Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.318
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Σαν σήμερα: Εκτελέστηκε ο Αγιος Βαλεντίνος


Ο άγιος που έδωσε το όνομά του στη γιορτή των ερωτευμένων

Η πιο επικρατούσα εκδοχή λέει πως ο επίσκοπος Βαλεντίνος γεννήθηκε τον 176 μ.Χ. στο Terni της Ιταλίας και εκτελέστηκε στις 14 Φεβρουαρίου του 273 μ.Χ. Μια άλλη εκδοχή μιλάει για έναν προγενέστερο του ιερέα (και οι δυο Ρωμαίοι Χριστιανοί) που θάφτηκε και αυτός στο ίδιο σημείο, στην Via Flaminia, έξω από την Ρώμη. Μια ακόμα εκδοχή βέβαια αναφέρει πως ο μύθος του Αγίου Βαλεντίνου χτίστηκε πάνω στον συνδυασμό των δυο αυτών ανθρώπων, που μαρτύρησαν για τον χριστιανισμό και τον κόσμο.


Η ιστορία του Αγίου Βαλεντίνου έχει επίσης διαφορετικές εκδοχές. Η πρώτη μιλάει για τον ιερέα που πάντρευε ζευγάρια χριστιανών, αν και αυτό απαγορευόταν εκείνη την εποχή στην Ρώμη, αφού ο αυτοκράτορας Κλαύδιος είχε διατάξει ότι όποιος βοηθούσε χριστιανούς τότε θα συλλαμβάνονταν ως εγκληματίας. Πράγματι ο Κλαύδιος τον συνέλαβε και τον φυλάκισε. Αρχικά τον συμπάθησε αλλά όταν ο ιερέας προσπάθησε να του αλλάξει την πίστη, τότε ο αυτοκράτορας διέταξε την εκτέλεση του. Τον χτύπησαν με ρόπαλα και τον λιθοβόλησαν αλλά ο Βαλεντίνος άντεξε. Τότε δόθηκε η εντολή να απαγχονιστεί.

Η άλλη εκδοχή μιλάει για τον Επίσκοπο Βαλεντίνο της σημερινής πόλης της Ιταλίας, Terni. Είχε συλληφθεί από τον δικαστή Αστέριο και όσο συζητούσε μαζί του την πίστη του, ο Αστέριος του είπε πως θα του φέρει μπροστά του την τυφλή του κόρη. Αν κατάφερνε να την κάνει να δει τότε θα έκανε ότι του ζητούσε. Ο Βαλεντίνος κατάφερε να αποκαταστήσει την όραση της κόρης του δικαστή και ο Αστέριος τον ρώτησε τι επιθυμούσε να κάνει γι’ αυτόν. Ο Βαλεντίνος τότε του ζήτησε να βαφτιστεί χριστιανός. Λέγεται μάλιστα πως ο Επίσκοπος ερωτεύτηκε την τυφλή κόρη του δικαστή, στέλνοντας της ένα γράμμα υπογράφοντάς με τη φράση «Με αγάπη από τον Βαλεντίνο σου».

Ο δικαστής Αστέριος βαφτίστηκε μαζί με ολόκληρη την οικογένειά του. Όμως αυτό εξόργισε τον αυτοκράτορα Κλαύδιο Β’. Τον συνέλαβαν και από εκεί και πέρα η ιστορία είναι ίδια με την πρώτη εκδοχή. Ο Κλαύδιος δεν άλλαξε πίστη και διέταξε την εκτέλεση του Επισκόπου.

Πίνακας του Φλαμανδού ζωγράφου Ντέιβιντ Τένιερς: Ο Άγιος Βαλεντίνος λαμβάνει ένα ροζάριο από την Παναγία



Ως γιορτή των ερωτευμένων ξεκίνησε να θεωρείται περίπου τον Μεσαίωνα και τον 14ο αιώνα έγινε η πρώτη αναφορά της στο ποίημα του Τζέφρι Τσόσερ, «Το κοινοβούλιο των πτηνών». Τον 17ο αιώνα φαίνεται πως η γιορτή των ερωτευμένων ήταν ήδη διαδεδομένη, αφού την αναφέρει και ο Σαίξπηρ στο έργο του «Άμλετ».

