Μέθοδος ανεβάσματος φωτογραφιών

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.470
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Από πού παίρνεις τον σύνδεσμο....από τον σύνδεσμο από άμεσο σύνδεσμο...από markdown
Απο μικρογραφία για φόρουμ μικρογραφία για ιστοσελίδα....hotlink για φόρουμ....hotlink για ιστοσελίδα...από πού

Δεξιο κλικ επανω στην φωτογραφια και αντιγραφεις το url που σου βγαζει.Μετα πας στο εικονιδιο που σου σημανε ο Γιαννης διαλεγεις αυτο που μοιαζει με αλυσιδα.Κανεις επικολληση το url και εισαγωγη.
 

xiliamilia

new member
Δημοσιεύσεις
57
Όνομα
Vasilisxiliamilia
Εκεί πάω κ βάζω τον σύνδεσμο που έχω πάρει από τον άμεσο σύνδεσμο στο post image
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.354
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Εκεί πάω κ βάζω τον σύνδεσμο που έχω πάρει από τον άμεσο σύνδεσμο στο post image
Έχεις κάνει το προφίλ σου δημόσιο όμως;
Αν όχι ,τις βλέπεις μόνο εσύ .
 

xiliamilia

new member
Δημοσιεύσεις
57
Όνομα
Vasilisxiliamilia
Δεξιο κλικ επανω στην φωτογραφια και αντιγραφεις το url που σου βγαζει.Μετα πας στο εικονιδιο που σου σημανε ο Γιαννης διαλεγεις αυτο που μοιαζει με αλυσιδα.Κανεις επικολληση το url και εισ

Έχεις κάνει το προφίλ σου δημόσιο όμως;
Αν όχι ,τις βλέπεις μόνο εσύ .
Δεν ξέρω.....που το βλέπεις
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.354
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Δεν ξέρω.....που το βλέπεις
Στις ρυθμίσεις του ποστ ίματζ.
Λογικά κάπου λέει προφίλ .
Μπαίνεις και το κάνεις δημόσιο

Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

scrabler

new member
Δημοσιεύσεις
324
Ηλικία
56
Περιοχή
Athens
Μοτοσυκλέτα
KLR 650
Όνομα
Giorgos
Μιας και υπάρχει μικρή μουρμούρα σχετικά με τις φωτογραφίες, αποφάσισα να δημοσιεύσω ένα μικρο how-to, δηλαδή ένα “πως να το κάνεις”, ώστε όσοι θέλουν κι έχουν όρεξη να ανεβάσουν φωτό να έχουν ένα εύκολο “μπούσουλα” που είναι άμεσος και χρήσιμος.

Πριν ξεκινήσω, δυό λόγια σχετικά με τις φωτό ώστε να καταλάβετε λίγο παραπάνω και το “γιατί” συμβαίνει αυτό. Όσο προχωρά η τεχνολογία, τόσο τα νέα “καλύτερα” κινητά έχουν περισσότερες δυνατότητες. Έτσι έχουμε φτάσει σ ένα σημείο όπου τα κινητά τραβούν με φοβερή “ποιότητα” η οποία όμως είναι άχρηστη. Η μεγάλη ανάλυση και μέγεθος έχουν νόημα όταν ΕΚΤΥΠΩΝΕΙΣ μια φωτογραφία. Όταν θες να την δείξεις στον υπολογιστή ή (ακόμα χειρότερα) σε μια οθόνη κινητού, δεν έχει νόημα. Έτσι όσο περισσότερα τα μεγαπιξελ κι η ανάλυση, τόσο μεγαλύτερο το μεγεθος αρχείου της φωτογραφίας.

Για να πάρετε μια ιδέα, το μέγεθος αρχείου μια φωτογραφίας εξαρτάται από δυό πράγματα, από την ανάλυση και τις διαστάσεις της φωτό. Οι οθόνες χρειάζονται ανάλυση 72 ppi (pixels per inch). Οτιδηποτε μεγαλύτερο δεν κάνει καμία διαφορά για το ανθρώπινο μάτι (αλλά έχει νόημα μόνο για εκτυπώσεις όπως προείπαμε). Όσο για τα megapixel, φανταστείτε πως 1 Megapixel έχει διαστασεις περίπου 1024Χ1024 που είναι μια χαρά για οποιαδήποτε εικόνα σε οποιονδήποτε υπολογιστή.

