Ποδηλατόδρομοι μήκους 100 χιλιομέτρων στην Αττική!

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ποδηλατόδρομοι μήκους 100 χιλιομέτρων στην Αττική!​

64f4a55e4132b0452b96341811e349cc_XL.jpg

Σε εκδήλωση για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στις 3/6/2021, η κυβέρνηση ανήγγειλε την κατασκευή Μητροπολιτικού Δικτύου Ποδηλάτου στην Αττική, συνολικού μήκους άνω των 100 χιλιομέτρων!
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ανακοίνωσε ότι οι πόροι που έχουν δεσμευθεί για έργα και μελέτες που αφορούν ποδηλατόδρομους σε όλη την Αττική ανέρχονται στα 32 εκατ. ευρώ, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάπτυξη του ενιαίου πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου μήκους 70 χιλιομέτρων που θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τους δήμους Νότιου Παραλιακού Μετώπου της Αττικής.

Στην ίδια εκδήλωση, και στα πλαίσια του κυβερνητικού Σχεδίου «Ελλάδα 2.0», ο Πρωθυπουργός μίλησε για τη σύνδεση, μέσω ποδηλατόδρομου, του σταθμού Μετρό στην Κατεχάκη με την Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη, και για τον σχεδιασμό επέκτασης αυτού του άξονα προς το Καλλιμάρμαρο και το κέντρο της Αθήνας, ώστε να συνδεθεί τελικά με τον ποδηλατόδρομο Κηφισιά - Φάληρο, συνολικού μήκους 27 χιλιομέτρων (μέσω της κατασκευής του τμήματος Γκάζι - Κηφισιά.)
Ποδηλατόδρομος και πεζόδρομος μήκους 22 χιλιομέτρων θα κατασκευαστεί κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, στο πλαίσιο της ευρύτερης ανάπλασής του, ο οποίος θα συνδέει το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τη Βουλιαγμένη.

Αθηναϊκή Ριβιέρα 70 χιλιομέτρων
Με το έργο αυτό εξασφαλίζεται πρόσβαση σε όλο το παραλιακό μέτωπο για τους πολίτες της Αττικής. Οι παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί θα προχωρήσουν στο πλαίσιο μιας συνολικής προσέγγισης ανάπλασης της περιοχής του παραλιακού μετώπου και των οκτώ παράκτιων Δήμων, με το σχέδιο να περιλαμβάνει έργα υποδομών και διαμόρφωσης περιβάλλοντος.
Το έργο θα έχει συνολική έκταση περίπου 70 χλμ. Το αστικό κομμάτι θα αποκτήσει ενιαίο ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο, ενώ για το υπόλοιπο, από τη Βουλιαγμένη ως το Σούνιο, μήκους 48 χλμ., προβλέπεται αναμόρφωση της διαδρομής με ενιαία ανάπλαση.

«Το έργο αυτό έχει μία ξεχωριστή σημασία διότι σηματοδοτεί και αυτό με τον τρόπο του μία ανάγκη της πόλης της Αθήνας να ανοιχτεί προς τη θάλασσα» τόνισε ο Πρωθυπουργός στην παρουσίαση που έγινε απόψε στη Μαρίνα Γλυφάδας, στο πλαίσιο των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.
Το δίκτυο των ποδηλατόδρομων θα ενισχυθεί με την εκπόνηση σχεδίου που αφορά στην κατασκευή ποδηλατικού άξονα, ο οποίος θα κινείται σε μεγάλο βαθμό παράλληλα με την παλιά σιδηροδρομική γραμμή Αγ. Ανάργυροι - Λαύριο, ουσιαστικά συνδέοντας το νοτιοανατολικό άκρο της Αττικής με τα βορειοδυτικά.
Σημειώστε πως από τον Ιούλιο του 2021 θα «τρέξει» πρόγραμμα διάθεσης κοινόχρηστων ποδηλάτων, συμβατικών και ηλεκτρικών, σε συνεργασία με 80 Δήμους. Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 30 εκατομμύρια ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν κίνητρα για την ενθάρρυνση της χρήσης ποδηλάτου από τους πολίτες αλλά και τους τουρίστες. Το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» επιδοτεί κατά 40% την αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου, ενώ στο εξής οι εταιρείες τουρισμού, διανομών και ενοικίασης δικύκλων θα μπορούν να προμηθεύονται για τους υπαλλήλους ή τους πελάτες τους μέχρι και 10 ποδήλατα, με πριμοδότηση έως και 800 ευρώ για καθένα.
Δείτε παρακάτω ολόκληρο το βίντεο της παρουσίασης.

