Οι πιο εντυπωσιακές γέφυρες στον κόσμο

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

1666632041399.png


Με τα χρόνια οι κατασκευαστές έχουν κατασκευάσει γέφυρες σε όλα τα σχήματα, μεγέθη και ύψη. Εδώ είναι μερικές από τις πιο συναρπαστικές γέφυρες, από απομακρυσμένα μέρη σε όλο τον κόσμο – που εγγυημένα θα κάνουν την καρδιά σας να χτυπά δυνατά.
Εάν φοβάστε τα ύψη, δεν έχετε την αίσθηση της περιπέτειας και δεν κοροϊδεύετε μπροστά στον κίνδυνο, τότε ίσως να μην θέλετε να ελέγξετε αυτές τις τρομακτικές γέφυρες. Από τις κρεμαστές γέφυρες μέχρι τις ερειπωμένες σχοινί γέφυρες, αυτές οι διαβάσεις δεν είναι για τους πράους. Οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές περνούν την επαγγελματική τους ζωή διασφαλίζοντας ότι οι γέφυρες είναι ασφαλείς. Ωστόσο, ο εγκέφαλός σας δεν το εκτιμά πάντα αυτό, και μερικές φορές για πολύ καλούς λόγους.

Γεφυροφοβία είναι ο φόβος των γεφυρών. Και η Ακροφοβία είναι ένας ακραίος φόβος για τα ύψη. Και οι δύο εκτιμάται ότι επηρεάζουν έως και το 5 τοις εκατό του γενικού πληθυσμού. Και τα δύο συμβαίνουν σε πολλούς ανθρώπους που διασχίζουν αυτές τις τρομακτικές γέφυρες. Οι γέφυρες παρέχουν ασφαλή διέλευση για ανθρώπους και οχήματα πάνω από υδάτινα σώματα, κοιλάδες και δρόμους, αλλά ακόμη και η πιο ασφαλής και γερή γέφυρα μπορεί να φαίνεται λίγο τρομακτική. Οι κατασκευές σε αυτή τη λίστα - μερικές από τις πιο τρομακτικές γέφυρες του κόσμου - είναι γέφυρες που λίγοι πιθανότατα θα διέσχιζαν χωρίς να υποστούν κρίση πανικού. Με άλλα λόγια: δεν μπορούσατε να μας πληρώσετε για να τα διασχίσουμε.

Γέφυρα Βασιλικού Φαραγγιού

Royal Gorge Bridge , Η.Π.Α.

Βρίσκεται στην πόλη Cañon του Κολοράντο και είναι στην πραγματικότητα ένα τουριστικό αξιοθέατο. Χτίστηκε το 1929 και ήταν, μέχρι το 2003, η ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο, με ύψος 1.053 πόδια. Η κατασκευή έχει ύψος 291 μέτρα. Η γέφυρα κατασκευάστηκε το 1929. Είναι μια από τις υψηλότερες κρεμαστές γέφυρες στον κόσμο – κρέμεται 956 πόδια πάνω από τον ποταμό Αρκάνσας και μια από τις πιο φθηνές χτισμένες λόγω του μεγέθους της που προκαλεί ίλιγγο. Διάφοροι θριλίστες έχουν επίσης χρησιμοποιήσει τη γέφυρα για bungie jumping και άλλες εναέριες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένου ενός άνδρα με φορεσιά που προσπάθησε να πετάξει πάνω από τη γέφυρα το 2003, αλλά έπεσε σε έναν πυλώνα και σκοτώθηκε αμέσως.

