Κειμενα με ηθικο διδαγμα!!!

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η καρδιά ομορφαίνει όταν αγαπάει​



Μια φορά κι ένα καιρό, ένας νεαρός είχε σταθεί στη μέση της πόλης και φώναζε ότι είχε την ομορφότερη καρδιά σʼ όλη την περιοχή.

Μεγάλο πλήθος μαζεύτηκε, κι όλοι θαύμαζαν την καρδιά του, που ήταν τέλεια. Δεν υπήρχε ούτε σημάδι, ούτε το παραμικρό ψεγάδι πάνω της. Κι όλοι τότε συμφώνησαν ότι αυτή ήταν η πιο όμορφη καρδιά που είχαν δει ποτέ τους. Ο νεαρός μας ήταν πολύ περήφανος και κορδωνόταν, φωνάζοντας για την ωραία του καρδιά. Ξάφνου ένας γέρος στάθηκε μπροστά στον κόσμο κι είπε, “Όμως η καρδιά σου δεν πλησιάζει την ομορφιά της δικής μου καρδιάς.”

Ο κόσμος, αλλά και το παλικάρι, κοίταξαν την καρδιά του γέροντα. Χτυπούσε δυνατά, όμως ήταν γεμάτη ουλές. Υπήρχαν σημεία όπου φαινόταν ότι είχαν κοπεί κομμάτια και στη θέση τους είχαν τοποθετηθεί άλλα, που όμως δεν ταίριαζαν καλά με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές δαντελωτές άκρες. Κι αλλού υπήρχαν σημεία με βαθιά χάσματα, απʼ όπου έλειπαν και ολόκληρα κομμάτια. Οι άνθρωποι κοίταζαν ο ένας τον άλλο -πώς είναι δυνατόν να ισχυρίζεται αυτός ότι η καρδιά του είναι ωραιότερη, σκέφτονταν;
Ο νέος κοίταξε την καρδιά του γέρου, είδε τα χάλια της και γέλασε.
-”Πλάκα μας κάνεις;”, είπε. “Για κάνε σύγκριση ανάμεσα στη δικιά σου και στη δικιά μου καρδιά. Η δικιά μου είναι τέλεια, ενώ η δικιά σου είναι ένα μάτσο ουλές και δάκρυα.”

-”Μάλιστα”, είπε ο γέροντας, “η δική σου δείχνει τέλεια, όμως δεν θʼ άλλαζα ποτέ μου τη δική μου καρδιά με τη δική σου. Κοίταξε, κάθε ουλή αντιπροσωπεύει κάποιον που του έδωσα την αγάπη μου -κόβω ένα κομμάτι της καρδιάς μου και του το δίνω, και συχνά μου δίνει ένα κομμάτι της δικής του καρδιάς για να πάει στη θέση του άδειου μέρους της καρδιάς μου, αλλά επειδή τα κομμάτια δεν είναι ακριβώς ίδια, έχω μερικές αγκαθωτές άκρες, που όμως τις λατρεύω, γιατί μου θυμίζουν την αγάπη που μοιραστήκαμε.”

“Μερικές άλλες φορές έχω δώσει κομμάτια της καρδιάς μου, και ο άλλος δεν μου έδωσε πίσω ένα κομμάτι της δικής του καρδιάς. Αυτά είναι τα άδεια χάσματα -ξέρεις, το να προσφέρεις την αγάπη σου έχει και κάποιο ρίσκο. Παρʼ όλο που αυτά τα χάσματα πονούν, παραμένουν ανοιχτά και μου θυμίζουν την αγάπη που έχω και γι’ αυτούς τους ανθρώπους, κι ελπίζω πως κάποια μέρα θα γυρίσουν κοντά μου και θα γεμίσουν τους χώρους που τους έχω άδειους να περιμένουν. Βλέπεις λοιπόν τι θα πει πραγματική ομορφιά;”

Ο νεαρός στάθηκε σιωπηλός, με δάκρυα να τρέχουν στα μάγουλά του. Προχώρησε προς τον γέροντα, άπλωσε το χέρι του μέσα στην τέλεια, νεανική και όμορφη καρδιά του, και ξέσκισε ένα κομμάτι της. Το πρόσφερε στο γέροντα με χέρια που έτρεμαν. Ο γέρος τότε πήρε αυτή την προσφορά, την έβαλε στην καρδιά του, και μετά πήρε λίγη από την κατακομματιασμένη του καρδιά και την έβαλε πάνω στην πληγή της καρδιάς του νέου. Ταίριαζε βέβαια, αλλά όχι και απόλυτα, κι έτσι έμειναν κάποιες άγριες άκρες.

Και το παλικάρι κοίταξε την καρδιά του, που δεν ήταν πια τέλεια, ήταν όμως ομορφότερη από οποιαδήποτε άλλη, αφού η αγάπη από την καρδιά του γέροντα ξεχείλιζε τώρα και στη δική του καρδιά.

Πηγη https://philosophyreturns.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η αλεπού και ο τράγος: Μια διδακτική ιστορία για τις επιλογές που κάνουμε​


Η αλεπού και ο τράγος: Μια διδακτική ιστορία για τις επιλογές που κάνουμε
Κάποτε μια αλεπού, για κακή της τύχη, έπεσε μέσα σε ένα πηγάδι. Όπως ήταν φυσικό, δεν μπορούσε να βγει έξω και έτσι καθόταν στενοχωρημένη προσπαθώντας να σκεφτεί με ποιο τρόπο θα γλίτωνε από τη δύσκολη θέση που είχε βρεθεί.
Ώρα πολλή είχε περάσει, όταν στο πηγάδι πλησίασε ένας διψασμένος τράγος, μια αρσενική κατσίκα δηλαδή. Βλέποντας ο τράγος την αλεπού μέσα στο πηγάδι την ρώτησε:

– Είναι το νερό καλό κυρά αλεπού; Να κατέβω κι εγώ να πιω, γιατί διψάω πολύ;
Η πονηρή αλεπού, τότε, του απάντησε:
– Το νερό είναι πεντακάθαρο και δροσερό. Μην το σκέφτεσαι καθόλου. Κατέβα να πιεις να ξεδιψάσεις. Εγώ πίνω συνέχεια και δεν το χορταίνω.
Ο αφελής τράγος, χωρίς να το σκεφθεί καθόλου, πήδηξε μέσα στο πηγάδι και άρχισε να πίνει νερό που όντως ήταν δροσερό και πεντακάθαρο. Ήπιε μπόλικο, με την ψυχή του, μέχρι που ξεδίψασε. Τότε ανακάλυψε ότι αν και μπήκε στο πηγάδι πολύ εύκολα, δεν μπορούσε να βγει από αυτό. Στράφηκε προς την αλεπού και την ρώτησε αν ήξερε κάποιο τρόπο για να βγουν από το πηγάδι.

