Νεα του κοσμου για τη Μοτοσυκλετα

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Kawasaki και adidas Originals – Αθλητικά παπούτσια Ninja​


ZX 5K BOOST KAWASAKI
Suggested retail price: 22,000 yen


ZX 8000 KAWASAKI
Adidas selling price: 16,500 yen

Δύο νέα μοντέλα sneakers για τη σειρά Originals παρουσίασε η adidas σε συνεργασία με την Kawasaki, τα ΖΧ8000 και ZX 5K BOOST.
Πάνω σε αυτό το μοτίβο, η adidas Originals παρουσιάζει τώρα μια ειδική έκδοση των σύγχρονων ΖΧ, η οποία μας έρχεται με διακόσμηση Kawasaki σε δύο τύπους.

Τα ΖΧ8000 και ZX 5K BOOST μοιράζονται την ίδια ακριβώς σχεδίαση, με λευκό δέρμα καγκουρό στο μπροστινό μέρος και δερμάτινα επιθέματα στο πράσινο της Kawasaki, ενώ το ZX 5K BOOST ξεχωρίζει από την τεχνολογία BOOST στην ενδιάμεση σόλα για διευρυμένη άνεση.
Κάθε ζευγάρι θα διατίθεται σε ειδικό κουτί με τυπωμένη εικόνα της suberbike Kawasaki Ninja ZX-10R, και τυλιγμένο σε χαρτί με ανάλογη διακόσμηση.

Τα νέα αυτά αθλητικά παπούτσια θα είναι διαθέσιμα στην παγκόσμια αγορά (πλην Κίνας, λέει το δελτίο Τύπου) από 14 Απριλίου 2022 και θα μπορεί κανείς να τα βρει στα adidas stores, στην ιστοσελίδα adidas.com και επιλεγμένους συνεργάτες της γερμανικής εταιρείας.
Επιπλέον, τα ZX 5K BOOST θα διατεθούν και απευθείας από το δίκτυο καταστημάτων της Kawasaki σε Ευρώπη, Ιαπωνία, ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Ταϊλάνδη. abcdeabcdecdefghigicdefghigi

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Aprilia All Stars 2022 – Η μεγάλη γιορτή έρχεται στις 7 Μαΐου στο Misano​



Η ετήσια γιορτή της Aprilia που πρωτοδιοργανώθηκε το 2019 στο Mugello επιστρέφει μετά από δύο δύσκολα covid χρόνια στο Misano για το 2022.
Το Σάββατο 7 Μαΐου 2022 η πίστα Misano World Circuit Marco Simoncelli στις όχθες της Αδριατικής Θάλασσας θα φιλοξενήσει τη μεγάλη ετήσια γιορτή της Aprilia, των μοτοσυκλετών της και των σπουδαίων πρωταθλητών της.

Και, όπως συνέβη και με την πρώτη διοργάνωση του ‘19 στο Mugello, η εκδήλωση Aprilia All Stars 2022 θα είναι ανοικτή για το κοινό με ελεύθερη είσοδο.
04 Biaggi Espargaro 250 2T

Πρωταγωνιστές της ημέρας θα είναι οι αναβάτες της Aprilia Racing MotoGP, Aleix Espargaró, Maverick Viñales και Lorenzo Savadori, παρέα με το μεγάλο της αστέρι, την RS-GP που πριν λίγες μέρες κατέκτησε την ιστορική πρώτη της νίκη στο GP της Αργεντινής υπό τις οδηγίες του Espargaró.
Η εταιρεία από το Noale θα γιορτάσει επίσης την 30ή επέτειο από τον πρώτο της παγκόσμιο τίτλο GP, τον οποίο είχε κατακτήσει ο Alex Gramigni το 1992 στην κατηγορία των 125 κυβικών εκατοστών.
Η μοτοσυκλέτα του θα είναι φυσικά παρούσα στο Misano, μαζί με όλη τη σειρά αγωνιστικών μοτοσυκλετών που προσέθεσαν τρόπαια στη συλλογή της Aprilia με θρυλικούς αναβάτες όπως οι κ.κ. Valentino Rossi, Max Biaggi και Loris Capirossi, καθώς και τις RSV4 που κυριάρχησαν στο WorldSBK με τον Biaggi και τον Sylvain Guintoli.

