Ρεκόρ Guinness

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ρεκόρ Guinness έκανε ο Josh Herrin για ταχύτερο ξύσιμο αγκώνα – VIDEO!​

Με Yamaha R6 στα 162.4χλμ για 30 μέτρα

Ο δημοφιλής Αμερικανός αγωνιζόμενος, πρωταθλητής στα MotoAmerica Superstock αλλά και Superbike, Josh Herrin σημείωσε ένα πρωτότυπο ρεκόρ, ξύνοντας αγκώνα με ταχύτητα μεγαλύτερη των 160 χιλιομέτρων και σε απόσταση μεγαλύτερη των τριάντα μέτρων.
Πρόκειται για ένα ρεκόρ που έγινε στοχευμένα μετά από αρκετές προσπάθειες για λογαριασμό της Fresh n’ Lean, μίας μεγάλης εταιρείας παράδοσης έτοιμου, οργανικού φαγητού για την οποία ο Herrin λειτουργεί ως πρέσβης επικοινωνίας.
Ένας από τους δύο ιδιοκτήτες της εταιρείας είναι και ο ίδιος μοτοσυκλετιστής και λατρεύει τους αγώνες, που είναι και ο βασικός λόγος που μία τέτοια εταιρεία προσέγγισε τον Herrin για να γίνει χορηγός του.

Από εκείνη την στιγμή έψαχναν αρκετά για να βρουν μία πρωτότυπη ιδέα που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν το ταλέντο του Herrin κερδίζοντας προβολή, μέχρι που στο τραπέζι έπεσε το ρεκόρ Guinness για το ταχύτερο ξύσιμο αγκώνα κερδίζοντας την προσοχή του Josh, όπως εξηγείται και στο video.
Επιλέχτηκε η τοποθεσία Buttonwillow Raceway Park που η λέξη «πάρκο» την χαρακτηρίζει απόλυτα. Κι αυτό γιατί ακριβώς όπως συμβαίνει με πολλές τέτοιες εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ δεν μιλάμε για μία απλή πίστα αλλά για ένα σύνολο διαδρομών που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και ταυτόχρονους, ξεχωριστούς αγώνες!
Η βασική δομή της πίστας μπορεί να δώσει 12(!) διαφορετικές διαδρομές για δοκιμές και τεχνική οδήγηση, ενώ μαζί με τα καρτ ο αριθμός των συνδυασμών που μπορούν να γίνουν ξεπερνά τις 25!
Αυτό δίνει μία μεγαλύτερη διάσταση σε ένα από τα ζητήματα που ακούγονται στο video και χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν, περιμένοντας να πάνε την επόμενη ημέρα κάποιου track day για να κάνουν την προσπάθεια του ρεκόρ. Κι αυτό για να έχει καθαρίσει η πίστα από την αρκετή σκόνη της Καλιφόρνια όπου και βρίσκεται. Με σχεδόν 25 δυνατούς συνδυασμούς, είναι λογικό κάποια σημεία της πίστας να αργούν να δουν κίνηση και να καθαρίσουν αρκετά.




Σε κάθε περίπτωση ο Herrin έκανε αρκετές προσπάθειες με την Yamaha R6 αναγκασμένος να παραμείνει σε γωνία 60 μοιρών για να κερδίσει σε ταχύτητα, καλύπτοντας έτσι και την απαίτηση των 30 μέτρων για να προσμετρηθεί ως ρεκόρ.
Το ξύσιμο του αγκώνα, όταν συμβαίνει φυσικά στην διάρκεια ενός αγώνα και όχι παλεύοντας για κάποια φωτογραφία, σπανίως γίνεται σε αυτά τα χιλιόμετρα και ακόμη πιο σπάνια επί τριάντα μέτρα. Ο Herrin έπρεπε να προσαρμόσει την γραμμή του ώστε να κρατηθεί στην σωστή γωνία για να κερδίσει το ρεκόρ και έπειτα από αρκετές προσπάθειες εκείνη την ημέρα, τελικά το κατάφεραν.
Είχαν προηγηθεί άλλες προσπάθειες σε διαφορετικές πίστες, μέχρι που βρήκαν την συγκεκριμένη στροφή που θα τους επέτρεπε να προσαρμόσουν την προσέγγισή της κατάλληλα, με στόχο το ρεκόρ.
Το ρεκόρ έγινε στις 4 Φεβρουαρίου, αλλά επισημοποιήθηκε σήμερα 6 Φεβρουαρίου 2021 από την επιτροπή των ρεκόρ Guinness, με τον Josh να ανεβάζει σήμερα και το video της προσπάθειάς του:


Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

62χρονος θα οδηγήσει minibike για 24 ώρες με στόχο το ρεκόρ Guinness!​

Θα πρέπει σε αυτό το διάστημα να καλύψει περισσότερα από 250 χιλιόμετρα​





Ένας μεσήλικας Ιταλός θα επιδιώξει να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness οδηγώντας μόνος του για ένα 24ωρο minibike σε πίστα καρτ
Για να τα καταφέρει θα πρέπει σε αυτό το διάστημα να καλύψει περισσότερα από 250 χιλιόμετρα, όμως εκείνος πιστεύει ότι μπορεί να κάνει τα διπλάσια!
Ο αγώνας αντοχής θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Μαϊου στην πίστα καρτ του Castelletto di Branduzzo, στην Pavia και ο 62χρονος Valerio Boni δηλώνει πανέτοιμος για την πρόκληση.
Στη διάθεσή του θα έχει ένα Polini 910 όπως αυτά που χρησιμοποιούνται στο Πρωτάθλημα miniGP, αλλά με κάποιες τροποποιήσεις που θα κάνουν οι μηχανικοί της ιταλικής μάρκας στο γρανάζωμα, αλλά και στο φέρινγκ με την τοποθέτηση δύο φωτιστικών σωμάτων.
valerio boni polini mini bike 2

Για τον Boni δεν είναι η πρώτη φορά που θα βάλει τον εαυτό του σε τόσο σκληρή δοκιμασία. Στο παρελθόν είχε κάνει 24ωρο αγώνα με Vespa χωρίς να χρειαστεί να σταματήσει ούτε μια φορά, ούτε για ανεφοδιασμό ούτε καν για φυσική ανάγκη, καθώς είχαν χρησιμοποιηθεί κάποιες πρωτοποριακές μέθοδοι ούτως ώστε όλα να γίνονται εν κινήσει!
«Το βασικό θέμα είναι η αυτονομία. Με ένα ρεζερβουάρ 1,6 λίτρων μπορείς να κάνεις σε αυτήν την πίστα πάνω από 90 γύρους, που αντιστοιχούν σε απόσταση 55-60 χιλιομέτρων», τονίζει ο 62χρονος οδηγός.
valerio boni polini mini bike 6

«Το πιο περίπλοκο της υπόθεσης είναι να σεβαστείς τα πρωτόκολλα που έχουν θέσει από το Guinness World Records. Χρειάζεται να ακολουθήσεις επακριβώς τους κανόνες για 24 ώρες, να υπάρχουν ανεξάρτητοι παρατηρητές και χρονομέτρες και ένα βιβλίο όπου θα καταγράφονται λεπτομερώς όλες οι ενέργειες. Στόχος μου είναι να πραγματοποιήσω τουλάχιστον 500 χιλιόμετρα, αλλά θα δούμε», προσθέτει.

Πηγη https://2wo.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MV Agusta Turismo Veloce - Παγκόσμιο Ρεκόρ επίσκεψης 11 χωρών σε 24 ώρες!​

04bbb2ee15be053ae94c104735db41e3_XL.jpgmvagusta-turismo-veloce-travel-record-00122.jpg
Ο δημοσιογράφος και πρώην αγωνιζόμενος Valerio Boni πέτυχε νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ επίσκεψης περισσότερων χωρών -11 παρακαλώ- σε λιγότερες από 24 ώρες, διανύοντας 2.003 χιλιόμετρα καβάλα σε μια MV Agusta Turismo Veloce Lusso SCS.
Σουηδία, Δανία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Ελβετία, Λιχτενστάιν, Αυστρία και Ιταλία. Αυτές τις 11 χώρες επισκέφθηκε εν ριπή οφθαλμού ο Valerio Boni, κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης σε διάρκεια μέρας του χρόνου, στις 21 Ιουνίου 2021.
mvagusta-turismo-veloce-travel-record-00003.jpgmvagusta-turismo-veloce-travel-record-00044.jpg
Η MV Agusta ονόμασε το event «TVEE, Turismo Veloce Europe Endurance», ένα ταξίδι-αστραπή που ξεκίνησε στο Μάλμε της Σουηδίας, όπως επιβεβαιώνει και η απόδειξη από το τοπικό βενζινάδικο.
Στη συνέχεια, ο Boni πέρασε σχεδόν αμέσως στη Δανία, και συνέχισε την κάθοδο του.

Οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν αρκετές φορές μέσα στη μέρα, με το ταξίδι να ξεκινά με ζεστό, καλοκαιρινό και ασυνήθιστο καιρό στη Σουηδία, για να δροσίσει στη Δανία και να κλείσει με έντονη βροχόπτωση τη νύχτα.
Ο ταξιδιώτης με την Turismo Veloce έπρεπε μεν να βιαστεί, όμως την ίδια ώρα τηρούσε τον νόμο, και τα όρια ταχύτητας, κι έτσι από κάποια στιγμή και μετά έκοψε τις στάσεις για ξεκούραση, παλεύοντας για το ρεκόρ.
Ένα ρεκόρ που τελικά ήρθε λίγο πριν την λήξη του 24ωρου, με τα όργανα του Turismo Veloce να επιβεβαιώνουν πως η μοτοσυκλέτα είχε δουλέψει για περισσότερες από 23 ώρες τη συγκεκριμένη μέρα!
mvagusta-turismo-veloce-travel-record-00092.jpgmvagusta-turismo-veloce-travel-record-00136.jpg
Κατά την άφιξη του στη Schiranna, στη βάση της MV Agusta, ο Valerio Boni με την Turismo Veloce Lusso SCS έκλεισε τα 2.003 χιλιόμετρα, παίρνοντας ένα σπουδαίο ρεκόρ για την ιταλική φίρμα.


Πηγη BIKEIT.GR
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Τον πάτησε μοτοσυκλέτα 121 φορές και μπήκε στο βιβλίο Guinness​

iron-stomach-man_24621.jpg

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μπει κανείς στο βιβλίο Guinness, αλλά ο Ινδός Pandit Dhayagude το κατάφερε αφού άφησε να τον πατήσουν μοτοσυκλέτες 121 φορές.​

Τον φωνάζουν “ο άνθρωπος με το σιδερένιο στομάχι” και αυτός είναι ένα τίτλος που άξια έχει πάρει ο Pandit Dhayagude από τη Βομβάη της Ινδίας, μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness επιτρέποντας σε μοτοσυκλέτες να περάσουν πάνω από το στομάχι του 121 φορές μέσα σε 20 λεπτά. Και δεν μιλάμε για μικρού κυβισμού ελαφριές μοτοσυκλέτες, αλλά για Indian Scout που ζυγίζουν περίπου 250 κιλά.



Ήταν Αύγουστος του 2016 και πλήθος κόσμου και τηλεοπτικών συνεργείων μαζεύτηκαν για να δουν την προσπάθεια του Dhayagude. Εντυπωσιακό βέβαια είναι και το γεγονός ότι η αντιπροσωπεία της Idian στην Ινδία υποστήριξε αυτό το ρεκόρ που δύσκολα θα καταρριφθεί πλέον. Ο Dhayagude κατάφερε να βελτιώσει την αντοχή του στομαχιού του σιγά-σιγά σε βάθος χρόνου και παρακολουθούσε μαθήματα αυτοάμυνας και καράτε. Μετά το ρεκόρ παρέδιδε σεμινάρια ευεξίας και αυτοάμυνας σε χιλιάδες νεαρές γυναίκες της Ιδίας.



Υπάρχον πολλά περίεργα ρεκόρ στο βιβλίο Guinness που σχετίζονται με μοτοσυκλέτες, αλλά αυτό είναι χωρίς αμφιβολία από τα πιο εντυπωσιακά και φυσικά κανείς δεν χρειάζεται να το επαναλάβει.

Πηγη www.mototriti.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

«Ξύνοντας» αγκώνα για 30 μέτρα με σχεδόν 170 km/h!​

Ο Γερμανός που ετοιμάζεται να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness.​




Ένα αν μη τι άλλο εντυπωσιακό ρεκόρ πέτυχε ο Γερμανός δημοσιογράφος Fabian Dresler, ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα μπει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Guinness.

