Ρεπορτάζ & Έρευνα

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Νέες προδιαγραφές ρύπων Euro 5+: Ακόμα πιο αυστηρές με νέες απαιτήσεις​

e046890900e159be87378ed6d7419683_XL.jpg

Το «ζωνάρι» των ρύπων στους κινητήρες εσωτερικής καύσης σφίγγει ακόμα περισσότερο, με τις νέες προδιαγραφές ρύπων Euro 5+ που θα τεθούν σε εφαρμογή το 2024.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι προδιαγραφές ρύπων για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης γίνονται όλο και πιο αυστηρές, ειδικά μετά το Euro 5. Οι τελευταίες προδιαγραφές αυτές, που είναι ακόμα σε ισχύ, έφεραν πολλές και μεγάλες αλλαγές στον κόσμο της μοτοσυκλέτας.

Πολλά μοντέλα σταμάτησαν τελείως να παράγονται, για αυτό τον λόγο, ενώ στις Euro 5 οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, η τάση για αύξηση του κυβισμού ολοένα και περισσότερο, σε όλες τις κατηγορίες. Βλέπετε, για να μην χάσουν σε ισχύ, οι κατασκευαστές πρέπει να μεγαλώσουν τους κινητήρες, καθώς πλέον «δεν παίζει» το σενάριο των υπερ-πουσαρισμένων μικρών κινητήρων με τρελές ιπποδυνάμεις -βλέπε ολόκληρη την κατηγορία των 600cc superbikes, που... έχει εξαφανιστεί.

Οι νέες προδιαγραφές Euro 5+ θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται το 2024 για τις καινούργιες μοτοσυκλέτες, δηλαδή οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα παρουσιαστεί ως μοντέλο 2024 και είναι «νέα» από ένα βαθμό και πάνω, οφείλει να υπάγεται στα όρια των Euro 5+. Τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα, έχουν την δυνατότητα να πάρουν παράταση έναν χρόνο και πρέπει να συμμορφωθούν από το 2025.

Τι αλλάζει στις προδιαγραφές Euro 5+

Ίσως η σημαντικότερη αλλαγή που οι προδιαγραφές Euro 5+ φέρνουν, είναι η κατάργηση του μαθηματικού υπολογισμού των ρύπων μετά από κάποια συγκεκριμένα χιλιόμετρα, αλλά η απαίτηση για πραγματοποίηση νέων τεστ. Αυτό σημαίνει, ότι οι εταιρείες πρέπει να συγκεντρώσουν δεδομένα από δοκιμές μακροχρόνιας λειτουργίας των μοτοσυκλετών, δημιουργώντας έτσι την απαίτηση νέων εργαστηριακών ελέγχων.

Οι δοκιμές απαιτούν οι εκάστοτε μοτοσυκλέτες, να «μαζέψουν» έως και 35.000 χιλιόμετρα χρήσης στο δυναμόμετρο, ώστε να βεβαιώνεται η σταθερότητα των εκπεμπόμενων ρύπων, ακόμα και μετά από μακροχρόνια χρήση του οχήματος.

Ακόμα, οι προδιαγραφές Euro 5+ απαιτούν την αναβάθμιση του λογισμικού OBD II, ενώ οι αισθητήρες λάμδα θα έχουν νέες προδιαγραφές ανοχών σε ισχύ. Το λογισμικό, θα πρέπει να κάνει διάγνωση της καλής λειτουργίας του καταλύτη, μέσω ενός δεύτερου αισθητήρα που θα τοποθετείται μετά από αυτόν, ενώ όλες οι απαραίτητες διαγνωστικές μετρήσεις θα γίνονται με συγκεκριμένη συχνότητα, από την ηλεκτρονική μονάδα.

Τέλος, το σύστημα θα παρακολουθεί αλλά και θα ενημερώνει τον αναβάτη, για τυχόν προβλήματα στην λειτουργία του κινητήρα που δεν επιτρέπουν την χρήση της πλήρους ισχύος του. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η τελευταία απαίτηση, θα ισχύει και για τα ηλεκτρικά οχήματα (και, αναλόγως, στον ηλεκτροκινητήρα, στην μπαταρία και στην κατάσταση λειτουργίας τους).

Τι να περιμένουμε από τις νέες μοτοσυκλέτες;

Οι προδιαγραφές ρύπων σίγουρα έχουν τον «ευγενή σκοπό» της μείωσης της ρύπανσης και αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει, μιας και στα τελευταία 20-25 χρόνια, τα οχήματα μολύνουν πάνω από 90% λιγότερο, σε σχέση με πριν! Ωστόσο, σίγουρα αναμένεται ενός βαθμού «γκρίνια» από τα εργοστάσια μοτοσυκλετών, καθώς οι νέες διαδικασίες που απαιτούνται, φέρνουν και νέα κόστη έρευνας και ανάπτυξης. Άρα, σε μεσοπρόθεσμο πλαίσιο, πιθανόν αναμένονται και άλλες αυξήσεις των τιμών στις μοτοσυκλέτες...

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Περιφέρεια Αττικής: Eλέγχθηκαν για τυχόν βλάβες και οι 108 γέφυρες της Αττικής​

Μέσα σε 7 μήνες και με προϋπολογισμό περίπου 350 χιλιάδων ευρώ
Γέφυρες Αττικής


Ολοκληρώθηκε η επιθεώρηση 108 Γεφυρών της Αττικής από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας, ενώ με αφορμή τις επιθεωρήσεις που έγιναν και τη σχετική καταγραφή στοιχείων, θα συνταχθεί Μητρώο Γεφυρών.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Περιφέρειας Αττικής:
"Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, ελέγχθηκαν για τυχόν βλάβες και οι 108 Γέφυρες της Αττικής με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, προϋπολογισμού περίπου 350 χιλιάδων ευρώ.

Το έργο της επιθεώρησης υλοποίησε μέσα σε 7 μήνες ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.»,στη βάση της σχετικής σύμβασης που υπέγραψε με την Περιφέρεια Αττικής και προέβη στη σύνταξη των αντίστοιχων εκθέσεων καταγραφής τυχόν βλαβών.

Ο έλεγχος αυτός κρίθηκε αναγκαίος, καθώς πολλές από τις γέφυρες έχουν κατασκευαστεί από το 1960 χωρίς να έχει υπάρξει εκτίμηση της υφιστάμενης κατάστασής τους. Τα πορίσματα των επιθεωρήσεων που ολοκληρώθηκαν, χρησιμοποιήθηκαν για να προσδιοριστούν τα τεχνικά στοιχεία που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, μέσω της διενέργειας μελετών στατικής επάρκειας και ενισχύσεων.

Συγκεκριμένα, οι γέφυρες είναι κατασκευασμένες σε διάφορες χρονικές περιόδους, με τις παλαιότερες να εκτιμάται ότι έχουν κατασκευαστεί την δεκαετία του 1960. Στα 108 τεχνικά έργα, περιλαμβάνονται άνω διαβάσεις, κάτω διαβάσεις, γέφυρες που φέρουν κεντρικούς οδικούς άξονες, όπως η Εθνική Οδός. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την κατασκευή τους δεν φαίνεται να έχει υπάρξει προηγούμενη επιθεώρηση ή κάποιος έλεγχος.

