Για Καποιους Που Μαγειρευουν............................

bugsbunny

new member
Δημοσιεύσεις
300
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
VOGE 500 DS
Όνομα
George
Ανάψαμε από το πρωί IMG_20210214_121915.jpg

αλλά δεν ψήνει, πάμε ψησταριά για το μεσημέρι
IMG_20210214_141642.jpg

ένα γλυκάκι για το απόγευμα

IMG_20210215_003248.jpg

pizza για το βράδυ
IMG_20210214_204859.jpg

α και να μαγειρέψουμε και κάτι σε chinese style για αύριο γιατί δουλεύουμε

IMG_20210214_201439.jpg

χρώματα
IMG_20210214_203514.jpg
IMG_20210214_205557.jpg

IMG_20210214_211851.jpg

Άντε ήρθαμε γραφείο να ξεκουραστούμε λίγο Laugh
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.389
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σταφίδες και ξηρά καρπά(κάντο όπως η Μαρία)



Πραγματική η φωτό ,τα κοπιραιτ τα έχει η κυρα Μαρία.

Υλικά :
2 κούπες του καφέ σιμιγδάλι χοντρό
Ξίσμα από 1 λεμόνι.
Ξίσμα από ξυλάκι κανέλας
Σφηνάκι σπορελαιο
Για το σιρόπι:
4,5 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη

Εκτέλεση :
Βράζεις το νερό με τη ζάχαρη και την κανέλα για 5 λεπτά και το κλείνεις(δεν περιμένουμε να δέσει).
Σε τηγάνι βάζεις το σπορελαιο και το σιμιγδάλι ,τις σταφίδες με τα ξεροκαρπια) και ανακατεύεις συνεχώς.
Μόλις πάρει χρώμα ,ρίχνεις σιγά σιγά το νερό και συνεχίζεις να ανακατεύεις.
Μόλις ομογενοποιηθεί το σβήνεις και αφήνεις 10λεπτα να κρυώσει ελαφρώς.
Το ρίχνεις ή σε φόρμα ,αυτές από κεηκ ή σε ένα τάπερ ,όπως η κυρά μου

Ένα εύκολο γλυκάκι και τέρμα φθηνό σε κόστος.
Καλή απόλαυση μοτοπαρεα!
 

Beast

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.284
Ηλικία
57
Μοτοσυκλέτα
SUZUKI GSF 1250 !!!
Όνομα
Κυριακος
Περιοχή
Nεα. Σμυρνη
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σταφίδες και ξηρά καρπά(κάντο όπως η Μαρία)



Πραγματική η φωτό ,τα κοπιραιτ τα έχει η κυρα Μαρία.

Υλικά :
2 κούπες του καφέ σιμιγδάλι χοντρό
Ξίσμα από 1 λεμόνι.
Ξίσμα από ξυλάκι κανέλας
Σφηνάκι σπορελαιο
Για το σιρόπι:
4,5 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη

Εκτέλεση :
Βράζεις το νερό με τη ζάχαρη και την κανέλα για 5 λεπτά και το κλείνεις(δεν περιμένουμε να δέσει).
Σε τηγάνι βάζεις το σπορελαιο και το σιμιγδάλι ,τις σταφίδες με τα ξεροκαρπια) και ανακατεύεις συνεχώς.
Μόλις πάρει χρώμα ,ρίχνεις σιγά σιγά το νερό και συνεχίζεις να ανακατεύεις.
Μόλις ομογενοποιηθεί το σβήνεις και αφήνεις 10λεπτα να κρυώσει ελαφρώς.
Το ρίχνεις ή σε φόρμα ,αυτές από κεηκ ή σε ένα τάπερ ,όπως η κυρά μου

Ένα εύκολο γλυκάκι και τέρμα φθηνό σε κόστος.
Καλή απόλαυση μοτοπαρεα!
Και νηστισιμο γι αυτους που νηστευουν!!!
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.389
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Κάτι για τη λιγουρα ,

Εύκολα,γρήγορα ,νόστιμα Τυροπιτάκια

Επειδή ειμάστε πολλά στοματα ,ζωή να 'χουμε ,να μια εύκολη συνταγή της κυραμαριως.
Θα χρειαστούμε :
900γρ αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά
1 νεροποτηρο νερό(χλιαρό)
1νεροποτηρο γάλα (χλιαρό)
1νεροποτηρο ηλιέλαιο
3 κουταλακια του γλυκού αλάτι
5 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

Γέμιση:
250γρ.τυρι φέτα (ή ότι θέλετε )
1 κεσσεδακι γιαουρτι στραγγυστο
1 αυγό
Λίγο πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση:
ζυμώνουμε το αλεύρι με το νερό ,γάλα , ηλιέλαιο και την μαγιά που την έχουμε ανακατέψει ελαφρώς με το νερο και ρίχνουμε τη ζάχαρη με το αλάτι.
Αφού γινει το ζυμάρι κάνουμε μπαλάκια όσο μεγάλα θελουμε και
γεμίζουμε το εσωτερικό τους με τη γέμιση που έχουμε ανακατέψει ξεχωριστά σε ένα μπωλ.
Θα χρειαστούμε κι έναν κρόκο αυγού για να αλείψουμε από πάνω τα τυροπιτάκια πριν τα βάλουμε φούρνο.
Θερμαίνουμε και ψηνουμε στους 175 και σε 20 λεπτά τα βγάζουμε .





