Ρεπορτάζ & Έρευνα

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Έρευνα FEMA - Το 93% των αναβατών ενάντια στην απαγόρευση βενζινοκίνητων μοτοσυκλετών​

15de23a765da698b5bdab1b137ab5fdd_XL.jpg
Σε έρευνα που διεξήγαγε η ομοσπονδία των ευρωπαϊκών ενώσεων μοτοσυκλέτας FEMA τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2021, το 92.91% των αναβατών που ρωτήθηκαν τέθηκαν εναντίον σε μια πιθανή απαγόρευση βενζινοκίνητων μοτοσυκλετών.
Η έρευνα ήταν διαθέσιμη σε 12 γλώσσες και σε αυτή πήραν μέρος 23.768 συμμετέχοντες, 1.188 γυναίκες και 22.580 άντρες.

Στην ερώτηση: “Ποια είναι η γνώμη σας απέναντι σε μια πιθανή απαγόρευση πωλήσεων καινούργιων βενζινοκίνητων μοτοσυκλετών”, το 92.91% τάχθηκε εναντίον σε μια τέτοια εξέλιξη. Στη συγκεκριμένη ερώτηση υπήρξαν διακυμάνσεις στην απάντηση, ανάλογα με τη χώρα, όμως σε καμία ευρωπαϊκή χώρα το ποσοστό της αντίθεσης δεν έπεσε κάτω από το 80%.
Σε σύγκριση με την αντίστοιχη έρευνα της FEMA που είχε διεξαχθεί το 2016, βλέπουμε αύξηση του ποσοστού των αναβατών που θα ήταν πρόθυμοι να αγοράσουν μια πιο καινούργια μοτοσυκλέτα στην περίπτωση που απαγορευτεί η είσοδος των παλιότερων μοτοσυκλετών (κατασκευής πριν το 2006) από τα κέντρα των μεγαλουπόλεων. Πλέον το ποσοστό αυτών που θα αγόραζαν μια νεότερη μοτοσυκλέτα φτάνει το 55.46% έναντι του 44% που ήταν το 2016.

Από όσους απάντησαν στην ερώτηση, πάνω από το 44% θα σκεφτόταν να αλλάξει τρόπο μετακίνησης αν μια τέτοια απαγόρευση γίνει πραγματικότητα, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλες αλλαγές στον τρόπο μετακίνησης, σε ορισμένες πόλεις. Οι αλλαγές θα μπορούσαν να είναι ακόμα μεγαλύτερες στην περίπτωση απαγόρευσης των βενζινοκίνητων οχημάτων από την είσοδο στις μεγάλες πόλεις, όπου ένα 76% των συμμετεχόντων αναβατών θα άλλαζαν τον τρόπο μετακίνησης τους με κάποιο άλλο μέσο, αντί να μεταβούν σε ηλεκτρική μοτοσυκλέτα! Μιλάμε για μια μεταστροφή που θα μείωνε δραματικά τον αριθμό των αναβατών μοτοσυκλέτας, με τρομακτικές συνέπειες για τον χώρο.
Παράλληλα, η πλειοψηφία (88.75%) των αναβατών που θα ήταν πρόθυμοι να μεταβούν σε ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, δηλώνει απρόθυμη να πληρώσει για μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα περισσότερο από ότι θα πλήρωνε για μια βενζινοκίνητη.
Όταν ρωτήθηκαν τι θα έκαναν στην περίπτωση απαγόρευσης πώλησης καινούριων βενζινοκίνητων μοτοσυκλετών, το 53.38% δήλωσε πως θα σταματούσαν να οδηγούν μοτοσυκλέτα όταν δεν θα μπορούσαν πλέον να αγοράσουν μια νέα βενζινοκίνητη μοτοσυκλέτα, ενώ το 38.96% θα αγόραζαν μοτοσυκλέτα μηδενικών ρύπων. Και μόνο το 7.67% θα αγόραζε μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα αν υπήρχε η δυνατότητα αγοράς βενζινοκίνητης μοτοσυκλέτας.

Όταν ρωτήθηκαν αν θα μπορούσαν να ευχαριστηθούν την οδήγηση μιας ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας, σε σύγκριση με τη βενζινοκίνητη μοτοσυκλέτα που ήδη κατέχουν, σε περίπτωση απαγόρευσης των βενζινοκίνητων μοτοσυκλετών, ή αν θα σταμάταγαν να οδηγούν, το 58.92% θα σταμάταγε να οδηγεί. Μεγάλη αλλαγή σε σχέση με το 46% του 2016. Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα του 2021 ένα 41.08% δήλωσαν πως θα μπορούσα να συνεχίσουν να απολαμβάνουν την οδήγηση με μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, ποσοστό αρκετά μειωμένο από το 54% του 2016.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της έρευνας.

Με λίγα λόγια βλέπουμε τους Ευρωπαίους αναβάτες να μην πιστεύουν πως οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες θα τους δώσουν την ίδια ευχαρίστηση κατά την οδήγηση, σε σχέση με τις βενζινοκίνητες, ενώ δεν θέλουν να πληρώσουν ακριβότερα την ηλεκτρική εποχή, με ένα ανησυχητικά μεγάλο ποσοστό να δηλώνει πως θα εγκαταλείψει τον χώρο αν απαγορευτούν οι πωλήσεις βενζινοκίνητων μοτοσυκλετών. Κι αυτό την ίδια ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη εισηγηθεί την απαγόρευση πωλήσεων βενζινοκίνητων αυτοκινήτων, λεωφορείων και φορτηγών μέχρι το 2035 (σχέδιο Fit for 55) -μην κάνοντας μέχρι αυτή την ώρα αναφορά στα δίκυκλα. Παράλληλα, έχουμε δει αρκετές μεγαλουπόλεις της Ευρώπης (Λονδίνο, Παρίσι, Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Ρώμη κ.α.) να απαγορεύουν την είσοδο στα κέντρα τους σε μοτοσυκλέτες παλαιότερης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας (με έτος κατασκευής προ του 2006, δίχρονες, κ.α.), κάτι που αναμένεται να γενικευτεί στο άμεσο μέλλον.

Οι ερωτήσεις πολλές για τη μετάβαση από τη βενζινοκίνητη στην ηλεκτρική εποχή -που ας μην εθελοτυφλούμε, δεν την αποφεύγουμε-, και φαίνεται πως έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο για να πειστεί (αν πειστεί) το κοινό για την αγορά ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας. Ελπίζουμε οι κινήσεις τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και των εργοστασίων παραγωγής μοτοσυκλετών να είναι όσο πιο διεξοδικά μελετημένες, ώστε η ηλεκτρική εποχή να μην διώξει μεγάλο μέρος των αναβατών από τους 2 τροχούς.

Πηγη www.bikeit.gr
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.224
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Για να μην δειρουμε τον γαϊδαρο προς το παρων ( αυτοκινητοβιομηχανιες), ας αρχισουμε απο το σαμαρι πρωτα .....!:cool:
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Euro NCAP - Νέα τεστ για τα ηλεκτρονικά βοηθητικά συστήματα αυτοκινήτου - Βλέπουν τις μοτοσυκλέτες;​

euroncap-new-car-systems-tests-for-motorcyclist-safety-00003.jpg
Από το 2023, ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός αξιολόγησης της ασφάλειας αυτοκινήτων Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) θα ξεκινήσει να βαθμολογεί τα ηλεκτρονικά βοηθητικά συστήματα στα αυτοκίνητα, όπως τα Autonomous Emergency Braking και Lane Support Systems, για την ικανότητα τους να εντοπίζουν μοτοσυκλέτες και να αντιδρούν σωστά, ώστε να αποφεύγονται τα ατυχήματα.
Συχνά οι μοτοσυκλέτες δεν ανιχνεύονται σωστά από τους αισθητήρες των προηγμένων βοηθητικών ηλεκτρονικών συστημάτων αυτοκινήτου (advanced driver assistance systems ή ADAS), ή οι αντιδράσεις των συστημάτων δεν είναι επαρκείς.
euroncap-new-car-systems-tests-for-motorcyclist-safety-00005.jpg
Το 2015 μια έρευνα από τον RDW, τον κρατικό τεχνικό φορέα οχημάτων της Ολλανδίας, διαπίστωσε πως αυτοκίνητα με προηγμένα ανάλογα τεχνολογικά συστήματα όπως το Adaptive Cruise Control, μπορούσαν μεν να εντοπίζουν τις μοτοσυκλέτες, όμως όταν οι αναβάτες μοτοσυκλέτας οδηγούσαν στην άκρη της λωρίδας τυος, τα συστήματα δεν αντιδρούσαν καλά. Σε πολλές δοκιμές, ο οδηγός χρειάστηκε να προβεί σε δικές του ενέργειες για να αποφύγει ατύχημα.
Ο RDW διερεύνησε την ορατότητα των μοτοσυκλετών από τα οχήματα με πρωτοποριακά βοηθητικά συστήματα, που ελέγχουν την ταχύτητα τους, μετά από αίτημα της FEMA και οργανώσεων των Ολλανδών μοτοσικλετιστών. Έκτοτε, τόσο ο RDW όσο και η FEMA πιέζουν σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο να ενταχθούν οι αναβάτες μοτοσυκλέτας στις προδιαγραφές των δοκιμών αυτών των συστημάτων.
euroncap-new-car-systems-tests-for-motorcyclist-safety-00006.jpg
Για να υποστηρίξουν τον οδηγό στο να αποφύγει ένα ατύχημα ή να μετριάσει τις συνέπειες του, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων προσφέρουν τεχνολογία αποφυγής ατυχημάτων που αντιδρά στις καταστάσεις με αυτόνομο φρενάρισμα και προειδοποιήσεις του οδηγού σε μεγαλύτερες ταχύτητες. Συστήματα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να ανιχνεύουν ευάλωτους χρήστες του δρόμου (πεζοί, ποδηλάτες και αναβάτες μοτοσυκλέτας), ονομάζονται AEB/LSS για VRU, εκ των AEB = Autonomous Emergency Braking (αυτόνομο φρενάρισμα πανικού), LSS = Lane Support Systems (συστήματα βοήθειας στην αλλαγή λωρίδας) για VRU = Vulnerable Road Users ήτοι για Ευάλωτους χρήστες του δρόμου.
Τα παραπάνω συστήματα έχουν σχεδιαστεί να αλλάζουν κατεύθυνση ή να φρενάρουν αυτόνομα ώστε να αποφεύγονται ατυχήματα με πεζούς, ποδηλάτες και αναβάτες μοτοσυκλέτας.
Τα καλά νέα είναι πως ο Euro NCAP,ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός αξιολόγησης της ασφάλειας αυτοκινήτων εισάγει πλέον πρωτόκολλα για να δοκιμάζει αυτά τα συστήματα, με τις δοκιμές τους να προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα τεστ.

Για τον σκοπό αυτό εξελίχθηκαν ειδικά ανδρείκελα μοτοσικλετιστών, και εγκρίθηκαν για να χρησιμοποιηθούν στα νέα τεστ του Euro NCAP από το 2023.
Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη, που δείχνει πόσο σοβαρά λαμβάνει υπόψη του ο Euro NCAP την ασφάλεια των αναβατών μοτοσυκλέτας. Κι επειδή βλέπουμε ολοένα και περισσότερους κατασκευαστές αυτοκινήτων να τοποθετούν ανάλογα βοηθητικά συστήματα σε όλα τα οχήματα τους, και όχι μόνο στα κορυφαία εξ’ αυτών, οι δοκιμές του Euro NCAP θα βοηθήσουν να κρατηθούν μακριά από τους δρόμους όσα βοηθήματα αποδειχθούν ανεπαρκή ή επικίνδυνα.
Από τον Απρίλιο του 2021, η FEMA έχει ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξελίξει έναν KPI (Key Performance Indicator, ήτοι Βασικό Δείκτη Απόδοσης / Επιδόσεων) για την ασφάλεια οχήματος που να να εστιάζει στους αναβάτες μοτοσυκλέτας, καθώς επί του παρόντος ένας μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων με βαθμολογία Euro NCAP τεσσάρων και πέντε αστεριών αγνοεί την ασφάλεια των αναβατών μοτοσυκλέτας!