Φωτογραφίες: motorradonline.de

Ο συντάκτης των MOTORRAD και PS βρέθηκε στην πίστα Slovakiaring με μια αποστολή: να καταρρίψει το ρεκόρ του Josh Herin που τον περασμένο Φλεβάρη είχε καταφέρει να ξύσει αγκώνα με ταχύτητα 162.4 km/h για 30 μέτρα οδηγώντας την αγωνιστική του Yamaha R6.
Προφανώς και δεν ήταν εύκολη η αποστολή του, αλλά ήταν αποφασισμένος να το καταφέρει.
Η μοτοσυκλέτα που επέλεξε για να κυνηγήσει το ρεκόρ ήταν μια στάνταρ Honda CBR 1000 RR-R Fireblade SP στην οποία τοποθετήθηκαν slick ελαστικά. Η στροφή 2, μια μεγάλη και αρκετά γρήγορη στροφή της πίστας, ήταν το κατάλληλο σημείο για να επιχειρήσει το ρεκόρ.

Στις δύο πρώτες προσπάθειες δεν τα κατάφερε, στην τρίτη όμως έγραψε ιστορία. Κάλυψε 30 μέτρα ξύνοντας τον δεξί του αγκώνα στο οδόστρωμα με ταχύτητα 168.65 km/h.
Πλέον αυτό που περιμένει ο Dresler και οι άνθρωποι του περιοδικού είναι η αναγνώριση του ρεκόρ από την αρμόδια επιτροπή.

Πηγη https://2wo.gr
 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.093
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Δεν τολμούν να έρθουν στην Ελλάδα που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ στο "ξύσιμο"..

Τις τσουγκρανες που εχουμε καταναλώσει εμείς .....τι να μας πουν τα γατακια....

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Dougie's Wheelie - Η 5η επέτειος της σούζας-άθλου 60 χλμ. του Dougie Lampkin στη διαδρομή του IOMTT - Ολόκληρο το Video​


12165f9d1ed390858bd2df13d444a282_XL.jpg

Στην 5η επέτειο του επικού άθλου του Dougie Lampkin που έκανε σούζα ολόκληρη τη διαδρομή του Isle of Man TT, δείτε ξανά το δίωρο βίντεο του ρεκόρ, με τον Βρετανό Πρωταθλητή του Trial να πραγματοποιεί κάτι που μοιάζει ακατόρθωτο.
Αέρας, ψιλόβροχο, και ο Lampkin να οδηγεί σούζα την Trial μοτοσυκλέτα του, πίσω από ένα van, έχοντας μοτεράκι που κρατά τον μπροστινό τροχό σε κίνηση για γυροσκοπικό φαινόμενο, και με ελάχιστο χώρο μπροστά και πίσω του, σούζα για 37.7 μίλια (60 χιλιόμετρα), πατώντας στον πίσω άξονα της μοτοσυκλέτας, με το πίσω φρένο στο χέρι.

Δείτε όλο το ρεπορτάζ γύρω από τον άθλο, όλα όσα μπορούσαν να πάνε στραβά και τελικά δεν πήγαν, και τον Lampkin να οδηγεί με μια έκφραση απίστευτης συγκέντρωσης που έχασε μόνο όταν έριξε τον τροχό κάτω, στη γραμμή του τερματισμού όπου τον περίμενε το πλήθος, και η οικογένεια του.
Εξήντα χιλιόμετρα. Γεμάτα στροφές. Η διαδρομή του ΤΤ. Κανένα περιθώριο λάθους. ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΛΕΠΤΑ ΣΟΥΖΑ!

Άντε γεια.


Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Cannonball – Νέο παγκόσμιο ρεκόρ: 4,500 σερί χιλιόμετρα σε 33 ώρες!​

7731e4f314555b9c89abb309acac6bfc_XL.jpg
Επίσημο ρεκόρ δεν υπάρχει, αλλά όσον αφορά στο άτυπο σκέλος της υπόθεσης ο Alex Jones διέλυσε την καλύτερη επίδοση του εντελώς παράνομου Cannonball.
Έγινε διάσημο από την ομώνυμη ταινία με τον Μπαρτ Ρέϊνολντς, όπου ένα τρελό ασκέρι αυτοκινήτων και λοιπών οχημάτων διάσχιζε οριζόντια τις ΗΠΑ με στόχο χρηματικό έπαθλο σε όποιον φτάσει πρώτος στην απέναντι ακτή.

Το Cannonball δεν θα μπορούσε ποτέ να διεξαχθεί υπό την επίφαση οποιασδήποτε νομιμότητας από τη στιγμή που ο στόχος είναι να καλυφθεί όλο το πλάτος της αχανούς χώρας όσο πιο γρήγορα γίνεται. Παρόλα αυτά, έγιναν αρκετές προσπάθειες να στηθεί άτυπα αγώνας Cannonball, με σύνηθες αποτέλεσμα να καταλήγει σε κυνηγητά με τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές.
Στο μεταξύ ωστόσο, ο θρύλος του Cannonball εξακολουθεί να ζει και στον κόσμο που το παρακολουθεί υπάρχει επίσημο ρεκόρ χρόνου, το οποίο έσπασε τρεις φορές τα τελευταία δύο χρόνια, όλες από μοτοσυκλέτες.

