ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ?

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η Αλεξάνδρεια εκπέμπει SOS​

Η Αλεξάνδρεια εκπέμπει SOS

Δραματική προειδοποίηση από τους επιστήμονες​

Μπορεί μια σύγχρονη πόλη να έχεις τη μοίρα της Ατλαντίδας, και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα;Σύμφωνα με τους επιστήμονες η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου κινδυνεύει να βρεθεί κάτω από το νερό και να μην είναι πια κατοικησιμη.​


Κοιτίδα πολιτισμού, μια από τις σημαντικότερες πόλεις στην εξέλιξη της ιστορίας, η αγαπημένη πόλη του Μέγα Αλέξανδρου, η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου βρίσκεται μπροστά σε μία από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας της. Κινδυνεύει να βουλιάξει κάτω από το νερό και η χρονολογία ορόσημο είναι το πολύ κοντινό 2050.
Δύο φαινόμενα μαζί απειλούν την πόλη της Βόρειας Αφρικής, αφού από τη μία το έδαφος διαβρώνεται με ταχείς ρυθμούς, και από την άλλη η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει.
Οι γεωτρήσεις που γίνονται μαζικά ανοικτά των ακτών της, αλλά και στα φράγματα του ποταμού Νείλο εμποδίζουν τη μεταφορά λάσπης, που είναι το συνδετικό στοιχείο του υπεδάφους της πόλης. Τα στηρίγματά της διαβρώνονται και το νερό «ρουφάει» τη γη. Οι επιστημονικές μελέτες είναι απογοητευτικές, σύμφωνα με αυτές η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και μεγαλύτερο λιμάνι της Αιγύπτου βυθίζεται κάθε χρόνο 3 χιλιοστά.

Το αισιόδοξο σενάριο του ΟΗΕ προβλέπει ότι το 2050 το 1/3 της πόλης είτε θα έχει καλυφθεί από τη θάλασσα, είτε δεν θα είναι κατοικήσιμο
1,5 εκατ. κόσμος θα πρέπει να εγκαταλείψει την πόλη, 200.000 κατοικίες θα εξαφανιστούν, το κόστος καταστροφής υπολογίζεται σε 30 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Η καταστροφή δεν σταματάει εκεί. Το 80% της εμπορικής κίνησης της Αιγύπτου γίνεται από το λιμάνι της Αλεξάνδρειας.
Η Αίγυπτος έχει μακρά παράδοση στη μετακίνηση πληθυσμών λόγω προβλημάτων με το έδαφος, αφού εώς τώρα 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αλλάξει τόπο διαμονής.
Η συνεχής αστική ανάπτυξη έχει επιταχύνει το πρόβλημα και η άνοδος της στάθμης του νερού στη περιοχή είναι η ταχύτερη στον κόσμο.
Στο ερώτημα αν υπάρχει λύση, οι επιστήμονες απαντούν πως η Γη και η ανθρωπότητα παίζει κυριολεκτικά το τελευταίο της χαρτί. Είτε αλλάζουμε πολιτικές με σκοπό όχι απλά να μετριάσουμε τη ζημιά στο πλανήτη, αλλά να τη διακόψουμε οριστικά, είτε εκατομμύρια συνάνθρωποι μας σε λιγότερο από 20 χρόνια θα αρχίσουν να βλέπουν τις συνέπειες.
Χωρίς κανένας να μένει ανεπηρέαστος αφού η μετανάστευση λόγω κλιματικής αλλαγής, θα αλλάξει τον κόσμο όπως τον ξέρουμε.

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η δολοφονία ποδοσφαιριστή των ελληνικών γηπέδων και το πτώμα που βρέθηκε δέκα χρόνια μετά​

Η δολοφονία ποδοσφαιριστή των ελληνικών γηπέδων και το πτώμα που βρέθηκε δέκα χρόνια μετά

Ο λόγος της δολοφονίας​

Η είδηση της εξαφάνισης του αγαπητού ποδοσφαιριστή που εξελίχθηκε σε ένα αστυνομικό θρίλερ.​


Το 2009 έρχεται μια είδηση απο τα ειδησεογραφικά πρακτορεία του εξωτερικού, ότι ο ποδοσφαιριστής Ίμρε Κάτσενμπαχ έχει εξαφανιστεί και δεν έχει δώσει ίχνη ζωής για πολλά 24ωρα. Ο ποδοσφαιριστής που αγαπήθηκε στη χώρα μας κυρίως από την αγωνιστική παρουσία με τον Απόλλωνα φαίνεται πως προσπάθησε να εξαφανιστεί γιατί είχε μπλεξίματα με υπαιξέρση χρημάτων από μια εταιρεία που ήταν μέτοχος.
Οι αρχές σε έρευνα που έκαναν βρήκαν ότι ο ποδοσφαιριστής δέχοταν απειλές για τη ζωή του, αφού η εταιρεία που είχε, δανείστηκε ένα μεγάλο ποσό που δεν μπορούσε να αποπληρώσει.


Η αστυνομία συνέλεξε στοιχεία και ανακοίνωσε πως η υπόθεση στην οποία εμπλέκονταν ο Κάτσενμπαχ αφορούσε πλαστά τιμολόγια ύψους 7.500.000.000 φιορινών Ουγγαρίας,περίπου 21.000.000 ευρώ, και φοροδιαφυγή ύψους 2.000.000.000.
Μάλιστα τις περισσότερες οικονομικές συναλλαγές τις έκανε ο ίδιος ο Κάτσενμπαχ, και κυρίως τις αναλήψεις από τις τράπεζες.
Δέκα χρόνια μετά βρέθηκε ένας σκελετός που μετά από εξετάσεις DNA βρέθηκε ότι ανήκει στον εξαφανισμένο Κάτσενμπαχ.
Τα χρήματα της εταιρείας προέρχοταν από παράνομες δραστηριότητες και οι εμπλεκόμενοι φοβούμενοι ότι ο ποδοσφαιριστής θα μιλήσει στην Αστυνομία τον σκότωσαν με μια αξίνα που κάρφωσαν στο κεφάλι του.
Σήμερα βρισκόμαστε στο τέλος του δραματικού σήριαλ, αφού η ώρα της εκδίκασης έχει φτάσει ώστε να απονεμηθεί δικαιοσύνη.

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Τελικά το πλαστικό βλάπτει τον άνθρωπο;​

Τελικά το πλαστικό βλάπτει τον άνθρωπο;

Tο πλαστικό δεν περνάει απλώς από μέσα μας, αλλά παραμένει μέσα μας.​

Ερευνητές στην Ολλανδία διαπίστωσαν ότι το 80% των συμμετεχόντων στη μελέτη είχαν απορροφήσει πλαστικά σωματίδια στην κυκλοφορία του αίματος τους.
Τα πλαστικά σωματίδια είναι ρύποι - πανταχού παρόντες στο περιβάλλον διαβίωσης και στην τροφική αλυσίδα, αλλά καμία μελέτη μέχρι σήμερα δεν έχει αναφέρει σχετικά με την εσωτερική έκθεση πλαστικών σωματιδίων στο ανθρώπινο αίμα.

Τέσσερα πολυμερή υψηλού όγκου παραγωγής που εφαρμόστηκαν σε πλαστικό ταυτοποιήθηκαν και ποσοτικοποιήθηκαν για πρώτη φορά στο αίμα. Το τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο, το πολυαιθυλένιο και τα πολυμερή στυρολίου (μια παράμετρος αθροίσματος πολυστυρενίου, διογκωμένου πολυστυρενίου, ακετονιτριλίου βουταδιενίου στυρενίου κ.λπ.) ήταν τα πιο ευρέως συναντημένα, ακολουθούμενα από το πολυ(μεθακρυλικό μεθυλεστέρα).
Τα μικροπλαστικά είναι κηλίδες πλαστικού. Εξ ορισμού, είναι λιγότερο από 5 mm σε οποιαδήποτε διάσταση, αλλά πολλά είναι αόρατα με γυμνό μάτι. Υπάρχουν δύο τύποι μικροπλαστικών: τα πρωτογενή μικροπλαστικά και τα δευτερεύοντα μικροπλαστικά. Τα πρώτα είναι τα σωματίδια που χρησιμοποιούνται σε ορισμένα καλλυντικά και τα δεύτερα προέρχονται από προϊόντα διάσπασης μεγαλύτερων πλαστικών αντικειμένων.
Πολλές ανησυχίες για τα μικροπλαστικά είχαν επικεντρωθεί στο παρελθόν στην επίδρασή τους στο θαλάσσιο περιβάλλον, καθώς βρίσκονται στους ωκεανούς σε όλο τον κόσμο. Πολλοί θαλάσσιοι οργανισμοί, όπως τα ψάρια και τα οστρακοειδή, έχει βρεθεί ότι περιέχουν μικροπλαστικά.
Οι ερευνητές προτείνουν διάφορους τρόπους με τους οποίους τα πλαστικά μπορεί να έχουν εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος - μέσω αέρα, τροφής, νερού, προϊόντων προσωπικής φροντίδας όπως οδοντόκρεμα και lip gloss, οδοντικά πολυμερή και υπολείμματα μελανιού για τατουάζ. Το τι συμβαίνει με τα μικροπλαστικά μόλις εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος είναι ασαφές.
Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι λίγα, αόρατα κομμάτια από τα πλαστικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε ή συναντάμε καθημερινά μπορούν να αποσπαστούν και να βρουν το δρόμο τους στο σώμα μας και στη συνέχεια να απορροφηθούν.

Τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν στα όργανα είναι, μέχρι στιγμής, άγνωστο.

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ποιον απεικονίζει η κεφαλή στο προαύλιο του Πολυτεχνείου;​

Ποιον απεικονίζει η κεφαλή στο προαύλιο του Πολυτεχνείου;

Ολοένα και λιγότεροι γνωρίζουν την ιστορία της​

Τα χρόνια κοντεύουν πια τα 50 και αυτό σημαίνει ότι συνεχώς όλο και λιγότεροι άνθρωποι ξέρουν σε ποιον ανήκει το κεφάλι του ιστορικού γλυπτού το οποίο έχει τοποθετηθεί στον περίβολο του Πολυτεχνείου, το οποίο είναι αφιερωμένο στην εξέγερση που έκαναν οι φοιτητές εναντίον της χούντας το 1973​


Το δημιούργησε ο Μέμος Μακρής, ένας περίφημος γλύπτης που γεννήθηκε το 1913 και σπούδασε με δασκάλους Μιχάλη Τόμπρο, Επαμ. Θωμόπουλο και Κ. Δημητριάδη, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα.


Η παρουσία του Μέμου Μακρή ξεκίνησε την δεκαετία του ’30, ενώ έπειτα από την περίοδο της Κατοχής, κατά τη διάρκεια της οποίας ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση, συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι. Το 1950 απελάθηκε από τη Γαλλία λόγω των αριστερών του πολιτικών πεποιθήσεων και βρήκε πολιτικό άσυλο στην Ουγγαρία, όπου και δραστηριοποιήθηκε έντονα, με αποτέλεσμα να καθιερωθεί ως ένας από τους γλύπτες που εξέφραζαν την επίσημη αισθητική του κράτους με συνθέσεις μέσα στο πνεύμα του σοσιαλιστικού ρεαλισμού. Το 1964, του αφαιρέθηκε η ελληνική υπηκοότητα, την οποία επανέκτησε το 1975 μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Το 1978 στην Εθνική Πινακοθήκη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη αναδρομική έκθεσή του στην Ελλάδα.
Όσον αφορά την ιστορική κεφαλή που φιλοτέχνησε, δεν σχετίζεται με την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αλλά με τον Έλληνα ιστορικό Νίκο Σβορώνο.
Ο γεννημένος το 1911 Σβορώνος σπούδασε στην Φιλοσοφική Αθηνών και στη συνέχεια εντάχθηκε στις τάξεις του ΕΑΜ και του ΕΛ.ΑΣ, όπου διετέλεσε στρατιωτικός διοικητής Βύρωνα-Καισαριανής.

Τον Δεκέμβριο του 1945 ο Σβορώνος κατέφυγε στη Γαλλία, όπου και γνώρισε τον Μέμο Μακρή. Το 1955 του αφαιρέθηκε η ελληνική ιθαγένεια και το 1961 απέκτησε τη γαλλική.
Κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα μετά τη δικτατορία, ο Σβορώνος δίδαξε στα πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Κρήτης, διετέλεσε μέλος της διοικούσας επιτροπής του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, και ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτωρ των Πανεπιστημίων Αθηνών (1976) και Θεσσαλονίκης (1977).
Το γλυπτό που απεικόνιζε τον Νίκο Σβορώνο τοποθετήθηκε στον χώρο του Πολυτεχνείου μετά τη μεταπολίτευση, όταν χάρη σε ενέργειες του τότε Πρύτανη και μέλους του ΚΚΕ, Γιώργου Βουδούρη, ο οποίος ήταν φίλος με τον Μέμο Μακρή.

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Τι είναι το φελέκι​

Οι βωμολοχίες είναι συχνό φαινόμενο στον περισσότερο κόσμο, όταν νευριάζει με κάτι.​

Σήμερα έμαθα: Τι είναι το φελέκι



Οι περισσότεροι από εμάς όταν θυμώνουμε εκτοξεύουμε διαφόρων ειδών βρισιές, άλλες πιο συνηθισμένες κι άλλες περισσότερο ευφάνταστες. Οι φράσεις "το φελέκι μου μέσα" ή "γ@μώ το φελέκι μου" είναι αρκετά συνήθεις και χρησιμοποιούνται από πολλούς.
Τι είναι όμως το φελέκι και πώς καθιερώθηκε;
Η λέξη "φελέκι" κατάγεται από την τουρκική λέξη felek που σημαίνει τύχη, ενώ και στα αραβικά η λέξη falak σημαίνει τύχη, αλλά και τροχιά και σφαίρα.
Θυμόμαστε ότι στο διήγημά του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, “Ο ξεπεσμένος δερβίσης” σε κάποια σημεία υπάρχει η φράση “μπου ντουνιά τσαρκ φιλέκ”, καθώς και η συνέχεια της φράσης “Ἄσκ ὀλσούν τσιβιρινέκ” που μεταφράζονται ως “αυτός ο κόσμος είναι σφαίρα και γυρίζει” και “χαρά σ’ εκείνον που ξέρει να τον γυρίζει”.
Αυτό που είναι σίγουρο και μας κάνει να βεβαιωνόμαστε για την καταγωγή της λέξης "φελέκι" είναι πως όταν τη χρησιμοποιούμε, αυτό που θέλουμε να αναθεματίσουμε είναι η τύχη μας, εξού και "γ@μώ το φελέκι μου"="γ@μώ την τύχη μου".
Επιπλέον, υπάρχει μάλιστα και στα Τούρκικα παρεμφερής φράση: «Kahpe felek», που σημαίνει «πουτ@ν@ τύχη».
Έτσι, ακόμα μια φορά, διαπιστώνουμε πόσο έχει επηρεαστεί η ελληνική γλώσσα και κουλτούρα από τη συνύπαρξη αιώνων με τους Τούρκους, με λέξεις και εκφράσεις που διατηρούνται έως σήμερα.


Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο άνθρωπος που μπούκαρε στην τράπεζα κρατώντας ομήρους τους υπαλλήλους και θεωρείται ήρωας​

Ο άνθρωπος που μπούκαρε στην τράπεζα κρατώντας ομήρους τους υπαλλήλους και θεωρείται ήρωας

Ανίκανος να έχει πρόσβαση στις δικές του αποταμιεύσεις, ένας Λιβανέζος αποφάσισε πρόσφατα να κρατήσει oμήρους το προσωπικό της τράπεζας υπό την απειλή όπλου έως ότου η διοίκηση συμφωνήσει να του δώσει τουλάχιστον αρκετά χρήματα για να πληρώσει τους ιατρικούς λογαριασμούς του πατέρα του.​

Η καταστροφική οικονομική κρίση του Λιβάνου επικεντρώθηκε αυτόν τον μήνα από μια πολύ ασυνήθιστη ιστορία. Ο Bassam al-Sheikh Hussein, ένας 41χρονος από τη Βηρυτό, χαιρετίστηκε πρόσφατα ως "ήρωας" αφού μπήκε σε ένα υποκατάστημα της Federal Bank στην περιοχή Hamra της πρωτεύουσας και κράτησε όμηρο το προσωπικό για να τους αναγκάσει να τον αφήσουν να πάρει χρήματα από τις οικονομίες του. Η διαμάχη έληξε ειρηνικά μετά από επτά ώρες και ο Hussein επετράπη να κάνει ανάληψη 35.000 $ από τα 210.000 $ στον τραπεζικό λογαριασμό του, αφού όπως ισχυρίστηκε ότι έπρεπε να πληρώσει τους λογαριασμούς του πατέρα του στο νοσοκομείο.
Το 2019, όταν η αξία της λιβανέζικης λίρας έπεσε κατακόρυφα και ο πληθωρισμός ανέβηκε σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ, η κυβέρνηση εφάρμοσε τραπεζικούς περιορισμούς με σκοπό να εμποδίσει τους ανθρώπους να κάνουν ανάληψη μεγάλων χρηματικών ποσών. Στην πραγματικότητα, μπορούσαν να πάρουν μόνο αρκετά χρήματα για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες, παρά το γεγονός ότι είχαν σημαντικές οικονομίες ζωής στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.


Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Bassam al-Sheikh Hussein μπήκε στην τράπεζα της Βηρυτού στις 11 Αυγούστου οπλισμένος με ένα τουφέκι. Οι περισσότεροι από τους άλλους πελάτες κατάφεραν να ξεφύγουν πριν προλάβει να κλείσει τις πόρτες, αλλά παγίδευσε μαζί του έξι μέλη του προσωπικού και έναν πελάτη στην τράπεζα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί και ο άνδρας κάποια στιγμή απείλησε να αυτοπυρποληθεί εάν δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματά του, αλλά τελικά δεν τραυματίστηκε κανείς.
Μετά από μια επτάωρη αναμέτρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Husseinακουγόταν να φωνάζει «είναι όλοι ψεύτες», καθώς περπατούσε στην τράπεζα, συμφώνησε να απελευθερώσει όλους τους ομήρους αφού του επιτράπηκε να κάνει ανάληψη 35.000 $ από τον λογαριασμό ταμιευτηρίου του.
Καθώς τα νέα για τις ενέργειες του Bassam al-Sheikh Hussein εξαπλώθηκαν στη Βηρυτό, ένα πλήθος σχηματίστηκε έξω από το υποκατάστημα της Federal Bank για να εκφράσει την αλληλεγγύη του. Κάποια στιγμή ακούστηκαν άνθρωποι να φωνάζουν «Κάτω η κυριαρχία των τραπεζών». Ερασιτεχνικά βίντεο με την κατάσταση ομηρίας άρχισαν επίσης να διαδίδονται στο διαδίκτυο, προσελκύοντας ακόμη μεγαλύτερη υποστήριξη στον απελπισμένο άνδρα.
Ο Bassam al-Sheikh Hussein φέρεται να χρειαζόταν τις οικονομίες του για να πληρώσει τους ιατρικούς λογαριασμούς του νοσηλευόμενου πατέρα του (περίπου 50.000 $), καθώς και για τη θεραπεία του δικού του παιδιού. Η περίπτωσή του έχει γίνει πρωτοσέλιδο στον Λίβανο εδώ και μια εβδομάδα και η έκρηξη υποστήριξης από το ευρύ κοινό δεν ήταν παρά εντυπωσιακή.
Την Τρίτη, ο δικαστής Ghassan Khoury διέταξε την απελευθέρωση του Hussein, αφού η Ομοσπονδιακή Τράπεζα ενημέρωσε τους εισαγγελείς ότι ήθελε να αποσύρει την καταγγελία της εναντίον του. Ωστόσο, πρόκειται να παραπεμφθεί σε ανακριτή, κάτι που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασκηθεί δίωξη.

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Βασίστηκε ο Σέρλοκ Χολμς σε κάποιο πραγματικό πρόσωπο;​

Σήμερα έμαθα: Βασίστηκε ο Σέρλοκ Χολμς σε κάποιο πραγματικό πρόσωπο;


Την απάντηση της έχει δώσει ο ίδιος ο συγγραφέας του​

Ο Σερλοκ Χολμς είναι σίγουρα ο πιο διάσημος ντετέκτιβ της ιστορίας. Πρόκειται για ένα δημιούργημα του Sir Arthur Conan Doyle, με τις περιπέτειές του να μεταφέρονται σε πολλά βιβλία, στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Το ερώτημα που πάντα απασχολούσε αρκετούς είναι αν βασίζεται σε κάποιον πραγματικό άνθρωπο.​


Η απάντηση είναι ναι, περίπου. Η έμπνευση για τον χαρακτήρα που έλυνε μυστήρια μέσω της λογικής και της έρευνας, ήταν ο Δρ. Joseph Bell, ο οποίος υπήρξε καθηγητής του Doyle στην ιατρική. O Conan Doyle γεννήθηκε στο 1859 στη Σκωτία και σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Ύστερα πήγε να εργαστεί ως γιατρός στην Αγγλία και έγραφε μυθιστορήματα στον ελεύθερο χρόνο του.
Το πρώτο του βιβλίο με ήρωα τον Σέρλοκ Χολμς εκδόθηκε το 1887 και είχε τίτλο «A Study in Scarlet». Ακολούθησαν άλλα τέσσερα μυθιστορήματα και 56 διηγήματα του Λονδρέζου ντετέκτιβ, του οποίου η οξυδέρκεια στην παρατηρητικότητα, εμπνεύστηκε εν μέρει από τον Joseph Bell.
O Joseph Bell ήταν κΑι αυτός Σκωτσέζος, γεννημένος 22 χρόνια νωρίτερα από τον Doyle. Κατά την ώρα της παράδοσης, θάμπωνε του μαθητές του με επιδείξεις στις οποίες ήταν σε θέση να προσδιορίσει το επάγγελμα ενός ασθενούς καθώς και άλλα προσωπικά στοιχεία, μελετώντας την εμφάνισή του και τους τρόπους του.
Εκτός από μαθητής του ο Doyle δούλεψε για λίγο καιρό μαζί του ως κλητήρας, έχοντας την ευκαιρία να παρατηρήσει ακόμα περισσότερο τις μεθόδους διάγνωσης διάφορων πραγμάτων. Μετά από αρκετά χρόνια ο Doyle του έγραψε «Σίγουρα σε σένα χρωστάω τον Σέρλοκ Χολμς και παρόλο που στις ιστορίες έχω το πλεονέκτημα ότι μπορώ να τον τοποθετήσω σε κάθε είδους δραματικές καταστάσεις, δεν νομίζω ότι το αναλυτικό του έργο είναι καθόλου υπερβολή, σε σχέση με αυτά που σε έχω δει να παράγεις στον θάλαμο εξωτερικών ιατρείων».

Η επιτυχία του Σέρλοκ Χολμς επέτρεψε στον Doyle να παρατήσει την ιατρική το 1891 και να αφιερωθεί εξ ολοκλήρου στη συγγραφή. Ωστόσο, ο συγγραφέας τον βαρέθηκε και τον «σκότωσε» δυο χρόνια αργότερα στο βιβλίο «The Final Problem». Αλλά οι αντιδράσεις του κόσμου τον «αναστήσει» και συνέχισε να εκδίδει ιστορίες του μέχρι το 1927. Το 1902 έγινε Sir, υπογράφοντας ένα φυλλάδιο που υπεραμυνόταν της απόφασης της Βρετανίας να συμμετάσχει στον Πόλεμο των Μπόερ. Πέθανε το 1930, αλλά ο Σέρλοκ Χολμς συνεχίζει να ζει, όντας ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους χαρακτήρες της λογοτεχνίας.

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Γιατί οι άνδρες πιάνουν τον καβάλο τους τόσο συχνά;​

Γιατί οι άνδρες πιάνουν τον καβάλο τους τόσο συχνά;

Υπάρχουν αρκετές εξηγήσεις γι’ αυτό και για τους εφήβους και για τους ενήλικε άνδρες​

Σχεδόν όλοι άνδρες πιάνουν τον καβάλο τους στιγμιαία ή και κάποιες φορές παρατεταμένα. Όπως αναφέρεται στο Reddit, οι άνδρες πιάνουν τον καβάλο τους 23 με 30 φορές την ημέρα. Υπάρχουν αρκετές εξηγήσεις γι’ αυτό και για τους εφήβους και για τους ενήλικε άνδρες. Τονίζει την αρρενωπότητά τους, πολύ στενά παντελόνια ή ακόμα και να αισθάνονται ότι ανήκουν κάτι αν το πάρουμε κοινωνιολογικά. Αλλά πραγματικά γιατί πάει το χέρι τους εκεί και γιατί δεν αισθάνονται καμία ντροπή;​


Ο Joe Ryder, ψυχοθεραπευτής στο Δουβλίνο λέει πως «το να ανήκεις κάπου είναι ένα σημαντικό κομμάτι της καλής ψυχοσωματικής κατάστασης. Και με αυτόν τον τρόπο οι άνδρες νιώθουν ότι ανήκουν σε μια κατηγορία ανθρώπων που επιδεικνύουν αυτή τη συμπεριφορά. Το πeος είναι ένα ισχυρό σύμβολο αρρενωπότητας και όλοι οι άνδρες θέλουν να δουλεύει καλά. Αυτό είναι το μήνυμα. Οι άνθρωποι που έρχονται να με δουν είναι γεμάτοι με άγχος. Το να βάζουν το χέρι στον καβάλο τους κάνει να έχουν πιο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, δείχνει αυτοπεποίθηση και αρρενωπότητα».

