Ελληνική Επικαιρότητα

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.274
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria

Θανατηφόρα ατυχήματα με μοτοσυκλέτες σε Πιερία​

View attachment 44932

Δυο ακόμα θανατηφόρα ατυχήματα συνέβησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, προσθέτοντας δυο ακόμα θύματα στην ήδη μακρά φετινή μαύρη λίστα....
Το δεύτερο τροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (2/10) στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, όταν περίπου στις 4 τα ξημερώματα, μία μοτοσυκλέτα εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε τσιμεντένια περίφραξη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 26χρονου οδηγού της.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δίου – Ολύμπου.

Πηγη www.bikeit.gr
Στα της Λεπτοκαρυάς έπεσε πολύ κλάμα μας γμησε την ψυχολογία τελειως ,χάθηκε ένα εξαιρετικό παιδί ,γυμναστής ,δάσκαλος σκι ,τον βγήκε σκλι και πήγε να το αποφύγει.
,αλλά δυστυχώς ....
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πρόστιμο 10.000 ευρώ σε πρατήριο στην Αλίμου για μη κανονικό καύσιμο​

Από την Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής επέβαλλε πρόστιμο 10.000 ευρώ σε πρατήριο καυσίμων στη Λ. Αλίμου, καθώς μετά από δειγματοληψία και εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους το δείγμα βρέθηκε να είναι Μη Κανονικό.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Περιφέρειας Αττικής:
"Επιβολή διοικητικών κυρώσεων Ν.4177/13 για δείγμα ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΑΜΟΛΥΒΔΗΣ 100 ΟΚΤΑΝΙΩΝ ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ

Σύμφωνα με το υπ.αρ.οικ.4582/4-10-22 έγγραφο, το ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΕ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ επιβάλλει πρόστιμο ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ (10.000 €), σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ.5 του Ν. 4177/13 (ΦΕΚ 173/τ.Α΄/ 08-08-2013) «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και άλλες διατάξεις», όπως ισχύει, σε συνδυασμό με το άρθρο 1 παρ.8ii της υπ.αρ.Δ19/Φ11/οικ.13098/1156/25-06-2010 ΥΑ «Κατηγορίες παραβάσεων του Ν.3054/2002 (ΦΕΚ 230Α΄), όρια προστίμου ανά κατηγορία και άλλα σχετικά ζητήματα.−Σφράγιση εγκαταστάσεων» (ΦΕΚ 1039/Β΄/7-7-2010) στην επιχείρηση ΑΛΙΜΟΥ STATIΟN EE-ΜΙΚΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ-Λ.ΑΛΙΜΟΥ 24 ΑΛΙΜΟΣ διότι κατά το διενεργούμενο έλεγχο στις 5/7/22 στη επιχείρηση, διενεργήθηκε δειγματοληψία στο προϊόν ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗ 100RON όπου και σύμφωνα με τις εκθέσεις εξέτασης από το ΓΕΝΙΚΟ ΧΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
Tο δείγμα είναι ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ διότι :
  • ο αριθμός οκτανίων υπολογίζεται σε 99,0 ενώ κατά δήλωση οφείλει κατ’ελάχιστο να ανέρχεται σε 100,0 και
  • έχει ανακτηθέν στους 70°C 18,6% v/v αντί του ελαχίστου επιτρεπόμενου ορίου 22%v/v.
Δεν επιτρέπεται η διακίνηση και χρήση αυτού του προϊόντος ως καύσιμο στην ελληνική αγορά (Aποφ.ΑΧΣ 147/2015 ΦΕΚ293/Β/2016, Αποφ. ΑΧΣ 316/2010 ΦΕΚ 501/Β/2012, Αποφ. ΑΧΣ 77/2016 ΦΕΚ4217/Β/2016). Το σχετιζόμενο με το εν λόγω καύσιμο Δείγμα Βυτίου βρέθηκε ΚΑΝΟΝΙΚΟ."

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

BMW: Πατέντες για πτυσσόμενα & αναδιπλούμενα φλας​

Με δύο διαφορετικές εφαρμογές

Μέχρι τώρα, η BMW, χρησιμοποιεί αφαιρούμενα φλας στις μοτοσυκλέτες που προορίζει για χρήση δρόμου ή και πίστας. Με αυτόν τον τρόπο, δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να τα προστατεύει, αφαιρώντας τα με τη χρήση εργαλείων από τη βάση της πινακίδας.
Ο υπάρχων σχεδιασμός στηρίζεται στη χρήση πλαστικών μπράτσων, τα οποία αναγκάζουν τα φλας να προεξέχουν αρκετά. Αν και αυτό είναι ζήτημα ασφαλείας στην κίνηση (και αναγκαία προϋπόθεση στις Euro 5 προδιαγραφές), όταν ο οδηγός αποφασίσει να κινηθεί στο χώμα ή στην πίστα, τότε αν δεν τα αφαιρέσει προηγουμένως, οι πιθανότητες να σπάσουν αυξάνονται.

Νέες πατέντες που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο αποκαλύπτουν πως η βαυαρική εταιρεία εξελίσσει μια πατέντα που φιλοδοξεί να δώσει μια διαφορετική λύση στο ζήτημα. Η συγκεκριμένη πατέντα αφορά στη βάση της πινακίδας, όπου εδράζονται και τα φλας.
Η εν λόγω βάση στις πατέντες φαίνεται να προέρχεται από την S 1000 RR, όμως το σύστημα αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και άλλα μοντέλα όπως στο R 1250 GS ή στο R 1300 GS, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί ως μοντέλο 2023.





Η πρώτη λύση αφορά αναδιπλούμενα φλας, όπου με την αφαίρεση της πινακίδας, ο αναβάτης, θα μπορεί να στρέψει χειροκίνητα τα φλας προς το εσωτερικό της βάσης.

Στη δεύτερη λύση τα φλας θα είναι πτυσσόμενα, υποχωρώντας μέσα σε θήκες, χωρίς να καλύπτονται εντελώς. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι μερικώς ορατά κατά τη λειτουργία τους, ακόμα και αν δεν είναι στην προκαθορισμένη από τις προδιαγραφές θέση τους.