Όταν λοιπόν τραβάτε με τα κινητά μια εικόνα 13 Megapixel με 300 dpi ανάλυση το μεγεθος πολλαπλασιάζεται Χ100 κι εκεί που θα είχαμε μια εικόνα πχ 100 Kilobyte πάμε στα 10 Μegabyte. Με άλλα λόγια, ακόμα κι αν οι διαχειριστές αύξαναν την χωρητικότητα του server τους, σε 1-2 μήνες αυτή θα τελείωνε και θα πρεπε να πάρουν κι άλλη. Κι όχι μόνο αυτό αλλά η “κινηση”, το traffic δηλαδή για να τις δούν 100 άνθρωποι σε μια μόνο δημοσίευση θα επιβάρυνε τον server και θα έπρεπε να το αυξήσουν και αυτό κ.ο.κ. Με άλλα λόγια ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Αυτά δεν συμβαίνουν μόνο εδώ αλλά παντού. Εκτός κι αν προτιμάτε να μπει σπόνσορας και να πληρώνει αυτός οπότε πάει κι η ανεξαρτησία του φόρουμ κλπ. Όσοι έχουν ασχοληθεί με web design, φορουμ και πληροφορική εν γένει, λίγο πολύ θα συμφωνήσουν.

Έτσι απομένει η λύση να φορτώνουμε τα αρχεία μας κάπου αλλού ώστε να μην επιβαρύνεται το φόρουμ αλλά να μοιάζει η ανάρτησή μας σαν να περιέχεται η φωτό στο φόρουμ. Ένας απλός free server είναι ο imgur. Υπάρχουν κι άλλοι αλλά αυτός είναι ο πιο διαδεδομένος εδώ και κάμποσα χρόνια, όπως αντίστοιχα για τα βίντεο υπάρχει το youtube (το οποίο αντίστοιχα κάνει την ίδια δουλειά).

Οι παρακάτω οδηγίες χωρίζονται σε δυό ενότητες: 1. Για κινητά και 2. Για Η/Υ.

1. Οδηγίες για κινητά


- Εάν θέλετε να τραβήξετε μια σειρά από φωτό που θέλετε να δημοσιεύσετε, προτείνω να πάτε στις ρυθμίσεις της κάμερας του κινητού και να διαλέξετε μια μικρότερη ανάλυση/μεγεθος. Ένα παράδειγμα από την ρύθμιση του κινητού μου είναι η παρακάτω εικόνα. Η μικρότερη που έχει (τα 5 Megapixel) είναι υπεραρκετή. Έτσι έχω ήδη μικρύνει το αρχείο μου κατά το ημιση. Εάν πρόκειται για μια στις τόσες αφήστε το εκεί που είναι. (Έχετε υπόψη πως μικρότερα αρχεία γεμίζουν λιγότερο και την κάρτα του κινητού σας).



- Για να χρησιμοποιήσετε το Imgur πηγαίνετε στο play store και ψάξτε το app για να εγκαταστήσετε. (iphone δεν έχω αλλά όσοι έχουν θα ξέρουν που να πάνε).



- Κατόπιν το ανοίγετε και κάνετε εγγραφή (sign up). Αφου εγγραφείτε πλέον θα συνδέεστε αυτόματα ή θα πατάτε την σύνδεση (sign in). Για την εγγραφή σας χρειάζεται ένα όνομα χρήστη (username) κι ένα e-mail. Εναλλακτικά μπορείτε να γραφτείτε με το λογαριασμό facebook αν έχετε (πατήστε το αντίστοιχο εικονίδιο), δίνοντας πρόσβαση στην εφαρμογή να τραβήξει τα στοιχεία σας απο εκεί. Οπωσδήποτε να κάνετε επιβεβαιωση απο το email σας για να διατηρησετε το λογαριασμό σας. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν μπορώ να σας δώσω γιατί έχω ήδη κάνει εγγραφή αλλά λίγο πολύ καταλαβαίνετε.



- Εφόσον εγγραφείτε, πλέον μπορείτε να συνδέεστε κάθε φορά που την ανοίγετε. Φροντίστε επίσης να της δώσετε πρόσβαση (ALLOW) σε όλα σας τα αρχεία ώστε να μπορείτε να τα μεταφορτώνετε εκεί (upload).



- Πατώντας το εικονίδιο με το ανθρωπάκι πηγαίνετε στα δικά σας άλμπουμ/φωτό, σε αυτά δηλαδή, που έχετε ανεβάσει (ή θα ανεβάσετε) ενώ πατώντας το + μπορείτε να ανεβάσετε τις φωτογραφίες σας.




