Ελληνική Επικαιρότητα

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.218
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Ονόματα επιχειρήσεων θα πουν;


... " λαγος τη φτέρη κουναγε , κακό της κεφαλής σου " ....!:cool: Tooth
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Moto Trainer: Εξομοιωτής αγωνιστικής οδήγησης μοτοσυκλέτας​

Πρώτη φορά στην Ελλάδα από την ΜΟΤΟΚΙΝΗΣΗ και την DNA

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου βρεθήκαμε στο κατάστημα ΜΟΤΟΚΙΝΗΣΗ στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στον Άγιο Δημήτριο, όπου για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τον εξομοιωτή οδήγησης μοτοσυκλετών της ιταλικής εταιρείας Moto Trainer, η οποία έχει επίσημη συνεργασία με τα MotoGP. Τον συγκεκριμένο εξομοιωτή τον είχαμε δει εν δράσει στη έκθεση της EICMA πριν λίγο καιρό και εκεί ήταν που πάρθηκε η απόφαση από την ΜΟΤΟΚΙΝΗΣΗ σε συνεργασία με την DNA να φέρουν έναν στην Ελλάδα. Στον κόσμο του αυτοκινήτου, οι εξομοιωτές έχουν φτάσει στο σημείο να αποτελούν το βασικό πεδίο δοκιμών των ομάδων της F1, καθώς βοηθούν να μειωθεί δραματικά το κόστος εξέλιξης καινούριων εξαρτημάτων, ενώ την ίδια στιγμή αποτελεί και το βασικό μέσο προπόνησης των οδηγών. Στον δε τομέα της αεροναυπηγικής, ολόκληρη η εκπαίδευση των πιλότων βασίζεται πλέον στους εξομοιωτές.

Όμως στον τομέα των μοτοσυκλετών τα πράγματα είχαν μείνει λίγο πίσω, κυρίως λόγω της ιδιαιτερότητας που έχουν οι μοτοσυκλέτες να ασκούν στο σώμα του αναβάτη όλων των ειδών τις δυνάμεις, από και προς όλες τις κατευθύνσεις.
Αυτό κάνει εξαιρετικά δύσκολη τη δημιουργία κάποιου λογισμικό που θα εμπεριέχει με ακρίβεια όλα αυτά τα δεδομένα κίνησης στον χώρο που εκτελεί μια μοτοσυκλέτα, όπως φυσικά είναι δύσκολο να φτιάξεις το κατάλληλο μηχάνημα που να κάνει πράξη αυτές τις πολύπλοκες κινήσεις.

Ο εξομοιωτής της ιταλικής Moto Trainer στοχεύει σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες αναβατών, ακριβώς όπως και οι κορυφαίοι στο είδος τους εξομοιωτές για τα αυτοκίνητα.
Η πρώτη κατηγορία είναι οι φανατικοί παίκτες της κατηγορίας SIM Racing των Video Game όπου διαθέτουν εξοπλισμό με συνολική αξία που πολλές φορές ξεπερνά τις 30.000 ευρώ!
Η δεύτερη κατηγορία είναι οι σχολές οδήγησης. Εδώ δεν μιλάμε μόνο για τις σχολές που αφορούν την έκδοση διπλωμάτων, αλλά και τις σχολές υψηλής οδήγησης.

Η τρίτη κατηγορία είναι φυσικά οι αγωνιζόμενοι, οι οποίοι όχι μόνο μπορούν να γράψουν ατελείωτες ώρες προπόνησης μέσα στο σπίτι τους, οποιαδήποτε ώρα θέλουν χωρίς κόστος, αλλά επιπλέον μπορούν να μάθουν τα μυστικά μιας πίστας ή μιας μοτοσυκλέτας που δεν έχουν πάει ή δεν έχουν καβαλήσει ποτέ!
Για να τα πετύχουν όλα αυτά, το Moto Trainer έχει τη δυνατότητα να “φορτώνει” διαφορετικές πίστες και διαφορετικές διαδρομές, ώστε να εξυπηρετεί την δεδομένη αποστολή που θέλεις κάθε φοράς.


Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα του Moto Trainer είναι πως μπορείς να βάλεις πάνω του οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα θέλεις εσύ και εκείνο αναλαμβάνει να σου μεταφέρει την ξεχωριστή αίσθησή της.
Αυτό μπορεί να μην είναι τόσο απαραίτητο για την κατηγορία των gamer ή για τις σχολές οδήγησης, όμως για τους αναβάτες αγώνων που η κάθε λεπτομέρεια μετράει είναι πολύ σημαντικό να προπονούνται με την ίδια μοτοσυκλέτα που αγωνίζονται.
Το Moto Trainer διαθέτει αισθητήρες που τοποθετούνται στη γκαζιέρα, στη μανέτα και το πεντάλ των φρένων, ενώ την ίδια στιγμή διαθέτει μηχανισμούς συμπιέζουν και αποσυμπιέζουν τις αναρτήσεις, δημιουργώντας τις απαραίτητες μεταβολές στην κίνηση της μοτοσυκλέτας όταν ανοίγεις το γκάζι κι όταν φρενάρεις.

Φυσικά πλαγιάζει μόνη της και σηκώνεται μόνη της (με εσένα πάνω) ανάλογα με το πώς φρενάρεις και με το πώς γκαζώνεις.
Για όλα αυτά απαιτούνται πολύ ισχυροί ηλεκτρικοί μηχανισμοί κίνησης, αφού μια μεσαίου μεγέθους μοτοσυκλέτα, μαζί με έναν μεσαίου μεγέθους αναβάτη, ξεπερνούν εύκολα τα 250 κιλά.
Πράγματι η ατσάλινη δομή και συνολικά η κατασκευή του πλαισίου και των μηχανισμών κίνησης είναι… επαγγελματικών προδιαγραφών και φτιαγμένα για να βγάλουν πολλές ώρες καταπόνησης.
Όπως κι αν έχει, η Ελλάδα έχει πλέον τον δικό της επίσημο εξομοιωτή μοτοσυκλετών των MotoGP και ελπίζουμε να τον δούμε εν δράσει σε πολλές-πολλές εκδηλώσεις ακόμα.



Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

EΚΘΕΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ 2023: Επανέρχεται πιο πλούσια και δυναμική από ποτέ!​

WHAT’S YOUR MOTO?​




Η έκθεση θεσμός για τον κόσμο του δικύκλου, ανανεωμένη και πιο πλούσια από κάθε άλλη χρονιά, επανέρχεται σε ένα νέο εκθεσιακό χώρο, το Εκθεσιακό Κέντρο – Κλειστό Π. Φαλήρου (πρώην TAE KWON DO) και θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Μαρτίου έως και τις 2 Απριλίου
Η ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ 2023 τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Εισαγωγέων Μοτοσυκλετών Ελλάδος (ΣΕΜΕ) γεγονός που εξασφαλίζει την υποστήριξη και συμμετοχή των κορυφαίων εισαγωγικών εταιριών της χώρας, διασφαλίζοντας μια διοργάνωση ακόμη πιο μεγάλη, ακόμη πιο δυναμική, με σκοπό πάντα να μεταφέρει στο κοινό τον παλμό του κόσμου της μοτοσυκλέτας.
Στο πλαίσιο της έκθεσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά όλα τα νέα μοντέλα μοτοσυκλέτας, σκούτερ, ηλεκτρικών δικύκλων, να ενημερωθεί για τον εξοπλισμό ένδυσης και ασφάλειας, τα αξεσουάρ, τα λιπαντικά, τα ελαστικά, τα ανταλλακτικά, τη συντήρηση και τη φροντίδα, τις υπηρεσίες, όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις του κλάδου, να παρακολουθήσει σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης αλλά και να οδηγήσει σε οργανωμένο χώρο πίστας (test ride) όλα τα νέα μοντέλα που θα παρουσιαστούν στους επισκέπτες.
Από το 1995 η ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ, υπήρξε πρωτοβουλία του Κώστα Λαμάρη, ο οποίος μέσω της εμπειρίας του στο χώρο κατάφερε να δημιουργήσει έναν επιτυχημένο διαχρονικά θεσμό συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον ενός φανατικού κοινού.
Αυτή τη χρονιά, δυο μεγάλες εταιρείες στο χώρο της διοργάνωσης εκθέσεων, η Κ. Λαμάρης και η Be Best, ενώνουν τις δυνάμεις τους και βάζουν την υπογραφή τους στο σχεδιασμό, την παραγωγή και τη διοργάνωση της ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ 2023, εξασφαλίζοντας την επιτυχία της. Η σύμπραξη αυτή σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ καθώς οι πολυάριθμες επιτυχημένες εγχώριες εμπορικές εκθέσεις αμφότερων των εταιρειών τα τελευταία 25 χρόνια, αποτελούν αδιαμφισβήτητα εγγύηση για την υλοποίηση της μεγαλύτερης και σημαντικότερης για την ελληνική αγορά εμπορικής έκθεσης δικύκλων.
Σας περιμένουμε όλους να δώσετε το παρόν σε αυτή τη μοναδική έκθεση που θα κλέψει τις εντυπώσεις!

Διοργάνωση: Κ. Λαμάρης – Be Best

Πηγη https://2wo.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Σοβαρό τροχαίο στα Χανιά με σύγκρουση αυτοκινήτου με δίκυκλο​

e002378058abf5005678f080bee861a3_XL.jpg

Στο νοσοκομείο οδηγός του δικύκλου, σοβαρά τραυματισμένος μετά από σφοδρή σύγκρουση με αυτοκίνητο.
Το τροχαίο ατύχημα συνέβη το μεσημέρι περίπου στις 15.30 στην εθνική οδό Χανίων – Κισάμου, στο ύψος του Σταλού στο ρεύμα με κατεύθυνση προς Γαλατά, όταν ένα αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και συγκρούστηκε με δίκυκλο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο οδηγός του δικύκλου και να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χανίων, φέροντας ορθοπεδικά τραύματα.
Τέλος, τα αίτια του συμβάντος διερευνά η τροχαία Χανίων.

Πηγή: Flashnews.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

«Εντουράς» μαζεύει σκουπίδια και δίνει το παράδειγμα σε όλους​

italia_entouras_02012023.jpg

Μεσουρανεί στις ειδήσεις ο ανώνυμος αναβάτης enduro μοτοσυκλέτας που μαζεύει σκουπίδια σε τακτική βάση και ρίχνει ηχηρό χαστούκι σε όσους λένε «μόνο λόγια» στα social media, αλλά δεν κάνουν τίποτα.

Μια απλή κίνηση περιβαλλοντικής συνείδησης από Ιταλό αναβάτη μοτοσυκλέτας​

Οι αναβάτες μοτοσυκλέτας εκτός δρόμου, έχουν πολλάκις κατηγορηθεί ότι μολύνουν το περιβάλλον και διαταράσσουν ή καταστρέφουν, την ύπαιθρο και την φύση με την εκτός ορίων οδήγηση τους. Σίγουρα, υπάρχουν παραβατικοί αναβάτες που αποτελούν κακά παραδείγματα, όμως μερικοί είναι η φωτεινή εξαίρεση. Τις τελευταίες μέρες, την επικαιρότητα στην Ιταλία απασχολεί ένας αναβάτης εκτός δρόμου μοτοσυκλέτας, ο οποίος επέδειξε το έργο που κάνει ο ίδιος, χωρίς όμως να το δημοσιοποιεί για «το θεαθήναι»: Καθαρίζει τακτικά τα σκουπίδια σε προβληματικά σημεία, όπως, στην προκειμένη περίπτωση, στις όχθες του ποταμού Πάδου.

«Ήθελα να ήξερα, όσοι διαμαρτύρονται, αν κάνουν αυτά που κάνουμε εμείς»​

Ο αναβάτης εξαπέλυσε επίθεση σε όλους όσους μένουν «στα λόγια» ή κατηγορούν τους μοτοσυκλετιστές όσον αφορά την μόλυνση του περιβάλλοντος. Είπε, μεταξύ άλλων: «Δεν τα κάνουμε γνωστά. Αλλά θα θέλαμε να ξέρουμε αν, όλοι όσοι στέλνουν επιστολές στις εφημερίδες, κάνουν το ίδιο. Έγραψα ακόμα και στην πολιτική ηγεσία, γιατί γνωρίζει το πρόβλημα. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι λένε για εμάς τους μοτοσυκλετιστές, ότι κάνουμε μεγάλη ζημιά στην φύση, ενώ στην πραγματικότητα προσπαθούμε να κάνουμε την μικρότερη δυνατή ζημιά γύρω μας. Μπορούν οι κυνηγοί να πουν το ίδιο; Μαζεύουν τα φυσίγγια; Σέβονται τα σημεία που πάνε για κυνήγι; (…) Εμείς δεν σκοτώνουμε κανέναν. Συναντάμε ζώα, ξέρουμε που είναι , που φωλιάζουν, που γεννιούνται. Σεβόμαστε τους πάντες και τα πάντα».