Πηγές: FEMA, Wim Taal, Euro NCAP

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Σχέδιο νόμου ΥΜΕ - Οδήγηση από τα 17 για ΙΧ - Κάμερες και επόπτες στις εξετάσεις οδήγησης - Τέλη κυκλοφορίας και ΚΤΕΟ στα ιστορικά οχήματα - Επανέρχεται ο δακτύλιος​


273386bcc09f631389c644f359b23e42_XL.jpg
Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Μεταφορών για τη συνεχιζόμενη προσπάθεια αναμόρφωσης των εξετάσεων οδήγησης, που περιλαμβάνει κάμερες 360 μοιρών και νέους τρόπους εξέτασης, αλλά και δίνει τη δυνατότητα στους νέους να οδηγήσουν αυτοκίνητο (και όχι μεγάλη μοτοσυκλέτα) από τα 17 υπό όρους. Στο ίδιο δελτίο τύπου του ΥΜΕ θα διαβάσετε και τις αλλαγές για τα ιστορικά οχήματα, αλλά και για την επαναφορά του δακτυλίου στην Αττική -λίγο πριν το απόλυτο κυκλοφοριακό έμφραγμα.
Το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την αναμόρφωση της εκπαίδευσης και των εξετάσεων των νέων οδηγών, παρουσίασαν στις 13/10/2021 ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής και ο Υφυπουργός Μεταφορών, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Το νομοσχέδιο εντάσσεται στο ολοκληρωμένο σχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την οδική ασφάλεια. «Γιατί οδική ασφάλεια, το έχουμε ξαναπεί, σημαίνει καλύτεροι δρόμοι, καλύτερα οχήματα, Αλλά πρώτα απ’ όλα σημαίνει και καλύτεροι οδηγοί», επισήμανε ο κ. Καραμανλής.
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογράμμισε ότι μπαίνει φρένο σε φαινόμενα διαφθοράς που είναι κοινό μυστικό ότι υπάρχουν στις εξετάσεις για τις άδειες οδήγησης, και οριστικό τέλος στο επικίνδυνο ελληνικό φαινόμενο, ορισμένοι νέοι οδηγοί, πρώτα να παίρνουν το δίπλωμα και μετά, στο δρόμο, να μαθαίνουν να οδηγούν.

Το νομοσχέδιο, εξήγησε ο κ. Καραμανλής, διασφαλίζει πρώτα απ’ όλα, αδιάβλητες εξετάσεις, κυρίως με τέσσερις τρόπους:
Πρώτον, κάμερα μέσα στο όχημα κατά την διάρκεια της εξέτασης. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχει ήδη εξασφαλιστεί η συγκατάθεση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Γιατί σε αντίθεση με το παρελθόν, η συγκεκριμένη διάταξη είναι καλά μελετημένη, πολύ προσεκτικά διατυπωμένη και σέβεται τα προσωπικά δεδομένα. Ο κ. Καραμανλής διευκρίνισε ότι οι κάμερες θα ανήκουν στο υπουργείο, θα εγκαθίστανται στο όχημα ειδικά για τις εξετάσεις και το υλικό θα αποθηκεύεται και θα διατηρείται για ρεαλιστικό χρονικό διάστημα.
Σε αυτό το χρόνο, το υλικό μπορεί να εξεταστεί, είτε δειγματοληπτικά, είτε αν γίνει κάποια καταγγελία. Το πιο κρίσιμο όμως είναι ότι σε αυτό το διάστημα, αν ο νέος οδηγός προκαλέσει ατύχημα, τότε αυτομάτως το καταγεγραμμένο οπτικοακουστικό υλικό θα εξεταστεί για να διαπιστωθεί αν έχει υπάρξει παρατυπία κατά την εξέταση του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το δεύτερο εργαλείο με το οποίο αυξάνεται η αξιοπιστία των εξετάσεων, είναι ότι πλέον διευρύνεται το σώμα των εξεταστών. Πέρα από τους ήδη υπάρχοντες, δίνεται η δυνατότητα και σε όποιον άλλον δημόσιο υπάλληλο το επιθυμεί, αφού περάσει φυσικά τη σχετική εκπαίδευση και πιστοποιηθεί, να γίνει και αυτός εξεταστής. «Έτσι σπάμε τα κυκλώματα, ενώ θα έχουμε καλά εκπαιδευμένους και περισσότερους εξεταστές, ώστε να προχωράει και πιο γρήγορα το πρόγραμμα των εξετάσεων», τόνισε ο κ. Καραμανλής. Διευκρίνισε δε ότι δεν θα υπάρχουν ιδιώτες εξεταστές.
Το τρίτο εργαλείο είναι ότι δημιουργείται ένας νέος θεσμός, οι επόπτες. Αυτοί θα είναι καταρχάς μέλη της Ελληνικής Αστυνομίας, όσοι το επιθυμούν, οι οποίοι επίσης θα περνούν από ειδική εκπαίδευση και θα λαμβάνουν πιστοποίηση, ώστε στη συνέχεια να μπαίνουν μέσα στο όχημα κατά την εξέταση και να εποπτεύουν τη διαδικασία, είτε δειγματοληπτικά είτε επειδή υπάρχουν υπόνοιες. Εάν δεν μπορεί το προσωπικό της ΕΛΑΣ να καλύψει το έργο αυτό, στο Μητρώο Εποπτών θα μπορεί να εγγραφεί το ένστολο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Η τέταρτη αλλαγή την οποία εξετάζει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει να κάνει με τη θέση του εκπαιδευτή κατά την εξεταστική διαδικασία. «Η σκέψη μας ήταν, και ως τώρα παραμένει, η θέση του να είναι στο πίσω κάθισμα ώστε να μην έχει τη δυνατότητα να παρέμβει υπέρ του εξεταζόμενου. Έχει γίνει αρκετή συζήτηση για το θέμα, δεν σας κρύβω ότι ορισμένα από τα επιχειρήματα που έχουμε ακούσει εναντίον αυτού του μέτρου είναι σοβαρά και το ξανασκεφτόμαστε. Άλλωστε έχουμε αυτή τη δυνατότητα ακριβώς επειδή με όλα τα άλλα μέτρα έχουμε ήδη βάλει πολλές σημαντικές ασφαλιστικές δικλείδες στη νέα διαδικασία. Δεν είμαστε δογματικοί, δεν είμαστε κολλημένοι, αν τελικά δούμε ότι κάτι δεν είναι σωστό το αλλάζουμε», σημείωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Συνεχιζεται.....
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Σχέδιο νόμου ΥΜΕ - Οδήγηση από τα 17 για ΙΧ - Κάμερες και επόπτες στις εξετάσεις οδήγησης - Τέλη κυκλοφορίας και ΚΤΕΟ στα ιστορικά οχήματα - Επανέρχεται ο δακτύλιος​


Ο κ. Καραμανλής εκτίμησε ότι με αυτές τις παρεμβάσεις διασφαλίζεται πως οι εξετάσεις πλέον θα είναι αδιάβλητες και άρα, πως θα έχουμε πολύ καλύτερους νέους οδηγούς στο δρόμο.
Δυνατότητα οδήγησης για νέους από 17 ετών με συνοδό - σσ. Σημειώστε πως το Υπουργείο εννοεί οδήγηση ΙΧ, αλλά επειδή συνηθίζει να αγνοεί τη μοτοσυκλέτα, απλώς δεν αναφέρεται στο όχημα της ρύθμισης.

Για το θέμα ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι: «Πλέον έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε και ένα βήμα παραπάνω προς τους νέους μας. Καθιερώνουμε, λοιπόν, την δυνατότητα εξέτασης για νέους 17 ετών» και πρόσθεσε: «Προχωράμε και στο επόμενο βήμα. Θεσπίζουμε τη δυνατότητα οδήγησης για νέους 17 ετών, όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να οδηγούν κανονικά, αρκεί να έχουν και έναν έμπειρο οδηγό δίπλα τους».
Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι αυτός: «Είναι άλλος ένας τρόπος να δείξουμε ότι εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας, τους νέους μας. Τους έχουμε δώσει τη δυνατότητα να ψηφίζουν, τους έχουμε φορτώσει γενικά η αλήθεια είναι με ευθύνες και υποχρεώσεις, νομίζω ότι είναι δίκιο να τους δώσουμε και μία νέα δυνατότητα, την οποία στο κάτω κάτω αξίζουν».
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών διευκρίνισε στη συνέχεια απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις, ότι η οδήγηση πριν τα 18 έτη με συνοδηγό ισχύει σε χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Γερμανία. Οι 17άρηδες λοιπόν θα έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να δώσουν θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις οδήγησης, αλλά να οδηγούν και ένα χρόνο με συνοδό και υπό αυστηρές προϋποθέσεις εντός της Περιφέρειας όπου κατοικούν.
Ο συνοδός θα πρέπει να είναι άνω των 25 ετών, να είναι κάτοχος διπλώματος οδήγησης τουλάχιστον 5 χρόνια και στην εφαρμοστική απόφαση που θα ακολουθήσει θα προβλέπεται και να έχει και «καθαρό δίπλωμα», δηλαδή καθαρό point system.
Εφόσον ο 17χρονος οδηγός κατά τη διάρκεια του έτους αυτού δεν εμπλακεί σε ατύχημα, όταν κλείσει τα 18 θα έχει πλέον το κανονικό δίπλωμα οδήγησης, διαφορετικά θα πρέπει να δώσει ξανά εξετάσεις.

Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο σε περίπτωση εμπλοκής του 17χρονου οδηγού σε τροχαίο, να φέρει ευθύνη και ο συνοδός οδηγός.
«Δίνουμε τη δυνατότητα υπό συγκεκριμένους και αυστηρούς περιορισμούς να οδηγούν και όσοι δεν έχουν κλείσει το 18ο έτος ηλικίας τους», κατέληξε ο κ. Καραμανλής.
Τόνισε επίσης ότι με αυτό το μέτρο εκφράζεται η εμπιστοσύνη της πολιτείας προς το νέο σύστημα και τους ανθρώπους, εκπαιδευτές και εξεταστές, που είναι υπεύθυνοι για να αποκτήσουν άδεια οδήγησης οι νέοι οδηγοί.
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει πολλά ακόμη ουσιαστικά μέτρα, τόσο για την καλύτερη και πιο σύγχρονη εκπαίδευση των υποψηφίων οδηγών, όσο και για την διεύρυνσή της σε ομάδες πληθυσμού που μέχρι σήμερα δεν είχαν αρκετή προσοχή από την πολιτεία. «Προσαρμόζουμε τα δεδομένα στις ανάγκες των συμπολιτών μας με αναπηρίες και τους δίνουμε πολλές νέες δυνατότητες για να εκπαιδευτούν καλύτερα και να εξεταστούν ευκολότερα», ανέφερε ο κ. Καραμανλής. Σημείωσε ότι το ίδιο ισχύει και για όσους υποψήφιους οδηγούς δεν μιλούν καλά ελληνικά. Ενώ υπάρχουν προβλέψεις και για μια σειρά ακόμα ζητήματα, όπως είναι για παράδειγμα αυτό των ιστορικών οχημάτων.
Μιχάλης Παπαδόπουλος: Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα
Ο Υφυπουργός Μεταφορών τόνισε ότι το σχέδιο νόμου δίνει εξίσου μεγάλη βαρύτητα στο σκέλος της εκπαίδευσης, όπως και στη χρήση της τεχνολογίας στην εξέταση. Ειδικότερα:
· Αναδιαμορφώνεται και απλουστεύεται η ύλη της θεωρητικής εκπαίδευσης
· Χρήση οπτικοακουστικού υλικού για τη διαδικασία εξέτασης
· Έλεγχος ταυτοπροσωπίας των υποψηφίων
· Απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων, ακουστικών ή οποιασδήποτε άλλης ηλεκτρονικής συσκευής ή έξυπνης συσκευής κατά την εξέταση
· Ειδική θεωρητική εξέταση ατόμων που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση, ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και όσων δε γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα με τη βοήθεια ακουστικών.
· Ειδική θεωρητική εξέταση επίσης κωφών και βαρήκοων υποψηφίων με την προβολή βίντεο
· Η πρακτική δοκιμασία θα γίνεται σε κανονικές συνθήκες πχ και με βροχή
· Δικαίωμα ελεύθερης οδήγησης έως πέντε λεπτά, χωρίς να υπόκεινται σε αξιολόγηση, προκειμένου οι υποψήφιοι να εξοικειώνονται με το όχημα εξέτασης
· Επιτροπή Εποπτείας και Ενστάσεων
· Οι υποψήφιοι οδηγοί και οδηγοί έχουν δικαίωμα να υποβάλουν ένσταση κατά του αποτελέσματος, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο
· Ιδρύονται ιδιωτικά Κέντρα Αξιολόγησης Ικανότητας και Προετοιμασίας Οδήγησης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα (τύπου «ΗΝΙΟΧΟΣ»)
Ιστορικά οχήματα
Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε επίσης ότι το Σχέδιο Νόμου διαμορφώνει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο για τα ιστορικά οχήματα. Συνοπτικά: Ο χαρακτηρισμός ενός οχήματος ως όχημα ιστορικού ενδιαφέροντος γίνεται με σχετική βεβαίωση που χορηγείται αποκλειστικά από φορείς που εκπροσωπούν νόμιμα στην Ελλάδα, για οχήματα τουλάχιστον 30 ετών.
Χορηγούνται άδειες και ειδικές πινακίδες κυκλοφορίας από τις Διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών. Περιορίζεται δηλαδή ο ρόλος των νομικών προσώπων που χορηγούσαν μέχρι τώρα πινακίδες. Θα δίνουν απλώς τη βεβαίωση του χαρακτηρισμού.
Η άδεια κυκλοφορίας έχει διάρκεια πέντε έτη.
Τα οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος θα κυκλοφορούν υπό τους όρους να περνούν ΚΤΕΟ σε ετήσια βάση και να είναι ασφαλισμένα, ενώ καταβάλλονται τέλη κυκλοφορίας, με εξαίρεση τα οχήματα άνω των 45 ετών, και ειδικότερα:
· Επιβατικά αυτοκίνητα έως 999 κυβικά: 50 ευρώ
· Από 1000 έως 1999 κυβικά: 100 ευρώ
· Άνω των 2000 κυβικών: 200 ευρώ
· Μοτοσικλέτες έως 250 κυβικά: 20 ευρώ
· Μοτοσικλέτες πάνω από 250 κυβικά: 50 ευρώ
Καθιερώνεται ένα μεταβατικό στάδιο 18 μηνών ώστε να μην υπάρξει κενό στην κυκλοφορία των ιστορικών αυτοκινήτων.
Όσον αφορά στα ταξί, διευκρινίζεται ότι όσα θα έπρεπε να είχαν αντικατασταθεί λόγω παλαιότητας το 2019 και έχουν πάρει ήδη παράταση έως το τέλος του έτους, δεν θα έχουν δικαίωμα σε νέα παράταση άδειας κυκλοφορίας. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προσανατολίζεται σε παράταση ενός έτους για όσα με βάση το όριο ηλικίας θα έπρεπε να αντικατασταθούν το 2020 και το 2021.
Στόχος η εφαρμογή σε έξι μήνες
Ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε ότι την Τρίτη 19/10 ξεκινά η συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και καθώς θα έρθει με την κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία, αναμένεται να ψηφιστεί στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι: «Έχουμε βάλει ένα φιλόδοξο στόχο για το πότε θα εφαρμοστεί. Θέλουμε έξι μήνες για τη δευτερογενή νομοθεσία. Θα κάνουμε αγώνα δρόμου, ώστε μέσα στο εξάμηνο στην ουσία να εφαρμόζεται το νομοσχέδιο».
Τι θα γίνει με τον δακτύλιο
Ο κ. Καραμανλής προανήγγειλε ανακοινώσεις για το δακτύλιο τις επόμενες ημέρες και πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα και ανέφερε ότι:
Κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο δακτύλιος ισχύει ξανά από τις 25 Οκτωβρίου, για να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας.
Θα περιοριστούν κατά πολύ οι εξαιρέσεις και τα παραθυράκια. Το θέμα θα συζητηθεί σε σύσκεψη με τα συναρμόδια υπουργεία την Παρασκευή.
Σίγουρα θα εξαιρούνται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Επειδή θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν, είναι αυτονόητο ότι για κάποια πράγματα θα υπάρξει και μία μεταβατική περίοδος.
Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι στο ζήτημα εμπλέκονται: Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Δήμος Αθηναίων, άλλοι Δήμοι της Αττικής, Περιφέρεια και τόνισε ότι υπάρχει απόλυτη συνεργασία.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ευρωκοινοβούλιο - Δεν χρειάζονται ασφάλιση οι αγωνιστικές μοτοσυκλέτες και τα track-day bikes​

afb4f04bac02eff596e6971792a0dd32_XL.jpg
Το 2007 ένα τρακτέρ κάνοντας όπισθεν έριξε την σκάλα στην οποία βρισκόταν ο Σλοβένος αγρότης κύριος Vnuk, ο οποίος απαιτούσε να αποζημιωθεί, όμως φυσικά το τρακτέρ δεν ήταν ασφαλισμένο. Η υπόθεση κατέληξε στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου το 2014 αποφασίστηκε πως όλα τα τρακτέρ, τα ηλεκτρικά οχήματα αλλά και οι μοτοσυκλέτες που κινούνται σε ιδιωτικούς χώρους (φάρμες, πίστες, κ.α.) θα πρέπει να ασφαλίζονται υποχρεωτικά! Ευτυχώς στις 21 Οκτωβρίου του 2021 ο εφιάλτης που ξεκίνησε από τον κύριο Vnuk έλαβε τέλος.
Η παραπάνω απόφαση του 2014 είχε αφήσει μετέωρους τους αγωνιζόμενους μοτοσυκλέτας, καθώς αν εφαρμοζόταν όλες οι αγωνιστικές μοτοσυκλέτες, και τα track-day bikes θα έπρεπε να ασφαλιστούν.

Όμως τελικά η λογική πρυτάνευσε, και στις 21 Οκτωβρίου του 2021, το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα (689 ψήφοι υπέρ, και μόλις 3 κατά), να ανατρέψει την απόφαση του 2014!
Χαράς ευαγγέλια για τους αγρότες και τα τρακτέρ τους, τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων που οδηγούνται σε ιδιωτικούς χώρους, τους ιδιοκτήτες κλασσικών μοτοσυκλετών που δεν τις οδηγούν στο δημόσιο δρόμο, και φυσικά για τους αγωνιζόμενους μοτοσυκλέτας, αλλά και τους αναβάτες που λαμβάνουν μέρος σε track days.

Πηγη www.bikeit.gr

Επίσης στην ίδια απόφαση παρέχονται περισσότερες εγγυήσεις και μια ίδια ελάχιστη κάλυψη όταν κάποιος έχει ατύχημα σε άλλη χώρα, και όταν μεταναστεύεις σε άλλη χώρα της Ε.Ε. το ιστορικό σου μεταφέρεται εκεί, ώστε να έχεις χαμηλές ασφαλιστικές καλύψεις λόγω των χρόνων που είσαι ασφαλισμένος -εννοείται αν ήσουν καλό παιδί και δεν είχες τα τρακαρίσματα της αρκούδας.
Σημειώστε πως με την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρώπη, στις 21 Φεβρουαρίου του 2021, η βρετανική κυβέρνηση είχε πρώτη ακυρώσει την υπόθεση Vnuk από τη νομοθεσία του κράτους, με την Ε.Ε. να ακολουθεί την ίδια γραμμή μετά από 7 μήνες.
 

Sapiokaravo

well know member
Δημοσιεύσεις
3.606
Ηλικία
54
Περιοχή
Far west
Μοτοσυκλέτα
Ιταλιδα με μεταπτυχιακο.
Όνομα
Χρηστος

Ευρωκοινοβούλιο - Δεν χρειάζονται ασφάλιση οι αγωνιστικές μοτοσυκλέτες και τα track-day bikes​

View attachment 38318
Το 2007 ένα τρακτέρ κάνοντας όπισθεν έριξε την σκάλα στην οποία βρισκόταν ο Σλοβένος αγρότης κύριος Vnuk, ο οποίος απαιτούσε να αποζημιωθεί, όμως φυσικά το τρακτέρ δεν ήταν ασφαλισμένο. Η υπόθεση κατέληξε στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου το 2014 αποφασίστηκε πως όλα τα τρακτέρ, τα ηλεκτρικά οχήματα αλλά και οι μοτοσυκλέτες που κινούνται σε ιδιωτικούς χώρους (φάρμες, πίστες, κ.α.) θα πρέπει να ασφαλίζονται υποχρεωτικά! Ευτυχώς στις 21 Οκτωβρίου του 2021 ο εφιάλτης που ξεκίνησε από τον κύριο Vnuk έλαβε τέλος.
Η παραπάνω απόφαση του 2014 είχε αφήσει μετέωρους τους αγωνιζόμενους μοτοσυκλέτας, καθώς αν εφαρμοζόταν όλες οι αγωνιστικές μοτοσυκλέτες, και τα track-day bikes θα έπρεπε να ασφαλιστούν.

Όμως τελικά η λογική πρυτάνευσε, και στις 21 Οκτωβρίου του 2021, το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα (689 ψήφοι υπέρ, και μόλις 3 κατά), να ανατρέψει την απόφαση του 2014!
Χαράς ευαγγέλια για τους αγρότες και τα τρακτέρ τους, τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων που οδηγούνται σε ιδιωτικούς χώρους, τους ιδιοκτήτες κλασσικών μοτοσυκλετών που δεν τις οδηγούν στο δημόσιο δρόμο, και φυσικά για τους αγωνιζόμενους μοτοσυκλέτας, αλλά και τους αναβάτες που λαμβάνουν μέρος σε track days.