Σύμφωνα με τον ερευνητή Dr. Andras Kolto, η απαλή επαφή με την περιοχή απελευθερώνει οξυτοκίνη στον εγκέφαλο. Η οξυτοκίνη παίζει μεγάλο ρόλο στις κοινωνικές μας επαφές αλλά και στη διάθεσή μας. Για παράδειγμα, μειώνει το άγχος, όπως λέει.
Όπως ξέρουμε η οξυτοκίνη απελευθερώνεται όταν κάποιος που μας αγαπάει μας αγγίζει. Αλλά ισχύει αυτό όταν πιάνουμε τον εαυτό μας; Όπως λέει ο Kolto «δεδομένου ότι αφορά τα γεννητικά τους όργανα, έχει μια σeξουαλική χροιά, αλλά ο στόχος της συμπεριφοράς, σε συνειδητό επίπεδο, δεν σχετίζεται με την ερωτική διέγερση. Μπορεί να είναι ένας γρήγορος έλεγχος για το αν είναι ακόμα εκεί ή μπορεί να έχουν φαγούρα».
Ο Ryder από την άλλη αναφέρει και μια άλλη θεωρία. Οι άνδρες το κάνουν για να έρθουν σε επαφή με την αρρενωπότητα τους, κάτι που έχει μια φυλετική πτυχή και μόνο ορισμένες ομάδες ανθρώπων το κάνουν.
«Οι ψυχολόγοι το βλέπουν αυτό ως αυτοκαταπραϋντική συμπεριφορά», λέει ο Kolto. «Δεν ξέρω τι λένε τα στατιστικά στοιχεία, όμως πιστεύω ότι πολλοί άντρες αγγίζονται εκεί, αν και η πλειοψηφία θα το έκανε μόνο όσο είναι μόνοι ή ίσως όταν περιτριγυρίζονται από μια παρέα αποκλειστικά ανδρών. Εκεί δεν θα αποδοκιμαστούν».

Και συνεχίζει λέγοντας ότι στην ψυχοθεραπεία πολλές φορές λένε στους πελάτες που παλεύουν με αυτή τη συνήθεια, να προσπαθήσουν να αναγνωρίσουν γιατί το κάνουν, γιατί αυτό είναι το πρώτο βήμα για να την ξεφορτωθείς.
Λέει ότι το φαινόμενο μπορεί να αποδοθεί στην τοξική αρρενωπότητα. «Αφορά εν τέλει τα ανδρικά γεννητικά όργανα. Μερικοί άντρες, ειδικά εκείνοι που είναι ανασφαλείς για την αρρενωπότητά τους ή εκείνοι που αισθάνονται υπό πίεση από μη ρεαλιστικές προσδοκίες για το πώς θα πρέπει να συμπεριφέρεσαι για να φαίνεσαι αρκετά άντρας, μπορεί να βιώσουν τρομερό άγχος».

Πώς ωστόσο θα ξέρετε πότε η επιθυμία να πιάσετε τον καβάλο σας σε δημόσιους χώρους οδηγεί σε μη αποδεκτές καταστάσεις;
«Αν παρατηρήσετε τον εαυτό σας με τα χέρια στο παντελόνι σας δημόσια, ή εάν κάποιος σας προειδοποιήσει για αυτό, θα ήθελα πρώτα να σας διαβεβαιώσω ότι είναι μια φυσιολογική παρόρμηση, εκτός κι αν γίνεται καταναγκαστικά», λέει ο Andras. «Ωστόσο, δεν είναι και πολύ εντάξει να περπατάς δημόσια πιάνοντας εκείνη την περιοχή».

Πληροφορίες: vice.com
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η μεγαλύτερη εξέγερση των πολιτών της Κίνας μετά από 33 χρόνια απειλεί το καθεστώς​

Η μεγαλύτερη εξέγερση των πολιτών της Κίνας μετά από 33 χρόνια απειλεί το καθεστώς

@cnn.com

Μετά από 33 χρόνια διαφορετικές ομάδες πολιτών έχουν μαζικά και κοινά αιτήματα​

15 Απριλίου 1989. Ο Χου Γιαομπάνγκ, πρώην Γενικός Γραμματέας του Κομουνιστικού Κόμματος Κίνας που υποστήριζε ένθερμα τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στο κομουνιστικό καθεστώς της Κίνας, πεθαίνει από καρδιακή προσβολή. Στην κηδεία βρέθηκαν πάνω από 100 χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως φοιτητές για να διαδηλώσουν υπέρ τις δημοκρατίας.​


Κάποιοι από αυτούς ξεκίνησαν απεργία πείνας και οι διαδηλώσεις στην κεντρική πλατεία Τιενανμέν ξεκίνησαν με κύρια αιτήματα την ελευθερία λόγου, την ελευθερία του Τύπου, τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις αλλά και την πάταξη της διαφθοράς. Εκφραστές αυτών των διαδηλώσεων ήταν κυρίως φοιτητές, αλλά και εργάτες καλλιτέχνες, διανοούμενοι καθώς και απλοί πολίτες.
Οι διαδηλώσεις κράτησαν κάτι λιγότερο από δυο μήνες. Στις 4 Ιουνίου τα τεθωρακισμένα εισέβαλλαν στην πλατεία και άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών. Οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των νεκρών είναι πολλές. Το καθεστώς μίλησε για 251 νεκρούς, ενώ το φοιτητικό κίνημα έκανε λόγο για τουλάχιστον 3.000. Ήταν μια τραγωδία που σημαδεύτηκε από τη φωτογραφία του διαδηλωτή με το άσπρο πουκάμισο που στάθηκε μπροστά στο τανκ, για να μην το αφήσει να περάσει.

@dw.com
24 Νοεμβρίου 2022. Πυρκαγιά ξεσπά σε κτίριο της επαρχίας Σιντζιάνγκ της Κίνας. Δέκα άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από την πυρκαγιά. Η πυροσβεστική ειδοποιείται αλλά λόγω της αυστηρής πολιτικής «Zero Covid» που έχει επιβάλλει το καθεστώς του Σι Τζινπίνγκ, αργούν να φτάσουν, με αποτέλεσμα να υπάρξουν νεκροί.
Κατά καιρούς τα αυστηρά lockdown, που στη Σαγκάη έφτασαν ακόμα και τους δυο μήνες, έχουν προκαλέσει κάποιες μεμονωμένες διαμαρτυρίες. Αλλά αυτή τη φορά φαίνεται πως το ποτήρι ξεχείλισε. Αρχικά χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους με κεριά στα χέρια για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική κατά του κορωνοϊού. Αλλά οι διαδηλώσεις εξαπλώθηκαν τόσο μαζικά, που για πρώτη φορά μετά από 33 χρόνια, ακούστηκαν από τους διαδηλωτές τα ίδια συνθήματα για ελευθερία λόγου και έκφρασης και δημιουργία ενός δημοκρατικού κράτους δικαίου.

@Associated Press
Αυτή τη φορά δεν υπήρξε περιορισμός στα κοινωνικά στρώματα, ούτε στη γεωγραφία της αχανούς χώρας. «Δεν θέλουμε ψέματα, θέλουμε σεβασμό. Δεν θέλουμε έναν ηγέτη, θέλουμε να ψηφίζουμε» φώναξαν κάποιοι στη Σαγκάη, ενώ δεν έλειψαν τα επεισόδια, με έναν δημοσιογράφο του BBC να συλλαμβάνεται και να ξυλοκοπείται πριν τελικά αφεθεί ελεύθερος.
Οι φόβοι του καθεστώτος του Σι Τζινπίνγκ, που πρόσφατα ανανέωσε τη θητεία του για τρίτη φορά στην ηγεσία του κομμουνιστικού κόμματος, είναι πως για πρώτη φορά μετά το 1989, πολλές και διαφορετικές ομάδες πολιτών θα συνεργαστούν ώστε να διαμαρτυρηθούν κατά του καθεστώτος. Είναι οι πολίτες αποφασισμένοι για κάτι τέτοιο ή αν ο Σι Τζινπίνγκ χαλαρώσει την πολιτική μηδενικής ανοχής κατά του Covid, οι περισσότεροι θα ηρεμήσουν και θα επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους; Η απάντηση δεν είναι εύκολη και μένει να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια.

