ΜΟΤΟ GP μεταγραφικά και άλλα σχόλια

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Schwantz.jpg

O Kevin Schwantz αναφερόμενος στον Marc Marquez
"Ένας τραυματισμός μένει για πάντα στο μυαλό σου"

Στο Austin ο Marc Marquez ανέβηκε στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου, όπως έκανε και στο Sachsenring. Παρόλο που δεν βρίσκεται στην καλύτερή του φυσική κατάσταση, ο Marquez κατάφερε να κυριαρχήσει και στις δύο πίστες, στις οποίες έχει ένα εκπληκτικό ρεκόρ νικών. Όμως, όπως έχει ο ίδιος δηλώσει, δεν είναι ακόμα έτοιμος να είναι ανταγωνιστικός παντού.
O Kevin Schwantz ήταν παρών στον αγώνα του Austin και εξήγησε στο motogp.com πως ένας τραυματισμός μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία ενός αναβάτη σε τρομερό βαθμό.
"Είδα τον αγώνα του Sachsenring και σκέφτηκα ότι, μετά από τόσο μεγάλη απουσία, αυτή θα ήταν η πίστα που θα αντιπροσώπευε την μεγαλύτερη πρόκληση τόσο τεχνικά όσο και από άποψη φυσικής κατάστασης", δήλωσε ο Schwantz. "Πίστεψα ότι θα ήταν το σημείο αλλαγής της σεζόν του, αλλά μετά δεν βρήκε την κατάλληλη αυτοπεποίθηση στις υπόλοιπες πίστες".
"Ένας τραυματισμός μένει για πάντα στο μυαλό σου. Είναι κάτι το οποίο σκέφτεσαι όταν μπαίνεις βαθιά σε μια στροφή, το μπροστινό αρχίζει και πιέζεται και δεν έχεις την δύναμη και την ικανότητα να κάνεις αυτά που μπορούσες να κάνεις πριν. Όσο αγωνίζεσαι, και πλησιάζεις στο καλύτερό σου κάθε Σαββατοκύριακο, τότε μπορείς να προσπαθήσεις να το διώξεις από τις σκέψεις σου, γιατί δεν μπορείς να του επιστρέψεις να μείνει για πάντα εκεί".
Παραταύτα, ο Schwantz φαίνεται αισιόδοξος για το μέλλον του Marquez, τουλάχιστον από μια τεχνική σκοπιά.
"Ξέρω ότι οι άνθρωποι στην Honda θα συνεχίσουν να δουλεύουν μέχρι το τέλος της σεζόν για να φτιάξουν μια καλύτερη μοτουκλέτα για του χρόνου και θα προσπαθήσουν να κερδίσουν ξανά".

Πηγη www.motograndprix.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Πόσα κάνει το αριστερό χέρι σε μία Moto GP μοτοσυκλέτα; Συμπλέκτης... πίσω φρένο.. και... μοχλοί για την φόρτιση της πίσω ανάρτησης που συμπιέζουν το ελατήριο, ασκούν πιέση στο ελαστικό και κρατούν βιδωμένη την μοτοσυκλέτα στο έδαφος (ένας για πάνω και ένας κάτω)! Ή αλλιώς, το λεγόμενο Holeshot ή squatting device, το οποίο μέσα από ένα μηχανικό-υδραυλικό σύστημα "καθίζει" την μοτοσυκλέτα όταν χρειάζεται ώστε να αποφεύγονται σούζες και να προστίθεται grip

245659964_4791025880928639_51688282976771322_n.jpg
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MotoGP – Απίστευτο κι όμως αληθινό: Η Ducati μονομάρκα στην MotoE!​

bc648080d54b6830a995897d6dfdfab7_XL.jpg
Η Ducati θα πάρει τη θέση της Energica ως ο αποκλειστικός προμηθευτής μοτοσυκλετών στην κατηγορία MotoE από το 2023 και μετά!
Αέρας αλλαγής και τι αλλαγής φύσηξε στο ηλεκτρικό πρωτάθλημα της MotoE.

Πριν από μερικές ώρες είχαμε γράψει για την αιφνιδιαστική απόφαση της Energica να μην ανανεώσει το συμβόλαιό της και να φύγει από την MotoE στο τέλος του 2022.
Τώρα, ο CEO της Ducati – ο Claudio Domenicali – αποκάλυψε σε ειδική συνέντευξη τύπου στο Misano, ότι οι κόκκινοι θα προμηθεύουν αποκλειστικά με δικές τους μοτοσυκλέτες το πρωτάθλημα της MotoE από το 2023 και μετά!

Ένα νέο που μόνο έκπληξη κι εντύπωση προκαλεί, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι στην Ducati το μόνο βήμα που έχουν κάνει προς την ηλεκτροκίνηση είναι πρόσφατο και αφορά σε ποδήλατα (έχει και κάποια σκουτερ και κάποια πατίνια, αλλά όχι δικής της κατασκευής).
Δεν χωρά αμφιβολία ότι η κίνηση αυτή θα προετοιμάσει και θα γιγαντώσει την Ducati, αναδεικνύοντάς την – γιατί όχι – και σε πρωταγωνιστή σε ένα μέλλον που άλλωστε, προμηνύεται ηλεκτρικό!
Πάντως στους κόκκινους προτιμούν τις πιο μετριοπαθείς δηλώσεις, μιας και ο ίδιος ο Domenicali έσπευδε να τονίσει αμέσως μετά τη σχετική ανακοίνωση:

«Δεν πιστεύουμε ότι είναι ξεκάθαρο ακόμα ότι το μέλλον θα είναι ηλεκτρικό και μόνο. Για παράδειγμα η Porsche θα έχει κατά 80% ηλεκτρικό στόλο, αλλά η 911 θα παραμείνει με κινητήρα εσωτερικής καύσης».
«Εμείς θέλουμε να αναπτυχθούμε και να εξελίξουμε την ηλεκτροκίνηση για να είμαστε έτοιμοι αν τελικά προς τα εκεί πάει το πράγμα».
«Θέλουμε η εταιρεία μας να είναι η καλύτερη και μπροστά στα επόμενα δέκα χρόνια, ανεξαρτήτως του τι θα έχει επικρατήσει μέχρι τότε».

