Ρολόι.Ένα από τα λίγα αντρικά αξεσουάρ..

bugsbunny

new member
Δημοσιεύσεις
300
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
VOGE 500 DS
Όνομα
George
Δε ρωτάμε άνδρες για:
α.το σύνολο δίτροχων που διαθέτει (συμπεριλαμβανομένων ποδηλατων γκούχουTapatalk(
δ.αριθμο αξεσουαρ μοτο/ γαντιών/ μπουφάν/ κρανων
β. πλήθος εργαλείων/εργαλειοθηκων
γ.αριθμο ρολογιων
δ.ουισκυ ακριβά
μεταξύ κατεργαρέων όμως...? Smileys drinking beer Emoticon
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ποιος τύπος ρολογιού ταιριάζει στο στυλ σου;​

av1.jpg

Όπως δεν είναι όλοι οι άντρες ίδιοι, το ίδιο συμβαίνει και με τα ρολόγια.

Κάποτε η βασική λειτουργία ενός ρολογιού ήταν να δείχνει την ώρα. Και τώρα φυσικά τα ρολόγια δείχνουν την ώρα, και μάλιστα με μεγαλύτερη ακρίβεια από ποτέ, αλλά κανείς δεν φοράει ρολόι γι’αυτό τον λόγο πια. Από τη στιγμή που ξέρεις ανα πάσα στιγμή τι ώρα είναι μιας και περνάς τουλάχιστον 8 κάθε μέρα μπροστά από μια οθόνη που πάνω δεξιά σου δείχνει την ώρα, το ρολόι είναι πια κυρίως ένα αντρικό αξεσουάρ.
Ο τύπος του ρολογιού έχει μεγαλύτερη σημασία τώρα γιατί ως αξεσουάρ οφείλει να είναι προσαρμοσμένο στον τρόπο ζωής σου και να εκφράζει τη στάση σου απέναντι σε αυτή. Φορώντας κάποιο πολύ επαγγελματικό ρολόι δεν σημαίνει πως αξιοποιείς στο έπακρο τις δυνατότητες του. Κανένας μέσος χρήστης δεν θα βουτήξει στα 400 μέτρα με ένα καταδυτικό ρολόι, πόσο μάλλον να ταξιδέψει στο διάστημα με ένα Speedmaster με την έγκριση της NASA. Είναι περισσότερο μια δήλωση προθέσεων, μπορεί να μην είμαι αυτό που λέει το ρολόι μου, αλλά εκεί στοχεύω.

Για κάποιους ένα καλό ρολόι είναι μία ακόμα μορφή εκδήλωσης της ματαιοδοξίας τους. Δεν έχουν απαραίτητα άδικο, αλλά πόσο βαρετή και στάσιμη θα ήταν η ζωή μας χωρίς έστω μια μικρή τέτοια επίδειξη; Άλλωστε ένα ρολόι είναι ίσως και η πιο ανώδυνη μορφή της, είναι αθόρυβο (κυριολεκτικά), δεν μολύνει το περιβάλλον, δεν καταλαμβάνει όγκο και γενικά δεν ενοχλεί κανέναν.

Για να αφεθείς στη μαγεία της κατοχής ενός καλού ρολογιού δεν χρειάζεται να επενδύσεις ένα τσουβάλι λεφτά, ανάλογα με τον προϋπολογισμό σου μπορείς να κάνεις την κατάλληλη επιλογή. Το δύσκολο είναι να αποφασίσεις τον τύπο του ρολογιού που σου ταιριάζει καλύτερα. Το μέγεθος του καρπού θα καθορίσει τη διάμετρό του. Το ντύσιμο και το lifestyle σου θα διαλέξουν τον τύπο. Στη συνέχεια θα δεις τους κυριότερους τύπους ρολογιών και μερικά ενδεικτικά μοντέλα που θα σε βοηθήσουν να διαλέξεις.

Aviation​

av4.jpgav2.jpgav1.jpgav5.jpg

Δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε αλλιώς, μιας και τα αεροπορικά ρολόγια είναι και τα πρώτα ρολόγια με λουράκι για τον καρπό. Το κλασικό ρολόι με την αλυσίδα δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει για τους πρώτους πιλότους στις αρχές του 20ου αιώνα και έτσι γεννήθηκε το ρολόι που ξέρουμε. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και τα αεροπορικά ρολόγια είναι μια κατηγορία από μόνα τους. Χαρακτηρίζονται από τη σχετικά μεγάλη διάμετρο κάσας, τις ευανάγνωστες ενδείξεις και την ογκώδη κορώνα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και με γάντια. Η λιτή τους εμφάνιση «κόβει» αρκετά από τη μεγάλη διάμετρο και δεν χτυπάει άσχημα στο μάτι. Είναι ταυτόχρονα ρολόι εργαλείο και διαπιστευτήριο κοσμοπολιτισμού.

Συνεχιζεται...

Πηγη www.ratpack.gr
 
Τελευταία επεξεργασία:

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Στρατιωτικά ρολόγια​


mi4.jpgmi3.jpgmi2.jpgmi1.jpg
Ξεκίνησαν τη θητεία τους στα χαρακώματα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στα χέρια των αξιωματικών. Αρχικά έπρεπε να είναι λιτά να λένε απλά την ώρα και να είναι όσο το δυνατόν πιο διακριτικά και καθόλου λαμπερά. Πλέον είναι ένας όρος ομπρέλα για μια σειρά από ρολόγια που μπορεί να είναι ακόμα και καταδυτικά ή αεροπορικά και συνήθως πληρούν τις προδιαγραφές που έχουν θεσπίσει οι ένοπλες δυνάμεις κάποιας χώρας. Τα παραδοσιακά λιτά στρατιωτικά ρολόγια υπάρχουν ακόμα ως επανεκδόσεις και είναι μια από τις καλύτερες λύσεις για τον άντρα χαμηλών τόνων.

