ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ?

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Μία από τις πιο σκληρές σφαγές αμάχων στη σύγχρονη ιστορία​

5000 νεκροί σε 100 ώρες​

Μία από τις πιο σκληρές σφαγές αμάχων στη σύγχρονη ιστορία

Ένας πόλεμος που ονομάστηκε ο "πόλεμος του ποδοσφαίρου", έγινε μία από τις μαύρες ιστορίες της Λατινικής Αμερικής, που όσα χρόνια και αν περάσουν δεν ξεχνιέται και περνάει σαν ιστορία από γενιά σε γενιά.​

Το Ελ Σαλβαδόρ και η Ονδούρα δεν είχαν πάει ποτέ μαζί σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το 1969 οι δύο τους θα διεκδικήσουν το χρυσό εισιτήριο σε αγώναν μπαράζ μεταξύ τους.

Ο πρώτος αγώνας λήγει 1-0 με νικητή την Ονδούρα και ο επαναληπτικός γίνεται εθνικό θέμα για το Ελ Σαλβαδόρ, με τον κόσμο να ζητάει την πρόκριση από τους ποδοσφαιριστές.
Το δεύτερο ματς λήγει 3-0 υπέρ του Ελ Σαλβαδόρ, και οι τότε κανονισμοί στέλνουν την πρόκριση σε τρίτο αγώνα.


Ο αγώνας θα διεξαγόταν σε ουδέτερο γήπεδο, με το Μεξικό να αναλαμβάνει να φιλοξενήσει την αναμέτρηση. Και ως εδώ θα απορείτε που είναι η σφαγή των αμάχων και θα έχετε δίκιο.
Όμως στην Ονδούρα και συγκεκριμένα στις φυτείες με τις μπανάνες δούλευαν φτωχοί μετανάστες από το Ελ Σαλβαδόρ. Οι μετανάστες ζούσαν χρόνια εκεί και είχαν κάνει οικογένειες.
Και στα δύο πρώτα ματς έγιναν σοβαρά επισόδια στους δρόμους με τους κατοίκους στην Ονδούρα με καταγωγή από το Ελ Σαλβαδόρ να δέχονται βίαιες επιθέσεις.
Όμως η κατάσταση στο τρίτο ματς ξέφυγε πέρα από κάθε λογική. Οι μετανάστες εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους και όσοι έμειναν πίσω ξυλοκοπήθηκαν βάναυσα, με κάποιους από αυτούς να καταλήγουν μάλιστα από τα χτυπήματα.

Μετά το τρίτο ματς που νίκησε το Ελ Σαλβαδόρ, οι δύο χώρες διέκοψαν κάθε επικοινωνία και διπλωματικό δρόμο για να λύσουν το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί.
Αεροπλάνα από το Ελ Σαλβαδόρ πιάνουν στον ύπνο την Ονδούρα και βομβαρδίζουν τη χώρα ενώ παράλληλα χερσαίες δυνάμεις αναπτύσσονται στην Ονδούρα με τις μάχες στους δρόμους να αφήνουν πίσω περισσότερους από 5000 νεκρούς σε 100 ώρες.

Ο πόλεμος τελειώσε με την παρέμβαση των ΗΠΑ και την αποστολή στρατιωτών που ήθελαν να σώσουν το καθεστώς της Ονδούρας που είχαν εγκαταστήσει οι ίδιες.

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πες μου ποιο σημείο στίξης χρησιμοποιείς περισσότερο, να σου πω ποιος είσαι​

Πες μου ποιο σημείο στίξης χρησιμοποιείς περισσότερο, να σου πω ποιος είσαι

Πώς η χρήση των σημείων στίξης φανερώνει στοιχεία της προσωπικότητάς μας​


Ο Πάτρικ Γιανέλλο στο βιβλίο του «Η πραγματικότητα της προσωπικότητας» καταγράφει πώς το σημείο στίξης που χρησιμοποιείτε περισσότερο όταν γράφετε δείχνει τον τρόπο που σκέφτεστε!
Ερωτηματικό:

Είστε σκεπτικιστής – σας αρέσει ο διάλογος και θέλετε να μαθαίνετε τι σκέφτονται οι γύρω σας. Έχετε υπομονή και περιέργεια. Έχετε τη δυνατότητα να επηρεάζετε τους γύρω σας. Είστε, ωστόσο, αναποφάσιστοι.

Θαυμαστικό: Είστε ενθουσιώδης και αισιόδοξος. Μεταδίδετε στον κόσμο τη θετικότητά σας και έχετε δυναμικό χαρακτήρα. Έχετε όμως κα το ελάττωμα πως είστε αυθόρμητος και πολλές φορές αντιδράτε χωρίς να σκεφτείτε.

Αστερίσκος: Χρησιμοποιείται όταν θέλουμε να δώσουμε έμφαση σε κάτι, το οποίο θα ξεχωρίσει από το υπόλοιπο κείμενο. Αν χρησιμοποιείτε τον αστερίσκο, τότε σημαίνει πως έχετε την επικοινωνία με τους άλλους εύκολη, σας αρέσει να συζητάτε και έχετε υψηλά αναπτυγμένη την διαίσθησή σας. Βασικό μειονέκτημά σας είναι οι συχνές συναισθηματικές μεταπτώσεις που έχετε.

Τελεία: Το τέλος της συζήτησης. Αν τη χρησιμοποιείτε στα κείμενά σας, τότε αυτό σημαίνει πως δίνετε σημασία στη λεπτομέρεια και είστε τελειομανείς. Είστε όμως επικριτικοί και δεν αποδέχεστε εύκολα διαφορετικές απόψεις.

Παύλα: Αν χρησιμοποιείτε παύλες, σημαίνει πως σας ενδιαφέρει η σύνδεση – όχι στις προτάσεις απαραίτητα. Η χρήση της παύλας δείχνει άνθρωπο που νοιάζεται για τους ανθρώπους που έχει γύρω του και προσπαθεί να γεφυρώνει τις διαφωνίες. Πολλές φορές όμως δείχνετε να καταπιέζετε τον εαυτό σας και τα συναισθήματά σας και σας εκμεταλλεύονται.

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο οδηγός τρένου που παράτησε 109 επιβάτες και πήγε σπίτι​

Ο οδηγός τρένου που παράτησε 109 επιβάτες και πήγε σπίτι

Τι θα κάνατε στη θέση του;

Το 2016 η εταιρεία που διευθύνει τα δρομολόγια των τρένων στην Ισπανία, ξεκίνησε έρευνα για ένα περιστατικό που απλά το έχρισε ως «ασυνήθιστο». Ζήτησε συγχρόνως συγνώμη από τους 109 επιβάτες, ενώ η Ένωση των οδηγών τρένων εξέδωσε και ανακοίνωση. Τι ακριβώς συνέβη;​

Το τρένο ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα από την πόλη της Σανταντέρ και ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στη Μαδρίτη 23 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα. Αλλά γύρω στις 9.15 ο οδηγός σταμάτησε τη μηχανή και έφυγε, αφήνοντας το τρένο στο χωριό Οσόρνο.
Εκεί υποτίθεται ότι ο οδηγός θα άλλαζε. Αλλά η εταιρεία δεν βρήκε αντικαταστάτη. Ωστόσο ο οδηγός δεν είχε καμία διάθεση να συνεχίσει για ακόμα δυο ώρες και κάτι, καθώς όπως είπε «οι ώρες της βάρδιας του είχαν τελειώσει».
Σύμφωνα με τον ισπανικό νόμο, οι οδηγοί τρένων δεν επιτρέπεται να δουλεύουν περισσότερο από έξι συνεχόμενες ώρες, για να μην κουραστούν και να αποφευχθούν τα ατυχήματα. Και έτσι ο οδηγός έχοντας συμπληρώσει αυτές τι ώρες, αποφάσισε να πάει σπίτι του.
Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Οδηγών δήλωσε πως «Ένας οδηγός τρένου, ή λεωφορείου ή ένας πιλότος, δεν μπορεί να ξεπεράσει το μέγιστο των ωρών που επιτρέπονται. Λειτούργησε βάσει του νόμου και δεν ήταν απλά ότι αποφάσισε ξαφνικά να πάει σπίτι».
Η εταιρεία ναύλωσε δυο λεωφορεία και μερικά ταξί για να μεταφέρει τους 109 επιβάτες. Ο οδηγός ανακρίθηκε και είπε ότι δεν μπορούσε να δουλέψει άλλο, γιατί είχαν περάσει οι ώρες της βάρδιας του. Δεν πήρε λοιπόν το ρίσκο να μεταφέρει τους επιβάτες με τον κίνδυνο της κούρασης αλλά και του νόμου.