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Moto Travel Greece: Ταξιδέψτε μαζί της​

«Δεν νοικιάζουμε απλά μοτοσυκλέτες, σας προσφέρουμε την εμπειρία να γνωρίσετε όλη την ορεινή Ελλάδα»​


Σε μια γιορτή με πολύ κόσμο, μουσική, φαγητό και παγωμένη Ικαριώτισσα μπύρα η Moto Travel Greece εγκαινίασε τις νέες του εγκαταστάσεις, έναν χώρο με ιδιαίτερο σχεδιασμό που καλύπτει τις ανάγκες στέγασης και αναδεικνύει τον ολοένα αυξανόμενο στόλο και εξοπλισμό της εταιρείας

Κείμενο: Ελένη Δανάη Μαυράκη​

Εδώ και τρία χρόνια, η Moto Travel Greece προσφέρει μια γκάμα υπηρεσιών που ξεκινούν από την απλή ενοικίαση μοτοσυκλέτας και εξοπλισμού και εκδρομικών διαδρομών και φτάνει μέχρι την επιλογή ολοκληρωμένου ταξιδιωτικού πακέτου, με παροχή μοτοσυκλέτας, πλοηγού, βοηθητικού οχήματος, επιπλέον μοτοσυκλέτας, διαμονής και διατροφής, σε ασφάλτινες και χωμάτινες διαδρομές σε όλη την χώρα.
Moto Travel Greece 5

Σωτήρης Παπαϊωάννου​

Η φιλοσοφία της εταιρείας, εστιάζει στην ανάδειξη του εναλλακτικού, βιώσιμου τουρισμού στην Ελλάδα. Σίγουρα τα νησιά και οι παραλίες αποτελούν σήμα κατατεθέν της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας για καλοκαιρινό τουρισμό, αλλά γιατί να περιοριστεί εκεί κανείς, όταν υπάρχει η δυνατότητα να εξερευνήσει και επισκεφθεί βουνά, απομακρυσμένα χωριά και ορεινούς οικισμούς, όλο τον χρόνο, στηρίζοντας τοπικές κοινωνίες και οικονομίες του τόπου.
Στο στόλο της Moto Travel Greece που φτάνει πλέον τις 35 μοτοσυκλέτες, κάποιες εκ των οποίων μπορούν να οδηγηθούν με άδεια οδήγησης A2, περιλαμβάνονται BMW R 1250 GS, F 850 GS και G 310 GS, Yamaha Tenere 700 και Benelli TRK 502. Η εταιρεία δίνει την δυνατότητα και σε κατόχους διπλώματος αυτοκινήτου να ζήσουν την μαγεία μιας μοτοσυκλετιστικής διαδρομής, καθώς υπάρχει και δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δυο τρίτροχα Can-Am, το Spyder και το Ryker.
Moto Travel Greece 6

Αυτό που κάνει πραγματικά την διαφορά, είναι η αφοσίωση της ομάδας - με αρχή τον οραματιστή Σωτήρη Παπαϊωάννου που δέχτηκε την πρόκληση να αναδείξει ως τουριστικό προορισμό τα ορεινά μέρη της Ελλάδας σε αναβάτες από Ευρώπη, Ιράν και Λίβανο. Ο Κώστα Χατζηγιαννάκης, χαρτογράφος, ταξιδευτής και πλοηγός, ο Χάρης Χριστόπουλος, φωτογράφος, ο Βασίλης Βαρβαγιάννης, οργανωτικό μυαλό και μάνατζερ και η Πολυτίμη Κυριακοπούλου, με οδηγική και τεχνική εμπειρία σε αγώνες που εξασφάλισαν συμμετοχή στο Ράλυ Ντακάρ αποτελούν την έμπειρη ομάδα η οποία υποστηρίζεται από αναβάτες και μηχανικούς που φροντίζουν για την συντήρηση του στόλου, την καλή κατάσταση του εξοπλισμού και την συνοδεία των ομάδων.
Moto Travel Greece 3

Κώστας Χατζηγιαννάκης και Πολύτιμή Κυριακοπούλου​

Όπως ανέφερε ο Σωτήρης Παπαϊωάννου, στόχος της εταιρείας, μετά από συνεχόμενες επιτυχημένες συνεργασίες με ομάδες και μεμονωμένους αναβάτες από το εξωτερικό, είναι να κάνει γνωστές και στο ελληνικό κοινό τις παρεχόμενες υπηρεσίες και να εμπιστευτεί την ομάδα για ένα αξέχαστο ταξίδι και όχι μόνο.

Πηγη https://2wo.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Στοχευμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στην Πάτρα για αυτοσχέδιους αγώνες​

Είχαν γίνει ο εφιάλτης των κατοίκων

Με στέρηση ύπνου, ένα κανονικό βασανιστήριο, θα πρέπει να τιμωρούνται όσοι αντιμετωπίζουν τα σπίτια εκατέρωθεν των δρόμων σαν ακατοίκητους λόφους και κοντράρονται μέσα σε αστικό ιστό. Μόλις έρθει και το αναπόφευκτο ατύχημα τότε την στέρηση αυτή θα πρέπει να την ζουν από το κελί της φυλακής. Είναι απλά πράγματα που τα έχουμε πει πολλές φορές, η χαρά της οδήγησης δεν πρέπει να έρχεται εις βάρος οποιουδήποτε άλλου και ευτυχώς η χώρα μας έχει εκπληκτικά μέρη για να την ζήσεις εκτός πόλεων.
Προφανώς και το τσιμεντένιο αντηχείο είναι απολαυστικό όμως από την άλλη πλευρά έχει ανθρώπους που αν ήταν συγγενείς το γκάζι θα έκλεινε, οπότε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να παραμένει ανοικτό κάτω από μπαλκόνια αγνώστων. Σημείο των καιρών που πρέπει να εκλείψει και σε αυτό κανείς δεν μπορεί να πει όχι.
Κατά καιρούς διάφοροι δρόμοι σε όλη την χώρα γίνονται σημείο συνάντησης αλλά όταν αυτές οι συναντήσεις μετακινηθούν εντός αστικού ιστού τότε η όχληση χτυπά κόκκινο και η έρχεται η αντίδραση της Πολιτείας. Μία αντίδραση καθυστερημένη που λειτουργεί πυροσβεστικά απέναντι σε ένα ζήτημα με το οποίο δεν ασχολείται κανείς σοβαρά μέχρι να πιάσει φωτιά, να την σβήσει και να ξεκινήσει νέος κύκλος. Για αυτό τον λόγο δεν πρέπει κανείς να επικροτεί τις ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ για «εξορμήσεις». Καταρχάς εξόρμηση είναι όρος που ταιριάζει καλύτερα σε πολιορκημένους ή ταμπουρωμένους και κακώς την χρησιμοποιούν. Το ζήτημα είναι πιο βαθύ και κανείς από την Πολιτεία δεν το αντιμετωπίζει εις βάθος.

