Οι 10 τύποι αναβατών που θα συναντήσεις σε μια ομαδική βόλτα η στο δρόμο

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
δρομος770.jpg

Σε κάποια κατηγορία ανήκεις και εσύ

Η βόλτα με μοτοσυκλέτα είναι η πεμπτουσία των δύο τροχών. Το να επιλέξεις έναν προορισμό και να φτάσεις σε αυτόν, όχι λόγο υποχρέωσης ή ανάγκης, απλά μόνο και μόνο για να απολαύσεις την διαδρομή και την εμπειρία, είναι ο λόγος που οι περισσότεροι από εμάς, καβαλάμε μοτοσυκλέτες.

Απίθανα τοπία, φανταστικοί δρόμοι που οδηγούν σε νέα μέρη, εξερεύνηση, περιπλάνηση, χρώματα και μυρωδιές και φυσικά, παρέα! Ναι, γιατί την βόλτα την απολαμβάνεις ακόμη περισσότερο όταν την κάνεις μαζί με άλλους αναβάτες. Βέβαια για να ολοκληρωθεί μια βόλτα χωρίς να σιχτιρίσει κανείς την ώρα και την στιγμή που ξεκίνησε, θα πρέπει όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτή, να είναι κατά κάποιο τρόπο συντονισμένοι και να έχουν συμφωνήσει σε ορισμένα πράγματα, αλλά δεν συμβαίνει πάντα αυτό…

Υπάρχουν συγκεκριμένοι “τύποι”, γνωστοί μας και φίλοι μας, οι οποίοι κάνουν του κεφαλιού τους ή έχουν διάφορα “χούγια”, που μπορούν να τινάξουν την βόλτα στον αέρα! Ποιοι είναι αυτοί οι τύποι; Ας τους γνωρίσουμε στο θέμα που ακολουθεί και ίσως μέσα σε αυτές τις γραμμές, να βρούμε και δικά μας χαρακτηριστικά…

Η αλήθεια είναι πάντως ότι χωρίς τα “τυπάκια” αυτά, οι βόλτες δεν θα ήταν ολοκληρωμένες! Γιατί μετά από χρόνια μπορεί να μην θυμόμαστε τα πάντα από τις εξορμήσεις, θα θυμόμαστε όμως με κάθε λεπτομέρεια τα τραγελαφικά σκηνικά με πρωταγωνιστές τους ακόλουθους χαρακτήρες:

O Συντονιστής – “Nαζί”

Έχει αναλάβει, χωρίς να τον υποχρεώσει κανένας, τον προγραμματισμό και τον συντονισμό της βόλτας. Το πρόγραμμά που έχει εκπονήσει είναι αυστηρότατο και δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση παρεκκλίσεις! Ουαί και αλίμονο σε όποιον δεν ακολουθήσει τις διαταγές – προσταγές του. Είναι ο τύπος που θα στην πει επειδή “πήγες προς νερού σου” ενώ είχατε ολοκληρώσει τον καφέ σας, στην προγραμματιζόμενη, ακριβώς στα μέσα της βόλτας, 30λεπτη στάση. Θα έπρεπε να είχες ενημερώσει! Γιατί δεν ενημέρωσες; Τώρα πήγε όλο το πρόγραμμα 2 λεπτά πίσω. Εντάξει, είναι υπερβολικός αλλά δεδομένων των χαρακτήρων που ακολουθούν, του δίνουμε πολλά ελαφρυντικά. Απλά πρέπει να χαλαρώσει λίγο…

Ο “Δεν προσανατολίζομαι με τίποτα”

Κλασική περίπτωση, ο τύπος που χάνεται σε κάθε εξόρμηση και μετά όλη η παρέα ψάχνει να τον βρει. Έχει μοναδικό ταλέντο σε αυτό, χάνεται ακόμα και αν η παρέα τον βάλει σε “αυστηρή επιτήρηση”, στην μέση του group, χάνεται ακόμα και στην εθνική, όταν δεν υπάρχει καμία έξοδος, παρά μόνο μπαριέρες για χιλιόμετρα. Το πιο εκνευριστικό, περάν του ότι χάνεται, είναι το έκπληκτο ύφος του, όταν μετά από ώρα και ενώ έχουν κληθεί η αστυνομία, ο ερυθρός σταυρός, μονάδες ΕΜΑΚ και συνοριοφύλακες για να τον βρουν, απαντά με ένα “σιγά μωρέ πως κάνετε έτσι;”. Tον σκοτώνεις ή δεν τον σκοτώνεις;