Χρονογράφοι​


ch2.jpgch1.jpgch4.jpgch5.jpg
Ποιος άντρας δεν θα ήθελε να βρεθεί έστω και για λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου στη θέση του Steve McQueen ενώ τρέχει στο LeMans; Κλάσματα που μόνο ένας χρονογράφος θα μπορούσε να καταγράψει. Οι χρονογράφοι είναι αυτά τα ρολόγια που εγκολπώνουν άλλα μικρότερα «ρολόγια». Με την κατάλληλη διαδικασία μπορείς να μετρήσεις την ταχύτητα με την οποία κινείσαι και χρονομετρήσεις. Οι περισσότεροι κάτοχοι χρονογράφων αγνοούν αυτές τις λειτουργίες, όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Αν είσαι λάτρης της ταχύτητας και της ακρίβειας, ένας χρονογράφος είναι ότι πρέπει για σένα ακόμα κι αν δεν οδηγείς κάποιο εξωτικό hypercar.

Συνεχιζεται...

Πηγη www.ratpack.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Dress

dr3 (1).jpgdr1.jpgdr32.jpg

Είναι ίσως τα πιο λεπτεπίλεπτα και απλά ρολόγια. Δεν έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν σε ακραίες συνθήκες παρά μόνο αν αυτές περιλαμβάνουν το καλό σου κουστούμι. Είναι το ιδανικό συμπλήρωμα για εκείνο το σετ από μανικετόκουμπα που έχεις κληρονομήσει και δε μια σημαντική στιγμή της ζωής σου θα δείχνει σε όλους ότι δικαίως βρίσκεσαι εκεί που έφτασες. Αν η δουλειά σου απαιτεί να είσαι συχνά στην τρίχα είναι μια επένδυση που αξίζει να κάνεις.

GMT​

gmt2.jpggmt3.jpggmt4.jpg

Από τη στιγμή που δεν μπορείς πια να πετάξεις με Concorde, ένα ρολόι πολλαπλών ζωνών ώρας είναι το μόνο που έχει μείνει για τους πραγματικούς πολίτες του κόσμου. Συνήθως έχουν 2 ή 3 διαφορετικές ζώνες ώρας και έναν τέταρτο δείκτη στο καντράν ή/και περιστρεφόμενη στεφάνη για τον καθορισμό των ζωνών. Φυσικά το απόλυτο φετίχ σε αυτά τα ρολόγια είναι δίχρωμη στεφάνη ανά 12ωρο και ακόμα κι αν δεν ταξιδεύεις συχνά μπορείς να την έχεις να δείχνει ένα αξέχαστο ταξίδι.

Smart

sm1.jpgsm2.jpgsm3.jpgsm432.jpg
Εκεί που όλοι πόνταραν ότι τα κινητά θα σκοτώσουν για πάντα τα ρολόγια, ξεπήδησε μια ακόμα κατηγορία για να δείξει ότι το ρολόι είναι πολύ σκληρό καρύδι. Συνδεδεμένο με όλα τα απαραίτητα apps και συσκευές της καθημερινότητάς μας είναι ένας τύπος ρολογιού-εργαλείου. Σίγουρα οι παραδοσιακοί λάτρεις του ρολογιού το κοιτάζουν με μισό μάτι και το αντιμετωπίζουν σαν ένα ένα ακόμα ηλεκτρονικό μαραφέτι, όμως είναι υπό διαμόρφωση προϊόν. Τα smartwatches ξεφεύγουν από την εικόνα της μίνι οθόνης κινητού και αυτονομούνται. Ακόμα και παραδοσιακοί κατασκευαστές αρχίζουν να προσθέτουν smart λειτουργίες σε παραδοσιακά ρολόγια δημιουργώντας μια νέα υβριδική κατηγορία.

Πηγη www.ratpack.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

5 ρολόγια που αποτίουν φόρο τιμής στον μηχανοκίνητο αθλητισμό​

Όπως έγραφα και τότε, το κοινό που συγκινείται από τα γρήγορα αυτοκίνητα έχει πάρα πολλά κοινά με το κοινό που συγκινείται από τα ακριβά ρολόγια. Γι’ αυτό και δεν έχω σκοπό να το αφήσω μόνο με τις 5 επιλογές εκείνου του άρθρου.

Με αφορμή, λοιπόν, την κυκλοφορία του καινούργιου Formula 1 Senna Special Edition από την TAG Heuer, που τιμά τα 20 χρόνια από εκείνο τον Νοέμβριο που ο αδικοχαμένος Βραζιλιάνος πιλότος, Ayrton Senna κατακτούσε το τρίτο του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και γινόταν έτσι ο νεότερος στην ιστορία της Formula 1 με τόσους τίτλους, πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε αυτό το μοντέλο και σε τέσσερα ακόμα που έχουν άμεση σχέση με τα σούπερ γρήγορα αυτοκίνητα, τους θρυλικούς αγώνες ταχύτητας και τους άσους της πίστας.