Η φωτογραφία του ανοίγματος είναι το πρώτο επίσημο σκίτσο της Ducati για την επερχόμενη ηλεκτρική της Superbike!

Πηγη BIKEIT.GR
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.223
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Οποια αλλο-εθνη εταιρεια αγοραζουν οι "φιλοι μας" την οδηγουν σε κλεισιμο με μαθηματικη ακριβεια .... θεμα χρονου ειναι ......! Tooth
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MotoGP 2022: Τα δύο κομμάτια που λείπουν από το παζλ του γκριντ​




Μόλις δύο είναι πλέον τα κομμάτια που λείπουν για να συμπληρωθεί το παζλ του γκριντ της μεγάλης κατηγορίας για το 2022
Και αυτά τα δύο κομμάτια του παζλ αφορούν στην ομάδα του Valentino Rossi για την οποία προς το παρόν γνωρίζουμε ελάχιστα. Το μόνο σίγουρο είναι πως έχει εξασφαλίσει μοτοσυκλέτες της Ducati για τα επόμενα τρία χρόνια (έως και το 2024).

Από κει και πέρα αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τους αναβάτες της, αν και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένo πως η μια θέση θα καλυφθεί από τον Luca Marini, ενώ η άλλη είναι πιθανόν να δοθεί στον Marco Bezzecci.
Ρόλο team manager αναμένεται να αναλάβει ο Pablo Nieto ο οποίος ήδη βρίσκεται στο τιμόνι των ομάδων της SKY Racing Team VR46 στη Moto2 και Moto3 ενώ παρακολουθεί πολύ στενά την εξέλιξη των αναβατών της VR46 Academy.
Πάμε να δούμε αναλυτικά πως διαμορφώνεται το γκριντ του 2022:
Repsol Honda:

Marc Marquez (συμβόλαιο μέχρι τα τέλη του 2024)
Pol Espargaro (συμβόλαιο μέχρι τα τέλη του 2022)
Monster Yamaha:
Fabio Quartararo (συμβόλαιο μέχρι τα τέλη του 2022)
Franco Morbidelli (συμβόλαιο μέχρι τα τέλη του 2023)
Lenovo Ducati:
Jack Miller (συμβόλαιο μέχρι τα τέλη του 2022)
Francesco Bagnaia (συμβόλαιο μέχρι τα τέλη του 2022)
Suzuki:
Alex Rins (συμβόλαιο μέχρι τα τέλη του 2022)
Joan Mir (συμβόλαιο μέχρι τα τέλη του 2022)
Aprilia:
Aleix Espargaro (συμβόλαιο μέχρι τα τέλη του 2022)
Maverick Vinales (συμβόλαιο μέχρι τα τέλη του 2022)
Red Bull KTM:
Miguel Oliveira (συμβόλαιο μέχρι τα τέλη του 2022)
Brad Binder (συμβόλαιο μέχρι τα τέλη του 2024)
WithU Yamaha RNF:
Andrea Dovizioso (συμβόλαιο μέχρι τα τέλη του 2022)
Darryn Binder (συμβόλαιο μέχρι τα τέλη του 2022)
Tech3 KTM:
Remy Gardner (συμβόλαιο με την ΚΤΜ μέχρι τα τέλη του 2022)
Raul Fernandez (συμβόλαιο με την ΚΤΜ τα τέλη του 2022)
LCR Honda:
Alex Marquez (συμβόλαιο με το HRC μέχρι τα τέλη του 2022)
Takaaki Nakagami (συμβόλαιο με το HRC και πέραν του 2021)
Pramac Ducati:
Johann Zarco (συμβόλαιο με τη Ducati μέχρι τα τέλη του 2022)
Jorge Martin (συμβόλαιο με τη Ducati μέχρι τα τέλη του 2022)
Aramco VR46 Ducati:
Luca Marini (;)
Marco Bezzecchi (;)

Πηγη https://2wo.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
mm_0.gallery_full_top_lg.jpg

Εκτός Grand Prix Πορτογαλίας ο Marc Marquez!
Λόγω ατυχήματος σε προπόνηση


O Marc Marquez δεν θα βρίσκεται στο Grand Prix της Πορτογαλίας λόγω τραυματισμού σε προπόνηση. Σύμφωνα με μια δημοσίευση της Honda, ο Ισπανός αναβάτης έπεσε σε προπόνηση στο χώμα και έπαθε μια ελαφριά διάσειση, που έκανε τους γιατρούς να τον αποκλείσουν από το Grand Prix της Πορτογαλίας.
Ο Marquez είχε κερδίσει τους δύο τελευταίους αγώνες στο Austin και στο Misano και φαινόταν να βρίσκεται σε εκπληκτική φόρμα προς το τέλος της σεζόν.
Εδώ ολόκληρη η ανακοίνωση της Honda:
"Το προηγούμενο Σάββατο ο Marc Marquez, ενώ ετοιμαζόταν για το Πορτογαλικό Grand Prix σε μια από τις συνηθισμένες προπονήσεις στο χώμα έπεσε και η πτώση προκάλεσε μια ελαφριά διάσειση. Μετά από λίγες μέρες ξεκούρασης στο σπίτι και βλέποντας ότι ακόμα δεν ήταν καλά, σήμερα ο Marquez επισκέφτηκε τους γιατρούς για να εκτιμήσει την κατάστασή του με ένα τσεκ απ. Ως προληπτικό μέτρο, ο Marquez δεν θα συμμετάσχει στο Grand Prix της Πορτογαλίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο".