Πηγη www.bikeit.gr

Επίσης στην ίδια απόφαση παρέχονται περισσότερες εγγυήσεις και μια ίδια ελάχιστη κάλυψη όταν κάποιος έχει ατύχημα σε άλλη χώρα, και όταν μεταναστεύεις σε άλλη χώρα της Ε.Ε. το ιστορικό σου μεταφέρεται εκεί, ώστε να έχεις χαμηλές ασφαλιστικές καλύψεις λόγω των χρόνων που είσαι ασφαλισμένος -εννοείται αν ήσουν καλό παιδί και δεν είχες τα τρακαρίσματα της αρκούδας.
Σημειώστε πως με την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρώπη, στις 21 Φεβρουαρίου του 2021, η βρετανική κυβέρνηση είχε πρώτη ακυρώσει την υπόθεση Vnuk από τη νομοθεσία του κράτους, με την Ε.Ε. να ακολουθεί την ίδια γραμμή μετά από 7 μήνες.
Oταν μαθει το ευρωκοινοβουλιο, οτι κυκλοφορουσαν 600000 ανασφαλιστα και χωρις Κτεο τροχοφορα στην Ελλαδα,
Θα αλλαξει αποψη πιθανον για την χωρα μας. ooops
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.224
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
... και να σ'εχει τρακαρει κιολας ....! ooops abcdefghgkabcdefghgk
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Οδηγώντας με ασφάλεια - Υπερψηφίστηκε από τη βουλή το Νομοσχέδιο - Τι αλλάζει σε εξετάσεις οδήγησης, ιστορικά οχήματα, κ.α.​

84b8036c0202e4c41068cea88ccd95d4_XL.jpg
Ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο «Οδηγώντας με Ασφάλεια», το οποίο όπως έχει τονίσει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, διασφαλίζει το αδιάβλητο των εξετάσεων για άδεια οδήγησης και συμβάλει στην οδική ασφάλεια. [Δελτίο Τύπου]
5 δικλείδες ασφαλείας για αδιάβλητες εξετάσεις οδήγησης

1. Διπλός έλεγχος ταυτοπροσωπίας και δειγματοληπτικός έλεγχος στις θεωρητικές εξετάσεις.
Για να μπει ο υποψήφιος στις εξετάσεις, θα γίνεται έλεγχος με ψηφιακά μέσα, με τη δυνατότητα ταυτοποίησης δύο παραγόντων μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης.

Στις γραπτές εξετάσεις θα απαγορεύεται χωρίς εξαιρέσεις η χρήση κινητών τηλεφώνων, ακουστικών ή όποιας άλλης ηλεκτρονικής ή “έξυπνης” συσκευής.
2.Υποχρεωτική τοποθέτηση κάμερας μέσα στο όχημα κατά τη διάρκεια της εξέτασης.
Φορητή κάμερα υψηλής ευκρίνειας, με δυνατότητα λήψης 360 μοιρών, θα καταγράφει ευδιάκριτα ολόκληρη την καμπίνα του οχήματος και τους συμμετέχοντες στη διαδικασία, αλλά και μικρόφωνο. Η κάμερα θα διαθέτει ειδική αποσπώμενη κάρτα μνήμης, στην οποία αποθηκεύεται όλη η διαδικασία της πρακτικής δοκιμασίας. Μέσα σε μία ημέρα μετά την εξέταση, ο εξεταστής υποχρεούται να παραδώσει την κάμερα και την κάρτα μνήμης στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας.

Σημειωτέων ότι έχει εξασφαλιστεί ήδη πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου η συγκατάθεση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
3. Το οπτικοακουστικό αυτό υλικό θα διατηρείται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από ειδική υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Οι κάμερες, που θα τοποθετούνται στα οχήματα κατά τη διάρκεια της εξέτασης, θα ανήκουν στο υπουργείο. Το οπτικοακουστικό υλικό θα αποθηκεύεται για διάστημα μέχρι έξι μήνες, και θα μπορεί να εξεταστεί είτε δειγματοληπτικά είτε εάν γίνει καταγγελία. Εάν σε αυτό το διάστημα ο νέος οδηγός προκαλέσει ατύχημα, τότε θα προχωρά αυτομάτως η εξέταση του οπτικοακουστικού υλικού.

4. Διευρύνεται το σώμα των εξεταστών.
Όποιος δημόσιος υπάλληλος επιθυμεί, θα μπορεί να γίνει εξεταστής, αφού περάσει φυσικά τη σχετική εκπαίδευση και πιστοποιηθεί. Στόχος είναι να σπάσουν τα κυκλώματα και να υπάρξει επαρκής αριθμός καλά εκπαιδευμένων εξεταστών. Δεν θα υπάρχουν ιδιώτες εξεταστές.

5. Δημιουργείται ο θεσμός των εποπτών.
Επόπτες θα μπορούν να γίνουν, εφόσον το επιθυμούν, στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας Εάν δεν επαρκεί το προσφερόμενο προσωπικό της ΕΛΑΣ να καλύψει το έργο αυτό, στο Μητρώο Εποπτών θα μπορεί να εγγραφεί το ένστολο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Οι επόπτες θα περνούν από ειδική εκπαίδευση και θα λαμβάνουν πιστοποίηση, ώστε στη συνέχεια να μπαίνουν μέσα στο όχημα κατά την εξέταση και να εποπτεύουν τη διαδικασία, είτε δειγματοληπτικά είτε σε περίπτωση που θα υπάρχουν υπόνοιες.
Ο εκπαιδευτής θα κάθεται στη θέση του συνοδηγού
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κατάθεσε νομοτεχνική βελτίωση, η οποία προβλέπει ότι ο εκπαιδευτής θα κάθεται στη θέση του συνοδηγού, ενώ η αρχική πρόταση ήταν να κάθεται στο πίσω κάθισμα. Σημείωσε όμως ότι το Υπουργείο άκουσε τα επιχειρήματα των φορέων κατά της πρόβλεψης αυτής και δεδομένου ότι το νομοσχέδιο έχει ιδιαίτερα αυστηρές δικλείδες ασφαλείας για το αδιάβλητο της διαδικασίας (κάμερα μέσα στο όχημα, διατήρηση του οπτικοακουστικού υλικού, δειγματοληπτικοί έλεγχοι, επόπτες στις εξετάσεις, αυστηρές κυρώσεις σε περίπτωση που διαπιστωθεί αλλοίωση), προχώρησε στη νομοτεχνική βελτίωση.
Νομοτεχνικές βελτιώσεις

Ο κ. Καραμανλής κατέθεσε επίσης νομοτεχνικές βελτιώσεις για:
*Μείωση της προθεσμίας- απάντησης στην ένσταση των υποψηφίων που απέτυχαν στις εξετάσεις από 30 ημέρες σε 10 εργάσιμες
*Δυνατότητα και όχι υποχρεωτικότητα της χρήσης διερμηνέα στους κωφούς (αίτημα της Ομοσπονδίας)
*Το όριο ηλικίας παραμένει για τους οδηγούς των ΚΤΕΛ στα 67 έτη και επεκτείνεται το όριο αυτό στους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων και φορτηγών. Επίσης το όριο ηλικίας των οδηγών σχολικών λεωφορείων ισχύει και για τα τουριστικά λεωφορεία όταν αυτά χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά μαθητών.
*Επεκτείνεται η δυνατότητα εργασίας και στους οδηγούς μετά την συνταξιοδότησή του μέχρι τα 67 έτη εφόσον επιθυμούν να προσληφθούν σε άλλη εργασία και τους αφαιρεθεί το 30% της σύνταξής τους.
Προβλέψεις για ΑΜΕΑ
Με το νομοσχέδιο προβλέπεται η ίδρυση ιδιωτικών Κέντρων Αξιολόγησης Ικανότητας και Προετοιμασίας Οδήγησης για άτομα με κινητικά προβλήματα (τύπου «ΗΝΙΟΧΟΣ»), ώστε να μην ταλαιπωρούνται περαιτέρω τα Άτομα με Αναπηρία, τα οποία σύμφωνα με τον νόμο δικαιούνται δίπλωμα οδήγησης.
Οι νέοι από 17 ετών θα μπορούν να δώσουν εξετάσεις οδήγησης, αλλά και να οδηγήσουν, υπό αυστηρούς όρους
Πλέον θα μπορούν να δώσουν εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης οι νέοι από 17 ετών, υπό συγκεκριμένους και αυστηρούς περιορισμούς.
Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, ο συνοδός θα πρέπει να είναι άνω των 25 ετών και να είναι κάτοχος διπλώματος οδήγησης τουλάχιστον 5 χρόνια.
Στην εφαρμοστική απόφαση που θα ακολουθήσει θα προβλέπεται ο συνοδός να έχει επίσης και καθαρό point system.
Οι 17άρηδες θα επιτρέπεται να οδηγήσουν μόνο εντός της Περιφέρειας όπου κατοικούν και το όχημα θα φέρει το ειδικό σήμα του νέου οδηγού.
Εφόσον ο 17χρονος οδηγός κατά τη διάρκεια του έτους αυτού δεν εμπλακεί σε ατύχημα, όταν κλείσει τα 18 θα έχει πλέον το κανονικό δίπλωμα οδήγησης. Διαφορετικά θα πρέπει να δώσει ξανά εξετάσεις.
Ιστορικά οχήματα
Προβλέπεται η χορήγηση της άδειας και ειδικών πινακίδων αποκλειστικά και μόνο από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τις Υπηρεσίες των Περιφερειών. Ο χαρακτηρισμός ενός οχήματος ως ιστορικού ενδιαφέροντος, θα πραγματοποιείται από τους φορείς των ιστορικών οχημάτων και για πρώτη φορά στα ιστορικά οχήματα συμπεριλαμβάνονται και τα στρατιωτικά οχήματα που έχουν κατασκευασθεί για τη μεταφορά επιβατών και έχουν αξιοποιηθεί από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Επίσης, προβλέπεται άδεια κυκλοφορίας διάρκειας 5 ετών, ο ετήσιος έλεγχος από τα ΚΤΕΟ και η καταβολή των τελών κυκλοφορίας.
Τροπολογίες (αναλυτική παρουσίαση)
Ο κ. Καραμανλής κατέθεσε χθες τροπολογίες επί του νομοσχεδίου.
Η πρώτη τροπολογία αφορά θέματα του Τομέα Υποδομών.
Συγκεκριμένα:
Με το άρθρο 1 αντιμετωπίζεται η απρόβλεπτη κατάσταση που δημιουργήθηκε από την αδυναμία ταχυδρομικής αποστολής λογαριασμών κατανάλωσης ύδατος της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε και παρατείνει το υπάρχον καθεστώς μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2022 δεδομένου ότι εκκρεμεί ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο του νέου διαγωνισμού.
Με το άρθρο 2, καταργείται η εξαίρεση του τμήματος Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα από τη σύμβαση παραχώρησης. Με την εν λόγω ρύθμιση επαναφέρεται το έργο – βάσει του αρχικού σχεδιασμού του – ως τμήμα της παραχώρησης που κυρώθηκε με τον νόμο 3621/2007 και καθιστά εφικτή την κατασκευή του τμήματος, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί για την προστασία πρωτίστως της ασφάλειας των χρηστών. Το εν λόγω τμήμα χαρακτηρίζεται ως έργο υποδομής άμεσης προτεραιότητας και εξασφαλίζεται έτσι η άμεση κατασκευή του εντός της ήδη κυρωθείσας Σύμβασης Παραχώρησης, ενέργεια αποδεκτή και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η δεύτερη τροπολογία, περιλαμβάνει 8 άρθρα κι αφορά σε θέματα του Τομέα Μεταφορών.
Με το άρθρο 1 ρυθμίζεται η δυνατότητα καταβολής των δεδουλευμένων στα ΚΤΕΛ Αττικής, καθώς και σε όμορα με την Αττική ΚΤΕΛ, όπως της Θήβας, της Κορίνθου και της Χαλκίδας για τον μήνα του Οκτωβρίου 2020.
Με το άρθρο 2 παρατείνονται τα όρια ηλικίας απόσυρσης από την κυκλοφορία λεωφορείων όλων των κατηγοριών, Τουριστικών, ΚΤΕΛ, Σχολικών και ΤΑΞΙ για ένα έτος. Η συγκεκριμένη πρόβλεψη ισχύει αποκλειστικά και για όσα οχήματα ο χρόνος κυκλοφορίας τους έληγε ή θα λήξει το 2020, 2021 και 2022.
Με το άρθρο 3 παρέχεται η δυνατότητα σε μικρούς δήμους νησιών κάτω των 10.000 κατοίκων να αναλαμβάνουν οι ίδιοι ή οι δημοτικές επιχειρήσεις το έργο της μικροσυγκοινωνίας με δικά τους ή μισθωμένα λεωφορεία.
Με το άρθρο 4 παρέχεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτων, τα οποία έχουν έδρα – διοικητική μονάδα που ανήκει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, να αντικαταστούν τα επιβατηγά οχήματα 5 θέσεων με καινούργια επιβατηγά οχήματα 6 έως 9 θέσεων, τα οποία φέρουν ταξίμετρο.
Με το άρθρο 5, κρίνεται επιβεβλημένη η τροποποίηση της επωνυμίας της «Εθνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων» και η αντικατάστασή της με την επωνυμία «Εθνικός Οργανισμός Συντονισμού Πτήσεων» και δεν μεταβάλλεται τίποτα απολύτως στους τομείς της διοικητικής, λειτουργικής και οικονομικής αυτοτέλειας του συγκεκριμένου Φορέα.
Με το άρθρο 6 προβλέπεται η χορήγηση προσωρινής άδειας υδατοδρομίου, με την υποχρέωση μέσα σε ένα χρόνο να προσκομιστούν και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά για να χορηγηθεί η οριστική άδεια.
Με το άρθρο 7 προβλέπεται η – κατ’ εξαίρεση – δυνατότητα αποδέσμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας και τη διεύρυνση της δυνατότητας ανάθεσης από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του έργου της παροχής υπηρεσιών ασφαλείας σε Ιδιωτικές Εταιρείες.
Με το άρθρο 8 που αφορά την ΤΕΟ Α.Ε. που βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης από το 2014 μεταβιβάζονται στο Ελληνικό Δημόσιο καθολικό διάδοχο της Τ.Ε.Ο. Α.Ε., το σύνολο των περιουσιακών της στοιχείων που υπερκαλύπτουν τις υποχρεώσεις της.
Η τρίτη τροπολογία αφορά στα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ επανέρχεται η απαγόρευση ίδρυσης ΙΚΤΕΟ σε περιοχές Γενικής Κατοικίας και Πολεοδομικά Κέντρα. Τα δε υπάρχοντα θα πρέπει να απομακρυνθούν στην ημερομηνία που είχε θέσει το νομοθετικό πλαίσιο που τα διέπει.

