Έλληνες στο Εξωτερικό

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

BMU Awards 2022: Βράβευση Παπαγεωργίου και Μαυρόπουλου στο Βουκουρέστι​

Δύο διπλοί πρωταθλητές
BMU Awards 2022


Στο Βουκουρέστι έγινε η απονομή των Πρωταθλητών του BMU 2022 όπου βρέθηκαν και βραβεύτηκαν οι δύο Έλληνες Πρωταθλητές Βαλκανίων και ταυτόχρονα Πρωταθλητές Ελλάδος Άλεξ Παπαγεωργίου και Κωσταντίνος Μαυρόπουλους.
Μετά από 14 συνολικά αγώνες εκ των οποίων οι τέσσερεις από αυτούς που έγιναν στην πίστα των Σερρών μετρούσαν και για το ελληνικό πρωτάθλημα ταχύτητας, ο πολυπρωταθλητής Άλεξ Παπαγεωργίου κατέκτησε άλλο ένα Πρωτάθλημα Ελλάδος στην κατηγορία Supersport και τον αντίστοιχο τίτλο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Παρά τα 47 του χρόνια, ο Άλεξ Παπαγεωργίου συνεχίζει να διακρίνεται σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές κατηγορίες και αυτή τη φορά είχε ένα βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα με πολλούς αγώνες και πολλά ταξίδια.
Άλεξ Παπαγεωργίου

Αντίστοιχη προσπάθεια και επιτυχία σημείωσε και ο Κωνσταντίνος στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία των Supersport 300, κατακτώντας και αυτός τους δύο τίτλους για το 2022.Άλεξ Παπαγεωργίου Πρωταθλητής BMU 2022
Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος

Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος Πρωταθλητής SS300 2022

Πηγη www.motomag.gr

Μπραβο στα παλικαρια μας PraisingPraising
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
computer mouse clicker

Ο Μαριάνος Νικολής στο Idemitsu Asia Talent Cup Του 2023

Ανακοινώθηκαν οι 20 οδηγοί που θα συμμετάσχουν φέτος στο Idemitsu Asia Talent Cup, του θεσμού που έχει τη σφραγίδα “Road to MotoGP”, δηλαδή μια σειρά αγώνων που δίνει την ευκαιρία στους καλύτερους να ακολουθήσουν το δρόμο προς την κορυφαία έκφραση του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε δύο τροχούς. Ανάμεσά τους και ο 15χρονος Ελληνο-Αυστραλός Μαριάνος Νικολής, που συμμετείχε και πέρυσι στο θεσμό, με αρκετά καλά αποτελέσματα. Ο οδηγός που ζει στην Καμπέρα, την πρωτεύουσα της Αυστραλίας, φέτος θα κάνει το μεγάλο βήμα και θα βρεθεί για πολλούς μήνες στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ισπανία, για να συμμετάσχει και στο European Talent Cup.

Ένα σημαντικό πρόγραμμα αγώνων και προπονήσεων για τον ταλαντούχο οδηγό, που φέτος είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να βρεθεί το 2024 στο Red Bull Rookies Cup και να υπάρχει η προοπτική να βρεθεί στην Moto 3, όταν θα γίνει 18 χρόνων.

Ο Μαριάνος Νικολής (12) προηγείται στο ξεκίνημα ενός αγώνα του 2022.
Μιλήσαμε με τον ίδιο και τον πατέρα του Νίκο, που και αυτός είναι αποφασισμένος να κάνει τη μεγάλη οικονομική θυσία που απαιτείται για να υποστηρίξει την καριέρα του μικρού του γιού. “Είναι δύσκολα τα πράγματα, εδώ στην Αυστραλία λόγω κανονισμών δεν μπορεί να προπονηθεί, οπότε το να πάμε στην Ισπανία ήταν η μόνη λύση. Αν δεν το έκανα θα είχα τύψεις ότι δεν έδωσα την ευκαιρία στον Μαριάνο να κάνει αυτό που αγαπά και στο οποίο, όπως μας λένε οι Ισπανοί προπονητές, έχει ταλέντο. Ελπίζω να τα καταφέρει!”, είπε ο πατέρας που θα χρειαστεί να εκποιήσει μέρος της περιουσίας για να στηρίξει την προσπάθεια, ενώ και ο αδελφός του Γιάννης θα εργάζεται στην Αυστραλία για να υποστηρίξει και εκείνος τη συμμετοχή στους Ευρωπαϊκούς αγώνες, ενώ στην Ασία θα ακολουθεί και θα βοηθάει ως μηχανικός τον 15χρονο.
Η όλη ιστορία θυμίζει αυτήν του Casey Stoner, με τον πατέρα του οποίου έχει φιλικές σχέσεις ο Νίκος Νικολής. Καλή επιτυχία ευχόμαστε.


Πηγη www.motograndprix.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ένα επίπεδο πάνω από πέρυσι ο Γιάννης Περιστεράς στο τεστ του Misano για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας WSSP300!​

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Εντυπωσιακός ο Γιάννης Περιστεράς στο τεστ του Misano!
Ο 17χρονος Γιάννης Περιστεράς, ο μόνος Έλληνας οδηγός μετά το 1996 που συμμετέχει σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας, σε αυτό των World Superbike στην κατηγορία WSSP300, συμμετείχε την περασμένη εβδομάδα στο τεστ που διοργάνωσαν Ιταλικές ομάδες στην πίστα του Misano.

H ProGP Racing, η ομάδα με την οποία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αγωνίζεται στο Παγκόσμιο ο Έλληνας οδηγός, είχε ετοιμάσει την Yamaha R3 σε υψηλό επίπεδο, χάρις και στην προσθήκη από φέτος του έμπειρου Marco Canuti που θα είναι ο αρχιμηχανικός του Περιστερά.

Την πρώτη ημέρα του τεστ ο 17χρονος με τη βοήθεια του κόουτς Γιάννη Μπούστα, προσαρμόστηκε στις ρυθμίσεις της ομάδας πάνω στην R3 και ήταν πολύ δυνατός στο ρυθμό αγώνα, σημειώνοντας τον καλύτερο μέσο όρο γύρων στη δοκιμή, σε σχέση και με τον ομόσταυλό του Devis Bergamini, αλλά και με τον Mirko Gennai που έχει κερδίσει αγώνα του Παγκοσμίου.

Την δεύτερη ημέρα του τεστ η ομάδα επικεντρώθηκε στο ρυθμό αγώνα και δεν χρησιμοποίησε καινούργια ελαστικά, προτιμώντας να μείνει ο Περιστεράς με τα λάστιχα που είχαν συμπληρώσει αρκετούς γύρους. Ο Γιάννης σε κάποιες από τις περιόδους δοκιμών σημείωσε τον πρώτο χρόνο και κατάφερε να βελτιώσει το ρυθμό του ακόμη περισσότερο. Ο κόουτς Γιάννης Μπούστας και ο ιδιοκτήτης της ομάδας Omar Menghi ήταν πολύ ευχαριστημένοι από την απόδοση και τη φυσική κατάσταση του οδηγού.
Τώρα η προετοιμασία συνεχίζεται στην Ελλάδα, ενόψει του πρώτου Αγώνα της χρονιάς που θα γίνει στο Άσσεν της Ολλανδίας στις 21-23 Απριλίου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – Οδηγός ProGP Racing
“Οι δοκιμές πήγαν πολύ καλά και κατάφερα – παρά το ότι δεν έβαλα καινούργια λάστιχα – να είμαι πολύ κοντά στον ταχύτερο γύρο των πρώτων και κυρίως να “βγάζω” το χρόνο μόνος μου στην πίστα, χωρίς τη βοήθεια του slipsteam, που βοηθάει πολύ στην κατηγορία μας. Ο νέος αρχιμηχανικός μου ο Μάρκο είναι εξαιρετικός και έχουμε δουλέψει το 2021 μαζί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα R3, πράγμα που βοήθησε στο να καταλαβαίνει αμέσως το τι χρειάζομαι στις ρυθμίσεις. Με τον Γιάννη Μπούστα έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά στη χειμερινή περίοδο και όλοι στην ομάδα μου είπαν ότι φέτος είμαι ένα επίπεδο πάνω από πέρυσι. Ξέρω καλύτερα όλες τις πίστες και ελπίζω ότι η χρονιά θα είναι καλή και θα είμαι συνέχεια στους βαθμούς και γιατί όχι να διεκδικήσω και το πρώτο μου βάθρο στο Παγκόσμιο”.


Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
1 Day3_Peristeras_.jpg

Στο ρυθμό των πρώτων ο Γιάννης Περιστεράς στο Ολλανδικό GP

H κατηγορία WSSP300, του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος World Superbike, είναι η πιο ανταγωνιστική, με τον πιο δυνατό συναγωνισμό μεταξύ των 32 καλύτερων οδηγών του κόσμου. Ανάμεσά τους ο Έλληνας Πρωταθλητής Γιάννης Περιστεράς που στον 2ο Αγώνα που έγινε σήμερα, έδειξε τις μεγάλες δυνατότητες που έχει φέτος που είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που αγωνίζεται με την Ιταλική ομάδα ProGP Racing και την Yamaha R3.



Παρά το ότι ξεκίνησε από την 30η θέση, κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό των πρώτων σε ένα μεγάλο “τρενάκι” που δημιουργήθηκε, με τις διαφορές κάθε οδηγού από τον προηγούμενο να είναι τις τάξεως του ενός ή δύο δεκάτων του δευτερολέπτου.

Αν σκεφθεί κανείς ότι στον πρώτο γύρο λόγω της θέσης του στην 10η σειρά της εκκίνησης έχασε 4.5'' σε σχέση με τον πρώτο, έμεινε συνολικά από τον 2o έως τον 14ο γύρο μόνο 4.3'' μακριά από το νικητή του Αγώνα, χάνοντας κατά μέσο όρο μόνο 3 δέκατα του δευτερολέπτου ανά γύρο. Μάλιστα από τον 6ο έως τον 10ο γύρο είχε ακριβώς ίδιο ρυθμό με τους τρεις πρώτους!

Μπορεί τελικά να τερμάτισε στην 23η θέση, αλλά η ανάλυση των επιμέρους χρόνων και της τηλεμετρίας άφησαν απόλυτα ικανοποιημένη την ομάδα.

Τώρα στόχος είναι η καλύτερη θέση στις Κατατακτήριες του Αγώνα της Βαρκελώνης, που έρχεται σε δύο εβδομάδες και οι πρώτοι βαθμοί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, κάτι που μοιάζει απόλυτα εφικτό.

ΟΜΑΡ ΜΕΝΓΚΙ – Ιδιοκτήτης & Διευθυντής ProGP Racing
“Σήμερα είχαμε την ατυχία ο Devis (Bergamini) να πέσει την ώρα που έδινε τη μάχη για το βάθρο, αλλά είχαμε τη χαρά να δούμε έναν καλό αγώνα από τον Γιάννη (Περιστερά), που είχε φανταστικό ρυθμό μέχρι και τους τελευταίους γύρους. Είμαι σίγουρος ότι αν ξεκινούσε στη μέση του grid, κοντά στη 15αδα, θα έδινε και αυτός τη μάχη για το βάθρο, αφού άλλωστε και στις χειμερινές δοκιμές ήταν σε ίδιους χρόνους με τον Devis. Θα δουλέψουμε στη στρατηγική των Κατατακτηρίων, ώστε στην Βαρκελώνη να μπορεί να ξεκινήσει από τις πρώτες σειρές της εκκίνησης. Είναι το μόνο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – ProGP Racing, 23oς
“Από τη μία μεριά είμαι ευχαριστημένος που είχα το ρυθμό των πρώτων του γκρουπ και έβλεπα τους πρώτους μέχρι σχεδόν το τέλος του αγώνα. Από την άλλη έπρεπε να είχα κάνει τους σημερινούς χρόνους από χθες, ώστε να είχα ξεκινήσει σε καλύτερες θέσεις. Μου έλειπε λίγο η αυτοπεποίθηση στις στροφές με υψηλές ταχύτητες που έχει το Άσσεν, αλλά σήμερα ξαναβρήκα την αίσθηση που είχα πέρυσι στο

Πορτιμάο, που τερμάτισα μόλις 5'' πίσω από το νικητή. Νομίζω ότι σήμερα είναι ο δεύτερος καλύτερός μου αγώνας, αυτά τα δύο χρόνια και τώρα θα συνεχίσω την προετοιμασία για την Βαρκελώνη, όπου είχα ανεβεί στο βάθρο πριν δύο χρόνια, στην κατηγορία Yamaha R3 European Cup.

Να συμπληρώσω ότι ήταν συγκινητικό και μου έδωσε δύναμη το ότι είδα την Ελληνική σημαία στην κεντρική κερκίδα της πίστας. Το #racing4greece φαίνεται ότι πιάνει τόπο.”


Πηγη www.motograndprix.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

4 Έλληνες οδηγοί στην μάχη διεθνών αγώνων ταχύτητας αυτό το Σαββατοκύριακο – Δείτε λεπτομέρειες​

Ο Γιάννης Περιστέρας, ο Βασίλης Παντελεάκης, ο Σπύρος Φουρθιώτης και Ντίνος Μαυρόπουλος, αυτό το τριήμερο θα δώσουν την μάχη τους σε 3 διαφορετικά πρωταθλήματα διεθνών αγώνων!


Ο Γιάννης Περιστεράς θα βρίσκεται στην Catalunya στην Ισπανία για τον 2ο γύρο στην κατηγορία WSSP300, του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος World Superbike.
Γιάννης Περιστέρας
Για τον Έλληνα Πρωταθλητή, φέτος, είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSSP300 με Yamaha R3.
Μετα τον πρώτο γύρο στο Assen της Ολλανδίας ο Περιστεράς θα προσπαθήσει να καταφέρει να κερδίσει μια καλύτερη θέση στις Κατατακτήριες του Αγώνα και μετα να μπορέσει να μπει στην πρώτη 15αδα και να κερδίσει τους πρώτους του βαθμούς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Ο Βασίλης Παντελεάκης θα βρίσκεται στην πίστα του Estoril για να αγωνιστεί στον πρώτο αγώνα της σεζόν, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα JuniorGP στην κατηγορία ETC για το 2023.
Βασίλης Παντελεάκης
Για τον 15οχρονο Έλληνα Πρωταθλητή είναι η δεύτερη χρονιά του σε αυτό το πρωτάθλημα και ενώ πέρυσι είχε κάνει πολύ καλές προσπάθειες, φέτος θα πιέσει και θα προσπαθήσει να δώσει τον καλύτερο του εαυτό σε αυτό το πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, για να πέτυχει τις καλύτερες προκρίσεις σε αγώνες!
Ο Σπύρος Φουρθιώτης θα βρίσκεται και αυτός στην πίστα του Estoril για να αγωνιστεί στον πρώτο αγώνα της σεζόν, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα JuniorGP στην κατηγορία ETC για το 2023, στην ιδιά κατηγορία μαζί με τον Βασίλη Παντελεάκη.
Σπύρος Φουρθιώτης
Ο 15χρονος Σπύρος Φουρθιώτης βρίσκεται για τρίτη χρονιά σε αυτήν την ποιο ανταγωνιστική κατηγορία παγκοσμίως με συμμετοχές αθλητών από όλο τον κόσμο και έχει καταφέρει να βελτιωθεί χρόνο με το χρόνο!
Και για αυτόν φέτος θα είναι μια χρονιά που τον βρίσκει πιο ώριμο και με μεγαλύτερη εμπειρία και πάθος !
Ο Ντίνος Μαυρόπουλος θα βρίσκεται στην πίστα των Σερρών για τον πρώτο γύρο του Βαλκανικού πρωταθλήματος ταχύτητας BMU για το 2023!
Ντίνος Μαυρόπουλος
Ο 14 χρόνος Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος είναι o μικρότερος Πρωταθλητής Βαλκανίων στην κατηγορία SSP300 το 2022 και φέτος θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στην κατηγορία!
Ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος είναι ο μικρότερος αθλητής μας που αγωνίζεται σε διεθνή αγώνα αγώνων ταχύτητας.
UPDATE
Έχουμε αλλα δυο νέα παιδιά που θα πάρουν μέρος στο ενιαίο κύπελο CFMOTO του BMU με CF 300, την Τόνια Κορρέ 13 ετών και τον Σπύρο Αντωνίου 15 ετών.

Εμείς εδώ στο Bikerspirit τους ευχόμαστε καλή τύχη και όπως είναι γνωστό παρακολουθούμε τους νεαρούς οδηγούς μας από τότε που έκαναν τα πρώτα τους βήματα και συνεχίζουμε!