«Κάνουμε αυτό που πρέπει και δεν διαφημιζόμαστε»​

Ο αναβάτης συνέχισε: «Αυτό που θέλω να πω σε όλους είναι ότι εμείς, χωρίς να διαφημιζόμαστε, κάνουμε αυτό που πρέπει και καθαρίζουμε, τη στιγμή που άλλοι πετούν τα σκουπίδια τους στο περιβάλλον. Μπορούμε να σας στείλουμε και πολλές άλλες φωτογραφίες που δείχνουν ότι συλλέγουμε απορρίμματα από πολλά σημεία που πηγαίνουμε. Εμείς το κάνουμε γιατί μας ενδιαφέρει. Μπορούν όλοι όσοι διαμαρτύρονται και γράφουν στα κοινωνικά δίκτυα, να πουν το ίδιο;»

Πηγη www.mototriti.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ελληνική Αστυνομία: Αναζητούνται πληροφορίες τροχαίου Λ. Ποσειδώνος ύψος Νιάρχος 29/12/2022​

Τμήμα Τροχαίας Καλλιθέας
δυστυχημα Νιαρχος 29/12/22


Η Ελληνική Αστυνομία παρακαλεί όποιον γνωρίζει οτιδήποτε για τις συνθήκες τροχαίου με νεκρό μοτοσυκλετιστή να επικοινωνήσει με το Τμήμα Τροχαίας στην Καλλιθέα.
Το τροχαίο έγινε Πέμπτη 29.12.2022 στις 21:10 το βράδυ στην Λ. Ποδσειδώνος στο ύψος Κέντρου Πολιτισμού «΄’Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στο ρεύμα προς Γλυφάδα. Υπό άγνωστες συνθήκες αναβάτης με Aprilia Pegaso 650 εξετράπη της πορείας του και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 210-9542093 210-9542062 210-9542003
το σημείο είναι το παρακάτω:
δυστυχημα Νιάρχος 29/12/22


Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Θύμα κλοπής έπεσε ο Δημήτρης Κεραμιδάς​

keramidas10-1190.jpg

Ο Δημήτρης Κεραμιδάς, ένας αναβάτης με πολλές διακρίσεις εντός και εκτός συνόρων, έπεσε θύμα κλοπής.
Στην πολύ δυσάρεστη θέση του θύματος κλοπής βρέθηκε ο αγωνιζόμενος και επί σειρά ετων πρωταθλητής, ο οποίος προχώρησε και στην ακόλουθη ανάρτηση στα κοινωνικά του δίκτυα:

«Δυστυχώς χθές βράδυ κάποιοι παραβίασαν τον χώρο που έχω συγκεντρώσει όλα τα έπαθλα και ενθύμια καθώς και κάποιες μοτοσυκλέτες σημαντικές από την διάρκεια της καριέρας μου. Εκλεψαν αρκετά πράγματα αλλά και τρεις μοτοσυκλέτες, τις Suzuki RM 125 1997, Yamaha YZF 400 1999 και Suzuki RMZ 450 2009. Επειδή έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία, όποιος δει κάτι κάπου και θέλει να βοηθήσει ας στείλει ένα μήνυμα. Ευχαριστώ.»

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Δ.Κεραμιδά εδώ.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Θανατηφόρο ατύχημα με τρίκυκλη μοτοσυκλέτα στον Υμηττό​

a75821f763daead1240091cd4db7e4bc_XL.jpg

Ένας νεκρός και μια τραυματίας ο απολογισμός του συμβάντος.

Το μεσημέρι της Τρίτης, 17/1, μια μοτοσυκλέτα εξοπλισμένη με καλάθι (sidecar) εξετράπη της πορείας της και έπεσε στην πλαγιά στο πλάι του δρόμου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 55χρονος άνδρας και να τραυματιστεί μια νεαρή κοπέλα.
Αμφότεροι φέρονται να επέβαιναν στην τρίκυκλη μοτοσυκλέτα, η οποία φέρει πινακίδες κλασικού οχήματος (ΦΙΛΠΑ) και πιθανώς είναι κάποιο μοντέλο εποχής Β Παγκοσμίου Πολέμου, ενδεχομένως BMW R75 ή Zundapp KS650.

Το συμβάν έλαβε χώρα στην πλαγιά του Υμηττού στο ύψος της Αγίας Παρασκευής, κοντά στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Κυνηγού.
Για τον απεγκλωβισμό των δύο επιβαινόντων επιχείρησαν πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα, ενώ οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα παραμένουν άγνωστες.

Πηγή: Παναγιώτης Λάμπρου / Τα Νέα μας – Σπάτα & Αρτέμιδα
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Με τη βοήθεια μοτοσυκλετιστών της ΛΑΜΣ βρέθηκε νεαρός που είχε χαθεί στις Σέρρες​

486145ca2333d390fc71b8b2f33c6ffc_XL.jpg

Ο 17χρονος είχε χαθεί σε ημιορεινή περιοχή του νομού Σερρών και η συνδρομή αναβατών εντούρο αποδείχθηκε κρίσιμη στην έγκαιρη εύρεσή του.
Ένας νεαρός αγνοείτο στην ευρύτερη περιοχή Γύρες, μια ημιορεινή περιοχή κοντά στον Ελαιώνα Σερρών, ενώ ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Σερρών είχε κάνει έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες.
Στην έκκληση αυτή απάντησε, μεταξύ άλλων, και ομάδα οκτώ μοτοσυκλετιστών της Λέσχης Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας Σερρών (ΛΑΜΣ), οι οποίοι άλλωστε γνωρίζουν εξαιρετικά την περιοχή λόγω της ενασχόλησής τους με το εντούρο.
Έτσι την Κυριακή 22/1 ο 17χρονος εντοπίστηκε σε φαράγγι καλά στην υγεία του.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Βενζινάδικο-φάντασμα στην Οινόη λειτουργούσε 13 χρόνια παράνομα, διακινόντας καύσιμα 18 εκατ. ευρώ!​

Το αστείο πρόστιμο της ΑΑΔΕ δείχνει ξεκάθαρα κενό στον νόμο, δίπλα στο επίσης τεράστιο κενό όσον αφορά στους ελέγχους
Πρατήριο φάντασμα στην Οινόη


Λουκέτο έβαλαν σε πρατήριο βενζίνης - φάντασμα στην ευρύτερη περιοχή της Οινόης Αττικής οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, που χρειάστηκαν 13 χρόνια για να το εντοπίσουν. Η απίστευτη ιστορία αφορά σε ένα πρατήριο που δεν είχε άδεια, ούτε σύστημα εισροών - εκροών, είχε όμως ταμειακή μηχανή - μαϊμού, παράνομα διασκευασμένο βυτιοφόρο, και λειτουργούσε χωρίς πρόβλημα από το... 2010!

