Περί ζύθου...

apache

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
24.123
Ηλικία
60
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
BMW R1200GSA
KOVE MAVERICK 500 X
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός
Ούτε στο ουίσκι ,ούτε στη μπύρα καπνιστό για μένα.

Στάλθηκε από το MI MAX μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Έχεις άδικο καπνιστό μονοποικιλιακό με κοακόλα ζίρο....
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η ιστορία της πιο ακριβής μπύρας στον κόσμο​

Η μπύρα που λειτούργησε ως φάρμακο και παρηγοριά πριν τον θάνατο για εξερευνητές της Ανταρκτικής κι επέζησε μέχρι σήμερα.​

1610900734179.png

Iστορία της Arctic Ale είναι συνδεδεμένη με ναυτικούς που είχαν ακόρεστη δίψα για ανακαλύψεις νέων, αχαρτογράφητων πολιτισμών και αναζητούσαν στη γεύση της μια μικρή παρηγοριά, καθώς η κάθε μέρα τους ξημέρωνε ένα ακόμα προσκλητήριο θανάτου ή απρόσμενης επιβίωσης, μέχρι την επόμενη. Η αξία της είναι αρκετά μεγαλύτερη από αυτή για την οποία πωλήθηκε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια.

Μια παράτολμη αποστολή
Η Arctic Ale δεν είναι μια συνηθισμένη μπύρα. Η ιστορία της συνδέεται με μια ανείπωτη τραγωδία. Το 1845, ο Βρετανός στρατηγός Sir John Franklin ηγήθηκε μιας ναυτικής εκστρατείας αγγίζοντας το Καναδικό Αρκτικό Πέλαγος, μια απέραντη έκταση αποτελούμενη από περίπου 35.000 νησιά και βραχονησίδες. Η βρετανική αυτοκρατορία άνοιγε τα φτερά της σε κάθε γωνιά του κόσμου και η αποστολή του Franklin ξεκινούσε «χτενίζοντας» κάθε χερσαία σπιθαμή μιας γης ανεξερεύνητης και παρθένας, που ίσως και να εγκυμονούσε μεγάλες ευκαιρίες πλουτισμού.
Τα πλοία του Franklin είχαν στόχο να διασχίσουν όλο το Βορειοδυτικό Πέρασμα, από τον Ατλαντικό προς τον Ειρηνικό Ωκεανό, όμως αυτή η αποστολή αποδείχθηκε ότι άνοιγε την κερκόπορτα προς το θάνατο. Μετά από ατελείωτες μάχες με παγωμένα κύματα, τα πλοία του Franklin βρέθηκαν στον παγωμένο τάφο του ωκεανού και οι περισσότεροι άντρες του πέθαναν. Η Βασίλισσα Victoria μαθαίνοντας τα νέα, απαίτησε να γίνει κάθε προσπάθεια για να βρεθούν τα συντρίμμια και να τιμηθεί με τις ύψιστες τιμές για το απαράμιλλο θάρρος του ο στρατηγός Franklin. Η ιδέα της ήταν απλά υποδειγματική.

Η Βασίλισσα κάλεσε στο παλάτι εργάτες του αποστακτηρίου που βρισκόταν στο Burton, το οποίο ήταν ιδιαίτερα φημισμένο για τις μπύρες με τη δυνατή γεύση, που εξήγαγε σε όλο τον κόσμο. Τους ζήτησε να δημιουργήσουν μια «μπύρα σαν γιατρικό», πλούσια σε βιταμίνη B (η οποία βοηθάει στην πρόληψη του σκορβούτου), σε ποσότητα ικανή για να γεμίσει τα αμπάρια πέντε πλοίων. Τα πλοία αυτά, υπό την καθοδήγηση του στρατηγού Edward Belcher, θα ξεκινούσαν το ίδιο ακριβώς ταξίδι με τους άντρες του Franklin, για να διαπιστώσουν τι είχε πει στραβά και να σώσουν ό,τι μπορούσε να σωθεί.

Μια ξεχωριστή μπύρα​

Τα αποστακτήρια των Bass, Salt, Truman, Allsopp και Worthington βρέθηκαν ενώπιον της Victoria, που έδωσε την εντολή τελικά, στον Allsopp. Το 1852, ο Allsopp χάριζε κιβώτια με τις Arctic Ale, τις μπύρες με αλκοόλ 11 βαθμών που είχε δημιουργήσει, στους άντρες του Belcher και εκείνοι, με μια αποστολή πέντε πλοίων, ξεκινούσαν για τον Καναδά. Η Arctic Ale είχε έντονη, σχεδόν καπνιστή γεύση και πάγωνε στους -11 βαθμούς.


Ο Belcher την περιέγραψε στα απομνημονεύματα του ως «μια μεγάλη ευλογία για όλους εμάς, τουλάχιστον για όσο τις είχαμε, το πιο αξιόπιστο αντισκορβουτικό φάρμακο!». O Belcher έχασε τα 4 από τα 5 πλοία της αποστολής του στον ακραίο παγετό της Ανταρκτικής και όταν γύρισε στη Βρετανία, πέρασε ναυτοδικείο, εκεί όπου του ζητήθηκε να παραδώσει το σπαθί του στρατηγού ώστε να καθαιρεθεί αυτόματα. Μαζί με τα πλοία, χάθηκαν και οι Arctic Ale, στα παγωμένα σώματα των ναυτικών του.

Όμως η δίψα των Βρετανών ναυτικών για την εξερεύνηση του Αρκτικού Κύκλου δεν είχε σταματημό. Ο Sir. Leopold McClintock με το δικό του πλήρωμα βρέθηκε στο ίδιο μονοπάτι θανάτου με τους προκατόχους του και ο Sir George Nares το 1875 πια, κατάφερε να πατήσει στα αχαρτογράφητα εδάφη του Αμερικάνικου Βορρά, αυτή τη φορά με έλκηθρα και να γυρίσει νικητής.

Η Arctic Ale θα μπορούσε να αποκτήσει τη δική της ναυτική διαφήμιση, καθώς βρέθηκε στις αποσκευές και στα αμπάρια όλων εκείνων των παράτολμων εξερευνητών. Ο Nares, λίγο πριν αρχίσουν οι στρατιώτες του να πεθαίνουν από κρυοπαγήματα, έγραψε στο προσωπικό του ημερολόγιο για την Arctic Ale, πως ήταν «εξαιρετικής ποιότητος! Θα πρότεινα σε κάθε ταξιδιώτη, σε κάθε εξερευνητή να γεμίζει τους αποθηκευτικούς του χώρους με φιάλες της!». Τα πλοία του Franklin, ή ό,τι είχε απομείνει από αυτά, βρέθηκαν 170 χρόνια αργότερα.

Το φινάλε της ιστορίας​

Η Allsopp απέκτησε φήμη και δόξα σε ολόκληρη τη βρετανική επαρχία, με τις ευλογίες της βασιλικής οικογένειας. Κατά τον 20ό αιώνα, συγχωνεύθηκε με τη γειτονική Ind Coope, δημιουργώντας ένα παντοδύναμο αποστακτήριο με το όνομα Allied Breweries Group. Σήμερα, o μύθος της Arctic Ale ζει μια νέα εποχή μέσα από την ομώνυμη μπύρα της αμερικάνικης Harpoon Brewery. Όμως δεν ήταν τόσο πεζό το φινάλε της αυθεντικής Arctic Ale. Ευτυχώς.

To 2010, όταν το πάλαι ποτέ αποστακτήριο του Allsopp, το οποίο εκείνη την εποχή λειτουργούσε ως pub με το όνομα Punch Taverns, παραχωρήθηκε στον όμιλο ζυθοποιίας Spirit Group, ο Αμερικάνος παρασκευαστής μπύρας craft, Christopher Bowen ανακάλυψε πως υπήρχαν σφραγισμένα κιβώτια της αυθεντικής Arctic Ale από το 1850 και το 1875!

Ο ίδιος κράτησε ορισμένα από αυτά, σκοπεύοντας να επιχειρήσει να αντιγράψει τη γεύση της. Τα υπόλοιπα πωλήθηκαν σε δημοπρασίες, με τιμές που ξεκινούσαν από 3.300 λίρες Βρετανίας το μπουκάλι, ενώ η τελευταία φιάλη του 1850 απέφερε στον κάτοχο της, το αστρονομικό ποσό των 500.000 δολαρίων. Ποσό με το οποίο πιθανότατα θα καταφέρει να ξεκινήσει τη δική του εκστρατεία στην Ανταρκτική ή όπου αλλού θελήσει.
 

