Για Καποιους Που Μαγειρευουν............................

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.451
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Μία καλοκαιρινή συνταγή για νησιώτικη φρουτάλια με λουκάνικα​

Ηφρουτάλια είναι η ομελέτα που συνηθίζουν να τρώνε στις Κυκλάδες και κυρίως στην Άνδρο, την Τήνο και τη Σύρο. Είναι ένα από τα πλέον καλοκαιρινά, νησιώτικα εδέσματα που μπορείς να απολαύσεις κάθε στιγμή της ημέρας: για πρωινό, brunch, ακόμα και για κυρίως γεύμα.

Νησιώτικη φρουτάλια με λουκάνικα​

Υλικά
  • 500 γρ. χοιρινό λουκάνικο (κομμένα σε ροδέλες)
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 600 – 650 γρ. πατάτες (καθαρισμένες)
  • 10 – 12 αυγά
  • 30 γρ. φρέσκο δυόσμο (ψιλοκομμένο)
  • Aλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία (8-9). Προσθέτουμε τα λουκάνικα (βάζοντας και 1 κ.σ. ελαιόλαδο αν δεν έιναι φρέσκα) και τσιγαρίζουμε καλά μέχρι να πάρουν ένα βαθύ καβουρδισμένο χρώμα. Παράλληλα, κόβουμε τις πατάτες στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες 0.3 – 0.5 χιλιοστών.
  2. Μόλις τα λουκάνικα είναι έτοιμα τα αφαιρούμε προσωρινά σε ένα μεσαίο μπολ, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια (5-6) και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις πατάτες. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σταδιακά για 5 – 6 λεπτά και στη μόλις οι πατάτες έχουν *****ώσει αφαιρούμε το περιττό λάδι και επαναφέρουμε τα λουκάνικα.
  3. Στο μπολ που είχαμε τα λουκάνικα, σπάμε όλα τα αυγά και προσθέτουμε, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και ομογενοποιούμε πολύ καλά.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά στο τηγάνι και μαγειρεύουμε, ανακινώντας περιστασιακά, για περίπου 4 – 5 λεπτά. Τοποθετούμε ένα πιάτο μεγαλύτερης διαμέτρου πάνω από το τηγάνι, πιέζουμε το πιάτο και με μια ενιαία κίνηση αναποδογυρίζουμε την ομελέτα στο πιάτο. Την επαναφέρουμε στο τηγάνι (από την άλλη πλευρά αυτή τη φορά) για άλλα 2 – 3 λεπτά, έτσι ώστε να ψηθεί ολοκληρωτικά.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.451
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
7000000 btu χοληστερίνη.μονο για σκληροπυρηνικούς.Ολα τα ωραία είναι ανθυγιεινα ΝΟΜΟΣ.
Για αυτο βγηκαν τα χαπακια παιρνεις 2 και παει η χοληστερινη Tooth
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.451
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

312783122_5709018522494507_8828537556430084685_n.jpg

Πατσάς παραδοσιακή συνταγή​

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 ώρες & 30 λεπτά

Υλικά​

  • 2 κιλά ποδαράκι μοσχαρίσιο
  • 1 κιλό κοιλιά μοσχαριού (στομάχι)
  • αλάτι χοντρό
  • λεμόνι
  • Για το σκορδοστούμπι​

  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλ. ξύδι από κρασί
  • μπούκοβο προαιρετικά