Το νεότερο παράδειγμα τέτοιας αντίδρασης έρχεται εχθές το βράδυ από την Πάτρα. Ακριβώς όπως γράφεται και παραπάνω, δεν συνέβαινε κάτι διαφορετικό από ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα, απλά κάποια στιγμή η συγκέντρωση σε ένα σημείο έγινε μεγαλύτερη από αυτό που μπορούσε να αγνοηθεί. Την νύχτα της Κυριακής σύμφωνα με το tempo24 μεγάλη δύναμη της αστυνομίας έδρασε στην περιοχή Περιβόλα στην Πάτρα αποκλείοντας το σημείο και προχωρώντας σε προσαγωγές. Για την επίτευξη του στόχου είχαν και διμοιρία ΜΑΤ σύμφωνα με το τοπικό μέσο, προχωρώντας σε εγκλωβισμό των αναβατών και δεκάδες προσαγωγές.
Αν θέλουμε βέβαια κάτι να αλλάξει πανελλαδικά σε αυτό το θέμα, η λύση δεν είναι αυτές οι «εξορμήσεις» αλλά να ξεκινήσουμε από πολύ νωρίτερα…
με πληροφορίες από το: tempo24.news
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Θεσσαλονίκη - 18 νέες CFMOTO 650 MT για την Ελληνική Αστυνομία​

ac289d77ee119fc7112f99e526772676_XL.jpg

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης παρέλαβε σήμερα ως δωρεά, από τον ΟΛΘ Α.Ε., σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Προβλήτα Νο1, 18 δίκυκλες μοτοσυκλέτες.
Τα οχήματα αυτά, CF MOTO 650MT, πρόκειται να προστεθούν στο στόλο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης των δικυκλιστών αστυνομικών.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Κρήτη – Άλλο ένα τριήμερο θανατηφόρων τροχαίων με μοτοσυκλέτες​

5dd695aa3243c77d2a134985acfa5436_XL.jpg

Δυστυχώς, το τριήμερο που προηγήθηκε, σημειώθηκαν στην Κρήτη απανωτά τροχαία με μοτοσυκλέτα τα οποία συνοδεύτηκαν με ανθρώπινες απώλειες.
Στο κοιμητήριο Καισαριανής θα παιχτεί η τελευταία πράξη του δράματος για τον 36χρονο Διονύση Ξυδιά, τον επιστήμονα που έσβησε στην άσφαλτο τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου, στα Σταυράκια Ηρακλείου.
Ο Διονύσης ολοκλήρωνε το διδακτορικό του στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και ανήκε στην ομάδα του εργαστηρίου του Μανώλη Στρατάκη, στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ στο ΙΤΕ.
Η κηδεία του, όπως ανακοινώθηκε, θα γίνει τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στις 10:30 το πρωί. Η οικογένειά του, όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος Ερευνητών/τριών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου, ζήτησε το παρακάτω:

Στη μνήμη του Διονύση και ακολουθώντας τον δρόμο που μας έδειχνε και θα μας δείχνει το ήθος του, αντί για κατάθεση στεφάνων, μπορείτε να συνεισφέρετε στην κοινωνική κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος".
BAN: GR2601401610161002114001818

Ακόμα, όπως αναφέρει το parakritika.gr, στη νέα τραγωδία στα Περιβόλια Χανίων το βράδυ της Παρασκευής, θύμα είναι ένας 18χρονος αναβάτης δικύκλου. Ο νεαρός έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην οδό Κ. Μάνου περίπου στις 11.00 το βράδυ.
Υπό συνθήκες που ερευνώνται, δύο μοτοσικλέτες συγκρούστηκαν μετωπικά, με συνέπεια ο 18χρονος να χάσει τη ζωή του, ενώ ο αναβάτης του άλλου δικύκλου να τραυματιστεί σε διάφορα σημεία του σώματός του. Επί τόπου έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο φαίνεται πως ήταν ήδη αργά για τον 18χρονο, ενώ ο άλλος δικυκλιστής, ηλικίας περίπου 22 ετών, μεταφέρθηκε με ορθοπεδικά τραύματα στο Νοσοκομείο Χανίων.
Τραγική ειρωνεία; Ο αδερφός του είχε χάσει επίσης τη ζωή του σε τροχαίο με μηχανάκια, που είχε σημειωθεί πριν από λίγα χρόνια στον παράλληλο του ΒΟΑΚ και πάλι στην περιοχή των Περιβολίων. Τα ακριβή αίτια του νέου θανατηφόρου ερευνά η Τροχαία Χανίων.
Ωστόσο, τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 16:30 το απόγευμα της Κυριακής επί της λεωφόρου Κνωσού στο Ηράκλειο, θέτοντας σε συναγερμό το ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τραυματίστηκε οδηγός μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο ατύχημα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Ο οδηγός υπέστη τραύματα κατά την πτώση του στο οδόστρωμα, ενώ άμεσα στο σημείο του ατυχήματος έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέροντας τον τραυματία στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.
Τέλος, ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Κίσσαμο, σύμφωνα με το zarpanews. Συγκεκριμένα, ένα ΙΧ αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανή στην οποία επέβαιναν 2 άτομα στην επαρχιακή οδό Καλουδιανά – Έλος.
Ευτυχώς και οι δυο νέοι φορούσαν τα κράνη τους αλλά και το συρματόπλεγμα που υπήρχε στην άκρη του δρόμου τους προστάτεψε απο το να χτυπήσουν στην ελιά.

Διασώστες του Ε.Ε Σταυρού τμήματος Κισάμου που βρισκόταν στην εκδήλωση της γιορτής του κάστανου στο Έλος, έφτασαν στον τόπο του τροχαίου αμέσως και παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματισμένους, ώσπου να φτάσει το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Κισάμου για να τους μεταφέρει στα Χανιά.
Οι επιβαίνοντες στην μηχανή είναι καλά στην υγεία τους με ελαφρά τραύματα, ενώ προανάκριση για τα ακριβή αίτια του τροχαίου διενεργεί το Α.Τ Κισσάμου.

Πηγή: Cretalive.gr
 

kostas_366

member
Δημοσιεύσεις
787
Περιοχή
Αργολίδα
Όνομα
Κωνσταντίνος
Την σημερον ημερα, εαν υποστεις ληστεια,και φωναξεις την αστυνομια δεν θα ερθει εγκαιρως κανείς.Αν ομως παρεις τηλεφωνο και τους πεις ΄΄κλωτσανε το γατακι ΄΄ τοτε θα ερθουν 2 περιπολικα,ενα ασθενοφορο ζωων,10 φιλοζωικες εταιρειες,2 μηκυο για ζωα,και η εμακ.O Tempora,o mores.
Νομίζω είσαι υπερβολικός. Ναι οκ υπάρχει μια ευαισθησία, κατ εμέ της μόδας διότι και παλιά υπήρχαν θέματα αλλά τότε δεν τα έβλεπε κανένας, αλλά αυτά που λες τουλάχιστον δεν τα έχω δει.
 

panavour

member
Δημοσιεύσεις
1.615
Ηλικία
63
Περιοχή
αθηναι
Μοτοσυκλέτα
voge500ds
Όνομα
pan
Νομίζω είσαι υπερβολικός. Ναι οκ υπάρχει μια ευαισθησία, κατ εμέ της μόδας διότι και παλιά υπήρχαν θέματα αλλά τότε δεν τα έβλεπε κανένας, αλλά αυτά που λες τουλάχιστον δεν τα έχω δει.
Kαθ' υπερβολην λεγονται οι μεγαλυτερες αληθειες.Ευχομαι να μην τα δεις.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

