Επικαιρότητα

maik900

Administrator
Δημοσιεύσεις
18.594
Ηλικία
61
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ατύχημα στην Κρήτη με απρόβλεπτη κατάληξη​

a49b2273fef9c5684eb3c37cd04ce876_XL.jpg

Η μοτοσυκλέτα κατέληξε πάνω σε μια ελιά, ο αναβάτης στο νοσοκομείο.
Ένα τροχαίο ατύχημα με ιδιαίτερα απρόσμενη εξέλιξη συνέβη το Σάββατο, 30 Ιουλίου 2022, στον δρόμο Κριτσάς - Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, όταν μια μοτοσυκλέτα βγήκε από την πορεία της, προσέκρουσε σε χαμηλό τοιχίο που προφανώς λειτούργησε ως ράμπα απογείωσης και στη συνέχεια εκτοξεύτηκε ψηλά σε μιαν ελιά που βρισκόταν λίγο πιο δίπλα, όπου και τελικά έμεινε.

Ο αναβάτης της, που στο αρχικό δημοσίευμα περιγράφεται μόνο ως “νεαρός”, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, όπου και όλα δείχνουν πως δεν κινδυνεύει, έχοντας υποστεί πνευμοθώρακα.
Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον μοτοσυκλετιστή.

Πηγή: Ανατολή Online
 

maik900

Administrator
Δημοσιεύσεις
18.594
Ηλικία
61
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Προτεραιοποίηση στα φανάρια για ασθενοφόρα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα​

Πιλοτικά από το ερχόμενο φθινόπωρο στον Πειραιά

Σε μία πρωτοπόρα εφαρμογή προχωρά η Περιφέρεια Αττικής, με τη λειτουργία συστήματος προτεραιοποίησης στα φανάρια για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης όπως είναι τα ασθενοφόρα. Πρόκειται για ένα σύστημα που θα λειτουργήσει πιλοτικά από το ερχόμενο φθινόπωρο στον Πειραιά και συγκεκριμένα για τα ασθενοφόρα που εξυπηρετούν τις ανάγκες του Τζάνειου Νοσοκομείου.

Το σύστημα αποτελείται από πομπούς και δέκτες που θα φέρουν όσα ασθενοφόρα κατευθύνονται με έκτακτα περιστατικά από οποιαδήποτε αφετηρία στο Τζάνειο Νοσοκομείο μέσω των οποίων οι φωτεινοί σηματοδότες θα λαμβάνουν σήμα, ώστε να δημιουργούν για κάθε ασθενοφόρο που προσεγγίζει, το λεγόμενο «πράσινο κύμα» στα φανάρια, διαρκείας 7 δευτερολέπτων.

Με αυτό τον τρόπο, αφενός επιτυγχάνεται σημαντική απομείωση του χρόνου που απαιτείται για να φτάσει το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος σε αυτές τις περιπτώσεις και αφετέρου αυτή η απομείωση του χρόνου γίνεται με ασφάλεια.

Με την ολοκλήρωση της πιλοτικής εφαρμογής στο Τζάνειο, θα εξεταστεί η επέκτασή της με την τοποθέτηση αντίστοιχων πομπών και δεκτών στη Λ. Κηφισίας και στη Λ. Κατεχάκη και γενικότερα στους οδικούς άξονες οι οποίοι οδηγούν στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής.

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Δημοσιεύσεις
18.594
Ηλικία
61
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

R.I.P. Mathis Bellon – Τραγική απώλεια 8χρονου σε αγώνα​Τραυματίστηκε σοβαρά σε αγώνα του ιταλικού πρωταθλήματος και έξι μέρες αργότερα κατέληξε ο μικρός Γάλλος αναβάτης.
Στα οκτώ του χρόνια ο Mathis Bellon θεωρείτο ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της πατρίδας του, μα η συμμετοχή του στο ιταλικό πρωτάθλημα CNV Motoasi έφτασε σε ένα απότομο τέλος στις 22 Ιουλίου 2022, όταν στη διάρκεια δοκιμών στην πίστα Ala Karting, στη βόρεια Ιταλία, έπεσε και στη συνέχεια χτυπήθηκε από δύο επερχόμενες μοτοσυκλέτες που προφανώς δεν είχαν κανένα περιθώριο αντίδρασης.

Ο μικρός μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Borgo Trento στη Βερόνα, όπου δυστυχώς κατέληξε μετά από 6 μέρες νοσηλείας σε κώμα.
277746856 112717591394072 8417425932247012842 n

O Bellon ήταν μαθητής της γαλλικής Race Experience School, την οποία διευθύνει ένας θρύλος των γαλλικών αγώνων, ο Stephane Gimbert, με πολλά πρωταθλήματα Γαλλίας και αρκετές συμμετοχές σε GP500, WorldSBK και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Αν υπάρχει κάτι θετικό που θα μπορούσε να ανακουφίσει στο ελάχιστο τη θλίψη από αυτή την είδηση, θα είναι πως πέντε όργανα του άτυχου παιδιού προσέφεραν ζωή σε ισάριθμους λήπτες.
296189927 603904321095798 930038443328443130 n

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Δημοσιεύσεις
18.594
Ηλικία
61
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Επιχείρηση Σκούπα στην Γαλλία για Motocross που επιδίδονται σε "urban rodeo" μετά από σοβαρό τραυματισμού δεκάχρονου παιδιού​

