Απαγόρευση ντίζελ-βενζίνης

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Βενζίνη με μόλυβδο ΤΕΛΟΣ - Σταμάτησε η πώληση της σε όλο τον κόσμο​

2e33948807dcc94248a7cdb262df82bd_XL.jpg
Η χρήση βενζίνης με μόλυβδο έλαβε τέλος σε παγκόσμια κλίμακα, τον Ιούλιο του 2021, όπως αναφέρει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, μετά από μια καμπάνια 20 ετών για να εκλείψει μια σημαντική απειλή για την παγκόσμια υγεία στον πλανήτη.

Χάρη στη συνεργασία των κυβερνήσεων όλων των χωρών του κόσμου, ο μόλυβδος… μας τελείωσε.

Το πρόγραμμα για το περιβάλλον (UNEP) του ΟΗΕ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της καμπάνιας για την κατάργηση της βενζίνης που είχε ως πρόσθετο τον καρκινογόνο μόλυβδο, ενώ η κατάργηση της βενζίνης με μόλυβδο υπολογίζεται πως θα γλιτώσει την παγκόσμια οικονομία από έξοδα 2.45 τρισεκατομμύρια δολαρίων!
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres, δήλωσε πως η κατάργηση της βενζίνης με μόλυβδο θα προλάβει περί το ένα εκατομμύριο πρόωρους θανάτους σε ετήσια βάση, από καρδιοπάθειες, εμφράγματα και καρκίνο, και θα προστατεύσει τα παιδιά, των οποίων το IQ ζημιώνεται με την έκθεση τους στον μόλυβδο.

Ξεπερνώντας έναν αιώνα θανάτων και ασθενειών που είχαν πλήξει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους και είχαν οδηγήσει σε μεγάλη μόλυνση του περιβάλλοντος, η τροχιά της ανθρωπότητας αλλάζει προς το καλύτερο, μέσα και από μια διαρκώς επιταχυνόμενη μετάβαση σε πιο καθαρά οχήματα και στην ηλεκτροκίνηση.
Το τέλος της βενζίνης με μόλυβδο ήρθε επίσημα τον Ιούλιο, όταν τα πρατήρια της Αλγερίας σταμάτησαν να την διαθέτουν στους καταναλωτές.
Η βενζίνη με μόλυβδο κινούσε τα οχήματα από το 1922, όταν στο καύσιμο προστέθηκε τετραμεθυλικός μόλυβδος ως βελτιωτικό επιδόσεων.

Μέχρι το 1970, σχεδόν όλη η βενζίνη που παρήγαγαν τα διυλιστήρια σε παγκόσμια κλίμακα περιείχε μόλυβδο, με καταστροφικές συνέπειες στην υγεία των ανθρώπων αλλά και στο περιβάλλον, που υπέφερε σε αέρα και έδαφος.
Οι περισσότερες χώρες του αναπτυγμένου κόσμου είχαν απαγορεύσει την βενζίνη με μόλυβδο έως την δεκαετία του 1980, αλλά οι χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου συνέχιζαν να την διαθέτουν μέχρι και το 2002.
Εκείνη τη χρονιά, το UNEP ξεκίνησε τη Συνεργασία για Καθαρά Καύσιμα και Οχήματα (PCFV), την συμμαχία δημοσίου-ιδιωτικού τομέα πίσω από την καμπάνια, ενώ για να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τη βενζίνη με μόλυβδο και οι χώρες του “τρίτου κόσμου” χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Η κίνηση για την κατάργηση της βενζίνης με μόλυβδο βρήκε και υπερνίκησε αντιστάσεις των τοπικών παραγωγών πετρελαίου και μολύβδου, ενώ χρειάστηκαν αναβαθμίσεις σε διυλιστήρια και παροχή τεχνικής βοήθειας για τη μετάβαση στην αμόλυβδη.

Επόμενος στόχος του UNEP, η μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στην ηλεκτροκίνηση.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Απαγόρευση ντίζελ-βενζίνης το 2035 – Γράψτε άκυρο!​

ed23c896b4993ca685b8e67751e65748_XL.jpg

Σιγά μην πέρναγε, θα συμπληρώσουμε εμείς.

