους λεβιέδες που έχουν πεπλατυσμένες - γλυκές άκρες και προφυλάσσουν στην επανατοποθέτηση, αλλά και λεβιεδάκια που ξεζαντάρουν το λάστιχο.

Tips

>Το κομπρεσεράκι τραβάει πολύ ρεύμα, πρέπει να μπαίνει σε μπρίζα που είναι απ’ ευθείας από την μπαταρία και μεσολαβεί ασφάλεια, και έχει ικανού πάχους καλώδια για το αντίστοιχο φορτίο, επίσης όταν το δουλεύουμε να έχουμε και το μηχανάκι να δουλεύει

>Καλό είναι να έχουμε μαζί μας extra βαλβίδες, και το εργαλειάκι που βιδώνουμε ξεβιδώνουμε τις βαλβίδες
>η εξάσκηση στο σπίτι βάλε βγάλε λάστιχα – σαμπρέλες μόνον καλό θα μας κάνει Samurai suicide abcdefgh


> Λεβιέδες μπορούμε να τους δέσουμε σε κάποιο σημείο στο πλαίσιο με καλά ζιπάκια (tyre up) με ενδιάμεσα κομμάτια σαμπρέλας για προστασία χρώματος αλλά και απορρόφηση κραδασμών, και να τους ξεχάσουμε εκεί μέχρι να χρειαστούν

>για να ξεζαντάρουμε το λάστιχο εάν έχουμε κεντρικό σταντ το βάζουμε κάτω από το πλαϊνό σταντ, και γέρνοντας το μηχανάκι με το βάρος του το πλαϊνό σταντ μας βοηθά στο ξεζαντάρισμα

>καλό είναι να έχουμε μαζί μας μεγάλα φαρδιά – μακριά ζιπάκια (tyre up) τα οποία μπορούμε να τα περάσουμε σε πολλά σημεία να αγκαλιάσουν - σφίξουν την ζάντα και το λάστιχο σε περίπτωση που χρειαστεί να περπατήσουμε το μηχανάκι, για να βοηθήσουν να μην ξεζαντάρει το λάστιχο, μέχρι το κοντινότερο ασφαλές μέρος. Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να οδηγούμε με πάρα πολύ μικρή ταχύτητα, ίσα να τσουλάμε, και εφόσον μπορούμε, να οδηγούμε μετατοπίζοντας το περισσότερο βάρος μας στον καλό τροχό, και αν μπορούμε και όρθιοι, με πολύ προσοχή. Αυτό έχει καλύτερη εφαρμογή σε on-off ελαστικά όπου τα ζιπάκια φωλιάζουν και δεν έχουν πολύ επαφή με την άσφαλτο, αλλά ΙΣΩΣ με υπομονή και προσοχή να μας βγάλει από μια δύσκολη και με άλλα λάστιχα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

rantanplan

member
Δημοσιεύσεις
864
Ηλικία
55
Περιοχή
φραπεδούπολη, χαλλλλαρά,
Μοτοσυκλέτα
ένα από αυτά που φτιάχνουν αυτοί με τα πιάνα...
Όνομα
Γιώργος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Περί ρεύματος
>καλό είναι να έχουμε μαζί μας power bank εκκινητή, και τις συσκευές μας φορτίζουμε, αλλά και άν μείνουμε από μπαταρία για οποιοδήποτε λόγο θα μας βάλει μπροστά. Έχει πολλούς και διάφορους εκκινητές, εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να καλύπτει τα AH τα αμπερώρια εκκίνησης που λέει η μπαταρία μας και κάποια επιπλέον για ασφάλεια.

>καλό είναι να έχουμε μαζί μας extra λάμπες για εμπρός όσο και για τα πίσω φώτα

>ένα κομμάτι καλώδιο είναι χρειαζούμενο, και κάποιο by pass να κάνει εάν χρειαστεί, και να ενώσουμε καλώδια που ίσως μετά τη ζημιά -το κόψιμό τους να είναι κοντά, πάει μαζί με μονωτική ταινία

