Οι ημερομηνίες που θα παραδοθούν οι σήραγγες σε Τέμπη και Κορίνθου-Πατρών

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.093
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Στις 6 Απριλίου θα γίνει η παράδοση της σήραγγας των Τεμπών, ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ενώ η Κορίνθου-Πατρών θα παραδοθεί τη Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου, μαζί με όσα τμήματα είναι έτοιμα σε άλλους αυτοκινητόδρομους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ-1, ο υπουργός είπε ότι ολόκληρη η σήραγγα στην Κλόκοζα θα ολοκληρωθεί έως την Πρωτομαγιά ενώ το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε τον Αύγουστο.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι έως το τέλος του 2017 -αρχές 2018- θα έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με εργολάβους για μείωση των διοδίων στα οδικά δίκτυα.

πλέον το ερωτημα που εχω ειναι ....ενταξει οι συραγγες στην Αθηνων Πατρωνθα δοθουν την Μαεγάλη εβδομάδα....αλλα το κομματι που καναμε στην παλια Εθνικη ισχυει ακόμα;;;;;
 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.093
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Στην κυκλοφορία οι σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα
Μειώνεται σημαντικά η απόσταση Αθήνας Θεσσαλονίκης
Ένα μεγάλο έργο το οποίο όχι μόνο θα μειώσει το χρόνο του ταξιδιού αλλά και θα το κάνει πολύ ασφαλέστερο, παραδίδεται σήμερα στην κυκλοφορία. Ο λόγος για τη μεγάλη σήραγγα των Τεμπών, μήκους 6 χλμ.

Με την παράδοση του έργου οι οδηγοί θα μπορούν να καλύψουν την απόσταση Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 4 ώρες και 15 λεπτά.

Το έργο περιλαμβάνει τη Μεγάλη Σήραγγα Τεμπών μήκους 6 χλμ. αλλά και τις δύο άλλες (μία στα Τέμπη και μία στον Πλαταμώνα).

Οι 3 μεγάλες Σήραγγες αντικαθιστούν το σημερινό επικίνδυνο πέρασμα της Κοιλάδας των Τεμπών αλλά και των στροφών του Πλαταμώνα.

Το τμήμα κατασκευής περιλαμβάνει αυτοκινητόδρομο 25 χιλιομέτρων, ενώ οι σήραγγες έχουν μήκος περίπου 11 χιλιόμετρα. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει η σήραγγα των Τεμπών, η οποία είναι 6 χιλιόμετρα και θεωρείται η μεγαλύτερη των Βαλκανίων.

Η σήραγγα διαθέτει δύο κλάδους, με τον κάθε κλάδο να έχει διάμετρο 14,8 μέτρα, δύο λωρίδες κυκλοφορίας 3,60 εκ και μια ΛΕΑ, με συνολικό πλάτος οδοστρώματος 10,5 μέτρα. Επίσης διαθέτει 2 κατακόρυφα φρεάτια και μια οριζόντια σήραγγα αερισμού/εκκαπνισμού.

Κάθε κλάδος διαθέτει ανά 300 μέτρα έξοδο διαφυγής/διασυνδετήρια σήραγγα με τον διπλανό κλάδο, ενώ κάθε 900 μέτρα η διασυνδετήρια σήραγγα είναι κατάλληλη για τη διέλευση οχημάτων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Τι γνωρίζουμε για τα Τέμπη

Με τον νέο δρόμο αυξάνεται η ασφάλεια μετακίνησης, ενώ μειώνεται κατά 20 λεπτά ο χρόνος διέλευσης.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος, μήκους 25 χιλιομέτρων, περιλαμβάνει:

3 δίδυμες υπερσύγχρονες σήραγγες, συνολικού μήκους 11 χλμ.
5 νέους ανισόπεδους κόμβους
17 χλμ. ανοικτής οδοποιίας
22 γέφυρες και τεχνικά έργα
Διόδια

Τα διόδια θα αυξηθούν κατά 30 λεπτά του ευρώ, καθώς:

Το κόστος διέλευσης από τον σταθμό Μακρυχωρίου από 1,40 που είναι σήμερα θα αυξηθεί σε 2,50 ευρώ και της Λεπτοκαρυάς από 1,90 θα πάει στα 3,10 ευρώ. Ωστόσο, θα καταργηθεί ο σταθμός διοδίων του Πυργετού, που στοίχιζε 2 ευρώ.

Οι κάτοικοι του δήμου Τεμπών θα τύχουν ατέλειας για τρία χρόνια.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός σήμερα θα μεταβεί στην κοιλάδα των Τεμπών για την τελετή παράδοσης της Σήραγγας των Τεμπών και του τμήματος Μαλιακός – Κλειδί του Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι). Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο πρωθυπουργός θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης για το σαμποτάζ αμαξοστοιχίας των κατοχικών στρατευμάτων στην Κοιλάδα των Τεμπών.
 
Top Bottom