Σε 14 χώρες της Ευρώπης οδηγείς 125 κυβικά με δίπλωμα αυτοκινήτου:

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.420
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Σε 14 χώρες της Ευρώπης οδηγείς 125 κυβικά με δίπλωμα αυτοκινήτου: Πώς θεσπίστηκε αυτό
Τρεις με χαρακτηριστικά παρόμοια της Ελλάδας

Εδώ και πολλά χρόνια στην Ιταλία, μία χώρα που η διήθηση των μοτοσυκλετών στις λωρίδες αυτοκινήτων συμβαίνει με την ίδια καθολικότητα όπως κι εδώ, οι κάτοχοι διπλώματος αυτοκινήτου οδηγούν σκούτερ, παπιά κτλ έως 125 κυβικά δίχως κάποια άλλη προϋπόθεση. Υπό προϋποθέσεις ισχύει το ίδιο και στην Ισπανία και την Πορτογαλία, χώρες με παρόμοια με εμάς διείσδυση της μοτοσυκλέτας στην καθημερινή ζωή, κοιτώντας τα ποσοστά πληθυσμιακά. Είναι επίσης χώρες που δέχονται μεγάλο κύμα τουριστών κάθε χρόνο ενώ έχουν και αρκετό εγχώριο τουρισμό.

Συνολικά 14 χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αλλάξει την ισοδυναμία του διπλώματος οδήγησης αυτοκινήτου για να μικρά δίκυκλα, με έμφαση στα σκούτερ και τα παπιά.

Για το τι ισχύει αυτή την στιγμή στην Ευρώπη, υπεύθυνα και τεκμηριωμένα μπορείτε να διαβάσετε εδώ, όπου θα βρείτε και πίνακα κατάταξης ανά χώρα:


Οδήγηση μοτοσυκλέτας Α1 με δίπλωμα αυτοκινήτου: Ποιες χώρες της Ευρώπης την εφαρμόζουν και πώς



Πώς όμως οδηγηθήκαμε σε αυτό; Τι έχουν δει, μετρήσει και αποδείξει οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι για την οδήγηση των σκούτερ, παπιών κτλ με δίπλωμα αυτοκινήτου; Και ποιο είναι το βασικό σημείο στο οποίο έχουν στηριχθεί; Μιας και δεν πρόκειται για νέα υπόθεση, απλά πρόσφατα απασχόλησε την κοινή γνώμη στην Ελλάδα μετά τα όσα συνέβησαν εδώ, το βασικό στο οποίο εστιάζου είναι κάτι που έχει ειπωθεί σε “white paper” ή αλλιώς «Λευκή Βίβλος» από το 2001 για Ενιαίο Ευρωπαϊκό Χώρο Μεταφορών.

Όσα θα πούμε πιο κάτω πιο ξεκάθαρα αποτυπώνονται σε MEMO που εκδίδεται στις Βρυξέλες στις 18 Ιανουαρίου 2013 και σηματοδοτεί την μετάβαση στον νέου τύπο διπλώματος που έχει την όψη κάρτας. Θα το βρείτε σαν pdf στο τέλος του άρθρου για να το κατεβάσετε ώστε να δείτε πως αυτά που λέμε είναι οι απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα αναφέρονται στην 4η σελίδα.

Από εκεί και πέρα εμείς δεν τα ακούμε για πρώτη φορά, απεναντίας είναι κάτι που οι Ιταλοί έχουν μετρήσει, υπολογίσει και αξιολογήσει χρόνια τώρα και νεότερες έρευνες στην Ισπανία έχουν δει πως υπάρχει εφαρμογή και σε αυτούς, με μείωση ατυχημάτων από την ημέρα της εξίσωσης. Έχουν εφαρμογή οι πρακτικές της Ιταλίας και της Ισπανίας σε μία άναρχη και δίχως σωστή εκπαίδευση χώρα, όπως η μικρή τραγική μας Ελλάδα; Ίσως και παραπάνω από όσο νομίζει κανείς, για αυτό πάμε να δούμε ποιος είναι ο ΠΡΩΤΟΣ και βασικός λόγος που 14 χώρες στην Ευρώπη δίνουν την δυνατότητα σε οδηγό αυτοκινήτου να οδηγήσει ένα σκούτερ ή ένα παπί:

Αυταπόδεικτο λοιπόν είναι το γεγονός πως η οδήγηση μοτοσυκλέτας είναι κάτι που ΚΑΤΑΚΤΙΕΤΑΙ δεν διδάσκεται. Περισσότερο από τα υπόλοιπα οχήματα στους δρόμους, η οδήγηση μοτοσυκλέτας είναι κάτι που το ΚΑΤΑΚΤΑΣ όσο ταλέντο έχεις ή δεν έχεις, και δεν το κερδίζεις με μερικά μαθήματα ακόμη κι αν περάσεις τις εξετάσεις. Όπως και το δίπλωμα του αυτοκινήτου που είσαι αναγκασμένος να γυρνάς με ένα «Ν» για να σε προσέχουν οι άλλοι. Περισσότερο όμως ισχύει αυτό για τις μοτοσυκλέτες. Για αυτό και στην Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθούν να σε κάνουν να γίνεις μοτοσυκλετιστής με βήματα και όχι με εξετάσεις. Και όσο πιο νωρίς τα βήματα τόσο το καλύτερο για αυτό και σου επιτρέπουν να οδηγήσεις από τα 16 ένα σκούτερ 125 κυβικών! Μάλιστα από 16, είναι κι αυτό στον παραπάνω σύνδεσμο, αν μπείτε στον κόπο να τον δείτε.

Αν τώρα ΠΟΤΕ δεν έχεις οδηγήσει οτιδήποτε με δύο τροχούς, τότε στα 24 μπορείς να πας και να βγάλεις δίπλωμα, βγαίνοντας την επόμενη ημέρα στους δρόμους με την καινούρια σου μοτοσυκλέτα. Μην σας κάνει εντύπωση αν είναι χίλια κυβικά κιόλας, εκτός από το γεγονός πως επιτρέπεται, στην συνείδηση εκείνου που οδηγεί για πολλά χρόνια αυτοκίνητο, τα χίλια κυβικά είναι λίγα ενώ υπάρχουν δημοφιλή μοντέλα από μάρκες που τις γνωρίζει ήδη και που μπορεί να αποκτήσει με ελάχιστες μηνιαίες δόσεις. Για να μην κάνουμε διαφήμιση κοιτάξτε προς βόρεια Ευρώπη μεριά και είναι και από τα μηνύματα που παίρνουμε συχνά: «Να πάρω το… τάδε (*1.200 κυβικά) για πρώτη μοτοσυκλέτα που βρίσκω με τόσες δόσεις;» Η απάντησή μας είναι πάντα όχι, και να πάρει κάτι μικρό – συμβουλή που δεν ακολουθεί κανείς… Κι αυτοί είναι αρκετοί, δεν είναι λίγοι.

Οι άνθρωποι που αποφασίζουν για αυτά τα πράγματα στις υπόλοιπες χώρες, σε αντίθεση με την εικόνα που βλέπουμε εδώ, δεν είναι πολιτικοί καριέρας 50-55-60 χρονών ή και παραπάνω που το μόνο που ξέρουν για τις μοτοσυκλέτες είναι πως είναι καλές για να τους ακολουθούν ως προστασία και όσα είχαν δει σε βιντεοκασέτες του ’80. Δεν είναι υπερβολή το παραπάνω, αλλά η πραγματική εικόνα που έχουμε δει πολύ πρόσφατα πηγαίνοντας μία βόλτα από το Υπουργείο. Οι άνθρωποι που εισηγούνται στις υπόλοιπες χώρες είναι μοτοσυκλετιστές οι ίδιοι και με βαθιά γνώση για αυτό που κάνουν. Δεν βασίζονται στην περιπτωσιολογία όπως το αμίμητο «έχουν δει πολλά τα μάτια μου». Για αυτό και επιμένουν πως η οδήγηση μοτοσυκλέτας είναι κάτι που το κατακτάς. Έχοντας φτιάξει όλο το νομικό πλαίσιο από το 2013 για να γίνει αυτό το βήμα και σε άλλες χώρες εκτός από αυτές που ήδη εφαρμόζεται, εξακολουθούν να βλέπουν αναβάτες 24-25 (δυστυχώς και μεγαλύτερους) να ανεβαίνουν σε μεγάλες μοτοσυκλέτες δίχως πρότερη εμπειρία. Κι έχουν μετρήσει και αποδείξει πως έτσι αυξάνονται τα ατυχήματα, αν το χρειάζεται κανείς αυτό αποδεδειγμένο και τεκμηριωμένο για να το αντιληφθεί.