O Social media & forum ανταποκριτής

Τον τύπο αυτόν τον καταλαβαίνεις σε μια παρέα από την μοτοσυκλέτα του, που έχει 5-6 action cam πάνω της (χώρια αυτές που έχει στο κράνος), τσάντες με φωτογραφικά & videoκάμερες, καθώς και στήριξη για smartphone, μέσω του οποίου αναμεταδίδει ζωντανά την βόλτα. Στο τέλος της, θα έχει συγκεντρώσει ένα terabyte σε υλικό, το οποίο θα διοχετευτεί σε social media και forum, περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια το πώς περάσατε. “Να εδώ στο 87ο χιλιόμετρο ο Μήτσος με προσπερνάει, να εδώ στο 88ο τον περνάω πάλι εγώ. Να ο Μήτσος πίνει ελληνικό μέτριο με δύο φουσκάλες στο καφενείο στο Κλαδοβούνι που σταματήσαμε, να ο Μήτσος τελείωσε τον καφέ του…”. Tέτοια πράγματα που δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Ούτε καν τον Μήτσο.

Ο “Πεντάλεπτος”

Ο ανθρώπινος “κόφτης”. O πεντάλεπτος είναι ο τύπος που κάθε λίγο και λιγάκι θέλει να κάνει στάση. Να βγάλει φωτογραφίες, να πάει τουαλέτα, να τσεκάρει κάτι στην μοτοσυκλέτα, να ξεπιαστεί, να μιλήσει στο “μωάκι”, να, να, να, να. Συνήθως μετά από την τρίτη στάση, έχει βριστεί άσχημα με τον Συντονιστή – “Ναζί”, ενώ ο “Social mediα & forum ανταποκριτής” καταγράφει το γεγονός σε 4K video από τρεις διαφορετικές γωνίες…

O Κοντράκιας

Δεν θέλει ανάλυση, είναι αυτός που επιμένει να “τσιγκλάει” τους πάντες στην παρέα για να τα “πάνε λίγο”. Όταν δεν βρει ανταπόκριση (που δεν θα βρει…), θα χαρακτηρίσει τους πάντες “ξενέρωτους” και “κουλομαρίες”, εκνευρίζοντας τους ακόμη περισσότερο. Είναι επικίνδυνος συνδυασμός με τον “Δεν προσανατολίζομαι με τίποτα”, καθότι μπορεί να βρεθούν και οι δύο σε μέρη που δεν τα έχει ούτε ο χάρτης. Ο ένας δεν κατάλαβε πως έφτασε εκεί και ο άλλος δεν έδωσε σημασία γιατί επέμενε να τον προκαλεί με ξερογκαζιές και ξυστές προσπεράσεις.

Ο Ξινός

Γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια. Όπου και να πάτε, ότι και να κάνετε, o “Ξινός” θα βρει κάτι για να γκρινιάξει. Το πόσο άσχημη ήταν η διαδρομή, το φαγητό, ο καφές, ο προορισμός, τα πάντα όλα. Δεν ικανοποιείται με τίποτα και παρά του ότι δεν έχει συμβάλει στο παραμικρό στον σχεδιασμό ή στην λήψη αποφάσεων κατά την εξέλιξη μιας βόλτας, βρίσκεται εκεί για να ασκήσει κριτική. Φυσικά κανείς δεν λαμβάνει στα σοβαρά αυτά που λέει, απλά προκαλεί γέλιο στους υπόλοιπους.