06 Aprilia All Stars
Εκτός των κεντρικών αυτών θεμάτων, το πρόγραμμα της ημέρας θα είναι ανάλογα εορταστικό και γεμάτο, με όλη τη γκάμα του 2022 και test rides, ευκαιρίες για εργοστασιακά ψώνια προϊόντων Aprilia και Aprilia Racing, φαγητό, χώρος αφιερωμένος στα eSports, αλλά και μουσική από τους Radio Deejay και M2O.
Τέλος, ένας ειδικός χώρος θα είναι αφιερωμένος στην 20ή επέτειο της οικογένειας Aprilia Tuono, η οποία μας έχει χαρίσει μια σειρά από υπέροχες και δημοφιλείς μοτοσυκλέτες, ενώ συνεχίζει να εξελίσσεται με τη νέα γενιά των 660 cc.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα θα ανακοινώνονται από την Aprilia στη σχετική ιστοσελίδα: Aprilia All Stars 2022
01 Aprilia All Stars ENG

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

BMW Motorrad Days 2022 – Στο Βερολίνο η επετειακή 20ή διοργάνωση​





Στις 2 και 3 Ιουλίου 2022 η 20ή έκδοση της ετήσιας γιορτής BMW Motorrad Days θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στο Βερολίνο, αμέσως μετά το Pure&Crafted Festival.
“Πιστεύουμε πως το Βερολίνο είναι το τέλειο μέρος για την εκδήλωση BMW Motorrad Days. Ως διεθνής πόλη προσφέρει μια πλούσια πολιτιστική εμπειρία, πολλές επιλογές για εκδρομές σε κοντινές περιοχές και ένα μοναδικό lifestyle. Η πρωτεύουσα της Γερμανίας έχει όλα όσα χρειάζονται για κάνει τις BMW Motorrad Days ακόμη πιο πολυσυλλεκτική και γοητευτική,” είπε ο Dr. Markus Schramm, επικεφαλής της BMW Motorrad.

Στην 20ή έκδοση των BMW Motorrad Days στον εκθεσιακό χώρο Messe Berlin οι επισκέπτες θα έχουν πολλά να απολαύσουν: Streetbike Stunt Show, Trial Show και FMX Show, το θρυλικό Original Motodrom του Donald Ganslmeier και της ομάδας του (ο παλιότερος Γύρος του Θανάτου που εξακολουθεί να περιοδεύει ανά τον κόσμο), γνωριμία με τη BMW Motorrad WorldSBK Team, αλλά και μια ολόκληρη ενότητα Wheels Area αφιερωμένη στις custom μοτοσυκλέτες.
P90458102 highRes

Ο επισκέπτης θα έχει στη διάθεσή του πολλά test rides από όλα τα μοντέλα της γκάμας του 2022, οργανωμένες βόλτες εντός και εκτός δρόμου στην τριγύρω περιοχή, μαθήματα εκτός δρόμου οδήγησης, αλλά και ευκαιρία για νέους αναβάτες που ακόμη δεν έχουν αποκτήσει δίπλωμα οδήγησης να καβαλήσουν για πρώτη φορά μια μοτοσυκλέτα BMW.
Στο πρόγραμμα υπάρχουν φυσικά οργανωμένες επισκέψεις στο επί 53 χρόνια κεντρικό εργοστάσιο της εταιρείας, κάτι που περιλαμβάνεται για πρώτη φορά στα πλαίσια των BMW Motorrad Days.
Εκτός των προγραμματισμένων δράσεων από τη BMW Motorrad, η αγορά της εκδήλωσης θα έχει όλα τα επίσημα προϊόντα της εταιρείας και περίπου 50 εκθέτες που θα επιδείξουν τα δικά τους σχετικά αξεσουάρ.

P90458107 highRes
Στην παιδική γωνία, την Kids Area, οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να να ζήσουν δίκυκλη δράση στην ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή Kids Bike Course.
Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, μια μέρα πριν θα έχει διοργανωθεί στον ίδιο χώρο το Pure&Crafted Festival με τη BMW Motorrad ως κεντρικό χορηγό, πολυάριθμες συμμετοχές από τον χώρο του customizing και πλούσιο συναυλιακό πρόγραμμα στη Marshall Live Music Stage.