Πηγη www.bikeit.g
 

Panos76

well know member
Δημοσιεύσεις
2.081
Ηλικία
48
Περιοχή
Παιανία
Μοτοσυκλέτα
Honda NC 750 Integra 2016
Yamaha crypton-x 2011
Όνομα
Panos
Δεν νομίζω οι έμπειροι ποδηλάτες να προτιμήσουν τους νέους ποδηλατοδρόμους.
Θα υπάρχει απίστευτος συνωστισμός.
Προσωπικά θα συνεχίσω τις αναβάσεις σε λόφους κ βουνά όπου υπάρχει σχετική ησυχία.
 

dodos

well know member
Δημοσιεύσεις
3.888
Ηλικία
48
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Apostolis
Περιοχή
Αθήνα
Είχε πέσει από παλιά η ιδέα να γίνει ποδηλατόρδομος όπου θα έφτανε μέχρι Λαύριο!! Μακάρι κάποια στιγμή να ολοκληρωθεί!!
Περισσότερο πιστεύω θα εξυπηρετεί όσους θέλουν μια χαλαρή περατζαδα ποδηλατώντας !! Οι πιο έμπειροι ποδηλάτες θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε την παραλιακή και τους υπόλοιπους δρόμους, μαραθωνος, παλιά εθνική κλπ για τις προπονήσεις!!!
 

Piktis

new member
Δημοσιεύσεις
68
Ηλικία
40
Όνομα
Δημήτρης
στο κέντρο θα ταν πιο χρήσιμοι

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
 

Λαμπης

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
8.981
Ηλικία
53
Περιοχή
Πετραλωνα
Όνομα
Θανάσης βεγγος
Δεν μειώνεις το πλάτος του δρόμου όταν ο ήδη ο ένας είναι πάνω στον άλλον.. Άλλο Άμστερνταμ, ινσμπουργκ Βερολίνο αλλο αθηνα
Αλλο πεπυ αλλο πρέπει.
 

panavour

member
Δημοσιεύσεις
1.615
Ηλικία
63
Περιοχή
αθηναι
Μοτοσυκλέτα
voge500ds
Όνομα
pan
αρκει να μην ειναι σαν τον μεγαλο αποπατο ωχ συγγνωμη περιπατο ηθελα να πω,που γ*******θηκε ολη η αθηνα στο μποτιλιαρισμα κλεινοντας τον κεντρικωτερο δρομο της αθηνας και αμα περασεις απο κει οχι ποδηλατο δεν βλεπεις ,παρα μονο τους χειραμαξαδες αλλοδαπους,αλλα μας περισσευουν λεφτα και ετσι δεν πειραζει,λεφτα υπαρχουν.
 

Piktis

new member
Δημοσιεύσεις
68
Ηλικία
40
Όνομα
Δημήτρης
εδώ πετσοκοψε λεωφόρους με το δήθεν πεζόδρομο
μπορείς να μετατρέψεις ολόκληρους στενούς δρόμους σε αρτηρίες ποδηλάτων, με ενδεχομενη αλλαγή κυκλοφορίας σε άλλους δρόμους, κ φυσικά στους μεγάλους δρόμους υπάρχει λασκο για ποδήλατα.
προσοχή θέλει κ στις κλίσεις, μη βάλεις ποδήλατα να ανεβαίνουν κοφτρες ανηφόρες

ποδηλατόδρομος τόσων χλμ για αναψυχή δεν προσφέρει πολλά πέραν της αναβάθμισης των όμορων περιοχών. στη μαζική μετακινηση είναι το όφελος για περιβάλλον κ κυκλοφοριακό. θέλει κ βαγόνια ποδηλάτων στο μετρό μαζί βέβαια

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
 

Panos76

well know member
Δημοσιεύσεις
2.081
Ηλικία
48
Περιοχή
Παιανία
Μοτοσυκλέτα
Honda NC 750 Integra 2016
Yamaha crypton-x 2011
Όνομα
Panos
Παιδιά μην κουράζεστε.
Κανένας σοβαρός ποδηλάτης δεν θα συνωστιστεί στους ποδηλατόδρομους που θα γεμίσουν πεζούς κ ηλεκτρικά πατίνια.
Έχουμε άλλες διαδρομές εκτός πόλης να πάμε.
Τι να κάνουμε στο κέντρο κ την πολυκοσμία;
 

Piktis

new member
Δημοσιεύσεις
68
Ηλικία
40
Όνομα
Δημήτρης
για αναψυχή σίγουρα έχεις επιλογές κ δε θα πας συχνά στο ίδιο μέρος. γι αυτό λέω πως περιβαλλοντικά αλλά κ κυκλοφοριακά χρειάζεται ποδήλατο στο κέντρο για μετακίνηση

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
 
Top Bottom