ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ?

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.223
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Τοσα πειραματα και ακομα να βρουν μια απλη μεθοδο μετατροπης του σιδερου σε χρυσο οι αλχημιστες ... να δεις χαρα μετά, ολοι μας ...! facepalm 2
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η λίμνη που σκότωσε 1.700 ανθρώπους σε μια νύχτα​

Κανείς δεν κατάλαβε γιατί ακριβώς έγινε​

Η λίμνη που σκότωσε 1.700 ανθρώπους σε μια νύχτα

Εκείνη η νύχτα της 21ης Αυγούστου του 1986 έμελλε να είναι θανατηφόρα για 1.700 ανθρώπους που κατοικούσαν κοντά στην λίμνη Nyos του Καμερούν. Ακόμα και σήμερα, 33 χρόνια μετά, κανείς δεν έχει καταλάβει γιατί έγινε κάτι τέτοιο.
Η λίμνη Nyos είναι μια βαθιά λίμνη στην κορυφή ενός ανενεργού ηφαιστείου. Το μάγμα στο βυθό της διαρρέει διοξείδιο του άνθρακα στο νερό και το μετατρέπει σε ανθρακικό οξύ. Αυτό ήταν το γνωστό μέρος. Γιατί εκείνο που έγινε το 1986, ήταν παράξενο και μη αναμενόμενο.
Εκείνο το βράδυ, η λίμνη απελευθέρωσε χιλιάδες τόνους διοξειδίου του άνθρακα. Το σύννεφο απλώθηκε πάνω από τις γύρω περιοχές σκορπώντας τον θάνατο. Οι περισσότεροι άνθρωποι που κατοικούσαν στην γύρω περιοχή, πέθαναν στον ύπνο τους. Τα θύματα; Περισσότερα από 1.700. Το διοξείδιο του άνθρακα έκαψε ότι βρήκε μπροστά του σε ακτίνα 25 χλμ.

Λίγοι γλίτωσαν, κι αυτό από τύχη, αφού έτυχε να βρίσκονται σε μεγαλύτερο υψόμετρο. Όσοι ξύπνησαν υγιείς, βρήκαν μόνο πτώματα παντού και τίποτα άλλο. Πρόκειται για μια από τις πιο παράξενες φυσικές καταστροφές και από τις πιο θανατηφόρες. Οι επιστήμονες ακόμα δεν γνωρίζουν τι ακριβώς την προκάλεσε.
Οι λίμνες δεν συνηθίζουν να εκρήγνυνται ξαφνικά. Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν πως το μάγμα ήρθε με κάποιο τρόπο στην επιφάνεια απελευθερώνοντας το διοξείδιο του άνθρακα. Από την άλλη, κάποιοι άκουσαν θόρυβο λίγο πριν το μοιραίο γεγονός και πίστεψαν πως προηγήθηκε κατολίσθηση. Κάποιοι άλλοι πάλι μίλησαν για σεισμό.

Το διοξείδιο του άνθρακα παρέμενε στα κρύα βαθιά νερά της λίμνης, χωρίς να ανεβαίνει προς την επιφάνεια. Κάτι ανέτρεψε αυτή την κατάσταση. Η πιο πιθανή εκδοχή είναι πως τα λασπώδη νερά της βροχής που συσσωρεύονται στην λίμνη, ανέτρεψε τα υποβρύχια στρώματά της. Αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις.
https://cameroon-report.com/environnement/lake-nyos-disaster-32-years-after/

Και όταν δεν υπάρχουν αποδείξεις, οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι επρόκειτο για μια δοκιμή βόμβας που έκαναν οι κυβερνήσεις Ισραήλ και Καμερούν.
Η Nyos είναι μια από τις τρεις λίμνες στον κόσμο που έχουν εκραγεί. Η δεύτερη βρίσκεται κι αυτή στο Καμερούν, ενώ η τρίτη βρίσκεται στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Το 2001 μηχανικοί εγκατέστησαν σωλήνες στον βυθό της λίμνης, οι οποίοι απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα και το απελευθερώνουν σιγά σιγά στον αέρα, ενώ εγκαταστάθηκε και φράγμα στις όχθες της λίμνης, που όμως υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να καταρρεύσει.

Πηγη www.e-daily.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Οι ψαράδες που άλλαξε η ζωή τους όταν βρήκαν θησαυρό στη κοιλιά μιας φάλαινας​

Οι ψαράδες που άλλαξε η ζωή τους όταν βρήκαν θησαυρό στη κοιλιά μιας φάλαινας


Από τις ιστορίες που βλέπεις μόνο στο σινεμά​


Ο τίτλος του ρεπορτάζ στο BBC, ήταν η φάλαινα που άλλαξε τη ζωή των πάμπτωχων ψαράδων. Και πράγματι η ιστορία που θα διαβάσετε παρακάτω είναι από αυτές που βλέπεις μόνο στο σινεμά.​

Στη Νότια Υεμένη που είναι από τα φτωχότερα μέρη στο κόσμο, 35 ψαράδες είδαν τη ζωή τους να αλλάζει όταν μια νεκρή φάλαινα πιάστηκε στα δίχτυα τους.
Από τη μία στιγμή στην άλλη έγιναν κατά 1,5 εκατ. δολάρια πλουσιότεροι, αφού στο εσωτερικό της κοιλιάς της φάλαινας βρέθηκε τεράστια ποσότητα άμβρας.
Το 1,5 εκατ. δολάρια είναι αστρονομικό ποσό για τα δεδομένα της Υεμένης, όταν το μεροκάματο στη χώρα είναι σχεδόν όσο ένα δολάριο.

Η άμβρα είναι μια σπάνια, παράξενη σκουρόχρωμη ουσία που εκκρίνεται από την φάλαινα φυσητήρα και χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία για την διατήρηση της έντασης του αρώματος ¨Ομως στη συγκεκριμένη φάλαινα η άμβρα διατηρήθηκε σε εξαιρετική ποιότητα και σε ποσότητα που θα αντιστοιχούσε σε δεκαπέντε φάλαινες..
Μάλιστα μόνο το 5% των φαλαινών παράγουν αυτή την ουσία.

Το κυνήγι φαλαινών φυσητήρων όπως αυτή που βρέθηκε νεκρή απαγορεύεται όπως και σε πολλές χώρες η πώληση όμβρας είναι παράνομη.
«Εάν βρεις άμβρα φάλαινας, έχεις βρει θησαυρό» λέει ένας από τους τυχερούς αλιείς. «Ένας από τους ψαράδες, από την Σεριάχ, μας φώναξε και μας είπε: Είναι μια φάλαινα και μπορεί να έχει άμβρα»
Υπογραμμίζεται ότι το 80% του πληθυσμού της Υεμένης ζεί κάτω από το όριο της φτώχειας και οι συγκεκριμένοι ψαράδες θα συνεχίσουν να εξασκούν το επάγγελμά τους, απλά θα αλλάξουν λίγο τη ζωή τους και τη ζωή της κοινότητός τους.

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η γυναίκα που σκότωσε όσους την αγαπούσαν και παραλίγο να τη γλιτώσει​

Μια έκρηξη βόμβας έστρεψε το βλέμμα της αστυνομίας πάνω της​

Η γυναίκα που σκότωσε όσους την αγαπούσαν και παραλίγο να τη γλιτώσει


Όχι ένα, όχι δυο αλλά 20 χρόνια κυκλοφορούσε ελεύθερη ύστερα από τρις φόνους. Η Judy Buenoano σκότωσε τον συζύγους, εραστή και τον γιο της για να βάλει στο χέρι τα λεφτά από τις ασφαλιστικές. Η αστυνομία την υποπτεύθηκε όταν έβαλε βόμβα στο αυτοκίνητο του τελευταίου της εpαστή. Η κατηγορία εναντίον της ήταν αυτή της κατά συρροή δολοφόνου. Κι αυτό γιατί σκότωνε μόνο κοντινούς της ανθρώπους.​

Μετά από κάθε φόνο, ο προσωπικός της λογαριασμός φούσκωνε και εκείνη έκανε πλούσια ζωή. Ένας μηχανισμός όμως που εξερράγη στο αυτοκίνητο του αρραβωνιαστικού της το 1983, την έβαλε στη λίστα των υπόπτων. Μέσα στα επόμενα δυο χρόνια οι αποκαλύψεις έπεσαν βροχή, με τα ΜΜΕ να την ονομάζουν «Μαύρη Χήρα».

Γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1943 στο Τέξας. Έχασε τη μητέρα της μόλις στα 4 και πέρασε τα παιδικά της χρόνια με συγγενείς και ανάδοχους γονείς. Μάλιστα η ίδια ισχυριζόταν πως είχε υποστεί σeξουαλική κακοποίηση σε κάποιες από αυτές. Στα 10 άρχισε να μένει με τον πατέρα της και τη νέα σύζυγό του. Η ζημιά όμως είχε γίνει.
Στα 17 έμεινε έγκυος. Το 1961 γέννησε τον γιο της Michael, ένα παιδί αγνώστου πατρός όπως δηλώθηκε. Τότε παντρεύτηκε έναν αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας. Λίγα χρόνια αργότερα έκανε άλλα 2 παιδιά και η οικογένεια ζούσε στο Ορλάντο της πολιτείας της Φλόριντα.
Ο σύζυγός της υπηρέτησε για έναν χρόνο στον πόλεμο του Βιετνάμ. Επέστρεψε υγιής, αλλά λίγο καιρό αργότερα η υγεία του περιέργως επιδεινώθηκε. Τα συμπτώματα ήταν περίεργα και 4 μήνες μετά πέθανε. Η χήρα του πήρε 28 χιλιάδες δολάρια από την ασφάλεια ζωής και 64 χιλιάδες από το ταμείο βετεράνων του Βιετνάμ.
Με τα 92 χιλιάρικα η Judy Buenoano μετακόμισε και το 1972 βρήκε νέο σύζυγο, τον Bobby Morris. Τον ακολούθησε στο Κολοράντο, όπου ο Bobby εμφάνισε τα ίδια ανατριχιαστικά συμπτώματα με τον πρώτο της σύζυγο. Κι αυτός βρέθηκε νεκρός. Ο ιατροδικαστής έφτασε στο συμπέρασμα πως έφταιγε η ανακοπή καρδιάς. Εισέπραξε 3 ασφάλειες ζωής και μετακόμισε πίσω στη Φλόριντα.


Το 1979 ο γιος της μπήκε στον στρατό. Αλλά σύντομα άρχισε να υποφέρει από τα ίδια συμπτώματα. Αρρώστησε βαριά, αλλά οι γιατροί πρόλαβαν να καταλάβουν ότι είχε δηλητηριαστεί με αρσενικό. Αποσύρθηκε από τον στρατό και μπορούσε να περπατήσει μόνο με μεταλλικά υποστηρίγματα. Η μητέρα του ανέλαβε να τον φροντίσει και τον επόμενο χρόνο τον πήγε μια βόλτα με κανό. Το κανό ανατράπηκε, εκείνη έζησε αλλά όχι ο Michael.
Οι φόνοι της μέχρι τότε γίνονταν μελετημένα, με υπομονή και ψυχραιμία. Αλλά η αλλαγή του τρόπου στην επόμενη έφερε και την αστυνομία στα ίχνη της. Το νέο της φλερτ λεγόταν John Gentry. Τον έπεισε να κάνουν ασφάλειες ζωής και να βάλουν δικαιούχους ο ένας τον άλλο. Έτσι θα εισέπραττε μισό εκατομμύριο.

Αφού προσπάθησε να τον σκοτώσει με χάπια, έβαλε βόμβα στο αυτοκίνητο του. Τη γλίτωσε. Μια βομβιστική απόπειρα δεν πέρασε όμως απαρατήρητη σε μια μικρή πόλη. Ο τοπικός επιθεωρητής έκανε προσωπική του υπόθεση την εξιχνίαση της απόπειρας και σύντομα έφτασε στα ίχνη της. Πριν τη συλλάβει πήρε άδεια για εκταφή των προηγούμενων θυμάτων της και αποδείχθηκε ότι είχαν δηλητηριαστεί.
Κρίθηκε ένοχη και όσο ο καιρός προχωρούσε αποκαλύπτονταν και άλλοι φόνοι. Καταδικάστηκε σε τρεις διαφορετικές ποινές. Η μια ήταν σε θάνατο. Η ίδια δεν παραδέχθηκε τίποτα ποτέ, ενώ δεν έδειξε ίχνος μεταμέλειας.
Άσκησε έφεση αλλά δεν κέρδισε. Τον Μάρτιο του 1998 την οδήγησαν σε ηλεκτρική καρέκλα. Τη ρώτησαν αν είχε κάτι να πει, εκείνη απάντησε αδιάφορα «Όχι, κύριε». Έγινε η πρώτη θανατοποινίτισσα που εκτελούνταν στη Φλόριντα εδώ και 150 χρόνια, αλλά και η πρώτη γυναίκα που πέθανε στην πολιτεία σε ηλεκτρική καρέκλα.

Πηγη www.e-daily.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η απίστευτη απόδραση ενός πλοίου που μεταμφιέστηκε σε νησί​

Η απίστευτη απόδραση ενός πλοίου που μεταμφιέστηκε σε νησί


Κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου​


Το καμουφλάρισμα των πλοίων χρησιμοποιήθηκε πολύ και στον Α’ και στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Όμως το πλήρωμα ενός ολλανδικού ναρκαλιευτικού του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου πήγε το καμουφλάζ ένα βήμα παραπέρα. Κι αυτό γιατί μετέτρεψε το πλοίο σε νησί και ξεγέλασε το αυτοκρατορικό πολεμικό ναυτικό της Ιαπωνίας.​

Για να γίνει αυτό, είχε προηγηθεί η μάχη της Ιάβας τον Φεβρουάριο του 1942. Ο συμμαχικός στόλος υπέστη οδυνηρή ήττα και μόνο 4 ολλανδικά πλοία κατάφεραν να ξεφύγουν, όμως το ιαπωνικό ναυτικό κατάφερε να εντοπίσει και να βυθίσει τα τρία από αυτά.
Το μόνο που επέζησε ήταν το Crijnssen, ένα ναρκαλιευτικό 56 μέτρων. Ήταν αργοκίνητο, μια εύκολη λεία για την ιαπωνική αεροπορία ή το ναυτικό αν μπορούσε να το εντοπίσει.

Η μόνη ρεαλιστική δυνατότητα επιβίωσης του πληρώματος θα ήταν να μπει στα ασφαλή χωρικά ύδατα της Αυστραλίας. Ωστόσο το αργό Crijnssen δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει σε ταχύτητα κανένα ιαπωνικό πλοίο. Η μονη εφικτή λύση ήταν το καμουφλαζ. Το πλήρωμα συμφώνησε σε μια τρελή ιδέα. Να μεταμορφώσει το πλοίο σε νησί.
Αν λάβουμε υπόψιν κάποιες παραμέτρους, η ιδέα δεν ήταν όμως και τόσο τρελή. Η θάλασσα της Ιάβας γύρω από Μαλαισία και Ινδονησία είναι γεμάτη από νησιά. Ο αριθμός τους ξεπερνά τα 18 χιλιάδες. Κι ενώ το Crijnssen δεν ήταν και πολύ μεγάλο πλοίο, το μέγεθός του ήταν αρκετό ώστε να το περάσει κάποιος για νησί.