P90458104 highRes
Η γιορτή BMW Motorrad Days πρωτοδιοργανώθηκε το 2001 στη Seefeld της Αυστρίας και έκτοτε επιστρέφει κάθε χρόνο, με την εξαίρεση των 2020 και 2021 όπου έπεσε θύμα της πανδημίας covid-19.

Η προπώληση εισιτηρίων για τη BMW Motorrad Days έχει ήδη ξεκινήσει. Ημερήσια εισιτήρια για το Σάββατο 2/7 κοστίζουν €10 και περιλαμβάνουν κουπόνι φαγητού αξίας €5, την Κυριακή 3/7 η τιμή είναι €5 (επίσης με κουπόνι φαγητού €5), τα συνδυασμένα εισιτήρια για το διήμερο κοστίζουν €15 (με δύο κουπόνια φαγητού αξίας 5+5 ευρώ), ενώ παιδιά και έφηβοι έως 15 ετών δεν πληρώνουν για την είσοδό τους.
Εισιτήρια μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.ticket-onlineshop.com/ols/bmw-motorrad-days/en/bmw-tickets/channel/shop/index
Επίσης, εισιτήρια που περιλαμβάνουν και το Pure&Crafted Festival είναι ήδη διαθέσιμα προς €30 στο: www.pureandcrafted.com.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Sachsenring Classic: Επιστρέφει το 2022​

Πλησιάζοντας έναν αιώνα αγώνων!

Η μεγάλη εκδήλωση κλασικών αγωνιστικών μοτοσυκλετών στη Σαξονία της Γερμανίας, στην πίστα του Sachsenring, που ακυρώθηκε τα προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας COVID-19, επιστρέφει φέτος και σηματοδοτεί την 95η επέτειό της.
Πρόκειται για μια ξεχωριστή εκδήλωση για τις κλασικές μοτοσυκλέτες, ένα ιστορικό γεγονός, αφού σε πέντε μόλις χρόνια συμπληρώνεται ένας αιώνας από την πρώτη φορά που διοργανώθηκε. Έτσι, λοιπόν, το Sachsenring θα καλωσορίσει κάθε είδους κλασικές μοτοσυκλέτες αλλά και αυτοκίνητα για τη φετινή διοργάνωση.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς οι διοργανωτές της εκδήλωσης κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να εξασφαλίσουν ότι η 95η χρονιά της πίστας θα είναι τόσο μεγαλειώδης όσο της αξίζει.
Οι διοργανωτές έχουν ήδη δημοσιεύσει τα highlights της εκδήλωσης, που θα περιλαμβάνουν μια έκθεση μοναδικών μοτοσυκλετών με μεγάλη ιστορική αξία. Μέσα στη λίστα των VIP καλεσμένων, θα είναι δύο πρώην αγωνιζόμενοι των Grand Prix, ο Kevin Schwantz και ο Freddie Spencer που θα παραστούν στην εκδήλωση.

Kevin Schwantz
Schwantz και Spencer θα συμμετέχουν στο Sachsenring Classic που θα γίνει στα μέσα Ιουλίου του τρέχοντος έτους.
Ο Spencer έγινε ο νεότερος αναβάτης στην ιστορία που κέρδισε ποτέ Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, σε ηλικία μόλις 21 ετών και έγραψε μια ακόμα μεγάλη σελίδα στους αγώνες του Παγκοσμίου όταν έγινε διπλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής στις κατηγορίες 250cc και 500cc, μέσα στην ίδια χρονιά, το 1985.

Freddie Spencer
Αντίστοιχα, ο Schwantz κέρδισε τον μοναδικό του Παγκόσμιο τίτλο το 1993 με Suzuki (με την οποία συνεργαζόταν από το 1986), αλλά ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς πρωταθλητές όλων των εποχών, χάρη στο στυλ οδήγησής του που περικλείεται στη φράση “όλα ή τίποτα”!
Αυτοί οι δύο σπουδαίοι αναβάτες θα κάνουν γύρους επίδειξης μέσα στην πίστα για να συμμετάσχουν στην κατηγορία των “θρύλων του Sachsenring”.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, θα υπάρξουν κι άλλοι γνωστοί και θρυλικοί αγωνιζόμενοι που θα κάνουν εμφανίσεις-έκπληξη.
Το Sachsenring Classic θα πραγματοποιηθεί από 15 μέχρι 17 Ιουλίου του 2022.
Περισσότερες πληροφορίες: www.sachsenring-classic.de

