Νεα του κοσμου για τη Μοτοσυκλετα

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Βραβευμένη συσκευή που υπόσχεται γρήγορο κι εύκολο μπάλωμα της ασφάλτου!​

fbc47dc79d3048ea31562425e2e1b489_XL.jpg
Πέντε φοιτητές από το Πολυτεχνείο του Μιλάνου έκαναν πράξη την ιδέα τους και ευελπιστούν ότι θα βάλουν τέλος σε έναν από τους χειρότερους εφιάλτες των δικυκλιστών.
Δεν χωρά αμφιβολία ότι όταν απολαμβάνεις τη βόλτα σου πάνω στην αγαπημένη σου μοτοσυκλέτα, ένας από τους χειρότερους εφιάλτες μας είναι τα σαμαράκια, ή οι κακοτεχνίες στους δρόμους.

Και δυστυχώς η πατρίδα μας δεν φημίζεται και για τους καλύτερους δρόμους στην Ευρώπη.
Τα προβλήματα που δημιουργούνται στην άσφαλτο με την πολυετή χρήση, ή με τα δυνατά φρεναρίσματα ή τον καιρό κτλ μπορεί να αποδειχθούν ακόμα και μοιραία.

Ειδικά αν ο οδηγός δεν έχει και την εμπειρία να ανταπεξέλθει και να κάνει τις σωστές ενέργειες στην πρώτη φάση που χάνει τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του.
Πέντε φοιτητές από το Πολυτεχνείο του Μιλάνου πάντως, ευελπιστούν ότι θα δώσουν λύση σ’ αυτό το πρόβλημα, με μια συσκευή την οποία παρουσίασαν και η οποία μάλιστα βραβεύτηκε στα Dyson Awards 2021.
baloma-asfaltou-rte2.jpg


Η λογική της είναι απλή. Αντί ο κάθε Δήμος να επιστρατεύει μια ομάδα ανθρώπων για να φτιάξει τις κακοτεχνίες στους δρόμους, θα μπορεί ένας οποιοσδήποτε ιδιώτης να το κάνει μόνος του!
Ή καλύτερα μια ιδιωτική εταιρεία, αφού στην όλη ιδέα σημαντική παράμετρος είναι και η διαφήμιση.
Κι αυτό αποτελεί το δέλεαρ για ιδιωτικές επιχειρήσεις που θα αγοράζουν αυτή τη συσκευή και στη συνέχεια, μετά από συνεννόηση με τον εκάστοτε Δήμο, θα κάνουν τα μπαλώματα.

Το κέρδος για τον ιδιώτη θα είναι η δυνατότητα αποτύπωσης του logo της εταιρείας του – μέσω της συσκευής – στο κομμάτι του δρόμου που έγινε το μπάλωμα!
Επενδύεις στη συγκεκριμένη συσκευή και έχεις δωρεάν διαφήμιση σε διάφορα σημεία και Δήμους της επικράτειας!

Μένει να αποδειχθεί ότι και στην πράξη το μπάλωμα που κάνει η συσκευή είναι ικανοποιητικό…


Πηγη BIKEIT.GR
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Μοτοσυκλετιστικός δακτύλιος για την ηχορύπανση στην 3η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου​

Επηρεάζει πάνω από 16 εκατομμύρια δίκυκλα

Τεράστιο πρόβλημα ηχορύπανσης αντιμετωπίζει η πρωτεύουσα της Ινδονησίας Τζακάρτα, μία μητρόπολη δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων, με συνωστισμό όμως που έρχεται δεύτερος σε ολόκληρο τον κόσμο μετά το μεγαλύτερο πληθυσμιακά μητροπολιτικό Τόκυο.
Η Ινδονησία αποτελεί την 3η μεγαλύτερη αγορά μοτοσυκλέτας, όχι μόνο για τα 110 εκατομμύρια δίκυκλα που έχουν πινακίδες αλλά και για τα πολλά εργοστάσια που λειτουργούν εκεί και προμηθεύουν πολλές ασιατικές και όχι μόνο, χώρες. Το 2018 η πρωτεύουσα είχε 16 εκατομμύρια μοτοσυκλέτες στο μητρώο της, πράγμα που ξεπερνά τον πληθυσμό της και αντί να δείχνει πως σχεδόν κάθε κάτοικος έχει δύο δίκυκλα, πράγμα που δεν ισχύει, φανερώνει πολύ απλά πως ο μεγάλος συνωστισμός δεν αποτυπώνεται σε καμία απογραφή.
Σε μία περιοχή που είναι το ένα πέμπτο της Αττικής συνωστίζεται πληθυσμός μεγαλύτερος μίας Ελλάδας μιας και έχουμε 16 εκατομμύρια δίκυκλα και περίπου 4 εκατομμύρια αυτοκίνητα που σίγουρα δεν αντιστοιχούν σε 10 εκατομμύρια κατοίκους και από αυτά η συντριπτική πλειοψηφία είναι με παπιά και σκούτερ. Εκτός από το κυκλοφοριακό πρόβλημα που ήδη αντιμετωπίζουν είναι ωστόσο η ηχορύπανση που έχει γίνει αφόρητη σε σημείο που για πρώτη φορά θα επιβάλλουν δακτύλιο.



