Διάφοροι Αγώνες Εξωτερικού

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.420
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Αγωνιστική έκδοση του Suzuki GSX-8S​

Για το ενιαίο κύπελλο GSX-8S​


Στην Γερμανία οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο ενιαίο κύπελλο με το naked της Suzuki ετοιμάζονται. Το team Berghammer παρουσίασε την δική του εκδοχή

Σε χώρες όπου υπάρχουν πίστες και διεξάγονται πρωταθλήματα ταχύτητας βρίσκουν χώρο ακόμη και ενιαία κύπελλα. Είναι ένας ωραίος τρόπος προώθησης ενός νέου μοντέλου από εταιρείες που έχουν στην γκάμα τους εξαιρετικές μοτοσυκλέτες που μπορούν να μετατραπούν σε αγωνιστικές. Με αυτόν τον τρόπο πολύ νέοι γνωρίζουν «από μέσα» τους αγώνες μοτοσυκλέτας. Μόνο έτσι τα πράγματα πάνε μπροστά, ο κόσμος ενδιαφέρεται για τους αγώνες και γεμίζει τις πίστες και οι εταιρείες «ρίχνουν» λεφτά για να στηρίξουν τις προσπάθειες.
suzuki gsx8s cup burghammer team 12

Μια τέτοια κίνηση κάνει η Suzuki στην Γερμανία, προκηρύσσοντας ενιαίο κύπελλο GSX-8S. Το naked του Hamamatsu αποτελεί μια εξαιρετική βάση και η ομάδα Berghammer χρειάζεται λίγες επεμβάσεις για να το μετατρέψει σε αγωνιστικό.
suzuki gsx8s cup burghammer team 3

Εκτός από τα αυτονόητα, δλδ την αφαίρεση φώτων, φλας, καθρεφτών, σταντ, βάσης πινακίδας και κάθε περιττού για την πίστα, η ομάδα πρόσθεσε νέο τελικό της RP Racing, αναβάθμισε τις αναρτήσεις, τοποθέτησε ένα ίσιο μικρό τιμόνι, άλλαξε τα μαρσπιε με αγωνιστικά της ART που μπορούν να προσαρμοστούν στα γούστα του αναβάτη και «έντυσε» τις ζάντες με Michelin Power Cup, τα ελαστικά που θα χρησιμοποιούνται απ’ όλες τις μοτοσυκλέτες του θεσμού.
suzuki gsx8s cup burghammer team 6

Το αποτέλεσμα, τουλάχιστον εμφανισιακά, συναρπάζει.

Πηγη https://2wo.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.420
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Tandagree 100 – Ακυρώθηκε ο ιρλανδικός αγώνας δρόμου και για το 2024​

Αιτία η αδυναμία των υπευθύνων να επιδιορθώσουν τμήματα του δρόμου που χρειάζονται νέα άσφαλτο
motomagTandagree 100 – Ακυρώθηκε ο ιρλανδικός αγώνας δρόμου και για το 2024


Ακυρώθηκε για 2η συνεχόμενη φορά ο ιρλανδικός αγώνας δρόμου, λόγω της αδυναμίας των υπευθύνων να επιδιορθώσουν με νέα άσφαλτο τμήματα των δημόσιων δρόμων που αποτελούν κομμάτι της διαδρομής συνολικού μήκους 9,12 χιλιομέτρων, ενώ για τον ίδιο λόγο είχε ακυρωθεί και το 2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γραμματέας της λέσχης, Anne Forsythe, εκ μέρους του North Armagh Club, η απόφαση πάρθηκε με “βαθιά λύπη”. Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από πολλούς μήνες προσπαθειών και διαπραγματεύσεων, καθώς δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν έγκαιρα στις προθεσμίες που είχαν. Η Λέσχη, υπόσχεται ωστόσο ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να επιστρέψει ο ιστορικός αγώνας το 2025.

Η ακύρωση αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη, μετά το 2023 όπου οι ιρλανδικοί αγώνες κινδύνευσαν να μην γίνουν λόγω του υψηλού κόστους της ασφάλειας. Αν και τελικά το ζήτημα αυτό επιλύθηκε, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι αγώνες να διεξαχθούν κανονικά, το Tandagree 100 είχε να αντιμετωπίσει ένα ακόμα, πιο χρονοβόρο στην επίλυσή του πρόβλημα, αυτό της ποιότητας του οδοστρώματος.
Tandagree 100 – Ακυρώθηκε ο ιρλανδικός αγώνας δρόμου και για το 2024


Ο συγκεκριμένος αγώνας είχε αντιμετωπίσει προβλήματα και το 2022, όταν οι συνθήκες επιδεινώνονταν διαρκώς λόγω της έντονης και επίμονης βροχόπτωσης, που συνετέλεσε και στις πολλές πτώσεις που είδαμε εκείνη την χρονιά. Έχοντας ως πρώτο μέλημα την ασφάλεια των αναβατών (όσο αυτή είναι εφικτή όταν μιλάμε για αγώνες σε δημόσιους δρόμους) αποφασίστηκε η διακοπή του αγώνα.

Οι δύο αυτές ακυρώσεις ήρθαν μετά την πανδημία, η οποία όπως είναι λογικό επηρέασε και τον Tandagree 100, με το 2020 και 2021 να είναι δύο χρονιές που όλοι έμειναν στα σπίτια τους, μαζί και οι συμμετέχοντες στους αγώνες δρόμου. Έτσι, το 2024 θα είναι η 5η χρονιά που ο ιρλανδικός αγώνας θα έχει προβλήματα, τα οποία μάλιστα θα μπορούσαν να έχουν λυθεί αρκετά νωρίτερα, καθώς έχουν προκύψει τουλάχιστον από τις αρχές του 2023…
Tandagree 100 – Ακυρώθηκε ο ιρλανδικός αγώνας δρόμου και για το 2024

Όσον αφορά τους υπόλοιπους αγώνες της Βόρειας Ιρλανδίας, ο Cookstown 100 έχει προγραμματιστεί για τις 26-27 Απριλίου 2024, με τον North West 200 να διεξάγεται στις 8-11 Μαΐου. Ο αγώνας δρόμου στο Armoy έχει καταλάβει την καθιερωμένη θέση του στο ημερολόγιο, το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιουλίου (26-27).

Να σημειωθεί ότι σε συνέντευξη τύπου του Motor Cycle Union of Ireland (Ulster Centre) στις 30 Νοεμβρίου 2023 δήλωνε ότι ήταν κατά 90% έτοιμοι να υποδεχτούν τους επερχόμενους αγώνες μοτοσυκλέτας για την σεζόν του 2024, με τα βέλη για το υπόλοιπο 10% να αφορούν κατά πάσα πιθανότητα τον συγκεκριμένο αγώνα.

Στην ίδια ανακοίνωση η MCUI (UC) τόνισε ότι το πρόβλημα του κόστους της ασφάλειας των αγωνιζομένων θα συνεχίσει να απασχολεί και τα επόμενα χρόνια, αν δεν βρεθεί μία ολοκληρωμένη λύση από την πολιτεία και να μην βασίζονται οι συμμετέχοντες σε καμπάνιες
crowdfunding
.

Πηγη www.motomag.gr
 

dkamzelas86

Moderator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
399
Ηλικία
38
Περιοχή
ΦΛΩΡΙΝΑ
Όνομα
Δημήτρης
 

dkamzelas86

Moderator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
399
Ηλικία
38
Περιοχή
ΦΛΩΡΙΝΑ
Όνομα
Δημήτρης
Πόσο γουστάρω να βλέπω baggers να ξύνουν βαλίτσες...
 
Top Bottom