Πηγη www.motograndprix.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MotoGP – Ένας συρμός ονόματι… Fabio Quartararo!​

a35cdfc82562dec08ba369ca05d52c81_XL.jpg
Η Nice, η γενέτειρα του Fabio Quartararo, γιόρτασε τη μεγάλη επιτυχία του «παιδιού της» και ο δήμαρχός της είχε μια ωραία ιδέα.
Ο δήμαρχος της Nice στη Γαλλία δεν είναι κάποιος άσχετος με το μηχανοκίνητο χώρο.

Το όνομά του είναι Christian Estrosi και αν ψάξει κανείς στα μέσα της δεκαετίας του ’70 τους αγώνες του MotoGP, θα τον συναντήσει.
Η καριέρα του ως πιλότος ήταν σύντομη και δεν ξεπέρασε τα 8 χρόνια, ενώ πλέον – από το 2005 – είναι ενεργό μέλος της πολιτικής σκηνής της Γαλλίας.

Ο ίδιος δεν ξεχνά και την άλλη του μεγάλη αγάπη, το MotoGP, και όσο του το επέτρεπαν οι υποχρεώσεις του, παρακολουθούσε τις προσπάθειες του Fabio Quartararo.
Έτσι, δεν θα μπορούσε να μην πανηγυρίσει για τη μεγάλη επιτυχία του πιλότου της Yamaha και μάλιστα με πρωτότυπο τρόπο!
quartararo-syrmos-onomati-Nice-ooo1.jpg


Αρχικά έβαλε αφίσες έξω από το δημαρχείο, με το μήνυμα: «Fabio Quartararo, Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP. Υπερήφανοι για τον Πρωταθλητή της Nice».
Στη συνέχεια είχε την ιδέα να βάλει αντίστοιχα μηνύματα και σε διάφορους συρμούς του τραμ της πόλης του, γιορτάζοντας με αυτόν τον τρόπο τον πρώτο τίτλο του Quartararo.
Οι εορτασμοί στην πόλη της Niche θα κρατήσουν για μερικές εβδομάδες ακόμη.

quartararo-syrmos-onomati-Nice-ooo3.jpg


Πηγη BIKEIT.GR
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η Honda δεν αποκλείει να χάσει ο Márquez και τον αγώνα στη Valencia​

Από τον BikerSpirit

Ο Alberto Puig, Team Manager της Honda, είπε αυτή την Παρασκευή στο Portimao ότι η παρουσία του Marc Márquez την επόμενη εβδομάδα στη Βαλένθια δεν είναι βέβαιη.


Ο τραυματισμός του Marc Márquez , μια “ελαφριά διάσειση” μετά από πτώση κατά τη διάρκεια της προπόνησης με μοτοσικλέτα offroad , όπως ανέφερε η ομάδα την περασμένη Τρίτη, θα μπορούσε επίσης να αφήσει τον Ισπανό πρωταθλητή εκτός αγώνα και στον τελευταίο γύρο της σεζόν, Το Grand Prix της Βαλένθια που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ο Διευθυντής Ομάδας του HRC, Alberto Puig , παραδέχτηκε αυτήν την Παρασκευή ότι η παρουσία του Marc Márquez την επόμενη εβδομάδα στη Βαλένθια δεν είναι βέβαιη.


«Ο Marc υπέστη πτώση και χτύπησε το κεφάλι του, το κοιτάξαμε και εκτιμήσαμε ότι ήταν καλύτερα να παραλείψει αυτόν τον αγώνα, γιατί για να τρέξεις ένα Γκραν πρι πρέπει να είσαι ένας εκατό τοις εκατό»,
εξήγησε ο Puig στο DAZN .

Δεδομένης της πιθανότητας ο Márquez να μην αγωνιστεί και στη Βαλένθια, ο Puig δεν το απέκλεισε καθόλου.

«Ο Marc είναι δυσαρεστημένος γιατί ήθελε να αγωνιστεί εδώ και να συγκρίνει τον εαυτό του με την αρχή της σεζόν αλλά και για τη Βαλένθια είχε μεγάλες προσδοκίες γιατί είναι μια πίστα που του αρέσει και στην οποία έχει κερδίσει πολλά, αλλά δεν θα σας πω μέχρι να το επιβεβαιώσουμε μαζί του, και δεν ξέρουμε αν ο γιατρός θα του επιτρέψει να τρέξει εκεί», διαβεβαίωσε.

Για τη Honda, αυτή τη στιγμή, προτεραιότητα είναι ο Márquez να αναρρώσει όσο το δυνατόν καλύτερα για να μπορέσει να λάβει μέρος στις επίσημες δοκιμές που θα διεξαχθούν στη Χερέθ στις 18 και 19 Νοεμβρίου , ακριβώς τη στιγμή που είναι απαραίτητο να αποφασιστεί η διαδρομή στην οποία οι οδηγοί πρέπει να δουλέψουν και να δώσουν την κατεύθυνση στους μηχανικούς να δουλέψουν το χειμώνα για να κατασκευάσουν την μοτοσυκλέτα του 2022.