Τον Απρίλιο του 2019 ο Adam Frasca κατάφερε τη διάσχιση της πατρίδας του με ένα Yamaha Super Tenere XT1200Ζ σε 37 ώρες και κάτι λεπτά, προκαλώντας άμεσα την απάντηση. Τον ίδιο μήνα ο Calvin Cote με ένα BMW K1600 έκανε την ανάλογη απόσταση από ακτή σε ακτή σε 35 ώρες και λίγα λεπτά.
alexjones cannonball 2
Ο νέος ρέκορντμαν είναι ο Alex Jones από το Ντάλας, ο οποίος προφανώς τρωγόταν να σπάσει το ρεκόρ αυτό:

“Συνήθως τα ρεκόρ γράφονταν από ακριβά γερμανικά αυτοκίνητα,” εξηγεί ο Jones. “Δεν είχα λεφτά για κάτι τέτοιο. Όμως πριν δύο χρόνια διάβασα για μια προσπάθεια με μοτοσυκλέτα. Αυτό θα μπορούσα να το κάνω με τα λίγα λεφτά που διαθέτω. Έτσι βρήκα στην κατάλληλη μοτοσυκλέτα με 128,000 χιλιόμετρα στο κοντέρ της και την αγόρασα για 4,000 δολάρια.”
Αυτή ήταν μια Yamaha FJR1300 του 2014, την οποία εξόπλισε με αρκετά ενδιαφέροντα και απαραίτητα εξαρτήματα: μαξιλάρι σέλας, έξτρα δοχείο καυσίμων 32 λίτρων, ανιχνευτή ραντάρ, λέιζερ jammers που μπλοκάρουν τις κάμερες, δύο βάσεις τηλεφώνου και έξτρα φωτιστικά σώματα.
Πολύ νωρίς το πρωί της 17ης Οκτωβρίου 2021 ο Jones ξεκίνησε τη διαδρομή του από τη Νέα Υόρκη κατευθυνόμενος προς την ακτή του Ειρηνικού Ωκεανού. Μετά από 32 ώρες και 53 λεπτά διαρκούς οδήγησης, έφτασε στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο Portofino στη Redondo Beach, έχοντας διαλύσει τις προηγούμενες επιδόσεις.

Μιας και δεν υπάρχει επίσημη κατάταξη, ούτε φυσικά κάποιος αρμόδιος να κατοχυρώσει την επίδοση, για την πιστοποίηση του ρεκόρ ο Jones εξασφάλισε συμβολαιογραφικές βεβαιώσεις για την ακριβή ώρα άφιξης και αφετηρίας του ταξιδιού του, ενώ σε όλη τη διαδρομή τραβούσε ανά μία ώρα φωτογραφίες από το GPS του που έδειχναν τη διαδρομή και το εκάστοτε σημείο που βρισκόταν.
Το ταξίδι του δεν έβγαλε απρόοπτα και ο καιρός του έκανε το χατήρι, καθώς το δυσκολότερο που συνάντησε ήταν δυνατοί άνεμοι στο μεγαλύτερο μέρος του. Όσο για τη μοτοσυκλέτα του, έχασε το cruise control που σταμάτησε να λειτουργεί κάπου στη διαδρομή, ενώ χάλασαν και τα επιπλέον φώτα που είχε. Κατά τ' άλλα, το FJR τίμησε με το παραπάνω τη φήμη της αξιοπιστίας του.