Πηγη www.e-radio.gr
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.263
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Σωστος ... και τυπικοτατος , ας ειχε μεριμνησει η εταιρεια να υπαρχει εξτρα εκτακτος οδηγος ....! Bcdefghg
Υποθετω δημοσια επιχειρηση θα ειναι οι σιδηροδρομοι ....! cdeabcdefghgk
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πώς έβγαλε ο Ωνάσης 80.000.000 μέσα σε μισό χρόνο​

Μια αληθινή ιστορία της μεγάλης επιχειρηματικής ιδιοφυΐας.​

Πώς έβγαλε ο Ωνάσης 80.000.000 μέσα σε μισό χρόνο


Το 1958 ο Ωνάσης πιστός στην αρχή του ότι οι καλύτερες συμφωνίες και το καλύτερο σeξ γίνονται έξω από τα καθιερωμένα, ετοιμάζεται να κλείσει το deal του αιώνα.​

Το παράτολμο σχέδιο του, που θα έφερνε τα πάνω – κάτω στο χώρο των πετρελαϊκών, άρχισε να εκπονείται τη μέρα που συνειδητοποίησε ότι οι μεγάλες πετρελαϊκές, (οι Επτά Αδελφές, όπως τις έλεγαν), στέκονταν εμπόδιο στις δουλειές του, επειδή πλέον όλοι είχαν δικά τους σκάφη και σπάνια νοίκιαζαν ανεξάρτητα τάνκερ.

Λέγεται, μάλιστα, πως έγραψε κάποτε σε επιστολή του πως ένιωθε σαν… ταξιτζής του οποίου όλοι οι πελάτες αγοράζουν Ι.Χ. Ο Ωνάσης, ήθελε κομμάτι της πίτας και ήταν αποφασισμένος να το κερδίσει.
Από τη στιγμή που οι Αμερικάνοι βρήκαν πετρέλαιο στη Σαουδική Αραβία, η κοινοπραξία ARAMCO ήλεγχε τα πάντα, από τη γεώτρηση ως τη διύλιση.

Ο Ωνάσης κάνει μια πρόταση στο νέο, άπειρο βασιλιά: Του ζητά να μεταφέρει τον κύριο όγκο του σαουδαραβικού μαζούτ και σε αντάλλαγμα, θα ναυπηγούσε στόλο πετρελαιοφόρων με σαουδαραβική σημαία.


Η συμφωνία της Τζέντα –όπως έμεινε στην ιστορία- θα του επέτρεπε να καθορίζει τα ναύλα στο διεθνές πετρελαϊκό εμπόριο.

Αν ο Ωνάσης κατάφερνε να σφραγίσει τη συμφωνία θα γινόταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, καθώς δε θα υπήρχε όριο στα κέρδη διότι θα έπαιρνε όλο και μεγαλύτερα ποσοστά από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας. Η απειλή για ξένες κυβερνήσεις και εφοπλιστές ήταν μεγάλη. Ο Ωνάσης δεν είχε ούτε φίλους, ούτε εχθρούς. Μόνο ανταγωνιστές, όπως συνήθιζε να λέει. Οι ανταγωνιστές του λοιπόν μαθαίνουν για την επικείμενη συμφωνία και οργανώνουν τη γραμμή άμυνάς τους, παίζοντάς τον φουλ επίθεση.

Ο Νιάρχος μεθοδεύει την εξόντωση του Ωνάση​

Ο μεγάλος αντίπαλος του Ωνάση, ο Νιάρχος, προσλαμβάνει τον ειδικό ερευνητή, Ρόμπερτ Έιμι Μέιχιου, ο οποίος ασχολούνταν με την… επίλυση προβλημάτων και του αναθέτει την αποστολή να χαλάσει (με κάθε κόστος) τη συμφωνία: «Μισούσαν ο ένας τον άλλο. Η προσωπική τους γνωριμία αύξανε τη δολοφονική τους διάθεση. Ο Νιάρχος ένιωσε πραγματικά απειλούμενος από επαγγελματικής άποψης. Αν συνεχιζόταν η εχθρότητα μεταξύ τους δεν θα υπήρχε αγορά για το νικητή», δήλωσε μετά από χρόνια ο Μέιχιου.


Ρόμπερτ Έιμι Μέιχιου​

Ως πρώην πράκτορας του FBI, καταφέρνει να παγιδεύσει τον Ωνάση, πείθοντας τις διεθνείς μυστικές υπηρεσίες πως η συμφωνία της Τζέντα θα απειλούσε την ασφάλεια των ΗΠΑ. «Συμπτωματικά, μία εβδομάδα πριν με προσλάβει ο Νιάρχος, με είχε μισθώσει η CIA για κάποιες ιδιαιτέρως ευαίσθητες αποστολές. Συνεπώς, είχαμε τώρα σύμμαχο στο έργο μας. Είχα πρόσβαση στο παγκόσμιο σύστημα επικοινωνιών της CIA και –μεταξύ άλλων- δυσκολέψαμε –για να το θέσω ήπια- και τη ζωή του Ωνάση», συνέχισε.

Ο Μέιχιου ενεργοποιεί τους πολιτικούς του συνδέσμους στην Ουάσιγκτον ξεκινώντας από την κορυφή: «Καταφέραμε να κλείσουμε συνάντηση με τον Νίξον, τον τότε αντιπρόεδρο των ΗΠΑ. Αναγνώρισε από την πρώτη στιγμή πως το θέμα έπρεπε να παρουσιαστεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας γιατί δεν υπήρχε καιρός για χάσιμο. Την ώρα που φεύγαμε μας είπε πως «αν χρειαζόταν να σκοτώσουμε το κάθαρμα» να μην το κάναμε σε δικό τους έδαφος».

Το επόμενο χτύπημα του Μέιχιου θα γίνει σε γερμανικό ναυπηγείο. «Το πρώτο υπερ-τάνκερ κατασκευασμένο μόνο γι’ αυτό το σκοπό ήταν στο Αμβούργο και θα έπαιρνε το όνομα του τότε βασιλιά. Είδαμε πως αν γινόταν η πρώτη παράδοση πλοίων, δε θα σταματούσαμε τη συμφωνία ποτέ. Για να κερδίσουμε χρόνο οργανώσαμε, μέσω κάποιων συνδέσμων μου στη CIA, απεργία στο ναυπηγείο του Αμβούργου», παραδέχεται.

Παρά τις δυσκολίες, ο Ωνάσης ολοκληρώνει το πλοίο του, ενώ δε διστάζει να καλέσει ακόμα και Αμερικανούς, στελέχη πετρελαϊκών στην παρουσίαση του τάνκερ. Ήξερε πως μια άρνησή τους θα σήμαινε προσβολή προς το Σαουδάραβα βασιλιά του οποίου το όνομα έφερε το πλοίο. Ο Μέιχιου από τη μεριά του ξεκινά να σχεδιάζει νέο σχέδιο (αντ)επίθεσης.

Περουβιανή επίθεση στο στόλο του Ωνάση​

«Ήμασταν σίγουροι πια πως η οικονομική δομή ήταν αδύναμη και πως αν του δημιουργούσαμε ένα σοβαρό πρόβλημα, όλος ο πύργος του από τραπουλόχαρτα θα κατέρρεε. Ξέραμε ότι ο στόλος του ψάρευε σε παράνομα νερά έξω από το Περού. Έτσι, συμφωνήσαμε με την κυβέρνηση του Περού να κατασχέσει το στόλο του», αποκαλύπτει ο Μέιχιου.

Πράγματι, έστειλαν πλοία και αεροπλάνα, τα οποία βομβάρδισαν το πλοίο του Ωνάση. Το «γάζωσαν» με πολυβόλα και το ανάγκασαν να προσαράξει, με τους Περουβιανούς να ζητούν επιτακτικά να πληρωθεί πρόστιμο ύψους τριών εκατομμυρίων δολαρίων. «Τη νύχτα που συνέβη αυτό το γλεντήσαμε, πιστεύοντας πως σκοτώσαμε οριστικά το Τέρας. Προς μεγάλη μας έκπληξη όμως, μάθαμε ότι ο Ωνάσης είχε ασφαλίσει το πλοίο για τέτοια ακριβώς περίπτωση στους Λόιντς του Λονδίνου! Είχε συμπεριλάβει και την αποζημίωση», διηγείται ο ερευνητής.


Ο πανούργος Ωνάσης πήρε 50 εκατομμύρια δολάρια από την ασφάλεια και 30 χιλιάδες ημερησίως για κάθε χαμένη φαλαινοθηρική μέρα. Όχι μόνο έβγαλε χρήματα με την ευγενική χορηγία των ανταγωνιστών του, αλλά το διασκέδασε τόσο, που πήγε γελώντας μέχρι την τράπεζα για την είσπραξη!