Η αλεπού, παίρνοντας το πιο αθώο ύφος της, του απάντησε:
– Αυτό είναι πολύ εύκολο. Θα σταθείς όρθιος στα πισινά σου πόδια, ενώ τα μπροστινά θα τα ακουμπήσεις στα τοιχώματα του πηγαδιού. Θα τεντώσεις προς τα πάνω τον λαιμό σου και εγώ θα σκαρφαλώσω πάνω σου. Όταν βγω έξω από το πηγάδι, θα τραβήξω έξω και εσένα και ο καθένας θα πάρει τον δρόμο του.

Ο τράγος, βρίσκοντας σωστά αυτά που του είπε η αλεπού, δεν έχασε καιρό και έκανε όπως του είχε πει. Η αλεπού, εύκολα πλέον, σκαρφάλωσε πάνω στον τράγο και πήδηξε έξω από το πηγάδι.
Μην τηρώντας όμως την υπόσχεση της, άρχισε να απομακρύνεται από το πηγάδι χωρίς να βοηθήσει τον τράγο. Καθώς απομακρυνόταν, τον άκουσε που την κατηγορούσε ότι αθέτησε την υπόσχεση της και ότι τον εγκατέλειψε μέσα στο πηγάδι. Τότε η πονηρή αλεπού του απάντησε:

– Κυρ τράγε μου, αν είχες γνώση όσες τρίχες έχεις στο γένι σου, δεν θα έμπαινες μέσα στο πηγάδι πριν σκεφτείς με ποιο τρόπο θα έβγαινες από εκεί.

Πηγη https://philosophyreturns.gr
 

User C

well know member
Δημοσιεύσεις
3.737
Από @Ωmega στο Viber (ναι τέτοια κάνουμε τα βραδια που δουλεύουμε. Σας κουτσομπολεύουμε στο Viber)


ΠΩΣ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ Η ΖΩΗ!
Ο Βαγγέλης ήταν συμμαθητής μου στο σχολείο. Η δασκάλα μας, η κυρία Λυκούδη, πάντα του φώναζε γιατί ήταν τρομερά άτακτος και αδιάβαστος συνέχεια. "Με τρελαίνεις Βαγγέλη, δεν μπορείς να μάθεις τίποτα" του έλεγε συνέχεια.

Μια μέρα ήρθε η μάνα του Βαγγέλη στο σχολείο για να δει πως τα πάει. Η δασκάλα της μίλησε με ειλικρίνεια, της είπε ότι ο γιος της ήταν σκέτη καταστροφή και πως δεν είχε ξαναδεί ποτέ της τόσο φασαριόζο και κουμπούρα μαθητή στην καριέρα της. Η μητέρα του Βαγγέλη σοκαρίστηκε με αυτά που άκουσε και λίγο μετά πήρε απόφαση να μετακομίσουν στην Πάτρα από όπου καταγόταν η ίδια, ώστε να αλλάξει περιβάλλον και ο γιος της.

25 χρόνια μετά η δασκάλα μας η κα Λυκούδη, διαγνώστηκε με μη αναστρέψιμη πάθηση. Οι γιατροί της στην Αθήνα την συμβούλεψαν να κάνει μια πολύ ριψοκίνδυνη επέμβαση ανοιχτής καρδιάς που μόνο ένας γιατρός μπορούσε να την κάνει στην Πανεπιστημιακή κλινική της Πάτρας. Χωρίς να έχει άλλη επιλογή, η δασκάλα μας πήρε απόφαση να κάνει την επέμβαση στην Πάτρα, η οποία είχε απόλυτη επιτυχία!

Όταν άνοιξε η δασκάλα μας τα μάτια της μετά την εγχείρηση, είδε έναν πανέμορφο νεαρό γιατρό ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της Καρδιοχειρουργικής ομάδας και της χαμογελούσε καθώς ήταν πάνω από το κρεβάτι της. Ήθελε η δασκάλα μας να τον ευχαριστήσει, αλλά δεν μπορούσε να μιλήσει. Το πρόσωπό της άρχισε να γίνεται μπλε, σήκωσε τα χέρια της προσπαθώντας να του μιλήσει του γιατρού, αλλά πέθανε!

Ο γιατρός σοκαρίστηκε!
Αναρωτήθηκε τι μπορεί να πήγε στραβά τόσο γρήγορα?
Όταν ο γιατρός πήγε να φύγει από το δωμάτιο, είδε τον Βαγγέλη, που ήταν καθαριστής και επιστάτης στην κλινική…

Ο Βαγγέλης είχε τραβήξει κατά λάθος την πρίζα από το μηχάνημα διατήρησης ζωής της δασκάλας μας, ώστε να βάλει την ηλεκτρική σκούπα στο ρεύμα.

Συγγνώμη, νομίζατε ότι ο Βαγγέλης είχε γίνει καρδιοχειρουργός;…
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Το παράπονο.