Για τον παραδοσιακό πατσά σούπα,​

αγοράζουμε από τον κρεοπώλη μοσχαρίσια κοιλιά καθαρισμένη (στομάχι) και καθαρισμένο ποδαράκι μοσχαρίσιο μπροστινό. Στις μέρες μας, τα κρεοπωλεία μας τα δίνουν πεντακάθαρα τα υλικά για τον πατσά, έτοιμα για την κατσαρόλα.
Ενώ παλιότερα, είχε μεγάλη διαδικασία το καθάρισμα του πατσά.
  • Πλένουμε τα υλικά και τα στραγγίζουμε.
  • Βάζουμε σε μια λεκάνη το πλυμένο και σπασμένο ποδαράκι και το στομάχι.
  • Στύβουμε δυο λεμόνια και πασπαλίζουμε 1 κ.σ χοντρό αλάτι και τρίβουμε τα υλικά με το χέρι.
  • Σκεπάζουμε τον πατσά και διατηρούμε στο ψυγείο για μια νύχτα ή για 5 με 6 ώρες.
  • Την επόμενη ημέρα ξεπλένουμε τα υλικά του πατσά σε καθαρό νερό.
  • Βάζουμε τον πατσά σε μεγάλη κατσαρόλα και σκεπάζουμε με κρύο νερό.
  • Αφήνουμε να πάρει βράση και βράζουμε 4 με 5 λεπτά.
  • Χύνουμε το νερό αυτό και ξεπλένουμε τον πατσά με ζεστό νερό.
  • Ξαναβάζουμε τον πατσά στην κατσαρόλα.
  • Σκεπάζουμε με ζεστό νερό περίπου 2 με 2,5 λίτρα.
  • Αφήνουμε να πάρει βράση και ξαφρίζουμε συνεχώς μέχρι να μην βλέπουμε πλέον αφρό στην επιφάνεια.
  • Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και σκεπάζουμε τον πατσά.
  • Σιγοβράζουμε γύρω στις 2 με 2,5 ώρες μέχρι να *****ώσει καλά.
  • Όταν βράσει ο πατσάς και ξεκολλάει το κρέας από το κόκαλο, βγάζουμε το ποδαράκι και αφού λίγο κρυώσει το ξεκοκαλίζουμε και το ψιλοκόβουμε.
  • Το ξαναβάζουμε στο ζωμό.
  • Το ίδιο κάνουμε και με το στομάχι.
  • Το βγάζουμε από τον ζωμό και το ψιλοκόβουμε ή χοντροκόβουμε ανάλογα την προτίμηση. Εγώ ψιλοκόβω πάντα τον πατσά.
  • Τώρα είναι η ώρα που αλατίζουμε τον πατσά και το αφήνουμε να βράσει για 15 με 20 λεπτά επιπλέον.
  • Αν θέλουμε να αυγοκόψουμε τον πατσά κάνουμε κλασικό αυγολέμονο με αυγά και λεμόνια.
  • Παραδοσιακά, σερβίρουμε τον ψιλοκομμένο πατσά σε βαθιά ζεστά πιάτα, με μπόλικη σούπα και ψιλοκομμένο πατσά.
  • Ραντίζουμε με σκορδοστούμπι.
  • Προαιρετικά προσθέτουμε μπούκοβο κατά βούληση.

Για το σκορδοστούμπι

  • Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τα σκόρδα στον πολτοποιητή σκόρδου.
  • Τα βάζουμε σε ένα μικρό μπουκάλι και προσθέτουμε το ξύδι από κρασί.
  • Κλείνουμε το μπουκάλι και τα χτυπάμε.
  • Το σκορδοστούμπι διατηρείται για πολύ καιρό και γίνεται πιο δυνατό στη γεύση.
  • Ραντίζουμε τον πατσά με σκορδοστούμπι.
  • Πασπαλίζουμε προεραιτίκα με μπούκοβο ή με λάδι μπούκοβου και τον σερβίρουμε αχνιστό τις κρύες ημέρες του χειμώνα σαν δυναμωτικό και πολύ θρεπτικό φαγητό.
 

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.101
Ηλικία
49
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ

View attachment 45685

Πατσάς παραδοσιακή συνταγή​

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 ώρες & 30 λεπτά

Υλικά​

  • 2 κιλά ποδαράκι μοσχαρίσιο
  • 1 κιλό κοιλιά μοσχαριού (στομάχι)
  • αλάτι χοντρό
  • λεμόνι
  • Για το σκορδοστούμπι​

  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλ. ξύδι από κρασί
  • μπούκοβο προαιρετικά

