ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΖΗΜΙΑ ΣΕ ΛΑΚΚΟΥΒΑ

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.468
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα


Διεκδικούμε το δίκιο μας




Δώστε λίγο προσοχή παθόντες και προσεχώς παθόντες και θα διαπιστώσετε πως αν όλοι μαζί λειτουργήσουμε συντονισμένα, οι δημόσιες αρχές έχουν συμφέρον να αποκαθιστούν άμεσα τις κακοτεχνίες στους δρόμους, από το να μας αποζημιώνουν εκ των υστέρων.

Χαντάκια, λακκούβες, κακοτεχνίες, δημόσια έργα και τόσα τινά που αντιμετωπίζουμε σαν οδηγοί στους δρόμους, μας κάνουν να κινδυνεύουμε, μας καταστρέφουν τις περιουσίες μας, μας ταλαιπωρούν και μας αλλάζουν τα φώτα.




Οι δικυκλιστές κινδυνεύουν ακόμη περισσότερο,αφού τίθεται άμεσο θέμα της σωματικής τους ασφάλειας.

Οι πρώτες μας ενέργειες
Τι κάνουμε στις περιπτώσεις που πέφτουμε στη λακκούβα και καταστρέφουμε το ΙΧ μας; Πως θα αποζημιωθούμε και από πού;

Πρόκειται για έναν καθημερινό «βραχνά» τον οποίο τον αντιμετωπίζουμε όλοι, ενώ πολλές φορές «δίνουμε τόπο στην οργή» και μένουμε άπραγοι.

Διεκδικείστε το δίκιο σας
Είναι καλύτερα να διεκδικούμε τις αποζημιώσεις μας, έτσι ώστε όταν αυτό το πράξουμε όλοι, τότε Υπουργεία, Περιφέρειες και Δήμοι, θα διαπιστώσουν ότι είναι καλύτερα να προλαβαίνουν τις λακκούβες, παρά να αποζημιώνουν τους οδηγούς.



Ποιοι έχουν την ευθύνη

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι την ευθύνη για τη συντήρηση των οδών και έργων έχουν για τις εθνικές οδούς, τις κεντρικές αρτηρίες πόλεων και τα δημόσια έργα το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων. Για το επαρχιακό δίκτυο και τις δευτερεύουσες οδούς η τοπική αυτοδιοίκηση, δηλαδή οι Περιφέρειες, Δήμοι και Κοινότητες. όσο για τις εθνικές οδούς την ευθύνη φέρουν οι ανάδοχες εταιρείες.



Τι κάνουμε

Αν υποστούμε φθορά ή βλάβη λόγω κακοτεχνίας του δρόμου ή του έργου ο κάτοχος του οχήματος πρέπει να ειδοποιήσει αμέσως την Τροχαία προκειμένου να βεβαιώσει επί τόπου τη φθορά του οχήματος και να εκδώσει τη σχετική βεβαίωση. Αντίστοιχη βεβαίωση χορηγούν και κάποιες εταιρείες οδικής βοήθειας, όπως και η ΕΛΠΑ στους συνδρομητές της μόνον. Οι τεχνικοί βεβαιώνουν εγγράφως τη μεταφορά/ ρυμούλκηση του οχήματος λόγω βλάβης / φθοράς που προκλήθηκε από την κακοτεχνία και σε ποιο ακριβώς σημείο.

Τους τα στέλνουμε
Στη συνέχεια η βεβαίωση φθοράς μαζί με προσφορά αποκατάστασης της φθοράς του οχήματος ή τιμολόγιο αποκατάστασης πρέπει να κατατεθούν αντίστοιχα ή στις αρμόδιες περιφερειακές διευθύνσεις του Υπουργείου, ή
στα αρμόδια γραφεία των Περιφερειών, Δήμων και Κοινοτήτων, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αποζημίωσης.

Οι αρμόδιοι Εισαγγελείς δίνουν λύσεις
Σε περιπτώσεις που είναι μπερδεμένες ως προς την αρμοδιότητα αποζημίωσης, ο παθών μπορεί να προσφεύγει στους αρμόδιους Εισαγγελείς της χώρας.

Αυτοί αποφαίνονται για το ποιος φορέας φέρει την ευθύνη της αποζημίωσης και προωθούν την αίτηση.