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι ημέρα γιορτής στην Αγγλικανική και την Λουθηρανική εκκλησία. Στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ο Άγιος Βαλεντίνος ο Πρεσβύτερος γιορτάζεται στις 6 Ιουλίου και ο Ιερομάρτυρας Άγιος Βαλεντίνος (ο Επίσκοπος του Terni) στις 30 Ιουλίου. Πάντως, η ανταλλαγή δώρων ή ευχετήριων καρτών μεταξύ ερωτευμένων ισχύει από τον 19ο αιώνα. Περισσότερο από έναν αιώνα αργότερα, η εμπορευματοποίηση της γιορτής της 14 Φεβρουαρίου, έφτασε το 2010 σε τζίρο 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η ημέρα των ερωτευμένων γιορτάζεται στην χώρα μας από τα τέλη της δεκαετίας του ’70.


Μονο εγω Γιορταζω σημερα ωρε HappyHappy
 
Τελευταία επεξεργασία:

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.318
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ


Οι “Βαλεντίνοι”και οι “Βαλεντίνες” των εταιρειών

Πέντε ιστορίες κεραυνοβόλου έρωτα και ανομολόγητου πάθους

Ανήμερα του Αγιού Βαλεντίνου. Η γιορτή των ερωτευμένων. Εκατομμύρια καρδούλες και αρκουδάκια θα αλλάξουν χέρια, ενώ ζευγάρια θα αποκαλούνται μεταξύ τους με εκφράσεις του τύπου “χουχουλίνι μου” και “κουραμπιεδοκουρκουκουμπινάκι μου”, εκτινάσσοντας τους γλυκαιμικούς τους δείκτες στα κόκκινα από την υπερβολική κατανάλωση σοκολάτας. Μας αρέσει δεν μας αρέσει, είναι μια πραγματικότητα. Αυτή η μέρα επίσης, προσφέρεται ιδανικά για όσες και για όσους θέλουν να εκφράσουν τα ανομολόγητα συναισθήματα τους στους Βαλεντίνους και στους Βαλεντίνες τους. Μυστικά, με κάρτες και λουλούδια από άγνωστο αποστολέα, με παραλήπτη το πρόσωπο ενδιαφέροντος.

Εμείς, ψάξαμε και βρήκαμε τους Βαλεντίνους και τις Βαλεντίνες γνωστών κατασκευαστριών και πέραν αυτού, εξασφαλίσαμε και σας παρουσιάζουμε τις επιστολές πάθους, στις οποίες και εξομολογούνται τον έρωτα τους.

ΒΜW - BMW

Αγκαπημένη μου BMW Μουτόγαντ! Ως γκνήσιο ξανθό και τέλειο γκεγμανικό τέκνο , ντεν τα μπορούσα να αγακπήσω κανέναν άλλο πέραν από ένα επίσης γκνήσιο ξανθό και τέλειο γκεγμανικό τέκνο, ντιλαντί, εμένα! Ιχ λίμπεντιχ! Ντέν μπογώ να το κγίβω άλλο, με αγκαπώ! Παγακαλώ πολύ ντετχείτε αυτά τα κύλιντγα από boxer ως δήλωση της αιώνιας και παντοτινής μου αγκάπης! Πείτε το “Ja” και υπόσχομαι ότι μαγζί, θα κατακτήσουμε τον κόσμο! Εννοώ ειγηνικά, γιατί έχουμε και κάτι πγοηγούμενα και μπογεί να παγεξηγκηθώ.

Σας θέλω, έγχω τγελαθεί μαζί σας, σας σκέφτομαι συνεχγώς, θέλω να είμαστε μαζί, να ζήσουμε μαζί και να γκεγάσουμε μαζί. Θέλω να τγώμε στγούντελ με φόντο τις Βαυαρικές Άλπεις, φογώντας σαντάλια με άσπγες κάλτσες. Θα γκνωγίζετε βέβαια ότι μπορώ να σας εγγυηθώ ένα βίο γκεμάτο άνεση και ασφάλεια, οι πωγήσεις, πάνε εξαιγετικά, τα γκε – ες είναι το πιο βαγύ χαγτί στην κατηγορία των αντβέντσουγ, ενώ και στις υπόγοιπες κατηγορίες, έχουμε εξαπολύσει Blitzkrieg και καταλαμβάνουμε συνέχεια εδάφη…εεε… μεγίδιο στις πωλήσεις ήτελα να πω.

