Θρύλοι της μουσικής

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Φιλ Κόλινς: Ρίγη συγκίνησης στην τελευταία του συναυλία – Τραγούδησε καθιστός και αποθεώθηκε​


Ο θρύλος της μουσικής έδωσε στο Λονδίνο την τελευταία παράσταση της ζωής του και είπε «αντίο» στους θαυμαστές του για πάντα.


Στην κατάμεστη «O2 Arena» ο Φιλ Κόλινς έδωσε την τελευταία του συναυλία, εν μέσω των συνεχιζόμενων προβλημάτων υγείας του.
Παρέα με τους Mike Rutherford και Tony Banks των Genesis, ο θρύλος της μουσικής τραγούδησε καθιστός σε μία καρέκλα και καταχειροκροτήθηκε.
«Καλησπέρα Λονδίνο. Έχει περάσει πολύς καιρός που περιμέναμε να το πούμε αυτό», είπε κατά την έναρξη του σόου και πρόσθεσε με χιούμορ: «Μετά το αποψινό, θα πρέπει όλοι να βρούμε πραγματικές δουλειές».

Οι Genesis ενώθηκαν ξανά φέτος για την περιοδεία «The Last Domino?», που είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας του κοροναϊού και αφού δεν είχαν πραγματοποιήσει κάποια εμφάνιση για 14 χρόνια.

Ο Φιλ Κόλινς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Από το 2007 έχει υποστεί εξάρθρωση σπονδύλων στο λαιμό του και του έχει προκληθεί βλάβη στα νεύρα των χεριών του. Επίσης, από το 2015 κρατάει μπαστούνι.
«Δεν εξασκούμαι στο τραγούδι στο σπίτι, καθόλου. Οι πρόβες είναι η εξάσκηση. Το να τραγουδάω καθιστός αλλάζει τα πράγματα. Αλλά στις πρόσφατες σόλο περιοδείες μου διαπίστωσα πως δεν ήταν εμπόδιο. Το κοινό συνέχισε να ακούει και να ανταποκρίνεται», είπε ο ίδιος μιλώντας στον Guardian.

Πηγη https://www.in.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

«10»: Φορές που ο Iggy Pop μας άφησε με το στόμα ανοιχτό​

He got a lust for life...​


Στην ιστορία της rock μουσικής υπάρχουν αρκετοί μουσικοί ή τραγουδιστές που κατάφεραν να τραβήξουν πάνω τους το ενδιαφέρον του κόσμου χάρη στη μουσική τους, στις live εμφανίσεις τους και φυσικά, στις ιστορίες που τους περιβάλλουν. Πολλοί λίγοι όμως, μετρημένοι ίσως στα δάχτυλα του ενός χεριού, έχουν αγγίξει το επίπεδο υστεροφημίας που έχει εξασφαλίσει ο James Newell Osterberg Jr., περισσότερο γνωστός ως Iggy Pop.

Ο άνθρωπος, που έχει κερδίσει δικαίως τον τίτλο του «Νονού» του punk, στην πορεία του άγγιξε πολλές φορές την κορυφή, αλλά, και τον πάτο. Με βάση αυτό, νομίζω ότι αποτελεί μία από τις σπάνιες περιπτώσεις καλλιτέχνη που η φράση «ζωντανός θρύλος» μάλλον δεν είναι τόσο cliché όσο ακούγεται, κάτι που μπορούν να επιβεβαιώσουν και όλοι όσοι έχουν δει ποτέ κάποια live εμφάνιση του. Εξάλλου, μιλάμε για αυτόν που εγκαινίασε το stagediving και που οι εμφανίσεις του συνήθως εμπεριείχαν ακρότητες, αυτοτραυματισμούς, εμετούς αλλά και πολύ γυμνό.
Iggy Pop

Παρά τα χρόνια που έχουν περάσει πάντως, ο Iggy συνεχίζει να δίνει τον καλύτερο του εαυτό σε κάθε του συναυλία, κάτι που διαπιστώσαμε και το 2007 όταν μας είχε επισκεφτεί με τους Stooges σε ένα live που όσοι παρακολουθήσανε ακόμη μιλάνε για αυτό παρά τα χρόνια που έχουν περάσει.
Με αφορμή λοιπόν την επικείμενη συναυλία του στο Release Athens Festival, κι αφού εδώ και καιρό έχουμε βουτήξει στην πλούσια δισκογραφία του για να προετοιμαστούμε επαρκώς, είπαμε να ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις πιο διάσημες στιγμές που η περιφερόμενη αλητεία του Iggy Pop χτύπησε κόκκινο με απρόβλεπτα αποτελέσματα.
1
Iggy Pop

Εντάξει. Ό,τι και λέμε, ο μύθος του Iggy Pop σε τεράστιο βαθμό στήθηκε στα 70s όταν κάθε του ζωντανή εμφάνιση είχε ως στόχο να σοκάρει το κοινό και να το κάνει να θυμάται για πάντα αυτό που παρακολούθησε. Έτσι, και μετά το τέλος των Stogges, ο Iggy συνέχισε με μια σειρά από εμφανίσεις που άφησαν ιστορία. Ένα αυγουστιάτικο βράδυ του 1974 λοιπόν ο κιθαρίστας Ron Asheton, ντυμένος με στολή ναζί, ξεκίνησε να μαστιγώνει με δύναμη τον Iggy Pop πάνω στη σκηνή ενώ αυτός, παράλληλα, ούρλιαζε ρατσιστικές βρισιές προς ένα μαύρο θεατή προσπαθώντας να τον κάνει να τον μαχαιρώσει πάνω στη σκηνή. Και αφού τελικά αυτό δεν πέτυχε, ο Iggy χάραξε ένα τεράστιο X στο στήθος του και η συναυλία συνεχίστηκε κανονικά.
Α.Α.
2
Iggy Pop

Υπήρχε κάποτε μια λέσχη μοτοσικλετιστών στο Detroit, με το όνομα Scorpions, στους οποίους μάλλον δεν πολυάρεσε η φάτσα του Iggy. Όταν λοιπόν οι Stooges επισκέφτηκαν το στέκι τους το 1974, τα μέλη της λέσχης αποφάσισαν να τους τραμπουκήσουν, πετώντας αυγά στη σκηνή καθ' όλη τη διάρκεια της εμφάνισης. Η απάντηση που πήραν βέβαια ήταν άμεση με το συγκρότημα να παίζει για σαρανταπέντε λεπτά το "Louie Louie" και τον Iggy αντί για στίχους να επιδίδεται σε ένα ανελέητο βρισίδι προς τους μοτοσικλετιστές. Στο τέλος του τραγουδιού κατέβηκε από τη σκηνή και χωρίς να φοβάται τίποτα και κανέναν άρχισε να ρίχνει μπουκέτα προς πάσα κατεύθυνση. Φυσικά, έχασε σε αυτή την άνιση μάχη.
Σ.Τ.
3
Iggy Pop

Το καλοκαίρι του 1970, οι Stooges εμφανίζονται στο Goose Lake International Music Festival. Οι διοργανωτές γνωρίζοντας καλά τις ιδιαιτερότητες του τραγουδιστή τους ξεκαθαρίζουν ότι το stage diving απαγορεύεται ενώ έχουν φροντίσει να τοποθετήσουν κι ένα ξύλινο φράχτη που χωρίζει το συγκρότημα από το κοινό. Όπως μάλλον μπορείτε να φανταστείτε, όλο αυτό δεν πήγε πολύ καλά με τον Iggy Pop να βγαίνει στη σκηνή και να καλεί το κοινό να σπάσει βίαια το φράχτη, κάτι που οδήγησε σε μια απολύτως χαοτική κατάσταση με αποτέλεσμα ο – όχι και απολύτως νηφάλιος- Dave Alexander, μπασίστας του συγκροτήματος, να πανικοβληθεί και να χάσει το ρυθμό, κάτι που οδήγησε τελικά στην απόλυση του.
Α.Α.
4
Iggy Pop

Ήταν ένα ξέφρενο βράδυ του 1973, στη σκηνή του κλαμπ Richard στην Ατλάντα, όταν ο Iggy αντίκρισε μπροστά του έναν γορίλα. Φυσικά δεν ήταν αληθινός, αλλά ο Elton John ο οποίος είχε εισβάλει στη σκηνή φορώντας στολή γορίλα. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Iggy δεν κατάλαβε τη φάρσα και άρχισε να ουρλιάζει στο «ζώο». Όπως ο ίδιος παραδέχτηκε αργότερα σε συνέντευξή του, ήταν υπό την επήρεια LSD και φοβήθηκε πραγματικά, ενώ σκεφτόταν: «Θεέ μου! Τι να κάνω; Πως να τον αντιμετωπίσω; Με το ζόρι στέκομαι στα πόδια μου.»

Συνεχιζεται......
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

«10»: Φορές που ο Iggy Pop μας άφησε με το στόμα ανοιχτό​

He got a lust for life...​


Σ.Τ.
5
Iggy Pop

Μιλώντας κάποια στιγμή στο Rolling Stone ο Danny Fields, ο άνθρωπος που βοήθησε τους Stooges να κλείσουν δισκογραφικό συμβόλαιο στην Elektra, είχε αποκαλύψει πως μια βραδιά, ο Iggy Pop ετοιμαζόταν για μια ακόμη εμφάνιση περιμένοντας τον άνθρωπο που θα του έφερνε την ηρωίνη που είχε ζητήσει. Όμως, δυστυχώς δεν είχε καθόλου λεφτά πάνω του. Έτσι, κατευθύνθηκε προς τους VIP καλεσμένους και τους εξήγησε την κατάσταση ζητώντας τους να του δώσουν λεφτά για να πληρώσει τη δόση του καθώς αλλιώς δεν θα μπορούσε να γίνει το live. Έτσι κι έγινε όμως τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά με τον Iggy Pop να καταρρέει πάνω στη σκηνή λόγω υπερβολικής δόσης πριν προλάβει να τραγουδήσει ούτε νότα και το live να ακυρώνεται. Ευτυχώς ο Iggy επιβίωσε ενώ ο Fields ακόμη θεωρεί ότι ήταν μια άψογη μινιμαλιστική εμφάνιση κι ένα από τα καλύτερα σόου που έχει δει ποτέ!
Α.Α.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Περιμένοντας την live αυτοκτονία του​

Το 1973 κυκλοφορούσαν φήμες ότι ο Iggy σχεδίαζε να αυτοκτονήσει πάνω στη σκηνή. Δεδομένου του όσων διαβάσαμε πιο πάνω, δεν θα έπρεπε να μας κάνει και τόσο εντύπωση ότι χιλιάδες άνθρωποι το είχαν πιστέψει και πήγαιναν στα live του, περιμένοντας όντως κάτι τέτοιο να συμβεί. Σύμφωνα με τον Paul Trynka, έναν θαμώνα του Rodney Bingenheimer’s English Disco, «υπήρχαν κουτσομπολιά ότι ο Iggy ζητούσε ένα εκατομμύριο δολάρια από έναν Νεοϋορκέζο promoter για να αυτοκτονήσει ζωντανά στο Madison Square Garden». Ο Andy Warhol απ’ την άλλη υποστήριζε ότι του είχε πει πώς θα αυτοκτονούσε σε ένα πρωτοχρονιάτικο σόου στο New York’s Aacademy of Music. Ευτυχώς δεν συνέβη τίποτα απ’ τα δύο.