Το σύστημα λειτουργεί
Σύμφωνα με πηγές της αγοράς: «Η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών –θυμάτων των κακοτεχνιών που έχουν προσφύγει για να αποζημιωθούν, έχει ήδη αποζημιωθεί, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη Δικαστικές αποφάσεις στις περιπτώσεις που εκτός από τις υλικές ζημιές υπάρχουν και σωματικές βλάβες».

Στο δια ταύτα
Μην χαριζόμαστε σε κανένα! Διεκδικούμε το δίκιο μας και τις ζημιές που έχουμε υποστεί. Κι αν υπάρχει φίλος - γνωστός δικηγόρος, ρωτάμε τις όποιες απορίες μας. Δεν χάνουμε τίποτα.

Πηγη:http://motorsite.gr/eidisis/1190-zimies-apo-lakouves-310317
 

elis_gs

member
Δημοσιεύσεις
524
Ηλικία
36
Περιοχή
Tirana - Albania
Μοτοσυκλέτα
BMW R1200 GSA LC
Όνομα
Elis
Περιοχή
Tirana - Albania
Αντε να το δοκιμασει κανεις να μας πει Bye
 

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.101
Ηλικία
49
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Το έχω κανει μετα απο εκτεταμένη ζημιά στην ανάρτηση του οχήματος,λόγω εργασιών του αποχετευτικού εδώ πέρα.
Η υπόθεση έχει πάρει την νόμιμη οδό ( αγωγή)
Θα ενημέρωσω για την εξέλιξη
 

chrisf

member
Δημοσιεύσεις
1.063
Ηλικία
44
Περιοχή
Petroupolis Athens
Μοτοσυκλέτα
suzuki bandit 650 s 2009
Όνομα
Χρήστος
Το έχω κανει μετα απο εκτεταμένη ζημιά στην ανάρτηση του οχήματος,λόγω εργασιών του αποχετευτικού εδώ πέρα.
Η υπόθεση έχει πάρει την νόμιμη οδό ( αγωγή)
Θα ενημέρωσω για την εξέλιξη
καλά αποτελέσματα...
ήδη βέβαια τα εσκασες για επισκευή και αγωγές ....
πρώτα το χέρι στην τσέπη και μετά έχεις να λαμβάνεις...
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ


ΗΠΑ - Δικαστική απόφαση αποζημιώνει αναβάτη λόγω ατυχήματος από λακκούβες στον δρόμο

Συμβαίνει και στα κράτη που έχουν πολύ καλύτερες υποδομές από τις δικές μας. Σπάνια, αλλά συμβαίνει. Σε αυτό που διαφέρουμε κατά πολύ βέβαια, είναι ότι στα κράτη αυτά απονείμετε δικαιοσύνη και οι υπεύθυνοι λογοδοτούν.

Για την πολύ υψηλή αποζημίωση που εκδικάστηκε σε αναβάτη, ο οποίος είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα εξαιτίας κατεστραμμένου τμήματος στον δρόμο, ο λόγος.

Το 2016, ο Roger Gates οδηγούσε την μοτοσυκλέτα του στα περίχωρα του New Jersey στις ΗΠΑ, όταν και διέσχισε ένα τμήμα δρόμου με πολλές και μεγάλες λακκούβες, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο της μηχανής και να συγκρουστεί με αντίθετα διερχόμενο όχημα.

Το ατύχημα ήταν πολύ σοβαρό, με πολλαπλά κατάγματα και ρήξεις εσωτερικών οργάνων, ενώ η αποθεραπεία και αποκατάσταση του άτυχου αναβάτη ακόμα συνεχίζεται, επηρεάζοντας σημαντικά την ποιότητα της ζωής του και την καριέρα του, αφού ακόμη και σήμερα, μετά από 4 χρόνια, δεν είναι σε θέση να εργαστεί.

Στις αρχές του Μαρτίου λοιπόν (2020) δικαστήριο αξίωσε αποζημίωση της τάξεως των 2.650.000 δολαρίων στον μοτοσυκλετιστή με επιπλέον 760.000 δολάρια για την κάλυψη των ιατρικών εξόδων, που χρειάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

Κατηγορούμενη, ήταν η Κομητεία Passaic του New Jersey, η οποία και ήταν υπεύθυνη για την επίβλεψη και συντήρηση του συγκεκριμένου δρόμου όπου σημειώθηκε το ατύχημα.