Πηγη https://bikerspirit.net
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.223
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Ο ημίθεος Ροσσι συνταξιοδοτήθηκε, ο ασυναγώνιστος Μαρκεθ εκτός λόγω ατυχηματων κι εγώ τώρα τελευταία δεν νοιωθω ... ενθουσιασμό με τα αγωνιστικά αποτελέσματα του ΜotoGp ...! Tooth
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

H CFMOTO στο πρωτάθλημα Moto3 το 2022​

Με τους Xavier Artigas και Carlos Tatay​




Ένας ακόμη κατασκευαστής εισέρχεται στον κόσμο των Grand Prix. Όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν λίγους μήνες η CFMOTO θα συμμετέχει στην κατηγορία Moto3 από το 2022
Η προσπάθεια θα υποστηριχθεί από την γερμανική ομάδα Prustel GP και η μοτοσυκλέτα θα βασίζεται στην KTM RC4 που κέρδισε τον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2021. H CFMOTO με αυτόν τον τρόπο θα έχει πλήρη πρόσβαση στην εμπειρία και την τεχνογνωσία που διαθέτει η αυστριακή ομάδα στους αγώνες.
Οι δύο εταιρείες ξεκίνησαν τη συνεργασία τους με την παραγωγή και την διάθεση των μικρότερων σε κυβισμό μοτοσυκλετών της KTM στην Κίνα και σήμερα περιλαμβάνει ένα εργοστάσιο στην πόλη Hangzhou.

Η πρώτη μοτοσυκλέτα που προέρχεται από αυτήν την συνεργασία είναι το CFMOTO 800MT που σας παρουσιάσαμε πριν λίγες ημέρες. Ένα adventure μοντέλο που βασίζεται στον δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα των 790 κ.εκ. της KTM.
Δύο Ισπανοί δεκαοχτώ ετών θα αποτελέσουν το line up της ομάδας στην προσπάθειά της στη Moto3. Ο λόγος για τον Xavier Artigas που έχει τερματίσει σε θέση του βάθρου στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία το 2019 και του Carlos Tatay που έχει αναδειχθεί πρωταθλητής στο Red Bull MotoGP Rookies Cup.
Η ομάδα Prustel GP συμμετέχει στην κατηγορία Moto3 τα τελευταία πέντε χρόνια και έχει αρκετές νίκες στο ενεργητικό της με τον John McPhee και τον Πρωταθλητή του 2020 Albert Arenas.
Η CFMOTO έχει επενδύσει από τα πρώτα χρόνια ίδρυσή της στους αγώνες. Συμμετέχει σε διοργανώσεις της Κίνας ενώ είναι και η πρώτη εργοστασιακή ομάδα της ασιατικής χώρας με συμμετοχή στο Isle of Man TT.
cfmoto moto3 prustelgp 2

Su Zhen, CFMOTO Racing Development Manager
«Η είσοδος στην κατηγορία και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσυκλέτας σημαίνει την αρχή μιας νέας περιπέτειας και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι. Είμαστε ευγνώμονες που έχουμε ισχυρούς συνεργάτες, όπως η ομάδα Prüstel GP, και γνωρίζουμε ότι ο θεσμός είναι πολύ ανταγωνιστικός. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε και θα προσπαθήσουμε επίσης να συμμετέχουμε και σε άλλους διεθνής αγώνες στο μέλλον. Ελπίζουμε οι λάτρεις των αγώνων, ειδικά οι συμπατριώτες μας, να είναι μαζί μας σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι !»

Πηγη https://2wo.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Φήμες ότι ο Marc Marquez είναι πιο σοβαρά από όσο μας λένε​

marc_marquez_8112021.jpg

Ο Marc Marquez αναγκάστηκε να απουσιάσει από τον αγώνα της Πορτογαλίας, που έλαβε χώρα εχθές, ωστόσο τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφόρησαν κάποιες ανησυχητικές φήμες για την υγεία του.​

Πιο συγκεκριμένα, ορισμένες πηγές του διεθνούς χώρου που βρίσκονται κοντά στους αγώνες, ισχυρίζονται ότι ο 28χρονος 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είναι σοβαρότερα τραυματισμένος από όσο λένε τα επίσημα δημοσιεύματα.

«Σιωπή» στα social media του Marc Marquez​

Οι «ντετέκτιβ» του παγκόσμιου τύπου εντόπισαν κάποια στοιχεία, τα οποία σύμφωνα με αυτούς, μπορεί να οδηγούν σε ένα ανησυχητικό συμπέρασμα. Αρχικά, από το τελευταίο ποστ του Marc Marquez και εδώ και 6 ημέρες, ο Ισπανός δεν έχει κάνει πιο πρόσφατο upload στο Instagram του αλλά ούτε και στο Facebook του, κάτι πολύ διαφορετικό από την συνήθη ρουτίνα του και τα πολλαπλά του ποσταρίσματα, ακόμα και κατά την διάρκεια της αποκατάστασης του περσινού του τραυματισμού. Ακόμη, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι η ανακοίνωση της Honda για τον τραυματισμό του Marquez, δεν συνοδεύθηκε από σχόλιο του ίδιου.

Καμία περαιτέρω δήλωση από Puig, αβέβαιη η συμμετοχή στην Valencia​

Ο επικεφαλής της ομάδας του HRC, Alberto Puig, όταν ερωτήθηκε για τον Marc Marquez δήλωσε συγκεκριμένα: «Ήταν εντάξει, αλλά δεν αισθανόταν και τόσο καλά, είχε ζαλάδες. Το ελέγξαμε με τον γιατρό και είναι 100% εντάξει να μην αγωνιστείς αν δεν αισθάνεσαι καλά. Οπότε θα περιμένουμε μέχρι την Δευτέρα, την Τρίτη θα κάνουμε κι άλλη εξέταση με τον γιατρό. Αν οι γιατροί πουν ότι είναι εντάξει και ο Marc αισθάνεται καλύτερα, βεβαίως θα είναι στην Valencia».