>ασφάλειες σε μεγέθη ανάλογα τι φοράει αρκετές
 
Τελευταία επεξεργασία:

rantanplan

member
Δημοσιεύσεις
864
Ηλικία
55
Περιοχή
φραπεδούπολη, χαλλλλαρά,
Μοτοσυκλέτα
ένα από αυτά που φτιάχνουν αυτοί με τα πιάνα...
Όνομα
Γιώργος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Ιμάντας ρυμούλκησης

ένας ιμάντας μακρύς και δυνατός μπορεί να μας βοηθήσει σε περίπτωση ρυμούλκησης. Οι ιμάντες ανάλογα την πλέξη και τις διαστάσεις τους κατηγοριοποιούνται σε βαθμίδες αντοχής φορτίου, μία απλή λύση είναι να βρούμε από σκράπ ζώνες ασφαλείας αυτοκινήτων είναι φθηνές, και έχουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά, σε έναν τσαγκάρη μπορούμε να τις ενώσουμε και να δημιουργήσουμε το επιθυμητό μήκος, δημιουργώντας στην μία πλευρά μία μεγάλη θηλιά, το κακό τους είναι ότι έχουν φάρδος. Εναλλακτικά μπορούμε να πάρουμε κάποιον έτοιμο, που μπορεί να έχει καστάνια ή το μανταλάκι ασφάλισης, έτσι ώστε να μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε και σε άλλες εφαρμογές.

TIPS

Ø Προσοχή στο μήκος του ιμάντα, να υπολογίσουμε σωστά με απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους

Ø Εάν δεν είμαστε εξοικειωμένοι με την διαδικασία και δεν την ξέρουμε καλύτερα να την αποφύγουμε γιατί είναι επικίνδυνη, και ζημιάρικη.

Ø Στο μηχανάκι που ρυμουλκείτε ΔΕΝ δένουμε τον ιμάντα, τον κάνουμε μία στροφή στο μαρσπιέ και ο οδηγός πατάει πάνω του έτσι ώστε οποιαδήποτε στιγμή σηκώνει το πόδι του, και φεύγει, ελευθερώνεται ο ιμάντας και το μηχανάκι.

Ø Ο ιμάντας αυτός μπορεί να διπλωθεί να μπει σ’ ένα σακουλάκι, και να πιαστεί με τ’ αγαπημένα και βολικά ζιπάκια tyre up, κάπου στο μηχανάκι να βρίσκεται.
 
Τελευταία επεξεργασία:

rantanplan

member
Δημοσιεύσεις
864
Ηλικία
55
Περιοχή
φραπεδούπολη, χαλλλλαρά,
Μοτοσυκλέτα
ένα από αυτά που φτιάχνουν αυτοί με τα πιάνα...
Όνομα
Γιώργος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Βίδες και άλλα τζαμασίρια

Καλό είναι να έχουμε μαζί μας διάφορες βίδες και παξιμάδια, ροδέλες σε διάφορα μεγέθη, σφυκτιράκια,και από υλικά επισκευής καλό είναι να έχουμε εποξική 2 συστατικών, και εποξική πλαστελίνη, την οποία δουλεύουμε σαν την πλαστελίνη, και έχει την ιδιότητα να συνεργάζεται με πολλά υλικά αλλά και λάδια βενζίνες οπότε μπορούμε να βουλώσουμε προσωρινά τρύπες που μπορεί να γίνουν είτε σε κάρτερ, πλαϊνά καπάκια ή ρεζερβουάρ, και ασφαλιστικό για βίδες το μπλέ

Ø TIPS
>extra ντίζα συμπλέκτη περασμένη παράλληλα με την υπάρχουσα, και στεγανοποιημένα τα άκρα να μην παίρνει νερό, την βρίσκουμε εύκολα και μεταχειρισμένη, την περνάμε και την ξεχνάμε

>extra μανέτες, αγαπημένα ζιπάκια tyre up πάλι θα μας δώσουν την λύση να τις βάλουμε κάπου, είναι εύκολο να σπάσει μια μανέτα φρένου ή συμπλέκτη ακόμα και σε μια χαζή στατική πτώση, εάν το σπάσιμο είναι σε σημείο που δεν θα μπορούμε να οδηγήσουμε ή θα πηγαίνουμε με καρφωτές, ή θα ξεχάσουμε το μπροστινό φρένο, και αυτές εύκολα στα μεταχειρισμένα ή στους σχιστομάτιδες