Διαβάστε παρακάτω το εξοργιστικό δελτίο τύπου της ΑΑΔΕ, και αναρωτηθείτε μαζί μας: δεκατρία χρόνια χωρίς έλεγχο; Και αν ο συγκεκριμένος πρατηριούχος διακίνησε χωρίς πρόβλημα καύσιμα 18 εκατ. ευρώ, πώς ακριβώς προβλέπεται να τον τιμωρήσει ένα πρόστιμο 150 χιλιάδων ευρώ;

"Στελέχη της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Αττικής, μετά από ανάλυση κινδύνου και αξιοποίηση πληροφοριών, μετέβησαν στο πρατήριο και βρήκαν ότι λειτουργούσε χωρίς νόμιμη άδεια, δεν είχε εγκατεστημένο σύστημα εισροών - εκροών και εξέδιδε αποδείξεις από ταμειακή μηχανή, η οποία δεν απέστελλε δεδομένα στην ΑΑΔΕ.

Στον προαύλιο χώρο του εντοπίστηκαν παράνομες δεξαμενές καυσίμων, χωρίς τους προαπαιτούμενους ογκομετρικούς πίνακες δεξαμενών και ένα βυτιοφόρο όχημα το οποίο, σύμφωνα με την άδεια κυκλοφορίας του, είχε παράνομα διασκευαστεί από φορτηγό σε βυτιοφόρο.

Το πρατήριο λειτουργούσε παράνομα από το έτος 2010, φέροντας εμπορικά σήματα προμηθεύτριας εταιρείας κατά παράβαση των σχετικών κανόνων και διέθεσε παράνομα στην εγχώρια αγορά καύσιμα συνολικής αξίας άνω των 18.000.000 ευρώ.

Οι ελεγκτές προχώρησαν στη σφράγιση του πρατηρίου, επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο άνω των 150.000 ευρώ και συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη και κάτοχό του με τη διαδικασία του αυτοφώρου."

Πηγη www.motomag.gr
 

wheelboy

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
3.758
Μοτοσυκλέτα
Multistrada 1200s DVT
Όνομα
Yannis
Περιοχή
Ελευσίνα

Βενζινάδικο-φάντασμα στην Οινόη λειτουργούσε 13 χρόνια παράνομα, διακινόντας καύσιμα 18 εκατ. ευρώ!​

Το αστείο πρόστιμο της ΑΑΔΕ δείχνει ξεκάθαρα κενό στον νόμο, δίπλα στο επίσης τεράστιο κενό όσον αφορά στους ελέγχους
Πρατήριο φάντασμα στην Οινόη


Λουκέτο έβαλαν σε πρατήριο βενζίνης - φάντασμα στην ευρύτερη περιοχή της Οινόης Αττικής οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, που χρειάστηκαν 13 χρόνια για να το εντοπίσουν. Η απίστευτη ιστορία αφορά σε ένα πρατήριο που δεν είχε άδεια, ούτε σύστημα εισροών - εκροών, είχε όμως ταμειακή μηχανή - μαϊμού, παράνομα διασκευασμένο βυτιοφόρο, και λειτουργούσε χωρίς πρόβλημα από το... 2010!

Διαβάστε παρακάτω το εξοργιστικό δελτίο τύπου της ΑΑΔΕ, και αναρωτηθείτε μαζί μας: δεκατρία χρόνια χωρίς έλεγχο; Και αν ο συγκεκριμένος πρατηριούχος διακίνησε χωρίς πρόβλημα καύσιμα 18 εκατ. ευρώ, πώς ακριβώς προβλέπεται να τον τιμωρήσει ένα πρόστιμο 150 χιλιάδων ευρώ;

"Στελέχη της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Αττικής, μετά από ανάλυση κινδύνου και αξιοποίηση πληροφοριών, μετέβησαν στο πρατήριο και βρήκαν ότι λειτουργούσε χωρίς νόμιμη άδεια, δεν είχε εγκατεστημένο σύστημα εισροών - εκροών και εξέδιδε αποδείξεις από ταμειακή μηχανή, η οποία δεν απέστελλε δεδομένα στην ΑΑΔΕ.

Στον προαύλιο χώρο του εντοπίστηκαν παράνομες δεξαμενές καυσίμων, χωρίς τους προαπαιτούμενους ογκομετρικούς πίνακες δεξαμενών και ένα βυτιοφόρο όχημα το οποίο, σύμφωνα με την άδεια κυκλοφορίας του, είχε παράνομα διασκευαστεί από φορτηγό σε βυτιοφόρο.

Το πρατήριο λειτουργούσε παράνομα από το έτος 2010, φέροντας εμπορικά σήματα προμηθεύτριας εταιρείας κατά παράβαση των σχετικών κανόνων και διέθεσε παράνομα στην εγχώρια αγορά καύσιμα συνολικής αξίας άνω των 18.000.000 ευρώ.

Οι ελεγκτές προχώρησαν στη σφράγιση του πρατηρίου, επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο άνω των 150.000 ευρώ και συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη και κάτοχό του με τη διαδικασία του αυτοφώρου."

Πηγη www.motomag.gr
Κάποιος φαίνεται σταμάτησε να παίρνει την μίζα του και τελικώς βρέθηκε!

