Πιτόγυρο, το Εθνικό μας junk food

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.420
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Γύρος​

1669059436931.png

Ο γύρος, είναι ελληνικό παραδοσιακό έδεσμα που παρασκευάζεται από κομμάτια χοιρινού κρέατος ή κοτόπουλου μαγειρεμένα με ειδικό τρόπο.

Οι ρίζες του γύρου πιθανώς να ανάγονται στην Οθωμανική κουζίνα του 17ου αι. και συγκεκριμένα το "Cağ kebabı", ένα φαγητό το οποίο θυμίζει αρκετά γύρο ψημένο οριζοντίως κοντά σε φλόγα. Το ντονέρ κεμπάπ, από το οποίο προήλθε ο γύρος, υποστηρίζεται πως αναπτύχθηκε είτε το 1850, από τον İskender Efendi στην Προύσα, είτε το 1830 από τον Hamdi Usta στην Κασταμονή.

Η πιθανότερη εκδοχή για την άφιξη του γύρου στην Ελλάδα αποδίδει το γεγονός στους μικρασιάτες πρόσφυγες από την Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη, οι οποίοι έφεραν το ντονέρ κεμπάπ μαζί τους μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1922-23. Σταδιακά, το ντονέρ μετεξελίχθηκε σε γύρο με την αλλαγή του ονόματος και την απαγόρευση της χρήσης κιμά από την δικτατορία, λίγο πριν την πτώση της. Αφού εξαπλώθηκε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ταξίδεψε και στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία από Έλληνες πρόσφυγες.

Σήμερα, ο γύρος έχει καθιερωθεί στην κορυφή της Ελληνικής κουζίνας, και αποτελεί μαζί με τις παραλλαγές του ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα έτοιμου φαγητού παγκοσμίως. Ελληνικοί φορείς της βιομηχανίας κρέατος, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, βρίσκεται σε διαδικασία κατοχύρωσης του γύρου ως Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν (ΕΠΙΠ) και ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο γύρος πήρε το όνομά του από την ελληνική λέξη "γύρα", ή αλλιώς περιστροφή, γύρω από τον άξονά της, που κάνει το κρέας στην κατακόρυφη μεταλλική σούβλα όπου περνιέται για να ψηθεί με τη φωτιά στη μια πλευρά.

Η λέξη γύρος προέκυψε από την ονομασία του ντονέρ κεμπάπ, η οποία προέρχεται από την τουρκική λέξη "dönmek", που σημαίνει "γυρίζω".

Ο γύρος παρασκευάζεται κυρίως με κρέας χοιρινό ή κοτόπουλου, αν και γίνονται παραλλαγές με κρέας αρνιού και κιμά. Προσφέρεται τυλιγμένος σε πίτα, σε μερίδα, σε σκεπαστή πίτα με τυρί και σως ή ως συστατικό σε διάφορες σαλάτες.
Συχνά συνοδεύεται από ντομάτα, κρεμμύδι και τηγανητές πατάτες, και κάποια σως (ή αλοιφή στην Θεσσαλονίκη) όπως τζατζίκι ή γιαούρτι, ροζ ή κίτρινη σως, κέτσαπ και μουστάρδα. Στην Κέρκυρα μπορεί να σερβιριστεί και με σάλτσα στιφάδου, ενώ στην Κρήτη συνοδεύεται από μεγάλη ποσότητα πάπρικας.

Ο γύρος έχει πολλές ομοιότητες με το αραβικό σαουαρμά, το μεξικάνικο τάκος αλ παστόρ, και φυσικά το τούρκικο ντονέρ κεμπάπ.

Στην Τουρκία, μπορεί κανείς να βρει ντονέρ παρασκευασμένο, πέραν του μοσχαρίσιου κρέατος, και με κοτόπουλο, ψάρι, ή και σουτζούκι. Σερβίρεται σε σάντουιτς από λευκό ψωμί, μέσα σε πίτα, μερίδα, τυλιχτό σε λαβάς με προαιρετικό τυρί και κόκκινη σάλτσα, πάνω σε πιλάφι, ή πάνω σε κομματάκια πίτας και περιχυμένο με γιαούρτι, σάτλσα ντομάτας και λιωμένο βούτυρο (το λεγόμενο "İskender kebap").
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.420
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ό,τι και να λένε οι άσχετοι «λιστολόγοι» εμείς θα τρώμε για πάντα πιτόγυρα​

maxresdefault.jpg

Απίστευτη ιεροσυλία: Το πιτόγυρο ΔΕΝ βρίσκεται στα 10 καλύτερα street foods του κόσμου.