επιπλέον μπορούμε να ξεβιδώσουμε τις βάσεις από τις μανέτες φρένου - συμπλέκτη, και να τυλίξουμε λίγο τεφλόν (αυτή την άσπρη ταινία που χρησιμοποιούν οι υδραυλικοί, για στεγανοποίηση), στο τιμόνι, και να ξαναβιδώσουμε τις βάσεις επάνω στο τεφλόν, ίσα να σφίξουν σωστά αλλά άν ασκηθεί επάνω τους κάποια πίεση από πτώση να έχουν την ευκαιρία να γυρίσουν και να μήν σπάσουν, το τεφλόν θα βοηθήσει σε αυτό το γλίστριμα, επειδή είναι άσπρο και ανάλογα πώς θα το περάσουμε μπορεί να φαίνεται άσχημα ανάλογα το χρώμα που έχει το τιμόνι μας, παίρνουμε ένα αντίστοιχο μαρκαδόρο ανεξίτηλο, και το περνάμε

>λάστιχο (πχ αλφαδολάστιχο) σε ικανό μήκος να μπορούμε να κάνουμε μετάγγιση βενζίνης

>απο κάποιο πλαστικό δοχείο με εύκαμπτο πλαστικό κόβουμε ένα κομμάτι, που θα μπορεί ν΄αποθηκευτεί και στο πάτωμα μιας βαλίτσας, και να μπορεί να γίνει χωνάκι για βενζίνες - λάδια
 
Τελευταία επεξεργασία:

rantanplan

member
Δημοσιεύσεις
864
Ηλικία
55
Περιοχή
φραπεδούπολη, χαλλλλαρά,
Μοτοσυκλέτα
ένα από αυτά που φτιάχνουν αυτοί με τα πιάνα...
Όνομα
Γιώργος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Οδηγίες service manual Σε κάποια από τα μηχανάκια μας, ψάχνοντας στο internet μπορούμε να βρούμε με δωρεάν κατέβασμα το service manual, καλό είναι να το κατεβάσουμε, να το βάλουμε σ’ ένα στικάκι, και στο τηλέφωνό μας, έτσι θα έχουμε ότι πληροφορία χρειαστούμε, αλλά και αν μας δώσουν οδηγίες τι να κάνουμε από το τηλέφωνο δεν θα πελαγώσουμε.

Σε επόμενο θέμα χώροι, tips & tricks, προς το παρόν
Tips
Αγαπάμε ζιπάκια tyre ups σε σωστά μεγέθη να παρέχουν ασφάλεια
Μια παλιά σαμπρέλα την κόβουμε εύκολα σε κομμάτια που θα μας βολέψουν ώς αντικραδασμικά προστατευτικά χρώματος.
Μεταλλικά εργαλεία λευγιέδες που θα μπούν κάπου μέσα σε κάτι, οι παλιές μας κάλτσες μπορούν να λειτουργήσουν ώς θήκη τους, να μήν χτυπάνε, αλλά να μήν κάνουν και θόρυβο
Προσοχή σε πράγματα που βάζουμε κοντά σε εστίες θερμότητος πχ εξάτμιση - λαιμοί

Μην με ρωτήσετε πόσα κιλά ζιπάκια, tyre up, έχει το μηχανάκι μου……… abcdefghgk abcdefghgk abcdefghgk

Άς προσθέσετε ότι μου διέφυγε ή δεν το γνωρίζω, ή κάτι που δέν είναι σωστό καλό να το αφαιρέσουμε, να κάνουμε μία πλήρη λίστα εύκολη να υπάρχει

Ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσατε στην ανάγνωση, ελπίζω να μην κούρασα, και να έδωσα ιδέες.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Coyote

member
Δημοσιεύσεις
866
Μοτοσυκλέτα
Βαρκαντέρο
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Αθήνα
Το κλειδί που είναι σπαστό για τον πίσω τροχό δεν μπορείς να το αντικαταστήσεις γιατί τα ποιοτικά είναι τεράστια... ωστόσο την δουλειά του την κάνει αν χρειαστεί.
 

duke200

member
Δημοσιεύσεις
1.310
Ηλικία
44
Όνομα
Alex
Τα απολυτως απαραίτητα:

καλώδια ή φορτιστή μπαταρίας,
αφρο επισκευής ελαστικών
μονωτική,
κοφτάκι,
πενσούλα,
εφεδρική λάμπα (μπρος-πίσω), εφεδρικές ασφάλειες, λίγο καλώδιο.
ενα μπουζί, μπουζόκλειδο,
λιπαντικό αλυσίδας,
τάιραπ,
σετ κλειδιών για τέντωμα της αλυσίδας
μια μικρή συλλογούλα που να έχει μέσα κατσαβίδια μύτες, καρυδάκια, άλεν, καστάνια.
Αν έχουμε και ένα "ζητα" 8-10 και 12-13, πιανει τις περισσότερες βιδες που δε φτανουμε με το καρυδάκι.
Και λίγο κολάρο σιλικόνης νερού. Με ταιραπ, στεγανοποιεί προσωρινά τα πάντα.

Επισης συνιστώ να έχουμε μαζί φαρμακείο που να έχει τουλάχιστον ψαλίδι, ιώδιο, εναν ορο για πλύσεις, εναν επίδεσμο, αυτοκόλητες γαζες, παυσίπονο και ειδικά φάρμακα αν χρειάζεται (πχ, ένεση αδρεναλίνης για όσους έχουν κίνδυνο αναφυλακτικού σοκ, φάρμακα για διαβητικούς, υπερτασικούς, κλπ).
 

Coyote

member
Δημοσιεύσεις
866
Μοτοσυκλέτα
Βαρκαντέρο
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Αθήνα
Το κάθε μηχανάκι με τα εργαλεία που έχει λύνει ότι μπορεί να χρειαστείς στον δρόμο.... τα "σετ" είναι περιττά, φέρεις εργαλεία που δεν θα χρειαστείς ποτέ.
 

rantanplan

member
Δημοσιεύσεις
864
Ηλικία
55
Περιοχή
φραπεδούπολη, χαλλλλαρά,
Μοτοσυκλέτα
ένα από αυτά που φτιάχνουν αυτοί με τα πιάνα...
Όνομα
Γιώργος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Το κάθε μηχανάκι με τα εργαλεία που έχει λύνει ότι μπορεί να χρειαστείς στον δρόμο.... τα "σετ" είναι περιττά, φέρεις εργαλεία που δεν θα χρειαστείς ποτέ.
Δέν έχουν όλα τα μηχανάκια όλα τα απαραίτητα εργαλεία, εμένα στο tiger μόνο για τον πίσω τροχό έχει κλειδί, για μπροστά τίποτα, για τα σέτ αυτό που λές έγραψα,
 

rantanplan

member
Δημοσιεύσεις
864
Ηλικία
55
Περιοχή
φραπεδούπολη, χαλλλλαρά,
Μοτοσυκλέτα
ένα από αυτά που φτιάχνουν αυτοί με τα πιάνα...
Όνομα
Γιώργος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Τα απολυτως απαραίτητα:

καλώδια ή φορτιστή μπαταρίας,
αφρο επισκευής ελαστικών
μονωτική,
κοφτάκι,
πενσούλα,
εφεδρική λάμπα (μπρος-πίσω), εφεδρικές ασφάλειες, λίγο καλώδιο.
ενα μπουζί, μπουζόκλειδο,
λιπαντικό αλυσίδας,
τάιραπ,
σετ κλειδιών για τέντωμα της αλυσίδας
μια μικρή συλλογούλα που να έχει μέσα κατσαβίδια μύτες, καρυδάκια, άλεν, καστάνια.
Αν έχουμε και ένα "ζητα" 8-10 και 12-13, πιανει τις περισσότερες βιδες που δε φτανουμε με το καρυδάκι.
Και λίγο κολάρο σιλικόνης νερού. Με ταιραπ, στεγανοποιεί προσωρινά τα πάντα.

Επισης συνιστώ να έχουμε μαζί φαρμακείο που να έχει τουλάχιστον ψαλίδι, ιώδιο, εναν ορο για πλύσεις, εναν επίδεσμο, αυτοκόλητες γαζες, παυσίπονο και ειδικά φάρμακα αν χρειάζεται (πχ, ένεση αδρεναλίνης για όσους έχουν κίνδυνο αναφυλακτικού σοκ, φάρμακα για διαβητικούς, υπερτασικούς, κλπ).