alexjones cannonball 1
Η διαδρομή έγινε με μέση ωριαία ταχύτητα 87 μίλα ανά ώρα, δηλαδή περίπου 140 km/h, ενώ η μέγιστη ταχύτητα που έπιασε ήταν 193 km/h, ωστόσο δεν αποκαλύπτει πού έγινε αυτό, καθώς “δεν μου έρχεται στο μυαλό κάποιο μέρος με νόμιμο όριο ταχύτητας τα 190...”
Όσο για το πώς κατάφερε να μείνει στη σέλα τόσες ώρες, ο Jones εξηγεί πως σταμάτησε μόνο επτά φορές για ανεφοδιασμό, έπινε νερό από δοχείο στην τσάντα του, έτρωγε μπάρες πρωτεϊνών καθ’ οδόν και έπαιρνε χάπια καφεΐνης για να μένει σε εγρήγορση. Ούτε για τουαλέτα σταματούσε, καθώς ταξίδευε με καθετήρα και σωληνάκια που άδειαζαν τα υγρά στον δρόμο καθώς οδηγούσε!
Η αφοσίωσή του απέδωσε καρπούς με το νέο εντυπωσιακό ρεκόρ, το οποίο ωστόσο παραμένει παντελώς άτυπο, ενώ μας προκαλεί εντύπωση η δημοσιότητα γύρω από το όνομά του, με δεδομένο πως οι πιστοποιήσεις του χρόνου που έκανε ουσιαστικά αποτελούν κυνική παραδοχή μιας σειράς παρανομιών σε όλο το μήκος των ΗΠΑ.
Ας ελπίσουμε να μην αποφασίσει κάποια πολιτειακή αστυνομία να τον κυνηγήσει εκ των υστέρων, καθώς η ασαφής μουτζούρα που έβλεπαν στις κάμερες εκείνη τη μέρα τώρα πήρε σάρκα, οστά και ονοματεπώνυμο και κάνει τον γύρο των ΜΜΕ σε ΗΠΑ αλλά και όλον τον κόσμο.

Δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε επίσης το ενδεχόμενο κάπου αλλού στις ΗΠΑ, κάποιος άλλος νεαρός να διάβασε αυτήν την ιστορία και να αναφώνησε… challenge accepted!
Άλλωστε και ο ίδιος ο Jones κρατά μια πισινή: “Τώρα θα πουλήσω τη μηχανή και θα βρω άλλο χόμπι να ασχοληθώ. Δεν θα απέκλεια πάντως το ενδεχόμενο να το ξανακάνω, εξαρτάται τι άλλο θα συμβεί.”
Κοινώς, αν μου το σπάσουν σύντομα, με βλέπω πάλι στην πρίζα.

Πηγη www.bikeit.gr
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.271
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Ναι ρε ,δε βλεπσσ ,μιάμιση ,τι μιάμιση,ουτε,μέρα δούλεψε ,τα μισά ηλεκτρικα δεν δούλευαν μετά χαχαχαχαχαχα
 

Sapiokaravo

well know member
Δημοσιεύσεις
3.606
Ηλικία
54
Περιοχή
Far west
Μοτοσυκλέτα
Ιταλιδα με μεταπτυχιακο.
Όνομα
Χρηστος
Ναι ρε ,δε βλεπσσ ,μιάμιση ,τι μιάμιση,ουτε,μέρα δούλεψε ,τα μισά ηλεκτρικα δεν δούλευαν μετά χαχαχαχαχαχα
Ας επαιρνε το ορθοδοξο το καλο το μοναδικο............2002 Mod!!!
Moνο τιμονι και αναρτησεις ρεεεεε! Laugh
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Pol Tarres & Yamaha Tenere 700 - Ρεκόρ Guinness ανάβασης 6.157 μέτρων στις Άνδεις!​



Ο Pol Tarres πέτυχε ένα φανταστικό Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness, σκαρφαλώνοντας με το Yamaha Tenere 700 σε υψόμετρο 6.175 μέτρων στο Cerro Mercedario της οροσειράς των Άνδεων, σε θερμοκρασίες που έφταναν τους -20 βαθμούς Κελσίου, και με την χρήση φιάλης πρόσθετου οξυγόνου!
“Δεν έχω αισθανθεί ξανά τόσο μικρός στη ζωή μου”, είπε ο Pol Tarres για το επικό του ρεκόρ. “Αισθάνεσαι ένα τίποτα. Ξέχασα τα πάντα για το κρύο, τη δίψα, και την πίεση να μην κάνω λάθη. Όμως περισσότερο από εμάς υπέφερε η μοτοσυκλέτα. Δεν πίστευα πως μια μοτοσυκλέτα θα μπορούσε να αντέξει σε τόσο δύσκολες συνθήκες.”

H κορυφή Mercedario είναι η ψηλότερη κορυφή στην Cordillera de la Ramada και η όγδοη ψηλότερη των Άνδεων, σε υψόμετρο 6.720 μέτρων.
Ο Tarres με την ομάδα του, μετέβησαν στην Αργεντινή τον Μάρτιο του 2022, προσπαθώντας να κατακτήσουν την ανωτέρω κορυφή, έχοντας ελάχιστη εμπειρία από τέτοια ύψη, με σύντομη προετοιμασία μόλις τριών μηνών.

