Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2021: 1ος & 2ος αγώνας – Φλώρινα: Η καλύτερη επιστροφή για το άθλημα!​

Ο πιο ωραίος αγώνας των τελευταίων ετών

Έναν απίστευτο αγώνα, τον καλύτερο των τελευταίων ετών όπως τον χαρακτήρισαν οι αγωνιζόμενοι, έφερε ο Μ.Ο.Φ., ο Δήμος Φλώρινας και κάθε εμπλεκόμενος με την εξαιρετική διοργάνωση που αναδείχτηκε στο νέο πρότυπο. Σχολιάζουμε τα πράγματα από μέσα, με τον Enduro συντάκτη του MOTO, Κίμων Καράμπελα που κέρδισε και την πρώτη θέση στην κατηγορία του, σημειώνοντας όμως αρκετές πτώσεις στην προσπάθειά του για ανάδειξη και στην γενική κατάταξη.
Το Enduro είχε μπει σε παύση σχεδόν δύο χρόνια, καθώς ήταν από τα αθλήματα που δεν έγιναν καθόλου κατά την κορύφωση της Πανδημίας, ενώ φέτος ξεκίνησε μόλις αυτό το Σαββατοκύριακο συμπληρώνοντας έτσι ένα μεγάλο κενό απουσίας. Αποδίδουμε σε αυτό το γεγονός και στην μεγάλη απόσταση από το κέντρο της χώρας, την απουσία περισσότερων συμμετοχών αυτό το Σαββατοκύριακο. Και είναι κρίμα γιατί πρόκειται για έναν αγώνα που κατά γενική ομολογία μπορεί να αποτελεί πρότυπο για όλους!

Η τοποθεσία έπαιξε τον ρόλο της σε αυτό, μέσα σε φύση που τονίζει τον πρωταρχικό λόγο που κάνει κάποιος αυτό το άθλημα, φτάνοντας σε σημείο να θέλεις ακόμη και φώτα καθώς οδηγούσες σε συνθήκες σκότους με τον ήλιο να μην μπορεί να διαπεράσει την πράσινη σκεπή και να φτάσει στο έδαφος!
Αυτό δεν σημαίνει πως η σκόνη δεν ήταν πρόβλημα, απεναντίας ήταν ένα βασικό ζήτημα για τους αναβάτες όπως και η μπόλικη πέτρα στην απλή διαδρομή που όμως και πάλι υπήρχε η ανταμοιβή του εξαιρετικού τοπίου.
Η ενημέρωση αναβατών και θεατών ήταν άλλο ένα δυνατό σημείο της άψογης διοργάνωσης με αποτέλεσμα κάθε αναβάτης να μπορεί να επικεντρωθεί στον αγώνα και μετά στο τοπίο με επίσης απαιτητικές ειδικές, σωστά όμως φτιαγμένες και με αποκορύφωμα την MX, στο φράγμα Τριανταφυλλιάς. Εκτός από την εξαιρετική επιλογή τοποθεσίας, η χάραξη έδειχνε πως είχε προηγηθεί μελέτη της ειδικής και δεν έγινε απλά ένα φιδάκι ως εύκολη λύση. Απαιτητική και η enduro διαδρομή που χαιρόσουν να οδηγείς κατεβαίνοντας μία πλαγιά με καλό βαθμό δυσκολίας και ακολουθώντας την χάραξη ανέβαινες και πάλι με τρόπο που χαιρόσουν οδήγηση, απολαμβάνοντας την διαδρομή. Ο σωστός βαθμός δυσκολίας και οι μπόλικοι γύροι ήταν άλλο ένα από τα χαρακτηριστικά που προσέδωσε η διοργάνωση σε αυτό τον εξαιρετικό αγώνα, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, παρόλο που υπήρχαν πολλές πτώσεις χωρίς όμως να έχουμε καταγράψει κάτι το πιο σοβαρό. Την χρονομέτρηση είχε αναλάβει η έμπειρη ομάδα της S-timing που αποτελεί εγγύηση για σωστό αποτέλεσμα χωρίς προβλήματα και στο τέλος καταγράφουμε μόνο θετικά από την πρώτη αγωνιστική διοργάνωση Enduro μετά από μεγάλη αποχή, δίνοντας το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα για το άθλημα.

Στα τελικά αποτελέσματα EnduroGP, ο μοναδικός Κακολύρης Παναγιώτης πήρε την νίκη στην E1 σήμερα με τον Βαρσάμη Δημήτρη να επικρατεί στον πρώτο αγώνα και Ζβιντερίκο Απόστολο να κάνει έναν από τους καλύτερους αγώνες της ζωής του, σύμφωνα με τον ίδιο.



Στην Ε2 ο Κίμωνας επικράτησε και τις δύο ημέρες παρά τις πτώσεις. Στην δεύτερη θέση ο Σιαφαρίκας Βασίλειος και στην τρίτη συναντάμε τον Γεροντάκη Κωνσταντίνο αντί του Μανωλίδη Γεώργιου όπως ήταν στον τερματισμό καθώς με ψήφισμα του 2020 ο Γεροντάκης που αγωνίζεται σε άλλη κατηγορία παίρνει βαθμολογία και εδώ. Κάτι αντίστοιχο γίνεται και στο MX μόνο που εκεί η βαθμολογία βγαίνει ξεχωριστά και είναι και αυτό που έπρεπε να συμβαίνει κι εδώ, φέρνοντας αντιδράσεις από αγωνιζόμενους που τώρα ήρθαν για πρώτη φορά αντιμέτωποι με το αποτέλεσμα του ψηφίσματος που έγινε μέσα στην πανδημία. Σε κάθε περίπτωση ο Γεροντάκης είναι ένας εξαιρετικός αναβάτης με τεράστιο μέλλον μπροστά του και δεν χρειάζεται οποιαδήποτε βοήθεια για να είναι ένα από τα μεγάλα ονόματα στο άθλημα από εδώ και πέρα, με την 7η θέση στην γενική να μιλάει από μόνη της!


Στην ES οι φίλοι του Enduro και οι αναγνώστες του MOTO συναντούν ένα κοινό γνωστό όνομα, ένας βασικός συντελεστής των Mega Test, τον Σεβαστόπουλο Γιάννη που επικράτησε του Δημήτρη Κόκκινου και μάλιστα σκαρφάλωσε μέχρι και την 15η θέση της γενικής!
Ο Ζώρας Αλέξιος στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου, ήταν από εκεί και πέρα ο πλέον εντυπωσιακός αναβάτης στον εξαιρετικό αυτό αγώνα και εκτός από την κορυφή της Ε3, ανέβασε την BETA και στην κορυφή της γενικής και τις δύο ημέρες με άνεση και μαγευτική οδήγηση, σημάδια του μεγάλου ταλέντου που έχει άλλωστε πολλαπλώς αναδείξει. Παπαθεοδώρου Χρήστος και Ρήγας Ηλίας στο βάθρο της πρώτης ημέρας για την Ε3 με τον Χασάπη Ιωάννη να παίρνει την δεύτερη θέση σήμερα με τον Ρήγα Ηλία να κρατά την τρίτη.
Θα επιστρέψουμε στον 1-2 αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro με φωτογραφικό αφιέρωμα και αναλυτικά αποτελέσματα, κρατώντας την ευχή όλων να γίνονται περισσότεροι τέτοιοι αγώνες!