Ευελπιστώντας σε μια θετικής σας απάντηση, στην πιο όμογφη φράου της Γκης ολάκεγης

BMW Mουτόγαντ

Honda – Υamaha

Honda: Πάντα κρυφά σε θαύμαζα κόρη των διαπασών
τα μηχανάκια σου έχουνε τ’ άγγιγμα των μουσών
Μα πως στα αλήθεια να στο πω το πόσο σε αγαπώ;
Η μοίρα με έβαλε σκληρά, να σ΄ανταγωνιστώ

Υamaha: Και εγώ τα ίδια ήθελα να σου εκμυστηρευτώ
κρυφός ο πόθος μου για σε, νταλκά άλλο δεν βαστώ
Με πιάνα και σαξόφωνα από την θυγατρική
τραγούδι έκανα βουβό, δεν ήμασταν μαζί

Honda:Στα αλήθεια μου τα λες αυτά; Με θες και εσύ λοιπόν;!
απ’ την χαρά τρελάθηκα βάζω στα SH clipon
Έλα λοιπόν και μην αργείς, έλα για να κλεφτούμε
τον έρωτα μας στον ντουνιά να ξομολογηθούμε

Υamaha: Μην βιάζεσαι κλωνάρι μου θέλει αγάλι – αγάλι
Έχω μοντέλα εκλεκτά, παραγωγή μεγάλη
Να κάμω πρώτα τον σεφτέ να σκίσω σε πωλήσεις
Και ύστερα θα έρθω τρέχοντας για να με αγαπήσεις

Honda: Δεν θέλω να σκιαχτείς αλλά, δεν θα πετύχεις πράμα
καλά είναι τα μοντέλα σου μα μερικά είναι δράμα
Έλα και θα σου δώκω εγώ ωραία μηχανάκια
να δεις πως ξαφανίζονται θα τα πουλάς για πλάκα

Υamaha: Για στάσου, τι μου τσαμπουνάς; Ότι είσαι ανώτερη μου;
νομίζω σε γελάσανε και είσαι άδικη μαζί μου
Δεν έχεις δα και τίποτα, σπουδαίο και προκοπής
αυτά που μ΄είπες πήγαινε, αλλού για να τα πεις!

Honda: Α μπα; Θαρρείς την γκάμα μου ανάξια για λόγο;
Για αυτό με λένε το Big-H; Πρώτη στον κόσμο όλο;
Άσε μας κοπελίτσα μου, εσένα ποιος σε χεζ;
και στα GP τα σώβρακα σας παίρνει ο Marquez!

Υamaha: Ηλίθια!

Honda: Α στο δι@ολο!

Υamaha: Α μαρή!

Honda: Ου να χαθείς…

Yamaha: Yamaha has blocked Honda

Suzuki - Σχεδιαστής

Σας γράφω αυτή την επιστολή ενώ έχω πιεί δύο μπουκάλια σάκε. Δεν θα μπορούσα να βρω το θάρρος αλλιώς, ωστόσο πιστέψτε με, ότι θα διαβάσετε είναι πέρα για πέρα αληθινό και πηγάζει από τα βάθη της καρδιάς μου. Χωρίς πολλές περιστροφές λοιπόν, δηλώνων ότι σας έχω ερωτευτεί! Η δυνατότητα να σχεδιάζετε μοτοσυκλέτες με έχει συγκλονίσει, είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα! Δεν γνώριζα μέχρι σήμερα ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα και –χάρη σε εσάς- ένας νέος κόσμος ανοίγεται μπροστά μου.

Μέχρι τώρα το design των μοτοσυκλετών μου, το αναλάμβαναν τυφλοί samurai, οι οποίοι χάραζαν με τα katana τους πάνω σε μπαμπού τα σχέδια. Έτσι νόμιζα ότι ήταν τα πράγματα. Και μετά… και μετά εμφανιστήκατε εσείς και τα μαγικά χέρια σας, για να κλονίσετε συθέμελα το είναι μου. Σας θέλω στο πλευρό μου να με μαγεύεται καθημερινά με τις απίστευτες ικανότητες σας! Με έχετε συνεπάρει και δεν σας κρύβω, ότι ξεκίνησα και εγώ να σχεδιάζω! Ναι, σε εσάς οφείλεται αυτό! Με όλο το θάρρος, σας εσωκλείω σε αυτή την επιστολή, ένα από τα τελευταία σχέδια μου, να το δείτε και να μου πείτε την γνώμη σας. Δεν θέλω να νομίζετε ότι έχω έπαρση αλλά πιστεύω ότι έχω ταλέντο… τι λέτε και εσεις;



