Τέλος οι εντουραδες ?

panGS

member
Δημοσιεύσεις
1.266
Ηλικία
49
Μοτοσυκλέτα
BMW R 1200 GS
Όνομα
Παναγιώτης
Παίζει να τον πέρναγα από πάνω και να ανεμιζε η αλογοουρά του...
Πόσο ξενερουα ο μλκς Rolling
Ναι ρε συ εντελώς π@π@ρ@ς . Την ώρα που θα περνάς από πάνω , κοίτα να σπινιάρεις να γλυτώσουμε με δαύτον... Rolling
 

maik900

Administrator
Δημοσιεύσεις
9.419
Ηλικία
59
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Καταγγελία περιβαλλοντικού συλλόγου για την πίστα ΜΧ στην Πεντέλη​

e19ecc3776e969952cf92d5a16ac2405_XL.jpg
Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δ. Πεντέλης «Η Πεντέλη μας» απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ) καταγγέλοντας την αυτοσχέδια πίστα Motocross στο λατομείο "Μαλτέζου" στην Πεντέλη, ζητώντας να εξαλειφθεί κάθε δραστηριότητα ΜΧ στο βουνό.
Ο Σύλλογος αναφέρει ότι ο χώρος του λατομείου "Μαλτέζου" που είχε αναπλαστεί στο πλαίσιο κατασκευής της Αττικής Οδού, με την απόθεση φυτικής γης, φύτευσης και κατασκευής αρδευτικού δικτύου έχει μετατραπεί, με παράνομες χωματουργικές εργασίες, σε αυτοσχέδια πίστα Motocross, στην οποία διεξάγονται προπονήσεις και αγώνες, που συχνά διαχέονται σε όλες τις νοτιοδυτικές πλαγιές του Πεντελικού.

Με επιστολή του, ο συγκεκριμένος Σύλλογος καλεί τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) αλλά και το Δασαρχείο Πεντέλης να πάρουν μέτρα οριστικής εξάλειψης της εν λόγω δραστηριότητας από το βουνό.
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του Συλλόγου προς τον ΣΠΑΠ.

"Θέμα: Παράνομες δραστηριότητες μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Πεντελικό
Αξιότιμοι Κύριοι,
Η προστασία και η ανάπλαση του Πεντελικού, με σκοπό να καταστεί ένας υπερτοπικός πόλος αναψυχής για τους πολίτες της περί αυτό περιοχής, αποτελεί τον πρώτο καταστατικό σκοπό του Συλλόγου μας. Αυτός είναι ο λόγος που παίρνουμε την πρωτοβουλία να σας
γνωστοποιήσουμε τα ακόλουθα, ελπίζοντας στην ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίησή σας. Μέλη και Φίλοι του Συλλόγου μας αλλά και άλλοι περιπατητές, που επισκέπτονται το Πεντελικό, καθημερινά αλλά κυρίως τα Σαββατοκύριακα, γίνονται μάρτυρες παράνομων, ενοχλητικών και επιβλαβών για το περιβάλλον δραστηριοτήτων μηχανοκίνητου αθλητισμού στις πλαγιές του πολύπαθου Πεντελικού.

Ο χώρος του λατομείου «Μαλτέζου» έχει μετατραπεί, με παράνομες χωματουργικές εργασίες, σε αυτοσχέδια πίστα Motorcross, στην οποία διεξάγονται προπονήσεις και αγώνες.
Υπενθυμίζουμε ότι ο χώρος του λατομείου έχει αναπλαστεί στο πλαίσιο κατασκευής της Αττικής Οδού, με την απόθεση φυτικής γης, φύτευσης και κατασκευής αρδευτικού δικτύου, έργα ανάπλασης που διαλύθηκαν βάναυσα από τα τρακτερωτά ελαστικά των δίτροχων.
Η δραστηριότητα αυτή δεν περιορίζεται μόνο στην εν λόγω παράνομη πίστα αλλά επεκτείνεται σε όλες τις πλαγιές του Πεντελικού, όπου είτε διέρχονται από το υφιστάμενο δασικό οδικό δίκτυο είτε κινούνται σε παρθένο έδαφος ανοίγοντας νέες διαδρομές, κάθετες στην κλίση του εδάφους.

Λόγω των οδοντωτών ελαστικών που φέρουν τα εν λόγω δίκυκλα, καταστρέφουν την δασική βλάστηση, ανασκάπτουν και κονιορτοποιούν το έδαφος, το οποίο στη συνέχεια παρασύρεται εύκολα από τα όμβρια, με αποτέλεσμα την παντελή αφαίρεση του λεπτού εδαφικού στρώματος και την συνακόλουθη αποκάλυψη του υποκείμενου βράχου.
Τα ίχνη της εν λόγω δραστηριότητας είναι ιδιαίτερα εμφανή στην περιοχή του Κοκκιναρά όπου παρατηρούνται εδαφικές αλλοιώσεις βάθους έως και δύο μέτρων.

Εκτός από την παραπάνω καταστροφή στο δασικό περιβάλλον, που επιφέρουν οι εκτός δασικού δικτύου δραστηριότητες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οι αναβάτες των χωρίς αριθμούς κυκλοφορίας δίκυκλων, παρενοχλούν τους πεζοπόρους, με τα σύννεφα σκόνης που σηκώνουν στο πέρασμά τους και τους επικίνδυνους ελιγμούς τους, θύματα των οποίων γίνονται συχνά τα ελάχιστα ερπετά της περιοχής.