Kapas

new member
Δημοσιεύσεις
285
Ηλικία
33
Περιοχή
Thessaloniki
Μοτοσυκλέτα
Africa twin 750 rd07
Όνομα
Θεόφιλος
Καταρχάς εμένα στο χωριό μου πίνουμε και φτιάχνουμε τσίπουρα αλλα μια ΝΥΜΦΗ για το σβήσιμο είναι πάντα ότι πρέπει. (Εναλακτικα μαμος)
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Όλες οι τάσεις στον χώρο της μπύρας για το 2021​

Ακόμα και μέσα στην πανδημία, η τέχνη της μπύρας διαρκώς εξελίσσεται.​

bence-boros-8T5UAV6KkZA-unsplash.jpg

Παρά την πανδημία, ο τομέας της ζυθοποιίας δεν επαναπαύεται στα ίδια προϊόντα και αναπροσαρμόζεται για ένα πιο εξειδικευμένο κοινό που δε διστάζει να πειραματιστεί με νέες γεύσεις. Ακόμα και το 2021, η θρησκεία της καλής μπύρας διαφέρει από χώρα σε χώρα, από σούπερ μάρκετ σε σούπερ μάρκετ και από μπαρ σε μπαρ, τα οποία ανυπομονούμε να ανοίξουν σύντομα, έστω και σε εξωτερικούς χώρους. Γι’ αυτό, το ισπανικό Esquire έκανε μια λίστα με τις μπύρες που θα κερδίσουν έδαφος το 2021.

Μη αλκοολουχες μπύρες​

Οι μη-αλκοολούχες μπύρες παρουσίασαν έντονη δημοφιλία τα τελευταία χρόνια. Καλοφτιαγμένες και υγιεινές, σε βαθμό που βελτιώνουν και τις διατροφικές μας συνήθειες. «Αρκετές μπύρες έχουν φυτικές ίνες και υδατάνθρακες βραδείας αποδέσμευσης, όπως η παλατινόζη, με εξαιρετικά θρεπτικά και υγιή πλεονεκτήματα» δηλώνει o Antonio Fumanal, ζυθοπαραγωγός της Ambar. «Στην Ισπανία, οι μη-οινοπνευματώδεις μπύρες αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 8% της αγοράς σε σύγκριση με το 1% στην Ευρώπη ή στον υπόλοιπο κόσμο» αποσαφηνίζει ο Jaume Alemany, Διευθυντής Marketing και Επικοινωνίας της Damm.

Υπέρ-αλκοολούχες μπύρες​

«Οι ποικιλίες θα αυξηθούν, και μαζί τους εκείνες με υψηλή αλκοολική περιεκτικότητα, όπως η Imperial Stout, αποθηκευμένη σε βαρέλια καστανιάς και φτιαγμένη από μοριακό ζεύγη, με 11% περιεκτικότητα σε αλκοόλ» επισημαίνει ο Alemany.

Μπύρες με ουίσκι​


Η προέλευση ενός καλού ουίσκι είναι ουσιαστικά μια καλή μπύρα χωρίς πίκρα. «Το ότι και τα δύο προϊόντα αλληλεπιδρούν ξανά είναι ένα περίεργο πείραμα. Πολλοί ζυθοποιοί έχουν δείξει ότι μπορούν να συνυπάρξουν, αλλά, πέρα από την περιέργεια, δεν υπάρχουν μεγάλες προκλήσεις. Ζήσαμε εκείνη τη στιγμή πριν από χρόνια και θέλαμε να κυκλοφορήσουμε μια μπύρα με βότκα. Μάθαμε πολλά, αν και η ιδέα δεν ήταν πλήρως κατανοητή» παραδέχεται ο Fumanal.

Μπύρες με CBD​

Για τον Fumanal «απομένει να αποδειχθεί ότι η κανναβιδιόλη (CBD) παρέχει θετικά χαρακτηριστικά στην μπύρα, πέρα από το γεγονός ότι ορισμένοι καταναλωτές ενδέχεται να τη συγχέουν με τις ψυχαγωγικές επιπτώσεις της τετραϋδροκανναβινόλης (THC)».

Μπύρες με ΙΡΑ & ΝΕΙΡΑ​

«Τα IPA έφεραν ένα νέο σύμπαν αρωμάτων και προκλήσεων στους ζυθοποιούς, τόσο κατά τη δοκιμή τους όσο και κατά την παρασκευή τους. Για φέτος, προετοιμάζουμε κάτι νέο, με νέους τρόπους ενσωμάτωσης του λυκίσκου. Θα δούμε μπύρες με NEIPA, αν και δεν πιστεύουμε ότι θα γίνουν κυρίαρχες στην αγορά» εκτιμάει ο Enrique Torquet, Διευθυντής Επικοινωίας της Ambar.
Το NEIPA, μια παραλλαγή της κατηγορίας IPA, έγινε δημοφιλής στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών και αυτό, χάρη στον εξαιρετικά φρουτώδη, ελαφρώς πικρό και αναζωογονητικό του χαρακτήρα.

Μπύρες hard seltzer​

Πρόκειται για μια καινοτόμο πρόταση που βασίζεται στη φυσική ζύμωση από ζαχαρότευτλα, αφήνοντας ένα άρωμα γεύσης που ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός νέου καταναλωτή με ολοένα και πιο εξελιγμένες προτιμήσεις.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Το Τάγμα της Σιωπής έχει την δική του μπύρα: Chimay​

Chimaybeers-622x274.jpg

Στο μοναστήρι Scourmont νότια των Βρυξελλών, οι μοναχοί από το 1862, παράγουν τις μπύρες Chimay. Είναι από τις διασημότερες trappist beers στον κόσμο και υπάρχουν τρεις τύποι. Chimay Blue, Chimay Red και Chimay Triple.
Πριν γνωρίσουμε όμως την καθεμία ξεχωριστά, ας πούμε λίγα λόγια για την ιστορία του μοναστηριού αλλά και της ίδιας της μπύρας.
Η ονομασία της προέρχεται από ένα μικρό χωριό που βρίσκεται κοντά στο μοναστήρι Scourmont νότια των Βρυξελλών και πολύ κοντά στα σύνορα με την Γαλλία. Ιδρύθηκε το 1862 από τους μοναχούς που είναι γνωστοί ως Τάγμα της Σιωπής -Peres Trappists- και ανήκουν στο Σιστεριανό (Cistercians) Τάγμα Αυστηρής Ιερατικής Συμπεριφοράς. Στο μοναστήρι διατηρούν μια φάρμα, ένα τυροκομείο, όπου παράγεται και το τυρί Chimay και φυσικά ασχολούνται ευλαβικά με την παραγωγή της μπύρας Chimay.
Για την παραγωγή της χρησιμοποιούν αγνά υλικά της φύσης που βρίσκουν εντός του χώρου του μοναστηριού. Νερό από την πηγή τους, λυκίσκο, 2 τύπους βύνης κριθαριού, σιτάρι και μαγιά που προέρχεται από δική τους καλλιέργεια και η οποία χρησιμοποιείται από το 1948 ύστερα από μελέτες που έκαναν κατά την διαδικασία παραγωγής της μπύρας. Επαναζυμώνεται στο βαρέλι με τη μέθοδο που παράγονται και οι σαμπάνιες. Δηλαδή, προτού τοποθετηθεί το καπάκι στη φιάλη, προστίθεται μέσα στην έτοιμη μπίρα μια ποσότητα μαγιάς και σιροπιού ζάχαρης. Η νέα ζύμωση διαρκεί περίπου τρεις εβδομάδες και λαμβάνει χώρα σε ειδικά κελάρια όπου τα μπουκάλια διατηρούνται σε ελεγχόμενες συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας.
Chimayphoto.jpg
Πως τις σερβίρουμε:
Οι Chimay σερβίρονται σε ποτήρια στρογγυλά και κολονάτα που μοιάζουν στο σχήμα με δισκοπότηρο. Πρέπει απαραιτήτως, όποια μπίρα κι αν πίνετε, να έχετε καθαρά ποτήρια χωρίς ίχνη λίπους. Το λίπος είναι ικανό να εξαφανίσει τον αφρό! Οι μπίρες Chimay δεν είναι παστεριωμένες και επιπλέον περιέχουν τα υπολείμματα της μαγιάς από τη ζύμωση στο μπουκάλι. Συνεπώς, αν τις κρυώσετε πολύ, ενδέχεται να σχηματίσουν ίζημα. Οι Chimay Blue και Chimay Red είναι προτιμότερο να πίνονται σε θερμοκρασία 10 με 12 βαθμούς, για να αναδεικνύονται τα περίπλοκα αρώματα και το πλούσιο σώμα τους. Η Chimay Triple πίνεται σε χαμηλότερη θερμοκρασία μεταξύ 6 και 8 βαθμών. Σερβίρουμε σχεδόν το 1/3 της μπίρας γέρνοντας το ποτήρι, με ήπιες κινήσεις χωρίς να ακουμπάμε το μπουκάλι στο ποτήρι και συμπληρώνουμε την υπόλοιπη μπίρα με μια απότομη κίνηση, γυρνώντας το μπουκάλι σχεδόν κάθετα.
Chimay Red 7% vol
Παράγεται από το 1862 και είναι η πρώτη μπίρα που εμφιάλωσαν οι μοναχοί – εξ ου και η ονομασία Premiere στην ετικέτα της φιάλης των 750 ml. Εχει ζεστό χάλκινο χρώμα, κρεμώδη και πλούσιο αφρό που καλύπτει την επιφάνεια και αρώματα δροσερά βερίκοκου, βατόμουρων και μαγιάς. Μεταξένια η αίσθηση στο στόμα, ξηρή και υπόξινη, με μέτρια γεμάτο σώμα και μια ευχάριστη πικρίλα στην επίγευση.
Chimay Blue 9% vol
Η πιο δυνατή από τις τρεις, καθώς διαθέτει υψηλό αλκοολικό περιεχόμενο. Παρασκευάστηκε το 1948 σαν χριστουγεννιάτικη μπίρα. Εχει διαυγές σοκολατένιο χρώμα και κάτω από τον πλούσιο και μακράς διαρκείας αφρό της κρύβονται αρώματα φρέσκιας μαγιάς, μπαχαρικών, φρέσκων φρούτων και νότες από κόκκινα άνθη. Το στόμα επίσης αρωματικό, αφήνει μια αίσθηση ψημένης βύνης. Εχει πλούσιο σώμα και αφήνει μια ευχάριστη και μεγάλη επίγευση.
Chimay Triple 8% vol
Χρυσή, μελένια και θολή στην όψη, διαθέτει πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα από μαγιά και φρέσκο λυκίσκο, με ίχνη από πιπέρι, μοσχάτο κρασί και σταφίδες. Ο αφρός της είναι πλούσιος και αρκετά καλής διάρκειας. Φρουτώδης και αρωματική στο στόμα, με όγκο. Στην ολοκλήρωση της γεύσης δεν μένει οξύτητα μα μια διακριτική πικράδα.