Το πλήρωμα σταμάτησε σε ένα νησί και άρχισε να κόβει ότι μπορούσε από την γύρω βλάστηση. Η κύρια απειλή του εντοπισμού ήταν από τον αέρα και για να καλύψουν αποτελεσματικά τους εαυτούς τους, χρειάζονταν να καλύψουν ολόκληρη την επιφάνεια του πλοίου με φυλλώματα.
Τα κατάφεραν με αρκετή προσπάθεια, καλύπτοντας όλο το κατάστρωμα του πλοίου με βλάστηση και τακτοποιώντας την όσο πιο πειστικά μπορούσαν. Κάθε μεταλλικό σημείο που έμεινε εκτεθειμένο το έβαψαν γκρι, ώστε να μοιάζει με πέτρωμα. Μόλις η δουλεία ολοκληρώθηκε, το πλοίο έμοιαζε από μακριά (αυτό ήταν και το ζητούμενο) με νησί.

Βέβαια, συνέχιζε να κινείται. Αλλά μόνο τη νύχτα. Την ημέρα αγκυροβολούσε δίπλα σε νησιά και παρέμενε ακίνητο. Το βράδυ προσπαθούσε να φτάσει σιγά σιγά στην Αυστραλία. Το έκανε αυτό για 8 αγωνιώδεις ημέρες και τελικά τα κατάφερε.
Ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, το πλοίο κατάφερε να ξεφύγει από τον εχθρό και να πλεύσει προς την ασφάλεια. Το Crijnssen έγινε με αυτόν τον τρόπο το μοναδικό ολλανδικό πλοίο που ξέφυγε από τη Θάλασσα της Ιάβας και το τελευταίο που ξέφυγε γενικά από την περιοχή, η οποία στη συνέχεια τέθηκε υπό τον έλεγχο της Ιαπωνίας.
Η ιστορία του όμως δεν σταμάτησε εκεί. Μόλις έφτασε στην Αυστραλία έγινε μέρος του Βασιλικού Ναυτικού της Αυστραλίας και μεταμορφώθηκε για ακόμα μια φορά. Αυτή τη φορά όμως σε συνοδευτικό πλοίο υποβρυχίων. Μετά τον πόλεμο, ο Crijnssen επανήλθε στο Βασιλικό Ναυτικό της Ολλανδίας και περιπολούσε τις Ολλανδικές Ανατολικές Ινδίες, μέχρι να επιστρέψει στην Ευρώπη και να παροπλιστεί το 1960. Παραμένει το μόνο πλοίο που είχε αποφύγει τον εχθρό μεταμφιεσμένο σε νησί κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο ματωμένος γάμος που ανάγκασε ένα ολόκληρο χωριό να μετακομίσει​

Ο ματωμένος γάμος που ανάγκασε ένα ολόκληρο χωριό να μετακομίσει


Μέσα σε μια νύχτα ξενιτεύθηκαν όλοι οι κάτοικοι​


Οι ιστορίες από την ελληνική παράδοση που σώθηκαν από στόμα σε στόμα και σώθηκαν χάρη στο μεράκι ανθρώπων που ήθελαν να σωθεί η ελληνική ιστορία, είναι αμέτρητες.​

Μια τέτοια ιστορία έρχεται από το χωριό Λούκοβο, στη περιοχή των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα τη περιοχή του Πωγωνίου.
Το χωριό Λούκοβο τώρα ανήκει στην Αλβανία, αλλά παλαιότερα βρισκόταν ανάμεσα στα χωριά Λάβδανη και Δημόκορη του Πωγωνίου.
Τον 18ο αιώνα ένα νεαρό ζευγάρι αποφάσισε να παντρευτεί όμως εκίνη την εποχή η περιοχή ανήκε στους Οθωμανούς. Ο αγάς της περιοχής είχε δικαίωμα να κοιμηθεί με τη νύφη τη πρώτη νύχτα του γάμου.

Όμως ο γαμπρός σκότωσε τον αγά και οι Οθωμανοί κάλεσαν στρατό για να εκδικηθούν και τιμωρήσουν όλους τους κατοίκους του χωριού. Για αυτό όλοι οι κάτοικοι μάζεψαν όσα υπάρχοντά τους μπορούσαν να κουβαλήσουν και έφυγαν το ίδιο βράδυ, και εγκαταστάθηκαν στη σημερινή τοποθεσία, όπου τότε ήταν εκτός δικαιοδοσίας του αγά.

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η ιστορία εκδίκησης των γειτόνων που τελικά έγινε για το τίποτα​

Κράτησε πάνω από 3 δεκαετίες​

Η ιστορία εκδίκησης των γειτόνων που τελικά έγινε για το τίποτα


O Nicolas Yung μετανάστευσε από τη Γερμανία στις ΗΠΑ το 1848. Μια εποχή που δεν ήταν καθόλου εύκολο εγχείρημα. Δούλεψε σκληρά και τελικά τα κατάφερε να γίνει ιδιοκτήτης νεκροτομείου και να ζει μια άνετη ζωή. Η δουλειά του τού επέτρεψε να αγοράσει ένα όμορφο σπίτι στην κορυφή του λόφου του Σαν Φρασκίσκο, όπου φύτεψε έναν όμορφο κήπο.​

Η ζωή του έμοιαζε ειδυλλιακή. Αλλά όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Και τότε εμφανίστηκε ένας καινούργιος γείτονας. Ο Charles Crocker, ένας πλούσιος αλλά και μικροπρεπής άνθρωπος, ένας από τους τέσσερις που κατάφερε να πλουτίσει από τους σιδηροδρόμους της Καλιφόρνια. Ο Crocker έχτισε γύρω από το σπίτι του γείτονά του έναν φράχτη ύψους 12 μέτρων (στην κεντρική φωτογραφία διακρίνεται ανάμεσα από τις δυο μεγάλες επαύλεις), σε μια θρυλική ιστορία εκδίκησης που έγινε μέχρι και τουριστικό αξιοθέατο. Αλλά κι ένα μάθημα για όσους ρισκάρουν να παρατραβούν το σκοινί.

Τη δεκαετία του 1870, ο Crocker μπορούσε να αγοράσει ότι επιθυμούσε. Κι αυτό που επιθυμούσε ήταν να απλώσει τα δίχτυα του πάνω από το Σαν Φρανσίσκο. Μαζί με τους συνεργάτες τους περιεργάζονταν τον λόφο και την ειδυλλιακή του θέα. Ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια και μελλοντικός ιδρυτής του Πανεπιστημίου Stanford, Leland Stanford, πρότεινε να προστεθεί ένα τελεφερίκ προς τον λόφο, κάτι που ανέβαζε την αξία της περιοχής.
Ο Stanford το κανόνισε και ειδοποίησε τους φίλους του. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Crocker. Άρχισαν λοιπόν να αγοράζουν όλα τα σπίτια στα γύρω τετράγωνα. Όταν τελείωσε είχε φτιάξει μια έπαυλή περίπου 1.100 τετραγωνικών.
O Charles Crocker

@wikipedia.org
Το σχέδιο πλησίαζε στην ολοκλήρωσή του. Μόνο που υπήρχε ένα αγκάθι. Ο Yung δίσταζε να πουλήσει το σπίτι του. Το μικρό του σπίτι πλέον έστεκε παράταιρο δίπλα στις επαύλεις των πλουσίων, αλλά συνέχιζε να αγαπάει τη γειτονιά του. Κάποιοι λένε πως ο Crocker του πρόσφερε 6.000 δολάρια, ο Yung ζήτησε 12.000 και η δεύτερη προσφορά ήταν στα 9 χιλιάρικα, με τον Yung τελικά να αρνείται. Ένα άλλο σενάριο θέλει τον Yung να έχει συμφωνήσει αρχικά για 3.000 δολάρια, αλλά αργότερα να ανεβάζει την τιμή σταδιακά στα 12.000, με τον Crocker να αποχωρεί από τις διαπραγματεύσεις.
Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Ο Yung παρέμεινε σπίτι του. Κι ο Crocker δεν το πήρε πολύ καλά. Είπε αρχικά στους εργάτες του να τοποθετήσουν τους δυναμίτες με τέτοιο τρόπο, ώστε τα συντρίμμια να πέσουν πάνω στο σπίτι του Yung. Αλλά και ο τελευταίος πείσμωσε, αρνούμενος να φύγει. Κι αφού ο Crocker δεν ανέβασε ποτέ την προσφορά, η όλη ιστορία τράβηξε σε βάθος χρόνου.

