Σαν σήμερα γεννήθηκε ο θρύλος της ροκ Jim Morrison

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Στα μέσα της δεκαετίας του '60, οι "The Doors", έγιναν ένα από τα πιο δημοφιλή ροκ συγκροτήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν κι ο James "Jim" Douglas Morrison απολάμβανε τεράστια φήμη κι αναγνώριση από τους κριτικούς σε όλο τον κόσμο, υπήρχε ένα άτομο που δεν ήταν ακριβώς θαυμαστής: ο πατέρας του.
Ο Τζορτζ Στίβεν Μόρισον (George Stephen Morrison) ήταν υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και διοικητής των ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στον Κόλπο του Τόνκιν κατά τη διάρκεια του περιστατικού στον Κόλπο του Τόνκιν τον Αύγουστο του 1964.
Ως παιδιά, ο Τζέιμς κι ο αδερφός του, ο Άντι, ήταν πειθαρχημένοι από τη στρατιωτική παράδοση να τους φωνάζουν και να τους επιπλήττουν μέχρι να δακρύσουν και να δηλώσουν τα λάθη τους.
Μόλις ο Morrison αποφοίτησε από το UCLA, έφυγε από το σπίτι και δεν κοίταξε ποτέ πίσω, διέκοψε τις περισσότερες επαφές με την οικογένειά του κι όταν οι The Doors ανέβηκαν στην κορυφή των charts, ισχυρίστηκε ψευδώς ότι το μεγαλύτερο μέρος της οικογένειάς του είχε πεθάνει. Ο Μόρισον διέκοψε κάθε επικοινωνία με την οικογένειά του, ίσως γιατί ο πατέρας του δεν υποστήριξε ποτέ την επαγγελματική του επιλογή.
Μια μέρα, όταν ένας νεαρός γνωστός του πατέρα του είδε τον Τζιμ σε ένα εξώφυλλο δίσκων, τον έφερε βιαστικά στην οικογένεια Μόρισον. Όταν ο νεαρός έβαλε να παίζει το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ των "The Doors", ο υποναύαρχος Morrison ήταν κάτι παραπάνω από αδιάφορος για το τραγούδι του γιου του, υποσχόμενος να σταματήσει αμέσως αυτό που θεωρούσε ντροπή. Έγραψε μια επιστολή στον γιο του, προτρέποντάς τον να «απαρνηθεί κάθε ιδέα να τραγουδήσει ή οποιαδήποτε σχέση με κάποιο μουσικό συγκρότημα, λόγω ότι θεωρούσε ότι έχει παντελής έλλειψη ταλέντου προς αυτή την κατεύθυνση».

1661195606768.png
 
Top Bottom