Η μορφή του δακτυλίου θα είναι όπως την ξέρουμε ήδη από την Ελληνική πρωτεύουσα μόνο που εκεί θα ισχύει για τις μοτοσυκλέτες με σκοπό να κυκλοφορούν κάθε μέρα λιγότερα παπιά και να μειωθεί η ηχορύπανση που οι συνέπιες της έχει λάβει διαστάσεις πανδημίας. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο και επηρεάζει πολλά εκατομμύρια δίκυκλα, όπως πραγματικότητα είναι και το γεγονός της ηχορύπανσης που οι Έλληνες συγκεκριμένα ανάμεσα στους υπόλοιπους Ευρωπαίους, μπορούν πολύ καλύτερα να αντιληφθούν το πρόβλημα. Μπορεί οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας στις Άλπεις να είναι κάτι που συζητάμε ως παράδειγμα ηχορύπανσης από τις μοτοσυκλέτες, αλλά αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερο πρόβλημα που ήδη χρίζει αναγκαίας λύσης. Βέβαια κάθε φορά που θα θίξουμε το θέμα θα βρεθεί και κάποιος να σχολιάσει «αφήστε τα παιδιά» και «μία γκαζιά δεν έβλαψε κανέναν», γιατί πρώτον είναι ένας από αυτούς που δημιουργούν το πρόβλημα κι έπειτα γιατί δεν μπορεί να αντιληφθεί την συνολική εικόνα. Σε κάθε περίπτωση τέτοια σχόλια μπορεί να υπάρχουν και στην ανάρτηση αυτού του άρθρου στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς η συγκεκριμένη επισήμανση είναι γραμμένη πολύ πιο κάτω από τις πρώτες 2-3 γραμμές κειμένου που συνήθως σταματούν να διαβάζουν για το θέμα, όσοι θεωρούν πως δεν υπάρχει πρόβλημα ηχορύπανσης, ή που θεωρούν πως δεν είναι τόσο σοβαρό. Σε κάθε περίπτωση δεν περιμένει κανείς από έναν νεαρό σε ηλικία αναβάτη να αντιληφθεί πως κάνει κάτι παράνομο αγοράζοντας με νόμιμο τρόπο μία εξάτμιση η οποία κάπου με ψιλά γράμματα αναφέρει πως απαγορεύεται η χρήση της στον δρόμο και επιτρέπεται μόνο σε πίστες. Ακόμη κι αν το δει όμως, η ευρεία διαθεσιμότητα δεν τον βοηθά να αντιληφθεί πόσο μεγάλο πρόβλημα δημιουργεί αυτή η παρανομία. Αυτό είναι λάθος της πολιτείας και όχι του τελικού χρήστη που μπορεί να μην έχει κρατήσει ακόμη αγκαλιά ένα μωρό που ξυπνάει και κλαίει σε κάθε πέρασμα παπιού, ούτε έχει προσπαθήσει να ρυθμίσει ακουστικό βαρηκοΐας για το ανέβασμα ανηφόρας με υπερκυβισμένο μονοκύλινδρο και ελεύθερο τελικό. Καταλήγουμε έτσι στην Ελλάδα να έχουμε περισσότερα «αγωνιστικά» παπιά και από την Ινδονησία που έχουν πολυπληθές πρωτάθλημα, χωρίς όμως να είναι μόνο αυτά τα πρόβλημα, ακολουθούν τα σκούτερ και ιδιαίτερα τα μονοκύλινδρα άνω των τριακοσίων κυβικών και τα δικύλινδρα με σχεδόν πεντακόσια κυβικά, με τις μοτοσυκλέτες να συμπληρώνουν το κάδρο. Το ζήτημα της ηχορύπανσης είναι τεράστιο και είναι πρόβλημα για ολόκληρη την ελληνική επικράτεια και όχι μονάχα της πρωτεύουσας. Στην Ινδονησία είναι κάτι το οποίο τους απασχολεί πολύ καιρό, μέχρι να πάρουν μία τέτοια απόφαση.
Βέβαια, από την στιγμή που η απόκτηση ενός δικύκλου είναι σχετικά εύκολη υπόθεση, ακόμη και για την Ινδονησία με βασικό μισθό στο μισό που ισχύει για την Ελλάδα, περιμένουν ήδη πως θα αυξηθούν οι πωλήσεις καθώς αρκετοί θα θέλουν να έχουν μονά-ζυγά δίκυκλα, ουσιαστικά μετατρέποντας το μέτρο περισσότερο σε εισπρακτικό. Πάντως γίνονται εκτεταμένοι έλεγχοι και έχουν αυξηθεί τα πρόστιμα για μετατροπές, πριν φτάσουν στο σημείο να επιβάλλουν δακτύλιο στις μοτοσυκλέτες, που σημειώστε πως αποτελούν την πλειοψηφία...