Καλη όρεξη λοιπόν

Τρία ταψιά τα λιανισαμε abcdefghgk
 

thanosgp

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
11.519
Ηλικία
52
Περιοχή
Τρίκαλα
Μοτοσυκλέτα
Τίγρης ξεδοντιασμένος 220 τελική
Όνομα
Θάνος
Περιοχή
Τρίκαλα
Και νηστισιμο γι αυτους που νηστευουν!!!
Εσείς που είστε αμαρτωλοί να νήστευετε,εγώ είμαι αμνός λευκός....

Στάλθηκε από το POCO F2 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.389
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Σήμερα που δεν υπάρχει γυναίκα στο σπίτι ,θα παίξει μπιφτέκι by John.
Ένα σας λέω δικροκα αβγά 2 τα 2.
Άμα μαγειρεύεις με αγάπη ρε φιλεRolling
 

Beast

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.284
Ηλικία
57
Μοτοσυκλέτα
SUZUKI GSF 1250 !!!
Όνομα
Κυριακος
Περιοχή
Nεα. Σμυρνη
Σήμερα που δεν υπάρχει γυναίκα στο σπίτι ,θα παίξει μπιφτέκι by John.
Ένα σας λέω δικροκα αβγά 2 τα 2.
Άμα μαγειρεύεις με αγάπη ρε φιλεRolling
Τι?? η αγαπη γενναει κροκους Γιαννο??
 

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.101
Ηλικία
49
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Σήμερα που δεν υπάρχει γυναίκα στο σπίτι ,θα παίξει μπιφτέκι by John.
Ένα σας λέω δικροκα αβγά 2 τα 2.
Άμα μαγειρεύεις με αγάπη ρε φιλεRolling


Συμπασχω
Και συμαγειρευω


Τον εβγαλα να ξεπαγωσει και σε λίγη ωρα πιάνω δουλειά
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.389
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Συμπασχω
Και συμαγειρευω


Τον εβγαλα να ξεπαγωσει και σε λίγη ωρα πιάνω δουλειά
Απ' το πρωί τρέχω ,γήπεδο την μικρή -κατερινη δλειες- λάντζα/μαγείρεμα.
Εγώ ρε φίλε δεν είμαι άνδρας,η Άννα Παναγιωταρά ειμαι Rolling
 

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.101
Ηλικία
49
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Απ' το πρωί τρέχω ,γήπεδο την μικρή -κατερινη δλειες- λάντζα/μαγείρεμα.
Εγώ ρε φίλε δεν είμαι άνδρας,η Άννα Παναγιωταρά ειμαι Rolling
Κρεβάτια
Σκούπα
Άναμμα τον λέβητα
Μαγείρεμα

Και μετα και βραδυνός στην δουλειά
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.389
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.389
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Το κους κους βγήκε κίτρινο γιατί έβαλα μέσα ενα κύβο λαχανικών και λίγο κάρυ
Εμένα τους το κάνει συνήθως βράδυ
 

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.101
Ηλικία
49
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Εμένα τους το κάνει συνήθως βράδυ


Πρώτη φορά έφτιαξα.
Ήθελα κάτι συνοδευτικό για τα μπιφτέκια και βρήκα συνταγή για μπιφτέκια με κους κούς
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.451
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η tomahawk μπριζόλα είναι για τον άντρα που σέβεται τον εαυτό του​

tomahawk2.jpg

Πώς θα το διαλέξεις και τι πρέπει να ξέρεις για να βγει ζουμερό από τα κάρβουνα.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Δεν είναι πως το tomahawk δεν είναι εύγευστο ή νόστιμο. Είναι πως παράλληλα είναι και τρομερά εντυπωσιακό. Το γεγονός δηλαδή ότι καταφθάνει στο πιάτο ένα κόκκαλο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν όπλο στην εποχή των σπηλαίων, όσο να ‘ναι σου ξυπνά πρωτόγονα ένστικτα. Γιατί όμως μας αρέσει τόσο πολύ η γεύση ενός tomahawk;

Η tomahawk μπριζόλα είναι για τον άντρα που σέβεται τον εαυτό του​


tomahawk3.jpgtomahawk4.jpgtomahawk5.jpgtomahawk6.jpgtomahawk7.jpeg

Η ταυτότητα​

Αρχικά τα καλά νέα είναι ότι χάρη στη μόδα που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια, μπορείς να το βρεις σχεδόν παντού. Από την ταβέρνα της γειτονιάς, μέχρι ένα καλό εστιατόριο. Η αλήθεια είναι πως όσον αφορά την ωρίμανση και την ποιότητα, ουσιαστικά δεν έχει καμία διαφορά από μία μέση σπαλομπριζόλα που μπορείς να βρεις στο χασάπη σου. Η μοναδική διαφορά, είναι το κόκκαλο που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 20 με 22 εκατοστά. Μιλάμε για μέγεθος, όχι αστεία. Αν μάλιστα θελήσεις να αγοράσεις κάτι πολύ εκλεπτυσμένο, όπως για παράδειγμα tomahawk Wagyu, μπορεί να φτάσεις να ξοδέψεις μέχρι και 130 ευρώ. Αλλά το θέμα είναι τι ψάχνεις και τι θέλεις.