Τα ρολόγια-φόρος τιμής στην F1​

ΤΑG Heuer Formula 1 Senna Special Edition

5 ρολόγια που αποτίουν φόρο τιμής στον μηχανοκίνητο αθλητισμό


Τα χρόνια που μεσουρανούσε στη Formula 1, ο Ayrton Senna ήταν ambassador της TAG Heuer. Η ίδια ελβετική εταιρεία είναι ίσως η πιο άμεσα συνδεδεμένη με το κορυφαίο από τα μηχανοκίνητα σπορ, αφού για χρόνια -όταν ήταν ακόμη Heuer- κατασκεύαζε εργαλεία χρονομέτρησης για τους αγώνες της F1.
Και, διαθέτοντας μια οικονομική και ιδιαίτερη δημοφιλή στο πιο νεανικό κοινό, συλλογή με αυτόν ακριβώς τον τίτλο (Formula 1) ήταν λογικό να θελήσει να αποτίσει φόρο τιμής στον θρυλικό πιλότο.
Εδώ και μερικά χρόνια τα Senna Special Edition είναι μια συλλογή μέσα στη συλλογή και αγαπιούνται ιδιαίτερα. Το φετινό έρχεται να θυμηθεί τα 20 χρόνια από τότε που ο Senna κατακτούσε το τρίτο του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όντας ο νεότερος πιλότος που το πέτυχε ποτέ, και ξεχωρίζει χάρη στο ανάγλυφο, δερμάτινο λουράκι που εμπνέεται από το διπλό “S”, το λογότυπο του Βραζιλιάνου πιλότου και βέβαια από την κυριαρχία των δύο αγαπημένων του χρωμάτων, του μαύρου και του κίτρινου.

Roger Dubuis Excalibur Spider Huracan Black DLC Titanium

5 ρολόγια που αποτίουν φόρο τιμής στον μηχανοκίνητο αθλητισμό


Όπως η Lamborghini είναι μια εταιρεία μύθος στον χώρο της αυτοκίνησης, διάσημη για την τεράστια σημασία που δίνει σε κάθε πιθανή λεπτομέρεια στον σχεδιασμό ενός αυτοκινήτου, έτσι και ο οίκος Roger Dubuis ξεχωρίζει ανάμεσα στις υπόλοιπες ωρολογοποιίες για τα avant-garde σχέδιά του, αλλά κυρίως για την επιμονή του να κατασκευάζει μηχανισμούς με πολλά complications.
Όταν οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να συνεργαστούν, το αποτέλεσμα ήταν ένα ρολόι που δουλεύτηκε σαν να πρόκειται για ένα νέο κινητήρα Lamborghini. Σχεδιαστικά, δανείζεται αισθητικές λεπτομέρειες από το μοντέλο της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας που τού δίνει και το όνομά του, ενώ στο κομμάτι του μηχανισμού καινοτομεί -παρουσιάζοντας ουκ ολίγες πατέντες. Ο RD630 που φορά, είναι ένας μηχανισμός που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για τα ρολόγια της συλλογής Lamborghini και διαθέτει ένα ρότορα που θυμίζει τις ζάντες των supercars της.

Chopard Mille Miglia Classic Chronograph

5 ρολόγια που αποτίουν φόρο τιμής στον μηχανοκίνητο αθλητισμό


Αυτό εδώ είναι το αγαπημένο μου ρολόι ανάμεσα σε όλες τις δημιουργίες του οίκου Chopard. Και ο βασικός λόγος είναι η αισθητική του. Το καντράν του θυμίζει ταμπλό κάποιου ιστορικού αγωνιστικού αυτοκινήτου, σαν αυτά που πάσχιζαν να τερματίσουν τον θρυλικό αγώνα αντοχής απ’ τον οποίον αντλεί το όνομά του. Και το λουράκι του, βέβαια, ακολουθεί το μοτίβο των ελαστικών Dunlop από τη δεκαετία του ’60.
Η Chopard είναι χορηγός του σημερινού Mille Miglia, ενός αγώνα επίδειξης κλασικών αυτοκινήτων που λίγη σχέση έχει με τις άγριες εποχές που έτρεχαν θρύλοι όπως ο Tazio Nuvolari και ο Achille Varzi, αλλά το εν λόγω μοντέλο, που είναι πιστοποιημένο χρονόμετρο από τον COSC, σίγουρα θα το λάτρευαν κι οι δυο τους για την ανθεκτικότητα και την ακρίβειά του.
Δύο απαιτούμενα χαρακτηριστικά για οποιοδήποτε εργαλείο χρησιμοποιούσαν κατά τη διάρκεια του πιο σκληρού αγώνα επί ευρωπαϊκού εδάφους, που από το 1927 ως το 1957 συγκέντρωνε εκατομμύρια κόσμου στους ιταλικούς δρόμους απ’ όπου περνούσε η διαδρομή του.

Richard Mille RM 011

5 ρολόγια που αποτίουν φόρο τιμής στον μηχανοκίνητο αθλητισμό


Γνωστό και ως το ρολόι του Felipe Massa, αφού ο Βραζιλιάνος πιλότος ήταν από τους πρώτους πρεσβευτές της ακραίας σε κόστος και καινοτόμου σε υλικά και ιδέες συλλογής της Richard Mille που την καθιέρωσε ως την πιο avant-garde επιλογή για όλους τους λάτρεις της ωρολογοποιίας, αυτός ο χρονογράφος εμπνέεται σε κάθε του λεπτομέρεια από τη Formula 1.
Η κάσα του έχει σχήμα βαρελιού και είναι από ανθρακονήματα, ενώ ο μηχανισμός του προσφέρει flyback χρονογράφο (επιστρέφει στο μηδέν και ξεκινά άμεσα νέα χρονομέτρηση, σε κάθε σταμάτημα) και διαθέτει επίσης λειτουργία αντίστροφης μέτρησης.
Η συλλογή ξεκίνησε το 2007 με το ρολόι του Massa, αλλά στην ιστορία της είδε κι άλλες συνεργασίες στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως αυτή με τον αγώνα Le Mans Classic ή την ομάδα Formula 1 της Lotus.