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πόσες λέξεις λέει ο μέσος άνθρωπος ανά λεπτό;​

Αν δεν δουλεύετε στο ραδιόφωνο ή δεν δίνεται συχνά διαλέξεις, μπορεί να μην έχετε ιδέα για το πόσες λέξεις μπορεί ένας άνθρωπος να πει σε ένα λεπτό.​

Σήμερα έμαθα: Πόσες λέξεις λέει ο μέσος άνθρωπος ανά λεπτό;


Πρώτα απ’ όλα εξαρτάται από τι ακριβώς λέτε. Μια παρουσίαση, μια τυπική συζήτηση κ.α. Αλλά ακόμα κι αν το σπάσουμε σε κατηγορίες, ο αριθμός των λέξεων ανά λεπτό ποικίλλουν. Αν μιλάς με έναν φίλο, πηγές αναφέρουν ότι λέτε κάπου μεταξύ 100 με 130 λέξεις το λεπτό, ενώ άλλοι το ανεβάζουν λίγο και αναφέρουν ότι ο αριθμός είναι μεταξύ 120 και 150. Η εταιρεία Successful Speaking λέει πάντως πως αυτό αριθμός είναι ακόμα μεγαλύτερος και βρίσκεται μεταξύ των 150 και 180 λέξεων.

Οποιοσδήποτε κι αν είναι ο μέσος όρο μιας συζήτησης, οι παρουσιάσεις συνήθως πρέπει να γίνονται λίγο πιο αργά. Κάπου δηλαδή μεταξύ 100 και 150 λέξεις το λεπτό. Η διάλεξη από την άλλη έχει πιο γρήγορο βηματισμό. Το VirtualSpeech ανέλυσε 5 διαλέξεις που δόθηκαν στο TED και ανέφεραν ότι έφταναν από 154 μέχρι 201 λέξεις το λεπτό, δηλαδή κατά μέσο όρο, 173.

Οι αφηγητές των audiobooks και οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί λένε 150 με 160 λέξεις το λεπτό περίπου, ενώ οι δημοπράτες πάνε ακόμα πιο ψηλά, φτάνοντας τις 250 λέξεις το λεπτό, με τους μόνους που μπορούν να τους ξεπεράσουν να είναι όσοι μεταδίδουν έναν αγώνα.

Αν θέλετε να ξέρετε ποιος ήταν εκείνος που μιλούσε ταχύτερα από όλους, τότε αυτός ήταν ο Sean Shannon, που έχει μπει και στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Το 1995 είχε καταφέρει να πει τις 260 λέξεις του μονολόγου του Σαίξπηρ “να ζεις ή να μη ζεις”, σε 23,8 δευτερόλεπτα. Κάτι που σημαίνει ότι μπορούσε να πει 655 λέξεις σε ένα λεπτό.

Πηγη www.e-daily.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

O δρόμος με τον μυστηριώδη τάφο στη μέση του​

O δρόμος με τον μυστηριώδη τάφο στη μέση του

Πώς και γιατί βρέθηκε εκεί​

Ένα από τα τελευταία πράγματα που περιμένετε να δείτε στη μέση ενός αστικού πλακόστρωτου δρόμου είναι ένας τάφος, αλλά αυτό ακριβώς βλέπετε όταν οδηγείτε στην τουρκική πόλη Σίβας.​


Ο Yeni Mahalle Hamzaoğlu είναι ένας από τους πολλούς δρόμους που διασχίζουν τη σχετικά νέα συνοικία Şarkışla του Sivas, στην κεντρική Τουρκία, αλλά υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο σε αυτό. Σε ένα σημείο, οι αυτοκινητιστές πρέπει να βεβαιωθούν ότι δεν θα πέσουν επάνω σε έναν τάφο που βρίσκεται ακριβώς στη μέση της ασφάλτου.​

Βρίσκεται εκεί εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά μόλις πρόσφατα κέρδισε την παγκόσμια προσοχή, αφού φωτογραφίες και πλάνα από drone έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Παρόλο που η μεγάλη ταφόπλακα έχει χαραγμένη την επιγραφή «Gariban Martyr Baba», κανείς δεν ξέρει πραγματικά σε ποιον ανήκει ο τάφος. Πιστεύεται ότι ο μυστηριώδης τάφος βρισκόταν αρχικά στην αυλή κάποιου. Το γιατί φτιάχτηκε ο δρόμος γύρω του, αντί να τον παρακάμψουμε κατά μερικά μέτρα είναι ένα άλλο μυστήριο.

Ο επικεφαλής της γειτονιάς Kandemir, Ahmet Hark, είπε στην τουρκική εφημερίδα Haber ότι ήταν οι αστικοί μύθοι και οι ιστορίες γύρω από τον μυστηριώδη τάφο που έπεισαν τους εργαζόμενους να τον αφήσουν εκεί που βρισκόταν, αντί να μεταφέρουν τα λείψανα.
Λέγεται ότι ο θαμμένος εκεί εμφανίστηκε στα όνειρα των τελευταίων ιδιοκτητών του ακινήτου που βρισκόταν, λέγοντάς τους ότι ο τάφος ήταν κάποτε ιερός βωμός και να τον αφήσουν ήσυχο! Το ίδιο φέρεται να συνέβη και με προηγούμενους ιδιοκτήτες, οπότε όλοι άφησαν τον τάφο μόνοι τους, συμπεριλαμβανομένων των εργατών που έφτιαξαν τον δρόμο...


Πηγη www.e-daily.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ιστορική απόφαση για το Ιράν: Καταργήθηκε η αστυνομία ηθών​

Ιστορική απόφαση για το Ιράν: Καταργήθηκε η αστυνομία ηθών

Τι ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας​

Ο γενικός εισαγγελέας του Ιράν Μοχαμάντ Τζαφάρ Μονταζερί ανακοίνωσε την κατάργηση της αστυνομίας ηθών από τις αρμόδιες αρχές, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Isna.​