Δεν έκανε κάποιο σχόλιο ο Alex Marquez​

Ο αδερφός του Marc φυσικά και δεν γλίτωσε από τις ανάλογες ερωτήσεις, στις οποίες απάντησε: «Δεν ήμουν εκεί, ήμουν σπίτι, είχα άλλο πρόγραμμα προπόνησης (…) Πήγε σε μια πίστα 5 λεπτά από το σπίτι μου. Δυστυχώς δεν μπορεί να είναι εδώ και ελπίζω να είναι εντάξει για την Valencia. Έτσι είναι προπονούμαστε κάθε μέρα και το ρίσκο είναι πάντα παρόν».

Πηγη www.mototriti.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
93-marc-marquez_lg60838.gallery_full_top_lg.jpg

Ο Marquez χάνει τον αγώνα της Valencia!
Και το τεστ στην Jerez


O Marc Marquez δεν θα συμμετάσχει στο Grand Prix της Valencia το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ούτε και το τεστ της Jerez, που είναι προγραμματισμένο για τις 18-19 Νοεμβρίου.
Μετά την εξέτασή του στην κλινική Dexeus στην Βαρκελώνη την περασμένη Τρίτη, απόρροια του ατυχήματα του σε προπόνηση, ο αναβάτης της Honda ξεκουράζεται στο σπίτι του στην Cervera.
Κατά την διάρκεια αυτών των ημερών ο Marc συνεχίζει να μην νιώθει καλά και έχει αντιμετωπίσει προβλήματα όρασης και για αυτό τον λόγο τον επισκέφτηκε την Δευτέρα ο οφθαλμίατρος Dr. Sanchez Dalmau στο νοσοκομείο Clinic de Barcelona o οποίος τον εξέτασε και τα τεστ ανέδειξαν μια περίπτωση διπλωπίας.
"Η εξέταση που έγινε σήμερα στον Marc Marquez επιβεβαίωσε ότι ο αναβάτης έχει διπλωπία και αποκάλυψε μια παράλυση του τέταρτου δεξιού νεύρου με ανάμειξη του δεξιού άνω λοξού μυός", ανέφερε ο Dr. Dalmau. "Μια συντηρητική αντιμετώπιση με περιοδικές ενημερώσεις έχει επιλεχθεί ώστε να ακολουθήσει την κλινική εξέλιξη. Το τέταρτο δεξί νεύρο είναι αυτό που είχε ήδη τραυματιστεί το 2011".

Πηγη www.motograndprix.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο Marc Marquez το 2011 χρειάστηκε 4,5 μήνες για να διορθώσει το πρόβλημα στα μάτια​

Από τον BikerSpirit

Ο Marc Marquez έμεινε εκτός δράσης για περισσότερους από τέσσερις μήνες κατά τη διάρκεια του προηγούμενου επεισοδίου διπλωπίας, τον χειμώνα του 2011-2012.


Είναι πλέον γνωστό ότι η σεζόν τέλειωσε για τον Marc Marquez , αφού η «ελαφριά διάσειση» που αναφέρθηκε αρχικά μετά από ένα ατύχημα στην προπόνηση εκτός δρόμου στις 30 Οκτωβρίου αποκαλύφθηκε ως «νέο επεισόδιο διπλωπίας» (διπλή όραση). .

Η διάγνωση έγινε από τον γιατρό Sánchez Dalmau, τον ίδιο οφθαλμίατρο που αντιμετώπισε επιτυχώς τον Marquez κατά το πρώτο του «επεισόδιο» διπλωπίας, στα τέλη του 2011.


Ο γιατρός Dalmau επιβεβαίωσε «Η εξέταση που έγινε στον Marc Márquez σήμερα μετά το ατύχημα που συνέβη, επιβεβαίωσε ότι ο αναβάτης έχει διπλωπία και αποκάλυψε παράλυση του τέταρτου δεξιού νεύρου με συμμετοχή του δεξιού άνω λοξού μυός. Μια συντηρητική θεραπεία με περιοδικές ενημερώσεις έχει επιλεγεί για να ακολουθήσει με την κλινική εξέλιξη. Αυτό το τέταρτο δεξί νεύρο είναι αυτό που είχε ήδη τραυματιστεί το 2011».

Ο τραυματισμός στα μάτια το 2011 συνέβη κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος κατά την έναρξη της προπόνησης Moto2 για το Grand Prix της Μαλαισίας, στις 21 Οκτωβρίου, όταν οι κριτές δεν προειδοποίησαν για ένα υγρό τμήμα της πίστας.

Το ατύχημα όχι μόνο τελείωσε τη σεζόν Rookie του Marquez στην ενδιάμεση κατηγορία, αλλά “χάρισε” στον Stefan Bradl τον παγκόσμιο τίτλο Moto2 για το 2011. Ο Stefan Bradl είναι ο αναβάτης που τον αντικαθιστά τώρα στη Repsol Honda.


Το μάτι του Marquez σταδιακά ανέκαμψε μετά το ατύχημα, αλλά, μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2012, δεν είχε φτάσει ακόμα «το απαραίτητο επίπεδο που απαιτούσε ένας επαγγελματίας αναβάτης».

Απαιτήθηκε επομένως χειρουργική επέμβαση από τον γιατρό Dalmau για τη θεραπεία της «παράλυσης του άνω δεξιού λοξού μυός, που προκλήθηκε από τραύμα στο τέταρτο δεξιό κρανιακό νεύρο [στο Sepang]», η οποία έλαβε χώρα υπό τοπική αναισθησία στη Βαρκελώνη.