- Για να ανεβάσετε μια φωτό πατηστε το + και επιλέξτε το φάκελο που βρίσκεται η φωτογραφία σας. Κατόπιν επιλέξτε την φωτό και πατήστε NEXT.



- Εδώ για παράδειγμα φόρτωσα την δικιά μου φωτογραφία στο Imgur (για να ξέρετε με ποιόν έχετε να κάνετε). Φροντίστε να γράφει hidden ώστε να μη δημοσιευθεί στο μπλογκ του imgur αλλιώς public και πατήστε UPLOAD.



- Εφόσον η φωτό ανέβει μπορείτε να πατήσετε πάλι το ανθρωπάκι για να την δείτε ανάμεσα στις ανεβασμένες.



- Πατήστε πάνω για να ανοίξει και κατόπιν επιλέξτε αυτό το σύμβολο που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα και σημαίνει share δηλαδή διαμοιράζομαι.



- Πατώντας το διαλέξτε την επιλογή αντιγραφής του συνδέσμου (COPY URL) που σημαίνει πως η διεύθυνση της φωτό σας αντιγράφηκε και πηγαίνετε στο φόρουμ όπως στην δημοσίευσή σας πατήστε το σύμβολο της εικόνας και κατόπιν το σύμβολο του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ (LINK). Eκεί, κρατώντας πατημένο το δακτυλό σας στην γραμμή θα εμφανιστεί η επιλογή ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ (PASTE). Αντιγράψτε την διεύθυνση, πατηστε ΕΙΣΑΓΩΓΗ και δημοσιεύστε την φωτογραφία σας ελεύθερα!





2. Οδηγίες για Υπολογιστές

- Ανοίξτε το google και γράψτε imgur και πηγαίνετε στο πρώτο αποτέλεσμα που θα δείτε.



- Εκεί θα δημιουργήσετε λογαριασμό κατά όμοιο τρόπο με παραπάνω, είτε με email/κινητό, είτε από facebook κατευθείαν, εσείς διαλέγετε. Μην ξεχάσετε την επιβεβαιωση από το email σας. Αφου συνδεθείτε, πατώντας το εικονίδιο δίπλα στο ψευδώνυμό σας, θα επιλέξετε images.



- Θα βρεθείτε στη λίστα με τις φωτογραφίες σας (αν υπάρχουν). Πατώντας ADD IMAGES θα μεταφορτώσετε τις φωτό που θέλετε.



- Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέξτε μια ή περισσότερες φωτό και κατόπιν ΑΝΟΙΓΜΑ/OPEN.



- Στην λίστα με τις φωτό που έχετε ανεβάσει, κάντε ΚΛΙΚ σε μια. Θα ανοίξει παράθυρο με κάποιες επιλογές. Σας ενδιαφέρει αυτή που λέει DIRECT LINK όπου πατάτε το κουμπί δίπλα COPY LINK.



- Πηγαίνετε στο φόρουμ και επιλέξτε στο δημοσίευμά σας το εικονίδιο της φωτογραφίες κι κατόπιν το εικονίδιο του συνδέσμου. Επικολλήστε την διεύθυνση της φωτό που έχετε παράλληλα με το κείμενό σας και δημοσιεύστε.




Τελειώνοντας

Ξέρω πως φαντάζει στην αρχή πολύπλοκο αλλά δεν είναι. Αν το κάνετε δυό τρεις φορές και το συνηθίσετε, σε λίγο θα ανεβάζετε live από τις εκδρομές που πηγαίνετε!

Αν έχετε απορίες ή θέλετε να κάνετε δοκιμαστικό, γράψτε από κάτω απαντήσεις.

Υπάρχουν κι άλλες επιλογές στο imgur όπως επεξεργασία, resize, crop, ταξινόμηση, άλμπουμ αλλά αυτά θα τα ανακαλύψετε μόνοι σας εφόσον σας ενδιαφέρει!

(Κουράγιο οι μεγαλύτεροι!)

ΥΓ1: Εάν βρείτε κάποιο λάθος διορθώστε με.
ΥΓ2: Ολες οι φωτό που βλέπετε είναι -φυσικά- στο imgur.
 
Τελευταία επεξεργασία:

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.131
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Ευχαριστούμε για την κατανόηση και για την βοήθεια...