Πηγη www.bikeit.gr
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.224
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Δεν ειναι τοσο το θεμα της αντιγραφης των αποστειρωμενων απαντησεων ουτε η εκμαθηση απλου χειρισμου και παρκαρισματος (ειδικα των σημερινων Ι.Χ.) απο τους νεαρους οδηγους ως επι το πλειστον ...... το θεμα ειναι η ελλειψη μεταδοσης σεβασμου προς τους αλλους οδηγους και πεζους πραγμα που μαλλον δεν ξερουν ή δεν μπορουν να το μεταδωσουν οι διδασκοντες σημερα. cdefghigi
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Δήμος Αθηναίων: Ούτε διόδια, ούτε πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου, ούτε Rethink Athens ξανά​


d9b15e2e1aab8f16a48e1ae0b86bb046_XL.jpg
Ο Δήμος Αθηναίων απαντά μέσω δελτίου τύπου στην Εφημερίδα των Συντακτών για τους «εφιαλτικούς» στόχους του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για την Αθήνα, για τις φήμες για διόδια στο κέντρο της πόλης, για την Πανεπιστημίου και για το Rethink Athens. [Δελτίο Τύπου]
Το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών μόνο απογοήτευση και έκπληξη προκαλεί για την επιμονή της σε μια ανέξοδη αντιπολίτευση εις βάρος της οικολογίας, της προόδου, της επιστήμης αλλά και της λογικής.

Βαθιά συντηρητικό και οπισθοδρομικό στην πράξη, κωφεύει στα κελεύσματα της επιστήμης, η οποία επισημαίνει τους κινδύνους της κλιματικής κρίσης και αρνείται την πρόοδο που συντελείται σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα και θέλει τις πόλεις να σχεδιάζονται γύρω από τον άνθρωπο και όχι το αυτοκίνητο, με μακρόπνοο όραμα που ξεπερνά τις θητείες των δημοτικών αρχών.
Είναι φανερό ότι η αριστερά της οικολογίας και της προόδου έχει δώσει τη θέση της στην αναχρονιστική και οπισθοδρομική λογική του «ναι αυτοί, όχι εμείς», χάνοντας έτσι την ιδεολογική μάχη με τον εαυτό της. Και είναι κρίμα, διότι η κοινωνία μάς χρειάζεται ενωμένους σε ένα τόσο μεγάλο θέμα. Με υπευθυνότητα σάς προτείνουμε να βρείτε άλλα θέματα για να μας εγκαλείτε -η βιωσιμότητα των πόλεων είναι πολύ σοβαρό θέμα για τα μικροπολιτικά σας παιχνίδια.

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, στο οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών δεν είναι δική μας εφεύρεση. Είναι θεσμική υποχρέωση όλων των Δήμων με πληθυσμό άνω των 30.000 κατοίκων και συνιστά προσαρμογή στα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Είναι ένα στρατηγικό όραμα και όχι μία μελέτη πολεοδομικού, κυκλοφοριακού, συγκοινωνιακού ή περιβαλλοντικού χαρακτήρα.
Προφανής η σκοπιμότητα του δημοσιεύματος, ωστόσο θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι ο Δήμος Αθηναίων:

• ΔΕΝ μελετά, δε συζητά, δε σχεδιάζει -και όλοι γνωρίζουν ότι-
• ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να βάλει διόδια στις εισόδους της πόλης. Δεν έχει ούτε τη βούληση, ούτε τη δικαιοδοσία.
• ΔΕΝ υπήρξε ποτέ ούτε ως σχέδιο ούτε ως σκέψη η αντιδρόμηση της Ακαδημίας ή η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου.

• ΔΕΝ υπάρχει κανένα θέμα επιστροφής του σχεδίου Rethink Athens.
Εξάλλου, στις 8/11 το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας καλείται να εγκρίνει την ανάπλαση της Πανεπιστημίου που βάσει σχεδίου (ήδη δημοσιευμένου) διατηρούνται και οι 4 λωρίδες κυκλοφορίας. (σσ. το σχέδιο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία)

Επισημαίνεται, τέλος, ότι το ΣΒΑΚ της Αθήνας άρχισε να εκπονείται το καλοκαίρι του 2019, ενώ τον Ιανουάριο του 2020 (15/1) σε ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης αναφέρεται ότι το Σχέδιο θέτει «ένα πλαίσιο ολιστικού και διεπιστημονικού σχεδιασμού της μετακίνησης πολιτών και εμπορευμάτων στην πόλη. Αν αξιοποιηθεί κατάλληλα, το ΣΒΑΚ ανοίγει το δρόμο για τολμηρές παρεμβάσεις, με επίκεντρο την ποιότητα ζωής και τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. […] Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας δίνει μια ευκαιρία να εφαρμόσουμε δραστικές αλλαγές στο αστικό περιβάλλον, που να κινούνται σε μια κατεύθυνση θετική για την ποιότητα της ζωής όλων μας».

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο πρώτος Εθνικός Κλιματικός Νόμος - Απαγόρευση πώλησης βενζινοκίνητων οχημάτων στην Ελλάδα από το 2030!​

4f0d18f98bcb127a8f88afb401a5defc_XL.jpg
Στις 18 Νοεμβρίου του 2021, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας έδωσε συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του πρώτου Εθνικού Κλιματικού Νόμου. Όσον αφορά στην ηλεκτροκίνηση, το σημείο που κίνησε το ενδιαφέρον μας στο ΒΙΚΕΙΤ, είναι φυσικά το μέτρο της απαγόρευσης πώλησης καινούργιων επιβατικών οχημάτων και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης από το 2030!
Ξεκινούμε με μια γενική παρουσίαση του Εθνικού Κλιματικού Νόμου από τον Υπουργό.

Κ. Σκρέκας:
Θεωρούμε ότι είναι μία ιστορική νομοθετική πρωτοβουλία, δεδομένου ότι για πρώτη φορά η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής προβλέπεται με δεσμευτικότητα νομοθετικής επιταγής.
Ο κλιματικός νόμος θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη της χώρας για την επίτευξη των φιλόδοξων κλιματικών στόχων για το 2030, οι οποίοι αποτελούν βέβαια το πρώτο βήμα για την πορεία προς την εκπλήρωση του Ευρωπαϊκού στόχου, να πετύχουμε την κλιματική ουδετερότητα το 2050.

Το σχέδιο νόμου που σας παρουσιάζουμε περιλαμβάνει τους εθνικούς στόχους για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου το 2030 και βέβαια μέχρι το 2050.
Οι στόχοι αυτοί επιμερίζονται με γενικές κατευθύνσεις και συγκεκριμένα μέτρα στους 7 τομείς, με το μεγαλύτερο ανθρακικό αποτύπωμα. Μεταξύ των μέτρων είναι η διακοπή λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων, η προώθηση της ηλεκτροκίνησης με τον άμεσο εκσυγχρονισμό των ταξί, αλλά και των ενοικιαζόμενων οχημάτων και των οχημάτων ιδιωτικής χρήσης, και βέβαια παρεμβάσεις για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στα κτίρια.
Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Κώστας Αραβώσης, για να αναλύσει εκτενώς τον Εθνικό Κλιματικό Νόμο. Ας δούμε τα σημεία που μας ενδιαφέρουν εδώ.

Κ. Αραβώσης:
Ένα πολύ σημαντικό μέτρο που θα συμβάλει ιδιαίτερα στη μείωση των ρύπων είναι τα μέτρα προώθησης των οχημάτων μηδενικών εκπομπών.
Από το 2025 όλα τα νέα ταξί και το 1/3 των νέων ενοικιαζόμενων Ι.Χ. στην Περιφέρεια Αττικής και στο Νομό Θεσσαλονίκης είναι υποχρεωτικά μηδενικών εκπομπών. Εξαιρούνται οι νησιωτικοί δήμοι.
Και το αργότερο έως το τέλος του 2023 επανεξετάζεται αυτή η καταληκτική ημερομηνία καθώς και θα εξεταστεί η δυνατότητα επέκτασης αυτού του μέτρου και σε άλλες περιοχές που βέβαια κριτήριο είναι η επαρκής διαθεσιμότητα σταθμών φόρτισης.

Από το 2023 το 1/4 των νέων εταιρικών Ι.Χ. θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά ή υβριδικά.
Και από το 2030 θα απαγορεύεται η πώληση καινούργιων επιβατικών οχημάτων και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης. (σσ. Σημειώστε πως για την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί αν το μέτρο θα αφορά και στις μοτοσυκλέτες.)