Για τον παραδοσιακό πατσά σούπα,​

αγοράζουμε από τον κρεοπώλη μοσχαρίσια κοιλιά καθαρισμένη (στομάχι) και καθαρισμένο ποδαράκι μοσχαρίσιο μπροστινό. Στις μέρες μας, τα κρεοπωλεία μας τα δίνουν πεντακάθαρα τα υλικά για τον πατσά, έτοιμα για την κατσαρόλα.
Ενώ παλιότερα, είχε μεγάλη διαδικασία το καθάρισμα του πατσά.
  • Πλένουμε τα υλικά και τα στραγγίζουμε.
  • Βάζουμε σε μια λεκάνη το πλυμένο και σπασμένο ποδαράκι και το στομάχι.
  • Στύβουμε δυο λεμόνια και πασπαλίζουμε 1 κ.σ χοντρό αλάτι και τρίβουμε τα υλικά με το χέρι.
  • Σκεπάζουμε τον πατσά και διατηρούμε στο ψυγείο για μια νύχτα ή για 5 με 6 ώρες.
  • Την επόμενη ημέρα ξεπλένουμε τα υλικά του πατσά σε καθαρό νερό.
  • Βάζουμε τον πατσά σε μεγάλη κατσαρόλα και σκεπάζουμε με κρύο νερό.
  • Αφήνουμε να πάρει βράση και βράζουμε 4 με 5 λεπτά.
  • Χύνουμε το νερό αυτό και ξεπλένουμε τον πατσά με ζεστό νερό.
  • Ξαναβάζουμε τον πατσά στην κατσαρόλα.
  • Σκεπάζουμε με ζεστό νερό περίπου 2 με 2,5 λίτρα.
  • Αφήνουμε να πάρει βράση και ξαφρίζουμε συνεχώς μέχρι να μην βλέπουμε πλέον αφρό στην επιφάνεια.
  • Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και σκεπάζουμε τον πατσά.
  • Σιγοβράζουμε γύρω στις 2 με 2,5 ώρες μέχρι να *****ώσει καλά.
  • Όταν βράσει ο πατσάς και ξεκολλάει το κρέας από το κόκαλο, βγάζουμε το ποδαράκι και αφού λίγο κρυώσει το ξεκοκαλίζουμε και το ψιλοκόβουμε.
  • Το ξαναβάζουμε στο ζωμό.
  • Το ίδιο κάνουμε και με το στομάχι.
  • Το βγάζουμε από τον ζωμό και το ψιλοκόβουμε ή χοντροκόβουμε ανάλογα την προτίμηση. Εγώ ψιλοκόβω πάντα τον πατσά.
  • Τώρα είναι η ώρα που αλατίζουμε τον πατσά και το αφήνουμε να βράσει για 15 με 20 λεπτά επιπλέον.
  • Αν θέλουμε να αυγοκόψουμε τον πατσά κάνουμε κλασικό αυγολέμονο με αυγά και λεμόνια.
  • Παραδοσιακά, σερβίρουμε τον ψιλοκομμένο πατσά σε βαθιά ζεστά πιάτα, με μπόλικη σούπα και ψιλοκομμένο πατσά.
  • Ραντίζουμε με σκορδοστούμπι.
  • Προαιρετικά προσθέτουμε μπούκοβο κατά βούληση.

Για το σκορδοστούμπι

  • Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τα σκόρδα στον πολτοποιητή σκόρδου.
  • Τα βάζουμε σε ένα μικρό μπουκάλι και προσθέτουμε το ξύδι από κρασί.
  • Κλείνουμε το μπουκάλι και τα χτυπάμε.
  • Το σκορδοστούμπι διατηρείται για πολύ καιρό και γίνεται πιο δυνατό στη γεύση.
  • Ραντίζουμε τον πατσά με σκορδοστούμπι.
  • Πασπαλίζουμε προεραιτίκα με μπούκοβο ή με λάδι μπούκοβου και τον σερβίρουμε αχνιστό τις κρύες ημέρες του χειμώνα σαν δυναμωτικό και πολύ θρεπτικό φαγητό.



Μιχάλη
Μας γ@μισες νυχτιατικα.
Έχω και ένα κρύωμα...

Για αυτό έκανα ένα καυτό τραχανά με μπόλικη φέτα.
 

apache

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
24.166
Ηλικία
60
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
BMW R1200GSA
KOVE MAVERICK 500 X
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός
Μιχάλη
Μας γ@μισες νυχτιατικα.
Έχω και ένα κρύωμα...