Τραυματίστηκαν σοβαρά δύο παιδιά, κρίσιμη η κατάσταση δεκάχρονου κοριτσιού

Αυξημένα έκτακτα μέτρα αναλαμβάνουν οι αρχές στα βόρεια του Παρισιού και ιδιαίτερα στον δήμο Ποντουάζ, για να πατάξουν το φαινόμενο του “urban rodeo” μετά το σοβαρό τροχαίο που συνέβη την Παρασκευή στις 21:00 το βράδυ.
Δύο παιδιά, ένα δεκάχρονο κορίτσι και ένα ενδεκάχρονο αγόρι έπαιζαν κυνηγητό σε πεζόδρομο έξω από τα σπίτια τους και σε συνοικία που υπάρχουν μονάχα πολυκατοικίες με διαμερίσματα όταν μία motocross μοτοσυκλέτα έπεσε επάνω τους.
Ο αναβάτης της μοτοσυκλέτας εξαφανίστηκε από το σημείο και το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις στην Γαλλία, ενώ από την πρώτη στιγμή συνδέθηκε το τροχαίο αυτό με παρακείμενο “meet-up” από ομάδες με Motocross που επιδίδονταν σε “urban rodeo”.
Την Κυριακή ένας 18χρονος παραδόθηκε τελικά στην αστυνομία συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του και δήλωσε αναβάτης της μοτοσυκλέτας που προκάλεσε το ατύχημα χωρίς να εξηγήσει τον λόγο που κινούταν στον πεζόδρομο ή να το συνδέσει με τις υπόλοιπες ομάδες "urban rodeo".
Το ενδεκάχρονο αγόρι είναι πολυτραυματίας με διάφορα κατάγματα και το δεκάχρονο κορίτσι φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και σύμφωνα με τον εισαγγελέα η κατάστασή του είναι σοβαρή και αν ξεφύγει τον κίνδυνο, θα χρειαστεί πιθανότατα να αντιμετωπίζει για καιρό τις συνέπειες του ατυχήματος αυτού.
Η Γαλλία έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια μία «παράδοση» στην χρήση Motocross μοτοσυκλετών για urban rodeo”, αντίστοιχη εκείνης που υπάρχει στην Βαλτιμόρη, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Στην Βαλτιμόρη και πλέον και σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ ξεκίνησαν πριν αρκετά χρόνια κυνηγημένοι από την αστυνομία και η έξαρση των κοινωνικών δικτύων τους βοήθησε να γίνουν πρότυπα, να βρουν διάφορους χορηγούς και να οργανωθούν σε εκδηλώσεις και μαζί έφερε και την κατακραυγή όμως ώστε σιγά-σιγά αυτές οι εκδηλώσεις να γίνουν λιγότερο επιζήμιες για το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο, ορισμένες από αυτές με την συνδρομή της αστυνομίας, ενώ πλέον η έξαρση του φαινομένου εκεί έχει ομαλοποιηθεί.
φωτογραφία από τις ΗΠΑ από όπου έχει αντιγραφεί το φαινόμενο, όπως το χαρακτηρίζουν στην Γαλλία:

Στην Γαλλία αντιθέτως βρίσκεται σε άνοδο και τον περασμένο Ιούνιο ένας 19χρονος έχασε την ζωή του στην πόλη Ρεν, χτυπημένος από motocross μοτοσυκλέτα που εκείνη την στιγμή συμμετείχε σε “urban rodeo”.
Η έξαρση του φαινομένου στην Γαλλία είναι τέτοια που τον Μάιο προβλήθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών η γαλλική ταινία “Rodeo” (κεντρική φωτογραφία άρθρου από τα γυρίσματα) με θέμα τις motocross που κάνουν κόντρες στους δρόμους του Παρισιού, με την σκηνοθέτη της ταινίας Lola Quivoron να κάνει λόγο για «κοινωνικό φαινόμενο» αυτή την στιγμή στην Γαλλία.

Δεν οδηγηθήκαμε λοιπόν τυχαία σε δυστυχήματα, όπως του 19χρονου τον Ιούνιο αλλά είναι κάτι που συμβαίνει καιρό και που οι αρχές του Παρισιού και η Γαλλική παιδεία που θεωρείται ανώτερη της δικής μας, ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δεν κατάφεραν να προλάβουν. Ήδη το 2018 η κα Natalia Pouzyreff, μέλος της παράταξης του Μακρόν, και της Συντακτικής Συνέλευσης της Γαλλίας, πέρασε νόμο με τον οποίο όποιος επιδίδεται σε “urban rodeo” με motocross αντιμετωπίζει φυλάκιση πέντε ετών!

Η ίδια μιλώντας εχθές σε γαλλικό ραδιόφωνο εθνικής εμβέλειας στον απόηχο του τραγικού ατυχήματος, δήλωσε πως μονάχα η αυστηροποίηση του νόμου δεν γίνεται να αποτελεί λύση και χαιρέτησε την επιχείρηση σκούπα, υποστηρίζοντας πως μόνο με συστηματικές κατασχέσεις μοτοσυκλέτων που θα συνοδεύονται από φυλάκιση θα υπάρχει άμεσος αντίκτυπος στο φαινόμενο αυτό.