40.000 ευρώ πρόστιμο στην εταιρεία ΕΤΕΚΑ Α.Ε. για μη κανονικό καύσιμο​

Και πρόστιμο 6.500 ευρώ για παράνομη διακίνηση μη κανονικού καυσίμου σε 2η περίπτωση

Η Περιφέρεια Αττικής επέβαλλε πρόστιμα για μη κανονικό καύσιμο σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις. Στη μία είχαμε πρόστιμο 40.000 ευρώ στην εταιρεία ΕΤΕΚΑ Α.Ε. για μη κανονικό καύσιμο, και στην άλλη πρόστιμο 6.500 ευρώ σε διακινητή καυσίμου για παράνομη διακίνηση μη κανονικού καυσίμου.
Σημειώστε πως η ανίχνευση μη κανονικού καυσίμου γίνεται ευκολότερα με τη νέα τεχνολογία του μοριακού ιχνηθέτη (στην περίπτωση της αμόλυβδης βενζίνης μιλάμε για το πρόσθετο κινιζαρίνη / quinizarin), που επιτρέπει την επαλήθευση της ταυτότητας του προϊόντος και των μοναδικών του χαρακτηριστικών. Ο μοριακός ιχνηθέτης εισάγεται στα καύσιμα σε απειροελάχιστες ποσότητες (χιλιοστόγραμμα/ανά κυβικό μέτρο, PPB) δεν ανιχνεύεται παρά μόνο με ειξειδικευμένα όργανα δεν μπορεί να αφαιρεθεί ούτε και να παραμορφωθεί και έτσι δίνεται η δυνατότητα για ταυτοποίηση των καυσίμων με εξαιρετική ακρίβεια.
Παρακάτω ακολουθούν τα δυο διαφορετικά δελτία τύπου της Περιφέρειας Αττικής για τα δυο πιο πρόσφατα πρόστιμα για μη κανονικό καύσιμο:
"Επιβολή προστίμου για μη κανονικό καύσιμο

Με τη με αριθ. πρωτ. 4755/02-11-2022 Απόφαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, επιβλήθηκε πρόστιμο σαράντα χιλιάδων ευρώ (€ 40.000,00) στην εταιρεία «ΕΤΕΚΑ Α.Ε.», για παράβαση του άρθρου 20§5 του ν.4177/13 (ΦΕΚ 173/τ.Α΄). Σε έλεγχο που διενήργησε κλιμάκιο της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής στο πρατήριο υγρών καυσίμων της εταιρείας JAJA Ε.Ε. επί της οδού Περικλέους 20 στο Μαρούσι Αττικής, βρέθηκε δείγμα Βενζίνης Αμόλυβδης 95 οκτανίων ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ διότι περιέχει τον ιχνηθέτη κινιζαρίνη σε συγκέντρωση 0,90 mg/l αντί της προβλεπόμενης συγκέντρωσης 3,0 mg/l και δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά. Το δείγμα βυτίου «βενζίνης αμόλυβδης 95 οκτανίων» της προμηθεύτριας εταιρείας ΕΤΕΚΑ Α.Ε. βρέθηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ διότι περιέχει τον ιχνηθέτη κινιζαρίνη σε συγκέντρωση 1,00 mg/l αντί της προβλεπόμενης συγκέντρωσης 3,0 mg/l και δεν επιτρέπεται η διάθεση τού προϊόντος ως καύσιμο στην ελληνική αγορά. Η παραπάνω παράβαση τιμωρείται διοικητικά σύμφωνα με το άρθρο 20§5 του Ν. 4177/2013 (Φ.Ε.Κ. 173/τ.Α΄/08-08-2013) και της Υ.Α. Δ19/Φ11/οικ13098/1156/7.7.2010."
"Επιβολή προστίμου για παράνομη διακίνηση μη κανονικού καυσίμου
Με την αρ. πρωτ. 836/ 04.11.2022 απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής επεβλήθη, συνολικό πρόστιμο έξη χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (6.500 €) για παράβαση των άρθρων 20 παρ. 5 του Ν. 4177 / 2013 (ΦΕΚ 173/Α΄/ 08.08.2013 ) και 80 παρ. 1 της Υ.Α. 91354 (ΦΕΚ 2983/ Β΄/ 30.08.2017) (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει ,το ύψος του οποίου καθορίζεται από τις διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 8.ii στην απόφαση Δ19/Φ.11/οικ.13098/1156/7.7.2010 (ΦΕΚ 1039 /Β΄ /07.07.2010) και του άρθρου 80 παρ. 3 περ. Α της Υ.Α. 91354 /2017 (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) (ΦΕΚ 2983/Β΄/30.08.2017) και ισχύει στον (επών.) RAM (όν.) SHALINDER ως παράνομου διακινητή και πωλητή ποσότητας μη κανονικού πετρελαίου κίνησης."

Πηγη www.motomag.gr
 

KostasT

old member
Δημοσιεύσεις
4.444
Περιοχή
Αθηνα
Μοτοσυκλέτα
Honda CBF1000FA
Honda SH300i
Όνομα
Δες nickname

40.000 ευρώ πρόστιμο στην εταιρεία ΕΤΕΚΑ Α.Ε. για μη κανονικό καύσιμο​

Και πρόστιμο 6.500 ευρώ για παράνομη διακίνηση μη κανονικού καυσίμου σε 2η περίπτωση

Η Περιφέρεια Αττικής επέβαλλε πρόστιμα για μη κανονικό καύσιμο σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις. Στη μία είχαμε πρόστιμο 40.000 ευρώ στην εταιρεία ΕΤΕΚΑ Α.Ε. για μη κανονικό καύσιμο, και στην άλλη πρόστιμο 6.500 ευρώ σε διακινητή καυσίμου για παράνομη διακίνηση μη κανονικού καυσίμου.
Σημειώστε πως η ανίχνευση μη κανονικού καυσίμου γίνεται ευκολότερα με τη νέα τεχνολογία του μοριακού ιχνηθέτη (στην περίπτωση της αμόλυβδης βενζίνης μιλάμε για το πρόσθετο κινιζαρίνη / quinizarin), που επιτρέπει την επαλήθευση της ταυτότητας του προϊόντος και των μοναδικών του χαρακτηριστικών. Ο μοριακός ιχνηθέτης εισάγεται στα καύσιμα σε απειροελάχιστες ποσότητες (χιλιοστόγραμμα/ανά κυβικό μέτρο, PPB) δεν ανιχνεύεται παρά μόνο με ειξειδικευμένα όργανα δεν μπορεί να αφαιρεθεί ούτε και να παραμορφωθεί και έτσι δίνεται η δυνατότητα για ταυτοποίηση των καυσίμων με εξαιρετική ακρίβεια.
Παρακάτω ακολουθούν τα δυο διαφορετικά δελτία τύπου της Περιφέρειας Αττικής για τα δυο πιο πρόσφατα πρόστιμα για μη κανονικό καύσιμο:
"Επιβολή προστίμου για μη κανονικό καύσιμο