Πηγη www.motomag.gr

 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ου & 2ου Αγώνα Πανελληνίου Πρωταθλήματος ENDURO 2021 και 1ου αγώνα Κυπέλλου στη Φλώρινα​

Από τον BikerSpirit

Το Σαββατοκύριακο 25 & 26 Σεπτεμβρίου 2021 στην Φλώρινα έγινε ο 1ος & 2ος Αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ENDURO 2021 και ο 1ος αγώνας Κυπέλλου ENDURO 2021, που διοργανώθηκε από το αθλητικό σωματείο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Φλώρινας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ος & 2ος Αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ENDURO 2021​

1ος Αγώνας

Συνεχιζεται.....​


Πηγη www.bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2021 Καλάβρυτα 3ος: Νίκη Βαρσάμη στην γενική με αντίπαλο τον καιρό​

Μεγαλύτερη η δυσκολία στο τέλος του αγώνα

Ολοκληρώθηκε ο τρίτος και προ-τελευταίος αγώνας για το φετινό πρωτάθλημα Enduro με τον καιρό να κάνει δύσκολα τα πράγματα και την τοπική λέσχη να αντιμετωπίζει από το πρωί την κατάσταση δημιουργώντας τις συνθήκες για ομαλή διεξαγωγή.
Πολύ ωραία η σχεδίαση της ειδικής, ιταλικής φιλοσοφίας με αρκετά μεγάλο σαλίγκαρο και μία crosscountry που ήταν αρκετά απαιτητική, σε χειμωνιάτικο σκηνικό συνέθεσαν έναν αγώνα με αυξημένο βαθμό δυσκολίας που οι όλοι όμως οι συμμετέχοντες ολοκλήρωσαν χωρίς πρόβλημα.
Ο Ζώρας αντιμετώπισε βέβαια ένα πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα του που όμως όχι μόνο ξεπέρασε αλλά κατάφερε και τρίτη θέση γενικής. Στην δεύτερη ο Κακολύρης και σπουδαία νίκη για τον Βαρσάμη, κεντρική φωτογραφία άρθρου. Ο δικός, Κίμωνας Καράμπελας ήταν τέταρτος γενικής και νικητής της κατηγορίας του, με την πεντάδα να συμπληρώνει ο πολυπρωταθλητής Σιαφαρίκας.
Παναγιώτης Κακολύρης και Ζώρας Αλέξης:


Με την προσαρμογή της διαδρομής για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που δημιουργούσαν οι συνθήκες, μειώθηκαν οι γύροι του αγώνα, άρα και οι ειδικές που σημαίνει πως δεν υπήρχαν περιθώρια για λάθη σε όποιον κυνηγούσε την βαθμολογία. Έτσι κι αλλιώς όμως στο τέλος του αγώνα ξεκίνησε μία δυνατή βροχή που έκανε την ήδη δύσκολη κατάσταση να γίνεται επικίνδυνη για πτώσεις σε πολλά σημεία. Η βροχή δεν σταμάτησε καθόλου και συνεχίζεται και αυτή την ώρα, οπότε αύριο τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα με την διαδρομή που θα ακολουθηθεί για τον τέταρτο και τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος να είναι ίδια με την σημερινή.
Μόνη ελπίδα να σταματήσει αύριο να βρέχει μέσα στην ημέρα, ώστε η αυλαία του πρωταθλήματος να μην κλείσει με το χειρότερο λασπόλουτρο της χρονιάς.


Κίμων Καράμπελας:

Κωνσταντίνος Γεροντάκης:


Φωτογραφίες: Θοδωρής Ερμήλιος / Ρεπορτάζ: Θοδωρής Ερμήλιος – Κίμωνας Καράμπελας


















Πηγη www.motomag.gr

 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πανελλήνιο Enduro 2021: Αυλαία στα Καλάβρυτα με Πρωταθλητές Βαρσάμη-Ζώρα-Καράμπελα-Σεβαστόπουλο-Γεροντάκη​

Ακόμη πιο δύσκολος ο 4ος και τελευταίος αγώνας

Ένα περίεργο, ένα «κουτσό» πρωτάθλημα για το Enduro με λίγους αγώνες από τους οποίους ξεχώρισε της Φλώρινας και λιγοστές συμμετοχές στο ραντεβού των Καλαβρύτων, έφτασε σήμερα στο τέλος του. Ο 4ος αγώνας συνεχίστηκε δυσκολότερος του τρίτου με τον καιρό να δημιουργεί από εχθές προβλήματα που κορυφώθηκαν σήμερα με επίκεντρο την δυνατή βροχή που έπεσε στο τέλος του χθεσινού αγώνα και συνεχίστηκε όλο το βράδυ, στήνοντας σκηνικό για πρωινό λασπόλουτρο.
Επιπρόσθετα όμως η βροχή επανήλθε και σήμερα στο τέλος του 4ου αγώνα αναβαθμίζοντας έτσι το επίπεδο δυσκολίας ακόμη περισσότερο. Ήδη από το πρωί οι άνθρωποι της τοπικής λέσχης είχαν επέμβει κάνοντας αλλαγές στην διαδρομή και στον δεύτερο γύρο αφαίρεσαν και μία ανηφόρα που θα αναμενόταν να δυσκολέψει τους αναβάτες του Κυπέλλου που συμμετείχαν σήμερα. Μία μικρή αλλαγή που υπήρχε και στην ειδική χωρίς να ενημερωθούν οι πρώτοι, στοίχησε στον Ζώρα και στον Καράμπελα λίγα δευτερόλεπτα που σε καμία όμως περίπτωση δεν επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα. Ο Ζώρας από την πρώτη στιγμή ήταν πάρα πολύ γρήγορος, με διαφορά μάλιστα από τους υπόλοιπους και ταυτόχρονα εντυπωσιακός σε κάθε πέρασμα. Κέρδισε την γενική και έκλεψε και τις εντυπώσεις.
Μαζί με την σημερινή νίκη ο Αλέξης Ζώρας -κεντρική φωτογραφία άρθρου- αναδείχτηκε και πρωταθλητής της Ε3, όπως ήταν και αναμενόμενο.
Η τεράστια εμπειρία του Σιαφαρίκα έλαμψε επίσης σήμερα στις πολύ δύσκολες συνθήκες καθώς κέρδισε την E2 και βγήκε δεύτερος γενικής. Φετινός πρωταθλητής της Ε2, ο δικός μας χωματερός συντάκτης, Κίμων Καράμπελας, που σήμερα όμως δεν μπορούσε να ισοφαρίσει τον ρυθμό που έμπειρου Σιαφαρίκα στην μπόλικη λάσπη, φτάνοντας μέχρι την 5η θέση της γενικής κατάταξης.
Πρωταθλητής Ε2 - Κίμων Καράμπελας