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.354
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Όποιος από τους εδώ φίλους δεν μπορεί να ανεβάσει φωτό (και θέλει) μπορεί να μου στείλει viber 6993991421 ή mesenger(https://m.me/GiannisGregorios) ,ό,τι τον βολεύει , να του τις ανεβάζω εγώ εδώ .
 
Τελευταία επεξεργασία:

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.470
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Εγιναν οι απαραιτητες κινησεις και ρυθμισεις,ετσι ωστε οσοι δεν διαθετουν καποιον δικο του αποθηκευτικο χωρο πχ imgur,tapatalk κλπ να μπορουν να ανεβασουν απευθειας τις φωτογραφιες τους.

Επειδη ομως καποιες απο αυτες πλεον εχουν πραγματικα τεραστιο ογκο δεδομενων για λογους ασφαλειας αναγκαστικα πρεπει να μπει καποιος περιορισμος.Ο μονος περιορισμος ειναι οτι πρεπει να ειναι κατω απο 999 ΚΒ (και μεγεθος περιπου 1992Χ1457).Αν προσπαθησετε να ανεβασετε μεγαλυτερη φωτογραφια θα σας βγαλει το παρακατω μηνυμα:

H πλατφορμα δεν δεχεται αρχεια φωτογραφιων μεγαλυτερα απο 999 ΚΒ και διαστασεις 1992Χ1457. Δοκιμαστε να την μικρυνετε η ανεβασετε την με διευθυνση URL απο καποιο αλλο μεσο.

Σε αυτη την περιπτωση ειναι πολυ ευκολο και απλο να μικρυνουμε λιγακι την φωτογραφια και να την ανεβαζουμε μεταφεροντας την απλα μεσα στο θεμα.

Το μεγεθος ειναι περιπου ιδιο με την παρακατω φωτογραφια.

122889434_3263661177064840_5209317705078057088_o.jpg

Να επισημανω οτι καλο θα ηταν να χρησιμοποιησουμε αυτη την δυνατοτητα με συνεση,γιατι αν ανεβαζουμε οτι να ναι,μονο και μονο επειδη μπορουμε,συντομα θα αναγκαστουμε να αφαιρεσουμε αυτη τη δυνατοτητα και να επιστρεψουμε στον παλιο τροπο ανεβασματος που δεν ηταν ιδιαιτερα βολικος για καποιους.

Ελπιζω στην βοηθεια και την κατανοηση σας.
 

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.470
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Το θεμα καθαριστηκε απο τις πληροφοριες που δεν ηταν χρησιμες ετσι ωστε να μπορει ευκολα καποιος να ενημερωθει.
 

jliordos

old member
Δημοσιεύσεις
4.513
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Μοτοσυκλέτα
BMW R1250GS ADVENTURE
Όνομα
Ιωάννης
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Ως ακόμα μια μέθοδο ανεβάσματος να έχετε στο μυαλό σας (όσοι δεν το γνωρίζετε ήδη) την εφαρμογή Tapatalk.
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.265
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Σε ποιο γκισέ να πάω και να αρχίζω να βρίζω το .... postimage ,όχι τον υπάλληλο ... αφού τελευταία από οποίο λινκ προσπαθώ να μπω μου βγάζει .... Bad error και e.t.c.




Screenshot_2023-12-18-16-52-46-896_com.android.chrome.jpg
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.354
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Σε ποιο γκισέ να πάω και να αρχίζω να βρίζω το .... postimage ,όχι τον υπάλληλο ... αφού τελευταία από οποίο λινκ προσπαθώ να μπω μου βγάζει .... Bad error και e.t.c.




View attachment 55047
Έχει κι αλλού πορτοκαλιές .
ibb photo για παράδειγμα χρησιμοποιώ εγώ.
Δες και το imgur ,ανεβάζει και βίντεο πολύ εύκολα
 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.131
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Σε ποιο γκισέ να πάω και να αρχίζω να βρίζω το .... postimage ,όχι τον υπάλληλο ... αφού τελευταία από οποίο λινκ προσπαθώ να μπω μου βγάζει .... Bad error και e.t.c.




View attachment 55047
Kοιταξε τις ρυθμίσεις σου εγώ χρησιμοποιώ κανονικά το postimage....

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.265
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Kοιταξε τις ρυθμίσεις σου εγώ χρησιμοποιώ κανονικά το postimage....

.... ειναι φαγωμενο το πριζιτερεκ λες ? ...? Tooth

Ποιες ρυθμίσεις? ooops
 
Top Bottom