Το ψήσιμο​

Ουσιαστικά δεν διαφέρει από το κανονικό ψήσιμο της σπαλομπριζόλας, αλλά η αλήθεια είναι πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις το γιγαντιαίο κόκκαλο προς όφελός σου. Αρχικά παρότι μπορεί να μαγειρευτεί μία χαρά στο φούρνο σου, το κάρβουνο θα προσφέρει πάντα άλλη γεύση. Αυτό ωστόσο που πρέπει να θυμάσαι στην περίπτωση που θες να το σερβίρεις κομμένο σε φέτες, είναι πως μετά το medium rare ψήσιμό του, πρέπει να το αφήσεις 10 λεπτά να ξεκουραστεί, έτσι ώστε η υψηλή θερμοκρασία που έχει διατηρηθεί στο κόκκαλο, να περάσει μέσα στο κρέας ώστε να το κρατήσει ζουμερό.


Με το κόκκαλο κάνε ό,τι θες, αλλά θυμήσου πως δεν είμαστε πια στην εποχή των σπηλαίω

Πηγη www.ratpack.gr
 

Sothrhs

new member
Δημοσιεύσεις
17
Ηλικία
48
Περιοχή
Λαρισα
Όνομα
Σωτήρης

Η tomahawk μπριζόλα είναι για τον άντρα που σέβεται τον εαυτό του​

View attachment 32687

Πώς θα το διαλέξεις και τι πρέπει να ξέρεις για να βγει ζουμερό από τα κάρβουνα.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Δεν είναι πως το tomahawk δεν είναι εύγευστο ή νόστιμο. Είναι πως παράλληλα είναι και τρομερά εντυπωσιακό. Το γεγονός δηλαδή ότι καταφθάνει στο πιάτο ένα κόκκαλο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν όπλο στην εποχή των σπηλαίων, όσο να ‘ναι σου ξυπνά πρωτόγονα ένστικτα. Γιατί όμως μας αρέσει τόσο πολύ η γεύση ενός tomahawk;

Η tomahawk μπριζόλα είναι για τον άντρα που σέβεται τον εαυτό του​


View attachment 32682View attachment 32683View attachment 32684View attachment 32685View attachment 32686

Η ταυτότητα​

Αρχικά τα καλά νέα είναι ότι χάρη στη μόδα που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια, μπορείς να το βρεις σχεδόν παντού. Από την ταβέρνα της γειτονιάς, μέχρι ένα καλό εστιατόριο. Η αλήθεια είναι πως όσον αφορά την ωρίμανση και την ποιότητα, ουσιαστικά δεν έχει καμία διαφορά από μία μέση σπαλομπριζόλα που μπορείς να βρεις στο χασάπη σου. Η μοναδική διαφορά, είναι το κόκκαλο που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 20 με 22 εκατοστά. Μιλάμε για μέγεθος, όχι αστεία. Αν μάλιστα θελήσεις να αγοράσεις κάτι πολύ εκλεπτυσμένο, όπως για παράδειγμα tomahawk Wagyu, μπορεί να φτάσεις να ξοδέψεις μέχρι και 130 ευρώ. Αλλά το θέμα είναι τι ψάχνεις και τι θέλεις.


Το ψήσιμο​

Ουσιαστικά δεν διαφέρει από το κανονικό ψήσιμο της σπαλομπριζόλας, αλλά η αλήθεια είναι πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις το γιγαντιαίο κόκκαλο προς όφελός σου. Αρχικά παρότι μπορεί να μαγειρευτεί μία χαρά στο φούρνο σου, το κάρβουνο θα προσφέρει πάντα άλλη γεύση. Αυτό ωστόσο που πρέπει να θυμάσαι στην περίπτωση που θες να το σερβίρεις κομμένο σε φέτες, είναι πως μετά το medium rare ψήσιμό του, πρέπει να το αφήσεις 10 λεπτά να ξεκουραστεί, έτσι ώστε η υψηλή θερμοκρασία που έχει διατηρηθεί στο κόκκαλο, να περάσει μέσα στο κρέας ώστε να το κρατήσει ζουμερό.


Με το κόκκαλο κάνε ό,τι θες, αλλά θυμήσου πως δεν είμαστε πια στην εποχή των σπηλαίω

Πηγη www.ratpack.gr
Κατι μου λέει ότι τα παραπάνω που βλέπω αν τα ζουληξεις, θα κάνουν αχ....ooops
 
Top Bottom