Οι γυναίκες που κατέκτησαν τους δρόμους με τις μοτοσυκλέτες τους

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Οι γυναίκες που κατέκτησαν τους δρόμους με τις μοτοσυκλέτες τους​

Είναι δυναμικές και έτοιμες να κατακτήσουν τους δρόμους. Οι γυναίκες αναβάτριες μοτοσυκλετών ξεπερνάνε κάθε εμπόδιο με χάρη!​


woman-rider-post-1_252864_364065_type13028.jpg

Παραδέξου το, όταν σκέφτεσαι οδηγό μοτοσυκλέτας και δη αγωνιστικής, δεν σου έρχεται στο μυαλό μία γυναίκα. Δεν είναι τυχαίο, έχουμε συνηθίσει σε αυτήν την απεικόνιση του αρσενικού ριψοκίνδυνου αναβάτη και μάθαμε πρόσφατα μάλιστα, για την κυρία Τεστοστερόνη που είναι βασική αιτία αυτού του χαρακτηριστικού στο αρσενικό φύλο.

Λοιπόν, σήμερα θα σου παρουσιάσουμε τις γυναίκες που αλλάζουν (σιγά-σιγά) τους συσχετισμούς. Έχουν αγάπη για τις μοτοσυκλέτες και ό,τι τις αφορά. Είναι εξαιρετικές οδηγοί, προσπαθούν με το παράδειγμά τους να δημιουργήσουν καινούριες αναπαραστάσεις για τις γυναίκες απανταχού. Καβαλάνε τη μοτοσυκλέτα τους ακούγοντας το αγαπημένο τους soundtrack και διασχίζουν περήφανες τους δρόμους.

Motoress : Η πρωτοπόρα μη κερδοσκοπική κοινότητα μοτοσυκλετιστριών.​

πορτρέτο γυναίκας σε μηχανή


Η Vicky Gray είναι μία πρωτοπόρος στον χώρο της γυναικείας οδήγησης μοτοσυκλετών. Πραγματική έμπνευση για όλες τις μηχανόβιες εκεί έξω. Καναδή λάτρης των μοτοσυκλετών η οποία βρέθηκε να ζει και να δουλεύει στην Ολλανδία στον τομέα του μάρκετινγκ, αλλά ποτέ δεν έχασε το πάθος και το ενδιαφέρον της για τις μοτοσυκλέτες. Αντιθέτως η αγάπη της ήταν τόσο δυνατή που προχώρησε σε κάτι πολύ καινοτόμο για την εποχή της: το 1998 παράλληλα με τις επαγγελματικές τις δραστηριότητες στο Άμστερνταμ, ίδρυσε το RaceGirl Motorsport, μία μη κερδοσκοπική κοινότητα εκπαίδευσης και υποστήριξης μοτοσυκλετιστριών δημιουργώντας και την πρώτη ιστοσελίδα στον κόσμο που αφορούσε αποκλειστικά γυναίκες μοτοσυκλετίστριες!

Και καθώς έβλεπε ότι η δημοτικότητα του σπορ της οδήγησης μοτοσυκλετών από γυναίκες αλλά και της κοινότητας των μηχανόβιων γυναικών μεγάλωναν εκπληκτικά, το 2005 αναβάθμισε τον οργανισμό της και τον μετονόμασε σε Motoress και μετέφερε τα κεντρικά γραφεία στο Τορόντο.

International Female Ride Day : Μια Παγκόσμια Ημέρα για τις γυναίκες με τις μοτοσυκλέτες​

αναβάτισσες στον δρόμο πάνω στις μηχανές τους


Αποκορύφωμα της δράσης των προηγούμενων οργανισμών ήταν το 2007 η δημιουργία και οργάνωση της πρώτης Ημέρας Παγκόσμιας Συγχρονισμένης Διαδρομής για Γυναίκες με μοτοσυκλέτες και σκούτερς (International Female Ride Day). Είναι μια πρωτοβουλία που μετράει ήδη 15 χρόνια!