Για αυτό έκανα ένα καυτό τραχανά με μπόλικη φέτα.
Έχω πάντα στην κατάψυξη ετοιμοπόλεμο...
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.451
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Μιχάλη
Μας γ@μισες νυχτιατικα.
Έχω και ένα κρύωμα...

Για αυτό έκανα ένα καυτό τραχανά με μπόλικη φέτα.
Περαστικα φιλε αλλα γ@μαει ο τραχανας με τυρι Bcdefgh
 

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.101
Ηλικία
49
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Έχω πάντα στην κατάψυξη ετοιμοπόλεμο...
Πεινούσα κιόλας,βλέπω και τον πατσά,έχω και το κρύωμα.
Αλλά τέτοια ώρα δεν βρίσκω εδώ πέρα ( τα καλά της Αθήνας)
Είχα μοσχάρι στην κατάψυξη, αλλά μέχρι να το ξεπαγωσω να κάνω την σούπα,θα μου πέρναγε και η πείνα.
Τραχανά λοιπόν με μπόλικη φέτα και πιπερακι
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.389
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria

View attachment 45685

Πατσάς παραδοσιακή συνταγή​

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 ώρες & 30 λεπτά

Υλικά​

  • 2 κιλά ποδαράκι μοσχαρίσιο
  • 1 κιλό κοιλιά μοσχαριού (στομάχι)
  • αλάτι χοντρό
  • λεμόνι
  • Για το σκορδοστούμπι​

  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλ. ξύδι από κρασί
  • μπούκοβο προαιρετικά

Για τον παραδοσιακό πατσά σούπα,​

αγοράζουμε από τον κρεοπώλη μοσχαρίσια κοιλιά καθαρισμένη (στομάχι) και καθαρισμένο ποδαράκι μοσχαρίσιο μπροστινό. Στις μέρες μας, τα κρεοπωλεία μας τα δίνουν πεντακάθαρα τα υλικά για τον πατσά, έτοιμα για την κατσαρόλα.
Ενώ παλιότερα, είχε μεγάλη διαδικασία το καθάρισμα του πατσά.
  • Πλένουμε τα υλικά και τα στραγγίζουμε.
  • Βάζουμε σε μια λεκάνη το πλυμένο και σπασμένο ποδαράκι και το στομάχι.
  • Στύβουμε δυο λεμόνια και πασπαλίζουμε 1 κ.σ χοντρό αλάτι και τρίβουμε τα υλικά με το χέρι.
  • Σκεπάζουμε τον πατσά και διατηρούμε στο ψυγείο για μια νύχτα ή για 5 με 6 ώρες.
  • Την επόμενη ημέρα ξεπλένουμε τα υλικά του πατσά σε καθαρό νερό.
  • Βάζουμε τον πατσά σε μεγάλη κατσαρόλα και σκεπάζουμε με κρύο νερό.
  • Αφήνουμε να πάρει βράση και βράζουμε 4 με 5 λεπτά.
  • Χύνουμε το νερό αυτό και ξεπλένουμε τον πατσά με ζεστό νερό.
  • Ξαναβάζουμε τον πατσά στην κατσαρόλα.
  • Σκεπάζουμε με ζεστό νερό περίπου 2 με 2,5 λίτρα.
  • Αφήνουμε να πάρει βράση και ξαφρίζουμε συνεχώς μέχρι να μην βλέπουμε πλέον αφρό στην επιφάνεια.
  • Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και σκεπάζουμε τον πατσά.
  • Σιγοβράζουμε γύρω στις 2 με 2,5 ώρες μέχρι να *****ώσει καλά.
  • Όταν βράσει ο πατσάς και ξεκολλάει το κρέας από το κόκαλο, βγάζουμε το ποδαράκι και αφού λίγο κρυώσει το ξεκοκαλίζουμε και το ψιλοκόβουμε.
  • Το ξαναβάζουμε στο ζωμό.
  • Το ίδιο κάνουμε και με το στομάχι.
  • Το βγάζουμε από τον ζωμό και το ψιλοκόβουμε ή χοντροκόβουμε ανάλογα την προτίμηση. Εγώ ψιλοκόβω πάντα τον πατσά.
  • Τώρα είναι η ώρα που αλατίζουμε τον πατσά και το αφήνουμε να βράσει για 15 με 20 λεπτά επιπλέον.
  • Αν θέλουμε να αυγοκόψουμε τον πατσά κάνουμε κλασικό αυγολέμονο με αυγά και λεμόνια.
  • Παραδοσιακά, σερβίρουμε τον ψιλοκομμένο πατσά σε βαθιά ζεστά πιάτα, με μπόλικη σούπα και ψιλοκομμένο πατσά.
  • Ραντίζουμε με σκορδοστούμπι.
  • Προαιρετικά προσθέτουμε μπούκοβο κατά βούληση.