Ο Χ*στης

Ο Χ*εστης είναι φυσικά ο τύπος που φοβάται τα πάντα σε μια βόλτα και βάζει στο μυαλό του το χειρότερο δυνατό σενάριο για την εξέλιξη των πραγμάτων. Θα σας πει ότι είναι τρελό να πάτε από τον τάδε δρόμο γιατί μπορεί να σας πλακώσει χιονοστιβάδα (ενώ βρίσκεστε στα πεδινά, καλοκαίρι) ή ότι δεν έχει φέρει μαζί του ανταλλακτική στραφολομπιέλα, όποτε δεν θα ήταν φρόνιμο να βγείτε εκτός εθνικής, μήπως και μείνει στην μέση του πουθενά και τον φάνε οι αρκούδες. Oι οποίες αρκούδες βρίσκονται παντού στον Ελλαδικό χώρο, σύμφωνα με την λογική του.

Ο “Λαογραφία και αξιοθέατα”

Αυτός είναι ο φίλος σας που θα προσπαθήσει να σας πείσει για παράκαμψη 150 χιλιομέτρων ώστε να μην χάσετε την γιορτή μούσμουλου στην Τραχανοπλαγιά Ημαθίας ή αυτός που θα θέλει να μπείτε σε χωματόδρομο – νταμάρι (με street) για να δείτε έναν παλαιολιθικό οικισμό (δύο ογκόλιθους δηλαδή), τον οποίον δεν τον γνωρίζει ούτε η εφορία αρχαιοτήτων. Ωραίο τυπάκι και ενημερωμένο αλλά πολλές φορές σε βγάζει έξω από τα ρούχα σου με τις τρελές του απαιτήσεις. Κρατείστε τον πάση θυσία μακριά από τον “Δεν προσανατολίζομαι με τίποτα”, για ευνόητους λόγους.

O Κοιλιόδουλος

Ο Κοιλιόδουλος πεινάει πριν ξεκινήσει η βόλτα, κατά την διάρκεια της, στην επιστροφή και πεινάει ακόμα και όταν η βόλτα έχει ολοκληρωθεί. Δεν έχει σημασία αν έχετε φάει τρεις τυρόπιτες, έχετε ξεκληρίσει ένα κοπάδι ζωντανών σε χασαποταβέρνα και έχετε δοκιμάσει και ένα κιλό από τα παραδοσιακά γλυκά της κάθε περιοχής στην βόλτα σας. Ο κοιλιόδουλός έχει ακόμη χώρο και θα φροντίσει να σας το υπενθυμίζει κάθε φορά που περνάτε από φούρνους, σουβλατζίδικα, καπηλειά, χάνια και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Ο μόνος που συμφωνεί σε τόσος συχνές στάσεις, είναι φυσικά ο “Πεντάλεπτος” αλλά για τους δικούς του λόγους.

Ο Αναβλητικός ενθουσιώδης

Να και ένας τύπος που… δεν συμμετέχει στις βόλτες, σας έχει σπάσει τα νεύρα πριν αυτές ξεκινήσουν. Ο “Αναβλητικός ενθουσιώδης” είναι αυτός που παρουσιάζει τον μεγαλύτερο ενθουσιασμό όταν καταστρώνονται τα σχέδια για την βόλτα ή ακόμα μπορεί να είναι και αυτός που έχει ρίξει την ιδέα για την βόλτα. “Καλά, δεν το χάνω με τίποτα!”, “Κοιτάχτε να είστε όλοι εκεί ρε!”, “Δεν θέλω μα και μου, θα πάμε!”, είναι αυτά που λέει ή στέλνει σε μηνύματα στους υπόλοιπους της παρέες, για να καταλήξει τελικά, το πρωί, λίγο πριν την συνάντηση, να ενημερώσει ότι δεν μπορεί να έρθει, για έναν πολύ γελοίο –και συνήθως μούφα- λόγο. Απλά βαριέται.