Η επιρροή αυτής της παγκόσμιας και συγχρονισμένης δράσης φαίνεται να είναι ιδιαίτερα έντονη, αφού έχει αναδυθεί μέσα από αυτήν το πιο σημαντικό γυναικείο κίνημα μοτοσυκλέτας στην ιστορία. Μιλάμε για ένα μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο που παράλληλα αποτελεί και σημαντικό μηχανισμό επιρροής για τη βιομηχανία μοτοσυκλετών συνολικά! Τον περασμένο πονεμένο χρόνο μάλιστα, παρόλο που αναβλήθηκε η δράση και δεν συνέβη την καθιερωμένη ημερομηνία, δηλαδή την 1η Μαΐου, λόγω της πανδημίας που μας έπληξε παγκοσμίως, οι διοργανώτριες του IFRD δεν το έβαλαν κάτω, και έτσι στις 22 Αυγούστου του 2020 χιλιάδες γυναίκες ανά τον κόσμο συμμετείχαν στη μεγάλη αυτή κούρσα!

On the ride.


Just ride : Το σύνθημα που τις ενώνει​

λογότυπο του female ride day

Η ημέρα αυτή έχει σαν δικό της moto τη φράση "Just Ride" δηλαδή "Απλά οδήγησε". Όσο απλή κι αν ακούγεται, είναι μάλλον ενδυναμωτική και παράλληλα απελευθερωτική για τις γυναίκες μοτοσυκλετίστριες που, ας μην κοροϊδευόμαστε, τις προηγούμενες δεκαετίες τραβούσαν αρκετά παράξενα βλέμματα πάνω τους. Και όταν λέμε "παράξενα" εννοούμε αυτό το μίγμα ανησυχίας και μη αποδοχής. Τα πράγματα αλλάζουν όμως, και αυτό χάρη σε εκείνες που το μόνο που θέλουν είναι να καβαλήσουν τη μηχανή τους και να νιώσουν αυτή την ενθουσιώδη ελευθερία που σου παρέχει μία βόλτα με τη μοτοσυκλέτα. Τόσο απλό κι όμως τόσο υπό διεκδίκηση ακόμη και σήμερα.

Εδώ βλέπουμε το "just ride" που είπαν οι αναβάτισσες όχι πολύ μακριά μας. Για την ακρίβεια πολύ διπλά μας. Στην Κύπρο.


Πηγη www.hellasdirect.gr

Συνεχιζεται.......
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Black girls ride : Έγχρωμες αναβάτισσες ενωμένες στους δρόμους​

γυναικά αναβάτισσα ποζάρει με την μοτοσυκλέτα της


Yes they do! Πρόκειται για το πρώτο διαδικτυακό περιοδικό αφιερωμένο σε έγχρωμες λάτρεις της μοτοσυκλέτας! Μια πηγή για ό,τι αφορά τη μοτοσυκλέτα: καινούρια προϊόντα, γυναικεία μόδα για την αναβάτισσα και εκδηλώσεις με θέμα τη μοτοσυκλέτα. Μάλιστα, κάθε μήνα παρουσιάζεται ένα editorial που εμπεριέχει από προφίλ αναβατισσών, γυναικείες λέσχες μοτοσυκλέτας, επαγγελματίες μοτοσυκλετίστριες και stunters μέχρι και μοναδικές ιστορίες έγχρωμων γυναικών που -μεταξύ άλλων- παλεύουν μέσα από το πάθος τους να κατοχυρώσουν μία θέση στην παγκόσμια κοινότητα αναβατών μοτοσυκλέτας, μεταφέροντας τις δικές τους εμπειρίες, προβληματισμούς και πρωτοπόρες ιδέες που θα βοηθήσουν στη δημοτικότητα του σπορ.