Από τις επιθεωρήσεις που πραγματοποιήθηκαν, προέκυψαν οι προτεινόμενες εργασίες επισκευής, συντήρησης, ενόργανης παρακολούθησης, αλλά και μελέτες που απαιτούνται για πιο λεπτομερή επιθεώρηση και εξακρίβωση της στατικής επάρκειας.

Επιπλέον με αφορμή τις επιθεωρήσεις που έγιναν και τη σχετική καταγραφή στοιχείων, θα συνταχθεί Μητρώο των Γεφυρών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των επιθεωρήσεων και τις προτεινόμενες ενέργειες που έχουν καταγραφεί, συντάχθηκε προμελέτη που αφορά στην εκπόνηση όλων των απαιτούμενων μελετών και επί τόπου ελέγχων, την συντήρηση – ανακατασκευή των γεφυρών, τον ηλεκτροφωτισμό τους, την ενόργανη παρακολούθησή τους και την αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειάς τους, με προτεινόμενο προϋπολογισμό 89.900.000€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), η οποία υποβλήθηκε στο αρμόδιο Υπουργείο για χρηματοδότηση.

Το έργο προτείνεται να ενταχθεί στο «Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας», το οποίο αποτελεί αναπτυξιακό εργαλείο του σύγχρονου επιτελικού κράτους σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, καθώς και πυλώνα για την εφαρμογή του ετήσιου ενοποιημένου σχεδίου κυβερνητικής πολιτικής για την παραγωγική ανάταξη και ανασυγκρότηση και την κοινωνική συνοχή.

Παράλληλα, στα πλαίσια της Προγραμματικής Σύμβασης που υπέγραψε η «Νέα Μητροπολιτική Αττική» με την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, εκπονήθηκε και η μελέτη για την συντήρηση της Γέφυρας Βρυούλων, η οποία βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού και εξυπηρετεί τη διάβαση της κυκλοφορίας πάνω από την Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας, στο ύψος της Ν. Φιλαδέλφειας."

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ανοικτή επιστολή FEMA - «Σκοτώνονται 10 μοτοσυκλετιστές την ημέρα»​

9f87507e1e2d71e161cd377c0052097b_XL.jpg

Τρίζει τα δόντια της προς πάσα κατεύθυνση η FEMA, τονίζοντας ότι οι μοτοσυκλετιστές ακόμη κινδυνεύουν θανάσιμα στους δρόμους της Ευρώπης και καλώντας για άμεσες αλλαγές.

Η Ομοσπονδία Λεσχών Μοτοσυκλετιστών της Ευρώπης (FEMA) δημοσίευσε μία ανοικτή επιστολή, στην οποία καταδεικνύει ότι η οδική ασφάλεια στην Ευρώπη έχει ακόμη «πολλή δουλειά», όσον αφορά τους μοτοσυκλετιστές.
Η FEMA καταδεικνύει συγκεκριμένα την χρονιά του 2020, όταν και οι θάνατοι με μοτοσυκλέτα στην Ε.Ε., αλλά και στις χώρες του EFTA (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία, Ελβετία) ανήλθαν σε 3.537, δηλαδή περίπου 10 άνθρωποι την ημέρα.

Όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα δεδομένα δείχνουν ότι τα τελευταία 7 χρόνια, παρατηρείται μια αυξητική τάση στο ποσοστό θανάτων με μοτοσυκλέτα, σε σχέση με τον συνολικό αριθμό νεκρών σε τροχαία ατυχήματα (από το 14% στο 18%). Συμπληρωματικά, εδώ και 10 ολόκληρα χρόνια, ο αριθμός των μοτοσυκλετιστών που χάνουν την ζωή τους σε δυστυχήματα, είναι σταθερά πάνω από 3.000, με μέσο όρο τους 3.458 ανά έτος.
Δηλαδή, περίπου 10 μοτοσυκλετιστές την ημέρα, εδώ και 10 χρόνια!

Η FEMA σημειώνει μία σειρά δράσεων και ενεργειών που πρέπει να γίνουν άμεσα, στην ανοικτή της επιστολή –μπορείτε να την διαβάσετε με ένα κλικ εδώ. Μεταξύ άλλων, αναφέρονται οι ανάγκες για:
  • Την συμπερίληψη των μοτοσυκλετιστών στους σχεδιασμούς οδικής ασφάλειας και κινητικότητας
  • Την κατασκευή ασφαλέστερων δρόμων που «συγχωρούν» τα αναπόφευκτα λάθη
  • Την βελτίωση της εκπαίδευσης, πριν και μετά την απόκτηση του διπλώματος, με ιδιαίτερη έμφαση στην αμυντική οδήγηση και στην συνειδητοποίηση των κινδύνων της μετακίνησης με μοτοσυκλέτα
  • Στην θέσπιση προδιαγραφών για την τεχνική βελτίωση των μοτοσυκλετών και την αύξηση της ορατότητας των μοτοσυκλετιστών, με χρήση επιπλέον φώτων, και
  • Την δημιουργία και προώθηση αποτελεσματικών καμπανιών για την χρήση κράνους και προστατευτικού εξοπλισμού και την επικίνδυνη οδήγηση, και την έμφαση προβολής αυτών προς τους οδηγούς αυτοκινήτων, ώστε να προσέχουν περισσότερο τους οδηγούς μοτοσυκλετών.
Ελπίζουμε κάποια στιγμή, ότι όλα αυτά τα δεδομένα θα οδηγήσουν σε ουσιαστικές βελτιώσεις της οδηγικής ασφάλειας και την ακόμα μεγαλύτερη μείωση των δυστυχημάτων, με την μακροπρόθεσμη ελπίδα ότι κάποια στιγμή, θα εξαλειφθούν τελείως.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πέτρος Πετρόπουλος - Νέα εποχή για το KTM Group στην Ελλάδα​

b918bf0d557ed37dddc0241dc9e2fe16_XL.jpg

Η KTM, μαζί με τις υπόλοιπες εταιρίες του ομίλου, Husqvarna, GASGAS, Bajaj, αλλάζει χέρια στην Ελλάδα και αυτό είναι κάτι που κυκλοφορεί ευρέως στους δίτροχους κύκλους τον τελευταίο καιρό. Είναι κοινό μυστικό και έχει διαρρεύσει εδώ και καιρό τόσο στον ειδικό τύπο, όσο και σε αρκετούς αναγνώστες που έχουν πρόσβαση σε καταστήματα ή γνωστούς, αλλά δεν ήταν κάτι ανακοινώσιμο, τουλάχιστον όχι μέχρι να βγει κάποιος από τις δύο πλευρές και να το επιβεβαιώσει επίσημα.

Γι' αυτό και από την πλευρά μας, ως BIKEIT, σεβαστήκαμε αμφότερες πλευρές και δεν τρέξαμε να διαρρεύσουμε την πληροφορία, προς τέρψιν των "κλικ".

