ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ?

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Τι ήταν τα γιουσουφάκια;​

Μια ακόμα σκοτεινή ιστορία πίσω από μια λέξη​

Σήμερα έμαθα: Τι ήταν τα γιουσουφάκια;

Η λέξη χρησιμοποιείται σήμερα σε πολλές περιπτώσεις για να δηλώσει την απόλυτη υποταγή ενός ανθρώπους σε κάποιον άλλον, συνήθως ισχυρότερο. Ωστόσο, τα γιουσουφάκια υπήρξαν στην ιστορία και συγκεκριμένα στην Οθωμανική Αυτoκρατορία. Τι ήταν λοιπόν τα γιουσουφάκια;​

Τα γιουσουφάκια ήταν τα μέλη των αντρικών χαρεμιών του Σουλτάνου, των πασάδων και των λοιπών αφεντάδων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αποτελούνταν από έφηβα αγόρια κατά κύριο λόγο, τα οποία όταν μεγάλωναν λίγο διορίζονταν σε διάφορες υπηρεσίες ή αν δεν είχαν ικανότητες, τους δινόταν στέγη και τροφή. Σε αρκετές περιπτώσεις παντρεύονταν τα κορίτσια του χαρεμιού.

Οι Οθωμανοί είτε άρπαζαν τα αγόρια από τους κατακτημένους λαούς για να τα βάλουν στο χαρέμι τους, ενώ οι ίδιοι οι Οθωμανοί, επειδή αυτό ήταν κοινωνικά αποδεκτό, προετοίμαζαν πολλές φορές τα παιδιά τους με βάναυσο τρόπο, για να μπουν στο χαρέμι και να έχουν εξασφαλισμένη ζωή.

Τα γιουσουφάκια ικανοποιούσαν σeξουαλικά τον αφέντη και έκαναν ότι άλλο μπορούσαν για να τον ευχαριστήσουν. Τραγουδούσαν, χόρευαν, έκαναν αέρα και του γέμιζαν την πiπα που κάπνιζε. Και αυτά γίνονταν μόνο όσο ήταν ανήλικα αυτά τα αγόρια, αφού όταν ενηλικιώνονταν δεν χρειάζονταν πλέον, αφού θα βρίσκονταν και άλλα έφηβα αγόρια να κάνουν το ίδιο.

Ο Τούρκος καθηγητής Αϊχάν Σονγκάρ, αναφέρεται στα γιουσουφάκια ως ένα από τα πιο απτά παραδείγματα παιδεραστίας. Υπήρχαν οθωμανικές οικογένειες που για να βγάλουν τα προς το ζειν, προετοίμαζαν με ανείπωτους τρόπους το παιδί ώστε να συνηθίσει και να είναι έτοιμο για να γίνει γιουσουφάκι. Άλλωστε απ’ ότι φαίνεται η παιδοφιλία ήταν εγκεκριμένη στην οθωμανική κουλτούρα, ειδικά τον 17ο και τον 18ο αιώνα.

Πολλοί Έλληνες γονείς κατά την Τουρκοκρατία, αν είχαν την οικονομική δυνατότητα, φυγάδευαν τους νεαρούς γιους τους στο εξωτερικό για να μην καταλήξουν στο χαρέμι του πασά. Ένας από τους ιδρυτές της Φιλικής Εταιρείας, ο Αθανάσιος Τσακάλωφ, γλίτωσε την τελευταία στιγμή και αυτός ήταν ο λόγος που κατέληξε στην Οδησσό.

Κάποιοι γονείς μάλιστα προτιμούσαν να βλάψουν τα παιδιά τους παρά εκείνα να καταλήξουν στο χαρέμι, είτε ήταν αγόρια είτε ήταν κορίτσια. Τα γιουσουφάκια λοιπόν ήταν αυτά τα νεαρά αγόρια που υποτάσσονταν πλήρως στις διαταγές του αφέντη τους, σηματοδοτώντας ένα ακόμα πολύ σκοτεινό κεφάλαιο της ανθρώπινης ιστορίας.

Γ@μ@τ το BcdefBcdefBcdefBcdef
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Οι ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου​

Από τον Ρονάλντο μέχρι τον Νεϊμάρ​

Οι ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Η μετακίνηση του Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία το 2017 πλήρωσε τη ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιο που είχε ο Βραζιλιάνος σταρ με τη Μπαρτσελόνα, αποτελεί τη κορυφαία μεταγραφή στην ιστορία, με κόστος 226 εκατομμύρια ευρώ.​

Είναι όμως έτσι; Μια μελέτη του PlayRatings -όπως αναφέρει η ιταλική αθλητική εφημερίδα «Corriere dello sport»- σχετικά με τις πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία, κάνοντας μετρήσεις σύμφωνα με την τρέχουσα αποτίμηση κι αφαιρώντας τον πληθωρισμό, καταλήγει σε διαφορετικό συμπέρασμα.
Αρκεί να σημειωθεί ότι η μετακίνηση του Νεϊμάρ στους Παριζιάνους βρίσκεται μόλις στην όγδοη –και τελευταία- θέση της σχετικής λίστας!

Αυτές είναι σύμφωνα με τη μελέτη οι κορυφαίες μεταγραφές στην ιστορία:​

  • Ρονάλντο – Από τη Μπαρτσελόνα στην Ίντερ το 1997 αντί 28 εκατομμύρια ευρώ. Τρέχουσα αξία 433 εκατομμύρια ευρώ.
  • Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα – Από τη Μπαρτσελόνα στη Νάπολι το 1984 αντί 6,84 εκαομμύρια ευρώ. Τρέχουσα αξία 342 εκατομμύρια ευρώ.
  • Μισέλ Πλατινί – Από τη Σέντ Ετιέν στη Γιουβέντους το 1982 αντί 3,42 εκατομμύρια ευρώ. Τρέχουσα αξία 336 εκατομμύρια ευρώ.
  • Κριστιάν Βιέρι – Από τη Λάτσιο στην Ίντερ το 1999 αντί 46 εκατομμύρια ευρώ. Τρέχουσα αξία 336 εκατομμύρια ευρώ
  • Μάρκο Φαν Μπάστεν – Από τον Άγιαξ στη Μίλαν το 1987 αντί 1,14 εκατομμύρια ευρώ. Τρέχουσα αξία 329 εκατομμύρια ευρώ.
  • Γκαμπριέλ Ομάρ Μπατιστούτα – Από τη Φιορεντίνα στη Ρόμα το 2000 αντί 36 εκατομμύρια ευρώ. Τρέχουσα αξία 281 εκατομμύρια ευρώ.
  • Γκονσάλο Ιγκουαΐν – Από τη Νάπολι στη Γιουβέντους το 2016 αντί 90 εκατομμύρια ευρώ. Τρέχουσα αξία 264 εκατομμύρια ευρώ.
  • Νεϊμάρ – Από τη Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν το 2017 αντί 226 εκατομμύρια ευρώ. Τρέχουσα αξία 226 εκατομμύρια ευρώ.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

«Ο δολοφόνος των μπικίνι» : Το «ερπετό» που μεταμφιεζόταν για να προσελκύσει τα θύματά του​

Ο πιο άγριος serial killer των παιδιών των λουλουδιών​

«Ο δολοφόνος των μπικίνι» : Το «ερπετό» που μεταμφιεζόταν για να προσελκύσει τα θύματά του

Ένας Γάλλος κατά συρροή δολοφόνος γνωστός ως The Serpent (το Ερπετό), που καταδικάστηκε για πολλές δολοφονίες τουριστών στην Ασία τη δεκαετία του 1970, επέστρεψε στη Γαλλία αφού αποφυλακίστηκε στο Νεπάλ.​


Ο Charles Sobhraj, 79 ετών, αφέθηκε ελεύθερος το Δεκέμβριο του 2022, μετά την απόφαση του δικαστηρίου υπέρ της ηλικίας και της καλής συμπεριφοράς του. Πέρασε 19 χρόνια στη φυλακή στο Νεπάλ για τη δολοφονία δύο Βορειοαμερικανών το 1975. Απελάθηκε στη Γαλλία και σύμφωνα με πληροφορίες του απαγορεύτηκε να επιστρέψει στο Νεπάλ για τουλάχιστον 10 χρόνια.