Πηγη https://bikerspirit.net


Καλη επιτυχια σε ολα τα παιδια Greeting
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

WSSP300: Φοβερός ο Γιάννης Περιστεράς στην Βαρκελώνη​

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Μπορεί η 20η θέση να ακούγεται μια χαμηλή θέση, όμως ο 17χρονος Γιάννης Περιστεράς έκανε τον καλύτερό του Αγώνα στην πίστα της Καταλονίας, στην κατηγορία WSSP300 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος World Superbike.

Ο μόνος Έλληνας οδηγός που συμμετέχει σε κατηγορία που αναδεικνύει Παγκόσμιο Πρωταθλητή, εκκίνησε από την 29η θέση, καθώς είχε αντιμετωπίσει ατυχία στις Κατατακτήριες Δοκιμές.
Η Yamaha R3 της Ιταλικής ομάδας ProGP Racing, με την οποία αγωνίζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, είχε την 15η υψηλότερη τελική ταχύτητα με 215.1 χλμ/ώρα, ανάμεσα στις Kawasaki Ninja 400 και τις KTM RC390, ενώ ήταν η 5η ταχύτερη R3.


Ο Περιστεράς ξεκίνησε καλά και από την αρχή μπήκε στο γκρουπ των πρώτων, ανεβαίνοντας στον 6ο από τους 12 γύρους του Αγώνα, στην 22η θέση. Στον 10ο γύρο ανέβηκε στην 20η θέση και στους τρεις τελευταίους γύρους δεν κατάφερε να κερδίσει άλλες θέσεις, καθώς ο ρυθμός όλων ήταν ιδιαίτερα δυνατός και στον τελευταίο γύρο αντιμετώπισε πρόβλημα φθοράς του πίσω ελαστικού.
Όμως έχοντας χάσει στον πρώτο γύρο 5.1” από τον οδηγό που πέρασε πρώτος (λόγω της θέσης εκκίνησης στην 10η σειρά), κατάφερε, παρά τα προσπεράσματα και τις μάχες που έδωσε να κάνει 2.2” δευτερόλεπτα ταχύτερο αγώνα από τον πρώτο!!!
Στους 11 γύρους, αν αφαιρεθεί ο πρώτος, ο Γιάννης Περιστεράς έχει τον 4ο καλύτερο συνολικό χρόνο!
Μια σημαντική πρόοδος και μια απόδοση που τον βάζει σαφώς στη διεκδίκηση θέσεων μέσα στους βαθμούς στους επόμενους Αγώνες.
Μάλιστα με τον επόμενο Αγώνα να γίνεται στο Μιζάνο, την πιο αγαπημένη πίστα του Έλληνα Πρωταθλητή.
Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για τη μικρότερη διαφορά από τον πρώτο, που είχε ποτέ στην ιστορία του Ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού σε δύο τροχούς, κάποιος οδηγός μας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – Οδηγός ProGP Racing
“Κατάφερα επιτέλους να κάνω έναν καλό αγώνα και να νιώσω τη χαρά του να είμαι μέρος του γκρουπ που δίνει τη μάχη για το βάθρο, μέχρι τον τελευταίο γύρο. Στις λεπτομέρειες είχα ένα μικρό πρόβλημα στη γρήγορη επαναφορά της πίσω ανάρτησης και στον τελευταίο γύρο στην προτελευταία στροφή, που πήγα ιδιαίτερα δυνατά, έχασα την πρόσφυση πίσω, λόγω του ότι το λάστιχο είχε φθάσει στο όριό του. Είναι η πρώτη φορά που είμαι τόσο κοντά στον νικητή και μάλιστα καλύπτοντας μεγάλο μέρος της διαφοράς που έχασα στον πρώτο γύρο, αφού από τη 10η σειρά πρέπει να κάνω αρκετά μεγαλύτερη απόσταση από αυτούς που ξεκινούν από τις δύο πρώτες σειρές. Θα επικεντρωθούμε στο να βελτιώσουμε κι άλλο τη θέση μας στις Κατατακτήριες. Ευχαριστώ τους χορηγούς μου, την οικογένειά μου και όλους όσους υποστηρίζουν την προσπάθειά μας”.

Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Δυσκολίες για τον Γιάννη Περιστερά στο WorldSSP300 στο Misano​

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ο Γιάννης Περιστεράς είχε ένα δύσκολο αγωνιστικό τριήμερο στην πίστα του Μιζάνο, στον 5ο και 6ο Γύρο για την κατηγορία WorldSSP300 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος World Superbike.
Ο 18χρονος εδώ και λίγες ημέρες Γιάννης Περιστεράς, είχε μια πτώση στις Ελεύθερες Δοκιμές 2 και μετά από προβλήματα ρυθμίσεων στις Κατατακτήριες Δοκιμές εκκίνησε από την 30η θέση. Στον Αγώνα του Σαββάτου δεν κατάφερε να ακολουθήσει το πρώτο γκρουπ και αρκέστηκε στην 24η θέση, χωρίς να καταφέρει να κάνει την Yamaha R3 της ομάδας ProGP Racing να στρίβει σωστά στις εισόδους των στροφών.

Στο Ζέσταμα της Κυριακής η ομάδα άλλαξε αρκετά τις ρυθμίσεις και ο Έλληνας οδηγός έμεινε ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας. Στον 2ο Αγώνα του Grand Prix της Emilia-Romagna, ξεκίνησε καλά και αμέσως κατέβασε χρόνο και έδωσε ελπίδες ότι μπορεί να κάνει κάτι καλό, όπως στην Βαρκελώνη στον προηγούμενο Γύρο του Πρωταθλήματος. Όμως η έλλειψη προπόνησης τον τελευταίο μήνα, μετά από ένα διάστρεμμα δεύτερου βαθμού στον αστράγαλό του, δεν του επέτρεψε να ακολουθήσει το ρυθμό των πρώτων και αρκέστηκε σε μια 23η θέση, αρκετά μακριά από το πρώτο γκρουπ.

Τώρα ο ίδιος θα επικεντρωθεί στην εντατική προπόνηση μέχρι τον επόμενο Αγώνα που θα γίνει στις 14-16 Ιουλίου στην πίστα της Ίμολα, ώστε να είναι έτοιμος να διεκδικήσει και πάλι ένα καλό αποτέλεσμα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – Οδηγός ProGP Racing, Yamaha R3: “Ήξερα ότι αυτός ο Αγώνας θα ήταν δύσκολος, καθώς όλοι οι συναθλητές μου βρίσκονται στην κορύφωση της προσπάθειάς τους και της προπόνησης τους. Έχοντας χάσει τρεις εβδομάδες προετοιμασίας και με πόνο και δυσκολία κίνησης στο πόδι μου, δεν έφτασα καν κοντά στους περσινούς μου χρόνους σε μια πίστα που την ξέρω καλά. Δεν το βάζω κάτω και θα συνεχίσω από αύριο κιόλας την εντατική προπόνηση, ώστε τον Ιούλιο στην Ίμολα να είμαι 100% έτοιμος. Ευχαριστώ την ομάδα για την προσπάθεια της σωστής ρύθμισης της μοτοσυκλέτας και τους χορηγούς μας που μας επιτρέπουν να συνεχίζουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.”


Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο Βασίλης Παντελεάκης ο πρώτος Έλληνας που παίρνει βαθμούς στο Fim Junior World Championship​

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ο Βασίλης Παντελεάκης γράφει ιστορία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Fim Junior World Championship!!!

Συγκεκριμένα γίνεται ο πρώτος Έλληνας που καταφέρνει να πάρει βαθμούς στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κόσμου αυτή της ηλικίας με την 14η θέση κατέκτησε στον τελικό αγώνα της Κυριακής.
Επίσης στην κατηγορία ETC που αγωνίζεται συμμετέχουνε πάνω από 53 αναβάτες από όλο τον κόσμο σε κάθε αγώνα και το συγκεκριμένο πρωτάθλημα είναι ο προθάλαμος του MotoGP.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Βασίλης τερμάτισε από το νικητή μόλις 9,1 δευτερόλεπτα πίσω του.

Ακολουθούν καλοκαιρινές διακοπές και το επόμενο ραντεβού είναι αρχές Οκτώβρη για το RedBull rookies selection event.


Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Με νίκες, βάθρα και στην κορυφη της βαθμολογίας έφυγαν οι 3 Έλληνες οδηγοί από το Brno για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2023 – Αποτελέσματα​

Η δράση συνεχίστηκε για τους τρεις Έλληνες οδηγούς στην διάσημη πίστα της Ευρώπης, στο Brno στην Τσεχία!

Ο 3ος γύρος του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας συνεχίστηκε την Κυριακή με τον 6ο αγώνα της σεζόν 2023, που γίνεται μαζί με τον 3ο γύρο του Πρωταθλήματος Alpe Adria.

Οι τρεις Έλληνες πρωταθλητές οδηγοί, Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος αγωνίστηκε στην κατηγορία SSP300, ο Δημήτρης Καρακώστας στην κατηγορία SBK και ο Αλεξ Παπαγεωργίου στην κατηγορία SSP600.

Ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος ήταν ο πρώτος που αγωνίστηκε και την Κυριακή και άνοιξε τις νίκες για τους Έλληνες με νίκη στην κατηγορία SSP300, και στον 6ο αγώνα, κάνοντας κα πάλι έναν πολύ καλό αγώνα, ξεκινώντας και πάλι από την τελευταία 26η θέση, αφού λόγω βλάβης στην διαδικασία της Pole position δεν έγραψε χρόνο κατάταξης.

Ο Μαυρόπουλος κάνοντας μια πολύ καλή εκκίνηση και πάλι κατάφερε και μπήκε στην κορυφαία δεκάδα από την αρχή του αγώνα και μετα από αρκετές μάχες κατάφερε να τερματίσει στην 9η θέση της γενικής κατάταξης και την 1η του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας, μπροστά από τον βασικό του ανταγωνιστή στο Βαλκανικό, Patrick Pascota, κερδίζοντας άλλους 25 βαθμούς στο πρωτάθλημα BMU 2023 που τον φέρνει στην κορυφη της κατάταξης της κατηγορίας SSP300, με 119 βαθμούς, και με 15 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Pascota.

Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος: «Η σημερινή ημέρα ξεκίνησε δοκιμάζοντας κάποιες αλλαγές που κάναμε στην μοτοσικλέτα με τα δεδομένα του χθεσινού αγώνα και στο Warm Up αισθανόμουν ακόμα καλύτερα. Στον αγώνα ξεκίνησα και σήμερα απ την 26η θέση του grid (λόγω της μη συμμετοχής μου στα χρονομετρημένα), κατάφερα να τερματίσω 9ος γενικής και 1ος στο βαλκανικό πρωτάθλημα. Για άλλη μια φορά θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου που με τις αλλαγές που έκανε κατάφερα να βελτιώσω το χρόνο μου αλλά, να κατακτήσω την πρώτη θέση και να κερδίσω πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα. Ευχαριστώ τους χορηγούς μου και όσους με στηρίζουν.»

VIDEO​


O Δημήτρης Καρακώστας στην κατηγορία SBK, αγωνίστηκε και στον 6ο αγώνα, φέρνοντας μια ακόμα νίκη, κατακτώντας το ψηλότερο σκαλί του βάθρου, για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, ξεκινώντας και πάλι από την 8η θέση στην σχάρα της γενικής κατάταξης!

Ο Έλληνας πρωταθλητής την δεύτερη ημέρα βελτίωσε τον χρόνο του στον αγώνα σχεδόν κατά 2 δευτερόλεπτα σε μια πίστα που αγωνίστηκε για πρώτη φορά!

Ο Καρακώστας τερμάτισε στην και πάλι στην 5η θέση της γενικής κατάταξης και 4ος του Πρωταθλήματος Alpe Adria και αυτή την στιγμή είναι στην κορυφη της βαθμολογίας στην κατηγορία του στο BMU 2023 με 130 βαθμούς.

Δημήτρης Καρακώστας: «Στο σημερινό αγώνα τερμάτισα πρώτος για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα και τέταρτος για το Alpe Adria. Ευχαριστήθηκα πιο πολύ τον σημερινό αγώνα σε σχέση με τον χθεσινό γιατί ήμουν πολύ κοντά στον 2ο και τον 3ο του Alpe Adria, τους ακολουθούσα και ήταν ένας αγώνας με αρκετή ένταση και ανταγωνισμό. Επιστρέφουμε στην Ελλάδα με τις καλύτερες εντυπώσεις, και με πολύ θετικά δεδομένα που συγκεντρώσαμε από το διήμερο των αγώνων. Η ομάδα μου δούλεψε με επιμέλεια και ακούραστα, μου προετοίμασαν άψογα τη μοτοσικλέτα μου και για αυτό η απόδοση μου ήταν τόσο καλή. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για τον επόμενο διπλό αγώνα στο Grobnik στην Κροατία σε δύο εβδομάδες.»

Ο Αλεξ Παπαγεωργίου στην κατηγορία SSP600 ήταν ο Έλληνας που έκλεισε τους αγώνες στης Κυριακής!

Ξεκίνησε από την Pole position του Βαλκανικού και την 6η θέση στην σχάρα, μεταξύ των 29 συμμέτοχων, όλων των κατηγοριών!

Έκανε μια καλή εκκίνηση και ήταν δυνατός σε όλο τον αγώνα κατεβάζοντας τον χρόνο του από τον προηγούμενο αγώνα σχεδόν ένα δευτερόλεπτο!

Ο Παπαγεωργίου τερμάτισε στην 2η θέση του Βαλκανικού Πρωταθλήματος και στην 1η θέση του Πρωταθλήματος Alpe Adria και αυτή την στιγμή είναι στην κορυφη της βαθμολογίας στην κατηγορία του στο BMU 2023 με 112 βαθμούς.

Αλεξ Παπαγεωργίου: «Πρώτη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα alpe Andria.Τιμη μας και συγκίνηση που καταφέραμε με την ομάδα μου ZenOne Racing να ακουστεί ο εθνικός μας ύμνος στη Τσεχια στη πίστα brno.Οσο για τον αγώνα τι να πω…φωτιά.. μάχες.. κόλαση.. έδωσα ψυχή και σώμα.. Από όσο μπορώ να θυμηθώ είμαι ο πρώτος Έλληνας που κερδίζει αγώνα στα supersport600 στο Alpe Andria. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην ομαδαρα μου συγκεκριμένα στους κυρίους Αντωνης Μερεμετης Dimitris DimSt Papanikolaou που δεν σταμάτησαν λεπτό να βελτιώνουν την μοτοσυκλέτα μου με όλο τον επαγγελματισμο που τους διακρίνει με μια λέξη Zenone Racing.»
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Γιάννης Περιστεράς - Στην 4η θέση στον 1ο αγώνα των WSSP300 στην Τσεχία!​

Στη βροχή, σε έναν αγώνα γεμάτο συγκρούσεις και πτώσεις, ο Έλληνας αναβάτης στάθηκε όρθιος για μια μεγάλη επίδοση
John Peristeras


Ο Γιάννης Περιστεράς βρέθηκε μόλις μία θέση εκτός βάθρου στον 1ο αγώνα του γύρου της Τσεχίας στο Πρωτάθλημα WSSP300, σε έναν αγώνα για γερά νεύρα, καθώς η βροχή έφερε πολλές πτώσεις και συγκρούσεις, αλλά και δύσκολες αποφάσεις για αλλαγή ή μη ελαστικών, ενώσω οι συνθήκες βελτιωνόταν.

