Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε μηχανές !!!

Aggelos 1969

well know member
Δημοσιεύσεις
2.483
Ηλικία
54
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Transalp 650
Όνομα
Άγγελος
Περιοχή
Αχαρναί Αττικής
Nαί να προσέξει μην χαλάσει και το Περιστέρι....... Πηγαίναμε για καφέ πιτσιρικάδες και είχαμε τα μηχανάκια αγκαλιά......Rolling
Πες τα Γιάννη που κατηγορεί το Μενίδι που μένω (μεταξύ μας ότι παίζει σε ναρκωτικά προστασία κλεψιά κ.τ.λ. εδώ γίνεται) που είναι όλοι με τον σταυρό στο χέρι.cdefghiRollingRolling
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.435
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

ΕΛ.ΑΣ. - Εξιχνιάστηκαν κλοπές δικύκλων στις Σέρρες​

43239e4c3e3c1a6cd1347c601a8af53f_XL.jpg
Εξιχνιάστηκαν μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, διαρρήξεις καταστημάτων και κλοπές δίκυκλων οχημάτων, που έγιναν στην πόλη των Σερρών. [Δελτίο Τύπου]
Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών ανδρών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι δύο άνδρες δρούσαν από κοινού νυχτερινές ώρες, παραβιάζοντας καταστήματα στην πόλη των Σερρών, από όπου αφαιρούσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα προϊόντα. Επίσης αφαιρούσαν δίκυκλα οχήματα, που χρησιμοποιούσαν για την διάπραξη κλοπών.
Συγκεκριμένα, το χρονικό διάστημα από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο του 2020, παραβίασαν συνολικά 11 καταστήματα στις Σέρρες, αφαιρώντας χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, καπνικά και άλλα προϊόντα, συνολικής αξίας πάνω από 18.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

Επίσης αφαίρεσαν 5 σταθμευμένα δίκυκλα οχήματα, τα 3 εκ των οποίων εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Το ίδιο χρονικό διάστημα αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμα 2 καταστήματα, το ένα εκ των οποίων επιχείρησαν να το διαρρήξουν 3 φορές, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε.
Ένας από τους παραπάνω ημεδαπούς είναι ήδη έγκλειστος καταστήματος κράτησης, για παρόμοια αδικήματα.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.435
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Συνελήφθησαν μέλη συμμορίας που έκαναν κλοπές μοτοσυκλετών στην περιοχή Αγίου Δημητρίου και Μοσχάτο – VIDEO​

Από τον BikerSpirit

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί μέλη συμμορίας που διέπρατταν κλοπές μοτοσυκλετών

Εξιχνιάστηκαν 2 κλοπές μοτοσυκλετών και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ηλεκτρικός αναγνώστης εγκεφάλου οχημάτων και εξαρτήματα μοτοσυκλετών

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν απογευματινές ώρες προχθές, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, τρεις ημεδαποί, ως μέλη συμμορίας που διέπραττε κλοπές μοτοσυκλετών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της συμμορίας εμπλέκονται στην αφαίρεση από την περιοχή του Αγίου Δημητρίου και από το Μοσχάτο τουλάχιστον δύο μοτοσικλετών, τις οποίες μετέφεραν σε υπόγειο χώρο στάθμευσης στο Μοσχάτο, πλησίον συνεργείου που διατηρούσαν.

Μάλιστα, για να αποφύγουν τυχόν εντοπισμό των μοτοσικλετών από τους ιδιοκτήτες σε περίπτωση ύπαρξης συσκευής γεωεντοπισμού, αρχικά τις μετέφεραν σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης, όπου τις στάθμευαν για ορισμένο χρονικό διάστημα.



Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο συνεργείο, οικίες καθώς και στον υπόγειο χώρο στάθμευσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:​

  • 2 κλεμμένες μοτοσυκλέτες,​
  • ηλεκτρικός αναγνώστης εγκεφάλου οχημάτων με καλώδιο σύνδεσης,​
  • θήκη γυαλιών,​
  • μπρελόκ,​
  • 3 κινητά τηλέφωνα,​
  • 2 πινακίδες κυκλοφορίας,​
  • συμβόλαιο αγοροπωλησίας με συμβαλλόμενο, έναν εκ των συλληφθέντων,​
  • 9 αυτοκόλλητα επιτυχούς ελέγχου ΚΤΕΟ με ταυτόσημη την ημερομηνία επανελέγχου,​
  • εξαρτήματα μοτοσυκλέτας (μπαγκαζιέρες, ντεπόζιτο, πλαστικά καλύμματα και μέρη τιμονιού, κινητήρας, ηλεκτρονική συσκευή, βάση σέλας) και​
  • μπουτόν γκαραζόπορτας​
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.


Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.435
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Έκαναν ληστείες με κλεμμένες μοτοσυκλέτες, με ντύσιμο και τετραμελή σύνθεση που θύμιζε ΔΙ.ΑΣ.​

Συνελήφθη ο ένας, αναζητούνται τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας

Συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός μέλος συμμορίας που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και κλοπές μοτοσυκλετών

Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δυο αλλοδαποί, μέλη της συμμορίας

Εξιχνιάστηκαν έξι ένοπλες ληστείες και μια κλοπή μοτοσυκλέτας

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και τη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) συνελήφθη προχθές, Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, σε περιοχή της Αττικής, 26χρονος αλλοδαπός για ληστείες, κλοπή μοτοσυκλέτας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, συμμορία και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται επιπλέον δύο αλλοδαποί, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως καθώς και ένα ακόμη άτομο, που αναζητούνται.

Όσον αφορά στη μεθοδολογία τους, οι κατηγορούμενοι αφού συνέστησαν εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση και με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος, διέπρατταν κλοπές μοτοσυκλετών σταθμευμένων σε πυλωτές πολυκατοικιών και με αυτές μετέβαιναν σε πρατήρια υγρών καυσίμων, περίπτερα και άλλα καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Στη συνέχεια εισέρχονταν σε αυτά και με την απειλή πυροβόλων όπλων ακινητοποιούσαν τους υπαλλήλους αφαιρώντας τις εισπράξεις από τα ταμεία καθώς και καπνικά προϊόντα, ενώ σε περίπτωση που οι υπάλληλοι δεν ακολουθούσαν τις εντολές τους ασκούσαν σωματική βία.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν ότι κατά τη διάπραξη των παράνομων πράξεών τους, κάλυπταν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με λευκά κράνη, χρησιμοποιούσαν σκουρόχρωμο ρουχισμό, γάντια και λευκές μοτοσυκλέτες ενώ η σύνθεση τους ήταν τετραμελής προκειμένου να προσομοιάζουν με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Ως ορμητήριο είχαν σημεία που τους παρείχαν απόλυτη κάλυψη ενώ επέλεγαν να χρησιμοποιούν μοτοσυκλέτες οι οποίες τους προσέφεραν το πλεονέκτημα να κινούνται με ευελιξία.

Για τον τερματισμό της δράσης τους συστήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής ειδική ομάδα αστυνομικών και στο πλαίσιο αυτό, πρωινές ώρες της 29-07-2022 σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ κατέστη δυνατός ο εντοπισμός και η σύλληψη του 26χρονου, μετά τη διάπραξη δύο ληστειών σε σούπερ μάρκετ σε Γλυφάδα και Παλαιό Φάληρο.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί -6- ένοπλες ληστείες και -1- κλοπή μοτοσυκλέτας.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγη www.motomag.gr
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.274
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Πως να ζησεις σημερα με τα πενιχρα επιδοματα μεταναστευσης , στεγασης , τεκνοποιησης και δεν ξερω και ΄γω τι αλλο λεει το .... σχεδιο ....!facepalm 2
 