Λίγο αργότερα όμως το χαμόγελο στα χείλη του θα παγώσει καθώς ελβετικό δικαστήριο ευνοεί τις πετρελαϊκές Ο Ωνάσης αναγκάζεται να υποχωρήσει από τη συμφωνία της Τζέντα, αφού η έως τότε εμμονή του στην ολοκλήρωση του σχεδίου, τον είχε γονατίσει οικονομικά. Οι πετρελαϊκές δείχνουν να κερδίζουν το παιχνίδι, όμως ο Ωνάσης ακολουθώντας τη ρήση «τα πράγματα είναι μόνο, όσο άσχημα, εσύ πιστεύεις ότι είναι» παρά το ανελέητο σφυροκόπημα που δέχεται στα σχοινιά, δεν πέφτει.

Οι πετρελαϊκές τον χτυπούν με κάθε δυνατό τρόπο για να καταρρεύσει η συμφωνία. Αρχικά, μποϊκόταραν το στόλο του, μετά αναζήτησαν παραθυράκια στις ήδη υπάρχουσες συμφωνίες και τέλος, διαμαρτυρήθηκαν στην κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, η οποία βρέθηκε σε αδιέξοδο. Ο Ωνάσης είναι αναγκασμένος να πουλήσει το μεγαλύτερο μέρος του στόλου του, όμως αρνείται να ρίξει λευκή πετσέτα. Ήξερε να αντιπαρέρχεται τα οικονομικά σκαμπανεβάσματα και ως το τέλος δεν έχασε το ένστικτό του στις δουλειές.



Ο κανόνας είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες​

Οι ανταγωνιστές του, αρπάζουν τα χαμένα συμβόλαιά του, ενώ ο Ωνάσης μιλά με τους τραπεζίτες του. Και ενώ όλα δείχνουν να έχουν τελειώσει, ένας απρόσμενος σύμμαχος θα τείνει χείρα βοηθείας στον Έλληνα εφοπλιστή: Ο εξαιρετικά δημοφιλής, νέος πρόεδρος της Αιγύπτου, Νάσερ, δημιουργεί κρίση στο Σουέζ και αλλάζει τα δεδομένα. Με ποιο τρόπο;

Ο Γκαμάλ Αμπτούλ Νάσερ κρατικοποιεί τη διώρυγα του Σουέζ που ήταν η πιο κρίσιμη θαλάσσια οδός για όλα τα πετρελαιοφόρα. Πιστεύοντας πως απειλούνται τα εθνικά τους συμφέροντα, Βρετανία και Γαλλία του κηρύσσουν τον πόλεμο, με το Κάιρο να πέφτει αμέσως και τον αιγυπτιακό στρατό να βιώνει μεν την ήττα, αλλά με σοβαρό τίμημα για τη Δύση.

Τα βυθισμένα πλοία μπλοκάρουν τη διώρυγα και το μεσανατολικό πετρέλαιο περνά τώρα από το Ακρωτήρι κάνοντας διπλή απόσταση. Τι σήμαινε αυτό πρακτικά; Ότι χρειάζονταν τα διπλά τάνκερ και μόνο ένας είχε απόθεμα. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

Αποτέλεσμα; Τα ναύλα αυξήθηκαν 1.000% και μέσα σε 6 μήνες ο Ωνάσης ήταν πλουσιότερος κατά 80 εκατομμύρια. Δεν ήταν όμως τα λεφτά που τον έκαναν να χαμογελάσει. Γιατί όπως θα πει αργότερα «Μετά από ένα συγκεκριμένο σημείο, τα λεφτά δεν έχουν σημασία. Παύουν να είναι ο στόχος. Το παιχνίδι είναι που έχει σημασία». Και σ’ αυτό το παιχνίδι, νικητής κόντρα σε όλα τα προγνωστικά ήταν ο ίδιος…

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Όταν η Volvo εφηύρε τη ζώνη ασφαλείας έκανε κάτι σπουδαίο​

Μια απόφαση που έσωσε άμεσα χιλιάδες ζωές​

Όταν η Volvo εφηύρε τη ζώνη ασφαλείας έκανε κάτι σπουδαίο


Στις 13 Αυγούστου του 1959, ο μηχανικός της Volvo Nils Bohlin, εφηύρε τη ζώνη ασφαλείας τριών σημείων. Τη δεκαετία του 1950, οι πιλότοι και οδηγοί αγώνων φορούσαν ιμάντες. Αλλά οι ζώνες ασφαλείας που τοποθετούνταν στα αυτοκίνητα, είχαν μια υποτυπώδη συγκράτηση σε δυο σημεία. Και αρκετές φορές, αυτό προκαλούσε περισσότερο κακό, αντί για καλό.​

Όταν η Volvo λοιπόν είχε στα χέρια της αυτή την πατέντα, επέλεξε να μην κερδίσει χρήματα από αυτό, αλλά να τη δώσει δωρεάν και στους υπόλοιπους κατασκευαστές αυτοκινήτων, γιατί πίστευαν ότι είχε περισσότερη αξία ως ένα δωρεάν εργαλείο που σώζει ζωές και όχι ως ένα εμπορικό προϊόν.
Ο διευθυντής της εταιρείας Alan Dessel είχε πει πως «η απόφαση να απελευθερώσουμε την πατέντα της ζώνης ασφαλείας τριών σημείων ήταν ένα όραμα σύμφωνο με την κατευθυντήρια γραμμή της εταιρείας για την ασφάλεια».
Ο Nils Bohlin


Ο Nils Bohlin έλαβε ένα χρυσό μετάλλιο από τη Σουηδική Βασιλική Ακαδημία Μηχανικής επιστήμης το 1995. Ο ίδιος ήταν πρώην μηχανικός αεροσκαφών στη Saab και γνώριζε ότι μια αποτελεσματική ζώνη θα έπρεπε μα απορροφά τη δύναμη από όλο το σώμα και ταυτόχρονα, να είναι τόσο εύκολη στη χρήση της, που ακόμα και ένα παιδί να μπορούσε να την κουμπώσει.
Η έξυπνη λύση που βρήκε ήταν ο συνδυασμός μιας ζώνης στην περιοχή της κοιλιάς και μιας διαγώνιας στο στήθος. Τη σχεδίασε έτσι ώστε οι ιμάντες να κουμπώνουν χαμηλά δίπλα στο κάθισμα, ώστε να σχηματίζεται ένα «V». Με αυτόν τον συνδυασμό, ο ιμάντας θα παρέμενε στη θέση του και δεν θα μετατοπιζόταν κάτω από φορτίο.
Μέχρι σήμερα η συγκεκριμένη ζώνη έχει σώσει εκατομμύρια ζωές και εδώ και πολλά χρόνια τοποθετείται υποχρεωτικά σε όλα τα αυτοκίνητα. Και αυτό έγινε άμεσα, λόγω της απόφασης μιας εταιρείας να μην κοιτάξει το κέρδος αλλά την ασφάλεια των ανθρώπων.

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Το τρανς μοντέλο που μάγεψε τον Ελβις Πρίσλεϊ​

Το τρανς μοντέλο που μάγεψε τον Ελβις Πρίσλεϊ

Η ζωή της μοιάζει με σενάριο ταινίας​


Η χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου, μπορεί τώρα να είναι μια δύσκολη, αλλά απλή επέμβαση, αλλά πίσω στο 1960 ήταν μια επίπονη και επικίνδυνη επέμβαση, με τις πιθανότητες θανάτου από επιπλοκές να είναι μεγάλες.​

Η ζωή της Έιπριλ Άσλει,μπορεί να γίνει ταινία, best seller, αλλά κανένα σενάριο και καμία χολιγουντιανή ταινία δεν μπορεί να χωρέσει όλα κεφάλαια της ζωής της.
Γεννήθηκε το 1935 και ήταν το 7ο παιδί μιας φτωχής οικογένειας. Της έδωσαν το όνομα Τζορτζ και ο πατέρας της έλειπε από το σπίτι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, αφού εργαζόταν ως μάγειρας στα πλοία.
Η μητέρα της, ήταν αλκοολική και βίαιη. Μάλιστα μετά από ένα ξυλοδαρμό όπου χρειάστηκε να φωνάξουν γιατρό σπίτι, ο γιατρός την απείλησε ότι θα πάει στις Αρχές και θα ζητήσει την αφαίρεση επιμέλειας του μικρού Τζόρτζ.
Στην εφηβεία της μετά από ένα βιασμό, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. Η βοήθεια που του προσφέρθηκε ήταν να τον κλείσουν σε ένα από τα "ειδικά" ιδρύματα της εποχής, όπου του έκαναν ειδική αγωγή για να τονώσουν τον αδρισμό του.
Ενέσεις με ορμόνες, ηλεκτροσοκ, χάπια και συχνοί ξυλοδαρμοί ήταν καθημερινότητα για τον Τζορτζ, που όταν αφέθηκε ελεύθερος αποφάσισε πως ποτέ δεν αφήσει κανέναν ξανά να τον επηρεάσει στο πως θέλει να ζήσει.
Έπιασε δουλειά σαν ρεσεψιονιστ σε ένα ξενοδοχείο και εκεί γνώρισε ένα ιδιοκτήτη κλαμπ όπου του πρόσφερε δουλειά σε ένα από τα μαγαζιά του. Εκεί ήταν η πρώτη φορά όπου ντύθηκε γυναίκα και άλλαξε το όνομα του σε Τόνι.
Αποφάσισε να ξεκινήσει θεραπεία με ορμόνες και 4 χρόνια μετά σε ηλικία 25 ετών πήγε στη Καζαμπλάνκα για την επέμβαση που ονειρευόταν από μικρό παιδί.
Όταν γύρισε αποφάσισε να μη κρυφτεί ποτέ ξανά και να ζήσει μια κανονική ζωή. Όμως η ζωή την διέψευσε. Το πρώτο βράδυ που φόρεσε ένα ωραίο φόρεμα και κυκλοφόρησε για να διασκεδάσει στο νυχτερινό Παρίσι, μία γυναίκα την χαστούκισε τόσο δυνατά που τα σημάδια από το χέρι της έμειναν 3 μέρες στο μάγουλό της.
Εκείνο το βράδυ δέχθηκε επίθεση από 4 διαφορετικές παρέες. Όμως τίποτα δεν θα την έκανε να λυγίσει. Τότε έδωσε ένα νέο όνομα στον εαυτό της, Έιπριλ για τα γενέθλιά της και Άσλεϊ επειδή θαύμαζε την Λέσλι Χάουαρντ ως Άσλεϊ Γουίλκς στο «Όσα παίρνει ο άνεμος».