Πηγη www.kathimerini.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

beer12.jpg

Πώς πρέπει να πίνουμε τη μπίρα; Με αφρό ή χωρίς​

Κι όμως έχει μεγάλη σημασία το πώς.

Το πώς πίνει κανείς τη μπίρα του έχει τεράστια σημασία ακόμη και για την ίδια την υγεία του. Πρέπει να γνωρίζουμε πως πίνεται σωστά η μπίρα ειδάλλως όλα πάνε στράφι. Η μπίρα είναι σίγουρα ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά του κόσμου αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όλοι ξέρουν να την πίνουν σωστά.


Άραγε πρέπει να φτιάχνουμε αφρό ή όχι; Αυτό ήταν πάντα το αιώνιο ερώτημα όταν τη σερβίρουμε. Εσύ τι πιστεύεις; Εσύ πως το κάνεις;

Εμείς ανακαλύψαμε πως πρέπει να πίνεται η μπίρα σωστά. Θέλεις να μάθεις

beer4.jpg

Ξεκινώντας με τα βασικά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το φαινόμενο, που μέσω των πολυάριθμων και έντονων φυσαλίδων, δημιουργεί το γνωστό μας κεφάλι/καπέλο/krausen αφρού στο χείλος της μπύρας, λέγεται πυρήνωση. Η φυσική του σχηματισμού πυρήνων δεν είναι πλήρως κατανοητή, εμφανίζοντας όμως μια μεγάλη ομάδα πρωτεϊνών και μικρότερων πολυπεπτιδίων (με επιπλέον πρωτεΐνες) που μπορούν να λειτουργήσουν ως ομάδα ή μεμονωμένα και να θεωρηθούν θετικοί παράγοντες για τον σχηματισμό του.



beer.jpg

Μία συγκεκριμένη πρωτεΐνη που βρίσκεται στο κριθάρι είναι η Lipid Transfer Protein 1 (LTP1), και αυτό παίζει μεγάλο ρόλο στον αφρό μιας μπύρας. Η πρωτεΐνη αυτή έχει έντονο το ''αίσθημα'' της υδροφοβικότητας (δηλαδή δεν συμπαθεί ιδιαίτερα το νερό) με αποτέλεσμα να εισχωρεί στις φούσκες του CO2 (ανθρακικού) που παράγονται κατά την ζύμωση ή αποθήκευση και να σκαρφαλώνει μαζί τους στην επιφάνεια. Εκεί δημιουργεί μια επίστρωση/επιφάνεια που βοηθά στην σταθεροποίηση και διατήρηση του αφρού. Εδώ ''μπαίνει'' στο παιχνίδι και ο Λυκίσκος όπου με τα υδρόφοβα πολυπεπτίδια του, που προέρχονται απο τα πικρά οξέα εξυπηρετεί έτσι ώστε να έχουμε και πιο κολλώδες αφρό.



beer2.jpg

Μια μπύρα συχνά μπορεί να παρουσιάσει αλλαγές στην γεύση της εξαιτίας ενός πυκνού στρώματος αφρού που οφείλεται στις επιφανειοδραστικές ενώσεις που κινούνται μέσα στα τείχη των φυσαλίδων που φιλτράρουν την κορυφή του ποτηριού σας. Η κρεμώδης, αφράτη αίσθηση του αφρού μπορεί να αλλάξει δραματικά την αντίληψη μας για μια δεδομένη μπύρα, "*****ώνοντας" την συνολική μας γευστική παλέτα. Είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι αισθήσεις της γεύσης και της όσφρησης είναι στενά συνυφασμένες. Ο αφρός φέρνει ενώσεις οσμών στην επιφάνεια της μπύρας, και ανοίγει το πλήρες φάσμα των γεύσεων σας.


beer5.jpg

Μερικοί λόγοι τώρα που μπορεί να έχουμε περισσότερο αφρό ή λιγότερο απο το σύνηθες: 1.Βρώμικα ποτήρια. Απορρυπαντικά ή άλλα προϊόντα καθαρισμού που μπορεί να είναι αόρατα σε ένα ποτήρι μπορεί να μειώσουν το σχηματισμό του αφρού. Το ποτήρι σας θα πρέπει να ξεπλένεται επιμελώς πριν το γέμισμα. 2.Χαραγμένα ποτήρια (Trappist). Στις χαραγματικές εσοχές αυτών των ποτηριών συσσωρεύονται φυσαλίδες οι οποίες όταν η μάζα τους αυξηθεί έντονα εκτονώνονται προς το κεφάλι του αφρού αναπληρώνοντας τον. 3.Τρόφιμα-Κραγιόν: Πάνω κάτω για τους ίδιους λόγους μπορεί να μπλοκάρουν τις αλληλεπιδράσεις των πρωτεϊνών και να επηρεάσουν την σταθερότητα και διάρκεια ζωής του. 4.Περιεκτικότητα σε αλκοόλ: Το αλκοόλ (αιθανόλη) στην μπύρα στην πραγματικότητα δρα ως αποτρεπτικό. Μετά από ένα σημείο όσο αναφορά την περιεκτικότητα, η ικανότητα της αιθανόλη πολλαπλασιάζεται με αποτέλεσμα να αποτρέπει τον αφρό να αυξάνεται προοδευτικά.



beer6.jpg

5.Θερμοκρασία: Η θερμοκρασία επηρεάζει όχι μόνο την αντίληψη της γεύσης, αλλά και τη συνολική ελκυστικότητα της μπύρας σας. Η διαδικασία κατά την οποία οι μικρότερες φυσαλίδες απορροφώνται απο μεγαλύτερες δημιουργεί ανώμαλα αποτελέσματα Αυτό συμβαίνει σε υψηλότερες θερμοκρασίες, δημιουργώντας φτωχότερο τον αφρό στο ποτήρι, και ακόμα περισσότερο στα kegs. 6.Άζωτο: Το άζωτο έχει την μοναδική και θαυμάσια ικανότητα να παράγει μια κρεμώδη, "πλούσια" αίσθηση στο στόμα και ένα παχύ στρώμα που παράγει μια θαυμάσια πόσιμη και δελεαστική εμπειρία. Η σχέση του με τη θερμοκρασία έχει επίσης να κάνει με την διαλυτότητα του αερίου μέσω ενός υγρού. Το αέριο άζωτο δεν είναι πολύ διαλυτό, έτσι ώστε να παράγει πολλές μικρές φυσαλίδες που δημιουργούν μια πολύ κρεμώδη, σταθερή κεφαλή.


Πηγη www.ratpack.gr
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.273
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria

View attachment 30890

Πώς πρέπει να πίνουμε τη μπίρα; Με αφρό ή χωρίς​

Κι όμως έχει μεγάλη σημασία το πώς.