Για τον συγκεκριμένο δρόμο και τα σοβαρά προβλήματα με τις λακκούβες σε αυτόν, υπήρχαν αναφορές κατοίκων της περιοχής από το 2014, με τους υπεύθυνους να καταφεύγουν στην πρόχειρη λύση του “μπαλώματος”, χωρίς φυσικά να υπάρχει αποτελεσματική αντιμετώπιση του θέματος.

Μακριά από εμάς, αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε τις κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε σε ανάλογη περίπτωση, όπως περιγράφονται ΕΔΩ.

Πηγη https://www.bikeit.gr/
 
Δημοσιεύσεις
1.317
Περιοχή
Αθηνανιστάν
Μοτοσυκλέτα
Suzuki V-Strom 650cc (tweety)
Όνομα
ΜοτοΑγαπούλης
Περιοχή
Αθηνανιστάν
Κατ' αρχήν, μη συγκρίνουμε Αμερική με Ελλάδα στην Νομοθεσία και την τήρησή της. Ούτε καν μέρα με τη νύχτα, αλλά κάτι ακόμα πιο μακρινό μεταξύ τους.

Κατά δεύτερον, η προσωπική μου αντίρρηση έγκειται στο γεγονός ότι για να μπεις σε μια τέτοια διαδικασία, απαιτείται να πληρώνεις μεγάλα ποσά σε δικηγόρους και δικαστήρια με την ΕΛΠΙΔΑ να δικαιωθείς. Κι ΑΝ ακόμα δικαιωθείς, τα δικαστήρια να ξέρετε ΔΕΝ επιδικάζουν τα πραγματικά έξοδα, αλλά ό,τι γουστάρουν (σε σημείο να σε βγάζουν απ' τα ρούχα σου και να θες να τους ξαπλώσεις κάτω με Kalashnikov).

Συμπερασματικά, αν δεν υπάρξει ξεκάθαρος ΝΟΜΟΣ που να ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ τα δικαστήρια να επιδικάζουν ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των πραγματικών εξόδων που έχει κάνει ο ενάγων, τότε κάθε προσφυγή και προσπάθεια δικαίωσης, θα σημαίνει τρομερό οικονομικό ΚΑΙ ψυχολογικό κόστος για το θύμα, με αβέβαιο το αποτέλεσμα.

Γενικά να ξέρετε, υπάρχει ένας τεράστιος ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ στα δικαστήρια. Ο θύτης συνήθως βγαίνει κι από πάνω και αυτό με την κάλυψη της στρεβλής νομολογίας και του χρήματος που ευνοεί όποιον το έχει, ασχέτως του αν φταίει ή όχι.

Υπογραφή:
Παθώς και μαθώς.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ιταλία: Στα δικαστήρια για θάνατο 20χρονου από λακούβα​

rome_lakouva_lucatosi_412021.jpg

Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας θα αντιμετωπίσουν οι επικεφαλής εταιρείας συντήρησης δρόμων στην Ιταλία, καθώς ο θάνατος ενός αναβάτη από λακούβα πηγαίνει ως υπόθεση στην δικαιοσύνη.​

Μια υπόθεση που αναμένεται να ταράξει τα δεδομένα για την κατάσταση των δρόμων στην Ιταλία και τα προβλήματα που έχει προκαλέσει, φτάνει στα δικαστήρια. Πιο συγκεκριμένα, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας στο δρόμο βρίσκονται οι επικεφαλής της εταιρείας συντήρησης οδών Sisters Immobiliare, Vita Calo και Mauro Macchi. Η υπόθεση αφορά τον θάνατο ενός 20χρονου αναβάτη ονόματι Luca Tosi, το 2018, μετά από ατύχημα που προκλήθηκε από οδικές κακοτεχνίες.

Πιο συγκεκριμένα, στις 12 Δεκεμβρίου του 2018, ο 20χρονος Tosi οδηγούσε το δίκυκλο του, όταν δύο διαδοχικές έντονες ανωμαλίες στην οδό Via del Lavaro, στην περιοχή Labaro της Ρώμης προκάλεσαν απώλεια ελέγχου στο δίκυκλο του, με αποτέλεσμα ο Tosi να υποστεί ατύχημα και να σκοτωθεί ακαριαία.

Σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, ο δρόμος θα έπρεπε να βρίσκεται σε τέλεια κατάσταση ενώ, σε περίπτωση που απαιτούνταν και άλλα έργα για αυτό, η εταιρεία θα έπρεπε να το έχει αναφέρει στην δημοτική αρχή, κάτι που δεν έγινε. Εάν οι Calo και Macchi βρεθούν ένοχοι, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 7 ετών.

Η απόφαση αναμένεται ως σταθμός για τα δρώμενα στην γείτονα χώρα, καθώς το πρόβλημα με τις οδηγικές κακοτεχνίες είναι τεράστιο, ενώ μια τουλάχιστον ακόμα παρόμοια υπόθεση έχει απασχολήσει την επικαιρότητα της χώρας: Ο θάνατος της 25χρονης Elena Aubry, μετά από ατύχημα σε κακοτεχνία δρόμου, που έχει επίσης φθάσει στην δικαιοσύνη με κατηγορίες εναντίον των υπευθύνων για ανθρωποκτονία. Και όλα αυτά σε μια χώρα όπου, λίγα χρόνια πριν, υπήρξαν ακόμα και αδιανόητες αποφάσεις που επέρριπταν την ευθύνη για τέτοια ατυχήματα στους ίδιους τους χρήστες του δρόμου, μαζί με την «υποχρέωση» να αντιλαμβάνονται έγκαιρα τις λακούβες και να τις αποφεύγουν!

Περιμένουμε περισσότερα για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Πηγη www.mototriti.gr
 

User C

well know member
Δημοσιεύσεις
3.737
To μακρυνό εκείνο 1995 είμαι στο Χαλάνδρι στον παράδρομο της Κηφισίας νύχτα. Εχουν σκάψει έναν τάφο κατά πλάτος του δρόμου 50 εκατοστά πλάτος με 80 βάθος. Το έχουν αφήσει ανοιχτό, χωρίς σήμανση, χωρίς φωτισμό και πέφτω με το αυτοκινητο μέσα. Σπασμένη γέφυρα, κρεμαγιέρα, ημιαξόνια...Φωνάζω τροχαία, και οδική καταγράφεται το συμβάν και παω στο τμήμα. Μου λένε να κάνω μυνηση κατά του Δήμου Χαλανδρίου, ΥΠΕΧΩΔΕ, και κατα παντώς υπευθύνου.

Το πρώτο δικαστήριο έγινε το 1999, το δεύτερο 2002, το τρίτο 2006 και τελικά δικαιώθηκα το 2008... πληρώθηκα όμως το 2014
 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.129
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
To μακρυνό εκείνο 1995 είμαι στο Χαλάνδρι στον παράδρομο της Κηφισίας νύχτα. Εχουν σκάψει έναν τάφο κατά πλάτος του δρόμου 50 εκατοστά πλάτος με 80 βάθος. Το έχουν αφήσει ανοιχτό, χωρίς σήμανση, χωρίς φωτισμό και πέφτω με το αυτοκινητο μέσα. Σπασμένη γέφυρα, κρεμαγιέρα, ημιαξόνια...Φωνάζω τροχαία, και οδική καταγράφεται το συμβάν και παω στο τμήμα. Μου λένε να κάνω μυνηση κατά του Δήμου Χαλανδρίου, ΥΠΕΧΩΔΕ, και κατα παντώς υπευθύνου.

Το πρώτο δικαστήριο έγινε το 1999, το δεύτερο 2002, το τρίτο 2006 και τελικά δικαιώθηκα το 2008... πληρώθηκα όμως το 2014
Εντοκα ομως πιστευω...

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Αγρίνιο: η πτώση μηχανής σε λακκούβα κόστισε στον δήμο 303 ευρώ…​




Συχνά απασχολούν την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αγρινίου διεκδικήσεις συμπολιτών για ζημιές ή ατυχήματα που υπέστησαν και για τις οποίες θεωρούν πως ευθύνονται οι υπηρεσίες του δήμου.
Για παράδειγμα τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής απασχόλησε η αίτηση ενός συμπολίτη να αποζημιωθεί για ζημιά που υπέστη το δίκυκλο του από πτώση σε λακκούβα.

Διεκδίκησε ένα ποσό (303 ευρώ) προκειμένου να μην χρειαστεί η από μέρους του προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια και η δημιουργία αντιδικίας με τον Δήμο Αγρινίου.