Σε ορισμένες περιοχές της Γαλλίας το “urban rodeo” έχει πολλούς περισσότερους υποστηρικτές και συμβαίνουν αρκετά ατυχήματα, ενίοτε και πιο σοβαρά πυροδοτώντας την εκ των υστέρων αντίδραση των αρχών.
Στην Βαλ ντ’ Ουαζί βόρεια του Παρισιού, έχουν ανοίξει 534 υποθέσεις για “urban rodeo” από τον φετινό Απρίλιο που οδήγησαν στην σύλληψη 37 ατόμων και στην κατάσχεση 34 μοτοσυκλετών.
Έχοντας ζήσει προσωπικά το σκηνικό αυτό στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού σε μία περίοδο πριν τα κοινωνικά δίκτυα και προτού εξαπλωθεί η εικόνα αυτή στον υπόλοιπο κόσμο, μία ειδοποιός διαφορά -υπάρχουν πολλές, αλλά ας μείνουμε σε αυτή την μία- που πρέπει να λάβουν όλοι υπόψη τους, είναι η ρυμοτομία των αμερικανικών πόλεων, η αμιγώς οικιστική χρήση ορισμένων περιοχών, οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια που βοήθησαν να υπάρχουν λιγότερα ατυχήματα συγκριτικά με το μέγεθος δράσης αυτών των ομάδων, προτού αυτή αρχίσει να μπαίνει σε καλούπια, να περιορίζεται και να οργανώνεται. Στην ελληνική επικράτεια συμβαίνουν τα ίδια και κατά περίπτωση τα πράγματα είναι και χειρότερα καθώς δεν χρειάζεται να οργανωθεί “meet-up”, συμβαίνουν παντού και πάντα, ενώ μονάχα το φαινόμενο της ηχορύπανσης από νομίμως αγορασμένες, παρανόμως όμως χρησιμοποιούμενες εξατμίσεις θα έπρεπε να είναι αρκετό για να επιφέρει επιχείρηση-σκούπα. Το κοινωνικό πρόβλημα ενός παπιού, ή ενός δικύλινδρου street με όρθια θέση οδήγησης που μετρά ήδη είκοσι χρόνια σχεδιασμού(!) καθώς και πληθώρας άλλων παραδειγμάτων με εξατμίσεις που παραβαίνουν τα όρια, είναι δύσκολο να αναγνωριστεί στον πραγματικό του βαθμό, από τον δίχως κράνος αναβάτη τους. Το ζει όμως έντονα ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας από βρέφη και μικρά παιδιά που χάνουν τον ύπνο τους ενώ δεν θα έπρεπε, μέχρι ηλικιωμένους. Στην ελληνική επικράτεια λοιπόν υπάρχει βαθύτερο ζήτημα.
Η εξύψωση κάθε ξενόφερτης πρακτικής, όπως έγινε στην Γαλλία, χωρίς να δουν τον τρόπο που αυτή εξελίχθηκε, τα λάθη και τις λύσεις που είχαν ήδη δοθεί, δεν βοηθά το κοινωνικά σύνολο να κάνει βήματα προς τα εμπρός, αλλά κύκλους.

Με πληροφορίες από τον Guardian και Γάλλους μοτοσυκλετιστές της περιοχής

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Δημοσιεύσεις
18.594
Ηλικία
61
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρός αναβάτης από πτώση δέντρου​51 ετών αναβάτης καταπλακώθηκε από δέντρο, ενώ ήταν σταματημένος στο φανάρι.

Χρειάστηκε η επέμβαση 12 πυροσβεστών ώστε να απεγκλωβιστεί ο άτυχος άνδρας.​

dentro(1)_19822.jpgptosi-dentrou-nekros(1)_0_19822.jpg

Ασύλληπτη τραγωδία εκτυλίχτηκε χθες το απόγευμα στο Ηράκλειο της Κρήτης, όταν ένα τεράστιο πεύκο έπεσε πάνω σε σταματημένο αναβάτη. Ο 51 ετών άνδρας περίμενε στο φανάρι επί της Λεωφόρου δημοκρατίας, έναν ιδιαίτερα πολυσύχναστο δρόμο, όταν το δέντρο τον καταπλάκωσε. Στο σημείο έφτασε άμεσα κλιμάκιο του ΕΚΑΒ, καθώς και 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα, οι οποίοι και απεγκλώβισαν τον άτυχο άνδρα.Παρά την άμεση επέμβαση, ο αναβάτης ανασύρθηκε χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

Πηγη www.mototriti.gr

Ωρε μανα μου λαχειο cdefghigcdefghig
 

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
14.099
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
tiger 955i
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Απ οτι ακουσα το δεντρο αρχισε να γερνει λιγι λιγο εδω και αρκετους μηνες,αλλα οι τοπικοι αρχοντες ως συνηθως πετουσαν χαρταετο.
 

maik900

Administrator
Δημοσιεύσεις
18.594
Ηλικία
61
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Elettracker - Ένα e-bike από το -πολύ- μακρινό παρελθόν​

1d8300adc54f74e9669d08b8adceb735_XL.jpg

Το Elettracker είναι μια σύγχρονη μηχανή που αντλεί σχεδιαστικά στοιχεία από περασμένες εποχές.
Ο Giacomo Galbiati είναι ο άνθρωπος πίσω από τη GDesign και έχει εργαστεί στο παρελθόν για τη Moto Guzzi. Η πιο πρόσφατη δημιουργία του στοχεύει να εγκαταλείψει τη σφαίρα των παραδοσιακών μοτοσυκλετών και να εισέλθει στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, αλλά με μια ανατροπή. Ο Giacomo επέλεξε να βασίσει το σχέδιο του Elettracker σε ένα.. ποδήλατο και όχι σε μια μοτοσυκλέτα. Αυτό είναι εμφανές στο πλαίσιο και ακόμη περισσότερο στην παρουσία των πεταλιών. Είναι προφανές ότι το όλο project κατασκευάστηκε με γνώμονα την εικόνα και όχι τη λειτουργικότητα, καθώς δεν έχει τη μορφή ενός συμβατικού ποδηλάτου αλλά μάλλον ενός hipster cruiser. Ο Giacomo ισχυρίζεται ότι το Elettracker επηρεάστηκε από τα γνωστά board trackers που παρήγαγαν η Indian και η Harley-Davidson όταν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά πριν από περισσότερο από έναν αιώνα.