Για να σας δω πουλακια μου HappyHappy

ΠΗΓΗ www.bikeit.gr/
 

LAndreas

member
Δημοσιεύσεις
1.413
Ηλικία
60
Περιοχή
Ναουσαρα
Όνομα
Λειβαδιτης Ανδρεας
αυτος που ακολουθει τον ''Ναζι '' ειδικα αν η βολτα ειναι μεγαλη και εχω και 100 ακομα να γυρισω σπιτι

Εχει και αλλους ..
Ο σταματησαμε για 20 λεπτα και στο 19 αναβει τσιγαρο η παει για κατουρημα
Ο μισο να πληρωσω
Ο ελα μωρε 10 λεπτα αργησα ....βενζινη να βαλουμε δεν εχω
Ο τι φευγουμε ;; τον περιμενουν ολοι μες την ζεστη η κρυο να ντυθει ( σε μια παρεα 20 ατομων αν ο καθενας αργξσει 2 λεπτα να φυγει εισαι 60 χλμ πισω στο προγραμμα και αν αυτο γινει 3 φορες ;;;
 
Τελευταία επεξεργασία:

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
10.891
Όνομα
.
Η αλήθεια είναι πως έχω πετύχει σε βόλτες ελάχιστες κατηγορίες από τις παραπάνω. Μάλλον επειδή δεν κάνω ομαδικές (με μεγάλες ομάδες) βόλτες.

Ταξίδι μέχρι 4-5 μηχανές, που να γνωριζόμαστε οδηγικά αλλά και σαν χαρακτήρες από πριν, και μετά στο τελικό σημείο προορισμού ας βρεθούμε και με άλλους 50 φίλους.
Δεν ξέρω γιατί, αλλά η ομαδική οδήγηση πολλών, αγνώστων, και πολλές φορές με διαφορετικού τύπου μηχανές που δεν μπορούν να διατηρήσουν κοινό "βήμα", πάντα μου φαινόταν σαν καταναγκαστικό έργο.

Ίσως γι' αυτό σε όλα μου τα μεγάλα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας είμασταν συνήθως 2 ή 3 ή 4 μηχανές και όλοι σόλο.
 

gs1100n

new member
Δημοσιεύσεις
343
Ηλικία
44
Όνομα
Νίκος
Πολυ ωραιο ποστ!
Ειδικα αυτη την περιοδο μας κανει να αναπολούμε παλιες καλες εποχες!
Κάποτε βεβαια θυμαμαι απλα ξεκινούσαμε πρωι χωρις να εχεις κανονισει κατι με καποιον και δεν υπηρχε περίπτωση να μην βρεις παρεα στα διοδια τις Κυριακες!
Ειδικα τα ss ειχαμε τότε ξεσαλωσει!
Ολοι αυτοι οι τυποι πραγματικα υπηρχαν υπαρχουν και θα υπαρχουν.. και εχει πολυ δικιο οταν λεει οτι στο τελος της μερας οσο κ να "κακοπερασες" θα θυμασαι αυτα που τραβηξες κ θα γελας σα χαζος μόνος σου!!
 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.093
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Η πρώτη παράγραφος τι μου θυμίζει..... @esel εσύ;RollingRollingRollingRollingRolling
H εκτη μανο δε σου θυμιζει το λεβεντη Pan-dvs abcdefghgkabcdefghgkMiddle finger dancing bananaMiddle finger dancing banana
 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.093
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
να συμπληρωσω και γω .....οι καμμια σταση για τσιγαρο θα κανουμε ;;;;(ποιοθς μου θυμιζει αυτό )...και ο τελευταιος στο ντυσιμο (να βαλει το κρανος το ενα γαντι μετ το αλλο) συζητωντας ακομα και εκεινη την στιγμη (και να τον περιμενουν καμμια 10ρια ατομα ετοιμα πανω στην μηχανή) και εδω καποιον μου θυμίζω...........
 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.093
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Η πρώτη παράγραφος τι μου θυμίζει..... @esel εσύ;RollingRollingRollingRollingRolling

H εκτη μανο δε σου θυμιζει το λεβεντη Pan-dvs abcdefghgkabcdefghgkMiddle finger dancing bananaMiddle finger dancing banana


σαν να μου φαινεται οτι υπαρχει κατι οργανωμενο εναντιον της εξουσιας............να μας πει ο μουτσος τι ισχυει για τις εν πλω ανταρσίες....