Ξεκίνησε να εργάζεται ως μοντέλο, και να την καλούν σε λαμπερά πάρτυ με διάσημους σταρ της εποχής. Ο Πίτερ Ο'Τουλ ήταν ερωτευμένος αλλά δεν ήθελε να κοιμηθεί με μια γυναίκα εξ αλλαγής φύλου, ο Ομάρ Σαρίφ την λάτρεψε και σύναψε σeξουαλικές σχέσεις μαζί της, ο Έλβις Πρίσλει την πόθησε σαν τρελός και πλήθος ανρών έπεφταν στα πόδια της.
Παντρεύτηκε το 1963, τον λόρδο Άρθουρ Κάμερον Κόρμπετ. Όμως ο γάμος κράτησε μόνο 14 μέρες αφού το έσκασε για έναν νεαρό άνδρα, ,εναν ισπανό δούκα.
Το διαζύγιο πήρε διαστάσεις, αφού ο Τύπος της εποχής βρήκε ένα θέμα που θα πουλούσε και οι λεπτομέρειες από τη ζωή της Έιπριλ έγιναν πρωτοσέλιδα.
Εκείνη ζητούσε διατροφή, εκείνος δήλωσε εξαπατημένος, ότι δεν ήξερε περί αλλαγής φύλου και μετά από 7 χρόνια το δικαστήριο έλυσε τον γάμο παρουσιάζοντας σαν θύμα τον τέως σύζυγό της.

Κορυφαία στιγμή για την ίδια το 2005 όπου με την αλλαγή του νόμου, ήταν και επίσημα για τις αρχές γυναίκα.
«Ποτέ δε ζήτησα να γεννηθώ έτσι» είπε όταν έλαβε το MBE της. «Θα ήθελα να είχα γεννηθεί κανονική όπως όλοι. Ήθελα να ζήσω στον πραγματικό κόσμο και να κάνω αυτά που κάνουν όλοι οι άλλοι. Νομίζω ότι έζησα τη ζωή μου με τεράστια αξιοπρέπεια».
Πέθανε πριν 3 ημέρες από καρδιακή προσβολή.

Πηγη www.e-radio.gr
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.352
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Ένα ωραίο τικ-τοκακι που περιγράφει τα οσα όμορφα μας επιφυλάσσει ο Αυγουστιατικος ουρανός και φετος https://vm.tiktok.com/ZMNp8KNwV/?k=1
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Δεν είναι στραβή η φωτογραφία, το γήπεδο είναι στραβό: Το πιο extreme που είδατε ποτέ​

Mία από τις βασικές προϋποθέσεις είναι ότι το γήπεδο πρέπει να είναι απότομο​

Δεν είναι στραβή η φωτογραφία, το γήπεδο είναι στραβό: Το πιο extreme που είδατε ποτέ

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το αλπικό ποδόσφαιρο είναι μια παραλλαγή του πιο δημοφιλούς ανταγωνιστικού αθλήματος στον κόσμο που παίζεται σε απότομες βουνοπλαγιές για να το κάνει πιο δύσκολο.​

Τα περισσότερα αθλήματα λαμβάνουν χώρα συνήθως σε ίσους χώρους, αλλά στην περίπτωση του αλπικού ποδοσφαίρου, μία από τις βασικές προϋποθέσεις είναι ότι το γήπεδο πρέπει να είναι απότομο. Ακούγεται εντελώς αδύνατο, αλλά μια ομάδα οπαδών ποδοσφαίρου στις Αυστριακές Άλπεις ισχυρίζεται ότι είναι ο απόλυτος τρόπος για να παίξουν το αγαπημένο τους άθλημα. Σκέφτηκαν την ιδέα για ακραίο αλπικό ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, ενώ παρακολούθησαν ένα βαρετό παιχνίδι και έψαξαν για τρόπους να το κάνουν λίγο πιο ενδιαφέρον!
«Βλέπαμε τους αγώνες και τους βρήκαμε πολύ βαρετούς", είπε ο συν-εφευρέτης του αλπικού ποδοσφαίρου, Φραντς Μέιρ. "Τότε, η Peppi – η Peppi Knünz, η άλλη εφευρέτρια του αθλήματος – μου είπε: "Ο τρόπος που παίζουν δεν είναι αρκετά δύσκολος και θα πρέπει να προσπαθήσουν να τρέχουν πάνω και κάτω από τα βουνά μας. Σύντομα θα τους κοπεί η ανάσα…". Και μετά σκεφτήκαμε: "Μπορεί να μην μπορούν καν να παίξουν – αλλά εμείς και τα παλικάρια μας, θα τα καταφέρναμε!"».
Το επίπεδο έδαφος είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί στις Άλπεις, επομένως χρησιμοποιείται συχνότερα για πιο σημαντικά πράγματα από το ποδόσφαιρο, έτσι οι λάτρεις του αθλήματος σε μια τέτοια ορεινή περιοχή αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το έδαφος για να εφεύρουν μια νέα παραλλαγή. Τώρα, οι ντόπιοι περηφανεύονται που παίζουν μόνο αλπικό ποδόσφαιρο.


Πηγη www.e-radio.gr

facepalm 2facepalm 2facepalm 2
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η έφηβη που βασίλεψε στην Αγγλία για 9 μέρες, πριν τη δολοφονήσουν​

Η τραγική ιστορία της Λαίδης Jane Grey​

Η έφηβη που βασίλεψε στην Αγγλία για 9 μέρες, πριν τη δολοφονήσουν

Στη βίαιη και δραματική ιστορία της αγγλικής μοναρχίας, η ιστορία της λαίδης Jane Grey ξεχωρίζει ως μια από τις πιο τραγικές.​

Ήταν μια έφηβη βασίλισσα της Αγγλίας που κυβέρνησε μόνο για εννέα ημέρες προτού καθαιρεθεί και τελικά εκτελεστεί. Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα στην ιστορία της Λαίδης Jane από το γεγονός ότι είχε τη συντομότερη βασιλεία στην αγγλική ιστορία.
Η λαίδη Jane Grey γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1537 σε μια ισχυρή οικογένεια ευγενών με στενούς δεσμούς με τον θρόνο, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Εδουάρδου VI. Ήταν ο προτεστάντης ηγεμόνας μιας Αγγλίας που ήταν καθολική μόλις μερικές δεκαετίες πριν, και ο Εδουάρδος ήταν αποφασισμένος να διατηρήσει το βασίλειό του Προτεστάντη.
Μέχρι το 1553, έγινε σαφές ότι ο 15χρονος βασιλιάς Εδουάρδος VI επρόκειτο να αποβιώσει χωρίς να υπάρχει κάποιος διάδοχος. Έτσι, όσοι είχαν την εξουσία άρχισαν να αναζητούν κατάλληλους υποψηφίους για να γίνουν ο επόμενος βασιλιάς ή βασίλισσα. Η Lady Jane ήταν στην κορυφή της λίστας ορισμένων ανθρώπων - αλλά όχι όλων.
Γιατί ήταν σημαντική η Λαίδη Jane Grey; Μια ματιά στο οικογενειακό δέντρο της Lady Jane Gray αποκαλύπτει γιατί θα ήταν μια πιθανή επιλογή για τον αγγλικό θρόνο: η μητέρα της ήταν ξαδέρφη του βασιλιά. Έτσι τον Ιούλιο του 1553, μετά το θάνατο του Εδουάρδου, η Λαίδη Τζέιν έγινε βασίλισσα της Αγγλίας κάτω από πολύ περίεργες συνθήκες.