ελετρ2.jpg

Ξεκάθαρα, το πιο ωραίο στοιχείο του Elettracker είναι ο τρόπος με τον οποίο οι μπαταρίες έχουν τοποθετηθεί ώστε να μοιάζουν με κινητήρα V-Twin. Αν και αυτό μπορεί σίγουρα να φαίνεται ωραίο, παρέχει επίσης μια αξιοπρεπή ποσότητα ενέργειας. Συνολικά, ο ηλεκτροκινητήρας της μοτοσυκλέτας έχει μέγιστη ισχύ 2,5 κιλοβάτ, που μεταφράζεται σε περίπου 3,4 ίππους, όσο είναι βασικά και ένα e-bike. Το πακέτο μπαταριών τύπου V-Twin έχει ονομαστική τάση 72 βολτ και επιτρέπει αυτονομία περίπου 40 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση. Εντωμεταξύ, το σύστημα μετάδοσης υποστηρίζεται ότι μπορεί να δώσει στο Elettracker τελικές κοντά στα 100χλμ/ώρα!

Σχεδιαστικά, ξεχωρίζει η μίνιμαλ ουρά με τη δερμάτινη σέλα. Στο μπροστινό μέρος συναντάμε ένα πιρούνι με ελατήρια επίσης σε ρετρό στυλ που πιθανότατα δεν θα περνάει καλά στην όποια ανωμαλία του δρόμου. Άλλες πινελιές περιλαμβάνουν τιμόνι καλυμμένο με καφέ δέρμα, με όλα τα καλώδια που σχετίζονται με τα ηλεκτρονικά και μηχανικά εξαρτήματα του ποδηλάτου έχουν κρυφτεί μέσα στο πλαίσιο, διατηρώντας την κατασκευή πολύ καθαρή. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το Elettracker δεν χάνει τη σύγχρονη τεχνολογία και διαθέτει συνδεσιμότητα Bluetooth και μια αποκλειστική εφαρμογή για κινητά.
ελετρ3.jpg

Τέλος, επειδή το Elettracker είναι ικανό να πιάνει ταχύτητες… ακατάλληλες για αυτό που είναι, διαθέτει και σταμπιλιζατέρ τιμονιού για να διατηρεί το μπροστινό μέρος σταθερό. Οι τροχοί είναι 26 ιντσών με την πέδηση να αναλαμβάνουν εμπρός και πίσω δισκόφρενα – ποδηλάτου πάντα, με το συνολικό βάρος αυτού του ιδιαίτερου e-bike να είναι κάτω από τα 50 κιλά. Ενδιαφέρον, ε;

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Δημοσιεύσεις
18.594
Ηλικία
61
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Νιγηρία - Σκέψεις για απαγόρευση χρήσης και πώλησης μοτοσυκλετών σε όλη τη χώρα!​

“Πυροβολείτε επιτόπου όποιον αναβάτη δεν σταματά για έλεγχο”

Λόγω των συνεχιζόμενων επιθέσεων από συμμορίες ληστών με μοτοσυκλέτες, ο κυβερνήτης της πολιτείας της Zamfara στη βορειοδυτική Νιγηρία, Bello Matawalle, έχει ήδη απαγορεύσει τη χρήση μοτοσυκλέτας τις βραδινές ώρες, διατάζοντας την αστυνομία να πυροβολεί επιτόπου όποιον αναβάτη δεν σταματά για έλεγχο. Παράλληλα και για τους ίδιους λόγους, η κυβέρνηση της χώρας σκέφτεται να απαγορεύσει καθολικά τόσο την χρήση μοτοσυκλετών -καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου-, όσο και την πώληση τους!

Η χρήση μοτοσυκλέτας στη Zamfara απαγορεύεται πλέον από τις 8 το βράδυ έως τις 6 το πρωί, με τις δυνάμεις ασφαλείας να έχουν εντολή να πυροβολούν οποιονδήποτε αναβάτη δεν σταματήσει στις εντολές τους για έλεγχο.

Η Zamfara είναι γνωστή για την ανομία που επικρατεί σε αυτή, με πολλές περιπτώσεις απαγωγών για λύτρα και θανατηφόρων επιθέσεων σε χωριά από συμμορίες που συνήθως χρησιμοποιούν μοτοσυκλέτες. Όπως η απαγωγή 279 μαθητριών στις 26 Φεβρουαρίου 2021, η σφαγή 53 χωρικών στις 11-12 Ιουνίου του 2021, και το ακόμα χειρότερο μακελειό με περισσότερους από 200 νεκρούς χωρικούς στις 4-6 Ιανουαρίου 2022.

Η παραπάνω κατάσταση δεν περιορίζεται φυσικά στη Zamfara, καθώς οι συμμορίες και οι τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Boko Haram, το Ισλαμικό Κράτος της Δυτικής Αφρικής, οι πειρατές του δέλτα του Νίγηρα και πολλοί άλλοι έχουν δημιουργήσει ένα αδιανόητο δυστοπικό χάος σε πολλές πολιτείες της Νιγηρίας, με την κυβέρνηση να αποδεικνύεται εντελώς ανίκανη να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Η τελευταία σκέψη της κυβέρνησης κινείται στα πρότυπα του γνωστού ρητού “πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι”, καθώς αφορά στην καθολική απαγόρευση χρήσης και αγοράς μοτοσυκλέτας σε όλη τη χώρα. Είναι πιο εύκολο να κατηγορήσει κανείς τη μοτοσυκλέτα -ένα ιδιαίτερα λαϊκό μάλιστα μέσο-, παρά τις αιτίες που οδηγούν στο έγκλημα με μοτοσυκλέτα, σε μια χώρα όπου το 43% του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας παρά τον μεγάλο ορυκτό πλούτο της Νιγηρίας, ενώ παράλληλα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μαστίζεται από κακή οργάνωση, διαφθορά και έλλειψη συντονισμού από πολιτεία σε πολιτεία.