Σήμερα το πρωί ένα παιδί πήγε σε νεκροταφείο και πέταξε το σχολικό του σακίδιο πάνω από τον τάφο της μητέρας του και είπε κλαίγοντας συγκινημένα:
- Αρκετά μαμά, ήδη κοιμήθηκες αρκετά, ξύπνα και έλα μαζί μου αύριο στο σχολείο και δώσε μια απάντηση στη δασκάλα, που της αρέσει να λέει:
- Η μητέρα σου είναι πολύ απρόσεκτη, σε στέλνει σχολείο χωρίς κουτί κολατσιού, δεν ντύνεσαι καν καλά και δεν σε βοηθάει στις εργασίες.
Η ζωή δεν είναι ίδια χωρίς εσένα μαμά.
Ηθικό δίδαγμα:
Προσέξτε τη γλώσσα σας, διαλογιστείτε πριν μιλήσετε.

273414166_4966520853461655_6585903894567915248_n.jpg
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η δασκάλα και οι πατάτες… Μια διδακτική ιστορία για το μίσος​


Η δασκάλα και οι πατάτες… Μια διδακτική ιστορία για το μίσος
Μια δασκάλα έχει αποφασίσει να παίξουν ένα παιχνίδι στην τάξη της.
Λέει λοιπόν στα παιδιά, να φέρει το καθ’ ένα, μια πλαστική σακούλα, που θα περιέχει μέσα μερικές πατάτες. Σε κάθε πατάτα θα δώσει ένα όνομα από τα πρόσωπα που μισεί.
Έτσι, ο αριθμός των πατατών που κάθε παιδί θα βάλει στη σακούλα του θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ανθρώπων που μισεί.

Την άλλη μέρα κάθε παιδί, έφερε από μια σακούλα με πατάτες, με το όνομα των ανθρώπων που μισούσαν, γραμμένο σε κάθε πατάτα. Κάποια παιδιά είχαν δύο πατάτες μέσα στη σακούλα, άλλα τρεις, άλλα πέντε και άλλα περισσότερες.
Η δασκάλα λέει μετά στα παιδιά, να κουβαλούν μαζί τους την πλαστική σακούλα με τις πατάτες, όπου και αν πηγαίνουν (ακόμη και στην τουαλέτα), για μερικές μέρες.
Ύστερα από αρκετές μέρες, τα παιδιά άρχισαν να διαμαρτύρονται, λόγω της δυσάρεστης οσμής που άφηναν οι πατάτες οι οποίες άρχισαν να σαπίζουν. Άλλωστε, αυτοί που είχαν περισσότερες πατάτες στη σακούλα, έπρεπε να αντέξουν και το μεγαλύτερο βάρος τους.

Κάποιες μέρες αργότερα, το παιχνίδι τελείωσε και τα παιδιά ανακουφίστηκαν και από την απαλλαγή τους από το βάρος αλλά και από τη δυσοσμία των χαλασμένων πατατών.
Η δασκάλα ρώτησε τα παιδιά: «Πώς αισθανθήκατε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού;». Τα παιδιά, άρχισαν ομαδικά να διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι έπρεπε να κουβαλούν παντού μια τσάντα με πατάτες και μάλιστα χαλασμένες με άσχημη μυρωδιά, από κάποια στιγμή και μετά.
Στη συνέχεια, η δασκάλα τους αποκάλυψε το κρυμμένο νόημα πίσω από το παιχνίδι . «Αυτή ακριβώς είναι η κατάσταση όταν έχετε μίσος για κάποιον μέσα στην καρδιά σας. Η δυσωδία από το μίσος θα φωλιάσει στην ψυχή σας και θα το μεταφέρετε μαζί σας όπου κι αν πάτε συνεχώς.

Αν δεν μπορείτε να ανεχτείτε τη μυρωδιά των σάπιων πατατών για μερικές μόνο μέρες, μπορείτε να φανταστείτε πως θα είναι να έχετε τη δυσωδία του μίσους στην ψυχή σας για μια ζωή;».


Πηγη https://philosophyreturns.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ


ένας γιός πήγε τον πατέρα του σε ένα εστιατόριο για να απολαύσει ένα δείπνο μαζί του.
Ο πατέρας του ήταν αρκετά μεγάλος, και ως εκ τούτου, λίγο αδύναμος και λίγο αδέξιος επίσης.
Γι ' αυτό ενώ έτρωγε, του έπεσε το ποτήρι του κρασιού στο πιάτο και στα ρούχα του.
Οι πελάτες του εστιατορίου παρακολουθούσαν του γέρου το πρόσωπο να κοκκινίζει από ντροπή, αλλά γιός του παρέμεινε εντελώς ήρεμος.
Μόλις τελείωσαν και οι δύο το φαγητό, ο γιος με διακριτικότητα βοήθησε τον πατέρα του με απόλυτη ηρεμία τον πήγε στο νιπτήρα. Σκούπισε το πρόσωπό του απο το φαγητό και καθάρισε τους λεκέδες από τα ρούχα του.
Γύρισαν πίσω στο τραπέζι του έβαλε τα γυαλιά του και τον φίλησε.
Μια βαθιά σιωπή βασίλεψε στο εστιατόριο.
Κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει ότι με το να κοιτούν επίμονα γελοιοποιούν έναν γέροντα.
Ο γιός πλήρωσε το λογαριασμό, αλλά πρίν φύγει, ένας άνδρας, επίσης ηλικιωμένος σηκώθηκε και με σοβαρή αλλά και δυνατή φωνή ρώτησε τον γιο του γέρου: Δεν νομίζεις ότι άφησες κάτι εδώ;
Ο νεαρός είπε, "Όχι, δεν έχω αφήσει τίποτα".
Έχετε αφήσει εδώ ένα μάθημα για κάθε παιδί,
και μια ελπίδα για κάθε γονέα!
Οι γονείς μας, που θυσίασαν τη ζωή τους για εμάς, αξίζουν τον απόλυτο σεβασμό μας, μια τεράστια ευγνωμοσύνη και όλη μας την αγάπη.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ


Ένας άντρας παντρεύτηκε ένα όμορφο κορίτσι.
Την αγαπούσε πάρα πολύ.
Μια μέρα όμως ανέπτυξε μια δερματική ασθένεια.
Σιγά σιγά, άρχισε να χάνει την ομορφιά της...
Μια μέρα ο άντρας της έφυγε για ένα επαγγελματικό ταξίδι... όμως στην επιστροφή, είχε ένα τρομερό ατύχημα και έχασε την όρασή του.
Ωστόσο, η οικογενειακή τους ζωή συνεχίστηκε ως συνήθως.
Αλλά καθώς περνούσαν οι μέρες, σταδιακά η γυναίκα του έχανε την ομορφιά της.
Συνέχισε να την αγαπάει και εκείνη τον αγαπούσε πολύ.
Ώσπου μια μέρα πέθανε...
Ο θάνατός της του έφερε μεγάλη θλίψη.
Ολοκλήρωσε όλες τις τελετές και αποφάσισε να φύγει από την πόλη.
Ένας άνδρας πίσω πλησίασε και του είπε:
"Πώς θα μπορέσεις να περπατήσεις μόνος τυφλός άνθρωπος;
Η γυναίκα σου συνήθιζε να σε βοηθάει... ήταν τα μάτια σου"...
Απάντησε, " Δεν είμαι τυφλός.
Συμπεριφέρθηκα έτσι γιατί αν ήξερε ότι μπορούσα να δω την κατάσταση του δέρματος της λόγω της ασθένειας της, θα πληγωνόταν περισσότερο...
Δεν την αγαπούσα μόνο για την ομορφιά της, αλλά ερωτεύτηκα την τρυφερότητα και την αγάπη που της χάρισε η φύση.
Οπότε προσποιήθηκα ότι ήμουν τυφλός.
Απλά ήθελα να την κρατήσω ευτυχισμένη.
Ηθικό δίδαγμα: Όταν αγαπάς πραγματικά κάποιον, περπάτα δίπλα του μέχρι το τέλος για να κρατήσεις το άτομο σου ευτυχισμένο και μερικές φορές είναι καλό για εμάς να ενεργούμε τυφλά και να αγνοούμε τα μικρά προβλήματα των άλλων για να είμαστε ευτυχισμένοι.
Η ομορφιά θα σβήσει στο χρόνο αλλά η καρδιά και η ψυχή θα είναι πάντα ίδια.
Αγάπα το άτομο για ό, τι υπάρχει μέσα του, όχι έξω
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ


Η Κόλαση και ο Παράδεισος

Κάποτε ένα πολεμιστής Σαμουράι ταξίδεψε μέχρι τη μακρινή κατοικία ενός σοφού γέροντα μοναχού.

Φτάνοντας εκεί, μπήκε μέσα με φόρα και βροντοφώναξε:

– Καλόγερε πες μου, ποια η διαφορά ανάμεσα στον Παράδεισο και στην Κόλαση;
Ο γέροντας δεν αντέδρασε. Τον κοίταξε ήρεμος, καθισμένος πάνω στο χαλάκι του στο πάτωμα.
Μετά γύρισε και του είπε:

– Θες να γνωρίσεις τα μυστικά της Κόλασης και του Παράδεισου;

Εσύ που είσαι τόσο κακομοίρης, με τα ρούχα σου μες στη λάσπη!
Λες τον εαυτό σου πολεμιστή σαμουράι; Για κοιτάξου καλύτερα.
Δεν είσαι παρά ένα ανθρώπινο ρετάλι!
Πως λοιπόν τολμάς;;

– Τι είπες; βροντοφώναξε ο σαμουράι, τραβώντας έξω το σπαθί του…

– Βλέπω ότι θέλεις να πιάσεις το ξίφος σου. Όμως αμφιβάλω αν μπορείς με δαύτο να κόψεις το κεφάλι μια μύγας, είπε ο μοναχός.

Ο σαμουράι, τρελός από θυμό, δεν μπορούσε πιά να συγκρατηθεί.

Έσυρε το ξίφος του από τη θήκη και το ύψωσε για να κόψει το κεφάλι του γέροντα μοναχού.

Εκείνη τη στιγμή ο καλόγερος κοίταξε μέσα στα φλογισμένα μάτια του και είπε *****ά:

Γιε μου, αυτή είναι η Κόλαση.

Ο σαμουράι εμβρόντητος, σταμάτησε, με το στόμα ανοιχτό από την έκπληξη, το σεβασμό, την συμπόνια μπροστά σ ’αυτό τον άνθρωπο που έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή του για να του μάθει αυτό το μάθημα.

Κατέβασε το ξίφος και το έβαλε σιγά-σιγά στη θήκη του, και με τα μάτια γεμάτα δάκρυα, αγάπη και ευγνωμοσύνη, υποκλίθηκε στο μοναχό και τον ευχαρίστησε.

– Και αυτό είναι ο Παράδεισος, είπε ο γέροντας.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Η ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΗ
Κάποτε πήρε φωτιά το σπίτι ενός φίλου. Όπως προσπαθούσαμε να την σβήσουμε, ένας περαστικός σταμάτησε το αυτοκίνητό του, πήδηξε έξω και μας βοήθησε να σβήσουμε τη φωτιά. Κατόπιν πήδηξε ξανά πίσω στο αυτοκίνητό του και εξαφανίστηκε.
Μέρες μετά, όταν περπατούσα στην αγορά με τον ίδιο φίλο μου, πρόσεξε ένα φτωχό αγόρι που φορούσε πολύ φθαρμένα παπούτσια. Σταμάτησε, χαιρέτησε το αγόρι και είπε, “Τι θα έλεγες αν σου αγόραζα ένα ζευγάρι παπούτσια;” “Ευχαριστώ, αλλά...”
“Το κατάστημα είναι εδώ. Πήγαινε και δοκίμασε αυτά που θέλεις και θα τα πληρώσουμε εμείς”.
Το αγόρι ήταν ντροπαλό. Δίστασε, αλλά τελικά ήρθε στο μαγαζί μ’ εμάς. Ο φίλος μου πλήρωσε για τα παπούτσια και είπε αντίο στο αγόρι. Όπως προχωρούσαμε έξω απ’ το κατάστημα, του είπα, “Ποιο ήταν αυτό το αγόρι;”
“Δεν ξέρω”.
“Τότε γιατί του αγόρασες παπούτσια;”
“Τι άλλο μπορούσα να κάνω;”
“Λοιπόν, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έπρεπε ν’ αγοράσεις ένα ζευγάρι παπούτσια για έναν άγνωστο.”
“Θυμάσαι τον άγνωστο που ήρθε και μας βοήθησε να σβήσουμε τη φωτιά στο σπίτι μου;”
“Ναι.”
“Ήθελα να τον ξεπληρώσω κάπως για την βοήθειά του, αλά δεν μπορούσα να βρω ποιος ήταν. Κι έτσι πλήρωσα έναν άγνωστο.”
Για την υπόλοιπη διαδρομή –δυο μίλια— δεν μιλήσαμε.
Τι δίκτυο καλοσύνης θα περιέβαλε τον πλανήτη εάν ο καθένας επιτύγχανε μια τέτοια κατάσταση συνειδητότητας.
Τορκομ Σαραινταριαν