Το τεράστιο θέμα της απαγόρευσης πώλησης νέων οχημάτων, με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, από το 2035, έχει απασχολήσει την επικαιρότητα πολύ έντονα τον τελευταίο καιρό. Αν όχι τόσο για το περιεχόμενο του αυτό καθεαυτό, όσο για την αίσθηση… βιαστικών, βεβιασμένων και ίσως πολιτικά υποκινούμενων εξελίξεων για την αυτοκίνηση μίας ολόκληρης ηπείρου, σε βάθος μόλις 12 χρόνων, που αφήνει. Μπορεί λοιπόν να αισθανθείτε… δικαιωμένοι, διαβάζοντας την είδηση παρακάτω, καθώς όπως όλα δείχνουν, η απαγόρευση αυτή

ΔΕΝ θα ισχύει ακόμα και η ψήφιση της αναβάλλεται, προς το παρόν επ’ αόριστον.

Γερμανία και Ιταλία τίναξαν την απαγόρευση στον αέρα

Καίριο ρόλο στην αναβολή της ψήφισης της απαγόρευσης βενζίνης-ντίζελ, έπαιξαν Γερμανία και Ιταλία, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα. Οι Γερμανοί επιθυμούν την εισαγωγή διατάξεων που θα επιτρέπουν και θα καθορίζουν την χρήση συνθετικών καυσίμων νέας τεχνολογίας, ουδέτερα άνθρακος, ενώ την ικανοποίηση τους για τις εξελίξεις εξέφρασαν και οι Ιταλοί.

Ας μην ξεχνάμε, ότι οι δύο αυτές χώρες αποτελούν ίσως την καρδιά της αυτοκίνησης της Ευρώπης, με σημαντικές μάρκες όπως π.χ. Ferrari, Porsche, VW κλπ. που μπορούν να ασκήσουν πίεση στις εξελίξεις, όπερ και εγένετο. Σύμφωνα με δήλωση του Γερμανού Υπουργού Μεταφορών, Volker Wissing, τα συνθετικά καύσιμα είναι «απαραίτητα διότι δεν υπάρχει εναλλακτική για την λειτουργία του υπάρχοντος στόλου, με τρόπο ουδέτερο ως προς το περιβάλλον».

Με αυτά και με εκείνα, λοιπόν, η ψηφοφορία που αρχικά είχε καθοριστεί για αύριο Τρίτη 7 Μαρτίου, αναβάλλεται χωρίς να δηλώνεται κάποια εναλλακτική ημερομηνία διεξαγωγής της. Με απλά λόγια, αναβάλλεται επ’ αόριστον…

Με τις μοτοσυκλέτες τι θα γίνει;


Όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενο άρθρο μας, ακόμη και αν η απαγόρευση οχημάτων ορυκτών καυσίμων περνούσε, δεν θα αφορούσε αρχικά τις μοτοσυκλέτες. Οπότε, μετά τις παραπάνω εξελίξεις, οι αναβάτες μπορούν να πάρουν μια ανάσα ανακούφισης αφού το σάρωθρο της πράσινης μετάβασης δεν θα εξαφανίσει ακόμα, τους κινητήρες που αγαπάμε.

Πηγη www.bikeit.gr
 

Neos

member
Δημοσιεύσεις
729
Ηλικία
42
Περιοχή
Μαρκόπουλο - Πόρτο Ράφτη
Μοτοσυκλέτα
Honda VFR400R-NC21, 2* VFR400R-NC30, RVF400R-NC35, VTR1000SP2-SC45, VFR750F-RC36, AX1-250, VTR1000F-Firestorm
Όνομα
Μιχαήλ
Endo με taxi, ο τίτλος είναι παραπλανητικός ή πολύ κακά Ελληνικά.

Δεν ήταν να απαγορευτούν τα καύσιμα. Ούτε τα οχήματα που καίνε αυτά τα καύσιμα. Η παραγωγή και πώληση ΝΕΩΝ οχημάτων που καίνε καύσιμα ήταν να απαγορευτεί.

Τα ήδη υπάρχοντα, αλλά και τα καύσιμα τα ίδια, θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν και να διατίθενται.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Αγγλία - Τριγμοί στην απαγόρευση οχημάτων βενζίνης, μελετάται αναβολή της​

02d9a1c2b5563d3f6d2ae22f3bb53737_XL.jpg


Πληροφορίες από την Γηραιά Αλβιώνα που μιλούν για σοβαρές σκέψεις αναβολής της απαγόρευσης των οχημάτων βενζίνης-ντίζελ, μάλιστα δια στόματος του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ.

Η απαγόρευση οχημάτων βενζίνης-ντίζελ στην Μ. Βρετανία φαίνεται ότι παίρνει μια απροσδόκητη (ή μήπως όχι;) τροπή, μετά από δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας, Ρίσι Σούνακ, σχετικά με αναθεώρηση του χρονοδιαγράμματος. Πιο συγκεκριμένα, αναμένονται δηλώσεις επί του θέματος από τον πρωθυπουργό της χώρας και ένα από τα 7, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μέτρα-κλειδιά που θα ληφθούν για το θέμα, είναι η μετακίνηση της προθεσμίας για την οριστική απαγόρευση οχημάτων ορυκτών καυσίμων, στο 2035, από το 2030.