Το πώς πίνει κανείς τη μπίρα του έχει τεράστια σημασία ακόμη και για την ίδια την υγεία του. Πρέπει να γνωρίζουμε πως πίνεται σωστά η μπίρα ειδάλλως όλα πάνε στράφι. Η μπίρα είναι σίγουρα ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά του κόσμου αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όλοι ξέρουν να την πίνουν σωστά.


Άραγε πρέπει να φτιάχνουμε αφρό ή όχι; Αυτό ήταν πάντα το αιώνιο ερώτημα όταν τη σερβίρουμε. Εσύ τι πιστεύεις; Εσύ πως το κάνεις;

Εμείς ανακαλύψαμε πως πρέπει να πίνεται η μπίρα σωστά. Θέλεις να μάθεις

View attachment 30891

Ξεκινώντας με τα βασικά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το φαινόμενο, που μέσω των πολυάριθμων και έντονων φυσαλίδων, δημιουργεί το γνωστό μας κεφάλι/καπέλο/krausen αφρού στο χείλος της μπύρας, λέγεται πυρήνωση. Η φυσική του σχηματισμού πυρήνων δεν είναι πλήρως κατανοητή, εμφανίζοντας όμως μια μεγάλη ομάδα πρωτεϊνών και μικρότερων πολυπεπτιδίων (με επιπλέον πρωτεΐνες) που μπορούν να λειτουργήσουν ως ομάδα ή μεμονωμένα και να θεωρηθούν θετικοί παράγοντες για τον σχηματισμό του.



View attachment 30892

Μία συγκεκριμένη πρωτεΐνη που βρίσκεται στο κριθάρι είναι η Lipid Transfer Protein 1 (LTP1), και αυτό παίζει μεγάλο ρόλο στον αφρό μιας μπύρας. Η πρωτεΐνη αυτή έχει έντονο το ''αίσθημα'' της υδροφοβικότητας (δηλαδή δεν συμπαθεί ιδιαίτερα το νερό) με αποτέλεσμα να εισχωρεί στις φούσκες του CO2 (ανθρακικού) που παράγονται κατά την ζύμωση ή αποθήκευση και να σκαρφαλώνει μαζί τους στην επιφάνεια. Εκεί δημιουργεί μια επίστρωση/επιφάνεια που βοηθά στην σταθεροποίηση και διατήρηση του αφρού. Εδώ ''μπαίνει'' στο παιχνίδι και ο Λυκίσκος όπου με τα υδρόφοβα πολυπεπτίδια του, που προέρχονται απο τα πικρά οξέα εξυπηρετεί έτσι ώστε να έχουμε και πιο κολλώδες αφρό.



View attachment 30893

Μια μπύρα συχνά μπορεί να παρουσιάσει αλλαγές στην γεύση της εξαιτίας ενός πυκνού στρώματος αφρού που οφείλεται στις επιφανειοδραστικές ενώσεις που κινούνται μέσα στα τείχη των φυσαλίδων που φιλτράρουν την κορυφή του ποτηριού σας. Η κρεμώδης, αφράτη αίσθηση του αφρού μπορεί να αλλάξει δραματικά την αντίληψη μας για μια δεδομένη μπύρα, "*****ώνοντας" την συνολική μας γευστική παλέτα. Είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι αισθήσεις της γεύσης και της όσφρησης είναι στενά συνυφασμένες. Ο αφρός φέρνει ενώσεις οσμών στην επιφάνεια της μπύρας, και ανοίγει το πλήρες φάσμα των γεύσεων σας.


View attachment 30894

Μερικοί λόγοι τώρα που μπορεί να έχουμε περισσότερο αφρό ή λιγότερο απο το σύνηθες: 1.Βρώμικα ποτήρια. Απορρυπαντικά ή άλλα προϊόντα καθαρισμού που μπορεί να είναι αόρατα σε ένα ποτήρι μπορεί να μειώσουν το σχηματισμό του αφρού. Το ποτήρι σας θα πρέπει να ξεπλένεται επιμελώς πριν το γέμισμα. 2.Χαραγμένα ποτήρια (Trappist). Στις χαραγματικές εσοχές αυτών των ποτηριών συσσωρεύονται φυσαλίδες οι οποίες όταν η μάζα τους αυξηθεί έντονα εκτονώνονται προς το κεφάλι του αφρού αναπληρώνοντας τον. 3.Τρόφιμα-Κραγιόν: Πάνω κάτω για τους ίδιους λόγους μπορεί να μπλοκάρουν τις αλληλεπιδράσεις των πρωτεϊνών και να επηρεάσουν την σταθερότητα και διάρκεια ζωής του. 4.Περιεκτικότητα σε αλκοόλ: Το αλκοόλ (αιθανόλη) στην μπύρα στην πραγματικότητα δρα ως αποτρεπτικό. Μετά από ένα σημείο όσο αναφορά την περιεκτικότητα, η ικανότητα της αιθανόλη πολλαπλασιάζεται με αποτέλεσμα να αποτρέπει τον αφρό να αυξάνεται προοδευτικά.



View attachment 30895

5.Θερμοκρασία: Η θερμοκρασία επηρεάζει όχι μόνο την αντίληψη της γεύσης, αλλά και τη συνολική ελκυστικότητα της μπύρας σας. Η διαδικασία κατά την οποία οι μικρότερες φυσαλίδες απορροφώνται απο μεγαλύτερες δημιουργεί ανώμαλα αποτελέσματα Αυτό συμβαίνει σε υψηλότερες θερμοκρασίες, δημιουργώντας φτωχότερο τον αφρό στο ποτήρι, και ακόμα περισσότερο στα kegs. 6.Άζωτο: Το άζωτο έχει την μοναδική και θαυμάσια ικανότητα να παράγει μια κρεμώδη, "πλούσια" αίσθηση στο στόμα και ένα παχύ στρώμα που παράγει μια θαυμάσια πόσιμη και δελεαστική εμπειρία. Η σχέση του με τη θερμοκρασία έχει επίσης να κάνει με την διαλυτότητα του αερίου μέσω ενός υγρού. Το αέριο άζωτο δεν είναι πολύ διαλυτό, έτσι ώστε να παράγει πολλές μικρές φυσαλίδες που δημιουργούν μια πολύ κρεμώδη, σταθερή κεφαλή.


Πηγη www.ratpack.gr
Είπαμε να πιούμε μια μπύρα ,μην το παραγ@μησουμε κιολας abcdefghgk
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Όσο συχνότερα πηγαίνεις για μπύρες, τόσο πιο ευτυχισμένος γίνεσαι​


mens-night-out-street-style.jpg

Μία έρευνα που μίλησε στην καρδιά μας.

Καλά τα νέα αδέρφια. Από εδώ και στο εξής, μην αισθανθείτε ποτέ ξανά μειονεκτικά αν σας αρέσει να χτυπάτε εκείνα τα ποτάκια μετά τη δουλειά. Ειδικότερα, φαίνεται πως όσες περισσότερες φορές τα χτυπάτε, τόσο το καλύτερο. Μία έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, αναφέρει πως οι «τακτικές» επισκέψεις στις pubs και τα μπαρ μας κάνουν πιο κοινωνικούς και ευτυχισμένους.
Όλα αυτά χάρη στις ενδορφίνες που απελευθερώνονται με την κατανάλωση αλκοόλ και μας κάνουν πιο κοινωνικούς και χαμογελαστούς. Δεν είναι λοιπόν μόνο το συναίσθημα ικανοποίησης της δίψας. Είναι μία τίμια προσπάθεια για να έρθουν οι άνθρωποι πιο κοντά, ακόμη και αν έχουν κοπανήσει μία σειρά από υποβρύχια. Ο χαβαλές, τα χαμόγελα, οι ιστορίες και το ζεστό κλίμα που φέρνει μαζί του το ποτό, φαίνεται πως μας βοηθάει να γίνουμε πιο κοινωνικοί. Τα βάλαμε οπότε κάτω και σκεφτήκαμε πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε την έξοδο για ποτά από δω και στο εξής.


Οπωσδήποτε ποτά μετά τη δουλειά
Μια χαρά είναι οι ποτάρες μετά το γραφείο και όπως έχει αποδειχτεί βοηθούν τους συναδέλφους στις μεταξύ τους σχέσεις. Όχι υπερβολές ωστόσο καθότι εύκολα μπορούν να γίνουν παρεξηγήσεις και ειδικά αν έχει έρθει μαζί και το αφεντικό.

Περισσότερα σφηνάκια​

Γιατί το τίμιο υποβρύχιο δεν απογοήτευσε ποτέ κανέναν. Ένωσε τον κόσμο και τον έκανε μία μεγάλη αγκαλιά. Χάρη σε αυτά έχεις καταλήξει πάμπολλες φορές να τα πίνεις με την διπλανή παρέα, ακόμη και όταν δεν ξέρεις κανέναν από αυτούς. Το ποτό ενώνει τον κόσμο.