:D:D:D:D:D:D:D:D:D
 

apache

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
24.123
Ηλικία
60
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
BMW R1200GSA
KOVE MAVERICK 500 X
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός
H εκτη μανο δε σου θυμιζει το λεβεντη Pan-dvs abcdefghgkabcdefghgkMiddle finger dancing bananaMiddle finger dancing banana
Από το στόμα μου το πήρες.... Αχαχαχαχχχχχχχabcdefghgkabcdefghgkabcdefghgkabcdefghgkabcdefghgkabcdefghgkabcdefghgkabcdefghgk
 

apache

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
24.123
Ηλικία
60
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
BMW R1200GSA
KOVE MAVERICK 500 X
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός
σαν να μου φαινεται οτι υπαρχει κατι οργανωμενο εναντιον της εξουσιας............να μας πει ο μουτσος τι ισχυει για τις εν πλω ανταρσίες....

:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Μια βδομάδα στο βαρέλι......abcdefghgkabcdefghgkabcdefghgkabcdefghgkabcdefghgkabcdefghgkabcdefghgkabcdefghgk
 

apache

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
24.123
Ηλικία
60
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
BMW R1200GSA
KOVE MAVERICK 500 X
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός
να συμπληρωσω και γω .....οι καμμια σταση για τσιγαρο θα κανουμε ;;;;(ποιοθς μου θυμιζει αυτό )...και ο τελευταιος στο ντυσιμο (να βαλει το κρανος το ενα γαντι μετ το αλλο) συζητωντας ακομα και εκεινη την στιγμη (και να τον περιμενουν καμμια 10ρια ατομα ετοιμα πανω στην μηχανή) και εδω καποιον μου θυμίζω...........
Ατσιγαροι να πάμε; Έλα μπαναια μου..... Μόνο η Βάσω με καταλαβαίνει.
 

RaGe_RaptoR

new member
Δημοσιεύσεις
333
Ηλικία
44
Μοτοσυκλέτα
GSX-R1000 K6
Όνομα
Giorgio
10 από τους λόγους για τους οποίους δεν πάω ομαδικές Good post:D

View attachment 16141

Σε κάποια κατηγορία ανήκεις και εσύ

Η βόλτα με μοτοσυκλέτα είναι η πεμπτουσία των δύο τροχών. Το να επιλέξεις έναν προορισμό και να φτάσεις σε αυτόν, όχι λόγο υποχρέωσης ή ανάγκης, απλά μόνο και μόνο για να απολαύσεις την διαδρομή και την εμπειρία, είναι ο λόγος που οι περισσότεροι από εμάς, καβαλάμε μοτοσυκλέτες.

Απίθανα τοπία, φανταστικοί δρόμοι που οδηγούν σε νέα μέρη, εξερεύνηση, περιπλάνηση, χρώματα και μυρωδιές και φυσικά, παρέα! Ναι, γιατί την βόλτα την απολαμβάνεις ακόμη περισσότερο όταν την κάνεις μαζί με άλλους αναβάτες. Βέβαια για να ολοκληρωθεί μια βόλτα χωρίς να σιχτιρίσει κανείς την ώρα και την στιγμή που ξεκίνησε, θα πρέπει όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτή, να είναι κατά κάποιο τρόπο συντονισμένοι και να έχουν συμφωνήσει σε ορισμένα πράγματα, αλλά δεν συμβαίνει πάντα αυτό…

Υπάρχουν συγκεκριμένοι “τύποι”, γνωστοί μας και φίλοι μας, οι οποίοι κάνουν του κεφαλιού τους ή έχουν διάφορα “χούγια”, που μπορούν να τινάξουν την βόλτα στον αέρα! Ποιοι είναι αυτοί οι τύποι; Ας τους γνωρίσουμε στο θέμα που ακολουθεί και ίσως μέσα σε αυτές τις γραμμές, να βρούμε και δικά μας χαρακτηριστικά…

Η αλήθεια είναι πάντως ότι χωρίς τα “τυπάκια” αυτά, οι βόλτες δεν θα ήταν ολοκληρωμένες! Γιατί μετά από χρόνια μπορεί να μην θυμόμαστε τα πάντα από τις εξορμήσεις, θα θυμόμαστε όμως με κάθε λεπτομέρεια τα τραγελαφικά σκηνικά με πρωταγωνιστές τους ακόλουθους χαρακτήρες:

O Συντονιστής – “Nαζί”