Στο τέλος της παρούσας παρατίθενται ενδεικτικές φωτογραφίες των καταστροφών που έχουν ήδη συντελεστεί στο Πεντελικό.
Δυστυχώς, η εν λόγω δραστηριότητα, όχι μόνο δεν απετράπη από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Δήμου Πεντέλης, μάλλον ενθαρρύνθηκε από την στάση της, λαμβάνοντας μέρος σε σχετικές εκδηλώσεις. Την ίδια αδιαφορία επέδειξε και η προηγούμενη διοίκηση του ΣΠΑΠ, η οποία αδιαφόρησε επιδεικτικά σε σχετικές καταγγελίες (επιστολή με αρ. πρωτ. 134/07-04-2014 ) κατοίκων του Δήμου Πεντέλης.
Επειδή η προαναφερόμενη βλαπτική για το περιβάλλον δραστηριότητα δεν έχει αδειοδοτηθεί αρμοδίως αλλά ασκείται παράνομα, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε, ως αρμόδιος Φορέας για την προστασία του Πεντελικού, τα μέτρα τα οποία προτίθεστε να λάβετε για τον τερματισμό της.
Τα Μέλη και οι Φίλοι του Συλλόγου μας αλλά και όλοι οι περιπατητές του βουνού είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, στην αποκατάσταση της νομιμότητας και στην εξάλειψη μιας βλαπτικής για το περιβάλλον και αποτρεπτικής για τους επισκέπτες του βουνού δραστηριότητας."


Πηγη BIKEIT.GR
 

stelios62

well know member
Δημοσιεύσεις
3.589
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Cbf 250, Sh350i
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Τους πιασαμε τους κακουργους .... αυτοι ευθυνονται για ολα τα κακα του περιβαλλοντος , τις καταπατησεις δασων , τις φωτιες , την μολυνση και οτιδηποτε αλλο. Ασε που χ#$ουν και οπου να΄ναι και μας εχουν γεμισει ....! :cool:
 

Kuklinski

well know member
Δημοσιεύσεις
2.504
Ηλικία
120
Μοτοσυκλέτα
Brough Superior ss100
Όνομα
Ακης
Περιοχή
Brooklyn NY
Η μ@λακια δεν εχει ταβανι
Ποσες φορες οι εντουραδες έχουμε σταματησει φωτιες Παρανομη υλοτομία και ενα σωρο αλλες παρανομίες....

Ο καθε ηλιθιος γινεται μικρος δυναστης του διπλανου του.....
 

johnnie

well know member
Δημοσιεύσεις
2.083
Ηλικία
45
Περιοχή
Αθηνα
Μοτοσυκλέτα
Γιά όλα τα γούστα
Όνομα
Γιάννης Παντίδος
Εγω δεν θα σταματήσω να κάνω τις "περιπολίες" μου στα βουνά των Γερανειων τα καλοκαίρια.... Και να κάνω τις επισκέψεις μου για μια καλημερα στο φυλάκιο της πυροσβεστικής....
 

Panos76

member
Δημοσιεύσεις
1.119
Ηλικία
45
Περιοχή
Παιανία
Μοτοσυκλέτα
Honda NC 750 Integra 2016
Yamaha crypton-x 2011
Όνομα
Panos
Εμένα μου άρεσε που γράφουν για "οχήματα χωρίς αριθμό κυκλοφορίας...."
Προφανώς δεν ξέρουν πως έτσι κ αλλιώς τα εντούρο δεν βγάζουν πινακίδες...
 

notakos600

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.081
Ηλικία
55
Περιοχή
Ασπρόπυργος
Μοτοσυκλέτα
HONDA C50, HONDA TLR 200, YAMAHA XT600E, YAMAHA XJ6, HONDA CBR1000RR
Όνομα
Παναγιώτης
Περιοχή
Ασπρόπυργος
Εμένα μου άρεσε που γράφουν για "οχήματα χωρίς αριθμό κυκλοφορίας...."
Προφανώς δεν ξέρουν πως έτσι κ αλλιώς τα εντούρο δεν βγάζουν πινακίδες...
Τα MX δεν βγάζουν, τα Enduro βγάζουν κανονικά.
 

Neos

new member
Δημοσιεύσεις
30
Ηλικία
39
Περιοχή
Mesogeia
Όνομα
Μιχαήλ
Από την στιγμή που δεν είναι δημόσιος δρόμος, δεν είναι υποχρεωτική η πινακίδα. Η άδεια κυκλοφορίας και η πινακίδα, είναι για την κίνηση σε δημόσιο δρόμο.
 

Pan-dvs

Administrator
Δημοσιεύσεις
13.427
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
tiger 955i
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Από την στιγμή που δεν είναι δημόσιος δρόμος, δεν είναι υποχρεωτική η πινακίδα. Η άδεια κυκλοφορίας και η πινακίδα, είναι για την κίνηση σε δημόσιο δρόμο.

Μιχαλη καθε οχημα που κινειται σε μη οριοθετημενη περιοχη εχει υποχρεωση να εχει πινακιδες και ασφαλεια,ασχετα αν δεν το κανουν καποιοι.

Στους αγωνες και στις πιστες οι αγωνιζομενοι ειναι ασφαλισμενοι απο τον διοργανωτη.
 
Top Bottom