Ο Sobhraj είχε κυνηγήσει ως επί το πλείστον νεαρούς δυτικούς ταξιδιώτες στο μονοπάτι των χίπις στην Ινδία και την Ταϊλάνδη.

Ο διαβόητος δολοφόνος, του οποίου η ιστορία διαδραματίστηκε στο τηλεοπτικό δράμα The Serpent, εξέτιε ταυτόχρονα δύο ποινές, κάθε 20 χρόνια, στην πρωτεύουσα του Νεπάλ, Κατμαντού, για τη δολοφονία μιας Αμερικανίδας, το 1975, της Connie Jo Bronzich και του Καναδού φίλου της ταξιδιώτη, Laurent Carriere.

Είχε καταδικαστεί σε δύο ξεχωριστές δίκες - η πιο πρόσφατη το 2014, όταν στάλθηκε σε φυλακή υψίστης ασφαλείας για τη δολοφονία του Carriere.
Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο του Νεπάλ διέταξε την απελευθέρωση του Sobhraj, αφού η νομική του ομάδα κατέθεσε επιτυχώς μια αναφορά ισχυριζόμενη ότι θα έπρεπε να του παραχωρηθεί η ποινή φυλάκισής του για λόγους υγείας.

Μια διάταξη του νόμου του Νεπάλ επιτρέπει επίσης την απελευθέρωση κρατουμένων που έχουν δείξει καλό χαρακτήρα και έχουν συμπληρώσει το 75% της φυλάκισής τους.

«Η συνεχής κράτηση του στη φυλακή δεν συνάδει με τα ανθρώπινα δικαιώματα του κρατούμενου», αναφέρει η ετυμηγορία, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, αναφέροντας την τακτική θεραπεία για καρδιακές παθήσεις ως έναν άλλο παράγοντα για την αποφυλάκισή του. Έκανε εγχείρηση καρδιάς το 2017.

Σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο πριν από την αναχώρησή του, ο Sobhraj είπε ότι αισθάνεται «υπέροχα» που του δόθηκε η ελευθερία, αλλά θα ζητούσε νομική δράση κατά της κυβέρνησης του Νεπάλ.

Το Sobhraj έχει συνδεθεί με περισσότερες από 20 δολοφονίες μεταξύ 1972 και 1982, κατά τις οποίες τα θύματα ναρκώθηκαν, στραγγαλίστηκαν, ξυλοκοπήθηκαν ή κάηκαν.

Ονομάστηκε The Serpent ή the Bikini Killer για την ικανότητά του στις παραπλανητικές μεταμφιέσεις, την ικανότητα να δραπετεύει από τη φυλακή και την τάση να στοχεύει νεαρές γυναίκες.

Πριν από τις δύο καταδίκες του στο Κατμαντού, ο Sobhraj είχε ήδη περάσει δύο δεκαετίες στη φυλακή στην Ινδία για τη δηλητηρίαση ενός λεωφορείου με Γάλλους τουρίστες.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κατάφερε για λίγο να δραπετεύσει από τη φυλακή ναρκώνοντας τους δεσμοφύλακες. Αργότερα ισχυρίστηκε ότι η απόδραση ήταν ένα τέχνασμα για να παραταθεί η ποινή του και να αποφύγει την έκδοσή του στην Ταϊλάνδη, όπου καταζητείται για πέντε ακόμη φόνους.

Οι αρχές της Ταϊλάνδης είχαν εκδώσει ένταλμα εναντίον του στα μέσα της δεκαετίας του 1970 με την κατηγορία της ναρκωτικών και τη δολοφονία έξι γυναικών, μερικές από τις οποίες βρέθηκαν νεκρές σε μια παραλία κοντά στην πόλη-θέρετρο της Πατάγια.
Μετά την απελευθέρωσή του από την Ινδία το 1997, ο Sobhraj επέστρεψε στη Γαλλία όπου ζούσε στο Παρίσι και έδωσε αμειβόμενες συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους.

Επέστρεψε όμως στο Νεπάλ και συνελήφθη για τη δολοφονία του Bronzich το 2003 αφού τον εντόπισε ένας δημοσιογράφος σε ένα καζίνο στο Κατμαντού.

Πηγη www.e-daily.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Τι συμβαίνει όταν πεθαίνουν οι φάλαινες;​

Το φαινόμενο που ονομάζεται «whale fall»​

Τι συμβαίνει όταν πεθαίνουν οι φάλαινες;


Όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί φτάνουν κάποια στιγμή στο τέλος της ζωής τους. Κάτι που συμβαίνει και στις φάλαινες. Αλλά τι γίνεται όταν συμβεί το μοιραίο; Σε σπάνιες περιπτώσεις οι φάλαινες ξεβράζονται σε κάποια ακτή, αλλά το πιο συχνό φαινόμενο είναι αυτό που ονομάζεται «whale fall» δηλαδή κάτι σαν «πτώση της φάλαινας».​

Και τι σημαίνει; Αυτό που καταλάβατε. Το σώμα της καταλήγει στον πάτο κάποιου ωκεανού. Και αυτό σημαίνει πως τα πτωματοφάγα πλάσματα που βρίσκονται σε μεγάλα βάθη θα ετοιμαστούν για ένα μεγάλο φαγοπότι. Δεν είναι γιατί απλά θα φάνε και θα φύγουνε. Θα δημιουργηθεί μια διαρκής πηγή τροφής για το συγκεκριμένο οικοσύστημα, όπου η οποιαδήποτε τροφή δεν βρίσκεται και πολύ εύκολα.

Όταν η φάλαινα πεθάνει, μπορεί να επιπλέει για λίγες ημέρες αλλά τελικά το πτώμα της θα βυθιστεί. Πρόκειται για ένα από τα πιο παχιά πλάσματα του πλανήτη, με αποθηκευμένο λίπος, με τα σώματά τους να θέλουν χρόνο για να αποσυντεθούν, μια διαδικασία που είναι έτσι κι αλλιώς πιο αργή στα βαθιά κρύα νερά του ωκεανού. Οι «έκπτωτες φάλαινες» λοιπόν, προσφέρουν στα οικοσυστήματα στα οποία προσγειώνονται τροφή που διαρκεί για αρκετό καιρό.

Ακόμα και ο σκελετός της μπορεί να γίνει σπίτι για πολλούς οργανισμούς. Είναι δύσκολο να δεις το φαινόμενο. Οι επιστήμονες θεωρούν τυχερούς τους εαυτούς τους αν τύχει να ανακαλύψουν κάποιο παράδειγμα του φαινομένου. Από το οποίο μπορούν να τραφούν μικρόβια του βυθού, χταπόδια, χέλια, καβούρια και πολλά άλλα πλάσματα. Η φύση άλλωστε έχει φροντίσει για όλα. Έτσι δεν είναι;
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Γιατί οι γάτες κάνουν τόση φασαρία όταν ζευγαρώνουν​

Μια επίπονη διαδικασία​

Σήμερα έμαθα: Γιατί οι γάτες κάνουν τόση φασαρία όταν ζευγαρώνουν


Αν ποτέ έχετε βρεθεί κοντά σε γάτες που ζευγαρώνουν, ίσως να νομίζατε ότι πιο πιθανό είναι να τσακώνονται και να μαλώνουν, παρά να γίνονται τρυφερές μεταξύ τους. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και αντίδρασης.​

Για κάποιες γάτες, οι φωνές ξεκινούν πριν ακόμα καν ζευγαρώσουν. Οι θηλυκές γάτες μπορούν να φτάσουν σε περίοδο ζευγαρώματος από τους 5 μήνες ζωής τους κιόλας. Όταν βρίσκονται σε περίοδο αναπαραγωγής, η συμπεριφορά τους αλλάζει και υπάρχουν σημάδια που δείχνουν κάτι τέτοιο. Ακόμα και το ουρλιαχτό, αποτελεί έναν τρόπο να προσελκύσουν τις αρσενικές γάτες.