Κάθε πράγμα στην ώρα του κι έτσι, η εταιρία Πέτρος Πετρόπουλος, αντιπρόσωπος εν μέσω άλλων των αυτοκινήτων Jaguar, Land Rover, Isuzu, των εξωλέμβιων κινητήρων Evinrude και Tohatsu, των εσωλέμβιων κινητήρων Perkins, των φουσκωτών σκαφών Bombard και Zodiac, των ελαστικών Cooper, AVON και Hankook, των ATV της CAN-AM και τρίτροχα της Spyder, επεκτείνει τις δραστηριότητές της στους δύο τροχούς.

Και αυτό γίνεται με ένα group που απαρτίζεται από τις πιο δημοφιλείς εταιρίες στην sport εκδοχή των δύο τροχών, το KTM Group.
Η απόκτηση των εταιριών που γνωρίζουμε μέσα από το KTM Group, ήτοι, της KTM, Husqvarna, GASGAS και Bajaj, είναι κάτι που συζητούσαν οι δύο πλευρές από το τέλος της περσινής χρονιάς. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, υπεύθυνοι του αυστριακού group βρέθηκαν στην Ελλάδα και ξεκίνησαν ραντεβού με τρεις τουλάχιστον πλευρές, με έναν μεγάλο εισαγωγέα μοτοσυκλετών, με μία αντιπροσωπεία ρουχισμού και αξεσουάρ casual, και με την εταιρία Πέτρος Πετρόπουλος.

Από την αρχή φάνηκε η πρόθεση για συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, και έχει γίνει γνωστό τουλάχιστον από τις αρχές Φεβρουαρίου ότι οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει, έχουν δώσει τα χέρια, αλλά δεν έχουν πέσει οι υπογραφές, κάτι που απ' ότι φαίνεται έγινε στις αρχές Μαρτίου.

Τότε ήταν που και ο κος Σόλων Κοντός, Διευθύνων Σύμβουλος της K-Motors, της εταιρίες που διέθετε τις παραπάνω εταιρίες στην Ελλάδα, περισσότερο από 30 χρόνια, ανακοίνωσε και επίσημα στο dealer net της KTM, ότι αποχωρεί.

Για όσους δεν ξέρουν το story, και πραγματικά είναι πραγματικά δύσκολο, αξίζει να μάθει κάποιος ότι ο κος Κοντός, είναι κοντός μόνο στο επίθετο, και έχει συμβάλλει στην εδραίωση της πορτοκαλί εταιρίας, τα μέγιστα, αφιερώνοντας ουσιαστικά όλη του τη ζωή. Ιδιαίτερος σε σκέψη και τρόπο αλλά πάντα σταθερός στις απόψεις του, όριζε την πορεία της ΚΤΜ από τότε που οι ιδιοκτήτες ήταν γνωστοί με το μικρό τους όνομα στη χώρα μας. Από τις αρχές του '90, όπου πάλευε στο τιμόνι ενός μαύρου Mercedes φορτηγού οδηγώντας στους αγώνες enduro, προσπαθώντας να αλλάξει το μυαλό των ιαπωνεζόφιλων τότε αναβατών, στις λευκές - πράσινες KTM.

Έχω την τιμή να γνωρίζω προσωπικά τόσο τον κο Σόλωνα Κοντό, από τότε που η KTM ήταν άγνωστη, από την Husqvarna με την οποία και έτρεχα με υποστήριξή του αποσμασματικά το '94, και έχοντας συμμετάσχει ενεργά ως μέλος της αγωνιστικής ομάδας από το '98 έως και το 2000, τότε που η KTM άρχιζε να κάνει εντύπωση και στις μοτοσυκλέτες καθημερινής χρήσης - βλέπε, LC4 640.

Μην νομίζει κανείς λοιπόν ότι η πορεία της ΚΤΜ, τόσο στον κόσμο, όσο και στην Ελλάδα, ήταν στρωμένη με ροδοπέλατα, το αντίθετο μάλιστα, αφού η χώρα μας είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση, και η αγωνιστική στήριξη του κου Κοντού μέσω της Hellinmoto, αργότερα της KTM SEE, μετέπειτα K-Motors, ήταν καθοριστική.

Από την χρεοκοπία της KTM σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι τις μοτοσυκλέτες που ξέρουμε σήμερα, υπήρχαν πολλά στάδια και όποιος έχει άποψη για το πως και αν έγινε σωστά η ''δουλειά" στη χώρα μας, καλό είναι να ξέρει ότι έξω από το χορό, όλοι ξέρουν να χορεύουν.
Τώρα, μία νέα εποχή ξεκινάει για το KTM Group στην Ελλάδα, και η ώρα για ξεκούραση έχει φτάσει για τον κύριο Σόλωνα Κοντό, που τόσα πρόσφερε στην αγωνιστική και όχι μόνο, μοτοσυκλέτα, στην Ελλάδα.

Τώρα, η νέα εταιρία, θα πρέπει, έπειτα από την επίσημη ανακοίνωση της αντιπροσώπευσης, να στήσει τις τόσο σημαντικές για την υπόσταση των brandname αγωνιστικές ομάδες, δίκτυο πωλήσεων ή να συνεχίσει με το ίδιο, να καταστρώσει μία στρατηγική ώστε να καλύψει τις νέες αυξημένες - απ' ότι ακούγεται - ανάγκες πωλήσεων.

Δυναμικό από την προηγούμενη αντιπροσώπευση ακούγεται ότι θα βρίσκεται στην νέα εταιρία, όπως και είναι λογικό κατά την άποψή μας σε ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα, και μία νέα εποχή για τις μάρκες ξεκινά.

Ένα είναι σίγουρο, 30 χρόνια μετά, το KTM Group δεν είναι ίδιο, και ευελπιστούμε η νέα εταιρία, να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις τεράστιες απαιτήσεις, σε μία ξεχωριστή, δύσκολη και απαιτητική αγορά, όπως είναι η Ελλάδα.


Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Λάρισα - Κλέφτης μοτοσυκλέτας τράκαρε με περιπολικό​

f44191921d942df494f3b66d7ff0c581_XL.jpg

Η μοτοσυκλέτα είναι εντάξει;

Ένα απίστευτο περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας, λίγα 24ωρα πριν, στην Λάρισα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, άνδρας επιχείρησε να αφαιρέσει μοτοσυκλέτα, όμως... υπολόγιζε χωρίς το κάρμα.
Τράκαρε με περιπολικό ο κλέφτης!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο δράστης είχε ήδη αφαιρέσει την μοτοσυκλέτα, η οποία βρισκόταν σταθμευμένη στο κέντρο της πόλης, και εκινείτο με αυτή, όταν και άνδρες της Αστυνομίας του έκαναν σήμα να σταματήσει για έλεγχο. Ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει κάνοντας και επικίνδυνους ελιγμούς κατά την διάρκεια της προσπάθειας του, όμως τελικά έπεσε πάνω σε... περιπολικό της αστυνομίας!

Ο δράστης συνελήφθη, ενώ διαπιστώθηκε ότι δεν είναι κάτοχος διπλώματος. Βαρύνεται με κατηγορίες κλοπής οχήματος, επικίνδυνης οδήγησης, παράβαση του Κ.Ο.Κ. και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Η μοτοσυκλέτα αποδόθηκε στον νόμιμο ιδιοκτήτη της.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Έρευνα FEMA - Η μοτοσυκλέτα ως το μέλλον που αγνοούν οι κυβερνήσεις​

448457f3ecbdf2e2d8179576729e8113_XL.jpg

Τα δίκυκλα είναι ο καλύτερος τρόπος μετακίνησης εντός πόλης. Από όλες τις απόψεις. Και με επίσημη βούλα, για άλλη μια φορά.