Ο Crocker πλήρωσε τους εργάτες 3.000 δολάρια για να χτίσουν έναν ξύλινο φράχτη ύψους 12 μέτρων γύρω από το σπίτι του Yung, κόβοντας του τον καθαρό αέρα του λόφου και βυθίζοντας τον στο σκοτάδι. Ο κήπος του Crocker ήταν ηλιόλουστος, ενώ εκείνος του γείτονά του μαράζωνε συνεχώς. Και παρόλο που ήταν ενοχλητικός για τον Yung, ο φράχτης της εκδίκησης ήταν καθόλα νόμιμος.
Ο Yung απείλησε να βάλει μια τεράστια πειρατική σημαία στην αυλή του. Επίσης, ήταν έτοιμος να εγκαταστήσει ένα φέρετρο στην οροφή του σπιτιού του. Και τα δυο για να εκνευρίσει τον γείτονά του. Τα ΜΜΕ πάντως ήταν στο πλευρό του, τα οποία χαρακτήρισαν έγκλημα τον φράχτη και άσκησαν κριτική στον Crocker πως χρησιμοποιούσε τον πλούτο του για να κάνει bullying στους γείτονες.
Ο φράχτης έμενε στη θέση του. Ο Crocker πίστεψε πως με τον θάνατο του Yung το 1880, το θέμα θα έληγε. Αλλά η χήρα του, Rosina, υσνέχισε να αρνείται τις προσφορές για πώληση. Οκτώ χρόνια μετά πέθανε και ο Crocker. Αλλά η Rosina παρέμεινε ανένδοτη στις προσπάθειες των κληρονόμων του.

Το 1895 αποτάθηκε στον δήμο, υποστηρίζοντας πως ο φράχτης εκτός από ενόχληση, αφαιρούσε αξία από την ιδιοκτησία της. Ο δήμος συμφώνησε αλλά όχι και οι νομικοί του σύμβουλοι, που είπαν ότι δεν υπήρχε καμία αιτιολογία ώστε οι Crocker να αφαιρέσουν τον φράχτη, ο οποίος είχε πλέον φτάσει στα 7,5 μέτρα λόγω των ανέμων που επανειλημμένα απειλούσαν να τον κατεδαφίσουν.
Η Rosina πέθανε το 1902. Οι τέσσερις κόρες του ζεύγους Yung συμφώνησαν να παραχωρήσουν την έκταση το 1904. Η διαμάχη κράτησε πάνω από 3 δεκαετίες. Κι απ' ότι αποδείχθηκε για το τίποτα. Ο φράχτης γκρεμίστηκε το 1905, αλλά το 1906 ο μεγάλος σεισμός του Σαν Φρανσίσκο δεν άφησε τίποτα όρθιο στην περιοχή. Μαζί και την έπαυλη των Crocker, με την οικογένεια να μην την ξαναχτίζει αλλά να χαρίζει την έκταση σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Στη θέση του φράχτης της εκδίκησης λοιπόν, χτίστηκε ο ναός Grace Cathedral, ένα μέρος που η εκδίκηση μάλλον απουσίαζε σαν έννοια.


Πηγη www.e-daily.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Ο ηρωικός Μαγκάουα.
Ο Μαγκάουα είναι ένας αρουραίος, στον οποίο απονεμήθηκε χρυσό μετάλλιο για τον ηρωισμό του, να εντοπίζει νάρκες ξηράς.
Στην πενταετή καριέρα του, ο Μαγκάουα μύρισε 71 νάρκες ξηράς και δεκάδες ακόμη μη εκραγόμενα είδη σε έκταση 225 χιλιάδων τετρ.μέτρων στην Καμπότζη.
Αλλά καθώς η απόδοση του λόγω γήρατος πέφτει, η εκπαιδευτής του σεβόμενη της ανάγκες του, αλλά και τα επιτέυγματα του, αποφάσισε να αποσύρει από την ενεργό δράση τον επτάχρονο αφρικανικό γίγαντα αρουραίο.
Θεωρείται ότι υπάρχουν έως και έξι εκατομμύρια νάρκες ξηράς στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας.
Ο Μαγκάουα εκπαιδεύτηκε από την Βέλγικη φιλανθρωπική οργάνωση Apopo, η οποία εδρεύει στην Τανζανία και εκτρέφει τα ζώα γνωστά ως HeroRATs για να εντοπίσει νάρκες ξηράς από τη δεκαετία του 1990.
Τα ζώα πιστοποιούνται μετά από ένα χρόνο εκπαίδευσης.

217590057_4038349676214249_730352506659030604_n.jpg

Ο Μαγκάουα ήταν σε θέση να ψάξει μία έκταση όσο ένα γήπεδο τένις σε μόλις 20 λεπτά, ενω ένα άτομο με ανιχνευτή μετάλλων θα χρειαζόταν από μία έως τέσσερις ημέρες.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο ήρωας του Ψυχρού Πολέμου που εξαφανίστηκε απ’ όλους εκτός από τον εχθρό του​

Ο ήρωας του Ψυχρού Πολέμου που εξαφανίστηκε απ’ όλους εκτός από τον εχθρό του

Μια ιδιοφυΐα που έσπασε και κυριαρχία 24 ετών​

Ο Ψυχρός Πόλεμος κράτησε για περίπου μισό αιώνα. Κατά την περίοδο αυτή επιστρατεύτηκαν χιλιάδες «όπλα» ώστε είτε οι ΗΠΑ είτε η Σοβιετική Ένωση να πλήξουν ο ένας τον άλλον. Τα όπλα αυτά δεν ήταν απαραίτητα από εκείνα που εκπυρσοκροτούν, ούτε από εκείνα που κατασκοπεύουν. Μπορεί να ήταν από ταινίες μέχρι αθλητικά γεγονότα. Ειδικά τα τελευταία, αντιμετωπίζονταν σαν μια αναπαράσταση ενός πεδίου μάχης.​

Κάθε φορά που υπήρχε η ευκαιρία να πληγούν οι Σοβιετικοί καθ’ οιονδήποτε τρόπο, οι ΗΠΑ θα κινητοποιούσαν έναν μηχανισμό προώθησης της με έναν τρόπο υπερδιαφήμισης. Το ίδιο μπορεί να έκαναν και οι Σοβιετικοί αλλά με διαφορετικό τρόπο.
Μια ευκαιρία που ανακάλυψαν οι ΗΠΑ ήταν ο Bobby Fischer. Ένας προβληματικός μα συγχρόνως λάμπρός σκακιστής. Οι Σοβιετικοί ήταν αυθεντίες στο σκάκι, χάνοντας σπάνια τον τίτλο των παγκόσμιων πρωταθλητών. Όταν λοιπόν εμφανίστηκε ένας Αμερικανός που μπορούσε να το αμφισβητήσει αυτό, ο μηχανισμός που κινητοποιήθηκε ξεκινούσε μέσα από τον Λευκό Οίκο. Όταν μάλιστα η αποστολή του εξετελέσθη, ανακηρύχθηκε σε ήρωα του Ψυχρού Πολέμου. Μόνο που δεν μπόρεσε να ξεφύγει ποτέ από τον μοναδικό του εχθρό…


