Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2021: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα​

7 αγώνες​




H Αθλήτική MOT.O.Ε. προκηρύσσει Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και Κύπελλο MX αποτελούμενο από 7 αγώνες


mx 2021 2


Πηγη https://2wo.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MX Σκύδρα: Ομαλή εκκίνηση για το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ MOTOCROSS με αρκετές συμμετοχές​

Και πολλές απουσίες κορυφαίων αθλητών

Με την αρχική εκτίμηση να κάνει λόγο για 110 αναβάτες και 96 συνολικά να συμμετέχουν στα χρονομετρημένα, η συμμετοχή στον 1ο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος Motocross κρίνεται εντυπωσιακή δεδομένου των συνθηκών. Το ΜΟΤΟ έδωσε το παρόν για να καταγράψει την δράση και το ρεπορτάζ και είδαμε τα πράγματα να κυλούν χωρίς συνωστισμό, ιδιαίτερα ομαλά και δίχως εντάσεις. Το πλήθος των αναβατών δεν φαινόταν στον χώρο και σε οποιοδήποτε σημείο της όμορφης πίστας στην Σκύδρα.
Η χθεσινή μπόλικη βροχή δυσκόλεψε τα πράγματα το πρωί, αλλά γνωρίζοντας πολύ καλά το σημείο και την κατάσταση, οι άνθρωπο της διοργάνωσης έδωσαν την απαραίτητη παράταση ώστε οι συνθήκες να βελτιωθούν. Πράγματι, το υπέδαφος απέτρεψε να γίνουν τα πάντα μία τεράστια λίμνη σε σημείο που έτρεξε και η μικρή κατηγορία MX65 που αρχικά η σκέψη ήταν να μην μπουν στην πίστα ώστε να μην κινδυνεύσουν οι μικροί μας αθλητές.
Ευτύχημα που κατάφεραν και μπήκαν ώστε να τους απολαύσουμε όλους και ιδιαίτερα τον Τριανταφυλλόπουλο Σόλων (KTM #241) που η οδήγησή του ήταν εξωπραγματική, όχι μόνο σε χρόνο αλλά και σε στιλ!

Την ημέρα βέβαια άνοιξε η MX2-MX125 που σημαίνει πως ταλαιπωρήθηκαν περισσότερο από όλους, στρώνοντας την πίστα για τους υπόλοιπους. Αρκετά γλιστρήματα και πτώσεις, ευτυχώς όχι κάτι σοβαρό, μέχρι να δημιουργηθούν τα πατήματα με την σωστά φτιαγμένη πίστα να δίνει την ευκαιρία να εξελιχθούν τα πράγματα ομαλά στην συνέχεια και τον καιρό να κρατιέται χωρίς να ξανά βρέξει.
Στην MX1-MX300 ο Παπίλας Παναγιώτης (Honda #22) ήταν ταχύτερος και μάλιστα καθόλου τυχαία καθώς γυρνούσε εξαιρετικά και είχε από κοντά του τον Γεωργαντά Αλέξανδρο (Husqvarna #21). Οι δύο τους ήταν ένα πολύ γρήγορα δίδυμο μέσα σε μία συγκεκριμένη πεντάδα που ξεχώρισε σήμερα και οδηγούσε πάρα πολύ καλά. Οι υπόλοιποι τρεις είναι οι Τουρατζίδης Δημήτρης (Yamaha #200) αδερφός του πρωταθλητή που επίσης ήταν στο χώρο σήμερα χωρίς να τρέχει, ο Αρβανίτης Γεώργιος (Kawasaki #711) και ο Φυσέκης Στάθης (Kawasaki #125) όπου συγκεκριμένα οι δύο τους έκαναν ένα άλλο «Kawasakiκο» δίδυμο κάνοντας κοντινό ταχύτερο χρόνο. Από εκεί και πέρα οι διαφορές μεγάλωναν σε χρόνους.


Εμφανέστατη η απουσία κορυφαίων αναβατών που φτωχαίνει το άθλημα αλλά και το θέαμα. Λυρίου, Ράδος, Κρητικός και άλλοι, είναι κρίμα να λείπουν και ευθύνη της ομοσπονδίας να προσπαθήσει να τους φέρει πίσω αντιμετωπίζοντας έναν – έναν του ξεχωριστούς λόγους.
Ομοίως και στην MX2-MX125 υπήρχαν απουσίες. Ο περσινός πρωταθλητής Ανδρέας Ανδρέου (Yamaha #1) φυσικά και είχε τον καλύτερο χρόνο, εξαιρετικός όπως πάντα, αν κι ο Φωτόπουλος Χρήστος (Kawasaki #911) έκανε πολύ κοντινό ταχύτερο χρόνο και ποντάρουμε και στους δύο για θέαμα στον αγώνα.
Στην άλλη μικρή κατηγορία, την MX85 ο Μερκούρης Κωνσταντίνος (KTM #111) είχε τον ταχύτερο χρόνο αλλά την παράσταση έκλεψε ο Φωτάκης Σωτήριος (TM #94) που οδηγούσε με εκπληκτικό στιλ και πολύ δυνατά περάσματα! Μαζί με την MX85 έτρεχαν και οι γυναίκες με τις αδελφές Λάμπρου (Yamaha) να κάνουν τους ταχύτερους χρόνους.
Στην MXOPEN και MXSENIOR ο Παραστατίδης (Husqvarna #12) ήταν ο πλέον γρήγορος, και για άλλη μία φορά εντυπωσιακός.

Συγκεντρωτικά τα αποτελέσματα:








Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ελληνικό MX 2021 Σπερχειάδα: Δυνατό θέαμα σε απαιτητικό αγώνα!​

Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος αγώνας του πανελλήνιου πρωταθλήματος

Χάρισαν θέαμα οι πολλοί αγωνιζόμενοι σήμερα, κατά τον δεύτερο αγώνα στην Σπερχειάδα σε ένα απαιτητικό τερέν που χρειαζόταν δυνάμεις για να ανταπεξέλθουν. Το θέαμα το προσέφεραν σε συνοδούς αλλά και σε παρευρισκόμενους που βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στην πίστα. Οι διοργανωτές έκαναν το καθήκον τους, προσπάθησαν να επιβάλλουν την τάξη σε συνοδούς χωρίς να αποφεύγονται πάντα οι εντάσεις αλλά όλα αυτά εκτός πίστας. Αγωνιστικά το κύριο θέμα των συμμετεχόντων ήταν τα αυλάκια που είχαν δημιουργηθεί εν μέρει από την χθεσινή βροχή, δυσκολεύοντάς τους αρκετά.