Τα ματς αποκλειστικά σε μπιραρίες​

Ναι εντάξει, μπορεί να γουστάρουμε την άπλα του σαλονιού και την θαλπωρή του δωματίου μας, αλλά που είναι η παραδοσιακή αντροπαρέα που βγαίνει να δει τον αγώνα σε μαγαζιά; Ακόμη και οι καφετέριες δείχνουν τα ντέρμπι και σερβίρουν μια χαρά αλκοόλ. Τέρμα το μέσα παιδιά, όλοι έξω. Ακόμη και αν χάσει η ομάδα θα είσαι πιο ευτυχισμένος.

Επένδυσε στο συνοικιακό μπαρ​

Είναι αυτό που βρίσκεται στον πιο πάνω δρόμο, αλλά δεν πας επειδή είναι καμμένο. Αηδίες. Το ποτό είναι ποτό. Κάποιες φορές σε χρειάζεται και το χρειάζεσαι με την παρέα σου. Δεν λέμε να μην μαζευτείτε στο σπίτι για ταινία και delivery, αλλά υπάρχει πάντα χρόνος για μία μπιρίτσα. Και πριν και μετά.

Πηγη www.ratpack.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Έξι κοκτέιλ μπίρας για δροσερές καλοκαιρινές βραδιές​

kokteil-mpiras


Μια παγωμένη μπίρα το καλοκαίρι φαντάζει ως όαση (σχεδόν) όλες τις ώρες της ημέρας. Με αυτή πρωταγωνίστρια φτιάχνουμε τα πιο δροσερά κοκτέιλ του καλοκαιριού.​

Η αλήθεια είναι ότι η μπίρα μπορεί να σταθεί μόνη της και να ικανοποιήσει την ανάγκη μας για δροσιά τους καλοκαιρινούς μήνες, χωρίς την αρωγή άλλων αλκοολούχων ποτών. Αν, όμως, αναζητάτε μια αλλαγή στο πώς να την καταναλώσετε ή ανήκετε σε αυτούς που δεν την απολαμβάνουν σκέτη, αλλά θα μπορούσαν να τη συνδυάσουν με άλλα ποτά, τότε τα παρακάτω κοκτέιλ είναι για εσάς. Μη φοβάστε! Η αγαπημένη σας μπίρα παραμένει πρωταγωνίστρια.
Hangman’s blood
Ένα κοκτέιλ που επινοήθηκε τη δεκαετία του ’60 από τον συγγραφέα Anthony Burgess, διάσημο για το μυθιστόρημα «Κουρδιστό Πορτοκάλι», το κοκτέιλ αυτό δεν είναι για τους… άμαθους πότες. Πώς να το φτιάξετε: Αναμείξτε 2 σφηνάκια από τζιν, ρούμι, ουίσκι, μπράντι και Port μέσα σε ποτήρι pint. Στη συνέχεια προσθέστε λίγο λιγότερο από 3 σφηνάκια σαμπάνια και τελειώστε με μπίρα Guinness. Η γεύση του είναι απαλή και σύμφωνα με τον Burgess αφήνει σπάνια hangover.


Μαργαρίτα μπίρας
Εμπνευσμένο από τη διάσημη και πολυαγαπημένη μαργαρίτα, το κοκτέιλ αυτό θα ενώσει τους λάτρεις της μπίρας με τους λάτρεις της τεκίλας. Πώς να το φτιάξετε:Αναμείξτε 4 σφηνάκια παγωμένου γλυκολέμονου, 4 σφηνάκια τεκίλας και 4 σφηνάκια lager στο μπλέντερ με πάγο και ανακατέψτε. Σερβίρετε σε ποτήρι μαργαρίτας και γαρνίρετε με φλούδα από lime. Η μπίρα σε αυτή τη μαργαρίτα «κόβει» τη γλυκύτητα του γλυκολέμονου και το τελικό αποτέλεσμα θυμίζει περισσότερο μαργαρίτα, παρά μπίρα.
Shock Me
Η ονομασία του δεν είναι τυχαία και τα υλικά του αποτελούν μια έκπληξη, που «δουλεύει» αρμονικά. Πώς να το φτιάξετε: Θα χρειαστείτε ¼ του φλιτζανιού από οποιαδήποτε καστανή Ale, 2 κουταλιές της σούπας bourbon, 1 κουτ. του γλυκού Southern Comfort και 1 κουτ. του γλυκού σιρόπι σφενδάμου. Αναμείξτε τα όλα μαζί σε ένα σέικερ και γεμίστε το με πάγο. Ανακατέψτε ήπια για 10 δευτερόλεπτα και αδειάστε σε ένα κλασικό χαμηλό ποτήρι.

Caipbeerinha
Πέραν της εμπνευσμένης ονομασίας του, το κοκτέιλ αυτό, όπως και η μαργαρίτα μπίρας, αξιοποιούν ένα κλασικό κοκτέιλ (το Caipirinha), εμπλουτίζοντάς το. Πώς να το φτιάξετε: Θα χρειαστείτε 1,5 σφηνάκι Cachaça, 2 φέτες λεμόνι, 2 φέτες lime, 6 φύλλα μέντας, μισό σφηνάκι νέκταρ αγαύης και περίπου 1 σφηνάκι μπίρα IPA. Ανακατέψτε το λεμόνι και το lime με το νέκταρ αγαύης, προσθέστε τη μέντα και την cachaça και ανακατέψτε με πάγο. Στο τέλος προσθέστε τη μπίρα, η οποία θα φέρει μια πιο πικρή νότα στο κοκτέιλ και σερβίρετε.
The Red Eye
Όσοι έχετε δει την ταινία Cocktail με τον Τομ Κρουζ από τα μακρινά ‘80s ίσως έχετε προσέξει και το κοκτέιλ αυτό, το οποίο έχει μια αίσθηση Bloody Mary και υποτίθεται ότι μπορεί να… γιατρέψει το hangover. Πώς να το φτιάξετε: Βάλτε σε ένα ποτήρι με την παρακάτω σειρά 1 σφηνάκι βότκα, 4 σφηνάκια χυμό ντομάτας, 8 σφηνάκια lager, 1 κουτ. του γλυκού χυμό λεμόνι κι ένα ωμό αβγό. Μια σταγόνα καυτερής σάλτσας μπορεί να προστεθεί στο τέλος αν θέλετε και… καλή σας τύχη!

The Stout Diplomat
Το κοκτέιλ αυτό δημιουργήθηκε από τον mixologist Yanni Yanni Kehagiaras του εστιατορίου Nopa στο San Francisco σαν ένα κοκτέιλ που μπορεί να απολαύσει κάποιος ως επιδόρπιο, γλυκό τόσο ώστε να ταιριάξει στο τέλος ενός γεύματος, με όλα τα συστατικά του να είναι δροσερά. Πώς να το φτιάξετε: Αναμείξτε 1 σφηνάκι mild σκούρο ρούμι, μισό σφηνάκι σέρι και 4 σφηνάκια stout σε ένα μεγάλο ποτήρι και σερβίρετε όσο είναι δροσερό.

Πηγη www.clickatlife.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η παράξενη ιστορία πίσω από την πιο ακριβή μπύρα όλων των εποχών​

Είναι δυνατόν να πουλήθηκε έναντι 503.300 δολαρίων στο eBay;​

Capture-72.png

Ηιστορία ξεκινά όταν ένας «συλλέκτης» του eBay από την Τούλσα της Οκλαχόμα αγόρασε ένα μπουκάλι Allsopp’s Arctic Ale έναντι 304 δολαρίων συν 19,95 για μεταφορικά, από έναν πωλητή στη Μασαχουσέτη. Το δέμα συνόδευε ένα πλαστικοποιημένο χειρόγραφο, υπογεγραμμένο από τον Percy G. Bolster, έναν δικηγόρο από τη Βοστόνη, που δήλωνε ότι είχε παραλάβει το μπουκάλι το 1919, το οποίο είχε παρασκευαστεί το 1852, ειδικά για μία πολική αποστολή.

Ο αγοραστής συμπέρανε ότι η συγκεκριμένη μπύρα ήταν ανάμεσα στις προμήθειες που πήρε στην Αρκτική το 1852 ο Sir Edward Belcher κατά τη διάρκεια μιας άκαρπης αναζήτησης του Sir John Franklin και του πληρώματός του, όταν έφυγαν από το Λονδίνο για την Καναδική Αρκτική το 1845 με σκοπό να βρουν το Northwest Passage.

Ο Belcher είχε ζητήσει από τον Βρετανό ζυθοποιό Samuel Allsopp (γνωστός για κάποιες από τις πρώτες εμφιαλώσεις ινδικών Pale Ales στην Αγγλία προκειμένου να μεταφερθούν στις αποικίες) να εμφιαλώσει μια ειδική παρτίδα για ένα ταξίδι υπό το μηδέν. Αργότερα, έγραψε ότι ο ζύθος Allsopp ήταν ένας πολύτιμος σύμμαχος ενάντια στο σκορβούτο.

