Ξένη Επικαιρότητα

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

R.I.P. Mathis Bellon – Τραγική απώλεια 8χρονου σε αγώνα​



Τραυματίστηκε σοβαρά σε αγώνα του ιταλικού πρωταθλήματος και έξι μέρες αργότερα κατέληξε ο μικρός Γάλλος αναβάτης.
Στα οκτώ του χρόνια ο Mathis Bellon θεωρείτο ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της πατρίδας του, μα η συμμετοχή του στο ιταλικό πρωτάθλημα CNV Motoasi έφτασε σε ένα απότομο τέλος στις 22 Ιουλίου 2022, όταν στη διάρκεια δοκιμών στην πίστα Ala Karting, στη βόρεια Ιταλία, έπεσε και στη συνέχεια χτυπήθηκε από δύο επερχόμενες μοτοσυκλέτες που προφανώς δεν είχαν κανένα περιθώριο αντίδρασης.

Ο μικρός μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Borgo Trento στη Βερόνα, όπου δυστυχώς κατέληξε μετά από 6 μέρες νοσηλείας σε κώμα.
277746856 112717591394072 8417425932247012842 n

O Bellon ήταν μαθητής της γαλλικής Race Experience School, την οποία διευθύνει ένας θρύλος των γαλλικών αγώνων, ο Stephane Gimbert, με πολλά πρωταθλήματα Γαλλίας και αρκετές συμμετοχές σε GP500, WorldSBK και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Αν υπάρχει κάτι θετικό που θα μπορούσε να ανακουφίσει στο ελάχιστο τη θλίψη από αυτή την είδηση, θα είναι πως πέντε όργανα του άτυχου παιδιού προσέφεραν ζωή σε ισάριθμους λήπτες.
296189927 603904321095798 930038443328443130 n

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Επιχείρηση Σκούπα στην Γαλλία για Motocross που επιδίδονται σε "urban rodeo" μετά από σοβαρό τραυματισμού δεκάχρονου παιδιού​

Τραυματίστηκαν σοβαρά δύο παιδιά, κρίσιμη η κατάσταση δεκάχρονου κοριτσιού

Αυξημένα έκτακτα μέτρα αναλαμβάνουν οι αρχές στα βόρεια του Παρισιού και ιδιαίτερα στον δήμο Ποντουάζ, για να πατάξουν το φαινόμενο του “urban rodeo” μετά το σοβαρό τροχαίο που συνέβη την Παρασκευή στις 21:00 το βράδυ.
Δύο παιδιά, ένα δεκάχρονο κορίτσι και ένα ενδεκάχρονο αγόρι έπαιζαν κυνηγητό σε πεζόδρομο έξω από τα σπίτια τους και σε συνοικία που υπάρχουν μονάχα πολυκατοικίες με διαμερίσματα όταν μία motocross μοτοσυκλέτα έπεσε επάνω τους.
Ο αναβάτης της μοτοσυκλέτας εξαφανίστηκε από το σημείο και το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις στην Γαλλία, ενώ από την πρώτη στιγμή συνδέθηκε το τροχαίο αυτό με παρακείμενο “meet-up” από ομάδες με Motocross που επιδίδονταν σε “urban rodeo”.
Την Κυριακή ένας 18χρονος παραδόθηκε τελικά στην αστυνομία συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του και δήλωσε αναβάτης της μοτοσυκλέτας που προκάλεσε το ατύχημα χωρίς να εξηγήσει τον λόγο που κινούταν στον πεζόδρομο ή να το συνδέσει με τις υπόλοιπες ομάδες "urban rodeo".
Το ενδεκάχρονο αγόρι είναι πολυτραυματίας με διάφορα κατάγματα και το δεκάχρονο κορίτσι φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και σύμφωνα με τον εισαγγελέα η κατάστασή του είναι σοβαρή και αν ξεφύγει τον κίνδυνο, θα χρειαστεί πιθανότατα να αντιμετωπίζει για καιρό τις συνέπειες του ατυχήματος αυτού.
Η Γαλλία έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια μία «παράδοση» στην χρήση Motocross μοτοσυκλετών για urban rodeo”, αντίστοιχη εκείνης που υπάρχει στην Βαλτιμόρη, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Στην Βαλτιμόρη και πλέον και σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ ξεκίνησαν πριν αρκετά χρόνια κυνηγημένοι από την αστυνομία και η έξαρση των κοινωνικών δικτύων τους βοήθησε να γίνουν πρότυπα, να βρουν διάφορους χορηγούς και να οργανωθούν σε εκδηλώσεις και μαζί έφερε και την κατακραυγή όμως ώστε σιγά-σιγά αυτές οι εκδηλώσεις να γίνουν λιγότερο επιζήμιες για το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο, ορισμένες από αυτές με την συνδρομή της αστυνομίας, ενώ πλέον η έξαρση του φαινομένου εκεί έχει ομαλοποιηθεί.
φωτογραφία από τις ΗΠΑ από όπου έχει αντιγραφεί το φαινόμενο, όπως το χαρακτηρίζουν στην Γαλλία:

Στην Γαλλία αντιθέτως βρίσκεται σε άνοδο και τον περασμένο Ιούνιο ένας 19χρονος έχασε την ζωή του στην πόλη Ρεν, χτυπημένος από motocross μοτοσυκλέτα που εκείνη την στιγμή συμμετείχε σε “urban rodeo”.
Η έξαρση του φαινομένου στην Γαλλία είναι τέτοια που τον Μάιο προβλήθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών η γαλλική ταινία “Rodeo” (κεντρική φωτογραφία άρθρου από τα γυρίσματα) με θέμα τις motocross που κάνουν κόντρες στους δρόμους του Παρισιού, με την σκηνοθέτη της ταινίας Lola Quivoron να κάνει λόγο για «κοινωνικό φαινόμενο» αυτή την στιγμή στην Γαλλία.

Δεν οδηγηθήκαμε λοιπόν τυχαία σε δυστυχήματα, όπως του 19χρονου τον Ιούνιο αλλά είναι κάτι που συμβαίνει καιρό και που οι αρχές του Παρισιού και η Γαλλική παιδεία που θεωρείται ανώτερη της δικής μας, ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δεν κατάφεραν να προλάβουν. Ήδη το 2018 η κα Natalia Pouzyreff, μέλος της παράταξης του Μακρόν, και της Συντακτικής Συνέλευσης της Γαλλίας, πέρασε νόμο με τον οποίο όποιος επιδίδεται σε “urban rodeo” με motocross αντιμετωπίζει φυλάκιση πέντε ετών!

Η ίδια μιλώντας εχθές σε γαλλικό ραδιόφωνο εθνικής εμβέλειας στον απόηχο του τραγικού ατυχήματος, δήλωσε πως μονάχα η αυστηροποίηση του νόμου δεν γίνεται να αποτελεί λύση και χαιρέτησε την επιχείρηση σκούπα, υποστηρίζοντας πως μόνο με συστηματικές κατασχέσεις μοτοσυκλέτων που θα συνοδεύονται από φυλάκιση θα υπάρχει άμεσος αντίκτυπος στο φαινόμενο αυτό.

Σε ορισμένες περιοχές της Γαλλίας το “urban rodeo” έχει πολλούς περισσότερους υποστηρικτές και συμβαίνουν αρκετά ατυχήματα, ενίοτε και πιο σοβαρά πυροδοτώντας την εκ των υστέρων αντίδραση των αρχών.
Στην Βαλ ντ’ Ουαζί βόρεια του Παρισιού, έχουν ανοίξει 534 υποθέσεις για “urban rodeo” από τον φετινό Απρίλιο που οδήγησαν στην σύλληψη 37 ατόμων και στην κατάσχεση 34 μοτοσυκλετών.
Έχοντας ζήσει προσωπικά το σκηνικό αυτό στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού σε μία περίοδο πριν τα κοινωνικά δίκτυα και προτού εξαπλωθεί η εικόνα αυτή στον υπόλοιπο κόσμο, μία ειδοποιός διαφορά -υπάρχουν πολλές, αλλά ας μείνουμε σε αυτή την μία- που πρέπει να λάβουν όλοι υπόψη τους, είναι η ρυμοτομία των αμερικανικών πόλεων, η αμιγώς οικιστική χρήση ορισμένων περιοχών, οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια που βοήθησαν να υπάρχουν λιγότερα ατυχήματα συγκριτικά με το μέγεθος δράσης αυτών των ομάδων, προτού αυτή αρχίσει να μπαίνει σε καλούπια, να περιορίζεται και να οργανώνεται. Στην ελληνική επικράτεια συμβαίνουν τα ίδια και κατά περίπτωση τα πράγματα είναι και χειρότερα καθώς δεν χρειάζεται να οργανωθεί “meet-up”, συμβαίνουν παντού και πάντα, ενώ μονάχα το φαινόμενο της ηχορύπανσης από νομίμως αγορασμένες, παρανόμως όμως χρησιμοποιούμενες εξατμίσεις θα έπρεπε να είναι αρκετό για να επιφέρει επιχείρηση-σκούπα. Το κοινωνικό πρόβλημα ενός παπιού, ή ενός δικύλινδρου street με όρθια θέση οδήγησης που μετρά ήδη είκοσι χρόνια σχεδιασμού(!) καθώς και πληθώρας άλλων παραδειγμάτων με εξατμίσεις που παραβαίνουν τα όρια, είναι δύσκολο να αναγνωριστεί στον πραγματικό του βαθμό, από τον δίχως κράνος αναβάτη τους. Το ζει όμως έντονα ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας από βρέφη και μικρά παιδιά που χάνουν τον ύπνο τους ενώ δεν θα έπρεπε, μέχρι ηλικιωμένους. Στην ελληνική επικράτεια λοιπόν υπάρχει βαθύτερο ζήτημα.
Η εξύψωση κάθε ξενόφερτης πρακτικής, όπως έγινε στην Γαλλία, χωρίς να δουν τον τρόπο που αυτή εξελίχθηκε, τα λάθη και τις λύσεις που είχαν ήδη δοθεί, δεν βοηθά το κοινωνικά σύνολο να κάνει βήματα προς τα εμπρός, αλλά κύκλους.