Μπορεί να ακούγεται τρομερά βλάσφημο, όμως το πιτόγυρο, το Εθνικό μας junk food, δεν είναι μέσα στη λίστα με τα καλύτερα street food του κόσμου. Δεν έπιασε καν τη δεκάδα. Πως είναι αυτό δυνατόν; Κι εμείς αυτό αναρωτιόμαστε παιδιά. Πως γίνεται το πιο αλανιάρικο και παραδοσιακό πράγμα στον κόσμο (το πιτόγυρο) να μην είναι στη λίστα με ό,τι πιο tasty μπορείς να φας ever; Κάτι φοβερά λάθος πρέπει να έχει γίνει εδώ ή απλά οι άνθρωποι που έβγαλαν τη λίστα δεν είναι καλά ενημερωμένοι. Μάλλον δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ την Ελλάδα, οπότε τους καταλαβαίνουμε που δεν το έχουν βάλει εκεί που πρέπει. Στην ψηφοφορία που διενήργησε πρόσφατα το πασίγνωστο TasteAtlas και στην οποία πήραν μέρος χιλιάδες αναγνώστες του, την πρώτη θέση κατέλαβε το Roti Canai (κάτι σαν pancake) από τη Μαλαισία, ενώ ακολούθησε το Lumpiang Shanghai (ρολάκι με αυγό) από τις Φιλιππίνες και το Karaage από την Ιαπωνία (τηγανητό κοτόπουλο).

1669060175962.png

Για όνομα του Θεού και της Παναγίας! Είναι δυνατόν όλα αυτά τα fake fast foods, όλα αυτά τα αγνώστου ταυτότητας junk να βρίσκονται πιο πάνω από το ΑΠΟΛΥΤΟ street food, την τροφή των ίδιων των θεών του Ολύμπου, το πιτόγυρο μας; Το γνήσιο Ελληνικό νέκταρ; Πραγματικά μας πληγώνει, όχι γιατί μας αδίκησαν αυτές οι παράξενες λίστες αλλά γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν πραγματικά δοκιμάσει την απόλυτη γεύση. Σε ποια θέση κατάφερε να τερματίσει το ελληνικό τυλιχτό με γύρο; Με το ζόρι στην 17η κάτω από πολλές (α)διάφορες γεύσεις από Ινδία, Μεξικό, Κίνα και Κορέα, που δεν έχουμε ιδέα πώς μοιάζουν. ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ και αίσχος, βλασφημία και δέος για την ασχετοσύνη των «ειδικών» αυτής της «και καλά» λίστας.
Υπάρχουν όμως και θετικά σε όλη αυτή την υπόθεση: η Ελλάδα κατάφερε να έχει διπλή εκπροσώπηση στην πρώτη 50άδα με τα καλύτερα street food του πλανήτη, μιας και το σουβλάκι (έστω μια μικρή δικαίωση) βρέθηκε στην 49η θέση της λίστας. Αίσχος και δέος.

Πηγη www.ratpack.gr

Που να ξερουν τα ταγαρια να φανε DevilDevil
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.271
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Νε τι;

Εγω παντως κεντρο Κων/πολης μαζι με τουριστικο πρακτορα , γνωστη εστιατοριων δεν βρηκα κατι αναλογο της προκοπης. cde

Τωρα θα μου πεις εδω τωρα εκατομμυρια ασιατες ξερογλειφονται και με μπανανα .... τηγανητη , αλοιμονον κατι θα ξερουν ...!Rolling

 

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.101
Ηλικία
49
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ

Γύρος​

View attachment 46582

Ο γύρος, είναι ελληνικό παραδοσιακό έδεσμα που παρασκευάζεται από κομμάτια χοιρινού κρέατος ή κοτόπουλου μαγειρεμένα με ειδικό τρόπο.

Οι ρίζες του γύρου πιθανώς να ανάγονται στην Οθωμανική κουζίνα του 17ου αι. και συγκεκριμένα το "Cağ kebabı", ένα φαγητό το οποίο θυμίζει αρκετά γύρο ψημένο οριζοντίως κοντά σε φλόγα. Το ντονέρ κεμπάπ, από το οποίο προήλθε ο γύρος, υποστηρίζεται πως αναπτύχθηκε είτε το 1850, από τον İskender Efendi στην Προύσα, είτε το 1830 από τον Hamdi Usta στην Κασταμονή.