Στις 12 Μαρτίου, ο Tarres ξεκίνησε από την κατασκήνωση βάσης των 3.000 μέτρων, διένυσε 10 χιλιόμετρα και κοιμήθηκε στη δεύτερη κατασκήνωση στα 4.500 μέτρα. Στις 14 Μαρτίου, ανέβηκε στο ψηλότερο σημείο που έφτασε ποτέ δικύλινδρη μοτοσυκλέτα, στα 6.156.5 μέτρα.
“Όταν επιτέλους κατάφερα να βρω την ομάδα στον ασύρματο, τους είπα πως δεν μπορούσα να συνεχίσω. Κατάλαβα πως είχαν σταματήσει ακόμα και να αναπνέουν. Δεν με είχαν ακούσει ποτέ να λέω ‘δεν μπορώ’. Το βραχώδες τέρας όμως κατάπιε το πίσω ελαστικό μου, και αυτό ήταν το τέλος.”
“Κουράστηκα από την έλλειψη οξυγόνου, καθώς ανέβαζα τη μοτοσυκλέτα σε αυτό το τείχος. Έκαιγα 2.000 θερμίδες τη μέρα, ενώ πάνω από τα 5.000 μέτρα η θερμοκρασία έπεσε στους 20 βαθμούς υπό το μηδέν! Ίδρωνα και κρύωνα την ίδια στιγμή. Η θέα όμως ήταν μαγική.”

“Οι αλλαγές που κάναμε στη μοτοσυκλέτα ήταν στον stock χάρτη ανάφλεξης, τον οποίο ρυθμίσαμε για χρήση από 5.500-8.000 μέτρα, ενώ κατά τα άλλα αφήσαμε τη μοτοσυκλέτα ως είχε.”
Απολαύστε παρακάτω το βίντεο TERRIBLE 7 από το ρεκόρ του Pol Tarres με το Yamaha Tenere 700.


Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Κατακτώντας παγκόσμιο ρεκόρ οδηγώντας την απόλυτη «Κυριακάτικη βόλτα»​

Ο Βέλγος δημοσιογράφος Thierry Sarasyn, αποφάσισε να προκαλέσει την τύχη του​


Πόσες χώρες και πόσα χιλιόμετρα μπορεί να καλύψει κανείς πάνω σε μια MV Agusta, μέσα σε μόλις 24 ώρες;

Ήταν 20 Ιουνίου όταν ο Valerio Boni ξεκίνησε από την Σουηδία με σύντροφό του την MV Agusta Turismo Veloce και καλύπτοντας 2.003 χιλιόμετρα εντός 24 ωρών, πέρασε από 11 χώρες, κατακτώντας την δόξα του παγκόσμιου ρεκόρ των 2.000 χιλιομέτρων εντός 24ώρου, τόσο για τον ίδιο, όσο και για την MV Agusta και την Bridgestone, που εξόπλισε και υποστήριξε αυτό το ταξίδι με ένα σετ ελαστικών Τ32.
Απίστευτο ρεκόρ από Ιταλό δημοσιογράφο με μια MV Agusta Turismo Veloce
thierry sarasyn mv agusta turismo veloce 5
Επαναφορά στο σήμερα. Στις 19 Ιουνίου 2019, ο Βέλγος δημοσιογράφος Thierry Sarasyn, αποφάσισε να προκαλέσει την τύχη του και να ξεπεράσει το περσινό ρεκόρ, κάνοντας όχι μόνο επιπλέον χιλιόμετρα, αλλά και πέρασμα από 14 χώρες, εντός πάντα 24 ωρών – πάνω σε μια MV Agusta Turismo Veloce και ο ίδιος, πάλι με την υποστήριξη της Bridgestone, φορώντας Τ32.
Οι στόχοι που έθεσε με την ομάδα του ήταν σαφώς ψηλότεροι και πιο απαιτητικοί, και το ερώτημα είναι: Κατάφερε να ξεπεράσει το ρεκόρ του Boni;
Για να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση, ξεκινάμε κοιτάζοντας την διαδρομή στον χάρτη. Αρχικά ο στόχος του Sarasyn ήταν να περάσει από Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Κροατία, Σλοβενία, Ιταλία, Αυστρία, Λίχτενστάιν, Ελβετία, Γερμανία, Γαλλία, Λουξεμβούργο και Βέλγιο με κατάληξη στην Ολλανδία. Για να ξεπεράσει τα χιλιόμετρα του Boni, θα αρκούσε να φτάσει μέχρι και την 12η χώρα, το Λουξεμβούργο.
Φυσικά, σε ένα τέτοιο εγχείρημα, η στρατηγική παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Ο ίδιος ο Sarasyn, σε μια συνέντευξή του το διάστημα προετοιμασίας του για αυτή την προσπάθεια, ανέφερε ότι «Ελπίζω να προλάβω όσο περισσότερο φως ημέρας μπορώ. Θα οδηγήσω Κυριακή, κι ελπίζω αυτό να σημαίνει λιγότερη κίνηση. Καθώς το φως της ημέρας ξεκινά νωρίτερα στα ανατολικά και χάνεται αργότερα, όσο κινείται κανείς δυτικά, ελπίζω να προλάβω 19 ώρες με φως ημέρας σε αυτό το ταξίδι».
thierry sarasyn mv agusta turismo veloce 4

