Έργα τέχνης με θέμα τη μοτοσυκλέτα

User V

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.090
Ο δικός μας, ο Σταθόπουλος:



Bandit 400 μου θυμίζει...


Sent from my iPhone using Tapatalk
Εμένα μου θυμίζει μια κοπέλα(Λουλούδι!!! ) που πήρα από Παλιά Πεντέλη (Μ)οτοστόπ πριν 25 χρόνια.Φοραγε φορεματάκι κοντό και την κατέβασα με το XLR250 του 81' στο Χαλάνδρι.Σε όλη τη διαδρομή κρατιόμουν μπροστά στη σέλα και δεν τόλμησα να κατεβάσω τα μάτια μου από τον δρόμο.
Θυμάμαι ακόμα την σκέψη του ρίσκου που πήρε ζητώντας η ίδια να την πάρω.
Ευτυχώς ήμουν εγώ... έλεγα μέσα μου.

Ελπιζω να είναι καλά και να έφτιαξε όμορφα τη ζωή της..
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.337
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Με επιτυχία έγινε η Έκθεση ζωγραφικής “The art of speed” του Βασίλη Λυκούρη στην Αίγινα – Φωτογραφίες​

Από τον BikerSpirit

Έκθεση ζωγραφικής με θέμα το μηχανοκίνητο αθλητισμό πραγματοποιήθηκε από 5 έως 10 Ιουλίου στον Πύργο του Μαρκέλλου στην Αίγινα από τον ταλαντούχο ζωγράφο Βασίλη Λυκούρη.


Στην Αίγινα, στα τρία επίπεδα του Πύργου του Μαρκέλλου, έκθεσε τις αγαπημένες του μηχανές και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, όπως ο ίδιος τα έχει αποτυπώσει στον καμβά με τον ιδιαίτερα μοναδικό του τροπ.


Αυτοδίδακτος ο Αιγινήτης ζωγράφος όπως είπε, αλλά με μεγάλη αγάπη για τη ζωγραφική στην οποία επιδίδεται από μικρός και έχει καταφέρει να συνδυάσει τις δύο αγάπες του, αυτή της ζωγραφικής με αυτήν για τις μηχανές και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Σε αυτή την έκθεση παρουσιάστηκαν πίνακες με θέμα τον μηχανοκίνητο αθλητισμό με σημαντικούς αναβάτες και οδηγούς των MotoGP και της Formula 1.


Η έκθεση ενθουσίασε το κοινό με τη ρεαλιστικότητα και τη λεπτομέρεια που υπάρχει στους πίνακες του καλλιτέχνη.

Η τεχνική που χρησιμοποιεί είναι ακρυλικά σε καμβά και σε χαρτί με έντονα χρώματα και φωτεινές αντανακλάσεις για να ζωντανεύουν και να δίνουν κίνηση στα μηχανοκίνητα!


Ο Βασίλης Λυκούρης τον Νοέμβριο του 2021 επιλέχτηκε και βραβεύτηκε σε παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα τη Formula 1. Αυτό το διάστημα και για ένα χρόνο θα εκτίθεται έργο του στο μουσείο του Fangio στην Αργεντινή στο πλαίσιο των 70 χρόνων από το πρώτο πρωτάθλημα της Formula1.


Το αξιοσημείωτο αλλα και αυτό που χαροποιεί και τιμά ιδιαίτερα τον Βασίλη είναι ότι οι ίδιοι οι αναβάτες Έλληνες και ξένοι θαυμάζουν τα έργα του.


Σε παγκόσμιο επίπεδο ο γνωστός οδηγός MotoGP Maverick Vinales και πρωταθλητής Μoto3 έχει συναντηθεί με τον Έλληνα καλλιτέχνη και μάλιστα έχει υπογράψει ένα έργο του, που παρουσιάστηκε στην έκθεση.

Επίσης ο Alex Marquez παγκόσμιος πρωταθλητής της Moto2, και Μoto3, έχει έναν δικό του πίνακα, τον οποίο επέλεξαν για δώρο γενεθλίων του το 2021, οι οπαδοί του, και μάλιστα μιλά για αυτό στο παρακάτω βίντεο.

VIDEO

Επίσης ο 15 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Giacomo Agostini έχει υπογράψει ένα έργο του Έλληνα ζωγράφου.


Επίσης πίνακα του έχει και ο Έλληνας πολύπρωταθλητής και κάλος φίλος του καλλιτέχνη Σάκης Συνιώρης τον οποίο έχει ζωγραφίσει, καθώς επίσης και ο αγωνιζόμενος στην κατηγορία racing, Βελής Εϊπόγλου.


Επόμενο βήμα του είναι να εκθέσει και σε άλλα μέρη της Ελλάδας και στόχος του είναι το εξωτερικό, συγκεκριμένα στην Ισπανία και την Αμερική που έχει πολλούς φίλους που θαυμάζουν την δουλειά του.


Περισσότερα έργα του Έλληνα Ζωγράφου Βασίλη Λυκούρη μπορείτε να δείτε εδώ >>



Πηγη https://bikerspirit.net
 
Top Bottom