Η κυβέρνηση της Νιγηρίας έχει ήδη κηρύξει τον πόλεμο στις μοτοσυκλέτες-ταξί (Okada), οι οποίες είναι εξαιρετικά δημοφιλείς ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα Λάγος στην ευρύτερη περιοχή της οποίας κατοικούν… 24 εκατομμύρια Νιγηριανοί, εκεί όπου οι οδηγοί αυτοκινήτου περνούν τουλάχιστον 3 ώρες καθημερινά στο μποτιλιάρισμα!

Ήδη οι Okada riders έχουν απαγορευτεί σε 6 Δήμους του Λάγος όσο και στον Νίγηρα, για λόγους δημόσιας και οδικής ασφάλειας, καθώς ένα μεγάλο μέρος τους οδηγεί επικίνδυνα, ενώ κάποιοι εξ αυτών χρησιμοποιούν τις μοτοσυκλέτες τους για ληστείες, και περισσότεροι δήμοι και πολιτείες ζητούν να ισχύσει και εκεί το μέτρο.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Νιγηρίας, Abubakar Malami, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Πιστεύω πως ένα 20% του πληθυσμού της χώρας (40 εκατομμύρια κάτοικοι) χρησιμοποιεί μοτοσυκλέτα. Αν αυτό το ποσοστό κληθεί να κάνει μια θυσία που θα βοηθήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια Νιγηριανούς (σσ. με το να μειωθεί η εγκληματικότητα), πιστεύω πως αυτή η θυσία δεν είναι μεγάλη.”

Το μέλλον της μοτοσυκλέτας στη Νιγηρία προδιαγράφεται ιδιαίτερα δυσοίωνο.

Πηγη www.motomag.gr

cdefghigicdefghigifacepalm 2facepalm 2
 

panavour

member
Δημοσιεύσεις
1.132
Ηλικία
62
Περιοχή
αθηναι
Μοτοσυκλέτα
voge500ds
Όνομα
pan
Μια καλή ιδέα και για την Ελλάδα για αυτούς που δεν έχουν , νούμερο η έχουν παραποιημενες η κεκλιμένες πινακίδες.Κατασχεση στην αρχή για 2 μήνες,με ταυτόχρονη αφαίρεση του διπλώματος,σε περίπτωση υποτροπής για 6 μήνες,και την τρίτη φορά ΟΡΙΣΤΙΚΑ.Το είχε κάνει αρχές 10ετιας του 80 εισαγγελέας στην Πάτρα, αλλά τον μεταθεσαν για τιμωρία,και κατήργησε το "λαϊκό " ΠΑΣΟΚ το μέτρο.
 

Panos76

member
Δημοσιεύσεις
1.775
Ηλικία
46
Περιοχή
Παιανία
Μοτοσυκλέτα
Honda NC 750 Integra 2016
Yamaha crypton-x 2011
Όνομα
Panos
Χθές πήγα Λευκάδα κ έκανα την παράκαμψη της Αμφιλοχίας.
Το πολυδιαφημισμένο νέο έργο που όλοι λένε πως θα "φέρνει πολύ κοντά την Λευκάδα στην Αθήνα".
Οκ, γλιτώνεις κάνα δεκάλεπτο δρόμου, αλλά βγαίνεις ξανά στον γνωστό κατσικόδρομο 20 km έξω από την Βόνιτσα.


Πάντως, παντού γίνονται έργα, σε όλη την διαδρομή.
Σε 2-3 χρόνια, όντως θα γίνει κλειστός αυτοκινητόδρομος.
 

maik900

Administrator
Δημοσιεύσεις
18.594
Ηλικία
61
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Αναζήτηση πληροφοριών για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα​

Με μοτοσυκλέτα στη Λ. Κύμης τη Δευτέρα 29/8/2022

Η Τροχαία αναζητά πληροφορίες για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στη Λ. Κύμης τη Δευτέρα 29/8/2022.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 29.08.2022, κατά τις 17.55', επί της Λ. Κύμης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ολυμπιακό Στάδιο και απέναντι από την είσοδο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, σημειώθηκε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, όταν μοτοσυκλέτα κινούμενη επί της Λ. Κύμης από Γαλάτσι προς Ολυμπιακό Στάδιο, εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε στα μεταλλικά κιγκλιδώματα με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του αναβάτη της.

Η Τροχαία Αττικής παρακαλεί όποιον γνωρίζει οτιδήποτε για τις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το παραπάνω τροχαίο δυστύχημα, να επικοινωνήσει με το Γ΄ Τμήμα Τροχαίας Β/Α Αττικής στα τηλέφωνα: 210–2854405, 210-2854400, 210-2854402.

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Δημοσιεύσεις
18.594
Ηλικία
61
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ 2022 από τις 7 ως 9 Οκτωβρίου 2022 στην Πέτρινη αποθήκη ΟΛΠ στον Πειραιά​


Μετά από αναγκαστική απουσία σχεδόν τριών ετών οι «Ημέρες Μοτοσυκλέτας 2022» επιστρέφουν στις 7-9 Οκτωβρίου 2022 στην Πέτρινη αποθήκη του ΟΛΠ στον Πειραιά.