Η αποκάλυψη του πέους του​

Στην μικρή πόλη του Romeo, στο Michigan, ο κόσμος θα έβλεπε για πρώτη φορά onstage το πέος του, το σωτήριο έτος 1968. Οι αρχές θα ενημερώνονταν, οι αστυνομικοί θα ορμούσαν μέσα στο μαγαζί για να τον συλλάβουν αλλά αντί γι’ αυτό, απλά θα μοίραζαν γκλομπιές αριστερά δεξιά στο κοινό (και στον ίδιο) και θα έφευγαν χωρίς να πάρουν μαζί τους και αυτόν τον θεότρελο επιδειξία. Αυτό θα έδινε το θάρρος στον Iggy να συνεχίσει το onstage κατέβασμα των παντελονιών του για πολλά χρόνια ακόμη.

Όταν ο Ντέιβιντ Μπόουι επισκέφθηκε τον Iggy Pop στο κέντρο απεξάρτησης για να του πάει ναρκωτικά (1974)​

Το 1974 οι προσπάθειές του για solo καριέρα δεν πήγαιναν και τόσο καλά, με την εξάρτησή του απ’ τα ναρκωτικά να έχει χειροτερέψει επικίνδυνα. Προκειμένου να ξεφύγει από όλα όσα του είχαν κάψει το μυαλό, κλείστηκε εθελοντικά για αποτοξίνωση σε ψυχιατρική κλινική. Οι φίλοι του όμως σκέφτηκαν ότι θα ένιωθε μοναξιές και αποφάσισαν να τον επισκεφτούν με μερικά δωράκια και όταν λέμε «φίλοι» του, εννοούμε τον David Bowie και όταν λέμε «δωράκια», εννοούμε προφανώς ναρκωτικά.

«Τρυπώσαμε μέσα στο νοσοκομείο γεμάτοι ναρκωτικά για εκείνον», θα πει το 2002 σε συνέντευξή του ο Bowie. «Δεν ήταν καλά και αυτό ήταν το μόνο που ξέραμε. Σκεφτήκαμε να του φέρουμε μερικά ναρκωτικά, γιατί προφανώς δε θα είχε πιει καθόλου εδώ και μέρες». Ωστόσο, οι γιατροί που φρόντιζαν τον Iggy, σε ένα ρεσιτάλ αγένειας, δεν τους επέτρεψαν να τα περάσουν μέσα. Τι να πεις.

Πηγη www.rocking.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

O Alice Cooper είναι ένας θρύλος και εμείς μικροί για να τον εντάξουμε στην πολιτική μας μιζέρια​



O Alice Cooper είναι μία από τις μορφές που παρουσιάσθηκαν στην μουσική τα τελευταία 55 χρόνια και έχει κερδίσει με την αξία του τον σεβασμό και την εκτίμηση εκατομμυρίων φίλων, όχι μόνο της μουσικής, αλλά μερικές φορές και για το περιεχόμενο των τραγουδιών του που έκανε πολλά από αυτά διαχρονικά και να διατηρούνται αναλλοίωτα μέσα στο πέρασμα του χρόνου.

Βέβαια είναι ευνόητο το ότι δεν μπορούν να έχουν όλοι την ίδια εκτίμηση για την αξία του, όμως αυτοί οι λίγοι που ακόμα στην χώρα μας δεν έχουν πέσει στην παγίδα των πολιτικών αντιπαραθέσεων και ξέρουν 5 πράγματα από μουσική γελάνε με τις υπερβολές που διαβάζουν

Βέβαια δεν είναι εύκολο να αποδεχθούμε την εμφάνιση του Alice Cooper δίπλα στον Sakis, όμως ο σκοπός της συναυλίας ήταν σημαντικός για την χώρα μας και εντάξει, το Ηρώδειο πια έχει γίνει ένας χώρος στον οποίο μπορούν να εμφανιστούν οι πάντες, αρκεί να έχουν τα κονέ.
Παραθέτω μία σειρά από τραγούδια για τα οποία ο Alice Cooper θα μείνει στην ιστορία και σημειώνω ότι ειδικά οι γυναίκες πρέπει να τον έχουν σε μεγαλύτερη εκτίμηση για το Only Women Bleed που έχει γράψει


https://open.spotify.com/playlist/0...source=embed_player_m&utm_medium=desktop&nd=1

Πηγη https://apotis4stis5.com
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Κάρλος Σαντάνα​

Μεξικάνικης καταγωγής αμερικανός κιθαρίστας και τραγουδοποιός, που έγινε γνωστός τη δεκαετία του ‘60, παντρεύοντας τη λάτιν μουσική με το ροκ.



Ο Κάρλος Σαντάνα (Carlos Santana) είναι μεξικάνικης καταγωγής αμερικανός κιθαρίστας και τραγουδοποιός, από τις σημαίνουσες προσωπικότητες της ροκ μουσικής. Είναι ίσως ο σημαντικότερος καλλιτέχνης απ’ όλους όσοι προσπάθησαν τη δεκαετία του ‘60 να παντρέψουν τη λάτιν μουσική με το ροκ, αξιοποιώντας αφροκουβανέζικους ρυθμούς και κιθαριστικά στιλ της τζαζ και του λευκού μπλουζ.
Ο Κάρλος Σαντάνα γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1947 στην πόλη Αουτλάν της πολιτείας Χαλίσκο του Μεξικού. Ξεκίνησε να παίζει βιολί σε ηλικία πέντε ετών και στα οκτώ του άλλαξε όργανο και άρχισε να μαθαίνει κιθάρα, υπό την επίβλεψη του πατέρα του που ήταν μουσικός του μαριάτσι. Ως έφηβος, έπαιζε σε συγκροτήματα στην Τιχουάνα (συνοριακή πόλη του Μεξικού με τις ΗΠΑ), όπου εντρύφησε όχι μόνο στο τοπικό μουσικό ιδίωμα, το νορτένιο, αλλά και στα μπλουζ του T- Μπόουν Γουόκερ και του Μπι Μπι Κινγκ. Αν και η οικογένειά του μετακόμισε στο Σαν Φρανσίσκο τη δεκαετία του ‘60, ο Σαντάνα επέστρεφε συχνά στην Τιχουάνα για να αντλήσει εμπνεύσεις.

Η δημιουργία του συγκροτήματος “Santana Blues Band”​


Επηρεασμένος από την αναπτυσσόμενη ροκ σκηνή της ευρύτερης περιοχής του Σαν Φρανσίσκο, δημιούργησε το 1966 το συγκρότημα Santana Blues Band, το οποίο κέντρισε την προσοχή του μουσικού ιμπρεσάριου Μπιλ Γκράχαμ. Το συγκρότημα άρχισε να παίζει στο θρυλικό κλαμπ Fillmore West και, αν και σε μεγάλο βαθμό άγνωστο, θριάμβευσε στο φεστιβάλ του Γούντστοκ το 1969.

Οι Santana το 1970. O Κάρλος Σαντάνα πρώτος από αριστερά.Τον ίδιο χρόνο ο Σαντάνα υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Columbia και η ονομασία του συγκροτήματός άλλαξε σε Santana. Οι τρεις πρώτοι δίσκοι του συγκροτήματός του «Santana» (1969), «Abraxas» (1970) και «Santana III» (1971), με επιτυχίες τα τραγούδια «Jingo», «Evil Ways», «Oye Como Va» του Τίτο Πουέντε και «Black Magic Woman» του Πίτερ Γκριν, είναι χαρακτηριστικά δείγματα του λεγόμενου «chicano rock», όπου η πολυρυθμική παράδοση από την οποία εμπνεόταν το γκρουπ μπολιαζόταν με τζαζ και φανκ ήχους και ρυθμούς. To «Caravanserai» (1972) χαρακτηρίστηκε από μία αλλαγή ύφους προς την κατεύθυνση της τζαζ. Το ξεχωριστό παίξιμο του Κάρλος Σαντάνα στην ηλεκτρική κιθάρα με τη διάρκεια του ήχου μιας μεμονωμένης νότας, αποτελεί το σήμα κατατεθέν της τεχνικής του.

Τζαζ – ροκ και θρησκευτικές αναζητήσεις​

Ωστόσο, τις επόμενες δύο δεκαετίες η μουσική παραγωγή του συγκροτήματος ήταν πιο άνιση - και λιγότερο εμπορικά επιτυχημένη - καθώς ο Σαντάνα στράφηκε περισσότερο στο τζαζ-ροκ, που αντανακλούσε τον θαυμασμό του για τους Μάιλς Ντέιβις και Τζον Κολτρέιν, και συνεργάστηκε με καλλιτέχνες τζαζ όπως ο Μπάντι Μάιλς, ο Στάνλεϊ Κλαρκ και ο Τζον ΜακΛάφλιν.

Έχοντας δείξει νωρίτερα ενδιαφέρον για την πνευματικότητα, ιδιαίτερα τη φιλοσοφία του ινδού γκουρού Σρι Τσινμόι, δάσκαλου του διαλογισμού, ο Σαντάνα έγινε αναγεννημένος Χριστιανός το 1992. Ο διαλογισμός και ο μυστικισμός άρχισαν να παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του και ο ίδιος έβλεπε τον εαυτό του ως μουσικό σαμάνο, επιδιώκοντας τα τραγούδια του να προσφέρουν ελπίδα και γιατρειά στον ακροατή τους.


Ο Κάρλος Σαντάνα το 1978Η αντίληψή του αυτή κορυφώθηκε με το «Supernatural» (1999), το άλμπουμ που τον έφερε και πάλι στο μουσικό προσκήνιο και την εμπορική επιτυχία, με την υποστήριξη άξιων συνεργατών, όπως ο Ρομπ Τόμας των Matchbox Twenty, η Λορίν Χιλ από το χώρο του χιπ-χοπ και ο θρύλος της κιθάρας Έρικ Κλάπτον. Το 2000 κέρδισε τρία λάτιν Γκράμι και οκτώ Γκράμι, επιβεβαιώνοντας ότι οι ένδοξες μέρες της τζαζ, των αφροκουβανέζικων ρυθμών και των μπλουζ καλά κρατούν.

Νωρίτερα, το 1986, ο Σαντάνα είχε συνυπογράψει τη μουσική επένδυση της ταινίας του Λουίς Βάλντεζ «La Bamba» (1987), που βασιζόταν στη ζωή του Ρίτσι Βάλενς, ενός από τα ινδάλματα του Σαντάνα, καθιστώντας τις λάτιν-ποπ προσμείξεις δημοφιλείς σε μια νέα γενιά ακροατών.

Γκράμι για το «The Game of Love»​


Το εξαιρετικά επιτυχημένο «Supernatural» διαδέχτηκε, κινούμενο σε παρόμοια αισθητική κατεύθυνση, το άλμπουμ «Shaman», με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού καλεσμένων καλλιτεχνών, όπως η Μισέλ Μπραντς, ο Seal, η Μέισι Γκρέι, η Dido και ο Πλάθιντο Ντομίνγκο. Ο Σαντάνα κέρδισε ένα Γκράμι για το τραγούδι «The Game of Love».
Οι επόμενες κυκλοφορίες του συγκροτήματός του περιλάμβαναν τα άλμπουμ «All That I Am» (2005), «Corazón» (2014) και «Santana IV» (2016). Το 2014 έγραψε το τραγούδι «Dar um jeito» (We Will Find a Way)», σε συνεργασία με τον ράπερ Γουάικλιφ Τζιν, που ήταν ο επίσημος ύμνος του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου της Βραζιλίας.
Ο Κάρλος Σαντάνα έγινε αμερικανός πολίτης το 1965 και το 1973 παντρεύτηκε την Ντέμπορα Κινγκ, κόρη του μπλουζίστα Σόντερς Κινγκ, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά. Μαζί συνέστησαν το φιλανθρωπικό ίδρυμα Milagro (θαύμα), το οποίο παρέχει οικονομική βοήθεια για εκπαιδευτικούς και ιατρικούς σκοπούς σε μη έχοντες. Το 2007, ύστερα από 34 χρόνια γάμου, το ζευγάρι χώρισε και τρία χρόνια αργότερα ο Κάρλος Σαντάνα παντρεύτηκε την ντράμερ Σίντι Μπλάκμαν.