:cool:

Φορ λαφς εντ φορ τΐαρς είμαστε!!!
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Οδικός άξονδας Ιωάννινα – Καλπάκι - Κακαβιά: προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός​

70 χιλιόμετρα δρόμου θα συνδέουν την Πρωτεύουσα της Περιφέρειας Ηπείρου με τη γειτονική Αλβανία
Οδικός άξονας Ιωάννινα-Κακαβιά


Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προκήρυξε τον διαγωνισμό για τον οδικό άξονα «Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά», προϋπολογισμού 310 εκατομμύρια ευρώ.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών:
"Η δημοπράτηση του οδικού άξονα γίνεται ως δρόμου ταχείας κυκλοφορίας και με ανισόπεδους κόμβους που θα εξυπηρετούν την περιοχή.
Ο οδικός άξονας, μήκους 70χλμ., θα ενώνει την πρωτεύουσα της Περιφέρειας Ηπείρου με τη γειτονική Αλβανία με ταχύτητα και ασφάλεια.

Παράλληλα:
  • θα αναβαθμίσει την αστική κίνηση στη πόλη των Ιωαννίνων,
  • θα εξασφαλίσει την πρόσβαση στην Ιόνια Οδό της περιοχής της Κόνιτσας και κατ’ επέκταση των περιοχών της Φλώρινας και της Καστοριάς
  • εκτρέπει σημαντικούς υπερτοπικούς φόρτους από την Περιφερειακή Οδό των Ιωαννίνων και συνδέει την Βιομηχανική Περιοχή των Ιωαννίνων, διοχετεύοντας την βαριά κυκλοφορία στο δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων.
Στα σημαντικά οφέλη του οδικού άξονα Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά είναι η εξυπηρέτηση του αεροδρομίου των Ιωαννίνων καθώς και του κύριου όγκου της κυκλοφορίας μεταξύ Αλβανίας - Ελλάδας, αφού η συνέχεια της οδού μετά την Κακαβιά εξυπηρετεί τις παραλιακές περιοχές της Αλβανίας και τα Τίρανα, από τις οποίες προέρχεται μεγάλος αριθμός χρηστών της οδού. Σημειώνεται επίσης ότι, αποτελεί τμήμα του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών.
Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης δήλωσε:
«Ο οδικός άξονας Ιωάννινα – Κακαβιά είναι ένα έργο πνοής για την Ήπειρο καθώς αποτελεί τον σύνδεσμο με την Αλβανία και συνεπώς τα Νοτιοδυτικά Βαλκάνια όπου δραστηριοποιούνται μέσω των εξαγωγών δεκάδες ελληνικές επιχειρήσεις. Είναι ένα ζήτημα δεκαετιών, ένα έργο σημαντικό για όλη τη χώρα.
Τα οφέλη για την οικονομία της περιοχής θα αρχίσουν να φαίνονται ήδη από την περίοδο της κατασκευής καθώς θα ανοίξουν 750 θέσεις εργασίας κατά μέσο όρο στα 4 χρόνια της κατασκευής. Αντίστοιχα, σχεδόν το 50% του κόστους υλοποίησης θα δαπανηθεί για υλικά, εγχώριας παραγωγής είτε εισαγόμενα, δημιουργώντας περίπου 200 έμμεσες θέσεις κατά την κατασκευαστική περίοδο.»."
Ετικέτες

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πρόστιμα 25.000 ευρώ σε 5 πρατήρια υγρών καυσίμων στην Αττική​

Για αισχροκέρδεια
Πρόστιμα σε 5 βενζινάδικα


Το Υπουργείο Ανάπτυξης επέβαλλε πρόστιμα συνολικού ύψους 25.000 ευρώ για αθέμιτη κερδοφορία σε 5 βενζινάδικα.
Έτσι, πέντε διοικητικά πρόστιμα ύψους 25.000 ευρώ επιβλήθηκαν, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε πέντε πρατήρια υγρών καυσίμων στον νομό Αττικής, καθώς σε ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τις διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας (Νόμος 4818/2021).

Πρόκειται για δύο πρατήρια υγρών καυσίμων στο κέντρο της Αθήνας και άλλα τρία στο Περιστέρι, στην Ηλιούπολη και στον Άλιμο.

Για την ώρα στο δελτίο τύπου του Υπουργείου δεν κατονομάζονται τα πρατήρια, όμως περιμένουμε να τα δούμε να ανεβαίνουν αργότερα στο site της ΔΙΜΕΑ, η οποία κατονομάζει κάθε μήνα τις επιχειρήσεις που πιάστηκαν να παρανομούν, ΕΔΩ.

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πρόστιμο «μαμούθ» στην Ολυμπία Οδό για διακοπή κυκλοφορίας λόγω.. βροχόπτωσης​

d7b6627679535a32261043894ebe35e8_XL.jpg

Η διακοπή κυκλοφορίας και η ταλαιπωρία των οδηγών εξαιτίας βροχής δεν έμεινε «ατιμώρητη».

Για την ακρίβεια, η «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.» έλαβε πρόστιμο της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ (1.000.000 €), λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας μετά από τη βραχόπτωση στο οδόστρωμα περί τη Χ.Θ. 48+500 του κλάδου Κόρινθος – Αθήνα του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ που έλαβε χώρα την 1η Δεκεμβρίου 2022.

Οι ισχυρισμοί της διοίκησης του αυτοκινητόδρομου περί «φαινομένου ανωτέρας βίας και περί δήθεν ευθύνης του δημοσίου για την εκτέλεση εργασιών στην περιοχή» δεν έγιναν δεκτοί. Στο σκεπτικό της απόφασης της επιτροπής διερεύνησης του συμβάντος αναφέρονται και τα εξής:
«Το γεγονός ότι η διακοπή της κυκλοφορίας έλαβε χώρα στο βασικό οδικό άξονα της χώρας δηλαδή στον Αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Αθήνα – Θεσσαλονίκη - Εύζωνοι (ΠΑΘΕ).

Το γεγονός ότι οι βραχοπτώσεις στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας αποτελούν σύνηθες και επαναλαμβανόμενο φαινόμενο το οποίο, στην έκταση που επισυνέβη την 1η Δεκεμβρίου του 2022, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εκληφθεί ως απρόβλεπτο, δεδομένου ότι τέτοιες βροχοπτώσεις είναι μέρος της φυσικής εξέλιξης στα πρανή της περιοχής, ενώ παρόμοιες καταπτώσεις βράχων έχουν πολλάκις συμβεί στο παρελθόν.