Iraklis174

well know member
Δημοσιεύσεις
3.813
Ηλικία
53
Περιοχή
Κερατσινι
Μοτοσυκλέτα
Ότι κάτσει δεν υπάρχουν λεφτά χαχα
Όνομα
Ηρακλης
Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε μηχανές μεγάλου κυβισμού – 10 συλλήψεις



ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σπείρα που διέπραττε κλοπές πολυτελών μηχανών, μεγάλου κυβισμού, από περιοχές της Αττικής εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Συνελήφθησαν συνολικά 10 μέλη της οργάνωσης, συγκεκριμένα 9 ημεδαποί ηλικίας από 23 έως 48 ετών και ένας 43χρονος υπήκοος Αλβανίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων κλοπών, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της πλαστογραφία και της παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Από την μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον 23 περιπτώσεις κλοπών πολυτελών μοτοσυκλετών, ενώ έχουν κατασχεθεί μεταξύ άλλων 26 μοτοσυκλέτες.Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση από την παράνομη δράση της υπολογίζεται σε 250.000 ευρώ ενώ παράλληλα εξετάζεται η συμμετοχή των δραστών και σε δεκάδες ακόμη κλοπές μοτοσυκλετών.

Από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, το τελευταίο έτος συγκρότησαν ομάδα, η οποία διέθετε εσωτερικούς κανόνες δομής και δράσης, διακριτούς ρόλους και αφθονία υλικοτεχνικού εξοπλισμού, με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να μην κινούν υποψίες και λόγω της περιορισμένης εγχώριας αγοράς μεταχειρισμένων - «τρακαρισμένων» μοτοσυκλετών, μετέβαιναν σε χώρες του εξωτερικού, όπως η Ολλανδία, η Γαλλία και η Σλοβενία και αγόραζαν και εισήγαγαν στη χώρα μας τρακαρισμένες μοτοσυκλέτες, τις οποίες στη συνέχεια ταξινομούσαν.

Η επιλογή των μοτοσυκλετών μάλιστα, γίνονταν με κριτήριο τη χρονολογία του μοντέλου, με την προϋπόθεση να έχει μείνει άθικτος ο «λαιμός», σημείο της μηχανής, όπου υπάρχει εντυπωμένος ο αριθμός πλαισίου.

Ακολούθως αφού εισήγαγαν τις τρακαρισμένες μοτοσυκλέτες, δίνονταν «παραγγελία» στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης για την ανεύρεση και κλοπή αντίστοιχων μοντέλων, ενώ μετά την παραλαβή των κλεμμένων μοτοσυκλετών αφαιρούσαν από αυτές ανταλλακτικά και αντικαθιστούσαν αυτά που έλειπαν ή είχαν καταστραφεί από τις «τρακαρισμένες» μοτοσυκλέτες.

Μάλιστα, με σκοπό την παρεμπόδιση του έργου των ανακριτικών αρχών, απέφευγαν να τοποθετούν στις μοτοσυκλέτες αυτές ανταλλακτικά, με χαρακτηριστικούς αριθμούς που θα οδηγούσαν στην «κλεμμένη» προέλευση τους.

Σημειώνεται ότι φυσικοί αυτουργοί των κλοπών, δεν διέπρατταν ευκαιριακές - τυχαίες κλοπές αλλά μόνο κατόπιν «παραγγελιών» και κινούνταν σε πολυσύχναστους δρόμους, με σκοπό τον εντοπισμό των δικύκλων, που τους ενδιέφεραν.

Όταν εντόπιζαν κάποιο δίκυκλο που τους ενδιέφερε, το ακολουθούσαν για να διαπιστώσουν τους χώρους που κινείται ή σταθμεύει προκειμένου να το αφαιρέσουν. Στην περίπτωση όμως που δεν ήταν εφικτή η αφαίρεση του, συγκρατούσαν τον αριθμό της πινακίδας κυκλοφορίας του, με σκοπό την ενημέρωση των υπολοίπων μελών της οργάνωσης και την ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας και διαμονής του ιδιοκτήτη, για τη μελλοντική κλοπή του δικύκλου.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι κατά τη διάρκεια των κλοπών, οι δράστες επεδείκνυαν ιδιαίτερη θρασύτητα καθώς αφαιρούσαν μοτοσυκλέτες είτε προσωρινά σταθμευμένες σε εξωτερικούς χώρους, είτε σε κλειστούς υπόγειους χώρους, αδιαφορώντας ακόμα για το αν είναι ασφαλισμένες με αλυσίδες.