Έχει αναλάβει, χωρίς να τον υποχρεώσει κανένας, τον προγραμματισμό και τον συντονισμό της βόλτας. Το πρόγραμμά που έχει εκπονήσει είναι αυστηρότατο και δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση παρεκκλίσεις! Ουαί και αλίμονο σε όποιον δεν ακολουθήσει τις διαταγές – προσταγές του. Είναι ο τύπος που θα στην πει επειδή “πήγες προς νερού σου” ενώ είχατε ολοκληρώσει τον καφέ σας, στην προγραμματιζόμενη, ακριβώς στα μέσα της βόλτας, 30λεπτη στάση. Θα έπρεπε να είχες ενημερώσει! Γιατί δεν ενημέρωσες; Τώρα πήγε όλο το πρόγραμμα 2 λεπτά πίσω. Εντάξει, είναι υπερβολικός αλλά δεδομένων των χαρακτήρων που ακολουθούν, του δίνουμε πολλά ελαφρυντικά. Απλά πρέπει να χαλαρώσει λίγο…

Ο “Δεν προσανατολίζομαι με τίποτα”

Κλασική περίπτωση, ο τύπος που χάνεται σε κάθε εξόρμηση και μετά όλη η παρέα ψάχνει να τον βρει. Έχει μοναδικό ταλέντο σε αυτό, χάνεται ακόμα και αν η παρέα τον βάλει σε “αυστηρή επιτήρηση”, στην μέση του group, χάνεται ακόμα και στην εθνική, όταν δεν υπάρχει καμία έξοδος, παρά μόνο μπαριέρες για χιλιόμετρα. Το πιο εκνευριστικό, περάν του ότι χάνεται, είναι το έκπληκτο ύφος του, όταν μετά από ώρα και ενώ έχουν κληθεί η αστυνομία, ο ερυθρός σταυρός, μονάδες ΕΜΑΚ και συνοριοφύλακες για να τον βρουν, απαντά με ένα “σιγά μωρέ πως κάνετε έτσι;”. Tον σκοτώνεις ή δεν τον σκοτώνεις;

O Social media & forum ανταποκριτής

Τον τύπο αυτόν τον καταλαβαίνεις σε μια παρέα από την μοτοσυκλέτα του, που έχει 5-6 action cam πάνω της (χώρια αυτές που έχει στο κράνος), τσάντες με φωτογραφικά & videoκάμερες, καθώς και στήριξη για smartphone, μέσω του οποίου αναμεταδίδει ζωντανά την βόλτα. Στο τέλος της, θα έχει συγκεντρώσει ένα terabyte σε υλικό, το οποίο θα διοχετευτεί σε social media και forum, περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια το πώς περάσατε. “Να εδώ στο 87ο χιλιόμετρο ο Μήτσος με προσπερνάει, να εδώ στο 88ο τον περνάω πάλι εγώ. Να ο Μήτσος πίνει ελληνικό μέτριο με δύο φουσκάλες στο καφενείο στο Κλαδοβούνι που σταματήσαμε, να ο Μήτσος τελείωσε τον καφέ του…”. Tέτοια πράγματα που δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Ούτε καν τον Μήτσο.

Ο “Πεντάλεπτος”

Ο ανθρώπινος “κόφτης”. O πεντάλεπτος είναι ο τύπος που κάθε λίγο και λιγάκι θέλει να κάνει στάση. Να βγάλει φωτογραφίες, να πάει τουαλέτα, να τσεκάρει κάτι στην μοτοσυκλέτα, να ξεπιαστεί, να μιλήσει στο “μωάκι”, να, να, να, να. Συνήθως μετά από την τρίτη στάση, έχει βριστεί άσχημα με τον Συντονιστή – “Ναζί”, ενώ ο “Social mediα & forum ανταποκριτής” καταγράφει το γεγονός σε 4K video από τρεις διαφορετικές γωνίες…