Η πιθανότερη εκδοχή για την άφιξη του γύρου στην Ελλάδα αποδίδει το γεγονός στους μικρασιάτες πρόσφυγες από την Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη, οι οποίοι έφεραν το ντονέρ κεμπάπ μαζί τους μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1922-23. Σταδιακά, το ντονέρ μετεξελίχθηκε σε γύρο με την αλλαγή του ονόματος και την απαγόρευση της χρήσης κιμά από την δικτατορία, λίγο πριν την πτώση της. Αφού εξαπλώθηκε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ταξίδεψε και στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία από Έλληνες πρόσφυγες.

Σήμερα, ο γύρος έχει καθιερωθεί στην κορυφή της Ελληνικής κουζίνας, και αποτελεί μαζί με τις παραλλαγές του ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα έτοιμου φαγητού παγκοσμίως. Ελληνικοί φορείς της βιομηχανίας κρέατος, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, βρίσκεται σε διαδικασία κατοχύρωσης του γύρου ως Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν (ΕΠΙΠ) και ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο γύρος πήρε το όνομά του από την ελληνική λέξη "γύρα", ή αλλιώς περιστροφή, γύρω από τον άξονά της, που κάνει το κρέας στην κατακόρυφη μεταλλική σούβλα όπου περνιέται για να ψηθεί με τη φωτιά στη μια πλευρά.

Η λέξη γύρος προέκυψε από την ονομασία του ντονέρ κεμπάπ, η οποία προέρχεται από την τουρκική λέξη "dönmek", που σημαίνει "γυρίζω".

Ο γύρος παρασκευάζεται κυρίως με κρέας χοιρινό ή κοτόπουλου, αν και γίνονται παραλλαγές με κρέας αρνιού και κιμά. Προσφέρεται τυλιγμένος σε πίτα, σε μερίδα, σε σκεπαστή πίτα με τυρί και σως ή ως συστατικό σε διάφορες σαλάτες.
Συχνά συνοδεύεται από ντομάτα, κρεμμύδι και τηγανητές πατάτες, και κάποια σως (ή αλοιφή στην Θεσσαλονίκη) όπως τζατζίκι ή γιαούρτι, ροζ ή κίτρινη σως, κέτσαπ και μουστάρδα. Στην Κέρκυρα μπορεί να σερβιριστεί και με σάλτσα στιφάδου, ενώ στην Κρήτη συνοδεύεται από μεγάλη ποσότητα πάπρικας.

Ο γύρος έχει πολλές ομοιότητες με το αραβικό σαουαρμά, το μεξικάνικο τάκος αλ παστόρ, και φυσικά το τούρκικο ντονέρ κεμπάπ.

Στην Τουρκία, μπορεί κανείς να βρει ντονέρ παρασκευασμένο, πέραν του μοσχαρίσιου κρέατος, και με κοτόπουλο, ψάρι, ή και σουτζούκι. Σερβίρεται σε σάντουιτς από λευκό ψωμί, μέσα σε πίτα, μερίδα, τυλιχτό σε λαβάς με προαιρετικό τυρί και κόκκινη σάλτσα, πάνω σε πιλάφι, ή πάνω σε κομματάκια πίτας και περιχυμένο με γιαούρτι, σάτλσα ντομάτας και λιωμένο βούτυρο (το λεγόμενο "İskender kebap").


Μια μικρή διόρθωση
Στην Κρήτη αν δεν το ζητήσεις με τζατζίκι η άλλη αλοιφή,θα στο φέρουν με γιαούρτι.
 

duke200

member
Δημοσιεύσεις
1.310
Ηλικία
44
Όνομα
Alex
Εμένα με αρέσει εκείνο το γίγας το Θεσσαλονικιωτικο με το κέτσαπ και τη μουστάρδα του. Αλλά η ακαταμάχητη επιτομή εξέλιξης του πίτουρου είναι η σκεπαστή με γύρο με μπόλικο κασέρι...

Στάλθηκε από το A90 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.101
Ηλικία
49
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Εμένα με αρέσει εκείνο το γίγας το Θεσσαλονικιωτικο με το κέτσαπ και τη μουστάρδα του. Αλλά η ακαταμάχητη επιτομή εξέλιξης του πίτουρου είναι η σκεπαστή με γύρο με μπόλικο κασέρι...

Στάλθηκε από το A90 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


Είναι ένα μαγαζί στην Νεάπολη,που το πίτογυρο έχει μέγεθος ανθοδέσμης
 

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.479
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα

Ό,τι και να λένε οι άσχετοι «λιστολόγοι» εμείς θα τρώμε για πάντα πιτόγυρα​

View attachment 46583

Απίστευτη ιεροσυλία: Το πιτόγυρο ΔΕΝ βρίσκεται στα 10 καλύτερα street foods του κόσμου.