 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Αρκετά χρόνια πρίν στη γειτονιά μου ζούσε ένας μοναχικός άνθρωπος... αρκετοί άνθρωποι της γειτονιάς μου τον αποκαλούσαν τρελό και τον χλεύαζαν,,, τον φώναζαν ΜΠΟΥΜ.
Μια μέρα εξεπλάγην όταν πλησίασε κοντά μου αυτός ο ηλικιωμένος άνθρωπος εγώ νεαρός τότε.
Είπε, «μπορώ να σας κάνω μια πολύ σημαντική ερώτηση;»
Έγνεψα καταφατικά, σε ένδειξη αποδοχής,
και μετά,
ρώτησε, *"είμαι τρελός;"*
Η προφανής απάντηση, από έναν λογικό άνθρωπο, θα είναι «όχι»,
και αυτό είπα.
«Ευχαριστώ!», απάντησε.
τότε είπε,
«Απλώς επειδή δεν βλέπω τα πράγματα όπως τα βλέπουν οι άλλοι, αυτό με κάνει τρελό;»
«Όχι», απάντησα ξανά.
Έσκυψε, έγραψε στο χώμα «ω»,
και με ρώτησε τι έγραψε.
Βιάζομαι να φύγω είπα ... είναι το "ωμέγα",,,
αλλά έμεινα έκπληκτος όταν απάντησε στην απάντησή μου,
«Βλέπετε μόνο το «ω»,
λόγω της γωνίας που το κοιτάτε.
Αν το γυρίσετε και το κοιτάξετε από τη δεξιά πλευρά, είναι "3",
και κοιτώντας το από την αριστερή πλευρά, είναι "ε".
*Το γεγονός ότι δεν βλέπω τα πράγματα με την οπτική γωνία που το βλέπουν όλοι δεν με κάνει τρελό, είπε. Μετά έφυγε.*
Σκεφτόμουν τόσα χρόνια γι' αυτόν και την εφαρμογή του στη ζωή.
Με δίδαξε ένα σπουδαίο μάθημα.
Επειδή ενεργούμε, και σχετιζόμαστε με τους ανθρώπους, με βάση την οπτική γωνία στην οποία εξετάζουμε την κατάστασή τους.
Αφιερώσατε χρόνο για να δείτε άλλες πιθανές προοπτικές;
Τότε αποφάσισα ότι,
προτού θυμώσω, ή ενεργήσω εναντίον ή κρίνω οποιονδήποτε έχει κάνει κάτι δυσμενές για μένα,
Θα το δω σε τουλάχιστον τρεις πιθανές προοπτικές.
1. Η δική μου οπτική,
2. Η δική του οπτική και
3. Προοπτική άλλων».
Έτσι, προτού κρίνω τους ανθρώπους, προτού θυμώσω πάνω τους, αφιερώνω λίγο χρόνο για να δω την οπτική γωνία ή την προοπτική τους, τότε μπορώ να βγάλω συμπέρασμα και να ενεργήσω ΛΟΓΙΚΑ.
"Ζήστε και αφήστε τους άλλους να ζήσουν"

Σωτήρης Κάσσης- Καλκατζάκος

277299040_7411213778918657_5153063117794531624_n.jpg
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η ευτυχία στο πηγάδι: Μια διδακτική ιστορία για την καλοσύνη​


Η ευτυχία: Μια διδακτική ιστορία για την καλοσύνη
Ταξίδευαν τρεις γυναίκες και ξαφνικά είδαν στο δρόμο ένα μεγάλο λάκκο και ανακαλύπτουν πως μέσα βρισκόταν παγιδευμένη η Ευτυχία. Και τότε η πρώτη γυναίκα λέει:
– Ευτυχία, θέλω να με κάνεις όμορφη.
Αμέσως μεταμορφώθηκε σε μια καλλονή και ευτυχισμένη έφυγε.
Η δεύτερη γυναίκα ζήτησε:
– Ευτυχία, θέλω να με κάνεις πλούσια.

Αμέσως εμφανίσθηκε μπροστά της ένα σακούλι γεμάτο χρυσαφικά και διαμάντια, η γυναίκα το αρπάζει και ευτυχισμένη έφυγε.
Μόνο η τρίτη γυναίκα δεν έλεγε τίποτα και τότε η Ευτυχία της είπε μες απ’ το λάκκο:
– Πες’ μου κι εσύ, τι θέλεις να σου δώσω;
Και τότε η γυναίκα έσκυψε, άπλωσε το χέρι της και είπε:
– Δώσε μου το χέρι σου, και απλώς έβγαλε την Ευτυχία από το λάκκο.

Μετά συνέχισε το δρόμο της. Η Ευτυχία χαμογέλασε και την ακολούθησε.