Στο τέλος της Κυριακής 19 Ιουνίου 2022 ο Sarasyn κατάφερε να διασχίσει εντός 19 ωρών και 43 λεπτών 13 χώρες, χρησιμοποιώντας το σύστημα εντοπισμού Legends Tracking, όπου και κατέγραψε την πορεία του, καλύπτοντας 1.808 χιλιόμετρα, κατά λίγο λιγότερα από αυτά του Boni – οπότε η απάντηση στο αρχικό ερώτημα είναι ναι – και όχι. Ναι, κατάφερε εντός 24 ωρών να περάσει από περισσότερες χώρες από τον Boni και να σπάσει το ρεκόρ του. Όχι, δεν κατάφερε να ξεπεράσει το ρεκόρ οδήγησης χιλιομέτρων εντός 24 ωρών – αυτό παραμένει στον Boni.
Είμαστε λοιπόν, σε αναμονή του Ιουνίου 2023…
thierry sarasyn mv agusta turismo veloce 6


Πηγη https://2wo.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Παγκόσμιο Ρεκόρ: 272 χλμ/ώρα με ποδήλατο, ρυμουλκούμενο από μοτοσυκλέτα - Video​

Από τον Αυστριακό Elias Schwarzler

Τον Ιούνιο του 2022, ο Elias Schwarzler σημείωσε νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ ταχύτητας με ποδήλατο ρυμουλκούμενο από μοτοσυκλέτα, με τη βοήθεια ενός Honda CBR1000RR-R έπιασε 272 χλμ/ώρα καβάλα σε ένα Mountain Bike!

Ο Αυστριακός Schwarzler ήταν ο κάτοχος και του προηγούμενου ρεκόρ, με 221 χλμ/ώρα, όμως τώρα έσπρωξε τον εαυτό του και το ποδήλατο του σε νέα όρια. Μπορεί τώρα να μην κατάφερε να επιτύχει τον αρχικό του στόχο που ήταν τα 300 χλμ/ώρα, όμως πιστεύουμε πως έμεινε ικανοποιημένος και με τα 272.

Το ποδήλατο ήταν ένα Scott Gambler, κατασκευασμένο για Downhill, με αναρτήσεις εμπρός-πίσω, και μερικές συγκεκριμένες αλλαγές (μετατροπή σε single-speed, 60psi στα ελαστικά, ελαστικά δρόμου) για την επίτευξη του ρεκόρ.

Για το ρεκόρ, ο Schwarzler χρησιμοποίησε την πίστα του Lausitzring στη Γερμανία. Εκεί, στην μικρή ευθεία των 2.1 χλμ., έπρεπε να επιταχύνει, να σημειώσει το ρεκόρ και να επιβραδύνει με ασφάλεια, κάτι όχι ιδιαίτερα εύκολο.

Δεμένος με ιμάντα 8 μέτρων στην ουρά ενός CBR1000RR-R που οδηγούσε ο Geri Gesslbauer, και φορώντας προστατευτικό εξοπλισμό για μοτοσυκλέτα, ο Elias κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις αντιξοότητες και να πετύχει το νέο εξωπραγματικό αυτό ρεκόρ.

Απολαύστε παρακάτω το βίντεο που γύρισε ο Elias κατά τη διάρκεια του ρεκόρ, με τη βοήθεια 2 360 καμερών.


Πηγη www.motomag.gr
 
Top Bottom