Photo: C. R. Leslie / Wikimedia Commons / Public Domain
Κάποιοι θα υποστήριζαν ότι ο θρόνος δεν ήταν ποτέ δικός της στην αρχή. Η πτώση της Jane Grey ήταν εξίσου γρήγορη και εκπληκτική με την άνοδό της. Εννέα ημέρες αφότου έγινε βασίλισσα, η Λαίδη Jane καθαιρέθηκε από τη Μαίρη Α, την καθολική μεγαλύτερη αδελφή του Εδουάρδου. Σε ηλικία μόλις 16 ετών, είχε κερδίσει και έχασε ένα στέμμα.
Όπως πολλοί στον κόσμο των Τυδόρ, η Λαίδη Jane Grey πιθανώς δεν είχε ενδιαφέρον να γίνει βασίλισσα – απλώς δεν ήταν η φιλοδοξία της. Αλλά όταν ο βασιλιάς Εδουάρδος VI πέρασε στις 6 Ιουλίου 1553, οι επιθυμίες του υπαγόρευσαν να προσφερθεί το στέμμα στη Λαίδη και αυτή η προσφορά ήταν κυριολεκτικά αδύνατο να αρνηθεί.
Η αντίδραση της Jane στο στέμμα αποκαλύπτει μια βαθιά απροθυμία από την πλευρά της. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσε στο πάτωμα κλαίγοντας, επικαλούμενη την «ανεπάρκειά» της για τον νέο της ρόλο. Όπως σημείωσε ο Richard Cavendish για το History Today, η ίδια δέχτηκε το στέμμα λέγοντας, «...αν αυτό που μου έχει δοθεί είναι νομίμως δικό μου».
Τον Μάιο του 1553, η Λαίδη Τζέιν παντρεύτηκε τον Guildford Dudley ο οποίος ήταν επίσης έφηβος σαν αυτήν. Όταν η γυναίκα του έγινε βασίλισσα λίγους μήνες αργότερα, ο Dudley έδειξε το αληθινό του πρόσωπο: ήθελε να γίνει βασιλιάς. Ανεξάρτητα από το πώς ένιωθε η λαίδη για τον νέο της σύζυγο, πίστευε ότι δεν είχε δικαίωμα στον θρόνο. Έτσι, όταν εκείνος ζήτησε να τον ονομάσουν βασιλιά, εκείνη του είπε όχι – θα τον έκανε δούκα, αλλά όχι βασιλιά.
Ο Guildford και η οικογένειά του, οχι μόνο αντέδρασαν λέγοντας ότι ο Guildford θα παραιτηθεί από τα συζυγικά του καθήκοντα – και έτσι δεν θα έδινε στην Jane διάδοχο - ενώ φερόταν σαν να ήταν βασιλιάς υπονομεύοντάς τη στους υπόλοιπους.

Photo: John Calcott Horsley / Wikimedia Commons / Public Domain
Αν και η Jane μπορεί να είχε γίνει καλή βασίλισσα, η αγγλική αυλή δεν της έδωσε ποτέ πραγματικά πολλές ευκαιρίες να τα καταφέρει! Αρχικά, τα πεθερικά της ήταν πρόβλημα. Η οικογένεια του άντρα της ήταν τρομερά αντιδημοφιλής, οπότε και πολλοί ήταν καχύποπτοι για τη νέα βασίλισσα που είχαν στηρίξει οι Dudley.
Η Μαίρη, η μεγαλύτερη αδερφή του Εδουάρδου VI, αρνήθηκε να εγκαταλείψει το δικαίωμά της στον θρόνο, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να είχε πει ο μικρότερος αδερφός της ή οι σύμβουλοί του. Οι Άγγλοι στήριζαν εντωμεταξύ, περισσότερο τους ισχυρισμούς της Mary παρά της Jane, και έτσι είχε λαϊκή υποστήριξη. Μέχρι τις 19 Ιουλίου 1553, η Jane ήταν έξω και η Mary ήταν μέσα. Με μια βασιλεία που διήρκεσε μόνο εννέα ημέρες, η Jane δεν ήταν βασίλισσα τόσο πολύ ώστε να λάβει την κατάλληλη στέψη στο Αβαείο του Γουέστμινστερ και η... φυλάκισή της κράτησε περισσότερο από τον χρόνο της στον θρόνο. Ξεκινώντας στις 19 Ιουλίου 1553, η Jane έγινε φυλακισμένη στον Πύργο του Λονδίνου.
Αφού η Jane φυλακίστηκε τον Ιούλιο του 1553, παρέμεινε στον Πύργο του Λονδίνου για μήνες, ενώ η νέα βασίλισσα προσπαθούσε να σκεφτεί... τι να κάνει μαζί της. Τον Φεβρουάριο του 1554, η Mary I αποφάσισε τελικά ότι η εκτέλεση ήταν ο μόνος δρόμος!
Ο Guildford εκτελέστηκε την ίδια μέρα με τη σύζυγό του και η Jane είδε τον αποκεφαλισμό του από το παράθυρο του κελιού της στον Πύργο του Λονδίνου. Λίγες ώρες αργότερα, ήρθε η σειρά της.
Aντιμετώπισε την εκτέλεσή της με αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα. Τα τελευταία της λόγια λέγεται ότι ήταν: «Κύριε, στα χέρια σου παραδίδω το πνεύμα μου». Αποκεφαλίστηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1554.

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο ποδοσφαιριστής που έριξε ένα αεροπλάνο με μια μπαλιά του​

Κατέρριψε ένα μικρό αεροπλάνο με το πόδι του!​

Ο ποδοσφαιριστής που έριξε ένα αεροπλάνο με μια μπαλιά του

Ο Roberto Gabriel Trigo, είναι ποδοσφαιριστής από την Παραγουάη, και ίσως ο μόνος εν ζωή άνθρωπος που μπορεί να πει ότι κατέρριψε ένα μικρό αεροπλάνο με το πόδι του.​

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου που κατέρριψε ένα αεροπλάνο κάνει τον γύρο των αποδυτηρίων των ποδοσφαιρικών συλλόγων της Παραγουάης εδώ και έξι δεκαετίες. Κάποιοι λένε ότι συνέβη κατά τη διάρκεια ενός επίσημου παιχνιδιού, άλλοι ότι ήταν κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης, αλλά όλοι πιστεύουν τον ίδιο άνθρωπο – τον Roberto Gabriel Trigo. Ήταν 17 ετών τότε και έπαιζε ως δεξί μπακ για την ποδοσφαιρική ομάδα General Genes της Ασουνσιόν. Ενοχλημένος από ένα μικρό αεροπλάνο που πετούσε χαμηλά πάνω από το τοπικό γήπεδο ποδοσφαίρου, ο Trigo φέρεται να κλώτσησε τη μπάλα προς τα έξω, χτυπώντας τον κινητήρα του αεροσκάφους και προκαλώντας τη συντριβή του σε ανοιχτό γήπεδο, μόλις 200 μέτρα μακριά!
Ο άνθρωπος που πετούσε το αεροπλάνο ήταν ο Alfredo Lird, μεγάλος θαυμαστής του General Genes και ένας άνθρωπος που γνώριζε πολύ καλά ο Trigo. Είχε τη συνήθεια να πετάει πολύ χαμηλά πάνω από το γήπεδο ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και των επίσημων αγώνων, και πάντα αστειεύονταν όταν του έριχναν το αεροπλάνο. Κανείς δεν πίστευε στην πραγματικότητα ότι ο Trigo μπορούσε να το κάνει, μέχρι την ημέρα που το έκανε.
Ο πρώην ποδοσφαιριστής, που έκλεισε τα 80 φέτος, δεν θυμάται κάθε λεπτομέρεια από την ημέρα που έγινε θρύλος στη χώρα του, αλλά θυμάται ότι ήταν Φεβρουάριος του 1957, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα με την ποδοσφαιρική ομάδα Presidente Hayes.

Πηγη www.e-daily.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πως ένα λεμόνι σημάδεψε το ντέρμπι Μίλαν ‑ Ίντερ​

Άλλη μια απίστευτη ιστορία από τα ιταλικά γήπεδα​

Πως ένα λεμόνι σημάδεψε το ντέρμπι Μίλαν ‑ Ίντερ

Τα ντέρμπι μεταξύ Μίλαν και Ίντερ φημίζονται για το πάθος τους, για την άγρια ομορφιά τους και έχουν χαρίσει μερικές από τις ωραίοτερες ποδοσφαιρκές στιγμές στην ιστορία του ποδοσφαιρου. Όμως η παρακάτω ιστορία έχει κάτι ξεχωριστό.​

Πίσω στο 1957 οι δύο ομάδες δεν κυνηγούν το πρωτάθλημα αφού Γιουβέντους και Νάπολι έχουν πολύ καλύτερα σύνολα. Όμως κανείς από τους δύο δεν θέλει να χάσει το ντέρμπι.
Το ματς ξεκίνησε και ο διαιτητής πολύ προσεκτικός απέφευγε τα σφυρίγματα καθώς ήξερε ότι οι οπαδοί περιμένουν το παραμικρό λάθος για να βάλουν φωτιά στις κερκίδες.