Επίσης θεσπίζονται μέτρα για τη μείωση των εκπομπών θερμοκηπιακών αερίων από επιχειρήσεις. Αναφέρεται το μέτρο αυτό στις επιχειρήσεις οι οποίες είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, τα πιστωτικά ιδρύματα, τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις, τις επιχειρήσεις επενδύσεων, τις επιχειρήσεις σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, τις εταιρείες ύδρευσης και αποχέτευσης, ταχυμεταφορών (σσ. πιθανώς αφορά σε μέτρα για χρήση ηλεκτρικών δικύκλων από τους courier), παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου και αλυσίδες λιανεμπορίου που απασχολούν πάνω από 500 εργαζόμενους και σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών της εφοδιαστικής αλυσίδες.

Πηγη www.bikeit.gr
 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.094
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Eδω κυκλοφορουν ακόμα σμαξια 30 ετιας ....
Τι να λεμε τωρα....και απ τας ανατολάς οι 3 απο τους 5 μεγαλους λενε οχι στα ηλεκτρικά...

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.224
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Πρώτα mercedes μιλήσει και μετά καρδιά ραγίσει ...!cde
Τα υπόλοιπα ως τοτε υγεία να'χουμε ...! :cool:
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

ΒΟΑΚ - Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το πρώτο τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης​

0777cb8d7db027128af8cf896268cf45_XL.jpg
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για το πρώτο τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) από τη Χερσόνησο έως τη Νεάπολη, μήκους 22,5 χιλιομέτρων. Η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) υπεγράφη από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής και αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του ανεκτίμητου για την οδική ασφάλεια της Κρήτης έργου.
O σύγχρονος αυτοκινητόδρομος της Κρήτης, που θα ενώνει το νησί από την Κίσσαμο έως τη Σητεία, θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις υποδομών που θα υλοποιηθούν στη χώρα τα επόμενα έτη.

Πρόκειται για την πρώτη ΑΕΠΟ που εκδίδεται για τον «μεγαλύτερο νέο αυτοκινητόδρομο που θα κατασκευαστεί στην Ευρώπη», όπως έχει χαρακτηρίσει το έργο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ήδη το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την ομαλή υλοποίηση του έργου, προετοιμάζει την περιβαλλοντική αδειοδότηση και του επόμενου τμήματος του ΒΟΑΚ, από τα Χανιά έως το Ηράκλειο.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Η υπογραφή της πρώτης ΑΕΠΟ για τον ΒΟΑΚ, σηματοδοτεί την έναρξη υλοποίησης του μεγαλύτερου έργου υποδομής που θα γίνει στην Κρήτη τα επόμενα έτη, με πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους, τους επισκέπτες και την οικονομία του νησιού. Θα αναβαθμίσει σημαντικά την οδική ασφάλεια, μειώνοντας δραστικά τα τροχαία ατυχήματα. Θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, θα μειώσει το κόστος μεταφοράς εμπορευμάτων και προϊόντων στο οδικό δίκτυο της Κρήτης και θα συμβάλλει στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί πλήρως η αδειοδότηση αυτής της μεγάλης επένδυσης το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να αποκτήσει επιτέλους η Κρήτη έναν υπερσύγχρονο οδικό άξονα».

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πεζοδρομείται η Βασιλίσσης Όλγας, "πράσινες διαδρομές" σε Τοσίτσα και Ζωσιμάδων και Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου στο Ελληνικό​

6f7652a25eab2ec75271763931666500_XL.jpg
Το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής της Αθήνας έδωσε την έγκριση του για μια σειρά "πράσινων" παρεμβάσεων στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας, όπως η ανάπλαση και πεζοδρόμηση της Βασιλίσσης Όλγας, οι "πράσινες διαδρομές" σε Τοσίτσα και Ζωσιμάδων, αλλά και το Μητροπολιτικό Πάρκου Πρασίνου στο Ελληνικό.
Υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, συνεδρίασε το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής. Μεταξύ των θεμάτων που εξετάστηκαν και έλαβαν θετική γνωμοδότηση είναι τα ακόλουθα:

Έγκριση της μελέτης έργου: «Τμήμα Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής, Τροποποίηση της μελέτης Αρχιτεκτονικής Τοπίου και Αρχιτεκτονικών Κατασκευών, κατ’ εξειδίκευση του Σχεδίου Γενικής Οργάνωσης του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής, εντός της Α1 Κτιριακής Ενότητας»
Η τροποποίηση της αρχιτεκτονικής μελέτης στο Τμήμα του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής αφορά στη μείωση της δόμησης εντός της Α1 Κτιριακής ενότητας, καθώς δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στις φυσικές λύσεις και στον τοπιακό χαρακτήρα του πάρκου, όπως και σε λειτουργικές βελτιώσεις.

Ειδικότερα, μειώνεται η πραγματοποιούμενη κάλυψη, δόμηση και ο όγκος λόγω κατάργησης του στεγάστρου στην πλατεία Δ (Πλατεία Νερού), των 2 κτιρίων – σημείων πληροφόρησης, και των τριών Παρατηρητηρίων. Διατηρούνται οι απολύτως απαραίτητες κατασκευές για την λειτουργία του Πάρκου. Μειώνεται έτσι: η πραγματοποιούμενη κάλυψη, από 1.378,03 μ² σε 389,40 μ², η πραγματοποιούμενη δόμηση από 4.800μ² σε 389,40μ² και ο πραγματοποιούμενος όγκος (από σε 7.370,39 μ³ σε 1.751,91μ³). Παραμένουν 2 μόνο κτίρια, το Σημείο Πληροφόρησης – Υποδοχή – (Info Point) το οποίο περιλαμβάνει και ιατρείο πρώτων βοηθειών. Επίσης, τροποποιείται το Βοηθητικό Κτίριο για την καλύτερη κάλυψη των αναγκών των χρήσεων που στεγάζει, όπως και η μορφολογία του Σημείου Πληροφόρησης για λόγους καλύτερης ένταξης στο τοπίο.
Η Πλατεία του Νερού, εμβαδού 3.650 μ² θα αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα συντριβάνια – «παιχνίδια» νερού. Θα καταλαμβάνει μεγάλο τμήμα της πλατείας Δ όταν όμως δεν λειτουργεί, θα αφήνει την πλατεία ελεύθερη σε άλλες χρήσεις. Συνολικά σε όλη τη μελέτη, δίνεται προτεραιότητα στη διατήρηση, ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση των υφιστάμενων υλικών.
Έγκριση τροποποιημένης μελέτης που αφορά στη δημιουργία πράσινων διαδρομών με μετατροπή της οδού Τοσίτσα από την οδό Μπουμπουλίνας έως την οδό Ερεσσού σε οδό ήπιας κυκλοφορίας και ανάπλαση πεζοδρόμου Ζωσιμάδων στην 1η Δ.Κ.

Με την εν λόγω μελέτη ενοποιούνται λειτουργικά και οπτικά οι οδοί Τοσίτσα και Ζωσιμάδων, ώστε στην περιοχή των Εξαρχείων να δημιουργηθούν «πράσινες» διαδρομές που θα ενώνουν δύο ζωτικής σημασίας σημεία της πόλης, το συγκρότημα Αρχαιολογικού Μουσείου – Ε.Μ.Π με τον λόφο του Στρέφη.
Ειδικότερα, η οδός Τοσίτσα μετατρέπεται σε ήπιας κυκλοφορίας και γι’αυτόν τον σκοπό μειώνεται το πλάτος του οδοστρώματος όπως και το όριο ταχύτητας των διερχομένων οχημάτων. Η οδός μονοδρομείται και περιορίζεται η στάθμευση των ΙΧ οχημάτων, με χώρους προσωρινής στάθμευσης για μη ρυπογόνα μέσα όπως ποδήλατα, ηλεκτρικά ή μη. Διαπλατύνονται τα πεζοδρόμια και στις γωνίες κάθε οικοδομικού τετραγώνου τοποθετούνται ράμπες ΑΜΕΑ που οδηγούν απευθείας σε διαβάσεις.
Φυτεύονται δέντρα και παρτέρια για τον περιορισμό της έντασης του φαινομένου της θερμικής νησίδας και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, ενώ σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο προβλέπεται υπογείως περιοχή αποστράγγισης των ομβρίων. Ταυτόχρονα, περιλαμβάνεται η δημιουργία εσοχών για κάδους ανακύκλωσης, ενώ εξετάζεται και η υπογειοποίησή τους. Ταυτόχρονα, προβλέπεται η τοποθέτηση μετεωρολογικού σταθμού, νέων φωτιστικών σωμάτων και καθιστικές επιφάνειες για τους διερχόμενους πολίτες με υλικά ανθεκτικά στο χρόνο και στη βαριά χρήση.

Αντίστοιχα, η οδός Ζωσιμάδων, χαρακτηρισμένος πεζόδρομος που υλοποιείται, αναδιαμορφώνεται λόγω κλίσης, σε 3 ζώνες – βαθμίδες, όπου επιχειρείται να εξομαλυνθούν οι έντονες υψομετρικές διαφορές. Δημιουργούνται πλατύσκαλα, όδευση τυφλών και τοποθετούνται δεντροστοιχίες.
Έγκριση αρχιτεκτονικής μελέτης για την ανάπλαση της Λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας

Αφορά στη μετατροπή της Λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας σε πεζόδρομο, ώστε να διαμορφωθεί ένας ευρύς κοινόχρηστος χώρος που θα ενοποιεί τον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου με το Ζάππειο και τον Εθνικό Κήπο και θα ολοκληρώνει τον αρχαιολογικό περίπατο από τον Κεραμεικό ως το Παναθηναϊκό Στάδιο.
Το όριο της μελέτης εκτείνεται από τη συμβολή της Λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας με τη Λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου και τη Λεωφόρου Αρδηττού μέχρι τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Αμαλίας, συμπεριλαμβανομένου του χώρου που περιβάλει την πύλη του Αδριανού, ενώ η επιφάνειά του είναι περίπου 23.000 τ.μ.
Από την απαγόρευση της κυκλοφορίας εξαιρούνται τα οχήματα έκτακτης ανάγκης, τα οχήματα τροφοδοσίας, ειδικά οχήματα και οχήματα μέσων μαζικής μεταφοράς. Η λειτουργία των γραμμών του Τραμ που διέρχονται από την Βασιλίσσης Όλγας δεν θα τροποποιηθεί, αλλά θα ενταχθεί μέσα από τη μελέτη ανάπλασης της οδού.
Στη μελέτη εφαρμογής της αρχιτεκτονικής μελέτης θα ληφθούν μέτρα που θα διασφαλίζουν την οδική ασφάλεια για την προστασία των πεζών, των οχημάτων τραμ και των οχημάτων έκτακτης ανάγκης από την κοινή χρήση του διαδρόμου κίνησης με κατεύθυνση προς τη Βασιλίσσης Κωνσταντίνου. Η ανάπλαση της οδού συνοδεύεται και από τροποποίηση της φωτεινής σηματοδότησης στους κόμβους με τη Βασ. Κωνσταντίνου και με τη Βασ. Αμαλίας ανάλογα με την τελική διαμόρφωση της οδού.
Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς, δήλωσε:

«Είναι σημαντικό ότι και για τις 3 αρχιτεκτονικές μελέτες που έλαβαν θετική γνωμοδότηση από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής -για το Τμήμα του Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής του Ελληνικού, για τις πράσινες διαδρομές στις οδούς Τοσίτσα και Ζωσιμάδων και για την ανάπλαση της Βασιλίσσης Όλγας- το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: ο σχεδιασμός του αστικού περιβάλλοντος έχει “πράσινο” πρόσημο».