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ola - Αποκλειστικά γυναικείο το προσωπικό των 10.000 θέσεων του εργοστασίου της!​

3bc0b8658e7f3ff73d270bdc3aad2c44_XL.jpg
Ο CEO και ιδρυτής της φιλόδοξης ινδικής εταιρείας Ola Electric, ανακοίνωσε πως το γιγαντιαίο φουτουριστικό εργοστάσιο της εταιρείας θα έχει περισσότερους από 10.000 υπαλλήλους, με τις γυναίκες να αποτελούν το 100% του προσωπικού!
Ο Bhavish Aggarwal ανακοίνωσε πως αυτή είναι μόνο η πρώτη από μια σειρά πρωτοβουλιών από την Ola, για τη δημιουργία οικονομικών ευκαιριών για τις γυναίκες.

Πρόσφατα θυμίζουμε πως η Ola Electric ξεκίνησε να δέχεται προ-παραγγελίες για το ηλεκτρικό scooter S1, όμως λόγω τεχνικών προβλημάτων στο site της εταιρείας οι προ-παραγγελίες θα ξεκινήσουν τελικά στις 15/9/2021. Οι Ινδοί πιστεύουν πως τα πρώτα S1 θα φτάσουν στους ιδιοκτήτες τους μέσα στον Οκτώβριο του 2021.
Bhavish Aggarwal: “Έχουμε επενδύσει σημαντικά στην εκπαίδευση των γυναικών που αποτελούν το εργατικό μας δυναμικό, και θα είναι υπεύθυνες για ολόκληρη την παραγωγή των οχημάτων που θα κατασκευάζονται στο Ola Futurefactory. Το να δίνεις τέτοιες οικονομικές ευκαιρίες στις γυναίκες βελτιώνει όχι μόνο τις ζωές τους, αλλά τις ζωές των οικογενειών τους και ολόκληρης της κοινότητας. Μελέτες έχουν δείξει πως το να παράσχουμε ευκαιρίες στο γυναικείο φύλο μπορεί να ανεβάσει το ΑΕΠ της Ινδίας κατά 27%!”


Πηγη BIKEIT.GR
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Το GPS tracker γλίτωσε Ισπανό μοτοσυκλετιστή από περιπέτειες​

Άφησε τη BMW του στο συνεργείο αλλά που να φανταστεί αυτό που τον περίμενε​





O David Redondo από τη Σαλαμάνκα της Ισπανίας πήγε την μοτοσυκλέτα του, μια BMW S1000RR, σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο για έναν γενικό έλεγχο και κάποια μικροεπισκευή. Μόνο που αυτά που ακολούθησαν λίγο έλειψε να τον μπλέξουν σε περιπέτειες.

Ο νεαρός αναβάτης θέλοντας να έχει ανά πάσα στιγμή γνώση για το που ακριβώς βρίσκεται η μοτοσυκλέτα του φρόντισε να τοποθετήσει σύστημα GPS που καταγράφει και αποθηκεύει μια σειρά από δεδομένα που αφορούν σε διαδρομές, μέση ωριαία ταχύτητα, μέγιστη ταχύτητα, γωνίες κλίσης και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Το απόγευμα της 7ης Σεπτεμβρίου ο Ισπανός οδηγός έλαβε στην ειδική εφαρμογή για smartphone που συνοδεύει το GPS tracker ειδοποίηση ότι η μοτοσυκλέτα του βρίσκεται σε κίνηση. Ξεκίνησε στις 18:15 από το συνεργείο που την είχε αφήσει και αφού κάλυψε 37 χιλιόμετρα επέστρεψε στο χώρο έπειτα από σχεδόν μισή ώρα (18:42). Υπήρχαν όμως και άκρως ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδρομή, καθώς ο «μυστηριώδης» οδηγός κινήθηκε σε αστικούς και υπεραστικούς δρόμους με μέση ωριαία ταχύτητα 82 km/h ενώ κάποια στιγμή στον αυτοκινητόδρομο ανέπτυξε ταχύτητα 222 km/h.

Λίγο μετά τις 19:00 επικοινώνησε με το συνεργείο και ζήτησε εξηγήσεις για τις ενημερώσεις που έλαβε σχετικά με τη μοτοσυκλέτα του. Εκεί λοιπόν του είπαν πως τη μοτοσυκλέτα του την είχε ο μηχανικός και πως δεν γνώριζαν τι ακριβώς συνέβη.

Παράλληλα κατήγγειλε το περιστατικό στις αρμόδιες αρχές ζητώντας να ερευνήσουν την υπόθεση καθώς ο «μυστηριώδης» οδηγός που όπως αποκαλύφθηκε ήταν ο μηχανικός, παραβίασε κατά τη διάρκεια της βόλτας των Κ.Ο.Κ σε ουκ ολίγες περιπτώσεις.
Και όπως αποδείχθηκε έπραξε πολύ σωστά καθώς είχαν καταγραφεί σχετικές παραβάσεις και ο νεαρός αναβάτης που εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος, θα έμπλεκε άθελά του σε περιπέτειες...

