Ασφαλτοστρώνεται το μισό οδικό δίκτυο της Αθήνας

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Μένει απλά η υπόλοιπη χώρα


Όταν γίνεται το αυτονόητο δεν μπορεί κανείς να το αναγάγει σε είδηση με διθυράμβους, γεγονός όμως είναι πως το μεγαλύτερο έργο ασφαλτόστρωσης που έχει δημοπρατηθεί ποτέ από τον Δήμο Αθηναίων έχει ξεκινήσει με ορίζοντα να ανανεωθεί η άσφαλτος σε 450 χιλιόμετρα από τα σχεδόν 1000 που υπάρχουν αθροιστικά στις επτά Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας. Είναι κάτι που χρειάζεται να γίνει σε όλους τους Δήμους και όχι μόνο στην Αττική, αλλά σε ολόκληρη την χώρα.
Μέσα στην Αθήνα περισσότεροι από 1050 δρόμοι και παράδρομοι θα αποκτήσουν νέα άσφαλτο που ελπίζουμε να είναι καλής ποιότητας και να μην πέσει κατακόρυφα ο συντελεστής ολισθηρότητας σε λίγους μόλις μήνες.
Όπως επίσης ελπίζουμε οι εργασίες ασφαλτόστρωσης να γίνονται σε συνεργασία με τα υπόλοιπα συνεργεία και να μην δούμε τους νέους δρόμους να ξανά σκάβονται σε λίγο καιρό. Μιας κι αυτό ακριβώς έχει γίνει πολλές φορές στην Ελλάδα.
Με την ευκαιρία, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην ελληνική επικράτεια είναι πως δεν υπάρχει λεπτομερής χαρτογράφηση των δικτύων ενώ σίγουρα η εικόνα είναι διαφορετική από Δήμο σε Δήμο.



Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με την ενημέρωση του Δήμου Αθηναίων που πρόσφατα είχε προχωρήσει σε ανανέωση 160 χιλιομέτρων, τα 450 χιλιόμετρα που θα στρωθούν μέσα σε 1,5 χρόνο θα προχωρήσουμε σύμφωνα με το εξής πλάνο: Μέσα στον επόμενο 1,5 χρόνο θα έχουν ασφαλτοστρωθεί πάνω από 139 δρόμοι της 1ης Δημοτικής Κοινότητας, 139 δρόμοι της 2ης Δημοτικής Κοινότητας, 86 της 3ης, 93 της 4ης, 66 της 5ης, 128 της 6ης και 97 δρόμοι της 7ης Δημοτικής Κοινότητας, ενώ εντός του 2021 αναμένεται να δημοπρατηθεί και η ασφαλτόστρωση του υπόλοιπου οδικού δικτύου της πόλης, φτάνοντας στο 100% των δρόμων της. Η ασφαλτόστρωση είναι μέρος ενός ευρύτερου σχέδιου του Δήμου Αθηναίων για τον πολιτισμό της καθημερινότητας που ξεκινά από τις μεγάλες επιχειρήσεις καθαριότητας, την τοποθέτηση 2000 κάδων απορριμμάτων στα πεζοδρόμια και τις πλατείες, την προμήθεια νέων κάδων οικιακών απορριμμάτων και ανακύκλωσης, τη φροντίδα του πρασίνου αλλά και την δημιουργία των Pocket Park εκεί όπου μέχρι σήμερα υπήρχαν σκουπιδότοποι και εγκαταλελειμμένοι χώροι.
Είναι μία καλή αρχή, το μόνο σίγουρο, γιατί παραμένει γεγονός πως πολλά από τα ατυχήματα γίνονται μέσα στην πόλη. Χρειάζεται όμως μία μεγαλύτερης έκτασης ασφαλτόστρωση σε ολόκληρη την χώρα μάλιστα…




Πηγη www.motomag.gr
 

Aggelos 1969

well know member
Δημοσιεύσεις
2.480
Ηλικία
54
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Transalp 650
Όνομα
Άγγελος
Περιοχή
Αχαρναί Αττικής

karellen

old member
Δημοσιεύσεις
5.389
Ηλικία
61
Μοτοσυκλέτα
Honda DAX 72 Τρου Αντβέ
Όνομα
Νίκος
Περιοχή
Καλαμάτα
Πριν από κάμποσα χρόνια είχαν κάνει πειραματισμούς με ένα μηχάνημα που την 'αγρίευε' χωρίς να πέφτει όμως νέα άσφαλτος.
Γιατί εγκαταλείφθηκε άραγε?
 