Yema Rallye Mario Andretti



O πιο διάσημος αστέρας των μηχανοκίνητων σπορ στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένας Ιταλός. Και το αγαπημένο του ρολόι είναι γαλλικό. Τη δεκαετία του ’60, ο Andretti φορούσε ένα Yema Rallygraf, ένα χρονογράφο που ο γαλλικός οίκος είχε δημιουργήσει με το μυαλό ακριβώς στις ανάγκες όσων ασχολούνται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Μ’ αυτό στον καρπό του, το 1969 κατέκτησε το Indy 500. Λίγα χρόνια αργότερα (το 1978), πήρε και τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στη Formula 1, ενώ με τις νίκες που έχει πετύχει επίσης στο πρωτάθλημα NASCAR και στο Πρωτάθλημα Αντοχής είναι ο ένας από τους δύο μόνο πιλότους που έχει ανεβεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στα 4 σπουδαιότερα αγωνίσματα των motorsports – ο άλλος είναι ο Dan Guerny.
Πριν δύο χρόνια, για να γιορτάσει την 50η επέτειο από τη νίκη του στο Indy 500 του ’69, η Yema αναβίωσε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο το ρολόι που φορούσε τότε. Ο μηχανισμός του είναι ένα υβρίδιο αυτόματου και quartz από τη Seiko.
Δουλεύει μεν με μπαταρία, αλλά ο δείκτης των δευτερολέπτων κινείται απρόσκοπτα και γλυκά, όπως ενός μηχανικού ρολογιού. Και στο αισθητικό κομμάτι, τα πάντα πάνω στο Yema Rallye φωνάζουν “vintage”, με την υπογραφή του ίδιου του Andretti να γεμίζει το καντράν πάνω από την ένδειξη της ημερομηνίας στο 6

Πηγη www.oneman.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

5 ρολόγια φτιαγμένα από απίθανα υλικά​

Γιατί ποιος θέλει ένα χρυσό ρολόι στις μέρες μας;​

BREITLING-02.jpg

Με τις μεγάλες εκθέσεις της ωρολογοποιίας για το 2022 να πλησιάζουν και τις προβλέψεις για το τι καινοτομίες θα δούμε φέτος να αυξάνονται, ένα σίγουρο στοίχημα είναι ότι τα παράξενα υλικά θα έχουν την τιμητική τους. Εδώ και μερικά χρόνια οι τεχνολογίες στην επεξεργασία διαφόρων μετάλλων έχουν εξελιχθεί σημαντικά, όπως και οι δυνατότητες για την παραγωγή νέων συνθετικών υλικών.

Οι μεγάλες ωρολογοποιίες, που πάντα ψάχνουν ένα τρόπο να καινοτομούν (και, μεταξύ μας, να δικαιολογούν τις ακραίες τιμές με τις οποίες αρκετά συχνά τιμολογούν τα προϊόντα τους -γιατί πόσα ρολόγια από χρυσό να αποκτήσει κανείς;) δεν διστάζουν να πειραματίζονται με νέα υλικά, ειδικά για τις κάσες των ρολογιών τους. Πολλές από αυτές φτιάχνουν οι ίδιες νέα κράματα και πατεντάρουν τεχνολογίες και υλικά που βρίσκουμε αποκλειστικά στα ρολόγια τους, κάνοντας το σπορ ακόμη πιο συναρπαστικό. Ορίστε, λοιπόν, 5 μοντέλα με κάσες από εντελώς απίθανα υλικά, ως μια γεύση για το πού μπορεί να φτάσει η φαντασία της avant-garde ωρολογοποιίας:

Richard Mille RM 50-03 Tourbillon Split Seconds Chronograph Ultralight McLaren F1, από γραφένιο​






Παρουσιάστηκε το 2017 για να τιμήσει τη συνεργασία του Richard Mille με την ομάδα Formula 1 της McLaren και κυκλοφόρησε σε 75 συνολικά κομμάτια. Είναι το πιο ελαφρύ ρολόι που έχει κατασκευαστεί ποτέ, αφού μαζί με το λουράκι του, ζυγίζει μόλις 40 γραμμάρια! Το γραφένιο είναι ένα είδος ανθρακονημάτων που ζυγίζει 6 φορές λιγότερο από το ατσάλι, αλλά την ίδια ώρα είναι 200 φορές πιο ανθεκτικό. Στο συγκεκριμένο μοντέλο συνδυάζεται με διάφορα άλλα είδη ανθρακονημάτων, που σε κάποια σημεία του φτάνουν και τα 600 στρώματα, το ένα πάνω στο άλλο, χωρίς κανένα από αυτά να είναι πιο παχύ από 30 μικρά, ενώ γραφένιο έχει ενσωματωθεί και στο λουράκι από καουτσούκ, ώστε να μην φθείρεται εύκολα.

Panerai Luminor Submersible 1950 BMG-Tech 3 Days Automatic του 2019, από «μεταλλικό γυαλί»​




BMG-Tech είναι η πατέντα της Panerai για το υλικό της κάσας αυτού του ρολογιού και σημαίνει bulk metallic glass. Μπορεί να δείχνει ότι είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο, αλλά δεν είναι. Το υλικό του BMG-Tech είναι ένα κράμα χαλκού, αλουμινίου, τιτανίου, νικελίου και ζιρκονίου που επεξεργάζεται με έναν ειδικό και εξαιρετικά πολύπλοκο τρόπο που μπερδεύει τις χημικές ιδιότητες των υλικών και παραδίδει ένα «μεταλλικό γυαλί» που δεν μπορούν να διαπεράσουν τα μαγνητικά πεδία, που έχει τεράστια ανθεκτικότητα στη διάβρωση και είναι εξαιρετικά σκληρό. Κι όλα αυτά, χωρίς περιττό βάρος. Ίσα-ίσα που πρόκειται για μια από τις πιο ελαφριές κάσες που κατασκευάζει η Panerai.