PraisingPraisingPraising

Πηγή: www.sansimera.gr





️
O θρύλος Κάρλος Σαντάνα λιποθύμησε στη σκηνή από θερμική εξάντληση κι αφυδάτωση κατά τη διάρκεια συναυλίας το βράδυ της Τρίτης (5 Ιουλίου) στο Μίσιγκαν.

️
Άμεσα μεταφέρθηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών McLaren Clarkston για παρακολούθηση της υγεία του κι είναι καλά, όπως ανακοίνωσε απόψε ο μάνατζερ του Santana, Michael Vrionis.
 
Τελευταία επεξεργασία:

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Κατ Στίβενς​

Κυπριακής καταγωγής συνθέτης και τραγουδιστής. Αφού έκανε σπουδαία καριέρα στην Αγγλία, ασπάστηκε τον ισλαμισμό και μετονομάστηκε Γιουσέφ Ισλάμ.
1666370262063.png

Ο συνθέτης και τραγουδιστής Κατ Στίβενς (Cat Stevens), λιγότερο γνωστός ως Στέφανος - Δημήτρης Γεωργίου, γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου του 1948 στο Λονδίνο. Ο πατέρας του ήταν ελληνοκύπριος και η μητέρα του σουηδέζα.
Στη μουσική διακρίθηκε από τα εφηβικά του, ακόμα, χρόνια. Το 1965 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη βρετανική μουσική σκηνή με το ψευδώνυμο Στιβ Άνταμς. Σύντομα, όμως, υιοθέτησε το όνομα Κατ Στίβενς, με το οποίο κυκλοφόρησε πολλά τραγούδια του και σε ηλικία μόλις 18 ετών έκανε την πρώτη του επιτυχία με το I Love My Dog.

Η καριέρα του έφτασε στο απόγειό της κατά τη δεκαετία του 1970. Οκτώ διαδοχικοί δίσκοι του έγιναν χρυσοί, ενώ πολλά τραγούδια του κυριάρχησαν στον βρετανικό και τον αμερικάνικο πίνακα επιτυχιών. Ξεχωρίζουν τα άλμπουμ του Tea for the Tillerman (1970), Catch Bull at Four (1972) και Buddha and the Chocolate Box (1974), ενώ στα πιο δημοφιλή τραγούδια του περιλαμβάνονται τα: Wild World (1970), Moonshadow (1971) και Oh Very Young (1974).

Ένα τροχαίο ατύχημα το 1977, που παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή, ήταν η αφορμή για να αλλάξει την κοσμοθεωρία του και να αλλαξοπιστήσει. Ασπάστηκε το Ισλάμ, μετονομάστηκε σε Γιουσούφ Ισλάμ και εγκατέλειψε την μέχρι τότε επιτυχημένη καριέρα του. Παντρεύτηκε, απέκτησε πέντε παιδιά, διέθεσε όλη την περιουσία του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ ίδρυσε κι ένα μουσουλμανικό σχολείο στο Λονδίνο.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ εξέφρασε με διάφορους τρόπους την αντίθεσή του. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στις ΗΠΑ, το 2004, οι αμερικανικές αρχές έκριναν ότι οι δραστηριότητές του μπορεί να συνδέονται με την τρομοκρατία και τον απέλασαν ως ανεπιθύμητο.





Πηγή: www.sansimera.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Pink Floyd: Οι μύθοι δεν πεθαίνουν ποτέ​

Pink Floyd: Οι μύθοι δεν πεθαίνουν ποτέ


Oι Pink Floyd ανήκουν σε μία μικρή ομάδα καλλιτεχνών που κατάφεραν να σπάσουν την συνηθισμένη περιορισμένη χρονικά περίοδο που έχει απήχηση ένας καλλιτέχνης στο ευρύ κοινό.

Όσοι έζησαν την πορεία τους όλα αυτά τα χρόνια ουσιαστικά ξέρουν ότι τελείωσαν με την κυκλοφορία του Final Cut αυτό όχι γιατί ο Roger Waters ήταν το μυαλό τους, αλλά γιατί οι Pink Floyd μέχρι το 1985 ήταν ένα σύνολο που βασιζόταν στους David Gilmour και Roger Waters, η μουσική ισορροπία που υπήρχε μεταξύ τους κρατούσε τα άλμπουμ του συγκροτήματος σε ένα επίπεδο που δεν μπόρεσαν ποτέ να φτάσουν τα άλμπουμ που ακολούθησαν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν καλά.

Αυτό το ήξερε ο Gilmour γι' αυτό και δεν κυκλοφορούσε συχνά δίσκους κάτω από το όνομα του συγκροτήματος, το ίδιο συνέβη βέβαια και με τα προσωπικά άλμπουμ του Roger Waters που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά της περιόδου που ήταν μέλος των Pink Floyd.

Αν ψάξουμε στην μουσική ιστορία θα διαπιστώσουμε ότι τα μεγάλα συγκροτήματα ήταν αυτά που είχαν τουλάχιστον δύο ισάξια μέλη, αυτό γιατί δύο κορυφαίοι μουσικοί προσφέρουν στο κοινό την επιλογή δύο διαφορετικών απόψεων που συχνά ανανεώνει το ενδιαφέρον του.

Η περίοδος με τον Syd Barrett ήταν εξαιρετική, αλλά περιόριζε το συγκρότημα σε ψυχεδελικούς ήχους που είχαν ημερομηνία λήξης, γι' αυτό και επήλθε ο χωρισμός.

Οι απόψεις των David Gilmour και Roger Waters που λένε συχνά ότι το συγκρότημα ή και η πιθανή μελλοντική συνεργασία τους έχει τελειώσει, έχει σαν βάση την εκμετάλλευση όσο μπορούν περισσότερο της προσωπικής τους καριέρας, όσο μπορεί να γίνει αυτό, γιατί τα χρόνια πέρασαν και κανείς δεν μπορεί να έχει την απαίτηση από μουσικούς που είναι γύρω στα 70 χρόνια τους , να μας δίνουν αυτά που έδιναν όταν ήταν νέοι.


Όμως η εμπειρία των Gilmour και Mason σε συνεργασία με τον Phil Manzanera που είναι εξαιρετικός μουσικός, γι' αυτό και ζήτησε την συνεργασία του ο Gilmour, μας χάρισε ένα ακόμα άλμπουμ με συνθέσεις του αδικημένου Richard Wright, δώρο από το συγκρότημα που έρχεται να συντηρήσει τον μύθο τους που δημιουργήθηκε ουσιαστικά από έργα όπως τα Atom Heart Mother, Dark Side Of The Moon, Wish You Were Here και The Wall.

Αυτά τα άλμπουμ θα ακούνε οι νέοι και στους επόμενους αιώνες αφού εντάχθηκαν πια σ' αυτό που ονομάζουμε κλασική μουσική.


Στα επόμενα χρόνια ίσως μάθουμε αν υποχωρήσει ο εγωισμός των Waters και Gilmour και απολαύσουμε ένα ακόμα άλμπουμ συνεργασίας τους, συνήθως φτάνοντας προς το τέλος οι άνθρωποι γίνονται πιο λογικοί, οπότε προσωπικά δεν αποκλείω μία μελλοντική συνεργασία, μια και δεν έχει πια νόημα η αντιπαλότητα.

Ο μύθος υπάρχει όμως και μεταφέρεται χρονικά στους νεότερους ανεξάρτητα των εξελίξεων.

Κώστας Ζουγρής
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πίνοντας μπύρες με τον Bruce Springsteen​

Πίνοντας μπύρες με τον Bruce Springsteen



Τον Ιανουάριο του 1973 από το μακρινό μας New Jersey και συγκεκριμένα από το Asbury Park, δεχθήκαμε χαιρετίσματα από τον άνθρωπο που ξεκίνησε ως ένας λέτσος αλητάκος παίζοντας σε υπόγεια παρακμιακά μαγαζιά της πόλης του και εξελίχθηκε ίσως σε ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα, όχι μόνο της ροκ μουσικής σκηνής, αλλά και ολόκληρης της Αμερικής και του λαού της. Το ντεμπούτο άλμπουμ του Greetings from Asbury Park, N.J. ήταν η αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού, η αρχή για την διεκδίκηση και τελικά την επιτυχημένη κατάκτηση της κορυφής. Κυρίες και Κύριοι ας υποδεχτούμεμε ένα θερμό χειροκρότημα τον Bruce Springsteen.
Τα παιδικά του χρόνια ήταν όπως κάθε μέσης οικογένειας εκείνη την εποχή, με μπαμπά οδηγό λεωφορείων και μαμά γραμματέα. Από μικρό παιδί είχε μια κλίση προς την μουσική και έτσι η μητέρα του, όταν ήταν 13 χρονών, αγόρασε την πρώτη του κιθάρα έναντι 18 δολαρίων και όταν ο γιός της πήγε 16 πήρε δάνειο για να του προσφέρει μια κιθάρα αξίας 60 δολαρίων. Σε ηλικία 18 ετών απέτυχε στα τεστ φυσικής κατάστασης και έτσι δεν πήγε να προσφέρει τις ‘’υπηρεσίες’’ του στον πόλεμο του Βιετνάμ. Στα πρώτα του μουσικά βήματα το παρατσούκλι του ήταν ‘’Γιατρός’’ το οποίο αργότερα μετονομάστηκε στο γνωστό και μη εξαιρετέο ‘’Αφεντικό’’.
Έχοντας πουλήσει πάνω από 64 εκατομμύρια άλμπουμ στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και πάνω από 120 εκατομμύρια δίσκους σε ολόκληρο τον κόσμο, κατέχει υψηλότατη θέση στους καλλιτέχνες με τις περισσότερες εμπορικές πωλήσεις. Αποδείξεις της κορυφαίας και ποιοτικής δουλειάς του είναι η συλλογή του η οποία απαρτίζεται από 2 χρυσές σφαίρες, 20 βραβεία Grammy, καθώς επίσης και 1 βραβείο όσκαρτο 1994 για τo soundtrack της ταινίας Philadelphia. Το 1999 ο Bono των U2 εισήγαγε τον πολύ καλό του φίλοστο Rock N’ Roll Hall Of Fame.
Στο ενεργητικό του μέχρι στιγμής έχει 18 στούντιο άλμπουμ:
Greetings from Asbury Park, N.J. (1973)
The Wild, the Innocent & the E Street Shuffle (1973)
Born to Run (1975)
Darkness on the Edge of Town (1978)
The River (1980)
Nebraska (1982)
Born in the U.S.A. (1984)
Tunnel of Love (1987)
Human Touch (1992)
Lucky Town (1992)
The Ghost of Tom Joad (1995)
The Rising (2002)
Devils & Dust (2005)
We Shall Overcome: The Seeger Sessions (2006)
Magic (2007)
Working on a Dream (2009)
WreckingBall (2012)
HighHopes (2014)


Χωρίς καμία αμφιβολία λοιπόν ο Bruce αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φαινόμενα έχοντας βάλει μια τεράστια υπογραφή στην κουλτούρα και την ταυτότητα της μουσικής σκηνής που αντιπροσωπεύει για πάνω από 40 χρόνια. Στα περισσότερα βήματα του βάδισε πλάι πλάι με τηνE-StreetBand και μαζί έφτιαξαν έναν απίθανο μαγικό κόσμο γεμάτο από αυθεντική μουσική, επηρεάζοντας σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό τις μεταγενέστερες γενιές.
bruce1