Moto Guzzi – Υγρόψυξη

Αγαπημένη μου κυρία, λαμβάνετε την τιμή να σας στείλει επιστολή ο κόμης του Mandello, ο προύχοντας της επαρχίας του Lecco, ένας εκ των υιών της μεγαλυτέρας φατρίας της Λίμνη Κόμο και ως εκ τούτου, θα έπρεπε να αισθάνεστε ήδη υπόχρεη και ευγνώμων. Φυσικά δεν θα ήθελα, ένεκα της ημέρας, να παρεξηγήσετε τας προθέσεις μου. Δεν σας εξομολογούμαι τον έρωτα μου, δεν μου το επιτρέπει άλλωστε η καταγωγή και η θέση μου, να αναλώνομαι σε τέτοια παιδιάστικα και ανούσια τερτίπια που ταιριάζουν σε ανόητους πληβείους. Δείτε το απλά ως συνοικέσιο, ως μια επωφελή κίνηση και για τους δυο μας.

Ελπίζω φυσικά να αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι δυνατό να συζήσουμε κάτω από την ίδια στέγη, χωρίς κάποια επισημοποίηση, κάτι τέτοιο είναι απρεπές στους κύκλους μας, οπότε σας ζητώ να με νυμφευθείτε, προκειμένου μετά των ιδιοτήτων σας, να επιτύχω μια τεχνολογική σύμπλευση με τας τρέχουσες τεχνολογικάς εξελίξεις. Άλλωστε, μεγάλοι αερόψυκτοι οίκοι, όπως ο Βαυαρικός της BMW αλλά και αυτός της Harley-Davidson, εις τις Ηνωμένες Πολιτείες, προέβησαν πρόσφατα σε ανάλογες κινήσεις και δεν θα ήθελα επ ουδενί να είμαι εγώ αυτός ο οποίος θα συζητιέται ως “ξεπερασμένος” στα κοσμικά γκαλά και στις συνεστιάσεις του κύκλου μας.

Απαιτώ φυσικά την δέουσα ευπρέπεια, τρόπους και καλλιέργεια από εσάς. Περιμένω απάντηση σας. Να θεωρείτε τον εαυτό σας προνομιούχο. Αλλά αυτό το ξέρετε ήδη, φαντάζομαι.

Μετά τιμής,

Ο κόμης του Mandello, Moto Guzzi

Kawasaki Scooter

Για χρόνια καταπιεζόμουν, έκρυβα τον πραγματικό μου εαυτό πίσω από ένα επιτηδευμένο προφίλ επιδόσεων, σκληροπυρηνικού μοτοσυκλετισμού και άρνησης. Αρνιόμουν να αποδεχτώ αυτό που πραγματικά είμαι. Αλλά όχι πια! Πήρα την απόφαση μου! Δεν θα κρύβομαι άλλο, φτάνει πιά! Θέλω να φτιάχνω scooter! Tα ακούτε;! Scooter! Ναι λοιπόν, τα J ήταν απλά η αρχή μια προκάλυψή και τίποτα συγκριτικά με αυτό που θα ακολουθήσει! Θέλω 50άρια σε χρώματα Hello Kitty, θέλω νεορετρό σε παστέλ τόνους και χιλιάδες αξεσουάρ life-style, θέλω δερμάτινα τσαντάκια, νίκελ σχαρούλες και jet κράνη με καρδούλες!

Θέλω exclusive και business σειρές μοντέλων για να τα οδηγούν γραβατωμένοι γιάπηδες και διασυνδεσιμότητα για να ενημερώνεται κανείς για τα event στις σύγχρονες πόλεις. Θέλω σε συναυλίες της Μποφίλιου, σε εκδηλώσεις oινογευσίας και έξω από κάθε γυμναστήριο με πιλάτες να υπάρχουν μόνο scooter Kawasaki! Φτάνει πια, αυτή είμαι και θα το φωνάξω όσο πιο δυνατά μπορώ!