«Η αστυνομία ηθών δεν έχει καμία σχέση με τη δικαστική εξουσία και καταργήθηκε από τις αρχές που τη δημιούργησαν», δήλωσε ο Μονταζερί χθες Σάββατο το βράδυ από την ιερή πόλη Κομ.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο γενικός εισαγγελέας απάντησε στην ερώτηση ενός παρευρισκόμενος ο οποίος ήθελε να μάθει "για ποιο λόγο έκλεισε η αστυνομία ηθών".
Η αστυνομία ηθών, γνωστή με το όνομα Γαστ- ε- Ερσάντ (περιπολίες προσανατολισμού) ιδρύθηκε υπό τον υπερσυντηρητικό πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ "για να διαδώσει την κουλτούρα της σεμνότητας και του χιτζάμπ".
Αποτελείται από άνδρες με πράσινη στολή και γυναίκες που φορούν μαύρο τσαντόρ, ένα ένδυμα που καλύπτει το κεφάλι και το πάνω μέρος του σώματος.
Η αστυνομία αυτή ξεκίνησε τς περιπολίες της το 2006.
Μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί, στις 16 Σεπτεμβρίου, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της, ξέσπασαν στο Ιράν πρωτοφανείς κινητοποιήσεις.
Εξάλλου χθες Σάββατο οι ιρανικές αρχές ζήτησαν από τη δικαιοσύνη και το κοινοβούλιο να αναθεωρήσουν νόμο του 1983 για την υποχρεωτική χρήση της μαντίλας προκειμένου να βρεθεί μια διέξοδος στο κίνημα διαμαρτυρίας.
Η μαντίλα έγινε υποχρεωτική στο Ιράν τέσσερα χρόνια μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979. Σύμφωνα με τον νόμο του 1983, οι γυναίκες στο Ιράν – ντόπιες και αλλοδαπές--, ανεξαρτήτως θρησκείας, θα πρέπει να φορούν δημοσίως μαντίλα και φαρδιά ρούχα.
Από τις 5 Ιουλίου ένας νέος νόμος "για τη μαντίλα και τη σεμνότητα στη χώρα", τον οποίο προώθησε ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί, επέβαλε νέους περιορισμούς στις γυναίκες: βάσει αυτού, η μαντίλα πρέπει να καλύπτει όχι μόνο τα μαλλιά τους, αλλά και τον λαιμό και τους ώμους.
Πολλά θύματα
Μετά το θάνατο της Αμινί και τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν ολοένα και περισσότερες γυναίκες άρχισαν να κυκλοφορούν χωρίς μαντίλα, κυρίως στο βόρειο τμήμα της Τεχεράνης.
Στις 24 Σεπτεμβρίου, μία εβδομάδα μετά την έναρξη των κινητοποιήσεων, το βασικό μεταρρυθμιστικό κόμμα στο Ιράν κάλεσε τις αρχές να άρουν την υποχρεωτικότητα της μαντίλας.
Η Ένωση του Λαού του Ισλαμικού Ιράν, που ιδρύθηκε από στενούς συνεργάτες του μεταρρυθμιστή πρώην προέδρου Μοχαμάντ Χαταμί (1997-2005), ανακοίνωσε ότι «ζήτησε» από τις αρχές «να προετοιμάσουν τα νομικά εργαλεία που θα ανοίξουν τον δρόμο προς την ακύρωση της νομοθεσίας περί υποχρεωτικότητας της μαντίλας», σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Το κόμμα ζήτησε επίσης από τις ιρανικές αρχές να «ανακοινώσουν επισήμως το τέλος της αστυνομίας ηθών» και να «επιτρέψουν τις ειρηνικές διαδηλώσεις».
Συνολικά 448 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των κινητοποιήσεων, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Iran Human Rights με έδρα τη Νορβηγία.
Το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν ανακοίνωσε χθες ότι «περισσότεροι από 200 άνθρωποι», πολίτες και μέλη των δυνάμεων της τάξης, έχουν σκοτωθεί, ενώ τη Δευτέρα ο στρατηγός Αμιραλί Χαζιζαντέχ των Φρουρών της Επανάστασης είχε κάνει λόγο για περισσότερους από 300 νεκρούς.
Εξάλλου χιλιάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί. Χθες ακόμη μία ηθοποιός του κινηματογράφου, η Μιτρά Χαζάρ, συνελήφθη στο σπίτι της, επειδή ανήρτησε πρόσφατα στον λογαριασμό της στο Instagram βίντεο με τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο στο Βερολίνο σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το κίνημα στο Ιράν.

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

H Χριστίνα που έγινε «Θρασύβουλος»: Μια απίστευτη ιστορία στην Ελλάδα του 1940​

H Χριστίνα που έγινε «Θρασύβουλος»: Μια απίστευτη ιστορία στην Ελλάδα του 1940

Πως ένα κλεμμένο ποδήλατο αποκάλυψε μια απίστευτη ιστορία​

Η μικρή Χριστίνα κατάλαβε από πολύ μικρή ηλικία πόσο σκληρός μπορεί να γίνει ο άνθρωπος, όταν εκμεταλλεύεται τον συνάνθρωπό του.​


Μια απίστευτη ιστορία έγινε γνωστή, όταν ένας έφηβος μπήκε ανάποδα με το ποδήλατό του σε ένα δρόμο.
Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Χριστίνα γεννήθηκε σε μια φτωχή οικογένεια. Αυτή και τα αδέλφια της έμειναν ορφανά σε πολύ μικρή ηλικία και την κηδεμονία ανέλαβε ο μεγάλος αδελφός.

Αυτός ήταν ιδιαίτερα βίαιος και η Χριστίνα για να ξεφύγει από το περιβάλλον που ζούσε πήγε να εργαστεί σαν υπηρέτρια μόλις στην ηλικία των 12 ετών.

Εκεί εκτός απο τη σκληρή εργασία είχε να αντιμετωπίσει και την παρενόχληση από τον "Κύριο" του σπιτιού. Στο μεσοδιάστημα ο αδελφός της σκότωσε την αδελφή της για λόγους τιμής, όπως έλεγαν εκείνη την εποχή. Όταν αποφάσισε να φύγει από το σπίτι που εργαζόταν, έμεινε για μικρό χρονικό διάστημα με τον θείο της.

Ομως η περίοδος που είχε ένα πιάτο φαγητό και να είναι ασφαλής, έληξε γρήγορα, αφού ο αδελφός της αφέθηκε ελεύθερος και έπρεπε να γυρίσει στο πατρικό της.

Ξεκίνησε να δουλεύει σαν βοηθός σε μοδίστρα. Εκεί μάθαινε την τέχνη, αλλά σύντομα, ξαναέζησε τον εφιάλτη της παρενόχλησης. Μπορεί να μην ήταν ο "Κύριος", του σπιτιού, αλλά ήταν οι άνδρες των γυναικών που έραβαν ρούχα στην μοδίστρα.
Έφυγε πάλι και πήγε να δουλέψει σε ένα σπίτι ενός δασκάλου, σαν υπηρέτρια και πάλι. Την συνέχεια την φαντάζεστε.

Όμως μια μέρα που ο δάσκαλος έδωσε στη Χριστίνα λεφτά για ψώνια, πήρε μια αλλαξιά ρούχα από τον δάσκαλο και ανέβηκε στο Κτελ για την Αθήνα.
Εκεί πήρε την απόφαση, να αλλάξει όνομα και φύλο. Έκοψε τα μαλλιά της, ντύθηκε με ανδρικά ρούχα και ξεκίνησε να συστήνεται σαν Θρασύβουλος.

Έπιασε δουλειά σαν γκαρσόνι, και τα πήγαινε περίφημα. Μάζεψε γρήγορα χρήματα και αποφάσισε να γίνει αφεντικό του ευατού του. Ξεκίνησε να πουλάει κουλούρια σαν πλανόδιος πωλητής.

Μάλιστα σύναψε και μια σχέση με μια κοπέλια της γειτονιάς, για να μην τον υποψιαστούν. Μια μέρα που ήταν υπερβολικά κουρασμένη έκλεψε ένα ποδήλατο για να μετακινηθεί. Το κράτησε για να πουλάει τα πράγματά του πιο γρήγορα. Όμως για κακή της τύχη, μπήκε ανάποδα στην οδό Σικελιανού στους Αμπελόκηπους.

Ο αστυνόμος που την σταμάτησε την οδήγησε στο τμήμα και εκεί διαπιστώθηκε ότι το ποδήλατο είναι κλεμμένο. Πήγαν στο δωμάτιο που έμενε να βρούνε ήπως υπάροχυν και άλλα κλοπιμαία, και βρήκαν γυναικεία ρούχα. Τότε ο Θρασύβουλος λύγισε και είπε την ιστορία της στους αστυνόμους.

Η είδηση έγινε γνωστή από τις εφημερίδες της εποχής, και όλοι στάθηκαν στο πλευρό της. Φυσικά αφέθηκε ελεύθερη και μάλιστα όλοι οι επιφανείς κύριοι της εποχής ανέλαβαν να της βρούνε τρόπο να βιοποριστεί αξιοπρεπώς.

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Οι πέντε άνδρες που κάθισαν εθελοντικά κάτω από μια πυρηνική βόμβα που εξερράγη​

Οι πέντε άνδρες που κάθισαν εθελοντικά κάτω από μια πυρηνική βόμβα που εξερράγη


Ήταν Ιούλιος του 1957, όταν 5 αξιωματικοί της αεροπορίας των ΗΠΑ και ένας φωτογράφος στάθηκαν μαζί σε ένα σημείο 65 μίλια μακριά από το Las Vegas. Δίπλα τους έβαλαν μια πινακίδα που έγραφε «Έδαφος 0. Πληθυσμός 5».​


Ακριβώς από πάνω τους δυο αεριωθούμενα αεροσκάφη F-89 κάνουν θόρυβο και το ένα από αυτά εκτοξεύει έναν πυρηνικό πύραυλο με ατομική κεφαλή. Οι άνδρες περιμένουν. Υπάρχει αντίστροφη μέτρηση. 18 χιλιάδες και πλέον πόδια από πάνω τους ο πύραυλος ανατινάζεται. Κάτι που σημαίνει ότι οι 5 άνδρες στάθηκαν επίτηδες κάτω από μια πυρηνική βόμβα δυο κιλοτόνων. Ένας από αυτούς όταν έγινε η ανατίναξη, φόρεσε τα γυαλιά ηλίου για να τη δει. Αυτό φαίνεται στο παρακάτω βίντεο.
Ποιοι ήταν αυτοί οι τύποι; Και γιατί ο εκφωνητής φωνάζει «Έγινε! Τα αναχώματα δονούνται. Είναι τρομερό! Ακριβώς πάνω από τα κεφάλια μας! Ααα!».
Το στιγμιότυπο είναι από τα αρχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Γυρίστηκε από την αεροπορία των ΗΠΑ για να καταδείξει τη σχετική ασφάλεια μιας χαμηλής ποιότητας πυρηνικής έκρηξης στην ατμόσφαιρα. Δύο συνταγματάρχες, δύο ταγματάρχες και ένας πέμπτος αξιωματικός συμφώνησαν να σταθούν ακριβώς κάτω από την έκρηξη. Μόνο ο εικονολήπτης, George Yoshitake, δεν προσφέρθηκε εθελοντικά.


