Αυτοκινητοδρομία & πίστες στα σκαριά!

thimiospoul

member
Δημοσιεύσεις
719
Ηλικία
46
Περιοχή
ΚΟΖΑΝΗ
Μοτοσυκλέτα
fz6 s2 2007
Όνομα
ΘΥΜΙΟΣ
Μετά τη μεγάλη επιτυχία της χιουμοριστικης παράστασης <πίστα στον Ορχομενο>συνεχίζουμε με τη φαρσοκωμωδια <πίστα στη Λαμια>. Εισιτήρια προπωλούνται...
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πίστα στη Χαλανδρίτσα και αναβαθμίσεις σε Μεγαλόπολη και Σέρρες προανήγγειλε ο Λευτέρης Αυγενάκης​

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός περνάει σε φάση ανάπτυξης​




Επενδύσεις για την αναβάθμιση και την κατασκευή νέων πιστών προανήγγειλε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του ΕΚΟ Rally Acropolis 2021

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στην Ελλάδα φαίνεται πως μπαίνει σε φάση ανάπτυξης, με την Κυβέρνηση να προχωρά σε μια σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες με αποκορύφωμα την επιστροφή του Rally Acropolis στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC).
Το απόγευμα της Πέμπτης 24/6 πραγματοποιήθηκε στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» η επίσημη παρουσίαση του αγώνα ο οποίος θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 12 Σεπτεμβρίου στα εδάφη της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, ενώ θα περιλαμβάνει και μια super ειδική στο κέντρο της Αθήνας.
Στο πλαίσιο της παρουσίασης του εθνικού μας αγώνα, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης προχώρησε σε μια σειρά από σημαντικές ανακοινώσεις που αφορούν στο ελληνικό motorsport και έχουν να κάνουν με επενδύσεις για την αναβάθμιση και την κατασκευή υποδομών, όπως επίσης και την ανάληψη διοργανώσεων διεθνούς βεληνεκούς.
«Η εμπιστοσύνη μας και η στήριξή μας στο Μηχανοκίνητο Αθλητισμό δεν είναι καθόλου τυχαία. Έχουμε σχέδιο και όραμα. Κι αυτό, διότι πέρα από το σπουδαίο αγωνιστικό ενδιαφέρον, είναι το κατάλληλο μέσο προώθησης της οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς», τόνισε ο κύριος Αυγενάκης και εν συνεχεία αναφέρθηκε στα projects που «τρέχουν».
avgenakis 2

«Με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα επενδύουμε στην πίστα Motocross της Μεγαλόπολης η οποία θα φιλοξενήσει σε ένα μήνα από τώρα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross. Φιλοδοξούμε και θα το κάνουμε πράξη, η εγκατάσταση αυτή να γίνει μαζί με τα συνοδά έργα ένα σύγχρονο αγωνιστικό συγκρότημα για την αγωνιστική μοτοσυκλέτα, το mountain bike, το 4x4 και πολλά άλλα».
Το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι η αναβάθμιση της πίστας των Σερρών, με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού να αναφέρει χαρακτηριστικά στην ομιλία του: «Αυτονόητη είναι και η συνεργασία που αναπτύσσουμε με τους τοπικούς φορείς των Σερρών και τις ομοσπονδίες μας για το Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, το οποίο θέλουμε να αναβαθμίσουμε ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο προπονήσεων και διοργανώσεων».
Τέλος, ο κύριος Αυγενάκης προανήγγειλε εξελίξεις όσον αφορά στο θέμα κατασκευής πίστας διεθνών προδιαγραφών, επαναφέροντας στο κάδρο την περιοχή της Χαλανδρίτσας!
«Βρισκόμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις, μετά από δεκαετίες για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για την πίστα αγώνων στη Χαλανδρίτσα Αχαΐας. Πρόκειται για ένα υπερώριμο project που πιθανόν πολλοί γνωρίζετε. Δε θέλω να πω πολλά και να καλλιεργήσω προσδοκίες. Όσοι με ξέρετε, γνωρίζετε πως είμαι άνθρωπος της δουλειάς και τους αποτελέσματος. Πρόκειται για πίστα διεθνών προδιαγραφών, ένα υπερώριμο project, με εξασφαλισμένες όλες τις αδειοδοτήσεις, ενταγμένο ακόμη και στον αναπτυξιακό νόμο. Φιλοδοξούμε επιτέλους να γίνει πράξη επί των ημερών μας».