Πιστή στις αξίες της από το 2017 που διοργανώθηκε για πρώτη φορά, η εκδήλωση «Ημέρες Μοτοσυκλέτας 2022» απευθύνεται σε όλους όσοι αγαπούν τη μοτοσυκλέτα και δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να θαυμάσουν από κοντά κλασσικά μοντέλα, σπάνιες και βραβευμένες custom δημιουργίες, αλλά και σύγχρονες μοτοσυκλέτες που ξεχωρίζουν με την εμφάνισή τους.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Ημέρες Μοτοσυκλέτας 2022» οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν θεματικές εκθέσεις με κλασικές μοτοσυκλέτες, αλλά και να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό με custom κατασκευές. Ειδικό αφιέρωμα για τα 120 χρόνια της Triumph αλλά και τα τριάντα παρουσίας της στην Ελλάδα. Στο χώρο της εκδήλωσης θα βρίσκεται και ένας υπερσύγχρονος εξομοιωτής οδήγησης αγωνιστικής μοτοσυκλέτας από την εταιρία λιπαντικών MOTUL, μέγα χορηγό της εκδήλωσης, και πλήθος δώρων θα κληρώνεται στους συμμετέχοντες. Παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Μηχανάνθρωποι» που εκδόθηκε φέτος θα γίνει από τον συγγραφέα Γιάννη Σιδεράκη. Ρούχα και εξοπλισμός αναβάτη μαζί με barber shop και tattoo studio συνοδεία rock μουσικής με ζωντανό πρόγραμμα από ραδιοφωνικό σταθμό. Επιπλέον, θα υπάρχει και δυνατότητα για test rides σε επιλεγμένες μοτοσυκλέτες και σε προκαθορισμένη διαδρομή σε δημόσιο δρόμο εκτός του εκθεσιακού χώρου.


Οι «Ημέρες Μοτοσυκλέτας 2022» θα διεξαχθούν στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού του Πειραιά και δίπλα από το Υπουργείο Ναυτιλίας. Μια αποθήκη εμπορευμάτων κτισμένη στις αρχές του περασμένου αιώνα, ακριβώς απέναντι από το πλοίο -μουσείο- τύπου Liberty. Σε έναν ανακαινισμένο διατηρητέο χώρο 2500τμ με αισθητική που ταιριάζει με τις μοτοσυκλέτες που θα εκτεθούν.

Ώρες λειτουργίας

για την Παρασκευή 7/10: 15:00 – 21:00

για Σάββατο 8/10 και Κυριακή 9/10: 10:00 – 21:00

«Ημέρες Μοτοσυκλέτας 2022», για όλους όσοι η μοτοσυκλέτα είναι το αντικείμενο του πάθους τους.


Περισσότερα νέα για την εκδήλωση και το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της εκδήλωσης «Ημέρες Μοτοσυκλέτας 2022» στο Facebook στο link https://bit.ly/3KtYZMs

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την εταιρία DEMAND EVENTS, η οποία έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από είκοσι μεγάλες εκδηλώσεις για τους δύο τροχούς, από το 2012 μέχρι σήμερα.
Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Δημοσιεύσεις
18.594
Ηλικία
61
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

12th Greek tour and treffen 2022: 4-12 Σεπτεμβρίου​

Θεσσαλονίκη – Ναύπλιο - Καλαμάτα

Το σωματείο The Kings Riders Club και το τμήμα GWRRA chapter Α' στην Ελλάδα διοργανώνουμε την ετήσια εκδήλωση μας το ''12th Greek tour and treffen 2022''
Στην πόλη της Καλαμάτας θα διεξαχθεί το 12th Greek treffen από τις 8 έως τις 12 Σεπτεμβρίου αφού πρώτα προηγηθεί το tour που θα ξεκινήσει από την Θεσσαλονίκη τις 4 & 5 για να ακολουθήσει το Ναύπλιο 6-7 με ένα σύντομο πέρασμα από την Τρίπολη για να καταλήξει στην Καλαμάτα.
Περιλαμβάνονται δύο ακόμη tour ένα στην
Αρχαία Ολυμπία και ένα στην μαγευτική


Πύλο.
Προσκαλούμε όλους τους Έλληνες οδηγούς Gold Wing να έρθουν να ζήσουμε μαζί αυτή την εμπειρία.

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Δημοσιεύσεις
18.594
Ηλικία
61
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Κρήτη – Απανωτά τροχαία με μοτοσυκλέτες​

a7b8bd02777cbeaf319235593e3c9870_XL.jpg

Ένα ακόμα σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν τις 15.00, σήμερα Τετάρτη 7/9, στην επαρχιακή οδό Περάματος-Πανόρμου στο Ρέθυμνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ομάδα SOS BOAK, μια μοτοσυκλέτα συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να σπεύδει στο σημείο για την παραλαβή των τραυματιών καθώς και η αστυνομία για την ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το τροχαίο είναι στον ίδιο δρόμο που σημειώθηκε το θανατηφόρο πριν μερικές μέρες, ενώ ακόμα ένα –και πάλι θανατηφόρο- τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη μοτοσυκλέτα συνέβη πριν δυο ημέρες στην Ελούντα, όταν ένας 52χρονος άνδρας που οδηγούσε μοτοσυκλέτα έχασε τον έλεγχο του οχήματός του.
Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε στο οδόστρωμα βαριά τραυματισμένος με τους διασώστες του ΕΚΑΒ να φτάνουν στο σημείο όταν ήταν ήδη αργά καθώς είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Δημοσιεύσεις
18.594
Ηλικία
61
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Με CFMOTO 800MT εξοπλίζεται η Ελληνική Αστυνομία – Πρώτες φωτογραφίες!​