Ο Έλληνας αναβάτης κατάφερε να μην εμπλακεί στις καραμπόλες των υπολοίπων, να κάνει σταθερό αγώνα, και να πάρει τη σωστή στρατηγικά απόφαση να μην αλλάξει ελαστικά στο τέλος, καταφέρνοντας έτσι να γράψει ιστορία για τον ελληνικό μοτό-αθλητισμό, τερματίζοντας στην 4η θέση, και παίρνοντας τους πρώτους του 13 βαθμούς στο Πρωτάθλημα! Στον δεύτερο αγώνα δεν κατάφερε να επαναλάβει τη μεγάλη αυτή επιτυχία, καθώς τερμάτισε 18ος, παρόλα αυτά τερμάτισε σε καλύτερη θέση από τον ομόσταυλό του Bergamini, που βρέθηκε 21ος.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον νεαρό Έλληνα αναβάτη, και ευχές για επανάληψη της εξαιρετικής αυτής επίδοσης στον 1ο αγώνα του Most και στους επόμενους γύρους της σεζόν.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ομάδας του Γιάννη Περιστερά:
peristeras


"Ο 18χρονος Γιάννης Περιστεράς έγραψε την πρώτη του λαμπερή σελίδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK στην κατηγορία WorldSSP300, καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας που παίρνει μια τόσο υψηλή θέση στο μηχανοκίνητο αθλητισμό σε δύο τροχούς και μπαίνει στα βιβλία των στατιστικών του Παγκοσμίου, με 13 βαθμούς, τους περισσότερους από κάθε άλλο συμπατριώτη μας στο παρελθόν.
Η Ιταλική ομάδα ProGP Racing του έδωσε μια καλά προετοιμασμένη Yamaha R3 και ο Γιάννης Περιστεράς ξεκίνησε τον Αγώνα πιο συγκεντρωμένος παρά ποτέ, στον δεύτερό του χρόνο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Παρά το ότι εκκινούσε 29ος, κατάφερε στο τέλος του 1ου γύρου να ανέβει στην 18η θέση και να ηγείται του δεύτερου γκρουπ, με τους πρώτους να έχουν κάνει μια μικρή διαφορά. Στον 5ο από τους 14 γύρους του Αγώνα, η βροχή άρχισε να δυναμώνει και ο Περιστεράς με σταθερή οδήγηση ανέβηκε στην 12η θέση. Στον επόμενο γύρο κέρδισε ακόμη μερικές θέσεις και ήταν 9ος έχοντας φτάσει το πρώτο γκρουπ. Σε εκείνο το σημείο αρκετοί οδηγοί αποφάσισαν να μπουν στα πιτς για αλλαγή σε βρόχινα ελαστικά, καθώς η βροχή είχε δυναμώσει κι άλλο.

Η απόφαση της τελευταίας στιγμής να μην μπει για βρόχινα και να ακολουθήσει τους τρεις οδηγούς που έμειναν στην πίστα με τα σλικ, αποδείχτηκε σοφή, καθώς στον 7ο γύρο ήταν 4ος και από κει και πέρα κράτησε μέχρι το τέλος αυτή τη θέση, χωρίς να ρισκάρει, κρατώντας το φοβερό αυτό αποτέλεσμα που τον έφερε στους βαθμούς, κάτι που ήταν το ζητούμενο από το ξεκίνημα της χρονιάς.

Omar Menghi, Ιδιοκτήτης ομάδας ProGP Racing: "Μετά από δύσκολες Κατατακτήριες το πρωί, ο Τζον έκανε έναν καταπληκτικό Αγώνα. Η στρατηγική του να συνεχίσει με τα σλικ λάστιχα στη βρεγμένη πίστα απέδωσε. Χθες του είπα ότι πρέπει να έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση, γιατί είναι κοντά στους πρώτους και μπορεί να μπαίνει σταθερά στους βαθμούς.

Σήμερα έδωσε μεγάλη χαρά σε όλη την ομάδα και σε μένα προσωπικά, καθώς κατάφερε παρά τις δύσκολες συνθήκες να κρατήσει την 4η θέση και να δώσει πολύτιμους βαθμούς και στην ομάδα. Πιστεύω στον Τζον και νομίζω ότι μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος θα δούμε κι άλλους ανάλογα καλούς τερματισμούς και γιατί όχι και το πρώτο βάθρο”.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ - 4ος, 13 βαθμοί
John Peristeras

“Λίγο πριν την εκκίνηση άρχισε να ψιχαλίζει και ήμουν προσεκτικός στην εκκίνηση, αλλά κατάφερα να αποφύγω κάποιους που έπεσαν και μαζί να κερδίσω πολλές θέσεις. Λίγους γύρους αργότερα η βροχή δυνάμωσε και με προσεκτική οδήγηση ανέβηκα στην 9η θέση. Εκείνη τη στιγμή αποφάσισα αρχικά να μπω και γω στα πιτς για αλλαγή ελαστικών, αφού είχε ακόμη 8 γύρους μέχρι το τέλος.

Τελευταία στιγμή είδα τρεις οδηγούς να συνεχίζουν, έκανα τους υπολογισμούς και αποφάσισα να συνεχίσω, καθώς και στο παρελθόν μπορούσα να κρατήσω καλό ρυθμό σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες. Στους τελευταίους γύρους πλησίαζα λίγο τον τρίτο, αλλά στον τελευταίο γύρο έκοψα, καθώς δεν ήθελα να ρισκάρω την πρώτη μου φορά στους βαθμούς.

Είμαι πολύ χαρούμενος και νιώθω ότι έχω το ρυθμό να πάω και άυριο καλά στον δεύτερο Αγώνα του τριημέρου. Ευχαριστώ την ομάδα, τον μηχανικό μου Marco Canuti, τον πατέρα μου και όλους όσους με στηρίζουν στην Ελλάδα”.



Πηγη www.motomag.gr

Μπραβο σου Παλικαρακι Praising
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας BMU 2023, 4ος γύρος – Βάθρα για τους Έλληνες αγωνιζόμενους σε ακόμη έναν αγώνα​

Οι Μαυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Καρακώστας συνεχίζουν να προηγούνται στην βαθμολογία των κατηγοριών τους
BMU 2023


Στη πίστα Grobnik της Κροατίας στις 5 και 6 Αυγούστου φιλοξενήθηκε ο 4ος γύρος του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Μοτοσυκλέτας (Balkan Road Racing Championship) με τους Έλληνες αγωνιζόμενους να ανεβαίνουν για ακόμη έναν αγώνα στο βάθρο.

Ο 4ος γύρος του Βαλκανικού πρωταθλήματος ταχύτητας BMU 2023 (7ος και 8ος αγώνας της σεζόν), ο οποίος διοργανώθηκε μαζί με τον 4ο γύρο του Πρωταθλήματος Alpe Adria στη πίστα Grobnik της Κροατίας, προσέλκυσε αναβάτες από όλες τις χώρες της Ευρώπης ελέω και της τοπογραφικής θέσης της πίστας. Ανάμεσα στις συμμετοχές βρέθηκαν και τρεις Έλληνες αγωνιζόμενοι οι οποίοι έλαβαν μέρος στις κατηγορίες SSP300, SSP και SBK. Οι Έλληνες αναβάτες που βρέθηκαν στην Κροατία ήταν οι Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος (SSP300), Αλέξανδρος Παπαγεωργίου (SSP600), και Δημήτρης Καρακώστας (SBK).
BMU 2023

Τα αποτελέσματα των Ελλήνων αναβατών στον αγώνα του Σαββάτου - 7ος αγώνας του BMU 2023
Οι 3 Έλληνες συμμετέχοντες “ρίχτηκαν” στη μάχη του Σαββάτου στις εκάστοτε κατηγορίες, με τον Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο να είναι ο πρώτος που θα δοκίμαζε τον ανταγωνισμό στη πίστα Grobnik. O Mαυρόπουλος ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας της SSP300 ξεκίνησε τον αγώνα από την τέταρτη θέση του grid, ο νεαρός αναβάτης είχε να αντιμετωπίσει εκτός από τις απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες και τον έντονο συναγωνισμό. Μετά από αρκετές μάχες ο Μαυρόπουλος κατάφερε να τερματίσει στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης αλλά το πιο σημαντικό στη δεύτερη θέση για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας, μαζεύοντας ακόμη 20 βαθμούς στο κυνήγι του τίτλου της κατηγορίας SSP300.