Με πληροφορίες από τον Guardian και Γάλλους μοτοσυκλετιστές της περιοχής

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Elettracker - Ένα e-bike από το -πολύ- μακρινό παρελθόν​

1d8300adc54f74e9669d08b8adceb735_XL.jpg

Το Elettracker είναι μια σύγχρονη μηχανή που αντλεί σχεδιαστικά στοιχεία από περασμένες εποχές.
Ο Giacomo Galbiati είναι ο άνθρωπος πίσω από τη GDesign και έχει εργαστεί στο παρελθόν για τη Moto Guzzi. Η πιο πρόσφατη δημιουργία του στοχεύει να εγκαταλείψει τη σφαίρα των παραδοσιακών μοτοσυκλετών και να εισέλθει στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, αλλά με μια ανατροπή. Ο Giacomo επέλεξε να βασίσει το σχέδιο του Elettracker σε ένα.. ποδήλατο και όχι σε μια μοτοσυκλέτα. Αυτό είναι εμφανές στο πλαίσιο και ακόμη περισσότερο στην παρουσία των πεταλιών. Είναι προφανές ότι το όλο project κατασκευάστηκε με γνώμονα την εικόνα και όχι τη λειτουργικότητα, καθώς δεν έχει τη μορφή ενός συμβατικού ποδηλάτου αλλά μάλλον ενός hipster cruiser. Ο Giacomo ισχυρίζεται ότι το Elettracker επηρεάστηκε από τα γνωστά board trackers που παρήγαγαν η Indian και η Harley-Davidson όταν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά πριν από περισσότερο από έναν αιώνα.

ελετρ2.jpg

Ξεκάθαρα, το πιο ωραίο στοιχείο του Elettracker είναι ο τρόπος με τον οποίο οι μπαταρίες έχουν τοποθετηθεί ώστε να μοιάζουν με κινητήρα V-Twin. Αν και αυτό μπορεί σίγουρα να φαίνεται ωραίο, παρέχει επίσης μια αξιοπρεπή ποσότητα ενέργειας. Συνολικά, ο ηλεκτροκινητήρας της μοτοσυκλέτας έχει μέγιστη ισχύ 2,5 κιλοβάτ, που μεταφράζεται σε περίπου 3,4 ίππους, όσο είναι βασικά και ένα e-bike. Το πακέτο μπαταριών τύπου V-Twin έχει ονομαστική τάση 72 βολτ και επιτρέπει αυτονομία περίπου 40 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση. Εντωμεταξύ, το σύστημα μετάδοσης υποστηρίζεται ότι μπορεί να δώσει στο Elettracker τελικές κοντά στα 100χλμ/ώρα!

Σχεδιαστικά, ξεχωρίζει η μίνιμαλ ουρά με τη δερμάτινη σέλα. Στο μπροστινό μέρος συναντάμε ένα πιρούνι με ελατήρια επίσης σε ρετρό στυλ που πιθανότατα δεν θα περνάει καλά στην όποια ανωμαλία του δρόμου. Άλλες πινελιές περιλαμβάνουν τιμόνι καλυμμένο με καφέ δέρμα, με όλα τα καλώδια που σχετίζονται με τα ηλεκτρονικά και μηχανικά εξαρτήματα του ποδηλάτου έχουν κρυφτεί μέσα στο πλαίσιο, διατηρώντας την κατασκευή πολύ καθαρή. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το Elettracker δεν χάνει τη σύγχρονη τεχνολογία και διαθέτει συνδεσιμότητα Bluetooth και μια αποκλειστική εφαρμογή για κινητά.
ελετρ3.jpg

Τέλος, επειδή το Elettracker είναι ικανό να πιάνει ταχύτητες… ακατάλληλες για αυτό που είναι, διαθέτει και σταμπιλιζατέρ τιμονιού για να διατηρεί το μπροστινό μέρος σταθερό. Οι τροχοί είναι 26 ιντσών με την πέδηση να αναλαμβάνουν εμπρός και πίσω δισκόφρενα – ποδηλάτου πάντα, με το συνολικό βάρος αυτού του ιδιαίτερου e-bike να είναι κάτω από τα 50 κιλά. Ενδιαφέρον, ε;

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Νιγηρία - Σκέψεις για απαγόρευση χρήσης και πώλησης μοτοσυκλετών σε όλη τη χώρα!​

“Πυροβολείτε επιτόπου όποιον αναβάτη δεν σταματά για έλεγχο”

Λόγω των συνεχιζόμενων επιθέσεων από συμμορίες ληστών με μοτοσυκλέτες, ο κυβερνήτης της πολιτείας της Zamfara στη βορειοδυτική Νιγηρία, Bello Matawalle, έχει ήδη απαγορεύσει τη χρήση μοτοσυκλέτας τις βραδινές ώρες, διατάζοντας την αστυνομία να πυροβολεί επιτόπου όποιον αναβάτη δεν σταματά για έλεγχο. Παράλληλα και για τους ίδιους λόγους, η κυβέρνηση της χώρας σκέφτεται να απαγορεύσει καθολικά τόσο την χρήση μοτοσυκλετών -καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου-, όσο και την πώληση τους!

Η χρήση μοτοσυκλέτας στη Zamfara απαγορεύεται πλέον από τις 8 το βράδυ έως τις 6 το πρωί, με τις δυνάμεις ασφαλείας να έχουν εντολή να πυροβολούν οποιονδήποτε αναβάτη δεν σταματήσει στις εντολές τους για έλεγχο.

Η Zamfara είναι γνωστή για την ανομία που επικρατεί σε αυτή, με πολλές περιπτώσεις απαγωγών για λύτρα και θανατηφόρων επιθέσεων σε χωριά από συμμορίες που συνήθως χρησιμοποιούν μοτοσυκλέτες. Όπως η απαγωγή 279 μαθητριών στις 26 Φεβρουαρίου 2021, η σφαγή 53 χωρικών στις 11-12 Ιουνίου του 2021, και το ακόμα χειρότερο μακελειό με περισσότερους από 200 νεκρούς χωρικούς στις 4-6 Ιανουαρίου 2022.

Η παραπάνω κατάσταση δεν περιορίζεται φυσικά στη Zamfara, καθώς οι συμμορίες και οι τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Boko Haram, το Ισλαμικό Κράτος της Δυτικής Αφρικής, οι πειρατές του δέλτα του Νίγηρα και πολλοί άλλοι έχουν δημιουργήσει ένα αδιανόητο δυστοπικό χάος σε πολλές πολιτείες της Νιγηρίας, με την κυβέρνηση να αποδεικνύεται εντελώς ανίκανη να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Η τελευταία σκέψη της κυβέρνησης κινείται στα πρότυπα του γνωστού ρητού “πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι”, καθώς αφορά στην καθολική απαγόρευση χρήσης και αγοράς μοτοσυκλέτας σε όλη τη χώρα. Είναι πιο εύκολο να κατηγορήσει κανείς τη μοτοσυκλέτα -ένα ιδιαίτερα λαϊκό μάλιστα μέσο-, παρά τις αιτίες που οδηγούν στο έγκλημα με μοτοσυκλέτα, σε μια χώρα όπου το 43% του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας παρά τον μεγάλο ορυκτό πλούτο της Νιγηρίας, ενώ παράλληλα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μαστίζεται από κακή οργάνωση, διαφθορά και έλλειψη συντονισμού από πολιτεία σε πολιτεία.

Η κυβέρνηση της Νιγηρίας έχει ήδη κηρύξει τον πόλεμο στις μοτοσυκλέτες-ταξί (Okada), οι οποίες είναι εξαιρετικά δημοφιλείς ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα Λάγος στην ευρύτερη περιοχή της οποίας κατοικούν… 24 εκατομμύρια Νιγηριανοί, εκεί όπου οι οδηγοί αυτοκινήτου περνούν τουλάχιστον 3 ώρες καθημερινά στο μποτιλιάρισμα!

Ήδη οι Okada riders έχουν απαγορευτεί σε 6 Δήμους του Λάγος όσο και στον Νίγηρα, για λόγους δημόσιας και οδικής ασφάλειας, καθώς ένα μεγάλο μέρος τους οδηγεί επικίνδυνα, ενώ κάποιοι εξ αυτών χρησιμοποιούν τις μοτοσυκλέτες τους για ληστείες, και περισσότεροι δήμοι και πολιτείες ζητούν να ισχύσει και εκεί το μέτρο.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Νιγηρίας, Abubakar Malami, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Πιστεύω πως ένα 20% του πληθυσμού της χώρας (40 εκατομμύρια κάτοικοι) χρησιμοποιεί μοτοσυκλέτα. Αν αυτό το ποσοστό κληθεί να κάνει μια θυσία που θα βοηθήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια Νιγηριανούς (σσ. με το να μειωθεί η εγκληματικότητα), πιστεύω πως αυτή η θυσία δεν είναι μεγάλη.”

Το μέλλον της μοτοσυκλέτας στη Νιγηρία προδιαγράφεται ιδιαίτερα δυσοίωνο.

Πηγη www.motomag.gr

cdefghigicdefghigifacepalm 2facepalm 2
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Προάγγελος: Η ΚΤΜ AG αναλαμβάνει την MV AGUSTA σε ΗΠΑ-Καναδά-Μεξικό​

Έρχεται επέκταση της συνεργασίας

Μετρά χρόνια η επιθυμία της KTM AG, μέρος του PIERER Mobility AG να αποκτήσει την MV AGUSTA και είμαστε μάρτυρες εσωτερικού αστείου πριν από πολλά χρόνια, για τρικύλινδρες μοτοσυκλέτες που θα προστεθούν στην μεγάλη ομπρέλα του κυρίου Pierer.
Υπό ιταλική σημαία και με έναν Castiglioni στο τιμόνι, ήταν αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο. Ο Castiglioni ο πρεσβύτερος είχε καταφέρει να πουλήσει την MV Agusta στην Harley και να την ξανά πάρει πίσω με κέρδος και σε καλύτερη κατάσταση από ότι την έδωσε.
Η ιστορία της MV Agusta είναι εξαιρετικά περίπλοκη και δεν θα αναλύσουμε όλες τις αγοραπωλησίες του ονόματος που περιλαμβάνουν ποσοστό και από την Mercedes AMG, αλλά σε κάθε περίπτωση τέτοιες πρακτικές τύπου Castiglioni δεν θα μπορούσαν να περάσουν από τον Pierer.
Τώρα που η MV Agusta είναι στα χέρια του Timur Sardarov και με δεδομένα τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τον πόλεμο στην Ουκρανία και μετά, οι συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές από κάθε άλλη φορά για μία εκ νέου προσέγγιση.
Στο νέο τεύχος του ΜΟΤΟ που θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες έχουμε μία δυνατή αποκλειστικότητα με την οδήγηση της εμβληματικής τους νέας μοτοσυκλέτας, της Lucky Explorer 9.5 που είναι δική τους κατασκευή.