Πώς μία μπύρα έφτασε τα 503.300 δολάρια​

Η υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ (κοντά στο 10%) βοήθησε ώστε να μην παγώσει η μπύρα. Κάποια στιγμή το μπουκάλι μεταφέρθηκε στο eBay. Υπήρχαν πολλά θαυμαστικά, μια μακρά περιγραφή του καπετάνιου Belcher, η προσπάθεια να βρεθεί ο Franklin και ο συλλέκτης, που συνέβαλαν κατά κάποιο τρόπο στο να φτάσει το μπουκάλι να πωλείται για 150 χιλιάδες δολάρια (η αποστολή ήταν δωρεάν). Ωστόσο, όταν ξεκίνησε η υποβολή προσφορών από ένα δολάριο, δεν υπήρχε πλέον η επιλογή να το αγοράσεις στο αρχικό, μεγάλο ποσό. Λίγες μέρες μετά όμως, άρχισε να αυξάνεται.

Την έκτη ημέρα είχε σπάσει το φράγμα των δύο χιλιάδων δολαρίων. Την έβδομη, 23 υποψήφιοι συμμετείχαν στη μάχη, φτάνοντας την προσφορά των 78 χιλιάδων δολαρίων. Μέχρι τις 11 Αυγούστου, με πάνω από 74.000 άτομα να παρακολουθούν τη δράση, έγινε η τελευταία από τις 157 προσφορές: 503.300 δολάρια ακριβώς. Ισχύει όμως τελικά η προσφορά;
Πριν ξεκινήσει να συλλέγει ιστορικά μπουκάλια μπύρας μισού εκατομμυρίου δολαρίων, ο «αγοραστής» από το Somerville της Μασαχουσέτης είχε πραγματοποιήσει προηγουμένως 17 συναλλαγές στο eBay – οι περισσότερες από αυτές ήταν η αγορά άλμπουμ heavy metal μουσικής που έφταναν τα 30 δολάρια. Έτσι, κρίθηκε από το eBay ότι το προηγούμενο ιστορικό αγορών του δεν υποστήριζε μία αγορά τέτοιου μεγέθους.

«Δεν γνωρίζουμε αν έχει πουληθεί. Δεν μεσολαβούμε στις συναλλαγές» είπε η Wendy Sept από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της εταιρείας.
Πόσο αξίζει, λοιπόν ένα μπουκάλι μπύρας Arctic Ale του Allsopp; Μόνο με συγκρίσεις θα μπορούσε να δοθεί μία απάντηση, αλλά αρκεί να λάβουμε υπόψη μας πώς το τηλεσκόπιο του καπετάνιου που αναζητούσε το χαμένο πλήρωμα, πωλήθηκε για 5600 λίρες σε μια δημοπρασία του Shrewsbury.

Αν δείχνει κάτι η εξωπραγματική τιμή πώλησης αυτού του μπουκαλιού μπύρας έναντι 503.300 δολαρίων, αυτό είναι ότι κάποιος προσπάθησε μάλλον να μπερδέψει τη δημοπρασία για άγνωστους ή πιο πιθανό για δικούς του κακόβουλους σκοπούς.

Πηγη www.oneman.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Έρευνα: Κι όμως την μπίρα την ανακάλυψαν οι Κινέζοι πριν 9.000 χρόνια​

bues.jpg

Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι η επιστημονική αλήθεια.

Ποιος δεν έχει πιεί στη ζωή του ένα ποτήρι μπίρας; Φυσικά όλοι έχουμε την εντύπωση πως αυτό το πολύ διάσημο ποτό το έχουν ανακαλύψει οι Γερμανοί. Αλλά αυτό είναι μέγιστο λάθος σύμφωνα πλέον με μία νέα έρευνα που έγινε πρόσφατα.

br.jpg

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα αρχαιότερα ευρήματα που έχουμε εντοπίσει έως τώρα και σχετίζονται με την μπίρα, σε μία περιοχή της Νότιας Κίνας.

Ναι μπορεί να μοιάζει με σκηνή από ταινία αλλά όμως είναι η αλήθεια. Ναι την μπίρα την ανακάλυψαν οι Κινέζοι.

btre.jpg

Τα ευρήματα συμπεριλαμβάνουν δύο ανθρώπινους σκελετούς 9.000 ετών, οι οποίοι είναι περιτριγυρισμένοι από κεραμικά δοχεία.

Αυτά τα δοχεία ήταν δοχεία που έπιναν μέσα τους μπίρα.

pier.jpg

Πρόκειται μάλλον για ένα ταφικό σημείο μακριά από κατοικημένες περιοχές. Και τα 50 δοχεία ήταν άθικτα και μάλιστα πρόκειται για τα αρχαιότερα ζωγραφισμένα σκεύη που έχουμε δει.

btrpo.jpg

Ναι είναι τα αρχαιότερα ποτήρια μπίρας που υπάρχουν και που έχουν ανακαλύψει μέχρι σήμερα.

Λόγω της πολυπλοκότητας της παραγωγής μπίρας εκείνη την εποχή, οι αρχαιολόγοι δε θεωρούν πως η κατανάλωσή της γινόταν για διασκέδαση, αλλά ως μία τελετή σχετική με την ταφή των νεκρών. Τα δοχεία έμοιαζαν σε μέγεθος με τα σύγχρονα ποτήρια μπίρας

btre.jpg
Με την ανάλυση των δοχείων οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως αυτή η μπύρα είναι μάλλον θολή, ελαφρώς ζυμωμένη και γλυκιά.

Δεν ξέρουμε πως έφτιαχναν την μπύρα 9.000 χρόνια πριν, καθώς η ζύμωση μπορεί να συμβεί και φυσικά. Αν οι άνθρωποι είχαν περίσσιο ρύζι και οι σπόροι μούχλιασαν, μπορεί να παρατήρησαν πως γινόντουσαν πιο γλυκοί και με αλκοόλ με τον καιρό. Και ενώ δε γνώριζαν τη βιοχημεία των σπόρων, μάλλον παρατήρησαν τη διαδικασία της ζύμωσης και την τελειοποίησαν με δοκιμή και λάθος.

bew.jpg

Τα ευρήματα δείχνουν πως η κατανάλωση μπύρας ήταν ένα σημαντικό στοιχείο

biea.jpg

Στις προϊστορικές ταφικές τελετές στη Νότια Κίνα, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη πολύπλοκων κοινωνιών αγροτών τέσσερις χιλιετίες μετά.

biesd.jpg
Μάλλον χρησιμοποιήθηκε ρύζι, αλλά λόγω της παλαιότητας των δοχείων και του γεγονότος πως το ρύζι μόλις είχε αρχίσει τότε να χρησιμοποιείται ως τρόφιμο, δεν είναι σίγουροι πώς γινόταν η παραγωγή του σε αυτήν την αρχαία κοινότητα.

Με την ανάλυση των δοχείων οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως αυτή η μπύρα είναι μάλλον θολή, ελαφρώς ζυμωμένη και γλυκιά.


Πηγη www.ratpack.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Αυτές οι μπίρες βάζουν κάτω οποιοδήποτε καλό κρασί​



beerw2.jpeg

Ναι, μπορείς να πας επίσκεψη σε κάποιο σπίτι και το δώρο σου να είναι μπύρα, αλλά όχι οποιαδήποτε μπύρα.

Το savoir faire της επίσκεψης λέει ότι μπύρες μπορείς να πηγαίνεις μόνο σε κάποιο bbq με την αντροπαρέα. Συνήθως είναι και η συνεισφορά αυτού που δεν πιάνουν τα χέρια του για να ψήσει ή πάει στο χασάπη και δεν μπορεί να ξεχωρίσει τη μπριζόλα από το κοκορέτσι. Οι πιο «ενήλικες» επισκέψεις απαιτούν ένα fancy κρασί. Οκ, σε κάποιες περιπτώσεις μπορείς να πας κι ένα μπουκάλι ουίσκι, αλλά εκεί μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά. Το ουίσκι είναι ένα ρίσκο και καλό θα ήταν να το προσφέρεις μόνο σε κάποιον που ξέρεις καλά και προσωπικά για να εκτιμηθεί και να πιάσει τόπο χωρίς να ρισκάρεις.

Άρα το κρασί είναι μονόδρομος σε μια επίσκεψη, ειδικά τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές και τα τραπεζώματα μέχρι τελικής πτώσης δίνουν και παίρνουν, ή μήπως όχι; Φυσικά και δεν είναι μονόδρομος το κρασί. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μία εναλλακτική που καταφέρνει να γεφυρώσει τα αγεφύρωτα και κρατά άπαντες ευχαριστημένους.