Το γεγονός ότι η κακοκαιρία ΑΡΙΕΛ δεν είχε χαρακτηριστικά ιδιαίτερης σφοδρότητας στην περιοχή εμφάνισης των βραχοπτώσεων, με βάση τα στοιχεία των κλιματολογικών σταθμών Βλυχάδας και Αγίων Θεοδώρων σύμφωνα με τα οποία η προηγηθείσα βροχόπτωση είναι συνήθης για την περιοχή».

Τέλος, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 65 του ν. 4663/2020 «Διακοπή της Κυκλοφορίας στο Βασικό Εθνικό Οδικό Δίκτυο» προβλέπεται ό,τι σε περίπτωση διακοπής της κυκλοφορίας σε οποιοδήποτε τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου, εξαιτίας δυσμενών καιρικών φαινομένων για χρονικό διάστημα άνω της μίας (1) ώρας, επιβάλλονται, στους φορείς που είναι επιφορτισμένοι με τη λειτουργία ή/και συντήρηση τμημάτων του εν λόγω δικτύου, κυρώσεις, εφόσον ενέργεια ή παράλειψη αυτών συνετέλεσε στη διακοπή κυκλοφορίας.

Πηγή: Τροχοί&TIR
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Τροχαίο έξω από τη Βουλή – Η προκλητική ποινή​

a7f23a7881321079b6c1341b58e32be9_XL.jpg


Δυο χρόνια μετά το τροχαίο που στοίχησε τη ζωή στον 23χρονο Ιάσονα Λαλαούνη, η δημοσίευση της ποινής του υπαίτιου, υπηρεσιακού οδηγού της Ντόρας Μπακογιάννη, προκάλεσε αντιδράσεις.

Υπενθυμίζουμε πως το ατύχημα συνέβη το Μάρτιο του 2021, όταν το εν λόγω κρατικό όχημα «έκοψε» τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα προκειμένου να εισέλθει στη Βουλή. Μια πάγια τακτική που συνεχίζεται από κρατικά οχήματα μήνες μετά το θανατηφόρο τροχαίο καθώς και κατόπιν των σχετικών καταγγελιών.

Εν τέλει, η υπόθεση χαρακτηρίστηκε από την εισαγγελία ως «ανθρωποκτονία από αμέλεια», ωστόσο όπως ανέφερε η Κατερίνα Λαλαούνη, αδερφή του θύματος, το Πειθαρχικό Δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή μόλις τριών μηνών με απόλυση άνευ μετάθεσης, με δικαίωμα έφεσης το οποίο και άσκησε. Σε σχετική επιστολή της δε τον περασμένο Νοέμβριο, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την Δευτέρα στις 21/11/2022,εκδικαζεται η υπόθεση του αδερφού μου στο Ποινικό Δικαστήριο συγκεκριμένα στο Α ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜ/ΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Κτίριο 9, Αίθουσα 4 , όμως προηγήθηκε το Πειθαρχικό Δικαστήριο όπου προς έκπληξη δίκη μου και των οικείων μου ο κατηγορούμενος δέχθηκε την ποινή των μόλις 3 μηνών αργίας με απόλυση άνευ μεταθέσεως και μάλιστα αφήνοντας του το δικαίωμα της εφέσεως ,το οποίο άσκησε κιόλας.

Οργή και θυμός τα κυρίαρχα συναισθήματα για την όλη έκβαση! Απορία επίσης για τη συνέχεια της εκδίκασης αν αναλογιστεί κανείς ότι το νομοθετικό μας πλαίσιο ορίζει ότι ο θάνατος ενός ανθρώπου σε περίπτωση τροχαίου θεωρείται πλημμέλημα.

Αναρωτιέμαι αλλά και ταυτόχρονα αρνούμαι να δεχτώ ότι η απόφαση αυτή βασίστηκε σε προσωπικούς ισχυρισμούς και αμφιλεγόμενα στοιχεία όπως ότι ο οδηγός και ο συνοδηγός πήγαν να βοηθήσουν τον αδερφό μου μετά το ατύχημα, καθώς και το εάν επιτρέπεται η στροφή αριστερά στο σημείο που έγινε το ατύχημα. Ή ακόμη για το πως κρίνει ένας οδηγός το πότε να στρίψει και μάλιστα σε ένα σημείο που απαγορεύεται η στροφή!»

Η εκδίκαση της υπόθεσης στο Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών μπορεί να ήταν προγραμματισμένη επίσης για το Νοέμβριο του 2022, ωστόσο πήρε αναβολή μέχρι τον Οκτώβριο του 2023. Ήρθε ξανά στο «προσκήνιο» εξαιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας που οδήγησε στην πρόσφατη τραγωδία στα Τέμπη. Στη διαδήλωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή (3/3) στο Σύνταγμα, μίλησε και η μητέρα του Ιάσονα που δήλωσε τα εξής:

«Είμαι η μαμά του Ιάσονα που χάθηκε μπροστά από τη Βουλή γιατί ένας ασυνείδητος οδηγός αποφάσισε να κάνει μια παρανομία. Δυστυχώς, οι νόμοι εδώ στην Ελλάδα για τα τροχαία είναι μηδέν. Αν θέλεις να σκοτώσεις άνθρωπο, να τον σκοτώσεις με τροχαίο. Δεν θα πάθεις απολύτως τίποτα! Δεν πας φυλακή και οι νόμοι δεν αλλάζουν, γιατί τους συμφέρει. Ο κύριος το μόνο που πήρε, ήταν τρεις μήνες άνευ αποδοχών. Αυτή ήταν η μεγάλη και αυστηρή του ποινή. Έχει κάνει και έφεση, γιατί ήταν πολύ αυστηρή η ποινή του.

Δεν υπάρχει Δικαιοσύνη στα τροχαία και δεν θα αλλάξει δυστυχώς, γιατί τους βολεύει να μην αλλάξει αυτό. Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις στον δρόμο, τα πάντα. Κανένας που έχει σκοτώσει σε τροχαίο, δεν πάει φυλακή. [… ] Εγώ έχω δει ακριβώς πώς δολοφονήθηκε το παιδί μου. Το είδε όλη η Ελλάδα πώς δολοφονήθηκε το παιδί μου. Όπως είδανε πώς δολοφονήθηκαν όλα αυτά τα παιδιά στα Τέμπη. […] Δεν θα γίνει τίποτα δυστυχώς αν δεν αρχίσουμε να φωνάζουμε. Εσείς οι νέοι μιλήστε, φωνάξτε, να αλλάξει κάτι. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη!».