Τα μέλη της οργάνωσης μετά την αφαίρεση των μοτοσυκλετών, τις μετέφεραν σε προσωπικούς τους ασφαλείς χώρους, όπως υπόγειους χώρους στάθμευσης ή οικίες φιλικών και συγγενικών τους προσώπων και στη συνέχεια είτε τις παρέδιδαν στα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, για περαιτέρω διάθεσή είτε τις επέστρεφαν, έναντι αμοιβής στους ιδιοκτήτες τους, σε περίπτωση που «μεσολαβούσε» κάποιος.

Για την εύρυθμη λειτουργία της οργάνωσης, ήταν απαραίτητη η συμμετοχή όλων των μελών της, ενώ σε περίπτωση κωλύματος κάποιου μέλους, γινόταν άμεσα η αντικατάσταση του από κάποιο νέο μέλος, μετά από επιλογή των πιο έμπειρων.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της οργάνωσης προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό και σύλληψη τους, στις μεταξύ τους επικοινωνίες μιλούσαν κωδικοποιημένα, είτε μέσω διαδικτυακών εφαρμογών, είτε μέσω τηλεφωνικών συνδέσεων που είχαν ενεργοποιηθεί σε μη ταυτοποιημένους αλλοδαπούς.
Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης σε (16) συνολικά οικίες, χώρους αποθήκευσης και καταστήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:



  • (26) δίκυκλες μοτοσυκλέτες, εκ των οποίων οι (2) καταχωρημένες ως κλεμμένες,
  • (3) οχήματα, εκ των οποίων τα (2) φορτηγά,
  • (26.975) ευρώ, πλήθος τραπεζικών βιβλιαρίων και καρτών ανάληψης,
  • (35) πινακίδες κυκλοφορίας αλλοδαπών αρχών, εκ των οποίων (2) καταφανώς πλαστές και (2) κλεμμένες
  • πλήθος εγκεφάλων μοτοσυκλετών και κλειδιών οχημάτων,
  • (10) κινητήρες μοτοποδηλάτων και τμήματα κινητήρων,
  • ηλεκτρική μίζα με ενσωματωμένο κλειδί,
  • (7) κράνη μοτοσυκλέτας,
  • πιστόλι τύπου «replica» και (24) φυσίγγια,
  • πλήθος εγγράφων οχημάτων και (10) κενές υπεύθυνες δηλώσεις με σφραγίδες γνησίου υπογραφής,
  • πλήθος εργαλείων, όπως ηλεκτρικός τροχός, τρυπάνι, τριβείο,
  • πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim,
  • υπολογιστής και
  • 2,83 γραμμάρια κάνναβης.
Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας εξετάζεται η προέλευση των κατασχεμένων πειστηρίων καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ταυτοποίησης των κλοπών των οχημάτων, από τα οποία προέρχονται.


Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο και το ποινικό παρελθόν των δραστών, καθώς οι 8 από τους συνολικά 10 συλληφθέντες έχουν κατηγορηθεί για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας, των κλοπών και διακεκριμένων κλοπών, της πλαστογραφίας και της απάτης. Οι δράστες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία και παραπέμφθηκαν για κύρια ανάκριση.




http://www.kathimerini.gr/940385/ar...ekleve-mhxanes-megaloy-kyvismoy--10-syllhyeis
Καλά παιδιά τι να πούμε όχι απλά κλέφτες επαγγελματίες με δίπλωμα λέμε. Δηλαδή κλοπή κατά παραγγελία?? Άφωνος ειλικρινά... Αξίζει ένα μπράβο στην αστυνομία μας που κάνει ότι καλύτερο και για την ασφάλεια μας !!!!
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.435
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Εντοπίστηκε εργαστήριο αποσυναρμολόγησης μοτοσυκλετών με πληθώρα κλεμμένων ανταλλακτικών​