Ευτυχώς η MX1 πήρε τελευταία εκκίνηση, γιατί διαφορετικά θα είχαν δυσκολευτεί ακόμη περισσότερο οι μικρότερες κατηγορίες. Οι πτώσεις δεν έλειψαν ευτυχώς δίχως πολλούς τραυματισμούς με εξαίρεση μία άτυχη στιγμή στην MX2 όπου ο Φωτόπουλος που εκείνη την στιγμή οδηγούσε τον αγώνα με τον Σάγμαλη να καραδοκεί, κατέληξε τραυματισμένος στον ώμο και εγκατέλειψε.

Στην MX1 μεγάλη και άξια νίκη πήρε ο Παπίλας με Honda CRF450, ακολουθούμενος από Γεωργαντά με Husqvarna FC450 και Τουρατζίδη με YZF450. Στον πρώτο του αγώνα Motocross με την Enduro του μοτοσυκλέτα συμμετείχε στην κατηγορία και ο δημοσιογράφος του ΜΟΤΟ και πολυπρωταθλητής Enduro Κίμων Καράμπελας τερματίζοντας στην 9η θέση και περιγράφοντας ως ιδιαίτερα απαιτητική την συγκεκριμένη ημέρα.
Στην OPEN ο Τομαρας για άλλη μία φορά έκανε μία εντυπωσιακή παρουσία με διπλή νίκη και στα δύο σκέλη.
Ο Καρασακαλίδης κέρδισε στην SENIOR επίσης με νίκη και στα δύο σκέλη, όπως αντίστοιχα και οι αδερφές Λάμπρου, Ιωάννα και Αμαλία με YZF250 και YZ125.

Διπλή νίκη είχε και ο Φωτόπουλος στην ΜΧ50 με τον Χατζάκη να κερδίζει το πρώτο σκέλος στην ΜΧ65 και με δεύτερη θέση στο επόμενο σκέλος να κερδίζει τον δεύτερο αγώνα ενώ στην ΜΧ85 δύο νίκες είχε και ο Μερκούρης.





Ακολουθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα:









Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Το Υπουργείο Αθλητισμού, η Περιφέρεια και η ΔΕΗ θα προετοιμάσουν την πίστα στην Μεγαλόπολη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross 2021​

megalopoli_mx.jpg

Από τον BikerSpirit

Συνεχίζονται οι διεργασίες για την προετοιμασία του αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross 2021 στη πίστα της Μεγαλόπολης.

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου:

Η προετοιμασία της πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Μεγαλόπολη, η οποία θα φιλοξενήσει φέτος το καλοκαίρι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross 2021, αποτέλεσε αντικείμενο τηλεφωνικής επικοινωνίας που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα, Δευτέρα 31 Μαΐου, με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, ήδη το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ετοιμάζει προγραμματική σύμβαση -μεταξύ του ίδιου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΔΕΗ- για το έργο διαμόρφωσης της εν λόγω πίστας, η οποία προορίζεται να φιλοξενήσει πλήθος επίσημων αγώνων μοτοσυκλέτας στη χώρα μας.

Πηγη www.bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MOTOCROSS Προσοτσάνη: Πολλές συμμετοχές σε έναν όμορφο αγώνα – Πρώτες φωτογραφίες!​

Καλός καιρός και δοκιμές με μπόλικη λάσπη

Συνεχίζει την δυναμική του παρουσία του Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MOTOCROSS που στους μήνες που πέρασαν με υποχρεωτικούς περιορισμούς στις αθλητικές δραστηριότητες, κράτησε το σκήπτρο των αγώνων. Πλήθος συμμετοχών και στον τρίτο αγώνα που φιλοξένησε η Προσοτσάνη χαρίζοντας καλό καιρό και όμορφο κλίμα όλες τις ημέρες του αγώνα.

Μπόλικη λάσπη αντιμετώπισαν οι οδηγοί το πρωί στις δοκιμές από το μπόλικο νερό στην διάρκεια της νύκτας ώστε να μην απαιτηθεί κάποια διακοπή ενδιάμεσα των σκελών. Λίγες πτώσεις συγκριτικά με τον αριθμό των συμμετοχών και εγκαταλείψεις, κυρίως στην MX2-MX125 και στην MXWOMEN χωρίς κανένα σοβαρό τραυματισμό σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.
Η χθεσινή, καθολική επικράτηση του Γεωργαντά στα προκριματικά της MX1 συνεχίστηκε και σήμερα με τον Σάγμαλη να αναλαμβάνει τις νίκες στην MX2.

Όλοι οι νικητές και τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα του αγώνα αναλυτικά:


































φωτό: Παναγιώτης Μανωλίτσης Pinhole Studio για το περιοδικό ΜΟΤΟ
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πανελλήνιο MX 2021 Ολυμπία: Κατάταξη με πολλές συμμετοχές!​

Εξαιρετική αγωνιστική ημέρα στον Πλάτανο Αρχ. Ολυμπίας!

Με πολλές συμμετοχές που ξεπέρασαν τις 100, έγινε η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος Motocross μετά το διάλειμμα του καλοκαιριού σε μία πίστα με πολύ καλή κατάσταση και με την διοργάνωση να την καταβρέχει αρκετά περιορίζοντας την σκόνη αλλά αποφεύγοντας να δημιουργήσει λάσπη και να χαλάσει η επιφάνεια δυσκολεύοντας τους αναβάτες.
Με τόσες συμμετοχές υπήρχε και κόσμος στις κερκίδες, από τους συνοδούς των αγωνιζομένων σε κάθε αγώνα, δίνοντας μία όμορφη εικόνα κι ακολουθώντας τα μέτρα.

Στην ΜΧ1 ο Γεωργαντάς (#21 Husqvarna) πήρε την εκκίνηση και στην συνέχεια πάλεψε με τον Παπίλα (#22 Honda) ο οποίος επικράτησε αλλά μας έδωσαν μία όμορφη μάχη με αρκετό θέαμα. Μεγάλος απών ο Τουρατζίδης (#200 Yamaha) που στα χρονομετρημένα αντιμετώπισε πρόβλημα, πιθανότατα με τον ώμο του που τον έχει ταλαιπωρήσει και βγήκε κατευθείαν έξω, χωρίς να συνεχίσει. Ελπίζουμε να είναι απλά τα πράγματα. Από τον αγώνα της MX1 ο Γεωργαντάς ξεχώρισε για το θέαμα που έδινε και την ένταση στην οδήγηση με τον Παπίλα να κάνει τον ταχύτερο χρόνο όμως και να έχει την πρώτη θέση.
Με ρυθμό οδηγούσε ο Παναγιωτόπουλος Μιχάλης (#61 TM) για την MX300 τερματίζοντας πίσω από τον Γεωργαντά στην MX1, δείχνοντας πως κάνει κάτι εύκολο!

