Συν – οδηγώ

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.094
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)

Mr and Mrs Bee


Ένα κείμενο από τη Mrs Bee για τη συν-οδήγηση
Συν – οδηγώ θα πει εμπιστεύομαι.
Συν – οδηγώ θα πει αφήνομαι.
Πολλά έχουν γραφτεί για την εμπειρία της οδήγησης της μοτοσυκλέτας, όχι όμως και για την εμπειρία της συν- οδήγησης της.
Η εμπειρία της συν- οδήγησης σε μια μηχανή, όπως εγώ προσωπικά τη βιώνω, μπορεί να περιγρφεί με λίγα λόγια ως εξής: «Εμπιστεύομαι τη ζωή μου και την ακεραιότητα μου σε κάποιον άλλον άνθρωπο, ο οποίος αντανακλά με την οδηγική του συμπεριφορά, τον σεβασμό του για μένα αλλά και για τους άλλους οδηγούς».
Με αφετηρία αυτή την εμπιστοσύνη μπορεί να ξεκινήσει ένα ταξίδι πολλών χιλιομέτρων. Το ταξίδι αυτό χρειάζεται να είναι απαλλαγμένο από συνεχόμενες υποδείξεις προς τον οδηγό, καθώς είναι σημαντικό να μείνει απερίσπαστος σε αυτό που έχει να κάνει.
Ως συνοδηγός παίζω το ρόλο του βοηθού, προσπαθώντας να κρατώ τη ψυχραιμία μου και να μην τρομάζω τον οδηγό με τις αντιδράσεις μου, ενώ ταυτόχρονα διακριτικά του τραβώ την προσοχή σε κάτι που πιθανόν να μην έχει δει.
Ένας βαθμός αντοχής κρίνεται απαραίτητος καθώς η κούραση αλλά και οι παντός είδους εκπλήξεις που επιφυλάσσει ένα ταξίδι είναι πιθανό να φέρουν στα όρια και τους δύο εμπλεκόμενους.
Ως συνοδηγός χρειάζεται να σέβομαι και να γνωστοποιώ τα όρια μου ώστε ο οδηγός να μπορεί να κινηθεί ανάλογα.
Θεωρώ αυτονόητο ότι, η συν- οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας χρειάζεται να εμπεριέχει μια βαθιά αγάπη για αυτόν τον τρόπο μετακίνησης και όχι απλά «να ανέχομαι το βίτσιο του άλλου».
Όταν ο αλληλοσεβασμός για τον άνθρωπο και η αγάπη για την μοτοσυκλέτα συνυπάρχουν, ένα ταξίδι μπορεί να είναι απολαυστικό. Καθώς θα εναρμονίζονται σε ένα χορό για τρεις: Οδηγός, συνοδηγός και μοτοσυκλέτα η συνολική η εμπειρία θα μετατρέπεται σε κάτι μαγικό.
Α, ναι και κάτι ακόμα! Αν το αντέχετε, στις στροφές να γέρνετε μαζί με τον οδηγό. Πολύ.


απο το fb της motoparea.gr
 
Top Bottom