Πηγη https://motorbike.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Harley Davidson Pan America 965 και 975: Αντίπαλοι για τα Africa Twin και Multistrada 950​

Επέκταση γκάμας προς τα κάτω

Από ένα έγγραφο που αφορούσε την ειδικά σχεδιασμένη τάπα βενζίνης των Pan America, η Harley Davidson άθελά της διέρρευσε δύο κωδικούς μοντέλων RA965S και RA975.
Η ονομασία RA αφορά τα μοντέλα που έχουν τον νέο υγρόψυκτο κινητήρα, δηλαδή τα Pan America 1250/1250S, Sportster 1250S και Nightster 975.

Το τελευταίο, δηλαδή το Nightster 975 που παρουσιάστηκε πρόσφατα, ο υγρόψυκτος V2 κινητήρας των 975cc έχει ονομαστική απόδοση 89 ίππων στις 7.500 στροφές και η ροπή των 9,6kg/m κορυφώνεται στις 5.750 στροφές. Για τον ίδιο ακριβώς κινητήρα που προοριζόταν για μια νέα streetfighter μοτοσυκλέτα με το όνομα Bronx που τελικά δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα προχωρήσει στην παραγωγή της, η Harley Davidson δήλωνε 115 ίππους και ροπή 7kg/m.



Από τα παραπάνω υποθέτουμε πως η RA975 θα έχει πιθανόν 115 ίππους και θα είναι απευθείας αντίπαλος των Honda Africa Twin 1100 και Ducati Multistrada 950, ενώ η RA 965S θα έχει τον ίδιο κυβισμό αλλά μικρότερη ιπποδύναμη (προφανώς 80 ίππους όπως και στο Nightster) ώστε να επιτρέπεται να φτιάξει και έκδοση για την A2 κατηγορία διπλωμάτων.
Αυτό βέβαια δεν αποκλείει την περίπτωση οι διαφορές να αφορούν το επίπεδο εξοπλισμού και όχι την απόδοση του κινητήρα ή να αφορούν το ύψος και τις διαδρομές των αναρτήσεων ή το μέγεθος των τροχών.
Το σίγουρο είναι πως σύντομα θα υπάρχουν πιο φτηνές εκδόσεις για το αμερικάνικο on-off..

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

TVS Motor Company - Επενδύει 120 εκατομμύρια ευρώ στη Norton Motorcycles!​











Κατά την επίσκεψη του Βρετανού Πρωθυπουργού Boris Johnson στην Ινδία, η TVS Motor Company ανακοίνωσε την επένδυση 118,9 εκατομμυρίων ευρώ στη θυγατρική Norton Motorcycles, με το μέλλον της θρυλικής βρετανικής εταιρείας να δείχνει λαμπερό.
Η ανακοίνωση του ινδικού γίγαντα της βιομηχανίας οχημάτων έγινε στις 21 Απριλίου 2022, ενώ θυμίζουμε πως η TVS είχε αγοράσει την Norton τον Απρίλιο του 2020.

Πρόσφατα, η Norton άνοιξε το νέο της εργοστάσιο στο Solihull της περιοχής των West Midlands, με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, αφήνοντας για τα καλά πίσω της το κακό παρελθόν του Stuart Garner.
Μέρος της επένδυσης των 100 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών έχει ήδη λάβει χώρα, για τη δημιουργία του νέου εργοστασίου της φίρμας και για το λανσάρισμα της ανασχεδιασμένης Superbike V4 SV και της νέας γυμνής μοτοσυκλέτας 961 Commando.