Kuklinski

well know member
Δημοσιεύσεις
3.420
Ηλικία
123
Μοτοσυκλέτα
Brough Superior ss100
Όνομα
Ακης
Περιοχή
Brooklyn NY
Καλη η κίνηση...

Μακαρι παντού....διοτι σε σημεια μοιαζει με ....μωσαικο....
 

panavour

member
Δημοσιεύσεις
1.615
Ηλικία
63
Περιοχή
αθηναι
Μοτοσυκλέτα
voge500ds
Όνομα
pan
Πριν από κάμποσα χρόνια είχαν κάνει πειραματισμούς με ένα μηχάνημα που την 'αγρίευε' χωρίς να πέφτει όμως νέα άσφαλτος.
Γιατί εγκαταλείφθηκε άραγε?
δεν εγκαταλειφθηκε ισχυει.
 

karellen

old member
Δημοσιεύσεις
5.389
Ηλικία
61
Μοτοσυκλέτα
Honda DAX 72 Τρου Αντβέ
Όνομα
Νίκος
Περιοχή
Καλαμάτα
δεν εγκαταλειφθηκε ισχυει.
Α ναι? Δεν έχω διαβάσει κάτι τώρα κοντά,εν αντιθέσει με τότε που είχαν βουίξει.
 

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.447
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
tiger 955i-gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Υπαρχουν τετοια μηχανηματα αλλα οταν την αγριευουν αρχιζει και χαλαει γρηγοροτερα.Ασε που τρωει τα λαστιχα μετα σαν γυαλοχαρτο.
 

apache

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
24.123
Ηλικία
60
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
BMW R1200GSA
KOVE MAVERICK 500 X
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός
Αν είναι όπως η ασφαλτόστρωση της Π.Ράλλη πριν 5 χρόνια, τσάμπα τα λεφτά...
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

«Λιμανάκια»: Ξεκίνησαν εργασίες ασφαλτόστρωσης​

4506384.jpg

Αποκατάσταση του οδοστρώματος ενός από τα πλέον πολυσύχναστα, αλλά και επικίνδυνα σημεία του Αττικού οδικού δικτύου, ξεκινά σήμερα, στα πλαίσια ευρύτερων έργων οδοποιίας.​


Αρχισαν σήμερα, Δευτέρα 29 Μαρτίου, εργασίες ασφαλτόστρωσης και αποκατάστασης του οδοστρώματος σε ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο τμήμα της παραλιακής λεωφόρου, αυτό μεταξύ της Βουλιαγμένης και της Βάρκιζας.

Οι εργασίες υλοποιούνται στο πλαίσιο του μεγάλου έργου βελτίωσης και της περιοδικής συντήρησης υποδομών στο πρωτεύον αστικό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 15 εκ. ευρώ.

Με τη συγκεκριμένη εργολαβία θα γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις σε σημαντικούς οδικούς άξονες της Περιφέρειας Αττικής όπως η παραλιακή λεωφόρος, η λεωφόρος Κηφισίας, η λεωφόρος Μεσογείων και η λεωφόρος Κατεχάκη .

Ειδικότερα, επιλέχθηκε οι εργασίες να ξεκινήσουν από ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο τμήμα της παραλιακής λεωφόρου, αυτό μεταξύ Βουλιαγμένης και Βάρκιζας προκειμένου να γίνουν έργα αποκατάστασης του οδοστρώματος, το οποίο δεν έχει λάβει καμία συντήρηση για δεκαετίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια από τις πλέον πολυσύχναστες οδικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου να λειτουργεί πλημμελώς, καθώς ο ασφαλτοτάπητας αφενός δεν φέρει την απαιτούμενη αντιολισθηρότητα και αφετέρου σε διάφορα σημεία του, παρουσιάζει διαβρώσεις και φθορές.

