Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2021

maik900

Administrator
Δημοσιεύσεις
9.419
Ηλικία
59
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2021: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα​

7 αγώνες​
H Αθλήτική MOT.O.Ε. προκηρύσσει Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και Κύπελλο MX αποτελούμενο από 7 αγώνες


mx 2021 2


Πηγη https://2wo.gr
 

maik900

Administrator
Δημοσιεύσεις
9.419
Ηλικία
59
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MX Σκύδρα: Ομαλή εκκίνηση για το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ MOTOCROSS με αρκετές συμμετοχές​

Και πολλές απουσίες κορυφαίων αθλητών

Με την αρχική εκτίμηση να κάνει λόγο για 110 αναβάτες και 96 συνολικά να συμμετέχουν στα χρονομετρημένα, η συμμετοχή στον 1ο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος Motocross κρίνεται εντυπωσιακή δεδομένου των συνθηκών. Το ΜΟΤΟ έδωσε το παρόν για να καταγράψει την δράση και το ρεπορτάζ και είδαμε τα πράγματα να κυλούν χωρίς συνωστισμό, ιδιαίτερα ομαλά και δίχως εντάσεις. Το πλήθος των αναβατών δεν φαινόταν στον χώρο και σε οποιοδήποτε σημείο της όμορφης πίστας στην Σκύδρα.
Η χθεσινή μπόλικη βροχή δυσκόλεψε τα πράγματα το πρωί, αλλά γνωρίζοντας πολύ καλά το σημείο και την κατάσταση, οι άνθρωπο της διοργάνωσης έδωσαν την απαραίτητη παράταση ώστε οι συνθήκες να βελτιωθούν. Πράγματι, το υπέδαφος απέτρεψε να γίνουν τα πάντα μία τεράστια λίμνη σε σημείο που έτρεξε και η μικρή κατηγορία MX65 που αρχικά η σκέψη ήταν να μην μπουν στην πίστα ώστε να μην κινδυνεύσουν οι μικροί μας αθλητές.
Ευτύχημα που κατάφεραν και μπήκαν ώστε να τους απολαύσουμε όλους και ιδιαίτερα τον Τριανταφυλλόπουλο Σόλων (KTM #241) που η οδήγησή του ήταν εξωπραγματική, όχι μόνο σε χρόνο αλλά και σε στιλ!

Την ημέρα βέβαια άνοιξε η MX2-MX125 που σημαίνει πως ταλαιπωρήθηκαν περισσότερο από όλους, στρώνοντας την πίστα για τους υπόλοιπους. Αρκετά γλιστρήματα και πτώσεις, ευτυχώς όχι κάτι σοβαρό, μέχρι να δημιουργηθούν τα πατήματα με την σωστά φτιαγμένη πίστα να δίνει την ευκαιρία να εξελιχθούν τα πράγματα ομαλά στην συνέχεια και τον καιρό να κρατιέται χωρίς να ξανά βρέξει.
Στην MX1-MX300 ο Παπίλας Παναγιώτης (Honda #22) ήταν ταχύτερος και μάλιστα καθόλου τυχαία καθώς γυρνούσε εξαιρετικά και είχε από κοντά του τον Γεωργαντά Αλέξανδρο (Husqvarna #21). Οι δύο τους ήταν ένα πολύ γρήγορα δίδυμο μέσα σε μία συγκεκριμένη πεντάδα που ξεχώρισε σήμερα και οδηγούσε πάρα πολύ καλά. Οι υπόλοιποι τρεις είναι οι Τουρατζίδης Δημήτρης (Yamaha #200) αδερφός του πρωταθλητή που επίσης ήταν στο χώρο σήμερα χωρίς να τρέχει, ο Αρβανίτης Γεώργιος (Kawasaki #711) και ο Φυσέκης Στάθης (Kawasaki #125) όπου συγκεκριμένα οι δύο τους έκαναν ένα άλλο «Kawasakiκο» δίδυμο κάνοντας κοντινό ταχύτερο χρόνο. Από εκεί και πέρα οι διαφορές μεγάλωναν σε χρόνους.