Η Οικονομική Επιτροπή από την πλευρά της θεώρησε βάσιμη τη διεκδίκηση του συμπολίτη και ενέκρινε τον εξώδικο συμβιβασμό
Το περιστατικό συνέβη την 1η Σεπτεμβρίου 2023 όταν ο συμπολίτης έπεσε σε λακκούβα επί του οδοστρώματος καθώς κινούνταν με δίκυκλη μοτοσικλέτα επί της οδού Α. Καρκαβίτσα με κατεύθυνση προς την οδό Μ.Αντύπα.

Προς επίρρωσιν όσων υποστήριξε κατέθεσε την « Έκθεση Δελτίου Ατυχήματος Υλικών Ζημιών »από το Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου και την προσφορά του εμπόρου μοτοσικλετών για το κόστος των ανταλλακτικών .

Λίγες μέρες μετά το συμβάν στο σημείο έκανε αυτοψία το Τμήμα Αυτεπιστασίας και Συντηρήσεων Έργων και Εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών που διαπίστωσε τη λακκούβα και τη…μέτρησε (ήταν διαστάσεων μήκους 0,52μ., πλάτους 0,43μ. και βάθους 12εκ. ). Δεν παρέλειψε και να την καλύψει («επουλώσει»)…
 

Lepanto

member
Δημοσιεύσεις
847
Ηλικία
63
Μου έχει συμβεί με αυτοκίνητο γυρνώντας από Λαύριο Αθήνα, μού έσπασαν οι δύο δεξιοί τροχοι και τα λάστιχα καταστραφηκαν, πήγα στο Λαύριο στο δημαρχείο με την απόδειξη επισκευής και αποζημιωθηκα.....βέβαια μετά 6 μήνες.....αυτό πριν 20 περίπου χρόνια...

Ωραίο και ενημερωτικό ποστ...μπράβο παναγιώτη.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Αποζημίωση 13.400 ευρώ σε μοτοσυκλετηστή στη Λάρισα για ατύχημα από λακκούβα​

Αρνείται ο Δήμος να τον αποζημιώσει
1


Μόνο στην Ελλάδα (και σε μερικές ακόμα τριτοκοσμικές χώρες…) οι κρατικοί οργανισμοί και οι κρατικές υπηρεσίες δεν έχουν τελικά ποτέ ευθύνη και για τίποτα. Παρά το γεγονός πως το νομοθετικό πλαίσιο στη χώρα μας είναι ένα από τα καλύτερα που υπάρχουν στον κόσμο και οι νόμοι προβλέπουν με κάθε λεπτομέρεια όλες τις πιθανές περιπτώσεις, δίνοντας στους Έλληνες δικαστές την δυνατότητα να αποδώσουν δικαιοσύνη με ακρίβεια, εν τούτοις στην πράξη, ο Έλληνας πολίτης θα πρέπει να έχει άπειρο ελεύθερο χρόνο και πολλά λεφτά για να βρει το δίκιο του απέναντι τις παρανομίες των κρατικών υπηρεσιών.

Ειδικά όταν μιλάμε για παρανομίες στους δημόσιους δρόμους που προκαλούν ακόμα και θανατηφόρα ατυχήματα, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα διότι ανάλογα με το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου ο “υπεύθυνος” μπορεί να είναι στην κυριολεξία οποιοσδήποτε κρατικός ή μη οργανισμός!

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ένας μοτοσυκλετιστής από την Λάρισα κατάφερε να αποδείξει στο δικαστήριο (και το δικαστήριο το αποδέχτηκε) πως δεν είναι ελέφαντας και πως το ατύχημα που είχε με την μοτοσυκλέτα του προκλήθηκε από λακκούβα στο δρόμο. Για να το πετύχει αυτό χρειάστηκε να κάνει ο ίδιος μήνυση στο δήμο, εννοείται με δικά του έξοδα και τελικά το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Λάρισας αποφάσισε να του καταβάλει ο Δήμος Λάρισας αποζημίωση 13.400€. Όμως αν νομίζετε πως η ιστορία μας τελειώνει εδώ, μάλλον δεν ζείτε πολλά χρόνια στην Ελλάδα…

