Καλό ταξίδι κυρία Φιλιώ Πυργάκη...

User V

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.090
ΚΟΡΥΦΑΙΑ..


Ο Κύριος ας αναπαύσει την ψυχούλα της.
Πάλευε χρόνια...


 

apache

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
24.152
Ηλικία
60
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
BMW R1200GSA
KOVE MAVERICK 500 X
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός
Τραγουδούσε 12 ώρες χωρίς να σταματάει, μια συνομοταξία καλλιτεχνών του πανηγυριού που σβήνει, τα παιδιά μας δυστυχώς με Πάολα και λοιπά καριολάκια θα μεγαλώσουν...
 

jliordos

old member
Δημοσιεύσεις
4.513
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Μοτοσυκλέτα
BMW R1250GS ADVENTURE
Όνομα
Ιωάννης
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Φεύγοντας τέτοιοι άνθρωποι παίρνουν μαζί τους κομμάτι από την παράδοση της Ελλάδας γιατί δεν υπάρχουν αντίστοιχοι συνεχιστές. Δυστυχώς

Καλό παράδεισο !
 

EvangeloSKG

member
Δημοσιεύσεις
1.693
Ηλικία
48
Περιοχή
Μαρούσι
Μοτοσυκλέτα
R1200GS
Όνομα
Βαγγέλης
Περιοχή
Μαρούσι
Από ανάρτηση του Νότη Μαυρουδόγλου στο Facebook:

«ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΙΩ ΠΥΡΓΑΚΗ

Έφυγε η Φιλιώ Πυργάκη στα 82 της.
Χαρακτηριστική ερμηνεύτρια των δημοτικών τραγουδιών, με την καμπανιστή φωνή της και την ακούραστη παρουσία της στην δύστροπη εξέλιξη του παραδοσιακού τραγουδιού. Ναι, δύστροπη, λόγω της ηλεκτρικής αναγκαστικής παρέμβασης των μικροφώνων και των ντεσιμπέλ, μέσα στο πλαίσιο της έντασης των ήχων σε πανηγύρια και νυχτερινά κέντρα.
Η Πυργάκη άντεξε και προσαρμόστηκε στις νέες συνθήκες του 20ού αιώνα. Από 14 χρονών που άρχισε να τραγουδάει, έκανε αμέτρητες παρουσίες πάντα με τα παλαιά τραγούδια της παράδοσης.
Η μόνιμη αποδήμησή της δεν είναι απλώς ένας θάνατος, αλλά μια απουσία για ένα κοινό το οποίο κρατάει ακόμα τις παραδόσεις του μέσα από γλέντια και πανηγύρια με τον δικό του τρόπο, προσαρμοσμένο σε ηχητικούς νεωτερισμούς.
Η Φιλιώ Πυργάκη ήταν η ερμηνεύτρια ενός κόσμου που δεν «ακολουθούσε» ως αισθητική την μεταπολιτευτική ανάγκη για διατήρηση της παραδοσιακής κουλτούρας. Όμως αυτός ο παράλληλος κόσμος κρατάει την επιθυμία να εκφράζεται με αυτή την πλευρά του δημοτικού τραγουδιού. Η Φιλιώ, συνέδεσε τη φωνή της σε αυτή την πλευρά και η απουσία της θα είναι αισθητή.

Νότης Μαυρουδής (18/7/2021)»
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Ήταν Σεπτέμβριος του 2014. Στα Καλάβρυτα όλοι ετοιμάζονταν για το μεγάλο πανηγύρι της πόλης. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις και μία εμφάνιση της μεγάλης αρχόντισσας του δημοτικού τραγουδιού, της Φιλώς Πυργάκη.

Σαν έφθασε 10 το βράδυ ντόπιοι και επισκέπτες κατέβαιναν από κάθε γωνιά της πόλης με προορισμό το κέντρο όπου θα τραγουδούσε. Ανάμεσά τους μία παρέα τριών γυναικών. Ποια ήταν ή μία;

Η "μεγάλη κυρία" του ελληνικού τραγουδιού. Η Μαρινέλα.
"Καλησπέρα σας, πώς απ τα μέρη μας" τη ρώτησε ένας ντόπιος. "Πάω να ακούσω τη Φιλιώ" απάντησε.

Λίγο πιο κάτω πέρασε το κατώφλι της "Στάνης". Κάθισε με την παρέα της διακριτικά σε ένα από τα πίσω τραπέζια και άκουσε την Φιλιώ απ την αρχή έως το τέλος.

"Ευχαριστώ την μεγάλη ερμηνεύτριά μας την Μαρινέλλα που βρίσκεται απόψε εδώ, τιμή μου" είπε η Φιλιώ Πυργάκη. Και συνέχισε να μαγεύει ως τα ξημερώματα.

216374211_910322986503080_673567548612340867_n_1.jpg
 
Top Bottom