YesYesYesYes
 

karad-geo

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
8.547
Ηλικία
47
Περιοχή
ΑΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
HONDA Varadero 1000cc MK2
Όνομα
ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Οι “Βαλεντίνοι”και οι “Βαλεντίνες” των εταιρειών

Πέντε ιστορίες κεραυνοβόλου έρωτα και ανομολόγητου πάθους

Ανήμερα του Αγιού Βαλεντίνου. Η γιορτή των ερωτευμένων. Εκατομμύρια καρδούλες και αρκουδάκια θα αλλάξουν χέρια, ενώ ζευγάρια θα αποκαλούνται μεταξύ τους με εκφράσεις του τύπου “χουχουλίνι μου” και “κουραμπιεδοκουρκουκουμπινάκι μου”, εκτινάσσοντας τους γλυκαιμικούς τους δείκτες στα κόκκινα από την υπερβολική κατανάλωση σοκολάτας. Μας αρέσει δεν μας αρέσει, είναι μια πραγματικότητα. Αυτή η μέρα επίσης, προσφέρεται ιδανικά για όσες και για όσους θέλουν να εκφράσουν τα ανομολόγητα συναισθήματα τους στους Βαλεντίνους και στους Βαλεντίνες τους. Μυστικά, με κάρτες και λουλούδια από άγνωστο αποστολέα, με παραλήπτη το πρόσωπο ενδιαφέροντος.

Εμείς, ψάξαμε και βρήκαμε τους Βαλεντίνους και τις Βαλεντίνες γνωστών κατασκευαστριών και πέραν αυτού, εξασφαλίσαμε και σας παρουσιάζουμε τις επιστολές πάθους, στις οποίες και εξομολογούνται τον έρωτα τους.

ΒΜW - BMW

Αγκαπημένη μου BMW Μουτόγαντ! Ως γκνήσιο ξανθό και τέλειο γκεγμανικό τέκνο , ντεν τα μπορούσα να αγακπήσω κανέναν άλλο πέραν από ένα επίσης γκνήσιο ξανθό και τέλειο γκεγμανικό τέκνο, ντιλαντί, εμένα! Ιχ λίμπεντιχ! Ντέν μπογώ να το κγίβω άλλο, με αγκαπώ! Παγακαλώ πολύ ντετχείτε αυτά τα κύλιντγα από boxer ως δήλωση της αιώνιας και παντοτινής μου αγκάπης! Πείτε το “Ja” και υπόσχομαι ότι μαγζί, θα κατακτήσουμε τον κόσμο! Εννοώ ειγηνικά, γιατί έχουμε και κάτι πγοηγούμενα και μπογεί να παγεξηγκηθώ.

Σας θέλω, έγχω τγελαθεί μαζί σας, σας σκέφτομαι συνεχγώς, θέλω να είμαστε μαζί, να ζήσουμε μαζί και να γκεγάσουμε μαζί. Θέλω να τγώμε στγούντελ με φόντο τις Βαυαρικές Άλπεις, φογώντας σαντάλια με άσπγες κάλτσες. Θα γκνωγίζετε βέβαια ότι μπορώ να σας εγγυηθώ ένα βίο γκεμάτο άνεση και ασφάλεια, οι πωγήσεις, πάνε εξαιγετικά, τα γκε – ες είναι το πιο βαγύ χαγτί στην κατηγορία των αντβέντσουγ, ενώ και στις υπόγοιπες κατηγορίες, έχουμε εξαπολύσει Blitzkrieg και καταλαμβάνουμε συνέχεια εδάφη…εεε… μεγίδιο στις πωλήσεις ήτελα να πω.

Ευελπιστώντας σε μια θετικής σας απάντηση, στην πιο όμογφη φράου της Γκης ολάκεγης

BMW Mουτόγαντ

Honda – Υamaha

Honda: Πάντα κρυφά σε θαύμαζα κόρη των διαπασών
τα μηχανάκια σου έχουνε τ’ άγγιγμα των μουσών
Μα πως στα αλήθεια να στο πω το πόσο σε αγαπώ;
Η μοίρα με έβαλε σκληρά, να σ΄ανταγωνιστώ

Υamaha: Και εγώ τα ίδια ήθελα να σου εκμυστηρευτώ
κρυφός ο πόθος μου για σε, νταλκά άλλο δεν βαστώ
Με πιάνα και σαξόφωνα από την θυγατρική
τραγούδι έκανα βουβό, δεν ήμασταν μαζί

Honda:Στα αλήθεια μου τα λες αυτά; Με θες και εσύ λοιπόν;!
απ’ την χαρά τρελάθηκα βάζω στα SH clipon
Έλα λοιπόν και μην αργείς, έλα για να κλεφτούμε
τον έρωτα μας στον ντουνιά να ξομολογηθούμε

Υamaha: Μην βιάζεσαι κλωνάρι μου θέλει αγάλι – αγάλι
Έχω μοντέλα εκλεκτά, παραγωγή μεγάλη
Να κάμω πρώτα τον σεφτέ να σκίσω σε πωλήσεις
Και ύστερα θα έρθω τρέχοντας για να με αγαπήσεις