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, οι οικονομική επιτροπή του Δήμου Λάρισας συνεδρίασε και όχι μόνο αρνήθηκε να πληρώσει την αποζημίωση, αλλά αποφάσισε ομόφωνα να ασκήσει έφεση με την αιτιολογία: “…νομικές πλημμέλειες που αφορούν αφενός στην εσφαλμένη εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 105 και 106 ΕισΝΑΚ και αφετέρου από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού προκύπτει σε κάθε περίπτωση αποκλειστική υπαιτιότητα του ενάγοντος στην επέλευση της ζημίας του, ενώ η απόφαση αυτή πάσχει τόσο λόγω εσφαλμένης εφαρμογής της ΑΚ 931 όσο και της ΑΚ 929, με αποτέλεσμα να έχει εξαγάγει την κρίση της κατά κακή ερμηνεία του νόμου και των αποδείξεων “. Σε απλά ελληνικά ο Δήμος Λάρισας λέει: “Ας πρόσεχε…”

Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης μεταξύ Ελλάδας και των πολιτισμένων χωρών που σέβονται την ανθρώπινη ζωή, ο δήμος του Λονδίνου αποζημίωσε μοτοσυκλετιστή που πάτησε πάνω σε διαγράμμιση του δρόμου και έπεσε, γιατί το ανακριτικό της βρετανικής αστυνομίας που έκανε την αυτοψία διαπίστωσε πως η μπογιά της διαγράμμισης ήταν εκτός προδιαγραφών…

Φανταστείτε να αρχίσει η ελληνική τροχαία και τα ελληνικά δικαστήρια να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τις κατασκευαστικές παρανομίες των ελληνικών δρόμων και να τα αποδέχονται ως την βασική αιτία των ατυχημάτων όπως στην Μ. Βρετανία… Βρε άστους να σκοτώνονται εκεί πέρα!

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Τραυματισμός μοτοσυκλετιστή από λακκούβα στη Σαλαμίνα: Αναζητώντας τους “υπεύθυνους” [VIDEO]​

Ζώντας σε ένα κράτος με νόμους που δεν εφαρμόζονται ποτέ
1


Άλλο ένα “ατύχημα” με δίκυκλο έγινε εχθές το βράδυ στη Σαλαμίνα με αιτία το παράνομο οδόστρωμα, που εντελώς από τύχη είχε σαν αποτέλεσμα υλικές ζημιές και τον ελαφρύ τραυματισμό του αναβάτη. Προφανώς δεν πρόκειται για μια σπάνια είδηση, καθώς αποτελεί καθημερινότητα σε αυτή την χώρα, όμως η στιγμή του ατυχήματος καταγράφηκε από κάμερα και πήρε μια επιπλέον δημοσιότητα στα τηλεοπτικά κανάλια.

Τα τροχαία ατυχήματα που προκαλούνται από την κακή κατασκευή, κακή σήμανση και κακή συντήρηση των δρόμων θα συνεχίσουν να αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες αιτίες θανάτων και τραυματισμών στη χώρα μας, διότι όλοι οι κρατικοί και μη κρατικοί μηχανισμοί ελέγχου θα προσπαθούν με κάθε τρόπο να μην εφαρμόζονται οι νόμοι.

Τόσο τα ανακριτικά τμήματα της τροχαίας, όσο και τα δικαστήρια, αντιμετωπίζουν ως “νόμιμη” την κατάσταση των ελληνικών δρόμων, αδιαφορώντας πλήρως για σήματα και φανάρια που είναι κρυμμένα πίσω από δέντρα και ταμπέλες, για ανεπαρκή φωτισμό, για κατασκευές και τοπικές επιδιορθώσεις οδοστρωμάτων εκτός προδιαγραφών και… λογικής, για τρεχούμενα νερά στους δρόμους από αποχετεύσεις σπιτιών/καταστημάτων και φυσικά για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι δρόμοι λόγω κακής κατασκευής και χρήσης.