Μετά από κάποια προπόνηση μοτοκρός, ο Marquez επέστρεψε σε μια μοτοσυκλέτα Moto2 κατά τη διάρκεια μιας ιδιωτικής δοκιμής στο Alcarras στις 6 Μαρτίου.

Με άλλα λόγια, ήταν εκτός μοτοσυκλέτας Moto2 για τεσσεράμισι μήνες.


Μέχρι στιγμής, έχει επιβεβαιωθεί ότι ο Marquez θα χάσει το υπόλοιπο της φετινής δράσης MotoGP, δηλαδή τον τελικό της Βαλένθια και το Jerez Test.

Αλλά αν αυτό που ακούγεται σαν ένας παρόμοιος τραυματισμός με το 2011 οδηγήσει σε ένα παρόμοιο χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης, ο Marquez θα δυσκολευτεί να λάβει μέρος σε οποιεσδήποτε από τις δοκιμές προετοιμασίας MotoGP πριν από την έναρξη της σεζόν 4-6 Μαρτίου στο Κατάρ του επόμενου έτους.

Οι επίσημες δοκιμές προετοιμασίας MotoGP έχουν προγραμματιστεί για το Sepang στις 5-6 Φεβρουαρίου και μετά στην Mandalika από τις 11-13 Φεβρουαρίου.

Από την άλλη πλευρά, γνωρίζοντας ότι η ξεκούραση από μόνη της δεν ήταν αρκετή για να διορθωθεί πλήρως το πρόβλημα των ματιών το 2011, ο Marquez μπορεί να προχωρήσει νωρίτερα σε μια νέα χειρουργική επέμβαση αυτή τη φορά, για να μικρύνει την προθεσμία που θα επιστρέψει.


Ο Marquez έχει περάσει μια μεγάλη περίοδο φοβερής ταλαιπωρίας από τον τραυματισμό του στον πρώτο αγώνα το 2020 φτάνοντας να ξεκινήσει το 2021 χάνοντας τους δύο πρώτους γύρους. Η αργά βελτιωμένη φυσική του κατάσταση αντικατοπτρίστηκε κατά προσέγγιση από την τεχνική πρόοδο που σημειώθηκε στη Honda, επιτρέποντας τελικά στον Marquez να κερδίσει τρεις αγώνες, λίγο πριν το ατύχημα εκτός δρόμου.

Έχοντας ξεπεράσει τόσα πολλά, ο τελευταίος τραυματισμός είναι ένα σκληρό πλήγμα για τον οκτώ φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, ο οποίος έγραψε στα Social media:

«Αυτές είναι πολύ δύσκολες στιγμές, φαίνεται ότι όταν αρχίζει να βρέχει, ρίχνει πολύ βροχή. Χθες, μετά την επίσκεψη τοy Δρ Sánchez Dalmau, επιβεβαιώθηκε ένα νέο επεισόδιο διπλωπίας (διπλής όρασης) με παράλυση του τέταρτου δεξιού νεύρου, όπως και το 2011. Τώρα χρειαζόμαστε υπομονή, να περάσει ο χρόνος και να δούμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση, αλλά αν έχω μάθει ένα πράγμα στη ζωή, είναι ότι πρέπει να αντιμετωπίζεις τις αντιξοότητες με θετικότητα. Ευχαριστώ πολύ όλους και όλες για την στήριξη!!»

Ο Marquez όμως να θυμίσουμε ότι το 2012 έχασε δύο από τις τρεις δοκιμασίες προετοιμασίας το 2012, και παρόλα αυτά ξεκίνησε με νίκη στο Κατάρ και κυριάρχησε όλη την σεζόν κερδίζοντας το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2012, και ανέβηκε στο MotoGP την επόμενη χρονιά.



Πηγη https://bikerspirit.net
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.223
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Περαστικα του και μαλλον πρεπει να σκεφτει την υγεια του πανω απ΄ολα. cdefg

Ας ειχα την υγιά μου κι ας ημουνα και ..... Ρόσι ....! Tooth
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MotoGP – Η συμβουλή του Lorenzo στον Quartararo και το «κόκκινο» μέλλον!​

52bdd994adf141d125ee35c647eb6d9c_XL.jpg
Ο Jorge Lorenzo βρέθηκε στην EICMA και βρήκε λίγο χρόνο να μιλήσει στους συναδέλφους του gpone.com για μερικά ενδιαφέροντα θέματα.
Ο Jorge Lorenzo δεν έχασε την ευκαιρία να επισκεφθεί την EICMA 2021, προμοτάροντας μάλιστα κι ένα ηλεκτρικό σκούτερ.

Εκεί τον βρήκαν οι συνάδελφοι από το gpone.com στους οποίους μίλησε, με τον Ισπανό άλλωστε να μιλά άπταιστα και τα ιταλικά.
Τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ήταν αρκετά, αν και ο χρόνος δεν ήταν πολύς. Ένα από αυτά δεν θα μπορούσε να μην είναι η περίπτωση του νέου παγκόσμιου πρωταθλητή, του Fabio Quartararo.

Ο Jorge συμβούλευσε τον νεαρό Γάλλο, λέγοντας: «Όταν μάχεσαι για τη νίκη με τη μοτοσυκλέτα σου, είναι πάντα καλύτερο να μένεις εκεί που είσαι κι αυτό επειδή ελλοχεύει ρίσκο στις αλλαγές. Μπορεί να σε πάνε αρκετά βήματα πίσω».
Ο Lorenzo, άλλωστε, ξέρει καλά πόσο πολύ πίσω μπορεί να σε πάει μια ανεπιτυχής αλλαγή εργοστασίου, με τον ίδιο να έχει περάσει τα καλύτερά του χρόνια στην Yamaha, αλλά να έκλεισε με μέτριο τρόπο την καριέρα του στην Honda, έχοντας κάνει κι ένα πέρασμα από την Ducati νωρίτερα.
Και συνέχισε λέγοντας: «Δυστυχώς η Yamaha δεν είναι μια επαναστατική μοτοσυκλέτα, όπως η Ducati για παράδειγμα».