Breitling Avenger Hurricane 12H του 2017, από Breitlight​




Η σειρά Avenger της Breitling αποτελείται (κυρίως) από χρονογράφους, αλλά το πιο βασικό της χαρακτηριστικό είναι η στεφάνη που θυμίζει καταδυτικό ρολόι. Και το πιο ιδιαίτερο απ’ όλα της τα μοντέλα είναι εκείνο που κυκλοφόρησε το 2017 και έχει ως υλικό κάσας το Breitlight. Τι εστί Breitlight; Σύμφωνα με την ελβετική εταιρεία είναι κάτι σαν τιτάνιο, αλλά ας πούμε συνθετικό τιτάνιο. Περισσότερο πλησιάζει τα ανθρακονήματα, αφήνει μια πιο «θερμή» αίσθηση στο χέρι και ζυγίζει μόλις το 1/3 του τιτανίου, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και στο τεράστιο μέγεθος των 50 χιλιοστών που έχει η συγκεκριμένη κάσα, στο χέρι σου θα το αισθάνεσαι σαν να μη φοράς σχεδόν τίποτε.

Hublot Big Bang Unico Sapphire του 2016, από τεχνητό ζαφείρι​




Επίσης, πρωτοπαρουσιάστηκε το 2016 και κυκλοφόρησε το 2017, αλλά συνεχίζει περήφανο μέχρι σήμερα, εμπλουτίζοντας με περισσότερα χρώματα τη συλλογή Big Bang Unico της Hublot, αυτό το ρολόι πουλάει κυρίως διαφάνεια. Και ενίοτε χρώμα, γιατί μπορεί το best seller της σειράς να είναι το εντελώς διαφανές και άχρωμο μοντέλο, αλλά αυτά που πραγματικά ξεχωρίζουν είναι όσα έρχονται με χρωματισμένο ζαφείρι (μπλε ή κόκκινο). Και εδώ η πατέντα ανήκει στην ωρολογοποιία, αφού πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Hublot που συνδυάζει διάφορα χημικά για να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά σύνθετη, πράγμα που δικαιολογεί και τις τιμές των Big Bang Unico Sapphire που κοστίζουν μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Roger Dubuis Quatuor Excalibur Cobalt MicroMelt του 2017, από χρώμιο και κοβάλτιο​




Το 2017 ήταν μια χρυσή χρονιά για τα παράξενα υλικά, αλλά κανένα από τα ρολόγια που κυκλοφόρησαν τότε δεν έφτανε σε ιδιαιτερότητα το συγκεκριμένο μοντέλο του οίκου Roger Dubius. Κυκλοφόρησε σε μόλις 8 κομμάτια, με ένα από αυτά να έρχεται σε μια έκδοση ακόμη πιο ειδική, με τιμή πάνω από 1 εκατ. ευρώ! Ο συνδυασμός χρωμίου και κοβαλτίου (και αλουμινίου) δεν είναι τόσο σπάνιος στην ωρολογοποιία, αλλά αυτό που άλλαξε ο Roger Dubuis κρύβεται πίσω από το “MicroMelt” του τίτλου. Είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται στη αεροδιαστημική μηχανική και μπορεί να αναμείξει τα μέταλλα με άλλα, μη μεταλλικά υλικά, δημιουργώντας κράματα που όχι μόνο είναι σκληρά και εξαιρετικά ανθεκτικά στη διάβρωση, αλλά έχουν και μεγαλύτερη αραιότητα που επιτρέπει πιο ελαφριές κατασκευές και μεγαλύτερη ευκρίνεια σε χρώματα και λάμψη.

Πηγη www.oneman.gr
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.265
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Σε μια "ειδικη δοκιμη αντοχης" που καναμε ... παλια .... πετωντας τα ρολογια μας πανω σε μια χοντρη μοκετα , ενας κατοχος με Panerai ειδε εντρομος μετα την πτωση να εχει φυγει ενας ή καποιοι δεικτες απο τον αξονα.abcde

Στιγμες "αληστου μνημης" για τους υπολοιπους εμας...... τσογλανους .....! abcdefghgk abcdefghgk abcdefghgk abcdefghgk
 

johnnie

well know member
Δημοσιεύσεις
2.281
Ηλικία
48
Περιοχή
Αθηνα
Μοτοσυκλέτα
Γιά όλα τα γούστα
Όνομα
Γιάννης Παντίδος
Το τελευταίο μου απόκτημα. Το ότι φορτίζει με τον ήλιο, το ότι η διάρκεια της μπαταρίας του θεωρητικά ξεπερνάει τα 10 χρόνια και το ότι συγχρονίζει μέσω δορυφόρου την ώρα κάθε βράδυ από μονο του ήταν χαρακτηριστικά που δεν είχε κανένα προηγούμενο ρολόι μου. Το οτι δε εχει την αντοχή ενός g-shock ήταν το τελικό κριτήριο. Casio rangeman GW-9400.


Sent from my SM-G960F using Tapatalk
 

konstantinos_vita

new member
Δημοσιεύσεις
131
Ηλικία
44
Περιοχή
Φλωρινα
Μοτοσυκλέτα
ι ελ 250 και ένα εφ800 ες τι.
Όνομα
Konstantinos
casio φιλε, τι ρολογάρες; οσο αφορά αντοχή και λειτουργικότητα. Το συγκεκριμένο το έχω από τότε που κυκλοφόρησε και έχει περάσει τα πάνδεινα. Το bluetooth που έχει σε σχέση με τα προηγούμενα πολύ βολικό. Μπαταρία; ποια μπαταρία; Rolling

20220228_105552_resized_1.jpg
 

johnnie

well know member
Δημοσιεύσεις
2.281
Ηλικία
48
Περιοχή
Αθηνα
Μοτοσυκλέτα
Γιά όλα τα γούστα
Όνομα
Γιάννης Παντίδος
casio φιλε, τι ρολογάρες; οσο αφορά αντοχή και λειτουργικότητα. Το συγκεκριμένο το έχω από τότε που κυκλοφόρησε και έχει περάσει τα πάνδεινα. Το bluetooth που έχει σε σχέση με τα προηγούμενα πολύ βολικό. Μπαταρία; ποια μπαταρία; Rolling

