Οι πιο εντυπωσιακές γέφυρες στον κόσμο

maik900

Administrator
Δημοσιεύσεις
18.594
Ηλικία
61
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

1666632041399.png


Με τα χρόνια οι κατασκευαστές έχουν κατασκευάσει γέφυρες σε όλα τα σχήματα, μεγέθη και ύψη. Εδώ είναι μερικές από τις πιο συναρπαστικές γέφυρες, από απομακρυσμένα μέρη σε όλο τον κόσμο – που εγγυημένα θα κάνουν την καρδιά σας να χτυπά δυνατά.
Εάν φοβάστε τα ύψη, δεν έχετε την αίσθηση της περιπέτειας και δεν κοροϊδεύετε μπροστά στον κίνδυνο, τότε ίσως να μην θέλετε να ελέγξετε αυτές τις τρομακτικές γέφυρες. Από τις κρεμαστές γέφυρες μέχρι τις ερειπωμένες σχοινί γέφυρες, αυτές οι διαβάσεις δεν είναι για τους πράους. Οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές περνούν την επαγγελματική τους ζωή διασφαλίζοντας ότι οι γέφυρες είναι ασφαλείς. Ωστόσο, ο εγκέφαλός σας δεν το εκτιμά πάντα αυτό, και μερικές φορές για πολύ καλούς λόγους.

Γεφυροφοβία είναι ο φόβος των γεφυρών. Και η Ακροφοβία είναι ένας ακραίος φόβος για τα ύψη. Και οι δύο εκτιμάται ότι επηρεάζουν έως και το 5 τοις εκατό του γενικού πληθυσμού. Και τα δύο συμβαίνουν σε πολλούς ανθρώπους που διασχίζουν αυτές τις τρομακτικές γέφυρες. Οι γέφυρες παρέχουν ασφαλή διέλευση για ανθρώπους και οχήματα πάνω από υδάτινα σώματα, κοιλάδες και δρόμους, αλλά ακόμη και η πιο ασφαλής και γερή γέφυρα μπορεί να φαίνεται λίγο τρομακτική. Οι κατασκευές σε αυτή τη λίστα - μερικές από τις πιο τρομακτικές γέφυρες του κόσμου - είναι γέφυρες που λίγοι πιθανότατα θα διέσχιζαν χωρίς να υποστούν κρίση πανικού. Με άλλα λόγια: δεν μπορούσατε να μας πληρώσετε για να τα διασχίσουμε.

Γέφυρα Βασιλικού Φαραγγιού

Royal Gorge Bridge , Η.Π.Α.

Βρίσκεται στην πόλη Cañon του Κολοράντο και είναι στην πραγματικότητα ένα τουριστικό αξιοθέατο. Χτίστηκε το 1929 και ήταν, μέχρι το 2003, η ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο, με ύψος 1.053 πόδια. Η κατασκευή έχει ύψος 291 μέτρα. Η γέφυρα κατασκευάστηκε το 1929. Είναι μια από τις υψηλότερες κρεμαστές γέφυρες στον κόσμο – κρέμεται 956 πόδια πάνω από τον ποταμό Αρκάνσας και μια από τις πιο φθηνές χτισμένες λόγω του μεγέθους της που προκαλεί ίλιγγο. Διάφοροι θριλίστες έχουν επίσης χρησιμοποιήσει τη γέφυρα για bungie jumping και άλλες εναέριες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένου ενός άνδρα με φορεσιά που προσπάθησε να πετάξει πάνω από τη γέφυρα το 2003, αλλά έπεσε σε έναν πυλώνα και σκοτώθηκε αμέσως.