Η ιδρύτρια, Porsche Taylor, εμπνεύστηκε γι' αυτό το σπορ όταν είδε το 2003 την ταινία Biker Boyz με την ξαδέλφη της το 2003. Αργότερα διαπίστωσε ότι ενώ υπάρχουν έγχρωμες γυναίκες λάτρεις της μοτοσυκλέτας παντού, δεν υπήρξε ποτέ μια κοινότητα που να μπορούν να συνδιαλέγονται, να ανταλλάσσουν εμπειρίες και να μιλάνε για ό,τι αφορά το πάθος τους για τις μοτοσυκλέτες. Και έτσι, έδρασε αναλόγως!

Εδώ, ένα επετειακό βίντεο για τη μία δεκαετία δράσης τους.

Caramel Curves: Οι κυρίες της Ν.Ορλεάνης​

αναβάτισσα πάνω σε μοτοσυκλέτα


Αποτελούν πλέον θρυλική ομάδα της Νέας Ορλεάνης! Οι αφροαμερικάνες μηχανόβιες αποδεικνύουν καθημερινά ότι μπορείς να είσαι γυναίκα, επιχειρηματίας, νοικοκυρά, μητέρα και άλλα τόσα, αλλά συγχρόνως και μια πολύ δυνατή αναβάτισσα μοτοσυκλέτας. Όλα αυτά χωρίς να χάνεις το στυλ και την πολιτισμική σου ταυτότητα, αλλά αντιθέτως να τα προάγεις ακόμη πιο πολύ.

Χαρακτηριστικά τους είναι οι εντυπωσιακές μοτοσυκλέτες με πολλούς ίππους, τα πολύχρωμα κράνη και τα ροζ δερμάτινα τζάκετς, που αν τύχει και πετύχεις κάποια σε κάποιο φανάρι στη Νέα Ορλεάνη ξέρεις περί τίνος πρόκειται. Ο γυναικείος δυναμισμός σε διακατέχει μόνο στην όψη τους! Οι ίδιες δηλώνουν κάτι παραπάνω από περήφανες και όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ένα μέλος τους "δεν περιμένουν να δουν γυναίκες με τέτοιες μοτοσυκλέτες και πόσο μάλλον ντυμένες με τζιν και μπλουζάκια".


Υπάρχουν μηχανόβιες στην Ελλάδα;​

μοτοσυκλετίστριες ποζάρουν με δύο μηχανές


Βεβαίως και υπάρχουν και έχουν και δικές τους ομάδες! Διοργανώνουν βόλτες με τις μοτοσυκλέτες τους και εκδρομικά διήμερα σε διάφορα μέρη ανά την Ελλάδα. Δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία και στην οδηγική ασφάλεια και παράλληλα δείχνουν την αγάπη τους για τις μοτοσυκλέτες έμπρακτα. Τις βρήκαμε σε ομάδες του Facebook όπως η Moto Femmes Hellas.

Χρησιμοποιούν τη φήμη τους όμως και για σημαντικούς σκοπούς. Πέρσι στις 25 Οκτωβρίου, την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού διεξήγαγαν τον "Γύρο αφύπνισης για τον καρκίνο του μαστού" μια προσπάθεια να παρακινήσουν τον γυναικείο πληθυσμό στην Ελλάδα να κάνει τακτικά τις εξετάσεις του, τονίζοντας ότι η πρόληψη είναι αυτή που σώζει τις ζωές τους. Οι Moto Femmes Hellas αλλάζουν την εικόνα της ανάβασης μηχανής και στη χώρα μας και αυτό είναι κάτι για το οποίο τις ευχαριστούμε!


Κι αν ακόμη αναρωτιέσαι "μα πού είναι αυτές οι αναβάτισσες;" εδώ έχουμε μία από τις λίγες Ελληνίδες motovloger που καβαλώντας τη μοτοσυκλέτα της μας εξηγεί από τη δική της σκοπιά τα είδη των μοτοσυκλετιστριών που κυκλοφορούν εκεί έξω:


Πηγη www.hellasdirect.gr

Praisingabcabcabc
 
Top Bottom