Πηγη https://philosophyreturns.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Αργεντινός πολίτης πήγε να αγοράσει ένα "κουτί αυγών" και όταν ρώτησε τον πωλητή την τιμή, διαπίστωσε ότι η τιμή ήταν πάνω από το συνηθισμένο, οπότε ρώτησε τον πωλατή γιατί !?
Απάντησε ότι οι διανομείς ανέβασαν την τιμή!
Ο πολίτης πήρε αθόρυβα το "κουτί αυγών" και το επέστρεψε στη θέση του λέγοντας:
Δεν χρειάζομαι αυγά, μπορώ να ζήσω χωρίς αυγά.
Έτσι έκαναν όλοι οι πολίτες χωρίς εκστρατείες και απεργίες, αλλά αυτή ήταν η κουλτούρα του λαού!
Ο λαός δεν δέχτηκε τις εταιρείες να τους εκβιάσει..
Σε λιγότερο από μία εβδομάδα, οι εργαζόμενοι της εταιρείας ήρθαν να παραδώσουν αυγά στα καταστήματα, αλλά οι ιδιοκτήτες αρνήθηκαν να τα παραλάβουν επειδή κανείς δεν αγόρασε το παλιό απόθεμα αυγών!
Οι εταιρείες, παρά ταύτα, παρέμειναν πεισματάρες και δεν διόρθωσαν την τιμή, πιστεύοντας ότι οι διαδηλώσεις θα τελείωναν σε λίγες μέρες και ότι οι άνθρωποι θα επέστρεφαν στις κανονικές αγορές αυγών.
Αλλά και οι άνθρωποι ήταν πεισματάρηδες, μποϊκοτάρισαν τα αυγά και οι εταιρείες άρχισαν να χάνουν τρομερά!
Οι μετοχές συσσωρεύτηκαν επειδή η παραγωγή δεν μπορούσε να σταματήσει!
Συναντήθηκαν οι ιδιοκτήτες κτηνοτροφικών εταιρειών και αποφάσισαν να επιστρέψουν την τιμή των αυγών στην προηγούμενη τιμή!
Παρόλα αυτά, το μποϊκοτάζ συνεχίζεται.
Οι εταιρείες σχεδόν κήρυξαν πτώχευση, οπότε συναντήθηκαν ξανά και αποφάσισαν να στείλουν επίσημη απολογία στον Αργεντινό λαό σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και διορθώνοντας την τιμή στο ένα τέταρτο της προηγούμενης αξίας τους.
Αυτή είναι αληθινή ιστορία όχι καρπός της φαντασίας.
Εμείς ως λαός μπορούμε να μειώσουμε ή να αυξήσουμε την τιμή οποιουδήποτε αγαθού.
Μόνο με τη θέληση μας, χωρίς εκστρατείες και απεργίες.
Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι λίγη θέληση, πολιτισμό και αποφασιστικότητα.

 

User V

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.090
Αργεντινός πολίτης πήγε να αγοράσει ένα "κουτί αυγών" και όταν ρώτησε τον πωλητή την τιμή, διαπίστωσε ότι η τιμή ήταν πάνω από το συνηθισμένο, οπότε ρώτησε τον πωλατή γιατί !?
Απάντησε ότι οι διανομείς ανέβασαν την τιμή!
Ο πολίτης πήρε αθόρυβα το "κουτί αυγών" και το επέστρεψε στη θέση του λέγοντας:
Δεν χρειάζομαι αυγά, μπορώ να ζήσω χωρίς αυγά.
Έτσι έκαναν όλοι οι πολίτες χωρίς εκστρατείες και απεργίες, αλλά αυτή ήταν η κουλτούρα του λαού!
Ο λαός δεν δέχτηκε τις εταιρείες να τους εκβιάσει..
Σε λιγότερο από μία εβδομάδα, οι εργαζόμενοι της εταιρείας ήρθαν να παραδώσουν αυγά στα καταστήματα, αλλά οι ιδιοκτήτες αρνήθηκαν να τα παραλάβουν επειδή κανείς δεν αγόρασε το παλιό απόθεμα αυγών!
Οι εταιρείες, παρά ταύτα, παρέμειναν πεισματάρες και δεν διόρθωσαν την τιμή, πιστεύοντας ότι οι διαδηλώσεις θα τελείωναν σε λίγες μέρες και ότι οι άνθρωποι θα επέστρεφαν στις κανονικές αγορές αυγών.
Αλλά και οι άνθρωποι ήταν πεισματάρηδες, μποϊκοτάρισαν τα αυγά και οι εταιρείες άρχισαν να χάνουν τρομερά!
Οι μετοχές συσσωρεύτηκαν επειδή η παραγωγή δεν μπορούσε να σταματήσει!
Συναντήθηκαν οι ιδιοκτήτες κτηνοτροφικών εταιρειών και αποφάσισαν να επιστρέψουν την τιμή των αυγών στην προηγούμενη τιμή!
Παρόλα αυτά, το μποϊκοτάζ συνεχίζεται.
Οι εταιρείες σχεδόν κήρυξαν πτώχευση, οπότε συναντήθηκαν ξανά και αποφάσισαν να στείλουν επίσημη απολογία στον Αργεντινό λαό σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και διορθώνοντας την τιμή στο ένα τέταρτο της προηγούμενης αξίας τους.
Αυτή είναι αληθινή ιστορία όχι καρπός της φαντασίας.
Εμείς ως λαός μπορούμε να μειώσουμε ή να αυξήσουμε την τιμή οποιουδήποτε αγαθού.
Μόνο με τη θέληση μας, χωρίς εκστρατείες και απεργίες.
Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι λίγη θέληση, πολιτισμό και αποφασιστικότητα.


Λαός που έμαθε να "τα τρώει μαζί με τους Κυβερνώντες του" τί θέληση,πολιτισμό κι αποφασιστικότητα να έχει;

Εδώ αλλάζει κοπρίτες αβέρτα και μυαλό δεν βάζει..


Έχουν ΚΟΣΤΟΣ προσωπικό τα παραπάνω.
ΠΟΣΟΙ έχουν πίστη ότι μπορούν να αλλάξουν πράγματα ΚΑΙ το θάρρος να το πληρώσουν;
Bcdefgh
 

duke200

member
Δημοσιεύσεις
1.310
Ηλικία
44
Όνομα
Alex
Και είμαστε και ανόητοι σαν καταναλωτές γιατί βαριομαστε να κάνουμε μια απλή έρευνα αγοράς στο οτιδήποτε, όπως βαριομαστε να κάνουμε οτιδήποτε και περιμένουμε μόνο να καθόμαστε και να μας πληρώνουν.