Ο Bobby Fischer γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1943. Ο πατέρας του δεν ξέρουμε ακριβώς ποιος ήταν. Με τα παλιότερα δεδομ’ενα ήταν ο Γερμανός βιολόγος Hans Fischer, αλλά κάποιες νεότερες πληροφορίες έδειξαν πως ίσως ήταν ο Ουγγροεβραίος μαθηματικός Paul Nemenyi. Η μητέρα του ήταν η Ελβετοεβραία γιατρός Regina Wender. Πιστεύεται πως ήταν ο καρπός της παράνομης σχέσης της μητέρας του με τον Nemenyi, ο οποίος ήταν ένα λαμπρό μυαλό αλλά με αρκετά ψυχολογικά προβλήματα. Όπως και ο Bobby Fischer δηλαδή.
Μεγάλωσε μαζί με την μητέρα του στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Από το 1951 κιόλας ήταν ένας εξαιρετικός σκακιστής. Κέρδισε το πρώτο του τουρνουά στα 9 και στα 11 ήταν μόνιμος θαμώνας διάφορων κλαμπ σκακιού. Στα 13 κατέκτησε το πρώτο του Πρωτάθλημα Νέων των ΗΠΑ και την ίδια χρονιά αγωνίστηκε απέναντι στους κορυφαίους παίκτες της χώρας. Η νίκη του απέναντι στο διεθνή μάστερ Donald Byrne, τον έβαλε στο μάτι όλων και του έδωσε την τίτλο του «παιδιού θαύμα».
Στα 16 του παράτησε το σχολείο για να ασχοληθεί αποκλειστικά με το σκάκι. Το μυαλό του ήταν τόσο τετράγωνο, όσο το ταμπλό του παιχνιδιού που λάτρευε. Κανένας δεν είχε ξαναδεί ποτέ ξανά τέτοιο παίξιμο, τουλάχιστον στις ΗΠΑ.
Άλλωστε, στα 15 του είχε προλάβει ήδη να κατακτήσει το US Open. Αρχικά, δεν κατάφερε να κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε δυο περιπτώσεις, αλλά το 1972 με όλο τον μηχανισμό των ΗΠΑ να λειτουργεί, πήγε στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας με αξιώσεις. Πράγματι, εκεί κέρδισε τον κάτοχο του τίτλου Boris Spassky με 12,5 - 8,5 σε 21 παρτίδες και έγινε ο πρώτος και μοναδικός Αμερικανός παγκόσμιος πρωταθλητής.


Το ματς ονομάστηκε στις ΗΠΑ ως το «ματς του αιώνα». Είχε μόλις καταφέρει να πάρει τον τίτλο από τους Σοβιετικούς ύστερα από το 1948. Επέστρεψε στις ΗΠΑ με τιμές ήρωα. Η εικόνα των διανοούμενων που είχαν χτίσει η Σοβιετική ένωση, μόλις είχε χαθεί. Αλλά το ίδιο φρόντισε να κάνει και ο Bobby Fischer. Δεν έμεινε πολύ στο προσκήνιο, απορρίπτοντας χορηγίες εκατομμυρίων. Επέλεξε να εξαφανιστεί και να ζήσει στην απομόνωση.
Το 1975 του αφαιρέθηκε ο τίτλος του Παγκόσμιου πρωταθλητή αφού αρνήθηκε να τον υπερασπιστεί στη μανία των Φιλιππίνων. Κάποια στιγμή ακούστηκε πως ήταν άστεγος στο Λος Άντζελες, ενώ συνελήφθη και για ληστεία τράπεζας αλλά αφέτη ελεύθερος λόγω αστυνομικής αυθαιρεσίας. Περνούσε τον χρόνο του γράφοντας βιβλία για σκάκι και όποτε εμφανιζόταν ήταν για να σχολιάσει κατά των Εβραίων και της αμερικανικής πολιτικής.
Επέστρεψε στα τουρνουά 20 χρόνια μετά τον τελευταίο του αγώνα, το 1992. Του είχαν προτείνει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό αν αντιμετώπιζε ξανά τον Spassky. Τον κέρδισε και πάλι, αλλά αυτή τη φορά οι ΗΠΑ δεν τον περίμεναν σαν ήρωα αλλά σαν κάποιον που παραβίασε το εμπάργκο στη Γιουγκοσλαβία και εισέπραξε 3 εκατομμύρια δολάρια για τη νίκη του.


Έζησε στην Ουγγαρία, πήγε στην Ιαπωνία όπου τυχαία συνελήφθη. Η Ιαπωνία ήταν έτοιμη να τον εκδώσει στις ΗΠΑ αλλά οι πολλοί Ισλανδοί φίλοι του έπεισαν την κυβέρνηση να του δώσει την υπηκοότητα. Έτσι το 2005 επέστρεψε στο μέρος όπου είχε στεφτεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής.
Πέθανε τρία χρόνια αργότερα σε ηλικία 65 ετών. Ο Bobby Fischer πέρασε μια μεγάλη χρονική περίοδο που θεωρούνταν ανίκητος. Κανείς δεν μπορούσε να κερδίσει τον άνθρωπο που μετέτρεψε το σκάκι σε «τέχνη». Όμως αν και μπορούσε να κερδίσει τους πάντες, δεν μπόρεσε να νικήσει ποτέ τον αιώνιο εχθρό του. Τον εαυτό του.

Πηγη www.e-radio.gr
 

Timos_Tsamis

member
Δημοσιεύσεις
551
Ηλικία
25
Περιοχή
Agrinio
Μοτοσυκλέτα
Honda CBR600 F4i 2002
Honda CB400 Super Four 1992
Όνομα
Tsamis Timoleon
Περιοχή
Agrinio
Εθνική Ημέρα του Scotch σήμερα και ταξιδεύουμε στο Έρισκι, ένα ανεμοδαρμένο νησάκι 140 κατοίκων στην Βορειοδυτική Σκωτία , με έκταση περίπου όση αυτή του Αγκιστριού στον Αργοσαρωνικό.

Το 1941, το SS Politician ⚓ βυθίστηκε στις ακτές του Έρισκι, με 50.000 κάσες ουίσκι να ξεβράζωνται, τις οποίες οι ντόπιοι εκμεταλλεύτηκαν και λεηλάτησαν. Κάπως έτσι, η ιστορία του Whisky Galore γεννήθηκε. Ο τοπικός τελωνειακός, σκανδαλωδώς είχε ανατινάξει το ναυάγιο για να αποτρέψει τους ντόπιους ν' αρπάξουν κι άλλο ουίσκι, καθώς η κατάσταση είχε ξεφύγει! Πάντως, κάποιο "Polly" Whisky βρήκε "μυστηριωδώς" τον δρόμο του στην παμπ του νησιού, την Am Politician. Εμείς σας προτείνουμε να δείτε, μαζί με ένα ποτηράκι καπνιστού Scotch, την ταινία του 1949, Whisky Galore, που ωστόσο γυρίστηκε στο γειτονικό Μπάρρα.

Παρά τον μικρό πληθυσμό και το ανώμαλο έδαφος, οι κάτοικοι του νησιού παίζουν την μπαλίτσα τους, σ' ένα μοναδικής ομορφιάς και μορφολογίας γήπεδο, εδρα της Eriskay FC.