Η ωορρηξία στις γάτες δεν συμβαίνει αλλά προκαλείται. Δηλαδή, οι ωοθήκες τους δεν διεγείρονται ώστε να απελευθερώσουν ωάρια αν δεν συμβεί η πράξη της αναπαραγωγής. Αυτή η διέγερση γίνεται με το πeος του αρσενικού γάτου, το οποίο έχει αγκαθωτές ακίδες, που ξύνουν οδυνηρά τον κόλπο της θηλυκής γάτας κατά τη σeξουαλική πράξη. Εξού λοιπόν και οι κραυγές.

Βέβαια, είναι πιθανόν να υπάρξει κει τσακωμός ταυτόχρονα, με τη θηλυκή γάτα πολλές φορές να προσπαθεί να επιτεθεί στην αρσενική και να τρέξει μακριά του, ενώ εκείνη θα την κρατά γερά από το λαιμό με τα δόντια της.

Το ζευγάρωμα λοιπόν είναι μια επίπονη διαδικασία για την θηλυκή γάτα για πολλούς λόγους, οπότε είναι απολύτως λογική η φασαρία που κάνουν κατά το ζευγάρωμα.

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Το φεστιβάλ ‑ εφιάλτης: Όσο το θέαμα κορυφωνόταν, άρχισαν τα τροχαία ατυχήματα και οι θάνατοι​

Παρά τις καλές προθέσεις όλα πήγαν στραβά​

Το φεστιβάλ ‑ εφιάλτης: Όσο το θέαμα κορυφωνόταν, άρχισαν τα τροχαία ατυχήματα και οι θάνατοι


Το Balloonfest ’86 έχει μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο καταστροφικά διαφημιστικά fundraising κόλπα! Στο Κλίβελαντ του Οχάιο, η United Way σχεδίαζε να απελευθερώσει πάνω από ένα εκατομμύριο μπαλόνια στον αέρα, κάτι που θα έθεσε παγκόσμιο ρεκόρ. Η ιδέα φαινόταν διασκεδαστική και αβλαβής - αλλά στην πραγματικότητα, έγινε ο χειρότερος εφιάλτης της πόλης.​


Η προετοιμασία για το Balloonfest κράτησε έξι μήνες. Οι εργάτες κατασκεύασαν μια μεγάλη κατασκευή για να κρατούν τα μπαλόνια - ήταν τριώροφη και είχε το μέγεθος ενός οικοπέδου. Στο εσωτερικό, 2.500 εθελοντές άρχισαν να δουλεύουν, γεμίζοντας πάνω από 1,4 εκατομμύρια μπαλόνια με ήλιο. Ήταν ένα συντριπτικό θέαμα να το δεις, αλλά τίποτα σε σύγκριση με την ημέρα της μοιραίας απελευθέρωσής τους.

Στις 27 Σεπτεμβρίου 1986, μεγάλο πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει την εκδήλωση του Balloonfest. Ήταν ένα θέαμα από την αρχή. Σύννεφα από μπαλόνια ανέβηκαν στα ύψη και γύρω από τα κτίρια. Οπτικά, ήταν μια εξαιρετική επιτυχία - αλλά ένα μέτωπο αέρα και βροχόπτωσης ώθησε τα μπαλόνια προς το έδαφος πριν προλάβουν να ξεφουσκώσουν. Ακολούθησε χάος.

Καθώς τα μπαλόνια άρχισαν να πέφτουν δεξιά και αριστερά στην πόλη και πέρα από αυτήν, έγιναν περιβαλλοντικός κίνδυνος και έθεσαν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή. Όχι μόνο έφραξαν τις πλωτές οδούς, αλλά αποσπούσαν επίσης την προσοχή των οδηγών που έπρεπε να στρίψουν γύρω τους στο δρόμο. Ως αποτέλεσμα, υπήρξαν πολλές τροχαίες συγκρούσεις και χρειάστηκε μια μπουλντόζα για να απομακρύνει σωρούς από μπαλόνια. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό.

Την ημέρα του συμβάντος, δύο ψαράδες αναφέρθηκαν ως αγνοούμενοι, ο Raymond Broderick και ο Bernard Sulzer. Αν και οι διασώστες κατάφεραν να εντοπίσουν το σκάφος τους, το «πεδίο αστεροειδών» των μπαλονιών τους έκανε δύσκολο να φτάσουν στην περιοχή.
Όλα τα επιπλέοντα μπαλόνια έκαναν αδύνατο να δουν τους ψαράδες στο νερό. Το Λιμενικό δεν είχε άλλη επιλογή από το να ματαιώσει την έρευνά του. Λίγο καιρό αργότερα, τα σώματα του Broderick και του Sulzer ξεβράστηκαν στην ακτή.

Τελικά, το Balloonfest ’86 ήταν μια αποτυχία παντού. Αν και έσπασε το ρεκόρ για τη «μεγαλύτερη μαζική απελευθέρωση μπαλονιού ποτέ», ο έρανος έχασε χρήματα και δύο άνδρες έχασαν τραγικά τη ζωή τους. Έκανε επίσης τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες να αλλάξουν τα πρότυπα τους. Λόγω της ζημίας που προκλήθηκε, δεν μετρούν πλέον γεγονότα που βλάπτουν το περιβάλλον.

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο Έλληνας κομμωτής που μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες το 1976​

Κούρευε για πάνω από 96 ώρες συνεχόμενα!​

Ο Έλληνας κομμωτής που μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες το 1976


Στις 26 Ιουνίου 1976, ένας Έλληνας κομμωτής κερδίζει μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Για τέσσερα συνεχόμενα μερόνυχτα, δηλαδή περίπου 100 ώρες, ο Χρήστος Αγγελόπουλος κούρευε αδιάκοπα, μέχρι που έπεσε λιπόθυμος από την εξάντληση.​


Ο Χρήστος Αγγελόπουλος καταγόταν από την Τρίπολη όπου και μεγάλωσε και ανακάλυψε πολύ νωρίς την αγάπη του για την κομμωτική. Έτσι άρχισε τις σπουδές του στην Αθήνα, πήρε υποτροφία για την Διεθνή Ακαδημία Κομμωτικής Τέχνης της Λωζάνης, ενώ ολοκλήρωσε τη μετεκπαίδευσή του στο Παρίσι και στο Μιλάνο.



Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, αποφάσισε να ανοίξει το δικό του ανδρικό κομμωτήριο στην Αθήνα. Ήταν από τους πρώτους που έκαναν ένα τόσο τολμηρό βήμα, καθώς μέχρι τότε οι άντρες πήγαιναν για κούρεμα στα μπαρμπέρικα και τα κομμωτήρια ήταν κέντρα καλλωπισμού για τις γυναίκες κυρίως.

Ωστόσο, η καινοτόμα ιδέα του Χρήστου Αγγελόπουλου τον δικαίωσε. Άνοιξε το κομμωτήριό του το 1974 στο κέντρο της πρωτεύουσας και σε σύντομο χρονικό διάστημα οι Αθηναίοι έγιναν θαμώνες του κομμωτηρίου του. Αργότερα, σε συνέντευξή του είχε πει πως πολλοί άντρες ζητούσαν περμανάντ ή βάψιμο μαλλιών, απλώς ήταν κάτι που δε συζητιόταν λόγω του κοινωνικού και σεξιστικού στίγματος.



Η ιδέα για το Γκίνες του ήρθε μια μέρα που είδε στην τηλεόραση ότι ένας Ιταλός με το όνομα Πίνο Αμάτο είχε καταφέρει μέσα σε 83 ώρες να κουρέψει 200 άτομα. Ο Αγγελόπουλος το είδε ως πρόκληση.
Στις 21 Ιουνίου του 1976 ήταν όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η διαδικασία. Έξω από το κομμωτήριο του στην οδό Αριστοτέλους είχε κρεμάσει μία ανακοίνωση που ενημέρωνε ότι για τις επόμενες μέρες θα προσέφερε τις υπηρεσίες του δωρεάν, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, σε όποιον ήθελε να κουρευτεί.