Sent from my A80Pro using Tapatalk
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Όλοι θα γεράσουμε.... Είτε μας αρέσει είτε όχι, όλοι θα γεράσουμε. Τα πόδια θα βαραίνουν, η πλάτη θα πονάει, η χοληστερίνη θα ανεβαίνει. Η εικόνα στον καθρέφτη σταδιακά θα αλλάξει και θα χάσουμε ανάστημα, χείλη και μαλλιά. Τα καλά νέα είναι ότι η ψυχή μπορεί να παραμείνει με το χιούμορ των δέκα, την φρεσκάδα των είκοσι και τον ερωτισμό των τριάντα. Το μυστικό είναι να μην αποσυρθείς εξωτερικά. Είναι, πάνω από όλα, "ανανέωση των επίπλων εσωτερικού χώρου": ξεσκόνισμα, γυαλάδα, αλλαγή ταπετσαρίας, άνοιγμα των παραθύρων, αερισμός του περιβάλλοντος.
Επειδή ο καιρός θα διαβρώσει πάντα το εξωτερικό.
Και όταν συμβεί, τα θεμέλια πρέπει να είναι γερά για να αντέξουν. Όμορφη είναι η ψυχή που διασκεδάζει, συγχωρεί, γελάει με τον εαυτό της και κάνει ειρήνη με την ιστορία της. Που χρησιμοποιεί τον αυθορμητισμό για να είναι αισθησιακή, που απαλλάσσεται από προκαταλήψεις, μισαλλοδοξίες, προκλήσεις. Όμορφη είναι η ψυχή που δέχεται ελαφρά το πέρασμα του χρόνου και διατηρεί την καλή διάθεση παρά τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια και τις γραμμές πάνω από τα χείλη. Όμορφη είναι η ψυχή που δεν κρύβει τα ελαττώματα της, που δεν σε κατηγορεί για το πέρασμα του χρόνου. Όμορφη είναι η ψυχή που δέχεται τους πόνους σου, διασχίζει την έρημο σου και αγαπά χωρίς απρέπεια. Μάθε: Κάποια ψαλίδια θα φτιάξουν την τρύπα μιας ψυχής που παραμελήθηκε για χρόνια. .
Αντέλια Πράδο

281358119_5270603739720030_1032742027506788844_n.jpg
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η δύναμη της φιλίας​


Η δύναμη της φιλίας
Ο Αλί είχε ανάγκη από χρήματα και ζήτησε από το αφεντικό του να τον βοηθήσει. Το αφεντικό προκειμένου να ικανοποιήσει το αίτημα του, του έθεσε την εξής πρόκληση: Αν καταφέρει να περάσει μια ολόκληρη νύχτα στην κορυφή ενός βουνού, θα ανταμειφθεί με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, όμως αν αποτύχει, θα πρέπει να εργάζεται δωρεάν το υπόλοιπο διάστημα.
Όταν έφυγε ο Αλί από το μαγαζί, φυσούσε παγωμένος αέρας. Η σκέψη ότι θα περνούσε μια νύχτα στην κορυφή του βουνού με τόσο κρύο, του προκαλούσε μεγάλο φόβο. Αποφάσισε να ζητήσει τη γνώμη του καλύτερου του φίλου για το αν θα ήταν τρέλα να δεχτεί ένα τέτοιο στοίχημα.

Αφού συζήτησαν διεξοδικά το θέμα, ο φίλος του απάντησε:​

«Μην ανησυχείς, εγώ θα σε βοηθήσω. Αύριο το βράδυ όταν θα βρίσκεσαι στην κορυφή του βουνού, κοίταξε ευθεία μπροστά. Θα είμαι στην κορυφή του απέναντι βουνού. Θα έχω ανάψει μια φωτιά και θα τη διατηρήσω αναμμένη όλη τη νύχτα. Θα κοιτάς τη φωτιά, θα σκέφτεσαι τη φιλία μας, και αυτό θα σε κρατήσει ζεστό. Έτσι θα καταφέρεις να περάσεις όλη τη νύχτα. Στο τέλος, θα σου ζητήσω κάτι σε αντάλλαγμα. “
Ο Αλί τα κατάφερε τελικά και κέρδισε το στοίχημα. Πήρε τα χρήματα και χαρούμενος πήγε στο σπίτι του φίλου του.
«Είπες ότι ήθελες κάποια πληρωμή σε αντάλλαγμα».

Ο φίλος του απάντησε:​

«Ναι, αλλά δεν θέλω χρήματα. Θέλω μόνο να υποσχεθείς ότι αν ποτέ φυσήξει κρύος αέρας στη ζωή μου, θα ανάψεις τη φωτιά της φιλίας μας για να με βοηθήσεις!»

Πηγη https://philosophyreturns.gr
 

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
10.891
Όνομα
.

Η δύναμη της φιλίας​


Η δύναμη της φιλίας
Ο Αλί είχε ανάγκη από χρήματα και ζήτησε από το αφεντικό του να τον βοηθήσει. Το αφεντικό προκειμένου να ικανοποιήσει το αίτημα του, του έθεσε την εξής πρόκληση: Αν καταφέρει να περάσει μια ολόκληρη νύχτα στην κορυφή ενός βουνού, θα ανταμειφθεί με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, όμως αν αποτύχει, θα πρέπει να εργάζεται δωρεάν το υπόλοιπο διάστημα.
Όταν έφυγε ο Αλί από το μαγαζί, φυσούσε παγωμένος αέρας. Η σκέψη ότι θα περνούσε μια νύχτα στην κορυφή του βουνού με τόσο κρύο, του προκαλούσε μεγάλο φόβο. Αποφάσισε να ζητήσει τη γνώμη του καλύτερου του φίλου για το αν θα ήταν τρέλα να δεχτεί ένα τέτοιο στοίχημα.