Το προηγούμενο διάστημα, η FEMA πραγματοποίησε μια μεγάλης έκτασης έρευνα, για την χρήση των δικύκλων στην Ευρώπη, τις συνήθειες των αναβατών και τις θέσεις τους σχετικά με την χρήση μοτοσυκλέτας, scooter και δικύκλων εν γένει, για μετακίνηση από και προς την εργασία. Τα δεδομένα που προκύπτουν είναι πολύ ενδιαφέροντα και δείχνουν, για ακόμα μία φορά, την προκλητική αδιαφορία των κυβερνήσεων απέναντι στην μοτοσυκλέτα.

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά η FEMA, «οι πολιτικοί μας θέλουν να περπατάμε, να κάνουμε ποδήλατο ή να χρησιμοποιούμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι μοτοσυκλετιστές ωστόσο έχουν διαφορετικές ιδέες όσον αφορά την μετακίνηση από και προς την εργασία. Καλύτερες ιδέες».
Τρεις φορές πιο οικονομική η μετακίνηση με μοτοσυκλέτα, από ότι με αυτοκίνητο
Σύμφωνα με δεδομένα που έχει δημοσιεύσει και στο παρελθόν η FEMA, τα ετήσια έξοδα καυσίμων για έναν αναβάτη μοτοσυκλέτας φτάνουν τα 545 ευρώ, ενώ για έναν χρήστη αυτοκινήτου ξεπερνούν τα 1.000 και αγγίζουν τα 1.435 ευρώ! Μιλάμε για μέσο όρο, εντός Ευρώπης.
Οι μοτοσυκλέτες μολύνουν πολύ λιγότερο
Επίσης από δεδομένα παράλληλων ερευνών από την Oxford Economics, οι μοτοσυκλέτες μολύνουν κατά μέσο όρο, πολύ λιγότερο από τα αυτοκίνητα: 99 γραμμάρια διοξείδιο του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, σε αντίθεση με τα 210 των αυτοκινήτων! Μάλιστα, όσοι οδηγούν δίκυκλο κάτω των 250 κυβικών, εκπέμπουν κατά μέσο όρο μόλις 62 γραμμάρια διοξείδιο του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, στην ατμόσφαιρα!
Γιατί οι Ευρωπαίοι αναβάτες επιλέγουν μοτοσυκλέτα
Στην έρευνα της FEMA απάντησαν 1.941 άτομα από 28 χώρες. Από αυτούς, σχεδόν οι 9 στους 10 είναι άνδρες (ποσοστό 89,2%), ενώ το 10,61% είναι γυναίκες. Οι 3 βασικότεροι λόγοι για τους οποίους επιλέγεται η μοτοσυκλέτα ως όχημα μετακίνησης κάθε μέρα, είναι οι:
  • Ευχάριστος τρόπος μετακίνησης (81,9%)
  • Αποφυγή των μποτιλιαρισμάτων (63,2%)
  • Ευκολία στο παρκάρισμα (60,7%)
Παράλληλα, όσοι χρησιμοποιούν δίκυκλο για καθημερινή μετακίνηση από και προς την εργασία, οδηγούν σε μεγάλη πλειοψηφία μοτοσυκλέτες κάτω των 125 κυβικών (70,8%), ενώ σειρά έχει το αυτοκίνητο (62,5%) και το ποδήλατο (14,1%). Οι δημόσιες συγκοινωνίες κατατάσσονται στην 4η θέση, με 12,9%.
Τι αποτρέπει τους αναβάτες από το να χρησιμοποιήσουν μοτοσυκλέτα
Οι ερωτήσεις της έρευνας της FEMA θέλησαν να δείξουν τους λόγους, για τους οποίους ένας οδηγός με δυνατότητα να χρησιμοποιήσει μοτοσυκλέτα, θα αποφασίσει να μην το κάνει. Με πολύ μεγάλη διαφορά, ο πρώτος λόγος για αυτό είναι ο κακός καιρός (75%), ενώ στην συνέχεια αναφέρονται η έλλειψη ασφαλών θέσεων στάθμευσης στον προορισμό (18,3%) και η μειωμένη ευκολία λόγω κράνους και προστατευτικού εξοπλισμού (14,9%).
Ο κόσμος μίλησε. Οι κυβερνήσεις τι κάνουν;
Οι θέσεις της FEMA είναι οι εξής: Από την στιγμή που ο μοτοσυκλετισμός σημειώνει τεράστια άνθηση, η πολιτεία οφείλει να το αναγνωρίσει και να κάνει τις ανάλογες κινήσεις. Μία από αυτές είναι η δημιουργία ουσιαστικών, ασφαλών θέσεων στάθμευσης για μοτοσυκλέτες, με δυνατότητα κλειδώματος αυτών και αποθήκευσης του προστατευτικού εξοπλισμού του αναβάτη. Σύμφωνα με την έρευνα, 30% των αναβατών θα άλλαζαν απόφαση για τις μοτοσυκλέτες, αν υπήρχαν αυτές οι θέσεις στάθμευσης!

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Νέες κάμερες σε πάνω από 300 φανάρια - θα σε «σφάζουν» αν περάσεις κόκκινο​

f85be802e474ff8ebee81fcfd4bbf24b_XL.jpg

Ε βέβαια, γιατί πολλοί νομίζουν ότι τα κόκκινα φανάρια είναι... υπόδειξη.

Αν χρειάζεται να σας εξηγήσουμε, γιατί η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη είναι μία από τις σοβαρότερες παραβάσεις του ΚΟΚ εκεί έξω, κάτι κάνετε λάθος. Και δυστυχώς, αυτό το θέμα δεν σταμάτησε ποτέ να είναι επίκαιρο, αφού όπως όλα δείχνουν, πάρα πολλοί οδηγοί -και ανησυχητικά πολλοί μοτοσυκλετιστές, επίσης- περνάνε τα κόκκινα φανάρια λες και είναι υπόδειξη και όχι υποχρέωση.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, μελετάται η τοποθέτηση όχι ακόμα μίας, ούτε 10, αλλά... 388 καμερών, σε συγκεκριμένους φωτεινούς σηματοδότες στο Λεκανοπέδιο Αττικής, στους οποίους «σημειώνονται συχνά, σοβαρά ατυχήματα», σύμφωνα με την τροχαία. Οι κάμερες θα εντοπίζουν και θα καταγράφουν τους παραβάτες και, φυσικά, θα στέλνουν το ανάλογο «ραβασάκι» στο σπίτι.

Οι κάμερες εντοπισμού παραβιάσεων ερυθρού σηματοδότη είναι ένα μέσο που έχει προταθεί πολλάκις, για την πάταξη της πολύ σοβαρής αυτής παράβασης και η τοποθέτηση της μίας (1) κάμερας στην Λ. Ποσειδώνος, στο ύψος της Λ. Καλαμακίου, ήταν μάλλον για το... θεαθήναι. Για να μην αναφερθούμε στην διάσταση των «προσωπικών δεδομένων» που σίγουρα μπορεί να πάρει αυτή η συζήτηση, η οποία θα ξεφύγει από τους σκοπούς αυτού του άρθρου.