Δεν θα μας κυνηγάνε μόνο Suzuki…

Η ελληνική αστυνομία επέλεξε να εξοπλιστεί με τα νέα CFMOTO 800MT καθώς είδαμε μοντέλα που έχουν ήδη ολοκληρώσει τις διαδικασίες μετατροπής στον χώρο της ελληνικής αντιπροσωπείας και τις επόμενες ημέρες μπορεί να βρίσκονται ήδη σε ενεργό υπηρεσία!
Βρεθήκαμε στην ελληνική αντιπροσωπεία της CFMOTO για να περάσει το 300SR την διαδικασία του PDI (Pre-Delivery Inspection) πριν αποσταλεί στην μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού μας, και πέσαμε πάνω στις διαδικασίες μετατροπής των CFMOTO 800MT!

Οι μοτοσυκλέτες που είδαμε είναι καθόλα έτοιμες για να βρεθούν στον δρόμο με την ελληνική αστυνομία να εμπιστεύεται την CFMOTO για την επόμενη μεγάλη της αγορά εξοπλισμού, ποντάροντας στην σχέση τιμής και απόδοσης καθώς το 800ΜΤ είναι το πιο δυνατό νέο on-off σε αυτό τον κυβισμό. Όπως τουλάχιστον αποδείχτηκε και από τις δυναμομετρήσεις στο φετινό Mega Test που συμμετείχε και είναι η πρώτη κινέζικης κατασκευής που έχει περάσει την διαδικασία του σκληρότερου συγκριτικού στην Ευρώπη, όπως πλέον θεωρείται το Mega Test On-Off!
Η θητεία στην ελληνική αστυνομία θα είναι άλλη μία σκληρή δοκιμασία – «πεδίου» για τις μοτοσυκλέτες της CFMOTO που συνεχίζουν να αποδεικνύουν τον εαυτό τους με τα χρόνια της παρουσίας τους τόσο στην Ευρώπη συνολικά, όσο και στην Ελλάδα συγκεκριμένα.


Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Δημοσιεύσεις
18.594
Ηλικία
61
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Προάγγελος: Η ΚΤΜ AG αναλαμβάνει την MV AGUSTA σε ΗΠΑ-Καναδά-Μεξικό​

Έρχεται επέκταση της συνεργασίας

Μετρά χρόνια η επιθυμία της KTM AG, μέρος του PIERER Mobility AG να αποκτήσει την MV AGUSTA και είμαστε μάρτυρες εσωτερικού αστείου πριν από πολλά χρόνια, για τρικύλινδρες μοτοσυκλέτες που θα προστεθούν στην μεγάλη ομπρέλα του κυρίου Pierer.
Υπό ιταλική σημαία και με έναν Castiglioni στο τιμόνι, ήταν αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο. Ο Castiglioni ο πρεσβύτερος είχε καταφέρει να πουλήσει την MV Agusta στην Harley και να την ξανά πάρει πίσω με κέρδος και σε καλύτερη κατάσταση από ότι την έδωσε.
Η ιστορία της MV Agusta είναι εξαιρετικά περίπλοκη και δεν θα αναλύσουμε όλες τις αγοραπωλησίες του ονόματος που περιλαμβάνουν ποσοστό και από την Mercedes AMG, αλλά σε κάθε περίπτωση τέτοιες πρακτικές τύπου Castiglioni δεν θα μπορούσαν να περάσουν από τον Pierer.
Τώρα που η MV Agusta είναι στα χέρια του Timur Sardarov και με δεδομένα τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τον πόλεμο στην Ουκρανία και μετά, οι συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές από κάθε άλλη φορά για μία εκ νέου προσέγγιση.
Στο νέο τεύχος του ΜΟΤΟ που θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες έχουμε μία δυνατή αποκλειστικότητα με την οδήγηση της εμβληματικής τους νέας μοτοσυκλέτας, της Lucky Explorer 9.5 που είναι δική τους κατασκευή.

Ταυτόχρονα θα κυκλοφορήσουν και την 5.5 που κατασκευάζει η QJ που διαχειρίζεται και την Benelli και θα είναι ένα πιο εξελιγμένο TRK, ναυαρχίδα όμως θα είναι η Lucky Explorer.
Βρεθήκαμε πρόσφατα στο Varese για την οδήγησή της που θα φιλοξενηθεί στο επόμενο τεύχος, αλλά δημοσιεύσαμε εδώ, τις πρώτες εμπειρίες καθώς και μία μακρά συνέντευξη με τον Brian Gillen που είναι ο υπεύθυνος σχεδιασμού, Αμερικανός υπήκοος και κομμάτι της παλιάς φρουράς της εταιρείας, από την εποχή του Castiglioni!

Με σημερινή της ανακοίνωση, η MV Agusta ενημερώνει από το Varese πως από εδώ και πέρα και για «πολλά χρόνια στο μέλλον» όπως λένε χαρακτηριστικά, η KTM AG θα αναλάβει την διανομή, την προώθηση, την υποστήριξη και την διανομή ανταλλακτικών της MV Agusta για τις σημαντικές αγορές της Β. Αμερικής και του Μεξικού.


Η MV Agusta ελπίζει πως οι εμβληματικές μοτοσυκλέτες της, σύμβολο της ιταλικής σχολής σχεδιασμού, όπως τις αποκαλεί, θα εκμεταλλευτούν το ευρύ δίκτυο της KTM και τον υψηλό βαθμό της οργάνωσής του και θα μπορέσουν να επεκταθούν περισσότερο στην Β. Αμερική.