Ο Ράδος (#97 Husqvarna) ήταν από την αρχή μπροστά και επικράτησε του Σάγμαλη (#919 Yamaha) που όπως πάντα δεν είναι ένας εύκολος αντίπαλος και μας κάνει να ανυπομονούμε για τον αγώνα. Τρίτος ο Μπάκας (#29 Yamaha) και αξίζει ιδιαίτερης μνείας ο Γανωτής (#141 Yamaha) διότι οδηγούσε με φοβερό ρυθμό χαρίζοντας θέαμα και φτάνοντας 7ος γενικής και πρώτος στην ΜΧ125 μπροστά από τον Παυλόπουλο (#84 KTM) και τον Θεοδωρίδη (#344 ΚΤΜ).

Στην OPEN o Τομαράς (#110 Honda)
δεν θα μπορούσε παρά να είναι εκείνος με τον καλύτερο ρυθμό παρόλο που ο Σωτηρόπουλος (#8 Yamaha) είχε τον πιο γρήγορο χρόνο. Τραυματισμό είχε σε αυτή την κατηγορία ο Κ.Σ. που χρειάστηκε να φύγει εκτός πίστας με τις ευχές όλων για ταχεία ανάρρωση.
Στην Senior o περσινός πρωταθλητής Kαρασακαλίδης (#177 KTM) ήταν συνέχεια μπροστά και με μεγάλη άνεση επικράτησε με τον Χαραλαμπόπουλο να έχει μία άτυχη στιγμή από την οποία το σημαντικό είναι πως έφυγε οδηγώντας. Καρανάσης (#271 Honda) και Κριμπούνης (#121 ΚΤΜ) πήραν εδώ τις επόμενες θέσεις.
Πολύ καλό θέαμα είχαμε στην MX85 με τους πολλά υποσχόμενους Μερκούρη (#111 ΚΤΜ) και Φωτάκη (#94 ΤΜ). Ο Φωτάκης είχε το αρχικό προβάδισμα που γρήγορα καθάρισε ο Μερκούρης και έμεινε μπροστά, με τον Φωτάκη όμως να κράτα τον ταχύτερο γύρο. Τρίτος εδώ ο Παπαδάκης (#177 ΚΤΜ).
Στην ΜΧ65 ο Τσαλίκης (#25 Yamaha)
επικράτησε εύκολα με Χατζάκη (#21 YZ65) και Τριανταφυλλόπουλο (#241 ΚΤΜ) να ακολουθούν.
Επίσης Φωτόπουλος με Χαραλαμπόπουλο έδωσαν πολύ θέαμα στην ΜΧ50 με την μικρότερη διαδρομή και σε αγώνα επίδειξης που μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον του αθλήματος!
Ευχή όλων να βοηθήσει ο αυριανός καιρός και να μην βρέξει νωρίτερα από το αναμενόμενο, καθώς το σκηνικό που έχει στηθεί στην Αρχαία Ολυμπία είναι έτοιμο να μας δώσει έναν πολύ όμορφο αγώνα!
Αναλυτικά ο πίνακας της κατάταξης – Ακολουθούν οι πρώτες φωτογραφίες της σημερινής ημέρας:








Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πανελλήνιο motocross – Γιαννιτσά: Σοβαρό ατύχημα στην ΜΧ2​

Έφυγε μοτοσυκλέτα πάνω σε θεατές

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ο πέμπτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στην πίστα των Γιαννιτσών και όπως σε όλους τους αγώνες της φετινής σεζόν, το ΜΟΤΟ βρίσκεται για να σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις σε πραγματικό χρόνο.
Δυστυχώς όμως, οι ειδήσεις δεν είναι πάντα καλές και στην συγκεκριμένη περίπτωση γίναμε μάρτυρες ενός πολύ σοβαρού ατυχήματος που συνέβη κατά την διάρκεια του αγώνα της ΜΧ2. Πιο συγκεκριμένα, σε ένα από τα άλματα της πίστας έφυγε η μοτοσυκλέτα του Κανάκη στον αέρα και έπεσε πάνω στην προστατευτική περίφραξη. Εκεί όμως υπήρχε και μία μεταλλική κολώνα, η οποία έπεσε πάνω σε δύο από τους θεατές με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τους.


Φυσικά ο αγώνας διεκόπη και πριν από λίγο η διοργάνωση ανακοίνωσε την οριστική ακύρωσή του. Μέχρι στιγμής αναμένουμε την επίσημη ενημέρωση από την διοργάνωση προκειμένου να μάθουμε την κατάσταση των τραυματιών, αλλά και την επιβεβαίωση των ονομάτων τους. Για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη, θα σας κρατάμε ενήμερους.


Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

R.I.P. Αλέξανδρος Γεωργαντάς - Δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή μετά το ατύχημα στο ΜΧ Γιαννιτσών​

cb505ce28eae9b328065f9d5fdcc6770_XL.jpg
Δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή ο αθλητής του Motocross Αλέξανδρος Γεωργαντάς, που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στην εντατική μονάδα νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, μετά το ατύχημα που είχε στις 18/10/2021 στον αγώνα ΜΧ στα Γιαννιτσά.
Θυμίζουμε πως κατά τη διάρκεια των αγώνων BMU European Motocross Championship MXoBN / Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross και συγκεκριμένα στον τρίτο γύρο του πρώτου σκέλους της κατηγορίας ΜΧ2, στις 13.20 της Κυριακής 17/10/2021 ο έτερος αθλητής ΜΧ Μάριος Κανάκης έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας και στη συνέχεια έπεσε στην περίφραξη του χώρου της ζώνης μηχανικών, χτυπώντας τον Αλέξανδρο Γεωργαντά και τον Αθανάσιο-Ταξιάρχη Χατζηράλλη που βρισκόταν εντός της ζώνης μηχανικών .

Ο Αλέξανδρος πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε, και παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.
Μάχη για τη ζωή του δίνει όμως και ο 16χρονος Αθανάσιος-Ταξιάρχςη Χατζηράλλης, που βρίσκεται και αυτός στο ίδιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Πηγη www.bikeit.gr

Καλο σου ταξιδι παλικαρι μου cdefghigcdefghigcdefghig
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πανελλήνιο ΜΧ: Αποχή αγωνιζομένων από τον τελευταίο αγώνα!​

Σε ένδειξη πένθους και διαμαρτυρίας

Σήμερα ανακοινώθηκε πως η πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στην κατηγορία OPEN, θα απέχει –μετά από απόφαση των ίδιων των αγωνιζομένων- από τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στις Κρηνίδες, λίγο έξω από την Καβάλα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, οι δέκα αυτοί αναβάτες αναφέρουν πως σε ένδειξη πένθους και θέλοντας να τιμήσουν την μνήμη του αδικοχαμένου συναθλητή τους, Αλέξη Γεωργαντά, αποφάσισαν από κοινού να μην τρέξουν στον τελευταίο αγώνα του Π.Π. Motocross στις 20-21 Νοεμβρίου.
Ταυτόχρονα, τονίζουν μέσα στην ίδια την ανακοίνωση πως αυτή η κίνηση αποτελεί και έναν τρόπο διαμαρτυρίας προς την διοργανώτρια Ομοσπονδία, για την προχειρότητα του πρωταθλήματος, για τις πίστες που επιλέγει, για την μη τήρηση του ανακοινωμένου προγράμματος και για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας.
Πρόκειται σίγουρα για μία κίνηση που σίγουρα προκαλεί αίσθηση και οι δέκα αναβάτες της OPEN που δεν θα συμμετέχουν στον αγώνα είναι οι εξής:

Χρήστος Τομαράς, Μανώλης Σκύβαλος, Σταμάτης Δημολιάνης, Γιώργος Κυπραίος, Θανάσης Αυγέρης, Κυριάκος Κιουτσοκώστας, Κωνσταντίνος Γκόσκινος, Νίκος Σωτηρόπουλος, Διονύσης Κονδυλόπουλος, Νίκος Μυλωνίδης.
Θα πρέπει να αναφέρουμε πως ήδη εδώ και αρκετές μέρες γίνεται μια -διαδικτυακή κυρίως- συζήτηση για το αν θα πρέπει να γίνει ή όχι ο αγώνας, μεταξύ αναβατών αλλά και ανθρώπων που ακολουθούν ή εμπλέκονται στο πρωτάθλημα, με αρκετούς να διατηρούν τις επιφυλάξεις και τις αντιρρήσεις τους, ειδικά μετά το τραγικό συμβάν στα Γιαννιτσά. Από την άλλη μεριά, οι άνθρωποι του ΑΜΟ Κρηνίδων έχουν καταβάλει μια σημαντική και ουσιαστική προσπάθεια για την διαμόρφωση της πίστας, πληρώντας όλες τις προϋποθέσεις και έχοντας καταφέρει να πάρουν την άδεια λειτουργίας από την Περιφέρεια για την τέλεση του αγώνα.
Επιπλέον, η ΑΜΟΤΟΕ είχε βγάλει ανακοίνωση ενόψει του 6ου και τελευταίου αγώνα της χρονιάς με στόχο προφανώς να αποτελέσει κίνητρο για την πραγματοποίηση του αγώνα, βάσει της οποίας "ο τίτλος του Πρωταθλητή στην κατηγορία ΜΧ1 απονέμεται στον εκλιπόντα Αλέξανδρο Γεωργαντά, ο οποίος προηγείτο στην βαθμολογία με διαφορά και δεσμεύει δια παντός το νούμερο 21, με το οποίο αγωνίστηκε ο Αλέξανδρος στην κατηγορία ΜΧ1. Συνεπώς, στον 6ο και τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στις Κρηνίδες από το σωματείο ΑΜΟ Κρηνίδων στις 20-21 Νοεμβρίου 2021, η κατηγορία ΜΧ1 θα αγωνιστεί για τις επόμενες θέσεις.
Με δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ο τελευταίος του Πρωταθλήματος 2021, το ΔΣ της ΑΜΟΤΟΕ και το σωματείο ΑΜΟ Κρηνίδων, καλούν όλες και όλους στις απονομές του Πρωταθλήματος που θα γίνουν μετά το τέλος του αγώνα σε τόπο και χρόνο που θα ανακοινωθεί εντός των ημερών"
.

Πηγη www.motomag.gr
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.218
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Κριμα , ειλικρινα κριμα να αναβαλλονται αγωνες ειδικα τωρα στους δυσκολους καιρους απο τετοιες τραγικες ατυχιες οι οποιες ομως συμβαινουν ακομη και στις πιο οργανωμενες πιστες του κοσμου. Cool
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πανελλήνιο Motocross 6ος Κρηνίδες: Αυλαία με αγώνα πρότυπο και απονομές χωρίς πρωταθλητές!​

Ανεβάζει τον πήχη ο 6ος αγώνας στην πίστα Κρηνίδων

Με έναν όμορφο αγώνα σε πίστα πρότυπο και οργάνωση από το τοπικό σωματείο, ΑΜΟ Κρηνίδων που ανεβάζει τον πήχη, ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2021. Από την στιγμή που στην Ελλάδα οι αγώνες διοργανώνονται από τα αθλητικά σωματεία το ζήτημα της οργάνωσης αποτελεί κάθε φορά μέρος του ρεπορτάζ του αγώνα και είναι από τις λίγες περιπτώσεις που μπορεί να εκφραστεί κανείς μονάχα θετικά, πράγμα που χρειάζεται το ελληνικό Motocross μετά από τις τραγικές εξελίξεις στον αγώνα των Γιαννιτσών.
Αρκετοί θεατές σήμερα σε μία ημέρα που ξεκίνησε πολύ νωρίς το πρωί με συνθήκες παγετού αλλά την θερμοκρασία να ανεβαίνει στο καλύτερο επίπεδο για άνετο αγώνα. Πριν λίγα χρόνια σε αυτό το σημείο υπήρχε ένας σκουπιδότοπος που ο Δήμος παραχώρησε για την δημιουργία πίστας, με όλη την υπόλοιπη προσπάθεια και τον εξαιρετικά δύσκολο καθαρισμό να βασίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία που αντίθετα με τα ελληνικά στερεότυπα έφτασε να μας δίνει ένα εξαιρετικό περιβάλλον για αγώνες, με σωστές υποδομές.


Αγωνιστικά η ημέρα εξελίχθηκε ακριβώς όπως και η χθεσινή με τον κοινό αγώνα MX1 – MX300 – MX2 να αναδεικνύει τον Καρασάββα (#212 Gas – Gas 250) που για άλλη μία φορά οδήγησε πάρα πολύ εντυπωσιακά μπροστά στο κοινό. Αντίστοιχα ο Σπυρης Γιώργος (#10 YZF 450) κέρδισε την MX1 με τον Ματι Αρη (#27 Beta 300) να κερδίζει την MX300.

Για άλλη μία φορά ο Καρασακαλίδης (#177 SXF450) ήταν απίστευτα εντυπωσιακός και εξαιρετικά γρήγορος κερδίζοντας την Senior με τον Πράσσο (#12 CRF450) δεύτερο και τον Πασχαλίδη (#55 KTM 350) τρίτο, ενώ εντυπωσιακός ήταν ο Τσιπουρόπουλος (#411 KXF250) στη ενιαία παρουσία με την Open, που συνολικά κέρδισε τον 6ο αγώνα με μία πρώτη και μία δεύτερη θέση ενώ μάλιστα σημείωσε και πτώση από την οποία ανέκαμψε κάνοντας σερί προσπεράσεων! Αντίστοιχες σε θέαμα με εχθές και οι μάχες που έδωσαν σε επανάληψη σήμερα Δημητριάδης (#66 KXF250), Κουζής (#62 YZF250) και Γάκης (#213 ΚΤΜ 450).