Δεν είναι όμως μόνο αυτά που τον έχουν φέρει στην κορυφή και έχει κερδίσει απλόχερα την αγάπη του κόσμου. Είναι το πραγματικό πρόσωπο του ανθρώπου πίσω από όλη αυτήν την επιτυχία. Το ‘’Αφεντικό’’ σήμερα θεωρείται στην Αμερική ένα μεγάλο λαϊκό σύμβολο, ένας μεγάλος λαϊκός ήρωας έχοντας μια ξεχωριστή θέση στις καρδίες του κόσμου.
Ο Springsteen τραγουδάει και παίζει μουσική για να επηρεάσει, να προβληματίσει και να αποδείξει ότι αφουγκράζεται τον απλό πολίτη της χώρας του και δεν αποκόπτεται ποτέ από αυτόν. Οι στίχοι του βγάζουν οργή, μελαγχολία, όνειρο, ελπίδα και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο για τον καθέναν. Στο videoclip του Born in the U.S.A. εμφανίζεται παθιασμένος βροντοφωνάζοντας ότι γεννήθηκε στην Αμερική δείχνοντας μια εικόνα από τον μόχθο και την βιοπάλη του απλού ‘’καθημερινού’’ ανθρώπου.
Δεν προκάλεσε ποτέ με την προσωπική του ζωή, ούτε απασχόλησε ιδιαίτερα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Πάντοτε έκανε επαγγελματικά βήματα επενδύοντας στην ποιότητα και όχι στην πρόχειρο-δουλειά που θα αποφέρει γρήγορο χρήμα και ενδεχομένως να είναι από τους λίγους καλλιτέχνες που δεν καρπώνεται αποτυχία στο βιογραφικό του. Σε όλη του την καριέρα είναι προσιτός στον κόσμο ανταποδίδοντας έμπρακτα την αγάπη που εισπράττει. Δεν αρνήθηκε ποτέ να βγάλει φωτογραφίες και να υπογράψει αυτόγραφα σε θαυμαστές, ούτε αρνήθηκε να έχει έναν σύντομο διάλογο μαζί τους.


Οι συναυλίες του είναι άκρως επιτυχημένες. Δεν κατέχει μάλιστα αδίκως τον τίτλο, μαζί με την E-Street Band, της καλύτερης μπάντας σε συναυλία. Όταν το κοινό τραγουδάει μαζί του νιώθει και δείχνει σαν μικρό παιδί και γίνεται στην κυριολεξία ένα με τον κόσμο. Κατεβαίνει από την σκηνή, μπαίνει μέσα στο πλήθος δημιουργώντας μια μεγάλη αγκαλιά, ανεβάζει στη σκηνή μικρά παιδιά και τους δίνει το μικρόφωνο να τραγουδήσουν χωρίς να νοιάζεται για το πώς ακούγονται.
Είναι από τους μόνους καλλιτέχνες που έχει κάνει support στον ίδιο του τον εαυτό. Κάποιες ώρες πριν αρχίσει επίσημα η συναυλία του είχει βγει μόνος του με την κιθάρα του και τραγούδησε για τον ελάχιστο κόσμο που είχε μαζευτεί μέχρι εκείνη την ώρα. Όταν τελείωσε το σύντομο σετ των 3 τραγουδιών είπε στον κόσμο ‘’τα λέμε αργότερα’’.
Είναι ο άνθρωπος που τον νιώθεις σαν δικό σου. Για παράδειγμα εάν ήσουν γείτονας του και σου είχε τελειώσει ο καφές, θα του χτύπαγες την πόρτα, θα του έλεγες να σου δανείσει λίγο καφέ και θα σου απαντούσε ‘’έλα μέσα να πιούμε μαζί μια κούπα’’. Είναι ο άνθρωπος που όταν θα είχες ανάγκη θα σε βοηθούσε, όπως έκανε με έναν πλανόδιο μουσικό που πήρε την κιθάρα του και έπαιξε γι αυτόν βοηθώνταςτον στην είσπραξη της ημέρας. Είναι ο άνθρωπος που όταν θα ήθελες να του μιλήσεις για ένα σοβαρό ζήτημα θα σε έβγαζε έξω για μπύρες, θα σε άκουγε με μεγάλη προσοχή και θα γινόταν ένα με το πρόβλημα σου. Είναι ο άνθρωπος που όταν θα είχες ένα πρόβλημα και θα χρειαζόσουν μια συμβουλή θα σου την έδινε. Το έτος 2000 στην ταινία HighFidelity όταν ο John Cusack χρειάστηκε την βοήθεια του εκείνος εμφανίστηκε από το πουθενά, σαν αληθινός φίλος, δίνοντας πολύτιμη λύση στον πρωταγωνιστή συνοδευόμενη από χαλαρά μπλουζ.

Ο 64χρονος ζωντανός θρύλος συνεχίζει ασταμάτητος να προσφέρει ακούραστα την πολύτιμη παρουσία του στις υπηρεσίες του ροκ και αντί να αναπαράγει παλιές επιτυχίες, όπως πολλοί άλλοι της ηλικίας του, παρουσιάζει συνεχώς νέες πετυχημένες δουλειές ισάξιες του μεγάλου ονόματος του, δίνοντας την εντύπωση ότι κάθε μέρα σκέφτεται και ετοιμάζει ακούραστα κάτι καινούργιο. Ο Bruceείναι ένας αδιόρθωτος νέος. Γι’ αυτό άλλωστε πλέον και οι εμφανίσεις του αγγίζουν τις 4 ώρες ζωντανής παρουσίας! Όταν τελειώνει το βασικό live set έχει καθιερώσει με τον κόσμο ένα παιχνίδι στο οποίο άτομα από το κοινό σηκώνοντας ψηλά στα χέρια τους μεγάλα χαρτόνια, πάνω στα οποία είναι γραμμένα τίτλοι τραγουδιών, του λένε πιο κομμάτι θέλουν να παίξει ζωντανά επιτόπου.

bruce2
Με την τεράστια πορεία, την συμβολή του και φυσικά την ασταμάτητη ενέργεια του, ο Springsteen δίνει ελπίδα στον λαό του να ονειρευτεί. Τα λέει όλα στο τραγούδι Dream baby dream στον νέο του δίσκο High Hopes. Ονειρέψου για ένα καλύτερο αύριο και όλα θα πάνε καλά αρκεί να το πιστέψεις. Μαζί πάμε μπροστά. Αυτό είναι το ‘’Αφεντικό’’. Αυτός είναι ο λαϊκός, ακομπλεξάριστος άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Ο δικός μας Bruce Springsteen.

Πηγη https://apotis4stis5.com
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

J. J. Cale: Ένας αντιήρωας του ροκ...​

J. J. Cale: Ένας αντιήρωας του ροκ...


Ο J.J. Cale είχε γεννηθεί στις 5 Δεκεμβρίου του 1938 και έφυγε από κοντά μας στις 26 Ιουλίου του 2013

Πάντα χαμηλού προφίλ, αυτός ο αντι-ήρωας του ροκ έχει επηρεάσει πολλούς νέους καλλιτέχνες, κάτι που έκανε σταθερά εδώ και αρκετές δεκαετίες.

Ανάμεσα σ' αυτούς που παραδέχονται την επίδραση της μουσικής του στα τραγούδια τους και στον τρόπο παιξίματος της κιθάρας, ξεχωρίζουμε ονόματα όπως οι Eric Clapton, Neil Young, Mark Knopfler, Wilco και πολλοί άλλοι που οδηγούν τις επιρροές του μέχρι τις μέρες μας, σε ονόματα όπως ο Μ. Ward και η Jenny Lewis.


Ο J.J. Cale, με τη σειρά του, προσπαθούσε από πολύ μικρός να μοιάσει στα διάφορα είδωλα που ανακάλυπτε από τον χώρο του μπλουζ και του ροκ ακούγοντας μουσική στα διάφορα κλαμπ της εποχής. Τα ονόματα που τον άγγιζαν τότε περισσότερο και αργότερα η μουσική τους θα μεταφερθεί στα τραγούδια του, ήταν αυτά των Clarence «Gatemouth» Brown, Chuck Berry, Les Paul, Chet Atkins.

Στα εφηβικά του χρόνια είχε φτιάξει το συγκρότημα Johnny Cale and The Valentines κάνοντας εμφανίσεις σε πολλές από τις γειτονικές πολιτείες της Οκλαχόμα, όπως βέβαια και στην πόλη Tulsa όπου και μεγάλωσε. Ως John Cale θα κυκλοφορήσει το 1958 το πρώτο του σινγκλ με τίτλο Shock Hop. Δύο χρόνια αργότερα θα ακολουθήσει το Troubles, Troubles με το όνομα John Cale Quintet.

Το 1964, ο Cale αφήνει την πόλη Tulsa της Οκλαχόμα και αποφασίζει να δοκιμάσει την τύχη του στην πόλη του Λος Αντζελες, όπως έκαναν και κάνουν πολλοί νέοι μουσικοί τότε και σήμερα.

Ο ιδιοκτήτης ενός γνωστού κλαμπ της πόλης θα είναι αυτός που θα τον ονομάσει J.J., για να ξεχωρίζει από τον άλλο Cale της εποχής, που ήταν ο John Cale των Velvet Underground. Το κλαμπ ήταν το Whiskey Α-Go-Go και ο ιδιοκτήτης του, Elmer Valentine, έβαζε τον J. J. Cale να τραγουδά όταν είχε ρεπό ο Johnny Rivers.


Στο Λος Αντζελες θα συναντήσει τον Leon Russell, που τον γνώριζε από την Tulsa, όταν ήταν απλώς ο Russell Bridges, και αυτός με τη σειρά του τον γνωρίζει στον σημαντικό παραγωγό της μουσικής Snuff Garrett, ο οποίος εκείνη την περίοδο δούλευε με καλλιτέχνες όπως οι Bobby Vee, Brian Hyland, Garry Lewis and the Playboys κ.ά. Ο Cale θα γίνει μηχανικός ήχου για πολλές ηχογραφήσεις τραγουδιστών, όπως ο Pat Boone και η Lesley Gore. Εκεί, σε κάποιο διάλειμμα, θα ηχογραφήσει το 1965 το After Midnight, το οποίο μάλιστα θα κυκλοφορήσει και σε μικρό δίσκο, για να ακολουθήσει στη συνέχεια και ένα άλμπουμ με το όνομα του συγκροτήματος Leather-Coated Minds. Το άλμπουμ αυτό είχε τίτλο Take Α Trip Down On Sunset Strip και το After Midnight υπάρχει σ' αυτό σαν ορχηστρικό κομμάτι. Σύντομα όμως θα κουραστεί από τη δουλειά στο στούντιο και μέσω του Garrett θα πάει στο Νάσβιλ, όπου αργότερα, με τη βοήθεια του νέου φίλου του Audie Ashworth, θα ηχογραφήσει το πρώτο του άλμπουμ, για το οποίο όμως κανείς δεν έδειξε ενδιαφέρον. Τελικά ο Leon Russell, που είχε δημιουργήσει τη δισκογραφική εταιρεία Shelter, θα το κυκλοφορήσει, χωρίς όμως να συμβεί κάτι το ιδιαίτερο.


Η απόφαση του Eric Clapton να διασκευάσει το After Midnight ύστερα από προτροπή μάλλον του φίλου τού J. J. Cale, Carl Radle, που έπαιζε στην μπάντα του, θα είναι το γεγονός που θα αλλάξει τη ζωή του ιδιότροπου μουσικού από την Οκλαχόμα και θα οδηγήσει σε μια σειρά από σημαντικές διασκευές στα τραγούδια του από μεγάλα ονόματα του ροκ.