Με τη με αριθ. πρωτ. 4755/02-11-2022 Απόφαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, επιβλήθηκε πρόστιμο σαράντα χιλιάδων ευρώ (€ 40.000,00) στην εταιρεία «ΕΤΕΚΑ Α.Ε.», για παράβαση του άρθρου 20§5 του ν.4177/13 (ΦΕΚ 173/τ.Α΄). Σε έλεγχο που διενήργησε κλιμάκιο της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής στο πρατήριο υγρών καυσίμων της εταιρείας JAJA Ε.Ε. επί της οδού Περικλέους 20 στο Μαρούσι Αττικής, βρέθηκε δείγμα Βενζίνης Αμόλυβδης 95 οκτανίων ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ διότι περιέχει τον ιχνηθέτη κινιζαρίνη σε συγκέντρωση 0,90 mg/l αντί της προβλεπόμενης συγκέντρωσης 3,0 mg/l και δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά. Το δείγμα βυτίου «βενζίνης αμόλυβδης 95 οκτανίων» της προμηθεύτριας εταιρείας ΕΤΕΚΑ Α.Ε. βρέθηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ διότι περιέχει τον ιχνηθέτη κινιζαρίνη σε συγκέντρωση 1,00 mg/l αντί της προβλεπόμενης συγκέντρωσης 3,0 mg/l και δεν επιτρέπεται η διάθεση τού προϊόντος ως καύσιμο στην ελληνική αγορά. Η παραπάνω παράβαση τιμωρείται διοικητικά σύμφωνα με το άρθρο 20§5 του Ν. 4177/2013 (Φ.Ε.Κ. 173/τ.Α΄/08-08-2013) και της Υ.Α. Δ19/Φ11/οικ13098/1156/7.7.2010."
"Επιβολή προστίμου για παράνομη διακίνηση μη κανονικού καυσίμου
Με την αρ. πρωτ. 836/ 04.11.2022 απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής επεβλήθη, συνολικό πρόστιμο έξη χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (6.500 €) για παράβαση των άρθρων 20 παρ. 5 του Ν. 4177 / 2013 (ΦΕΚ 173/Α΄/ 08.08.2013 ) και 80 παρ. 1 της Υ.Α. 91354 (ΦΕΚ 2983/ Β΄/ 30.08.2017) (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει ,το ύψος του οποίου καθορίζεται από τις διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 8.ii στην απόφαση Δ19/Φ.11/οικ.13098/1156/7.7.2010 (ΦΕΚ 1039 /Β΄ /07.07.2010) και του άρθρου 80 παρ. 3 περ. Α της Υ.Α. 91354 /2017 (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) (ΦΕΚ 2983/Β΄/30.08.2017) και ισχύει στον (επών.) RAM (όν.) SHALINDER ως παράνομου διακινητή και πωλητή ποσότητας μη κανονικού πετρελαίου κίνησης."

Πηγη www.motomag.gr
Σιγά το καλσόν
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Κ-MOTORS SOUTH EAST EUROPE – Διακοπή συνεργασίας με κατάστημα και συνεργείο στην Πάτρα​

62a97e36799ddacd6fb48306046d5f1b_XL.jpg

Αν διακοπή της συνεργασίας της ανακοινώσε η K-MOTORS SOUTH EAST EUROPE AE, με κατάστημα και συνεργείο στην Πάτρα, ενημερωθείτε από την ανακοίνωση που ακολουθεί:
Αγαπητοί πελάτες, ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών KTM - HUSQVARNA - GASGAS – BAJAJ. H K-MOTORS SOUTH EAST EUROPE AE, αποκλειστικός εισαγωγέας και διανομέας των μοτοσυκλετών, ανταλλακτικών και αξεσουάρ των εταιρειών KTM, HUSQVARNA, GASGAS και BAJAJ στην Ελλάδα, ανακοινώνει ότι κατήγγειλε την συνεργασία με το κατάστημα G.P.R. Promotion-Events-Racing στην Πάτρα (Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών 150) καθώς και το συνεργείο του κ. Μιχαήλ Καλογηράτου. Το κατάστημα και το συνεργείο δεν ανήκουν από 1/11/2022 στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων διανομέων και επισκευαστών της KTM.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Έριξαν άσφαλτο πριν φύγουν οι κολώνες της ΔΕΗ​

Σε αναμονή για το μπάλωμα
dromos-triantafilia-1277x843.jpg
Η ΔΕΗ ετοιμάζεται να μπει και στην εργολαβία των επικοινωνιών στρώνοντας οπτικές ίνες σε 14 δήμους μιας και της περισσεύει η ρευστότητα αλλά ίσως θα έπρεπε να επενδύσει ακόμη περισσότερο στην βελτίωση των δικτύων, μιας και πληρώνονται ακόμη πιο ακριβά από πριν.
Μπορεί βέβαια το παρακάτω να είναι έργο του ΔΕΔΔΗΕ, αλλά η ΔΕΗ είναι ο μεγαλύτερος πάροχος που χρησιμοποιεί τις υποδομές του και εκείνη που καταβάλει το μεγαλύτερο τίμημα. Ίσως ο ΔΕΔΔΗΕ να θεωρεί πως χρειάζεται ενδυνάμωση για να μην υπάρχει δικαιολογία που δεν πρόλαβε να μετακινήσει τις κολώνες του, πριν προχωρήσει η κατασκευή του δρόμου.
Τοπικό μέσο από τον Δήμο Ήλιδας αποκαλύπτει μία αστεία εικόνα με την ασφαλτόστρωση να έχει προχωρήσει πριν φύγουν οι κολώνες από την μέση. Προφανώς και πιστεύουμε πως δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία πριν μετακινηθούν οι κολώνες, τοποθετώντας στην συνέχεια το ανάλογο μπάλωμα. Σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε βέβαια η σειρά των εργασιών να ήταν άλλη.

Επίσης δεν είναι η πρώτη τέτοια περίπτωση, έχει ξανά συμβεί πολλές φορές στην ελληνική επικράτεια κυρίως εξαιτίας αδυναμίας συγχρονισμού των συνεργείων, όπως έχει συμβεί να σκαφτεί εκ νέου ολοκαίνουριος δρόμος για να περαστούν καλώδια υπηρεσίας που δεν πρόλαβε να τελειώσει πριν την ασφαλτόστρωση. Σε αυτή την χώρα όλα έχουν συμβεί διπλασιάζοντας το κόστος του έργου ή τον κόπο, κι αυτή είναι απλά η πιο πρόσφατη περίπτωση.
Είναι ένα παράδειγμα επίσης του κινδύνου που αντιμετωπίζει κανείς, όταν προσπερνά την σήμανση ανακατεύθυνσης και μπαίνει σε δρόμο κλειστό προς την κυκλοφορία με δική του ευθύνη. Ας γνωρίζει πως μπορεί να βρει μπροστά του το οτιδήποτε, ακόμη και κολώνα της ΔΕΗ.