Ταυτόχρονα θα κυκλοφορήσουν και την 5.5 που κατασκευάζει η QJ που διαχειρίζεται και την Benelli και θα είναι ένα πιο εξελιγμένο TRK, ναυαρχίδα όμως θα είναι η Lucky Explorer.
Βρεθήκαμε πρόσφατα στο Varese για την οδήγησή της που θα φιλοξενηθεί στο επόμενο τεύχος, αλλά δημοσιεύσαμε εδώ, τις πρώτες εμπειρίες καθώς και μία μακρά συνέντευξη με τον Brian Gillen που είναι ο υπεύθυνος σχεδιασμού, Αμερικανός υπήκοος και κομμάτι της παλιάς φρουράς της εταιρείας, από την εποχή του Castiglioni!

Με σημερινή της ανακοίνωση, η MV Agusta ενημερώνει από το Varese πως από εδώ και πέρα και για «πολλά χρόνια στο μέλλον» όπως λένε χαρακτηριστικά, η KTM AG θα αναλάβει την διανομή, την προώθηση, την υποστήριξη και την διανομή ανταλλακτικών της MV Agusta για τις σημαντικές αγορές της Β. Αμερικής και του Μεξικού.


Η MV Agusta ελπίζει πως οι εμβληματικές μοτοσυκλέτες της, σύμβολο της ιταλικής σχολής σχεδιασμού, όπως τις αποκαλεί, θα εκμεταλλευτούν το ευρύ δίκτυο της KTM και τον υψηλό βαθμό της οργάνωσής του και θα μπορέσουν να επεκταθούν περισσότερο στην Β. Αμερική.

Σημαντικό σημείο της ανακοίνωσης, είναι πως η συμφωνία αυτή αποτελεί μέρος ενός στρατηγικού σχεδιασμού με στόχο την αλματώδη επέκταση της MV Agusta τα επόμενα χρόνια. Για τον λόγο αυτό η KTM AG θα δημιουργήσει ένα νομικό πρόσωπο που θα αναλάβει τα συμφέροντα της MV Agusta στην Β. Αμερική και έτσι οι μοτοσυκλέτες θα μπορούν να διατεθούν τόσο μέσα από το υπάρχον δίκτυο της MV Agusta όσο και από τους αντιπροσώπους της KTM στην Αμερική.

Για εμάς εδώ στο MOTO, αυτά είναι προάγγελος μίας μεγαλύτερης ενσωμάτωσης που είναι προ των πυλών.

Ο Timur Sardarov CEO της MV Agusta Motor S.p.A. δήλωσε: «Είναι μία συναρπαστική εξέλιξη, ανάμεσα σε δύο ιστορικούς ευρωπαίους κατασκευαστές. Είμαι πεπεισμένος πως το διευρυμένο δίκτυο και ο επαγγελματισμός της KTM θα ταιριάξουν απόλυτα με τις ελκυστικές μας μοτοσυκλέτες και το κέρδος θα είναι και των δύο. Με βάση την συνεργασία αυτή, θα συνάψουμε νέες συνέργειες που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε άλματα μπροστά».

Από την πλευρά της KTM AG σχολίασε ο κύριος Hubert Trunkenpolz, μέλος του Executive Board, πρακτικά όμως το N.2, δήλωσε:
«Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που θα ξεκινήσουμε μία νέα συνεργασία με μία ιστορική μάρκα. Οι μάρκες μας ολοένα και δυναμώνουν σε κάθε γωνιά του κόσμου και ιδιαίτερα στην Β.Αμερική περάσαμε το φράγμα των 100.000 μονάδων μέσα στο 2022 ως σύνολο KTM, Husqvarna και GASGAS. Αναλαμβάνοντας και τις MV Agusta θα συμπληρώσουμε την γκάμα μας με ορισμένες πολύ ελκυστικές μοτοσυκλέτες. Με την προσθήκη των εμβληματικών και πολυτελών ιταλικών μοτοσυκλετών στην KTM North America θα μπορέσουμε να υποστηρίξουμε τους μοτοσυκλετιστές στην σημαντική αυτή αγορά και να φέρουμε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για νέους και υπάρχοντες αντιπροσώπους».

Ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα για ανακοίνωση της KTM AG πως εξαγοράζει πλήρως την MV Agusta και στην ενσωματώνει στην μεγάλη της σφαίρα επιρροής που επεκτείνεται πέρα από τα εμπορικά σήματα που εξ ολοκλήρου ανήκουν στην Pierer Mobility AG.

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Επίθεση σκύλων σε μοτοσυκλετίστρια, έπεσε και τις επιτέθηκαν​

Πρόβλημα κατά εξακολούθηση στην Καλαμάτα

Επίθεση αδέσποτων σκύλων συνέβη στην Καλαμάτα, η δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες κι αυτή την φορά σε μοτοσυκλετίστρια που προσπαθούσε να επιστρέψει σπίτι της το βράδυ μετά την εργασία της.
Οι αδέσποτοι, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, σκύλοι, κυνήγησαν την οδηγό της μοτοσυκλέτας η οποία προσπάθησε να τους αποφύγει για να μην τους τραυματίσει, κάνοντας έναν ελιγμό της τελευταίας στιγμής και χάνοντας τον έλεγχο.

skyliaepiths9384324324.jpg
Μόλις έπεσε από την μοτοσυκλέτα τα σκυλιά όρμησαν στην άτυχη γυναίκα που είχε κατάγματα στο πρόσωπο. Φορούσε κράνος όπως δήλωσε αλλά σύρθηκε για 12 μέτρα πριν ακινητοποιηθεί. Η κα Παναγάκη δημοσιοποίησε το ατύχημα που είχε για να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους απέναντι σε ένα πρόβλημα που διαιωνίζεται καθώς έχει συμβεί κι άλλη επίθεση αδέσποτων σκύλων πριν από λίγες ημέρες.
Από την πλευρά της δημοτικής αρχής, ο αντιδήμαρχος προέβη σε δηλώσεις, λέγοντας πως υπάρχει έξαρση του φαινομένου εγκατάλειψης σκύλων και δημιουργούνται αγέλες τις οποίες προσπαθούν να διαλύσουν στέλνοντας τα σκυλιά σε κτηνίατρους για δέκα μέρες πριν επανενταχθούν. Η περιπέτεια της κα Παναγάκη φαίνεται πως θα συνεχιστεί καθώς θα πρέπει να υποβληθεί σε επεμβάσεις αποκατάστασης και ελπίζουμε να επανέλθει το δυνατόν πιο γρήγορα, χωρίς προβλήματα.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Indian: Eπαναφέρει το 101 Scout στη γκάμα της​

Κατοχύρωση του εμπορικού ονόματος στις Η.Π.Α.

Σύμφωνα με το αμερικανικό site Cycle World, η Indian κατέθεσε αίτημα κατοχύρωσης της ονομασίας του ιστορικού 101 Scout, μιας έκδοσης που ξεχώριζε για τις επιδόσεις, το κράτημα και το χαμηλό της βάρος, κάτι που μας προδιαθέτει για νέα έκδοση της σύγχρονης οικογένειας Scout με ανάλογα βελτιωμένα χαρακτηριστικά.
Το μοντέλο της Indian με την ονομασία 101 Scout, αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της εταιρείας. Κατασκευάστηκε μεταξύ 1928 και 1931, με σκοπό την αντικατάσταση του Scout πρώτης γενιάς, που υπήρχε στην παραγωγή από το 1919. Είχε δύο διαφορετικές εκδόσεις των 37 ή 45 κυβικών ιντσών (606 ή 737 κ.εκ.) στην κλασσική, για αμερικάνικο cruiser, κινητήρα σε διάταξη V, ενώ με το νέο, κοντύτερο και ελαφρύτερο πλαίσιο της αγαπήθηκε από τους αγωνιζόμενους. Μέχρι και σήμερα, είναι η μοτοσυκλέτα επιλογής για τους αναβάτες του γύρου του θανάτου, τουλάχιστον στις Η.Π.Α..

Ένα νέο ρεζερβουάρ τη διαφοροποιούσε από τα προηγούμενα μοντέλα, ενώ η θρυλική της διάσταση παγιώθηκε μετά από την αντικατάσταση της από τη βαρύτερη και φθηνότερη έκδοση Standard Scout (φωτό άνω).
Τώρα όπως φαίνεται η Indian σχεδιάζει να αναβιώσει τη 101 Scout, και λαμβάνοντας υπόψη την κληρονομιά που φέρει το όνομα, μάλλον θα το δούμε να κοσμεί μια αναβαθμισμένη Scout.
Η αίτηση της έγκρισης τύπου που κατέθεσε η Indian κάνει λόγο για εφαρμογή του ονόματος σε “μοτοσυκλέτες και ανάλογα δομικά / κατασκευαστικά στοιχεία”, κι έτσι είναι ξεκάθαρο πως το όνομα δεν αναβιώνει για να βρει τον δρόμο του σε κάποια γκάμα ρουχισμού ή αξεσουάρ.