Την κορυφαία ομάδα της νέας Norton ηγείται ο Robert Hentschel, ενώ η επένδυση της TVS αφορά στην υιοθέτηση κορυφαίας τεχνολογίας στις μοτοσυκλέτες της νέας Norton, αλλά και στον εξηλεκτρισμό της εταιρείας σε επόμενο στάδιο.
Η επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει 250-300 άμεσες θέσεις εργασίας στα επόμενα 3 χρόνια, και επιπλέον 500-800 έμμεσες θέσεις στην αλυσίδα των προμηθευτών, ενώ τα επόμενα χρόνια αναμένεται η δημιουργία μιας νέας γκάμας προϊόντων για την παγκόσμια αγορά.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Aprilia All Stars 2022 - 10.000 συμμετέχοντες στη γιορτή της φίρμας στο Misano​





Περισσότεροι από 10.000 φίλοι της Aprilia, και οι νυν και πρώην παγκόσμιοι αγωνιζόμενοι της, συγκεντρώθηκαν με τις μοτοσυκλέτες τους στο Misano στην ετήσια γιορτή της ιταλικής εταιρείας.
Εκεί, οι εργοστασιακοί αναβάτες MotoGP της Aprilia, Aleix Espargaro, Maverick Vinales και Lorenzo Savadori,, έδωσαν το παρών δίπλα σε θρύλους του Noale από το παρελθόν, όπως τους Max Biaggi, Roberto Locatelli, Loris Capirossi, Alex Gramigni, Mattia Pasini και Andrea Iannone.



Οι πρώην πιλότοι του ιταλικού εργοστασίου έδωσαν το δικό τους show, οδηγώντας τις ιστορικές μοτοσυκλέτες με τις οποίες είχαν κερδίσει νίκες και τίτλους, μοτοσυκλέτες όπως η αξέχαστη δίχρονη 250 της Aprilia, η RSV4 του Max Biaggi, και η RS 125 του 19922, με την οποία ο Alex Gramigni γιόρτασε τα 30 χρόνια από την κατάκτηση του τίτλου στα GP 125, του πρώτου της Aprilia στα GP.
Highlight της γιορτής ήταν η παρέλαση των MotoGP μοτοσυκλετών του 2022, με τις RS-GP να ξεσηκώνουν τον κόσμο με την εμφάνιση και τον ήχο τους. Ο Aleix Espargaro που πήρε την πρώτη νίκη της Aprilia στο MotoGP, και δύο ακόμα βάθρα, ηγήθηκε της παρέλασης, ενώ η μέρα κύλησε με πολλές εκδηλώσεις για τους φίλους της εταιρείας.









Εκδηλώσεις όπως test-rides στη γκάμα του 2022 (RS 660, Tuono 660, Tuareg 660 και η γκάμα των 125), πάρτι με Dj, και κλήρωση με μεγάλο βραβείο ένα Aprilia Tuono 660.
Η εκδήλωση έκλεισε με μια μεγάλη παρέλαση των φίλων της Aprilia με τις μοτοσυκλέτες τους στην πίστα του Misano, με τους Aleix Espargaró και Maverick Vinales στην κορυφή.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

KTM Adventure Rally 2022 – Σεπτέμβρης στη νότια Γαλλία​







Μετά την Ιταλία, τη Βοσνία και την Ελλάδα, το Adventure Rally μετακομίζει στα Πυρηναία, την οροσειρά που χωρίζει Γαλλία από Ισπανία.
Η πέμπτη έκδοση του Ευρωπαϊκού KTM Adventure Rally έρχεται με τριήμερη διάρκεια από 14 ως 17 Σεπτεμβρίου 2022. Προορισμός θα είναι η περιοχή γύρω από την ιστορική πόλη Quillan, με τα γραφικά μεσαιωνικά χωριουδάκια που ενώνονται με εκατοντάδες χιλιόμετρα χωματόδρομων, μονοπατιών και απείραχτων τοπίων.

Το Adventure Rally απευθύνεται σε κατόχους οποιουδήποτε μοντέλου KTM Adventure ή Enduro R, οι συμμετοχές ωστόσο είναι περιορισμένες σε 150, άρα καλόν είναι οι ενδιαφερόμενοι να σπεύσουν να κλείσουν θέση όσο υπάρχει διαθεσιμότητα.
Η ΚΤΜ μάλιστα ενημερώνει πως στο γαλλικό Adventure Rally οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να δοκιμάσουν αρκετά τις ικανότητές τους στην πλοήγηση, είτε κατά μόνας ή σε μικρά γκρουπ.