Αφού συζήτησαν διεξοδικά το θέμα, ο φίλος του απάντησε:​

«Μην ανησυχείς, εγώ θα σε βοηθήσω. Αύριο το βράδυ όταν θα βρίσκεσαι στην κορυφή του βουνού, κοίταξε ευθεία μπροστά. Θα είμαι στην κορυφή του απέναντι βουνού. Θα έχω ανάψει μια φωτιά και θα τη διατηρήσω αναμμένη όλη τη νύχτα. Θα κοιτάς τη φωτιά, θα σκέφτεσαι τη φιλία μας, και αυτό θα σε κρατήσει ζεστό. Έτσι θα καταφέρεις να περάσεις όλη τη νύχτα. Στο τέλος, θα σου ζητήσω κάτι σε αντάλλαγμα. “
Ο Αλί τα κατάφερε τελικά και κέρδισε το στοίχημα. Πήρε τα χρήματα και χαρούμενος πήγε στο σπίτι του φίλου του.
«Είπες ότι ήθελες κάποια πληρωμή σε αντάλλαγμα».

Ο φίλος του απάντησε:​

«Ναι, αλλά δεν θέλω χρήματα. Θέλω μόνο να υποσχεθείς ότι αν ποτέ φυσήξει κρύος αέρας στη ζωή μου, θα ανάψεις τη φωτιά της φιλίας μας για να με βοηθήσεις!»

Πηγη https://philosophyreturns.gr
Cringeαρω ρε φίλε με κάτι τέτοια....κανονικά πρέπει να απαγορευτούν απο το φόρουμ μαζί με πολιτικά και μπάλα

Θα αναψω λέει φωτιά στην απέναντι κορυφή να την βλέπεις, να σκέφτεσαι την φιλία μας και να ζεσταίνεσαιBanging head
Όχι θα έρθω μαζί σου να σε αγκαλιάσω το βράδυ να μην πέσει η θερμοκρασία σου
Όχι θα σου φέρω κουβέρτα και θα κάτσω παρεούλα
Όχι θα έρθω και θα ανάψω φωτιά να κάτσουμε παρέα
Όχι καν θα σου δώσω σπίρτα και ξύλα να αναψεις εσύ φωτιά

Όχι!

Θα αναψω φωτιά στην απέναντι κορυφή, για να σκέφτεσαι την φιλία μας και να ζεσταίνεσαι!
Κι όταν χρειαστώ, και φυσήξει αέρας στην ζωή μου, θα ανάψεις την φωτιά της φιλίας μας να με βοηθήσεις.
(Στο απέναντι βουνό κι αυτός; Δεν διευκρινίζει.)ooops

Πω ρε φιλε....καλά που δεν έχω τέτοιους φίλους! Tooth


Δεν ξέρω βρε παιδιά. Τα πιστεύετε; Σαν διδάγματα εννοώ. Παίρνετε κάποιο βαθύτερο νόημα και δίδαγμα απο κείμενα σαν και αυτό;
 

Λαμπης

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
8.981
Ηλικία
53
Περιοχή
Πετραλωνα
Όνομα
Θανάσης βεγγος
Cringeαρω ρε φίλε με κάτι τέτοια....κανονικά πρέπει να απαγορευτούν απο το φόρουμ μαζί με πολιτικά και μπάλα

Θα αναψω λέει φωτιά στην απέναντι κορυφή να την βλέπεις, να σκέφτεσαι την φιλία μας και να ζεσταίνεσαιBanging head
Όχι θα έρθω μαζί σου να σε αγκαλιάσω το βράδυ να μην πέσει η θερμοκρασία σου
Όχι θα σου φέρω κουβέρτα και θα κάτσω παρεούλα
Όχι θα έρθω και θα ανάψω φωτιά να κάτσουμε παρέα
Όχι καν θα σου δώσω σπίρτα και ξύλα να αναψεις εσύ φωτιά

Όχι!

Θα αναψω φωτιά στην απέναντι κορυφή, για να σκέφτεσαι την φιλία μας και να ζεσταίνεσαι!
Κι όταν χρειαστώ, και φυσήξει αέρας στην ζωή μου, θα ανάψεις την φωτιά της φιλίας μας να με βοηθήσεις.
(Στο απέναντι βουνό κι αυτός; Δεν διευκρινίζει.)ooops

Πω ρε φιλε....καλά που δεν έχω τέτοιους φίλους! Tooth


Δεν ξέρω βρε παιδιά. Τα πιστεύετε; Σαν διδάγματα εννοώ. Παίρνετε κάποιο βαθύτερο νόημα και δίδαγμα απο κείμενα σαν και αυτό;
Εαν ηταν η γυναικα σου αυτη που επρεπε να περασει τη νυχτα στο βουνο, θα πηγαινες στο απεναντι να βλεπει τη φωτια να μη νιωθει μονη?
Προφανως δεν μπορεις να πας στο ιδιο βουνο...δεν ειναι παντα εφικτο
Βεβαιως και υπαρχει διδαγμα
 
Τελευταία επεξεργασία:

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
10.891
Όνομα
.
Εαν ηταν η γυναικα σου αυτη που επρεπε να περασει τη νυχτα στο βουνο, θα πηγαινες στο απεναντι να βλεπει τη φωτια να μη νιωθει μονη?
Προφανως δεν μπορεις να πας στο ιδιο βουνο...δεν ειναι παντα εφικτο
Βεβαιως και υπαρχει διδαγμα
Σχεδόν όλα αυτά τα ηθικοπλαστικά κειμενάκια με τεράστιες τρύπες στην πλοκή αλλά και με αφαίρεση λογικής σκέψης των πρωταγωνιστών, είναι άκρως ενοχλητικά (για εμένα).

Δίδαγμα μηδέν (πάλι για εμένα), πέραν του ότι κακώς κάνω και ανοίγω καμιά φορά νήματα που γνωρίζω πως δεν θα μου προσφέρουν τίποτα πέρα απο σύγχυση.

Προφανώς όμως αρέσουν και γι΄ αυτό και συνεχίζουν.
 
Top Bottom