Στη σύγχρονη εποχή της Indian η οικογένεια Scout περιλαμβάνει ήδη επτά μοντέλα: το Scout, το Scout Bobber και το Scout Rogue είναι οι τρεις κύριες εκδόσεις, ενώ κάθε μία από αυτές διαθέτει και μια πιο οικονομική έκδοση Sixty, με κινητήρα 60 κυβικών ιντσών (983 κ.εκ.) και απόδοση 78 hp αντί για τον στάνταρ κινητήρα των 69 κυβικών ιντσών (1.130 κ.εκ.) και 100 hp. Τέλος έχουμε και το Scout Bobber Twenty που χαρίζει κλασικό ύφος στην έκδοση Bobber.
Ακόμα δεν γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο θα διαφοροποιηθεί το νέο 101 Scout από τις υπόλοιπες εκδόσεις, με το ιστορικό μοντέλο να διακρίνεται από τα υπόλοιπα λόγω του μικρότερου βάρους του, των καλύτερων επιδόσεων του και του βελτιωμένου κρατήματος του.
Κάπως έτσι το νέο 101 Scout αναμένεται να φέρει νέο εξοπλισμό, ώστε να χάσει κιλά, να κερδίσει επιδόσεις και να βελτιώσει το κράτημα του, ενώ εξυπακούεται πως θα χρησιμοποιεί τον μεγάλο κινητήρα των 1.130 κ.εκ.. Κι αν δεν περιμένουμε το νέο 101 να κυκλοφορήσει με girder πιρούνι όπως το original, εντούτοις πιθανώς να δούμε κάποια νέα χρώματα και γραφικά (πιθανώς και ακτινωτοί τροχοί) που να παραπέμπουν στο κλασικό μοντέλο.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Indian σκέφτεται να βγάλει στην παραγωγή ένα νέο 101, καθώς η εταιρεία έχει προβεί σε αντίστοιχες κινήσεις το 2012 και το 2015, όμως η νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα εμπορικά σήματα στις Η.Π.Α. κάνει δύσκολη τη διατήρηση ενός σήματος από μια εταιρεία αν δεν το χρησιμοποιεί. Έτσι, αν η Indian λάβει τώρα έγκριση για τη χρήση της ονομασίας 101 Scout, θα πρέπει να τη χρησιμοποιήσει σύντομα σε κάποια μοτοσυκλέτα της.

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Δανία - Επαναχρησιμοποίηση εξαρτημάτων μοτοσυκλετών σε υψηλό βαθμό​

Με την υψηλή φορολογία σε νέα εξαρτήματα και μοτοσυκλέτες να αποτελεί καθοριστικό παράγοντα

Σύμφωνα με έρευνα της Niels Hansen για λογαριασμό των δανέζικων συλλόγων μοτοσυκλετιστών DMC και MCTC -μελών της F.E.M.A.- ένα μεγάλο μέρος των εξαρτημάτων των μοτοσυκλετών που βγαίνουν εκτός κυκλοφορίας επαναχρησιμοποιούνται ως ανταλλακτικά.
Στη Δανία, οι αποσυναρμολογητές μοτοσυκλετών (βλ. “μάντρες”) στέλνουν στην ανακύκλωση μόνο τα εξαρτήματα που δεν επιδέχονται επιδιόρθωση. Όλα τα υπόλοιπα αποσυναρμολογούνται και πωλούνται σε αναβάτες για επαναχρησιμοποίηση.
Η έρευνα της Niels Hansen δείχνει πως το ποσοστό επαναχρησιμοποίησης εξαρτημάτων αποσυναρμολογημένων μοτοσυκλετών είναι πολύ υψηλό. Η συλλογή και αποσυναρμολόγηση μοτοσυκλετών που δεν χρησιμοποιούνται πια βοηθά στη διατήρηση της κυκλοφορίας των μοτοσυκλετών που μπορούν να δεχθούν τα εξαρτήματα των “δωρητών” μοτοσυκλετών, με οικονομικό τρόπο. Επιπλέον, με αυτό τον τρόπο δεν χρησιμοποιούνται νέα εξαρτήματα που πρέπει να παραχθούν από πρώτες ύλες.
Αν και η Ε.Ε. έχει νόμους για τα οχήματα που έχουν φτάσει στο τέλος της ζωής τους, για τη συλλογή και καταστροφή τους, αυτοί δεν συμπεριλαμβάνουν -μέχρι σήμερα- τις μοτοσυκλέτες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να αναθεωρήσει την οδηγία για το τέλος ζωής των οχημάτων (End-of-life Vehicles Directice) στις χώρες της Ένωσης, και ερευνά την ανάγκη να συμπεριλάβει και τις μοτοσυκλέτες σε αυτήν για πρώτη φορά.
Στη Δανία, η αγορά μεταχειρισμένων μοτοσυκλετών και μεταχειρισμένων εξαρτημάτων είναι σχετικά μεγάλη, λόγω της υψηλής φορολογίας στα νέα οχήματα (160% συν 25% ΦΠΑ) και στα νέα εξαρτήματα (25% ΦΠΑ). Οι επιχειρήσεις που πωλούν αποκλειστικά μεταχειρισμένα εξαρτήματα μοτοσυκλετών είναι λίγες, αλλά παράλληλα με αυτές λειτουργούν και οι λεγόμενες “μάντρες” (Breakers, ή αποσυναρμολογητές στα αγγλικά). Στην έρευνα έλαβαν μέρος εννέα τέτοιες μάντρες, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης στη χώρα, που αποτελούν το 70% περίπου των δηλωμένων αποσυναρμολογητών.
Η έρευνα έδειξε πως μόνο ότι δεν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί καταλήγει στην ανακύκλωση μετάλλων / πλαστικών, ενώ όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα αγοράζονται από αναβάτες που τα χρησιμοποιούν στις μοτοσυκλέτες τους, ενώ τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από δίκυκλα με ηλικία άνω των 10 ετών.
Βασική αιτία, της αυξημένης ζήτησης, είναι η υψηλή φορολογία, ενώ οι περισσότεροι κατασκευαστές σταματούν να παράγουν ανταλλακτικά για μοντέλα που έχουν ξεπεράσει τα 15 με 20 χρόνια από τότε που βγήκαν στην παραγωγή.


Κανένας από τους 9 επαγγελματίες που ερωτήθηκαν δεν είχαν δει μοτοσυκλέτα να πηγαίνει σε πρέσα διαλυτηρίου, όπως ένα αυτοκίνητο.
Αντίστοιχη φαίνεται να είναι η κατάσταση και σε μία ακόμα χώρα της Σκανδιναβικής Χερσονήσου, τη Φινλανδία. Και εκεί, σύμφωνα με δεδομένα έρευνας η οποία δημοσιεύεται από τη F.E.M.A. και έλαβε χώρα στις αρχές του έτους από την μοτοσυκλετιστική οργάνωση SMOTO, το 72% των χρησιμοποιούμενων ανταλλακτικών προέρχονται από παλαιότερες μοτοσυκλέτες.
Η FEMA πιστεύει πως οι μοτοσυκλέτες ΔΕΝ θα πρέπει να συμπεριληφθούν στη νέα οδηγία της Ε.Ε. για το τέλος ζωής των οχημάτων. Διαβάστε ΕΔΩ την πλήρη άποψη της FEMA στο θέμα.
Σύμφωνα με τη FEMA, η συμπερίληψη των μοτοσυκλετών στην οδηγία του τέλους ζωής των οχημάτων της Ε.Ε. θα μπορούσε να αποδειχτεί σοβαρή απειλή για τις ιστορικές μοτοσυκλέτες.
Αν τώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει να συμπεριληφθούν οι μοτοσυκλέτες στην νέα οδηγία για τα οχήματα που φτάνουν στο τέλος της ζωής τους, η FEMA ζητά από την Ε.Ε. να εξασφαλίσει τη δυνατότητα της αποσυναρμολόγησης με στόχο την επαναχρησιμοποίηση των εξαρτημάτων σε μια κυκλική οικονομία.
Παράλληλα, αν η Ε.Ε. συμπεριλάβει τις μοτοσυκλέτες στην ανωτέρω οδηγία, η FEMA ζητά να εξασφαλιστεί πως με αυτό τον τρόπο δεν θα καταλήξουν σε διαλυτήρια οι ιστορικές / συλλεκτικές μοτοσυκλέτες, αντίθετα θα πρέπει είτε να συντηρούνται, είτε να αποσυναρμολογούνται με τα εξαρτήματα τους να καταλήγουν σε μοτοσυκλέτες που κυκλοφορούν.

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η Πράσινη Συμφωνία της Ε.Ε., και η σημασία της για τη μοτοσυκλέτα​