Μπορεί να ακούγεται τρομερά βλάσφημο, όμως το πιτόγυρο, το Εθνικό μας junk food, δεν είναι μέσα στη λίστα με τα καλύτερα street food του κόσμου. Δεν έπιασε καν τη δεκάδα. Πως είναι αυτό δυνατόν; Κι εμείς αυτό αναρωτιόμαστε παιδιά. Πως γίνεται το πιο αλανιάρικο και παραδοσιακό πράγμα στον κόσμο (το πιτόγυρο) να μην είναι στη λίστα με ό,τι πιο tasty μπορείς να φας ever; Κάτι φοβερά λάθος πρέπει να έχει γίνει εδώ ή απλά οι άνθρωποι που έβγαλαν τη λίστα δεν είναι καλά ενημερωμένοι. Μάλλον δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ την Ελλάδα, οπότε τους καταλαβαίνουμε που δεν το έχουν βάλει εκεί που πρέπει. Στην ψηφοφορία που διενήργησε πρόσφατα το πασίγνωστο TasteAtlas και στην οποία πήραν μέρος χιλιάδες αναγνώστες του, την πρώτη θέση κατέλαβε το Roti Canai (κάτι σαν pancake) από τη Μαλαισία, ενώ ακολούθησε το Lumpiang Shanghai (ρολάκι με αυγό) από τις Φιλιππίνες και το Karaage από την Ιαπωνία (τηγανητό κοτόπουλο).

View attachment 46584

Για όνομα του Θεού και της Παναγίας! Είναι δυνατόν όλα αυτά τα fake fast foods, όλα αυτά τα αγνώστου ταυτότητας junk να βρίσκονται πιο πάνω από το ΑΠΟΛΥΤΟ street food, την τροφή των ίδιων των θεών του Ολύμπου, το πιτόγυρο μας; Το γνήσιο Ελληνικό νέκταρ; Πραγματικά μας πληγώνει, όχι γιατί μας αδίκησαν αυτές οι παράξενες λίστες αλλά γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν πραγματικά δοκιμάσει την απόλυτη γεύση. Σε ποια θέση κατάφερε να τερματίσει το ελληνικό τυλιχτό με γύρο; Με το ζόρι στην 17η κάτω από πολλές (α)διάφορες γεύσεις από Ινδία, Μεξικό, Κίνα και Κορέα, που δεν έχουμε ιδέα πώς μοιάζουν. ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ και αίσχος, βλασφημία και δέος για την ασχετοσύνη των «ειδικών» αυτής της «και καλά» λίστας.
Υπάρχουν όμως και θετικά σε όλη αυτή την υπόθεση: η Ελλάδα κατάφερε να έχει διπλή εκπροσώπηση στην πρώτη 50άδα με τα καλύτερα street food του πλανήτη, μιας και το σουβλάκι (έστω μια μικρή δικαίωση) βρέθηκε στην 49η θέση της λίστας. Αίσχος και δέος.

Πηγη www.ratpack.gr

Που να ξερουν τα ταγαρια να φανε DevilDevil

Tα ταγαρια μια χαρα ξερουν να φανε,εμεις ξεχασαμε να κανουμε τον γυρο.Εισαγωμενος και κατεψυγμενος σχεδον παντου,τιγκα στο μπαχαρικο για να μην καταλαβαινεις τι τρως και η πιτα μες την λιγδα.Εχω σχεδον σταματησει να τρωω.
 

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.101
Ηλικία
49
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Tα ταγαρια μια χαρα ξερουν να φανε,εμεις ξεχασαμε να κανουμε τον γυρο.Εισαγωμενος και κατεψυγμενος σχεδον παντου,τιγκα στο μπαχαρικο για να μην καταλαβαινεις τι τρως και η πιτα μες την λιγδα.Εχω σχεδον σταματησει να τρωω.


Ε εντάξει
Δεν τρώμε από παντού.
Υπάρχουν ακόμα μαγαζιά που βάζουν φρέσκο κρέας και το φέρνουν από κρεοπωλείο.
Από αυτά που λες θα φάμε στην ανάγκη.
Κάποτε υπήρχε μαγαζί στην Σαλονίκη που έφτιαχνε γύρο από καλαμάρι.
Και ένα άλλο στην παλιά γειτονιά μου που έβαζε τους γύρους με βαγόνι/ σιδηρόδρομο μέσα.