Γέφυρα Lake Ponchartrain Causeway

Γέφυρα Lake Ponchartrain Causeway , ΗΠΑ
Η γέφυρα Lake Ponchartrain Causeway έχει μήκος 24 μίλια και συνδέει τη Νέα Ορλεάνη με το Mandeville, στη Λουιζιάνα, διασχίζοντας τη λίμνη Ponchartrain. Η γη δεν είναι ορατή από τους αυτοκινητιστές που διασχίζουν τα μεσαία 8 μίλια της γέφυρας, καθιστώντας αυτή μια από τις πιο τρομακτικές γέφυρες στις ΗΠΑ. Η αστυνομία που περιπολεί τη γέφυρα έχει αναφέρει ότι πρέπει να σώσει ανήσυχους οδηγούς που φοβούνται καθώς περνούν τη γέφυρα και κυριολεκτικά σταματούν τα αυτοκίνητά τους στη μέση του δρόμου. Αυτοί οι πανικόβλητοι αυτοκινητιστές πρέπει να οδηγηθούν στη γέφυρα από αστυνομικούς. Αυτή η τρομακτική γέφυρα άνοιξε το 1956 και υψώνεται μόλις 16 πόδια πάνω από τα νερά της λίμνης Pontchartrain, αλλά ο πραγματικός παράγοντας φόβου είναι ότι δεν φαίνεται να τελειώνει ποτέ - εκτείνεται σχεδόν 24 μίλια από το Metairie έως το Mandeville, LA. Είναι η μεγαλύτερη υπερθαλάσσια γέφυρα αυτοκινητόδρομου. Διαδικασίες ομίχλης: Όταν ισχύουν διαδικασίες ομίχλης, μείνετε στη δεξιά λωρίδα μόνο και μην περάσετε. Η υγρασία της Λουιζιάνας μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Η οδήγηση πάνω από μια γέφυρα κατά την ομίχλη και την υψηλή υγρασία απαιτεί μέγιστη προσοχή και προσοχή. Φορέστε τους προβολείς σας. (μην χρησιμοποιείτε φωτεινά ή φώτα έκτακτης ανάγκης). Μείνετε αρκετά κοντά στο όχημα που έχετε μπροστά σας για να δείτε τα πίσω φώτα του, αλλά μην το ακολουθείτε πολύ προσεκτικά.

Deception Pass Bridge

Deception Pass Bridge , ΗΠΑ
Το Deception Pass Bridge βρίσκεται στην πολιτεία της Ουάσιγκτον των ΗΠΑ. Είναι μια γέφυρα δύο λωρίδων που συνδέει το νησί Whidbey και το Fidalgo στο Deception Pass State Park. Εάν η οδήγηση πάνω από αυτό το ομιχλώδες στενό στο Puget Sound δεν σας τρομάζει ιδιαίτερα, δοκιμάστε να περπατήσετε πάνω από τη στενή λωρίδα πεζών στην άκρη της γέφυρας. Εκεί θα βρείτε ιδιαίτερα εντυπωσιακή θέα στα ορμητικά νερά ακριβώς από κάτω. Πάνω από 1.500 τόνοι χάλυβα χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των δύο ανοιγμάτων. Περίπου 15.000 αυτοκίνητα διασχίζουν τη γέφυρα κάθε μέρα.

Γέφυρα Λοχαγού Γουίλιαμ Μουρ

Captain William Moore Bridge , ΗΠΑ
Αυτή η μοναδική γέφυρα βρίσκεται κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου South Klondike κοντά στο Skagway, στην Αλάσκα. Ολοκληρώθηκε το 1976 και εκτείνεται σε 110 πόδια πάνω από το φαράγγι Moore Creek. Πήρε το όνομά του από τον πλοίαρχο William Moore, έναν πιλότο, ερευνητή, συσκευαστή, έμπορο και καπετάνιο ποταμόπλοιο, διασχίζει ένα ενεργό ρήγμα σεισμού. Οι μηχανικοί, έχοντας επίγνωση της πιθανότητας καταστροφής, αγκυροβόλησαν μόνο το ένα άκρο της γέφυρας με ασφάλεια, έτσι ώστε όταν το έδαφος από κάτω μετατοπίζεται, η γέφυρα δεν σχίζεται. Οι μηχανικοί έχτισαν έχοντας κατά νου το γεγονός, έτσι μόνο η μία πλευρά της γέφυρας είναι ασφαλής με την ελπίδα ότι όταν το έδαφος μετατοπίζεται, η γέφυρα παραμένει σταθερή και δεν σχίζεται στη μέση.