Εμφανέστατη η απουσία κορυφαίων αναβατών που φτωχαίνει το άθλημα αλλά και το θέαμα. Λυρίου, Ράδος, Κρητικός και άλλοι, είναι κρίμα να λείπουν και ευθύνη της ομοσπονδίας να προσπαθήσει να τους φέρει πίσω αντιμετωπίζοντας έναν – έναν του ξεχωριστούς λόγους.
Ομοίως και στην MX2-MX125 υπήρχαν απουσίες. Ο περσινός πρωταθλητής Ανδρέας Ανδρέου (Yamaha #1) φυσικά και είχε τον καλύτερο χρόνο, εξαιρετικός όπως πάντα, αν κι ο Φωτόπουλος Χρήστος (Kawasaki #911) έκανε πολύ κοντινό ταχύτερο χρόνο και ποντάρουμε και στους δύο για θέαμα στον αγώνα.
Στην άλλη μικρή κατηγορία, την MX85 ο Μερκούρης Κωνσταντίνος (KTM #111) είχε τον ταχύτερο χρόνο αλλά την παράσταση έκλεψε ο Φωτάκης Σωτήριος (TM #94) που οδηγούσε με εκπληκτικό στιλ και πολύ δυνατά περάσματα! Μαζί με την MX85 έτρεχαν και οι γυναίκες με τις αδελφές Λάμπρου (Yamaha) να κάνουν τους ταχύτερους χρόνους.
Στην MXOPEN και MXSENIOR ο Παραστατίδης (Husqvarna #12) ήταν ο πλέον γρήγορος, και για άλλη μία φορά εντυπωσιακός.

Συγκεντρωτικά τα αποτελέσματα:
Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Δημοσιεύσεις
9.419
Ηλικία
59
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ελληνικό MX 2021 Σπερχειάδα: Δυνατό θέαμα σε απαιτητικό αγώνα!​

Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος αγώνας του πανελλήνιου πρωταθλήματος

Χάρισαν θέαμα οι πολλοί αγωνιζόμενοι σήμερα, κατά τον δεύτερο αγώνα στην Σπερχειάδα σε ένα απαιτητικό τερέν που χρειαζόταν δυνάμεις για να ανταπεξέλθουν. Το θέαμα το προσέφεραν σε συνοδούς αλλά και σε παρευρισκόμενους που βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στην πίστα. Οι διοργανωτές έκαναν το καθήκον τους, προσπάθησαν να επιβάλλουν την τάξη σε συνοδούς χωρίς να αποφεύγονται πάντα οι εντάσεις αλλά όλα αυτά εκτός πίστας. Αγωνιστικά το κύριο θέμα των συμμετεχόντων ήταν τα αυλάκια που είχαν δημιουργηθεί εν μέρει από την χθεσινή βροχή, δυσκολεύοντάς τους αρκετά.

Ευτυχώς η MX1 πήρε τελευταία εκκίνηση, γιατί διαφορετικά θα είχαν δυσκολευτεί ακόμη περισσότερο οι μικρότερες κατηγορίες. Οι πτώσεις δεν έλειψαν ευτυχώς δίχως πολλούς τραυματισμούς με εξαίρεση μία άτυχη στιγμή στην MX2 όπου ο Φωτόπουλος που εκείνη την στιγμή οδηγούσε τον αγώνα με τον Σάγμαλη να καραδοκεί, κατέληξε τραυματισμένος στον ώμο και εγκατέλειψε.