Ο Cale όμως θα συνεχίσει να μη θέλει να είναι αυτό που λέμε είδωλο του ροκ και αρνείται να φωτογραφηθεί για τα εξώφυλλα των δίσκων του· Θα χρειασθεί να περάσουν αρκετά χρόνια για να εμφανισθεί με πραγματική φωτογραφία και να γίνει αναγνωρίσιμος από το κοινό. Για τίτλους στα άλμπουμ του θα επιλέγει σύντομες λέξεις, όπως Naturally, Really, Okie, προτιμώντας να εκφράζεται ακόμη και στους τίτλους των δίσκων του λιτά.

Παρά την επιτυχία τού After Midnight, αυτός θα επιλέξει να επιστρέψει στην Tulsa και να ζήσει σε ένα μικρό σπίτι μαζί με τη γυναίκα του και τον σκύλο τους. Παράλληλα θα φτιάξει ένα μικρό προσωπικό στούντιο, όπου και θα ασχολείται με τη μουσική κυκλοφορώντας σε αραιά διαστήματα κάποιο άλμπουμ.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα από τα αστέρια της μουσικής, που ψάχνουν καθημερινά τρόπους για να προκαλέσουν την επικαιρότητα, ο J.J. Cale θα εξελιχθεί σ' ένα είδος Howard Hughes του ροκ εντ ρολ και οι συνεντεύξεις του κατά καιρούς θα είναι ελάχιστες, με τις περισσότερες από αυτές μάλιστα να αναφέρονται σε τεχνικά μουσικά θέματα.

Στο Naturally, που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1972, εκτός από τη δικιά του εκδοχή στο After Midnight, υπάρχουν και τα Crazy Mama, που θα γίνει η πρώτη του προσωπική επιτυχία, το Call Me The Breeze, που θα διασκευάσουν λίγο αργότερα οι Lynyrd Skynyrd, και η όμορφη μπαλάντα με τον τίτλο Magnolia. Την ίδια χρονιά θα κυκλοφορήσει και το δεύτερο άλμπουμ με τίτλο Really. Στη συνέχεια βέβαια ποτέ ξανά δεν θα κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ μέσα στην ίδια χρονιά.

Το 1974 θα κυκλοφορήσει το Okie και η διασκευή που έκαναν οι Lynyrd Skynyrd στο τραγούδι του Call Me The Breeze για το άλμπουμ τους Second Helping θα του αποφέρει αρκετά χρήματα για να μετακομίσει σε μεγαλύτερο σπίτι στο Tennessee, όπου και θα φτιάξει και δικό του στούντιο μαζί με τον φίλο και συνεργάτη του Audie Ashworth.

Δύο χρόνια αργότερα θα κυκλοφορήσει το Troubadour, στο οποίο το πρώτο σινγκλ θα είναι το Hey Baby, που θα κάνει μια σύντομη παρουσία μέσα στα 100 πρώτα τραγούδια της Αμερικής. Στη δεύτερη πλευρά του δίσκου θα υπάρχει το Cocaine, το οποίο αρχικά ήθελε να ηχογραφήσει σε τζαζ ύφος, όπως έκανε στις ηχογραφήσεις του ο Mose Allison, αλλά τελικά ο Ashworth τον έπεισε να το κάνει πιο ροκ.


Τον Απρίλιο του 1976 ο Cale παρουσιάζει το άλμπουμ του στην Ευρώπη και σε συναυλία του στο Hammersmith Odeon ο Eric Clapton ακούει το Cocaine και το ηχογραφεί αμέσως για το άλμπουμ του Slowhand. Στα επόμενα χρόνια το Cocaine θα ακούγεται σχεδόν κάθε βράδυ σε όλα τα κλαμπ που έπαιζαν ροκ μουσική, και μάλιστα είναι από τα λίγα κομμάτια της δεκαετίας του '70 που ακόμη και σήμερα ακούγονται συχνά.

Ο Clapton μάλιστα αργότερα θα δηλώσει ότι το δικό του τραγούδι Lay Down Sally είναι ο ήχος που κάποιος Ευρωπαίος θα μπορούσε να ηχογραφήσει σαν πιο κοντινό σ' αυτό που δημιουργούσε ο J. J. Cale.

Στο άλμπουμ 5 που θα κυκλοφορήσει το 1979, υπάρχει το Sensitive Kind, το οποίο θα αγνοηθεί όμως από το κοινό, που δεν θα κάνει το ίδιο και στη διασκευή που θα κάνουν στο τραγούδι οι Santana.


Θα ακολουθήσουν τα άλμπουμ Shades 1981, που θα είναι το τελευταίο του για την εταιρεία Shelter, Grasshopper, 1982, που είναι το πρώτο του για τη Mercury, το 8 το 1983 και στη συνέχεια οι κυκλοφορίες του θα αραιώσουν, με το Travel-Log του 1989, το Number 10 το 1992, το Closer Το You το 1994, το Guitar Man το 1996, έναν χρόνο αργότερα το Anyway The Wind Blows, και η ουσιαστική επιστροφή του θα γίνει το 2004, με το άλμπουμ Το Tulsa And Back, που θα οδηγήσει και στη βραβευμένη συνεργασία του με τον Clapton στο Road Το Escondido το 2006.

Τελευταίος του δίσκος ήταν, σε ηλικία πια 71 ετών, το Roll On. Πρόκειται για ένα άλμπουμ στο οποίο μας έδειξε για ακόμη μία φορά αυτό που ήξερε πολύ καλά, δηλαδή να υπνωτίζει τον ακροατή του φτιάχνοντας τραγούδια που ακόμη προκαλούν ενδιαφέρον.

Πηγη https://apotis4stis5.com
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

8 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για τον Rod Stewart​


8 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για τον Rod Stewart

Ο Rod Stewart γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 1945 στο βόρειο Λονδίνο, το μικρότερο από τα πέντε παιδιά της οικογένειας.

Η πρώτη του επαγγελματική δουλειά ως μουσικός ήταν στο group «Jimmy Powell & the Five Dimensions» όπου έπαιζε φυσαρμόνικα, στις αρχές της δεκαετίας των ‘60s.

Το ταλέντο του ως τραγουδιστή ανακάλυψε ο τότε καταξιωμένος τραγουδιστής των blues, Long John Baldry, ο οποίος αφού ζήτησε την έγκριση της μητέρας του, του πρόσφερε δουλειά με αμοιβή 35 λιρών την εβδομάδα όταν ο Rod Steward ήταν μόλις 19 ετών.
maxresdefault 1
Το 1969 κυκλοφόρησε το πρώτο του solo album με τίτλο «An Old Raincoat Won’t Ever Let You Down» ενώ η λαμπρή πορεία που ακολουθεί η καριέρα του για περισσότερες από πέντε δεκαετίες έχει βραβευτεί με Grammy και Brit Award και έχει συμπεριληφθεί στους «100 Καλύτερους Καλλιτέχνες όλων των Εποχών» του Billboard Hot 100 με σειρά κατάταξης στο Νο. 17.
R 1795443 1554620339 2098.jpeg
Υπάρχουν όμως κάποια γεγονότα που ίσως δεν γνωρίζετε για τον Rod Stewart. Ας δούμε μερικά από αυτά:

1) Το πλήρες όνομά του είναι Roderick David Stewart και έχει τιμηθεί με τον τίτλο «Sir» από την Βασίλισσα της Αγγλίας.

2) Η πρώτη του δουλειά ήταν να παραδίδει εφημερίδες από το πρακτορείο τύπου του πατέρα του, μετά δούλεψε για μικρό χρονικό διάστημα ως εργάτης σε νεκροταφείο και αργότερα ως βοηθός στο κατάστημα με κορνίζες του αδελφού του.

3) Ήταν αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας του σχολείου του και το παιδικό του όνειρο ήταν να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

4) Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι προτίμησε να γίνει μουσικός αφού μπορούσε να μεθάει και να γράφει μουσική ενώ δεν θα μπορούσε να μεθάει και να παίζει ποδόσφαιρο.

5) Ήταν φανατικός υποστηρικτής του κινήματος πυρηνικού αφοπλισμού και έλαβε μέρος σε πολλές διαδηλώσεις για αυτό το σκοπό, όπου και συνελήφθη τρεις φορές.

6) Το 1963, σε ηλικία 18 ετών, υιοθέτησε το χτένισμα «κοκοράκι» το οποίο αργότερα έγινε και το σήμα κατατεθέν του διάσημου καλλιτέχνη, ενώ στα πρώτα της καριέρας του αυτό το χτένισμα και το εκκεντρικό ντύσιμό του έγιναν η αφορμή για το παρατσούκλι που τον ακολουθούσε «Rod the Mod».

7) Στην πορεία της μακρόχρονης καριέρας του έχει συνεργαστεί με πάρα πολλούς καλλιτέχνες και ήταν τραγουδιστής του συγκροτήματος «Faces» από το 1969 έως το 1975.

8) Ο Rod Stewart έχει αποκτήσει συνολικά 8 παιδιά από 5 διαφορετικές συντρόφους του.
PROD Rod Stewart
Μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Rod Stewart:





Πηγη www.ogdoo.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Μοναδική φωνή είχε ο Freddie Mercury...​

Μοναδική φωνή είχε ο Freddie Mercury...


O Φρέντι Μέρκιουρι γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1946 και έφυγε από την ζωή στις 24 Νοεμβρίου του 1991...

Ο Μέρκιουρι γεννήθηκε ως Φαρόχ Μπουλσάρα στη Ζανζιβάρη, ένα αφρικανικό νησί που τότε ήταν βρετανική αποικία και σήμερα μέρος της Τανζανίας. Οι γονείς του, Μπόμι (1908–2003) και Τζερ Μπουλσάρα (1922–2016), και η μικρότερη αδερφή του Κασμίρα, ήταν Παρσί με καταγωγή από την Ινδία. Ως Παρσί, η οικογένεια ασπαζόταν την θρησκεία του ζωροαστρισμού. Η οικογένεια είχε μεταναστεύσει στη Ζανζιβάρη για να μπορέσει να συνεχίσει ο πατέρας του την εργασία του ως ταμίας στο βρετανικό αποικιακό γραφείο.


Το 1955 στάλθηκε πίσω στην Ινδία στο St. Peter's School, ένα αγγλικό οικοτροφείο αρρένων στο Panchgani, 250 χλμ. περίπου από τη Βομβάη (το σημερινό Mumbai). Εκεί πήρε το παρατσούκλι «Φρέντι» που θα κρατούσε για όλη του τη ζωή. Ο διευθυντής του σχολείου παρατήρησε το μουσικό ταλέντο του Φρέντι και πρότεινε στους γονείς του να κάνει μαθήματα πιάνου, πράγμα που έγινε όταν ήταν επτά ετών. Επίσης τραγουδούσε στην χορωδία του σχολείου.

Στην ηλικία δώδεκα ετών προσχώρησε στο πενταμελές μουσικό συγκρότημα The Hectics το οποίο έπαιζε σε διάφορες κυρίως σχολικές εκδηλώσεις. Το 1963 επέστρεψε στη Ζανζιβάρη, η οποία στα τέλη του της χρονιάς απέκτησε την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο. Αφού τον Ιανουάριο του 1964 ξέσπασε βίαιη επανάσταση κατά του σουλτάνου της Ζανζιβάρης ο δεκαεπτάχρονος τότε Φρέντι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το νησί μαζί με τους γονείς και την αδελφή του.