Τρίτος γενικής και νικητής σήμερα της Ε1 ο Κακολύρης Παναγιώτης που συμπλήρωσε έτσι τις ίδιες νίκες με τον Βαρσάμη Δημήτρη. Σε αυτή την περίπτωση με ίδιο αριθμό νικών, το πρωτάθλημα κανονικά θα έπρεπε να κριθεί με βάση το τελευταίο αποτέλεσμα, ωστόσο βάση κανονισμού στους προηγούμενους αγώνες που δεν συμπληρωνόταν συγκεκριμένος αριθμός συμμετοχών ο πρώτος δεν έπαιρνε την μέγιστη βαθμολογία, αλλά την βαθμολογία του δεύτερου κι αντίστοιχα ακολουθούσαν και οι υπόλοιποι. Αυτό το γνώριζαν από πριν πολύ καλά και οι δύο αναβάτες οπότε για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν υπήρχε διαφωνία. Έτσι με βαθμολογική ανωτερότητα ο Βαρσάμης Δημήτρης ανακηρύχθηκε φετινός πρωταθλητής της E1 και ήταν λοιπόν πολύ σημαντική η χθεσινή του νίκη.
Πρωταθλητής Ε1 - Βαρσάμης Δημήτρης

Παναγιώτης Κακολύρης:

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στον Σεβαστόπουλο Γιάννη που ανακηρύχθηκε σε Πρωταθλητή στην κατηγορία Veteran και παρόλο που είχε το πρωί δύο πτώσεις κατάφερε μία πολύ καλή επίδοση και στην Ε2. Συγκεντρώνοντας την αγάπη του κόσμου, που δεν είναι εύκολο στην Ελλάδα της αντιπαράθεσης και της ίντριγκας, καταχειροκροτήθηκε στην απονομή του Πρωταθλήματος. Ο Σεβαστόπουλος είναι σταθερή συμμετοχή τα τελευταία χρόνια στα θρυλικά Mega Test του MOTO όπου διακρίνεται με τις οδηγικές του ικανότητες αλλά και με τον ενεργό ρόλο που αναλαμβάνει, κι έτσι τώρα έχουμε άλλο ένα τρόπο να «πειράζουμε» τον Κίμωνα φωνάζοντας στις διασταυρώσεις «πρωταθλητή» αλλά κοιτώντας τον Σεβαστόπουλο, τώρα που εκτός από κύπελλα έχει και πανελλήνιο τίτλο!
Πρωταθλητής Veteran - Γιάννης Σεβαστόπουλος





Πρωταθλητής στους νέους και ο Γεροντάκης Κωνσταντίνος που τερμάτισε σήμερα στην 12η θέση γενικής μπροστά από τον Σεβαστόπουλο και είναι ένα όνομα, όπως έχουμε ήδη πει, που θα ακούμε ολοένα και πιο συχνά στο μέλλον καθώς ήδη βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο.
Κωνσταντίνος Γεροντάκης:

Με την οργάνωση σήμερα να επεμβαίνει και να διορθώνει τα προβλήματα που δημιουργούσε ο καιρός αλλάζοντας τις διαδρομές, το μοναδικό παράπονο στο οποίο εμείς γίναμε αποδέκτες, ήταν το ζήτημα με τις κομμένες κορδέλες. Η σχεδίαση με τον σαλίγκαρο ευνοεί το κόψιμο των στροφών που γίνονται ευθεία, όμως μερικές φορές οι αγωνιζόμενοι κάνουν τις στροφές, ευθεία, ακούσια, συναντώντας τις κορδέλες κομμένες και χωρίς να ξέρουν που θα πάνε με την ευθύνη να βαραίνει εκείνον που το έκανε πρώτος, αν φυσικά έγινε επίτηδες και όχι κατά λάθος. Με τόσες παραμέτρους για την ευθύνη εκείνο τελικά που μπορεί να αλλάξει είναι ο σχεδιασμός της διαδρομής ώστε να αποφεύγονται τέτοιες ευκαιρίες, κι αυτό όπου είναι φυσικά εφικτό.
Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας ολοκληρώθηκε χωρίς σοβαρά προβλήματα και τραυματισμούς, με λίγες πτώσεις που είναι και εντυπωσιακό -δεδομένων των συνθηκών- και το πρωτάθλημα ρίχνει αυλαία, ελπίζοντας τώρα σε ένα επόμενο χωρίς ακυρωμένους αγώνες και με πληθώρα συμμετοχών, όπως και μπορεί να έχει το πανελλήνιο Enduro.

Φωτογραφίες: Θοδωρής Ερμήλιος / Ρεπορτάζ: Θοδωρής Ερμήλιος – Κίμωνας Καράμπελας - Γιάννης Σεβαστόπουλος

Πηγη www.motomag.gr

 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Οδοιπορικό στον τελευταίο διήμερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro 2021 στα Καλάβρυτα

 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. - Πρόγραμμα Enduro 2022​



[Δελτίο Τύπου]
Το ΔΣ της ΑΜΟΤΟΕ και η Επιτροπή Enduro ανακοινώνουν το προσωρινό πρόγραμμα Enduro.
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2022

Αποτελείται από 2 αγωνιστικές συναντήσεις μονοήμερες και 2 διήμερες:
1. 17-18 Σεπτεμβρίου, Άμφισσα, Θ.Α.
2. 16 Οκτωβρίου, Σκύδρα, Α.ΜΟ.Σ.Σκύδρας
3. 30 Οκτωβρίου, Άγιοι Θεόδωροι, ΛΕ.ΜΑ.Θ.
4. 3-4 Δεκεμβρίου, Λουτράκι, Μ.Ο.Λ.Π.
Πανελλήνιο Κύπελλο Enduro 2022

Αποτελείται από 4 μονοήμερους αγώνες:
1. 18 Σεπτεμβρίου, Άμφισσα, Θ.Α.
2. 16 Οκτωβρίου, Σκύδρα, Α.ΜΟ.Σ.Σκύδρας
3. 30 Οκτωβρίου, Άγιοι Θεόδωροι, ΛΕ.ΜΑ.Θ.
4. 4 Δεκεμβρίου, Λουτράκι, Μ.Ο.Λ.Π.