Πηγη www.motomag.gr
Ωρε τι ειναι ετουτη εδω που εχουμε μπλεξει Banging headΕλλαδα αθανατη ToothTooth
 

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.101
Ηλικία
49
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ

Έτοιμο κιτ για να μετατρέψεις ένα Kawasaki Z900 σε “αγωνιστικό” ZXR 750 του 1991​

Όλη η γοητεία χωρίς τους μπελάδες

Ναι, συμφωνούμε όλοι. Το αυθεντικό, το γνήσιο, το πραγματικό έχει μεγαλύτερη αξία. Μόνο που όταν μιλάμε για μια superbike ηλικίας άνω των 30 ετών, η λέξη “αξία” συνοδεύεται από πολλούς μπελάδες αν θέλεις να την έχεις σε απόλυτα λειτουργική κατάσταση και να την χρησιμοποιείς για τον σκοπό που είχε σχεδιαστεί εξ αρχής.
Ανταλλακτικά δεν υπάρχουν εύκολα στα καταστήματα της περιοχής σου και αν δεν πιάνουν τα χέρια σου, η συντήρησή της δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Ακόμα κι αν καταφέρεις να την έχεις σε απόλυτα εργοστασιακή κατάσταση, μετά το σκέπτεσαι δύο και τρεις φορές πριν την βγάλεις βόλτα και ανοίξεις τέρμα το γκάζι.

Εδώ είναι που το νέο κιτ της ιαπωνικής Japan Legends αποκτά νόημα, καθώς μπορείς να αγοράσεις ένα καινούριο ή μεταχειρισμένο Kawasaki Z900 και να το μεταμορφώσεις σε ZXR 750 των 90ies.

Με αυτόν τον τρόπο έχεις το υπέροχο classic-look, αλλά τα σύγχρονα μηχανικά μέρη σου επιτρέπουν την εύκολη και απροβλημάτιστη συντήρηση και δεν σε νοιάζει αν χαλάσει κάτι, διότι είναι εύκολο να το αγοράσεις την επόμενη ημέρα.


Πηγη www.motomag.gr
Αυτό μάλιστα
Που να το.σκεφτουν οι.καφροι της κάβα να το βγάλουν από το εργοστάσιο έτσι
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος που χορηγούσε διπλώματα οδήγησης με “φακελάκι”​

Σύλληψη 13 ατόμων, ενώ κατηγορούνται 58 ακόμα

Η ΕΛ.ΑΣ. Εξάρθρωσε μεγάλη εγκληματική οργάνωση στην Αττική -με τα μέλη της να είναι ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, αλλά και υπάλληλοι Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών- που βοηθούσε τους υποψήφιους οδηγούς να πάρουν δίπλωμα με “φακελάκι” 2.000 ευρώ.
Η οργάνωση απασχολούσε τουλάχιστον 8 ιδιοκτήτες σχολών οδηγών και 4 υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Αθήνας, ενώ κατηγορίες αντιμετωπίζουν 58 ακόμα άτομα.
Σύμφωνα με πρώτες δηλώσεις που έκανε ο Διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής από τον Μάρτιο του 2022, τα μέλη της οργάνωσης, πέτυχαν να χορηγήσουν με παράνομο τρόπο 340 άδειες ικανότητας οδήγησης και Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας, αποκομίζοντας όφελος ύψους 680.000 ευρώ.
Ακολουθούν οι δηλώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση:
“Δηλώσεις σχετικά με εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην έκδοση ψευδών αδειών ικανότητας οδήγησης και πιστοποιητικών επαγγελματικής ικανότητας (Π.Ε.Ι.)
Δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχου Δημητρίου Δάβαλου:
«Η υπόθεση την οποία σας καλέσαμε για να σας παρουσιάσουμε σήμερα σχετίζεται άμεσα και με τον τομέα της οδικής ασφάλειας.
Συγκεκριμένα, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κατάφερε μετά από ενδελεχή και συστηματική έρευνα να εξαρθρώσει εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης και υπαλλήλους Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών, οι οποίοι μέσω της ψευδούς βεβαίωσης – νόθευσης, της δωροδοκίας και της δωροληψίας, επεδίωκαν και κατάφερναν, να αποκτούν άδεια ικανότητας οδήγησης, άτομα που -υπό κανονικές συνθήκες- θα αποτύγχαναν στις σχετικές εξετάσεις.

Συνολικά συνελήφθησαν 13 άτομα, ενώ κατηγορούνται 58 ακόμη. Πρόκειται δηλαδή για μία πολυπληθή εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας είχαν ως μοναδικό σκοπό την επίτευξη παράνομου και κυρίως εύκολου κέρδους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πράξεων τους.Για να πετύχουν τον σκοπό τους, είχαν καταρτίσει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης ώστε να πετυχαίνουν στις εξετάσεις οι υποψήφιοι, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρει ο σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός, όπως ακουστικά «ψείρες», μικροκάμερες και συσκευές αναμετάδοσης δεδομένων διαδικτύου (wifi modem).
Ωστόσο, αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι, μέλη της οργάνωσης δεν δίσταζαν να εφαρμόσουν τακτικές εκφοβισμού, σε βάρος συγκεκριμένων στελεχών της υπηρεσίας που διενεργούσε τις εξετάσεις, όταν εκείνα προέβησαν σε εντατικούς και αιφνιδιαστικούς ελέγχους, με αποτέλεσμα τη σύλληψη αρκετών εξεταζόμενων.
Συνολικά, υπολογίζεται ότι, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2022, τα μέλη της οργάνωσης, πέτυχαν να χορηγήσουν με παράνομο τρόπο 340 άδειες ικανότητας οδήγησης και Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας, αποκομίζοντας όφελος ύψους 680.000 ευρώ.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα σας παρουσιάσει η Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Δημογλίδου Κωνσταντία.»
Δηλώσεις Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμου Β’ Κωνσταντίας Δημογλίδου:
«Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην έκδοση ψευδών αδειών ικανότητας οδήγησης και Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.).