Δείτε το VIDEO με τον άτυχο μοτοσυκλετιστή που ευτυχώς φορούσε όλο τον προστατευτικό εξοπλισμό. Και το "ευτυχώς" περιγράφει την ελληνική πραγματικότητα που συνεχίζουμε ακόμη και σήμερα να θεωρούμε ευτήχημα να φορά έστω και κράνος, εκείνος που οδηγεί:


Οι νόμοι και οι προδιαγραφές υπάρχουν και μάλιστα είναι τέλειοι, καλύπτοντας κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Δεν υπάρχει κανένα κενό νόμου. Αυτό που λείπει είναι η θέληση για την εφαρμογή τους από την τροχαία και τα ελληνικά δικαστήρια. Κανείς κατασκευαστής, κανείς δήμαρχος, κανείς περιφερειάρχης και φυσικά κανένα μέλος των υπηρεσιών των διαφόρων Υπουργείων Υποδομών δεν έχουν βρεθεί ούτε για μια μέρα πίσω από τα κάγκελα για τους χιλιάδες θανάτους που έχουν προκαλέσει οι ίδιοι με την ανικανότητα, την αδιαφορία ή ακόμα και το προσωπικό όφελός τους.

Και δεν είναι μόνο οι ποινικές ευθύνες που ο λεγόμενος “κρατικός μηχανισμός” δείχνει προκλητική αδιαφορία, αφήνοντας ατιμώρητες τις παρανομίες που προκαλούν θανάτους. Ακόμα και οι περιπτώσεις των αστικών ευθυνών, όπως αυτή εδώ η περίπτωση, όπου ο άτυχος μοτοσυκλετιστής θα πάει να ζητήσει αποζημίωση, γίνονται δικαστικά σίριαλ πολλών ετών, με πολύ βαρύ οικονομικό κόστος για τα θύματα, που τις περισσότερες φορές ξεπερνά κατά πολύ την οικονομική αποζημίωση που θα εκδικαστεί υπέρ τους!

Πηγη www.motomag.gr
 

KostasT

old member
Δημοσιεύσεις
4.471
Περιοχή
Αθηνα
Μοτοσυκλέτα
Honda CBF1000FA
Honda SH300i
Όνομα
Δες nickname
Κι απ ο,τι ειδα στην τιβι την συγκεκριμενη λακουβα την εκλεισε καποιος με κιτρινο γιλεκο πιθανοτατα του δημου, με λιγη πισσα η οποια με βροχουλα και καμια περαντζαδα απο βαρεα οχηματα θα ξαναγινει οπς η φωτογραφια. Προχειροτητες-γυφτιες!

Πολλα περαστικα στον ανθρωπο που επεσε και δεν φταιει σε τιποτα. Προσοχη κυριοι/ες, τα ματια σας ορθανοιχτα εκει εξω!
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Αγγλία – Με εφαρμογή στο κινητό πλέον καταγγέλεις τις λακούβες​

c6719a1ba5ecae7fc54b911317f183e4_XL.jpg

Αγανάκτησαν οι Αγγλοσάξονες, επιστρατεύοντας ένα νέο μέσον άσκησης πίεσης στις αρχές για την επισκευή των πολυάριθμων κακοτεχνιών στους δρόμους τους.

Το πρόβλημα των λακουβών στους δρόμους της Αγγλίας είναι πασίγνωστο και όποιος ασχολείται λίγο με την διεθνή επικαιρότητα της αυτοκίνησης, γνωρίζει ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό, παρά τις προσπάθειες (?) των αρχών να το επιλύσουν, με την δέσμευση κονδυλίων πάνω από 8,5 δις. λίρες Αγγλίας - Μάλιστα, έχει αναφερθεί ότι ο αριθμός των κακοτεχνιών στην χώρα φτάνει το 1 εκατομμύριο! Τώρα, έγινε διαθέσιμη μία νέα εφαρμογή κινητών τηλεφώνων που δίνει την δύναμη στο κοινό, να καταγράψουν και να αναφέρουν τις λακούβες και να τις φέρουν στην προσοχή των αρχών.

Η νέα εφαρμογή ονομάζεται Stan και θα γίνει διαθέσιμη για χρήστες Android και Apple και λειτουργεί χρησιμοποιώντας την κάμερα του κινητού τηλεφώνου, για την λήψη μιας εικόνας της λακούβας ή της κακοτεχνίας. Η εφαρμογή μπορεί έτσι να χρησιμοποιηθεί, ακόμη και αν ο χρήστης δεν κινείται με το όχημα του, ή είναι πεζός. Στην συνέχεια, η φωτογραφία και τα απαραίτητα δεδομένα θα μεταβιβάζονται στις αρχές.