Τα συμπεράσματα για την αξία της ανθρώπινης ζωής μπροστά στο -βαθύ;- κράτος και το κατά πόσο υπάρχει δικαιοσύνη σε κάθε κλίμακα, δικά σας.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η Πέτρος Πετρόπουλος Α.Ε.Β.Ε. - Επίσημη ανακοίνωση ανάληψης αντιπροσωπείας μοτοσυκλετών KTM, Husqvarna και GASGAS​

Με ισχύ από την 15η Μαρτίου 2023
Πέτρος Πετρόπουλος νέα αντιπροσωπεία KTM, Husqvarna, GASGAS


Η Πέτρος Πετρόπουλος Α.Ε.Β.Ε. ανακοινώνει ότι, με ισχύ από την 15η Μαρτίου 2023 θα είναι ο εισαγωγέας των μοτοσυκλετών KTM, Husqvarna και GasGas για την ελληνική αγορά, μετά από σχετική συμφωνία που υπέγραψε με τις αντίστοιχες εταιρίες, μέλη του Ομίλου PIERER Mobility AG.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Πέτρος Πετρόπουλος Α.Ε.Β.Ε.: “Ο Όμιλος PIERER Mobility AG είναι από τους κορυφαίους κατασκευαστές μηχανοκίνητων δίτροχων στην Ευρώπη, διαθέτοντας στην αγορά την πλήρη σειρά premium μοτοσυκλετών KTM, Gasgas και Husqvarna. Με βασικά πλεονεκτήματα στην καινοτομία, o Όμιλος PIERER Mobility ΑG είναι πρωτοπόρος τεχνολογικός ηγέτης και στην ηλεκτροκίνηση με δύο τροχούς μέσω των εμπορικών της σημάτων.

Η δραστηριότητα αυτή εντάσσεται στον Τομέα Ελαφρών Επαγγελματικών και Επιβατικών Οχημάτων. H Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ ιδρύθηκε το 1922 στη Θεσσαλονίκη. Κατασκευάζει, διασκευάζει, διανέμει και υποστηρίζει μεγάλο εύρος προϊόντων αυτοκινητοβιομηχανίας όπως αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορεία, γεννήτριες, κινητήρες diesel, σκάφη, εξωλέμβιες μηχανές, αγροτικά, χωματουργικά και βιομηχανικά μηχανήματα, λιπαντικά, μπαταρίες και ελαστικά. Η Εταιρία κατέχει ηγετική θέση στην Ελληνική αγορά στους τομείς δραστηριότητας της.”

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Επιβολή προστίμου 20.000 ευρώ σε εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών​

Για μη παράδοση δειγμάτων κατά τη διακίνηση υγρών καυσίμων
Revoil πρόστιμο


Η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου 20.000 ευρώ σε εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδώ, για μη παράδοση δειγμάτων κατά τη διακίνηση υγρών καυσίμων.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Περιφέρειας: "Με την αρ. πρωτ. 1629/13-03-2023 απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής επεβλήθη, όπως προβλέπεται από το άρθρο 101 & 4 της Υπουργικής Απόφασης με αρ. 91354/2017 «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) πρόστιμο 20.000 € (20.000 χιλιάδων ευρώ) στην εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών «REVOIL ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ», Καποδιστρίου 5, Βάρη Αττικής διότι δεν παρέδωσε δείγματα βενζίνης αμόλυβδης 95 οκτανίων και πετρελαίου κίνησης κατά τις συναλλαγές της με πρατήριο καυσίμων."

Πηγη www.motomag.gr
 

Crazy Horse

new member
Δημοσιεύσεις
149
Ηλικία
59
Περιοχή
Λαγονήσι Αττικής
Μοτοσυκλέτα
Moto guzzi stelvio 1200 4v ntx
Όνομα
Αντώνης
Περιοχή
Λαγονήσι Αττικής
Τι να πρωτοσχολιαδει κάνεις.

Το ότι μια εταιρεία με αύξηση κερδοφορίας εν μέσω κρίσης και αρπαχτής πάνω από 50% ακολουθεί πρακτικές που "προσιδιαζουν".με νοθεία στην χώρα με την υψηλότερη τιμή βενζίνης στο γαλαξία
ή
το ύψος του προστίμου ?

"Σημαντική άνοδο κατά 54,91% κατέγραψαν τα κέρδη προ φόρων της Εταιρίας REVOIL Α.Ε.Ε.Π. το εννεάμηνο του 2022 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, κλείνοντας στα 5,36 εκατ. ευρώ, έναντι 3,46 εκατ. το 2021, με τα EBITDA να παρουσιάζουν αύξηση 20,65% ανερχόμενα στα €10,29 εκατ. έναντι €8,53 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ανοδικά κατά 30,15% έκλεισαν και τα Κέρδη προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ), στα €7,15 εκατ. έναντι €5,49 εκατ. στο εννεάμηνο του 2021.
Τα στοιχεία αφορούν τη μητρική Εταιρία με τις λοιπές εταιρίες του Ομίλου να μην παρουσιάζουν ιδιαίτερες μεταβολές λόγω μικρής ή καθόλου συμμετοχής των εν λόγω θυγατρικών-συνδεδεμένων εταιριών στα αποτελέσματα της περιόδου. "


Εις υγεία των κοροιδων..
 

Panos76

well know member
Δημοσιεύσεις
2.081
Ηλικία
48
Περιοχή
Παιανία
Μοτοσυκλέτα
Honda NC 750 Integra 2016
Yamaha crypton-x 2011
Όνομα
Panos

Τροχαίο έξω από τη Βουλή – Η προκλητική ποινή​

View attachment 49534


Δυο χρόνια μετά το τροχαίο που στοίχησε τη ζωή στον 23χρονο Ιάσονα Λαλαούνη, η δημοσίευση της ποινής του υπαίτιου, υπηρεσιακού οδηγού της Ντόρας Μπακογιάννη, προκάλεσε αντιδράσεις.

Υπενθυμίζουμε πως το ατύχημα συνέβη το Μάρτιο του 2021, όταν το εν λόγω κρατικό όχημα «έκοψε» τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα προκειμένου να εισέλθει στη Βουλή. Μια πάγια τακτική που συνεχίζεται από κρατικά οχήματα μήνες μετά το θανατηφόρο τροχαίο καθώς και κατόπιν των σχετικών καταγγελιών.