Ναι στον καθαρότερο αέρα, όχι στις προχειρότητες χωρίς σχέδιο

Η πρόσφατη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια νέα δέσμη μέτρων, περιλαμβάνει και τα ΙΧ οχήματα (εξαιρώντας για την ώρα τις μοτοσυκλέτες), με έναν εξαιρετικά φιλόδοξο -και για κάποιους μη ρεαλιστικό- στόχο: μηδενικούς ρύπους από τα ΙΧ μέχρι το 2035 και απαγόρευση πώλησης ρυπογόνων ΙΧ από την ίδια χρονιά!
Ξεκινώντας να τονίσουμε πως δεν διαφωνούμε ως προς τον στόχο, όμως ο δρόμος για την επίτευξη του απαιτεί στενή συνεργασία Ε.Ε. και βιομηχανίας οχημάτων, ώστε να τεθούν ρεαλιστικά χρονικά όρια και να ληφθούν αποφάσεις που δεν θα οδηγήσουν σε άμεση πτώχευση ούτε τους κατασκευαστές, ούτε το αγοραστικό κοινό.
Ας ξεκινήσουμε από την αρχή.
Όσον αφορά στην απαγόρευση πώλησης οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης, το 2018 η Δανία πρότεινε να ισχύσει σε όλη την Ε.Ε. για τα Ι.Χ. βενζίνης και diesel, όμως η πρόταση απορρίφθηκε καθώς ήταν αντίθετη με τους νόμους της Ε.Ε.. Το 2019 η Δανία επανήλθε, με πρόταση για σταδιακή εξάλειψη των οχημάτων που κινούνται με ορυκτά καύσιμα μέχρι το 2030, πρόταση που υποστηρίχθηκε από 10 ακόμα κράτη της Ε.Ε..
Το Ιούλιο του 2021, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την απαγόρευση πώλησης ρυπογόνων αυτοκινήτων και βαν το 2035, ενώ στις 8 Ιουνίου του 2022 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της πρότασης, αλλά για να γίνει εκείνη νόμος, έπρεπε να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ όλων των κρατών της Ε.Ε.. Στις 22 Ιουνίου του 2022, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Christian Lindner δήλωσε πως η κυβέρνηση του αρνούνταν να συμφωνήσει με την απαγόρευση. Όμως στις 29 Ιουνίου του 2022, μετά από 16 ώρες διαπραγματεύσεων, όλα τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και των 27 κρατών της Ε.Ε. συμφώνησαν στις προτάσεις της επιτροπής (μέρος του πακέτου μέτρων για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου Fit for 55) ώστε να απαγορευτεί η πώληση νέων ΙΧ οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης το 2035, μέσω της εισαγωγής προδιαγραφών για μηδενικούς ρύπους CO2 για αυτοκίνητα και βαν. Η Γερμανία υποστήριξε τον στόχο, ζητώντας από την Επιτροπή να εξετάσει αν τα υβριδικά οχήματα ή τα οχήματα που καίνε καύσιμα ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα (συνθετικά καύσιμα και βιοκαύσιμα) θα μπορούν να συνεχίσουν να πωλούνται. Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Frans Timmermans απάντησε πως η Επιτροπή κρατά ανοιχτό μυαλό, αλλά για την ώρα τα υβριδικά οχήματα δεν προσφέρουν σημαντική μείωση ρύπων, και τα εναλλακτικά καύσιμα είναι υπερβολικά ακριβά.
Η θέση του ΜΟΤΟ είναι γνωστή για το θέμα του εξηλεκτρισμού των μοτοσυκλετών και μάλιστα έχουμε προλάβει τις εξελίξεις για σχεδόν δεκαπέντε χρόνια (!) καθώς είπαμε ήδη το 2008 πως προτιμότερη είναι η μετάβαση σε μία κοινωνία υδρογόνου αλλά πως επίσης το μεταβατικό πέρασμα από την εποχή της μπαταρίας θα είναι αναπόφευκτο. Το πόσο θα διαρκέσει αυτή η μετάβαση και αν τελικά θα γίνει κιόλας και δεν θα κατασταλάξουμε στην νέα εποχή, είναι κάτι που κανείς αυτή την στιγμή δεν μπορεί να το προβλέψει. Δεδομένο είναι πως οι κατασκευαστές εργάζονται και προς τις δύο κατευθύνσεις και αυτή την στιγμή που μιλάμε το μέλλον των κινητήρων εσωτερικής μόνο αβέβαιο δεν είναι. Σε κάθε περίπτωση το όριο του 2035 όχι μόνο δεν ισχύει για τις μοτοσυκλέτες αλλά δεν μπορεί να πει κανείς πως θα ισχύσει και για τα αυτοκίνητα! Πάμε να τα δούμε ακόμη πιο αναλυτικά, ώστε να γνωρίζετε ποια είναι η πραγματικότητα όταν βλέπετε βαρύγδουπους τίτλους πως «έρχεται η απαγόρευση, το τέλος για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης» και άλλα τέτοια «κλικαδόρικα»:
Η Πράσινη Συμφωνία της Ε.Ε.
Η “Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία” αφορά σε μια δέσμη προτεινόμενων μέτρων της Ε.Ε. που αφορούν στην ενέργεια, τη θέρμανση, τις μεταφορές, τη γεωργία και τη βιομηχανία, με στόχο την ανάδειξή της Ευρώπης ως της πρώτης κλιματικά ουδέτερης ηπείρου.
Ως κινητήρια δύναμη για την Πράσινη Συμφωνία, η Ε.Ε. αναφέρεται στην κλιματική αλλαγή και στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος που απειλούν την ίδια την ύπαρξη της Ευρώπης και του κόσμου.
Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν πως η ατμοσφαιρική ρύπανση από μόνη της ευθύνεται για σχεδόν 300.000 πρόωρους θανάτους στην Ευρώπη κάθε χρόνο. Οι προτεινόμενοι νέοι κανόνες θα μειώσουν, σε βάθος δεκαετίας, κατά περισσότερο από 75 % τους θανάτους που συνδέονται με επίπεδα του κύριου ρύπου PM2.5 (αιωρούμενα σωματίδια από 0 έως 2,5 μικρόμετρα) πάνω από τις τιμές που ορίζονται στις κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Είναι σημαντικό να τονίσει κανείς σε αυτό το σημείο πως η Ε.Ε. δεν θεωρεί πως ο εξηλεκτρισμός μειώνει τους ρύπους συνολικά, αλλά τους απομακρύνει από το κέντρο των πόλεων και τους διοχετεύει στις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από τις οποίες ο έλεγχός τους είναι πιο εύκολος.
Η Επιτροπή προτείνει, αφενός, να καταστούν αυστηρότερα τα επιτρεπόμενα επίπεδα ρύπων και, αφετέρου, να βελτιωθεί η εφαρμογή των μέτρων, ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι στόχοι μείωσης της ρύπανσης επιτυγχάνονται συχνότερα στην πράξη.
Η εν λόγω συμφωνία, με τα νέα μέτρα για πιο καθαρό αέρα, πέρα από την πρόληψη των θανάτων από την ατμοσφαιρική ρύπανση, στοχεύει να μετατρέψει την ΕΕ σε μια πιο αποδοτική ως προς τη χρήση των πόρων και ανταγωνιστική οικονομία, εξασφαλίζοντας τα εξής:
• μηδενικές καθαρές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050
• οικονομική ανάπτυξη αποσυνδεδεμένη από τη χρήση πόρων
Σημειώστε εδώ πως η Πράσινη Συμφωνία δεν είναι νέα, καθώς η παρουσίαση της έγινε για πρώτη φορά στις 11 Δεκεμβρίου του 2019, ενώ στη συνέχεια και κάτω από την ομπρέλα της ξεκίνησε να εφαρμόζεται μια σειρά μέτρων, που συνεχώς εμπλουτίζεται.

Συνεχιζεται......
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η Πράσινη Συμφωνία της Ε.Ε., και η σημασία της για τη μοτοσυκλέτα​

Ναι στον καθαρότερο αέρα, όχι στις προχειρότητες χωρίς σχέδιο

1667407643540.png

Τα νέα μέτρα της 26ης Οκτωβρίου του 2022
Στις 26 Οκτωβρίου του 2022, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε αυστηρότερους κανόνες για τους ρύπους του ατμοσφαιρικού αέρα, των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων, καθώς και την επεξεργασία των αστικών λυμάτων.
Οι νέες προτάσεις αποτελούν το επόμενο βήμα για τη φιλοδοξία της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας για ένα περιβάλλον ελεύθερο από επιβλαβείς ρύπους έως το 2050.
Χοντρικά, τα κύρια προτεινόμενα μέτρα ανά τομέα έχουν ως εξής:
• Ενέργεια - Πακέτο Fit for 55, για εξάλειψη των ορυκτών καυσίμων και μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και RePowerEU για την επιτάχυνση της εν λόγω μετάβασης.
• Θέρμανση - Κύμα ανανέωσης: Διπλασιασμός ανανέωσης συσκευών στα επόμενα 10 χρόνια, πρωτοβουλία New European Bauhaus για βιώσιμα κτήρια, και αναθεώρηση των κριτηρίων ενεργειακής απόδοσης κτηρίων.
• Μεταφορές - Βιώσιμη και έξυπνη κινητικότητα για μείωση των ρύπων από τις μεταφορές κατά 90% έως το 2050. Νέες προδιαγραφές ρύπων για τα ΙΧ οχήματα και για τα ελαφρά φορτηγά, με στόχο τους μηδενικούς ρύπους έως το 2035! Αυστηρότερα όρια για όλα τα αυτοκίνητα, βαν, λεωφορεία και φορτηγά που κινούνται με βενζίνη και diesel.
• Γεωργία - Κοινή αγροτική πολιτική, μείωση των αέριων ρύπων από τη γεωργία και από την κτηνοτροφία.
• Βιομηχανία - Νέα μέτρα για έλεγχο και αποτροπή της ρύπανσης από τα εργοστάσια.
Στις μεταφορές, που μας αγγίζει περισσότερο ως μοτοσυκλετιστές και ως ΜΟΤΟ, η Ε.Ε. θέλει να ενισχύσει τη μετακίνηση με “καθαρά” ΜΜΜ, με το περπάτημα και με το ποδήλατο, να διαχειριστεί καλύτερα τους χώρους στάθμευσης, τα όρια ταχύτητας και τις ζώνες χαμηλών ρύπων.
Να τονίσουμε εδώ πως για την ώρα ΔΕΝ υπάρχουν αναλυτικές λεπτομέρειες για τα μέτρα σε συνάρτηση με τον χρονικό ορίζοντα που θα μας οδηγήσουν στην μετάβαση στα οχήματα μηδενικών ρύπων.
Θα απαγορευτεί η πώληση βενζινοκίνητων μοτοσυκλετών το 2035;
Παρά τους βαρύγδουπους τίτλους αρκετών site, αλλά και της Ομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συνδέσμων Μοτοσυκλέτας FEMA, τα νέα μέτρα ΔΕΝ περιλαμβάνουν τις μοτοσυκλέτες. Τουλάχιστον όχι ακόμα, ενώ η FEMA αντιδρά προκαταβολικά, αναφέροντας τα εξής:
Α) “Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καταθέσει πρόταση σύμφωνα με την οποία μετά το 2035 θα επιτρέπεται να πωλούνται μόνο οχήματα μηδενικών ρύπων. Η ερμηνεία της FEMA είναι πως τα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και των μοτοσυκλετών, με κινητήρα εσωτερικής καύσης, θα μπορούν να πωληθούν και μετά το 2035, αν χρησιμοποιούν eFuels (συνθετικά καύσιμα) ή υδρογόνο, όμως η Ε.Ε. πρέπει να χαράξει το νομικό πλαίσιο για κάτι τέτοιο (σσ. σημειώστε πως την ίδια πρόταση έκανε και η Γερμανία κατά την έγκριση της συμφωνίας νέων μέτρων στις 26/11, με την Επιτροπή να απαντά πως κρατά ανοιχτή μια τέτοια πιθανότητα).”
Β) “Η FEMA θα αντισταθεί σε κάθε προσπάθεια απαγόρευσης του κινητήρα εσωτερικής καύσης για μοτοσυκλέτες. Για την ώρα τα νέα μέτρα αφορούν μόνο αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία, όμως από την εμπειρία μας και από πηγές της Ε.Ε., γνωρίζουμε πως η ελπίδα για να αποφύγουν οι μοτοσυκλέτες την ίδια μοίρα είναι πολύ μικρή. Παρόλα αυτά, εμείς θα αντισταθούμε στην πιθανή απαγόρευση του κινητήρα εσωτερικής καύσης στις μοτοσυκλέτες, καθώς κατά τη γνώμη μας οι ρύποι των μοτοσυκλετών είναι ήδη αμελητέοι, και οι εναλλακτικές λύσεις τόσο για τα ορυκτά καύσιμα όσο και για την ηλεκτροκίνηση είναι ακόμα στο στάδιο της εξέλιξης. Αν η Ε.Ε. εστιάσει αποκλειστικά στα ηλεκτρικά οχήματα μπαταριών, τα προβλήματα της ρύπανσης του αέρα και της κλιματικής αλλαγής θα αντικατασταθούν από εξίσου σοβαρά διαφορετικά προβλήματα: τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές πλευρές της εξόρυξης των πρώτων υλών για τις μπαταρίες και τις γεω-πολιτικές συνέπειες της εξάρτησης σε χώρες όπως η Κίνα για αυτές τις ύλες (σπάνιες γαίες, κ.α.). Αν δώσουμε μια ευκαιρία και σε άλλες επιλογές όπως τα συνθετικά καύσιμα, η Ευρώπη θα μπορούσε να καταστεί πρωτοπόρα στην εξέλιξη πολύτιμων εναλλακτικών τεχνικών.”
Σε κάθε περίπτωση ο ACEM δηλαδή οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές μοτοσυκλετών δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Αυτή την Κυριακή θα συνεδριάσουν για το θέμα και το ΜΟΤΟ έχει προσκληθεί για να παρακολουθήσει τις διαδικασίες του συνεδρίου διαδικτυακά και να παρέμβει. Οι κατασκευαστές προγραμματίζουν την ανάπτυξη της γκάμας τους για αρκετά χρόνια μπροστά καθώς η εξέλιξη μίας νέας μοτοσυκλέτας και ιδιαίτερα τελείως διαφορετικής σε λειτουργία από αυτό που ξέρουμε είναι μία πολυετής διαδικασία. Το ΜΟΤΟ λέει, γνωρίζοντας, πως αυτή την στιγμή δεν είναι έτοιμοι για να κάνουν πλήρη μετάβαση γκάμας σε όλες τις διαφορετικές κατηγορίες εντός αυτού του χρονικού πλαισίου. Θα επανέλθουμε όμως και μετά από το επικείμενο συνέδριο του ACEM.