Ως ακόμη ένα μέτρο για να σε δελεάσουν να πας στις μεγάλες μοτοσυκλέτες με μικρά βήματα και όχι απότομα, είναι να σου επιτρέπουν να οδηγείς παπιά, σκούτερ κτλ έως 125 κυβικά με το δίπλωμα αυτοκινήτου. Μιας και ήδη ξέρεις να χειρίζεσαι ένα μεγαλύτερο όχημα και βασιζόμενοι στο αίσθημα της αυτοσυντήρησης που φέρει ο καθένας. Εκείνος που δεν ξέρει ισορροπία έτσι κι αλλιώς δεν θα ανέβαινε ποτέ στην σέλα. Με το ίδιο σκεπτικό που ένας πατέρας επιτρέπεται να νοικιάσει το καλοκαίρι ένα βαρκάκι και να βγάλει δύο παιδιά στα βαθιά, χωρίς να έχει καμία ναυτοσύνη.

Κανείς που του επιτρέπεται να βγάλει δίπλωμα για μεγάλη μοτοσυκλέτα δεν θα πάει βήμα – βήμα, εκεί μην περιμένετε το αίσθημα της αυτοσυντήρησης διότι έχει περάσει εξετάσεις και θεωρεί τον εαυτό του έτοιμο. Αλλά αποδεδειγμένα δεν είναι, κι από μόνος του δεν πρόκειται να κάνει το σταδιακό βήμα. Μελλοντικά η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να σου απαγορέψει τελείως να βγάλεις δίπλωμα ανεξαρτήτως κυβισμού αλλά πριν φτάσουμε εκεί, σε δελεάζει να ξεκινήσεις την μοτοσυκλετιστική σου ζωή με κάτι μικρό.

Ούτε και αυτό το έχει αφήσει στην τύχη του όμως. Έβαλε όριο στην αναλογία κιλών ανά ίππο που δεν υπήρχε και αύξησε την ενεργητική ασφάλεια ενώ απαγόρευσε και την απουσία συνδυασμένου φρένου. Διότι ξέρει πώς φρενάρουν οι δύο τροχοί και είναι βέβαιη πως ακόμη κι αν το αναλύσεις σε έναν νέο αναβάτη, στο φρενάρισμα πανικού θα κάνει εκείνο που ξέρει. Όταν δοκιμάζαμε τα πρώτα 125αρια με τα νέα φρένα, παίρναμε σχόλια για το Aprilia RS που κάποτε έπιανε 170 τελική και για τα φρένα που είναι υπερβολή και «εντάξει μωρέ έτσι όπως τα έχουν κάνει σταματούν και με την σόλα παπουτσιού». Ωστόσο η αλήθεια που το γενικό σύνολο αδυνατούσε να δει, είναι πως τα 125άρια προετοιμαζόντουσαν για ένα συγκεκριμένο σκοπό. Αντιθέτως τώρα θα δείτε πως μερικοί έχουν συγκρατήσει την εικόνα ενός «δίχρονου διάολου» όταν τους πουν για 125 κυβικά, ενώ πριν μερικά χρόνια κορόιδευαν για την ανυπαρξία δύναμης και τα υπερβολικά φρένα! Σε ανθρώπους που ξέρουν γιατί πράγμα μιλούν, κάνοντας σχέδια σε βάθος 40-50 ετών (η «Λευκή Βίβλος» έχει ορίζοντα το 2050) δίνουμε περισσότερη βαρύτητα αντί για ανθρώπους σε ένα ελληνικό υπουργείο που νομοθετούν για τις μοτοσυκλέτες με κριτήρια… ντομάτας! Κι έπειτα η Ισπανία, ως χώρα που έχει πρόσφατα κάνει την κίνηση της εξίσωσης έχει μετρήσει μείωση ατυχημάτων, με πάρα πολλούς τουρίστες, παραπτώματα κατανάλωσης αλκοόλ κτλ στους δρόμους της…