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Χρονομίσθωση – Τι είναι, πώς λειτουργεί, γιατί να την προτιμήσω​

7bb4595271e501552217ba3e5251d11b_XL.jpg
Αν και το leasing, γνωστό ως χρονομίσθωση στα ελληνικά, είναι μια υπηρεσία πολύ διαδεδομένη στον χώρο των αυτοκινήτων εδώ και χρόνια, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τις μοτοσυκλέτες. Για την ακρίβεια, στην Ελλάδα η ANDELI πρωτοπόρησε όταν εισήγαγε το leasing μοτοσυκλετών, μεταξύ άλλων υπηρεσιών, όπως η ενοικίαση και η οργάνωση μοτοσυκλετιστικών αποδράσεων.
Με τη συνδρομή της κυρίας Άντρεα Ψωμά, ιδιοκτήτρια της ANDELI, διερευνούμε όλες τις πτυχές της υπηρεσίας αυτής, πώς ακριβώς λειτουργεί και τι έχει να προσφέρει στον πελάτη.

Πρωτοπόρος

Η δραστηριότητα αυτή ξεκίνησε αρχικά μόνο στην Αττική, μα σταδιακά επεκτάθηκε σε όλη την ηπειρωτική χώρα και σε μερικά νησιά, ενώ περιλαμβάνει αποκλειστική συνεργασία με τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη και συγκεκριμένα τη Honda, της οποίας η ANDELI είναι επίσημος συνεργάτης.

Η αποδοχή του leasing μοτοσυκλέτας συνάντησε μια αναμενόμενη σχετική δυσπιστία στην αρχή, καθώς ο ο Έλληνας έχει στην ιδιοσυγκρασία του έντονη την αίσθηση της ιδιοκτησίας. Ωστόσο αυτή η λογική έχει πια αρχίσει να αλλάζει, ξεκινώντας από τον επιχειρηματικό χώρο όπου το leasing συνοδεύεται από αρκετά φορολογικά οφέλη που το κάνουν σημαντικά πιο ελκυστικό.

Η χρονομίσθωση μπορεί να είναι μια λύση για κάποιον που δεν επιθυμεί να διαθέσει όλο το κεφάλαιο για αγορά μοτοσυκλέτας, ή δεν επιθυμεί να εμπλακεί με τραπεζική χρηματοδότηση. Κατά μία έννοια, το leasing είναι και μπορεί να ληφθεί ως μια εναλλακτική μορφή χρηματοδότησης.

Για την ακρίβεια, αγοράζει τη χρήση μιας μοτοσυκλέτας για προσυμφωνημένο χρονικό διάστημα (με μέγιστο τα 5 έτη), έναντι ενός μισθώματος στο οποίο συμπεριλαμβάνονται όλα τα έξοδα που έχει μια μοτοσυκλέτα εκτός από τα καύσιμα: πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας, ασφάλεια, συντήρηση.

DSC 1024 2

Πώς γίνεται;

Στην ιστοσελίδα της , μπορεί ο ενδιαφερόμενος να συμπληρώσει τη σχετική αίτηση χρονομίσθωσης και να λάβει στο mail του την προσωποποιημένη προσφορά με τους βασικούς όρους συνεργασίας.

Τέλος, αποστέλλονται τα συμφωνητικά προς υπογραφή και η εταιρεία προβαίνει στην παραγγελία του δικύκλου.
Γιατί να το κάνω;

Πρώτα απ’ όλα, γιατί είναι εύκολο και απλό! Δεν ασχολείσαι με τίποτα. Δεν μπλέκεις με γραφειοκρατικά ζητήματα, πινακίδες, ασφάλειες, τέλη κ.ο.κ. Απλά πας, καβαλάς και φεύγεις.

Η μίσθωση αφορά αποκλειστικά και μόνο σε καινούργιες μοτοσυκλέτες, σκούτερ ή παπιά και δεν απαιτείται καμιά προκαταβολή, μόνο το συμφωνημένο μηνιαίο μίσθωμα.

Η εξυπηρέτηση είναι προσωποποιημένη. Ο πελάτης δεν συνεργάζεται με μια μεγάλη απρόσωπη εταιρεία αλλά έχει μια άμεση επαφή και οικειότητα η οποία τροφοδοτεί την εμπιστοσύνη.

Η διαδικασία της συντήρησης γίνεται παιχνιδάκι. Ο πελάτης ενημερώνεται για το πρόγραμμα συντήρησης και καλείται για τα προγραμματισμένα σέρβις, ενώ παρέχεται δίκυκλο αντικατάστασης όπου χρειάζεται, ώστε να μην αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα μετακίνησης όσο η μοτοσυκλέτα του είναι στο συνεργείο και να μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα τις εργασίες του.

Σε όλη τη διάρκεια της μίσθωσης η μοτοσυκλέτα είναι άψογα συντηρημένη, αυστηρά και μόνο σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία, πάντα με γνήσια ανταλλακτικά, ενώ τα ελαστικά μπορούν να είναι της επιλογής του πελάτη μέσα από συγκεκριμένη λίστα.

Η ANDELI προσφέρει εγγύηση καλής λειτουργίας στα δίκυκλά της που υπερκαλύπτει αυτή του κατασκευαστή, καθώς για τον πελάτη θα έχει διάρκεια όση και η χρονομίσθωση - μπορεί δηλαδή να φτάσει ως και τα πέντε χρόνια!

Ο πελάτης απολαμβάνει απόλυτη υποστήριξη από την εταιρεία, 7 μέρες την εβδομάδα και 24 ώρες την ημέρα υπάρχει ένα τηλέφωνο να καλέσει για ο,τιδήποτε και όποτε χρειαστεί.

Στο τέλος της διάρκειας της χρονομίσθωσης, ο πελάτης μπορεί αν θέλει να αγοράσει τη μοτοσυκλέτα, καταβάλλοντας ένα χαμηλό προσυμφωνημένο αντίτιμο.

Για επαγγελματίες και εταιρείες, η χρονομίσθωση προσφέρει επιπλέον σημαντικά φορολογικά οφέλη, καθώς και το πλεονέκτημα του εύκολου προγραμματισμού: το μίσθωμα είναι εξαρχής δεδομένο, οπότε η ενσωμάτωσή του στον προϋπολογισμό είναι εύκολη και ασφαλής.

Τέλος, η ευελιξία είναι ένα από τα ατού του προγράμματος αυτού, μιας και η συνεννόηση γίνεται μεταξύ πελάτη και εταιρείας, χωρίς τρίτους όπως λ.χ. η τράπεζα. Τα πάντα είναι εφικτά κατόπιν κοινής συναίνεσης.
DSC 1019 2

Ασφάλεια

Η απλή ασφάλεια καλύπτει όλα τα βασικά, όπως ζημιές προς τρίτους, αστική ευθύνη αλλά και ολική κλοπή, ενώ ο πελάτης μπορεί να επιλέξει και την προσθήκη μικτής ασφάλειας.
Αξεσουάρ

Κατά τη χρονομίσθωση ενός δικύκλου, υπάρχει η δυνατότητα αυτό να εξοπλιστεί με εξαρτήματα επιπλέον του βασικού πακέτου.

Ό,τι προστεθεί θα πρέπει να είναι είτε από τα γνήσια αξεσουάρ του κατασκευαστή, ή από την ευρύτερη αγορά με την προϋπόθεση να είναι κατάλληλο για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να τοποθετηθούν εξαρτήματα που απαγορεύονται ή είναι εκτός προδιαγραφών του κατασκευαστή.

Η ANDELI προτείνει αυτό να γίνεται εξαρχής, ώστε να συμπεριληφθούν όλα στο μίσθωμα. Παρόλα αυτά, υπάρχει ευελιξία αν ο πελάτης αλλάξει γνώμη στην πορεία.

Εννοείται ότι φυσικά δεν επιτρέπεται να γίνει μονομερώς από τον πελάτη καμιά αλλαγή οπτική, μηχανική ή οποιασδήποτε άλλης μορφής αν προηγουμένως δεν έχει εγκριθεί από την ANDELI, η οποία δίνει εγγύηση για το δίκυκλο σε όλη τη διάρκεια της μίσθωσης.

Η εφαρμογή θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει σε εξουσιοδοτημένο συνεργάτη, καθώς αυτός θα έχει και την ευθύνη της δουλειάς του.
DSC 1021

Μονόδρομος

Κάπως έτσι το leasing δικύκλων έχει μπει στη ζωή μας εδώ και χρόνια, προσφέροντας μια εναλλακτική οδό για μετακίνηση απαλλαγμένη από τα άγχη και βάρη της ιδιοκτησίας.

Στην πορεία αυτών των ετών εκατοντάδες άνθρωποι εξυπηρετήθηκαν από την ANDELI, καθώς τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές πάνω από 100 μισθωμένα δίκυκλά της εξυπηρετούν ανά την Ελλάδα, στην πλεοψηφία τους σε εταιρείες, ελεύθερους επαγγελματίες, εταιρείες διανομών και ένα μικρό ποσοστό ιδιωτών.

Η ANDELI είναι η μοναδική Ελληνική εταιρεία που έχει την εμπειρία και την τεχνογνωσία που χρειάζεται για να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στη χρονομίσθωση δικύκλων.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε τη διεύθυνση: https://andelimototouring.gr/xronomisthosi/ ή να καλέσετε στο τηλέφωνο 2106533968.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Στην κυκλοφορία τα πρώτα 5 χλμ του «Θέρμη - Γαλάτιστα» του οδικού άξονα «Θεσσαλονίκη – Πολύγυρος»​

2fbcd6685cccbfac7bc9a039abac0866_XL.jpg
Στην κυκλοφορία δόθηκαν τα πρώτα 5 χλμ του τμήματος «Θέρμη- Γαλάτιστα», του οδικού άξονα «Θεσσαλονίκη – Πολύγυρος», παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή και του Υφυπουργού Υποδομών, κ. Γιώργου Καραγιάννη. [Δελτίο Τύπου]
Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας Οδού, κ. Κωνσταντίνος Κουτσούκος και ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της Ιntrakat, κ. Δημήτρης Κούτρας.

Πρόκειται όπως τόνισε ο κ. Καραμανλής, για ένα έργο που μπορεί να μην είναι πολύ μεγάλο, αλλά είναι πολύ ουσιαστικό για την οδική ασφάλεια, την καλύτερη καθημερινότητα των πολιτών και την ανάπτυξη της περιοχής της Θεσσαλονίκης.
Υπενθύμισε εξάλλου ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε εξαρχής θέσει ως στόχο να ξεμπλοκάρει έργα και να ξεκινήσει νέα, αλλά και να βάλει τα ζητήματα οδικής ασφάλειας στην πρώτη γραμμή.

«Στόχος είναι λιγότερα δυστυχήματα, λιγότερες απώλειες, και για να το πετύχουμε αυτό, χρειαζόμαστε πρώτα από όλα ασφαλέστερους δρόμους», επισήμανε.
Κώστας Καραμανλής: Να μπει η μακεδονική γη σε αναπτυξιακή πορεία
Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στους συγκεκριμένους στόχους της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τη Θεσσαλονίκη:

«Πρώτον η Θεσσαλονίκη, η οποία ήταν μία πόλη, που όλοι αναγνωρίζουμε, από όποιο χώρο και εάν υπηρετούμε, ότι είχε μείνει πολύ πίσω στον τομέα των υποδομών, να μπει μπροστά και να είναι πρωταγωνίστρια στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Να μπει επιτέλους αυτός ο τόπος, αυτή η γη, η μακεδονική γη, σε αναπτυξιακή πορεία.
Και δεύτερον καλύτερη καθημερινότητα. Προβλήματα τόσων ετών, όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά και της Κεντρικής Μακεδονίας, σίγουρα δε λύνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Όμως δεσμευτήκαμε και δουλέψαμε σκληρά για να γίνει η πόλη αυτή και η περιοχή αυτή πιο ανθρώπινη, πιο εύκολη η καθημερινή ζωή».
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπενθύμισε άλλωστε ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρέλαβε βαλτωμένο και το έργο στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου και προχώρησε με ταχύτητα στην υλοποίηση του.