Εξελίξεις για την τοποθέτηση των νέων καμερών, αναμένονται σίγουρα μετά τον Μάιο.
Θυμίζουμε ότι η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη επφέρει πρόστιμο 700 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος οδήγησης για 60 μέρες.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Στη φυλακή 39χρονη που κυνήγησε και σκότωσε ύποπτο κλέφτη μοτοσυκλέτας​

41711d3a828e04807a59dd9b8244950e_XL.jpg

«Φαρ ουέστ» στο Kingstanding της Αγγλίας.

Οι κλοπές μοτοσυκλετών στην Αγγλία έχουν ξεφύγει από κάθε λογική και, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, κάποιοι παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους ήδη. Δυστυχώς όμως, αυτό έχει απρόβλεπτες συνέπειες, όπως έμαθε με τον χειρότερο τρόπο η 39χρονη Kerry Fair από την Μεγάλη Βρετανία.

Όλα ξεκίνησαν στις 18 Μαΐου του 2022, όταν μια παρέα ατόμων έκλεψε την μοτοσυκλέτα του συντρόφου της κόρης της Fair, με την απειλή μαχαιριού, στην περιοχή του Kingstanding. Η Fair ενημερώθηκε για το γεγονός και μετέβη στο σπίτι τηςν κόρης της, όπου και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είδε τους κακοποιούς να διαφεύγουν με την μοτοσυκλέτα και ένα VW Tiguan και τους καταδίωξε επί τόπου, με το δικό της όχημα. Τελικά, κατάφερε να φτάσει τον αναβάτη της μοτοσυκλέτας, τον οποίο στην συνέχεια χτύπησε με το αυτοκίνητο οδηγώντας τον σε πτώση.

Την μοτοσυκλέτα οδηγούσε ο 30χρονος Thomas Maguire, ο οποίος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά από την πτώση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από την ίδια την παρέα που βρισκόταν στο «επίμαχο»Tiguan. Ωστόσο, τελικά ο 30χρονος υπέκυψε στα τραύματα του στις 9 Ιουνίου.

Στην φυλακή για 14 χρόνια με κατηγορίες ανθρωποκτονίας από αμέλεια
Αξίζει να αναφέρουμε το γεγονός, ότι ο Thomas Maguire αντιμετωπίζεται από τα ρεπορτάζ ως «ύποπτος κλοπής» και δεν αναφέρεται ρητά, ότι αποδεικνύεται πως ο 30χρονος συμμετείχε στην κλοπή. Ωστόσο, για την Fair τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά, αφού το δικαστήριο του Birmingham αποφάσισε την κάθειρξη της για 14 έτη και την στέρηση του διπλώματος οδήγησης της για 17 έτη και 4 μήνες.


Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ηράκλειο - Ζητούν αποζημίωση 1 εκατομμύριο για το θάνατο αναβάτη από πτώση δέντρου​

8d1fb3cea6bfb69e21d5970a8e6824d4_XL.jpg

Η τραγωδία είχε λάβει χώρα το περασμένο καλοκαίρι.

Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσόν του 1 εκατομμυρίου ευρώ και άνω, για τον θάνατο του 51χρονου δικυκλιστή Παναγιώτη Μητρέλου στο Ηράκλειο της Κρήτης, αιτείται η οικογένεια του. Το δυστύχημα έλαβε χώρα στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 18 Αυγούστου 2022, όταν ένα πεύκο βάρους 10 τόνων έπεσε πάνω στον άτυχο 50χρονο αναβάτη, σκοτώνοντας τον ακαριαία.

Πριν λίγες ώρες, έγινε γνωστό ότι η οικογένεια του Παναγιώτη Μητρέλου, έχει καταθέσει αγωγή ζητώντας αποζημίωση για ψυχική οδύνη που υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο ευρώ. Όπως ισχυρίζεται η πλευρά της οικογένειας, το δένδρο ήταν επικίνδυνο και είχε πάρει κλίση, καθιστώντας έτσι την πτώση του θέμα χρόνου, ενώ οι ευθύνες βαραίνουν πλήρως τον Δήμο Ηρακλείου ο οποίος δεν μερίμνησε για την ασφάλεια του εν λόγω δέντρου.

Πηγή εικόνας: Cretapost.gt
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Περιφέρεια Αττικής - Συνεχίζονται τα έργα αναβάθμισης της Λεωφ. Βάρκιζας – Σουνίου​

Έργα στη Λεωφόρο Βάρκιζας-Σουνίου


Συνεχίζεται το στρατηγικό σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής για την ολοκληρωμένη αναβάθμιση του οδικού άξονα Αθηνών - Σουνίου, με στοχευμένα οδικά έργα.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Περιφέρειας Αττικής:

"Μετά από δεκαετίες αποσπασματικών έργων, η Περιφέρεια Αττικής με συντονισμένες παρεμβάσεις, σε όλο το μήκος του οδικού άξονα Αθηνών – Σουνίου, δημιουργεί έναν σύγχρονο δρόμο, ο οποίος διατρέχει όλο το παραλιακό μέτωπο της Αττικής και συμβάλλει καθοριστικά στην ανάδειξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Ειδικότερα, στο τμήμα Βάρκιζας – Σουνίου, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εργασίες ανανέωσης και συντήρησης του ασφαλτοτάπητα, ενώ τις αμέσως προσεχείς ημέρες ολοκληρώνεται και η διαγράμμιση του οδοστρώματος. Πρόκειται για ένα τμήμα μήκους 10 χιλιομέτρων περίπου και συνολικής επιφάνειας άνω των 100.000 τμ2, το οποίο εκτείνεται από το 31ο έως το 41ο χλμ. της Λεωφόρου.

Συγκεκριμένα, στο οδικό τμήμα κατασκευάζεται νέος τάπητας με υψηλές προδιαγραφές αντιολισθηρότητας αλλά και μείωσης του θορύβου, για τις κατοικίες που βρίσκονται στην περιοχή.
Επιπλέον, έχει ήδη ολοκληρωθεί η αντικατάσταση του υφιστάμενου φωτισμού με πλήρως διαχειριζόμενα φωτιστικά led υψηλής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας τουλάχιστον κατά 60%.