Την προσπάθειά του κατέγραφαν συνεχώς εγχώρια και διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, ενώ στο κομμωτήριο βρισκόταν διαρκώς και ένας αθλητικός ιατρός που τσέκαρε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους σφυγμούς και τα αντανακλαστικά του. Ο Αγγελόπουλος ξεκίνησε νωρίς τη Δευτέρα να κουρεύει τους εθελοντές και σταμάτησε τα ξημερώματα της Κυριακής, λιποθυμώντας από εξάντληση, ενώ ένα ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Στόχος του ήταν να συμπληρώσει 100 ώρες, όμως η εξάντληση, η πείνα και η αϋπνία τον νίκησαν στις 97.

Μέσα σε 97 ώρες και 15 λεπτά κατόρθωσε να κουρέψει συνεχόμενα 274 άτομα και να νικήσει τον Ιταλό προκάτοχό του.

Μετά τη διεθνή αναγνώριση συνέχισε να εργάζεται κανονικά και να εξελίσσεται ενώ σήμερα, την ιστορική επιχείρηση έχουν αναλάβει οι δύο γιοι του, που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τα βήματα του πατέρα τους και να συνεχίσουν το έργο του.


Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η διάσημη συγγραφέας που στάθηκε αφορμή για να πέσει η κυβέρνηση​

Στάθηκε αφορμή για να ανατραπεί η σοσιαλδημοκρατία μετά από 44 χρόνια​

Η διάσημη συγγραφέας που στάθηκε αφορμή για να πέσει η κυβέρνηση


Το επίτευγμα της Astrid Lindgren είναι μοναδικό και σημαντικό. Ήταν μια αφοσιωμένη ουμανίστρια και ένα άτομο που σκεφτόταν για τον εαυτό της και τους άλλους.​



Αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των παιδιών, για την ισότητα, την οικολογία και την ευημερία των ζώων, καθώς και κατά της βίας και της καταπίεσης. Υπερασπίστηκε τις πεποιθήσεις της τόσο με θάρρος και σοβαρότητα, όσο και με χιούμορ και αγάπη.

Η Astrid Anna Emilia Lindgren γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 1907 στο αγρόκτημα Näs έξω από το Vimmerby, στην κομητεία Småland, και πέθανε στις 28 Ιανουαρίου 2002 στο σπίτι της στο Dalagatan 46 στη Στοκχόλμη. Έγραψε 34 πεζά βιβλία και 41 εικονογραφημένα βιβλία, που όλα μαζί έχουν πουλήσει 170 εκατομμύρια αντίτυπα και έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 100 γλώσσες!

Η Pippi Longstocking (Πίπη, η φακιδομύτη) γεννήθηκε για πρώτη φορά σε ένα κρεβάτι ασθενούς. Η κόρη της Astrid Lindgren, Karin, ήταν άρρωστη και ζήτησε από τη μητέρα της να της πει για την Pippi Långstrump, όπως είναι το σουηδικό όνομά της. Δεν ήξεραν ότι μόλις είχε γεννηθεί μία παγκόσμια σούπερ σταρ. Πολλές ιστορίες για την Pippi αργότερα, η Lindgren τις έγραψε για τα δέκατα γενέθλια της Karin.

«Δεν νομίζω ότι σχεδίαζε μια επανάσταση, αλλά συνέβη»​



Σε ηλικία 68 ετών υπέβαλε ένα άρθρο γνώμης στη σουηδική καθημερινή εφημερίδα με θέμα ένα κενό στο σουηδικό φορολογικό σύστημα, το οποίο σήμαινε ότι, ως αυτοαπασχολούμενη συγγραφέας, έπρεπε να πληρώσει φόρο 102 τοις εκατό για το εισόδημά της. Έγραψε το κομμάτι σε στυλ παραμυθιού, το «Pomperipossa in Monismania» – που δημοσιεύτηκε το 1976 – έγινε πρωτοσέλιδη είδηση και οδήγησε όχι μόνο σε μια αλλαγή στον φορολογικό νόμο, αλλά στο να αλλάξει ολόκληρη η κυβέρνηση μετά από 44 συναπτά έτη.



Η Lena Törnqvist, μια σύμβουλος της Astrid Lindgren που ήταν υπεύθυνη του αρχείου Astrid Lindgren στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Σουηδίας (Kungliga biblioteket), σχολιάζει τον αντίκτυπο της γνώμης του Lindgren: «Δεν νομίζω ότι σχεδίαζε μια επανάσταση, αλλά συνέβη», λέει.
Εκτός από το συγγραφικό της έργο, η Lindgarden έγινε γνωστή για τους αγώνες που έκανε σε ανθρωπιστικό επίπεδο κι έχει τιμηθεί στη χώρα της με μνημεία, αγάλματα, μουσεία, ακόμα και θεματικό πάρκο.

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η «κακή» νυχτερίδα εξοικονομεί δισεκατομμύρια δολάρια στη βιομηχανία τροφίμων​

Όλα τα πλάσματα είναι σημαντικά για το οικοσύστημα​

Η «κακή» νυχτερίδα εξοικονομεί δισεκατομμύρια δολάρια στη βιομηχανία τροφίμων


Πρόκειται για ένα από τα πιο παρεξηγημένα πλάσματα στον κόσμο. Θεωρείται πολλές φορές σύμβολο του κακού και των ασθενειών, σε πολλά μέρη. Τα τελευταία 50 χρόνια, πολλές επιδημίες το δείχνουν ως τον αρχικό υπαίτιο. Όπως και για τον κορωνοϊό, Ωστόσο, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ανθρώπινη εισβολή στα εδάφη του, είτε για εμπορικές φάρμες, είτε για χωράφια καλλιέργειας.​


Οι νυχτερίδες είναι για τον άνθρωπο κάτι το αρνητικό. Και μερικοί αναρωτιούνται γιατί να μην τις εξαφανίσουμε; η απάντηση είναι ότι οι νυχτερίδες είναι σημαντικές για το οικοσύστημα του πλανήτη. Ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα που εκτελούν είναι ο φυσικός έλεγχος παρασίτων.

Οι νυχτερίδες είναι θηρευτές των εντόμων που πετούν τη νύχτα. Η διατροφή τους αποτελείται κυρίως από πολλά αγροτικά παράσιτα, αλλά και μικρότερες ποσότητες φρούτων και φυτών. Μια νυχτερίδα μπορεί να φάει 1.200 έντομα σε μέγεθος κουνουπιού ανά ώρα, κάτι που σημαίνει ότι τρώει 6 με 8 χιλιάδες τη βραδιά. Αυτή η τεράστια όρεξη οφείλεται στον πολύ γερήγορο μεταβολισμό τους.

Φανταστείτε πόσα έντομα μπορεί να φάει μια αποικία νυχτερίδων σε μια νύχτα. Μόνο στις ΗΠΑ, οι νυχτερίδες εξοικονομούν 23 δισεκατομμύρια δολάρια σε αγροτικές περιοχές. Στην Ινδονησία, οι καλλιεργητές κακάο εξοικονομούν 780 εκατομμύρια δολάρια μόνο από τον έλεγχο παρασίτων που κάνουν οι νυχτερίδες.

Photo by Tom Bixler on Unsplash
Στη μεγαλύτερη αποικία νυχτερίδων στον κόσμο - το σπήλαιο Bracken στο Τέξας των ΗΠΑ, εκατομμύρια νυχτερίδες με ελεύθερη ουρά τρώνε περισσότερους από 100 τόνους εντόμων κάθε βράδυ. Αυτό αναχαιτίζει δισεκατομμύρια μεταναστευτικά παράσιτα προτού μπορέσουν να γεννήσουν αυγά, εξοικονομώντας τεράστια χρηματικά ποσά για τους αγρότες.