Για την υπόθεση συνελήφθησαν την 24 Νοεμβρίου 2022 στην Αττική, 13 άτομα, μεταξύ των οποίων 8 ιδιοκτήτες σχολών οδηγών και 4 υπάλληλοι Περιφερειακής Ενότητας Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Αθήνας.
Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος 58 ακόμη ατόμων, σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου για παράλειψη που αντίκειται στα καθήκοντά του, ψευδής βεβαίωση - νόθευση, παράβαση καθήκοντος, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κατοχή γνήσιων και πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων και νομοθεσία περί όπλων.
Για τη διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων ενώ εφαρμόστηκαν και ειδικές ανακριτικές πράξεις, στο πλαίσιο των οποίων στοιχειοθετήθηκε ο τρόπος δράσης της εγκληματικής οργάνωσης (modus operandi).
Συγκεκριμένα, τα μέλη της οργάνωσης αναζητούσαν και έρχονταν σε επαφή με υποψήφιους, οι οποίοι αδυνατούσαν να επιτύχουν στις εξετάσεις, είτε λόγω ικανοτήτων είτε επειδή δεν γνώριζαν τη γλώσσα. Στο πλαίσιο αυτό, τους ενημέρωναν για τη διαδικασία, ενώ την προηγούμενη των εξετάσεων απέστελλαν στους επιτηρητές - υπάλληλους, μέλη της οργάνωσης, τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των εξεταζόμενων.
Την ημέρα της εξέτασης τοποθετούσαν σε κατάλληλα σημεία στο σώμα και τα ρούχα των υποψηφίων οπτικοακουστικές συσκευές (ακουστικά τύπου «ψείρα» και μικροκάμερα), ενώ εντός σακιδίου ή σακούλας, που έφερε ο εξεταζόμενος, έκρυβαν συσκευή αναμετάδοσης δεδομένων, ώστε να έχουν ζωντανή εικόνα.

Μάλιστα, φρόντιζαν να δίνουν ειδικές οδηγίες για τα ρούχα που έπρεπε να φοράει ο υποψήφιος, ώστε να μην εντοπίζονται οι συσκευές ενώ διέθεταν και μπλούζες με προεγκατεστημένο εξοπλισμό, τις οποίες χορηγούσαν στους εξεταζόμενους. Σε αρκετές ωστόσο περιπτώσεις η μετάδοση της εικόνας επιτυγχανόταν μέσω «έξυπνου ρολογιού», που έφερε κάμερα ή τοποθετούσαν αυτή μέσα στη μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό.
Ακολούθως, κατά τη διάρκεια της εξέτασης, με τη χρήση αυτού του εξοπλισμού, κατεύθυναν τους εξεταζόμενους και τους υποδείκνυαν τις σωστές απαντήσεις.
Ένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία της δράσης τους ήταν ότι, σε περίπτωση που ο εξεταζόμενος ήταν αλλοδαπός και δεν γνώριζε ελληνικά, χρησιμοποιούσαν διερμηνέα ενώ όταν οι υποψήφιοι ήταν περισσότεροι, το μέλος της οργάνωσης που υπαγόρευε τις απαντήσεις, ενεργοποιούσε εναλλάξ τη λειτουργία «αναμονή κλήσης».
Ωστόσο, σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της όλης διαδικασίας διαδραμάτιζαν οι επόπτες ή επιτηρητές, οι οποίοι παραλείποντας να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους, συνέβαλαν καθοριστικά στη μείωση των πιθανοτήτων να συλληφθεί ο εκάστοτε εξεταζόμενος.
Όπως προέκυψε, πριν την εξέταση, κάθε υποψήφιος κατέβαλε -κατά μέσο όρο- το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, γνωρίζοντας ότι μέρος αυτών και συγκεκριμένα 500 ευρώ, προορίζονταν για υπάλληλο της αρμόδιας Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών. Τα υπόλοιπα μοιράζονταν ανάλογα με τον εκάστοτε ρόλο (ιδιοκτήτης σχολής, μεσολαβητής, διερμηνέας).
Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, οχήματα, σχολές οδηγών και γραφεία υπαλλήλων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 86.370 ευρώ,
  • 2 πιστόλια και περίστροφο,
  • 117 εξαρτήματα οπτικοακουστικού εξοπλισμού (μικροκάμερες, ακουστικά «ψείρες», μπλούζες με τοποθετημένο εξοπλισμό σε αυτές κ.α.)
  • 50 κινητά τηλέφωνα,
  • πλήθος υπολογιστών και χειρόγραφων σημειώσεων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα, για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της οργάνωσης καθώς και υποψηφίων που απέκτησαν παράνομα άδεια ικανότητας οδήγησης ή Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας, συνεχίζεται.»

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

ΕΛ.ΑΣ. - Αναζήτηση πληροφοριών για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα​

8bb30630be7f31fc1d50790c866b626b_XL.jpg

[Δελτίο Τύπου]
Αναζήτηση πληροφοριών για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στην οδό Αχαρνών (υπέργεια με Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας προς Πειραιά) το Σάββατο 26-11-2022
Τo Σάββατο 26-11-2022 και περί ώρα 15:10΄, επί της οδού Αχαρνών στο υπέργειο τμήμα του κλάδου εισόδου της προς τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, ρεύμα προς Πειραιά, περιοχής Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, δίκυκλη μοτοσυκλέτα, χρώματος ερυθρού, εξετράπη της πορείας της και ανετράπη επί του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της.
Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για τις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το ως άνω τροχαίο ατύχημα, να επικοινωνήσει με το Γ΄ Τμήμα Τροχαίας Β/Α Αττικής στα τηλέφωνα: 210–2854405, 210-2854400, 210-2854402.
Πηγή: ΕΛ.ΑΣ.
 

User V

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.090

Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος που χορηγούσε διπλώματα οδήγησης με “φακελάκι”​

Σύλληψη 13 ατόμων, ενώ κατηγορούνται 58 ακόμα

Η ΕΛ.ΑΣ. Εξάρθρωσε μεγάλη εγκληματική οργάνωση στην Αττική -με τα μέλη της να είναι ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, αλλά και υπάλληλοι Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών- που βοηθούσε τους υποψήφιους οδηγούς να πάρουν δίπλωμα με “φακελάκι” 2.000 ευρώ.
Η οργάνωση απασχολούσε τουλάχιστον 8 ιδιοκτήτες σχολών οδηγών και 4 υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Αθήνας, ενώ κατηγορίες αντιμετωπίζουν 58 ακόμα άτομα.
Σύμφωνα με πρώτες δηλώσεις που έκανε ο Διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής από τον Μάρτιο του 2022, τα μέλη της οργάνωσης, πέτυχαν να χορηγήσουν με παράνομο τρόπο 340 άδειες ικανότητας οδήγησης και Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας, αποκομίζοντας όφελος ύψους 680.000 ευρώ.
Ακολουθούν οι δηλώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση:
“Δηλώσεις σχετικά με εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην έκδοση ψευδών αδειών ικανότητας οδήγησης και πιστοποιητικών επαγγελματικής ικανότητας (Π.Ε.Ι.)
Δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχου Δημητρίου Δάβαλου:
«Η υπόθεση την οποία σας καλέσαμε για να σας παρουσιάσουμε σήμερα σχετίζεται άμεσα και με τον τομέα της οδικής ασφάλειας.
Συγκεκριμένα, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κατάφερε μετά από ενδελεχή και συστηματική έρευνα να εξαρθρώσει εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης και υπαλλήλους Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών, οι οποίοι μέσω της ψευδούς βεβαίωσης – νόθευσης, της δωροδοκίας και της δωροληψίας, επεδίωκαν και κατάφερναν, να αποκτούν άδεια ικανότητας οδήγησης, άτομα που -υπό κανονικές συνθήκες- θα αποτύγχαναν στις σχετικές εξετάσεις.