Honda: Δεν θέλω να σκιαχτείς αλλά, δεν θα πετύχεις πράμα
καλά είναι τα μοντέλα σου μα μερικά είναι δράμα
Έλα και θα σου δώκω εγώ ωραία μηχανάκια
να δεις πως ξαφανίζονται θα τα πουλάς για πλάκα

Υamaha: Για στάσου, τι μου τσαμπουνάς; Ότι είσαι ανώτερη μου;
νομίζω σε γελάσανε και είσαι άδικη μαζί μου
Δεν έχεις δα και τίποτα, σπουδαίο και προκοπής
αυτά που μ΄είπες πήγαινε, αλλού για να τα πεις!

Honda: Α μπα; Θαρρείς την γκάμα μου ανάξια για λόγο;
Για αυτό με λένε το Big-H; Πρώτη στον κόσμο όλο;
Άσε μας κοπελίτσα μου, εσένα ποιος σε χεζ;
και στα GP τα σώβρακα σας παίρνει ο Marquez!

Υamaha: Ηλίθια!

Honda: Α στο δι@ολο!

Υamaha: Α μαρή!

Honda: Ου να χαθείς…

Yamaha: Yamaha has blocked Honda

Suzuki - Σχεδιαστής

Σας γράφω αυτή την επιστολή ενώ έχω πιεί δύο μπουκάλια σάκε. Δεν θα μπορούσα να βρω το θάρρος αλλιώς, ωστόσο πιστέψτε με, ότι θα διαβάσετε είναι πέρα για πέρα αληθινό και πηγάζει από τα βάθη της καρδιάς μου. Χωρίς πολλές περιστροφές λοιπόν, δηλώνων ότι σας έχω ερωτευτεί! Η δυνατότητα να σχεδιάζετε μοτοσυκλέτες με έχει συγκλονίσει, είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα! Δεν γνώριζα μέχρι σήμερα ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα και –χάρη σε εσάς- ένας νέος κόσμος ανοίγεται μπροστά μου.

Μέχρι τώρα το design των μοτοσυκλετών μου, το αναλάμβαναν τυφλοί samurai, οι οποίοι χάραζαν με τα katana τους πάνω σε μπαμπού τα σχέδια. Έτσι νόμιζα ότι ήταν τα πράγματα. Και μετά… και μετά εμφανιστήκατε εσείς και τα μαγικά χέρια σας, για να κλονίσετε συθέμελα το είναι μου. Σας θέλω στο πλευρό μου να με μαγεύεται καθημερινά με τις απίστευτες ικανότητες σας! Με έχετε συνεπάρει και δεν σας κρύβω, ότι ξεκίνησα και εγώ να σχεδιάζω! Ναι, σε εσάς οφείλεται αυτό! Με όλο το θάρρος, σας εσωκλείω σε αυτή την επιστολή, ένα από τα τελευταία σχέδια μου, να το δείτε και να μου πείτε την γνώμη σας. Δεν θέλω να νομίζετε ότι έχω έπαρση αλλά πιστεύω ότι έχω ταλέντο… τι λέτε και εσεις;



Moto Guzzi – Υγρόψυξη

Αγαπημένη μου κυρία, λαμβάνετε την τιμή να σας στείλει επιστολή ο κόμης του Mandello, ο προύχοντας της επαρχίας του Lecco, ένας εκ των υιών της μεγαλυτέρας φατρίας της Λίμνη Κόμο και ως εκ τούτου, θα έπρεπε να αισθάνεστε ήδη υπόχρεη και ευγνώμων. Φυσικά δεν θα ήθελα, ένεκα της ημέρας, να παρεξηγήσετε τας προθέσεις μου. Δεν σας εξομολογούμαι τον έρωτα μου, δεν μου το επιτρέπει άλλωστε η καταγωγή και η θέση μου, να αναλώνομαι σε τέτοια παιδιάστικα και ανούσια τερτίπια που ταιριάζουν σε ανόητους πληβείους. Δείτε το απλά ως συνοικέσιο, ως μια επωφελή κίνηση και για τους δυο μας.