Όλα κυλούν ήρεμα, όμως στο δεύτερο ημίχρονο η Ίντερ κερδίζει ένα καθαρό πέναλντι και ανοίγει το σκορ. Το ματς παίρνει άγρια τροπή με τα σκληρά μαρκαρίσματα να αυξάνονται κ την Μίλαν να κερδίζει και αυτή με τη σειρά της ένα πέναλντι.
Και εκεί γράφτηκε μια από τις πιο περίεργες ιστορίες στο ευρωπαικό ποδόσφαιρο. Την ώρα που όλοι οι παίκτες διαμαρτύρονταν στον διαιτητή, και οι παίκτες της Μίλαν μάλωναν με τους αντιπάλους, ο Μπενίτο Λορέντζι, παίκτης της Ίντερ παίρνει ένα λεμόνι από το πάγκο και το βάζει κάτω από τη στημένη μπάλα που βρισκόταν στη βούλα του πέναλντι.
Οι οπαδοί της Μίλαν, έχουν δει τι συμβαίνει και αρχίζουν και φωνάζουν "λεμόνι λεμόνι", όμως κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει. Ο επιθετικός της Μίλαν παίρνει φόρα και εκτελεί με τη μπάλα να φεύγει απελπιστικά άουτ, περίπου 6 μέτρα μακριά από την εστία.

Με τη λήξη του αγώνα ο Λορέντζι έτρεξε στα αποδυτήρια και κλειδώθηκε αφού οπαδοί της Μίλαν προσπάθησαν να τον λιντσάρουν για το κόλπο που στέρησε στην ομάδα τους την ισοφάριση.
Απίστευτοι Ιταλοί...

Πηγη www.e-daily.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η μεγαλύτερη τραγωδία πλοίου που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν​

Η μεγαλύτερη τραγωδία πλοίου που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν

Ο σκοπός του πλοίου ήταν να παρέχει ψυχαγωγικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για Γερμανούς εργάτες​

Η βύθιση του βρετανικού υπερωκεάνιου του Τιτανικού το 1912, με πάνω από 1.500 θανάτους, είναι ίσως το πιο διάσημο ναυάγιο όλων των εποχών, αλλά όχι το μεγαλύτερο από άποψη χαμένων ζωών.​

Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος είδε πολύ μεγαλύτερες καταστροφές με πολλές χιλιάδες ζωές να χάνονται πολλές φορές. Το χειρότερο ήταν η βύθιση του γερμανικού στρατιωτικού μεταφορικού πλοίου Wilhelm Gustloff τον Ιανουάριο του 1945 από ένα υποβρύχιο του Σοβιετικού Ναυτικού, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια περίπου 9.400 ανθρώπων. Παραμένει η πιο θανατηφόρα θαλάσσια καταστροφή που έγινε ποτέ.

Το Wilhelm Gustloff κατασκευάστηκε αρχικά ως υπερωκεάνιο για το πρόγραμμα του Γερμανικού Εργατικού Μετώπου, το οποίο επιχορηγούσε δραστηριότητες αναψυχής για Γερμανούς εργάτες. Ο σκοπός του πλοίου ήταν να παρέχει ψυχαγωγικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για Γερμανούς εργάτες, συμπεριλαμβανομένων συναυλιών, κρουαζιέρων και άλλων ταξιδιών διακοπών, και να χρησιμεύσει ως εργαλείο δημοσίων σχέσεων που θα παρουσίαζε «μια πιο αποδεκτή εικόνα του Τρίτου Ράιχ».
Το πλοίο είχε χωρητικότητα περίπου 1.900 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων περίπου 400 μελών πληρώματος. Όλες οι καμπίνες του Gustloff είχαν το ίδιο μέγεθος και κατανομή, καθιστώντας το Gustloff ένα «πλοίο χωρίς κοινωνικές τάξεις». Η μόνη εξαίρεση ήταν μια μεγαλύτερη καμπίνα που προοριζόταν για τον Χίτλερ.
Εκτός από τη λειτουργία του ως κρουαζιερόπλοιο, το Gustloff χρησιμοποιήθηκε για αποστολές με κοινό προσανατολισμό. Στις 10 Απριλίου 1938 λειτούργησε ως εκλογικό κέντρο για τους Γερμανούς και τους Αυστριακούς που ζούσαν στην Αγγλία να ψηφίσουν για την προσάρτηση της Αυστρίας. Τον Μάιο του 1939, το Gustloff, μαζί με άλλα πλοία, έφερε στρατιώτες της Λεγεώνας Condor πίσω στη Γερμανία μετά το τέλος του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου. Με την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το Gustloff άρχισε να λειτουργεί ως πλοίο νοσοκομείου στη Βαλτική Θάλασσα και τη Νορβηγία. Από τον Νοέμβριο του 1940 και μετά, ήταν αγκυροβολημένο στη Γκντίνια της Πολωνίας, για να χρησιμεύσει ως στρατώνας για τη 2η Μεραρχία Εκπαίδευσης Υποβρυχίων.

Καθώς οι Ρώσοι έκλεισαν σε μια Ανατολική Πρωσία, άρχισαν οι προετοιμασίες για την Επιχείρηση Hannibal - τη μαζική εκκένωση των γερμανικών στρατευμάτων και των πολιτών που ζούσαν στην περιοχή. Περισσότερα από χίλια πλοία τέθηκαν σε λειτουργία. Αυτά περιελάμβαναν εμπορικά σκάφη όλων των τύπων, συμπεριλαμβανομένων των αλιευτικών σκαφών και άλλων σκαφών. Ο Wilhelm Gustloff ήταν ένα από τα σκάφη που επιφορτίστηκαν με την εκκένωση Γερμανών πολιτών, στρατιωτικού προσωπικού και τεχνικών.
Στις 25 Ιανουαρίου 1945, το πλοίο έδεσε στη Γκντίνια της Πολωνίας και άρχισε να δέχεται πρόσφυγες. Καθώς διαδόθηκε η είδηση ότι το Wilhelm Gustloff φόρτωνε επιβάτες, οι αποβάθρες γέμισαν με ξέφρενους πρόσφυγες και γινόταν ένας τρελός αγώνας για να επιβιβαστούν στο πλοίο. Μέχρι τις 29 Ιανουαρίου, ο κατάλογος του πλοίου έδειχνε 7.956 επιβαίνοντες. Άλλοι 2.000 περίπου μπήκαν κρυφά μετά από εκείνο το σημείο.
Το Gustloff έφυγε από το λιμάνι λίγο μετά το μεσημέρι της 30ης Ιανουαρίου, μεταφέροντας περίπου 10.000 επιβάτες, με προορισμό τη ναυτική βάση Kriegsmarine στο Κίελο. Αρχικά είχε προγραμματιστεί ότι το Gustloff θα συνοδευόταν από δύο τορπιλοβάτες και ένα άλλο επιβατηγό πλοίο που θα μετέφερε πολίτες και στρατιωτικό προσωπικό, αλλά το άλλο πλοίο παρουσίασε μηχανικά προβλήματα και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Ένα από τα τορπιλοβόλα έπρεπε επίσης να γυρίσει πίσω.

Ο στρατιωτικός διοικητής, Αντιδιοικητής Wilhelm Zahn, πρότεινε να ακολουθήσει μια πορεία σε ρηχά νερά κοντά στην ακτή και χωρίς φώτα, αλλά ο καπετάνιος του Gustloff, Friedrich Petersen, αποφάσισε να κατευθυνθεί προς τα βαθιά νερά που ήταν γνωστό ότι είχαν καθαριστεί από νάρκες.
Στις 6 μ.μ. Ο Petersen ενημερώθηκε ότι μια συνοδεία γερμανικών ναρκαλιευτικών κατευθύνθηκε και για να αποτρέψει τη σύγκρουση, ο Petersen ενεργοποίησε τα φώτα πλοήγησης του πλοίου του, κάνοντας τον Wilhelm Gustloff εύκολο να εντοπιστεί στο σκοτάδι.
Το Wilhelm Gustloff έγινε αντιληπτός σύντομα από το σοβιετικό υποβρύχιο S-13, υπό τη διοίκηση του πλοίαρχου Alexander Marinesko. Λίγο μετά τις εννιά, το Gustloff χτυπήθηκε από τρεις τορπίλες. Η έκρηξη απενεργοποίησε τους κινητήρες, έκλεισε τις γεννήτριες και διέκοψε όλες τις επικοινωνίες. Το πλοίο βυθίστηκε στο σκοτάδι.