Η φωτογραφία είναι από το τοπικό "ντέρμπι" της Eriskay με την Barra FC. Είμαστε, σχεδόν σίγουροι, ότι μετά τον αγώνα καταναλώθηκαν οι απαραίτητες ποσότητες μπύρας και ουίσκι στην τοπική παμπ. ⚽

FB_IMG_1627380518358.jpg

Πηγή: https://www.facebook.com/thefootballromantics/
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η γυναίκα που έτρεμε μέχρι και ο Πάμπλο Έσκομπαρ​

Η γυναίκα που έτρεμε μέχρι και ο Πάμπλο Έσκομπαρ


Τον πρώτο της φόνο τον έκανε στα 11 της​


Ο Γκρισέλντα Μπλάνκο, ή αλλιώς La Madrina, η Μαύρη Χήρα, η Νονά της Κοκαΐνης και η βασίλισσα του ναρκωτικού εμπορίου, ήταν κολομβιανή αρχηγός ναρκωτικών του καρτέλ στο Μεντεγίν και πρωτοπόρος στο εμπόριο ναρκωτικών και ειδικά της κοκαΐνης με έδρα το Μαϊάμι στις αρχές της δεκαετίας του 2000.
Έχει υπολογιστεί ότι ήταν υπεύθυνη για έως και 200 δολοφονίες κατά τη μεταφορά κοκαΐνης από την Κολομβία στη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι και τη Νότια Καλιφόρνια.
H Μπλάνκο ήταν μία από τις πλουσιότερες και πιο επικίνδυνες γυναίκες στον κόσμο και ήταν μία από τις πιο ισχυρές βασίλισσες ναρκωτικών στον κόσμο. Έγινε η πρώτη δισεκατομμυριούχος γυναίκα εγκληματίας, κυβερνώντας την αυτοκρατορία διακίνησης ναρκωτικών πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με σιδερένια γροθιά, και υπήρξε μία από τις πιο αιμοβόρες γυναίκες όλων των εποχών.
Αλλά ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή. Για να γλιτώσει από τις σeξουαλικές επιθέσεις του φίλου της μητέρας της, η Μπλάνκο έφυγε από το σπίτι σε ηλικία 9 ετών.

Στα 11 της χρόνια έκανε τον πρώτο της φόνο. Η Μπλάνκο είχε μπει σε συμμορία με πορτοφολάδες πριν καν κλείσει τα 13. Σύντομα, και σε ένα περιβάλλον στο οποίο το μόνο που υπήρχε ήταν η παραβατικότητα και τα εγκλήματα μπήκε στην πορνεία, ξεκίνησε να χρησιμοποιεί οτιδήποτε έβρισκε διαθέσιμο μπροστά της για να αναρριχηθεί στην κλίμακα του υποκόσμου. Παντρεύτηκε τον προαγωγό της.
Ο πρώτος σύζυγος της ήταν ο Κάρλος. Μαζί απέκτησαν τρεις γιους, τον Ντίξον, τον Ομπέρ και τον Οσβάλντο - όλοι τους σκοτώθηκαν στην Κολομβία μετά την απέλασή τους μετά από ποινές φυλάκισης στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η ίδια ήταν εξαιρετικά εφευρετική στις απατεωνιές. Ήταν από τους πρώτους που συστηματοποίησαν τη μεταφορά της σκόνης από την Κολομβία προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, χρησιμοποιώντας δικά τους αεροπλάνα και πιλότους - ενώ δεν δίσταζε να σκοτώσει τους πάντες στο διάβα της αν έμπαιναν κάπως εμπόδιο στα σχέδιά της - μάλιστα, στα θύματά της περιλαμβάνονταν γυναίκες και παιδιά.
Ο δεύτερος σύζυγός της ήταν ο Αλμπέρτο. Το 1975, η Μπλάνκο σκότωσε τον άντρα της ο οποίος ήταν επίσης και συνεργάτης της, σε ένα πάρκινγκ νυχτερινών κέντρων της Μπογκοτά, επειδή έλειπαν περίπου εκατομμύρια δολάρια από τα κέρδη του καρτέλ που είχαν χτίσει μαζί.
Ο Μπλάνκο είχε τον μικρότερο γιο της, τον Μάικλ Κορλεόνε Μπλάνκο, με τον τρίτο σύζυγό της, Ντάρι. Ο Ντάρι την εγκατέλειψε το 1983, επέστρεψε στην Κολομβία και απήγαγε τον Michael όταν αυτός και η ίδια διαφωνούσαν για το ποιος θα αναλάβει την επιμέλεια. Εκείνη δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και πλήρωσε για τη δολοφονία του τρίτου της συζύγου - και έτσι ο γιος της επέστρεψε σε αυτήν στο Μαϊάμι.
Στις 17 Φεβρουαρίου του 1985 και ενώ εκείνη επιδίδονταν σε όpγια και μεγάλες διακινήσεις ναρκωτικών, οι πράκτορες της DEA τη συνέλαβαν και την οδήγησαν σε δίκη στις ΗΠΑ. Όμως ενώ είχε σκοτώσει 200 ανθρώπους δεν μπορούσαν να δέσουν την υπόθεση καθώς δύσκολα έβρισκες μάρτυρα πρόθυμο να καταθέσει εναντίον της. Πάντως όσο καιρό παρέμεινε στη φυλακή, συνέχισε να διευθύνει την εγκληματική δράση του κυκλώματός της. Το 2004 η ίδια αποφυλακίστηκε.
Τα «κατορθώματά» της αφηγήθηκε το 2006 το ντοκιμαντέρ «Καουμπόηδες της κοκαΐνης» με θέμα την αύξηση της διακίνησης της κοκαΐνης στις δεκαετίες του 1970 και του 1980 στο Μαϊάμι, η οποία ενέπνευσε τις ταινίες «Ο σημαδεμένος» και «Miami Vice».

Φυσικά τέτοιες ιστορίες δεν τελειώνουν ποτέ καλά.
Ουδείς γνώριζε πού ζούσε, μόνον ότι η περιουσία της υπολογιζόταν σε 500 εκατ. δολάρια. Το 2012 μια μοτοσυκλέτα την πλησίασε και ο συνοδηγός την πυροβόλησε με δύο σφαίρες στο κεφάλι...

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Τι φορούσε ο κόσμος πριν τη χειρουργική μάσκα​

Τι φορούσε ο κόσμος πριν τη χειρουργική μάσκα


Πως σώθηκαν εκατομμύρια κόσμου από την έμπνευση ενός σπουδαίου επιστήμονα​

Ο επιδημιολόγος Γου Λίεν-Τε γεννήθηκε στη Μαλαισία, με καταγωγή από Κινέζους γονείς, γεννήθηκε το το 1879, και έμελλε να αλλάξει τον κόσμο με την ανακάλυψη του.
Στις αρχές του 1900 η Κίνα δοκιμαζόταν από μια περίεργη πανδημία που άφηνε πίσω της εκατομμύρια νεκρούς.
Η Κινέζικη κυβέρνηση κάλεσε όλους τους επιστήμονες της και προσπάθησε να βάλει τέλος στην πανδημία που είχε εξολοθρεύσει σχεδόν όλο το βόρειο κομμάτι της.
Με τα παραδοσιακά μέτρα όπως τον αποκλεισμό πόλεων να μην αποδίδει, ο Γου Λιεν Τε είχε μια ιδέα που έμελλε να σώσει τους Κινέζους και να προετοιμάσει το έδαφος για τη χειρουργική μάσκα που ξέρουμε σήμερα.

Δημιούργησε με πολλές στρώσεις βαμβακιού, τις οποίες έδενα με μια μία γάζα. Μαζί με την απαγόρευση ταξιδιών και την αποστείρωση που επιβλήθηκε σε όλα τα σπίτια κατάφερε να βάλει φρένο στην εξάπλωση της πανδημίας και σε λιγότερο από ένα έτος να μπορέσει να εξαφανίσει τον κίνδυνο.
Ήταν υποψήφιος για Νόμπελ αλλά δεν το πήρε, αν και στη Κίνα θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες όλων των εποχών.

