CIV Classic.

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.324
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πρωτάθλημα Youngtimers: Με μοτοσυκλέτες 20 ετών και άνω​

Που αλλού, στην Ιταλία​




Στη γειτονική χώρα ο κόσμος τρέφει μια τρομερή αγάπη για τις μοτοσυκλέτες, ανεξαρτήτως κυβισμού, κατηγορίας και φυσικά, έτος κατασκευής

Μετά τα track day, αφιερωμένα σε μοτοσυκλέτες του παρελθόντος, η Ιταλική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας διοργανώνει το CIV Classic. Κάπως έτσι λοιπόν, το τρομερά ανταγωνιστικό Ιταλικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας εμπλουτίζεται από φέτος με μια ακόμη κατηγορία στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν μοτοσυκλέτες τουλάχιστον 20 ετών.
Το CIV Classic περιλαμβάνει έξι ραντεβού ενώ οι κατηγορίες μοτοσυκλετών είναι 16! Για να συμμετάσχει μια μοτοσυκλέτα θα πρέπει να είναι πιστοποιημένη και εγγεγραμμένη στο μητρώο της FMI, ενώ η κατηγορία με τις περισσότερες συμμετοχές είναι αυτή με μοτοσυκλέτες της δεκαετίας του 1980 και 1990. Οι αναβάτες θα πρέπει να είναι μεταξύ 18 και 75 ετών, ενώ μεταξύ των πιο συναρπαστικών κατηγοριών είναι το Πρωτάθλημα Ιταλίας GP 2T, το μοναδικό στην Ιταλία για δίχρονες 125 και 250cc μοτοσυκλέτες, το Moto Guzzi Fast Endurance Trophy (στο οποίο είχαμε αναφερθεί εδώ), το Lightwin Trophy, κ.α.
Ο πρόεδρος της FMI, Giovanni Copioli δήλωσε ότι «πρόκειται για μια επιλογή που ανταποκρίνεται στη λογική και το αίτημα πολλών αναβατών να συνεχίσουν να αγωνίζονται ανεξαρτήτως της μοτοσυκλέτας ή της ηλικίας της. Το CIV Classic είναι η απόδειξη ότι η καινοτομία στην παράδοση είναι η καλύτερη επιλογή για να αντιμετωπίσεις το μέλλον».
Αναλυτικότερα, το αγωνιστικό καλεντάρι είναι:
14 και 15 Μαΐου, Vallelunga. διπλός αγώνας
12 Ιουνίου, Varano
17 Ιουλίου, Cremona
28 Αυγούστου, Mugello (κλάψτε ελεύθερα)
18 Σεπτεμβρίου, Magione
15 και 16 Οκτωβρίου, Misano
(15/10 Fast Endurance μόνο, με νυχτερινό αγώνα 90 λεπτών).

Πηγη https://2wo.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.324
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

To Moto Guzzi Fast Endurance Trophy ετοιμάζεται για τη σεζόν 2024​







Το Τρόπαιο με ομάδες δύο αναβατών με Moto Guzzi V7 και εκκινήσεις σε στυλ Le Mans ξεκινά τον Μάιο με εμπλουτισμένο πρόγραμμα.
Η αγωνιστική σεζόν του Moto Guzzi Fast Endurance Trophy έκλεισε το 2023 με ρεκόρ συμμετοχών καθώς 36 ομάδες με 72 αναβάτες στήνονταν στην εκκίνηση κάθε αγώνα με τις V7 που προετοιμάζονται με το αγωνιστικό κιτ της GCorse και τα λάστιχα Pirelli Phantom Sportscomp RS.

Η μεγάλη είδηση του 2024 είναι οι αγώνες σπριντ που θα λάβουν χώρα στην πίστα του Varano στις 7 Ιουλίου. Στους σύντομους αγώνες των 12 γύρων οι δύο αναβάτες κάθε ομάδας δε θα εναλλάσσονται στη σέλα των V7, όπως στους κανονικούς αγώνες του Fast Endurance, μα θα τρέχουν ταυτόχρονα, ενώ στη βαθμολογία θα προστίθεται οι βαθμοί και των δύο για την τελική επίδοση της ομάδας.
02 moto guzzi fast endurance

Το πρόγραμμα του 2024 περιλαμβάνει έξι αγώνες σε τέσσερεις ιταλικές πίστες, ξεκινώντας με διπλό αγώνα στις 4 και 5 Μαΐου στη Vallelunga με διάρκεια 60 λεπτών. Ακολουθεί στις 9 Ιουνίου ο αγώνας "mini endurance" 90 λεπτών στην Cremona, στις 7 Ιουλίου στη Varano θα ντεμπουτάρουν οι sprint κούρσες, ενώ το μεγάλο φινάλε θα δοθεί στο Misano με διπλό αγώνα στις 12 και 13 Οκτωβρίου. Εκεί μάλιστα ο πρώτος αγώνας 90 λεπτών (Σάββατο 12/10) θα γίνει νύχτα υπό το φως των προβολέων, ενώ ο τελευταίος την Κυριακή θα έχει διάρκεια 60 λεπτών.

Οι εγγραφές για το Moto Guzzi Fast Endurance Trophy 2024 θα γίνονται δεκτές ως τις 14 Απριλίου και μάλιστα προσφέρεται μειωμένη τιμή €1,750 ανά ομάδα για όλη τη σεζόν.

Οι συμετέχοντες θα πρέπει να είναι μέλη της ιταλικής ομοσπονδίας FMI και να διαθέτουν αγωνιστική άδειά της, ενώ μπορούν να εκμεταλλευτούν και έκπτωση €1,000 για την αγορά ενός Moto Guzzi V7 Stone για το Τρόπαιο.
05 moto guzzi fast endurance

Η μετατροπή του V7 για αγωνιστική χρήση γίνεται με το GCorse Racing Kit της εταιρείας των αδελφών Guareschi και περιλαμβάνει μπροστινό φέρινγκ, κλιπόν, ολόσωμη εξάτμιση, ψηλότερα μαρσπιέ, μονόσελο, number plates, cartridge για το πιρούνι και ανάλογο κιτ για τα αμορτισέρ, κιτ βαλβίδων εισαγωγής από τιτάνιο, ειδική χαρτογράφηση για τον κινητήρα, μεγαλύτερο μπροστινό δίκο και αγωνιστικά τακάκια.
Το ολοκληρωμένο κιτ κοστίζει €4,995 και μπορείτε να το βρείτε επικοινωνώντας με τη Guareschi Moto στο email info@guareschimoto.it.
 
Top Bottom