Εντυπωσιακός και ο Χατζηαποστολίδης που κατάφερε να διακριθεί στο δεύτερος σκέλος χωρίς να έχει την ίδια εικόνα της πίστας που είχαν και οι υπόλοιποι, ενώ δύσκολα ήταν τα πράγματα τελικά για τον Δημητρόπουλο Βασίλη που τραυματίστηκε εχθές κατά τον γύρο προθέρμανσης καθώς χρειάστηκε χειρουργική αποκατάσταση για επαναφορά κατάγματος κνήμης-περόνης.

Στην MX65 απολαύσαμε έναν εξαιρετικό αγώνα με συνολική επικράτηση του Χατζάκη (#21 YZ65) αλλά με την παράσταση να κλέβεται από τον Τριανταφυλλόπουλο (#241 Gas-Gas 65) και τα απίθανα άλματα που πραγματοποιούσε, άμεσα συγκρινόμενα με μεγαλύτερη κατηγορία! Τρίτος ο Τσαλίκης (#25 YZ65), τέταρτος ο Τζωρτζόπουλος (#33 Husqvarna 65), και ακολουθούν Κουκαλιώτης Γ. (#125 YZ65), Στρούγκης (#22 YZ65), Κουκαλιώτης Ι. (#124 YZ65), και Αλβανούδης (#111 YZ65)
Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησαν οι απονομές στους Φιλίππους, σε διαφορετική, κοντινή τοποθεσία, όπου πρακτικά συμμετείχαν μονάχα οι λιγοστοί αγωνιζόμενοι της σημερινής ημέρας και οι απονομές του πρωταθλήματος που έκλεισαν την ημέρα, έγιναν με καθολική απουσία.

Συγκεντρωτικά αποτελέσματα 6ου αγώνα:









Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Motocross 2022: 1ος αγώνας Κρηνίδες – Εκκίνηση Παν. Πρωταθλήματος – Κατάταξη​

Πολλές συμμετοχές για τον πρώτο αγώνα

Με μπόλικες συμμετοχές ξεκινά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2022 όπου το MOTO δίνει το παρόν για την κάλυψη του πρωταθλήματος. Στους αγώνες κατάταξης ο καιρός βοήθησε χωρίς να δημιουργεί προβλήματα τα οποία αναμένονται αύριο, δυσκολεύοντας τους αναβάτες. Σύμφωνα με το δικό μας ρεπορτάζ, όσοι αγωνιζόμενοι ρωτήθηκαν δήλωσαν ικανοποιημένοι από την πίστα και το γενικό κλίμα. Γεγονός είναι πως για μία ακόμη φορά η προετοιμασία που έχει γίνει στην συγκεκριμένη πίστα ξεπερνά τον γενικό κανόνα και αποτελεί σημείο αναφοράς.
Υπήρχαν στον χώρο δύο ασθενοφόρα και πάρα πολλοί διασώστες, μία πολύ θετική εικόνα, όπως και αρκετοί κριτές. Οι πιο έμπειροι από τους κριτές είχαν αναλάβει τις μπλε σημαίες που είναι καίριο στοιχείο για ομαλή διεξαγωγή και ήταν επιφορτισμένοι μόνο με αυτό, βελτιώνοντας την ροή του αγώνα σε μεγάλο βαθμό. Στην ζώνη μηχανικών αναμένουμε την αυριανή αγωνιστική ημέρα για να δούμε να τηρείται ο κανονισμός στο έπακρο με είσοδο μόνο σε όσους επιτρέπει ο κανονισμός του πρωταθλήματος.


Οι αγώνες κατάταξης διεξάχθηκαν χωρίς προβλήματα ή σημαντικές πτώσεις, με την πτώση στην κατηγορία OPEN του Ατλιδαμη να είναι η πιο τρομακτική της ημέρας, ευτυχώς χωρίς σοβαρό τραυματισμό του αναβάτη, όπως θα δούμε παρακάτω.
Στην MX1 ξεχώρισε ο Τουρατζίδης Ιωάννης (N.100 Yamaha) με διαφορά από τον Φυσέκη Στάθη (N.125 Kawasaki) ο οποίος να σημειωθεί πως ήταν πολύ εντυπωσιακός και έκανε έντονο αγώνα τόσο με τον ταλαντούχο και πολύ γρήγορο Ανδρέα Ανδρέου (Ν.101 Yamaha) ο οποίος βέβαια αγωνιζόταν στην MX300 όσο και με τον επίσης πολύ γρήγορο Παπιλα (Ν.22 Honda).

Ο Παπίλας είχε μία δυνατή πτώση μετά την Κ2 κατά την μάχη με τον Φυσεκη αλλά χωρίς τραυματισμό και κρατώντας την 5η θέση συμπληρώνοντας την πεντάδα γενικής με τον Τουρατζίδη Δημήτρη (Ν.200 Yamaha) να έχει την 4η θέση. Εγκατέλειψε την προσπάθεια δυστυχώς ο Λυρίου Νικόλαος (N.161 Yamaha) και είναι κρίμα γιατί με δυνατή εκκίνηση μπορεί να διεκδικήσει υψηλή θέση.


Στην MX2-MX125 ο Ράδος Ανέστης (N.97 Husqvarna) επικράτησε πάρα πολύ εύκολα με Ζουνη Φραγκίσκο (Ν.37 KTM), Παυλόπουλο (Ν.84 Yamaha), Μπάκα (Ν.29 Yamaha) και Καρασάββα (Ν.212 Gas Gas) να κλείνουν την πεντάδα σε άλλη μία γεμάτη κατηγορία. Στην MX125 ο Φωτάκης Σωτήριος (Ν.94 Yamaha) ξεχώρισε έναντι του συνονόματου Θεοδωρίδη Σωτήριου (Ν.344 Gas Gas).
Στην ΜΧ OPEN πολύ εύκολα ο Τομαρας Χρήστος (Ν.110 Honda) έκανε την διαφορά σε κατηγορία με πάρα πολλές συμμετοχές. Εδώ συνέβη το ατύχημα για το Ν.98 με την μοτοσυκλέτα να προσγειώνεται ανάποδα και τον αναβάτη να μένει μέσα στην πίστα για μία στιγμή. Έσπευσαν στο σημείο γιατροί και νοσηλευτές και βγήκε η κίτρινη σημαία την οποία όμως δεν είδε ο Τσομπάνογλου (Ν.41 KTM) και κράτησε τον ρυθμό του με αποτέλεσμα να αποκλειστεί για παραβίαση της κίτρινης σημαίας.