Πηγη https://2wo.gr
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.263
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Tι λες βρε παιδι μου? Συμβαινουν αυτα τα πραγματα ?cdefghigi
Υπαρχουν ακομα μηχανικοι που δοκιμαζουν την μηχανη πριν στην παραδωσουν? ... γιατι εδω μονο στατικα και μετα ξανατρεχεις εσυ ...!ooops
 

thanosgp

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
11.519
Ηλικία
52
Περιοχή
Τρίκαλα
Μοτοσυκλέτα
Τίγρης ξεδοντιασμένος 220 τελική
Όνομα
Θάνος
Περιοχή
Τρίκαλα

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.263
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι

Πρόσεχε τωρα το λεωφορείο μην σε πατήσει ....! Tooth
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

BMW Motorrad Rent a Ride - Ενοικίαση μοτοσυκλετών στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο​

Untitled-1.jpg
Η BMW Motorrad σας προσφέρει την επιλογή ενοικίασης ενός μοντέλου της, σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά και στην Ελλάδα. Δείτε τις μοτοσυκλέτες που μπορείτε να οδηγήσετε, και τις τιμές τους.
Με την υπηρεσία ενοικίασης της BMW Motorrad, αρχικά επιλέγετε το μοντέλο για το οποίο ενδιαφέρεστε, κατόπιν διαλέγετε ημερομηνίες, και βλέπετε διαθεσιμότητα σε εμπόρους στη χώρα που σας ενδιαφέρει.

Σημειώστε πως για την ώρα η BMW σας παρέχει την δυνατότητα να ενοικιάσετε / οδηγήσετε τη μοτοσυκλέτα της επιλογής σας για συγκεκριμένο αριθμό ωρών (4-7), για μία μέρα, ή για ένα σαββατοκύριακο.
Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε την R 1250 GS του 2021, από 125 ευρώ τη μέρα, ενώ σε αυτή την τιμή περιλαμβάνονται 100 χιλιόμετρα οδήγησης, με κάθε έξτρα χιλιόμετρο να χρεώνεται 0,25 ευρώ.

Αντίστοιχα, το G 310 GS κοστίζει 59 ευρώ τη μέρα, ενώ στην τιμή περιλαμβάνονται 100 χιλιόμετρα.
Αν θέλετε να οδηγήσετε το μεγαθήριο R 18, η μέρα ενοικίασης θα σας κοστίσει 190 ευρώ, με 100 χιλιόμετρα να περιλαμβάνονται σε αυτή.
Κι όταν κάνετε την επιλογή σας, μπορείτε να προσθέσετε και έξτρα εξοπλισμό στο μοντέλο που σας ενδιαφέρει, όπως σύστημα πλοήγησης (10 ευρώ την ημέρα), σετ βαλίτσες (15 ευρώ την ημέρα), topcase (10 ευρώ την ημέρα), κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε ΕΔΩ.

Untitled-2.jpgUntitled-3.jpgUntitled-4.jpgUntitled-6.jpg

Για οποιον θελει να ενοικιασει τριαξονικο η επικαθημενο cdefghigicdefghigi

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Tamburini Corse: Έρχονται τα T01 & F43 Tributo προς τιμήν του Massimo Tamburini​

Θα βασιστούν σε μοντέλα της MV Agusta​





Έξι χρόνια μετά το θάνατο του παμμέγιστου Massimo Tamburini (σ.σ. 6 Απριλίου 2014), η Tamburini Corse, εταιρεία που ίδρυσε ο γιος του Andrea ετοιμάζει μια σειρά από projects προς τιμήν του πατέρα του.
Το πρώτο ονομάζεται T01, αποτελεί μια στιλιστική εξέλιξη των MV Agusta Brutale 1090, 990 & 920 και αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους. Μάλιστα η εταιρεία ετοίμασε και ένα video teaser από το οποίο γίνεται κατανοητό πως τα κύρια χαρακτηριστικά του μοντέλου θα είναι η κομψότητα και οι καθαρές γραμμές.

Το δεύτερο project είναι το F43 Tributo και αποτελεί μια επετειακή έκδοση της MV Agusta F4 1000. Σε αυτήν την περίπτωση πρόκειται για μια ειδική επετειακή έκδοση που θα παραχθεί σε μόλις 25 αντίτυπα. Στόχος της Tamburini Corse είναι το F43 Tributo να παρουσιαστεί στο κoινό μέχρι τα τέλη του 2022.
Σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας το F43 Tributo θα αποτελέσει «ένα σημαντικό εφαλτήριο για την επανεκκίνηση της μάρκας, το οποίο στο προσεχές μέλλον θα διακρίνει για την τεχνολογία και το στυλ κορυφαία προϊόντα της γκάμας».

Πηγη https://2wo.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Moto Guzzi - Γραμματόσημο προς τιμή των 100 χρόνων της​

moto-guzzi-poste-italiane-00002.jpg
Ο ιταλικός οργανισμός ταχυδρομείων Poste Italiane, παρουσίασε ένα αναμνηστικό γραμματόσημο προς τιμή των 100 χρόνων της Moto Guzzi, ενώ πιστεύουμε πως η... “βιντατζίλα” της Guzzi με το επίσης vintage προφίλ των γραμματόσημων δημιουργούν έναν ονειρεμένο γάμο!
Στο γραμματόσημο που κυκλοφόρησε στην Ιταλία στις 11 Σεπτεμβρίου απεικονίζονται δυο σημαδιακές μοτοσυκλέτες, η Moto Guzzi Normale του 1921 στα αριστερά, και η Moto Guzzi V7 Stone του 2021 στα δεξιά, ενώ στο φόντο έχουμε ένα σκίτσο του εμβληματικού V2 της εταιρείας του Mandello del Lario.