* Έχω δουλέψει ατελείωτα οχταωρα σε γυραδικο στην Σαλονίκη.
Κόβοντας γύρο.
Μόνο κόβοντας.
Η προαγωγή ήταν να γίνεις τυλιχτηςε !!!
Και μιλάμε για μαγαζί που δεν είχε τραπέζια,μόνο στο χέρι.
Και δεν είχαμε καν ντελιιβερι
Τότε.....
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.374
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Tα ταγαρια μια χαρα ξερουν να φανε,εμεις ξεχασαμε να κανουμε τον γυρο.Εισαγωμενος και κατεψυγμενος σχεδον παντου,τιγκα στο μπαχαρικο για να μην καταλαβαινεις τι τρως και η πιτα μες την λιγδα.Εχω σχεδον σταματησει να τρωω.
Σίγουρα μπορείς ακόμα να βρεις μαγαζί καλό ,δεν είναι όλοι το ίδιο .
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.374
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Ε εντάξει
Δεν τρώμε από παντού.
Υπάρχουν ακόμα μαγαζιά που βάζουν φρέσκο κρέας και το φέρνουν από κρεοπωλείο.
Από αυτά που λες θα φάμε στην ανάγκη.
Κάποτε υπήρχε μαγαζί στην Σαλονίκη που έφτιαχνε γύρο από καλαμάρι.
Και ένα άλλο στην παλιά γειτονιά μου που έβαζε τους γύρους με βαγόνι/ σιδηρόδρομο μέσα.


* Έχω δουλέψει ατελείωτα οχταωρα σε γυραδικο στην Σαλονίκη.
Κόβοντας γύρο.
Μόνο κόβοντας.
Η προαγωγή ήταν να γίνεις τυλιχτηςε !!!
Και μιλάμε για μαγαζί που δεν είχε τραπέζια,μόνο στο χέρι.
Και δεν είχαμε καν ντελιιβερι
Τότε.....
Τι με θύμησες τώρα.
Όταν ήμουν Γερμανία τα 2τελευταια χρόνια είχα γίνει τεχνητης.
Εγώ τον έστηνα .
Καθημερινές εκεί ,Σάββατο Κυριακή πόρτα σε μαγαζιά
 

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.101
Ηλικία
49
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Τι με θύμησες τώρα.
Όταν ήμουν Γερμανία τα 2τελευταια χρόνια είχα γίνει τεχνητης.
Εγώ τον έστηνα .
Καθημερινές εκεί ,Σάββατο Κυριακή πόρτα σε μαγαζιά


Πσκ δουλεύαμε τρεις βάρδιες !!!
Καθημερινές δύο με υπερωρίες.
Σχεδόν πάντα μας τελείωναν οι μπάλες του γύρου.
 

Iraklis174

well know member
Δημοσιεύσεις
3.811
Ηλικία
53
Περιοχή
Κερατσινι
Μοτοσυκλέτα
Ότι κάτσει δεν υπάρχουν λεφτά χαχα
Όνομα
Ηρακλης
Είναι ένα μαγαζί στην Νεάπολη,που το πίτογυρο έχει μέγεθος ανθοδέσμης
Αυτό είναι μαγαζαρα χαχααχ
 

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.479
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Σίγουρα μπορείς ακόμα να βρεις μαγαζί καλό ,δεν είναι όλοι το ίδιο .
Εγω τετοιο μαγαζι παντως ακομη δεν βρηκα,με εξαιρεση καποιους που στην αρχη τον προσεχουν αλλα μετα απο κανα εξαμηνο τον κανουν σαν τα μουτρα τους.
 

apache

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
24.162
Ηλικία
60
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
BMW R1200GSA
KOVE MAVERICK 500 X
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός
Εγω τετοιο μαγαζι παντως ακομη δεν βρηκα,με εξαιρεση καποιους που στην αρχη τον προσεχουν αλλα μετα απο κανα εξαμηνο τον κανουν σαν τα μουτρα τους.
Eμείς πάντως στα Γιάννενα φάγαμε ωραιότατο σουβλάκι, εκεί που μας είχες στείλει.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.420
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Eμείς πάντως στα Γιάννενα φάγαμε ωραιότατο σουβλάκι, εκεί που μας είχες στείλει.
Αμα ερθεις σακατ θα σε παω σε κανα δυο που εχουν απομεινει για καλο πιτογυρο Yes
Eμείς πάντως στα Γιάννενα φάγαμε ωραιότατο σουβλάκι, εκεί που μας είχες στείλει.
Οσο για σουβλακι θα γλειφεις και τα δακτυλα σου εχουμε κατι μαγαζια θανατηφορα :cool:
 
Top Bottom