Το 1968 οι Τιμ Στάφελ (τραγουδιστής και μπασίστας), Μπράιαν Μέι (κιθάρα) και Ρότζερ Τέιλορ (ντραμς) ίδρυσαν την μπάντα Smile.
Η οικογένεια του Μέρκιουρι εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο, όπου ο Μέρκιουρι σπούδασε γραφιστική στο Ealing College of Art και αποφοίτησε το 1969.
Μετά την αποφοίτησή του, ο Μέρκιουρι συμμετείχε σε έναν αριθμό συγκροτημάτων και πουλούσε μεταχειρισμένα ρούχα την Αγορά Κένσινγκτον στο Λονδίνο με την κοπέλα του, Μαίρη Όστιν. Επίσης, εργάστηκε ως αχθοφόρος στο Αεροδρόμιο Heathrow.

Οι τότε φίλοι του -αλλά και ο Ρότζερ Τέιλορ μετέπειτα- τον περιγράφουν ως έναν ήσυχο και ντροπαλό νεαρό με μεγάλο ενδιαφέρον στη μουσική. Το 1969 συμμετείχε στο συγκρότημα από το Λίβερπουλ με όνομα Ibex, το οποίο αργότερα μετονομάστηκε σε Wreckage. Μπήκε στην μπάντα The Dovedale Towers για ένα σύντομο χρονικό διάστημα και, όταν αυτή απέτυχε, μπήκε στους Sour Milk Sea, οι οποίοι επίσης διαλύθηκαν στις αρχές του 1970.

Οι Smile διαλύθηκαν όταν ο Τιμ Στάφελ αποχώρησε και επανενώθηκαν τον Απρίλιο του 1970 με την προσθήκη του Μέρκιουρι (φωνητικά). Ο Τζον Ντίκον (μπάσο) εισήλθε στη μπάντα το 1971. Ο Μέρκιουρι επέλεξε για το συγκρότημα το καινούριο όνομα "Queen". Αργότερα δήλωσε ότι "είναι προφανώς πολύ μεγαλειώδες, και ακούγεται εξαίσιο. Είναι ένα δυνατό όνομα, πολύ οικουμενικό και άμεσο.

Είχα σίγουρα επίγνωση των γκέι συνειρμών, αλλά αυτό ήταν μόνο μία πλευρά του". Περίπου την ίδια περίοδο άλλαξε και το επίθετό του, Μπουλσάρα, σε Μέρκιουρι. Σύμφωνα με τον Μπράιαν Μέι, υπάρχει σχέση με το κομμάτι του Μέρκιουρι My Fairy King από το πρώτο άλμπουμ των Queen. Αυτό περιέχει τον ακόλουθο στίχο: «Mother Mercury, look what they've done to me, I cannot run I cannot hide.» Αφού ηχογραφήθηκε το κομμάτι ο Φρέντι Μπουλσάρα ρωτήθηκε εάν η «Mother Mercury» του τραγουδιού αναφέρεται στην μητέρα του και αυτός απάντησε: «Yes, and from now on I'll be Freddie Mercury.»

Λίγο πριν την κυκλοφορία του πρώτου ομώνυμου άλμπουμ τους, ο Μέρκιουρι σχεδίασε το λογότυπο της μπάντας, γνωστό ως το "έμβλημα των Queen". Το λογότυπο συνδυάζει ζωδιακά σύμβολα των τεσσάρων μελών των Queen: δύο λιονταριών για τους Ντίκον και Τέιλορ, έναν κάβουρα για τον Μέι, και δύο νεράιδες για τον Μέρκιουρι.Τα λιοντάρια αγκαλιάζουν ένα καλλιγραφικό γράμμα Q, ο κάβουρας στέκεται πάνω από το γράμμα με φλόγες να βγαίνουν από πάνω του, και οι νεράιδες καταφεύγουν κάτω από το κάθε λιοντάρι. Επίσης, μέσα στο Q υπάρχει ένα στέμμα και όλο το λογότυπο επισκιάζεται από έναν μεγάλο φοίνικα.

Σύμφωνα με έρευνα που έκαναν Τσέχοι, Σουηδοί και Αυστριακοί επιστήμονες, η φωνή του Freddie Mercury είχε ξεχωριστές δυνατότητες που υπήρχαν μόνο σε τενόρους της όπερας όπως ο Luciano Pavarotti.

Πηγη https://apotis4stis5.com
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

O Terry Hall ήταν κομμάτι της ζωής μας​


Από Κώστας Ζουγρής,

Ο θάνατος του Terry Hall μετά από σύντομη ασθένεια μας δείχνει για μία ακόμα φορά την ματαιότητα της ζωής που ξεκινάει και διανύει μια διαδρομή στο πουθενά για να καταλήξει στο απόλυτο τίποτα.
Video Url


Γιατί ουσιαστικά ανύπαρκτη είναι η κάθε στιγμή που ζούμε αφού περνάει και οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε την ικανότητα να εκτιμήσουμε την σημασία της.

Η μουσική συνεισφορά του Terry Hall μέσα από πολλά μουσικά σχήματα άφησε τα σημάδια της σε όσους μεγάλωσαν στην δεκαετία του '80, αλλά δεν άφησε χωρίς μηνύματα και τους νέους της δεκαετίας του '90.


Συγκρότημα που αναβίωσε το Ska οι Specials πολέμησαν με τα τραγούδια τους την πολιτική της Θάτσερ που μπορεί να βελτίωσε την ζωή των Βρετανών σε πολλά επίπεδα, όμως αυτό δεν ήταν χωρίς κόστος και πολλοί δεν κατάφεραν να συνέλθουν από τις μεταρρυθμίσεις της.

Specials, Fun Boy Three, Colour Field, Vegas, 4 σχήματα στα οποία ο Terry Hall έπαιξε σημαντικό ρόλο και θα τα θυμούντια όσο ζουν, όχι μόνο οι Βρετανοί, αλλά όλοι όσοι αγαπούν την μουσική.


Μπορεί στην δεκαετία του '90 να είχε υποχωρήσει η δημοτικότητα του, όμως ηχογράφησε ωραία τραγούδια και στην προσωπική του καριέρα, ενώ ήταν δραστήριος και στον αιώνα που διανύουμε.

Ο θάνατος του πήρε μεγάλη έκταση στην Βρετανία, γιατί η συμβολή του ήταν σημαντική στην διάπλαση των σημερινών 50ρηδων οι οποίοι και κατέχουν λογικά τις βασικές θέσεις στην Βρετανική κοινωνία σήμερα.


O Elvis Costello είπε ότι η φωνή του ήταν σαν ένα τέλειο όργανο.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Annie Lennox – Η φωνή...!​

Annie Lennox – Η φωνή...!


Σαράντα λόγοι που η Annie Lennox, σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone, βρίσκεται στη λίστα με τους 100 καλύτερους ερμηνευτές μετά το 1955. H Annie έγινε 68 ετών



Και το tracklist

In the Garden (1981)
1Eurythmics - Never Gonna Cry Again
Sweet Dreams (Are Made of This) (1983)
2Eurythmics - I've got an Angel
3Eurythmics - This City Never Sleeps -
4Eurythmics - The Walk
Touch (1983)
5Regrets
6Eurythmics - Here Comes The Rain Again
7Eurythmics - Who's That Girl?
8Aqua
9Eurythmics - Paint A Rumor
Be Yourself Tonight (1985)
10Eurythmics - There Must Be An Angel (Playing With My Heart)
11Eurythmics, Aretha Franklin - Sisters Are Doin' It for Themselves
12Eurythmics - It's Alright (Baby's Coming Back)
Revenge (1986)
13Eurythmics - Miracle of Love
14Eurythmics - Thorn In My Side
15Eurythmics - Missionary Man
Savage (1987)
16Eurythmics - You Have Placed a Chill In My Heart
17Eurythmics - I Need A Man
18Eurythmics - Wide Eyed Girl
19I Need You
20Brand New Day
We Too Are One (1989)
21Eurythmics - We Two Are One
22Eurythmics - Don't Ask Me Why
23Eurythmics - Revival
24How Long
Diva (1992)
25Annie Lennox - Why
26Annie Lennox - Precious
27Annie Lennox - Cold
Medusa (1995)
28Annie Lennox - Take Me To The River
29Annie Lennox - I Can't Get Next To You
30Annie Lennox - Waiting In Vain
Peace (1999)
31Eurythmics - I Saved the World Today
32Eurythmics - 17 Again
Bare (2003)
33Annie Lennox - A Thousand Beautiful Things
34Wonderful
Songs of Mass Destruction (2007)
35Annie Lennox - Sing
36Annie Lennox - Big Sky
37Annie Lennox - Dark Road
Nostalgia (2014)
38Annie Lennox - I Put A Spell On You
39Annie Lennox - September In The Rain
40Annie Lennox - Strange Fruit
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πίτερ Γκάμπριελ​

peter-gabriel-1986-en-vivo-getty-web-1024x576.jpgpeter-gabriel-on-stage-black-green-background.jpg

Ο Πίτερ Μπράιαν Γκάμπριελ (αγγλικά: Peter Brian Gabriel‎, γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1950) είναι Άγγλος τραγουδιστής-τραγουδοποιός, μουσικός και ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σταδιοδρομία​

Έγινε αρχικά διάσημος ως κύριος τραγουδιστής και φλαουτίστας του progressive rock συγκροτήματος Genesis. Μετά την αποχώρησή του από τους Genesis το 1975, ο Γκάμπριελ συνέχισε με μια επιτυχημένη σόλο καριέρα, με το "Solsbury Hill" το πρώτο σινγκλ του.
Το άλμπουμ του So, του 1986, είναι το περισσότερο εμπορικά επιτυχημένο άλμπουμ του, και είναι πιστοποιημένο ως τριπλά πλατινένιο στη Μεγάλη Βρετανία και πέντε φορές πλατινένιο στις ΗΠΑ.
Η μεγαλύτερη επιτυχία του άλμπουμ, το «Sledgehammer», κέρδισε ένα ρεκόρ εννέα βραβείων MTV στο MTV Video Music Awards 1987, και παραμένει το μουσικό βίντεο με τις περισσότερες προβολές στην ιστορία των MTV.
Ο Γκάμπριελ υπήρξε πρωτοπόρος της παγκόσμιας μουσικής για ένα μεγάλο μέρος της καριέρας του. Είναι συνιδρυτής του φεστιβάλ WOMAD το 1982. Συνέχισε να επικεντρώνεται στην παραγωγή και την προώθηση της παγκόσμιας μουσικής μέσω του Real World Records. Είναι, επίσης, πρωτοπόρος στις ψηφιακές μεθόδους διανομής για τη μουσική, ως συνιδρυτής του OD2, μια από τις πρώτες online υπηρεσίες download μουσικής.
Ο Γκάμπριελ έχει συμμετάσχει σε πολλές ανθρωπιστικές προσπάθειες. Το 1980, κυκλοφόρησε το αντι-απαρτχάιντ single "Biko".Έχει συμμετάσχει σε αρκετές συναυλίες για όφελος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της περιοδείας Human Rights Now! της Διεθνούς Αμνηστίας το 1988, και συνίδρυσε την WITNESS, μια οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα το 1992.Ο Γκάμπριελ ανέπτυξε την οργάνωση Οι Πρεσβύτεροι με τον Ρίτσαρντ Μπράνσον, η οποία ξεκίνησε από τον Νέλσον Μαντέλα το 2007.