Στο άνω μέρος του γραμματοσήμου βρίσκουμε τον αετό της φίρμας σε μια πλακέτα που γράφει: “Moto Guzzi 100: 1921-2021.”
Τα γραμματόσημα κοστίζουν 1.15 ευρώ έκαστο, ενώ οι φιλοτελιστές μπορούν να τα προμηθευτούν μαζί με καρτ-ποστάλ.

Πηγή: Poste Italiane
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Kawasaki: Το όραμα του Group για το 2030 - Video και Microsite​


Δείτε ένα κατατοπιστικό βίντεο για το όραμα 2030 της Kawasaki Heavy Industries, στο οποίο γίνεται μια σύντομη ανασκόπηση της ιστορίας του γίγαντα του Akashi, και μαθαίνουμε για τις νέες κατευθύνσεις στις οποίες θα κινηθεί το Group.
Στο βίντεο φιγουράρει το νέο μότο του Group, με τίτλο Changing Forward, ενώ σε αυτό έχει γίνει εντυπωσιακός επιχρωματισμός αλλά και προσθήκη κίνησης σε φωτογραφίες εποχής, όπως του ιδρυτή της Kawasaki, Shozo Kawasaki, και των πρώτων πλοίων, δυτικού τύπου, που κατασκεύασε ο πρώην ναυτικός και ιδρυτής της φίρμας.

Η KHI δραστηριοποιείται στη μοτοσυκλέτα, στη ναυπηγική και την αεροναυπηγική, στα τρένα υψηλών ταχυτήτων, στη ρομποτική, ενώ πλέον ασχολείται και με drones, αλλά και με τα αυτόνομα οχήματα σε έδαφος και αέρα.
Δείτε το βίντεο παρακάτω, δείτε ένα δεύτερο πιο αναλυτικό βίντεο ΕΔΩ, και επισκεφθείτε το ειδικό site της Kawasaki (στα αγγλικά) για το όραμα της εταιρείας για το 2030, ΕΔΩ.


Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
125 χρόνια Kawasaki: Οι ZX-10RR τον Rea και Lowes με «κάτι από τα παλιά»

Θυμίζοντας ZXR 750 και GPz 900R​









Στον προτελευταίο γύρο του WorldSBK οι δύο αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας αγωνίστηκαν με τα ένδοξα χρώματα του παρελθόντος
Στην πίστα της San Juan της Αργεντινής τα αγωνιστικά ΖΧ-10RR μεταμορφώθηκαν σε ZXR 750 του 1990 και GPz900R του 1986. Οι αναβάτες της KRT αγωνίστηκαν με τις συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες στο πρώτο σκέλος του αγώνα.
kawasaki old school 2

Η επέτειος σηματοδοτεί επίσης μια νέα εποχή για την Kawasaki, η οποία πρόσφατα παρουσίασε τα μελλοντικά της σχέδια αλλά και το νέο λογότυπο.

kawasaki old school 3


Πηγη https://2wo.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η ζώνη διοδίων του Λονδίνου έγινε 18πλάσια σε έκταση!​

d329f1bcb8459aed7545e589e834498a_XL.jpg
Την ώρα που συζητιέται θέμα διοδίων για το κέντρο της Αθήνα, στην αγγλική πρωτεύουσα το πήγαν πολύ παραπέρα…
Πολλές συζητήσεις γίνονται αυτόν τον καιρό στην Ελλάδα για επιβολή διοδίων στο κέντρο της Αθήνας, ακολουθώντας το παράδειγμα του Λονδίνου που έχει επιβάλλει το λεγόμενο Congestion Charge (χρέωση κυκλοφοριακής συμφόρησης) για όσους εισέρχονται με το όχημά τους στο κέντρο της πόλης.

Η περιοχή αυτή στο κεντρικό Λονδίνο μετασχηματίστηκε με μια πιο οικολογική χροιά στην Ultra Low Emission Zone (or ULEZ) - ζώνη υπερχαμηλών εκμπομπών - το 2019 και η είσοδος σε αυτήν κοστίζει 12.5 λίρες Αγγλίας (περίπου €15 με ισοτιμία 27/10/2021) εκτός αν το αυτοκίνητο είναι μηδενικών ρύπων – βλέπε ηλεκτρικό.
Από τις 25 Οκτωβρίου 2021 η ULEZ επεκτάθηκε στα όρια του βόρειου και νότιου περιφερειακού του Λονδίνου, δηλαδή καλύπτει πλέον μια έκταση 18 φορές μεγαλύτερη από αυτή της αρχικής οριοθέτησης! Όπως βλέπετε στον χάρτη της κεντρικής φωτογραφίας, η περιοχή με ροζ περίγραμμα στη μέση ήταν η αρχική ζώνη και όλη η πράσινη έκταση είναι η νέα που ισχύει εδώ και μερικές μέρες.