Παράλληλα, στο πλαίσιο ενίσχυσης της ασφάλειας της Παραλιακής Λεωφόρου, κατόπιν πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, έχει εκπονηθεί μελέτη, η οποία επισημαίνει 21 σημεία μειωμένης οδικής ασφάλειας, στα οποία θα υλοποιηθούν έργα προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ με την άμεση χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Τα έργα αφορούν στοχευμένες επεμβάσεις, όπως τοποθέτηση συστημάτων αναχαίτισης οχημάτων στην κεντρική νησίδα και πλευρικά, ανανέωση του ασφαλτοτάπητα, νέες διαγραμμίσεις, προσθήκη πινακίδων προειδοποίησης κινδύνου αλλά και ειδικών καμερών αναγνώρισης της ταχύτητας των διερχομένων οχημάτων. Επιπλέον, ο σχεδιασμός ολοκληρώνεται με τη μελέτη 10 κυκλικών κόμβων στα σημεία που προβλέπεται αριστερή στροφή, η οποία αποτελεί και την κύρια πηγή πρόκλησης ατυχημάτων.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες αναβάθμισης του οδικού δικτύου Αθηνών – Σουνίου υλοποιούνται στο πλαίσιο του ολιστικού έργου «Επεμβάσεις βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής», το οποίο εκτελείται από την Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής με την εποπτεία του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης κου Π. Καρυώτη, καθώς και υπό την συνεχή επίβλεψη των έργων από τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Αθ. Κατσιγιάννη με αρμοδιότητες της Δ/νσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών, της Δ/νσης Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας, της Δ/νσης Τεχνικού Ελέγχου, της Δ/νσης Μελετών και της Δ/νσης Πολιτικής Γης."




Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Αγγλία: Αστυνομικοί άφησαν επικίνδυνο αναβάτη, ύποπτο κλοπής, να διαφύγει (video)​



To συμβάν έχει προκαλέσει σημαντική κατακραυγή εναντίον της αστυνομίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην Αγγλία, το πρόβλημα κλοπών μοτοσυκλετών και της επικίνδυνης οδήγησης από ύποπτους αναβάτες, παραμένει τεράστιο και έχει πάρει πλέον… διεθνή δημοσιότητα, με τον πλέον αρνητικό τρόπο. Δεν εκπλήσσει, λοιπόν, το γεγονός που η αστυνομία του Δυτικού Yorkshire υπέστη την κατακραυγή του κοινού στα κοινωνικά δίκτυα, όταν δημοσιεύτηκε ένα σύντομο βίντεο που δείχνει αναβάτη ύποπτο για κλοπή μοτοσυκλέτας, να κάνει χειρονομίες και να οδηγεί επικίνδυνα ακριβώς δίπλα από περιπολικό. Οι αστυνομικοί δεν έκαναν απολύτως τίποτα!

Το συμβάν πήρε τόση έκταση, ώστε η αστυνομία του Δυτικού Yorkshire χρειάστηκε να δώσει εξηγήσεις, με επίσημες δηλώσεις. Η αρχή ισχυρίστηκε ότι το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο «είναι αυθεντικό», αλλά οι αστυφύλακες δεν έπραξαν τίποτα καθώς «οι καταδιώξεις γίνονται μόνο από ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς, σε κατάλληλα οχήματα», ενώ και ότι «κάθε καταδίωξη πρέπει να εκτιμηθεί ιδιαίτερα ως απόφαση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ασφάλεια του κοινού, των αστυφυλάκων αλλά και του υπόπτου». Η αστυνομία σημείωσε ότι το περιστατικό είναι υπό διερεύνηση και ότι ο αναβάτης μοτοσυκλέτας που πρωταγωνίστησε στο βίντεο, αναζητείται.

Δείτε το ανάλογο βίντεο, παρακάτω, και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα…


Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Εθισμένοι με την υπερβολική ταχύτητα οι οδηγοί στην Κρήτη​

a5bc2ac01141693cbbb5cc3b7ea5afe2_XL.jpg

Χιλιάδες παραβάσεις μέσα σε μόλις μία εβδομάδα.
Η Κρήτη… δεν τα πάει καλά με την δημοσιότητα, όσον αφορά την οδηγική συμπεριφορά των κατοίκων της, αλλά και όσον αφορά τις συχνές –δυστυχώς- ειδήσεις για ατυχήματα στο νησί. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της τροχαίας, εντός της εβδομάδας 30 Απριλίου μέχρι 6 Μαΐου, έγιναν συνολικά 9.626 έλεγχοι της Τροχαίας σε οχήματα και βεβαιώθηκαν 2.218 παραβάσεις.
Από αυτές, οι πολυπληθέστερες ήταν η υπέρβαση ορίου ταχύτητας, με 354 από τις 2.218 κλήσεις, ήτοι ένα ποσοστό της τάξης του 16%. Ακόμα, βεβαιώθηκαν
  • 110 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος,
  • 93 παραβάσεις για την οδήγηση χωρίς προστατευτικό κράνος
  • 120 παραβάσεις για την οδήγηση χωρίς ζώνη ασφαλείας
  • 73 παραβάσεις για αντικανονικούς ελιγμούς
  • 71 παραβάσεις για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
  • 10 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
  • 310 λοιπές παραβάσεις
Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Hellenic Hydrogen – Στη Μακεδονία η μεγαλύτερη μονάδα ηλεκτρόλυσης της Ευρώπης​

1b2f3c915b8a843a6699d443275725c5_XL.jpg

Η νέα κοινοπραξία των Motor Oil και ΔΕΗ ετοιμάζει το πρώτο της έργο, μια μονάδα ηλεκτρόλυσης 100 MW στη Δυτική Μακεδονία.
Τον Φεβρουάριο 2023 ανακοινώθηκε η σύσταση της κοινοπραξίας Hellenic Hydrogen (Ελληνικό Υδρογόνο) με συμμετοχή των Motor Oil (51%) και ΔΕΗ (49%) και αποκλειστικό στόχο την παραγωγή πράσινου υδρογόνου – δηλαδή υδρογόνου που παράχθηκε μέσω διαδικασίας που εκλύει ελάχιστους ή και μηδενικούς ρύπους.

Η νέα κοινοπρακτική εταιρεία υπέβαλλε αίτημα ένταξης στο Ταμείο Καινοτομίας της Ε.Ε. τον Μάρτιο, σκοπεύοντας να χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση αυτή για να προχωρήσει στο πρώτο της μεγάλο έργο στην Ελλάδα.

Ο λόγος για μια μονάδα που θα παράγει υδρογόνο μέσω ηλεκτρόλυσης χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό ρεύμα που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας – εξ ου και το “πράσινο” του υδρογόνου. Η μονάδα αυτή θα δημιουργηθεί στη Δυτική Μακεδονία και τα πλάνα της κοινοπραξίας προβλέπουν παραγωγική ικανότητα 100 MW, κάτι που θα τη χρίζει αυτομάτως ως μεγαλύτερη της Ευρώπης, καθώς η σημερινή ανάλογη μονάδα σε λειτουργία φτάνει τα 45 MW.

Το αρχικό πλάνο προβλέπει πως το νέο εργοστάσιο θα τεθεί σε λειτουργία έως το 2027, ενώ ακόμη δεν έχει καθοριστεί (ή ανακοινωθεί) ο ακριβής τόπος.