Παράλληλα, μια μικρή ομάδα έμπειρων πλοηγών της ΚΤΜ θα συνοδεύουν έναν περιορισμένο αριθμό οργανωμένων γκρουπ, τα οποία πάντως θα κάνουν τις ίδιες ακριβώς διαδρομές με τους ανεξάρτητους αναβάτες.
Κάθε αναβάτης θα κάνει καθημερινά έναν γύρο που καλύπτει απόσταση 180 χιλιομέτρων κατά μέσο όρο γύρω από την πόλη Quillan.
Για να κλείσετε τη θέση σας σπεύστε εδώ: https://www.ktm.com/en-int/ktm-world/ktm-adventure-rally/europe-2022.html

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Harley-Davidson - Στοπ σε όλη την παραγωγή της για 2 εβδομάδες!​



Με επίσημη ανακοίνωση της η Harley-Davidson ανακοίνωσε στις 19/5/2022 πως σταματά τη συναρμολόγηση και την αποστολή μοτοσυκλετών για διάστημα δύο εβδομάδων!
Η απόφαση περιλαμβάνει μόνο τις βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες της εταιρείας και όχι τις ηλεκτρικές της LiveWire.

Ο λόγος για τον οποίο πήρε την παραπάνω απόφαση η αμερικάνικη εταιρεία, “βασίζεται σε πληροφορίες από έναν προμηθευτή της, σχετικά με ένα ζήτημα κανονιστικής συμμόρφωσης εξαρτημάτων του εν λόγω προμηθευτή για τις μοτοσυκλέτες της φίρμας”.
Πέρα από το παραπάνω λιτό και ασαφές ανακοινωθέν, η Harley δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για το ζήτημα, και κάπως έτσι, η παραγωγή στα εργοστάσια του Wisconsin και της Pennsylvania σταμάτησε, με τη μετοχή της εταιρείας να κάνει βουτιά 9%.

Βρισκόμαστε εις αναμονή νεώτερων πληροφοριών, και ελπίζουμε το παραπάνω ζήτημα να λυθεί γρήγορα, και η παραγωγή των αμερικάνικων μοτοσυκλετών να αρχίσει ξανά δίχως άλλες καθυστερήσεις.

Πηγη www.bikeit.gr
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.265
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Husqvarna 701 SM με 235 hp στον τροχό - Σοκ και δέος​







Χάος; Ποιο χάος; Να. Ένα Husqvarna 701 SM με κινητήρα GSXR 1000 Turbo, και 235 hp στον τροχό. Τρία, δύο, ένα... εκτόξευση!
Για την ώρα δεν γνωρίζουμε πολλά για το ΚΤΗΝΟΣ, παρά μόνο όσα έγραψε στη σελίδα του ο γνωστός Βρετανός βελτιωτής Big CC Racing.

"Ήταν χαρά μου να βελτιώσω τον χάρτη αυτής της μοτοσυκλέτας σήμερα. Συγχαρητήρια στον Arron που έφτιαξε αυτό το Husqvarna των 235 hp, με κινητήρα GSXR 1000 με turbo. Καλοφτιαγμένο, δούλεψε από την πρώτη στιγμή. Με λίγη προσπάθεια είμαστε ευχαριστημένοι με το τελικό αποτέλεσμα."
Από τη μια μεριά το Husqvarna 701 SM με τους 74 hp είναι μια από τις πιο απολαυστικές και πιο ολοκληρωμένες, πιο τέλειες μοτοσυκλέτες παραγωγής του πλανήτη, και μια τέτοια "βελτίωση" μάλλον χαλάει τη συνταγή της ισορροπίας που φέρνει τα ποθητά αποτελέσματα στην οδήγηση.

Από την άλλη... περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, και πρέπει να παραδεχθούμε πως όλα τα τέρατα, από τον Κινγκ-Κόνγκ έως τον Γκοτζίλα έχουν μια μοναδική γοητεία, ειδικά λόγω της ανισορροπίας τους.
Άντε τώρα να ανοίξεις τέρμα το γκάζι με 6η. Τολμάς;

Πηγη www.bikeit.gr
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.265
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Τόσοι ωραίοι Ευρωπαϊκοί 4κυλινδροι εν σειρά και πήγε κι έβαλε ... γιαπωνέζικο μοτερ ο κοκκινοκ&λος...! Tooth
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.354
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria

Husqvarna 701 SM με 235 hp στον τροχό - Σοκ και δέος​





Χάος; Ποιο χάος; Να. Ένα Husqvarna 701 SM με κινητήρα GSXR 1000 Turbo, και 235 hp στον τροχό.
Πηγη www.bikeit.gr
Χαχαχαχαχαχα,ε μα είπα κι εγώ τζίξερ 1000 είναι abcdefghgk abcdefghgk abcdefghgkabcdefghgkabcdefghgk
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Το GPS τον οδήγησε στην κλεμμένη μοτοσυκλέτα του​

Το περιστατικό συνέβη στην Όστια της Ρώμης​


Ένας Ιταλός κατάφερε να βρει τη μοτοσυκλέτα του την οποία είχε κλέψει κάποιος επιτήδειος, χάρη στο σύστημα εντοπισμού GPS που είχε τοποθετήσει

Το μεσημέρι της Κυριακής 29/5 ο τυχερός στην ατυχία του οδηγός ετοιμαζόταν για βόλτα με την μοτοσυκλέτα του - μια Honda Africa Twin.
Δυστυχώς βγαίνοντας από το σπίτι του συνειδητοποίησε ότι η μοτοσυκλέτα του απουσίαζε από το σημείο που την είχε παρκάρει. Παρά το αρχικό σοκ, διατήρησε την ψυχραιμία του και αμέσως στράφηκε στην εφαρμογή (App) που συνόδευε το αντικλεπτικό σύστημα GPS που είχε φροντίσει να τοποθετήσει στη μοτοσυκλέτα του. Μια λύση που αποδείχθηκε σωτήρια στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς τον οδήγησε στο σημείο που βρισκόταν η Africa Twin.
Ήταν κρυμμένη σε ένα γκαράζ κοντά σε μια κεντρική πλατεία της Ιταλικής πόλης Όστια.
Μόλις έφτασε στο σημείο που του έδειξε το GPS, ειδοποίησε την αστυνομία που έπειτα από έρευνα εντόπισε το γκαράζ στο οποίο βρισκόταν η Africa Twin μαζί με άλλες μοτοσυκλέτες και ανταλλακτικά που είχαν κλαπεί από μέλη συμμορίας που σκόπευαν να τα διοχετεύσουν στη μαύρη αγορά.
Οι Ιταλικές αρχές έχουν ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλάβουν τα μέλη της συμμορίας.

Πηγη https://2wo.gr
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.354
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Εδώ επειδή είναι πονηρεμενοι ,αφού την σηκώσουν την πάνε πρώτα σε άσχετη εντελώς γειτονιά ,την ρίχνουν μια κουκούλα και αν δεν έχει tracker μετά από δύο τρεις μέρες ,την ξεσκεπάζουν και μην την είδατε @maik900
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Harley-Davidson – Γιορτή για τα 120 χρόνια της στη Βουδαπέστη​



Το ευρωπαϊκό ανάλογο του Harley-Davidson Homecoming στο Milwaukee θα διοργανωθεί στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας.
Δεν υπάρχουν πολλές εταιρείες μοτοσυκλετών που να έχουν συμπληρώσει 120 χρόνια ζωής, και αυτό από μόνο του αποτελεί έναν λόγο για γιορτή. Η Harley-Davidson είναι μια από τις λιγοστές κατασκευάστριες που έχουν καταφέρει να είναι μαζί μας μετά από τόσα χρόνια και φέτος το γιορτάζει δεόντως.

Η μεγάλη εκδήλωση είναι φυσικά το Homecoming που θα επικεντρώσει το γιορτινό κλίμα στην πατρίδα της Harley-Davidson, Milwaukee, από τις 13 ως τις 16 Ιουλίου 2022, ενώ στην Ευρώπη το 29ο Ευρωπαϊκό H.O.G. Rally ετοιμάζεται να λάβει χώρα στη Σλοβενία τις επόμενες μέρες (9-12 Ιουνίου) και οπωσδήποτε θα τιμήσει και τη σημαντική αυτή επέτειο.
Οι Αμερικανοί ωστόσο ετοιμάζουν μια ακόμη γιορτή για τα 120 χρόνια τους επί ευρωπαϊκού εδάφους. Το Harley-Davidson 120th Anniversary Event θα φιλοξενηθεί στο κέντρο της Βουδαπέστης από 22 ως 25 Ιουνίου και θα είναι ένα τετραήμερο φεστιβάλ γεμάτο μοτοσυκλέτα, μουσική και διασκέδαση.