Πηγη BIKEIT.GR
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2022, 1ος-2ος αγώνας, Άμφισσα​









Με έναν διπλό αγώνα στην πανέμορφη φύση της Άμφισσας άνοιξε λογαριασμό για φέτος το Enduro.
Με σύμμαχο τον εξαιρετικό καιρό και πολύ όμορφες διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας του νομού Φωκίδας, Άμφισσα, ξεκίνησε με αρκετή καθυστέρηση ομολογουμένως το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro για το 2022.

Ας δούμε τι έγινε ανά κατηγορία:
Ε1

Νικητής του πρώτου αγώνα στην Ε1, το Σάββατο 1/10, ήταν ο Απόστολος Ζβιντερίκος (ΚΤΜ), μπροστά από τους Ιωάννη Ντεβετζή (ΚΤΜ) και Γεώργιο Παναγόπουλο (Yamaha).
Η δεύτερη αγωνιστική μέρα την Κυριακή (2/10) έφερε τον Δημήτρη Βαρσάμη (ΚΤΜ) στην πρώτη θέση, με δεύτερο τον Ζβιντερίκο και τρίτο τον Ντεβετζή.
Ε2

Κίμων Καράμπελας (Husqvarna) και Παναγιώτης Κακολύρης (Beta) μοιράστηκαν από δύο νίκες και ισάριθμες δεύτερες θέσεις στους δύο αγώνες του Σαββατοκύριακου.
Στον πρώτο αγώνα η τρίτη θέση πήγε στον Γεώργιο Μανωλίδη (Beta), ενώ στη δεύτερη αγωνιστική το βάθρο ολοκλήρωσε ο Philip Atwill (Beta).
Ε3

Ο Αλέξιος Ζώρας με Beta νίκησε και τους δύο αγώνες της κατηγορίας στην Άμφισσα. Στον πρώτο αγώνα του Σαββάτου δεύτερος τερμάτισε ο Ιωάννης Χασάπης (ΚΤΜ) και τρίτος ο Χρήστος Παπαθεοδώρου (Honda).

Στο βάθρο της δεύτερης ημέρας ανέβηκε στη δεύτερη θέση ο Κωνσταντίνος Γεροντάκης (Beta) – ο οποίος είχε ακυρωθεί την προηγούμενη με επίσημη αιτιολογία το ότι κινήθηκε “αντίθετα με τη φορά του αγώνα” – ενώ πίσω του στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Χασάπης.
EN

Ο Ιωάννης Ντεβετζής (ΚΤΜ) πήρε τη νίκη και τις δύο αγωνιστικές μέρες στην κατηγορία που είχε μόλις 3 συμμετοχές το Σάββατο και τέσσερεις την Κυριακή.
Έτσι την πρώτη μέρα δεύτερος κατετάγη ο Νικόλαος Μιχαηλίδης (Yamaha), ενώ ο Σπύρος Φλώρος (Yamaha) έκλεισε τη μέρα εκτός κατάταξης καθώς σε κάποια κομμάτια της διαδρομής βγήκε εκτός διαδρομής.
Τη δεύτερη μέρα του αγώνα πίσω από τον νικητή τερμάτισε δεύτερος ο Φλώρος και τρίτο ο Μιχαηλίδης.
ES
Σε μια ακόμη κατηγορία με λιγοστές συμμετοχές, μόλις πέντε, οι Παναγιώτης Ζαφειρίου (ΚΤΜ) και Αθανάσιος Γκαγκανάτσιος (Beta) μοιράστηκαν από μια νίκη και μια δεύτερη θέση.

Πίσω τους στο βάθρο του Σαββάτου τρίτος έφτασε ο Δημήτριος Κόκκινος (Husqvarna) και την Κυριακή ο Παναγιώτης Θερριός (ΤΜ).

Αναλυτικά αποτελέσματα 1ου και 2ου αγώνα και βαθμολογίες ΠΠ Enduro 2022

Πηγη BIKEIT.GR
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Π.Π. Enduro 2022, 3ος αγώνας, Σκύδρα​

ppenduro-3-skydra-2.jpg
ppenduro-3-skydra-3.jpg

Τρίτος αγώνες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2022 στη Σκύδρα Πιερίας, με τον Αλέξιο Ζώρα να γίνεται ο τρίτος διαφορετικός φετινός νικητής στο σύνολο της EnduroGP.
Μετά τον εναρκτήριο διπλό αγώνα της Άμφισσας τις δύο πρώτες μέρες του Οκτώβρη, ο τρίτος γύρος του πρωταθλήματος οδηγήθηκε βορειότερα για τη συνέχειά του. Εκεί διακρίθηκε ο Αλέξιος Ζώρας (Beta), ο οποίος πήρε τη νίκη στη γενική κατάταξη EnduroGP μπροστά από τον Παναγιώτη Κακολύρη (Beta) και τον Κίμωνα Καράμπελα (Husqvarna).

Ας δούμε τι έγινε στη Σκύδρα αναλυτικά ανά κατηγορία.
Ε1

Ο Δημήτρης Βαρσάμης (ΚΤΜ) πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της κατηγορίας του, μπροστά από τον Ιωάννη Ντεβετζή (ΚΤΜ) και τον Σπύρο Φλώρο (Yamaha).
ppenduro 3 skydra 1
Παναγιώτης Κακολύρης
Ε2

Στην Enduro 2 ο Κακολύρης πήρε ξανά τη νίκη από τον Καράμπελα, όπως συνέβη στον δεύτερο αγώνα της Άμφισσας, ενώ στον πρώτο το αποτέλεσμα αυτό ήταν ανεστραμμένο. Τρίτος τερμάτισε ο Δημήτρης Μαραγκός (ΚΤΜ).
ppenduro 3 skydra 8
Αλέξιος Ζώρας
Ε3

Ο Ζώρας επικράτησε για τρίτο συνεχόμενο αγώνα στην κατηγορία του, με δεύτερο τον Κωνσταντίνο Γεροντάκη (Beta - Κεντρική φωτογραφία) και τρίτο τον Ιωάννη Χασάπη (ΚΤΜ).
ppenduro 3 skydra 7 https://www.bikeit.gr/images/storie.../2022/enduro/3_skydra/ppenduro-3-skydra-2.jpg
Βάθρο Ε3

ΕΝ
Η συμμετοχή του Γεροντάκη (Beta) στην κατηγορία αυτή – που δεν είχε βαθμολογηθεί εδώ στους πρώτους δύο αγώνες – έκοψε το νικηφόρο σερί του Ντεβετζή, που μετά τις δύο πρωτιές στην Άμφισσα έμεινε δεύτερος, μπροστά από τον Φλώρο.
ES
Ο Αθανάσιος Γκαγκανάτσιος (Beta) συνέχισε νικηφόρα, όπως ακριβώς έκλεισε τον δεύτερο αγώνα στην Άμφισσα, επικρατώντας του νικητή του πρώτου αγώνα, Παναγιώτη Ζαφειρίου (ΚΤΜ), ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Θερριός (ΤΜ).
Αναλυτικά αποτελέματα αγώνα και βαθμολογίες Π.Π. Enduro 2022

Ο επόμενος, τέταρτος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2022 θα γίνει στους Αγίους Θεοδώρους στις 13 Νοεμβρίου.


Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 4ος – Άγιοι Θεόδωροι: Σκληρός και όμορφος αγώνας!​

Νίκη Κίμωνα Καράμπελα στην EnduroGP

Ένας δύσκολος αγώνας πραγματικού Enduro με ωραίες διαδρομές και χρόνους σωστά υπολογισμένους για έμπειρους αναβάτες αναδείχτηκε ο 4ος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στους Αγίου Θεοδώρους.
Χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν η ύπαρξη αρκετών θεατών για τα δεδομένα του Enduro αλλά και το σύνολο των συμμετεχόντων που εξαιτίας του Κυπέλλου Ελλάδος και της εγγύτητας στην πρωτεύουσα, έδωσαν μία εικόνα από παλιές καλές εποχές.
Την νίκη στην EnduroGP πήρε ο πολυπρωταθλητής Ελλάδας και συντάκτης του ΜΟΤΟ, Κίμων Καράμπελας (#21 Husqvarna), ακολούθησε ο εξαιρετικά προπονημένος και έμπειρος Ζώρας Αλέξης (#301 BETA) με την τριάδα να κλείνει ο επίσης διεκδικητής του τίτλου στην Ε2 Κακολύρης Παναγιώτης (#3 BETA).
Ο Κουζής Παναγιώτης σε μία μεγάλη επιστροφή στο Enduro μετά από 11 χρόνια κατάφερε να κάνει τους υπόλοιπους να αγχωθούν για την θέση τους καθώς όχι απλά κυνήγησε τους πιο γρήγορους Έλληνες αναβάτες αλλά κατάφερε να πάρει και την θέση στο βάθρο, την οποία και έχασε εξαιτίας ποινής χρόνου. Από διπλά διασταυρωμένη μαρτυρία ήταν μία κίνηση του μεγάλου Έλληνα αθλητή για να μην επηρεάσει το κυνήγι του πρωταθλήματος αφαιρώντας πόντους από τους βασικούς διεκδικητές.
Ο αγώνας εξελίχθηκε ομαλά δίχως προβλήματα και ευτυχώς χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς στο δύσκολο τερέν.
Ακολουθεί η βαθμολογία του EnduroGP και οι πρώτες φωτογραφίες των νικητών και θα επανέλθουμε με την βαθμολογία αναλυτικά καθώς και φωτογραφικό αφιέρωμα.

















Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Π.Π. Enduro 2022, 5ος-6ος αγώνας, Λουτράκι​



Με διπλό αγώνα στο Λουτράκι και θριαμβευτή τον Παναγιώτη Κουζή ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro για το 2022, αναδεικνύοντας για πρώτη φορά πρωταθλητή EnduroGP τον Παναγιώτη Κακολύρη.
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Χαλάτσης, Beta Chachagias Racing Team
Μπορεί να είναι επισκέπτης από το χώρο του Motocross, μα ο Παναγιώτης Κουζής (Sherco) φαίνεται πως είναι ένας πολυτάλαντος αναβάτης και το απέδειξε με διπλή νίκη στο καταληκτικό Σαββατοκύριακο του 2022.







Παίρνοντας τη νίκη και τους δύο τελευταίους αγώνες της χρονιάς, στο Σάββατο 3/12 και Κυριακή 4/12 αντίστοιχα, ο Κουζής άφησε δύο φορές δεύτερο τον Παναγιώτη Κακολύρη (Beta).
Στην τρίτη θέση βρέθηκε στον αγώνα του Σαββάτου ο Δημήτρης Βαρσάμης (ΚΤΜ), ενώ την Κυριακή ο Κίμων Καράμπελας (Husqvarna).
Με τα αποτελέσματα αυτά ο Κακολύρης πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου στη μεγάλη κατηγορία, EnduroGP, για πρώτη φορά στην καριέρα του.
Ε1
Νέος Πρωταθλητής Ελλάδας ανακηρύχθηκε ο Βαρσάμης, κατακτώντας και τις δύο αγωνιστικές μέρες την πρωτιά της κατηγορίας του, σε αμφότερες μπροστά από τον Ιωάννη Ντεβετζή (ΚΤΜ),
Τρίτος στον 5ο αγώνα (Σάββατο) τερμάτισε ο Νικόλαος Μιχαηλίδης (Yamaha), ενώ στον 6ο και τελευταίο (Κυριακή) ο Απόστολος Ζβιντερίκος (ΚΤΜ).
Ε2
Στην κατηγορία του νέου πρωταθλητή EnduroGP και οι δύο αγωνιστικές μέρες είχαν τους ίδιους δύο πρωταγωνιστές: Κουζής τις νίκες, Κακολύρης τις δεύτερες θέσεις.
Στην τρίτη θέση το Σάββατο τερμάτισε ο Philip Atwill (Beta), ενώ την Κυριακή ο Καράμπελας.
Έτσι, ο Κακολύρης μπορεί να πανηγυρίζει και την κατάκτηση του τίτλου στην κατηγορία του, Ε2.
ppenduro-loutraki-10.jpgppenduro-loutraki-18.jpg

Ε3
Με δύο νίκες στους ισάριθμους αγώνες ο Χρήστος Παπαθεοδώρου (Honda) πίεσε τον Αλέξιο Ζώρα (Beta) στη μάχη του τίτλου, αλλά με μια τέταρτη και δεύτερη θέση ο Ζώρας διατήρησε την πρωτοπορία που είχε σε όλη τη χρονιά (έχοντας κερδίσει τους 4 πρώτους αγώνες τη Ε3) και πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου στην κατηγορία του.
Για την ιστορία, στο βάθρο του Σαββάτου (5ος αγώνας) τον Παπαθεοδώρου ακολούθηακν οι Παναγιώτης Ζαφειρίου (ΚΤΜ) και Ιωάννης Λεπεσιώτης (ΚΤΜ), ενώ την Κυριακή (6ος αγώνας) πίσω από τους Παπαθεοδώρου και Ζώρα τερμάτισε ο Ζαφειρίου.
ΕΝ
Στην κατηγορία αυτοί συμμετείχαν τρεις αναβάτες και έστησαν δύο ολόιδια βάθρα. Νικητής και τις δύο φορές ο Ιωάννης Ντεβετζής (ΚΤΜ), δεύτερος ο Νικόλαος Μιχαηλίδης (Yamaha) και τρίτος ο Σπύρος Φλώρος (Yamaha).
Πρωταθλητής της ΕΝ για το 2022 αναδεικνύεται ο Ντεβετζής.
ES
Στην κατηγορία αυτή είχαμε τρεις συμμετέχοντες που τερμάτισαν και τις δύο μέρες με την ίδια ακριβώς σειρά: πρώτος ο Παναγιώτης Θερριός (ΤΜ), δεύτερος ο Παναγιώτης Ζαφειρίου (ΚΤΜ) και τρίτος ο Κωνσταντίνος Δάλλας (GASGAS).
>>>
ppenduro-loutraki-1.jpgppenduro-loutraki-6.jpg