View attachment 42674
Έχω και το mudmaster 5 χρόνια και το ρολοι πραγματικά είναι αλεξίσφαιρο. Σε πόσες γωνίες πόρτας-τοίχων έχει βρεί περπατώντας δεν θυμάμαι καν... Ούτε μια γρατσουνιά, τίποτα........Έχεις δίκιο με ένα g-shock δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Πόσα χρόνια είναι με την ίδια μπαταρία το δικο σου?
 

konstantinos_vita

new member
Δημοσιεύσεις
131
Ηλικία
44
Περιοχή
Φλωρινα
Μοτοσυκλέτα
ι ελ 250 και ένα εφ800 ες τι.
Όνομα
Konstantinos
Έχω και το mudmaster 5 χρόνια και το ρολοι πραγματικά είναι αλεξίσφαιρο. Σε πόσες γωνίες πόρτας έχει βρεί περπατώντας δεν θυμάμαι καν... Ούτε μια γρατσουνιά, τίποτα........Έχεις δίκιο με ένα g-shock δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Πόσα χρόνια είναι με την ίδια μπαταρία το δικο σου?
Αυτό στη φωτογραφία από τότε που το βγήκε, γύρω στα 4 χρονια. Το προηγούμενο μοντέλο, ακριβώς 8μιση χρόνια. Το θυμάμαι γιατί γεννήθηκε ο μεγάλος τότε. Μπαταρία σε κανένα δεν άλλαξα. Χτυπήματα παντού όμως ε; και το τζαμάκι άθικτο εντωμεταξύ Greeting
 
Last edited by a moderator:

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.265
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Το τελευταίο μου απόκτημα. Το ότι φορτίζει με τον ήλιο, το ότι η διάρκεια της μπαταρίας του θεωρητικά ξεπερνάει τα 10 χρόνια και το ότι συγχρονίζει μέσω δορυφόρου την ώρα κάθε βράδυ από μονο του ήταν χαρακτηριστικά που δεν είχε κανένα προηγούμενο ρολόι μου. Το οτι δε εχει την αντοχή ενός g-shock ήταν το τελικό κριτήριο. Casio rangeman GW-9400.

Το μοναδικο μειονεκτημα τους ειναι ή τουλαχιστον ητανε ( ειχα απο τα πρωτα G-Shock) το πλαστικο λουρακι του.
Επειδη το ειχα καθημερινα και σε πολυ αντιξοες συνθηκες εργασιες ( πετρελαια, χημικα ....) μαλλον πολυμεριζοτανε και κοβοτανε.
Απο τοτε μονο με μεταλλικο μπρασελε .... seikο ή sfiko ...!ooops
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Bulgari x Ducati – Συλλεκτική συνεργασία​









Δύο βαριά ονόματα της Ιταλίας ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον χρονογράφο Bulgari Aluminium Ducati Special Edition.
Οι Ducati και Bulgari ανακοινώνουν μια νέα συνεργασία, η οποία μετουσιώνεται στο νέο ρολόι-χρονογράφο Bulgari Aluminium Ducati Special Edition, που θα παραχθεί σε 1000 κομμάτια μόνο.

Σχεδιασμένο από κοινού με τη Bulgari και το Ducati Centro Stile, το ρολόι διαθέτει αλουμινένιο περίβλημα με διάμετρο 40 mm με κατακόκκινη πλάκα, πλάτη και κουμπιά από τιτάνιο, ενώ το λουράκι και το περιμετρικό κάλυμμα είναι από μαύρο λάστιχο.
Είναι αδιάβροχο σε βάθος έως 100 μέτρα και στην πλάτη από τιτάνιο, που έχει επίστρωση DLC για ανθεκτικότητα στο φινίρισμά της, φέρει σκαλισμένα τα λογότυπα των δύο εταιρειών.

Το Bulgari Aluminium Ducati Special Edition είναι ήδη διαθέσιμο στα καταστήματα της Bulgari, σε επιλεγμένους συνεργάτες της και στην ιστοσελίδα της ιταλικής ωρολογοποιίας: https://www.bulgari.com/en-int/103701.html.

Πηγη www.bikeit.gr
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.265
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Δυστυχως , ειδικα το .... bulgari με ενοχλει στον καρπο κατω απο το σφιχτο μανικι του μπουφαν και το γαντι απο πανω του ...! ooops
 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.132
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Εγώ Δευτέρατζες δε ψωνίζω....αν δεν είναι frank muller η Vacheron Constantin.... ούτε να τα κοιτάξω δεν θέλω....σε καμμιά περίπτωση ανάγκης αντε να στρέψουμε το βλέμμα μας (στιγμιαία ομως) και σε κάνα ποταπό IWC....

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

5 υπέροχα ρολόγια με skeleton καντράν​

Γιατί πολύ συχνά, το πιο όμορφο μέρος ενός ρολογιού είναι απλά ο μηχανισμός του.​

Skeleton, προφανώς από την ελληνική λέξη «σκελετός». Μια ορολογία που χρησιμοποιείται στην ωρολογοποιία για να περιγράψει τα «αποσκελετωμένα» καντράν, αυτά δηλαδή που είναι έτσι φτιαγμένα ώστε απλά να μπορούν να κρατήσουν τους δείκτες στη θέση τους για να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά την ίδια ώρα να επιτρέπουν απρόσκοπτη θέα στον μηχανισμό που κρύβεται από πίσω.