Εξιχνιάσθηκαν επτά υποθέσεις κλοπών μοτοσυκλετών στην Πάτρα

Μετά από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκε στην Πάτρα παράνομο εργαστήριο αποσυναρμολόγησης μοτοσυκλετών και απόκρυψης κλεμμένων δικύκλων.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.:
"Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές, παράβαση της νομοθεσίας περί κροτίδων και περί όπλων, καθώς και για πλαστογραφία.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία - εργαστήριο του κατηγορούμενου, στην Πάτρα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :
ΟΠΛΑ
  • (2) πιστόλια κρότου, (2) κενούς γεμιστήρες
  • (25) φυσίγγια τροποποιημένα, (11) φυσίγγια πυροβόλου όπλου, (84) φυσίγγια κρότου, (6) μη πυροδοτούμενοι κάλυκες
  • (2) χειροβομβίδες καπνού
  • (1) αναδιπλούμενο σουγιά

ΔΙΚΥΚΛΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ
  • (6) μοτοσυκλέτες
  • (1) κινητήρας μοτοποδηλάτου
  • (5) ζάντες μοτοσυκλετών και δύο ελαστικά
  • (1) πλαίσιο μοτοσικλέτας με αποξεσμένο τμήμα
  • (3) ηλεκτρονικοί εγκέφαλοι
  • (3) ανορθωτές μηχανής
  • (1) ανεμοθώρακας μοτοσυκλέτας
  • Εξαρτήματα μοτοσυκλετών ( δισκόφρενο, τρόμπα βενζίνης, σέλα, δυο εξατμίσεις, ντεπόζιτο βενζίνης, κοντέρ, φανάρι, δυο πιρούνια, δαγκάνες δισκοφρένων, δείκτες αλλαγής πορείας φλας, πατητήρια συνεπιβάτη, τμήματα τιμονιού, λεβιές φρένου, δυο καρμπιρατέρ)
Από την συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως την 25/10/2022 είχε διαπράξει έξι κλοπές μοτοσυκλετών, ενώ από ακόμα μια μοτοσυκλέτα είχε αφαιρέσει το κοντέρ με ενσωματωμένο εγκέφαλο, συνολικής αξίας περίπου (8.000) ευρώ.
Ως προς την μεθοδολογία του συλληφθέντα, επισημαίνεται ότι αφαιρούσε μοτοσυκλέτες, τις οποίες αποσυναρμολογούσε στο εργαστήριο - συνεργείο του, και τις παραποιούσε αποξαίνοντας τον αριθμό πλαισίου και του κινητήρα. Στη συνέχεια πωλούσε τις μοτοσυκλέτες ως ανταλλακτικά ή τοποθετούσε τα μέρη τους, σε άλλες κλεμμένες μοτοσυκλέτες, που είχε στην κατοχή του.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο κατηγορούμενος έχει διαπράξει και άλλες κλοπές."

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.435
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Εξαρθρώθηκε συμμορία διακίνησης ναρκωτικών και κλοπών μοτοσυκλετών​