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Έτοιμο κιτ για να μετατρέψεις ένα Kawasaki Z900 σε “αγωνιστικό” ZXR 750 του 1991​

Όλη η γοητεία χωρίς τους μπελάδες

Ναι, συμφωνούμε όλοι. Το αυθεντικό, το γνήσιο, το πραγματικό έχει μεγαλύτερη αξία. Μόνο που όταν μιλάμε για μια superbike ηλικίας άνω των 30 ετών, η λέξη “αξία” συνοδεύεται από πολλούς μπελάδες αν θέλεις να την έχεις σε απόλυτα λειτουργική κατάσταση και να την χρησιμοποιείς για τον σκοπό που είχε σχεδιαστεί εξ αρχής.
Ανταλλακτικά δεν υπάρχουν εύκολα στα καταστήματα της περιοχής σου και αν δεν πιάνουν τα χέρια σου, η συντήρησή της δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Ακόμα κι αν καταφέρεις να την έχεις σε απόλυτα εργοστασιακή κατάσταση, μετά το σκέπτεσαι δύο και τρεις φορές πριν την βγάλεις βόλτα και ανοίξεις τέρμα το γκάζι.

Εδώ είναι που το νέο κιτ της ιαπωνικής Japan Legends αποκτά νόημα, καθώς μπορείς να αγοράσεις ένα καινούριο ή μεταχειρισμένο Kawasaki Z900 και να το μεταμορφώσεις σε ZXR 750 των 90ies.

Με αυτόν τον τρόπο έχεις το υπέροχο classic-look, αλλά τα σύγχρονα μηχανικά μέρη σου επιτρέπουν την εύκολη και απροβλημάτιστη συντήρηση και δεν σε νοιάζει αν χαλάσει κάτι, διότι είναι εύκολο να το αγοράσεις την επόμενη ημέρα.


Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η μοτοσυκλέτα του Easy Rider θα βγει και πάλι στους δρόμους για γυρίσματα​

1be603bfdafae7424e268dcb80da5b83_XL.jpg

Η ταινία Easy Rider ήταν ίσως η πιο εμβληματική στιγμή του κινηματογράφου για τις μοτοσυκλέτες. Και τώρα οι κατέχοντες τα δικαιώματα αυτής της ταινίας σκέφτονται να κάνουν το remake της. Άγνωστο είναι πια μοτοσυκλέτα θα παίξει το ρόλο της θρυλικής chopper με το όνομα Captain America και την αστερόεσσα στο ρεζερβουάρ.
Τα νέα προέρχονται από το Variety, που επιβεβαιώνει ότι μια κοινοπραξία ενδιαφερόμενων μερών και παραγωγών συζητούν με συγγραφείς και σκηνοθέτες για τη νέα ταινία.
Το Easy Rider κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1969 με πρωταγωνιστές τους Peter Fonda, Dennis Hopper και Jack Nicholson. Ήταν το ταξίδι του Φόντα και του Χόπερ, καθώς οι δυο τους περιόδευαν στον αμερικανικό βαθύ νότο με τις custom Harley-Davidson. Τα αστέρια της ταινίας ήταν ήδη γνωστοί ηθοποιοί, οι οποίοι θα αποκτούσαν ακόμη περισσότερη παγκόσμια φήμη, οι μοτοσυκλέτες της ταινίας ήταν τελικά τα πραγματικά αστέρια της ταινίας. Έγινε μια από τις πιο διάσημες κινηματογραφικές μοτοσυκλέτες όλων των εποχών, «Captain America» με αστέρια και ρίγες. Αυτή η μοτοσυκλέτα (η τελευταία από τις δύο που χρησιμοποιήθηκαν για τα γυρίσματα) υποτίθεται ότι πουλήθηκε νωρίτερα φέτος για 1,3 εκατομμύρια δολάρια, αν και ο Peter Fonda δεν ήταν τόσο σίγουρος για την αυθεντικότητά της.

The Profiles In History auction house in Calabasas, Calif., is auctioning off the supposedly last authentic 'Captain America' chopper used in the film Easy Rider. The proceeds will go in part towards Michael Eisenberg, the current owner of the bike, as well as to the auction house and the American Humane Association


Το Variety αναφέρει ότι δεν εξετάζουν μια απευθείας επανεκκίνηση, αλλά περισσότερο ένα ριμέικ της ταινίας για τη σύγχρονη εποχή, εστιάζοντας στη σύγχρονη αντικουλτούρα.
Ο Maurice Fadida, ένας από τους παραγωγούς του ριμέικ, εξήγησε: «Στόχος μας είναι να χτίσουμε πάνω στην αφήγηση για την αντικουλτούρα και την ελευθερία που μας άφησε η αρχική ταινία και να δώσουμε στους νέους του σήμερα μια ταινία που δίνει προσοχή στις δικές τους αντικουλτούρες και προκλήσεις». «Αυτό που βιώνουν οι νέοι θεατές του σήμερα στην καθημερινή τους ζωή μπορεί να φαίνεται τρελό στις παλαιότερες γενιές, αλλά μπορεί κάλλιστα να γίνει ο κοινωνικός κανόνας, όπως συνέβη με την πολιτιστική αλλαγή στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Ελπίζουμε να παίξουμε ρόλο σε αυτή την αλλαγή».

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η.Π.Α. - Πρόταση νόμου για να θεωρείσαι αυτόματα δωρητής οργάνων όταν σκοτωθείς χωρίς να φοράς κράνος​

Από τον Γερουσιαστή Martin Looney στο Connecticut, με στόχο “τη βελτίωση της δημόσιας υγείας”
Πρόταση νόμου στο Connecticut


Έχει καθιερωθεί -και στην Ελλάδα-, να αστειευόμαστε όταν βλέπουμε αναβάτες χωρίς κράνος, αποκαλώντας τους “δωρητές οργάνων”, και να που ένας νομοθέτης αποφάσισε να πατήσει πάνω σε αυτό το “μαύρο” αστείο, προτείνοντας το για νόμο!
Η καταπληκτική είδηση μας έρχεται από από τον Γερουσιαστή Martin Looney στο Connecticut των Η.Π.Α., με την πρόταση νόμου S.B. No. 96, σύμφωνα με την οποία οποιοσδήποτε αναβάτης μοτοσυκλέτας που δεν φορά κράνος και σκοτωθεί σε τροχαίο δυστύχημα θα θεωρείται αυτόματα δωρητής οργάνων.
Κι όμως, δεν είναι hoax, καθώς μπορεί ο Γερουσιαστής να έχει “ύποπτο” επώνυμο (Looney που μεταφράζεται και ως τρελός -βλ. Looney Tunes, ενώ η AMA αποκαλεί ειρωνικά τον νόμο “Looney bill” ήτοι “τρελό νόμο”), μπορεί η πρόταση νόμου να ακούγεται εξωφρενική, όμως και ο Martin Looney είναι πραγματική οντότητα, όπως και η πρόταση νόμου έχει όντως κατατεθεί στο νομοθετικό σώμα της πολιτείας του Connecticut. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν η κίνηση του Looney έχει πραγματικά στόχο την ψήφιση ενός τέτοιου νόμου, ή αν θέλει να δημιουργήσει δυνατές εντυπώσεις και να ξεκινήσει διάλογο ενάντια στον νόμο που ισχύει αυτή τη στιγμή στο Connecticut, που επιτρέπει τη μη χρήση κράνους από ενήλικες αναβάτες μοτοσυκλέτας.
Connecticut bill