Γιατί, πολύ συχνά, είναι ακριβώς ο μηχανισμός ενός ρολογιού που αποτελεί το πιο όμορφο κομμάτι του. Ποιος χρειάζεται φανταχτερά χρώματα και τσαχπινιές στο design ενός καντράν, όταν μπορεί να μην έχει καθόλου καντράν;
Ακολουθούν πέντε παραδείγματα ρολογιών skeleton που το αποτέλεσμα της αφαίρεσης των «περιττών» επιφανειών είναι εντυπωσιακό. Πέντε δημιουργίες όπου η ιδέα του skeleton είχε τον χειρισμό που πραγματικά της αξίζει.

Bvlgari Octo Finissimo Skeleton 8 Days​




Έχουμε ξαναγράψει για τη σειρά Octo Finissimo και τα πιο λεπτά ρολόγια στον κόσμο που αποτελούν μέλη της. Μια από τις φετινές κυκλοφορίες που γιορτάζουν τα 10 χρόνια της συγκεκριμένης συλλογής είναι και το Skeleton 8 Days. Με μια κάσα 40 χιλιοστών και πάχους μόλις 5,95, από ροζ χρυσό, ήταν ήδη ένα ρολόι λεπτό και φίνο. Αλλά με την αφαίρεση αρκετών επιφανειών του καντράν έτσι ώστε η κάσα να είναι διαμπερής, το μεγαλείο του ρολογιού φτάνει σε άλλα επίπεδα.
Στο καντράν υπάρχει κυρίαρχο το 12 και οι υπόλοιπες ενδείξεις της ώρας είναι σημειωμένες με στήλες από ροζ χρυσό.
Στο ίδιο χρώμα είναι και οι δείκτες της ώρας και των λεπτών, αλλά και ένας μικρότερος, των δευτερολέπτων, που κινείται στο δικό του υποκαντράν. Αυτά είναι τα μόνα στοιχεία που ξεχωρίζουν και κάνουν την ανάγνωση της ώρας πανεύκολη, πράγμα που δεν είναι πάντα δεδομένο σε ένα skeleton ρολόι.
Τα υπόλοιπα στοιχεία του καντράν μπλέκονται με τον μηχανισμό και το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άψογο. Ταιριαστό επίσης σε ένα σπουδαίο μηχανισμό, τον Calibre BVL 199 SK που δίνει μια τεράστια αυτονομία κουρδίσματος 192 ωρών.

Oris Artelier Skeleton​


Για το δικό της skeleton, η Oris προτίμησε να μην εξαφανίσει τελείως το καντράν, αλλά να διατηρήσει μια αρκετά παχιά εξωτερική στεφάνη που φέρει πάνω της τις ενδείξεις της ώρας και άρα κάνει την ανάγνωσή της πολύ εύκολη.
Έχει κι αυτό διάμετρο κάσας στα 40 χιλιοστά με το υλικό της να είναι αυτή τη φορά το ατσάλι, που σημαίνει προσιτό κόστος για ένα τόσο classy μοντέλο (γύρω στις 2.500 ευρώ).
Κινείται από τον Oris 734, ένα μηχανισμό που βασίζεται στον SW 200-1 της Sellita, μια πολύ τίμια και αξιόπιστη πρόταση για ένα ρολόι που έτσι κι αλλιώς πρέπει να κάνει μόνο τα βασικά, να λέει την ώρα δηλαδή, αλλά και να αφήνει μια ευχάριστη ματιά στην καρδιά του.

Ulysse Nardin Executive Freewheel Osmium Edition​




Η Ulysse Nardin, μια ελβετική ωρολογοποιία που καταφέρνει πάντα να πηγαίνει το design στο επόμενο επίπεδο, έχει πάρει την έννοια του skeleton και της έχει δώσει μια μοναδική ενσάρκωση στο Freewheel Osmium.
Ο in-house μηχανισμός του δεν αποκαλύπτεται ολόκληρος, αλλά μόνο συγκεκριμένα εξαρτήματά του που αποτελούν στην ουσία μέρος του καντράν και μοιάζουν να πλέουν επάνω του. Ο UN-176 είναι κουρδιστός στο χέρι και διαθέτει μέχρι και tourbillon, για απόλυτη ακρίβεια, που είναι βέβαια και το πιο όμορφο στοιχείο του καντράν, στο 6. Όλα αυτά φιλοξενούνται από μια ευμεγέθη κάσα 44 χιλιοστών.

Maurice Lacroix Aikon Mercury​




Άλλο ένα μοντέλο που παίρνει συγκεκριμένα εξαρτήματα του μηχανισμού (τα στρογγυλά του, εν προκειμένω) και τα δένει υπέροχα με το σχέδιο του καντράν, σε ένα υπέροχο παιχνίδι ομόκεντρων και μη κύκλων και χρωματισμών.
Έχει και αυτό μεγάλη κάσα, με διάμετρο 44 χιλιοστών, ενώ διατίθεται σε έκδοση είτε με λουράκι είτε με μπρασελέ για να ικανοποιήσει όλα τα γούστα.
Ο μηχανισμός του είναι ο Calibre ML225 που δίνει 38 ώρες αυτονομία κουρδίσματος.

Bell & Ross BR 05 Skeleton​




H Bell & Ross δε μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους σχέδια και το BR 05 Skeleton θεωρείται ένα πειραματικό της μοντέλο. Κυκλοφορεί σε περιορισμένη έκδοση 500 κομματιών, τα οποία πλέον έχουν εξαφανιστεί σχεδόν όλα από την αγορά.
Χρησιμοποιεί και αυτό ένα μηχανισμό της Sellita -αυτή τη φορά τον SW 300, που έχει ένα μεγάλο, όμορφο ρότορα, που είναι και το εξάρτημα που ξεχωρίζει περισσότερο απ’ όλα όταν χαζεύεις τον μηχανισμό από το αποσκελετωμένο καντράν του BR 05.