Συμμορία ναρκωτικών και κλοπών μοτοσυκλετών



Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συμμορία, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κλοπών μοτοσικλετών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.:
"Συνελήφθησαν στις 9-12-2022 στην περιοχή του Ρέντη, δύο ημεδαποί άνδρες και ημεδαπή γυναίκα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, του νόμου περί όπλων και της διακεκριμένης κλοπής.
Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται έτερο μέλος της συμμορίας, καθώς και άλλο άτομο κατηγορούμενο για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων.
Στο πλαίσιο διενεργηθείσας προανάκρισης της ανωτέρω Υπηρεσίας, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριακών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων σχετικά με δομημένη ομάδα ατόμων η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών και στη διάπραξη κλοπών μοτοσικλετών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες της 9-12-2022 συντονισμένη επιχείρηση στην περιοχή του Ρέντη, με σκοπό την αποδόμηση του εγκληματικού δικτύου.
Τα μέλη της συμμορίας διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες, κυρίως κοκαΐνη και ακατέργαστη κάνναβη με τιμές πώλησης ενδεικτικά, -1- γραμμ. κοκαΐνης έναντι του ποσού των -50- ευρώ και συσκευασία του -1- γραμμ. κάνναβης έναντι του ποσού των -5- ευρώ, ενώ η εγκληματική τους δράση υπολογίζεται τουλάχιστον από το μήνα Ιούλιο του 2022.
Το συνολικό όφελος που αποκόμισε η συμμορία από την εγκληματική της δραστηριότητα ανέρχεται, τουλάχιστον, στο χρηματικό ποσό των -15.000- ευρώ, ενώ ταυτοποιήθηκαν συνολικά -120- συναλλαγές ναρκωτικών ουσιών.
Μετά από έρευνες σε οικίες και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • -25,4- γραμμ. κοκαΐνης
  • -112,9- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης σε -98- αυτοσχέδιες συσκευασίες
  • -3.849- ευρώ και -39.000- Λεκ Αλβανίας
  • ζυγαριά ακριβείας
  • αεροβόλο πιστόλι
  • -4- αναδιπλούμενα μαχαίρια
  • -7- κινητά τηλέφωνα
Κατασχέθηκαν επιπλέον αυτοκίνητο και -2- μοτοσυκλέτες, που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους, καθώς και σκελετός μοτοσυκλέτας που εκλάπη προ 2 μηνών από τον Πειραιά.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά."

Πηγη www.motomag.gr
 

jliordos

old member
Δημοσιεύσεις
4.525
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Μοτοσυκλέτα
BMW R1250GS ADVENTURE
Όνομα
Ιωάννης
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Οι γνωστές συμμορίες γύφτων.
Έναν πιάνεις, δέκα εμφανίζονται. Ούτε ο Ηρακλής δεν μας έσωνε.
Θα έπρεπε να λυπηθώ δηλαδή που σκότωσαν εκείνο το 16 χρόνο ? Όχι φυσικά
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.435
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Έπιασαν ιδιοκτήτη συνεργείου για κλοπές και “αποσυναρμολογήσεις” μοτοσυκλετών​

Οργανωμένη συμμορία με… οπλοστάσιο
ΚΛΟΠΕΣ


Άλλη μια υπόθεση “συνεργείου” είχε ως βασική ασχολία την κλοπή μοτοσυκλετών και την χρήση τους ως δωρητές ανταλλακτικών για μοτοσυκλέτες πελατών τους που είχαν τρακάρει ή είχαν σοβαρές μηχανικές βλάβες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, ο ιδιοκτήτης του συνεργείου στην περιοχή των Αχαρνών αναλάμβανε επισκευές τρακαρισμένων μοτοσυκλετών, μόνο που αντί για να παραγγέλνει τα ανταλλακτικά από τις αντιπροσωπείες, έδινε παραγγελία σε συνεργάτες του να κλέβουν αντίστοιχου τύπου μοτοσυκλέτες, να τις αποσυναρμολογούν και να χρησιμοποιούν τα εξαρτήματά τους. Κάποιες από τις κλεμμένες μοτοσυκλέτες “αποκτούσαν” τον αριθμό πλαισίου των τρακαρισμένων και πωλούνταν ολόκληρες.

Μάλιστα η αστυνομία αναφέρει, πως ο “μάστορας” τους έδινε ειδικά εργαλεία για κάθε μοτοσυκλέτα ώστε η κλοπή να γίνει εύκολα, γρήγορα και χωρίς πολλές-πολλές υλικές ζημιές.
Πάντως η υπόθεση αυτή θα έχει και συνέχεια, διότι πέρα από τις πέντε επιβεβαιωμένες κλοπές μοτοσυκλετών και τους 17 “ορφανούς” κινητήρες που βρέθηκαν στο κατάστημα και στο σπίτι του “μάστορα” η αστυνομία βρήκε και… εκρηκτικές ύλες!