Ελπίζω φυσικά να αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι δυνατό να συζήσουμε κάτω από την ίδια στέγη, χωρίς κάποια επισημοποίηση, κάτι τέτοιο είναι απρεπές στους κύκλους μας, οπότε σας ζητώ να με νυμφευθείτε, προκειμένου μετά των ιδιοτήτων σας, να επιτύχω μια τεχνολογική σύμπλευση με τας τρέχουσες τεχνολογικάς εξελίξεις. Άλλωστε, μεγάλοι αερόψυκτοι οίκοι, όπως ο Βαυαρικός της BMW αλλά και αυτός της Harley-Davidson, εις τις Ηνωμένες Πολιτείες, προέβησαν πρόσφατα σε ανάλογες κινήσεις και δεν θα ήθελα επ ουδενί να είμαι εγώ αυτός ο οποίος θα συζητιέται ως “ξεπερασμένος” στα κοσμικά γκαλά και στις συνεστιάσεις του κύκλου μας.

Απαιτώ φυσικά την δέουσα ευπρέπεια, τρόπους και καλλιέργεια από εσάς. Περιμένω απάντηση σας. Να θεωρείτε τον εαυτό σας προνομιούχο. Αλλά αυτό το ξέρετε ήδη, φαντάζομαι.

Μετά τιμής,

Ο κόμης του Mandello, Moto Guzzi

Kawasaki Scooter

Για χρόνια καταπιεζόμουν, έκρυβα τον πραγματικό μου εαυτό πίσω από ένα επιτηδευμένο προφίλ επιδόσεων, σκληροπυρηνικού μοτοσυκλετισμού και άρνησης. Αρνιόμουν να αποδεχτώ αυτό που πραγματικά είμαι. Αλλά όχι πια! Πήρα την απόφαση μου! Δεν θα κρύβομαι άλλο, φτάνει πιά! Θέλω να φτιάχνω scooter! Tα ακούτε;! Scooter! Ναι λοιπόν, τα J ήταν απλά η αρχή μια προκάλυψή και τίποτα συγκριτικά με αυτό που θα ακολουθήσει! Θέλω 50άρια σε χρώματα Hello Kitty, θέλω νεορετρό σε παστέλ τόνους και χιλιάδες αξεσουάρ life-style, θέλω δερμάτινα τσαντάκια, νίκελ σχαρούλες και jet κράνη με καρδούλες!

Θέλω exclusive και business σειρές μοντέλων για να τα οδηγούν γραβατωμένοι γιάπηδες και διασυνδεσιμότητα για να ενημερώνεται κανείς για τα event στις σύγχρονες πόλεις. Θέλω σε συναυλίες της Μποφίλιου, σε εκδηλώσεις oινογευσίας και έξω από κάθε γυμναστήριο με πιλάτες να υπάρχουν μόνο scooter Kawasaki! Φτάνει πια, αυτή είμαι και θα το φωνάξω όσο πιο δυνατά μπορώ!

YesYesYesYes
GivingGivingGiving
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.265
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
..... Γεωργιε και συ δικος μας ? ..... παλαιοημερολογιτης ? ........αλλα και παλι ειναι πανω απο 13 μερες , αρα προ-παλαιοημερολογιτης ? .....cdefghigi........! Bcdefgh
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.318
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η απίστευτη ιστορία πίσω από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου​


Μπορεί ο άγιος Βαλεντίνος να μην είναι ένας αναγνωρισμένος άγιος για εμάς τους ορθόδοξους χριστιανούς, αλλά, υπάρχει μία όμορφη ιστορία γύρω από την ημέρα αυτή της αγάπης.

Οι ρίζες της γιορτής αυτής βρίσκονται στη χριστιανική και την αρχαία ρωμαϊκή παράδοση. Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι μύθοι, αλλά ο πιο διάσημος από αυτούς υποστηρίζει ότι ο άγιος Βαλεντίνος έκανε κρυφούς, απαγορευμένους γάμους για νέους ερωτευμένους στην αρχαία Ρώμη.

Όπως φαίνεται, ο αυτοκράτορας Κλαύδιος Β’ πίστευε ότι οι νέοι, ελεύθεροι άνδρες, χωρίς παιδιά ήταν καλύτεροι στρατιώτες, οπότε απαγόρευσε και να παντρεύονται!
Ο άγιος Βαλεντίνος παρέβλεψε αυτό το διάταγμα και, σύμφωνα με τον μύθο, θανατώθηκε για αυτό το λόγο.

Υπάρχει και άλλη μία γνωστή ιστορία πίσω από την ημέρα του αγίου Βαλεντίνου, όπου υποστηρίζει ότι πρόκειται για την εκχριστιανισμένη εκδοχή της αρχαιότερης ρωμαϊκής παγανιστικής γιορτής με το όνομα «Λουπερκάλια». Ουσιαστικά ήταν μία γιορτή αφιερωμένη τόσο στη γονιμότητα των γυναικών της Ρώμης όσο και στις ρωμαϊκές καλλιέργειες και την αφθονία των ζώων, η οποία κατέληγε σε γάμους.