Επισυναπτόμενα:
MEMO Ευρωπαϊκής Ένωσης 2013

Πηγη https://www.motomag.gr/
 

Kuklinski

well know member
Δημοσιεύσεις
3.437
Ηλικία
123
Μοτοσυκλέτα
Brough Superior ss100
Όνομα
Ακης
Περιοχή
Brooklyn NY
καποιο σκουτερ Η παπι ειναι καλο και βολικο να μπορουν να το οδηγησουν....

οχι κατι γρηγορο παντως....
 

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
10.891
Όνομα
.
Τα γράψαμε και τις προάλλες που το έβγαλε το ΜΟΤΟ.
Το μέτρο είναι καλό. Στην Ελλάδα θα πάει πίσω κάποια χρόνια λόγω συντεχνιών και συνδικάτων και πολιτικής σκοπιμότητας, όπως όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.420
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Έρχεται η εξίσωση των διπλωμάτων αυτοκινήτου-μοτοσυκλέτας!​

Κατατίθεται το σχετικό νομοσχέδιο

Στις αμέσως επόμενες ημέρες πρόκειται να κατατεθεί την Βουλή των Ελλήνων, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την εξίσωση των διπλωμάτων μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων και πιο συγκεκριμένα για τις κατηγορίες ΑΜ, Α1 και Β, μια… "πρόγευση" του οποίου είχαμε πάρει από το ΦΕΚ που είχε δημοσιευθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τις διευκρινήσεις της κυβέρνησης και τον ντόρο που είχε δημιουργηθεί τότε, το ΦΕΚ αφορούσε το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου και την προετοιμασία που έπρεπε να γίνει, γεγονός που μαρτυρούσε και το ότι είχε δρομολογηθεί η κατάθεση του πλήρους νομοσχεδίου. Όπως φαίνεται τώρα, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και μετά την οδηγία της Ε.Ε. που ζητούσε την προσαρμογή των χωρών μελών από τον Νοέμβριο, το νομοσχέδιο είναι έτοιμο προς κατάθεση, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια θολά σημεία που χρίζουν διευκρινίσεων.
Βάσει λοιπόν του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, οι κάτοχοι διπλώματος κατηγορίας Β, όσοι δηλαδή έχουν δίπλωμα αυτοκινήτου, θα μπορούν να οδηγούν μοτοποδήλατα με κινητήρες ως 49cc. Αυτό ήταν κάτι που δεν ήταν ξεκάθαρο από το ΦΕΚ του Σεπτεμβρίου, ενώ οι προϋποθέσεις για να γίνει η εξίσωση είναι πως ο κάτοχος του διπλώματος θα πρέπει να είναι άνω των 27 ετών και να έχει στην κατοχή του το δίπλωμα πάνω από έξι χρόνια.
Όπως είχαμε γράψει και στο παρελθόν, αυτό είναι κάτι που ήδη εφαρμόζεται σε άλλες χώρες, όπου μάλιστα λόγω της νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα διπλώματα που ορίζει ότι θα πρέπει να γίνεται ανανέωση κάθε 10 χρόνια (για όσα διπλώματα εκδόθηκαν μετά τις 19/1/2013), στην ανανέωση προστίθεται η ένδειξη για τον τύπο οχημάτων που μπορεί να οδηγήσει. Αυτό βέβαια είναι κάτι που η Ε.Ε. το αφήνει στην ευχέρεια των κρατών-μελών, καθώς θεωρεί ότι η κάθε χώρα μπορεί να έχει διαφορετικούς περιορισμούς, οπότε δεν είναι υποχρεωτικό να αναγράφεται πάνω στο δίπλωμα του κάθε οδηγού.