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.435
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Σύλληψη σπείρας κλοπών οχημάτων​

Βρέθηκαν κλεμμένα Yamaha και Range Rover
Tracer Motor


Οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαρρηκτών κατάφεραν να συλλάβουν ένα 42χρονο και τους συνεργούς του, οι οποίοι χρησιμοποιώντας υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό, έκλεβαν αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες με “εξειδίκευση” στα μεγάλα Range Rover και στα Yamaha Tracer.
Η σπείρα είχε στα χέρια της ηλεκτρονικό εξοπλισμό για την παραβίαση των συστημάτων συναγερμού/immobilizer, αλλά και εργαλεία χειρός για την παραβίαση κλειδαριών κ.τ.λ.

Μετά την κλοπή των οχημάτων, τα μέλη της σπείρας πάρκαραν τα αυτοκίνητα σε απόμερες περιοχές των Νοτίων και Δυτικών προαστίων, όπου τα άφηναν για μερικές ημέρες ώστε να βεβαιωθούν πως η αστυνομία έχει χάσει τα ίχνη τους.

Σε δεύτερη φάση μετέφεραν τα οχήματα σε τρία σπίτια που είχαν στην Πετρούπολη, το Χαϊδάρι και το Ίλιον, όπου ξεκινούσε η διαδικασία αποσυναρμολόγησης ή παραποίησης των αριθμών πλαισίου και αναλόγως της περίπτωσης πουλούσαν τα ανταλλακτικά ή ολόκληρα τα οχήματα με πλαστά έγγραφα ή έγγραφα άλλου οχήματος στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού.

Η σύλληψη του 42χρονου έγινε τη στιγμή που περιεργαζόταν το… επόμενο θύμα του στην περιοχή του Κορυδαλλού. Στην έφοδο που έκανε η αστυνομία στα τρία σπίτια που χρησιμοποιούσαν βρέθηκαν πέντε κλεμμένα αυτοκίνητα, μία κλεμμένη μοτοσυκλέτα, ένας κινητήρας μοτοσυκλέτας, φυσίγγια, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και πολλά ανταλλακτικά.

Πηγη www.motomag.gr
 

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.483
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Όσο δεν σταματαμε να αγοράζουμε αμφιβόλου προέλευσης ανταλλακτικά με μοναδικό κριτήριο την χαμηλή τιμή εμεις συντηρούμε αυτή την κατάσταση.

Δεν δικαιούμαστε να διαρρηγνηουμε τα ιμάτια μας κάθε φορά που μαθαίνουμε για κάποια κλοπή η κάθε φορά που πιάνουν μέλη τετοιων κυκλωμάτων.
 

jliordos

old member
Δημοσιεύσεις
4.525
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Μοτοσυκλέτα
BMW R1250GS ADVENTURE
Όνομα
Ιωάννης
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όσο δεν σταματαμε να αγοράζουμε αμφιβόλου προέλευσης ανταλλακτικά με μοναδικό κριτήριο την χαμηλή τιμή εμεις συντηρούμε αυτή την κατάσταση.

Δεν δικαιούμαστε να διαρρηγνηουμε τα ιμάτια μας κάθε φορά που μαθαίνουμε για κάποια κλοπή η κάθε φορά που πιάνουν μέλη τετοιων κυκλωμάτων.
και να μην το καναμε, πάλι θα κλέβανε. Εκτός και αγιοποιηθεί ο κόσμος και δεν υπάρχει ούτε ένας στον πλανήτη να το κάνει.
Πολλές μηχανές από τις κλεμμένες φεύγουν εξωτερικό, είτε κομμάτια είτε ολόκληρες.
Αυτο δεν παίζει σε καμμία ζωή να ψάχνει κάποιος το πιο φθηνο όταν όλα παίρνουν την ανηφόρα αλλά οι μισθοί παραμένουν ίδιοι και κατώτεροι. Οπότε ναι στα λόγια όπως τα λες είναι, αλλά τι μας ωθεί άραγε να βρούμε πιο φθηνο ανταλλακτικό ;
 