Οι εργασίες ξεκινούν από τη συμβολή της παραλιακής με την οδό Πανός στον Δήμο Βουλιαγμένης και θα περατωθούν στην συμβολή της με την οδό Βασιλέως Κωσταντίνου στη Βάρκιζα. Συγκεκριμένα οι εργασίες θα γίνουν σε μήκος 4800 m, που αντιστοιχούν σε 67.500 m² οδοστρώματος.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά: «Εστιάζουμε στην καλύτερη θωράκιση της οδικής ασφάλειας με έμφαση σε ιδιαιτέρως επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής, που δεν έχουν συντηρηθεί εδώ και δεκαετίες. Προτεραιότητά μας η μεγιστοποίηση των επιπέδων οδικής ασφάλειας στην Αττική αλλά και να καταστήσουμε έναν από τους πλέον επικίνδυνους οδικούς άξονες της Αθήνας - την παραλιακή λεωφόρο από τη Βουλιαγμένη μέχρι το Σούνιο - σε έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό αυτοκινητόδρομο αφού πέραν της συγκεκριμένης ασφαλτόστρωσης υλοποιείται ήδη μελέτη η οποία θα επιδείξει τα σημεία υψηλής επικινδυνότητας καθώς και τα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα τα οποία θα ληφθούν προκειμένου αυτή να αρθεί».

Πηγή: Autotriti
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Εκσυγχρονισμός της Λεωφόρου Βάρης - Κορωπίου​

4882e8ff266f4d427c9241090782a66c_XL.jpg
Η Περιφέρεια Αττικής και οι αρμόδιες υπηρεσίες της συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τις παρεμβάσεις και τα έργα στο οδικό δίκτυο ευθύνης της με στόχο τον εκσυγχρονισμό του και την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται παρεμβάσεις που αφορούν, τόσο στην χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων, όσο και στην καλύτερη σήμανση. [Δελτίο Τύπου]
Προς την κατεύθυνση αυτή εγκρίθηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής το έργο εκσυγχρονισμού της Λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου, ενώ στο πλαίσιο του έργου «Οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση οδικού δικτύου Περιφέρειας Αττικής» προϋπολογισμού 3 εκ ευρώ, υλοποιούνται εργασίες για την διαγράμμισης του οδικού άξονα της Αττικής της παραλιακής λεωφόρου από τη Βάρκιζα μέχρι το Σούνιο.

Με αφορμή τις σχετικές παρεμβάσεις ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει: «Με την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει τις υποδομές σηματοδότησης του Οδικού Δικτύου ευθύνης της. Βασική μας προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των πολιτών. Με έργα συνολικού προϋπολογισμού που ξεπερνούν τα 85 εκ. ευρώ εστιάζουμε στην καλύτερη θωράκιση της οδικής ασφάλειας και στη συντήρηση επικίνδυνων σημείων, στο σύνολο του οδικού δικτύου ευθύνης μας. Με τα έργα αυτά συμβάλουμε στη μεγιστοποίηση των επιπέδων οδικής ασφάλειας και δημιουργούμε ένα οδικό δίκτυο, σύγχρονο και ευρωπαϊκών προδιαγραφών».
Ο εκσυγχρονισμός της Λεωφόρου Βάρης – Κορωπίου

