Νορβηγία: Με απόκρυψη στοιχείων ισχυρίζονται πως οι μοτοσυκλέτες έγιναν πιο επικίνδυνες

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.384
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Νορβηγία: Με απόκρυψη στοιχείων ισχυρίζονται πως οι μοτοσυκλέτες έγιναν πιο επικίνδυνες​

Όταν η στατιστική δεν είναι επιστήμη

Η επιστήμη της στατιστικής είναι σαν το μαχαίρι της κουζίνας. Αν χρησιμοποιείς το κουζινομάχαιρο για να κόβεις το ψωμί ή τα λαχανικά για τη σαλάτα σου, τότε είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Αν όμως το χρησιμοποιείς για να μαχαιρώνεις τον κόσμο στο δρόμο και να κόβεις λαρύγγια ανθρώπων είναι ένα φονικό όπλο.
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τη στατιστική και τα αποτελέσματά της. Αν τη χρησιμοποιείς για να βελτιώσεις τη ζωή των ανθρώπων, είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο. Αν όμως τη χρησιμοποιείς για να διαστρεβλώσεις την πραγματικότητα, ώστε να υποστηρίξεις ή να επιβάλεις τα δικά σου προσωπικά συμφέροντα, τότε είναι εργαλείο προπαγάνδας.
Δυστυχώς με αυτόν ακριβώς τον τρόπο χρησιμοποίησε τα στατιστικά στοιχεία η Κρατική Υπηρεσία Δημοσίων Δρόμων της Νορβηγίας, με στόχο να πει πως η οδήγηση μοτοσυκλέτας έχει γίνει πολύ πιο επικίνδυνη τα τελευταία χρόνια στη χώρα τους.

Πρώτα να πούμε τα αληθινά στοιχεία: Το 2011 τα θανατηφόρα ατυχήματα με μοτοσυκλέτα στη Νορβηγία ήταν τα απολύτως λιγότερα. Όμως το 2020 ο αριθμός των θανατηφόρων αυξήθηκε. Με βάση αυτά τα δύο πραγματικά στοιχεία η δημόσια υπηρεσία της Νορβηγίας έβγαλε το συμπέρασμα πως η οδήγηση μοτοσυκλέτας έγινε πιο επικίνδυνη.
Μόνο που για να μπορέσει να βγάλει αυτό το συμπέρασμα έπρεπε να αποκρύψει ένα βασικό στοιχείο. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά το γεγονός πως οι πωλήσεις μοτοσυκλετών ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΑΝ το 2020!!!
Με άλλα λόγια, χρησιμοποιούν την αύξηση των θανατηφόρων ατυχημάτων ως απόλυτο αριθμό, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την παράλληλη αύξηση του αριθμού των μοτοσυκλετών που κυκλοφορούν στους δρόμους.



Δηλαδή σύμφωνα με τη “λογική” της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικών Δρόμων της Νορβηγίας αν η Ινδία με τα εκατομμύρια δίκυκλα στους δρόμους είχε π.χ. 1000 ατυχήματα κάθε χρόνο και το Πριγκιπάτο του Μονακό είχε επίσης 1000 θανατηφόρα ατυχήματα κάθε χρόνο, θα ήταν ακριβώς το ίδιο πράγμα!!!!
Φυσικά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η “στατιστική” γίνεται εργαλείο προπαγάνδας από τις Κρατικές Υπηρεσίες για να επιβάλλουν νόμους που εξυπηρετούν συγκεκριμένα οικονομικά ή πολιτικά συμφέροντα.


Πηγή: www.motomag.gr
 

User V

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.090
Χαλάσανε και αυτοί....
Εεεεεεμ...
Γιατί νομίζεις φαγώθηκε ο Δέcποτας με τη συνοδεία του να ανεβεί επάνω Μάνοοοο;;;;
Πήγε ο αγιασμός και το ευχέλαιο γόνατο μπας και τους μαζέψει....
cdefghi cdefghicdefghicdefghi
 
Top Bottom