Αυστριακός δρόμος

Austrian Road Bridges,, Καζακστάν
Ο Αυστριακός Δρόμος, αποκαλούμενος επειδή κατασκευάστηκε από Αυστριακούς Αιχμαλώτους κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο το 1915, είναι ένα θαύμα της μηχανικής που βρίσκεται στα βουνά Αλτάι του Ανατολικού Καζακστάν. Ο δρόμος περιλαμβάνει 16 ξύλινες γέφυρες πάνω από τον ποταμό Kara-Koba. Οι γέφυρες υφίστανται αργή σήψη και κάποιες από αυτές έχουν ήδη καταρρεύσει.

Συνεχιζεται.......
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η γέφυρα του Μωυσή στην Ολλανδία​

lmzwlstoerefortenderooverevoor-de-uitsnede2600-px.jpg

Στα νοτιοδυτικά της Ολλανδίας, βρίσκεται η αμυντική γραμμή νερού West Brabant που απλώνεται σε μια μεγάλη έκταση και περιέχει μια σειρά φρουρίων, με κυριότερο το "Fort de Roovere". Το αμυντικό έργο κατασκευάσθηκε τον 17ο αιώνα. Μέχρι τον 19ο όμως, είχει ερειπώσει. Στο πλαίσιο αποκατάστασης της περιοχής, το φρούριο Roovere μετατράπηκε σε πάρκο ψυχαγωγίας, η τάφρος γέμισε ξανά με νερό και το αρχιτεκτονικό γραφείο «RO&AD architecten», λαμβάνοντας υπόψη τον αμύντικο χαρακτήρα της περιοχής, σχεδίασε την αόρατη γέφυρα του Μωυσή (Moses Bridge), ώστε οι επισκέπτες να διασχίζουν με ασφάλεια την τάφρο που κάποτε σκόπο είχε να αποτρέπει την πρόσβαση στο φρούριο.



Veluwemeer Bridge, Ολλανδία

veluwemeer-aqueduct-featured-1.jpg


Το 2002 ολοκληρώθηκε το υδραγωγείο Veluwemeer στην Ολλανδία, που συνδέει τη χώρα με το Flevopolder, γνωστό και ως το μεγαλύτερο τεχνητό νησί στον κόσμο.

Αρχικά υπήρχαν δεκάδες ιδέες για το πως θα γινόταν αυτή η σύνδεση της χώρας με το Flevopolder, όλες όμως οι ιδέες περιλάμβαναν την κατασκευή μιας υποθαλάσσιας σήραγγας ή μιας κανονικής γέφυρας, όμως η κατασκευή τέτοιων έργων θα ήταν πολύ δαπανηρή και χρονοβόρα.

Η βασική ιδέα ήταν πως η μετακίνηση των πλοίων και των οχημάτων θα έπρεπε να γίνεται συνεχώς και χωρίς αναμονές.

Ως αποτέλεσμα οι μηχανικοί κατέληξαν σε μια γέφυρα με νερό. Το υδραγωγείο έχει 25 μέτρα μήκος και 19 μέτρα πλάτος. Έχει βάθος 3 μέτρα το οποίο επιτρέπει εύκολα μικρά σκάφη αναψυχής να περνούν πάνω από το τούνελ.

Περίπου 28.000 οχήματα περνάνε κάθε μέρα και υπάρχει μια διάβαση πεζών εξοπλισμένη για το κοινό για να απολαύσει τη θέα.



Henderson Waves Bridge, Σιγκαπούρη

Henderson009.1506074264.433.jpgmaxresdefault.jpg


Η εντυπωσιακή γέφυρα της Σιγκαπούρης είναι γνωστή και ως «η γέφυρα του φιδιού», λόγω του ιδιαίτερου σχήματός της. Έχει συνολικό μήκος 274 μέτρα και βρίσκεται 36 μέτρα πάνω από το δρόμο Henderson. Όσο εντυπωσιακό είναι το εξωτερικό της, άλλο τόσο είναι και το εσωτερικό της γέφυρας, το οποίο διαθέτει χώρο για πεζούς, αλλά και παγκάκια, από τη μία πλευρά, στα οποία μπορούν να καθίσουν οι διερχόμενοι για να ξεκουραστούν. Παράλληλα, από την άλλη πλευρά μπορεί κανείς να θαυμάσει τη θέα από ψηλά μέσα από τα τα κυκλικά παράθυρα που υπάρχουν σε όλο το μήκος της.