O Κοντράκιας

Δεν θέλει ανάλυση, είναι αυτός που επιμένει να “τσιγκλάει” τους πάντες στην παρέα για να τα “πάνε λίγο”. Όταν δεν βρει ανταπόκριση (που δεν θα βρει…), θα χαρακτηρίσει τους πάντες “ξενέρωτους” και “κουλομαρίες”, εκνευρίζοντας τους ακόμη περισσότερο. Είναι επικίνδυνος συνδυασμός με τον “Δεν προσανατολίζομαι με τίποτα”, καθότι μπορεί να βρεθούν και οι δύο σε μέρη που δεν τα έχει ούτε ο χάρτης. Ο ένας δεν κατάλαβε πως έφτασε εκεί και ο άλλος δεν έδωσε σημασία γιατί επέμενε να τον προκαλεί με ξερογκαζιές και ξυστές προσπεράσεις.

Ο Ξινός

Γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια. Όπου και να πάτε, ότι και να κάνετε, o “Ξινός” θα βρει κάτι για να γκρινιάξει. Το πόσο άσχημη ήταν η διαδρομή, το φαγητό, ο καφές, ο προορισμός, τα πάντα όλα. Δεν ικανοποιείται με τίποτα και παρά του ότι δεν έχει συμβάλει στο παραμικρό στον σχεδιασμό ή στην λήψη αποφάσεων κατά την εξέλιξη μιας βόλτας, βρίσκεται εκεί για να ασκήσει κριτική. Φυσικά κανείς δεν λαμβάνει στα σοβαρά αυτά που λέει, απλά προκαλεί γέλιο στους υπόλοιπους.

Ο Χ*στης

Ο Χ*εστης είναι φυσικά ο τύπος που φοβάται τα πάντα σε μια βόλτα και βάζει στο μυαλό του το χειρότερο δυνατό σενάριο για την εξέλιξη των πραγμάτων. Θα σας πει ότι είναι τρελό να πάτε από τον τάδε δρόμο γιατί μπορεί να σας πλακώσει χιονοστιβάδα (ενώ βρίσκεστε στα πεδινά, καλοκαίρι) ή ότι δεν έχει φέρει μαζί του ανταλλακτική στραφολομπιέλα, όποτε δεν θα ήταν φρόνιμο να βγείτε εκτός εθνικής, μήπως και μείνει στην μέση του πουθενά και τον φάνε οι αρκούδες. Oι οποίες αρκούδες βρίσκονται παντού στον Ελλαδικό χώρο, σύμφωνα με την λογική του.

Ο “Λαογραφία και αξιοθέατα”

Αυτός είναι ο φίλος σας που θα προσπαθήσει να σας πείσει για παράκαμψη 150 χιλιομέτρων ώστε να μην χάσετε την γιορτή μούσμουλου στην Τραχανοπλαγιά Ημαθίας ή αυτός που θα θέλει να μπείτε σε χωματόδρομο – νταμάρι (με street) για να δείτε έναν παλαιολιθικό οικισμό (δύο ογκόλιθους δηλαδή), τον οποίον δεν τον γνωρίζει ούτε η εφορία αρχαιοτήτων. Ωραίο τυπάκι και ενημερωμένο αλλά πολλές φορές σε βγάζει έξω από τα ρούχα σου με τις τρελές του απαιτήσεις. Κρατείστε τον πάση θυσία μακριά από τον “Δεν προσανατολίζομαι με τίποτα”, για ευνόητους λόγους.

O Κοιλιόδουλος

Ο Κοιλιόδουλος πεινάει πριν ξεκινήσει η βόλτα, κατά την διάρκεια της, στην επιστροφή και πεινάει ακόμα και όταν η βόλτα έχει ολοκληρωθεί. Δεν έχει σημασία αν έχετε φάει τρεις τυρόπιτες, έχετε ξεκληρίσει ένα κοπάδι ζωντανών σε χασαποταβέρνα και έχετε δοκιμάσει και ένα κιλό από τα παραδοσιακά γλυκά της κάθε περιοχής στην βόλτα σας. Ο κοιλιόδουλός έχει ακόμη χώρο και θα φροντίσει να σας το υπενθυμίζει κάθε φορά που περνάτε από φούρνους, σουβλατζίδικα, καπηλειά, χάνια και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Ο μόνος που συμφωνεί σε τόσος συχνές στάσεις, είναι φυσικά ο “Πεντάλεπτος” αλλά για τους δικούς του λόγους.