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.483
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
και να μην το καναμε, πάλι θα κλέβανε. Εκτός και αγιοποιηθεί ο κόσμος και δεν υπάρχει ούτε ένας στον πλανήτη να το κάνει.
Πολλές μηχανές από τις κλεμμένες φεύγουν εξωτερικό, είτε κομμάτια είτε ολόκληρες.
Αυτο δεν παίζει σε καμμία ζωή να ψάχνει κάποιος το πιο φθηνο όταν όλα παίρνουν την ανηφόρα αλλά οι μισθοί παραμένουν ίδιοι και κατώτεροι. Οπότε ναι στα λόγια όπως τα λες είναι, αλλά τι μας ωθεί άραγε να βρούμε πιο φθηνο ανταλλακτικό ;

Οπως ειπες και παλι θα κλεβανε,γιατι η κλεψια ειναι στην φυση του ανθρωπου,οπως ειναι στην φυση μας ανεξαρτητα με τα εισοδηματα μας να ψαχνουμε το φθηνοτερο.Για μενα δεν εχουν σημασια οι λογοι που ωθουν καποιους να το κανουν η γιατι ψαχνουμε το φθηνοτερο.

Κοιταζω το γεγονος σαν γεγονος και λεω οτι πιθανοτατα αν εμεις σταμματουσαμε να συντηρουμε αυτη την κατασταση,οι κλοπες θα ηταν πολυ λιγοτερες.
 

Xdiavel80

new member
Δημοσιεύσεις
27
Ηλικία
44
Περιοχή
Thessaloniki
Όνομα
Xdiavel80
έχει παραγίνει το κακό, φίλος έβαλε τώρα έξτρα συναγερμό και πάλι πήγαν μέσα από την πυλωτή να του το πάρουν
 

jliordos

old member
Δημοσιεύσεις
4.525
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Μοτοσυκλέτα
BMW R1250GS ADVENTURE
Όνομα
Ιωάννης
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Οπως ειπες και παλι θα κλεβανε,γιατι η κλεψια ειναι στην φυση του ανθρωπου,οπως ειναι στην φυση μας ανεξαρτητα με τα εισοδηματα μας να ψαχνουμε το φθηνοτερο.Για μενα δεν εχουν σημασια οι λογοι που ωθουν καποιους να το κανουν η γιατι ψαχνουμε το φθηνοτερο.

Κοιταζω το γεγονος σαν γεγονος και λεω οτι πιθανοτατα αν εμεις σταμματουσαμε να συντηρουμε αυτη την κατασταση,οι κλοπες θα ηταν πολυ λιγοτερες.
Όπως το λες, απλά αν εμείς δεν τα ζητούσαμε θα ήταν λιγότερες οι κλοπές. Αυτό μόνο.
 

Λαμπης

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
8.981
Ηλικία
53
Περιοχή
Πετραλωνα
Όνομα
Θανάσης βεγγος
Οταν αγοραζεις μτχ ανταλλακτικο δεν συνεπαγετε οτι ειναι απο κλεμμενη μηχανη..
Απλα υπαρχει και αυτη η πιθανοτητα....Κλαιν

Εννοειται οτι θα συνεχισει ο κοσμος να αγοραζει μτχ ..και εγω πρωτος πρωτος.,
Να μην ξεχναμε οτι σε παλιοτερες μοτο δεν βρισκεις καινουρια ανταλλακτικα..
Ευτυχως που υπαρχουν τα μτχ και τα ημιτασιον

Εγω αγοραζω και ρουχα μτχ...

Οσο για τις κλοπες...ο κλεφτης παντα θα κλεβει γιατι ειναι κλεφτης
 
Τελευταία επεξεργασία:
Top Bottom