Το μεγάλο θέμα όμως είναι στην ισοδυναμία του διπλώματος κατηγορίας Β με αυτό της κατηγορίας Α1. Σύμφωνα λοιπόν με όσα θα αναφέρει το νομοσχέδιο οι περιορισμοί θα είναι οι ίδιοι (δηλαδή ηλικία άνω των 27 ετών και κάτοχος διπλώματος Β πάνω από έξι χρόνια), αλλά μπαίνει και η παράμετρος υποχρεωτικών μαθημάτων εκπαίδευσης. Αυτό που δεν διευκρινίζεται όμως, είναι αν θα χρειάζεται ο κάθε ενδιαφερόμενος να δώσει και πρακτικές εξετάσεις ή όχι. Ένα μείζον ζήτημα είναι πως η νομοθεσία πρέπει να είναι εναρμονισμένη σε όλα τα κράτη-μέλη, και αυτή την στιγμή πρακτικές εξετάσεις για την κατηγορία Α1 δεν υπάρχουν σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Άρα, είναι πολύ πιθανό να μην είναι απαραίτητες και στην χώρα μας, οπότε μετά τα υποχρεωτικά μαθήματα θα μπορεί να χορηγηθεί η άδεια για οδήγηση μοτοσυκλετών έως 125cc και 15kW (20,1hp) ιπποδύναμης.
Θα πρέπει λοιπόν να περιμένουμε να δούμε το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου και να δούμε αν θα υπάρξει πλήρης εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσία, ή αν θα επικρατήσει για άλλη μια φορά η… επιλεκτική νοοτροπία, η οποία όμως πρέπει να σημειώσουμε δεν έχει καμία απολύτως λογική για την προκειμένη περίπτωση. Το έχουμε γράψει πολλές φορές στο παρελθόν και δεν θα κουραστούμε να το ξαναγράφουμε, πως δεν μπορεί να μένει μια ολόκληρη χώρα δέσμια των συμφερόντων ορισμένων συντεχνιών, που στο κάτω-κάτω θα ωφεληθούν και αυτές από τις επικείμενες αλλαγές, αρκεί να μην αξιολογούν κοντόφθαλμα τις επικείμενες αλλαγές. Ας ακολουθήσουμε για μία φορά ως χώρα τα επιτυχημένα παραδείγματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, με τα ίδια γεωπολιτικά χαρακτηριστικά όπως τα δικά μας, για να πούμε ότι πραγματικά κάναμε ένα βήμα μπροστά…

Πηγη www.motomag.gr
 

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.101
Ηλικία
49
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Παντα μου έλεγε η δικιά μου ποσο της άρεσε ενα yamaha chapy ππυ είχε.
Χμμμμ

Ευκαιρία για μαστορεμα και κάψιμο χαμένου χρόνου
 

tedvj23

member
Δημοσιεύσεις
859
Περιοχή
Patra City
Όνομα
ΘΟΔΩΡΗΣ

User V

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.090
Αρχοντιά!!!

Είναι κάτι θείτσες και μπαρμπάδια κάτοχοι παλιών διπλωμάτων που σου βγάζουν το λάδι με τα αυτοκίνητα.
Τώρα που θα γίνουν και σύντροχοι νοιωθω καλύτερα..
Bike
 

KostasT

old member
Δημοσιεύσεις
4.482
Περιοχή
Αθηνα
Μοτοσυκλέτα
Honda CBF1000FA
Honda SH300i
Όνομα
Δες nickname
Τελείως ...δέλο. Τι να λέμε τώρα; έχει κι άλλο πάτο;
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.271
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Πολυ κακως για μενα απο την αποψη οτι πολλοι οδηγοι Ι.Χ. (λογω οικονομικων λογων κυριως) θα δοκιμασουν ετσι ευκολα χωρις καμμια αλλη διαδικασια να καβαλησουν ενα δικυκλο .... οπου σε συνδυασμο της πολυχρονης συνηθειας τους μεσα στο ασφαλεστερο Ι.Χ. θα νομιζουν οτι οι λακουβες , τα σαμαρακια , τα χυμενα υγρα και οι διπλανοι συναδελφοι οδηγοι οχηματων θα τους υποδεχτουν με τον .... ιδιο ευγενικο τροπο και σημερα .......!Hammer Smash
 

Λαμπης

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
8.981
Ηλικία
53
Περιοχή
Πετραλωνα
Όνομα
Θανάσης βεγγος
Όλοι αυτοί που θέλουν μηχανάκι και δε μπορούν να διαθεσούν χρήμα και χρόνο για το δίπλωμα.. Θα μπορούν να πάρουν.
Θα τους γίνει η ζωή πιο εύκολη, με λιγότερα έξοδα, θα έχουμε και λιγότερα αμάξια στο δρόμο..