Στην ΜΧ85 ξεχώρισε από την εκκίνηση ακόμη ο Μερκούρης (Ν.111 KTM) όπου έστριψαν μαζί με Τριανταφυλλόπουλο (Ν.241 Yamaha) και Παπαδάκη (Ν.177 Yamaha) αλλά από και πέρα ο Μερκούρης ξεχώρισε πολύ εύκολα αμέσως και κάνοντας σημαντική διαφορά.
Η ΜΧ65 είχε επίσης μπόλικες συμμετοχές με τον Τσαλίκη (Ν25 Yamaha) να κάνει μία πολύ καλή εκκίνηση μαζί με Φωτόπουλο (Ν.911 Yamaha) όμως αμέσως μετά Κουκαλιώτης Γιώργος (Ν.125 Yamaha) έκανε την μεγάλη διαφορά και δεν ηγήθηκε απλά.




Στην κατηγορία γυναικών η Λάμπρου Ιωάννηα (N.7 Yamaha) ήταν, όπως πάντα, μπροστά με διαφορά ενώ η Μανδάνη Δέσποινα είχε μία ωραία μάχη με την Λάμπρου Αμαλία (Ν.17 Yamaha).
Στην ΜΧ50 που αποτελεί αγώνα επίδειξης με μειωμένο χρόνο, υπήρξαν και εδώ κάποιες πτώσεις, όλες ανώδυνες για τους μικρούς αγωνιζόμενους με τον Γιαγκούδη Ιωάννη Ν.23 να ξεχωρίζει και φυσικά να παίρνουν όλοι μετάλλιο σε μία απονομή που ήταν όλοι παρόντες.
Στην ΜΧsenior ο ισόβια πρώτος Καρασακαλίδης (Ν177 Gas Gas) οδηγούσε λες και ήταν από άλλη κατηγορία με χρόνους που επίσης ανήκουν σε άλλη κατηγορία. Γενικά όμως η πρώτη τριάδα με Πράσσο Αδαμο (Ν.12 Honda) και Δρόσο Νικόλαο (Ν.170 KTM) είχαν μεγάλη διαφορά από όλους τους άλλους και έτσι οι μόνες κοντινές μάχες ήταν στις πίσω θέσεις, όπου φυσικά οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τον αγώνα, ακριβώς για αυτό τον λόγο.
Αύριο αναμένεται βροχή που θα προσθέσει βαθμό δυσκολίας στην διοργάνωση και στους αγωνιζομένους και ευχόμαστε να μην γίνει αιτία πτώσεων.
Ακολουθούν περισσότερες φωτογραφίες από την σημερινή ημέρα και τα σημερινά αποτελέσματα, που ανοίγουν σε ξεχωριστό παράθυρο σε μεγαλύτερη ανάλυση:










Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Motocross Σπερχειάδα: Επικράτηση των φαβορί σε αγώνα με θέαμα​

Ο καιρός δεν δυσκόλεψε τελικά τους αναβάτες

Ένας όμορφος αγώνας από πλευράς θεάματος ολοκληρώθηκε στην Σπερχειάδα, για τον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2022, ακριβώς όπως φάνηκε εχθές από τους αγώνες κατάταξης και τα πρώτα σκέλη.
Ο καιρός ήταν συννεφιασμένος με μόνιμη απειλή βροχής η οποία ερχόταν περιοδικά και με επίσης κυμαινόμενη ένταση, χωρίς ποτέ όμως να αποτελέσει πρόβλημα για τους αγωνιζόμενους.
Στην MX1 η επιστροφή του Κουζή Παναγιώτη (#338 MC450F) ήταν καταλυτική καθώς επικράτησε του Τουρατζίδη Ιωάννη (#100 Yamaha) χωρίς όμως ο να μην υπάρχει μία μόνιμη απειλή από τον Τουρατζίδη συντελώντας σε έναν όμορφο αγώνα, και μάλιστα στο Β’ σκέλος ο Τουρατζίδης είχε και τον ταχύτερο γύρο για μερικά χιλιοστά διαφοράς. Στο τέλος του αγώνα αρκετοί αναβάτες έδωσαν τα χέρια σε μία κίνηση ευγενής άμιλλας που το Motocross έχει ανάγκη.



Τρίτος ο Παπίλας Παναγιώτης (#22 Honda) στο δεύτερο σκέλος και στην ημέρα έχοντας τον απίστευτο Ανδρέα Ανδρέου (#101 Yamaha) να μάχεται για την θέση της γενικής έχοντας εξασφαλίσει την πρώτη θέση της MX300 καθώς οι δύο κατηγορίες τρέχουν μαζί.
Ο Λυρίου Νικόλαος (#161 Yamaha) έκλεισε την πεντάδα γενικής με τον Τουρατζίδη Δημήτρη (#200 Yamaha) να ακολουθεί σε έναν αγώνα που είχε αρκετό θέαμα.
Στην MX2 ο Ράδος Ανέστης (#97 Husqvarna) πήρε την νίκη και στα δύο σκέλη, με τον εξαιρετικό του ρυθμό και στιλ οδήγησης να μην αφήνει περιθώρια, ενώ όπως λέγαμε και εχθές είχε από κοντά τον Ζούνη Φραγκίσκο (#33 KTM) που η χθεσινή του ατυχία τελείωσε και πήρε εύκολα δύο δεύτερες θέσεις, όπως ήταν και η χθεσινή πρόβλεψη για τον ικανότατο αναβάτη. Την πεντάδα γενικής στην ΜΧ2 έκλεισαν οι Παυλόπουλος Καμαριν (#84 Yamaha), Μπάκας Δημήτριος (#29 Yamaha) και Θεοδωρίδης Σωτήριος (#344 GASGAS).

Στην ΜΧ125 που αγωνίζεται μαζί με την ΜΧ2, ο Θεοδωρίδης Σωτήρης (#344 GASGAS) αντάλλαξε θέσεις με τον Φωτάκη Σωτήρη (#94 Yamaha) στα σκέλη με τον Γκαλιπη Γεώργιο (#122 ΚΤΜ) σταθερά στο βάθρο στην τρίτη θέση. Μία κατηγορία που για εμάς στο ΜΟΤΟ ξεχωρίζει καθώς σε αυτή αγωνίζεται και ο γιος του δικού μας, Δημήτρη Κεραμιδά, ο νεαρός Παναγιώτης (#777 Fantic).


Καμία έκπληξη και για την πεντάδα της OPEN, πόσο μάλλον για την πρώτη τριάδα, με τον Τομαρα Χρήστο (#110 Honda) να παίρνει δύο νίκες και τον Δημολιάνη Σταμάτη (#5 GASGAS) δύο δεύτερες θέσεις. Ο Κοτουλας Χρήστος (#27 GASGAS) έκλεισε την τριάδα του βάθρου ακολουθούμενος από τους εντυπωσιακούς οδηγικά Αυγέρη Αθανάσιο (#101 Yamaha) και Κυπραίος Γεώργιος (#59 Yamaha).