Αξίζει, επιπλέον, να αναφερθεί ότι η εν λόγω γέφυρα, με το αδιαμφισβήτητο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, έχει και οικολογικό χαρακτήρα, καθώς έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην επιλογή των υλικών κατασκευής της, έτσι ώστε να μην επιβαρύνει το περιβάλλον.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Bertram Bridge, USA





Βρίσκεται στη νότια κομητεία Linn, στην Αϊόβα, η γέφυρα Bertram είναι μια γέφυρα στον ποταμό Big Creek. Η γέφυρα, γνωστή και ως Ely Street Bridge, χτίστηκε το 1891. Το όριο βάρους αυτής της γέφυρας μιας λωρίδας είναι 8 τόνοι. Ολόκληρη η κατασκευή είναι 208 πόδια (63 μέτρα) και ο δρόμος έχει πλάτος 13,5 πόδια (4 μέτρα).




Linn Cove Viaduct, USA





Το Linn Cove Viaduct βρίσκεται κοντά στο Linville στη Βόρεια Καρολίνα των Η.Π.Α. και είναι ένα συγκρότημα 1.243 ποδιών (379 μ.), κυματοειδές μπαλκόνι σε σχήμα S στην πλευρά του βουνού Grandfather. Αυτή η τσιμεντένια τμηματική γέφυρα ολοκληρώθηκε το 1987 σε ένα δύσκολο έδαφος. Η θέα κόβει την ανάσα και η διαδρομή είναι συναρπαστική καθώς η γέφυρα φαίνεται να είναι κρεμασμένη στον αέρα. Η γέφυρα βρίσκεται στο Blue Ridge Parkway.



Hangzhou Bay Bridge, China





Βρίσκεται στην ανατολική παράκτια περιοχή της Κίνας, η γέφυρα Hangzhou Bay εκτείνεται στον κόλπο Hangzhou και είναι η μεγαλύτερη γέφυρα που διασχίζει τον ωκεανό. Η γέφυρα έχει μήκος 36 χιλιόμετρα (23 μίλια) και πλάτος 14 μέτρα (46 πόδια) και έχει σχεδιαστεί ως «S» πάνω από τη θάλασσα. Συνδέει το Zhenjiadai, το Haiyan, την πόλη Jiaxing στα βόρεια και το Shuiluwan, το Cixi, την πόλη Ningbo στο νότο στην επαρχία Zhejiang. Υπάρχει επίσης ένας πύργος ύψους 145 μέτρων (476 ποδιών) στην πλατφόρμα, από τον οποίο μπορείτε να δείτε το «ουράνιο τόξο» πάνω από τη θάλασσα, καθώς και το Qiantang Tidal Bore και τα θαλάσσια πουλιά. Η γέφυρα άνοιξε για το κοινό την 1η Μαΐου 2008.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
BP Bridge, Σικάγο

Σίγουρα μία από τις πιο πρωτότυπες γέφυρες του κόσμου είναι αυτή που βρίσκεται στο Σικάγο και έχει κατασκευαστεί από το αρχιτεκτονικό γραφείο Skidmore και τον αρχιτέκτονα Frank Gehry. Πρόκειται για μία πεζογέφυρα, μήκους 285 μέτρων. Η γέφυρα είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη από χάλυβα και εγκαινιάστηκε το 2004, μαζί με το Millennium Park.





Falkirk Wheel, Σκωτία

Αυτή η περίεργη κατασκευή, που μοιάζει περισσότερο με κύλινδρο, παρά με γέφυρα, κατασκευάστηκε για να συνδέει το κανάλι Forth and Clyde με το Union Canal. Η τσιμεντένια κατασκευή έχει διάμετρο 35 μέτρα, ενώ το έργο της δημιουργίας της ήταν τόσο απαιτητικό, που για να ολοκληρωθεί, χρειάστηκε να εργαστούν συνολικά 1.000 άτομα.



Falkirk Wheel, Σκωτία
 
Top Bottom