Ένα καταστροφικό παράσιτο των καλλιεργειών, τα σκαθάρια του αγγουριού, μπορεί να γεννήσουν περίπου 33 εκατομμύρια αυγά σε ένα μόνο καλοκαίρι. Ενώ μια μικρή αποικία 150 μεγάλων καφέ νυχτερίδων μπορεί να φάει αρκετές από αυτές για να αποτρέψει την εκκόλαψη των αυγών σε σκουλήκια. Είναι επίσης οι κύριοι θηρευτές των πράσινων βρομούσων, που είναι τα πιο σοβαρά παράσιτα των οπωρώνων με ξηρούς καρπούς macadamia.

Παρολ' αυτά, οι νυχυερίδες μπορούν να δηλητηριαστούν αν καταναλώσουν έντομα που έχουν μεκαστεί με συνθετικά παρασιτικά φάρμακα. Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα για τις νυχτερίδες είναι η απώλεια του φυσικού οικοτόπου της από την ανθρώπινη εισβολή. Οπότε το καλύτερο θα ήταν να τις αφήσουμε μόνες, όχι μόνο για να μειώσουμε την πιθανότητα να μολυνθούμε απο ασθένειες, αλλά και να τις βοηθήσουμε να ευδοκιμήσουν και να εξοικονομούν δισεκατομμύρια δολάρια στους αγρότες και την βιομηχανία τροφίμων.

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Το θαύμα της Φάτιμα: Τρία παιδιά έβγαλαν στο δρόμο 70.000 ανθρώπους​

Η «εμφάνιση» της Παναγίας και οι προφητείες​

Το θαύμα της Φάτιμα: Τρία παιδιά έβγαλαν στο δρόμο 70.000 ανθρώπους


Ακόμη και σήμερα 100 και πλέον χρόνια μετά επιστήμονες ασχολούνται με το θαύμα της Φάτιμα, μια ιστορία που έγινε πίσω στο 1917, στο μικρό χωριό Φάτιμα της Πορτογαλίας.​

Τρία μικρά παιδιά, βοσκόπουλα, ηλικίας 9, 7 και δέκα ετών καθώς περπατούσαν για να πάνε στα ζώα που φρόντιζαν, είδαν ένα θείο όραμα.

Όταν γύρισαν είπαν στους γονείς τους πως εμφανίστηκε η Παναγία μπροστά τους και μάλιστα τους είπε πως θα τους επισκέπτεται κάθε 13 του μήνα από το Μάιο εώς και τον Οκτώβριο.
Τα νέα διαδόθηκαν από στόμα σε στόμα και γρήγορα βγήκαν εκτός χωριού φθάνοντας μέχρι και την πρωτεύουσα.
Κόσμος ξεκίνησε να επισκέπτεται το χωριό με σκοπό να βιώσουν και αυτοί το θαύμα.

Ο δήμαρχος συνέλαβε τα μικρά παιδιά και τα υποχρέωσε να πουν ότι είπαν ψέμματα, όμως εκείνα αρνούνταν πεισματικά.
Μάλιστα επέμεναν πως η Παναγία τους είπε πως θα κάνει ένα θαύμα που θα αναγκάσει και τους άπιστους να πιστέψουν. Συγκεκριμένα στις 13 Οκτωβρίου στο χωριό θα γίνει κάτι που θα αναγκάσει όσους λένε ότι είναι ψέμματα να πιστέψουν και να ζητήσουν συγγνώμη από τα παιδιά.
Στη πλατείου του χωριού μαζεύτηκαν 70.000 κόσμου. Ήταν μια μέρα που έβρεχε καταρρακτωδώς και όλοι στέκονταν με τις ομπρέλες τους.

Ξαφνικά η Λουσία, το μικρό κοριτσάκι, φωνάζει να κλείσουν όλοι τις ομπρέλες τους.
Σε δευτερόλεπτα η βροχή σταμάτησε και βγήκε ο ήλιος.
Όσοι ήταν εκεί υποστήριζαν πως ένιωσαν την παρουσία της Παναγίας και μια ενέργεια που δεν μπορούσαν να εξηγήσουν με λόγια.


Οι προφητείες που εκμυστηρεύτηκε όπως υποστήριξαν τα μικρά παιδιά ήταν η προειδοποίηση για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, για μια απόπειρα δολοφονίας κατά του Πάπα και το τέλος του κόσμου.

Επιστήμονες υποστήριξαν ότι εκείνη την ημέρα, στις 13 Οκτωβρίου του 1917, δεν καταγράφηκε καμία έκλειψη ηλίου ενώ άλλοι στην προσπάθεια τους να εξηγήσουν το γεγονός υποστήριξαν ότι πιθανόν να επρόκειτο για οπτική ψευδαίσθηση που προκλήθηκε από τις αντανακλάσεις του ήλιου στα σύννεφα.

«Νιώθω ανίκανος να περιγράψω αυτό που είδα. Κοίταξα ευθεία τον ήλιο, ο οποίος φαινόταν χλωμός και δεν ενοχλούσε τα μάτια μου.

Έμοιαζε με μια μπάλα χιονιού, που περιστρεφόταν και φαινόταν ότι πλησίαζε τη γη. Τρομοκρατήθηκα και έτρεξα να κρυφτώ ανάμεσα στους άλλους, οι οποίοι έκλαιγαν και περίμεναν το τέλος του κόσμου».

Ο Πάπας Φραγκίσκος το 2017 προχώρησε στην αγιοποίησή των δύο παιδιών, σε μια ειδική τελετή στην πόλη Φάτιμα της Πορτογαλίας, παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων από κάθε γωνιά του πλανήτη, που ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μόλις άκουσαν τον Ποντίφικα να ανακοινώνει ότι οι Φρανσίσκο και Γιασίντα Μάρτο είναι πλέον οι νεότεροι Άγιοι της Καθολικής Εκκλησίας.

Τα δύο παιδιά, πέθαναν σε ηλικία 10 και εννέα ετών, μόλις μέσα σε διάστημα τριών ετών από το όραμά τους, το οποίο είδαν το 1917 και πλέον είναι οι νεότεροι άνθρωποι που αγιοποιήθηκαν από την Καθολική Εκκλησία, χωρίς να έχουν μαρτυρήσει.

Η Λουσία Ντος Σάντος ακολούθησε το μοναχισμό και πέθανε το 2005, σε ηλικία 97 ετών.

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο καφές που έστειλε αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες​

Το 1932 στο Λος Αντζελες​

Σήμερα έμαθα: Ο καφές που έστειλε αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες


Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1932 έγιναν στο Λος Άντζελες. Η συμμετοχή ήταν πολύ μικρότερη σε σχέση με 4 χρόνια νωρίτερα, αφού μόλις 1.332 αθλητές συμμετείχαν, ενώ το 1928 στο Άμστερνταμ συμμετείχαν 2.883. Το ίδιο συνέβη και με τις χώρες, αφού 37 χώρες έστειλαν αθλητές, σε αντίθεση με τις 46 που είχαν στείλει στο Άμστερνταμ. Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Χέρμπερτ Χούβερ, δεν πήγε καθόλου.​


Και η απάντηση σε αυτό ήταν η Μεγάλη Ύφεση. Η οικονομική κατάσταση πολλών χωρών, δεν τους επέτρεψε να στείλουν αθλητές. Ακόμα και τα 37 έθνη που το κατάφεραν, προσπάθησαν πολύ για να στείλουν μερικούς από τους αθλητές τους στην Καλιφόρνια. Μερικές από αυτές, όπως η Βραζιλία, ήταν λίγο πιο δημιουργικές ως προς τον τρόπο.

Η κυβέρνηση δεν μπορούσε να χρηματοδοτήσει την αποστολή και έκανε κάτι άλλο. Έβαλε τους αθλητές σε ένα πλοίο γεμάτο καφέ. Το ταξίδι όμως ήταν πιο ακριβό απ’ όσο νόμιζαν και τους ζητήθηκε να δουλέψουν ώστε να τους μεταφέρουν. Μέσα στο πλοίο υπήρχαν 50 χιλιάδες σακιά με καφέ, ένα βραζιλιάνικο προϊόν για το οποίο υπήρχε μεγάλη ζήτηση, παρ' όλη την κακή παγκόσμια οικονομία. Οι αθλητές λοιπόν προσπαθούσαν να πουλήσουν τον καφέ στα λιμάνια.

