Φαχίτας με κοτόπουλο
Δεν είναι καθόλου δύσκολο να φτιάξουμε μεξικάνικες φαχίτας. Ετοιμάζονται στο πι και φι και ταιριάζουν φοβερά με μια μπίρα. Κόβουμε τις πολύχρωμες πιπεριές και το κοτόπουλο σε λωρίδες, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τρίβουμε το σκόρδο και τα σοτάρουμε με τα μπαχαρικά. Μετά, το μόνο που χρειάζεται είναι λίγες σταγόνες λάιμ και μερικές τορτίγιες, τις οποίες έχουμε ζεστάνει νωρίτερα για μερικά λεπτά στο φούρνο. Όταν τις σερβίρουμε μπορούμε, αν θέλουμε, να τους προσθέσουμε λίγη ψιλοκομμένη ντομάτα, τριμμένο κίτρινο τυρί, γιαούρτι ή/και γουακαμόλε.
Υλικά
- 500 γρ. φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε λεπτές λωρίδες
- 2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- 4 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- 1 κουτ. γλυκού πικάντικη πάπρικα
- χυμός από 1 λάιμ
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- 8 τορτίγιες για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βάλτε σε ένα βαθύ σκεύος λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές.
- Ρίξτε τα φιλέτα του κοτόπουλου, το κύμινο και την πάπρικα. Αλατίστε και αφήστε τα για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαγειρευτούν.
- Ρίξτε τον χυμό λάιμ, ανακατέψτε και κατεβάστε από τη φωτιά.
- Σερβίρετε το κοτόπουλο με τις τορτίγιες.