Αντίστοιχα και την Senior όπου η πρώτη θέση έχει όνομα γραμμένο σε πέτρα, με τον Καρασακαλίδη Μάρκο (#177 GASGAS) να παίρνει την νίκη ακολουθούμενος όμως τώρα στην γενική από τον Ράπτη Βασίλειο (#103 Kawasaki) και την τριάδα να κλείνει ο Αλυφανταρος Ευάγγελος (#94 CRF450)

Στην MX85 κανείς δεν γίνεται να απειλήσει τον Μερκούρη Κωνσταντίνο (#111 KTM) που μάλιστα ήταν από τους πιο εντυπωσιακούς αναβάτες, όλης της ημέρας, όχι μόνο της κατηγορίας του, στο κατηφορικό κομμάτι πριν τον τερματισμό. Αντίστοιχα χωρίς απειλή και ο Παπαδάκης Ελευθέριος (#177 Yamaha) ενώ ο τρίτος, Μπάζιος Χρήστος (#28 Husqvarna) κυνηγήθηκε από τον Ταμβάκο Χρήστοπ-Παναγιώτη (#66 Yamaha) που είχε σημειώσει πτώση και τελικά δεν κατάφερε να πάρει την θέση.

Στην MX65 o Κουκαλιώτης Γεώργιος (#125 Yamaha) πήρε την νίκη συνολικά, όπως ακριβώς ακολούθησαν και οι υπόλοιποι σε αναμενόμενες θέσεις για αυτή την κατηγορία με συμμετοχές ρεκόρ που στέλνει αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον. Μία άσχημη πτώση σημείωσε το #114 που μπορεί να μην χρειάστηκε διακομιδή αλλά τραυματίστηκε στον αγώνα, την στιγμή που επέστρεψε ο χθεσινός νεαρός αναβάτης που είχε χτυπήσει, με το #51.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα ακολουθούν παρακάτω. Και φωτογρφικό αφιέρωμα από αύριο.
Μιλώντας με τους αγωνιζόμενους δεν είχαν να παραθέσουν κάποιο παράπονο από την διοργάνωση ή την πίστα, την οποία είχαν φροντίσει στην αρχή και σταδιακά άλλαζε κατά την διάρκεια των αγώνων και την πορεία του καιρού, σκληραίνοντας στις προσγειώσεις, όπως φυσικά είναι και το αναμενόμενο.






Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Flat Track στο Motocross! (Video)​

Στην Αρχ. Ολυμπία στις 11 & 12 Ιουνίου​




Την ευκαιρία να δουν από κοντά αλλά και να δοκιμάσουν την οδήγηση σε οβάλ χωμάτινη διαδρομή, κατά κόσμο flat track, θα έχουν όσοι βρεθούν στην Αρχ. Ολυμπία στις 11 & 12 Ιουνίου για τον 3ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross που διοργανώνει η Α.Ο.Λ.Μ.Ο.
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο δίπλα στα paddocks, θα διεξαχθούν σχολεία flat track από την ομάδα της Zulap κάθε απόγευμα, μετά τους αγώνες ΜΧ.
Τα σχολεία απευθύνονται σε αναβάτες κάθε επιπέδου, μικρούς και μεγάλους, αγόρια και κορίτσια.
flat track school 2

Σκοπός του Zulap crew, η γνωριμία του κόσμου με το άθλημα του flat track, που μετά την Αμερική, έχει καθιερωθεί πλέον και στην Ευρώπη με δυνατά πρωταθλήματα σε Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία και Τσεχία.
Θα υπάρχουν δύο επιλογές συμμετοχής, διάρκειας 1 και 4 ωρών για το Σάββατο και την Κυριακή αντίστοιχα ενώ και μπορείτε να συμμετέχετε είτε με τη μοτοσυκλέτα σας εφόσον πληροί τις τεχνικές προϋποθέσεις, είτε με τα Sunday mini trackers της σχολής.
Για περισσότερες πληροφορίες, προϋποθέσεις συμμετοχής και ενοικίαση μοτοσυκλετών, επικοινωνήστε με την ομάδα της Zulap στο info@zulapmotorcycles.com & 6938887144 (Σπύρος Μάρκου)
Link: Δηλώσεις συμμετοχής

Πηγη https://2wo.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross Αρχαία Ολυμπία: Με ζέστη και 110 συμμετοχές​

Καυτή ατμόσφαιρα

Ο τρίτος αγώνας της χρονιάς για το Π.Π. Motocross χαρακτηρίστηκε από τις “καυτές” καιρικές συνθήκες, παρά το γεγονός πως οι προβλέψεις για τον καιρό ήθελαν ένα φθινοπωρινό τοπίο με πολλές και δυνατές βροχές. Τελικά όμως ούτε οι προβλέψεις για βροχή, ούτε φυσικά η ζέστη εμπόδισαν τους 110 αγωνιζόμενους να βρεθούν στην Αρχαία Ολυμπία και να δώσουν τον καλύτερο εαυτός. Στα δοκιμαστικά του Σαββάτου ο Γιάννης Τουρατζίδης ήταν εκείνος που δάμασε καλύτερα απ΄ ολους την πίστα και πέτυχετε τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας, κάτι που την Κυριακή απέδειξε πως δεν ήταν καθόλου τυχαίο αφού κέρδισε τον πρώτο αγώνα της MX1 με δεύτερο τον Λυρίου και τρίτο τον Ανδρέου ακι ακριβώς το ίδιο έκανε και στον δεύτερο αγώνα της Κυριακής.
Στην MX2 ο Ανέστης Ραδος ήταν ο πιο φορμαρισμένος κατακτώντας δύο νίκες, με τους Ζούνη και Μπάκα πίσω του, τόσο στον πρώτο αγώνα, όσο και στον δεύτερο αγώνα.
Στην OPEN, οι Τομαράς, Δημονιάνης και Αυγέρης είδαν στο τέλος της ημέρας τα ονόματά τους στις τρεις πρώτες θέσεις, ενώ στην Senior η τελική τριάδα ήταν είχε πρώτο τον Καρασακαλίδη και πίσω του τους Καρανάση και Χαραλαμπόπουλο.
Ο Μερκούρης Κωνσταντίνος στην MX 85 και ο Κουκαλιώτης Γιώργος στην MX65 ήταν οι ταχύτεροι πιτσιρικάδες.
Στην κατηγορία των γυναικών Λάμπρου Ιωάννα έφυγε με περισσότερους βαθμούς από την Λάμπρου Αμαλία.