Μάλλον όμως δεν τα πήγαν και τόσο καλά όλοι, γιατί όταν έφτασαν στο λιμάνι του Λος Άντζελες, οι αρχές ζήτησαν ένα δολάριο στον καθένα για να αποβιβαστεί. Μόνο οι μισοί μπόρεσαν να το πληρώσουν. Όταν αργότερα το πλοίο πήγε στο Σαν Φρανσίσκο και πουλήθηκε λίγος καφές παραπάνω, τότε κάποιοι ακόμα αθλητές μπόρεσαν να κατέβουν από το πλοίο και να ταξιδέψουν με κάποιον άλλο τρόπο. 15 όμως αθλητές της αποστολής έκαναν αυτό το ταξίδι, απλά για να επιστρέψουν πίσω στη χώρα τους.

Οι 67 αθλητές που τελικά τα κατάφεραν δεν τα πήγαν και πολύ καλά, αφού δεν κέρδισαν ούτε ένα μετάλλιο, με την υψηλότερη θέση που κατέκτησαν να είναι η 4η.

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο μεγιστάνας που σκοπεύει να νικήσει τον χρόνο, με το αίμα του γιου του​

Οι παράξενοι τρόποι που προσπαθεί να το επιτύχει​

Ο μεγιστάνας που σκοπεύει να νικήσει τον χρόνο, με το αίμα του γιου του

Το όνομα του Μπράιαν Τζόνσον, τους τελευταίους 6 μήνες παντού και η φωτογραφία του έχει φιλοξενηθεί στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά site. Ο ζάμλπουτος επιστήμονας έχει βάλει στοίχημα πως θα νικήσει τον χρόνο.​

Υποστηρίζει πως έχει βρει τρόπο, όχι απλά να σταματήσει την φθορά, αλλά και να επαναφέρει τις λειτουργίες των οργάνων του στην ηλικία των 18 ετών.

Χρησιμοποιεί την τεχνολογία που έχει στα χέρια του, αλλά και τα εκατομμύρια του για να κερδίσει την μάχη με το γήρας.
Ο κόσμος διχασμένος παρατηρεί όσα έρχονται στο φως, κυρίως τις μεθόδους που χρησιμοποιεί.
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έχει ήδη αποκτήσει την καρδιά ενός 37χρονου, το δέρμα ενός 28χρονου και τη φυσική κατάσταση ενός 18χρονου.


Ο 45χρονος Μπράιαν Τζόνσον, ο οποίος απέκτησε την περιουσία του γύρω στα 30 όταν πούλησε την εταιρεία του Braintree Payment Solutions στο EBay για 800 εκατομμύρια δολάρια.

Το αίμα του γιου του

Σε συνέντευξη στο Bloomberg, αποκάλυψε πως κάνει μεταγγίσεις με το αίμα του 17χρονου γιου. Μάλιστα εθεάθη σε κλινική μαζί με τον γιο του και τον 70χρονο πατέρα του, όπου και έκαναν τριγενή θεραπεία ανταλλαγής αίματος

Ο μεγιστάνας έχει αφήσει τη τύχη της υγείας του σε μι ομάδα επιστημόνων που ασχολούνται με την ανεγεννητικής υγείας. Τα ποσά που έχει διαθέσει στην έρευνα είναι τεράστια και από ότι δηλώνουν τα πειράματα σε ποντίκια είχαν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Εκτός από το αίμα του γιου του χρησιμοποιεί και άλλους νεαρούς, οι οποίοι παιρνάνε από "κάστινγκ", και επιλέγονται μόνο όσοι έχουν υγιεινό τρόπο ζωής.


Πηγη www.e-radio.gr
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.274
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria

Ο μεγιστάνας που σκοπεύει να νικήσει τον χρόνο, με το αίμα του γιου του​

Οι παράξενοι τρόποι που προσπαθεί να το επιτύχει​

Ο μεγιστάνας που σκοπεύει να νικήσει τον χρόνο, με το αίμα του γιου του

Το όνομα του Μπράιαν Τζόνσον, τους τελευταίους 6 μήνες παντού και η φωτογραφία του έχει φιλοξενηθεί στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά site. Ο ζάμλπουτος επιστήμονας έχει βάλει στοίχημα πως θα νικήσει τον χρόνο.​

Υποστηρίζει πως έχει βρει τρόπο, όχι απλά να σταματήσει την φθορά, αλλά και να επαναφέρει τις λειτουργίες των οργάνων του στην ηλικία των 18 ετών.

Χρησιμοποιεί την τεχνολογία που έχει στα χέρια του, αλλά και τα εκατομμύρια του για να κερδίσει την μάχη με το γήρας.
Ο κόσμος διχασμένος παρατηρεί όσα έρχονται στο φως, κυρίως τις μεθόδους που χρησιμοποιεί.
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έχει ήδη αποκτήσει την καρδιά ενός 37χρονου, το δέρμα ενός 28χρονου και τη φυσική κατάσταση ενός 18χρονου.


Ο 45χρονος Μπράιαν Τζόνσον, ο οποίος απέκτησε την περιουσία του γύρω στα 30 όταν πούλησε την εταιρεία του Braintree Payment Solutions στο EBay για 800 εκατομμύρια δολάρια.

Το αίμα του γιου του

Σε συνέντευξη στο Bloomberg, αποκάλυψε πως κάνει μεταγγίσεις με το αίμα του 17χρονου γιου. Μάλιστα εθεάθη σε κλινική μαζί με τον γιο του και τον 70χρονο πατέρα του, όπου και έκαναν τριγενή θεραπεία ανταλλαγής αίματος

Ο μεγιστάνας έχει αφήσει τη τύχη της υγείας του σε μι ομάδα επιστημόνων που ασχολούνται με την ανεγεννητικής υγείας. Τα ποσά που έχει διαθέσει στην έρευνα είναι τεράστια και από ότι δηλώνουν τα πειράματα σε ποντίκια είχαν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Εκτός από το αίμα του γιου του χρησιμοποιεί και άλλους νεαρούς, οι οποίοι παιρνάνε από "κάστινγκ", και επιλέγονται μόνο όσοι έχουν υγιεινό τρόπο ζωής.


Πηγη www.e-radio.gr
Ρε τι τραβαμε Rolling
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Το πλάσμα που μπορεί να σηκώσει 1.180 φορές το βάρος του​

Μια απίστευτη δύναμη​

Σήμερα έμαθα: Το πλάσμα που μπορεί να σηκώσει 1.180 φορές το βάρος του


Η φύση πάντα θα μας εκπλήσσει και θα μας δίνει πληροφορίες που μοιάζουν απίστευτες. Τα πλάσματα που κατοικούν μαζί με τον άνθρωπο στον πλανήτη είναι πάμπολλα και κάθε ένα έχει τη δική του αξία και πρωτοπορίας σε κάποιον τομέα.​


Υπάρχει και ένα πλάσμα που η δύναμη του ξεπερνά κάθε φαντασία, κάνοντας το κατά έναν τρόπο το πιο δυνατό πλάσμα στον κόσμο. Γιατί η δύναμη του μπορεί να το κάνει να σηκώσει έως και 1.180 φορές το βάρος του.

Μπορεί πολλές φορές να μην το βλέπουμε, αλλά το σκαθάρι είναι πέρα για πέρα ένα εντυπωσιακό πλάσμα. Μπορεί συνήθως να έχει μήκος που μετά βίας ξεπερνά τα 2,5 εκατοστά, αλλά η δύναμη του είναι εκπληκτική. Μετά από πολύ σχολαστική παρατήρηση των επιστημόνων, οι τελευταίο ανακάλυψαν την τρομερή ανυψωτική του ικανότητα και το ανακήρυξαν ως το πιο ισχυρό πλάσμα στον κόσμο.