Η χώρα είχε μόλις αρχίσει να ανησυχεί για μια πυρηνική σύγκρουση και η Πολεμική Αεροπορία ήθελε να καθησυχάσει τον κόσμο ότι ήταν ασφαλές να χρησιμοποιηθούν ατομικά όπλα για να αντιμετωπίσουν παρόμοια όπλα που αναπτύσσονται στη Ρωσία. Αν και δεν έπεισαν πολλούς.
Και οι πέντε εθελοντές πέθαναν αρκετά χρόνια μετά, κάποιοι από αυτούς μάλιστα σε μεγάλη ηλικία. Το ερώτημα είναι πως ένιωσαν όταν μια πυρηνική βόμβα εξερράγη αρκετά μεν αλλά πάνω από τα κεφάλια τους δε. Πόσοι θα το έκαναν και μάλιστα εθελοντικά;

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πως το κλέψιμο μιας αγελάδας οδήγησε στην ίδρυση της Hyundai​

Πως το κλέψιμο μιας αγελάδας οδήγησε στην ίδρυση της Hyundai

Η ιστορία του ιδρυτή Chung Ju - Yung από ένα αγρόκτημα στη Βόρειο Κορέα προς την πολυεθνική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων​

Η ιστορία της ιδρύσεως του κολοσσού της αυτοκινητοβιομηχανίας Huyndai, είναι λίγο παράξενη, πολύ ενδιαφέρουσα και ίσως δίνει έμπνευση για όσους ονειρεύονται μια τέτοια τύχη, όπως αυτή που είχε ο ιδρυτής της Chung Ju-Yung.​


Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1967 στη Νότια Κορέα και πλέον έχει 75 χιλιάδες εργαζόμενους σε όλον τον κόσμο, έχοντας τη δυνατότητα να παράγει 1,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα τον χρόνο. Το 2019, είχε κέρδη που έφτασαν τα 90 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο ιδρυτής Chung Yu-Tang που πέθανε στα 86 του χρόνια το 2001, ήταν ένα συνηθισμένο αγόρι που γεννήθηκε σε μια φτωχή αγροτική οικογένεια στη Βόρεια Κορέα. Ήταν ο μεγαλύτερος γιος και ο πατέρα του ονειρευόταν να αναλάβει τη φάρμα της οικογένειας.
Ο Chung τελείωσε το δημοτικό με το ζόρι, αφού από μικρός δούλευε στη φάρμα μαζί με τους γονείς του. Αλλά αυτός ο τρόπος ζωής δεν τον ικανοποιούσε καθόλου και άρχισε να σχεδιάζει τον τρόπο με τον οποίο θα αποδράσει από το χωριό και τη φτώχεια.
Στα 16 του προσπάθησε να αποδράσει για πρώτη φορά. Μαζί με έναν φίλο του γέμισαν τις τσάντες τους περπάτησαν 24 χιλιόμετρα μέσα από επικίνδυνα μονοπάτια, ώστε να βρουν δουλειά στην πόλη Kowon της Βορείου Κορέας. Ξεκίνησαν να δουλεύουν σε ένα εργοτάξιο, μέχρι που ο πατέρας του τον εντόπισε και απαίτησε να επιστρέψει.

@medium.com
Αλλά ο Chung δεν τα παράτησε και τη δεύτερη φορά προσπάθησε να φύγει για τη Seoul, την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας. Πούλησε μια αγελάδα της οικογένειάς του και πήρε ένα εισιτήριο για το τρένο. Η αποστολή του θα ήταν επιτυχημένη αλλά δυο μήνες αργότερα, ο πατέρας του τον εντόπισε και πάλι και τον ανάγκασε να επιστρέψει στο χωριό.
Στα 18 του έκανε την τρίτη και τελευταία του απόδραση. Έφυγε νύχτα, ξανά με προορισμό τη Seoul. Όταν έφτασε, έκανε ότι δουλειά έβρισκε για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα έξοδα.
Κάποια στιγμή βρήκε δουλειά σε ένα κατάστημα με ρύζι και έκανε μεταφορές. Μετά από έξι μήνες πήρε προαγωγή κρατώντας τα βιβλία και κάνοντας τα λογιστικά. Ο ίδιος ήταν η αιτία που τα κέρδη του μαγαζιού μεγάλωναν συνεχώς και γι’ αυτό όταν ο ιδιοκτήτης πέθανε, το κληρονόμησε. Άλλαξε το όνομα και τα έσοδα του ήταν πολύ καλά. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της ιαπωνικής κατοχής, η επιχείρηση του είχε προβλήματα λόγω των αποικιακών πολιτικών και αναγκάστηκε να την κλείσει.
Δεν έλεγε όμως να τα παρατήσει και παρόλο που πέρασε πάλι μερικά χρόνια στη φάρμα της οικογένειάς του, δεν σκέφτηκε ποτέ ότι αυτή θα είναι η ζώη του. Ξανά έφυγε λοιπόν για τη Seoul, όπου σκέφτηκε να ανοίξει ένα κατάστημα επισκευής αυτοκινήτων. Η επιχείρηση είχε επιτυχία και σύντομα είχε 70 εργαζόμενους. Ωστόσο το 1943, η ιαπωνική κατοχική κυβέρνηση συγχώνευσε την επιχείρηση του με το εργοστάσιο χάλυβα και για ακόμα μια φορά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το όνειρό του και επιστρέψει στο αγρόκτημα.
Όταν η Κορέα κατάφερε να κερδίσει την ανεξαρτησία της από την Ιαπωνία το 1946, ο Chung άρπαξε την ευκαιρία της μεταπολεμικής ανασυγκρότησης και ίδρυσε μια εταιρεία που την ονόμασε Huyndai. Έκλεισε κάποιες επικερδείς συμφωνίες με πυρηνικούς σταθμούς και σιδηροδρόμους της Κορέας. με τη βοήθεια του αδερφού του που μιλούσε Αγγλικά, έκλεισε επίσης συμφωνίες με τον αμερικανικό στρατό, κάτι που μεγάλωσε ακόμα περισσότερο την επιχείρηση.

@koreaherald.com
Από εκεί και ΕΡΑ, η Huyndai είχε μπει στο μονοπάτι που την οδηγούσε στο να γίνει μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες που ιδρύθηκαν ποτέ στη Νότια Κορέα. Η λέξη “Huyndai” στα κορεάτικα σημαίνει “μοντερνισμός”. Κι ενώ το “H” στα αυτοκίνητα είναι αρχικό γράμμα του ονόματος της εταιρείας, είναι και μια στιλιζαρισμένη εικόνα δυο ανθρώπων που δίνουν τα χέρια. Ο ένας είναι ο αντιπρόσωπος της εταιρείας και ο άλλος είναι ένας ικανοποιημένος πελάτης. Σήμερα η Huyndai πουλά τα οχήματά της σε 193 χώρες.
Το 1998, τρία χρόνια πριν τον θάνατό του, ο Chung οδήγησε 500 αγελάδες στην Αποστρατικοποιημένη Ζώνη μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας, ως εξόφληση για την αγελάδα που έκλεψε από τον πατέρα του ώστε να αποδράσει για τη Σεούλ. Με αυτή του την πράξη, ήλπιζε ότι οι αγελάδες θα έδιναν ανάσα σε φτωχές οικογένειες στη Βόρεια Κορέα και θα αποτελούσαν επίσης μια συμβολική χειρονομία για την επανένωση των δυο χωρών της κορεάτικης χερσονήσου.