Αιντε παλι μια απο τα ιδια facepalm 2facepalm 2

Πηγη https://2wo.gr
 

User V

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.090

Πίστα στη Χαλανδρίτσα και αναβαθμίσεις σε Μεγαλόπολη και Σέρρες προανήγγειλε ο Λευτέρης Αυγενάκης​

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός περνάει σε φάση ανάπτυξης​




Ααααααυγενάκη με κυρά μου παααρε με...
Πάααααρε μεεεεεεεεεεεεεεεεεε....

Έλα πάρε μεεεε..

 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MotoGP: Ξεκίνησαν επίσημα οι συζητήσεις για το Ελληνικό GP!​

Στόχος τα MotoGP να επισκεφθούν τη χώρα μας το 2025!​



H παρουσία του Λευτέρη Αυγενάκη στην πίστα Ricardo Tormo της Valencia για το τελευταίο Grand Prix της χρονιάς στα MotoGP και οι επαφές που είχε με σημαίνοντα πρόσωπα από το χώρο της μοτοσυκλέτας, ενισχύει τα σενάρια περί διεκδίκησης από τη χώρα μας μιας θέσης στο καλεντάρι του κορυφαίου Πρωταθλήματος δύο τροχών

Κείμενο: Μένιος Κατής​

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας (FIM), Jorge Pessanha Viegas και ισχυρό άνδρα της Dorna, Carmelo Ezpeleta με τους οποίους συζήτησε το ενδεχόμενο διεξαγωγής στη χώρα μας Grand Prix μοτοσυκλετών.
Μιλώντας στην τηλεόραση της Cosmote TV ο Λευτέρης Αυγενάκης επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για διοργάνωση Ελληνικού Grand Prix τονίζοντας ότι το πλάνο που υπάρχει κινείται πάντα βάσει ρεαλισμού, με μετρημένα, κοστολογημένα βήματα και πάντα με την συνδρομή του ιδιωτικού τομέα. Μάλιστα, ο Έλληνας υφυπουργός ανέφερε πως το προσεχές διάστημα θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση για το project από την Motorsport Greece (https://www.motorsportgreece.gr/portal/) που έχει αναλάβει την διεκδίκηση και διοργάνωση κορυφαίων διεθνών αγώνων του Μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως το Acropolis Rally που τα δύο τελευταία χρόνια επέστρεψε στο καλεντάρι του WRC μετά από πολυετή απουσία.
Από την πλευρά του ο CEO της Dorna μιλώντας στο συνάδελφο Δημήτρη Διατσίδη δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το ενδεχόμενο διεξαγωγής Ελληνικού Grand Prix,σημειώνοντας πως υπάρχει ένα κοινό σχέδιο και δίνοντας την υπόσχεση ότι οι εμπλεκόμενες πλευρές θα δουλέψουν σκληρά για να μπορέσει το όνειρο να πάρει σάρκα και οστά.
Στόχος είναι η χώρα μας να φιλοξενήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της αγώνα των MotoGP το 2025.
Η επίσκεψη του Έλληνα υφυπουργού σχολιάστηκε και από τον επίσημο λογαριασμό των MotoGP στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που σε σχετική του ανάρτηση ανέφερε: «Είναι κανείς για Grand Prix στην Ελλάδα;».

Που θα γινει η πιστα και ποτε δε μας ειπες Λεβεντη Banging head

Πηγη https://2wo.gr
 

duke200

member
Δημοσιεύσεις
1.310
Ηλικία
44
Όνομα
Alex
Αυτά τα ακούμε 30 χρόνια! Μη φτιάχνετε πίστες! Αφήστε τους πιτσιρικάδες να μένουν ανάπηροι στους δρόμους !

Κυκλοφοριακή αγωγή? Όχι μωρέ δε χρειάζεται! Άσε να βάζουμε το ΕΣΥ μέσα για να ενισχύσουμε τον ιδιωτικό τομέα!

Στάλθηκε από το M2004J19C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Τελευταία επεξεργασία:

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Κρήτη - Πίστα MotoGP εδώ, πίστα εκεί, πίστα και παραπέρα​

9d25f0994fd440819efd7c21fbc48902_XL.jpg

Τα πρόσφατα λεγόμενα του υφυπουργού αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, περί πίστας MotoGP στη θέση του νυν αερολιμένα Ηρακλείου, «Νίκος Καζαντζάκης», μας δίνουν -αν μη τι άλλο- μπόλικη τροφή για σκέψη.