Τα σκαθάρια έχουν εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε η επιβίωση τους να εξαρτάται από την επεξεργασία των ζωικών αποβλήτων. Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο στην πράξη, έχει χρειαστεί να αναπτύξουν ένα ξεχωριστό σύνολο συμπεριφορών και ικανοτήτων. Η δύναμη είναι μια από αυτές, με τα σκαθάρια της κοπριάς να είναι ικανά και να ελίσσονται αλλά και να χειρίζονται με ευκολία αντικείμενα πολλαπλάσια του βάρους τους.

Για να καταλάβετε την δύναμή του σκεφτείτε ότι ένα σκαθάρι που ζυγίζει ένα γραμμάριο μπορεί να κυλήσει μια μπάλα κοπριάς που ξεπερνάει το ένα κιλό, και συγκεκριμένα φτάνει τα 1,18 χιλιόγραμμα. Το αντίστοιχο για τον άνθρωπο θα ήταν να μετακινεί με ευκολία ένα βάρος που φτάνει τους 80 τόνους.

Αυτό το κατόρθωμα δύναμης έχει γίνει πραγματικότητα λόγω των μοναδικών ανατομικών προσαρμογών του σκαθαριού της κοπριάς, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρών μυών των ποδιών και των εξειδικευμένων δομών που ενισχύουν τη λαβή τους.

Η δύναμη του δεν υπάρχει για θαυμασμό ή για να προσφέρει θέαμα, αλλά εξυπηρετεί την επιβίωση του και την αναπαραγωγή του. Κυλώντας μπάλες κοπριάς, αυτά τα απίστευτα έντομα μεταφέρουν την τροφή και τα υλικά αναπαραγωγής τους μακριά από τον ανταγωνισμό και τους πιθανούς θηρευτές. Επιπλέον, η συμπεριφορά του κυλίσματος συμβάλλει στον αερισμό του εδάφους και στην ανακύκλωση των θρεπτικών στοιχείων, καθιστώντας τα σκαθάρια κοπριάς ανεκτίμητης αξίας για την υγεία και τη λειτουργία του οικοσυστήματος.

Πηγη www.e-daily.gr
 

Neos

member
Δημοσιεύσεις
729
Ηλικία
42
Περιοχή
Μαρκόπουλο - Πόρτο Ράφτη
Μοτοσυκλέτα
Honda VFR400R-NC21, 2* VFR400R-NC30, RVF400R-NC35, VTR1000SP2-SC45, VFR750F-RC36, AX1-250, VTR1000F-Firestorm
Όνομα
Μιχαήλ
Αλλο το να κυλήσει, και άλλο το να σηκώσει. Το άρθρο μάλλον γραμμένο από κάποιον που δεν αντιλαμβάνεται την διαφορά.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Τα 5 πιο παράξενα ρεκόρ στο σeξ​

Δεν τα έχετε ακούσει αλλά είναι αλήθινά​

Σήμερα έμαθα: Τα 5 πιο παράξενα ρεκόρ στο σeξ


Η συζήτηση γύρω από το σeξ δεν εξαντλείται ποτέ, με όλο και νέα θέματα να κάνουν την εμφάνισή τους. Υπάρχουν μάλιστα κάποια ρεκόρ σε αυτό, που δεν τα έχεις ακούσει, αλλά είναι αληθινά. Τα 5 παρακάτω ρεκόρ στο σeξ είναι από τα πιο παράξενα που έχουμε ακούσει μέχρι τώρα.​


Οpγασμοί
Επιστήμονες από την Καλιφόρνια μέτρησαν τον μεγαλύτερο αριθμό οpγασμών σε άντρες και γυναίκες μέσα σε μια ώρα. Το ρεκόρ για τις γυναίκες ήταν 134 φορές, δηλαδή ένας οpγασμός ανά 44 δευτερόλεπτα. Για τους άντρες ήταν πιο κάτω βέβαια, αν και ακούγεται μεγάλο το 16 οpγασμοί σε μια ώρα.

Μουσείο πeους
Το μεγαλύτερο μουσείο πeους στον κόσμο είναι ένα μουσείο στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας. Άνοιξε το 1997 και σήμερα περιέχει περισσότερα από 300 δείγματα πeους, συμπεριλαμβανομένου του πeους χάμστερ και 92 άλλων ειδών. Υπάρχουν όλο και περισσότεροι άνδρες που θα ήθελαν να δωρίσουν το πeος τους μετά θάνατον, αλλά δεν γίνονται όλοι αποδεκτοί.

Το μεγαλύτερο όpγιο
Το μεγαλύτερο όpγιο στην ιστορία έγινε σε μια αποθήκη στην Ιαπωνία όπου έλαβαν μέρος 250 ζευγάρια, ήτοι 500 άνθρωποι. Όλα βιντεοσκοπήθηκαν, ενώ οι συμμετέχοντες είχαν αρχικά κάνει τεστ για σeξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Το δυνατότερο αιδοiο του κόσμου
Ο πιο δυνατός κόλπος στον κόσμο ανήκει επίσημα στη Ρωσίδα γυμνάστρια Tatyana Kozhevnikova, η οποία μπορεί να σηκώσει έως και 14 κιλά με τα γεννητικά της όργανα. Λέει ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα καθημερινών ασκήσεων των κολπικών μυών τα τελευταία 20 χρόνια.

Η εκσπeρματιση που πήγε πιο μακριά
Το ρεκόρ ανήκει στον Horst Schulz. Η εκσπερμάτιση του κατάφερε να «ταξιδέψει» 579 εκατοστά, πράγμα που σημαίνει ότι προσγειώθηκε σε 5,79 μέτρα απόσταση από τον ίδιο. Δεν ακούγεται απίθανο;
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.274
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Οpγασμοί
Επιστήμονες από την Καλιφόρνια μέτρησαν τον μεγαλύτερο αριθμό οpγασμών σε άντρες . Για τους άντρες ήταν πιο κάτω βέβαια, αν και ακούγεται μεγάλο το 16 οpγασμοί σε μια ώρα.
Αυτοί Μαηκ πρέπει να τον είχαν κάνει σαν το λαιμο τσ'γαλοπουλας
Το δυνατότερο αιδοiο του κόσμου
Ο πιο δυνατός κόλπος στον κόσμο ανήκει επίσημα στη Ρωσίδα γυμνάστρια Tatyana Kozhevnikova, η οποία μπορεί να σηκώσει έως και 14 κιλά με τα γεννητικά της όργανα. Λέει ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα καθημερινών ασκήσεων των κολπικών μυών τα τελευταία 20 χρόνια.
Μην πέσεις στα "χέρια"της abcdefghgkabcdefghgkabcdefghgk
Μουσείο πeους
. Υπάρχουν όλο και περισσότεροι άνδρες που θα ήθελαν να δωρίσουν το πeος τους μετά θάνατον, αλλά δεν γίνονται όλοι αποδεκτοί.
Πιφφφφ, πολύ πίσω , εμείς τσ'τα χαρίζουμε καθημερινά και μάλιστα εν ζωή ε; abcdefghgkabcdefghgkabcdefghgk
Η εκσπeρματιση που πήγε πιο μακριά
Το ρεκόρ ανήκει στον Horst Schulz. Η εκσπερμάτιση ..... προσγειώθηκε σε 5,79 μέτρα απόσταση από τον ίδιο. Δεν ακούγεται απίθανο;

σιγά ! Θυμάμαι στο κέντρο στο στρατό τα ταβάνια abcdefghgkabcdefghgkabcdefghgkabcdefghgkabcdefghgkabcdefghgkabcdefghgk
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πόσοι Ινδιάνοι ζούσαν στην Αμερική πριν φτάσουν οι Ευρωπαίοι;​

Καταστροφική επίσκεψη​

Σήμερα έμαθα: Πόσοι Ινδιάνοι ζούσαν στην Αμερική πριν φτάσουν οι Ευρωπαίοι;


Οι Ευρωπαίοι την εποχή του Μεσαίωνα αποφάσισαν να ταξιδέψουν προς την δύση, ώστε να βρουν μια νέα γη για να την εκμεταλλευτούν. Το ίδιο και τους κατοίκους, που ίσως βρίσκονταν εκεί.​

Ωστόσο όλοι ξέρουμε πως τους φέρθηκαν. Πολλές φορές υπήρξαν απάνθρωποι, και όχι πολιτισμένοι όπως ήταν σε πολλές περιπτώσεις οι ιθαγενείς. Με αποτέλεσμα ο πληθυσμός των Ινδιάνων, όπως τους ονόμασε ο Κολόμβος, νομίζοντας πως είναι στην Ινδία, να μειωθεί δραστικά από τον καιρό που οι Ευρωπαίοι πάτησαν το πόδι τους στην αμερικανική ήπειρο.