Τονίζουμε πως οι αναφορές στους νέους Πανελλήνιους Πρωταθλητές γίνεται αποκλειστικά με βάση τα ισχύοντα αποτελέσματα και δικούς μας υπολογισμούς, καθώς επισήμως η ΑΜΟΤΟΕ δεν έχει κοινοποιήσει βαθμολογίες του πρωταθλήματος Enduro για το 2022 καθόλου στη διάρκεια της φετινής χρονιάς – η ιστοσελίδα της ως σήμερα (Δευτέρα 5/12) έχει αναρτημένη τη βαθμολογία του περσινού πρωταθλήματος Enduro.
Έτσι, μαθαίνοντας τι ισχύει ρωτώντας και ψάχνοντας δεξιά κι αριστερά, αλλά και υπολογίζοντας εκ του προχείρου τις βαθμολογίες, αναφερόμαστε στους νέους Πρωταθλητές του 2022 με επιφύλαξη, καθώς το σωστό θα ήταν να περιμένουμε την επικυρωμένη βαθμολογία της Ομοσπονδίας.
Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες ΠΠ Enduro 2022

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2023 - Το πρόγραμμα​

Και το πρόγραμμα των Κυπέλων Βορείου και Νοτίου Ελλάδας
enduro 23



Η Αθλητική ΜΟΤ.Ο.Ε. προκηρύσσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2023 και τα Κύπελα Enduro Βορείου και Νοτίου Ελλάδος.
Τα προγράμματα έχουν ως εξής:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣΩΜΑΤΕΙΟΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
01-02 ΑΠΡΙΛΙΟΥΑ.Μ.Ο.Σ.ΣΠΑΡΤΗ (2πλος)
23 ΑΠΡΙΛΙΟΥΑ.Λ.Μ.Κ.Ε.ΚΕΡΚΥΡΑ
21 ΜΑΙΟΥΕ.Δ.Ο.ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
25-26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥΘ.Α.ΚΑΡΔΙΤΣΑ (2πλος)


ΚΥΠΕΛΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣΩΜΑΤΕΙΟΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
23 ΑΠΡΙΛΙΟΥΑ.Λ.Μ.ΚΕ.ΚΕΡΚΥΡΑ
01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥΜ.Ο.Φ.ΦΛΩΡΙΝΑ
26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥΘ.Α.ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΚΥΠΕΛΟ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣΩΜΑΤΕΙΟΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
02 ΑΠΡΙΛΙΟΥΑ.Μ.Ο.Σ.ΣΠΑΡΤΗ
21 ΜΑΙΟΥΕ.Δ.Ο.ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
05 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥΜ.Ο.Λ.Π.ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο Παναγιώτης Κακολύρης πήρε προβάδισμα στον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro 2023 – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ​

Με μία νίκη στην EnduroGP και διπλή νίκη στην κατηγορία Ε3, ο Παναγιώτης Κακολύρης (#1 Beta RR 480 Racing) έφυγε από τη Σπάρτη ως πρωτοπόρος της βαθμολογίας ξεκινώντας ιδανικά το νέο πρωτάθλημα. Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Phil Atwill (Beta RR 390 Racing) που μπήκε στην τετράδα της EnduroGP και δυνατές δεύτερες θέσεις για τους Γιώργο Μανωλίδη (Beta RR 300 Racing) στην κατηγορία Ε3 και Γιάννη Ντεβετζή στην Ε1.

Στη Σπάρτη άνοιξε η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro 2023 καθώς και του Πανελληνίου Κυπέλλου, με τον Α.Μ.Ο.Σ. να διοργανώνει τον πρώτο διήμερο αγώνα της χρονιάς, το σαββατοκύριακο 1-2 Απρίλιου. Περισσότεροι από 100 αναβάτες πήραν εκκίνηση από την κεντρική πλατεία της πόλης και κατευθύνθηκαν στις δύο ειδικές διαδρομές όπου οι αναβάτες του Πρωταθλήματος πραγματοποίησαν συνολικά 14 περάσματα. Ο καιρός έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα καθώς την Κυριακή πυκνά σύννεφα εμφανίστηκαν την Κυριακή και στη συνέχεια η βροχή άλλαξε άρδην όλα τα δεδομένα.

Παίρνοντας τη νίκη στην EnduroGP το Σάββατο και τερματίζοντας δεύτερος την Κυριακή, ο Κακολύρης κατάφερε να συλλέξει τους περισσότερους βαθμούς και να πάρει προβάδισμα στη βαθμολογία της Γενικής κατάταξης ενώ παράλληλα πήρε και διπλή νίκη στην κατηγορία του (Ε3). Εντυπωσιακή εμφάνιση για μία ακόμα φορά από τον Βρετανό αναβάτη της ομάδας Phil Atwill που κατάφερε να ανέβει για δεύτερη φορά μέχρι και την τέταρτη θέση της EnduroGP παρά το γεγονός πως οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο εξωτερικό δεν του επέτρεψαν να προετοιμαστεί κατάλληλα τους προηγούμενους μήνες. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Μανωλίδη στην κατηγορία Ε3 με δύο δεύτερες θέσεις και επίσης δυνατή εμφάνιση από το νέο μέλος της Beta Chachagias Racing Team, Γιάννη Ντεβετζή που κατάφερε να ανέβει δύο φορές στο βάθρο της Ε1 ενώ την Κυριακή διεκδίκησε την πρώτη του νίκη στην κατηγορία μέχρι την τελευταία ειδική.

Την επιτυχία της Beta Chachagias Racing Team στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πλαισίωσαν οι δυνατές εμφανίσεις και των δέκα αναβατών της ομάδας στο Πανελλήνιο Κύπελλο όπου ο Κώστας Σεβαστάκης (Beta RR 300 Racing) πήρε τη νίκη στη C3 (και την άτυπη γενική) και οι Γιάννης Τσιρίγος (πρώτη επίσημη αγωνιστική εμφάνιση!) και Νίκος Φλώρος έκαναν το 1-2 στη C2 αντίστοιχα.