Με συγκεκριμένες παρεμβάσεις που θα γίνουν στο σύνολο των 28 κόμβων της Λεωφόρου Βάρης – Κορωπίου ο συγκεκριμένος οδικός άξονας θα είναι ένας από τους πλέον σύγχρονους της Αττικής. Η Τεχνολογία που θα εφαρμοστείγια πρώτη φορά στην Ελλάδα, είναι η χρήση συστημάτων με συστοιχίες φωτοβολταϊκών στοιχείων τα οποία θα σωρεύουν ηλεκτρική ενέργεια και θα διασφαλίζουν την λειτουργία των κόμβων για χρονικό διάστημα μέχρι και 6 ώρες σε περίπτωση κυμάνσεων, βυθίσεων ή και ολικής απώλειας της τάσεως.
Παράλληλα, θα υπάρξει καθολικός εκσυγχρονισμός της υποδομής φωτεινής σηματοδότησης της λεωφόρου στους προαναφερόμενους κόμβους με αντικατάσταση των υφιστάμενων (πεπαλαιωμένων και οξειδωμένων) ιστών σηματοδότησης με καινούργιους γαλβανισμένους και με αντικατάσταση των υφιστάμενων ενεργοβόρων σηματοδοτών με λαμπτήρες πυράκτωσης με σηματοδότες Led χαμηλής τάσης. Με αυτόν τον τρόπο, θα ελεγχθούν και οι πιο συχνά προκύπτουσες βλάβες, οι οποίες οφείλονται σε καμένες λάμπες. Η υλοποίηση της σχετικής παρέμβασης εγκρίθηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής και το έργο υπολογίζεται να περατωθεί σε τρεις μήνες από σήμερα.
Σήμανση Οδικού Δικτύου Περιφέρειας Αττικής
Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την διαγράμμιση ενός νευραλγικής σημασίας οδικού άξονα της Αττικής της παραλιακής λεωφόρου από τη Βάρκιζα μέχρι το Σούνιο με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Συγκεκριμένα οι εργασίες εκτελούνται στα πλαίσια του έργου «Οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση οδικού δικτύου Περιφέρειας Αττικής» προϋπολογισμού 3 εκ ευρώ. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί κατά μήκος διαγραμμίσεις αλλά και διαγραμμίσεις διαβάσεων πεζών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη λίμνη της Βουλιαγμένης μέχρι τη Βάρκιζα (Ribas). Μέχρι αύριο Δευτέρα 17/05 θα έχει ολοκληρωθεί η κατά μήκος διαγράμμιση από το (Ribas) μέχρι τον Ναό του Ποσειδώνος και εντός δέκα ημερών το έργο θα ολοκληρωθεί με τις διαγραμμίσεις των διαβάσεων πεζών και των stoplines.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Κηφησίας - Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος​

f66a039708d76bf20d89483bddae57f3_XL.jpg
Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος στην Λεωφόρο Κηφισίας από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Ιουλίου.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ασφαλτοστρώσεων και συντήρησης του οδοστρώματος και στα 2 ρεύματα στη λεωφόρο Κηφισίας, με ταυτόχρονη ωστόσο συνέχιση της διεξαγωγής της κυκλοφορίας.

Ειδικότερα στο ρεύμα προς Κηφισιά εκτελούνται εργασίες στο τμήμα από την Κόδρου έως Γραφεία Ολυμπιακής Επιτροπής, ενώ στο ρεύμα προς Αθήνα, γίνονται παρεμβάσεις από την πλατεία Πλατάνου έως και την Αριστοτέλους.
Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Ιουλίου.

Επισημαίνεται πως έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εκπόνηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, κατά την εκτέλεση των εργασιών, έτσι ώστε να δημιουργείται η μικρότερη δυνατή όχληση.
Οι εργασίες στην Κηφισίας, υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου: «Βελτίωση και περιοδική συντήρηση υποδομών στο πρωτεύον αστικό οδικό δίκτυο Περιφέρειας Αττικής» που είναι συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγη www.bikeit.gr
 

Kuklinski

well know member
Δημοσιεύσεις
3.420
Ηλικία
123
Μοτοσυκλέτα
Brough Superior ss100
Όνομα
Ακης
Περιοχή
Brooklyn NY
Χαμος γίνεται παντου
Πραγματικά σε όλες τις γειτονιές γίνονται εργα....