Bosteels Tripel Karmeliet​

beer1.jpeg

Allagash Curieux​

beer2.jpeg

Lindeman’s Framboise​

beer3.jpeg

Boon Brouwerij Kriek Mariage Parfait​

beer9.jpeg
Ναι, μπορείς να συνδυάσεις την επισημότητα της βραδινής επίσκεψης με τη χαλαρότητα του παρεΐστικου bbq, αρκεί να το κάνεις σωστά. Εκτός από τις μπύρες που παίρνεις από τα super market κατά εξάδες, δωδεκάδες και λοιπά πολλαπλάσια του έξι, υπάρχουν και εκείνες οι premium μπύρες που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από ένα καλό κρασί.

Η βύνη σε αγαστή συνεργασία με τον λυκίσκο μπορεί να δώσει υπέροχα και περίπλοκα αποτελέσματα από τη μύτη και τον ουρανίσκο μέχρι την επίγευση όπως κάθε σταφύλι. Η περιεκτικότητα σε αλκοόλ μπορεί να κυμανθεί και αυτή από το ισχνί 2,5% μέχρι λίγο πάνω από 10% ώστε να εξασφαλιστεί μια ευχάριστη εμπειρία για όλους, ακόμα κι αυτούς που δεν θέλουν να το παρακάνουν με το αλκοόλ.

Dupont Avec Les Bons Voeux​

beer45.jpeg

Cantillon Lou Pepe Framboise​


beer21.jpeg

Samuel Smith Imperial Stout​

beer53.jpeg

Drie Fonteinen Cuvée Armand & Gaston​

beer543.jpeg
Οι συγκεκριμένες μπύρες που θα δείτε στις gallery δεν πωλούνται φυσικά με την εξάδα, και ίσως χρειαστεί ένα μικρό σαφάρι για να τις ξετρυπώσετε, αλλά αξίζει τον κόπο. Αν εμφανιστείτε καλεσμένος με μια φιάλη magnum (aka 1,5 λίτρου) τυλιγμένη με μια περισπούδαστη ετικέτα, κανείς δεν θα τολμήσει να φανταστεί ότι φέρατε μια απλή μπύρα.

Πηγη www.ratpack.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πώς φτιάχνεται ο αφρός στη μπίρα και γιατί επηρεάζει τη γεύση της​



beer12.jpg

Μία ολόκληρη επιστήμη πίσω από τον αφρό.

Η μπίρα είναι ένα παγκόσμιο ποτό που το αγαπάνε και το έχουν αγαπήσει εκατομμύρια κόσμος. Είναι τόσο εύκολο να πιείς μια μπίρα όσο το να πιείς ένα ποτήρι με νερό. Θεωρείται πλέον είδος βασικής ανάγκης, ειδικά για τους Γερμανούς που όντως το κατεβάζουν σαν να ήταν νεράκι.


Είτε σας αρέσει είτε όχι, ο αφρός ή κεφάλι ή head ή kräusen είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό της μπϊρας. Ξέρετε, όμως, πώς δημιουργείται και γιατί διαφέρει από ποτήρι σε ποτήρι; Έχετε παρατηρήσει ότι αν φοράτε κραγιόν «σκοτώνετε» τον αφρό σε μια μπίρα; Και γιατί η δικιά σας μπορεί να είναι αφρώδης και αυτή που σερβίρεται στον διπλανό σας όχι; Ο αφρός της μπίρας είναι ολόκληρη επιστήμη και θα σας εξηγήσουμε τα βασικά παρακάτω.

Mπες στο παρακάτω άλμπουμ για να δεις πώς φτιάχνεται ο αφρός και πως επηρεάζει τη γεύση της:

beer11.jpg

Μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη που βρίσκεται με φυσικό τρόπο στο κριθάρι είναι η πρωτεΐνη μεταφοράς λιπιδίων 1 (LTP1) και παίζει μεγάλο ρόλο στον αφρό μπύρας. Αυτή η πρωτεΐνη είναι υδροφοβική (που σημαίνει ότι δεν της αρέσει το νερό). Έτσι προσκολλάται στις φυσαλίδες CO2 που έχει η μπύρα και ψάχνει να διαφύγει. Ανεβαίνει προς την επιφάνεια και εκεί σχηματίζει μια επίστρωση στις φυσαλίδες που βοηθά στη διατήρηση του αφρού.

beer2.jpg
Να σημειώσουμε εδώ ότι το διοξείδιο του άνθρακα που δημιουργεί τις φυσαλίδες στη μπύρα, παράγεται κατά τη διάρκεια της ζύμωσης αλλά εισάγεται με τεχνητό τρόπο και στην εμφιάλωση.

Η πρωτεΐνη λοιπόν που έχει το κριθάρι, δημιουργεί ένα στρώμα στην επιφάνεια της μπύρας μέσα στο οποίο εγκλωβίζονται οι φυσαλίδεςπου φτάνουν στην επιφάνεια και έτσι διατηρούνται και δεν σκάνε. Αυτό που κάνει τον αφρό πιο παχύ, πιο σταθερό κλπ είναι μια άλλη χημική αντίδραση: το γεγονός ότι οι πρωτεΐνες του κριθαριού αλληλεπιδρούν με υδρόφοβα πολυπεπτίδια που προέρχονται από σταυροειδείς δεσμούς κόκκων με πικρά ισο-άλφα οξέα από τον λυκίσκο, καθιστώντας τον αφρό σταθερό και κολλώδη.

beer4.jpg

Υπάρχουν δεκάδες μεταβλητές που επηρεάζουν τις διαφορές στην ποιότητα του αφρού και την υφή του. Για παράδειγμα, το ποσοστό της πρωτεΐνης LTP1 που θα έχει μια συγκεκριμένη παρτίδα μπύρας μπορεί να εξαρτάται από το πόσο υγρασία ή πόση ζέστο κλίμα υπήρχε κατά την καλλιέργεια του κριθαριού.

beer3.jpg

Πώς επηρεάζει ο αφρός τη γεύση της μπύρας;

Μπορεί κάποιοι να αποφεύγουν την δημιουργία αφρού, όταν σερβίρουν τη μπύρα αλλά πρέπει να ξέρετε ότι ο αφρός επηρεάζει πολύ τη γεύση της. Μια μπύρα που η επιφάνεια της καλύπτεται με αφρό έχει διαφορετική γεύση από την ίδια μπύρα χωρίς αφρό. Αυτό συμβαίνει γιατί κάποια ενεργά στοιχεία του ποτού προσκρούουν στο τείχος που σχηματίζει ο αφρός και δεν εξατμίζονται από το ποτήρι.

beer5.jpg

Ο αφρός επίσης, επηρεάζει και την αίσθηση της γεύσης. Αυτός ο κρεμώδης, αφράτος αφρός αλλάζει την αντίληψη της γεύσης και στρογγυλεύει τη γεύση που ερεθίζει τον ουρανίσκο μας.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο αφρός προστατεύει την μπύρα από την επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα και κατά συνέπεια από την οξείδωση που θα επηρεάσει τα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά της. Επιπλέον με τον αφρό απελευθερώνεται ποσότητα ανθρακικού που περιέχει και προκαλεί πολύ λιγότερο φούσκωμα σ’ αυτόν που την καταναλώνει.

beer6.jpg

Είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι αισθήσεις μας της γεύσης και οσμής είναι στενά συνυφασμένες. (Σκεφτείτε πόσες φορές έχετε κλείσει τη μύτη σας για να καταπιείτε ένα φάρμακο που δεν σας αρέσει). Στην πραγματικότητα, πολλές φορές ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό που μπορεί να περιγράψει κάποιος πότης ως «γεύση» ανιχνεύεται στην ρινική διαδρομή του. Ο αφρός, λοιπόν, ενισχύει τη γεύση της μπύρας και γεμίζει τη μύτη μας με ένα μεγάλο μπουκέτο αρωμάτων που το απολαμβάνουμε.

Πηγη www.krasiagr.com
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Αν υπάρχει κάτι καλύτερο από μία παγωμένη μπίρα το καλοκαίρι, είναι η Michelada​



Όπως όλα τα πράγματα που κάνουν πιο ενδιαφέρον το καλοκαίρι μας, έρχεται από το Μεξικό και μας δροσίζει φτιάχνοντας το κέφι.