Η Hellenic Hydrogen έχει αρκετά ακόμη σχέδια υπό εξέλιξη, καθώς σκοπεύει να αξιοποιήσει τη χρηματοδότηση του ευρωπαϊκού ταμείου, που στο σύνολό της ανέρχεται σε 800 εκατομμύρια ευρώ, και σε άλλα έργα που αναπτύσσει σε συνεργασία με ιδρύματα, επιχειρήσεις και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Το γενικότερο πλάνο που προτείνει είναι η δημιουργία μιας “Κοιλάδας Υδρογόνου” στη Δυτική Μακεδονία, θέλοντας να καταστήσει τη χώρα μας κεντρικό ενεργειακό κόμβο της Ευρώπης, ξεκινώντας από εκεί ένα δίκτυο τροφοδοσίας με αέριο υδρογόνο.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ημερήσιου Τύπου, ανάλογα έργα σχεδιάζονται και στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο.
Κεντρικός στόχος της Hellenic Hydrogen είναι η τροφοδοσία της βιομηχανίας με καύσιμο υδρογόνο, καθώς αυτό αναδεικνύεται ως ένα σημείο-κλειδί στο μυαλό των ιθυνόντων στις Βρυξέλλες για τον πράσινο μετασχηματισμό της βαριάς βιομηχανίας και την απεξάρτησή της από τα ορυκτά καύσιμα.

Παράλληλα όμως, όπως πολλάκις έχουμε ξαναδεί, το υδρογόνο αποτελεί έναν ενεργειακό στόχο και στη βιομηχανία οχημάτων, καθώς τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και οι Ιάπωνες κατασκευαστές βλέπουν στους υβριδικούς κινητήρες με κυψέλες υδρογόνου μια διέξοδο από τη λαίλαπα των μπαταριών που απειλεί την ιδιωτική μετακίνηση.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Μετά το αλκοτέστ, έρχεται το «υπνοτέστ» - Νέοι έλεγχοι και πρόστιμα προ των πυλών​

5e2d3b41ec6d1f3ab30216caf56c396b_XL.jpg

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, το αν οδηγείς άυπνος μπορεί να αποκαλυφθεί με ένα απλό τεστ, όπως αυτό για το αλκοόλ – Τα αποτελέσματα από έρευνες σοκάρουν.

Εσείς γνωρίζατε ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει την οδήγηση, με τρόπο παρόμοιο με την κατανάλωση αλκοόλ; Σύμφωνα με έρευνες, η έλλειψη μίας μόλις ω΄ρας ύπνου από το 8ωρο έχει την ίδια επιρροή στο σώμα με 50mg/100ml οινοπνεύματος, ενώ ακόμα λιγότερες ώρες ύπνου επηρεάζουν τον οργανισμό με τον ίδιο τρόπο, όσο 100mg/100ml οινοπνεύματος. Ήδη, βρισκόμαστε πάνω από το όριο κατανάλωσης αλκοόλ για πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Και, δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε, πόσοι οδηγοί κυκλοφορούν εκεί έξω, έχοντας κοιμηθεί πολύ λιγότερο από τις 8 προβλεπόμενες ώρες!

Τα δεδομένα όμως δεν τελειώνουν εκεί – στατιστικά της αστυνομίας της Βρετανίας δείχνουν ότι τα ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται κουρασμένοι οδηγοί, ανέρχονται στο 2% των συνολικών, αλλά αντιστοιχούν στο 4% των θανάτων στο δρόμο, ενώ φορείς οδηγικής ασφάλειας όπως η RoSPA ισχυρίζονται ότι η κόπωση, μπορεί να αποτελεί παράγοντα έως και για το 20% των ατυχημάτων.

Tώρα, φαίνεται ότι νέα δεδομένα από την εργασία του πανεπιστημίου του Monash στην Αυστραλία, ανοίγει τον δρόμο για την δημιουργία και εφαρμογή του «υπνοτέστ» - ένα τεστ ταχείας διενέργειας και απεικόνισης αποτελέσματος, σαν το αλκοτέστ, αν και δεν έχει ξεκαθαριστεί πώς ακριβώς θα γίνεται η δοκιμή. Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο, ανακαλύφθηκαν 5 βιολογικοί δείκτες που αποκαλύπτουν πόσο κουρασμένο είναι ένα άτομο, οι οποίοι μπορούν να ανιχνεύονται από μία νέα διαδικασία ελέγχου που μπορεί να αναπτυχθεί μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.

Το πανεπιστήμιο Monash πραγματοποίησε ακόμα μία δοκιμή, σε περιβάλλον κλειστής πίστας, η οποία αποκάλυψε το εξής: Οδηγοί που κοιμήθηκαν μόλις 3 ώρες, ήταν υποψήφιοι να εμπλακούν σε ατύχημα κατά 10 φορές περισσότερο, σε σχέση με όσους οδηγούς ξεκουράζονται πλήρως για 8 ώρες!

Το νέο «υπνοτέστ», λοιπόν, θα μπορούσε να πραγματοποιείται από αστυνομικούς σε έναν τυπικό τροχονομικό έλεγχο, ο οποίος θα καταδεικνύει αν το υποκείμενο είναι επικίνδυνα κουρασμένο ώστε να συνεχίσει να οδηγεί -πιθανότατα και με την πρόβλεψη επιβολής προστίμου ή άλλης ποινής κατά περίπτωση.

Φυσικά, όλη αυτή η κουβέντα αναμένεται να είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενη, για πολλούς λόγους. Πέρα από τα βασικά, περί των ελέγχων αλλά και της εξασφάλισης μιας «αντικειμενικής κλίμακας» για την αναγνώριση της κόπωσης, τα νέα είναι ακόμα ένας βραχνάς σε μία ήδη πιεσμένη πέραν του δέοντος κοινωνία, που πασχίζει να ζήσει και να επιβιώσει μέσα από αδιάκοπη οδήγηση και εργασία.

Συμπεριλαμβάνοντας τις ώρες μετάβασης από και προς την εργασία, στο καθημερινό 8ωρο, κάποιοι χάνουν περί τις 12 ώρες από την κάθε ημέρα τους στην εργασιακή τους πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να τους απομένουν 4 μόνο ώρες για να… απολαύσουν τη μέρα, πριν κοιμηθούν. Ελπίζουμε, το ζήτημα να είναι δυνατόν να διευθετηθεί δίκαια και νόμιμα για όλους.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Σοκαριστικό τροχαίο με διανομέα στην Θεσσαλονίκη - Νεκρός ο δικυκλιστής​

troxaio_thess_1.jpgtroxaio_thess_2.jpgtroxaio_thess_3.jpg

Αναζητείται οδηγός αυτοκινήτου που ενεπλάκη στο συμβάν και εγκατέλειψε το σημείο – Το συμβάν κλιμακώθηκε σε μοτοπορεία διαμαρτυρίας.

Τρομακτικό τροχαίο με διανομέα με μηχανάκι, έλαβε χώρα εχθές 26 Ιουνίου, στην Θεσσαλονίκη, με θύμα έναν άνδρα ηλικίας 55 ετών. Το δυστύχημα έλαβε χώρα στην Τσιμισκή, όταν σύμφωνα με πληροφορίες ο αναβάτης έχασε τον έλεγχο του δικύκλου, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι τώρα συνθήκες και έπεσε κάτω από λεωφορείο της Πολεμικής Αεροπορίας, ο ένας τροχός του οποίου τον τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι, παρά το γεγονός ότι φορούσε κράνος.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο συμβάν έχει εμπλακεί και ένα αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου εγκατέλειψε το σημείο με αυτό και ήδη αναζητείται.