Η πρόταση νόμου S.B. No. 96 του Martin Looney αναφέρει τα εξής: “Ένας νόμος που ξεκαθαρίζει / αποδεικνύει μια αμφισβητήσιμη υπόθεση ότι άτομα που σκοτώνονται σε δυστύχημα μοτοσυκλέτας ενώ οδηγούσαν χωρίς να φορούν κράνος, επιθυμούν να δωρίσουν τα όργανα τους.” Ως “Δήλωση σκοπού” (Statement of Purpose) της νομοθετικής αυτής πρότασης δηλώνεται “η βελτίωση της δημόσιας υγείας”!
Τα πρώτα συναισθήματα που νιώσαμε διαβάζοντας τα παραπάνω ήταν έκπληξη και θυμός, όμως η είδηση αποτελεί παράλληλα τροφή για σκέψη, πάνω σε αυτό που οι Αμερικανοί ονομάζουν “Bodily Autonomy” ή “Bodily Integrity” και στα ελληνικά μεταφράζεται ως Σωματική Αυτονομία. Δεν είναι κάτι νέο, και αφορά σε ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, δηλαδή στην κυριότητα του σώματος σου. Ισχύει αυτή η κυριότητα και η αυτονομία του σώματος και μετά θάνατον; Και θα μπορούσε το κράτος για το καλό του κοινωνικού συνόλου (βλ. “τη βελτίωση της δημόσιας υγείας”) να επιβάλλει ένα μέτρο όπως τον νόμο που προτείνει ο Γερουσιαστής Looney; Την ίδια στιγμή, το μέτρο αυτό δεν αποτελεί κατάφωρη διάκριση για τους μοτοσυκλετιστές, όταν δεν εφαρμόζεται για όλο το κοινωνικό σύνολο; Και θα πρέπει να “πληρώσουν” οι -έστω ανεύθυνοι- αναβάτες μοτοσυκλέτας τη νύφη για την φθίνουσα πορεία της δωρεάς οργάνων;
Martin Looney


Θυμόμαστε ανάλογες προτάσεις νόμου στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα να μην καλύπτονται από το δημόσιο σύστημα υγείας οι καπνιστές, που εν γνώσει τους κάνουν κακό στην υγεία τους, προτάσεις που συνήθως απορρίπτονταν πριν γίνουν νόμοι. Το ίδιο και στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν πιστεύουμε πως υπάρχει πιθανότητα να περάσει ένας τέτοιος νόμος, όμως η Αμερικάνικη Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών (AMA) δεν το αφήνει στην τύχη, και ξεκίνησε ήδη καμπάνια ενάντια στον νόμο.
Στο οργισμένο ανακοινωθέν της ΑΜΑ διαβάζουμε μεταξύ άλλων πως “η δωρεά οργάνων αποτελεί έναν ευγενή σκοπό που σώζει ζωές, αλλά η απόφαση του να γίνεις δωρητής αφορά αποκλειστικά το άτομο και όχι τον νομοθέτη. Ο προτεινόμενος αυτός νόμος όχι μόνο είναι προσβλητικός για τους αναβάτες μοτοσυκλέτας, αλλά παραβιάζει τη θρησκευτική ελευθερία εκείνων που η πίστη τους απαγορεύει τη δωρεά οργάνων μετά θάνατον, και είναι ξεκάθαρα μια παραβίαση του συντάγματος όσον αφορά στη Σωματική Αυτονομία για κάθε Αμερικανό.”
Η ΑΜΑ συνεχίζει αναφέροντας πως αν στόχος είναι η “βελτίωση της δημόσιας υγείας” τότε η νομοθεσία πρέπει να έχει ως προτεραιότητα την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων, με τον προτεινόμενο νόμο να βάζει την ασφάλεια των αναβατών σε δεύτερο πλάνο, θεωρώντας τους αναβάτες ως “τίποτα παραπάνω από μια συλλογή οργάνων που θα θερίσουν μετά το θάνατο τους.”
AMA against Connecticut bill

Όταν η AMA επικοινώνησε με το γραφείο του Γερουσιαστή Looney, το προσωπικό του απάντησε πως ο νόμος στόχο έχει να αυξήσει τη φθίνουσα πορεία δωρεάς οργάνων στο Connecticut και ταυτόχρονα να αποτρέψει τους αναβάτες να οδηγούν χωρίς κράνος. Επιπλέον, το γραφείο του κ. Looney δήλωσε πως “αν οι αναβάτες μοτοσυκλέτας επιλέγουν να θέσουν τους εαυτούς τους σε τέτοιο κίνδυνο, οδηγώντας χωρίς κράνος, τότε θεωρούμε πως οι αναβάτες αυτοί δεν ενδιαφέρονται για το πού θα καταλήξουν τα όργανα τους.”
Από την άλλη, η ομοσπονδιακή τράπεζα οργάνων (New England Donor Bank) και η μητρική της, New England Donor Services, οι υπεύθυνοι δηλαδή για τη δωρεά οργάνων στο Connecticut αντιτίθενται με τον προτεινόμενο νόμο, και με κάθε αντίστοιχο νόμο που παρακάμπτει το άτομο για τη δωρεά οργάνων μετά τον θάνατο του.
Διαβάστε περισσότερα στην καμπάνια ενάντια στον νόμο που έχει ξεκινήσει η ΑΜΑ ΕΔΩ, και αναμείνατε στο τερματικό σας, για τις εξελίξεις που αναμένονται ενδιαφέρουσες.

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Τα αιτήματα των Μοτοσικλετιστών για τις άδειες οδήγησης αγνοεί η νέα πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης​

H FEMA (Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων Μοτοσικλετιστών) εξέδωσε μια ανακοίνωση σχετικά με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια νέα οδηγία για την άδεια οδήγησης, εκφράζοντας την απογοήτευση της αφού αγνόησαν όλα τα αιτήματα των Μοτοσικλετιστών!

Η FEMA είναι πολύ απογοητευμένη με την πρόταση για μια νέα οδηγία για τις άδειες οδήγησης, η οποία αγνοεί εντελώς τους αναβάτες. Η FEMA θα αγωνιστεί για να πέτυχει μια καλύτερη οδηγία, η οποία θα περιλαμβάνει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις μας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε το Πακέτο Οδικής Ασφάλειας . Μέρος της είναι μια πρόταση για μια νέα Οδηγία για τις Άδειες Οδήγησης.
Τα νέα στοιχεία είναι κυρίως η εισαγωγή ψηφιακής άδειας οδήγησης και η εναρμόνιση της ανανέωσης αδειών.

Σε γενικές γραμμές, η FEMA ζητά μια αλλαγή κατεύθυνσης από την τρέχουσα εστίαση στις τεχνικές δεξιότητες σε χαμηλές ταχύτητες σε υψηλότερες δεξιότητες που οδηγεί σε καλύτερη συνειδητοποίηση του κινδύνου και προετοιμασία για το χειρισμό απροσδόκητων καταστάσεων. Αυτό μπορεί να γίνει χωρίς να αυξηθεί το όριο για την απόκτηση πλήρους άδειας Α κάνοντας διαφορετικές επιλογές και για να διευκολυνθεί η μετάβαση στα στάδια από το Α1 στο Α.

Εφιστούμε επίσης την προσοχή στην παρούσα δομή της Οδηγίας σχετικά με τις μοτοσικλέτες εκπαίδευσης και δοκιμής, η οποία εξακολουθούν να αποκλείονται χωρίς λόγο οι γυναίκες και οι μικρόσωμοι άνδρες. Μια αλλαγή στις προδιαγραφές των εκπαιδευτικών και μοτοσυκλετών δοκιμών θα μπορούσε να το αλλάξει αυτό. Τέλος, ζητάμε περαιτέρω εναρμόνιση όσον αφορά τα ρυμουλκούμενα και τη δυνατότητα οδήγησης ελαφριάς μοτοσυκλέτας με δίπλωμα Β σε όλα τα κράτη μέλη.

Η FEMA έχει στείλει τις απόψεις της σχετικά με τις άδειες οδήγησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο παρελθόν. Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το πλήρες έγγραφο.

Ο Γενικός Γραμματέας της FEMA, Dolf Willigers δήλωσε απογοητευμένος: «Σε ό,τι αφορά τις άδειες οδήγησης για τους μοτοσυκλετιστές δεν υπάρχουν αλλαγές. Δείχνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έλαβε υπόψιν τίποτα από τα σχόλια και τις συστάσεις μας τα χρόνια που το συζητήσαμε. Αυτό είναι ένα πολύ απογοητευτικό συμπέρασμα. Ωστόσο, αυτό είναι απλώς μια πρόταση. Θα περάσει από μια μακρά νομοθετική διαδικασία στην οποία συμμετέχουν επίσης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό σημαίνει ότι αυτό δεν είναι το τέλος του δρόμου για εμάς. Η FEMA θα αγωνιστεί για να πέτυχει μια καλύτερη οδηγία, η οποία θα περιλαμβάνει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις μας». (φωτογραφία Wim Taal).
Γράφτηκε από τον Wim Taal

Αυτό το άρθρο υπόκειται στα πνευματικά δικαιώματα της FEMA
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Έκρυβε την πινακίδα με το χέρι και τον «έσφαξε» η τροχαία – Το πρόστιμο μαμούθ​

166544e86064b38a996d8a89976df9bb_XL.jpg

Ένας αναβάτης που έπαιζε με την φωτιά ενάντια στις αρχές, τελικά… κάηκε και καλείται να πληρώσει τετραψήφιο πρόστιμο.

Το περιστατικό καταγράφηκε στην Βαρκελώνη της Ισπανίας, ενώ δημοσιεύθηκε από την ίδια την τροχαία της περιοχής, στον λογαριασμό Twitter Που διατηρούν, μαζί με ένα αντίστοιχο δελτίο τύπου. Η υπόθεση αφορά έναν συγκεκριμένο αναβάτη, ο οποίος διήλθε μπροστά από μια συγκεκριμένη κάμερα ταχύτητας μεταξύ των πόλεων Matadepera και Sabadell της Ισπανίας, όχι μία ούτε δύο αλλά… τουλάχιστον 13 φορές, αποκρύπτοντας την πινακίδα του με το αριστερό του χέρι.

Φυσικά, την στιγμή που περνούσε μπροστά από την κάμερα, βρισκόταν πάνω από το όριο ταχύτητας της περιοχής.