Κανείς δεν ήξερε πώς την πάλευε ο κόσμος τα καλοκαίρια πριν την εφεύρεση της μπίρας. Ίσως έτσι εξηγείται ότι κατάγεται από την αρχαία Αίγυπτο και από τότε μπορεί να ζει στη σκιά του κρασιού ως προς την κοινωνική της θέση, ωστόσο όταν το θερμόμετρο ξεπεράσει τους 30°, τότε το στάτους του κρασιού πάει περίπατο, μαζί με τη γραβάτα και άλλα πολλά.
Τα κοκτέιλ με μπίρα, αν μπορούμε να τα πούμε έτσι, είναι ίσως τα μοναδικά ποτά που έχουν ακόμα πιο κακή φήμη από την τεκίλα ή το ρούμι ως γρήγοροι τρόποι για να γίνει κανείς νταούλι. Τα υποβρύχια στοιχειώνουν ακόμα τις φοιτητικές μας εξαλλότητες οι οποίες διανθίζονται με χαριτωμένα κενά μνήμης. Όμως η Michelada δεν είναι μια μεξικάνικη εκδοχή του υποβρυχίου, είναι κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον.


Οι ρίζες της είναι μάλλον άγνωστες και έκανε την εμφάνισή της κάπου στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν ο συνδυασμός αλάτι και λάιμ άρχισε να συνοδεύει πιάτα και ποτά στο Μεξικό. Σαν λέξη είναι ένα πορτμαντό από τις ισπανικές λέξεις chela, που σημαίνει lager μπίρα, helada, που σημαίνει παγωμένη και το mi, άρα μεταφράζεται σαν η «η παγωμένη μπίρα μου», κάποτε το παγωμένη δεν ήταν αυτονόητο για την μπίρα και ευτυχώς που δεν προλάβαμε αυτή την εποχή.

Κάποιες βερσιόν της Michelada έχουν και χυμό ντομάτας, πρακτικά είναι ένα bloody mary στο οποίο η βότκα έχει αντικατασταθεί από μπύρα και ίσως ένα μέρος ντοματοχυμού. Αλλά αυτό είναι ένα ύστερο twist στην αρχική συνταγή. Τα βασικά υλικά για μια Michelada είναι τα εξής: Μια μπίρα 330ml, αν είναι και μεξικάνικη, ακόμα καλύτερα, αλλά δεν είναι απαραίτητο, δύο σταγόνες Worcestershire sauce, 2 σταγόνες Tabasco, τον χυμό από μισό λάιμ, μία πρέζα αλάτι και μία πρέζα φρεσκοτριμένου μαύρου πιπεριού. Τα προσθέτουμε όλα μαζί, με τελευταίο την μπίρα πολύ προσεκτικά λόγω αφρού, και γαρνίρουμε με μια φέτα λάιμ. Το γαρνίρισμα στο χείλος με το αλάτι και την πάπρικα μπορούμε να την αποφύγουμε όταν φτιάχνουμε σπίτι τη Michelada για το μπαλκόνι μας.


Πηγη www.ratpack.gr
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.218
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Το παν στην Michalada είναι να στην σερβίρει καμμία μιγαδα σε καμμιά πλαζα εκει προς ... Μεχικο, Κολομβία κλ.π. αλλοιώς δεν συγκεραζονται τα συστατικά της σε χασαποταβερνα ....! Tooth
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.273
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Το παν στην Michalada είναι να στην σερβίρει καμμία μιγαδα σε καμμιά πλαζα εκει προς ... Μεχικο, Κολομβία κλ.π. αλλοιώς δεν συγκεραζονται τα συστατικά της σε χασαποταβερνα ....! Tooth
Κι εκείνη του κάπελα καλή είναι.
Αρκεί να είναι χειμωνας abcdefghgk abcdefghgk abcdefghgk
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ξέρετε πώς λέγεται η μπίρα σας;​

mpira-kalokairi

Λάγκερ, βάις, πέιλ έιλ... Εσείς λέτε την μπύρα σας με το όνομά της;

Η κουλτούρα της μπύρας έχει ηλικία πολλών χιλιάδων ετών και δεν γνωρίζει σύνορα. Έτσι, πολλές από τις ονομασίες που συναντάμε στην ορολογία της προέρχονται από διαφορετικούς λαούς και προφέρονται με τον τρόπο που επιβάλλει η αντίστοιχη γλώσσα. Ιδού, λοιπόν, τα πιο κοινά σφάλματα από το beer.gr που κάνουν οι ελληνόφωνοι beer drinkers.​

Lager
Ούτε λάτζερ τρώγεται, ούτε… λέιτζερ. Λάγκερ λέγεται η καημένη, κι αν θέλετε να είστε σούπερ σωστοί, λάαγκα. Το όνομα βγαίνει από το γερμανικό lagern (αποθηκεύω), γιατί η μπύρα αυτού του τύπου αποθηκεύεται για αρκετές εβδομάδες σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες πριν καταναλωθεί. Λάγκερ λοιπόν, έτσι;
Weiss
Η λέξη είναι επίσης γερμανικής προέλευσης και σημαίνει «λευκή». Δεν προφέρεται γουέις ή γουάις, αλλά βάις. Τις μπύρες αυτού του τύπου θα τις δείτε επίσης γραμμένες και weizen (βάιτσεν ή καλύτερα βάιτσ-ν), που σημαίνει σιτάρι, αφού περίπου η μισή βύνη που χρησιμοποιείται για την παραγωγή τους προέρχεται από σιτάρι (η υπόλοιπη από κριθάρι).

Pale Ale
Εδώ δεν έχετε δικαιολογία, αφού πρόκειται για αγγλικές λέξεις. Όχι άλλο πάλε άλε, πέιλ έιλ λέγεται η καημένη η μπυρίτσα, και σημαίνει ξανθιά (χλωμή) μπύρα τύπου ale (αφροζύμωτη). Πέιλ έιλ.


Πολλά είδη μπύρας, πολλές ονομασίες...
IPA/APA
Το IPA προέρχεται από τις λέξεις India Pale Ale (ίντια πέιλ έιλ) και προφέρεται άι-πι-έι, όπως τα γράμματα της αγγλικής αλφαβήτου. Αντιστοίχως, όχι άπα, αλλά έι-πι-έι. Όχι τίποτε άλλο, αλλά μην πετάξετε κανένα… αστραφτερό στη σερβιτόρα και της πέσει ο δίσκος απ’ τα χέρια. Κρίμα οι μπύρες.

Stout
Στουτ είναι το χαϊδευτικό της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΣΤΟΥΤγάρδης, καμία σχέση δεν έχει όμως με μπύρα. Επίσης βρετανικός όρος και προφέρεται στάουτ. Άμα είστε σκωτσέζοι, δικαιολογείστε να την πείτε στέουτ. Όχι όμως στουτ, ακούγεται σαν να κατέβηκε κάποιος από τα βουνά για να πιει μπύρα.


Π(ι)είτε τη σωστά!
Εμπορικές ονομασίες μπυρών
Κι επειδή δεν θέλουμε να στραμπουλήξετε καμιά γλώσσα προσπαθώντας να παραγγείλετε εκείνη την μπύρα με τα 18 σύμφωνα στη σειρά, σας έχουμε εδώ πώς προφέρονται μερικές μπύρεςμε κάπως περίεργα ονόματα. Πάμε λοιπόν:
Schlenkerla: σλενκέρλα
Anchor: άνκορ
Estrella: εστρέγια (ισπανικά, μην μπερδεύεστε)

Grolsch: χρολς (ολλανδικά)
ΗΒ: χα-μπέ (γερμανικά), ούτε έιτς μπι ούτε ήτα-βήτα
König Ludwig: κένιγκ λούντβιχ (ελαφρύ το χ, δεν ετοιμάζεσαι να φτύσετε)
Kozel: κόζελ, όχι κοζέλ (τσέχικα)
Oranjeboom: οράνγιεμπομ (ολλανδικά)
Peroni Nastro Azzuro: περόνι νάστρο ατζούρο (ιταλικά)
Rogue: ρογκ
Schlösser: σλόσερ
Schöfferhofer: σεφερόφερ (είναι ευκολότερο απ’ όσο φαίνεται)
Stella Artois: στέλλα αρτουά (μην ακούσω κανένα αρτόις!)
Weihenstephaner Hefe Weissbier: βαι(χ)ενστεφάνερ χέφε βάισμπίαρ
Ακόμη:
Leffe: λέφε
Hacker-Pschorr: χάκα ψορ
Straffe Hendrik: στράφε χέντριχ (ολλανδόφωνοι) στραφ (χ)εντρίκ (γαλλόφωνοι)
Andechs: άντεχς
Schneider: σνάιντερ
Πλέον μπορείτε να πάτε στην μπιραρία (πιο) διαβασμένοι!

Πηγη www.clickatlife.gr
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.218
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Αμα δεν εχεις πιει την μπυρα εκει που την λενε Cerveja ( σερβεζα) αστο καλυτερα , χαμενος κοπος .... ασε που μπορει να σου κατσει και κανενας μονοσανδαλος Οστρογοτθος διπλα σου .....! abcde Tooth
 
Top Bottom