Ο επόμενος που θα έδινε τη δική του μάχη θα ήταν ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου στην κατηγορία SSP600. Ο Παπαγεωργίου με τον καιρό να δυσκολεύει το στήσιμο της μοτοσυκλέτας επέλεξε να έχει μια συντηρητική προσέγγιση όσον αφορά τις ρυθμίσεις και τελικά αυτό του βγήκε σε καλό. Ο Έλληνας αναβάτης ξεκίνησε από την τέταρτη θέση του grid και κατάφερε να κρατηθεί στις θέσεις του βάθρου από το ξεκίνημα. Έχοντας σταθερό ρυθμό σε όλον τον αγώνα κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη θέση τόσο για το πρωτάθλημα Alpe Adria όσο και για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας. Με την επιτυχία του αυτή ο Παπαγεωργίου κατάφερε να προσθέσει ακόμη 20 βαθμούς και να κρατηθεί στην πρώτη θέση της κατηγορίας SSP600.
BMU 2023

Ο Δημήτρης Καρακώστας ο οποίος αγωνιζόταν στην κατηγορία SBK είχε και αυτός δύσκολο έργο καθώς δεν είχε εμπειρία από την εν λόγω πίστα. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν όλες τις ημέρες έκαναν ακόμη πιο δύσκολο το έργο του. Παρολαυτά ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε και αυτός από την τέταρτη θέση της σχάρας εκκίνησης. Η βροχή που είχε πέσει μία ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα δυσκόλεψε τον αγώνα του Καρακώστα καθώς αναγκάστηκε να επιλέξει ρυθμίσεις στο στήσιμο της μοτοσυκλέτας που δεν τον βοήθησαν όπως φάνηκε. Αν και δυσκολεύτηκε αρκετά ο Καρακώστας κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα στην έβδομη θέση γενικής κατάταξης και στην τέταρτη θέση του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας στην κατηγορία SBK. Με αυτό το αποτέλεσμα ο Καρακώστας συνεχίζει και αυτός με τη σειρά όπως οι Μαυρόπουλος και Παπαγεωργίου να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος στην κατηγορία SBK.

Τα αποτελέσματα των Ελλήνων οδηγών στον αγώνα της Κυριακής - 8ος αγώνας του BMU 2023
BMU 2023

Οι 3 Έλληνες αναβάτες είχαν και δεύτερη ευκαιρία ώστε να πετύχουν εκ νέου αξιόλογα αποτελέσματα στη πίστα Grobnik της Κροατίας την Κυριακή 6 Αυγούστου για τον όγδοο αγώνα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας BMU 2023.
Η αγωνιστική δράση ξεκίνησε και πάλι με την κατηγορία SSP300, με τον Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο να ξεκινά από την τέταρτη θέση του grid. Ο νεαρός αναβάτης ήθελε να φύγει από την Κροατία έχοντας μαζέψει αρκετούς βαθμούς ώστε να συνεχίσει να ηγείται στην κούρσα του πρωταθλήματος της κατηγορίας του. Αυτό εν τέλει ο Μαυρόπουλος κατάφερε να το κάνει πραγματικότητα στην βρεγμένη πίστα της Κροατίας καθώς κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης και στη δεύτερη θέση για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας. Με αυτά τα αποτελέσματα ο Μαυρόπουλος θα πάει στον επόμενο σταθμό του πρωταθλήματος ως πρωτοπόρος στην κατηγορία SSP300.
BMU 2023

O Αλέξανδρος Παπαγεωργίου ήταν ο επόμενος Έλληνας αναβάτης ο οποίος θα έδινε τη δική του μάχη για να κρατήσει την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα στην κατηγορία SSP600. Ο πολύπειρος αγωνιζόμενος είχε αποφασίσει να μην ρισκάρει καθώς οι συνθήκες στην πίστα λόγω βροχής ήταν αρκετά δύσκολες. Ο Παπαγεωργίου ο οποίος ξεκινούσε από την τέταρτη θέση στην εκκίνηση κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση τόσο για το πρωτάθλημα Alpe Adria όσο και για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας. Με αυτά τα αποτελέσματα ο Παπαγεωργίου συνεχίζει να προηγείται στην βαθμολογία της κατηγορίας SSP600.
Στα αξιόλογα αποτελέσματα της Ελληνικής αποστολής στην Κροατία ήθελε να προσθέσει ακόμη ένα ο Δημήτρης Καρακώστας στην κατηγορία SBK. Ο Έλληνας πρωταθλητής ο οποίος ξεκινούσε από την τέταρτη θέση του grid αγωνίστηκε υπό καταρρακτώδη βροχή και κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός παρά τις δύσκολες αυτές συνθήκες. Ο Καρακώστας έδωσε μάχη σε όλον τον αγώνα με τον μεγάλο του αντίπαλο στο πρωτάθλημα Martin Choy, ωστόσο δεν κατάφερε να τον κερδίσει. Παρολαυτά κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης και στη δεύτερη θέση του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας. Ο Καρακώστας έχοντας πετύχει τα εν λόγω αποτελέσματα συνεχίζει και αυτός με τη σειρά του να ηγείται στην κούρσα του πρωταθλήματος στην κατηγορία SBK.
Ο επόμενος γύρος του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας θα διεξαχθεί στο Pleven της Βουλγαρίας στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου.
BMU 2023


Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Νίκη για τον Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο στον 9ο αγώνα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας BMU 2023 στο Pleven της Βουλγαρίας​

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Με καλό καιρό στην Βουλγαρική πίστα του Pleven, ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος κατάφερε να κερδίσει τον 9ο αγώνα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας BMU.

Ξεκινώντας από την 1η θέση στην σχάρα εκκίνησης, ο Μαυρόπουλος κατάφερε να κάνει μια άνετη νίκη με διαφορά 7.900s από τον δεύτερο!
Την Κυριακή ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος θα αγωνιστεί στον 10ο γύρο του BMU, με στόχο να μείνει στην κορυφή του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας 2023.

Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος: «Ολοκληρώθηκε ο 9ος αγώνας του Βαλκανικού Πρωταθλήματος-BMU στην πίστα Grand Prix Pleven κερδίζοντας την πρώτη θέση με προσωπικό ρεκόρ πίστας 1:45:204. Προετοιμαζόμαστε για τον αυριανό αγώνα ξεκινώντας από τη 2η θέση στη σχάρα εκκίνησης.»


Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

VIDEO η Ηλεκτρική αγωνιστική μοτοσυκλέτα Helios της Racing Electric Motostudent του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στις Σέρρες​

MotoBlog by Elsa
Γνωρίσαμε την ομάδα REM IHU του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας με έδρα τις Σέρρες η οποία κατασκεύασε την ηλεκτροκίνητη αγωνιστική μοτοσυκλέτα τον Helios.

Κάναμε μαζί τις δοκιμές ώστε να ρυθμίσουν σωστά την μοτοσυκλέτα και να είναι έτοιμη για τον τελικό αγώνα.
Οι φοιτητές του πανεπιστημίου θα λάβουν μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό Motostudent ο οποίος λαμβάνει χώρα στην πίστα MotorLand Aragon της Ισπανίας.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε κι εσείς να βοηθήσετε οικονομικά την προσπάθεια των σπουδαστών καθώς τα έξοδα είναι αρκετά και λίγοι εκείνοι που γνωρίζουν τις τεράστιες ενέργειες που γίνονται στον μηχανοκίνητο αθλητισμό στη χώρα μας. https://gogetfunding.com/rem-ihus-2nd…

Λίγα λόγια για το project από τα μέλη της ομάδας: Η συμμετοχή σε ένα τέτοιο project είναι σαν να ανήκεις σε μια μεγάλη παρέα που μοιράζεται ένα κοινό πάθος. Σε αυτή την περίπτωση, το πάθος για την τεχνολογία και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όχι μόνο αποκτάς νέες γνώσεις, αλλά δημιουργείς βαθιές σχέσεις και ζεις συναρπαστικές περιπέτειες.

Η αίσθηση του να βλέπεις την ιδέα σου να παίρνει σάρκα και οστά, γνωρίζοντας ότι εσύ προσωπικά συνέβαλες σε αυτό χωρίς να έχεις τις απαραίτητες γνώσεις αλλά μόνο την όρεξη του να μάθεις, δημιουργεί μια αξέχαστη συναισθηματική εμπειρία.

Ταυτόχρονα, σου προσφέρει νέες ευκαιρίες, αρκεί να εκμεταλλευτείς την τεχνογνωσία που απέκτησες. Έρχεσαι σε επαφή με ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα, κερδίζοντας παράλληλα αναμνήσεις και φιλίες που θα μείνουν για μια ζωή!
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα για την εμπειρία που μου χάρισαν, την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν στις δοκιμές καθώς και να ευχηθώ καλή επιτυχία με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα!


Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε την ομάδα REM IHU στα κοινωνικά δίκτυα:
Website: https://remihu.eu
Instagram: https://instagram.com/rem.ihu?igshid=…
Facebook: https://www.facebook.com/ridethethunder
TikTok: https://www.tiktok.com/@rem.ihu?_t=8f…
Τα μέλη της ομάδας που συμμετέχουν στο βίντεο (με τη σειρά που μας συστήθηκαν): -Πέτρος Γκόλτσης -Παναγιώτης Χριστοδούλου -Σάββας Ατματζίδης -Φωτεινή Μπλατσή
H Racing Electric Motostudent (REM) είναι η φοιτητική ερευνητική ομάδα του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) με έδρα την Πανεπιστημιούπολη των Σερρών.
Η ομάδα έχοντας πάθος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά και την επιθυμία να δημιουργήσει κάτι πρωτότυπο και καινοτόμο στην χώρα μας, αποφάσισε να δημιουργήσει την πρώτη ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα, στο πλαίσιο του μεγαλύτερου Φοιτητικού διαγωνισμού, του διαγωνισμού Mototstudent, που διοργανώνεται από την Διεθνή Ομοσπονδία Μοτοσυκλετισμού (Federation Internationale Motocyclism – FIM). Ήδη από την αρχή της έρευνας και της ανάπτυξης του πρωτοτύπου, η ομάδα έθεσε τον πήχη ψηλά, επιθυμώντας να χρησιμοποιήσει σύνθετα υλικά και νέες τεχνολογίες, που σπάνια χρησιμοποιούνται στον τομέα της κατασκευής μοτοσυκλετών. Έχοντας ολοκληρώσει την κατασκευή της 1ης Ηλεκτροκίνητης Μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα η REM συνεχίζει το έργο της με στόχο την δημιουργία ενός καινούριου και βελτιωμένου πρωτοτύπου. Αυτό θα γίνει ξανά στο πλαίσιο του διαγωνισμού MotoStudent 2021-2023.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο Βασίλης Παντελεάκης είναι ο δημοφιλέστερος αναβάτης του Red Bull Rookies Cup Selection Event​

Με 5.255 ψήφους (17,1%)​




Δεν σταματάει να κυνηγά το όνειρο της συμμετοχής στο Red Bull MotoGP Rookies Cup

Ο Έλληνας αναβάτης για δεύτερη συνεχή χρονιά πήρε την «Χρυσή Φανέλα» καθώς αναδείχθηκε ο δημοφιλέστερος στην ψηφοφορία του Red Bull Rookies Cup Selection Event. Συγκέντρωσε 5.255 ψήφους, σχεδόν 1.800 περισσότερους από τον Κολομβιανό Juan Pablo Galvis Quintero.
Πλέον θα βρεθεί αντιμέτωπος – εντός πίστας αυτήν την φορά – με 110 αναβάτες από 30 χώρες. Οι δέκα καλύτεροι θα στηθούν στην γραμμή εκκίνησης του Red Bull Rookies Cup 2024. Η επιλογή θα γίνει στην ισπανική πίστα Guadix.

Ο 16χρονος αναβάτης, όπως και άλλοι Έλληνες συνομίλικοί του, αγωνίζονται στο εξωτερικό -σε Πρωταθλήματα που διοργανώνουν χώρες σαφώς πιο προηγμένες και αναπτυγμένες στο κομμάτι των motorsports- προσπαθώντας να διακριθούν και να κάνουν το όνειρό τους για συμμετοχή στις κορυφαίες διοργανώσεις, πραγματικότητα.

Η νίκη του ταλαντούχου Παντελεάκη στο διαγωνισμό στον οποίο μετείχαν εκατοντάδες αναβάτες από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, αποτελεί ένα βήμα για το μεγάλο όνειρο του φιλόδοξου νεαρού. Δεν αποτελεί όμως κλειδί που θα του ανοίξει την πόρτα συμμετοχής στο Red Bull MotoGP Rookies Cup, καθώς δεν πρόκειται να παίξει ρόλο στη διαδικασία επιλογής των αναβατών που θα λάβουν μέρος στο Πρωτάθλημα του 2024.

Δεν παύει ωστόσο να είναι μια πρωτιά που θα τονώσει την ψυχολογία του και θα βοηθήσει τον ίδιο και τους ανθρώπους που στηρίζουν την προσπάθειά του να συνεχίσουν να παλεύουν. Παράλληλα, είναι ένα «statement» ότι υπάρχει και η Ελλάδα στο χάρτη. Έστω κι αν δεν υπάρχουν υποδομές, ούτε οργανωμένο πλάνο για την υποστήριξη και την προώθηση Ελλήνων αναβατών στο εξωτερικό.

Ο Βασίλης Παντελεάκης γεννήθηκε στις 12/11/2007 στην Αθήνα και ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τους αγώνες μοτοσυκλέτας σε ηλικία 3 χρόνων. Στις φλέβες του κυλά αγωνιστικό αίμα μιας και ο πατέρας του Χρήστος Παντελεάκης έχει στεφθεί στο παρελθόν δύο φορές Πρωταθλητής Ελλάδας στους αγώνες ταχύτητας μοτοσυκλετών.

Ευχόμαστε στον Έλληνα αναβάτη καλή επιτυχία.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο Βασίλης Παντελεάκης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα JuniorGP 2024​

Για πρώτη φορά Έλληνας αναβάτης θα αγωνιστεί στην κατηγορία​


Ο 16χρονος αναβάτης μετά το European Talent Cup και την συμμετοχή στην προεπιλογή που Red Bull MotoGP Rookies Cup για δύο συνεχόμενες χρονιές, θα αγωνιστεί στο JuniorGP
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Έλληνα αναβάτη του

Το 2024 πήραμε τη μεγάλη απόφαση να αγωνιστώ στην κορυφαία κατηγορία Junior Gp του πρωταθλήματος Fim Junior World Championship.
"Σε αυτή την κατηγορία συμμετέχουν οι καλύτεροι αναβάτες από όλο τον κόσμο ηλικίας από 16 ετών και άνω και είναι ο προθάλαμος για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του MotoGP. Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι για πρώτη φορά Έλληνας αναβάτης θα αγωνίζεται σε αυτή την κορυφαία κατηγορία.

Στόχος μου είναι να αγωνιστώ δύο χρόνια σ’ αυτή την κατηγορία να πετύχω μεγάλες διακρίσεις με σκοπό να βρεθώ στο MotoGP που είναι και το μεγάλο μου όνειρο".

Το κόστος συμμετοχής σε αυτήν την κατηγορία είναι πολύ μεγάλο και ο Βασίλης ζητάει την βοήθειά μας για να ανταπεξέλθει σε αυτήν την μεγάλη πρόκληση, προβάλλοντας ταυτόχρονα την χώρα μας στον κορυφαίο θεσμό.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

H πτώση και η άνοδος του Γιάννη Περιστερά στην Βαρκελώνη​

15 December 2023 BikerSpirit WorldSSP300, Περιστεράς
Το 2023 αγωνιστικά έκλεισε για τον 18χρονο Γιάννη Περιστερά με μια μεγάλη πτώση και μια μεγάλη επανάκαμψη στον τελευταίο Αγώνα του Ισπανικού Πρωταθλήματος Superbike ESBK.

Ο Έλληνας οδηγός που και το 2023 αγωνίστηκε στην κατηγορία WSSP300 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος World Superbike και μάλιστα ολοκλήρωσε τη χρονιά με μια 4η θέση που του έδωσε τους περισσότερους βαθμούς που πήρε ποτέ Έλληνας οδηγός στο WorldSBK, έκανε τώρα μια έκτακτη συμμετοχή (wild card) στο Ισπανικό πρωτάθλημα, καλεσμένος της ομάδας ARCO, που του πρόσφερε μια Yamaha R3, ελαφρά διαφορετική από αυτήν με την οποία αγωνιζόταν στο παγκόσμιο.

Στις Δοκιμές ο οδηγός μας είχε μια σφοδρή πτώση, με πολλά χλμ/ώρα, από την οποία ο ίδιος βγήκε αλώβητος, αλλά η R3 αρκετά “τραυματισμένη”. Η ομάδα κατάφερε να επισκευάσει τη μοτοσυκλέτα, όμως ένα μικρό πρόβλημα δεν άφησε τον Περιστερά να πάρει το αποτέλεσμα που μπορούσε στις Κατακτήτριες Δοκιμές και έτσι θα ξεκινούσε τους Αγώνες από την 17η θέση.

Για τον Αγώνα η Yamaha R3 ήταν επιτέλους έτοιμη σωστά και ο Έλληνας οδηγός ξεκίνησε καλά και άρχισε να κερδίζει θέσεις. Έφτασε το γκρουπ των πρωτοπόρων, αλλά μια πτώση μπροστά του τον ανάγκασε να χάσει πολύτιμο χρόνο για να αποφύγει τον πεσμένο συναθλητή του.