Επόμενος αγώνας για τη Beta Chachagias Racing Team στις 23 Απριλίου, στην Κέρκυρα (Α.Λ.Μ.ΚΕ).

Παναγιώτης Κακολύρης: “Ο αγώνας εξελίχθηκε όπως τον είχα φανταστεί! Το Σάββατο με οδήγηση χωρίς λάθη και ένα πολύ καλό ξεκίνημα κατάφερα να κρατηθώ στην πρώτη θέση. Την Κυριακή ξεκίνησα πολύ καλά αλλά κάποια λάθη στη συνέχεια μου στοίχησαν σε χρόνο κι αρκέστηκα στη δεύτερη θέση που είναι πολύτιμη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος”.

Κώστας Χαχάγιας (team manager): “Αν και για το 2023 είχαμε πολλές αλλαγές, με σχεδόν όλους τους αναβάτες να αλλάζουν κατηγορία και μοτοσυκλέτες, ως ομάδα καταφέραμε να προετοιμαστούμε σωστά και να είμαστε απόλυτα ανταγωνιστικοί από τον πρώτο αγώνα. Ο Κακολύρης αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του με μεγάλη τετράχρονη μοτοσυκλέτα και απέδειξε πως μπόρεσε να προσαρμοστεί άψογα στην RR 480 Racing πραγματοποιώντας έναν εξαιρετικό αγώνα το Σάββατο. Την Κυριακή διεκδίκησε και πάλι τη νίκη αλλά όταν ξεκίνησε η βροχή προτίμησε να μη ρισκάρει και να κρατήσει τη δεύτερη θέση που τον διατηρεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, τόσο στην Ε3 όσο και στην EnduroGP. Ο Phil Atwill ξεκίνησε και φέτος δυνατά και την Κυριακή βρέθηκε να κυνηγά ακόμα και την τρίτη θέση στην EnduroGP ενώ ο Μανωλίδης που φέτος επέστρεψε στις δίχρονες μοτοσυκλέτες μετά από 15 (!) χρόνια, κατάφερε να τερματίσει δεύτερος στην Ε3 και εντός δεκάδας στην EnduroGP και τις δύο ημέρες του αγώνα. Πολύ καλή εμφάνιση κι από τον Ντεβετζή, που στον πρώτο του αγώνα με τα χρώματα της ομάδας πίεσε για τη νίκη στην Ε1 αλλά κάποια μικρά λάθη τον κράτησαν στην, έτσι κι αλλιώς πολύ καλή δεύτερη θέση στην κατηγορία και την όγδοη θέση στην Γενική κατάταξη του διημέρου. Ακόμα είμαι πολύ χαρούμενος για την παρουσία όλων των αναβατών της ομάδας και στο κύπελλο όπου ο Κώστας Σεβαστάκης πήρε τη νίκη στη C3 και ο Γιάννης Τσιρίγος πήρε την πρώτη του νίκη στον πρώτο επίσημο αγώνα του κάνοντας το 1-2 με τον Νίκο Φλώρο στη C2.”

Αποτελέσματα (κατηγορία – Γενική)​

Σάββατο
#1 Παναγιώτης Κακολύρης (E3- Beta RR 480 Racing) 1-1
#243 Phil Atwill (E2- Beta RR 390 Racing) 4-6
#7 Γιώργος Μανωλίδης (E3- Beta RR 300 Racing) 2-9
#146 Γιάννης Ντεβετζής (E1 – 250 4T) 2-10
Κυριακή (Γενική-Κατηγορία)
#1 Παναγιώτης Κακολύρης (E3- Beta RR 480 Racing) 1-2
#243 Phil Atwill (E2- Beta RR 390 Racing) 3-4
#7 Γιώργος Μανωλίδης (E3- Beta RR 300 Racing) 2-9
#146 Γιάννης Ντεβετζής (E1 – 250 4T) 2-7

Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ου και 2ου αγώνα Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ENDURO 2023 – 1ου αγώνα Κυπέλλου Νοτίου Ελλάδος στη Σπάρτη​







Το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Απριλίου 2023 ξεκίνησε στην Σπάρτη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και Κυπέλλου Νοτίου Ελλάδος για το 2023.
Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα αποτελέσματα:
1ος Πανελληνίου2ος Πανελληνίου1ος Κυπέλλου
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ENDURO GP (ΓΕΝΙΚΗ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Αθλητική ΜΟΤΟΕ: Ακύρωση αγώνα enduro Κέρκυρας​

Ήταν προγραμματισμένος για τις 23 Απριλίου​




Ο προγραμματισμένος αγώνας Enduro στην Κέρκυρα από το σωματείο ΑΛΜΚΕ στις 23 Απριλίου ακυρώνεται
Το σωματείο ΑΛΜΚΕ δεν μερίμνησε έγκαιρα να λάβει τις απαιτούμενες άδειες, συνεπώς η άμεση ακύρωσή του είναι μονόδρομος. Επιβάλλεται στο σωματείο ΑΛΜΚΕ το χρηματικό πρόστιμο των 500 ευρώ, ποσό το οποίο θα διατεθεί σε 5 αθλητές στον επόμενο αγώνα μετά από κλήρωση.
Ο ακυρωθείς αγώνας θα διοργανωθεί σε άλλο τόπο και χρόνο που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Πηγη https://2wo.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 3ου Αγώνα Πανελληνίου Πρωταθλήματος ENDURO και 1ου Αγώνα Κυπέλλου Βορείου Ελλάδας για το 2023​

Την Κυριακή 14 Μάϊου έγινε στα Καλύβια Πεζούλας (Λίμνη Πλαστήρα) στη Καρδίτσα, ο 3ος Αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος ENDURO και ο 1ος Αγώνας ENDURO Κυπέλλου Βορείου Ελλάδας για το 2023

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα προσωρινά αποτελέσματα:
3ος Πανελληνίου ENDURO1ος Κυπέλλου Βορείου Ελλάδας


Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

2ος αγώνας Κυπέλλου Νοτίου Ελλάδος ENDURO 2023 – Περαχώρα Κορινθίας 5/11/2023 – ΕΙΔΙΚΟΣ /ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ​

Το αθλητικό σωματείο ΜΟ.Λ.Π διοργανώνει τον 2ο αγώνα Κυπέλλου Νοτίου Ελλάδος ENDURO 2023 στις 05 Νοεμβρίου 2023, στη Περαχώρα Νομού Κορινθίας.

ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro Καρδίτσα 5ος αγώνας: Νίκη & Τίτλος για Κακολύρη σε αγώνα με πολύ λάσπη​

Λίγοι οι τερματισμοί εξαιτίας των συνθηκών
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro Καρδίτσα 5ος αγώνας: Νίκη Κακολύρη σε αγώνα με πολύ λάσπη


Μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας ή διαφορετικά ένας πραγματικός αγώνας Enduro με τους αναβάτες να παλεύουν για το ποιος θα μείνει όρθιος. Ήλιος με δόντια από πλευράς συνθηκών, χωρίς την χθεσινή βροχή αλλά με πάρα πολύ λάσπη δημιούργησε πολύ δύσκολες συνθήκες με τις συμμετοχές να μειώνονται ακόμη περισσότερο από εχθές.

Φυσικά προστέθηκαν οι αναβάτες του Κυπέλλου Β. Ελλάδος αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να τερματίσει παρά ένα μικρό ποσοστό από αυτούς, εξαιτίας της μεγάλης δυσκολίας.

Το διοργανωτικό κομμάτι της λέσχης που είχε την ευθύνη, έτρεχε να κάνει διορθωτικές παρεμβάσεις στις εναλλασσόμενες συνθήκες και δεν άφησε τα πράγματα στην τύχη τους, αφαιρώντας ή παρακάμπτοντας ανηφόρες και κομμάτια που δημιουργούσαν πρόβλημα. Στο τέλος βέβαια ήταν αδύνατο για αρκετό κόσμο να αποφύγει το καπέλο, την ποινή δηλαδή για τον χρόνο διέλευσης που είχαν.

Με τον Ζώρα και τον Κουζή που εχθές εγκατέλειψαν από μηχανικές βλάβες να μην παίρνουν εκκίνηση σήμερα ο Παναγιώτης Κακολύρης που αγωνίζεται με Beta 490 είναι ουσιαστικά ο πρωταθλητής Ελλάδας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τόσο στην Ε3 όσο και στην γενική κατάταξη! Ήταν ένα περίεργο πρωτάθλημα το φετινό με μεγάλο κενό ανάμεσα στους πρώτους και τελευταίους αγώνες και με περίεργες συνθήκες από πλευράς καιρού αλλά ο Κακολύρης ήταν και τυχερός ήταν όμως και συνεπής εξασφαλίζοντας συνεχώς μία καλή παρουσία που του έδωσε νωρίτερα τον τίτλο!

Ο συντάκτης του MOTO, Κίμων Καράμπελας, πήρε ξανά την δεύτερη θέση στον δεύτερο μόλις αγώνα που τρέχει με το ολοκαίνουριο ΚΤΜ EXC 300 TBI σε έναν αγώνα που παρά την δυσκολία του τον απόλαυσε στο μέγιστο βαθμό καθώς δεν είχε το άγχος του πρωταθλήματος, ξεκινώντας την σεζόν μόλις εχθές, από τον τέταρτο αγώνα.
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro Καρδίτσα 5ος αγώνας: Νίκη Κακολύρη σε αγώνα με πολύ λάσπη


Μακάρι τόσο στον επόμενο αγώνα, όσο και στην επόμενη σεζόν να δούμε περισσότερες συμμετοχές και ένα πρόγραμμα χωρίς τεράστιο κενό σχεδόν μισού χρόνου ανάμεσα στους αγώνες. Το σίγουρο είναι πως το Enduro έχει θέαμα και σήμερα όσοι αψήφησαν τις συνθήκες και το τσουχτερό κρύο που νωρίς το πρωί είχε 2 βαθμούς, είδαν τους αναβάτες να παλεύουν και απόλαυσαν εντουρο-θέαμα με όλη την σημασία.

Μόλις δεύτερη ημέρα οδήγησης του ΚΤΜ EXC 300 TBI για τον Κίμωνα, 4 φορές πρωταθλητή και συντάκτη στο MOTO

Το Βάθρο Γενικής (EnduroGP) είναι το παρακάτω:
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro Καρδίτσα 5ος αγώνας: Νίκη Κακολύρη σε αγώνα με πολύ λάσπη

Ακολουθούν τα αποτελέσματα γενικής και οι πρώτες φωτογραφίες της ημέρας:














Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro: Τελευταίος αγώνας με μεγάλη νίκη Κίμωνα Καράμπελα​

Πολύς ωραίος αγώνας με 100 συμμετοχές μαζί με Κύπελο Ν.Ελλάδας
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro: Τελευταίος αγώνας με μεγάλη νίκη Κίμων Καράμπελα


Μία μεγάλη νίκη πήρε ο συντάκτης του MOTO, Κίμων Καράμπελας στην δεύτερη ουσιαστικά συμμετοχή του στην φετινή αγωνιστική σεζόν. Η αυλαία του πρωταθλήματος που είχε ήδη καθορίσει πρωταθλητές από τον προηγούμενο αγώνα, έγινε σήμερα με τον καλύτερο τρόπο καθώς ο καιρός ήταν ιδανικός για Enduro, το έδαφος άψογο και οι διαδρομές πολύ σωστά μελετημένες με αντιθέσεις σε τεχνικό και γρήγορο κομμάτι, δίνοντας έτσι έναν φανταστικό αγώνα.

Το γενικότερο σύνολο των αγωνιζομένων είχε μία φανταστική αγωνιστική ημέρα με απαιτητική οδήγηση αλλά ταυτόχρονα διασκεδαστική σε μία όμορφη τοποθεσία και με πλούσιο… ρεπερτόριο σε μονοπάτια.

Ο Κίμων Καράμπελας #2 που τρέχει με ολοκαίνουριο KTM EXC TBI 300 στην E3 δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την νίκη καθώς ο φετινός πρωταθλητής Παναγιώτης Κακολύρης με BETA 480 είχε ένα πρόβλημα στα φρένα αλλά τερμάτισε εντός δεκάδας και ένας από τους ταχύτερους Έλληνες αναβάτες, ο Παναγιώτης Κουζής (Fantic) εγκατέλειψε ενώ όμως πρόλαβε να οδηγήσει εξαρετικά γρήγορα τα XE-F 450 ξεδιπλώνοντας τις ικανότητες του.

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα δεν υπάρχουν παρά μετά βίας τριάντα συμμετοχές, ευτυχώς όμως μαζί με το Κύπελλο Νοτίου Ελλάδας οι συμμετοχές ανέβηκαν στις εκατό. Μακάρι κάποιοι από αυτούς να ακολουθήσουν όλο το πρωτάθλημα από την νέα σεζόν και να δούμε περισσότερους αναβάτες να ακολουθούν όλους τους αγώνες Enduro.
Αποτελέσματα και περισσότερες φωτογραφίες:












Πηγη www.motomag.gr
 
Top Bottom