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Τα αρσενικά τζιτζίκια είναι κουφά και τα θηλυκά μουγκά. Ζουν περίπου 17 χρόνια σαν σκουλήκια κάτω από το χώμα και βγαίνουν στην επιφάνεια της γης μια ζεστή Ανοιξιάτικη μέρα και οι τελευταίες εβδομάδες τους στην γη είναι ένα κάλεσμα στο ταίρι τους.
Μετά από αυτό πεθαίνουν και οι άνθρωποι το μόνο που μαθαίνουν γι αυτά είναι ότι ήρθαν στη ζωή για να περάσουν καλά, να τραγουδήσουν και να μας τα κάνουν "τσουρέκια".
Όλο αυτό που μας ξεκουφαίνει κάθε καλοκαίρι είναι το κύκνειο άσμα τους
Το ερωτικό τους κάλεσμα
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
 

Aggelos 1969

well know member
Δημοσιεύσεις
2.480
Ηλικία
54
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Transalp 650
Όνομα
Άγγελος
Περιοχή
Αχαρναί Αττικής
Τα αρσενικά τζιτζίκια είναι κουφά και τα θηλυκά μουγκά. Ζουν περίπου 17 χρόνια σαν σκουλήκια κάτω από το χώμα και βγαίνουν στην επιφάνεια της γης μια ζεστή Ανοιξιάτικη μέρα και οι τελευταίες εβδομάδες τους στην γη είναι ένα κάλεσμα στο ταίρι τους.
Μετά από αυτό πεθαίνουν και οι άνθρωποι το μόνο που μαθαίνουν γι αυτά είναι ότι ήρθαν στη ζωή για να περάσουν καλά, να τραγουδήσουν και να μας τα κάνουν "τσουρέκια".
Όλο αυτό που μας ξεκουφαίνει κάθε καλοκαίρι είναι το κύκνειο άσμα τους
Το ερωτικό τους κάλεσμα
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Αφού τα αρσενικά είναι κουφά λογικό να είναι τα θηλυκά μουγκά αφού δεν έχουν κάποιο να τις ακούει να γκρινιάζουν. Rolling
 

duke200

member
Δημοσιεύσεις
1.310
Ηλικία
44
Όνομα
Alex
Το αλκοολούχο ποτό που είναι superfood και αυξάνει τον μεταβολισμό


Μπορείς να πίνεις πλέον, πάντα υπεύθυνα

Ποιος δεν θέλει να πιει ένα ποτό μετά από μια κουραστική ημέρα ή όταν βγαίνει για να ξεσκάσει; Πολλές φορές μάλιστα το μέτρο με τα ποτά χάνεται ακόμα και αν ξέρεις ότι αυτό δεν είναι καθόλου καλό για την υγεία σου. Υπάρχει όμως ένα νέο σχετικά με το αλκοόλ που θα σε κάνει να χαρείς.

Φαίνεται ότι πρόσφατα οι επιστήμονες ανακάλυψαν κάποια εκπληκτικά δεδομένα για ένα συγκεκριμένο ποτό, το οποίο παρέχει οφέλη στην υγεία του οργανισμού και μπορεί να έχει θετική επίδραση στην λειτουργία του, αρκεί φυσικά να καταναλώνεται με μέτρο.

Πρόκειται για ένα ποτό αρκετά δημοφιλές, το οποίο μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος αφού όπως αποδείχτηκε αυξάνει τις καύσεις του μεταβολισμού. Ο λόγος για το τζιν, ένα προϊόν που ανακαλύφθηκε αρχικά ως θεραπευτικό ελιξίριο, την περίοδο του μεσαίωνα και μετεξελίχτηκε σε ποτό και το οποίο παρασκευάζεται από μούρα κέδρου.



Αυτά τα μικροσκοπικά μούρα θεωρούνται superfood και είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για το ανθρώπινο σώμα. Είναι γνωστό ότι βοηθούν στην πρόληψη των μολύνσεων, την καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων, την πρόληψη των νεφρικών και των ηπατικών νόσων και τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.

Πως έφτασαν όμως οι ερευνητές σε αυτό το συμπέρασμα για το τζιν; Όλα ξεκίνησαν με μια ομάδα ποντικών. Οι μισοί από αυτούς στην διάρκεια της έρευνας έπιναν νερό και οι άλλοι μισοί τζιν. Οι επιστήμονες παρατήρησαν πόσες θερμίδες κατάφεραν να κάψουν σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Τα ποντίκια στην ομάδα του τζιν είχαν αύξηση του μεταβολικού τους ρυθμού, πράγμα που σημαίνει ότι έκαψαν αυξημένη ποσότητα θερμίδων σε σύγκριση με την ομάδα του νερού. Ορισμένα ποντίκια παρουσίασαν ακόμη την απίστευτη αύξηση κατά 17% όσον αφορά το ρυθμό μεταβολισμού.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που οι επιστήμονες αποκαλούν «φαινόμενο μετά την καύση». Αυτό προκαλεί την αύξηση του μεταβολισμού ενώ το ήπαρ καταστρέφει το αλκοόλ.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το τζιν μπορεί δυνητικά να βοηθήσει τους ανθρώπους να αδυνατίσουν, παρόλο που επισήμανε πως η δοκιμή πρέπει να γίνει και σε ανθρώπους, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι απολύτως έγκυρο.

Όμως το συγκεκριμένο ποτό έχει κι άλλες ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Για παράδειγμα μπορεί να έχει καταλυτική δράση ενάντια στις ενοχλητικές αλλεργίες της άνοιξης. Σύμφωνα με το Asthma.org, «Τα καθαρά οινοπνευματώδη όπως το τζιν και η βότκα θεωρούνται πιο «φιλικά προς το άσθμα» επειδή περιέχουν λιγότερη ισταμίνη και λιγότερα θειώδη.»

Ακόμα το τζιν μπορεί να κάνει θαύματα για το δέρμα, λόγω της μεγάλης ποσότητας αντιοξειδωτικών που περιέχονται στα μούρα από τα οποία παράγεται, μπορεί να συμβάλει στη μείωση εμφάνισης των ρυτίδων και να διατηρήσει την επιδερμίδα λεία και φωτεινή.


BcdeBcdeBcdeBcde
Δεν είναι μόνο το τζιν, γενικά το αλκοόλ αναστέλλει την έκκριση ινσουλίνης με αποτέλεσμα να αυξάνει τις κετόνες και να εμποδίσει το μεταβολισμό της γλυκόζης σε τριγλυκερίδια (και άρα τη δημιουργία λιπώδους ιστού). Για αυτό όσοι είναι χρονια αλκοολικοί είναι αδύνατοι και δεν έχουν όρεξη να τρωνε. Όμως δυστυχώς είναι δηλητήριο για το ήπαρ, προκαλεί κίρρωση με όλες τις δραματικές και ανεπανόρθωτες συνέπειες της ηπατικής ανεπάρκειας.

Sent from my A80Pro using Tapatalk
 

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
10.891
Όνομα
.

Η γυναίκα που έτρεμε μέχρι και ο Πάμπλο Έσκομπαρ​

Η γυναίκα που έτρεμε μέχρι και ο Πάμπλο Έσκομπαρ


Τον πρώτο της φόνο τον έκανε στα 11 της​


Ο Γκρισέλντα Μπλάνκο, ή αλλιώς La Madrina, η Μαύρη Χήρα, η Νονά της Κοκαΐνης και η βασίλισσα του ναρκωτικού εμπορίου, ήταν κολομβιανή αρχηγός ναρκωτικών του καρτέλ στο Μεντεγίν και πρωτοπόρος στο εμπόριο ναρκωτικών και ειδικά της κοκαΐνης με έδρα το Μαϊάμι στις αρχές της δεκαετίας του 2000.
Έχει υπολογιστεί ότι ήταν υπεύθυνη για έως και 200 δολοφονίες κατά τη μεταφορά κοκαΐνης από την Κολομβία στη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι και τη Νότια Καλιφόρνια.
H Μπλάνκο ήταν μία από τις πλουσιότερες και πιο επικίνδυνες γυναίκες στον κόσμο και ήταν μία από τις πιο ισχυρές βασίλισσες ναρκωτικών στον κόσμο. Έγινε η πρώτη δισεκατομμυριούχος γυναίκα εγκληματίας, κυβερνώντας την αυτοκρατορία διακίνησης ναρκωτικών πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με σιδερένια γροθιά, και υπήρξε μία από τις πιο αιμοβόρες γυναίκες όλων των εποχών.
Αλλά ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή. Για να γλιτώσει από τις σeξουαλικές επιθέσεις του φίλου της μητέρας της, η Μπλάνκο έφυγε από το σπίτι σε ηλικία 9 ετών.