«Αν δει κανείς τη μοτοσυκλέτα της Ducati του 2015 και αυτή του 2022, τότε θα δει δύο τελείως διαφορετικές μοτοσυκλέτες. Η Yamaha όμως είναι λίγο-πολύ η ίδια…»
«Έχουν αυτή τη φιλοσοφία και πάνω σε αυτή είναι που δουλεύουν».
Μια Ducati που (και για) τον Jorge Lorenzo, δείχνει να έχει το πάνω χέρι σε ό,τι αφορά στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν.

«Αυτό που βλέπω για το 2022, είναι ότι θα είναι πολύ κόκκινο!» είπε ο Ισπανός όταν τον ρώτησαν για τη νέα χρονιά.
«Έλεγα ότι από φέτος η Ducati θα κυριαρχούσε στο MotoGP, αλλά τελικά ανέλπιστα μάλλον ο Quartararo κέρδισε τον τίτλο».

«Όμως η Ducati κατάφερε να κάνει ένα ακόμα βήμα και πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον Gigi Dall’Igna. Κάθε χρονιά αποδεικνύει ότι είναι μπροστά και πάντα φέρνει κάτι καινούργιο».
«Πιστεύω ότι είναι άδικο που δεν έχει κερδίσει ακόμα το πρωτάθλημα, δεδομένου του τι έχει επιτύχει στο παρελθόν. Θεωρώ όμως ότι το 2022 έχουν μια μεγάλη ευκαιρία».

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Μα ολοι πχια ... σχολιαζουν την Ducati λες και δαγκωνει ... πολυ .........! abcdefghgk
Αιντε σου εφεξε σε βλεπω για παγκοσμιο του χρονου εκτος αν χαλασει τη δουλεια ο κοντος :cool:
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.223
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Αιντε σου εφεξε σε βλεπω για παγκοσμιο του χρονου εκτος αν χαλασει τη δουλεια ο κοντος :cool:

Η Ducati πρεπει να μεινει μυθος ....που και που καμμια νικη ειναι αρκετη , ισα ισα για να σπαει ο τσαμπουκας των γιαπωνεζων επειδη τους υπολοιπους ευρωπαιους τους εχουν .... συγχε@μενους πατοκορφα .....! abcdefghgk
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Puig_Nov_1_main_3.jpg

Alberto Puig: Ο τραυματισμός του Marquez είναι περίπλοκος
Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή


Ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Marc Marquez ολοκλήρωσε τη σεζόν των MotoGP του 2021 όπως είχε ξεκινήσει, χάνοντας τους δύο τελευταίους γύρους λόγω τραυματισμού.
Απουσιάζοντας από τους δύο πρώτους αγώνες στο Qatar για να δώσει περισσότερο χρόνο στο τραυματισμένο χέρι του να ανακάμψει, ο Ισπανός αναβάτης πέρασε την υπόλοιπη χρονιά δίνοντας μια μάχη "δύο μετώπων" ενάντια σε έναν αδύναμο βραχίονα και τα προβλήματα της μοτοσυκλέτας του. Μόλις δύο τερματισμοί στην έβδομη θέση ήταν μια ελάχιστη ανταμοιβή για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλλε ο Marquez, αλλά ο κόπος του τελικά ανταμείφθηκε με μια συναισθηματική νίκη στο Sachsenring, μια αριστερόστροφη πίστα όπου το δεξί του χέρι υπέστη λιγότερη πίεση.
Ακολούθησε ηρεμία στα αποτελέσματα, αλλά με τη φυσική κατάσταση του Marquez και τις επιδόσεις της μοτοσυκλέτας να βελτιώνονται σταθερά ξεκίνησε από την Aragon μια σειρά τεσσάρων αγώνων όπου ο Marquez ξεπέρασε όλους τους άλλους αναβάτες, συμπεριλαμβανομένων των νικών στην Αμερική και στο Misano.
Λίγοι θα είχαν στοιχηματίσει σε περαιτέρω βάθρα στο Portimao και στη Valencia, που θα μπορούσαν να φέρουν τον Marquez - τον μοναδικό νικητή αγώνα MotoGP της Honda από τον Απρίλιο του 2018 - έως και πέμπτο στην τελική κατάταξη του παγκόσμιου πρωταθλήματος.
Στη συνέχεια ήρθε η είδηση ότι ο Marquez υπέστη μια «ελαφριά» διάσειση σε ένα ατύχημα στην προπόνηση και θα έχανε τον αγώνα του Portimao.
Λίγοι πίστευαν ότι μια τόσο αθώα διάγνωση θα έκανε τον Marquez να αποσυρθεί απότομα αρκετές ημέρες πριν από ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο και στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι αντιμετώπιζε επανάληψη του προβλήματος διπλωπίας του 2011.
"Παράλυση του τέταρτου δεξιού νεύρου με εμπλοκή του δεξιού άνω λοξού μυός", ήταν ο τρόπος που περιέγραψε ο γιατρός που θεράπευε τον Marquez τον τραυματισμό. "Αυτό το τέταρτο δεξί νεύρο είναι αυτό που είχε ήδη τραυματιστεί το 2011".
Το 2011, ο τραυματισμός κράτησε τον Marquez μακριά από την Moto2 για τεσσεράμισι μήνες, και τελικά χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση από τον ίδιο γιατρό, Sánchez Dalmau, που τώρα επιβλέπει την τρέχουσα θεραπεία του.
Εάν αυτό το χρονικό πλαίσιο επαναληφθεί, ο Marquez θα δυσκολευτεί να επιστρέψει για την έναρξη της σεζόν 2022 στο Qatar στις 6 Μαρτίου, πόσο μάλλον να λάβει μέρος σε οποιεσδήποτε δοκιμές πριν από τη σεζόν.
"Ναι, πρόκειται για έναν πολύ παρόμοιο τραυματισμό με το 2011 στη Sepang", επιβεβαίωσε ο Alberto Puig, στο φινάλε της σεζόν φέτος.
"Φυσικά, αυτό δεν είναι κάποιο κόκκαλο, είναι κάτι που θα έλεγα λίγο πιο περίπλοκο. Πιο λεπτό. Είναι κάτι που πρέπει να είσαι ήρεμος και να δεις πώς θα πάει. Δεν είναι τόσο εύκολο να ξέρεις πώς μπορεί να αντιδράσει ένα νεύρο ή ένα μάτι, αλλά ο γιατρός ήταν θετικός. Αυτό που ανέφερε περισσότερο ήταν ότι πρέπει να είμαστε υπομονετικοί. Επειδή δεν είναι όπως όταν πολλοί αναβάτες πέφτουν, χτυπούν, βάζουν μια λάμα και αγωνίζονται την επόμενη εβδομάδα".
"Αυτό είναι πιο σοβαρό, ας πούμε, και θα χρειαστεί λίγο χρόνο".
"Φυσικά και θέλω να είμαι αισιόδοξος και δεν είμαι γιατρός, αλλά ακούω τι είπαν (οι γιατροί) και φυσικά πρέπει να σκεφτούμε θετικά. Νομίζω ότι το βασικό σημείο για αυτό είναι, όπως είπα, ένα πολύ δύσκολο πράγμα, να κάνουμε υπομονή".
"Η υπομονή είναι κάτι που δεν υπάρχει πολύ στο άθλημά μας! Αλλά έτσι είναι και ας ελπίσουμε ότι θα είναι τυχερός και θα μπορέσει να επιστρέψει σε πλήρη φυσική κατάσταση".
Ο Puig πρόσθεσε ότι ο Marquez καταλαβαίνει ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει για να επισπευσθεί η ανάρρωσή του.
"Νομίζω ότι μερικές φορές η ζωή σε φέρνει σε καταστάσεις όπου πρέπει να είσαι υπομονετικός, γιατί δεν έχεις άλλη επιλογή. Ο Marquez είναι ένας έξυπνος τύπος και νομίζω ότι το κατάλαβε έτσι".
"Πολλές φορές προσπαθείς, και συνήθως οι αθλητές, προσπαθούμε πάντα να κάνουμε πράγματα που είναι 'εκτός κανόνων'. Αλλά όταν μιλάμε για την όραση, νομίζω ότι φυσικά θα κάνει υπομονή και θα αντιμετωπίσει την κατάσταση με πολλή ηρεμία. Δεν είναι σαν να μιλούσαμε για έναν καρπό ή ένα χέρι ή κάτι διαφορετικό".

Ο Marquez έχασε όχι μόνο τους δύο τελευταίους γύρους της σεζόν, αλλά και το τεστ της Jerez, όταν η ανάπτυξη της ολοκαίνουργιας RC213V της Honda αφέθηκε στα χέρια του ομόσταυλού του, Pol Espargaro και των αναβατών της LCR, Alex Marquez και Takaaki Nakagami.
"Τώρα θα πρέπει να έχουμε μια δεύτερη χρονιά εξέλιξης χωρίς αναβάτη που έχει κερδίσει πολλούς αγώνες", είπε ο Puig. "Δεν είναι το καλύτερο σενάριο, αλλά οι αγώνες δεν είναι πάντα αυτό που θέλεις".
"Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ποια είναι η κατεύθυνση μας με τους άλλους τρεις αναβάτες, που φυσικά είναι γρήγοροι, αλλά δεν έχουν την εμπειρία να κερδίσουν με αυτή τη μοτοσυκλέτα που έχει ο Marc. Αλλά αυτό είναι".
"Η θέση μας είναι, δυστυχώς αυτή και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα ως εργοστάσιο, απλά να περιμένουμε. Και αυτό πρόκειται να κάνει η Honda. Καταλαβαίνουμε την αξία αυτού του αναβάτη, τις δυνατότητές του. Δεν δεν χρειάζεται να επεκταθώ περαιτέρω για τις ικανότητες του Marc".
"Έτσι η Honda θα συνεχίσει να εργάζεται, προσπαθώντας να βρει την μοτοσυκλέτα για την επόμενη χρονιά, και όταν έρθει η ώρα, όταν είναι έτοιμη, θα του δώσουμε τη μοτοσυκλέτα που πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη επιλογή όλων των εξαρτημάτων και των πληροφοριών που συλλέγουμε από τους άλλους αναβάτες. Δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο που πρόκειται να κάνουμε, παρά να περιμένουμε μέχρι ο Marc να επιστρέψει και να είναι σε φόρμα".
Η επόμενη ημερομηνία για τα MotoGP όπου ο Marquez θα μπορούσε να λάβει μέρος, εάν η όρασή του είχε ανακάμψει αρκετά, είναι η το επίσημο τεστ της Sepang στις 5-6 Φεβρουαρίου και το τεστ της Mandalika στις 11-13 Φεβρουαρίου.

Πηγη www.motograndprix.gr
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.223
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Φτωχοτεροι οι αγωνες προς το παρων απο οδηγικα ταλεντα γιατι αλογα .... υπαρχουν ....!cdefghigi
 
Top Bottom