Για τις μοτοσυκλέτες, η ελεύθερη είσοδος στη ULEZ απαιτεί ικανοποίηση ενός ανώτατου ορίου εκπομπών καυσαερίων που – κατά το αγγλικό Visordown – ισοδυναμεί με τεχνολογία προδιαγραφών Euro 3.
Το θέμα για μας είναι πως διαφαίνεται μια μέθοδος που μάλλον θα χρησιμοποιηθεί ευρέως στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να “προτρέψει” το κοινό να αναβαθμίσει τα οχήματά του με νέας τεχνολογίας, ειδικά καθώς πλησιάζουμε στην επόμενη δεκαετία, όπου σταδιακά θα απαγορευτούν στην Ε.Ε. οι πωλήσεις νέων οχημάτων που καίνε βενζίνη ή πετρέλαιο – το 2035 έχει ορίσει η Αγγλία.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MOTO-HALLOWEEN: ΟΙ ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ ΤΟΥ KARDESIGN​



Μεταμφιέσεις αλά Kardesign

Μασκαρεμένες εμφανίστηκαν οι μοτοσυκλέτες λόγω των ημερών από τον σχεδιαστή Kar Lee, κάτοχο της ιστοσελίδας του Kardesign, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που θα μπορούσε να ξεσπάσει ακόμα και πόλεμος μεταξύ των φανατικών φίλων κάποιων εταιριών.
Πώς σας φαίνεται, για παράδειγμα, μια Ducati Panigale στα χρώματα της Honda CBR1000RR-R Fireblade, ή ένα Suzuki που πατάει πάνω στο Yamaha R6;

Είναι άραγε ιεροσυλία να κοροϊδεύεις με αυτό τον τρόπο εμβληματικά μοντέλα; μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος. Όμως, εδώ έχουμε Αποκριάτικο πάρτι, όχι το ελληνικό, αλλά το αγγλικό το Χαλοουίν που λένε.

Η πανέμορφη Ducati Panigale λοιπόν ομορφαίνει (;) ακόμα περισσότερο, φορώντας τα χρώματα του θρυλικού Honda RC30, πιο συγκεκριμένα την αγωνιστική τριχρωμία του αγωνιστικού τμήματος της γιαπωνέζικης εταιρίας – του HRC – και η μορφή της ανακατεύεται περίτεχνα με έναν χρωματικό συνδυασμό που δεν έχουμε συνηθίσει… αλλά που, για κάποιο λόγο, δεν μοιάζει καθόλου παράταιρος.

Το ίδιο σοκ παθαίνει το μάτι του παρατηρητή όταν βλέπει τα παραδοσιακά πορτοκαλο-μαύρα χρώματα της ΚΤΜ πάνω στο θηριώδες Ducati Streetfighter. Κάτι δεν πάει καλά… ή μήπως συμβαίνει το αντίθετο; Ναι, είναι καλαίσθητο.

Έπειτα έρχεται το Kawasaki ΖΧ 10R Ninja που μπερδεύεται με το Honda CBR1000RR-R και ξαφνικά συνειδητοποιείς πως το πράσινο δεν είναι καθόλου άσχημο πάνω σε Honda!

Τα αγωνιστικά χρώματα της Suzuki στο GSX-R δένουν περίφημα με τις γραμμές του Yamaha R6 σε τρελό βαθμό, και τέλος τα χρώματα της Yamaha έχουν “κάτσει” με μαεστρία θα λέγαμε πάνω στο Kawasaki Η2.

Οι δημιουργίες του Kardesign είναι τόσο εξεζητημένα ταιριαστές που μας βάζουν σε σκέψεις… όπως και τους σχεδιαστές των εργοστασίων να υποθέσουμε.
Εύγε στον κύριο Kar Lee που σκέφτηκε ένα τέτοιο “χουνέρι”!

Πηγη https://motorbike.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η έλλειψη μαγνησίου η νέα απειλή για την παγκόσμια βιομηχανία​

Το νέο μεγάλο θέμα που καλείται να διαχειριστεί η παγκόσμια βιομηχανία​

magnesium_shortage_4112021.jpg
Ό,τι βλέπετε να «χρυσίζει» στη φωτογραφία, είναι μαγνήσιο. Ένα ακόμη υλικό στο οποίο υπάρχει πλέον έλλειψη.