Πηγη www.oneman.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

5 ρολόγια που λένε την ώρα με ξεχωριστό τρόπο​

Ξέχασε το δείκτη της ώρας και των λεπτών και σκέψου αντισυμβατικά. Πώς θα έδειχνες εσύ τι ώρα είναι;​

Πριν λίγες μέρες γράφαμε για τον «μ*****τιαλικό» Μίκυ της Bvlgari και της Gerald Genta που δείχνει την ώρα με εντελώς αντισυμβατικό τρόπο -και δεν εννοούμε μόνο το χέρι του ήρωα του Disney που λειτουργεί σαν δείκτης. Αν το έχασες, είναι ευκαιρία να το διαβάσεις τώρα, πριν προχωρήσεις με τη λίστα που ετοιμάσαμε για σήμερα, με 5 ακόμη ρολόγια που δείχνουν την ώρα με τον δικό τους τρόπο. Δηλαδή όχι με ένα δείκτη που μετρά από το 1 ως το 12 για τις ώρες κι άλλον έναν που δείχνει από το 1 ως το 60 για τα λεπτά:

Ulysse Nardin Marine Grand Deck Tourbillon​




Αν είναι να φτιάξεις ένα ρολόι που να αποτίει φόρο τιμής στην ιστιοπλοΐα και τα παραδοσιακά σκαριά που κατέκτησαν όλο τον κόσμο, άσε τη φαντασία του να… σερφάρει. Η Ulysse Nardin είναι η ωρολογοποιία που έχει συνδεθεί όσο καμία άλλη με τα ναυτικά ρολόγια και το Marine Grand Deck Tourbillon είναι ίσως το magnum opus της στην κατηγορία. Στην πρώτη ματιά ξεχωρίζει το tourbillon στο 6 αλλά μετά το μάτι αρχίζει να πέφτει στα νούμερα και προσπαθεί να διαβάσει την ώρα. Ε λοιπόν η ώρα είναι αυτό το παράθυρο στο 12, που νόμιζες ότι λέει την ημερομηνία, ενώ τα λεπτά διαβάζονται αν δεις που δείχνει η μάτσα (ή μήπως κατάρτι;) που κινείται από δύο νήματα που μοιάζουν με καραβόσκοινα πάνω από τον μπλε άξονα που διασχίζει κάθετα το καντράν – κατάστρωμα!

Hublot MP05 LaFerrari​




Σε ένα ρολόι που κυκλοφόρησε σε 20 κομμάτια και που κοστίζει πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ και που θέλει να μοιάζει με κινητήρα μονοθεσίου Ferrari είναι δεδομένο ότι η ώρα θα παρουσιάζεται με αντισυμβατικό τρόπο. Κλείνει πια τα 6 του χρόνια, και οι (πάρα πολλοί) εχθροί του συνεχίζουν να λένε ότι αυτό είναι ίσως το πιο δυσανάγνωστο ρολόι στον κόσμο. Τα «βαρελάκια» που περιστρέφονται αριστερά και δεξιά από τον «κινητήρα» (πρόκειται για ένα κάθετα τοποθετημένο tourbillon) δεν λένε μόνο την ώρα, τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα, αλλά δείχνουν και πόση αυτονομία κουρδίσματος μένει. Κρατήσου, γιατί αυτό το «50» δεν αναφέρεται σε ώρες, αλλά σε μέρες. Ναι, το MP05 LaFerrari μπορεί να μείνει ξεκούρδιστο για πάνω από ενάμιση μήνα και να συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.

Breitling Avenger Hurricane​




Κάτι πιο απλό εδώ. Οι δείκτες παραμένουν στη θέση τους, υπάρχουν και υποκαντράν για περισσότερες μετρήσεις, αλλά η πιο σημαντική, αυτή της ώρας θα σε ξενίσει. Ναι, η κλίμακα δεν είναι 12ωρη. Ο δείκτης της ώρας δεν κάνει δύο περιστροφές το 24ωρο, αλλά μία. Είναι ένα αεροπορικό μοντέλο, φτιαγμένο με το μυαλό στους πιλότους που ταξιδεύουν πολύ και που οι ίδιοι έχουν το δικό τους… μυαλό συντονισμένο στην 24ωρη γραφή της ώρας.

Bell & Ross BR01-92 Turn Coordinator​




Tετράγωνο στην κάσα, όπως θα περίμενε κανείς από την Bell & Ross, αλλά στρογγυλό (ή ημικυκλικό) στις ενδείξεις του, αυτό είναι ένα ακόμη ρολόι για πιλότους. Μόνο που το συγκεκριμένο λέει και την ώρα με τρόπο που προσομοιάζει όργανο πιλοτηρίου. Αντί να γυρίζουν οι δείκτες, είναι οι δίσκοι με τις ενδείξεις που περιστρέφονται, ώστε η ώρα και τα λεπτά να διαβάζονται στην «ουρά» του ζωγραφισμένου αεροπλάνου που κόβει το καντράν στα δύο.

Meistersinger Salthora Meta​




Η γερμανική Meistersinger είναι διάσημη για το γεγονός ότι χρησιμοποιεί μόνο ένα δείκτη στα ρολόγια της. Το Salthora Meta είναι μια από τις πιο λιτές της δημιουργίες και πιθανότατα αυτή που δείχνει την ώρα με πιο ευκρινή τρόπο από οποιοδήποτε άλλο ρολόι: ένα παράθυρο στο 12 λέει την ώρα και ένα λεπτός δείκτης που μοιάζει με κάποιου επιστημονικού εργαλείου περιστρέφεται στο καντράν και δείχνει στην κλίμακα των 60 λεπτών. Είναι τόσο απλό που σχεδόν απορείς γιατί χρειάζεται 43 χιλιοστά κάσας για αυτήν την δουλειά -αλλά κάτι μας λέει πως η μόδα των μικρότερων μεγεθών σύντομα θα βρει την ενσάρκωσή του και στη συλλογή Salthora Meta.

Πηγη www.oneman.gr
 
Top Bottom