Στα 11 της χρόνια έκανε τον πρώτο της φόνο. Η Μπλάνκο είχε μπει σε συμμορία με πορτοφολάδες πριν καν κλείσει τα 13. Σύντομα, και σε ένα περιβάλλον στο οποίο το μόνο που υπήρχε ήταν η παραβατικότητα και τα εγκλήματα μπήκε στην πορνεία, ξεκίνησε να χρησιμοποιεί οτιδήποτε έβρισκε διαθέσιμο μπροστά της για να αναρριχηθεί στην κλίμακα του υποκόσμου. Παντρεύτηκε τον προαγωγό της.
Ο πρώτος σύζυγος της ήταν ο Κάρλος. Μαζί απέκτησαν τρεις γιους, τον Ντίξον, τον Ομπέρ και τον Οσβάλντο - όλοι τους σκοτώθηκαν στην Κολομβία μετά την απέλασή τους μετά από ποινές φυλάκισης στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η ίδια ήταν εξαιρετικά εφευρετική στις απατεωνιές. Ήταν από τους πρώτους που συστηματοποίησαν τη μεταφορά της σκόνης από την Κολομβία προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, χρησιμοποιώντας δικά τους αεροπλάνα και πιλότους - ενώ δεν δίσταζε να σκοτώσει τους πάντες στο διάβα της αν έμπαιναν κάπως εμπόδιο στα σχέδιά της - μάλιστα, στα θύματά της περιλαμβάνονταν γυναίκες και παιδιά.
Ο δεύτερος σύζυγός της ήταν ο Αλμπέρτο. Το 1975, η Μπλάνκο σκότωσε τον άντρα της ο οποίος ήταν επίσης και συνεργάτης της, σε ένα πάρκινγκ νυχτερινών κέντρων της Μπογκοτά, επειδή έλειπαν περίπου εκατομμύρια δολάρια από τα κέρδη του καρτέλ που είχαν χτίσει μαζί.
Ο Μπλάνκο είχε τον μικρότερο γιο της, τον Μάικλ Κορλεόνε Μπλάνκο, με τον τρίτο σύζυγό της, Ντάρι. Ο Ντάρι την εγκατέλειψε το 1983, επέστρεψε στην Κολομβία και απήγαγε τον Michael όταν αυτός και η ίδια διαφωνούσαν για το ποιος θα αναλάβει την επιμέλεια. Εκείνη δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και πλήρωσε για τη δολοφονία του τρίτου της συζύγου - και έτσι ο γιος της επέστρεψε σε αυτήν στο Μαϊάμι.
Στις 17 Φεβρουαρίου του 1985 και ενώ εκείνη επιδίδονταν σε όpγια και μεγάλες διακινήσεις ναρκωτικών, οι πράκτορες της DEA τη συνέλαβαν και την οδήγησαν σε δίκη στις ΗΠΑ. Όμως ενώ είχε σκοτώσει 200 ανθρώπους δεν μπορούσαν να δέσουν την υπόθεση καθώς δύσκολα έβρισκες μάρτυρα πρόθυμο να καταθέσει εναντίον της. Πάντως όσο καιρό παρέμεινε στη φυλακή, συνέχισε να διευθύνει την εγκληματική δράση του κυκλώματός της. Το 2004 η ίδια αποφυλακίστηκε.
Τα «κατορθώματά» της αφηγήθηκε το 2006 το ντοκιμαντέρ «Καουμπόηδες της κοκαΐνης» με θέμα την αύξηση της διακίνησης της κοκαΐνης στις δεκαετίες του 1970 και του 1980 στο Μαϊάμι, η οποία ενέπνευσε τις ταινίες «Ο σημαδεμένος» και «Miami Vice».

Φυσικά τέτοιες ιστορίες δεν τελειώνουν ποτέ καλά.
Ουδείς γνώριζε πού ζούσε, μόνον ότι η περιουσία της υπολογιζόταν σε 500 εκατ. δολάρια. Το 2012 μια μοτοσυκλέτα την πλησίασε και ο συνοδηγός την πυροβόλησε με δύο σφαίρες στο κεφάλι...

Πηγη www.e-radio.gr
Live by the sword, die by the sword...
 

Iraklis174

well know member
Δημοσιεύσεις
3.751
Ηλικία
53
Περιοχή
Κερατσινι
Μοτοσυκλέτα
Ότι κάτσει δεν υπάρχουν λεφτά χαχα
Όνομα
Ηρακλης
Τα αρσενικά τζιτζίκια είναι κουφά και τα θηλυκά μουγκά. Ζουν περίπου 17 χρόνια σαν σκουλήκια κάτω από το χώμα και βγαίνουν στην επιφάνεια της γης μια ζεστή Ανοιξιάτικη μέρα και οι τελευταίες εβδομάδες τους στην γη είναι ένα κάλεσμα στο ταίρι τους.
Μετά από αυτό πεθαίνουν και οι άνθρωποι το μόνο που μαθαίνουν γι αυτά είναι ότι ήρθαν στη ζωή για να περάσουν καλά, να τραγουδήσουν και να μας τα κάνουν "τσουρέκια".
Όλο αυτό που μας ξεκουφαίνει κάθε καλοκαίρι είναι το κύκνειο άσμα τους
Το ερωτικό τους κάλεσμα
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Έχεις ακούσει το ανέκδοτο με τον κουφό και τον που...η ε? ε? Χαχαχααχ κάτι ξέρουν τα τζιτζίκια
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Κινούμενο βουνό από άμμο καταπίνει σπίτια και δρόμους σε ακτή της Γαλλίας
Ο μεγαλύτερος αμμόλοφος της Ευρώπης, ένα γεωλογικό αξιοπερίεργο που σχηματίστηκε από θαλάσσια ρεύματα και ανέμους, είναι ευχή και κατάρα για την περιοχή του κόλπου του Αρκασόν, 60 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μπορντό στη Γαλλία.
Ο μακρόστενος Αμμόλοφος του Πιλά, παράλληλος με την ακτογραμμή, έχει μήκος σχεδόν τρία χιλιόμετρα, πλάτος 500 μέτρα και ύψος λίγο πάνω από 100 μέτρα.
Εδώ και δεκαετίες μετακινείται προς το εσωτερικό της ακτής με εκπληκτική ταχύτητα που ξεπερνάει τα 5 μέτρα το χρόνο. Έχει ήδη καταπιεί δέντρα, κτήρια, έναν παραλιακό δρόμο, ακόμα και ένα τμήμα του Ατλαντικού Τείχους που είχαν κατασκευάσει οι γερμανοί εισβολείς τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Αεροφωτογραφία του αμμόλοφου του Πιλά το 2005 (Wikipedia Commons / CC BY - SA 3.0)
Ο απέραντος αμμόλοφος βρίσκεται σήμερα στη θέση ενός προϊστορικού οικισμού και το 2013 βρέθηκε στη βάση του μια τεφροδόχος της Εποχής του Σιδήρου, η οποία χρονολογήθηκε γύρω στο 800 π.Χ.
Εδώ και έναν αιώνα ο αμμόλοφος έχει υπερδιπλασιαστεί σε όγκο καθώς τα θαλάσσια ρεύματα και ο άνεμος μεταφέρουν στην ακτή μεγάλες ποσότητες άμμου.
Παρά τις καταστροφές που έχει προκαλέσει, ο θεαματικός σχηματισμός έφερε και οφέλη για την ευρύτερη περιοχή του Πιλά σουρ Μερ, καθώς πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες τον επισκέπτονται κάθε χρόνο.
H κορυφή του έχει μάλιστα γίνει δημοφιλές σημείο απογείωσης για παραπέντε και αλεξίπτωτα πλαγιάς.

241513541_10220314040098056_3651788629011914756_n.jpg241496724_10220314041618094_2846483865086589539_n.jpg
 
Top Bottom