Σημαντικό σημείο της ανακοίνωσης, είναι πως η συμφωνία αυτή αποτελεί μέρος ενός στρατηγικού σχεδιασμού με στόχο την αλματώδη επέκταση της MV Agusta τα επόμενα χρόνια. Για τον λόγο αυτό η KTM AG θα δημιουργήσει ένα νομικό πρόσωπο που θα αναλάβει τα συμφέροντα της MV Agusta στην Β. Αμερική και έτσι οι μοτοσυκλέτες θα μπορούν να διατεθούν τόσο μέσα από το υπάρχον δίκτυο της MV Agusta όσο και από τους αντιπροσώπους της KTM στην Αμερική.

Για εμάς εδώ στο MOTO, αυτά είναι προάγγελος μίας μεγαλύτερης ενσωμάτωσης που είναι προ των πυλών.

Ο Timur Sardarov CEO της MV Agusta Motor S.p.A. δήλωσε: «Είναι μία συναρπαστική εξέλιξη, ανάμεσα σε δύο ιστορικούς ευρωπαίους κατασκευαστές. Είμαι πεπεισμένος πως το διευρυμένο δίκτυο και ο επαγγελματισμός της KTM θα ταιριάξουν απόλυτα με τις ελκυστικές μας μοτοσυκλέτες και το κέρδος θα είναι και των δύο. Με βάση την συνεργασία αυτή, θα συνάψουμε νέες συνέργειες που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε άλματα μπροστά».

Από την πλευρά της KTM AG σχολίασε ο κύριος Hubert Trunkenpolz, μέλος του Executive Board, πρακτικά όμως το N.2, δήλωσε:
«Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που θα ξεκινήσουμε μία νέα συνεργασία με μία ιστορική μάρκα. Οι μάρκες μας ολοένα και δυναμώνουν σε κάθε γωνιά του κόσμου και ιδιαίτερα στην Β.Αμερική περάσαμε το φράγμα των 100.000 μονάδων μέσα στο 2022 ως σύνολο KTM, Husqvarna και GASGAS. Αναλαμβάνοντας και τις MV Agusta θα συμπληρώσουμε την γκάμα μας με ορισμένες πολύ ελκυστικές μοτοσυκλέτες. Με την προσθήκη των εμβληματικών και πολυτελών ιταλικών μοτοσυκλετών στην KTM North America θα μπορέσουμε να υποστηρίξουμε τους μοτοσυκλετιστές στην σημαντική αυτή αγορά και να φέρουμε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για νέους και υπάρχοντες αντιπροσώπους».

Ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα για ανακοίνωση της KTM AG πως εξαγοράζει πλήρως την MV Agusta και στην ενσωματώνει στην μεγάλη της σφαίρα επιρροής που επεκτείνεται πέρα από τα εμπορικά σήματα που εξ ολοκλήρου ανήκουν στην Pierer Mobility AG.

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Δημοσιεύσεις
18.594
Ηλικία
61
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Επίθεση σκύλων σε μοτοσυκλετίστρια, έπεσε και τις επιτέθηκαν​

Πρόβλημα κατά εξακολούθηση στην Καλαμάτα

Επίθεση αδέσποτων σκύλων συνέβη στην Καλαμάτα, η δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες κι αυτή την φορά σε μοτοσυκλετίστρια που προσπαθούσε να επιστρέψει σπίτι της το βράδυ μετά την εργασία της.
Οι αδέσποτοι, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, σκύλοι, κυνήγησαν την οδηγό της μοτοσυκλέτας η οποία προσπάθησε να τους αποφύγει για να μην τους τραυματίσει, κάνοντας έναν ελιγμό της τελευταίας στιγμής και χάνοντας τον έλεγχο.

skyliaepiths9384324324.jpg
Μόλις έπεσε από την μοτοσυκλέτα τα σκυλιά όρμησαν στην άτυχη γυναίκα που είχε κατάγματα στο πρόσωπο. Φορούσε κράνος όπως δήλωσε αλλά σύρθηκε για 12 μέτρα πριν ακινητοποιηθεί. Η κα Παναγάκη δημοσιοποίησε το ατύχημα που είχε για να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους απέναντι σε ένα πρόβλημα που διαιωνίζεται καθώς έχει συμβεί κι άλλη επίθεση αδέσποτων σκύλων πριν από λίγες ημέρες.
Από την πλευρά της δημοτικής αρχής, ο αντιδήμαρχος προέβη σε δηλώσεις, λέγοντας πως υπάρχει έξαρση του φαινομένου εγκατάλειψης σκύλων και δημιουργούνται αγέλες τις οποίες προσπαθούν να διαλύσουν στέλνοντας τα σκυλιά σε κτηνίατρους για δέκα μέρες πριν επανενταχθούν. Η περιπέτεια της κα Παναγάκη φαίνεται πως θα συνεχιστεί καθώς θα πρέπει να υποβληθεί σε επεμβάσεις αποκατάστασης και ελπίζουμε να επανέλθει το δυνατόν πιο γρήγορα, χωρίς προβλήματα.
 

panavour

member
Δημοσιεύσεις
1.132
Ηλικία
62
Περιοχή
αθηναι
Μοτοσυκλέτα
voge500ds
Όνομα
pan
Στην εποχη του οθωνος,τα αδεσποτα μαζευοντουσαν απο τον μπογια της εποχης και τα εστελναν στην νησο ΄΄πατροκλο΄΄ κοντα στο σουνιο,οπου και τα αφηναν ,χωρις τροφη νερο κλπ.Φυσικον επακολουθο ο καννιβαλισμος.Αλλες εποχες,αλλα ηθη.
 
Top Bottom