Μετά την κρίση των ημιαγωγών, άλλη μια απειλή διαφαίνεται στον ορίζοντα, που σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις του ACEA (European Automobile Manufacturers Association) θα προκαλέσει αλυσιδωτές και μεγάλης έκτασης αναταράξεις όχι μόνο στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία αλλά και στην βιομηχανία της μοτοσυκλέτας

Το νέο μεγάλο θέμα που καλείται να διαχειριστεί η παγκόσμια βιομηχανία αφορά στο μαγνήσιο.
Με το 90% της παγκόσμιας παραγωγής να γίνεται πλέον στην Κίνα, υπάρχει -σχεδόν- ολοκληρωτική εξάρτηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Η ενεργειακή κρίση χτυπά αυτόν τον καιρό και τη βιομηχανία της Κίνας, με την παραγωγή μαγνησίου να έχει επηρεαστεί σφοδρά. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη η παραγωγή του μειώθηκε δραματικά, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει τις προσεχείς εβδομάδες και μήνες και το χώρο της μοτοσυκλέτας.
Το μαγνήσιο είναι ελαφρύ και ανθεκτικό ενώ αποτελεί το τρίτο συχνότερα χρησιμοποιούμενο κατασκευαστικό μέταλλο, μετά τον χάλυβα και το αλουμίνιο, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα σημαντικό για τους κατασκευαστές οχημάτων και δη μοτοσυκλετών.
Ενδεικτική της σοβαρότητας της κατάστασης, είναι η ανακοίνωση - προειδοποίηση του ACEA προς τα μέλη του, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Τα αποθέματα μαγνησίου στην Ευρώπη αναμένεται να εξαντληθούν μέχρι τέλη Νοεμβρίου και αυτό θα έχει ως συνέπεια στις διαδικασίες παραγωγής προϊόντων, στο κλείσιμο επιχειρήσεων και στην απώλεια θέσεων εργασίας. Για το σκοπό αυτό οι βιομηχανίες μας καλούν από κοινού την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις Εθνικές κυβερνήσεις να κινήσουν άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες με τους Κινέζους αντισυμβαλλομένους ώστε να μετριάσουν το βραχυπρόθεσμο κρίσιμο ζήτημα έλλειψης μαγνησίου καθώς και τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στο θέμα των προμηθειών στις Ευρωπαϊκές βιομηχανίες».

Πηγη https://2wo.gr

Ρε δε πα να γ@........ λεω εγω ολα για τα φραγκα BcdefBcdef
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Το υψηλό κόστος των κοντέινερ επηρεάζει τις τιμές των μοτοσυκλετών​

Tο κόστος ενός εμπορευματοκιβωτίου μέσα σε δύο χρόνια δεκαπλασιάστηκε!​



Στην εποχή της πανδημίας οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι κατασκευαστές μοτοσυκλετών καλούνται να διαχειριστούν πολλές και διάφορες κρίσεις προκειμένου να ξεπεράσουν τους σκοπέλους που παρουσιάζονται

Κείμενο: Μένιος Κατής​

Από την κρίση των ημιαγωγών (microchips), την κρίση των logistics, στην ενεργειακή κρίση και στη διαφαινόμενη κρίση του μαγνησίου.
Το θέμα των logistics βέβαια είναι αυτό που προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις και έχει σημαντικό αντίκτυπο στη διαμόρφωση της τελικής τιμής των προϊόντων. Και αυτό διότι το κόστος ναυλώσεων έχει εκτοξευτεί στα ύψη με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι τιμές των οχημάτων.
Η καταναλωτική έξαρση που αποτελεί απότοκο της πανδημία και των lock downs προκάλεσε τεράστιες καθυστερήσεις στις εισαγωγές και αποστολές προϊόντων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Κάπως έτσι το κόστος ενός κοντέινερ (εμπορευματοκιβώτιο) μέσα σε δύο χρόνια δεκαπλασιάστηκε!
Από τα 1.325 δολάρια ΗΠΑ που κόστιζε τον Νοέμβρη του 2019, έφτασε στα 10.320 δολάρια σήμερα!
Ήδη οι εταιρείες παίρνουν τα μέτρα τους ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αυτήν την τεράστια αύξηση την οποία προφανώς και δεν μπορούν να απορροφήσουν.
Η Harley Davidson εφαρμόζει προσαύξηση της τάξης του 2% για να αντιμετωπίσει το αυξανόμενο κόστος, ενώ ανάλογη τακτική ακολουθούν και αρκετοί Ευρωπαίοι κατασκευαστές αυξάνοντας τις τιμές των οχημάτων τους έως και 400 ευρώ.
Αυτές οι επιπλέον χρεώσεις συμβάλλουν στην αντιστάθμιση του επιπλέον κόστους της αποστολής προϊόντων, το οποίο έχει αυξηθεί κατά 16% μεταξύ 2020 και 2021...

Πηγη https://2wo.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Brembo - Φύτεψε ένα δάσος 14.000 δέντρων​

Η Brembo, σε συνεργασία με την Treedom, γιορτάζει την 60η επέτειο από την ίδρυση της με το να φυτέψει ένα δάσος με περισσότερα από 14.000 δέντρα, και θα τα δωρίσει σε εργαζόμενους του Group σε παγκόσμια κλίμακα.
Το Brembo Forest θα υψωθεί στην Κένυα, κοντά στη λίμνη Βικτόρια, ενώ η Brembo θα συνεργαστεί με την Treedom, ώστε να φυτέψει τα δέντρα σε μια τόσο απομακρυσμένη περιοχή, ενώ θα μπορεί κανείς να παρακολουθήσει την ιστορία τους στο διαδίκτυο.