Πηγη www.e-daily.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Μέσα στην πόλη ‑ φάντασμα της Centralia, που καίγεται εδώ και 60 χρόνια​

Είναι απίστευτο αλλά το έδαφος φλέγεται ακόμα​

Μέσα στην πόλη ‑ φάντασμα της Centralia, που καίγεται εδώ και 60 χρόνια

Όταν ξέσπασε μια πυρκαγιά μέσα στο ανθρακωρυχείο στην Centralia, οι κάτοικοι νόμιζαν ότι γρήγορα θα σβήσει από μόνο της​

Όμως η φλόγα συνεχίζεται έξι δεκαετίες αργότερα και το κράτος έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια να την σβήσει. Η Centralia της Πενσυλβάνια διέθετε κάποτε 14 ενεργά ανθρακωρυχεία και 2.500 κατοίκους στις αρχές του 20ου αιώνα. Αλλά μέχρι τη δεκαετία του 1960, η ακμή της είχε περάσει και τα περισσότερα από τα ορυχεία του είχαν εγκαταλειφθεί. Ωστόσο, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι ζούσαν εκεί μόνιμα και η Centralia δεν είχε πεθάνει - μέχρι που ξεκίνησε μια πυρκαγιά σε ανθρακωρυχείο.
Ξεκίνησε σε μια χωματερή και εξαπλώθηκε στις σήραγγες άνθρακα που οι ανθρακωρύχοι έσκαψαν χιλιάδες πόδια κάτω από την επιφάνεια. Και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες να σβήσουν τις φλόγες, η φωτιά εξακολουθεί να καίει μέχρι σήμερα!
Όμως η φωτιά που καίει κάτω από την επιφάνεια συνεχίζει να εκτοξεύει δηλητηριώδη καπνό στον αέρα μέσα από εκατοντάδες ρωγμές ενώ το έδαφος βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο κατάρρευσης. Πώς όμως έφτασε ως εδώ;
Τον Μάιο του 1962, το δημοτικό συμβούλιο της Centralia της Πενσυλβάνια συνεδρίασε για να συζητήσει τη νέα χωματερή. Νωρίτερα μέσα στο έτος, η Centralia είχε κατασκευάσει ένα λάκκο βάθους 50 ποδιών που κάλυπτε μια έκταση περίπου τη μισή έκταση ενός γηπέδου ποδοσφαίρου για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της πόλης με τα απορρίματά του και έπρεπε να καθαριστεί πριν από τον ετήσιο εορτασμό της Ημέρας Μνήμης της πόλης.
Στη συνεδρίαση, τα μέλη του συμβουλίου πρότειναν μια φαινομενικά προφανή λύση: την καύση του ΧΥΤΑ.
Στην αρχή, φαινόταν να λειτουργεί. Η πυροσβεστική επένδυσε το λάκκο με ένα άκαυστο υλικό για να περιορίσει τη φωτιά, το οποίο άναψαν τη νύχτα της 27ης Μαΐου 1962. Αφού το περιεχόμενο του χώρου έγινε στάχτη, περιέλουσαν τα υπόλοιπα κάρβουνα με νερό.
Ωστόσο, δύο ημέρες αργότερα, οι κάτοικοι είδαν ξανά φλόγες! Και πάλι μια εβδομάδα αργότερα, στις 4 Ιουνίου. Οι πυροσβέστες της Centralia έμειναν μπερδεμένοι για το από πού προερχόταν η επαναλαμβανόμενη πυρκαγιά. Χρησιμοποίησαν μπουλντόζες και τσουγκράνες για να ανακατέψουν τα υπολείμματα των καμένων σκουπιδιών και να εντοπίσουν τις κρυμμένες φλόγες.
Τελικά, ανακάλυψαν την αιτία. Η φωτιά εξαπλωνοντα μέσα από τα ανθρακορυχεία και είχε ήδη φύγει. Σύντομα, οι κάτοικοι άρχισαν να παραπονιούνται για δυσάρεστες οσμές που έμπαιναν στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους και παρατήρησαν μυρωδιές καπνού που έβγαιναν από το έδαφος γύρω από τη χωματερή.
Το δημοτικό συμβούλιο έφερε έναν επιθεωρητή ορυχείων για να ελέγξει τον καπνό, ο οποίος διαπίστωσε ότι τα επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα σε αυτά ήταν πράγματι ενδεικτικά μιας πυρκαγιάς σε ορυχείο. Έστειλαν επιστολή στην Lehigh Valley Coal Company (LVCC) δηλώνοντας ότι μια «φωτιά άγνωστης προέλευσης» έκαιγε κάτω από την πόλη τους. Αλλά προτού καταλήξουν σε απόφαση, οι αισθητήρες εντόπισαν θανατηφόρα επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα που διέρρεαν από το ορυχείο και όλα τα ορυχεία της περιοχής Centralia έκλεισαν αμέσως. Η ζωή συνεχιζόταν όμως ο χρόνος θα έφερνε μεγάλες καταστροφές.
Είκοσι χρόνια μετά την έναρξη της πυρκαγιάς, ωστόσο, η Centralia, η Πενσυλβάνια άρχισε να αισθάνεται τις επιπτώσεις της αιώνιας φλόγας της υπόγεια. Οι κάτοικοι άρχισαν να λιποθυμούν στα σπίτια τους από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα. Τα δέντρα άρχισαν να πεθαίνουν και το έδαφος έγινε στάχτη. Δρόμοι και πεζοδρόμια άρχισαν να λυγίζουν.
Σημερα η πόλη είναι μια πόλη φάντασμα. Και η φωτιά καίει ακόμα...


Πηγη www.e-daily.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πόσοι άνθρωποι ζουν σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας;​

Πόσοι άνθρωποι ζουν σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας;

Ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς​

Μια νέα έκθεση του ΟΗΕ, αποκάλυψε ότι κυρίως λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας, αυξήθηκε σημαντικά.​

Η έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, αναφέρει πως περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι εξαναγκάστηκαν σε γάμο ή εργασία τη χρονιά που πέρασε.
Η κλιματική αλλαγή, οι ένοπλέ συγκρούσεις αλλά και κυρίως η πανδημία, διατάραξαν κατά πολύ τις συνθήκες εργασίας και εκπαίδευσης, με την ακραία φτώχεια να μεγαλώνει, όπως και η αναγκαστική μετανάστευση.
Πριν από έξι χρόνια, όταν και παρουσιάστηκαν τα τελευταία στοιχεία, ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας ήταν κατά 9,3 εκατομμύρια μικρότερος, με την αύξηση να είναι αρκετά μεγάλη.
Από τα 50 εκατομμύρια, τα 27,6 εκατομμύρια είναι άνθρωποι που εξαναγκάστηκαν σε εργασία το 2021 (3,3 εκατομμύρια παιδιά) και τα υπόλοιπα αφορούν γυναίκες που αναγκάστηκαν να παντρευτούν χωρίς τη θέλησή τους. Σχεδόν τέσσερις στους πέντε ανθρώπους βρίσκονται σε κατάσταση σeξουαλικής εκμετάλλευσης.
Η έκθεση διαπίστωσε ότι πάνω από τους μισούς ανθρώπους που εξαναγκάστηκαν σε εργασία, έρχονταν από χώρες υψηλού ή μεσαίου εισοδήματος, με εκείνους που πλήττονται να είναι κυρίως οι μετανάστες εργάτες. Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι εκείνο του Κατάρ, που δέχεται συχνά καταγγελίες για παραβιάσεις στα εργασιακά δικαιώματα των μεταναστών που εργάζονται εκεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, το οποίο θα ξεκινήσει τον προσεχή Νοέμβριο.
Το 2018, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας άνοιξε γραφείο στην πρωτεύουσα Ντόχα, και από τότε υπάρχει «σημαντική πρόοδος» στις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των μεταναστών εργατών, αν και παραμένουν τα προβλήματα ελλείψει νέας νομοθεσίας.
Η έκθεση επισημαίνει πως υπάρχουν ανησυχίες για την αναγκαστική εργασία που παρατηρείται σε διάφορα μέρη της Κίνας. Σε μια άλλη έκθεση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από τον επίτροπο υπηρεσίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέρεται πως υπάρχουν «σοβαρές παραβιάσεις στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στην Κίνα, ενώ για την κράτηση των Ουιγούρων και άλλων μουσουλμάνων, το ενδεχόμενο είναι να αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Η Κίνα αρνείται τα πάντα γύρω από το θέμα.