Μακαρι να έχουν αποτέλεσμα
 

Galaher

member
Δημοσιεύσεις
1.667
Ηλικία
45
Περιοχή
Αθηνα
Μοτοσυκλέτα
Bmw f 650 gs
Aprilia sr 200 gt
Όνομα
ΚΩΣΤΑΣ
Περιοχή
Αχαρναι

«Λιμανάκια»: Ξεκίνησαν εργασίες ασφαλτόστρωσης​

View attachment 29696

Αποκατάσταση του οδοστρώματος ενός από τα πλέον πολυσύχναστα, αλλά και επικίνδυνα σημεία του Αττικού οδικού δικτύου, ξεκινά σήμερα, στα πλαίσια ευρύτερων έργων οδοποιίας.​


Αρχισαν σήμερα, Δευτέρα 29 Μαρτίου, εργασίες ασφαλτόστρωσης και αποκατάστασης του οδοστρώματος σε ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο τμήμα της παραλιακής λεωφόρου, αυτό μεταξύ της Βουλιαγμένης και της Βάρκιζας.

Οι εργασίες υλοποιούνται στο πλαίσιο του μεγάλου έργου βελτίωσης και της περιοδικής συντήρησης υποδομών στο πρωτεύον αστικό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 15 εκ. ευρώ.

Με τη συγκεκριμένη εργολαβία θα γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις σε σημαντικούς οδικούς άξονες της Περιφέρειας Αττικής όπως η παραλιακή λεωφόρος, η λεωφόρος Κηφισίας, η λεωφόρος Μεσογείων και η λεωφόρος Κατεχάκη .

Ειδικότερα, επιλέχθηκε οι εργασίες να ξεκινήσουν από ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο τμήμα της παραλιακής λεωφόρου, αυτό μεταξύ Βουλιαγμένης και Βάρκιζας προκειμένου να γίνουν έργα αποκατάστασης του οδοστρώματος, το οποίο δεν έχει λάβει καμία συντήρηση για δεκαετίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια από τις πλέον πολυσύχναστες οδικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου να λειτουργεί πλημμελώς, καθώς ο ασφαλτοτάπητας αφενός δεν φέρει την απαιτούμενη αντιολισθηρότητα και αφετέρου σε διάφορα σημεία του, παρουσιάζει διαβρώσεις και φθορές.

Οι εργασίες ξεκινούν από τη συμβολή της παραλιακής με την οδό Πανός στον Δήμο Βουλιαγμένης και θα περατωθούν στην συμβολή της με την οδό Βασιλέως Κωσταντίνου στη Βάρκιζα. Συγκεκριμένα οι εργασίες θα γίνουν σε μήκος 4800 m, που αντιστοιχούν σε 67.500 m² οδοστρώματος.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά: «Εστιάζουμε στην καλύτερη θωράκιση της οδικής ασφάλειας με έμφαση σε ιδιαιτέρως επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής, που δεν έχουν συντηρηθεί εδώ και δεκαετίες. Προτεραιότητά μας η μεγιστοποίηση των επιπέδων οδικής ασφάλειας στην Αττική αλλά και να καταστήσουμε έναν από τους πλέον επικίνδυνους οδικούς άξονες της Αθήνας - την παραλιακή λεωφόρο από τη Βουλιαγμένη μέχρι το Σούνιο - σε έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό αυτοκινητόδρομο αφού πέραν της συγκεκριμένης ασφαλτόστρωσης υλοποιείται ήδη μελέτη η οποία θα επιδείξει τα σημεία υψηλής επικινδυνότητας καθώς και τα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα τα οποία θα ληφθούν προκειμένου αυτή να αρθεί».

Πηγή: Autotriti
Το θεμα είναι ότι σε 4 με 5 χρονια θα είναι χειροτερη από ότι ήταν που είχε πάνω από 20 χρόνια έτσι
 

Neos

member
Δημοσιεύσεις
729
Ηλικία
42
Περιοχή
Μαρκόπουλο - Πόρτο Ράφτη
Μοτοσυκλέτα
Honda VFR400R-NC21, 2* VFR400R-NC30, RVF400R-NC35, VTR1000SP2-SC45, VFR750F-RC36, AX1-250, VTR1000F-Firestorm
Όνομα
Μιχαήλ
Endo με taxi, στις φωτό από το θέμα του bikeit ΔΕΝ είναι η Βάρης Κορωπίου που λέει το κείμενο.
 
Top Bottom