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η απίστευτη ιστορία της νταντάς που έμεινε έγκυος από το παιδί που πρόσεχε​

Η απίστευτη ιστορία της νταντάς που έμεινε έγκυος από το παιδί που πρόσεχε

Από τις ιστορίες που δεν μπορείς να πιστέψεις​

Από τις ιστορίες που αδυνατείς να πιστέψεις μέχρι να ομολογήσουν τα άτομα που εμπλέκονται. Μια 22χρονη, η Μαρίσα Μόουρι, που για να βγάζεις τα προς το ζην εργαζόταν ως νταντα, έμεινε έγκυος από τον 11χρονο νεαρό που έπρεπε να προσέχει όταν οι γονείς του έλειπαν από το σπίτι.​

Η Μαρίσα ξεκίνησε να εργάζεται στο σπίτι της οικογένειας Μακμπράιντ το 2013, και οι ώρες που περνούσε με τον Κρις, τον γιο της οικογένειας, ήταν πολλές, αφού οι γονείς του λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων έλειπαν από το σπίτι.
Η Μαρίσα κατάφερε να κάνει τον νεαρό να την εμπιστευθεί και έτσι άρχισε να τον εκμεταλλεύεται και να προχωράει σε σeξουαλικές πράξεις μαζί του. Στην αρχή ήταν απλά αγγίγματα, αλλά σαν βόμβα έσκασε η ανακοίνωση από τη νταντά ότι είναι έγκυος και ο πατέρας είναι ο μικρός Κρις.

"Ένιωθα ένοχη που άφησα αυτή τη γυναίκα να μπει στην οικογένειά μου και να κάνει κάτι τέτοιο στο παιδί μου", λέει η μητέρα του Κρις. Οι γονείς του παιδιού ζήτησαν τεστ DNA το οποίο ωστόσο απέδειξε ότι ο Κρις είναι ο πατέρας.
Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια, η νταντά καταδικάστηκε σε 20 έτη φυλάκιση, αλλά το παιδί που γεννήθηκε μεγαλώνει με την οικογένεια του Κρις, αφού ο νεαρός μετά τα αποτελέσματα του DNA αναγνώρισε το παιδί.

 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.276
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Τα ίδια συνέβησαν Μάηκ πριν από 53 χρόνια ακριβώς σε ένα φτωχικό στην Κρήτη .
Άλλη μια οικογένεια ταλαιπωρήθηκε γιατί ο μλκς της υπόθεσης δεν τραβηχτηκε abcdefghgk
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Κρήτη: 7 νεκροί για ένα κουδούνι​

Κρήτη: 7 νεκροί για ένα κουδούνι


Μια απίστευτη ιστορία βεντέτας​

Η Αράδαινα, το πανέμορφο γραφικό χωριό ερήμωσε για έναν αδιανόητο λόγο.​


Η Αράδαινα ήταν ένα χωριό που ζούσε κυρίως από την κτηνοτροφία και στο τόπο αυτό ζούσαν περισσότεροι από 700 κτηνοτρόφοι.
Πίσω στο 1948, μια ασήμαντη αφορμή στάθηκε η αφορμή για έναν κύκλο αίματος, που έκλεισε μόνο όταν οι οικογένειες εγκατέλειψαν το χωριό για να μην θρηνήσουν και άλλα θύματα.
Ένα παιδί στη διάρκεια της βόλτας του βρήκε ένα μικρό κουδούνι, από αυτά που φορούν οι κτηνοτρόφοι στα ζώα, για να διευκολύνουν το έργο τους.
Αποφάσισε να το κρατήσει, και όταν έπεσε στην αντίληψη ενός κτηνοτρόφου πήγε στο σπίτι για να διαμαρτυρηθεί. Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν και ο πρώτος φόνος δεν ήταν γεγονός.
Ακολούθησαν άλλοι 7 φόνοι, και η αστυνομία δεν μπορούσε να επιβάλλει τον νόμο.

Οι οικογένειες που έμεναν εκεί αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το χωριό για να κλείσει ο κύκλος της βεντέτας, και το χωριό ερήμωσε στα μέσα της δεκαετίας του 1950.
Σήμερα παραμένει ένας ιδανικός τόπος για περιπάτους από τους φυσιολάτρες, που όμως σου αφήνει μια θλίψη με την εγκατάλειψη που είναι χαραγμένη στα σπίτια που ερήμωσαν.

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο φόνος που έγινε για ένα χριστουγεννιάτικο δώρο​

Ο φόνος που έγινε για ένα χριστουγεννιάτικο δώρο

Mια απίστευτη ιστορία που πρέπει να διαβάσεις​

Καμιά φορά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί όταν κάποιος σου προσφέρει κάτι​


Να σε σκοτώσουν επειδή δεν σου άρεσε το δώρο που σου έκανε κάποιος, ναι είναι κάτι που έχει συμβεί. Αυτή ήταν η δικαιολογία που έδωσε η 37χρονη Melissa Young στην αστυνομία όταν συνελήφθη για τη βάναυση δολοφονία του διπλανού της γείτονα Alan Williamson την ημέρα των Χριστουγέννων του 2013.
Η Young αργότερα ανέλαβε κάπως την ευθύνη αυτών που έκανε και τα απέδωσε όλα στην ταραγμένη ψυχική της υγεία. Εκείνη την εποχή όμως; Το κίνητρό της χαρακτηρίστηκε ως οργή επειδή ο Williamson απέρριψε περιφρονητικά το χριστουγεννιάτικο δώρο της.
Ισχυρίστηκε ότι είδε ένα έντονο φως και άκουσε φωνές στο κεφάλι της προτού «φλιπάρει» και μαχαιρώσει τον κ. Williamson 29 φορές.
Η Young, ο οποίος έχει τατουάζ της Παναγίας στο ένα χέρι και του Διαβόλου Εωσφόρου στο άλλο, είπε ότι ο αρχάγγελος Άγιος Μιχαήλ είχε καταλάβει το σώμα της και τη χρησιμοποίησε ως όργανο του Θεού για να τιμωρήσει τον «ακάθαρτο δαίμονα».
Η Young ομολόγησε την ενοχή του για ανθρωποκτονία το 2014 και καταδικάστηκε σε ελάχιστη κάθειρξη είκοσι ετών. Από τότε που φυλακίστηκε στη γυναικεία φυλακή HMP Cornton Vale στο Stirling, έχει επιτεθεί σοβαρά σε δύο γυναίκες αξιωματικούς των φυλακών.
Η Young είπε ότι αν είχε δεχτεί τα δώρα από αυτήν, κι εκείνη δεν θα τον είχε μαχαιρώσει...

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Σήμερα έμαθα: Κάποτε η Ινδία ήταν νησί​

Σήμερα έμαθα: Κάποτε η Ινδία ήταν νησί

Και πως η κίνησή της δημιούργησε τα Ιμαλάια​

Η χώρα της Ινδίας είναι η έβδομη μεγαλύτερη σε έκταση και δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό. Όπως ξέρουμε βρίσκεται στην νότια Ασία και είναι μέρος της ηπείρου. Αλλά δεν ήταν πάντα έτσι. Γιατί κάποτε, πριν από εκατομμύρια χρόνια, η Ινδία ήταν νησί.​


Ήταν λοιπόν νησί και ήπειρος από μόνη της, κάτι σαν την Αυστραλία. Πριν από 100 εκατομμύρια χρόνια, όταν οι δεινόσαυροι δεν είχαν ακόμα εξαφανιστεί, το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής Ινδίας ήταν ασύνδετη με οποιαδήποτε άλλη έκταση γης.

Είχε αποκοπεί από μια αρχαία υπερήπειρο που αναφέρεται ως Gondwanaland από τους παλαιογεωγράφους (που πήρε το όνομά της από την Gondwana, μια δασική περιοχή της κεντρικής Ινδίας) και κινούνταν αργά προς τα βόρεια.

50 εκατομμύρια χρόνια αργότερα και μετά την εξαφάνιση των δεινοσαύρων, η ηπειρωτική πλάκα της Ινδίας συγκρούστηκε με εκείνη της Ασίας, προκαλώντας κάμψη στις ακτές και δημιουργώντας τα Ιμαλάια, τη νεότερη και υψηλότερη οροσειρά του κόσμου.

Για αυτό το προϊστορικό περιστατικό, υπάρχουν στοιχεία από απολιθωμένα θαλάσσια κοχύλια, τα οποία έχουν βρεθεί στις υψηλές κορυφές των βουνών. Η πλάκα στην οποία στηρίζεται η χώρα, συνεχίζει να πιέζει πολύ αργά τη γη προς τα βόρεια και αυτός είναι ο κύριο λόγος που το ύψος του Έβερεστ, αυξάνεται για πολύ λίγο κάθε χρόνο.

Πηγη www.e-radio.gr
 
Top Bottom