Μάλιστα, συνεργασία με την εφαρμογή Stan έσπευσε να εξασφαλίσει η RAC, η Βασιλική Λέσχη Αυτοκίνησης της Αγγλίας, για την «άσκηση πίεσης στα συμβούλια να επισκευάσουν τους δρόμους και να καταθέτουν επιχειρήματα υπέρ μεγαλύτερων εξόδων της κυβέρνησης προς την συντήρηση των δρόμων». Μπορεί μια τέτοια προσέγγιση να επιφέρει αποτέλεσμα;
 

KostasT

old member
Δημοσιεύσεις
4.471
Περιοχή
Αθηνα
Μοτοσυκλέτα
Honda CBF1000FA
Honda SH300i
Όνομα
Δες nickname
Εγω παντως εχω μια εφαρμογη που λεγεται novoville για φωτο της λακουβας και αποστολη στον δημο!Βεβαια δεν ετυχε ακομα να την χρησιμοποιησω η αληθεια ειναι!
 

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.468
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα

Αποζημίωση σχεδόν 9.000 ευρώ για πτώση σε λακκούβα!​

  • 27 Μαρτίου, 2024
  • 2:46 μμ
lakouva

Σχεδόν εννέα χιλιάδες ευρώ καλείται να καταβάλει η Περιφέρεια Ηπείρου σε δύο πολίτες οι οποίοι κινήθηκαν νομικά εναντίον της μετά από βλάβη που υπέστη το όχημά τους εξαιτίας λακκούβας.

Η περιφέρεια σύμφωνα με οριστική απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ιωαννίνων υποχρεώνεται να πληρώσει το ποσό των 8.840 ευρώ για αποκατάσταση της περιουσιακής ζημιάς και για ηθική βλάβη.

Προς το παρόν περιορίζεται στην άσκηση έφεσης ώστε να υπάρξει εκ νέου εκδίκαση στο Διοικητικό Εφετείο.

Σημειώνεται ότι συχνά πολίτες προσέφευγαν εναντίον των Δήμων για ανάλογες υποθέσεις, για ζημιές δηλαδή από πτώση σε λακκούβες οι οποίες συχνά κλείνουν με εξωδικαστικό συμβιβασμό αλλά αφορούν ποσά εξαιρετικά χαμηλότερα.

Είναι από τις λίγες περιπτώσεις που πολίτες προσφεύγουν εναντίον της Περιφέρειας και δικαιώνονται δικαστικά.

Πηγη: https://www.epiruspost.gr/apozimiosi-schedon-9-000-eyro-gia-ptosi-se-l/
 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.129
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)

Αποζημίωση σχεδόν 9.000 ευρώ για πτώση σε λακκούβα!​

  • 27 Μαρτίου, 2024
  • 2:46 μμ
lakouva

Σχεδόν εννέα χιλιάδες ευρώ καλείται να καταβάλει η Περιφέρεια Ηπείρου σε δύο πολίτες οι οποίοι κινήθηκαν νομικά εναντίον της μετά από βλάβη που υπέστη το όχημά τους εξαιτίας λακκούβας.

Η περιφέρεια σύμφωνα με οριστική απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ιωαννίνων υποχρεώνεται να πληρώσει το ποσό των 8.840 ευρώ για αποκατάσταση της περιουσιακής ζημιάς και για ηθική βλάβη.

Προς το παρόν περιορίζεται στην άσκηση έφεσης ώστε να υπάρξει εκ νέου εκδίκαση στο Διοικητικό Εφετείο.

Σημειώνεται ότι συχνά πολίτες προσέφευγαν εναντίον των Δήμων για ανάλογες υποθέσεις, για ζημιές δηλαδή από πτώση σε λακκούβες οι οποίες συχνά κλείνουν με εξωδικαστικό συμβιβασμό αλλά αφορούν ποσά εξαιρετικά χαμηλότερα.

Είναι από τις λίγες περιπτώσεις που πολίτες προσφεύγουν εναντίον της Περιφέρειας και δικαιώνονται δικαστικά.

Πηγη: https://www.epiruspost.gr/apozimiosi-schedon-9-000-eyro-gia-ptosi-se-l/
Γράψε μας και πόσα χρόνια θα κρατήσει η δικαστική διαμάχη μεχρι να καταβληθουν τα μπικικινια κοινώς να κλεισει η υπόθεση.....Ελλάδα 2.0

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Top Bottom