Συνολικά συνελήφθησαν 13 άτομα, ενώ κατηγορούνται 58 ακόμη. Πρόκειται δηλαδή για μία πολυπληθή εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας είχαν ως μοναδικό σκοπό την επίτευξη παράνομου και κυρίως εύκολου κέρδους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πράξεων τους.Για να πετύχουν τον σκοπό τους, είχαν καταρτίσει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης ώστε να πετυχαίνουν στις εξετάσεις οι υποψήφιοι, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρει ο σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός, όπως ακουστικά «ψείρες», μικροκάμερες και συσκευές αναμετάδοσης δεδομένων διαδικτύου (wifi modem).
Ωστόσο, αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι, μέλη της οργάνωσης δεν δίσταζαν να εφαρμόσουν τακτικές εκφοβισμού, σε βάρος συγκεκριμένων στελεχών της υπηρεσίας που διενεργούσε τις εξετάσεις, όταν εκείνα προέβησαν σε εντατικούς και αιφνιδιαστικούς ελέγχους, με αποτέλεσμα τη σύλληψη αρκετών εξεταζόμενων.
Συνολικά, υπολογίζεται ότι, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2022, τα μέλη της οργάνωσης, πέτυχαν να χορηγήσουν με παράνομο τρόπο 340 άδειες ικανότητας οδήγησης και Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας, αποκομίζοντας όφελος ύψους 680.000 ευρώ.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα σας παρουσιάσει η Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Δημογλίδου Κωνσταντία.»
Δηλώσεις Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμου Β’ Κωνσταντίας Δημογλίδου:
«Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην έκδοση ψευδών αδειών ικανότητας οδήγησης και Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.).

Για την υπόθεση συνελήφθησαν την 24 Νοεμβρίου 2022 στην Αττική, 13 άτομα, μεταξύ των οποίων 8 ιδιοκτήτες σχολών οδηγών και 4 υπάλληλοι Περιφερειακής Ενότητας Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Αθήνας.
Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος 58 ακόμη ατόμων, σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου για παράλειψη που αντίκειται στα καθήκοντά του, ψευδής βεβαίωση - νόθευση, παράβαση καθήκοντος, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κατοχή γνήσιων και πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων και νομοθεσία περί όπλων.
Για τη διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων ενώ εφαρμόστηκαν και ειδικές ανακριτικές πράξεις, στο πλαίσιο των οποίων στοιχειοθετήθηκε ο τρόπος δράσης της εγκληματικής οργάνωσης (modus operandi).
Συγκεκριμένα, τα μέλη της οργάνωσης αναζητούσαν και έρχονταν σε επαφή με υποψήφιους, οι οποίοι αδυνατούσαν να επιτύχουν στις εξετάσεις, είτε λόγω ικανοτήτων είτε επειδή δεν γνώριζαν τη γλώσσα. Στο πλαίσιο αυτό, τους ενημέρωναν για τη διαδικασία, ενώ την προηγούμενη των εξετάσεων απέστελλαν στους επιτηρητές - υπάλληλους, μέλη της οργάνωσης, τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των εξεταζόμενων.
Την ημέρα της εξέτασης τοποθετούσαν σε κατάλληλα σημεία στο σώμα και τα ρούχα των υποψηφίων οπτικοακουστικές συσκευές (ακουστικά τύπου «ψείρα» και μικροκάμερα), ενώ εντός σακιδίου ή σακούλας, που έφερε ο εξεταζόμενος, έκρυβαν συσκευή αναμετάδοσης δεδομένων, ώστε να έχουν ζωντανή εικόνα.

Μάλιστα, φρόντιζαν να δίνουν ειδικές οδηγίες για τα ρούχα που έπρεπε να φοράει ο υποψήφιος, ώστε να μην εντοπίζονται οι συσκευές ενώ διέθεταν και μπλούζες με προεγκατεστημένο εξοπλισμό, τις οποίες χορηγούσαν στους εξεταζόμενους. Σε αρκετές ωστόσο περιπτώσεις η μετάδοση της εικόνας επιτυγχανόταν μέσω «έξυπνου ρολογιού», που έφερε κάμερα ή τοποθετούσαν αυτή μέσα στη μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό.
Ακολούθως, κατά τη διάρκεια της εξέτασης, με τη χρήση αυτού του εξοπλισμού, κατεύθυναν τους εξεταζόμενους και τους υποδείκνυαν τις σωστές απαντήσεις.
Ένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία της δράσης τους ήταν ότι, σε περίπτωση που ο εξεταζόμενος ήταν αλλοδαπός και δεν γνώριζε ελληνικά, χρησιμοποιούσαν διερμηνέα ενώ όταν οι υποψήφιοι ήταν περισσότεροι, το μέλος της οργάνωσης που υπαγόρευε τις απαντήσεις, ενεργοποιούσε εναλλάξ τη λειτουργία «αναμονή κλήσης».
Ωστόσο, σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της όλης διαδικασίας διαδραμάτιζαν οι επόπτες ή επιτηρητές, οι οποίοι παραλείποντας να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους, συνέβαλαν καθοριστικά στη μείωση των πιθανοτήτων να συλληφθεί ο εκάστοτε εξεταζόμενος.
Όπως προέκυψε, πριν την εξέταση, κάθε υποψήφιος κατέβαλε -κατά μέσο όρο- το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, γνωρίζοντας ότι μέρος αυτών και συγκεκριμένα 500 ευρώ, προορίζονταν για υπάλληλο της αρμόδιας Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών. Τα υπόλοιπα μοιράζονταν ανάλογα με τον εκάστοτε ρόλο (ιδιοκτήτης σχολής, μεσολαβητής, διερμηνέας).
Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, οχήματα, σχολές οδηγών και γραφεία υπαλλήλων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 86.370 ευρώ,
  • 2 πιστόλια και περίστροφο,
  • 117 εξαρτήματα οπτικοακουστικού εξοπλισμού (μικροκάμερες, ακουστικά «ψείρες», μπλούζες με τοποθετημένο εξοπλισμό σε αυτές κ.α.)
  • 50 κινητά τηλέφωνα,
  • πλήθος υπολογιστών και χειρόγραφων σημειώσεων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα, για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της οργάνωσης καθώς και υποψηφίων που απέκτησαν παράνομα άδεια ικανότητας οδήγησης ή Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας, συνεχίζεται.»

Πηγη www.motomag.gr
Ονόματα επιχειρήσεων θα πουν;
 
Top Bottom