Και αυτή η μείωση δεν προήλθε μόνο από την απάνθρωπη μεταχείριση των ιθαγενών αλλά και από τις ασθένειες που μετέφεραν οι Ευρωπαίοι από την Γηραιά Ήπειρο στην Νέα Γη. Δεκάδες εκατομμύρια ιθαγενείς υπολογίζονται πως πέθαναν από αρρώστιες ή σκοτώθηκαν. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, όπως σε αυτή των Ταΐνο, υπήρξε και γενοκτονία.

Ο αριθμός δεν μπορεί να είναι ακριβής. Κάθε ερευνητής κάνει τις αναλύσεις του και βγάζει έναν διαφορετικό αριθμό. Απ’ ότι φαίνεται ο αριθμός σε όλη την ήπειρο έφτανε από 90 έως 112 εκατομμύρια ανθρώπους. Από αυτούς πάρα πολλοί σφαγιάστηκαν ή αρρώστησαν και οι πληθυσμοί των αυτόχθονων μειώθηκαν κατά πολύ μέσα σε 150 περίπου χρόνια.

Κι αυτό γιατί το 1650, ο πληθυσμός αυτός έφτανε μόλις τα έξι εκατομμύρια. Αυτό δείχνει ότι σκοπός ήταν ο αφανισμός τους. Μόνο στις ΗΠΑ και στον Καναδά ο αριθμός των Ινδιάνων ξεπερνούσε τα 12 εκατομμύρια, ενώ σήμερα, μετά από μεγάλη προσπάθεια με το ζόρι ξεπερνούν τα 3,5 εκατομμύρια. Η απόβαση των φιλοπόλεμων «πολιτισμένων» Ευρωπαίων στην Αμερική, μόνο καταστροφική υπήρξε για τους ιθαγενείς της ηπείρου.

Πηγη www.e-daily.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Το τυρί που έστειλε 50 μπακάληδες στα δικαστήρια​

Η περίφημη δίκη της μαλάκας​

Το τυρί που έστειλε 50 μπακάληδες στα δικαστήρια


Αν έχεις πάει στη Κρήτη, τότε σίγουρα θα έχεις εντυπωσιαστεί από την εξαιρετική ποιότητα τυριών που έχουν. Στα Χανιά φτιάχνεται ένα τυρί που λέγεται "μαλάκα". Μπορεί να είναι παρεξηγησίμο το όνομα του, αλλά η γεύση του είναι μοναδική.​

Εξωτερικά μοιάζει μ την ιταλική μοτσαρέλα, όμως στη πραγματικότητα είναι γραβιέρα που δεν έχει ωριμάσει.

Παρασκευάζεται αποκλειστικά από αιγοπρόβειο γάλα, και τα τελευταία χρόνια το βλέπεις όλο και πιο συχνά στην ελληνική κουζίνα αλλά και σε πιάτα του εξωτερικού.

Συνοδεύει άριστα δροσερές, καλοκαιρινές σαλάτες, ενώ στέκεται και από μόνο του σαν συνοδευτικό σε κυρίως πιάτα.
Στη Κρήτη το συναντάς κυρίως στα πασχαλινά τραπέζια, καθώς είναι και η περίοδος που το γάλα ρέει άφθονο.

Το ξεχωριστό τυρί συνοδεύει και μια πρωτότυπη ιστορία, από αυτές που συναντάς μόνο στην ελληνική πραγματικότητα.
Στα Χανιά φτάνει τη δεκαετία του 1970, ένας κρατικός λειτουργός, σαν υπεύθυνος αγορανομίας, με καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα.

Χωρίς να ξέρει τα τοπικά εδέσματα, τρώει τη μαλάκα, ενώ στο μυαλο του πιστεύει ότι τρώει φέτα.

Παρά τα όσα του είπαν οι μπακάληδες της περιοχής, ο συγκεκριμένος δημόσιος υπάλληλος δεν τους πίστεψε και επέβαλλε πρόστιμο και έστειλε στα δικαστήρια 50 μπακάληδες για πώληση φέτας, που δεν πληρούν τις προυποθέσεις του υπουργείου.

Μάλιστα παρά τις καταθέσεις από ανθρώπους του υποργείου Εμπορίου, οι δικαστές επέβαλλαν τη ποινή και οι μπακάληδες πλήρωσαν το πρόστιμο που τους επιβλήθηκε.

Πηγη www.e-daily.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο Πάπας που εξελέγη κατά λάθος​

Μόνο ο ίδιος δεν ψήφισε τον εαυτό του​

Ο Πάπας που εξελέγη κατά λάθος


Την περίοδο μεταξύ 1309 και 1376, οι επτά Πάπες που εξελέγησαν δεν έμεναν στην Ρώμη αλλά στην Αβινιόν της Γαλλίας. Για 67 χρόνια, η έδρα του Πάπα είχε μεταφερθεί στην γαλλική πόλη του νότου, λόγω της διαμάχης του παπισμού με το γαλλικό στέμμα.​

Ο Φίλιππος ο Δ’ της Γαλλίας εξανάφκασε το κονκλάβιο σε αδιέξοδο το 1305 ώστε να εκλέξει τον Κλήμη τον Ε’ από τη Γαλλία. Ο τελευταίος αρνήθηκε να μετακομίσει στη Ρώμη. Τα επόμενα 67 χρόνια λοιπόν και η απουσία από τη Ρώμη, αναφέρεται πολλές φορές ως η «Βαβυλώνια αιχμαλωσία του Παπισμού».

Ένας από τους Πάπες που εξελέγησαν, ο τρίτος κατά σειρά, ήταν ο Πάπας Βενέδικτος ο ΙΒ’. Το θέμα είναι ότι εκλέχθηκε κατά λάθος, χάρις σε μια παράδοση του κονκλάβιου που γύρισε μπούμερανγκ. Σε εκείνο το κονκλάβιο του 1334, ο επικρατέστερος ήταν ο Jean-Raymond de Comminges, από τον οποίο οι καρδινάλιοι ζήτησαν ώστε να τον εκλέξουν, να μην γυρίσει την έδρα στη Ρώμη. Ωστόσο εκείνος δεν ήθελε να δώσει αυτή την υπόσχεση.

Ήταν κάτι σαν παράδοση στην εκλογή του Πάπα για αρκετούς καρδινάλιους να ψηφίζουν τον λιγότερο πιθανό υποψήφιο αρχικά, ώστε να δουν που γέρνουν οι υπόλοιποι. Αλλα σε αυτή την περίπτωση όλοι ψήφισαν τον Γάλλο Jacques Fournier, που έλαβε όλες τις ψήφους στο κονκλάβιο, εκτός από τη δική του. Οι καρδινάλιοι δεν πίστευαν τι είχε συμβεί, αλλά ο Jacques Fournier έγινε ο Πάπας Βενέδικτος ο ΙΒ’.

Η ειρωνία ήταν ότι ο συγκεκριμένος Πάπας, ήθελε να επιστρέψει την έδρα στην Ρώμη, αλλά δεν τα κατάφερε τελικά. Προσπάθησε να αποκαταστήσει την βασιλική του Αγίου Πέτρου στην ιταλική πρωτεύουσα, αλλά αρρώστησε και ενέδωσε στις προτροπές των καρδιναλίων τα παραιτηθεί, μόλις οκτώ χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Πηγη www.e-radio.gr
 
Top Bottom