Επί του παρόντος δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, είναι ωστόσο δεδομένο πως θα συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό φίλων της αμερικανικής εταιρείας από όλη την Ευρώπη.
Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινώνονται από τη Harley-Davidson προϊόντος του χρόνου, για να είστε ενήμεροι παρακολουθήστε τη σχετική ιστοσελίδα της εκδήλωσης.

Πηγη www.bikeit.gr
 

tedvj23

member
Δημοσιεύσεις
859
Περιοχή
Patra City
Όνομα
ΘΟΔΩΡΗΣ

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.265
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι

Νομος ... ειναι οι γερμανικες εταιρειες κατασκευης οχηματων ως γνωστον ....! :cool:
Αν μεχρι το 2035 θα πρεπει να το εχουν μπαταρει σε φτερουγες ανεμογεννητριων ή μπαταριες ή ... προφυλακτικα, μαλλον θα πρεπει να ξεκινησουν απο σημερα να γκρεμιζουν γιατι οι ασιατες θα τους σβησουν οριστικα. cdefghigi
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Νέος κινητήρας που καίει νερό!​




Ένας νεαρός από την Αργεντινή κατάφερε να δημιουργήσει μια μηχανή εσωτερικής καύσης που τροφοδοτείται από αλμυρό νερό. Ο Σαντιάγο Ερέρα, ένα αγόρι από την Αργεντινή εκμεταλλεύτηκε τη διαδικασία της ηλεκτρόλυσης και κατασκεύασε έτσι έναν κινητήρα που μπορεί να καίει θαλασσινό νερό!
Βενζίνη, πετρέλαιο ντίζελ, ηλιέλαιο, μεθάνιο: Τα πάντα έχουν δοκιμαστεί (και δοκιμάζονται) για να τροφοδοτήσουν έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά τελικά το αποτέλεσμα είναι ότι κάθε εναλλακτική ρυπαίνει. Ακόμα και οι ηλεκτροκινητήρες, με όλα τους τα προβλήματα που σχετίζονται με την παραγωγή και την απόρριψη των μπαταριών, μολύνουν σε πρώτη ή σε δεύτερη φάση το περιβάλλον.

Η ιδέα του δεκαοχτάχρονου φοιτητή γεωπονίας Santiago Herrera είναι τόσο απλή όσο - ελπίζουμε για το μέλλον - αποτελεσματική: Η υποβολή του αλμυρού νερού στη διαδικασία της ηλεκτρόλυσης, δηλαδή, η διάσπαση στα επιμέρους αρχικά συστατικά του, οξυγόνο και υδρογόνο, μέσω της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας. χρησιμοποιώντας το τελευταίο ως καύσιμο.
Αυτή η ιδέα υπήρχε από το 2016,σε ένα βίντεο ενός Βραζιλιάνου - Ricardo Azevedo - που τροποποίησε το Honda NX200 του με τροφοδοσία από νερό που «επεξεργάστηκε» μέσω της διαδικασίας ηλεκτρόλυσης – video το οποίο είχε κάνει το γύρο του κόσμου. Μέσω ηλεκτρικής ενέργειας, ο Azevedo μπορούσε να παράγει υδρογόνο (ως καύσιμο) και υδρατμούς (ως στοιχείο αποβλήτων).

Ο κινητήρας «ηλεκτρόλυσης» παρ’ όλ’ αυτά δεν είναι αποδοτικός προς το παρόν, με την έννοια ότι το κόστος κατασκευής είναι υψηλό, όπως ακριβώς αυτό που σχετίζεται με την παραγωγή και την άμεση αποθήκευση υδρογόνου. Προς το παρόν, αγωνίζεται να ριζώσει ως μια εναλλακτική λύση στους υδρογονάνθρακες και την ηλεκτρική ενέργεια.
Αλλά όσο υπάρχουν ταλαντούχοι άνθρωποι όπως ο Σαντιάγο, ποτέ μην λες ποτέ. Βέβαια, τι να μας πουν εμάς οι ανά τον κόσμο εφευρέτες, όταν έχουμε δει ήδη και τον πρώτο κινητήρα που καίει νερό εν λειτουργία στην Ελλάδα, αλλά και την πρώτη τούμπα με αυτόν!
Δείτε το σχετικό video εδώ

Πηγη www.bikeit.gr
 
Top Bottom