Στο σημείο του δυστυχήματος συγκεντρώθηκαν διανομείς, για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο του άτυχου 55χρονου, ενώ στην συνέχεια πραγματοποίησαν και μοτοπορεία διαμαρτυρίας στην πόλη.

Η ανακοίνωση της Τροχαίας για το συμβάν:
«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα

Μεσημβρινές ώρες σήμερα (26-06-2023) στο κέντρο της πόλης, δίκυκλη μοτοσικλέτα με οδηγό 55χρονο ημεδαπό, συγκρούσθηκε με λεωφορείο και με έτερο όχημα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του δικυκλιστή.

Ο οδηγός του τελευταίου οχήματος αποχώρησε από το σημείο χωρίς να προβεί στις απαραίτητες από το νόμο ενέργειες.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.»

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Νεκρός ο γνωστός μοτοσυκλετιστής Νίκος Πανάρετος σε δυστύχημα​

04f8926d0af2a80b902efd077a81b4b3_XL.jpg

Έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 73 ετών, στην Τραχειά Αργολίδος, στην ευρύτερη περιοχή της Επιδαύρου.

Δυστυχώς, μια ακόμη απώλεια και μάλιστα ενός ιδιαίτερα γνωστού και αγαπητού προσώπου, σημάδεψε τον χώρο της ελληνικής μοτοσυκλέτας. Ο λόγος, αυτή την φορά, για τον Νίκο Πανάρετο, ηλικίας 73 ετών, ο οποίος ενεπλάκη σε δυστύχημα στην Τραχειά Αργολίδας, οδηγώντας την μοτοσυκλέτα του.

Ο άτυχος Νίκος συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, ενώ τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται από την Τροχαία Αργολίδος και το Τμήμα Τροχαίας Επιδαύρου. Συγκεκριμένα, η αστυνομία ανέφερε, με δελτίο τύπου, τα εξής:

«Χθες (1.7.2023) το μεσημέρι, στην Επίδαυρο Αργολίδας, δίκυκλη μοτοσυκλέτα, που οδηγούσε 73χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με Ι.Χ. επιβατηγό όχημα που οδηγούσε 67χρονος αλλοδαπός και επέβαινε 67χρονη αλλοδαπή, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 73χρονου και τον τραυματισμός της 67 χρονης. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Επιδαύρου».

Ο Νίκος Πανάρετος υπήρξε παλιός αγωνιζόμενος, μια μορφή πασίγνωστη και πολύ αγαπητή στους κύκλους των μοτοσυκλετιστών. Ακόμη και με την ηλικία του να έχει ξεπεράσει τα 70 έτη, ο Νίκος δεν σταμάτησε να είναι δραστήριος με τις μοτοσυκλέτες του, παίρνοντας μάλιστα μέρος και σε track days, με την κλασική Suzuki GSX-R 750 του.

Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν ήδη γεμίσει με συλλυπητήριες ευχές και post που μνημονεύουν τον Νίκο, τον αδαμάντινο χαρακτήρα του κατά κοινή ομολογία, τον πλούτο των γνώσεών του αλλά και την αστείρευτη όρεξη του για μοτοσυκλέτα.

Ευχόμαστε συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του, R.I.P. Νίκο.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Κάμερες και στα STOP - 200 ευρώ πρόστιμο αν δεν σταματήσεις τελείως​

3b616bb58139b2e964445c8d6645ea7a_XL.jpg


Τι άλλο θα σκεφτούν για να μας τα πάρουν ή επιτέλους λύση σε αυτό το πρόβλημα;

Μετά τις κάμερες στα κόκκινα φανάρια και φυσικά τις κάμερες ταχύτητας, το επόμενο βήμα πάταξης της παραβατικότητας φαίνεται πως είναι οι… κάμερες στις πινακίδες STOP. Καλά διαβάζετε, πρόκειται για μια πληροφορία που μας έρχεται από την Ισπανία και, αν το ρεπορτάζ επαληθευθεί, οι οδηγοί στην χώρα πρέπει να… κόψουν τις μαγκιές.

Πιο συγκεκριμένα, νέες κάμερες θα εγκατασταθούν σε διασταυρώσεις με πινακίδες STOP στην χώρα, οι οποίες θα εντοπίζουν αυτόματα όσους οδηγούς δεν σταματούν πλήρως σε πινακίδα STOP, φωτογραφίζοντας τους και επιβάλλοντας αυτόματα ποινή. Το πρόστιμο θα ανέρχεται στα 200 ευρώ, ενώ παράλληλα θα αφαιρούνται και 4 πόντοι από το δίπλωμα του παραβάτη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Ισπανών, η παραβίαση πινακίδας STOP είναι μία από τις 5 πιο συνηθισμένες τροχαίες παραβάσεις στην χώρα, ενώ σε αυτές οφείλεται η εμπλοκή 1.100 οδηγών σε θανατηφόρα ατυχήματα. Φαντάζεστε ένα τέτοιο μέτρο να φτάσει και στην Ελλάδα;

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Δυστύχημα με δίκυκλο στον Κίσσαμο Κρήτης - Νεκρός ένας 17χρονος​

c7b399a8ba30f3bf3911ec83d885f665_XL.jpg

Τραυματίστηκε επίσης και ο 14χρονος συνεπιβάτης του δικύκλου.

Μια ακόμη ζωή χάθηκε άδικα στους δρόμους μας, πιο συγκεκριμένα στον Κίσσαμο Χανίων, το πρωί της Δευτέρας 17 Ιουλίου. Το θύμα είναι ο 17χρονος Διονύσης, ο οποίος επέβαινε σε δίκυκλο μαζί με τον 14χρονο αδερφό του, όταν και ενεπλάκησαν στο δυστύχημα. Το συμβάν, στέρησε την ζωή από τον 17χρονο, ενώ προκάλεσε τον τραυματισμό του 14χρονου.

Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από τις αρχές, πάντως έχει δημοσιευθεί και ένα βίντεο από το συμβάν, το οποίο δείχνει ότι αυτοκίνητο, επιχειρώντας στροφή αριστερά, μπαίνει στην πορεία του δικύκλου που οδηγούσε ο 17χρονος Διονύσης, με αποτέλεσμα η σύγκρουση να είναι αναπόφευκτη.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ιωάννινα - Σφοδρό ατύχημα με δύο μοτοσυκλέτες, δύο σοβαρά τραυματίες​


206a6bde3a58d45a40bf29e081bb98fd_XL.jpg

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μετά τα μεσάνυχτα της νύχτας της Πέμπτης, προς την Παρασκευή 21/7, στην περιφερειακή οδό Ιωαννίνων, με την εμπλοκή 2 μοτοσυκλετών.

Αποτέλεσμα του ατυχήματος, να τραυματιστούν σοβαρά ένας 27χρονος και μία 22χρονη. Μάλιστα η 22χρονη βρίσκεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση και έχει διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, στην Μ.Ε.Θ.

Η τροχαία έκλεισε το τμήμα της περιφερειακής οδού στο οποίο συνέβη το ατύχημα, για 2μιση περίπου ώρες, ενώ σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που ακούστηκε σε αρκετή απόσταση γύρω από το σημείο.

Πηγή: Newsbomb.gr
 
Top Bottom