Good post αλλά ανάλογα που πάς και για πόσο,
 

Coyote

member
Δημοσιεύσεις
866
Μοτοσυκλέτα
Βαρκαντέρο
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Αθήνα
Δέν έχουν όλα τα μηχανάκια όλα τα απαραίτητα εργαλεία, εμένα στο tiger μόνο για τον πίσω τροχό έχει κλειδί, για μπροστά τίποτα, για τα σέτ αυτό που λές έγραψα,
Εμένα έχει ό,τι χρειάζεται, είναι κάπως ποιοτικά της χόνδα, τουλάχιστον από της καβασανάκι και της πεμφέ, αλλά είναι γερμανικά εκτός του τροχού το σπαστό. βασικά το μόνο που έχω κάνει είναι να αλλάξω τα 8, 10, 12 με γερμανοπολύγωνα, το κατσαβίδι και το πενσάκι μια χαρά είναι, πρόσθεσα και ένα γνήσιο leatherman και ένα κιτ επισκευής ελαστικών με αμπούλες. Σε μεγάλα ταξίδια παίρνω περισσότερα εργαλεία στις αποσκευές καθώς και τρόμπα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.223
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Οδηγίες service manual Σε κάποια από τα μηχανάκια μας,........Ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσατε στην ανάγνωση, ελπίζω να μην κούρασα, και να έδωσα ιδέες.

....μας αγχωσες τωρα αλλα δεν πειραζει .....! Giving
 

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
10.891
Όνομα
.
Όποιος έχει δει το Ducati του @stelios62 τώρα καταλαβαίνει για ποιον λόγο κυκλοφορεί το κλασικό με τα μπαούλα στα πλάγια και δεμένα με ιμάντα!
Επειδή όλα τα παραπάνω τα χρειάζονται οι νορμάλ μηχανές. Τα ντουντούκια θέλουν κι άλλα τόσα!abcdefghgkabcdefghgkabcdefghgk

Και για του λόγου το αληθές, τον είδατε ποτέ στο CBF με τριβάλιτσο; Μόνο στον Ιταλό.
Τυχαίο; Δεν νομίζω!Stoned Emoticon

Υ.Γ Στέλιο κι εγώ κάποτε στο Απρίλια κυκλοφορούσα με ανορθωτή, πολλαπλασιαστή και loctite στην πίσω βαλίτσα, σύν όλα τα σύνεργα που γράφει ο @rantanplan παραπάνω, συν φαρμακείο, φακό, κιτ επιβίωσης, σούβλα για σκίουρο και πετονιά για ψάρεμα αν με αφήσει δίπλα σε καμια λίμνη. Ε, μετά το έριξα στα Γιαπωνέζικα και τώρα κουβαλάω τα μαμά εργαλεία και ένα σετ αδιάβροχα.
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.223
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Μπήκα για κάτι εργαλεία να παρω και τελικά βγήκα με 6 λίτρο κάνιστρο λόγω και της εκδρομουλας στο Τρικαλο ...!
Με συγκίνησε η πατεντα στο .... "ρουξούνι" του που είναι "ασφαλείας" ...! tongue

112505698040-o1_3.jpg
 

Λαμπης

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
8.981
Ηλικία
53
Περιοχή
Πετραλωνα
Όνομα
Θανάσης βεγγος
Μπήκα για κάτι εργαλεία να παρω και τελικά βγήκα με 6 λίτρο κάνιστρο λόγω και της εκδρομουλας στο Τρικαλο ...!
Με συγκίνησε η πατεντα στο .... "ρουξούνι" του που είναι "ασφαλείας" ...! tongue

View attachment 32612
τι αυτονομια εχει το σκουτερ?
 

Λαμπης

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
8.981
Ηλικία
53
Περιοχή
Πετραλωνα
Όνομα
Θανάσης βεγγος
Καμμιά 200 Km about.
Εξαρτάται και από τα διανυκτερεύοντα βενζιναδικα ...! Tooth
χμμμ.
..
Το θεμα ειναι οτι εισαι πολυ αντβεντσουρ φυσιογνωμια...
προσεχε μην σε τσιμπησουν σε κανα δασος με μπιτονακι.....τη γ@μησες
 
Top Bottom