“Το project αναδάσωσης μας βρίσκεται σε αρμονία με τους στόχους της διάσκεψης για το κλίμα του Πλανήτη COP26 στην Γλασκόβη, και επιδεικνύει πως η βιώσιμη ανάπτυξη είναι δυνατή μέσα από τη συνεργασία μεταξύ διαφορετικών τομέων της κοινωνίας”, αναφέρει η Cristina Bombassei, υπεύθυνη για την εταιρική κοινωνική ευθύνη της Brembo. “Στη Brembo έχουμε μια δυνατή κουλτούρα βιωσιμότητας, που αντανακλά στη χρήση των πόρων μας, στην ανακύκλωση των υλικών, στη μείωση των εκπομπών αερίων, και στη στρατηγική μας για να εξελίξουμε προϊόντα που είναι πιο φιλικά στο περιβάλλον. Το δάσος αντιπροσωπεύει μόνο μια πλευρά της ευρύτερης παγκόσμιας δέσμευσης μας, ακολουθώντας το παράδειγμα των Ηνωμένων Εθνών στο εμπλέξουν όχι μόνο κυβερνήσεις και ιδιώτες αλλά και τις εταιρείες στο να διαδραματίσουν έναν ενεργό ρόλο στη μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή.”
Το 2018, η Brembo υπέγραψε την ατζέντα UN 2030 για Βιώσιμη Εξέλιξη και τους 17 στόχους ή SDG (Sustainable Development Goals). To Brembo Forest θα συνεισφέρει στην επίτευξη 10 εξ αυτών, παράγοντας τόσο περιβαλλοντικά όσο και κοινωνικά οφέλη.

Υπολογίζεται πως τα 14.000 δέντρα θα δεσμεύσουν περισσότερους από 7.000 τόνους διοξείδιο του άνθρακα τα επόμενα 10 χρόνια, περαιτέρω ενισχύοντας τον στόχο της Brembo να αποκτήσει ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το 2040.
Τα δέντρα που φυτεύονται είναι οπωροφόρα και μη, κατάλληλα για το τοπικό περιβάλλον και για τις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού. Στο project θα συμμετάσχουν γύρω στους 1.300 αγρότες που θα φροντίσουν το δάσος, με τη βοήθεια μιας ΜΚΟ.


Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

BMW “The Great Getaway" - Οργανωμένες ονειρικές εκδρομές στον κόσμο με το R 18​

53bd32d1e7e6ff191a659502ad0f8445_XL.jpg
Οδηγείστε τη heritage μοτοσυκλέτα της BMW με τον τεράστιο boxer κινητήρα σε απίθανα τοπία, δοκιμάστε την τύχη σας στον αστικό ιστό, ανακαλύψτε το απρόσμενο και χαρείτε μια πραγματική εμπειρία ζωής καβάλα στο R 18 στην Κόστα Ρίκα, την Πορτογαλία και τις Η.Π.Α..
Η οργανωμένη tour “The Great Getaway” προσφέρεται από το συνεργάτη της BMW Motorrad, Elephant Moto, σε 3 χώρες μέσα στο 2022.

Κάθε εκδρομή περιλαμβάνει 8 ημέρες οδήγησης μοτοσυκλετών από την οικογένεια R 18, tour guide, ξενοδοχεία και διατροφή, όχημα υποστήριξης και εκτενές πρόγραμμα δραστηριοτήτων.
Ανάλογα με τη χώρα που διοργανώνεται το event, θα διασχίσετε ζούγκλες και δάση, θα κάνετε απολαυστικό cruising δίπλα στη θάλασσα, θα ανεβείτε βουνά και θα συναντήσετε ποτάμια και καταρράκτες.

Θα γνωρίσετε τους ντόπιους, θα δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ και θα γεμίσετε τις μπαταρίες σας με εικόνες, οδήγηση και εμπειρίες που δεν συναντά κανείς κάθε μέρα.
Δώδεκα αναβάτες είναι ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε tour, με οδήγηση 150-200 χιλιομέτρων ανά μέρα.
Και πέρα από τις… ερημιές, θα επισκεφθείτε μεγάλα αστικά κέντρα όπως το San Jose στην Κόστα Ρίκα, η Λισσαβόνα στην Πορτογαλία και το Portland/Oregon στις Η.Π.Α..

Οι ημερομηνίες για τις εκδρομές του "The Great Getaway" είναι:
1. Κόστα Ρίκα, Μάρτιος 2022
2. Πορτογαλία, Απρίλης με Ιούνης 2022

3. Η.Π.Α., Αύγουστος με Οκτώβρης 2022
Για περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφθείτε το site του The Great Getaway, ΕΔΩ.


Πηγη www.bikeit.gr

Εσεις με τα πεν φε ετοιμαστειτε YesYes
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.263
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Αυτα ειναι σωστα moto-tour , οχι Τρεκαλα και τσιπουρα για να ξεχασουμε τον πονο μας για τα μηχανακια που .... καβαλαμε ....!facepalm 2

Costa Rica με one-way ticket και ατελειωτα "meetings" με cuba libre στις παραλιες και ποιος τα ..... χ#$#! και τα R18 μετα ....!abcdefghgkabcdefghgk
 
Top Bottom