Στην MX1 μεγάλη και άξια νίκη πήρε ο Παπίλας με Honda CRF450, ακολουθούμενος από Γεωργαντά με Husqvarna FC450 και Τουρατζίδη με YZF450. Στον πρώτο του αγώνα Motocross με την Enduro του μοτοσυκλέτα συμμετείχε στην κατηγορία και ο δημοσιογράφος του ΜΟΤΟ και πολυπρωταθλητής Enduro Κίμων Καράμπελας τερματίζοντας στην 9η θέση και περιγράφοντας ως ιδιαίτερα απαιτητική την συγκεκριμένη ημέρα.
Στην OPEN ο Τομαρας για άλλη μία φορά έκανε μία εντυπωσιακή παρουσία με διπλή νίκη και στα δύο σκέλη.
Ο Καρασακαλίδης κέρδισε στην SENIOR επίσης με νίκη και στα δύο σκέλη, όπως αντίστοιχα και οι αδερφές Λάμπρου, Ιωάννα και Αμαλία με YZF250 και YZ125.

Διπλή νίκη είχε και ο Φωτόπουλος στην ΜΧ50 με τον Χατζάκη να κερδίζει το πρώτο σκέλος στην ΜΧ65 και με δεύτερη θέση στο επόμενο σκέλος να κερδίζει τον δεύτερο αγώνα ενώ στην ΜΧ85 δύο νίκες είχε και ο Μερκούρης.

Ακολουθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα:

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Δημοσιεύσεις
9.419
Ηλικία
59
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Το Υπουργείο Αθλητισμού, η Περιφέρεια και η ΔΕΗ θα προετοιμάσουν την πίστα στην Μεγαλόπολη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross 2021​

megalopoli_mx.jpg

Από τον BikerSpirit

Συνεχίζονται οι διεργασίες για την προετοιμασία του αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross 2021 στη πίστα της Μεγαλόπολης.

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου:

Η προετοιμασία της πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Μεγαλόπολη, η οποία θα φιλοξενήσει φέτος το καλοκαίρι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross 2021, αποτέλεσε αντικείμενο τηλεφωνικής επικοινωνίας που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα, Δευτέρα 31 Μαΐου, με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, ήδη το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ετοιμάζει προγραμματική σύμβαση -μεταξύ του ίδιου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΔΕΗ- για το έργο διαμόρφωσης της εν λόγω πίστας, η οποία προορίζεται να φιλοξενήσει πλήθος επίσημων αγώνων μοτοσυκλέτας στη χώρα μας.

Πηγη www.bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Δημοσιεύσεις
9.419
Ηλικία
59
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MOTOCROSS Προσοτσάνη: Πολλές συμμετοχές σε έναν όμορφο αγώνα – Πρώτες φωτογραφίες!​

Καλός καιρός και δοκιμές με μπόλικη λάσπη

Συνεχίζει την δυναμική του παρουσία του Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MOTOCROSS που στους μήνες που πέρασαν με υποχρεωτικούς περιορισμούς στις αθλητικές δραστηριότητες, κράτησε το σκήπτρο των αγώνων. Πλήθος συμμετοχών και στον τρίτο αγώνα που φιλοξένησε η Προσοτσάνη χαρίζοντας καλό καιρό και όμορφο κλίμα όλες τις ημέρες του αγώνα.

Μπόλικη λάσπη αντιμετώπισαν οι οδηγοί το πρωί στις δοκιμές από το μπόλικο νερό στην διάρκεια της νύκτας ώστε να μην απαιτηθεί κάποια διακοπή ενδιάμεσα των σκελών. Λίγες πτώσεις συγκριτικά με τον αριθμό των συμμετοχών και εγκαταλείψεις, κυρίως στην MX2-MX125 και στην MXWOMEN χωρίς κανένα σοβαρό τραυματισμό σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.
Η χθεσινή, καθολική επικράτηση του Γεωργαντά στα προκριματικά της MX1 συνεχίστηκε και σήμερα με τον Σάγμαλη να αναλαμβάνει τις νίκες στην MX2.

Όλοι οι νικητές και τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα του αγώνα αναλυτικά:


φωτό: Παναγιώτης Μανωλίτσης Pinhole Studio για το περιοδικό ΜΟΤΟ
 
Top Bottom