Διακρίσεις​

Ο Πίτερ Γκάμπριελ έχει κερδίσει τρία Βραβεία BRIT, κερδίζοντας το Καλύτερου Βρετανού το 1987,έξι βραβεία Γκράμι, δεκατρία MTV Video Music Awards, το πρώτο Βραβείο Πρωτοπόρου στα Μουσικά Βραβεία BT Digital, το βραβείο για Επίτευγμα Ζωής του περιοδικού Q,το βραβείο Ivor Novello για Επιτεύγματα Ζωήςκαι το Πολικό Μουσικό Βραβείο. Είχε γίνει είδωλο BMI στα 57α ετήσια Βραβεία BMI Λονδίνο για την "επιρροή του σε γενιές δημιουργών μουσικής".
Σε αναγνώριση των πολλών ετών του ακτιβισμού για τα ανθρώπινα δικαιώματα, έλαβε το βραβείο Άνθρωπος της Ειρήνης από τους βραβευθέντες με Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, και το περιοδικό Time ονόμασε τον Γκάμπριελ έναν από τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο.Το AllMusic περιέγραψε τον Γκάμπριελ ως «έναν από τους πιο φιλόδοξους, καινοτόμους μουσικούς της ροκ, καθώς και έναν από τα πιο πολιτικούς της». Εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame ως μέλος των Genesis, το 2010, ακολουθούμενη από την εισαγωγή του ως σόλο καλλιτέχνη από το 2014.






 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Neil Diamond από τους κορυφαίους​

Neil Diamond από τους κορυφαίους

Από Γιάννης Πετρίδης,

Η πρόσφατη είσοδος του Neil Diamond στον οργανισμό του Rock and Roll Hall of Fame, αποκατέστησε μία αδικία για έναν από τους πιο πετυχημένους τραγουδιστές και συνθέτες όλων των εποχών.

Δεκάδες τραγούδια του έγιναν επιτυχίες από τον ίδιο και άλλους ερμηνευτές, ο τρόπος ερμηνείας του έχει επηρεάσει μεγάλα ονόματα του ροκ, όπως ο Bruce Springsteen, όμως το αδύνατό του σημείο, που μέχρι πριν από δύο μήνες τον είχε κρατήσει εκτός του μεγάλου μουσείου του ροκ, ήταν οι καταπληκτικές μελωδίες του που δεν συνάδουν με την εικόνα του ροκ τραγουδιστή.

Ο Neil Diamond γεννήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 1941, στο Brooklyn της Νέας Υόρκης, και ούτε ο ίδιος δεν θυμάται καλά από πότε ασχολήθηκε με τη μουσική.

Οταν ήταν 16 ετών παρακολούθησε μια εμφάνιση του τραγουδιστή της φολκ Pete Seeger στη Νέα Υόρκη μαζί με μερικά άλλα παιδιά που είχαν γράψει ένα τραγούδι, το οποίο παρουσίασαν στον Seeger, και με αυτήν την αφορμή ο Diamond μπήκε στη διαδικασία να σκεφτεί για το αν θα μπορούσε και ο ίδιος να γράψει κάποιο τραγούδι. Ετσι, επιστρέφοντας στο σπίτι του από τη συναυλία αγόρασε μια κιθάρα και άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα μουσικής και να γράφει τραγούδια.
Αρχισε να γράφει τραγούδια για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του να εκφρασθεί και για να γίνει πιο εύκολα αποδεκτός από τους συμμαθητές του.


Η υποτροφία που κέρδισε για την πανεπιστημιακή σχολή της Βιολογίας δεν στάθηκε αρκετή για να τον κρατήσει μακριά από τη μουσική, έτσι αποφάσισε να την εγκαταλείψει και να προσληφθεί ως συνθέτης σε μία από τις εταιρείες της εποχής, ενώ παράλληλα νοίκιασε έναν μικρό χώρο στο Μανχάταν, πάνω ακριβώς από το κλαμπ Birdland, αγόρασε ένα πιάνο με 35 δολάρια και έγραφε συνέχεια τραγούδια.


Στην αρχή ηχογράφησε δύο αποτυχημένους μικρούς δίσκους, σαν ντουέτο με τον φίλο του Jack Parker, ο οποίος έκανε μαθήματα για τενόρος, με το όνομα Neil and Jack, με επακόλουθο την απόρριψή τους το 1963 από την εταιρεία Columbia, η οποία θα πληρώσει 10 χρόνια αργότερα ένα εκπληκτικό ποσό για την εποχή για να τον εντάξει στο δυναμικό της.
Πρότυπό του εκείνη την εποχή ο Neil Diamond είχε τον συμμαθητή του, στο Γυμνάσιο Lincoln, Neil Sedaca, ο οποίος σε νεαρή ηλικία είχε γνωρίσει αρκετές επιτυχίες ως επαγγελματίας τραγουδιστής και ακουγόταν συχνά στο ραδιόφωνο.


Την ίδια περίοδο έπαιζε σε διάφορα μικρά καφέ του Γκρίνουιτζ Βίλατζ, όπου και γνώρισε τη συνθετική δυάδα των Jeff Barry και Ellie Greenwich, ζευγάρι που τον παρουσίασε στον Jerry Wexler, ο οποίος τον βοήθησε στο να υπογράψει σε μια νέα τότε μικρή δισκογραφική εταιρεία, την Bang.


Η πρώτη του επιτυχία δεν ήλθε από τον ίδιο, αλλά από το συγκρότημα των Jay and The Americans και τη σύνθεσή του Sunday and me. Οι Monkees του χάρισαν ακόμα δύο μεγάλες επιτυχίες με τα Ι'm a believer και Α litlle bit me, a little bit you.

Ο ίδιος ακολούθησε με το Solitary man, που ακούστηκε σε διάφορες πόλεις, αλλά η καθοριστική επιτυχία ήλθε αργότερα με το Cherry, cherry.
Στη σκηνική του παρουσία αρχικά προσπάθησε να μιμηθεί τον Sammy Davis Jr., αλλά γρήγορα συνειδητοποίησε ότι αυτό ήταν αδύνατο, όπως το ίδιο αδύνατο ήταν να μιμηθεί τον Elvis Presley, ο οποίος ήταν μοναδικός· στη συνέχεια κατέφυγε στον Harry Belafonte, μέχρι να καταλάβει οριστικά ότι δεν έπρεπε να μιμηθεί κανέναν αλλά να βασιστεί μόνο στο δικό του ταλέντο, με επακόλουθο ακόμα και σήμερα, σε ηλικία 70 ετών, να είναι, όποτε κάνει εμφανίσεις, στους 10 πιο εμπορικούς καλλιτέχνες της χρονιάς. Αλλωστε δεν είναι τυχαία ένας από τους 10 πιο πετυχημένους καλλιτέχνες στην Αμερική από το 1955 μέχρι σήμερα.

Η συνθετική του ικανότητα επηρέασε ονόματα όπως ο Elvis Presley και οι Deep Purple, που διασκεύασαν τραγούδια του, όπως το Kentucky woman, ο Bobby Womack το Sweet Caroline, οι Ugle Overkill το Girl you'll be a woman soon, το οποίο χρησιμοποίησε ο Quentin Tarrantino στην ταινία του Pulp Fiction, οι UB40 το Red red wine, ενώ οι εμφανίσεις του με διαφορετικού ρεπερτορίου ονόματα, όπως οι Herman's Hermits και οι Who, δεν βοήθησαν από τότε την εδραίωσή του στον χώρο της ροκ, κάτι που πέτυχε όμως με τη σχετικά πρόσφατη συνεργασία του με τον παραγωγό Rick Rubin, ο οποίος τον παρακαλούσε για αρκετά χρόνια να συνεργαστούν, μια και ήταν το καλλιτεχνικό του είδωλο, και κατάφερε να τον πείσει μόλις πριν από μερικά χρόνια και να κάνει παραγωγή στα δύο τελευταία του άλμπουμ. Βασικό ρόλο σ' αυτό θα έπαιξε λογικά η επιτυχία που γνώρισε ο Rubin με τη συνεργασία που έκανε με τον Johnny Cash μερικούς μήνες πριν πεθάνει, με το γνωστό εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Το 1973 ο Diamond θα υπογράψει ένα πανάκριβο δισκογραφικό συμβόλαιο για εκείνη την εποχή, αξίας 5 εκατ. δολαρίων, με την εταιρεία Sony, για την οποία θα ηχογραφήσει τη μουσική της ταινίας Jonathan livingston seagull (Το πέταγμα του γλάρου). Τα έσοδα του δίσκου θα ξεπεράσουν αυτά της ταινίας και θα ανοίξουν τον δρόμο για να γράψει αργότερα τη μουσική για την αναβίωση της ταινίας Ο τραγουδιστής της τζαζ, το 1980, στην οποία εμφανίστηκε στον ρόλο του Al Jolson, δίπλα στον Lawrence Olivier και τη Lucie Arnaz. Για τον ρόλο του κέρδισε μία υποψηφιότητα για τις Χρυσές Σφαίρες, αλλά χαρακτηρίστηκε και ο χειρότερος ηθοποιός από τα ετήσια βραβεία Razzie. Επιτυχία του ήταν και το τραγούδι Heartlight, που ήταν εμπνευσμένο από την ταινία Ε.Τ. The extra terrestrial, του Steven Spielberg.

Είχε μεσολαβήσει η εμφάνισή του στο Τελευταίο βαλς του Martin Scorsese, που ήταν η αποχαιρετιστήρια συναυλία των Band, και η συνεργασία του με τον Robbie Robertson, που ήταν ο παραγωγός το 1976 στο άλμπουμ Beautiful Noise και η μοναδική συνεργασία του με την Barbra Streisand στο τραγούδι You don't bring me flowers. Με την Barbra είχαν τραγουδήσει για πρώτη φορά μαζί στις αρχές της δεκαετίας του '60, ως μέλη της χορωδίας All City, στη Νέα Υόρκη.

Στη δεκαετία του '70, που ήταν και η πιο πετυχημένη στη μακρόχρονη πορεία του στη μουσική, ηχογράφησε και το Song sung blue, μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, μελωδία που είναι βασισμένη σε μέρος από το κονσέρτο για πιάνο Νο 21 του Mozart, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο Diamond άκουγε κλασική μουσική και έχει επηρεαστεί από αυτήν σε αρκετές μελωδίες του.
Από τη δεκαετία του '90, οι δραστηριότητές του είναι περισσότερο αισθητές από τις πετυχημένες συναυλίες του, τις διασκευές στα τραγούδια του, όπως αυτή των Smash Mouth το 2001 στο Ι'm Α Believer ή του Johnny Cash στο ομώνυμο άλμπουμ του 2000 Solitary Man.

Το 2008 και ύστερα από σχεδόν 50 χρόνια καριέρας, το άλμπουμ του Home before dark γίνεται το πρώτο που φτάνει στην κορυφή του αμερικανικού καταλόγου επιτυχιών, κάτι που δεν είχε πετύχει ούτε το πλατινένιο ζωντανά ηχογραφημένο Hot August night στη δεκαετία του '70.
Πριν από μερικές εβδομάδες κυκλοφόρησε το άλμπουμ Dreams, στο οποίο για πρώτη φορά περιλαμβάνει αποκλειστικά διασκευές του σε τραγούδια άλλων συνθετών.

Η ένταξή του στο Rock and Roll Hall of Fame βάζει οριστικό τέλος στην αμφισβήτηση μέρους του μουσικού Τύπου, που είχε επιφυλάξεις στο να κάνει αποδεκτό στη ροκ οικογένεια τον Neil Diamond. Τώρα, όπως δήλωσε ο ίδιος, νιώθει ευτυχισμένος που ανήκει στο ίδιο κλαμπ με ονόματα όπως οι Beatles, ο Elvis Presley, ο Ray Charles και οι Everly Brothers.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Eric Clapton, είναι ο Θεός της κιθάρας;​

Eric Clapton, είναι ο Θεός της κιθάρας;



Ο Eric Clapton συμπλήρωσε 61 χρόνια καριέρας γράφοντας τη δικιά του ιστορία στη μουσική, που μέσα από τη συμμετοχή του σε διάφορα συγκροτήματα και τη συνεργασία του με πολλούς μουσικούς μάλλον δεν έχει προηγούμενο. Πρόσφατα ανήγγειλε την απόφασή του να σταματήσει σύντομα τις ζωντανές συναυλίες, αλλά ήδη προγραμμάτισε μία για τους επόμενους μήνες.