O Ρίσι Σούνακ φέρεται να έχει δηλώσει προς το παρόν: «Για πάρα πολλά χρόνια, οι πολιτικοί από όλων των χρωμάτων τις κυβερνήσεις, δεν υπήρξαν ειλικρινείς για τα κόστη και τα ανταλλάγματα. Αντιθέτως, επέλεξαν τον ευκολότερο τρόπο διαφυγής, λέγοντας ότι μπορούμε να τα έχουμε όλα. Αυτός ο ρεαλισμός, όμως, δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε τις δεσμεύσεις μας, κάθε άλλο. Είμαι περήφανος που η Βρετανία ηγείται της παγκόσμιας σκηνής στο θέμα της κλιματικής αλλαγής»

Σε δηλώσεις υπέρ αυτής της νέας κατεύθυνσης προέβη και το Εθνικό Συμβούλιο Μοτοσυκλετιστών της Βρετανίας, ως εξής: «Τα νέα για την αναθεώρηση του στόχου μηδενικών ρύπων είναι πολύ καλοδεχούμενα. Ευελπιστούμε στην λήψη αποφάσεων με βάση την κοινή λογική, που θα φέρουν την Μ. Βρετανία στην ίδια γραμμή με τις διεθνείς εξελίξεις όσον αφορά την απανθρακοποίηση.

Εμείς ανέκαθεν υποστηρίζαμε ότι μία πραγματιστική προσέγγιση χρειάζεται να λαμβάνεται, μέσω διεθνών συνεργασιών και να υποστηρίζεται μια γκάμα εναλλακτικών τεχνολογών και καυσίμων»
. Την ανάγκη για ανοιχτόμυαλες αποφάσεις στο κομμάτι των τεχνολογιών και των λύσεων, τόνισε και ο επικεφαλής της Ένωσης Βιομηχανίας Μοτοσυκλέτας (MCIA), Tony Campbell.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι οι εξελίξεις ήρθαν στο φως και μετά τις δηλώσεις της Ένωσης Λιανοπωλητών Βενζίνης (PRA) της Μ. Βρετανίας, στις οποίες η ένωση απηύθυνε ερώτηση προς των πρωθυπουργό σχετικά με τα σχέδια του, επισημαίνοντας ότι οι δομές υποστήριξης των αλλαγών δεν βρίσκονται σε καμία περίπτωση, στο επίπεδο που θα έπρεπε. Περιμένουμε περισσότερα.

Πηγη www.bikeit.gr
 

Sapiokaravo

well know member
Δημοσιεύσεις
3.606
Ηλικία
54
Περιοχή
Far west
Μοτοσυκλέτα
Ιταλιδα με μεταπτυχιακο.
Όνομα
Χρηστος
Οτι πουν τελος παντων τα εργοστασια αυτοκινητων, δεν ειναι κακο.ooops
 

Sapiokaravo

well know member
Δημοσιεύσεις
3.606
Ηλικία
54
Περιοχή
Far west
Μοτοσυκλέτα
Ιταλιδα με μεταπτυχιακο.
Όνομα
Χρηστος
Κάπου είδα ότι κι εδώ πήρε παράταση το ντίζελ.
Εδωσαν εντολη απο τα κεντρικα εως το 2036 και βλεπουμε.( κατασκευη κινητηρων εσωτερικης καυσης)
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.271
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Εδωσαν εντολη απο τα κεντρικα εως το 2036 και βλεπουμε.( κατασκευη κινητηρων εσωτερικης καυσης)
Η Γαλλία τα ντίζελ μοτερια τα πάει μαντιλι ,από κει να καταλάβεις.
 

panavour

member
Δημοσιεύσεις
1.615
Ηλικία
63
Περιοχή
αθηναι
Μοτοσυκλέτα
voge500ds
Όνομα
pan
Αυτός ο σουνακ,δεν κοιτάει που οι Βρετανοί έχουν καταντήσει οι παρίες της Ευρώπης και δεν έχουν πλέον (ο κοσμακης) 2ο βρακί να φορέσουν,και πλένουν το βράδυ το λερωμένο να το φορέσουν το πρωί, κάνει και μαγκιες ο βέρος Εγγλέζος.
 
Top Bottom