Οπότε, όσο ασήμαντη και αν σου φαίνεται η ημέρα αυτή, το να γνωρίζεις το πώς ξεκίνησε μπορεί να σου δώσει έναν λόγο και για να την γιορτάζεις στο εξής.

146485242_815078102688084_4726017382063124697_n.jpg150345124_122173089809894_707267378409514987_n.jpg
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.318
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Μενου για ερωτευμενα σημερα!!

Πρατινα στ λαδoκολα χωρiς μαχαιροπιρουνα να γλυφτε τα δαχλακια σας με... νoημα!!

Άντε χρoνια πολλα βρε!!


426531880_425157623266742_5471294244666763419_n.jpg



1707924411217.png
 

duke200

member
Δημοσιεύσεις
1.310
Ηλικία
44
Όνομα
Alex
Ο Άγιος Ουαλεντίνος εορτάζεται και απο την ορθόδοξη χριστιανική παράδοση (όλοι οι καθολικοί Άγιοι πρίν το σχίσμα εορτάζονται, ιδιαίτερα οι μαρτυρήσαντες) , απλά δεν έχει στην ανατολική ορθόδοξη παράδοση συνδεθεί με τον σαρκικό έρωτα και όλα αυτά τα εμπορικά παρασάνταλλα επακόλουθα.

Κατά την καθολική εκκλησιαστική παράδοση πιθανόν να συνδέθηκε με τον έρωτα (κατά πολλές μαρτυρίες) γιατι ο εν λόγω Άγιος για να αποτρέψει την πορνεία παντρευε τα αγαμα ζευγάρια παρά την αντίθετη Ρωμαική εντολή περι αγαμίας των λεγεωνάριων πρίν την στράτευση (γι αυτό και τον συνέλλαβαν και μαρτύρησε). Πιθανόν να συνδέθηκε επίσης γιατι στις 13-15 Φεβρουαρίου υπήρχε μια ρωμαική ειδωλολατρική εορτή γονιμότητας με κλήρωση ζευγαριών και καποιος Πατριάρχης Ρώμης (αργότερα Πάπας) γύρω στο 350 μX συνέδεσε τη Μνήμη του Αγίου με τον έρωτα και το ειδωλολατρικό τυπικό της τελετής αυτής επειδή δεν ήταν έυκολο να καταργηθεί αυτή η τελετή (γιατί άραγε? Rolling )

Οποτε όπως όλοι οι Άγιοι πρέπει να τιμάται, πρωτίστως γιατί μαρτύρησε για την Πιστη του στον αληθινό Θεό. Τα υπόλοιπα περι έρωτος, κλπ είναι ξεκάθαρα για εμπορικούς λόγους.
 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.143
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Έχουν ξεχασαλώσει πλέον αυτοί στα ηλεκτρονικά μαγαζά παράγγειλα σεξυ πρόστυχα, εσώρουχα για την συμβία μου για την ημερα του Βαλε Ντίνο και μου ρθαν
δερμάτινα γαντάκια της Revi'it και ως εκ θαύματος είναι ταμάμ.....δεν τα γυρνάω...


Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

KostasT

old member
Δημοσιεύσεις
4.471
Περιοχή
Αθηνα
Μοτοσυκλέτα
Honda CBF1000FA
Honda SH300i
Όνομα
Δες nickname
Οι Άγιοι Ακύλας και Πρίσκιλλα κατάγονταν από την Κόρινθο, όπου το σπίτι τους λειτουργούσε ως κατ'οίκον εκκλησία. Έσωσαν από βέβαιο θάνατο τον Απόστολο Παύλο,ο οποίος εντυπωσιάστηκε τόσο από τις αρετές και την χριστιανική τους δράση, ώστε τους μνημονεύει στις επιστολές του. Αργότερα οι διώκτες του χριστιανισμού τους συνέλαβαν και τους αποκεφάλισαν χαρίζοντας τους, μαζί με τον τίτλο των Αποστόλων και τον τίτλο των Μαρτύρων. Η μνήμη τους τιμάται στις 13 Φεβρουαρίου!

Ορίστε οι Ορθόδοξοι άγιοι της αγάπης
 
Top Bottom