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Αυτή η γιαγιούλα ήταν μια από τους πιο διαβόητους κατά συρροή δολοφόνους της ιστορίας​

Αυτή η γιαγιούλα ήταν μια από τους πιο διαβόητους κατά συρροή δολοφόνους της ιστορίας

Μετά το θάνατο του συζύγου της, η Anujka άρχισε να πειραματίζεται με δηλητήρια​

Η Ana di Pištonja, γνωστή και ως Baba Anujka ή η μάγισσα Banat, ήταν μια επιτυχημένη ερασιτέχνης χημικός που χρησιμοποίησε τις δεξιότητές της για να σκοτώσει έως και 150 ανθρώπους στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα.​

Ορισμένες πηγές υποστηρίζουν ότι γεννήθηκε το 1838, στην περιοχή Μπανάτ της σύγχρονης Ρουμανίας, αλλά η ζωή της ήταν συνδεδεμένη με το γιουγκοσλαβικό χωριό Βλαντιμίροβατς, στην επαρχία Βοϊεβοντίνα της σημερινής Σερβίας.
Ως κόρη ενός πλούσιου κτηνοτρόφου, λέγεται ότι είχε μια άνετη παιδική ηλικία και καλή εκπαίδευση, αλλά έγινε μισάνθρωπος στα 20 της, αφού παρασύρθηκε από έναν Αυστριακό αξιωματικό που τελικά την εγκατέλειψε - έπειτα έμαθε πως κόλλησε σύφιλη. Βρήκε καταφύγιο στον τομέα της χημείας και έγινε γνωστή ως θεραπεύτρια και μάγισσα που μπορούσε να κάνει οποιονδήποτε να «εξαφανιστεί» για τη σωστή τιμή…


Αφού απομονώθηκε από τον κόσμο για μερικά χρόνια, η Ana di Pištonja φέρεται να παντρεύτηκε έναν ιδιοκτήτη γης με τον οποίο απέκτησε πέντε παιδιά. Δυστυχώς, μόνο ένας από αυτούς έφτασε στην ενηλικίωση. Ο σύζυγός της, ο οποίος φέρεται ότι ήταν πολύ μεγαλύτερος από αυτήν, πέθανε 20 χρόνια μετά τον γάμο τους και ήταν μετά το θάνατό του που έγινε η μάγισσα Βanat.
Μετά το θάνατο του συζύγου της, η Anujka έκανε το ένα κομμάτι του σπιτιού της σε εργαστήριο χημείας όπου άρχισε να πειραματίζεται με διάφορα μείγματα. Σύντομα έγινε γνωστή ως θεραπευτής και βοτανολόγος αλλά για κακό σκοπό - βοηθούσε τους στρατιώτες να γλιτώσουν από τη στρατιωτική θητεία δίνοντάς τους δηλητήριο για να τους αρρωστήσει και οι γυναίκες απαλλάσσονταν από τους συζύγους τους με το λεγόμενο «μαγικό νερό».
Η Anujka ρωτούσε τον πελάτη της, "Πόσο βαρύ είναι αυτό το πρόβλημα;", που σήμαινε, "Ποια είναι η σωματική μάζα του θύματος;" . Στη συνέχεια θα υπολόγιζε τη δόση του αρσενικού που ήταν απαραίτητη για να περάσει το "πρόβλημα" χωρίς να καταλάβει κανείς ότι είχε δηλητηριαστεί.
Η Baba Anujka έδινε το «μαγικό νερό» στις πελάτισσές της, που ήταν κυρίως γυναίκες, και τους καθοδήγησε να το δώσουν στους συζύγους τους, οι οποίοι συνήθως πέθαιναν μετά από περίπου οκτώ ημέρες. Η ηλικιωμένη γυναίκα πιστεύεται ότι ήταν υπεύθυνη για τον θάνατο τουλάχιστον 50 και έως και 150 ανθρώπων.

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Οι στοιχειωμένοι τάφοι της Βουλγαρίας: Τα μεσαιωνικά βαμπίρ​

Οι στοιχειωμένοι τάφοι της Βουλγαρίας: Τα μεσαιωνικά βαμπίρ

Τι είναι αυτοί οι σκελετοί με ένα μαχαίρι στην καρδιά τους​

Υπάρχουν βαμπίρ; Κι όμως οι αρχαιολόγοι στη Βουλγαρία έτσι λένε.​

Ξεκινώντας στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αρχαιολόγοι σε όλη τη Βουλγαρία ανακάλυψαν σκελετούς ανθρώπων που πιστεύεται ότι ήταν βαμπίρ: έξι σκελετοί ανακαλύφθηκαν κοντά στο Ντεμπέλτ, δύο βρέθηκαν στη Σωζόπολ, και ένας ακόμη αποκαλύφθηκε στα ερείπια του Περπερικόν με ένα μαχαίρι στην καρδιά του κοντά στα ελληνικά σύνορα το 2017.

Ο μυστικισμός της Ανατολής, με τον οποίο συνδέονται αυτές οι ιστορίες, αποτελεί, ίσως, την πιο βασική αιτία για την εμφάνιση του φαινομένου. Έκτοτε η Βουλγαρία έγινε ένας από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς (τέταρτη θέση) για τον βαμπιρικό τουρισμό (vampire tourism) στον κόσμο! Ο αρχαιολόγος, Nikolai Ovcharov, στη Βουλγαρία, γνωστός και ως "Ιντιάνα Τζόουνς της Βουλγαρίας" είχε πει στη Βρετανική Daily Telegraph το 2017,
"Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι για μια ακόμη φορά βλέπουμε ένα τελετουργικό ενάντια στους βρικόλακες", ανέφερε ο Ovcharov και πρόσθεσε "Ανάμεσα στα ευρήματα της περιοχής, η οποία περιλαμβάνει μια ακρόπολη στην κορυφή του λόφου, ένα φρούριο και ένα ιερό, υπάρχει και μια σειρά από "τάφους βαμπίρ".
Αυτό που ξεχώρισε αυτούς τους σκελετούς του 13ου αιώνα ήταν οι ράβδοι που περνούσαν μέσα από το στήθος τους, καρφώνοντάς τους στο έδαφος.
Όταν άνθρωποι που θεωρούνταν κακοί ή κακοί πέθαιναν στη μεσαιωνική Βουλγαρία, γινόταν αυτή η προφύλαξη ώστε να μην μπορούν να σηκωθούν από τους νεκρούς τη νύχτα και να γλεντήσουν με ανυποψίαστα θύματα.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι υπάρχουν περίπου 100 από αυτούς τους τάφους βαμπίρ στη Βουλγαρία.


Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η χώρα που οι μητέρες εμβολιάζουν κρυφά τα παιδιά τους​

Η χώρα που οι μητέρες εμβολιάζουν κρυφά τα παιδιά τους

Απέναντι στο θρησκευτικό δόγμα που απαγορεύει τα σύγχρονα φάρμακα​

Υπάρχουν ακόμα χώρες που παλεύουν με το φάντασμα της ιλαρά. Και αν στον δυτικό κόσμο κάτι τέτοιο ακούγεται περίεργο στη Ζιμπάμπουε, είναι ένας καθημερινός αγώνας επιβίωσης μετά τα θανατηφόρα κρούσματα που εντοπίστηκαν στη χώρα.​

Εκεί οι μητέρες πρέπει να καταστρώσουν ολόκληρο σχέδιο για να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, γιατί για θρησκευτικούς λόγους απαγορεύεται οι πιστοί να προσφεύγουν σε σύγχρονα φάρμακα.
Έτσι σε μια κλινική στη πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε, τη Χαράρε, οι μητέρες κρυφά από τους άντρες και τους ηλικιωμένους της οικογένειας, συνεννοούνται με τους γιατρούς και τις νοσοκόμες και κάνουν εμβόλια κατά της ιλαράς στα παιδιά τους, σε πολύ πρωινές ώρες που δεν λειτουργεί κανονικά η κλινική.

Με το πρόσχημα των γεωργικών εργασιών ή τη συγκομιδή πόσιμου νερού, παίρνουν τα παιδιά τους και από μία κρυφή πόρτα μπαίνουν στη κλινική και κάνουν το σωτήριο εμβόλιο.
Οι γιατροί προσπάθησαν να ενημερώσουν τις γυναίκες αφού έβλεπαν ότι οι άνδρες στη χώρα ήταν δύσπιστοί ή κάθετα αντίθετοι λόγω των παραδόσεων που έχουν.
Η προσπάθεια απέδωσε όταν το μητρικό φίλτρο υπερίσχυσε των προκαταλήψεων.
Στη χώρα χάθηκαν περισσότερα από 700 βρέφη λόγω ιλαράς και φανταζόμαστε πόσο μεγαλύτερο θα ήταν αυτό το νούμερο αν οι μητέρες δεν ρίσκαραν για να τα εμβολιάσουν κρυφά.

Πηγη www.e-radio.gr

Τι στοκοι ειναι ετουτη γαμωτ BcdefBcdef
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.263
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι

Η χώρα που οι μητέρες εμβολιάζουν κρυφά τα παιδιά τους

Τι στοκοι ειναι ετουτη γαμωτ BcdefBcdef


Μην ανακατεεστε 'κει δεν σας σπέρνουν ... κάθε λαός και τόπος βαδίζει με το σκεπτικό του χιλιετίες τώρα ... cdefghigi
 
Top Bottom