Ο Αναβλητικός ενθουσιώδης

Να και ένας τύπος που… δεν συμμετέχει στις βόλτες, σας έχει σπάσει τα νεύρα πριν αυτές ξεκινήσουν. Ο “Αναβλητικός ενθουσιώδης” είναι αυτός που παρουσιάζει τον μεγαλύτερο ενθουσιασμό όταν καταστρώνονται τα σχέδια για την βόλτα ή ακόμα μπορεί να είναι και αυτός που έχει ρίξει την ιδέα για την βόλτα. “Καλά, δεν το χάνω με τίποτα!”, “Κοιτάχτε να είστε όλοι εκεί ρε!”, “Δεν θέλω μα και μου, θα πάμε!”, είναι αυτά που λέει ή στέλνει σε μηνύματα στους υπόλοιπους της παρέες, για να καταλήξει τελικά, το πρωί, λίγο πριν την συνάντηση, να ενημερώσει ότι δεν μπορεί να έρθει, για έναν πολύ γελοίο –και συνήθως μούφα- λόγο. Απλά βαριέται.

Για να σας δω πουλακια μου HappyHappy

ΠΗΓΗ www.bikeit.gr/
 

RaGe_RaptoR

new member
Δημοσιεύσεις
333
Ηλικία
44
Μοτοσυκλέτα
GSX-R1000 K6
Όνομα
Giorgio
Η αλήθεια είναι πως έχω πετύχει σε βόλτες ελάχιστες κατηγορίες από τις παραπάνω. Μάλλον επειδή δεν κάνω ομαδικές (με μεγάλες ομάδες) βόλτες.

Ταξίδι μέχρι 4-5 μηχανές, που να γνωριζόμαστε οδηγικά αλλά και σαν χαρακτήρες από πριν, και μετά στο τελικό σημείο προορισμού ας βρεθούμε και με άλλους 50 φίλους.
Δεν ξέρω γιατί, αλλά η ομαδική οδήγηση πολλών, αγνώστων, και πολλές φορές με διαφορετικού τύπου μηχανές που δεν μπορούν να διατηρήσουν κοινό "βήμα", πάντα μου φαινόταν σαν καταναγκαστικό έργο.

Ίσως γι' αυτό σε όλα μου τα μεγάλα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας είμασταν συνήθως 2 ή 3 ή 4 μηχανές και όλοι σόλο.
BcdefghgBcdefghgBcdefghgGiving
 

thanosgp

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
11.519
Ηλικία
52
Περιοχή
Τρίκαλα
Μοτοσυκλέτα
Τίγρης ξεδοντιασμένος 220 τελική
Όνομα
Θάνος
Περιοχή
Τρίκαλα
Μια βδομάδα στο βαρέλι......abcdefghgkabcdefghgkabcdefghgkabcdefghgkabcdefghgkabcdefghgkabcdefghgkabcdefghgk
Το βαρέλι θα είναι γεμάτο με...?

Στάλθηκε από το MI MAX μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.445
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
tiger 955i-gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
10 από τους λόγους για τους οποίους δεν πάω ομαδικές Good post:D

Ενας ειναι ο λογος που δεν πας και αυτος ειναι γιατι δεν ετυχε ποτε να βολταρεις με την motoparea.;)
 

RaGe_RaptoR

new member
Δημοσιεύσεις
333
Ηλικία
44
Μοτοσυκλέτα
GSX-R1000 K6
Όνομα
Giorgio
Ενας ειναι ο λογος που δεν πας και αυτος ειναι γιατι δεν ετυχε ποτε να βολταρεις με την motoparea.;)
είναι πρακτικά σχεδόν αδύνατον. άλλο αν βρεθεί η "μοτοπαρέα" προς τα δω,εννοείται. αλλά σε τακτική βάση,όχι. :)
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.217
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
10 από τους λόγους για τους οποίους δεν πάω ομαδικές Good post:D


........ " Μοναχος ουτε στον παραδεισο " ....... ( παλαια παροιμια ψαραδων με πλεουμενα ) .......! Bcdefgh
 
Top Bottom