Από τις μέρες που περιπλανιόταν στις αρχές της δεκαετίας του '60 παίζοντας κιθάρα στα κλαμπ της Αθήνας, ουσιαστικά σαν τουρίστας, και ψάχνοντας να βγάλει χρήματα για τις καθημερινές του ανάγκες έχουν περάσει πολλές δεκαετίες και κάθε μία από τις συμμετοχές του σε γνωστά μουσικά σχήματα είναι από μόνη της ικανή να του δώσει μια καλή θέση στην Ιστορία.

Γεννήθηκε στις 30 Μαρτίου 1945 στο Ripley, ένα μικρό χωριό που βρίσκεται 50 χιλιόμετρα μακριά από το Λονδίνο, αλλά τότε τουλάχιστον ήταν σαν να ζούσε σε άλλο πλανήτη.

Η Patricia Molly Clapton, μητέρα του Eric, ήταν μόλις 16 ετών όταν τον γέννησε και εγκατέλειψε το σπίτι της αφήνοντάς τον στη μητέρα της Rose και τον δεύτερο σύζυγό της, όταν ο Eric ήταν μόλις 2 ετών. Πατέρας του ήταν ένας 24χρονος Καναδός στρατιώτης, ο Edward Walter Fryer, που πριν γεννηθεί το παιδί τους, είχε φύγει από το σπίτι πηγαίνοντας στον πόλεμο και μετά το τέλος του πολέμου επέστρεψε στον Καναδά.

Ο Eric, μέχρι να γίνει 9 ετών, πίστευε ότι η γιαγιά του και ο θετός παππούς του ήταν οι γονείς του. Οταν το έμαθε, έπαθε πραγματικό σοκ και, όπως είπε, αυτό σημάδεψε τον χαρακτήρα του στα επόμενα χρόνια.

Η γιαγιά του ήταν αυτή που του αγόρασε την πρώτη του κιθάρα στα 13α γενέθλιά του και ο Eric, που άρχισε να μαθαίνει να παίζει από μικρός -σε ηλικία 16 ετών-, έκανε μποέμικη ζωή τριγυρνώντας στα διάφορα καφέ και τις παμπ του Λονδίνου παίζοντας με την κιθάρα του μπλουζ μελωδίες των Blind Boy Fuller, Big Bill Broonzy και Ramblin' Jack Elliott, συνήθως με τη συνοδεία κάποιου τραγουδιστή.
Εκείνη την περίοδο, κάθε Παρασκευή βράδυ, όλη η παρέα μαζευόταν στο σπίτι ενός μουσικού και άκουγε δίσκους Αμερικανών καλλιτεχνών.

Σε μια τέτοια συγκέντρωση ο Clapton άκουσε για πρώτη φορά δίσκους των Muddy Waters και Howlin' Wolf, ο ίδιος λίγο αργότερα ανακάλυψε και τον Robert Johnson και από τότε έγινε φανατικός φίλος των μπλουζ, που είναι η μουσική βάση σε σχεδόν όλες τις δραστηριότητές του εδώ και 45 χρόνια.

Το πρώτο του συγκρότημα, στις αρχές του 1963, ήταν οι Roosters, μέλος των οποίων ήταν και ο Tom McGuinness που αργότερα θα πάει στους Manfred Mann και στη συνέχεια θα φτιάξει τους McGuinness Flint. Μέχρι τον Αύγουστο του 1963 οι Roosters έπαιζαν στα κλαμπ του Λονδίνου, συχνά με μέλη των Rolling Stones που κι αυτοί τότε αναζητούσαν το δρόμο τους στη μουσική.

Στο τέλος της χρονιάς γίνεται μέλος των Yardbirds, από τους οποίους αποχωρεί τον Μάρτιο του 1965, όταν διαφωνεί για την ποπ στροφή του συγκροτήματος με τραγούδια όπως το For Your Love που ήταν σύνθεση του Graham Goulman, μετέπειτα μέλους των 10 cc., και ο οποίος την ίδια περίοδο έγραφε και για ονόματα όπως οι Herman's Hermits και Hollies. Στη θέση του οι Yardbirds πήραν τον Jeff Beck, με τον οποίο έπαιξαν πρόσφατα μαζί στο Λονδίνο. Ο Clapton σχεδόν αμέσως προσχώρησε στους Bluesbreakers του John Mayall.

Με τον Mayall, που ήταν 12 χρόνια μεγαλύτερος σε ηλικία και θεωρούνταν ο πατέρας του βρετανικού μπλουζ, ο Clapton δεν είχε κανένα πρόβλημα, αφού και οι δύο άκουγαν μόνο μουσική των μαύρων.

Η συνεργασία του με τον John Mayall έκανε μεγάλη εντύπωση στους φίλους των μπλουζ και ερμηνείες του, όπως στο Have You Ever Loved Α Woman με τον Jack Bruce στο μπάσο, οδήγησαν στο να γράφουν στους τοίχους του Λονδίνου οι φίλοι του το σύνθημα «Ο Eric Clapton είναι Θεός».
Στην περίοδο που ήταν με τον Mayall συμμετείχε σε ηχογραφήσεις μιας μπάντας που λεγόταν Powerhouse και μέλη της ήταν ο Steve Winwood και ο Jack Bruce.

Τον Ιούλιο του 1966 αφήνει τους Bluesbrakers, ηχογραφεί μερικά τραγούδια με τον Jimmy Page και στη συνέχεια με τον Jack Bruce και τον Ginger Baker φτιάχνουν το συγκρότημα των Cream, οι οποίοι «έσπασαν» το κατεστημένο που ήθελε τα συγκροτήματα να παίζουν μουσική για 15χρονα που ούρλιαζαν όταν τα παρακολουθούσαν.

Στην περίοδο που ήταν στους Cream, ο Clapton πέταγε στα σύννεφα και το σύνθημα «ο Clapton είναι Θεός» επηρέασε μάλλον αρνητικά στα επόμενα χρόνια τον χαρακτήρα του και τη γενική συμπεριφορά του οδηγώντας τον στα ναρκωτικά. Αρκετά χρόνια αργότερα δήλωσε ότι δεν συμφωνούσε με το σύνθημα. Στην ίδια περίοδο συμμετέχει στην ηχογράφηση του While My Guitar Gently Weeps των Beatles και στο άλμπουμ του Frank Zappa, We're On it For The Money.

Οταν διαλύονται οι Cream, τον Νοέμβριο του 1968, ο Clapton μαζί με τους Steve Winwood, Rick Grech και Ginger Baker φτιάχνουν το σύντομο σε διάρκεια σούπερ γκρουπ των Blind Faith.
Στις δραστηριότητές του το 1969 περιλαμβάνεται η συνεργασία του με τον John Lennon και την Plastic Ono Band, στο Live Peace In Toronto, και η συμμετοχή του σε συναυλίες και ηχογραφήσεις των Delaney, Bonnie and Friends.

Το 1970 με τη βοήθεια φίλων του μουσικών όπως οι Stephen Stills, Leon Russell, στα προσωπικά άλμπουμ των οποίων συμμετείχε ως κιθαρίστας, και μερικών μελών της μπάντας των Delaney and Bonnie ηχογραφεί το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο το όνομά του. Στο άλμπουμ αυτό υπήρχε η ερμηνεία του στο After Midnight του J.J. Cale, που κάνει τον Clapton γνωστό ως τραγουδιστή και τον J.J. Cale ως συνθέτη.

Ο ρόλος του τραγουδιστή συνεχίζεται και με το επόμενο συγκρότημα που δημιουργεί ο μεγάλος κιθαρίστας, τους Derek and the Dominos. Η Layla, τραγούδι εμπνευσμένο από την Patti Boyd, πρώην γυναίκα τού φίλου του George Harrison, γίνεται κλασική ροκ επιτυχία.

Από τραγική σύμπτωση στην περίοδο των ηχογραφήσεων αυτού του άλμπουμ μαθαίνει τον θάνατο του Jimi Hendrix, του οποίου μερικές μέρες πριν είχαν ηχογραφήσει τη σύνθεση Little Wing· ο Clapton μάλιστα είχε αγοράσει και μια κιθάρα με σκοπό να τη δώσει ως δώρο γενεθλίων στον Hendrix, ενώ λίγους μήνες αργότερα θα σκοτωθεί σε ατύχημα με τη μοτοσικλέτα του και ο Duane Allman που συμμετείχε στο άλμπουμ.

Το 1973 ο φίλος του Pete Townshend οργανώνει με το κονσέρτο στο θέατρο Rainbow στο Λονδίνο την επιστροφή του μεγάλου κιθαρίστα μετά την απεξάρτησή του από τα ναρκωτικά και το 1974 ηχογραφεί στην Αμερική το άλμπουμ 461 Ocean Boulevard στο οποίο υπήρχε και η διασκευή του στο Ι Shot The Sheriff του Bob Marley, τραγούδι που βοήθησε στο να γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό ο μεγάλος δημιουργός της ρέγκε.


Από τότε ηχογράφησε πολλά πετυχημένα άλμπουμ που η μουσική τους κινούνταν στον χώρο της κάντρι, του ροκ, της φολκ, αλλά πάνω από όλα του μπλουζ, που δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί τη βάση της μουσικής που μας παρουσίασε. Ανάμεσα στους κατά καιρούς συνεργάτες του μετά το 1980 είναι και οι Phil Collins, Bob Dylan, Mark Knopfler, Β.Β. King, J.J. Cale, Roger Waters κ.ά.


Εκτός από τα πολλά προσωπικά άλμπουμ και τις συνεργασίες με άλλους μουσικούς και συγκροτήματα, ο Clapton έχει γράψει μουσική για πολλές κινηματογραφικές ταινίες όπως τα The Hit (1984), Lethal Weapon (1987) μαζί με τον Michael Kamen, Rush (1991), The Van (1996) ενώ έχει και πολλά τραγούδια του να ακούγονται σε διάφορες ταινίες.
Ολες αυτές οι δραστηριότητες είχαν επακόλουθο να είναι ο μοναδικός καλλιτέχνης που έχει γίνει μέλος του γνωστού θεσμού Rock and Roll Hall Of Fame με τρεις διαφορετικές ιδιότητες, ως μέλος των Yardbirds, των Cream και ως μεμονωμένος καλλιτέχνης.


Το σχετικά πρόσφατο 20o στούντιο άλμπουμ του Old Sock που περιέχει κυρίως διασκευές, τον ξανάφερε για πολλοστή φορά στην επικαιρότητα, το 21ο κυκλοφόρησε πέρυσι στις 20 Μαϊου με τίτλο I Still Do.


O Eric είναι ο μόνος μουσικός στην ιστορία που έχει μπει με τρεις ιδιότητες στο Rock and Roll Hall Of Fame, σαν μέλος των Yardbirds και Cream και με την προσωπική του καριέρα, 23 άλλοι καλλιτέχνες έχουν μπει δύο φορές

Πηγη https://apotis4stis5.com
 

karellen

old member
Δημοσιεύσεις
5.408
Ηλικία
61
Μοτοσυκλέτα
Honda DAX 72 Τρου Αντβέ
Όνομα
Νίκος
Περιοχή
Καλαμάτα
Εδώ με την τυπάκλα Steve Winwood (δεν μπορώ ρε γμτ να βρω πλέον το Double Trouble,πρέπει να το κατεβάσανε)

 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Εδώ με την τυπάκλα Steve Winwood (δεν μπορώ ρε γμτ να βρω πλέον το Double Trouble,πρέπει να το κατεβάσανε)

Αυτη η κιθαρα Smileys drinking beer Emoticon

 
Top Bottom