Τελικά αποτελέσματα ημέρας ανά κατηγορία:












Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Motocross Αρχαία Ολυμπία 2022: Δυνατός 4ος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος – Φωτογραφίες νικητών – Αναλυτικά αποτελέσματα​

Νικητές διημέρου: Τουρατζίδης – Ανδρέου – Ράδος – Τομαρας – Καρασακαλίδης – Μπαζιος - Τσαλίκης

Έναν όμορφο αγώνα απόλαυσαν οι συμμετέχοντες στην Αρχαία Ολυμπία και οι ελάχιστοι θεατές που παρευρέθηκαν, οι υπόλοιποι μάλλον δεν θα ήθελαν να αντιμετωπίσουν την πρωινή ζέστη και υγρασία, ή είχαν μοιραστεί σε παραλίες και Rally Acropolis. Αργότερα μέσα στην ημέρα βέβαια το κλίμα δεν δημιουργούσε το παραμικρό πρόβλημα ενώ η πίστα καταβρέχθηκε όσες φορές χρειαζόταν και κάθε χθεσινή ανησυχία για το κράτημα εξανεμίστηκε, με τους αναβάτες να χαίρονται τον αγώνα τους σε συνθήκες ελάχιστης σκόνης και με σωστό τερέν.
Στην MX1 ο Τουρατζίδης (#100 Yamaha) με τον Λυρίου (#161 GAS GAS) φρόντισαν να μας δώσουν θέαμα κυρίως στο πρώτο σκέλος όταν ο Λυρίου έφυγε εμπρός όπως και εχθές. Γρήγορα ο Τουρατζίδης κατάφερε να μειώσει την διαφορά και περνώντας εμπρός να την μεγαλώσει αρκετά, χωρίς όμως λεπτό και οι δύο να αφήσουν την προσπάθεια, δίνοντας τον ρυθμό της ημέρας.

Στο δεύτερο σκέλος ο Τουρατζίδης δεν μας έκανε την χάρη μίας μάχης, έφυγε εμπρός και πήρε μία νίκη απροβλημάτιστη με διαφορά 00:29.256 και ταχύτερο χρόνο επίσης.
Ένας άλλος Τουρατζίδης βέβαια, ο αδερφός (#200 Yamaha) πάλεψε με τον εαυτό του πρώτα καθώς μας αναφέρθηκε πως ήταν τραυματισμένος από εχθές και προσπαθούσε διπλά απέναντι στον Καράκη (#123 KTM) που ήταν στην MX300 και όπως εχθές ανάμεσα σε Ανδρέου και Παπίλα, υπήρχε κόντρα παρόλο που τρέχουν σε διαφορετικές κατηγορίες. Έδωσαν τον δικό τους αγώνα και πρόσφεραν θέαμα.

Φυσικά πρώτος στην MX300 και με χρόνους που τον φέρνουν αντιμέτωπο με το πάνω μέρος της ΜΧ1, ήταν ο Ανδρέου (#161 Yamaha) που έκανε την μεγάλη διαφορά και σήμερα και οδηγούσε πετώντας. Οι παραπάνω αναβάτες ήταν η πεντάδα του διημέρου αλλά και του δεύτερου σκέλους, κι αυτό γιατί έλειπε ο Παπίλας (#22 Honda) που θα μπορούσε να είναι στο βάθρο της MX1 αλλά εξαιτίας προβλήματος δεν αγωνίστηκε στον δεύτερο αγώνα.
Στην MX2 ο Ράδος (#97 Husqvarna) είναι ο απόλυτος κυρίαρχος σταθερά και αμετακίνητα από την κορυφή της. Είναι όμως πολύ καλό σημάδι πως πίσω υπάρχει ανταγωνισμός ενώ εξαιρετικό διαγράφεται το μέλλον κοιτώντας τους πρώτους της MX125, με εξαιρετική οδήγηση και πολύ καλό επίπεδο, όπως ο Θεοδωρίδης (#344 GAS GAS) και ο Φωτάκης (#94 Yamaha) ο οποίος είναι και ιδιαίτερα εντυπωσιακός στα περάσματά του. Στη MX2 είδαμε και μάχες στις πίσω θέσεις μέχρι και το τέλος και με αρκετό θέαμα, σε έναν πολύ όμορφο αγώνα.

Στην OPEN ο Δημολιάνης (#5 GAS GAS) πήρε εκκίνηση και πάλεψε να μην αφήσει τον Τομαρα (#110 Honda) σε εύκολη νίκη. Λίγο αργότερα υπερπήδησε ένα άλμα και χωρίς πλέον περιθώριο για τα φρένα έχασε χρόνο καθώς το ίδιο έκανε και άλλος αναβάτης που ακολουθούσε. Ο Τομαράς πέρασε εμπρός και έμεινε και εκεί για την συνέχεια.

Ο άλλος σταθερά πρώτος, σταθερά με τεράστια διαφορά στην κατηγορία του, ο Καρασακαλίδης (#177 GAS GAS) στην Senior δεν απειλήθηκε καθόλου και σημείωσε άλλη μία καθαρή νίκη. Ο Καρανάσης (#271 Honda) ήταν όμως εξαιρετικός στην δεύτερη θέση και πολύ γρήγορος τόσο απέναντι τον Τσιμπρή (#33 Kawasaki) που αρχικά πάλευε πιο μπροστά, όσο και απέναντι σε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς αναβάτες με οδηγήση σεμινάριο, τον Πρασσο (#12 Honda).

Στην MX85 που εχθές συγκέντρωσε την περισσότερη δράση από πλευράς περιστατικών την νίκη πήρε ο ταχύτερος όλων ο Μερκούρης (#111 KTM) όχι όμως και την συνολική νίκη του διημέρου καθώς εχθές, όπως λέγαμε εδώ, είχε δεχτεί την μαύρη σημαία. Η συνολική νίκη πήγε στον Μπαζιο (#28 Husqvarna) ενώ σήμερα εξαιρετικά οδήγησε και ο Παπαδάκης (#177 Yamaha) που τερμάτισε 4ος αλλά μετά από πτώση από την οποία σηκώθηκε και οδήγησε πολύ γρήγορα σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια. Εξαιρετικός και ο νεαρός Ταμβακος (#66 Yamaha) με εντυπωσιακή οδήγηση.

Στην MX65 o Τσαλίκης είχε άλλη μία φανταστική ημέρα με ταχύτερο χρόνο και εντυπωσιακό ρυθμό σε όλη την διάρκεια. Ο Φωτόπουλος (#911 Yamaha) επίσης ξεχώρισε με την εντυπωσιακή του οδήγηση παρά την πτώση του. Πτώση είχε και ο Αγγελόπουλος (#512 Kawasaki) που μεταφέρθηκε και σε ιατρείο για περαιτέρω έλεγχο από τον οποίο βγήκε δίχως προβλήματα ευτυχώς.

Γενικότερα ήταν μία ημέρα χωρίς πολλές πτώσεις που κύλισε ομαλά από την πλευρά των αγωνιζομένων.
Ακολουθούν τα αποτελέσματα αναλυτικά και οι πρώτες φωτογραφίες της Κυριακής με τους νικητές.
Θα ακολουθήσει φωτογραφικό αφιέρωμα με όλες τις φωτογραφίες του αγωνιστικού διημέρου!

















Πηγη www.motomag.gr
 
Top Bottom