Ωστόσο, οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα, διαπιστώνοντας πρόκειται για τον ίδιο αναβάτη με την ίδια μοτοσυκλέτα σε όλες τις περιπτώσεις. Μέσα από όλες τις φωτογραφίες που εξασφάλισε η Τροχαία από την κάμερα ταχύτητας, ο αναβάτης και η μοτοσυκλέτα ταυτοποιήθηκαν και ο πέλεκυς του νόμου έπεσε βαρύς!

Πιο συγκεκριμένα, ο αναβάτης καλείται να πληρώσει το συνολικό ποσόν των 3.340 ευρώ, από τα οποία τα 2.100 αφορούν παραβάσεις ταχύτητας, τα 1.040 ευρώ για την απόκρυψη της πινακίδας σε 13 διαφορετικές περιπτώσεις, ενώ 200 ευρώ ακόμα για την οδήγηση μοτοσυκλέτας με μη ενδεδειγμένο τρόπο! Παράλληλα, η Τροχαία θα αφαιρέσει και 8 πόντους, από το δίπλωμα του…

Πηγη www.bikeit.gr
 

panavour

member
Δημοσιεύσεις
1.615
Ηλικία
63
Περιοχή
αθηναι
Μοτοσυκλέτα
voge500ds
Όνομα
pan
Γατακια που εισαστε ρε σπανοι.Εδω οι μισοι κυκλοφορανε χωρις κανονικες πινακιδες,και δεν τρεχει καστανο,ελατε δω ρε στην γη της επαγγελιας των παρανομων, να φχαριστηθειτε χωρις να σας ενοχλαει κανενας.Μαθετε ρε μπαλιτσα.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Κατασχέθηκαν 4.400 παράνομα κράνη σε επιχείρηση-σκούπα​

330536baa08cf5e36cc709613a56ba7a_XL.jpg

Το συμβάν έλαβε χώρα στην Ιταλία – Μερικά από τα κράνη είχαν ήδη πουληθεί σε αρχηγείο αστυνομίας...
Επιχείρηση-σκούπα που αποκάλυψε την ύπαρξη και την παράνομη πώληση, κρανών που δεν πληρούσαν της απαραίτητες προδιαγραφές, πραγματοποιήθηκε από την οικονομική αστυνομία της Ιταλίας.

Μετά από την κατάλληλη έρευνα, αποκαλύφθηκε δίκτυο που διακινούσε ακατάλληλα κράνη στην χώρα, μέσω τουλάχιστον 43 διαφορετικών καταστημάτων, ενώ διατηρούσε και αποθήκη με χιλιάδες κομμάτια εμπόρευμα. Μάλιστα, 350 από αυτά τα ακατάλληλα κράνη, αγοράσθηκαν και από το αρχηγείο της αστυνομίας της Νάπολης!

Τα εν λόγω κράνη, εκτός από το ότι δεν συμφωνούσαν με τις επιβαλλόμενες από την νομοθεσία προδιαγραφές, συνοδεύονταν και από πλαστά έγγραφα.

Κατά την εξάρθρωση της οργάνωσης, κατασχέθηκαν συνολικά 4.469 κράνη διάφορων τύπων -σπαστά και jet, αλλά και demi-jet-, ενώ οι εκπρόσωποι του εισαγωγέα των συγκεκριμένων κρανών αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διάπραξη εμπορικής απάτης, αλλά και εξαπάτηση των δημοσίων αρχών, μετά την πώληση 350 κρανών στην αστυνομία της Νάπολης.

Ευτυχώς, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα, κανένα από τα κράνη-μαϊμού που έφτασαν στα χέρια ιδιωτών, δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί...

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο νέος Κ.Ο.Κ. στην Ιταλία προβλέπει... μαστίγιο​

ce13336142968b89ca36e4c2bb5af1bd_XL.jpg

Ο Matteo Salvini φέρνει σκληρή αναθεώρηση στον Κ.Ο.Κ., ιδίως σε σημεία όπως είναι η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Στην Ιταλία αναμένονται μεγάλες αλλαγές, στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Codice Della Strada), με τον υπουργό Matteo Salvini να θέλει να περάσει σκληρά μέτρα, σε συγκεκριμένα σημεία που «πονάνε». Σημαντικές είναι οι αλλαγές που προτείνονται, όσον αφορά ηλεκτρικά πατίνια και αλκοόλ, ενώ σε κάνουν αναπόφευκτα να σκέφτεσαι, αν η οδική παιδεία είναι πλέον επαρκής ή απλά, δεν θα επισκιάσει ποτέ την ανάγκη για σκληρές ποινές στους παραβάτες…

Πιο συγκεκριμένα, το νέο νομικό πλαίσιο του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, θα υποχρεώνει τους κατόχους ηλεκτρικών πατινιών να φέρουν πινακίδα κυκλοφορίας αλλά και ασφάλεια, ενώ οι αναβάτες του θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν κράνος. Παράλληλα, θα προβλέπονται σκληρά πρόστιμα, για «όπως να ‘ναι» παρατημένα ή παρκαρισμένα ηλεκτρικά πατίνια, σύνηθες φαινόμενο στις πόλεις της Ευρώπης.

Όσον αφορά την οδήγηση και το αλκοόλ, τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο σκληρά. Πιο συγκεκριμένα, η ποινή για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ θα φτάνει έως και την ισόβια αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης, ενώ γίνεται αναφορά στην τοποθέτηση «Alcohol Lock» στα οχήματα ατόμων που έχουν ήδη καταδικαστεί για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Η συσκευή αυτή, θα αποτρέπει την εκκίνηση του οχήματος, αν ο οδηγός του βρίσκεται υπό την επήρεια.

Προς το –πολύ- αυστηρότερο κινείται ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας της Ιταλίας, καθώς όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν ο Salvini, θέλει να δώσει τέλος στις «σφαγές του Σαββατοκύριακου». Τελικά, μόνο αυτή είναι η λύση;

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

FEMA - Σφοδρές αντιδράσεις για την απαγόρευση μοτοσυκλετών στα Πυρηναία​

d650523f2d1538ce60f7629616089cf2_XL.jpg

Για ξεκάθαρες διακρίσεις και «κυνήγι μαγισσών» ενάντια στους μοτοσυκλετιστές, μίλησε ο διευθυντής επικοινωνίας της FEMA, Wim Taal.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας μοτοσυκλετών σε συγκεκριμένα σημεία της Ευρώπης, είναι γεγονός, δυστυχώς. Σε μέρη όπως σημεία των Πυρηναίων Ορών, η πρόσβαση τους έχει ήδη αποκλειστεί, ενώ είναι πιθανόν οι μοτοσυκλέτες να απαγορευτούν και σε άλλα σημεία ή δρόμους, ιδιαίτερης σημασίας στην Ευρώπη, στο μέλλον.

Σε άλλα σημεία, όπως σε τμήματα των Άλπεων, έχουν απαγορευτεί διελεύσεις μοτοσυκλετών που ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο όριο θορύβου. Αυτός ο τελευταίος παράγοντας, είναι και η πέτρα του σκανδάλου. «Αρκεί μόνο μία καταγγελία για θόρυβο από τους κατοίκους των περιοχών, για να απαγορευτούν οι μοτοσυκλέτες από τις τοπικές αρχές», δηλώνει ο Wim Taal της FEMA.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα, είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας μοτοσυκλετών σε συγκεκριμένα σημεία των Πυρηναίων, η διατύπωση της οποίας είναι προκλητική. Ο εν λόγω κανονισμός, παρουσιάζει τις μοτοσυκλέτες ως «ιδιαίτερα θορυβώδη οχήματα, ανεξαρτήτως από τις προδιαγραφές τις οποίες πληρούν ή τα όρια ηχητικής έντασης που τους επιβάλλονται».

Ο Wim Taal, διευθυντής επικοινωνίας της FEMA, άστραψε και βρόντηξε τοποθετούμενος επί του θέματος: «Τα μέλη μας λαμβάνουν ολοένα και περισσότερες διαμαρτυρίες για τον θόρυβο των μοτοσυκλετών, είναι ένα ευαίσθητο θέμα. Αυτό που συμβαίνει στα Πυρηναία, είναι μια διάκριση εις βάρος μίας μόνος κατηγορίας οχημάτων που όχι απλά δέχεται τις κατηγορίες, αλλά αντιμετωπίζει και σοβαρές συνέπειες. Είναι κυνήγι μαγισσών εναντίον των μοτοσυκλετιστών.»

«Τώρα υποφέρουμε από την αδυναμία μας να οδηγήσουμε μοτοσυκλέτα σε συγκεκριμένες περιοχές, συγκεκριμένες ημέρες, χωρίς να έχει σημασία πόσο θόρυβο παράγουμε. Αυτό είναι κατάφωρα δυσανάλογο και μια απαράδεκτη νομοθετική ανισότητα. Πολεμάμε εναντίον τέτοιων πρακτικών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Η συμπεριφορά ορισμένων μόνο ατόμων, δικαιολογεί την στέρηση από όλους τους μοτοσυκλετιστές, το δικαίωμα στην οδηγική απόλαυση; (…) Ο αποκλεισμός μοτοσυκλετών από δρόμους δεν λύνει το πρόβλημα, απλά το μετακινεί κάπου αλλού.»

Ο Taal μίλησε επίσης για τις πιθανόν αυστηρότερες προδιαγραφές και την νομοθεσία γύρω από τις εξατμίσεις των μοτοσυκλετών, που ίσως δούμε στο άμεσο μέλλον: «Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δεν βρίσκουμε λόγο που να δικαιολογεί αυστηρότερα όρια θορύβου για τις νέες μοτοσυκλέτες, κάτι που θα ήθελαν οι πολιτικοί.

Η μεγάλη πλειοψηφία των μοτοσυκλετιστών στην Ευρώπη χρησιμοποιούν νόμιμα συστήματα εξάτμισης και οι αυστηρότεροι κανόνες δεν θα λύσουν το πρόβλημα. Η εκπαίδευση των μοτοσυκλετιστών θα ήταν μια πολύ καλύτερη λύση από την απαγόρευση των δικύκλων ή νέους νόμους. Η λύση βρίσκεται στην ανθρώπινη συμπεριφορά» λέει ο Taal, αλλά… ποιος τον ακούει…

Πηγη www.bikeit.gr
 
Top Bottom