Εν τέλει, η υπόθεση χαρακτηρίστηκε από την εισαγγελία ως «ανθρωποκτονία από αμέλεια», ωστόσο όπως ανέφερε η Κατερίνα Λαλαούνη, αδερφή του θύματος, το Πειθαρχικό Δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή μόλις τριών μηνών με απόλυση άνευ μετάθεσης, με δικαίωμα έφεσης το οποίο και άσκησε. Σε σχετική επιστολή της δε τον περασμένο Νοέμβριο, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την Δευτέρα στις 21/11/2022,εκδικαζεται η υπόθεση του αδερφού μου στο Ποινικό Δικαστήριο συγκεκριμένα στο Α ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜ/ΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Κτίριο 9, Αίθουσα 4 , όμως προηγήθηκε το Πειθαρχικό Δικαστήριο όπου προς έκπληξη δίκη μου και των οικείων μου ο κατηγορούμενος δέχθηκε την ποινή των μόλις 3 μηνών αργίας με απόλυση άνευ μεταθέσεως και μάλιστα αφήνοντας του το δικαίωμα της εφέσεως ,το οποίο άσκησε κιόλας.

Οργή και θυμός τα κυρίαρχα συναισθήματα για την όλη έκβαση! Απορία επίσης για τη συνέχεια της εκδίκασης αν αναλογιστεί κανείς ότι το νομοθετικό μας πλαίσιο ορίζει ότι ο θάνατος ενός ανθρώπου σε περίπτωση τροχαίου θεωρείται πλημμέλημα.

Αναρωτιέμαι αλλά και ταυτόχρονα αρνούμαι να δεχτώ ότι η απόφαση αυτή βασίστηκε σε προσωπικούς ισχυρισμούς και αμφιλεγόμενα στοιχεία όπως ότι ο οδηγός και ο συνοδηγός πήγαν να βοηθήσουν τον αδερφό μου μετά το ατύχημα, καθώς και το εάν επιτρέπεται η στροφή αριστερά στο σημείο που έγινε το ατύχημα. Ή ακόμη για το πως κρίνει ένας οδηγός το πότε να στρίψει και μάλιστα σε ένα σημείο που απαγορεύεται η στροφή!»

Η εκδίκαση της υπόθεσης στο Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών μπορεί να ήταν προγραμματισμένη επίσης για το Νοέμβριο του 2022, ωστόσο πήρε αναβολή μέχρι τον Οκτώβριο του 2023. Ήρθε ξανά στο «προσκήνιο» εξαιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας που οδήγησε στην πρόσφατη τραγωδία στα Τέμπη. Στη διαδήλωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή (3/3) στο Σύνταγμα, μίλησε και η μητέρα του Ιάσονα που δήλωσε τα εξής:

«Είμαι η μαμά του Ιάσονα που χάθηκε μπροστά από τη Βουλή γιατί ένας ασυνείδητος οδηγός αποφάσισε να κάνει μια παρανομία. Δυστυχώς, οι νόμοι εδώ στην Ελλάδα για τα τροχαία είναι μηδέν. Αν θέλεις να σκοτώσεις άνθρωπο, να τον σκοτώσεις με τροχαίο. Δεν θα πάθεις απολύτως τίποτα! Δεν πας φυλακή και οι νόμοι δεν αλλάζουν, γιατί τους συμφέρει. Ο κύριος το μόνο που πήρε, ήταν τρεις μήνες άνευ αποδοχών. Αυτή ήταν η μεγάλη και αυστηρή του ποινή. Έχει κάνει και έφεση, γιατί ήταν πολύ αυστηρή η ποινή του.

Δεν υπάρχει Δικαιοσύνη στα τροχαία και δεν θα αλλάξει δυστυχώς, γιατί τους βολεύει να μην αλλάξει αυτό. Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις στον δρόμο, τα πάντα. Κανένας που έχει σκοτώσει σε τροχαίο, δεν πάει φυλακή. [… ] Εγώ έχω δει ακριβώς πώς δολοφονήθηκε το παιδί μου. Το είδε όλη η Ελλάδα πώς δολοφονήθηκε το παιδί μου. Όπως είδανε πώς δολοφονήθηκαν όλα αυτά τα παιδιά στα Τέμπη. […] Δεν θα γίνει τίποτα δυστυχώς αν δεν αρχίσουμε να φωνάζουμε. Εσείς οι νέοι μιλήστε, φωνάξτε, να αλλάξει κάτι. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη!».

Τα συμπεράσματα για την αξία της ανθρώπινης ζωής μπροστά στο -βαθύ;- κράτος και το κατά πόσο υπάρχει δικαιοσύνη σε κάθε κλίμακα, δικά σας.

Πηγη www.bikeit.gr
Είναι απαράδεκτη κ εξοργιστική η νομική αντιμετώπιση σε αυτούς που προκαλούν θάνατο από τροχαίο.
Κανείς ποτέ δεν πηγαίνει φυλακή.
Στο συγκεκριμένο τροχαίο όμως, με κάθε σεβασμό στην μνήμη του άτυχου παλικαριού, η γνώμη μου είναι πως πρέπει να ψάξουμε κ να μελετήσουμε λίγο πως έγινε το τροχαίο.
Σίγουρα θα γίνουμε καλύτεροι οδηγοί.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

ΕΛ.ΑΣ. – Αναζήτηση πληροφοριών για τροχαίο ατύχημα​

b824cb3eb0dacb69c2dce77235a83174_XL.jpg

Με σχετική ανακοίνωση της, η Ελληνική Αστυνομία αναζητά πληροφορίες για τις συνθήκες που στοίχισαν τη ζωή σε ένα συνάνθρωπο μας.
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Την Πέμπτη 16/3/23 και περί ώρα 17.35 στην Ακτή Ηετιώνιας (περιφερειακή οδός Δραπετσώνας), στο ύψος της πύλης Ε1, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά, περιοχής Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, δίκυκλη μοτοσυκλέτα μάρκας Honda, χρώματος μωβ, εξετράπη της πορείας της και ανετράπη επί του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της.

Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για τις συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος να επικοινωνήσει με το Β’ Τμήμα Τροχαίας Πειραιώς στα τηλέφωνα 210-4945135, 210-4949712, 210-4949713 και 210-4949715.
 
Top Bottom