Τελικά τερμάτισε 12ος, αλλά κάνοντας τον ταχύτερο γύρο του Αγώνα έδειξε ότι είχε την ταχύτητα για να διεκδικήσει το βάθρο και τη νίκη.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – Οδηγός Yamaha R3
“Ξεκινώντας από την 17η θέση κατάφερα να φτάσω στο γκρουπ που δίνει τη μάχη για το βάθρο. Στάθηκα άτυχος μετά, αλλά είμαι ευχαριστημένος γιατί δείξαμε την ταχύτητά μας με τον ταχύτερο γύρο του Αγώνα. Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας γιατί υπήρχαν πολλές έκτακτες συμμετοχές από το παγκόσμιο WorldSBK στις 39 συνολικά συμμετοχές στην πίστα της Βαρκελώνης.

Ευχαριστώ πολύ την ομάδα μου που με βοήθησε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα όλο το Σαββατοκύριακο του αγώνα και όλους όσους με υποστηρίζουν. Το βλέμμα μου τώρα είναι στο 2024”.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος - Στο Yamaha R3 Cup 2024 με την ομάδα Xgear​

Νέες προκλήσεις για τον νεαρό Έλληνα Πρωταθλητή
motomagYamaha R3 Cup – Ο Κωσταντίνος Μαυρόπουλος θα αγωνιστεί με την ομάδα Xgear


Μέσα από ανακοίνωση στα κοινωνικά του δίκτυα ο “Dinos31” μας ενημερώνει για την ένταξή του στην ιταλική αγωνιστική ομάδα Xgear, με την οποία θα συμμετάσχει το 2024 στο Yamaha R3 Cup, έναν θεσμό που έχει αναδειχθεί σε φυτώριο αυριανών πρωταθλητών.

Ο Έλληνας αγωνιζόμενος και Πρωταθλητής, Κωσταντίνος Μαυρόπουλος, ταξιδεύει μέχρι την Ιταλία, με στόχο το επόμενο βήμα στην αγωνιστική του πορεία. Μετά από δύο συνεχόμενα Βαλκανικά Πρωταθλήματα (2022, 2023) στα SSP300, και έναν τίτλο στην αντίστοιχη κατηγορία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, θα κάνει την εμφάνισή του στο Yamaha R3 Cup στην Ιταλία, έναν θεσμό που αποτελεί φυτώριο αναβατών για τις μεγαλύτερες κατηγορίες των Motul WSBK και MotoGP, πάνω σε μία μοτοσυκλέτα που γνωρίζει καλά.

Ο Ντίνος θα μεταβεί στη γείτονα χώρα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να δοκιμάσει την αγωνιστική του μοτοσυκλέτα, ενώ ο πρώτος αγώνας του R3 Cup θα λάβει χώρα στις 28 Απριλίου, με το Πρωτάθλημα να διεξάγεται σε Vallelunga, Mugello και Misano.

Η νέα ομάδα του Ντίνου, Xgear, μετρά ήδη πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας, ξεκινώντας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stock 1000, το 2003. Στη συνέχεια, ασχολήθηκε με το Iταλικό Πρωτάθλημα CIV, συμμετέχοντας σε διάφορες κατηγορίες.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην νέα αγωνιστική πρόκληση του Ντίνου και είμαστε σίγουροι πως θα εντυπωσιάσει.
Yamaha R3 Cup – Ο Κωσταντίνος Μαυρόπουλος θα αγωνιστεί με την ομάδα Xgear


Πηγη www.motomag.gr

Καλη επιτυχια αγορι Giving
 

KostasT

old member
Δημοσιεύσεις
4.472
Περιοχή
Αθηνα
Μοτοσυκλέτα
Honda CBF1000FA
Honda SH300i
Όνομα
Δες nickname

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος - Στο Yamaha R3 Cup 2024 με την ομάδα Xgear​

Νέες προκλήσεις για τον νεαρό Έλληνα Πρωταθλητή
motomagYamaha R3 Cup – Ο Κωσταντίνος Μαυρόπουλος θα αγωνιστεί με την ομάδα Xgear


Μέσα από ανακοίνωση στα κοινωνικά του δίκτυα ο “Dinos31” μας ενημερώνει για την ένταξή του στην ιταλική αγωνιστική ομάδα Xgear, με την οποία θα συμμετάσχει το 2024 στο Yamaha R3 Cup, έναν θεσμό που έχει αναδειχθεί σε φυτώριο αυριανών πρωταθλητών.

Ο Έλληνας αγωνιζόμενος και Πρωταθλητής, Κωσταντίνος Μαυρόπουλος, ταξιδεύει μέχρι την Ιταλία, με στόχο το επόμενο βήμα στην αγωνιστική του πορεία. Μετά από δύο συνεχόμενα Βαλκανικά Πρωταθλήματα (2022, 2023) στα SSP300, και έναν τίτλο στην αντίστοιχη κατηγορία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, θα κάνει την εμφάνισή του στο Yamaha R3 Cup στην Ιταλία, έναν θεσμό που αποτελεί φυτώριο αναβατών για τις μεγαλύτερες κατηγορίες των Motul WSBK και MotoGP, πάνω σε μία μοτοσυκλέτα που γνωρίζει καλά.

Ο Ντίνος θα μεταβεί στη γείτονα χώρα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να δοκιμάσει την αγωνιστική του μοτοσυκλέτα, ενώ ο πρώτος αγώνας του R3 Cup θα λάβει χώρα στις 28 Απριλίου, με το Πρωτάθλημα να διεξάγεται σε Vallelunga, Mugello και Misano.

Η νέα ομάδα του Ντίνου, Xgear, μετρά ήδη πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας, ξεκινώντας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stock 1000, το 2003. Στη συνέχεια, ασχολήθηκε με το Iταλικό Πρωτάθλημα CIV, συμμετέχοντας σε διάφορες κατηγορίες.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην νέα αγωνιστική πρόκληση του Ντίνου και είμαστε σίγουροι πως θα εντυπωσιάσει.
Yamaha R3 Cup – Ο Κωσταντίνος Μαυρόπουλος θα αγωνιστεί με την ομάδα Xgear


Πηγη www.motomag.gr

Καλη επιτυχια αγορι Giving
Καλη επιτυχια να εχει και μονο νικες Giving
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Εντυπωσίασε ο Γιάννης Περιστεράς στις δοκιμές του Misano με Yamaha R7 – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ​


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ο 18χρονος Πρωταθλητής Ελλάδας Γιάννης Περιστεράς, για το 2024 θα αγωνιστεί στο Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV στην κατηγορία Ενιαίο Τύπου με Yamaha R7 Ο 18χρονος Πρωταθλητής Ελλάδας Γιάννης Περιστεράς, για το 2024 θα αγωνιστεί στο Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV στην κατηγορία Ενιαίο Τύπου με Yamaha R7, τη νέα δικύλινδρη μοτοσυκλέτα του Ιαπωνικού εργοστασίου με τον κινητήρα της ΜΤ-07.

Ο Περιστεράς επιστρέφει στην ομάδα Roc ‘n’ DeA, των γνωστών Πρωταθλητών και οδηγών Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Massimo Roccoli και Alex De Angelis. Οι δύο ιδιοκτήτες της ομάδας καλωσόρισαν τον Έλληνα οδηγό σε ένα πρώτο τεστ που έγινε στην πίστα Vellelunga και τις προηγούμενες μέρες βρέθηκαν στην πίστα του Μιζάνο για μια δεύτερη δοκιμή.

Εκεί ο Γιάννης Περιστεράς βρήκε τη θέση οδήγησης που του ταιριάζει στη νέα του μοτοσυκλέτα και μαζί με τους μηχανικούς τις κατάλληλες ρυθμίσεις αναρτήσεων, σε μια πίστα που ο ίδιος γνωρίζει καλά. Το αποτέλεσμα ήταν συνεχόμενοι χρόνοι σταθερά κάτω από το 1’50” με έναν εξαιρετικό ρυθμό, τι στιγμή που ο νικητής του περσινού Πρωταθλήματος R7, που ήταν και αυτός στην πίστα έκανε μόνο έναν γύρο στο 1’49”.

O Alex De Angelis που επέβλεπε τη δοκιμή έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος και τώρα η ομάδα προσβλέπει στον πρώτο Αγώνα της χρονιάς που θα γίνει στις 7 Απριλίου.
 
Top Bottom