Για το σκορδοστούμπι

  • Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τα σκόρδα στον πολτοποιητή σκόρδου.
  • Τα βάζουμε σε ένα μικρό μπουκάλι και προσθέτουμε το ξύδι από κρασί.
  • Κλείνουμε το μπουκάλι και τα χτυπάμε.
  • Το σκορδοστούμπι διατηρείται για πολύ καιρό και γίνεται πιο δυνατό στη γεύση.
  • Ραντίζουμε τον πατσά με σκορδοστούμπι.
  • Πασπαλίζουμε προεραιτίκα με μπούκοβο ή με λάδι μπούκοβου και τον σερβίρουμε αχνιστό τις κρύες ημέρες του χειμώνα σαν δυναμωτικό και πολύ θρεπτικό φαγητό.
Που είναι ένας @stelios62 όταν τον χρειάζεσαι Rolling
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.451
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Που είναι ένας @stelios62 όταν τον χρειάζεσαι Rolling
Δε τρωνε πατσα αυτη με τα dykati Γιαννο για κανα λουκουμα με μελι καλη ειναιToothTooth
 

tedvj23

member
Δημοσιεύσεις
859
Περιοχή
Patra City
Όνομα
ΘΟΔΩΡΗΣ
Smileys drinking beer Emoticon
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.451
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Μπακαλιάρος στο φούρνο με ελιές και κάπαρη​

1677256893982.png

Μπακαλιάρος στο φούρνο με ελιές και κάπαρη


Για τέσσερις μερίδες θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:

- 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρο
- 1 κουταλάκι το γλυκού κορν φλάουρ
- 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
- 2 κουταλιές της σούπας μαύρες ελιές
- Αλάτι
- Πιπέρι

Εκτέλεση:
Για να ξαλμυρίσετε τον μπακαλιάρο σωστά, πρώτα τον ξεπλένετε πολύ καλά από το αλάτι και στην συνέχεια τον βάζετε σε μεγάλη ποσότητα κρύου νερού τουλάχιστον για 24 ώρες. Αλλάζετε το νερό ανά 6 ώρες. Κατόπιν τον κόβετε σε μερίδες.

Σε ένα κατσαρολάκι, αδειάζετε τον ζωμό λαχανικών μαζί με το κορν φλάουρ και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί.

Προσθέτετε τη μουστάρδα, τον πελτέ, το λεμόνι, τις ελιές, την κάπαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει απαλά η σάλτσα.

Βάζετε τον μπακαλιάρο σε ένα ταψάκι του φούρνου στριμωχτά και περιχύνετε με την έτοιμη σάλτσα.

Σκεπάζετε με λαδόκολλα και ψήνετε στον φούρνο για περίπου 25 λεπτά.

Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για περίπου 10-15 λεπτά.
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.389
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Ψυχοθεραπεία


Μαρμελάδα σύκο :
Υλικά:

2 κιλά σύκα
1κιλο ζάχαρη
2 ξυλακια κανελλας
1½ λεμόνι (το χυμό του)
Παρασκευή:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα συκα από τα κοτσάνια και το κάτω μέρος γιατί είναι σκληρά και δεν τα θέλουμε στην μαρμελάδα μας.
Τα βάζουμε στην κατσαρολα
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να πάει παντού .
Καπακωνουμε και βάζουμε την κατσαρόλα στο ψυγείο για 24ωρες:

ώστε να έχει το χρόνο η ζάχαρη με τα σύκα να ομογενοποιηθούν .
Αύριο λοιπόν βράσιμο 50 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά και ξαφριζοντας αν χρειάζεται.
Μετά σε βαζακια αποστειρωμενα και Τούμπα για να κρυώσουν .
Να έχουμε να τρώμε το χειμώνα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

takisninja

new member
Δημοσιεύσεις
497
Ηλικία
58
Περιοχή
Μελίσσια
Όνομα
Παναγιώτης
Ψυχοθεραπεία


Μαρμελάδα σύκο :
Υλικά:

2 κιλά σύκα
1κιλο ζάχαρη
2 ξυλακια κανελλας
1½ λεμόνι (το χυμό του)
Παρασκευή:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα συκα από τα κοτσάνια και το κάτω μέρος γιατί είναι σκληρά και δεν τα θέλουμε στην μαρμελάδα μας.
Τα βάζουμε στην κατσαρολα
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να πάει παντού .
Καπακωνουμε και βάζουμε την κατσαρόλα στο ψυγείο για 24ωρες:

ώστε να έχει το χρόνο η ζάχαρη με τα σύκα να ομογενοποιηθούν .
Αύριο λοιπόν βράσιμο 50 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά και ξαφριζοντας αν χρειάζεται.
Μετά σε βαζακια αποστειρωμενα και Τούμπα για να κρυώσουν .
Να έχουμε να τρώμε το χειμώνα.

Γιαννη ακόμα έχω 10 βάζα από περσι .....φετος ακόμα δεν έχουν γίνει στα δεντρα .......πάντα έβαζα την μισή ζάχαρη από ότι γράφει η συνταγή....
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.389
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Γιαννη ακόμα έχω 10 βάζα από περσι .....φετος ακόμα δεν έχουν γίνει στα δεντρα .......πάντα έβαζα την μισή ζάχαρη από ότι γράφει η συνταγή....
Μπα εγώ τα τρώω.
Νταξ 10 όχι αλλά 2-3 όλο το χρόνο ναι
Στέλνει και η πεθερά από πάνω συνέχεια κάτι δικές τις με σταφύλι ,βερίκοκα κ.α
 
Τελευταία επεξεργασία:

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.451
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Χοιρινές μπριζόλες γεμιστές με τυρί και βότανα​

Τρυφερές, γεμάτες γεύση, ετοιμάζονται σε λιγότερο από 30 λεπτά​


Υλικά​

  • 8 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλα
  • 450 γρ. τυρί κρέμα, *****ωμένο
  • 1 κ. γλ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ. σ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί προβολόνε
  • 4 λωρίδες μπέικον, ψημένο και θρυμματισμένο
  • Αλάτι, κατά βούληση
  • Πιπέρι, για γεύση
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 3 αυγά, χτυπημένα
  • 2 φλ. τσαγιού φρυγανιά
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση​

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το τυρί κρέμα, το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου, το σχοινόπρασο, το προβολόνε και το μπέικον, ανακατεύοντας καλά.
Βήμα 3
Αλατοπιπερώστε τις μπριλόζες από όλες τις πλευρές.
Βήμα 4
Κόψτε προσεκτικά μια σχισμή στο πλάι της χοιρινής μπριζόλας για να δημιουργήσετε μια κοιλότητα. Γεμίστε την κοιλότητα με μια γενναιόδωρη κουταλιά από το μείγμα τυριού κρέμας και πιέστε γύρω από τις άκρες του χοιρινού κρέατος για να το σφραγίσετε. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες χοιρινές μπριζόλες.
Βήμα 5
Βουτήξτε τις μπριζόλες στο αλεύρι, τινάζοντας την περίσσεια, στη συνέχεια στο αυγό και στη συνέχεια στη φρυγανιά. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες μπριζόλες.
Βήμα 6
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τηγανίστε τις χοιρινές μπριζόλες για περίπου ένα με δύο λεπτά και, στη συνέχεια, αναποδογυρίστε τις. Αποσύρετε από τη φωτιά και ψήστε για 15-20 λεπτά, μέχρι το τυρί να φουσκώσει και να αρχίσει να ροδίζει.
 
Top Bottom