Για να ξεκινήσουμε όμως πιο.. μουσικά, ας πούμε πως «αν ήτανε το έδαφος σου πρόσφορο, θα σου έφτιαχνα μια πίστα από ψήφους», παραφράζοντας το τραγούδι που έχει ερμηνεύσει η Χάρις Αλεξίου. Μιας και είμαστε ενόψει εκλογών δηλαδή και προτού σπεύσουμε να ντυθούμε το μανδύα της «εμπάθειας και της προκατάληψης», πρέπει να ξετυλίξουμε το κουβάρι της πληροφορίας από το τέλος προς τα πίσω, μιας και δεν είναι «προσωπικό» το θέμα με το νυν υφυπουργό αθλητισμού, απλά τυγχάνει να πρωταγωνιστεί στις δηλώσεις.
Οι πλέον πρόσφατες λοιπόν αναφέρουν -μεταξύ άλλων- τα εξής:

«Δουλεύουμε συντονισμένα και στοχευμένα για να αξιοποιήσουμε τη μεγάλη αγορά του αθλητικού τουρισμού, όπου η Ελλάδα μας υστερεί, παρότι αφορά σε μετακινήσεις 220 εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε χρόνο και στο 25% των ταξιδιωτών παγκοσμίως. Η αθλητική εξωστρέφεια της χώρας μας, μέσα από τη φιλοξενία διοργανώσεων όπως το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος, οι 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες «Ηράκλειο 2023», Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα που μας αναπτύσσουν αθλητικά, επιτυγχάνει και την προβολή της Ελλάδας -της φυσικής ομορφιάς, της πολιτιστικής κληρονομιάς, της γαστρονομικής ποιότητας και συνολικά των δυνατοτήτων της- σε όλο τον κόσμο. Έτσι, παράλληλα ενισχύεται σε σημαντικό βαθμό και ο αθλητικός τουρισμός, προσφέροντας ποικίλα οφέλη στις τοπικές κοινωνίες και στην εθνική οικονομία.

Η Κρήτη και το Ηράκλειο αποτελούν την ατμομηχανή του τουρισμού και παρά πολλές από τις μεγάλες διοργανώσεις φιλοξενούνται καθώς υπάρχουν όλες οι υποδομές (απαιτούμενος αριθμός ξενοδοχείων, διαφορετικές κατηγορίες κλινών, ικανές αθλητικές εγκαταστάσεις και σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα υπερσύγχρονο αεροδρόμιο και ο ΒΟΑΚ), καταθέτοντας και την πρόταση – όραμα, για ακόμα μεγαλύτερη προοπτική, μέσω της δημιουργίας πίστας MotoGP, διεθνών προδιαγραφών, στο χώρο του νυν αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», μόλις λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι.» Τα παραπάνω, ειπώθηκαν στο πλαίσιο της Ημερίδας «Τουρισμός και Αθλητισμός», υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Μιας και «ηγούμαστε στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση», αφήνουμε ασχολίαστο το «ατμομηχανή» και πάμε παρακάτω. Οι λέξεις «Αεροδρόμιο Ν.Καζαντζάκης», «Αεροδρόμιο στο Καστέλλι» και «ΒΟΑΚ», αποτελούν από πέτρες σκανδάλου μέχρι σύντομα ανέκδοτα για την κρητική κοινωνία. Ένα ήδη υπάρχον αεροδρόμιο μακράν κατώτερων προσδοκιών, ένα «προσεχώς» με άκρως αμφιλεγόμενα κριτήρια για την τοποθεσία του και ένας Βόρειος Οδικός Άξονας –«καρμανιόλα» (που λένε και οι έγκριτοι) τον οποίο θα κάνει καλύτερο πάντα η επόμενη Κυβέρνηση – όποια και αν είναι αυτή. Το βλέπετε πως δεν ξεκινάμε καλά, ε;

Έστω όμως ό,τι όλα είναι όντως ιδανικά, το αεροδρόμιο στο Καστέλλι αναμένεται να ολοκληρωθεί σαν έργο το 2028, ΑΝ δεν χρειαστεί κάποια παράταση (κοινώς, ευτυχισμένο το 2030). Με το άνοιγμα του, θα κλείσει το «Ν.Καζαντζάκης», αφήνοντας το χώρο για την πρόταση του κ.Αυγενάκη. Μισό λεπτό όμως. Ας πούμε πως είμαστε στο 2029, έχει εγκαινιαστεί το αεροδρόμιο στο Καστέλλι και μπαίνουν οι πρώτες μπουλντόζες που θα κάνουν το πρώην αεροδρόμιο Ηρακλείου, Ελληνικ.. εεε, «καλοκαιρινό».