Τον κοκ τον ξέρουν, εμπειρία από κυκλοφοριακό έχουν.. Τώρα άμα καποιοι πιστεύουν ότι για να μάθεις να πηγαινεις ένα παπί χρειάζονται μαθήματα σε δάσκαλο... . Πάω πάσο.. Tooth


Έχω 2 φίλους που πήραν ηλ.σκουτερ (δε χρειάζεται δίπλωμα).. Και μια χαρά κανένα πρόβλημα...
Δηλ. Ο 18αρης που βγαίνει στο χάος της Αθήνας, χωρίς εμπειρία απ το κυκλοφοριακό είναι σε καλύτερη μοίρα;
Εγω είμαι υπέρ.
Καλημεραααα
 
Τελευταία επεξεργασία:

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.271
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Ο 18αρης Μπαμπη μου τα εχει οοοοολααααα γραμμενα στα .... 'κακαλα΄ του .... και πυραυλο να του δωσεις θα τον οδηγησει λογω ελαφροτητος ετσι κι αλλοιως ..... ξεχασες τα δικα μας μυαλα ?.......! Tooth
Ενας οικογενειαρχης ομως 40αρης , 50ρης και βαλε τωρα ( μονο με την εμπειρια του ποδηλατου, αν την εχει ... ) και ειναι τωρα εξαναγκασμενος εκ των οικονομικων συνθηκων να καβαλησει απο αναγκη και οχι απο νοσταλγια το φθηνο δικυκλο θα πρεπει να ξερει και την παροιμια ..... ή πεσιμο ή χεσιμο .....!Yes
 

Λαμπης

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
8.981
Ηλικία
53
Περιοχή
Πετραλωνα
Όνομα
Θανάσης βεγγος
Ο 18αρης Μπαμπη μου τα εχει οοοοολααααα γραμμενα στα .... 'κακαλα΄ του .... και πυραυλο να του δωσεις θα τον οδηγησει λογω ελαφροτητος ετσι κι αλλοιως ..... ξεχασες τα δικα μας μυαλα ?.......! Tooth
Ενας οικογενειαρχης ομως 40αρης , 50ρης και βαλε τωρα ( μονο με την εμπειρια του ποδηλατου, αν την εχει ... ) και ειναι τωρα εξαναγκασμενος εκ των οικονομικων συνθηκων να καβαλησει απο αναγκη και οχι απο νοσταλγια το φθηνο δικυκλο θα πρεπει να ξερει και την παροιμια ..... ή πεσιμο ή χεσιμο .....!Yes
Υπάρχουν και σκούτερ τρικυκλα!!
 

KostasT

old member
Δημοσιεύσεις
4.482
Περιοχή
Αθηνα
Μοτοσυκλέτα
Honda CBF1000FA
Honda SH300i
Όνομα
Δες nickname
Ο 18αρης Μπαμπη μου τα εχει οοοοολααααα γραμμενα στα .... 'κακαλα΄ του .... και πυραυλο να του δωσεις θα τον οδηγησει λογω ελαφροτητος ετσι κι αλλοιως ..... ξεχασες τα δικα μας μυαλα ?.......! Tooth
Ενας οικογενειαρχης ομως 40αρης , 50ρης και βαλε τωρα ( μονο με την εμπειρια του ποδηλατου, αν την εχει ... ) και ειναι τωρα εξαναγκασμενος εκ των οικονομικων συνθηκων να καβαλησει απο αναγκη και οχι απο νοσταλγια το φθηνο δικυκλο θα πρεπει να ξερει και την παροιμια ..... ή πεσιμο ή χεσιμο .....!Yes
Δυστυχώς θα συμφωνήσω. Εχει να χτυπήσει πολύς τέτοιος κόσμος Στέλιο.
 
Top Bottom