«Σκεφτείτε το αυτό: Η Κυβέρνηση αυτή το δημοπράτησε. Η Κυβέρνηση αυτή το συμβασιοποίησε. Και η Κυβέρνηση αυτή το ολοκλήρωσε σε λιγότερο από ένα χρόνο. Παραδίδουμε αυτό το έργο, δηλαδή μπροστά από τα χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει», σημείωσε.
Επισήμανε ότι το τμήμα αυτό του δρόμου ήταν επικίνδυνο και προβληματικό, καθώς ήταν στενό και ολισθηρό, με πολλά δύσκολα σημεία - παγίδες.

«Με το νέο δρόμο αυτά τα προβλήματα επιλύονται. Και μάλιστα από το βήμα αυτό δεσμευόμαστε μαζί με την ανάδοχο εταιρεία ο δρόμος αυτός να είναι έτοιμος πριν το χρονοδιάγραμμα του 2023, δηλαδή το καλοκαίρι του 2022. Αυτός είναι ο στόχος που βάζουμε», δήλωσε ο κ. Καραμανλής.
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε επίσης ότι το «Θέρμη- Γαλάτιστα» ταυτόχρονα είναι ένα έργο που ενισχύει στην πράξη την περιφερειακή αναπτυξιακή πορεία της Θεσσαλονίκης, αφού την φέρνει πιο κοντά με τη Χαλκιδική. «Και φυσικά ο νέος αυτός δρόμος διευκολύνει την καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων που κάνουν συχνά αυτή τη διαδρομή και ταλαιπωρούνται δυσανάλογα για να διανύσουν μερικά χιλιόμετρα», τόνισε και πρόσθεσε:
«Αυτά τα χιλιόμετρα τώρα λοιπόν θα τα διανύουν με ασφάλεια. Θα πηγαίνουν στον προορισμό τους πιο εύκολα, σε σύντομο χρόνο και με ασφάλεια.
Μπαίνει λοιπόν οριστικά τέλος σε αυτή την ταλαιπωρία, τέλος στην επικινδυνότητα του δρόμου, τέλος σε ένα δρόμο που μόνο προβλήματα προκαλούσε».
Ο κ. Καραμανλής σχολίασε δε πως: «Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αυτά τα πέντε χιλιόμετρα που δίνουμε σήμερα στην κυκλοφορία, είναι πέντε μεγάλα βήματα ανάπτυξης και ενίσχυσης της ευρύτερης περιοχής»

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου «Θέρμη- Γαλάτιστα»
Το συνολικό μήκος της οδού φτάνει τα 12,5 χλμ και διακρίνεται σε δύο τμήματα: Από τη Θέρμη μέχρι τα όρια του Νομού Θεσσαλονίκης, μήκους 7,6 χλμ και από τα όρια του Νομού Θεσσαλονίκης μέχρι τη Γαλάτιστα, μήκους 4,9 χλμ.
Στο πρώτο τμήμα από τη Θέρμη μέχρι τα όρια του Νομού Θεσσαλονίκης, έχει ολοκληρωθεί πλήρως το πρώτο κομμάτι, μήκους περίπου ενός χλμ εντός του οικισμού Ν. Ραιδεστού. Στα υπόλοιπα 6,8 χλμ οι εργασίες έχουν προχωρήσει σε ποσοστό περίπου 50% και ειδικότερα έχουν ολοκληρωθεί οι χωματουργικές εργασίες και τα δίκτυα ύδρευσης – αποχέτευσης, ενώ υπολείπονται εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικών.
Το δεύτερο τμήμα του έργου, από τα όρια του Νομού Θεσσαλονίκης μέχρι τη Γαλάτιστα, μήκους περίπου 5 χλμ (εκ των οποίων 3,2 χλμ νέας χάραξης και 1,7 χλμ διαπλάτυνσης), είναι και το σημαντικότερο. Και αυτό καθώς υποκαθιστά υφιστάμενο οδικό τμήμα, το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο, λόγω στενότητας και ολισθηρότητας οδοστρώματος και δυσμενών γεωμετρικών χαρακτηριστικών. Το τμήμα αυτό ολοκληρώθηκε σε διάστημα 14 μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης, η οποία είχε συνολική διάρκεια 30 μηνών.
Η ολοκλήρωση δηλαδή των τριών από τα τέσσερα τμήματα του έργου, συνολικού μήκους περίπου 5,8 χλμ, πραγματοποιήθηκε στο μισό του συμβατικού χρόνου.
Στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνονται επίσης:
· Η πλήρης αναμόρφωση οκτώ ισόπεδων κόμβων
· Η αναβάθμιση και ανακατασκευή των κάθετων και δευτερευουσών οδών στις θέσεις των κόμβων
· Η κατασκευή υπόγειου αγωγού ομβρίων στον οικισμό Ν. Ραιδεστού
· Η παραλλαγή του δικτύου ύδρευσης των Βασιλικών
· Μικρά τεχνικά (τάφροι, μικροί κιβωτοειδείς οχετοί, σωληνωτοί οχετοί, τοίχοι αντιστήριξης)
· Μεγάλα τεχνικά (μία γέφυρα, δύο άνω διαβάσεις, ένας μεγάλος κιβωτοειδής οχετός)

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Αθήνα - Δίκτυο 25 ΣΦΗΟ της Protergia σε 19 περιοχές στη διάθεση των οδηγών​

21bf11e96c33ca12fffe8ed7297dcb4c_XL.jpg
Το μεγαλύτερο δίκτυο δημοσίως προσβάσιμων φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων διαθέτει πλέον η Αθήνα, με 25 σημεία επαναφόρτισης, σε 19 περιοχές. Η πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, που υλοποιήθηκε με τη συνεισφορά της Protergia, του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου της εταιρείας MYTILINEOS, δίνει τη δυνατότητα σε κάθε χρήστη υβριδικού και ηλεκτροκίνητου οχήματος που κινείται μέσα στην πόλη να φορτίζει το όχημά του στα εγκατεστημένα σημεία επαναφόρτισης. [Δελτίο Τύπου]
Η εταιρεία, μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου», έκανε δωρεά τον απαραίτητο εξοπλισμό, καθώς και το σύστημα διαχείρισης, που αφορά την απομακρυσμένη παρακολούθηση της καλής λειτουργίας και της χρήσης των Σταθμών Φόρτισης, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου κάλυψης και στις επτά δημοτικές κοινότητες της πρωτεύουσας.

Με στόχο να ενισχυθεί η ηλεκτροκίνηση στην πόλη, οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να φορτίζουν για έναν χρόνο δωρεάν τα ηλεκτροκίνητα οχήματά τους σε όλα τα διαθέσιμα σημεία.
Πού βρίσκονται τα σημεία των εγκατεστημένων ηλεκτρικών φορτιστών:
  • Λιοσίων 22 - πλατεία Βάθη
  • Σκουφά 13 – Κολωνάκι
  • Λουκιανού 7 - Κολωνάκι
  • Πάρκο Μαιάνδρου (Μιχαλακοπούλου) - Ιλίσια
  • Αρχιμήδους 23Β - Παγκράτι
  • Ηρώδου Αττικού, έναντι αρ. 25 – κοντά στο Καλλιμάρμαρο
  • Πλατεία Ελευθερίας 25 (Πλατεία Κουμουνδούρου)
  • Ηρακλειδών 66 - Θησείο
  • Ευμολπιδών 34 - Γκάζι
  • Βελβενδού 47 - Άνω Κυψέλη
  • Χρήστου Μάντικα - Κυψέλη (μπροστά από πάρκο)
  • Φειδιππίδου 30 - Αμπελόκηποι
  • Πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας - Αμπελόκηποι
  • Σούτσου - παραπλεύρως της πλατείας Μαβίλη
  • Αναπαύσεως & Ραζηκότσικα - Μετς
  • Λ. Γεωργίου Καφαντάρη & Λ. Βουλιαγμένης - Άγιος Αρτέμιος
  • Ιακωβίδου 1-3 -Πατήσια
  • Αθηνάς & Λυκούργου - Ομόνοια
Το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησης ενός ακόμη ηλεκτρικού φορτιστή στον Κολωνό (Τριπόλεως 25).

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σε δήλωσή του επισημαίνει: «Ευχαριστούμε θερμά την Protergia, τον Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου της εταιρείας MYTILINEOS που με την προσφορά του πρώτου δικτύου δημοσίως προσβάσιμων φορτιστών, συμβάλλει στο όραμά μας για μία βιώσιμη και λειτουργική πόλη. Σε μία εποχή που η βιώσιμη κινητικότητα αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ανθεκτικότητα των πόλεων, πρωτοβουλίες όπως αυτή δίνουν τον τόνο της νέας περιόδου για την Αθήνα. Η ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης στην πρωτεύουσα μέσα από κίνητρα όπως η δωρεάν, σε πρώτη φάση, διάθεση των φορτιστών σε συνδυασμό με άλλες παρεμβάσεις -δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, χώροι περιπάτου, σύγχρονα πεζοδρόμια- συνθέτουν την εικόνα της αναβαθμισμένης Αθήνας για την οποία εργαζόμαστε καθημερινά και με αφοσίωση».
Η Γενική Διευθύντρια Επικοινωνίας και Στρατηγικής Marketing της MYTILINEOS, Βίβιαν Μπουζάλη, τόνισε: «Η Protergia δείχνει το μέλλον της ενέργειας και στην ηλεκτροκίνηση, πιστή και συνεπής στο όραμά της να σχεδιάζει υπηρεσίες και προϊόντα με επίκεντρο τις ανάγκες των καταναλωτών, σε προσιτές και ανταγωνιστικές τιμές. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμβάλουμε στην προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων για μία νέα βιώσιμη καθημερινότητα στην πρωτεύουσα, προσφέροντας το πρώτο δίκτυο δημόσιων φορτιστών, με την εγγύηση ποιότητας της MYTILINEOS. Εξάλλου, είμαστε η πρώτη ελληνική εταιρεία -και από τις πρώτες στην Ευρώπη και τον κόσμο- που έθεσε σαφείς στόχους και δεσμεύτηκε στην ελαχιστοποίηση του ανθρακικού αποτυπώματος. Γινόμαστε λοιπόν πρωτοπόροι, καθώς δείχνουμε το δρόμο για έναν πιο πράσινο και περιβαλλοντικά φιλικό τρόπο ζωής, που περνά μέσα από τη βιώσιμη κινητικότητα».
Με στόχο τη διευκόλυνση των χρηστών ηλεκτροκίνητων οχημάτων, η Protergia προσφέρει την εφαρμογή «Protergia Charge App», μέσω της οποίας θα μπορούν να αναζητούν τα πλησιέστερα σημεία επαναφόρτισης και να έχουν τον έλεγχο της επαναφόρτισης του οχήματός τους σε πραγματικό χρόνο.

Πηγη www.bikeit.gr
 
Top Bottom