Πόσο θα πάρει η κατεδάφιση του πρώην αεροδρομίου, η μελέτη και η κατασκευή της υποτιθέμενης πίστας; Μηχανικοί δεν είμεθα, οπότε ας το πάμε.. «μπακαλίστικα». 5, 10, 15 χρόνια; 10 χρόνια πήρε στο περίπου τουλάχιστον η κατασκευή της νέας πίστας στο Καζακστάν, έτσι για τη σύγκριση. 2029+10 (πες), φτάσαμε το 2040 σχεδόν, ζωή να ‘χουμε.

Πάμε λίιιιγο πιο πίσω, με την επίσκεψη του νυν υφυπουργού στον ύστατο αγώνα MotoGP του 2022, στην πίστα της Valencia. Τότε, που η συνάντηση του με την κεφαλή της Dorna, Carmelo Ezpeleta, έκανε ένα μεγάλο «Βρε λες;» να πλανάται πάνω από τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας. Κάποια από τα δημοσιεύματα δε των ημερών, έκαναν λόγο για πιθανό «Ελληνικό MotoGP το 2025». Μπα.
Για να γίνω και λίγο πιο.. ρηχός, κοντά στο αεροδρόμιο «Ν.Καζαντζάκης», υπήρχε και (υπάρχει, μες την εγκατάλειψη πια) μια πίστα καρτ. Δίπλα ακριβώς, είναι και οι φυλακές Αλικαρνασσού, των οποίων έγκλειστοι είχαν εκφράσει παράπονα για την ηχορύπανση των.. καρτ, όπως είχαν –και έχουν- πράξει οι ένοικοι όλης της περιοχής για το θόρυβο των αεροπλάνων. Δίπλα σε τόσο κατοικημένη περιοχή σχεδιάζεται η πίστα. Δεν πειράζει όμως γιατί θα πάμε ακόμα πιο πίσω στο χρόνο.

Πίσω στο 2008, όταν της μόδας ήταν η περιοχή της πρώην αμερικάνικης βάσης Γουρνών, σε μια τοποθεσία 13χλμ. ανατολικά του «Ν.Καζαντζάκης». Εκεί όπου τότε το «Αυτοκινητοδρόμιο Κρήτης» θα έπαιρνε σάρκα και οστά καθώς «η επένδυση θα επιδοτηθεί από τον Αναπτυξιακό Νόμο κατά 50%, η ίδια συμμετοχή θα είναι 25% και ο Τραπεζικός δανεισμός 25%. Η επένδυση μπορεί να προχωρήσει με την συμμετοχή ντόπιων και ξένων επενδυτών.» Τελικά, σύμφωνα με τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις του περιβόητου «Ελληνικού της Κρήτης», εκεί θα έχουμε ωραιότατα κυριλέ ξενοδοχειακά συγκροτήματα, εμπορικό κέντρο και καζίνο. Κάποια στιγμή και αυτά. Σε εκτάσεις δημοσίου μεν, ιδιωτικών συμφερόντων δε, βεβαίως-βεβαίως.

Φτάνοντας στον επίλογο, η.. πλάκα είναι πως τα παραπάνω γράφτηκαν και αφορούν την Κρήτη μιας και εκεί ζει ο γράφων, σίγουρα όμως θα έχετε και εσείς κάποιο παράδειγμα «προσεχούς πίστας» κοντά σας. Αν θεωρούμε δηλαδή ό,τι σαν χώρα τελειοποιηθήκαμε και ας μένει αυτό το κερασάκι στην τούρτα της ανάπτυξης. Το τρομακτικότερο όλων εντωμεταξύ είναι το πόσοι τρώνε –διαχρονικά- το σανό πολλών οκτανίων που μας προσφέρεται εν αφθονία. Μεταξύ μιας πραγματικής πίστας και υποσχέσεων, θα κλείσω με ένα στιχάκι από το τραγουδάκι στην αρχή.

«Κοιμήσου εσύ και εγώ θα ονειρεύομαι.»

Πηγη www.bikeit.gr

Ωρε τη ειναι ετουτη εδω που εχουμε μπλεξει HateHate
 

panavour

member
Δημοσιεύσεις
1.615
Ηλικία
63
Περιοχή
αθηναι
Μοτοσυκλέτα
voge500ds
Όνομα
pan
[QUOTE

Ωρε τη ειναι ετουτη εδω που εχουμε μπλεξει HateHate
[/QUOTE]
Ώρε τι είναι ετούτοι εδώ , πού έχουμε μπλέξει;

Fixed.
 
Top Bottom