Γέφυρα Lake Ponchartrain Causeway

Γέφυρα Lake Ponchartrain Causeway , ΗΠΑ
Η γέφυρα Lake Ponchartrain Causeway έχει μήκος 24 μίλια και συνδέει τη Νέα Ορλεάνη με το Mandeville, στη Λουιζιάνα, διασχίζοντας τη λίμνη Ponchartrain. Η γη δεν είναι ορατή από τους αυτοκινητιστές που διασχίζουν τα μεσαία 8 μίλια της γέφυρας, καθιστώντας αυτή μια από τις πιο τρομακτικές γέφυρες στις ΗΠΑ. Η αστυνομία που περιπολεί τη γέφυρα έχει αναφέρει ότι πρέπει να σώσει ανήσυχους οδηγούς που φοβούνται καθώς περνούν τη γέφυρα και κυριολεκτικά σταματούν τα αυτοκίνητά τους στη μέση του δρόμου. Αυτοί οι πανικόβλητοι αυτοκινητιστές πρέπει να οδηγηθούν στη γέφυρα από αστυνομικούς. Αυτή η τρομακτική γέφυρα άνοιξε το 1956 και υψώνεται μόλις 16 πόδια πάνω από τα νερά της λίμνης Pontchartrain, αλλά ο πραγματικός παράγοντας φόβου είναι ότι δεν φαίνεται να τελειώνει ποτέ - εκτείνεται σχεδόν 24 μίλια από το Metairie έως το Mandeville, LA. Είναι η μεγαλύτερη υπερθαλάσσια γέφυρα αυτοκινητόδρομου. Διαδικασίες ομίχλης: Όταν ισχύουν διαδικασίες ομίχλης, μείνετε στη δεξιά λωρίδα μόνο και μην περάσετε. Η υγρασία της Λουιζιάνας μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Η οδήγηση πάνω από μια γέφυρα κατά την ομίχλη και την υψηλή υγρασία απαιτεί μέγιστη προσοχή και προσοχή. Φορέστε τους προβολείς σας. (μην χρησιμοποιείτε φωτεινά ή φώτα έκτακτης ανάγκης). Μείνετε αρκετά κοντά στο όχημα που έχετε μπροστά σας για να δείτε τα πίσω φώτα του, αλλά μην το ακολουθείτε πολύ προσεκτικά.

Deception Pass Bridge

Deception Pass Bridge , ΗΠΑ
Το Deception Pass Bridge βρίσκεται στην πολιτεία της Ουάσιγκτον των ΗΠΑ. Είναι μια γέφυρα δύο λωρίδων που συνδέει το νησί Whidbey και το Fidalgo στο Deception Pass State Park. Εάν η οδήγηση πάνω από αυτό το ομιχλώδες στενό στο Puget Sound δεν σας τρομάζει ιδιαίτερα, δοκιμάστε να περπατήσετε πάνω από τη στενή λωρίδα πεζών στην άκρη της γέφυρας. Εκεί θα βρείτε ιδιαίτερα εντυπωσιακή θέα στα ορμητικά νερά ακριβώς από κάτω. Πάνω από 1.500 τόνοι χάλυβα χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των δύο ανοιγμάτων. Περίπου 15.000 αυτοκίνητα διασχίζουν τη γέφυρα κάθε μέρα.

Γέφυρα Λοχαγού Γουίλιαμ Μουρ

Captain William Moore Bridge , ΗΠΑ
Αυτή η μοναδική γέφυρα βρίσκεται κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου South Klondike κοντά στο Skagway, στην Αλάσκα. Ολοκληρώθηκε το 1976 και εκτείνεται σε 110 πόδια πάνω από το φαράγγι Moore Creek. Πήρε το όνομά του από τον πλοίαρχο William Moore, έναν πιλότο, ερευνητή, συσκευαστή, έμπορο και καπετάνιο ποταμόπλοιο, διασχίζει ένα ενεργό ρήγμα σεισμού. Οι μηχανικοί, έχοντας επίγνωση της πιθανότητας καταστροφής, αγκυροβόλησαν μόνο το ένα άκρο της γέφυρας με ασφάλεια, έτσι ώστε όταν το έδαφος από κάτω μετατοπίζεται, η γέφυρα δεν σχίζεται. Οι μηχανικοί έχτισαν έχοντας κατά νου το γεγονός, έτσι μόνο η μία πλευρά της γέφυρας είναι ασφαλής με την ελπίδα ότι όταν το έδαφος μετατοπίζεται, η γέφυρα παραμένει σταθερή και δεν σχίζεται στη μέση.

Αυστριακός δρόμος

Austrian Road Bridges,, Καζακστάν
Ο Αυστριακός Δρόμος, αποκαλούμενος επειδή κατασκευάστηκε από Αυστριακούς Αιχμαλώτους κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο το 1915, είναι ένα θαύμα της μηχανικής που βρίσκεται στα βουνά Αλτάι του Ανατολικού Καζακστάν. Ο δρόμος περιλαμβάνει 16 ξύλινες γέφυρες πάνω από τον ποταμό Kara-Koba. Οι γέφυρες υφίστανται αργή σήψη και κάποιες από αυτές έχουν ήδη καταρρεύσει.

Συνεχιζεται.......
 
Top Bottom